Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 3ος όμιλος (GEO-GRE-CRO-NED-SLO-FYR)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Reggie Miller 31
QUOTE (Giannis83 @ Sep 5 2015, 21:10 ) *
Η τραγική κατάσταση του Καϊμακόγλου και η χθεσινή δήλωση του Κατσικάρη "Δεν ήταν στο σχεδιασμό μας να κατεβούμε με 2 ψηλούς, αλλά λόγω κάποιων καταστάσεων ήρθαν έτσι τα πράγματα", δείχνει πόσο σίγουρη ήταν η θέση του Αγραβάνη στη 12άδα αντί του Κάι, εάν δεν έκανε τις ανοησίες που έκανε στην Ξάνθη.

Τι έκανε στην Ξάνθη ο Αγραβάνης;
sircharles
Είναι εμφανής η αμηχανία του Καλάθη όταν βρίσκεται στο παρκέ μαζί με το Σπανούλη. Δε ξερει πως να λειτουργήσει. Νομίζω πως πρέπει το προπονητικό επιτελείο να
αποδεχθεί το προφανές,και να χρησιμοποιεί λειτουργικά ζευγάρια στο 1-2
Εμφανέστατη η επιθυμία μας να τρέξουμε αλλά τα λάθη που κάναμε ήταν αστεία. Σε πιο δυνατό παιχνίδι θα μας κόστιζαν.
Δε μπορούμε να μάθουμε τώρα να σουτάρουμε, αλλά μπορούμε να είμαστε σοβαροί. Ηλίθια φάουλ ενώ οι αντόπαλοι είναι στο μπόνους, φάουλ στο τρίποντο, ο ψηλός
να προσπαθεί να κατεβάσει μπάλα, ο καλάθης να έχει μανταλάκια στα χέρια, ό κουφός να αστοχεί από απόσταση 10 εκατοστών, είναι πράγματα που νομίζω ότι μπορούμε να αποφύγουμε στο μέλλον
Πιο κτυπητή αδυναμία ,και που θεωρώ ότι θα μας κοστίσει, είναι ότι δεν απειλούμε περειφεριακά από τη θέση 3. Ο Κούμπο δε το έχει, ο περπε δείχνει μουδιασμένος.
Ο Παπ χρειάζεται ψυχαναλητή. Αν ο παπ ήταν στην κατάσταση της Κωνσταντινούπολης θα είχαμε πιθανότητες ακόμα και για τετράδα
nikolas12
QUOTE(Skonokinis @ Sep 5 2015, 21:03 ) *
μπορεί να το βρίσκει κακό ο κιλλ όμως wink.gif


Σίγουρα, εγώ μιλάω από το πως το βλέπω και χωρίς να ξέρω τι γίνεται μέσα στα αποδυτήρια, αν και θεωρώ πως ο ίδιος ο Σπανούλης έχει καταλάβει ότι είναι κουρασμένος και ότι καλό θα ήταν να προφυλάσσεται.

QUOTE(Manu7 @ Sep 5 2015, 21:04 ) *
Σήμερα το πρόβλημα δεν ήταν το δίδυμο Σπανούλης - Καλάθης. Απλά η αστοχία του πρώτου. Πρώτος εγώ έλεγα να μην παίζουν μαζί αλλά φαίνεται ότι θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο αν συνυπάρξουν ομαλά. Στη δημιουργία δεν υπήρχε πρόβλημα όσο ήταν μαζί. Απλά όταν μπήκε ο Σλούκας έβαζε τη μπάλα στο καλάθι και φάνηκε η διαφορά. Επίσης, δεν γίνεται να τον βγάλεις τόσο προκλητικά έξω επειδή ήταν άστοχος. Τον στηρίζεις τον παίχτη και σωστά τον διαχειρίστηκε στο 2ρο ημίχρονο που δεν ήταν αρνητικός. Ο δε Μάντζαρης και αυτός τραγικός ήταν στα φιλικά οπότε δεν γίνεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το ίδιο τραγικός ήταν και ο Καϊμακόγλου και φαίνεται ότι είναι 1 ταχύτητα κάτω από τους υπόλοιπους. Θα δούμε πολύ Αντετοκούνμπο στο 4 στη συνέχεια.


