Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 3ος όμιλος (GEO-GRE-CRO-NED-SLO-FYR)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
aegeansheed
Ο Σπανούλης γιατί εμφανίστηκε στην οθόνη με πάγο στο πρόσωπο? δεν είδα όλο το ματς.
Manu7
QUOTE(aegeansheed @ Sep 8 2015, 21:27 ) *
Ο Σπανούλης γιατί εμφανίστηκε στην οθόνη με πάγο στο πρόσωπο? δεν είδα όλο το ματς.

Κουτούλησε κατά λάθος με τον Ζάζα.
ssoulliss
Εύκολη νίκη σήμερα, νομίζω. Η Γεωργία θα παίξει τα ρέστα της αύριο με τα Σκόπια.Δεν νομίζω ότι το ματς χωράει πολύ κριτική.

Η Σλοβενία όσο έχω δει είναι ομάδα του προπονητή, με ηγέτη τον Ντράγκιτς (μου αρέσει γιατί εκτός των άλλων είναι και κλατς εσχάτως) ,με πολύ πίεση στην άμυνα και με παίκτες που σουτάρουν καλά (ακόμη και οι ψηλοί της). Θέλει προσοχή, καθώς έχουν αμυδρές ελπίδες για την πρώτη θέση.

Η ομάδα νομίζω πως ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι.
aegeansheed
Ουσιαστικά δεν είδα τον Σπανούλη να παίζει όσο έβλεπα. Στα στατιστικά βλέπω τώρα ότι δεν πήρε σουτ, αλλά είχε 5 ασίστ (και 5 λάθη επίσης).

Στις δηλώσεις τώρα ο Κατσικάρης του έδωσε credit για τον τρόπο που αποφάσισε να επιτεθεί
QUOTE
Είναι μια ιδιοφυΐα και καταλαβαίνει εξαιρετικά το παιχνίδι. Διάβασε πολύ καλά την άμυνα της Γεωργίας, δεν εκβίασε τίποτα. Έβρισκε τον ανοιχτό παίκτη. Τιμωρήσαμε την άμυνα που έπαιξαν πάνω του. Ήταν ψύχραιμος και εκμεταλλεύτηκε τους συμπαίκτες του


Έχεις κάποιος άποψη (πέραν του coach) αν ανταποκρίθηκε θετικά/ πως του φάνηκε η αντίδραση?
smodis1926
Επειδη παιζει πολυ μιρλα πριν απο παιχνιδια της εθνικης ή μετα απο ηττες. Η Ελλαδα εχει ενα απο τα καλυτερα συνολα στην Ευρωπη, μεσα στα 4-5 ειτε αρεσει ειτε οχι, ολη η Ευρωπη το βλεπει δεν χρειαζεται να το πει Ελληνας. Μπορει να ειναι υπερεκτιμημενο το ροστερ απο καποιον που πιστευει οτι ειναι η dream team(που δεν ειναι εννοειται) και υποτιμημενο απο καποιους αλλους που μεγαλωσαν.... στην βοστωνη και στο σικαγο.

Σημερα το ματς δεν ειναι για αναλυση οπως και το μεθεπομενο. Το αυριανο θα βγαλει καποια συμπερασματα.
Ερωτηση.
Ο Περπερογλου εστω στο +30 γιατι δεν μπηκε εφοσον δεν υπαρχει θεμα τραυματισμου ? περιεργα πραγματα
aegeansheed
QUOTE(smodis1926 @ Sep 8 2015, 21:55 ) *
Σημερα το ματς δεν ειναι για αναλυση οπως και το μεθεπομενο. Το αυριανο θα βγαλει καποια συμπερασματα.
Ερωτηση.
Ο Περπερογλου εστω στο +30 γιατι δεν μπηκε εφοσον δεν υπαρχει θεμα τραυματισμου ? περιεργα πραγματα


Συμφωνώ, ακούω ότι η Σλοβενία είναι δεμένη ομάδα στην άμυνα και επιπλέον έχει (όπως και στο παρελθόν) το επικίνδυνο περιφερειακό σουτ από τις θέσεις 1 έως 5 που θα μας δώσει το business που λέμε στο Τσικάγκο tongue.gif

Για Πέρπε φαντάζομαι ότι εφόσον δε μπήκε στο 1ο μίχρονο (που δεν το είδα) είναι ξεκάθαρα εκτός rotation αυτή τη στιγμή. Στο δεύτερο, εφόσον το παιχνίδι κατέληξε να τείνει με φθίνουσα διάθεση/απόδοση από εμάς, νομίζω λόγω χαρακτηριστικών (γρήγορα πόδια, ενέργεια στην άμυνα, γρήγορος ρυθμός) δεν έμοιαζε ο ιδανικός παίκτης για να ανταποκριθεί ως αντίδοτο στην ενέργεια που έβγαζαν οι Γεωργοί σ' εκείνο το διάστημα. Θα έρθουν παιχνίδια που θα πάρει χρόνο και άλλα πιο κρίσιμα που πιστεύω ότι θα κληθεί και θα δώσει λύσεις.
koostas
κουμπο παντως που τι ειχαμε υπεραναλυσει μηνες τωρα, πιο πολυ τρια παιζει...
για μενα ειναι και ζητημα ισορροπιων.. τον τωρινο πριντεζη στη φορμα που ειναι δεν μπορεις να τον υποβιβασεις σε αλλαγη στο 4..
οποτε κουμπος παιζει κυριως 3, μαζι με παπανικολαου και το σχημα με 3 κοντους...
ετσι οπως παιζουμε τωρα,ο περπερογλου φαινεται να περιτευει στην ομαδα

QUOTE (aegeansheed @ Sep 8 2015, 22:23 ) *
. Θα έρθουν παιχνίδια που θα πάρει χρόνο και άλλα πιο κρίσιμα που πιστεύω ότι θα κληθεί και θα δώσει λύσεις.


