Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
SteelGandalf
QUOTE(SteelGandalf @ Feb 7 2015, 19:23 ) *
Υ.Γ. Ξανά ελάτε τώρα στο Nick Galis Hall για να σας ρίξουμε και 3η φάπα!!!


QUOTE(D-Wade @ Feb 7 2015, 20:42 ) *
Δε μου πέφτει λόγος μιας και δεν είμαι ΠΑΟΚτσης αλλά σαν moderator θα έπρεπε να διαβάσεις λίγο καλύτερα τους κανονισμούς του forum rolleyes.gif


Μετά από τόσα χρόνια και τόσες αναρτήσεις, λυπάμαι ειλικρινά που χρειάζεται να απολογηθώ για μια φράση-λέξη που ειπώθηκε με καθαρά περιπαιχτική διάθεση. Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ. Το κάνω μόνο επειδή μου ζητήθηκε κι επειδή σέβομαι τον συγκεκριμένο χώρο. Ειλικρινά λυπάμαι και δεν το λέω ειρωνικά...
El_Cid
Το αποτέλεσμα είναι πλασματικό, είχαμε καθολική υπεροχή σε όλο το παιχνίδι. Έργο-Πρίφτη που διάβασε πολύ καλά τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, Βεζένκοφ απίστευτος, τρομερή δουλειά από τον Νέιμικ που σκέπασε τα καλάθια. Αν η ομάδα δεν είχε αποσυντονιστεί στα μέσα του α' γύρου και δεν έκανε τις 3 αστείες ήττες από ομάδες που κινδυνεύουν με πτώση, τότε θα μιλούσαμε για την απόλυτα επιτυχημένη πορεία. Θα πρέπει να προσγειωθούμε όμως, διότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΥΓ. Δεν ξέρω ποιες είναι οι "προβλεπόμενες κυρώσεις", είναι όμως παντελώς άδικο να υποστεί οποιαδήποτε ο εξαιρετικός σε όλα SG, για ένα ψιλο-οπαδικό σχόλιο άνευ ουσιαστικής σημασίας.
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Feb 9 2015, 11:14 ) *
ΥΓ. Δεν ξέρω ποιες είναι οι "προβλεπόμενες κυρώσεις", είναι όμως παντελώς άδικο να υποστεί οποιαδήποτε ο εξαιρετικός σε όλα SG, για ένα ψιλο-οπαδικό σχόλιο άνευ ουσιαστικής σημασίας.


Χωρίς να θέλω να του δώσω συνέχεια, σου οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια.

QUOTE(www.esake.gr)
Σπουδαίος Άρης, νίκησε (78-77) τον ΠΑΟΚ στη Πυλαία

Ο Άρης πέτυχε σπουδαία νίκη στο PAOK SPORTS ARENA επί του ΠΑΟΚ με 78-77 έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Σάσα Βεζένκοφ. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν έως και με διαφορά 13 πόντων, στο τέλος ο Δικέφαλος έκανε την αντεπίθεσή του με την υποστήριξη 6.000 φίλων του αλλά ο Μαρκ Κάρτερ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να στείλει τον αγώνα στη παράταση.


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι ελέγχοντας τον ρυθμό αλλά και τη ρακέτα.Ο Μαρκ Κάρτερ ήταν αποτελεσματικός στις προσπάθειες που ανέλαβε, ενώ ο Τζούλιαν Βον ήταν κυρίαρχος στο ζωγραφιστό «τελειώνοντας» τις φάσεις στις τελικές πάσες που δέχθηκε. Ο Άρης προσπάθησε να χτυπήσει στο transition game, δεν είχε παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 11-5 με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα ενώ η διαφορά πήγε και στους εννιά πόντους (19-10, 8’) με εύστοχο τρίποντο από τον Κάρτερ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 21-15.

Ο Δικέφαλος συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου (29-21), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Η άμυνα ζώνης του Άρη «έκλεισε» τους διαδρόμους, ενώ επιθετικά οι «κίτρινοι» είχαν σε σπουδαία μέρα τους Βεζένκοφ, Πάσαλιτς, Ριντ. Τα τρία φάουλ από τον Αντεγκμπόγιε ανάγκασαν τον Δημήτρη Πρίφτη να τον αποσύρει και τα… κλειδιά παραδόθηκαν στον Πάσαλιτς. Ο Βόσνιος έκανε πολύ ώριμο παιχνίδι και ο Άρης με συνεργασίες δύο παικτών εκτέλεσε κατά βούληση. Με 5/8 προσπάθειες τριών πόντων έτρεξε επιμέρους σκορ 4-20 και προηγήθηκε με 35-41 (19’), για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 35-43. Για τον Άρη, Βεζένκοφ-Πάσαλιτς-Ριντ σημείωσαν συνολικά 35 πόντους με 8/11 προσπάθειες τριών πόντων. Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ είχε 1/7 προσπάθειες τριών πόντων. Πέραν όμως αυτών των στοιχείων, ο Άρης είχε τα υπερδιπλάσια ριμπάουντ (9-24) εκ των οποίων μάλιστα τα δέκα ήταν επιθετικά.

Με περισσότερη ενέργεια, καθαρό μυαλό αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ να εκτελεί κατά βούληση, ο Άρης διατήρησε τον πρώτο λόγο. Ξέφυγε με 40-50 (24’), άντεξε στην αντεπίθεση του ΠΑΟΚ που απάντησε με 5-0 σερί (45-50, 25’) καθώς ο Βεζένκοφ και ο Αντεγκμπόγιε με διαδοχικά τρίποντα ανέβασαν και πάλι την διαφορά στα επίπεδα των δεκατριών πόντων (45-58, 27’). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στη ρακέτα, πήρε πολλά από τον Τζούλιαν Βον αλλά η αποτελεσματικότητα του 19χρονου φόργουορντ του Άρη δεν άλλαξε τα δεδομένα έως το τέλος της 3ης περιόδου (52-63, 30’).

Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ στη τελευταία περίοδο έδωσαν το δικαίωμα δεύτερων επιθέσεων στον Άρη που διατήρησε τη μεγάλη διαφορά (59-72), έπειτα από το πρώτο πεντάλεπτο στη τελευταία πράξη της αναμέτρησης. Εκεί όμως ήρθε η αντίδραση του ΠΑΟΚ. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Τζέικ Όντουμ, αλλά και τέσσερις ακόμη από τον Κάρτερ ροκάνισαν την διαφορά (66-72, 37’). Ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις για τις δύο ομάδες για να φθάσουμε στα 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Άρης είχε το προβάδισμα με 68-75, αλλά η αστοχία του από την γραμμή των ελευθέρων βολών έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να κυνηγήσει τη νίκη (75-77, επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος). Μία εύστοχη βολή από τον Βεζένκοφ κι ένα άστοχο τρίποντο από τον Κάρτερ έγραψαν τον επίλογο του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 21-15, 35-43, 52-63, 77-78

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εκτίμησε ότι ο Άρης κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, στηριζόμενος στα μεγάλα σουτ των παικτών του. «Ο Άρης ήταν πιο συγκεντρωμένος, δυνατός, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα. Προσωπικά θέλω να ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και βοήθησε, παρόλο αυτά εμείς δεν είχαμε σε καλή μέρα τους σουτέρ μας σε αντίθεση με αυτούς του Άρη που έβαλαν καλάθια ακόμη και σε θεωρητικά χαμένες φάσεις. Αν θέλεις να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια πρέπει να κάνεις καλύτερη δουλειά στην άμυνα και στα ριμπάουντ, να προστατεύεις το καλάθι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, εμείς πρέπει να αντιδράσουμε με ηρεμία. Πριν από λίγες ημέρες ήμασταν πολύ καλά, τώρα έχουμε δυσκολίες, πρέπει να πάμε καλύτερα στο μέλλον», είπε.