Κοίταξε, θεωρώ πως από τα φιλικά η συνεργασία τους δεν είναι σωστή. Σίγουρα αν συνυπάρξουν θα είναι τρομερό δίδυμο, αλλά από τα φιλικά μέχρι και σήμερα χημεία 0. Ο Σπανούλης δεν είναι απλά άστοχος, έκανε και αρκετά λάθη σε σημεία που χρειαζόμασταν να διευρύνουμε τη διαφορά. Άστοχος είναι γενικά τον τελευταίο καιρό και είναι κάτι που φαίνεται, αλλά κάποια κρίσιμα λάθη πρέπει να αποφεύγονται, πιο μυαλωμένο παιχνίδι. Όσο ο Σλούκυ σκοράρει, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ίδιο χρόνο, αυτό λέω. Το Μάντζαρη θεωρώ πως στα φιλικά δεν τον είδαμε πολύ, μπορεί να έπαιξε περισσότερο σε 2-3 που έχασα, αλλά γενικά είμαι της άποψης πως Ζήσης-Σλούκας κάνουν καλύτερη δουλειά από το Σπανούλη, ενώ και ο Μάντζαρης μπορεί να δώσει λύσεις. Για Καιμακόγλου συμφωνώ απόλυτα, απλά δε μπορεί, λογικά θα δούμε Κούμπο στο 4, όπως λες με Παπ-Πέρπε στο 3 ή σχήμα με 3 guard που το είδαμε για λίγο σήμερα.
tReason
Oi 3 καλυτεροι μας γκαρντ με διαφορα ειναι οι σπανουλης,σλουκας,καλαθης.Σκανδαλωδες οποιοσδηποτε αλλος να παιζει περισσοτερα λεπτα.Και δειγμα αναξιοκρατιας..
επαθα λαστιχο
Στην συνέχεια πάντως είναι αρκετά πιθανόν να μειωθεί βαθμηδόν ο χρόνος του Ζήση προς όφελος του Σλούκα.
Οι Μάντζαρης-Καϊ ίσως στα χιαστί κάνουν DNP
TakeshyKurosawa
Στο θέμα του Σπανούλη εμένα μου φαίνεται ότι ο παίχτης δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα. Η Εθνική δεν είναι Ολυμπιακός έχει διαφορετικό στυλ παιχτών και δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ίδιο πλάνο που ακολουθείς στον Ολυμπιακό. Ακόμα και ο τρόπος που βγαίνει ο Σπανούλης για να πάρει την μπάλα από τον ψηλό στο τρίποντο έχει καταντήσει υπερβολικά μονότονο και κουραστικό. Φυσικά και το εντελώς διαφορετικό στυλ ψηλών..
Όσο για τον Μπουρούση την έχω δει πολλές φορές την παράσταση. Πάντα με ανύπαρκτους αντιπάλους οργιάζει και με το που θα βρει έναν σοβαρό ψηλό του κόβει το μπάσκετ!
Zoys
Πολύ νευρικό το πρώτο δεκάλεπτο για την Κροατία η οποία σε σύγκριση με τη Σλοβενία παρουσιάζεται σαν ένα συνονθύλευμα ποιοτικότερων μεν παικτών, αλλά χωρίς καμία συνοχή. Αντίθετα, οι Σλοβένοι συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους, γυρίζουν με υπομονή την μπάλα και εκμεταλλεύονται κάθε κενό της κροατικής άμυνας χωρίς παράλληλα κανένα μέλος της πεντάδας να κλέβει ανάσες στην άμυνα.
Number11
Ουσιαστική εμφάνιση της Εθνικής και πολύ καλό επιθετικό αποτέλεσμα.
Στα επόμενα ματς τα λάθη θα μειωθούν και οι αυτοματισμοί θα βγαίνουν πιο εύκολα.

Ο Σπανούλης προσπαθεί, να χωθεί στο ρόλο που έχει συνηθίσει ... θα γίνει και αυτό στη συνέχεια.

Ο Κατσικάρης έδειξε πίστη στους παίκτες μας και στο πλάνο του, σε κρίσιμες στιγμές που οι Σκοπιανοί μείωναν στα 2 καλάθια.
Βέβαια, σε βαρβάτες ομάδες με αλητεία και υψηλό IQ, θα χρειαστεί να στήψει πιο πολύ το προπονητικό του μυαλό.

*Πολύ θετικός ο Κουφός, Σλούκας (σούπερ έκπληξη) και πασπαρτού Καιμακόγλου (με ευστοχία στις βολές).

**Κροατία - Σλοβενία - Αγωνίζονται οι 2 καλύτερες φανέλες του τουρνουά, συμφωνείτε?
SG3ptshooter
Οκ θα χαθεί, αλλά θα το πω αφού δεν το έκανα εκείνη την ώρα, respect στο Γεωργιανό το Sanadze που απ' το κολεγιακό -και με 29,7% βλέπω τώρα- μπήκε στο μείον κάμποσο χωρίς να έχει παίξει δευτερόλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε 3/3 τρίποντα σε αυτό το παιχνίδι που πήγαινε όπως πήγαινε.
sircharles
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Sep 5 2015, 22:03 ) *
Στο θέμα του Σπανούλη εμένα μου φαίνεται ότι ο παίχτης δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα. Η Εθνική δεν είναι Ολυμπιακός έχει διαφορετικό στυλ παιχτών και δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ίδιο πλάνο που ακολουθείς στον Ολυμπιακό. Ακόμα και ο τρόπος που βγαίνει ο Σπανούλης για να πάρει την μπάλα από τον ψηλό στο τρίποντο έχει καταντήσει υπερβολικά μονότονο και κουραστικό. Φυσικά και το εντελώς διαφορετικό στυλ ψηλών..
Όσο για τον Μπουρούση την έχω δει πολλές φορές την παράσταση. Πάντα με ανύπαρκτους αντιπάλους οργιάζει και με το που θα βρει έναν σοβαρό ψηλό του κόβει το μπάσκετ!