το συνηθισμενο ειναι στα κρισιμα να κλεινει ακομα περισσοτερο το ροτεσιον
aegeansheed
QUOTE(koostas @ Sep 9 2015, 00:37 ) *
ετσι οπως παιζουμε τωρα,ο περπερογλου φαινεται να περιτευει στην ομαδα

το συνηθισμενο ειναι στα κρισιμα να κλεινει ακομα περισσοτερο το ροτεσιον


Δε διαφωνώ. Πιστεύω ωστόσο ότι σε κλειστά παιχνίδια μισού γηπέδου παραμένει μια από τις επιλογές. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Δεν έχει νόημα πλέον να δίνεται χρόνος αβέρτα, μπας και βρει κάποιος παίχτης ρυθμό για να του ανέβει η ψυχολογία. Είναι εκτός πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Αλλά δε με απασχολεί σε αυτό το στάδιο του τουρνουά εάν θα παίξει περισσότερο ή καλά ένας παίκτης (ούτε περιμένω πότε και αν θα μπει ο εκάστοτε Περπέρογλου), πλέον ο στόχος είναι να αντιμετωπίζεται κάθε αντίπαλος με τον ενδεδειγμένο τρόπο άμυνας/επίθεσης ανάλογα με το πόσο ταιριάζει ο κάθε παίκτης και ο συνδυασμός μιας 5άδας στις εκάστοτε συνθήκες.
pan24
Παξτως σημερα θα μπορουσε ο κουμπο να παιξει λιγοτερο και να παρει χρονο ο περπερογλου
Γενικα νομιζω θα μας ηταν πιο χρησιμος με δεδομενο το ντεφορμαρισμα του παπ
Ακομα και στα καλα του ο παπ βοηθαει πολυ αμυντικα και βαζει και σουτ στην μερα του
3αρι που παιζει καλη αμυνα ειναι ο κουμπο και αρκετα καλυτερη απο του παπ
Ομως 3αρι με σταθερα καλο σουτ ειναι ο περπερογλου και δεν συμφερει να τον παροπλισουμε
Σε πενταδες που θα ψαχνουμε σουτ ειναι χρησιμος
qspock
Ρε φαγωθηκατε να λετε γιατι δεν παιζει παραπανω ο εκαστοτε παιχτης της ομαδας που παιζει λιγοτερο...
Προχτες ηταν ο Μαντζαρης, σημερα ο Περπερογλου. Ηρεμηστε... Ηταν καθαρα θεμα πλανου για το συγκεκριμενο αντιπαλο. Ο περπε ποιον θα κυνηγουσε τον Μαρκοισβιλι που ηταν "on fire"? Η ομαδα παιζει με το μεγαλυτερο ροτεισον ολων των ομαδων, τι ακριβως θελετε να κανει ο προπονητης? Να τους μοιρασει ιδιο χρονο ολους? Και μετα θα λετε γιατι δεν εχει ρυθμο η ομαδα...

Καποιοι παιχτες ειναι για ειδικες αποστολες και πολυ σωστα ειναι μονο για αυτο γιατι εχουν αδυναμιες συγκριτικα με τους βασικους. Ο περπε δεν μπορει να κυνηγησει οπως ο Γιαννης ή ο Παπ στην αμυνα. Ο Μαντζαρης εχει καποια αδυναμια στο σκοραρισμα, πως να το κανουμε. Ειναι θεμα πλανου, θα παιξουν οταν πρεπει να παιξουν κι ελπιζουμε να εμφανιστουν ετοιμοι.
natouralistis
3 πράγματα που μάθαμε χθες.

Ο Σπανούλης τελείωσε το ματς χωρίς να κάνει ούτε 1 σουτ και αυτό είναι ένα τρομακτικό μήνυμα για τους μελλοντικούς μας αντιπάλους. Δεν αρκεί να σταματήσουν αυτόν για να μας κερδίσουν.

Ο Αντετοκούνμπο ανδρώνεται μπασκετικά στην Αμερική και φέρνει μαζί του τα καλά και τα κακά του αμερικανικού μπάσκετ, αντιλαμβάνεται εγωκεντρικά το παιχνίδι, ελπίζω οι ευρωπαϊκές πινελιές στο dna του από τις συμμετοχές με την εθνική να τον βοηθήσουν να γίνει αυτό για οποίο προορίζεται.

Ο Περπέρογλου κρύφτηκε από τον Κατσικάρη για να μη δείξει την αντιμετώπιση στις ζώνες που έρχονται. Γενικά κρυφτήκαμε, τρέχοντας το ίδιο σύστημα για σχεδόν 30 λεπτά.



RipCity
Nομίζω πως ο Κατσικάρης είδε ότι ο Καϊμακόγλου κι ο Παπ είναι απαραίτητοι για την ομάδα και προσπάθησε να τους δώσει όσο μπορεί περισσότερο playing time. Αντιθέτως δε θεωρεί πως ο Μάντζαρης μπορεί να γίνει factor και για μένα αν όντως το πιστεύει καλά έκανε και τον έβαλε λίγο, όπως και τον Περπέρογλου. Άλλωστε δεν έχει και καμιά ομάδα rotation 12 παικτών, ούτε έχουμε δέσει καλά ως ομάδα για να βάζει απλά παίκτες για τη χαρά της συμμετοχής. Ακόμη ψάχνεται ο coach.
j-kidd13
Ειναι λαθος που συγκρινετε τον Γιαννη με τον Μπιελιτσα.Ο ενας εφυγε απο την ευρωπη χωρις να προλαβει να παιξει και να ζυμωθει σε επαγγελματικο επιπεδο γιατι το ταλεντο του ηταν τεραστιο.Ο αλλος προερχεται απο μια εξαιρετικη χρονια στην ευρωλιγκα,αλλα οι 2 προηγουμενες τους δεν ηταν και τιποτα το ιδιαιτερο.
Ο Γιαννης,γνωμη μου,αν εμενε εδω και ειχε μια φυσιολογικη εξελιξη,πηγαινε δηλαδη σε μια ομαδα και αρχιζε να παιρνει ματς και "μεγαλωνε" και ωριμαζε σε συνθηκες ευρωλιγκας,θα ηταν καλυτερος παικτης και με πολυ μεγαλυτερη συνεισφορα απο τον περσινο Μπιελιτσα.Να δουμε και τον Μπιελιτσα τι θα κανει στο nba,συγκρητικα με τον Γιαννη.
Air Kef
QUOTE(Manu7 @ Sep 8 2015, 16:38 ) *
Άσχετα με τα ματς που παίξαμε ως τώρα και αυτά που θα ακολουθήσουν στον όμιλο, η γενικότερη άποψη μου για την επίτευξη μιας εξαιρετικής πορείας μετά από χρόνια συνοψίζεται στο εξής ωμό αλλά κατανοητό : ΔΕΝ έχουμε αρκετούς παιχταράδες.