Σε ερώτηση σχετική με τα ριμπάουντ του Άρη, απάντησε: «Ο Άρης έβαλε μεγάλα σουτ. Το λάθος μας ήταν ότι του δώσαμε το δικαίωμα να μπει στο παιχνίδι, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιστρέψει, ο Άρης έβαζε μεγάλα καλάθια, άλλαζε τη ψυχολογία του αγώνα. Στο τέλος, εμείς κάναμε δύο κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ υπήρχαν μις ματς πήγαμε σε δύο τρίποντα. Τα λάθη γίνονται», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι πρόβλημα τα ριμπάουντ, θα δούμε τι θα κάνουμε. Υπάρχουν χαμένα ριμπάουντ όπου η μπάλα πήγε στα χέρια παίκτη του Άρη, όπως και ριμπάουντ όπου πήγαμε να καλύψουμε σουτ και άνοιξαν οι χώροι. Κι όταν χάνεις ένα ριμπάουντ έπειτα από πιεστική άμυνα, χάνεις μετά και τη συγκέντρωσή σου».

Για το σχήμα που χρησιμοποίησε στο τέλος με τους Λάνγκφορντ-Βον αλλά και για το μαρκάρισμα του Βεζένκοφ, είπε: «Μέχρι στιγμής, ο Μαργαρίτης πήγαινε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Βεζένκοφ. Σήμερα, δύο φορές του έκλεψε τη μπάλα, αλλά αυτή ξαναγύρισε στα χέρια του Βεζένκοφ που έβαλε τρίποντα. Δεν είναι μόνο ευθύνη της ομάδας, αλλά της ομάδας μέσα από το rotation που κάνει στην άμυνα. Ο Βον δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο, διότι πηγαίναμε καλά και στην άμυνα ζώνης του Άρη είχαμε πιο επιθετικούς παίκτες στο παρκέ».

Ο Μαρκ Κάρτερ εκτίμησε ότι ο Άρης ήταν πολύ πιο σκληρός από τη δική του ομάδα. «Ο Άρης έπαιξε σκληρά και μας ανάγκασε να κάνουμε λάθη. Είναι δύσκολο να χάνεις στην έδρα σου, πάντα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν μας αρέσει όταν ο αντίπαλος καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Άρης άξιζε τη νίκη, αλλά εμείς δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο», είπε. Ρωτήθηκε για τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ του Άρη. «Τα 22 ριμπάουντ πήρε ο Άρης δείχνουν ότι ήταν πιο σκληρός από εμάς, αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί ο αριθμός. Ο Άρης είναι ομάδα με ψηλά κορμιά, παίζει με τις επαφές, το ίδιο έκανε και στο πρώτο παιχνίδι, όπου επίσης είχαμε πρόβλημα. Όταν παίζεις καλή άμυνα και δεν μπορείς να πάρεις το ριμπάουντ, σε κουράζει. Πρέπει κι εμείς να παίξουμε με περισσότερες επαφές».

Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το τίμημα των δύο ημερών προετοιμασίας, αλλά και των τραυματισμών, ήταν απόλυτος. «Αυτό είναι το μπάσκετ και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σε κάθε περίπτωση. Ο Άρης είναι καλή ομάδα. Θεωρώ ότι ήμασταν προετοιμασμένοι. Δεν πρέπει να χάσουμε πάντως την αυτοπεποίθησή μας. Κάθε ομάδα έχει προβλήματα με τραυματισμούς. Χάσαμε γιατί δεν καταφέραμε να βγάλουμε κάποια plays στον αγώνα της Κυριακής, προσπαθήσαμε να βγάλουμε προσαρμογές. Αυτό είναι το μπάσκετ, δεν μπορείς να σκέφτεσαι».

Ο Δημήτρης Πρίφτης εκτίμησε ότι η άμυνα ζώνης και τα σουτ έδωσαν τη νίκη: «Ήταν μια σημαντική νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που έπειτα από μία δύσκολη εβδομάδα τα κατάφεραν. Ο Πάσαλιτς ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση, ενώ αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς τον Τόμας και όλοι ξέρετε τη συνεισφορά του. Κάναμε κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, μετά η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε και μέσα από την άμυνα ζώνης που μας έδωσε κατοχές και ταυτόχρονα βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και γυρίσαμε στο παιχνίδι. Στο τέλος, αν ήμασταν λιγότερο επιπόλαιοι θα έπρεπε να κερδίσουμε με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά επιπόλαιοι. Είναι μια σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να έχουμε μαζεμένο μυαλό».

Ρωτήθηκε αν τελικώς κέρδισε η άμυνα ή τα μεγάλα σουτ: «Ήταν ένας συνδυασμός. Είμαστε μια καλή – αμυντικά – ομάδα, με παίκτες που έχουν γρήγορα πόδια και καλά χέρια. Είχαμε σε πολύ καλή επιθετική μέρα τον Σάσα Βεζένκοφ. Για να κερδίσεις εκτός έδρας δεν φτάνει μόνο η άμυνα. Χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων». Σε ερώτηση για τη συνεργασία του με τον Σάσα Βεζένκοφ, απάντησε: «Είναι πολύ καλή όπως με όλους τους παίκτες. Είναι ιδιαίτερα ψύχραιμος και ώριμος για την ηλικία του. Είναι προσγειωμένος κι αυτό προέρχεται από την οικογένειά του».

Σε ερώτηση για την άμυνα ζώνης, αλλά και για το αν ο Άρης έπαιξε με τον χρόνο στα τελευταία πέντε λεπτά, απάντησε: «Είναι άμυνα ψυχολογίας, μεταφέραμε άγχος στον ΠΑΟΚ. Στο τέλος πράγματι προσπαθήσαμε να παίξουμε με τον χρόνο. Φοβηθήκαμε, αγχωθήκαμε και ήμασταν επιπόλαιοι. Κάναμε αδικαιολόγητα λάθη».

Ρωτήθηκε τέλος για το αν «φοβάται» αυτή τη νίκη. «Αυτές οι νίκες μπορεί να κάνουν και κακό, αν χάσουμε τη σύνεση και τη ψυχραιμία μας μπορεί στα επόμενα παιχνίδια να είσαι αγνώριστος αν δεν είσαι προσγειωμένος. Δεν αλλάζουν οι στόχοι που είναι να προσπαθήσει η ομάδα να εξυγιανθεί οικονομικά διατηρώντας αγωνιστική αξιοπρέπεια», απάντησε.

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς έπλεξε το εγκώμιο του Σάσα Βεζένκοφ: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για ένα καλό παιχνίδι αλλά και στη δική μας ομάδα για τη μεγάλη νίκη. Και είναι μεγάλη γιατί είχαμε προβλήματα όλη την εβδομάδα αλλά και γιατί παίξαμε χωρίς τον βασικό πλέι μέικερ μας, τον Τόρεϊ Τόμας. Δεν συνηθίζω να μιλάω για τους συμπαίκτες μου αλλά αυτά που έκανε σήμερα ο Βεζένκοφ ήταν απίστευτος. 29 πόντους τόσα ριμπάουντ… Δεν υπάρχουν λόγια. Πάντα ασχολούμαι με την ομάδα, αλλά αυτό το παιδί ήταν εκπληκτικό. Η στατιστική δείχνει ότι θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει ευκολότερα αλλά ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και πάλεψε μέχρι τέλους. Ελπίζω ότι θα ξεχάσουμε αυτή τη νίκη σαν να μην συνέβη ποτέ. Να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών. Δεν μπορεί να μας δώσει κάτι άλλο αυτή η νίκη, εκτός από τους βαθμούς της νίκης».