Ανύπαρκτος ψηλός ο Τόμιτς? Ο σκόλα?Ο Νοά? Ο Γιαφτόκας?Ο κρίστιτς? Γιατι αυτούς κατά καιρους τους εχει κανει γιο γιο
Τον βαλατσιούνας και τον πεκοβιτς δε μπορουσε να τους σταματησει αλλα ουτε αυτοι μπορουσαν να σταματησουν τον Γιαννη
Στην ελλαδα εχουμε επιλεκτικη μνημη
Manu7
Ρε παιδιά επειδή βλέπω κυρίως Ιταλία, ο Τόμιτς τραυματίστηκε και δεν παίζει;
Zoys
QUOTE(Manu7 @ Sep 5 2015, 23:15 ) *
Ρε παιδιά επειδή βλέπω κυρίως Ιταλία, ο Τόμιτς τραυματίστηκε και δεν παίζει;

Έχει τρία φάουλ, με τα 2 να τα έχει κάνει στο πρώτο δίλεπτο.
Weekendman
Ο Σίμον ,αν και δεν είναι ποιντ-γκαρντ, μάζεψε και με το παραπάνω την κόπρο του Αυγεία ,που επικρατεί στην θέση του πλέι-μεικερ στην Κροατία. Παρόλα αυτά, οι Κροάτες είχαν άνετη σχετικά νίκη, χωρίς να χρειαστεί μεγάλη εμφάνιση, από τους big 3, και αυτό είναι σημαντικό, μαζί με την καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημίχρονου...

ssoulliss
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Sep 5 2015, 22:03 ) *
Στο θέμα του Σπανούλη εμένα μου φαίνεται ότι ο παίχτης δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα.


Αυτό θα είναι και το ζητούμενο μας στο τουρνουά! Σήμερα ο Καλάθης ήταν θετικότερος , αν ανέβει- βρει ρόλο -ο Σπανούλης θα πάμε καλά!

Πάντως όσο παίζουμε άμυνα, ειδικά όπως στο β' ημίχρονο, οι άλλες ομάδες που δεν έχουν λύσεις θα πελαγώνουν.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Sep 6 2015, 00:13 ) *
Αυτό θα είναι και το ζητούμενο μας στο τουρνουά! Σήμερα ο Καλάθης ήταν θετικότερος , αν ανέβει- βρει ρόλο -ο Σπανούλης θα πάμε καλά!

Το πρόβλημα του Σπανούλη σήμερα ήταν η αστοχία. Ούτε πολλά λάθη έκανε αλλά και πολύ ωραίες πάσες σε σετ άμυνες έβγαλε. Θα μπορούσε να παίξει λιγότερο αυτός και περισσότερο ο Σλούκας αλλά προφανώς ο Κατσικάρης θέλει να τον βοηθήσει να βρει επιθετικό ρυθμό.

Η εθνική έκανε κακές επιθέσεις στο transition, με λάθος πάσες και επιλογές. Βιαζόμασταν να τελειώσουμε το ματς.

Η πρεμιέρα πάντως κρίνεται ικανοποιητική, δεν υπήρχαν πολλές ομάδες που κέρδισαν με +20 την πρώτη αγωνιστική.

Η Ολλανδία φυσικά έκανε την νίκη της ημέρας και σήμερα αν κερδίσει τη ΦΥΡΟΜ κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

Μεγάλο ματς με την Κροατία σήμερα, δεν θα έρθει η καταστροφή φυσικά αν χάσουμε.
tuareg
QUOTE (GK_23 @ Sep 6 2015, 05:54 ) *
Το πρόβλημα του Σπανούλη σήμερα ήταν η αστοχία.


το προβλημα του σπανουλη γενικα ειναι οτι δε λεει να συνειδητοποιησει πως εχει καβατζαρει τα 30 και δε μπορει να παιζει οπως το 12 και το 13 συνεχεια
pan24
Κροατια σημερα
Να πω την αληθεια τα γκαρντ τους δεν τα πολυφοβαμαι
Μπογκντανοβιτς υπεροπλο βεβαια
Στο 5 εχουν τομιτς και ζοριτς
Θεωρω τον τομιτς καλυτερο των δικων μας και τον ζοριτς ενα επιπεδο κατω απο μπουρου
Ολη η ιστορια πιστευω ειναι το πρωτο ημιχρονο εδω
Αν καταφερουμε να το βγαλουμε χωρις να μας φορτωσει με φαουλ ο τομιτς μετα το πλεονεκτημα τους αντιμετωπιζεται
Στο 4 με σαριτς-ρουντεζ ειναι καλυτερα απο εμας
Ο πριντεζης αν δεν φορτωθει φαουλ πιστευω θα ξεπερασει τα 30'
Το προβλημα ειναι οτι αν στοχευσουν να φορτωσουν φαουλ τον πριντεζη και τα καταφερουν υπαρχει θεμα
Ο αντετο κατεβαινει και μαρκαρει στο 4 ομως τοτε υστερουμε σε ταχυτητα στο 3 και ο περασοβιτς θα χτυπησει στα ποδια το οποιο τριαρι μας
Θεωρω οτι το συγκεκριμενο ματς δεν ταιριαζει στον περπε
Τα συγκεκριμενα 3αρια που εχουν θα τα βλεπει με κυαλια στην αμυνα
Σε αυτο το ματς ειναι αναγκαιος ο καλος παπ εστω για 15'

Υ.Γ.Εδω θα χρειαστουμε τριποντο.Μεσα στην ρακετα δεν θα κυκλοφορουμε με ανεση.
Ο τομιτς εχει προβλημα στην αμυνα απεναντι σε γρηγορα και ελαφρια σεντερ αλλα εμεις δεν εχουμε κανεναν τετοιο.Ισως εδω χρησιμευσει το τρικ που ειχε γινει στην ξανθη και το ακροπολις με αντετο 4 και μπουρου 5 και στην επιθεση το pick&roll να γινεται με αντετο ως 5αρι ωστε να παιζει στα ποδια τον τομιτς
Runt
Ο Σπανουλης δεν επαιξε ασχημα, έιναι λιγο «κουμπωμενος», αυτό ναι. Όπως αναφερθηκε , ισως πρεπει μεχρι να βρει καλυτερη χημεια με τον Καλαθη να ξεκιναει ο Σλουκας.