Τα τουρνουά αυτά είναι 15 ημερών. Η προετοιμασία που κάνουν οι ομάδες περιλαμβάνει και την επάνοδο των παιχτών στη φυσική κατάσταση και όχι μόνο τακτική. Έπειτα, δεν υπάρχουν επίσημα ματς παρά μόνο φιλικά οπότε οι παίχτες καλούνται να παίξουν σε υψηλό επίπεδο γρήγορα.

Οπότε τη διαφορά την κάνουν οι παίχτες. Μπορούμε να περηφανευόμαστε για το πλήρες σύνολο μας αλλά η πραγματικότητα είναι ότι διαθέτει 1 παίχτη κλάσεως τον Σπανούλη και 11 εξαιρετικούς ρολίστες. Κάποτε είχαμε 3. Παπαλουκάς - Διαμαντίδης - Σπανούλης. Τα μεγάλα ματς στην πλειοψηφία τους κερδίζονται από την προσωπικότητα των μεγάλων παιχτών με τη βοήθεια από το ξεπέταγμα κάποιων συμπαιχτών τους. Μιλάω για τα συγκεκριμένα τουρνουά.

Εν ολίγοις, θεωρώ ότι έχουμε την τέλεια ομάδα για έναν σύλλογο και όχι για εθνική ομάδα. Η οποία μέσα από τα πολλά επίσημα ματς και τις πολλές προπονήσεις να αναπτύξει τον τρόπο παιχνιδιού της και τους κατάλληλους αυτοματισμούς ώστε να κοιτά στα μάτια ισχυρότερους σε ταλέντο αντιπάλους και να τους κερδίζει.

Κάτι τέτοιο η ομάδα μας δεν μπορεί να το πετύχει σε 15 μέρες. Και όταν έρθει η ώρα να παίξει στους 8 με Ισπανία (που φαντάζει το πιθανότερο) μπορεί να μας φαίνεται ότι δεν έχουν το βάθος του παρελθόντος αλλά η βασική τους 5άδα είναι ικανή να κάνει τη διαφορά από μόνη της. Γιατί στην τελική καλή η τακτική αλλά η μπάλα πρέπει να μπει στο καλάθι. Ισπανοί, Σέρβοι, Γάλλοι έχουν κάποιους παίχτες που τη βάζουν τη μπάλα με 2-3 διαφορετικούς τρόπους μέσα.

Μακάρι να μην έρθει η αποτυχία, αλλά όταν επέλθει εύκολα θα κράξουμε τους λίγους Μάντζαρη, Σλούκα, Πρίντεζη, Καλάθη που σηκώνουν Ευρωλίγκες και δεν παίρνουν τα πόδια τους με την Εθνική. Ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν σε συλλόγους που έχουν το know how για την επιτυχία σε διάρκεια 1 ή 2 χρόνων. Όχι σε ομάδες για τουρνουά 15 ημερών.



Κάπου στην μέση είναι η αλήθεια πάντως. Το 2005 που αναφέρεις ως παράδειγμα, ΔΔ και Σπανούλης επ ουδενί δεν θεωρούντουσαν ΤΟΠ παίκτες (οκ ο ΔΔ αμυντικά ήταν τοπ, επιθετικά ούτε καν) και η ομάδα γενικα βασιζόταν στην άμυνα που κράταγε τον αντίπαλο στους 60 πόντους max.
Ο μόνος παίκτης που ατομικά ήταν ΤΟΠ κλάση στην επίθεση ήταν ο Παπαλουκάς, ο οποίος επιβεβαίωσε το σκεπτικό σου ώντας ο κορυφαίος στα 3 τελευταία ματς με Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε όμως για ομάδα βασισμένη στην τακτική, το πάθος και την ομοιογένεια και όχι στο ταλέντο. Και μιλάμε για ομάδα που στα ματς με Ρωσία και Γαλλία βρέθηκε κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο και τα γύρισε με ηρωισμούς και θαύματα.

Τώρα αν μιλάμε για προσωπικότητες και winning spirit, αυτά τα έχει και η φετινή Εθνική. Το ειρωνικό είναι ότι όλα θα κριθούν από αν μπουν τα κρίσημα σουτ που θα πάρει ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης στο τελευταίο 5λεπτο του προημιτελικού. tongue.gif

Πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό το σενάριο, που μπορεί και να ξαναδώ Εθνική στην δ περίοδο του προημιτελικού γιατί μέχρι τότε όλα είναι κάπως προδιαγεγραμμένα. biggrin.gif
sinkazama82
Πολύ καλή η χθεσινή εμφάνιση της Εθνικής, με το πρώτο ημίχρονο να είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έπιασε τέτοια απόδοση στην επίθεση, μιας και η άμυνα, μπορούμε να πούμε πλέον πως αποτελεί σταθερά. Φυσικά, η απόδοση αυτή βασίστηκε κυρίως στο γεγονός πως επιτέλους μπήκαν τα μακρινά σουτ και στην απόδοση, πάλι επιτέλους, του Καλάθη, που πρέπει να ανέβει.