Ρωτήθηκε για την αποτελεσματικότητα της ομάδας του στα περιφερειακά σουτ. «Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν ένα παιχνίδι… Συμβαίνει άλλες φορές να τα βάλεις κι άλλες όχι. Ο Ερυθρός Αστέρας στην Ευρωλίγκα είχε προχθές 0/19».
SteelGandalf
QUOTE
Το ντέρμπι κρίθηκε στον «αέρα»

Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στον πόντο, ασφαλώς και κάποιες λεπτομέρειες διαδραματίζουν τον ρόλο τους. Μόνο λεπτομέρεια ωστόσο δεν ήταν η ολοκληρωτική κυριαρχία του Άρη στους «αιθέρες» του σημερινού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.


Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο μεγάλος νικητής του «clasico» της Θεσσαλονίκης είχε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από αυτά που είχε στο σύνολο ο «δικέφαλος». Η τελική διαφορά των 14 ριμπάουντ (47 έναντι 33) δεν αποτυπώνει απόλυτα και τη διαφορά των δύο αντιπάλων σε αυτόν τον τομέα.Το παιχνίδι εξελίχθηκε πάντως σε προσωπικό παράσταση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ που σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ! Με τους 29 πόντους (είχε 24 στο ματς με τα Τρίκαλα BC Aries) και τα 14 ριμπάουντ (είχε από 13 στα παιχνίδια με Κόροιβο και Πανιώνιο). Ο Βούλγαρος φόργουορντ πλησίασε την καλύτερη φετινή επίδοση του πρωταθλήματος (είχε 33 ο Ινγκλις στο παιχνίδι της ΑΕΚ στα Τρίκαλα) αλλά και εκείνη των εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (Πρέλεβιτς και Καστλ είχαν από 34 σε παιχνίδια των σεζόν 1995-96 και 2006-07 αντίστοιχα).

Τα κατορθώματα του Βεζένκοφ έχουν και συνέχεια. Ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ του με τις τρεις ασίστ που μοίρασε αφού τόσες είχε και στα παιχνίδια με Κολοσσό H Hotels και ΑΕΚ. Με τα πέντε εύστοχα τρίποντα που είχε «άγγιξε» την καλύτερη φετινή επίδοση (από έξι είχαν ο Ινγκλις δύο φορές, Τζέιμς, Πεν και Ελ-Αμίν).

Με τα 14 ριμπάουντ εξάλλου που κατέβασε πλησίασε και αυτό το ρεκόρ της σεζόν (από 15 είχαν Σκορδίλης και Μενσά-Μπονσού στην 11η αγωνιστική). Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 37 βαθμούς στο ranking ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, ήταν οι 34 του αγώνα με τα Τρίκαλα BC Aries.

* Ο Ντρου Νέιμικ έκανε εξαιρετική δουλειά και σε αυτό το ντέρμπι, όπως και την περασμένη Κυριακή. Εχοντας επτά πόντους και 10 ριμπάουντ έφτασε σε τριψήφια νούμερα στο φετινό πρωτάθλημα και στις δύο κατηγορίες. Στη δεύτερη μάλιστα, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του αφού 10 ριμπάουντ είχε και στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας.

* Με τους 11 πόντους που σημείωσε σήμερα, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ξεπέρασε τους 700 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

* Ατομικό ρεκόρ στην σεζόν αποτελούν για τον Σπύρο Μούρτο οι τρεις ασίστ που μοίρασε (είχε από δυο σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια).

* Σε ομαδικό επίπεδο υπήρξαν κατηγορίες της στατιστικής στις οποίες ο Αρης διέπρεψε και κάποιες άλλες που ήταν σχεδόν αρνητικός παρά τη νίκη του. Τα 20 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν οι «κίτρινοι» αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης αφού τόσα είχε η ΑΕΝΚ Δημούλας στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στην 3η αγωνιστική. Η δική του προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν τα 13 στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με τον Κόροιβο).

* Ρεκόρ για τον φετινό Αρη αποτελούν τα 47 ριμπάουντ που είχε στο σημερινό ντέρμπι αφού είχε 44 κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

* Οι 28 πόντοι του στη δεύτερη περίοδο του σημερινού αγώνα, αποτελούν ρεκόρ των «κίτρινων» που είχαν 27 στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

* Ακόμη οι 78 πόντοι στο σύνολο αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης εκτός έδρας επίδοσης του Αρη αφού τόσους σημείωσε και στην πρεμιέρα με τον Πανελευσινιακό.

* Στον αντίποδα πάντως, το 50% στις βολές (είχε 11/22) είναι η χειρότερη επίδοση του Αρη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς η προηγούμενη ήταν το 52,9% (18/34) του παιχνιδιού με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics.
Αρνητικό ρεκόρ του φετινού Αρη και το 38,6% στα δίποντα (17/44) αφού είχε 40% (16/40) στα παιχνίδια με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό).

Τον καταδίκασε η 2η περίοδος

Το επιμέρους 28-14 της δεύτερης περιόδου, προφανώς και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα ισοφάρισε τη χειρότερη αμυντική επίδοση του σε μία περίοδο για το φετινό πρωτάθλημα αφού 28 είχε δεχτεί και στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Carna.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ πέτυχε 25 πόντους στην τέταρτη περίοδο και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του για εντός έδρας ματς (τόσους είχε στη δεύτερη του αγώνα με την ΑΕΝΚ Δημούλας).

* Ο «Δικέφαλος» υποχρεώθηκε σε μία «σκληρή» εντός έδρας ήττα παρότι αυτό ήταν το μόνο παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα στο οποίο υπέπεσε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών. Είχε επτά ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, ήταν τα 11 των αγώνων με ΑΕΚ και Τρίκαλα BC Aries.

* Σε ατομικό επίπεδο, ο Τζούλιαν Βον ήταν ίσως ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και με τα 7/8 δίποντα του «άγγιξε» το φετινό ρεκόρ ευστοχίας (7/7 είχε ο Σαρικόπουλος στο παιχνίδι ΑΕΚ-Κολοσσός H Hotels).

* Οι 21 πόντοι αποτελούν ρεκόρ στη σεζόν για τον Μαρκ Κάρτερ (που είχε 19 στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο).

* Ρεκόρ στην περίοδο αποτελούν και για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη οι τρεις ασίστ που μοίρασε (είχε από δύο στα ματς με ΚΑΟΔ Am.Genetics, Ολυμπιακό και Κολοσσό H Hotels).

* Ο Κέβιν Λάνγκφορντ ξεπέρασε τις 200 εύστοχες βολές και ο Απόλλωνας Τσόχλας έφτασε τις 100.

* Ένα ριμπάουντ ήταν αρκετό για τον Δημήτρη Χαριτόπουλο ώστε να φτάσει τα 300 με τον ΠΑΟΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
SteelGandalf
16η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 14/2/2015, 17:00 (novasports3)

Απόλλων Πατρών Carna - Άρης


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ηθικόν ακμαιότατον και έτοιμος να περάσει σήμερα (17.00) και από τη Πάτρα!

Κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Οι προηγούμενες δύο ιστορίες του Άρη είχαν κάτι παραπάνω από ευτυχές τέλος, όμως σήμερα (17.00) στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, όλα αρχίζουν από το μηδέν.


Για τους κίτρινους είναι άλλη μια δύσκολη αποστολή εκτός έδρας, άλλο ένα παιχνίδι χωρίς τον Τόρεϊ Τόμας, αλλά και ένας αγώνας που ίσως κρύβει πολλά ευχάριστα για τη συνέχεια της πορείας στο πρωτάθλημα.