Στα φοργουορντ εχουμε το προβλημα (5 ριμπαουντ από ολους μαζι , απεναντι σε ποιους ?!), από τη θεση τρια δεν πηρε βοηθεια η ομαδα.

Ισως πρεπει τον λιγο χρονο του παπ (συνελθε φιλε) να τον παρει ο περπε αποψε.

Τον Πριντεζη και τα ματια του ο Κατσικαρης . Τον βλεπω να χτυπαει 30ρια και βαλε.

Πολύ καλοι οι ΚΚ και Μπουρουσης, αλλα εναντιον Ζοριτς και Τομιτς θα βγουν πιο καθαρα συμπερασματα.

Ο Μπογκντανοβιτς υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην παιξει αποψε, λογω της χθεσινοβραδυνης διασεισης που υπεστη η οποια ειναι κατι παραπανω από ελαφρια.
Ραδιοφωνικη η πηγη.

Καλα να’ ναι ο Μπογιαν (από αυριο), παντως οι Κροατες εδειξαν γεματη ομαδα, ενώ η Σλοβενια (σπουδαια τα λαχανι) μπορει να αποδειχθει η Τουρκια του δικου μας ομιλου, με το τροπο και το παθος που βγαζουν.

Οι Ολλανδοι ειναι με το ενα ποδι στους 16 κτγμ.
TakeshyKurosawa
Ο Σπανούλης πρέπει να καταλάβει βασικά ότι για να παίξει τον ρόλο που θέλει να παίξει δεν πρέπει να τουβλάρει ασυστόλως.
Θα χτίσει ουρανοξύστη έτσι όπως πάει τελευταία. Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα πιστεύω και εγώ ότι κάνει κάποιο κακό στην ομάδα.
Manu7
Δυστυχώς δεν θα παίξει ο Μπογντάνοβιτς οπότε θα νικήσουμε δύσκολα κιόλας και θα παραμυθιαστούμε ότι τίποτα δεν μας σταματά...
TakeshyKurosawa
QUOTE (Manu7 @ Sep 6 2015, 12:39 ) *
Δυστυχώς δεν θα παίξει ο Μπογντάνοβιτς οπότε θα νικήσουμε δύσκολα κιόλας και θα παραμυθιαστούμε ότι τίποτα δεν μας σταματά...


Εντάξει συμβαίνουν αυτά. Και εμείς το 2013 παίξαμε χωρίς Σπανούλη που ήταν σε πολύ καλή φόρμα τότε και επανήλθες εκτός ρυθμού με τη Φινλανδία.
katharop
QUOTE (Manu7 @ Sep 6 2015, 12:39 ) *
Δυστυχώς δεν θα παίξει ο Μπογντάνοβιτς οπότε θα νικήσουμε δύσκολα κιόλας και θα παραμυθιαστούμε ότι τίποτα δεν μας σταματά...

ε ναι γιατί αν έπαιζε θα χάναμε με 20 πόντους διαφορά. icon_drunk.gif
Το κλίμα γκρίνιας που έχει δημιουργηθεί είναι φοβερό. Για γούρι το κάνετε? Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος γιατί αλλιώς δεν εξηγείται με σύμφωνα με τους νόμους της φύσης.Η Γαλλία κέρδισε με τα χίλια ζόρια την φινλανδία και το μόνο που σχολιαστηκε ήταν οτι εντάξει πρώτο ματς ήταν. Αν είχαμε κάνει ανάλογο μάτς με Φινλανδία τώρα θα είχαν γεμίσει 20 σελίδες για το πόσο πανηγυρτζίδες είμαστε και με το ζόρι θα περάσουμε τον όμιλο. Ηρεμήστε λίγο έχω κουραστεί με τόση γκρίνια πραγματικά.
Manu7
Παίδες εγώ τρολάρω γιατί αυτά για γκρίνιες αλλού αν δείτε τα φετινα τόπικ της εθνικής...

Δυστυχώς όμως το κλίμα που θα δημιουργηθεί αυτό θα είναι από τις δημοσιογραφάρες μας..
akratacity
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Sep 6 2015, 12:02 ) *
Ο Σπανούλης πρέπει να καταλάβει βασικά ότι για να παίξει τον ρόλο που θέλει να παίξει δεν πρέπει να τουβλάρει ασυστόλως.
Θα χτίσει ουρανοξύστη έτσι όπως πάει τελευταία. Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα πιστεύω και εγώ ότι κάνει κάποιο κακό στην ομάδα.

ο σπανουλης στην αρχη της προετοιμασιας εκανε ατομικο προγραμμα και ειναι πισω απο την υπολοιπη ομαδα σε φυσικη κατασταση και νομιζω αυτο φαινεται