Από κει και πέρα, τα μόνα αρνητικά που βρήκα ήταν η συνεχιζόμενη δυστοκία του Κουφού, που έχει φτάσει το 48,4% και η απόδοση του Παπ, που δεν βλέπω να βελτιώνεται στο τουρνουά, μιας και το πρόβλημα μοιάζει πρωτίστως ψυχολογικό. Στα θετικά η άνοδος του Καϊμακόγλου, που μπορεί και πρέπει να βοηθήσει, ιδιαίτερα στην άμυνα, μιας και ο Πρίντεζης δεν φημίζεται για τις ικανότητές του σ'αυτό το κομμάτι. Για την πτώση της απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο, θεωρώ πως κάπου, τόσο ο προπονητής, όσο και οι παίκτες, είπαν να χαλαρώσουν, μιας και δεν χρειαζόταν να προσπαθήσουν και πολύ παραπάνω.

Πέρα από όλα αυτά βέβαια, η πορεία της ομάδας στην διοργάνωση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την σημερινή αναμέτρηση με την Σλοβενία, που θα καθορίσει ουσιαστικά και τα χιαστί.

Κατά τ΄άλλα, το γεγονός πως η ομάδα παίζει σήμερα στις 4, με το χθεσινό παιχνίδι να έχει τελειώσει στις 9, δείχνει γιατί πολλοί σύλλογοι δεν θέλουν να στέλνουν τους παίκτες του σε τέτοια τουρνουά. Το γεγονός αυτό πιστεύω πως είναι και το μόνο που μπορεί να μας στερήσει την νίκη με την Σλοβενία.

Τέλος, εχθές συνειδητοποίησα πόσο καλός παίκτης είναι ο Σενγκέλια.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική παρουσίαση, με βίντεο και φωτογραφίες, εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2015/09/blog-post_84.html
Manu7
Βρωμοκοπάει γκέλα το σημερινό.

Παίζουμε με λιγότερες ώρες ξεκούρασης από τη Σλοβενία και αυτοί είναι με πολύ καλή ψυχολογία, σκληροτράχηλη ομάδα και σουτάρουν πολύ καλά ενώ δεν τους έχεις για τέτοιους 42.gif

Θα είναι καλό τεστ κι αυτό για την ομάδα.
Air Kef
QUOTE(Manu7 @ Sep 9 2015, 11:31 ) *
Βρωμοκοπάει γκέλα το σημερινό.

Παίζουμε με λιγότερες ώρες ξεκούρασης από τη Σλοβενία και αυτοί είναι με πολύ καλή ψυχολογία, σκληροτράχηλη ομάδα και σουτάρουν πολύ καλά ενώ δεν τους έχεις για τέτοιους 42.gif

Θα είναι καλό τεστ κι αυτό για την ομάδα.



Έχει μυρίσει τόσο πολύ που πιστεύω θα την αποφύγουμε τελικά. tongue.gif

Μακάρι να δούμε ΜαντζαροΠαπανικολαουΣλούκες σήμερα να κερνάνε 25λεπτα και να κολλάνε τα σουτάκια τους.
katharop
QUOTE (Air Kef @ Sep 9 2015, 11:39 ) *
Έχει μυρίσει τόσο πολύ που πιστεύω θα την αποφύγουμε τελικά. tongue.gif

Μακάρι να δούμε ΜαντζαροΠαπανικολαουΣλούκες σήμερα να κερνάνε 25λεπτα και να κολλάνε τα σουτάκια τους.

εγώ δεν καταλαβαίνω πως ένας απο τους 3-4 καλύτερους αμυντικούς pg στην περσινή ευρωλίγκα μην πω και ο καλύτερος είναι δυνατόν να έχει μηδενικό χρόνο συμμετοχής στην εθνική. (μάντζαρης)
pan24
QUOTE (katharop @ Sep 9 2015, 11:53 ) *
εγώ δεν καταλαβαίνω πως ένας απο τους 3-4 καλύτερους αμυντικούς pg στην περσινή ευρωλίγκα μην πω και ο καλύτερος είναι δυνατόν να έχει μηδενικό χρόνο συμμετοχής στην εθνική. (μάντζαρης)

Γιατι αυτοι που ειναι μπροστα του ειναι καλυτεροι
Τον θεωρεις καλυτερο του καλαθη,του σπανουλη,του σλουκα?
Ακομα και ο ζησης ειναι πιο αξιοπιστος για αρκετους λογους
Υ.Γ.Ισως ειναι ενας απο τους 3-4 καλυτερους αμυντικους pg της ευρωλιγκας.Ομως συνολικα ως pg ειναι οριακα στην δεκαδα(και αν).Για αμυνα εχουμε τον καλαθη που ειναι καλυτερος αμυντικος απο τον μαντζαρη
katharop
QUOTE (pan24 @ Sep 9 2015, 11:57 ) *
Γιατι αυτοι που ειναι μπροστα του ειναι καλυτεροι
Τον θεωρεις καλυτερο του καλαθη,του σπανουλη,του σλουκα?
Ακομα και ο ζησης ειναι πιο αξιοπιστος για αρκετους λογους
Υ.Γ.Ισως ειναι ενας απο τους 3-4 καλυτερους αμυντικους pg της ευρωλιγκας.Ομως συνολικα ως pg ειναι οριακα στην δεκαδα(και αν).Για αμυνα εχουμε τον καλαθη που ειναι καλυτερος αμυντικος απο τον μαντζαρη