Οι κίτρινοι μετρούν τέσσερις σερί νίκες, τις δύο επί του ΠΑΟΚ και συνολικά έξι στα τελευταία οχτώ παιχνίδια. Έχουν ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τεράστια σημασία ως προς την προετοιμασία για τον αγώνα σε επίπεδο ψυχολογίας και ηθικού, αλλά στο παρκέ μετρούν άλλα πράγματα. Εκεί ο Άρης για να κερδίσει, θα πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια, τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια αμυντική προσήλωση που έδειξε μέσα στην Πυλαία και να ξεχάσει το τελευταίο πεντάλεπτο, που λίγο έλειψε να του στερήσει τη νίκη.

Η απουσία του Τόμας είναι σημαντική, αλλά έχουν φροντίσει οι παίκτες του Άρη να καλύψουν άριστα το κενό του. Ωστόσο παραμένει απουσία που θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν, ειδικά όταν απέναντι τους σήμερα οι κίτρινοι θα βρουν εξαιρετικούς περιφερειακούς (Ελ Αμίν).

Ο Απόλλωνας είναι μια ιδιαίτερα ισορροπημένη ομάδα. Έχει παιχνίδι και από την περιφέρεια με κύριο εκφραστή τον Ελ Αμίν και τον Πεν, αλλά και μέσα στη ρακέτα η παρουσία των Φιτζπάτρικ και Σκορδίλη είναι σημείο αναφοράς.

Ο Άρης έχει μεγαλύτερη ποιότητα, είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφύγει από τις αρχές του μέσα στο παρκέ, αν θέλει να αλώσει και την Πάτρα.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Απόλλων Πατρών Carna - Άρης : 17-13

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Απόλλων Πατρών Carna - Άρης : 28-23

3η Περίοδος

Απόλλων Πατρών Carna - Άρης : 46-40

4η Περίοδος Τελικό Σκορ

Απόλλων Πατρών Carna - Άρης : 76-60

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το σερί σταμάτησε στη Πάτρα (76-60) με αμυντική κατάρρευση στο τέταρτο δεκάλεπτο…

Ο Άρης πλήρωσε την κακή του μέρα επιθετικά, έκανε και ένα πολύ άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο αμυντικά όταν και δέχθηκε 30 πόντους και γνώρισε την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με σκορ 76-60. Ήταν η πρώτη ήττα του Άρη μέσα στο 2015…


Πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές και άστοχες, οι άμυνες υπερίσχυσαν, αλλά ο Σάσα Βεζένκοφ είχε ρυθμό από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Με έξι δικούς του πόντους ξεκίνησαν τον αγώνα οι κίτρινοι, που προηγήθηκαν με 7-9 (6’), αλλά ο Απόλλων με τους Γκαλογουέι και Πεν να ξεχωρίζουν προηγήθηκε με 14-11 (9’) και 17-13 (10’).

Οι κίτρινοι ανέβασαν αισθητά την άμυνά τους στη δεύτερη περίοδο, αλλά είχαν πολλά προβλήματα επιθετικά. Απαγόρευσαν στον Απόλλωνα να σκοράρει για περισσότερα από πέντε λεπτά, όμως στο ίδιο διάστημα σκόραραν μόλις 6 πόντους. Πήραν το προβάδισμα με 17-19 (15’), αλλά ακολούθησε ένα μπλακ άουτ επιθετικά, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας και με σερί 11-0 σε λιγότερο από τρία λεπτά, έφτασε στο +9 (28-19). Ο Άρης αντέδρασε έστω και σπασμωδικά, μειώνοντας σε 28-23. Στο πρώτο μέρος είχε κάνει 10 λάθη, τα 5 εκ των οποίων ο Αντεγκμπόγιε, κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ (26-20 με 8 επιθετικά), αλλά είχε και 1/7 τρίποντα…

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος και επέβαλλε τον ρυθμό του. Προηγήθηκε με 35-29 (24’) με τον Ελ Αμίν να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του και στο 26’ το σκορ ήταν 43-36. Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει και το έκανε, ρίχνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (44-40 στο 29’), έκλεισε το δεκάλεπτο στο 46-40, αλλά στην τέταρτη περίοδο μπλόκαρε επιθετικά. Ο Απόλλωνας ξέφυγε με 10 πόντους (59-49 στο 35’), οι κίτρινοι δεν είχαν σκορ πέραν του Πάσαλιτς, δεν μπόρεσαν να μειώσουν κάτω από τους 8 πόντους και στο τελευταίο δίλεπτο δέχθηκαν συνεχόμενα καλάθια μένοντας πίσω με 19 πόντους (76-57 στο 39’)…

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 28-23, 46-40, 76-60.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Νίκος Βετούλας): Σκορδίλης 11 (9ρ.), Αργυρόπουλος, Γκάλογουεϊ 12 (7ρ.), Πεν, Φιτζπάτρικ 14 (9ρ., 3ασ.), Αντωνάκης, Μπατής 2, Ελ-Αμίν 20, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Γεωργαλής.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 18 ( 3/4 β., 3/7 δπ., 3/8 τρ., 3ρ. 3ασ.), Δήμας, Ριντ 2, Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 18 ( 7/8 β., 4/8 δπ., 1/4 τρ., 9ρ.), Νέιμικ 7 (8ρ.), Μούρτος 6 (6ρ.), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε 7 (4/6 β., 1/6 τρ., 4 ρ., 3 ασ.).


Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι.

Ενώ αμυντικά, σε αρκετά μεγάλο μέρος του, ήμασταν καλοί.

Αν και κατεβάσαμε περισσότερα ριμπάουντς (και κατά διαστήματα είχαμε μεγαλύτερη υπεροχή από το τελικό +6 στον συγκεκριμένο τομέα), επιθετικά ήμασταν επιεικώς απαράδεκτοι.

Κακές επιλογές, αστοχία, πολλά λάθη. Οι τρεις χειριστές μας, έκαναν 13 λάθη (6 ο Adegboye, 5 ο Pasalic και 2 ο Μούρτος). Είχαμε προβλήματα, ακόμη και στο κατέβασμα της μπάλας, όταν μας πίεζαν οι αντίπαλοι. Συνολικά 17 λάθη είναι πάρα πολλά για να μπορείς να παραμείνεις στην διεκδίκηση, ειδικά, ενός εκτός έδρας αγώνα. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο αντίπαλος σου είχε συνολικά 4 σε ολόκληρο το παιχνίδι!!!

Κάκιστη, θέλω να ελπίζω, παρένθεση που θα πρέπει να μην επαναληθφεί, διότι δεν τιμάει κανέναν στο αγωνιστικό τμήμα.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Βεζένκοφ: «Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι»

Ο Άρης ήταν πολύ κακός σήμερα στην Πάτρα κι όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μετά το τέλος του αγώνα ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.


Μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι ο φόργουορντ των κίτρινων τόνισε: “Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι. Ο Απόλλων κέρδισε δίκαια. Εμείς προερχόμασταν από δυο σημαντικές νίκες, θέλαμε να πάρουμε ένα ακόμη “διπλό” αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί ήμασταν κακοί. Συνεχίζουμε…”
I love this game
Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που φάνηκε τόσο πολύ η απουσία του Τόμας κυρίως γιατί ο Αντεγκμπόγιε ήταν πολύ κακός. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε στην Πάτρα με τόσα λάθοι. Δεν καταφέραμε ποτέ να σπάσουμε το zone-press του Απόλλωνα. Ακόμα και όταν περνούσαμε το κέντρο ήταν με την ψυχή στο στόμα.
Στο 2ο ημίχρονο βάλανε και τα σουτ (μερικά πολύ δύσκολα) και κάπως έτσι ανέβηκε η διαφορά και ο Απόλλωνας πήρε μια εύκολη νίκη.

pan24
Ο απολλωνας οποιος παρακολουθει ξερει οτι αυτο το πρεσαρισμα στα 4/4 του γηπεδου το εφαρμοζει για μεγαλα διαστηματα σε καθε αγωνα και δυσκολευει ακομη και παο-οσφπ.Ομως ο χτεσινος αρης ειχε την χειροτερη αντιμετωπιση που εχω δει φετος στο πρεσινγκ.Πολλες φορες δεν καταφερε να περασει το κεντροακομη περισσοτερες περναγε με το ζορι και γενικα καθε φορα που πιεζοταν στο κατεβασμα ειχες την αισθηση οτι θα γινει λαθος.
Ειδικα οταν βρισκονται και οι τεσσερις αμερικανοι στο παρκε που εχουν φοβερη φυσικη κατασταση(οπως και ολη η ομαδα του απολλωνα βεβαια και φαινεται απο το οτι παιρνουν πολλα παιχνοδια στο τελος αφου ο αντιπαλος πεθαινει απο κουραση) το πρεσαρισμα ειναι αφυκτικο.Νομιζω οτι για την διαφορα στο τελος ευθυνονται εκτος απο τα σουτ που μπηκαν και η κουραση του αρη που δεν μπορεσε να ακολουθησει μεχρι τελους
Εκ του αποτελεσματος φανηκε οτι ηταν λαθος του Πριφτη να μεινει προσκολλημενος στην ζωνη 2-3.Οταν παιζεις με ομαδες οπως ο απολλωνας που βαζουν τριποντα και τα πενταρια πρεπει να εισαι ετοιμος να αλλαξεις αμεσως αμυνα οταν αρχισουν να βρισκουν ρυθμο απο το τριποντο
SteelGandalf
Μεταξύ μας, θεωρώ απαράδεκτο να έχεις σε τέτοιον βαθμό πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας, ακόμα και σε μεγάλη πίεση.

Δηλαδή αν αυτό δεν το έχεις δουλέψει στην προπόνηση, ώστε να έχεις τις λύσεις-απαντήσεις, που πας;

Έχει να κάνει με τακτική το να σπάσεις το full court zone press του αντιπάλου. Τοποθετείς τους παίχτες σου πιο κοντά. Βάζεις μέσα καλούς χειριστές και δίνει βοήθεια ο ένας στον άλλο. Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να βρεις και απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα, επιτυγχάνοντας εύκολα καλάθια.

Εκνευρίστηκα πολλές φορές εχθές, όταν δεν έβλεπα να γίνονται ούτε τα βασικά.

Εντωμεταξύ, για ακόμη μια φορά, ήταν ιδιαίτερα εκνευριστικός ο Pasalic που σπανίως βλέπει γήπεδο και πολλές φορές εκτελεί αψυχολόγητα σουτ, χώρια τα πολλά αβίαστα λάθη του, εκνευρίζοντας τους συμπαίχτες του, αλλά και δίνει την δυνατότητα στους αντιπάλους να φύγουν στον αιφνιδιασμό.

Μέχρι στιγμής, με έχει απογοητεύσει πλήρως ένας παίχτης που πίστευα πως έχει να δώσει τον Άρη μας και που το καλοκαίρι τον ήθελα στην ομάδα, κάτι που το έγραψα ουκ ολίγες φορές. Αναφέρομαι στον Βασίλη Σίμτσακ, που πραγματικά, με την μέχρι στιγμής παρουσία του, δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας, αφού φοβάται να πάρει προσπάθειες (και αυτό κάνει μπαμ από μακριά), είτε σουτ, είτε διεισδύσεις. Και όταν φοβάσαι, δεν έχεις καμία τύχη στο παιχνίδι. Ψυχή χρειάζεται ρε παιδιά. Ψυχή και καρδιά, πέρα από τις όποιες ικανόνητες. Έκανε δύο καλές φάσεις στο, εντός έδρας, παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έδειξε να παίρνει ψυχολογία, αλλά μέχρι εκεί. Εκείνον τον Σίμτσακ ήθελα στον Άρη, αλλά μέχρι στιγμής είναι σκιά του εαυτού του, δυστυχώς. Αμέτρητες οι φορές που μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις και δεν το τόλμησε καν και πάρα πολλές εκείνες κατά τις οποίες επιχείρησε να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι, όντας φοβισμένος, με φυσικό επακόλουθο ένα άδοξο τέλος για τις προσπάθειες του.

Ήθελαν να "φάνε" και τον Χαρίση, που το παλικάρι έχει αποδείξει πόσο επαγγελματίας είναι και του βγάζω το καπέλο. Πολύ χρήσιμος, αφού ουσιαστικά είναι το μοναδικό κλασικό πεντάρι, πίσω από τον Naymick.
SteelGandalf
17η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τετάρτη, 18/2/2015, 17:00

Άρης - Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics


QUOTE(www.planetaris.gr)
Επιστροφή στο Παλέ με παιχνίδι-παγίδα

Επιστροφή μετά από 2 αγωνιστικές στο Παλέ για την αγαπημένη μας ομάδα σε μια προσπάθεια να επιστρέψει και στις νίκες αλλά παράλληλα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απογοητευτική εμφάνιση στην Πάτρα. Παράλληλα θα προσπαθήσει να αυξήσει και την διαφορά στην βαθμολογία από την ΑΕΚ, την ομάδα που μοιάζει η πιο επικίνδυνη για να μπει σφήνα στην μάχη της τετράδας μιας και η Ένωση αγωνίζεται αύριο στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.


Ο ΚΑΟΔ από την άλλη μπορεί φέτος να είναι μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις έχουν αλλάξει σημαντικά την εικόνα του. Τρότερ, Παπαμακάριος και Τσαλδάρης δεν υπήρχαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και είναι παίκτες που παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη σημαντική είναι η απουσία του Ζάρα που είναι ο πρώτος σκόρερ των Δραμινών και παραλίγο στον πρώτο γύρο να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του.

Στο δικό μας στρατόπεδο η απουσία του Τόμας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μιας και πολύ δύσκολα ο Δ.Πρίφτης να ρισκάρει κάποια υποτροποή του Αμερικάνου παίκτη σε ένα παιχνίδι όπου τα προγνωστικά λένε ότι και χωρίς τον Τόμας η νίκη θα έρθει. Μεγάλο βάρος θα πέσει και πάλι στον Αντεγκμπόγιε που ήταν από τους βασικούς υπαίτιους της ήττας την περασμένη αγωνιστική. Η ήττα στην Πάτρα δεν ήταν αυτό που πόνεσε τόσο όσο η εικόνα μιας ανήμπορης ομάδας να αντιδράσει στην πίεση των Πατρινών. Περιμένουμε να δούμε έναν ΑΡΗ που θα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα με περισσότερο μυαλό και ψυχραιμία δείχνοντας ότι αυτό που είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική ήταν απλά μια κακή παρένθεση.

Παρά τις 3 ανόητες ήττες από Κολοσσό εντός και Αμαλιάδα, Πανιώνιο εκτός ο ΑΡΗΣ είναι για τα καλά σε τροχιά 4αδας. Αρκεί φυσικά να μην δείξει τις γνωστές τάσεις αυτοκτονίας που δείχνει αυτή η ομάδα όταν βρίσκεται κοντά στο να πετύχει κάτι καλό. 2 νίκες μακριά από την 3η θέση και 2 ήττες διαφορά από το να μείνει εκτός 4αδας. Στο χέρι μας είναι και θα πρέπει πάση θυσία να εκμεταλλευτούμε αυτό το προβάδισμα. Γιατί αν η ΑΕΚ που ήταν εξαφανισμένη εδώ και χρόνια από τον μπασκετικό χάρτη επιστρέφει ξαφνικά και έτσι απλά σε ξεπερνάει με συνοπτικές διαδικασίες τότε σίγουρα κάτι τέτοιο θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια σκληρή και άκρως απογοητευτική πραγματικότητα...