θεωρω πολυ πιθανο να βρεθει σε φουλ φορμα στα χιαστι εκει που θα κριθουν ολα

μεχρι τοτε ο κατσικαρης καλα κανει και τον χρησιμοποιει αρκετα για να βρει ρυθμο

διοτι οταν θα ερθουν τα δυσκολα μονο ο σπανουλης μπορει να μας οδηγησει στην υπερβαση
katharop
Τα δημοσιογραφικά σαιτ που τους στέλνουν είναι επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αποσκοπούν στο κέρδος. Απο την στιγμη που αυτου του είδους η δημοσιογραφία πουλάει ότι και να γράφεις θα συνεχίσουν σε αυτό το πατερν. Για αυτό δεν διαβάζεις τους συγκεκριμένους και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχουν ένα συγκεκριμένο προιόν να πουλήσουν. Απο αυτό ζουν και αυτά θα κάνουν οτι και να γράφουμε οι υπόλοιποι εδώ. Κλίκες μεταξύ δημοσιογράφων και παικτών υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν καθώς αυτός είναι ένας μηχανισμός προώθησης συγκεκριμένων καθώς και τα άλλα άσχημα που τα γνωρίζουμε όλοι και ας μην θέλουν μερικοί να τα παραδεχτούν. Απο κει και πέρα επειδή διαβάζω καθημερινά όσο μπορώ αλλά λίγο γράφω, σε μερικές στιγμές εδώ φτάνουμε στο άλλο άκρο της πλήρους απαξίωσης που ούτε αυτό είναι κάτι το σωστό και υγιές. Κάπου πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή για να είμαστε όσο αντικειμενικοί θα μπορούσαμε σε θεωρητικό βαθμό.
TakeshyKurosawa
QUOTE (akratacity @ Sep 6 2015, 13:15 ) *
ο σπανουλης στην αρχη της προετοιμασιας εκανε ατομικο προγραμμα και ειναι πισω απο την υπολοιπη ομαδα σε φυσικη κατασταση και νομιζω αυτο φαινεται

θεωρω πολυ πιθανο να βρεθει σε φουλ φορμα στα χιαστι εκει που θα κριθουν ολα

μεχρι τοτε ο κατσικαρης καλα κανει και τον χρησιμοποιει αρκετα για να βρει ρυθμο

διοτι οταν θα ερθουν τα δυσκολα μονο ο σπανουλης μπορει να μας οδηγησει στην υπερβαση


Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με έλλειψη φυσικής κατάστασης και ατομικό πρόγραμμα σε μέρος της προετοιμασίας. Η αστοχία του είναι εκνευριστική! Ερασιτεχνικά ποσοστά από τα φιλικά ακόμα.Χαμένες βολές, έιρμπολ τελείωμα σε διείσδυση και πάει λέγοντας. Πρέπει να βελτιωθεί επειγόντως!
sinkazama82
Ας αρχίσω απ'τα καλά: Το επιθετικό πλάνο της Εθνικής, με συνεχές «τάισμα» στους ψηλούς, ώστε να εκμεταλλευτούμε την λειψανδρία των Σκοπίων στην συγκεκριμένη θέση, εκτελέστηκε στο έπακρο, με τους Πρίντεζη (18 πόντοι σε 26 λεπτά), Μπουρούση (16 σε 16) και Κουφό (11 σε 24 συν 5 επιθετικά ριμπάουντ, να εκτελούν τους Σκοπιανούς. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω το γεγονός πως σουτάραμε διπλάσιες βολές (22 έναντι 11) και πως ο μοναδικός σοβαρός ψηλός των Σκοπίων, ο Σαμαρτζίσκι, αγωνίστηκε για μόλις 21 λεπτά λόγω φάουλ, γίνεται κατανοητό πόσο καλή δουλειά έκανε η ομάδα στον συγκεκριμένο τομέα.

Δεύτερον, οι Πρίντεζης και Σλούκας δείχνουν σε εξαιρετική φόρμα, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία, τουλάχιστον όσο αναφορά την επίθεση της ομάδας.

Τρίτον η άμυνα, η οποία ήταν και πάλι εξαιρετική, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους σε 30% στα δίποντα (το 40% στα τρίποντα είναι πλασματικό, διαμορφώθηκε με κάποια εύστοχα σουτ των Σκοπιανών, αφού είχε κριθεί το ματς).

Ας περάσουμε όμως και στα άσχημα, τα οποία λίγο πολύ είναι πράγματα, που είχαμε επισημάνει από τα φιλικά: Σπανούλης και Καλάθης δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν ούτε στο ελάχιστο και υποψιάζομαι πως η απόδοση του Σπανούλη, η οποία, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά, όταν είχαν κριθεί όλα, άγγιξε τα όρια του τραγικού, ίσως και να οφείλεται στην έλλειψη χημείας του συγκεκριμένου διδύμου. Δεν είναι τυχαίο το πόσο καλύτερα δούλεψε χθες η ομάδα, όταν ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο και ιδιαίτερα κατά την παρουσία του Σλούκα στο παρκέ.

Δεύτερον, θεωρώ πως το να κατεβάζει ο Μπουρούσης την μπάλα (με τραγικά αποτελέσματα) είναι τόσο δείγμα έλλειψης μυαλού από τον ψηλό, όσο και έλλειψης πειθαρχίας από τον πάγκο. Τέτοια περιστατικά, απαγορεύονται σε επίσημα ματς.

Τρίτον, η ανυπαρξία του Παπανικολάου. Σε 15 λεπτά χθες είχε ένα άστοχο σουτ, ένα ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα λάθος. Μηδέν εις το πηλίκον. Προφανώς η απραξία του έχει κάνει μεγάλο κακό, αλλά πρέπει να βελτιωθεί άμεσα γιατί η ομάδα τον χρειάζεται.

Τέταρτον, το πρόβλημα στα τελειώματα του Κουφού, που το είχα παρατηρήσει και στα φιλικά, ο οποίος, όταν δεν καρφώνει, τελειώνει κάπως περίεργα τις φάσεις, με αποτέλεσμα να αστοχεί συχνά από πλεονεκτικές θέσεις. Εξού και το 45,5% στα δίποντα, ποσοστό, τουλάχιστον μέτριο για ψηλό.