οχι για μένα ο ζήσης δεν είναι καλύτερος. Γιατί τον είδες καθόλου τον μάντζαρη να παίζει για να εκφράσεις γνώμη? Πως θα πιάσει ρυθμό παίκτης που παίζει 2 λεπτά
Air Kef
QUOTE(katharop @ Sep 9 2015, 11:53 ) *
εγώ δεν καταλαβαίνω πως ένας απο τους 3-4 καλύτερους αμυντικούς pg στην περσινή ευρωλίγκα μην πω και ο καλύτερος είναι δυνατόν να έχει μηδενικό χρόνο συμμετοχής στην εθνική. (μάντζαρης)



Καλά κι εγώ δεν το συμμερίζομαι, αφού η ομάδα έχει ηγέτη τον Σπανούλη, το λογικό θα ήταν να παίζει δίπλα του ο παίκτης με τον οποίο συνεργάζεται και τον συμπληρώνει ιδανικά εδώ και 4 χρόνια στην ομάδα των 3/4 τελικών Ευρωλίγκας, ο οποίος έχει μαρκάρει και με επιτυχία όλα τα γκαρ της Ευρώπης και έχει και το πολυπόθητο στατικό τρίποντο αλλά οκ.

Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες προφανώς για τον Κατσικάρη και υπερισχύουν άλλα πράγματα που έχει επιλέξει να στηρίξει, όπως η εμπειρία του Ζήση και η δημιουργική τρέλα του Σλούκα.
SteveNashidis
QUOTE(katharop @ Sep 9 2015, 11:53 ) *
εγώ δεν καταλαβαίνω πως ένας απο τους 3-4 καλύτερους αμυντικούς pg στην περσινή ευρωλίγκα μην πω και ο καλύτερος είναι δυνατόν να έχει μηδενικό χρόνο συμμετοχής στην εθνική. (μάντζαρης)


H εμφανής επιθετική αδυναμία του μάντζαρη κάνει υποφερτή την αμυντική αδυναμία του σλούκα ( που δείχνει αρκετά βελτιωμένος) και του σπανούλη. Η συνολική μας αμυντική παρουσία είναι σε καλό επίπεδο ενώ το επιθετικό ρεπερτόριο μας είναι περιορισμένο σε τακτικές που έχετε αναλύσει και χιλιοκριτικάρει.

Η στασιμότητα του Μάντζαρη στην επίθεση δεν επιτρέπει τον Κατσικάρη σε μια τέτοια 12άδα να βάλει τον ίδιο τόσα λεπτά.
Στον Ολυμπιακό είναι πιο απαραίτητος στο rotation για διαφορετικούς λόγους.

Ίσως σήμερα παίξει λόγω κόπωσης των υπολοίπων.
Giannis83
Όπως είπε εύστοχα χθες ο speaker του livebasketball, και τα 5 γκαρντ της Ελλάδας θα έπαιζαν βασικοί στις περισσότερες ομάδες του eurobasket. Αν δεν είχε χτυπήσει κι ο Παππάς, θα μιλούσαμε για 6!
Εκτός της δεδομένης ποιότητας και ποσότητας, έχουμε την τύχη να βρίσκονται όλοι τους σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Καλάθης με τη FYROM και τη Γεωργία ήταν από τους καλύτερους, ο Σπανούλης "καθάρισε" το δύσκολο ματς, ο Ζήσης κάθε φορά που μπαίνει στο παιχνίδι μας ανεβάζει επίπεδο σε σκέψη, δημιουργία και εκτέλεση, κι ο Σλούκας παίρνει σχεδόν πάντα σωστές αποφάσεις. Ο Μάντζαρης απλά δεν χωράει σε αυτούς όλους. Κακός παίχτης φυσικά και δεν είναι. Δεν εχει όμως την πληρότητα των άλλων 4 και δεν φαίνεται να είναι στη φιλοσοφία του Κατσικάρη να "χαραμίσει" έναν παίχτη σε ρόλο αμυντικού ρολίστα που θα φυλάει τα νώτα του Σπανούλη. Μάλλον είναι ικανοποιημένος από τη συνολική αμυντική απόδοση της ομάδας και θέλει να εχει ανα πάσα στιγμή στην 5άδα γκαρντ που να μπορούν να απειλήσουν με διάφορους τρόπους επιθετικά.
Ας το αποδεχτούμε κι ας πάμε παρακάτω. Παρότι είμαι σίγουρος πως αν έρθει η στραβή, θα φταίει σε όλους ο χρόνος συμμετοχής του 11ου και 12ου παίχτη, και το κόψιμο του 13ου και 14ου rolleyes.gif

ΥΓ1. Είναι λάθος να κρίνουμε ποιος πρέπει να παίζει με βάση σε ποια ομάδα αγωνίζεται. Δηλαδή αν είχες σε μια ομάδα τον Πάουελ και τον Μαριάνοβιτς, θα έλεγε κανείς ότι πρέπει να παίζει ο Πάουελ επειδή ξεκίνησε βασικός σε τελικό Ευρωλίγκας ενώ ο άλλος έπαιζε στον Αστέρα;
ΥΓ2. Ούτε σήμερα νομίζω θα ανοίξει το rotation. Νομίζω θα είναι πιο κλειστό (όπως με Κροατία) για να πάρουμε το παιχνίδι, με στόχο να πάμε στο ματς με την Ολλανδία με εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και να ξεκουράσουμε εκεί όλους τους βασικούς. Μη ξεχνάμε ότι αν βγούμε 1οι, παίζουμε το χιαστί των "16" το Σάββατο (μόλις 48 ώρες μετά το ματς με τους Ολλανδούς) κι έχοντας ταξίδι από το Ζάγκρεμπ στο Λιλ...