Για αυτό στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στις 17.00 δίνουμε βροντερό παρών στο Παλε! Και μην ξεχνάμε κυκλοφορούν και τα διαρκείας του Β γύρου σε άκρως ελκυστικές τιμές!

ΥΓ. Οι χαμηλοί τόνοι της ΚΑΕ για άλλη μια φορά έπιασαν τόπο... Μετά τον προκλητικό ορισμό του Αναστόπουλου, την τραγική διαιτησία στην Πάτρα ήρθε και η κλήση σε απολογία για μια μικροένταση διάρκειας ενός λεπτού...
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics : 20-12

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics : 39-36

3η Περίοδος

Άρης - Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics : 52-52

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics : 78-75

Δια πυρός και σιδήρου με ακόμη μια αυτοχειρία προ των πυλών, η οποία, ευτυχώς, δεν συνέβη...

Box Score



Key facts of the game

SteelGandalf
QUOTE(www.esake.gr)
"Θρίλερ" στο Nick Galis Hall με νίκη (78-75) του Άρη επί του ΚΑΟΔ AM.

Σε ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Άρης επικράτησε με 78-75 του ΚΑΟΔ AM. GENETICS για την 17η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο αγώνας είχε απίστευτη εξέλιξη στο τέλος όπου δύο λάθη διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο δεκάλεπτο με εξαίρεση τα πρώτα τρία λεπτά όπου αδυνατούσε να βρει τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, σε αντίθεση με τον ΚΑΟΔ AM. GENETICS που είχε τις λύσεις και προηγήθηκε με 3-7. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ρυθμό, για την ακρίβεια ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έδωσε την απαιτούμενη ώθηση με τους επτά πόντους που σημείωσε. Κυρίως όμως, το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξε καλή άμυνα, την εξαργύρωσε με το εύκολο καλάθι και με επιμέρους σκορ 15-2 προηγήθηκε με 18-9 (9’), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με εύστοχο τρίποντο από τον Λο κι ένα καλάθι από τον Τόμας (20-12).

Διαφορετικά δεδομένα ίσχυσαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Δραμινοί βελτίωσαν την άμυνά τους, επιθετικά πήραν 16 πόντους συνολικά από τους Τσαλδάρη, Άτκινς, ενώ ο Άρης δεν είχε συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ σούταρε με άσχημα ποσοστά (3/12, 25%) ευστοχίας έξω από τα 6,75, σε αντίθεση με τον ΚΑΟΔ που είχε 5/10 προσπάθειες. Προηγήθηκε μεν με 27-16(13’), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο ΚΑΟΔ AM. GENETICS ήταν κυρίαρχος. Έτρεξε επιμέρους σκορ 18-7, ισοφάρισε σε 34-34 (19’), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 39-36 έπειτα από έμμεσο τρίποντο από τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς.

Τα διαδοχικά καλάθια από τον Άντριου Νέιμικ έδωσαν αέρα έξι πόντων (44-38, 23’) στον Άρη καθώς σ’ αυτό το διάστημα έπαιξε καλή άμυνα, εκεί όμως ο ΚΑΟΔ AM. GENETICS λειτούργησε βάσει της εμπειρίας του Παπαμακάριου αλλά και της καλής μέρας του Όντομ. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-4 και προηγήθηκαν με 48-49 (27’). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 52-52 σ’ ένα δεκάλεπτο όπου ο Άρης είχε 0/5 προσπάθειες τριών πόντων και ο ΚΑΟΔ AM. GENETICS εκτέλεσε με 1/7.

Δύο τρίποντα από τους Πάσαλιτς, Βεζένκοφ έβαλαν και πάλι τον Άρη σε θέση οδηγού (58-52, 31’), αλλά μέσα σ’ ένα λεπτό, ο Τρότερ σημείωσε πέντε πόντους και οι φιλοξενούμενοι με 7-0 σερί προηγήθηκαν με 58-59. Ο Άρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο καθώς τα καλάθια από τους Βεζένκοφ, Ριντ και μια ελεύθερη βολή από τον Αντεγκμπόγιε του έδωσαν αέρα πέντε πόντων (67-62, 35’).

Τα τελευταία πέντε λεπτά ήταν πλούσια σε συγκινήσεις. Με τον Παπαμακάριο να σημειώνει καθοριστικά καλάθια, ο ΚΑΟΔ επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης καθώς μείωσε σε 72-71, 42 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ακολούθησαν διαδοχικές εύστοχες βολές από τους παίκτες των δύο ομάδων, ενώ ο Τρότερ διατήρησε τις λεπτές ισορροπίες (76-75) 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκεί ο Άρης υπέπεσε σε λάθος, ο ΚΑΟΔ AM. GENETICS πήρε τη κατοχή της μπάλας αλλά ο Τρότερ έκανε επίσης λάθος. Τελικώς, δύο ελεύθερες βολές από τον Ριντ διαμόρφωσαν το τελικό 78-75 υπέρ των γηπεδούχων.

Δεκάλεπτα: 20-12, 39-36, 52-52, 78-75


Αρρώστια... Ήμασταν πολύ τυχεροί που δεν χάσαμε και αυτό το παιχνίδι. Φέτος είμαστε από το ζενίθ στο ναδίρ. Εκεί που κάνουμε κάποιες σημαντικές νίκες, επί δυνατών αντιπάλων (με τελευταίες τις δύο προηγούμενες επί του συμπολίτη), δείχνοντας καλά στοιχεία συνοχής και απόδοσης, αλλάζουμε άρδην την εικόνα μας σε επόμενα παιχνίδια και εμφανιζόμαστε αγνώριστοι.

Σήμερα δεν το πληρώσαμε, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε καμία περίπτωση. Βρισκόμαστε στην 4η θέση της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Π.Α.Ο.Κ. (σήμερα ηττήθηκε στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο) και η συνέχεια θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, αν δεν σοβαρευτούμε.
yorgos
Παιδιά μπορεί κάποιος να βάλει το πρόγραμμα εναπομείναντων αγώνων για μας και τον ΠΑΟΚ;

(όχι λινκ, ταλαιπωρούμαι ακόμη και να ανοίξω το φόρουμ)
El_Cid
18η ΑΕΝΚ-ΑΡΗΣ (28/2, 5μ.μ.) / ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
19η ΑΡΗΣ-Κόροιβος Αμαλιάδας / Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
20η Κολοσσός Ρόδου-ΑΡΗΣ / ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
21η ΑΡΗΣ-Πανιώνιος / Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ
22η ΑΕΚ-ΑΡΗΣ / ΠΑΟΚ-Απόλλων Π.
23η ΑΡΗΣ-Παναθηναϊκός / ΑΕΝΚ-ΠΑΟΚ
24η Τρίκαλα-ΑΡΗΣ / ΠΑΟΚ-Κολοσσός
25η ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός / ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
26η Ρέθυμνο-ΑΡΗΣ / ΠΑΟΚ-Τρίκαλα
yorgos
Θενκς πολλά.
SteelGandalf
18η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 28/2/2015, 17:00

ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ - Άρης


QUOTE(www.pressaris.gr)
Προπόνηση, ανάλυση του πλάνου και αναχώρηση για το «διπλό» στη Κηφισιά

Με μία προπόνηση το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Άρη για τον αυριανό αγώνα με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Οι κίτρινοι θα αναλύσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της αναμέτρησης και το απόγευμα θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Αθήνα.