Πέμπτο και τελευταίο, η απόδοση της Σερβίας, πραγματικά τρομάζει, με την φετινή προσθήκη του, αλάνθαστου χθες, Νέντοβιτς, να έχει ανεβάσει ακόμα ένα επίπεδο τους πλάβι.

Να αναφέρω και κάτι τελευταίο. Αυτή η γελοιότητα με το όνομα των Σκοπίων πρέπει να σταματήσει. Συνειδητοποιώ πως φταίει η FIBA, που τους επιτρέπει να ονομάζονται έτσι, αλλά και αυτή η χθεσινή προχειρότητα, με το «σβήσιμο» του ονόματος από τα ελληνικά κανάλια, έδειχνε πραγματικά τραγική. Ας βρούμε επιτέλους μια άκρη με την FIBA με το θέμα για να τελειώνουμε, αν και από ότι έχω καταλάβει, όλος ο κόσμος, πλην Ελλάδας, τους αποκαλεί πλέον Μακεδονία.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική παρουσίαση, με βίντεο και φωτογραφίες, εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2015/09/blog-post_6.html
aegeansheed
Μιας που το Σκοπιστάν ήταν μια γερή προπόνηση, το τουρνουά τρέχει!, ας ασχοληθούμε με το επόμενο παιχνίδι.

Αντικαταστάτης του Bogdanovic ο Tomas ή θα δούμε περισσότερο Simon? Δεν έχω πληροφορίες.

Υπάρχει και ο πιο 3άρης Rudez που έπαιξε 11 μόλις λεπτά. Δυστυχώς δεν είδα το HR-SI (εξυπνάδες tongue.gif). Πιο πολύ θέλω να δω αν έχουν μπει δυναμικά ο Saric και ο Hezonja ως βασικός κορμός της μελλοντικής κροάτικης ομάδας, όπως οφείλουν στο ταλέντο τους.

Το ιδανικό θα ήταν να πετυχαίναμε τους Κροάτες ως αντιπάλους Ομίλου μετά από 1-2 παιχνίδια ακόμα, αλλά υπάρχουν και τα θετικά, ότι ενδεχομένως να φανούν οι αδυναμίες ενωρίτερα, ώστε να βελτιωθούμε. Έτσι όπως το βλέπω στο μυαλό του Κατσικάρη δεν είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμα αγώνας που θα μπαίνει κάτι παραπάνω στην ομάδα ως παράσταση, εμπειρία. Νίκη ή ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα και δε θα διαταράξει τον σχεδιασμό. Καλό να γίνει εποικοδομητική κριτική, υπερβολή ο όποιος υπέρμετρος ενθουσιασμός από μια νίκη, που θα περίμενε να διαβάσει κανείς στον Τύπο. Μην ξεχνάμε όμως ότι στη δεύτερη περίπτωση, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ και θα ζήσουν όλη την ένταση του παιχνιδιού λόγω της ατμόσφαιρας. Είναι αναμενόμενο να φουσκώσουν τα πράγματα, αλλά μέχρι εκεί.

Το πραγματικά μεγάλο παιχνίδι σήμερα είναι της Ισπανίας με την Τουρκία. Η Ισπανία είδε κατάματα πλέον ότι υπάρχει (τουλάχιστον) μια νέα ισχυρότερη ομάδα από αυτούς που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία. Είναι match do or die για την ψυχολογία τους και την εξέλιξη της κατάταξης στον Όμιλό τους.
GK_23
QUOTE(sinkazama82 @ Sep 6 2015, 12:41 ) *
Να αναφέρω και κάτι τελευταίο. Αυτή η γελοιότητα με το όνομα των Σκοπίων πρέπει να σταματήσει. Συνειδητοποιώ πως φταίει η FIBA, που τους επιτρέπει να ονομάζονται έτσι, αλλά και αυτή η χθεσινή προχειρότητα, με το «σβήσιμο» του ονόματος από τα ελληνικά κανάλια, έδειχνε πραγματικά τραγική. Ας βρούμε επιτέλους μια άκρη με την FIBA με το θέμα για να τελειώνουμε, αν και από ότι έχω καταλάβει, όλος ο κόσμος, πλην Ελλάδας, τους αποκαλεί πλέον Μακεδονία.

Το "MKD" δεν έχει καμία σχέση με τη FIBA. Και δεν υπάρχει κάποια άκρη που πρέπει να βρεθεί.

Το "MKD" είναι η επίσημη συντομογραφία που χρησιμοποιεί η FYROM σε όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, εγκεκριμένη από τη ΔΟΕ από τον καιρό της ιδρύσεως του γειτονικού κράτους. Με αυτή τη συντομογραφία συμμετείχε η FYROM στους Ολυμπιακούς της Αθήνας αλλά και σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις από το 1993 μέχρι σήμερα.

Αν θυμάμαι καλά ακριβώς το ίδιο με τον Αντέννα είχε κάνει και η ΕΡΤ στο Ευρωμπάσκετ του 2009, όταν είχαμε ξαναπαίξει με τους Σκοπιανούς στην πρεμιέρα.

Sorry για το off topic rolleyes.gif
koostas
χωρις μπογκανοβιτς, ειμαστε τεραστιο φαβορι σημερα...
πολλω δε μαλλον που χθες οι κροατες εδειξαν μετρια εως κακη εικονα κοντρα στη σλοβενια

QUOTE (sinkazama82 @ Sep 6 2015, 13:41 ) *
Πέμπτο και τελευταίο, η απόδοση της Σερβίας, πραγματικά τρομάζει, με την φετινή προσθήκη του, αλάνθαστου χθες, Νέντοβιτς, να έχει ανεβάσει ακόμα ένα επίπεδο τους πλάβι.