Conan1982
QUOTE (Giannis83 @ Sep 9 2015, 12:41 ) *
ΥΓ2. Ούτε σήμερα νομίζω θα ανοίξει το rotation. Νομίζω θα είναι πιο κλειστό (όπως με Κροατία) για να πάρουμε το παιχνίδι, με στόχο να πάμε στο ματς με την Ολλανδία με εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και να ξεκουράσουμε εκεί όλους τους βασικούς. Μη ξεχνάμε ότι αν βγούμε 1οι, παίζουμε το χιαστί των "16" το Σάββατο (μόλις 48 ώρες μετά το ματς με τους Ολλανδούς) κι έχοντας ταξίδι από το Ζάγκρεμπ στο Λιλ...


Ναι κι εγώ το ίδιο νομίζω, το ματς που θα ξεκουραστούν οι βασικοί όσο γίνεται θα είναι το αυριανό.
Πάντως με την κατάσταση στον όμιλο της Ισπανίας έχουν γίνει τελείως απρόβλεπτα τα ζευγαρώματα κάτι που μόνο καλό είναι.
Όχι πως νομίζω ότι η Εθνική θα καθόταν να διαλέξει αντίπαλο.
pan24
QUOTE (Conan1982 @ Sep 9 2015, 13:42 ) *
Ναι κι εγώ το ίδιο νομίζω, το ματς που θα ξεκουραστούν οι βασικοί όσο γίνεται θα είναι το αυριανό.
Πάντως με την κατάσταση στον όμιλο της Ισπανίας έχουν γίνει τελείως απρόβλεπτα τα ζευγαρώματα κάτι που μόνο καλό είναι.
Όχι πως νομίζω ότι η Εθνική θα καθόταν να διαλέξει αντίπαλο.

Εμεις δεν εχουμε πειρθωριο να διαλεξουμε
Στον αλλο ομιλο ειδικα μετα τον σημερινο αγωνα μας θα εχουν περιθωριο να διαλεξουν οι ιταλοι και οι σερβοι
ssoulliss
Ποια η λογική να μπει ο Σλούκας και να κάνει 2 φάουλ; Ο Μάντζαρης δεν θα μπορούσε να σπαταλήσει αυτά τα 2 φάουλ;
D-Wade
Τώρα δηλ τι έκαναν? Έβαλαν το Σλούκα(που είναι στο ενεργό rotation) να πάρει 2 φάουλ σε 4 δευτερόλεπτα? 68.gif Και ο Μάντζαρης τι κάνει?
Όχι πως δε φταίει και ο Σλούκας που έκανε τα 2 φάουλ.
pan24
QUOTE (D-Wade @ Sep 9 2015, 16:23 ) *
Τώρα δηλ τι έκαναν? Έβαλαν το Σλούκα(που είναι στο ενεργό rotation) να πάρει 2 φάουλ σε 4 δευτερόλεπτα? 68.gif Και ο Μάντζαρης τι κάνει?
Όχι πως δε φταίει και ο Σλούκας που έκανε τα 2 φάουλ.

Ο σλουκας δεν φταιει αφου υπηρχε εντολη να γινουν τα δυο φαουλ
Gino_Bill
Το καλλίτερο νέο ότι Καϊ(στην άμυνα) και Πέρπε δείχνουν ότι δεν είναι σε λήθαργο και μπορούν να έχουν πραγματικό ρόλο. Αν ξυπνήσει και ο Παπ τότε θα 'μαστε σουπερ.
D-Wade
QUOTE(pan24 @ Sep 9 2015, 16:26 ) *
Ο σλουκας δεν φταιει αφου υπηρχε εντολη να γινουν τα δυο φαουλ

Ναι οκ υπήρχε εντολή να γίνουν τα φάουλ αλλά κάπου πρέπει να προστατεύεσαι και μόνος σου. Δεν απειλούσαν τόσο πολύ οι Σλοβένοι για να γίνουν και τα 2 φάουλ
katharop
σπανούλης πολύ καλός. Ας περιορίσει όσο μπορεί τον ρόλο του οργανωτή και θα είναι ακόμα καλύτερος
benchwarmer
Η ομάδα ρολάρει καλά και παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ. Ο κόουτς δείχνει να εμπιστεύεται τον Κάι απόλυτα, και αυτός σιγά σιγά αρχίζει να προσφέρει έστω τα απαραίτητα. Μεταξύ Πέρπε και Παπ δεν ξέρω τι γίνεται, πολύ πιθανό να τους θέλει για διαφορετικά ματς τον καθένα.

Θα τολμήσω όμως να πω πως όποια ομάδα και να βρούμε στους 16 θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την συγκεκριμένη Σλοβενία, όπως φυσικά και από οποιαδήποτε ομάδα έχουμε αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση πλην Κροατίας.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Sep 9 2015, 16:21 ) *
Ποια η λογική να μπει ο Σλούκας και να κάνει 2 φάουλ; Ο Μάντζαρης δεν θα μπορούσε να σπαταλήσει αυτά τα 2 φάουλ;

To μόνο μελανό σημείο της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο.

Κατά τα άλλα, πετάει η ομάδα 41.gif
t0ny3
Αυτο με τον Σλουκα στο τελος του 1ου δεκαλεπτου ουτε εγω το καταλαβα. Παντως με τετοια ομαδικοτητα και σε τετοια κατασταση που βρισκονται οι περισσοτεροι σημερα δυσκολα να μας φερει αντισταση η Σλοβενια. Παρα πολυ ωραιο πρωτο ημιχρονο απο την ομαδα συνολικα και με εναν εξαιρετικο Σπανουλη. Θετικος και σημερα ο Καιμακογλου με δυο ωραιες ασσιστ και ο Περπερογλου εδειξε πως μπορει να βοηθησει παρολο που σκοπυζει παγκο. Μεχρι τωρα εκτος rotation ειναι ο Παπ με τον Μαντζαρη.
belalik
Πολυ καλα παμε ..