Το σημερινό πρόγραμμα του Δημήτρη Πρίφτη περιλαμβάνει και πάλι εκτός από προπόνηση και βίντεο, στο οποίο θα επισημανθούν οι τελευταίες ιδέες και σκέψεις για το αγωνιστικό πλάνο.

Νοκ άουτ από τον αγώνα είναι ο Γιάννης Καραθανάσης, αμφίβολος ο Σπύρος Μούρτος.


Ο Σπύρος Μούρτος, συμμετείχε κι έβγαλε κανονικά την σημερινή προπόνηση, οπότε ακολουθεί κανονικά την αποστολή (θα μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα), σε αντίθεση με τον Γιάννη Καραθανάση.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Συγκέντρωση, ενέργεια και αμυντικό ριμπάουντ»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ζήτησε από τους παίκτες του να υπερασπιστούν το καλάθι, να δώσουν έμφαση στο αμυντικό ριμπάουντ και από εκεί – σε συνδυασμό με συγκέντρωση και ενέργεια – να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη μέσα στην Κηφισιά.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Η Κηφισιά είναι μια ομάδα με αρκετές μεταβολές στο ρόστερ της και στα τελευταία παιχνίδια έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει το ρυθμό της. Παίζει σκληρά και είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας στο σετ παιχνίδι. Εμείς κατ’ αρχήν θα πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια να μπορέσουμε να σταματήσουμε τα σημεία αναφοράς του παιχνιδιού της Κηφισιάς. Απαραίτητο στοιχείο είναι να είμαστε αποτελεσματικοί στο αμυντικό ριμπάουντ».
tuareg
πολλη μεγαλη νικη με κορυφαιο το τομας (18 π,7ας,3 κλεψ) και εξαιρετικους βεζε (17 π,11 ρ) και ρηντ (16 π,9 ρ)
SteelGandalf
1η Περίοδος

ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ - Άρης : 19-25

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ - Άρης : 29-37

3η Περίοδος

ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ - Άρης : 46-57

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ - Άρης : 65-79

Εκπληκτική εκτός έδρας νίκη, απέναντι σε μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα. Πρώτη εκτός έδρας επικράτηση του Άρη στο Ζηρίνειο.

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Ο Άρης των ρεκόρ στην Κηφισιά

Το αμερικανικό δίδυμο των Ριντ και Τόμας “υπέγραψε” το σημερινό άνετο “διπλό” του Αρη επί της ΑΕΝΚ Δημούλας με το οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης έφτασε τις 50 νίκες καριέρας σε 105 αγώνες.



* Ο ΛαΜάρκους Ριντ πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο 27χρονος γκαρντ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τους 16 πόντους που πέτυχε αφού τόσους είχε στο εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τον Πανελευσινιακό. Παράλληλα σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τα εννιά ριμπάουντ που “κατέβασε” αφού το προηγούμενο ήταν τα οχτώ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

* Ο Τόρεϊ Τόμας από την πλευρά του, που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, βοήθησε τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τους 18 πόντους που πέτυχε -τόσους είχε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Ελευσίνα- και πέτυχε ατομικό ρεκόρ με τις επτά ασίστ που μοίρασε αφού είχε πέντε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα αυτή είναι συνολικά η καλύτερη επίδοση για τον φετινό Αρη αφού το ρεκόρ κρατούσε ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με έξι ασίστ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια.

Οσο για τα πέντε εύστοχα τρίποντα που είχε στο “Ζηρίνειο” είναι μια από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις ωστόσο το ρεκόρ παραμένουν τα έξι και το μοιράζονται οι Τζέιμς, Ινγκλις, Πεν και Ελ-Αμίν.

* Δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν βάσει του συστήματος αξιολόγησης ranking ο MVP του Αρη. Ο Βούλγαρος φόργουορντ -είχε 26 βαθμούς- κέρδισε αυτόν τον άτυπο τίτλο για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι και συνολικά 14η φορά στα 18 παιχνίδια των “κίτρινων” -σε τρεις περιπτώσεις τον μοιράστηκε με κάποιο συμπαίκτη του.

Ο Βεζένκοφ είχε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ όμως ξεχώρισε ίσως η επίδοση των τεσσάρων ασίστ που μοίρασε που είναι και η καλύτερη για τον ίδιο στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού είχε από τρεις στα παιχνίδια με τον Κολοσσό H Hotels (7η), την ΑΕΚ (9η), τον ΠΑΟΚ (15η) και τον ΚΑΟΔ Am.Genetics (17η αγωνιστική). Με τους 17 πόντους που σημείωσε ο Βεζένκοφ ξεπέρασε τους 700 στην κατηγορία ενώ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε έσπασε το “φράγμα” των 100 (έχει 102).

* Μία αλλά ξεχωριστή ήταν η τάπα που έκανε ο Κώστας Χαρίσης. Με αυτήν έφτασε τις 50 με τον Αρη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και “έπιασε” στην 7η θέση της σχετικής λίστας τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ ενώ έφτασε συνολικά στην καριέρα του τις 181 και πλέον μοιράζεται την 11η θέση στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μαζί με τον Γιώργο Καράγκουτη.

* Πολύτιμη και η βοήθεια του Βασίλη Σίμτσακ με τα επτά ριμπάουντ που είχε και που αποτελούν ισοφάριση του ατομικού ρεκόρ του για φέτος αφού τόσα είχε και στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τον Πανελευσινιακό.

* Σε ομαδικό επίπεδο, ο Αρης σημείωσε την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του τόσο επιθετικά με τους 79 πόντους που πέτυχε αφού είχε 78 στην πρεμιέρα με τον Πανελευσινιακό όσο και αμυντικά δεχόμενος 65 πόντους και ενώ η προηγούμενη ήταν οι 70 των παιχνιδιών στη Δράμα και στην Ελευσίνα.

* Τα 30 αμυντικά ριμπάουντ αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης εκτός έδρας επίδοσης της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη που τόσα είχε και κόντρα στον Πανελευσινιακό το ίδιο και το παθητικό των 10 πόντων στη δεύτερη περίοδο αφού τόσους είχε δεχτεί στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics στη Δράμα.
SteelGandalf
QUOTE(planetaris.gr)
ΑΕΝΚ - ΑΡΗΣ 65-79 | Ασταμάτητος!!!

Σαν σίφουνας πέρασε ο ΑΡΗΣ από την Κηφισιά πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο αλλά και μια προκλητική διαιτησία που από το πρώτο δευτερόλεπτο προσπαθούσε να βάλει εμπόδια στην πορεία της ομάδος μας προς τη νίκη! Η πολυφωνία στην επίθεση, τα πολύ καλά ποσοστά στο σουτ που άγγιξαν σχεδόν το 50% και οι 18 ασιστ είναι η απόδειξη της επιβλητικής παρουσίας του ΑΡΗ σήμερα, σε ένα παιχνίδι που πριν ξεκινήσει είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι!