ετσι και κερδισουμε σημερα την κροατια, τη σερβια (αμ βγει-λογικα-πρωτη) τη βρισκουμε ξανα μονο τελικο.. οποτε μαλλον δεν θα μας προβληματιζει η φορμα της ή οχι...
εμενα παντως δεν με τρομαξε η σερβια.. περισσότερο κακη ηταν η ισπανια, παρα τοσο καλη η σερβια
Giannis83
Πολύ καλή και δεμένη ομάδα η Σερβία, παίζει πάντα με ψυχή και με το μαχαίρι στα δόντια. Όχι και να μας τρομάξει όμως!
Σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αν πάμε να μετρήσουμε πόσες φορές οι δικοί μας παίχτες έχουν κερδίσει τον Τεόντοσιτς, τον Μπογκντάνοβιτς, τον Αστέρα του Κάλινιτς, τον Έρτσεγκ και τον Μπιέλιτσα, θα χαθεί το μέτρημα! Όσο για τον πάγκο της Σερβίας, Μάρκοβιτς, Νέντοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Σιμόνοβιτς κτλ, θα ζητούσαν αυτόγραφο όχι από τον Σπανούλη και τον Ζήση αλλά από τους Μάντζαρη-Σλούκα-Παπανικολάου-Καϊμακόγλου που έρχονται από τον δικό μας πάγκο με 7 ευρωλίγκες συνολικά.
Δεν φοβάμαι απολύτως τίποτα από τους Σέρβους, αρκεί μόνο να φορμαριστεί έγκαιρα η δική μας ομάδα. Σαν υλικό υπερτερούμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροί τους και σαν ομάδα.

Όσο για το σημερινό παιχνίδι, η Κροατία υπερτερεί απέναντί μας μόνο στη γραμμή των σουτέρ (Μπογκντάνοβιτς-Σιμόν-Ρούντεζ-Χεζόνια είναι μάλλον η καλύτερη 4άδα σουτέρ του τουρνουά). ΑΝ βρεθούν στη μέρα τους και τους επιτρέψουμε εύκολα σουτ, μπορεί να μας κερδίσουν χωρίς να το καταλάβουμε. Αν όχι, τότε θα μεταφέρουμε τη μπάλα στα (δεύτερης διαλογής) γκαρντ τους, όπου δεν υπάρχει σύγκριση με τα δικά μας και θα έχουμε ένα σχετικά εύκολο βράδυ.
Ακόμα και στο "5", θεωρώ ότι ο Μπουρούσης τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τον αέρα του Τόμιτς (φάνηκε και πέρυσι στο παγκόσμιο), ενώ μπορούμε να εκμεταλευτούμε το μαρκάρισμα του Ζόριτς στον Κουφό στο pnr και να πάρουμε πολλούς πόντους.

koostas
QUOTE (Giannis83 @ Sep 6 2015, 15:06 ) *
Όσο για το σημερινό παιχνίδι, η Κροατία υπερτερεί απέναντί μας μόνο στη γραμμή των σουτέρ (Μπογκντάνοβιτς-


δεν παιζει, οριστικα.. νοσοκομειο ειναι
Giannis83
QUOTE (koostas @ Sep 6 2015, 15:10 ) *
δεν παιζει, οριστικα.. νοσοκομειο ειναι


Κρίμα. Και να χάσουμε σήμερα το παιχνίδι, δε νομίζω να κρίνει κάτι. Οπότε θα προτιμούσα να παίξω το ματς και με τον Μπογκντάνοβιτς μεσα, σε γεμάτο στάδιο με εθρικό κλίμα, για να είναι πραγματικά crash-test για την ομάδα. Να μας βγάλει όλες τις αδυναμίες όσο υπάρχει χρόνος να διορθωθούν.
Εύχομαι να είναι καλά και να επιστρέψει μετά την διακοπή.
TakeshyKurosawa
QUOTE (Giannis83 @ Sep 6 2015, 15:16 ) *
Κρίμα. Και να χάσουμε σήμερα το παιχνίδι, δε νομίζω να κρίνει κάτι. Οπότε θα προτιμούσα να παίξω το ματς και με τον Μπογκντάνοβιτς μεσα, σε γεμάτο στάδιο με εθρικό κλίμα, για να είναι πραγματικά crash-test για την ομάδα. Να μας βγάλει όλες τις αδυναμίες όσο υπάρχει χρόνος να διορθωθούν.
Εύχομαι να είναι καλά και να επιστρέψει μετά την διακοπή.


Μπορεί βέβαια η απουσία του Μπογκντάνοβιτς να τους συσπειρώσει πολύ περισσότερο και να τους κάνει καλό κατά κάποιον τρόπο.
koostas
QUOTE (Giannis83 @ Sep 6 2015, 15:16 ) *
Κρίμα. Και να χάσουμε σήμερα το παιχνίδι, δε νομίζω να κρίνει κάτι.


και ομως .. η πρωτη και η δευτερη θεση οδηγουν σε εντελως διαφορετικους αντιπαλους στη συνεχεια του τουρνουα..