Περπε και Και δειχνουν οντως ενεργοι στο ροτεισιον .. Ο Παπ μενει να δειξει αν οντως μπορει να βγαλει την ενεργεια και καποια αλλα θετικα στοιχεια (πχ σουτ) που ειχε παλια ..

Νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε αισιοδοξοι, αν και η επιτυχια/αποτυχια θα κριθει βασικα σε νοκ-αουτ οπου ειναι και θεμα τυχης.


Νομιζω το μονο σημαντικο προβλημα ειναι η υπαρξη μονο δυο ψηλων, αφου δεν εχουμε 4-5αρι που μπορει να παιξει επικουρικα εκει. Αν ενας απο τους δυο ψηλους τραυματιστει η φορτωθει πολυ νωρις με φαουλ πχ, θα υπαρξει θεμα.


Γενικως ομως νομιζω η ομαδα αποδιδει καλα, σημερα ειδικα με Σλοβενια εχουν βγει καποιοι αυτοματισμοι ενω το θεωρητικο οπλο της πληροτητας αποδεικνυεται και στην πραξη, με πολλους παικτες να συνεισφερουν - αυτο ειναι το πιο σημαντικο.. (πχ Περπε που δεν επαιξε καθολου χτες και σημερα πηρε 5-6 επιθεσεις που ηταν σχεδιασμενες να καταληξουν σε αυτον).

rankin
Να χαρείς βρε Φώτη, βάλε τον Μάντζαρη μέσα βρε αγόρι μου να μαρκάρει τον Μπλαζιτς... ήμαρτον ρε παλικαρι μου
Ενας μέτριος Ευρωπαίος γκαρντ και σε κάνει μπάχαλο!
t0ny3
Και σήμερα δυστυχώς κακό 3ο δεκάλεπτο. Πάλι δεχτηκαμε μεγάλο σερί και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι...
rankin
QUOTE(t0ny3 @ Sep 9 2015, 16:15 ) *
Και σήμερα δυστυχώς κακό 3ο δεκάλεπτο. Πάλι δεχτηκαμε μεγάλο σερί και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι...

Δε θέλω να είμαι κακός και γκρινιάρης, αλλά δεν εμφανίστηκε βοήθεια απο τον πάγκο καθόλη τη διάρκεια αυτου του δεκαλέπτου
Ενα ταιμ αουτ βρε παιδί μου, να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ενα ανακάτεμα τράπουλας. Κάτι..

Τελος πάντων. Κρατάμε το οτι ακόμα είμαστε μπροστά στο σκορ..
επαθα λαστιχο
Ούτε και εγώ θέλω να γκρινιάξω,είμαι ικανοποιημένος από την Εθνική,αλλά ρε π$#@^#$ μου υπάρχει παίκτης τύπου Κόπονεν-Μπλάζιτς-Χαφ κτλ. που να ΜΗΝ έχει κάνει ρεκόρ ατομικών πόντων εναντίον μας?
t0ny3
Δε γίνεται να χάσουμε από τον Μπλαζιτς...
GK_23
Η 4άδα Καλάθης-Σπανούλης-Αντετοκούμπο-Πρίντεζη όταν συνυπάρχει στο παρκέ είναι για τα θηρία. Και χθες το ίδιο έγινε, άρχισε στο 3ο δεκάλεπτο με αυτούς και χάσαμε το ρυθμό μας.
rankin
QUOTE(GK_23 @ Sep 9 2015, 16:28 ) *
Η 4άδα Καλάθης-Σπανούλης-Αντετοκούμπο-Πρίντεζη όταν συνυπάρχει στο παρκέ είναι για τα θηρία. Και χθες το ίδιο έγινε, άρχισε στο 3ο δεκάλεπτο με αυτούς και χάσαμε το ρυθμό μας.

Ο Κουμπο λόγω του ανύπαρκτου σουτ του, οταν ειναι στη πεντάδα, πρέπει να έχει δίπλα του καλούς σουτερ, να του ανοίξουν διαδρόμους.
Κλασσική περίπτωση Τσιλντρες..
Εκτός και αν παίξεις άμυνα του θανάτου και ανοίξεις το τρανζίσιον, οπότε εισαι ασταμάτητος
giorgos14
QUOTE(katharop @ Sep 9 2015, 14:44 ) *
σπανούλης πολύ καλός. Ας περιορίσει όσο μπορεί τον ρόλο του οργανωτή και θα είναι ακόμα καλύτερος



Kαι σε ποιον να αφησει τη μπαλα να οργανωσει;Αφου ολοι οι αλλοι(οσους βαζει ο προπονητης μας να παιξουν)οργανωτικα δεν εχουν ξεχωρισει
katharop
QUOTE (giorgos14 @ Sep 9 2015, 17:36 ) *
Kαι σε ποιον να αφησει τη μπαλα να οργανωσει;Αφου ολοι οι αλλοι(οσους βαζει ο προπονητης μας να παιξουν)οργανωτικα δεν εχουν ξεχωρισει