αμα εμεις νικησουμε σημερα, και η ισπανια βγει δευτερη, στους 8 θα ειμαστε αντιπαλοι
Air Kef
Εμένα χθες με προβλημάτισε πολυ περισσότερο η συχνότητα παιδικών λαθών της ομάδας, τύπου να τρέχει αιφνιδιασμό ο Μπουρούσης χωρίς να τον πλησιάζει κάποιο γκαρ να παρει την μπάλα, λάθη σε καταστάσεις 3-2 και μάλιστα από τον Καλάθη και κάτι τέτοια κουφά που πραγματικά δεν τα καταλαβαίνω και τα κάναμε και στα φιλικά κάποιες φορές. Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από αστοχία στα τρίποντα ή ντεφορμάρισμα του Σπανούλη και του Παπανικολάου και όλα.

Ότι και να λέμε, αν αυτά δεν διορθωθούν αυτές οι καταστάσεις και συνεχίζουμε να χαρίζουμε απλόχερα κατοχές δεν έχουμε πιθανότητες με τις σοβαρές ομάδες που ότι χαρίζεις το πληρώνεις.

Απο κει και πέρα, ο Σλούκας έδειξε ότι είναι με διαφορά το πιο φορμαρισμένο γκαρ -και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό τον χάνει μάλλον στην καλύτερη φάση της καριέρας του- και αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο, αφού εκτός τον άλλον, δείχνει μία ξεχωριστή ικανότητα στο αιωνίως μεγαλύτερο μπασκετικό κενό της Εθνικής, το ελεύθερο σουτ από τα 5-6 μέτρα. Συνδυαστικά με την αθλητικότητά του (κι αυτό λειπει διαχρονικά από την Εθνική), το καθαρό μυαλό που επιτέλους έχει και την δυνατότητα -επιτέλους- να χαλινεύσει την άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει, είναι ο γκαρ που πρέπει να μας κουβαλήσει μέχρι τουλάχιστον να δούμε έναν Σπανούλη που ξέρουμε.
GK_23
Τελικά η FYROM το πήρε το ματσάκι με την Ολλανδία.

Με πολλά τρίποντα πάλι (30 συνολικά) αλλά 40% ευστοχία παρακαλώ rolleyes.gif
sinkazama82
QUOTE (GK_23 @ Sep 6 2015, 18:09 ) *
Τελικά η FYROM το πήρε το ματσάκι με την Ολλανδία.

Με πολλά τρίποντα πάλι (30 συνολικά) αλλά 40% ευστοχία παρακαλώ rolleyes.gif


Και χθες 40% είχαν. Ταρίφα;
Manu7
Άντε στα φιλικά τα τρίποντα δεν τα βάζαμε, με τα δίποντα σήμερα γιατί έτσι χάλια; Τι τελειώματα είναι αυτά ρε γμτ..
Dred11
Πρέπει να χουμε τα χειρότερα γκαρντς της διοργάνωσης για να μην πω του πλανήτη. Δηλ. αν είχαμε Φελντίν δεν θα παιζε τώρα βασικούρα;
a.car


to τρίποντο που χανει ο Περπε είναι για αίτηση στην εφορία για αλλαγή επαγγέλματος.
Manu7
Αρχισε η ισοπέδωση ως γνωστόν...
Weekendman
Είναι άλλο πράγμα , να μην έχεις ως απόλυτο όπλο το περιφερειακό σουτ , και άλλο να μοιάζεις χειρότερος και από Αφρικανικη ομάδα σε αυτό!
tReason
Καλυτερα να χασουμε προτιμοτερη η Σερβια απο την ισπανια
xristos_metal
Λιγα πραγματα το παιχνιδι γενικα. Δε μπορω να καταλαβω γιατι παιζουμε τοσο χαλια.
Gino_Bill
Αντε το μακρινο δε το χαμε ποτες αλλα και κατι τελειωματα κοντα στο καλαθι που κανουμε σημερα...να τα πιεις στο ποτηρι. Για πειτε, ο Τζεικ τι λεει για ολα αυτα ;
KingCrimson
ok αφου ειμαστε κοντα και δε ξεφυγαν στο δευτερο καποια σουτ θα μπουν και θα το γυρισουμε
και οι κροατες δε παιζουν κατι το τρομερο 28% εχουν στα τριποντα, εμεις ειμαστε τραγικοι
TakeshyKurosawa
Θα κερδίσουμε!
AKRG
QUOTE (Manu7 @ Sep 6 2015, 22:44 ) *
Αρχισε η ισοπέδωση ως γνωστόν...


κλασσικά !


Καλά το τρίποντο δεν το έχουμε και είναι και θέμα ψυχολογίας αλλά τα "τελειώματα" τι μας έχει πιάσει τόσο άγχος και δεν μπαίνουν ούτε τα "εξ επαφής" !! πάντως από τούβλα έχουν ρίξει και οι "'άλλοι" κάτι airball !!!
t0ny3
Το παιχνιδι γυριζει αλλα με τετοια τελειωματα και ποσοστα απο εξω κανεις την ζωη σου δυσκολοτερη. Δεν μπορω να καταλαβω πως κατι αγνωστοι παικτες μικρων ομαδων τα χλατσωνουν το ενα μετα το αλλο κι εμεις εχοντας γκαρντς που πρωταγωνιστουν σε υψηλο επιπεδο να μην μπορουμε να βαλουμε ΕΝΑ τριποντο. Πως στο καλο μαθαινουμε τα παιδια να σουταρουν σε αυτη τη χωρα; Φερτε πισω τον Αλβερτη και τον Οικονομου να σουταρουν απο τα φτερα...

33 ποντοι ειναι καλοι για την αμυνα, αλλα πρεπει να μπει και η μπαλα στο καλαθι!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.