καλάθης? Απο κει και πέρα με μπλάζιτς να έχει κάνει ρεκόρ καριέρας και ντράγκιτς απο κοντά και πάλι νικήσαμε σχετικά άνετα. έχει πολύ βάθος η εθνική. Το σχήμα με τους 3 γκάρντ αν συνεχιστεί θα μας καταστρέψει. Σε μια φάση στο 3ο δεκάλεπτο χτυπούσαν συνεχώς στον ζήση και ο κατσικάρης δεν έκανε τίποτα. Δεν έχουμε διαμαντίδη για να τα κάνουμε αυτά.οτι και να μου πείτε για τον παίκτη ζήση ο άνθρωπος όσα βάζει μπροστά τα τρώει επι 2 πίσω. Σήμερα επίσης φάνηκε οτι ο κουφός είναι καλύτερος του μπουρούση. Ναι και στην άμυνα. Υπάρχει και σαφέστατη διαφορά κιόλας.
ΥΓ: Συγγνώμη αλλά δεν γίνεται για 6 ασίστ να κάνεις 5 λάθη. Αν προσθέσουμε και άλλο 1 στο πρώτο ημίχρονο που την έβγαλε έξω μόνος του αλλά μας την έδωσαν σε εμάς την μπάλα 6 λάθη. Κατά τα άλλα επιθετικά έκανε πολύ καλό ματς. Απο την αρχή της προετοιμασίας ήταν το καλύτερο του παιχνίδι πολλές σκάλες πάνω απο το παιχνίδι με την κροατία
t0ny3
Χθες εξαιρετικο πρωτο ημιχρονο και τραγικο 3ο δεκαλεπτο, οπου δεχτηκαμε ενα μεγαλο σερι και ενα θεωριτικα ευκολο παιχνιδι εγινε ντερμπι. Σημερα μια απο τα ιδια κι ενας μετριος παικτης, ο Μπλαζιτς, εκανε οτι πραγματικα ηθελα. Η "βασικη" μας πενταδα και χθες και σημερα με την εναρξη του δευτερου ημιχρονου μας εβγαλε εκτος ρυθμου κι αυτο πρεπει να προβληματισει τον Φωτη. Στην τεταρτη περιοδο εμφανιστηκαμε πιο σοβαροι και καθαρισαμε το ματς, αλλα μας εκθετουν καποιοι παικτες που δε θα επρεπε και χαλανε την εικονα ενος ολοκληρου αγωνα.

Ο στοχος επετευχθει με την πρωτη θεση, αλλα οι αντιπαλοι στα νοκ αουτ θα ειναι δυσκολοτεροι, θα πρεπει να εχουμε μεγαλυτερη διαρκεια και να μην πεταμε μεγαλες διαφορες.

Ισως ο Μαντζαρης μπορουσε να βοηθησει αμυντικα σημερα.
Giannis83
QUOTE (katharop @ Sep 9 2015, 17:55 ) *
επίσης φάνηκε οτι ο κουφός είναι καλύτερος του μπουρούση. Ναι και στην άμυνα. Υπάρχει και σαφέστατη διαφορά κιόλας.


To επι μέρους +13 με Μπουρούση και το -2 με Κουφό, πώς το εξηγείς; Για να μην αναφερθώ στο +17 του Ζήση (μεγαλύτερο όλων)...
GK_23
QUOTE(rankin @ Sep 9 2015, 17:33 ) *
Ο Κουμπο λόγω του ανύπαρκτου σουτ του, οταν ειναι στη πεντάδα, πρέπει να έχει δίπλα του καλούς σουτερ, να του ανοίξουν διαδρόμους.
Κλασσική περίπτωση Τσιλντρες..
Εκτός και αν παίξεις άμυνα του θανάτου και ανοίξεις το τρανζίσιον, οπότε εισαι ασταμάτητος

Το σχήμα αυτό δυσκολεύει πολύ τα γκαρντ μας να τρέξουν πιν εν ρολ με τον ψηλό. Οι αποστάσεις στην επίθεση είναι προβληματικές. Στόχος είναι προφανώς να πιέσουμε αμυντικά αλλά δεν είμαστε στο Ακρόπολις, με τέτοιους αντιπάλους είναι δύσκολο να κλέψεις μπάλες.

Πάντως η εθνική έχει πολύ βάθος και παίκτες που ήταν μέτριοι στα φιλικά έχουν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό. Εντυπωσιακή η ομαδικότητα μας, πρέπει να είμαστε η καλύτερη ομάδα στις ασίστ στο τουρνουά.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να παίξουμε με το Βέλγιο στους 16.
TakeshyKurosawa
QUOTE (Giannis83 @ Sep 9 2015, 18:00 ) *
To επι μέρους +13 με Μπουρούση και το -2 με Κουφό, πώς το εξηγείς; Για να μην αναφερθώ στο +17 του Ζήση (μεγαλύτερο όλων)...


Το συγκεκριμένο στατιστικό είναι πολύ μούφα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καμία σχέση με το pir που έχουμε στην Ευρώπη.
Όσο για τον Κουφό και τον Μπουρούση εγώ πάντως δεν βλέπω κάποια φανερή ανωτερότητα. Για να μην πω ότι η αξία του Μπουρούση καθαρά μπασκετικά μου φαίνεται μεγαλύτερη.
katharop
QUOTE (Giannis83 @ Sep 9 2015, 18:00 ) *
To επι μέρους +13 με Μπουρούση και το -2 με Κουφό, πώς το εξηγείς; Για να μην αναφερθώ στο +17 του Ζήση (μεγαλύτερο όλων)...

Το είχα δει το συγκεκριμένο πριν ποστάρω. Και έχω και εξήγηση δεν φταίει ο κουφός που ήταν μέσα όταν ο μπλάζιτς τα κολλούσε απο τα 9. Ο μπουρούσης ήταν μέσα όταν πήραμε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Επιθετικά έβαλε κάποια καλάθια τα οποία βέβαια οι 8 πόντοι ήταν μόνος του κάτω απο το καλάθι. Για το +17 του ζήση οτι και να μου πείς όλες οι επιθετικές επιλογές των αντιπάλων ξεκινούν πάνω στον ζήση είναι κακός στις περιστροφές είναι κακός στο man to man μπορεί να βάζαμε περισσότερα μπροστά όχι λόγω ζήση όμως αλλά στην άμυνα τρώγαμε πάρα πολλούς πόντους λόγω του ζήση
ο ζήσης έφαγε καμιά 15-20 πόντους μόνο απτον μπλάζιτς. Αν είχε βάλει τον μάντζαρη πάνω του θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα το ματς
Dreamerpanos
90% Λετονια στο νοκ αουτ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.