Το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας μιας και μόλις 1' και 11'' μετά το τζάμπολ ο στυλοβάτης της άμυνας μας κάτω από το καλάθι Α. Νέιμικ είχε ήδη φορτωθεί με 2 φάουλ. Η ομάδα έδειχνε να έχει πρόβλημα να παίξει σωστή άμυνα αλλά και να βρει ρυθμό στην επίθεση μέχρι που μπήκε ο Αντεγκμπόγιε. Ο Νιγηριανός με αγγλικό διαβατήριο άλλαξε σημαντικά την εικόνα της ομάδος τόσο σε επίθεση με τους μαζεμένους πόντους που πέτυχε όσο και στην άμυνα μιας και βοήθησε στην αύξηση της πίεσης των αντίπαλων περιφερειακών. Ένα σκηνικό που το είχαμε δει και στα 2 παιχνίδια με τον συμπολίτη και σήμερα επαναλήφθηκε με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Με ένα σερί 14-2 ο ΑΡΗΣ γύρισε το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει σημαντικά (+17) το προβάδισμα του μέχρι το τέλος. Ο Τόμας επέστρεψε από τον τραυματισμό του και έβγαλε τον καλό του εαυτό πάνω στο παρκέ με 18 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα! Μαζί με τον Τόμας στην άτυπη μάχη του MVP της αναμέτρησης και ο συνήθης ύποπτος Βεζένκοφ όπου πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με 17 πόντους (7/9 δίποντα) 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ! Πολύ καλός και ο Λαμάρκους Ρίντ που πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ. Αυτό που έκανε την διαφορά για την ομάδα μας σήμερα ήταν η συμμετοχή όλων σε άμυνα και επίθεση με τον κάθε παίκτη να βάζει το δικό του λιθαράκι για τη σημερινή πολύτιμη νίκη. Αυτή η πολυφωνία στην επίθεση (σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια όπου ο Βεζένκοφ μένει μόνος του) σε συνδυασμό με την σταθερά καλή άμυνα είναι άρτια εκτέλεση του πλάνου που έχει ο Δ.Πρίφτης για τον φετινό ΑΡΗ. 20 πόντοι και 13 ριμπάουντ από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο είναι η απαραίτητη "ανάσα" που χρειάζεται κάθε ομάδα και ιδίως ομάδες σαν τον ΑΡΗ που θέλουν κάτι παραπάνω από ένα πλασάρισμα στη μέση της βαθμολογίας.

Μετά τις 3 συνεχόμενες "κακές" ήττες του πρώτου γύρου από σχετικά αδύναμες ομάδες γκρινιάζαμε ότι στο Β γύρο μπορεί να μας στοιχίσουν και να πεταχτεί έτσι απλά άλλη μια χρονιά στα σκουπίδια. Όπως λοιπόν οι χαζές ήττες σε βγάζουν εκτός στόχων έτσι και οι καλές νίκες σαν τη σημερινή σε βάζουν για τα καλά μέσα στους στόχους. Μετά από αυτή τη νίκη ο ΑΡΗΣ μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την 4η θέση ενώ πλέον και η 3η μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ. Ναι μεν ο Π.Α.Ο.Κ. είναι 1 βαθμό πάνω αλλά όπως όλα δείχνουν με την ολοκλήρωση της επόμενης αγωνιστικής ο ΑΡΗΣ θα πιάσει την 3η θέση και θα αφήσει τον συμπολίτη από κάτω του μιας και έχει την ισοβαθμία. Όλα αυτοί οι υπολογισμοί έχουν ελάχιστη σημασία αν ο ΑΡΗΣ στη συνέχεια παρουσιαστεί δυνατός και αποφασισμένος όπως αγωνίστηκε σήμερα κόντρα στην Κηφισιά. Εκεί που έκανε τα δύσκολα εύκολα και ανάγκασε έναν εκ των πρώτων σκόρερ και κορυφαίων του φετινού πρωταθλήματος να πραγματοποιήσει την χειρότερη του εμφάνιση ... και φυσικά που άφησε μέχρι και τους διαιτητές να απορούν τι παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν κάνει για να μας εμποδίσουν να φθάσουμε στη νίκη... Μην σταματάς Αρειανάρα!

ΥΓ. Σε λιγότερο από 3 αγωνιστικά λεπτά ο Νέιμικ είχε φορτωθεί με 3 φάουλ, όπως γρήγορα φορτώθηκαν και οι Χαρίσης, Σίμτσακ, Τόμας και Ριντ. Ενώ η Κηφισιά που μας κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι σούταρε και 11 βολές παραπάνω. Μέχρι και ότι ο εκνευριστικά ήρεμος Πρίφτης δέχθηκε τεχνική ποινή είναι ενδεικτικό του τι πήγε να συμβεί για ακόμη μια φορά φέτος στην Κηφισιά. Καλύτερη ευκαιρία για να διαμαρτυρηθείς για την διαιτησία μετά από μια νίκη σαν την σημερινή δεν υπάρχει. Αυτό το κακόγουστο αστείο φέτος με την διαιτησία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει...
SteelGandalf
QUOTE(diogeneswords.blogspot.gr)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο Άρης του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε της Κηφισιάς με 65-79.


Δείτε το λίγο αλλιώς: Ο Άρης κέρδισε έως τώρα δύο φορές τον ΠΑΟΚ, δύο φορές την Κηφισιά, και για μένα το πρόβλημα δεν είναι η ήττα από τον Πανιώνιο, ( που είναι τελευταίος με πολλές πιθανότητες να πέσει...) αλλά κάτι χαζές ήττες από Κόροιβο, και από τον Κολοσσό, ειδικά από τον Κολοσσό η εντός έδρας ήττα με 65-77 θα πρέπει να αναπληρωθεί κάπως, αν και είναι λίγο δύσκολο...

Η αρχή της πορείας του φετινού Άρη είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αρκετά " ups and downs" που λένε και στο καφέ του μπάρμπα Γιάννη, που κόσμος πάει κι έρχεται. Δείτε όμως πως ο Άρης ειδικά από την αρχή της χρονιάς και μετά, έχει γίνει πολύ αποτελεσματικός στο ριμπάουντ, και κάνει παραπάνω ασίστ από τον αντίπαλο. 18 ασίστ ο Άρης στο ματς του Σαββάτου, 13 η Κηφισιά, ενώ είχε και πέντε παραπάνω ριμπάουντ από τον αντίπαλο. Και στην ερώτηση : " Έλα μωρέ τώρα για πέντε ριμπάουντ κάνουμε έτσι;" η απάντηση είναι πως πάντα τα νούμερα κάνουν τη διαφορά στο μπάσκετ, και θα πρέπει να τα κοιτάμε συνδυαστικά. Το θέμα μας δεν είναι οι οχτώ πόντοι του Πάσαλιτς ας πούμε, αλλά και οι πέντε ασίστ που έδωσε. Τι νομίζετε, εδώ υπάρχουν άλλοι και άλλοι, γνωστοί μας, και μεγάλοι του αθλήματος που έχουνε μαζέψει εκατομμύρια μόνο και μόνο επειδή δίνουν ασίστ...

Ας αφήσουμε όμως τις κακίες κατά μέρος, δεν είναι της ώρας. Το ζητούμενο είναι πως η ομάδα προχωρά, έχει πάρει μια διαφορά από Απόλλωνα, Ρέθυμνο, Κολοσσό και ΑΕΚ, και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας...

Μετά τι θα πρέπει να γίνει; Δεν ξέρω αν θα φύγει ο Βεζένκοφ, μπορεί να το συζητάμε μεταξύ μας, κάποιοι να το γράφουν κιόλας, δεν μπορώ να προδικάσω τις προθέσεις του. Άλλωστε το σκαλί που πρέπει να γίνει γράφει επάνω τρία γράμματα: " ΝΒΑ". Κακά τα ψέμματα. Να καθίσει στην Ευρώπη; Μοιάζει λίγο δώρο άδωρο, στο κάτω κάτω δεν θα είναι το " πρώτο βιολί" καμίας ΤΣΣΚΑ, κανενός ΟΣΦΠ, και καμιάς Μακάμπι, και αυτό το ξέρει. Και επειδή το παν είναι η συμπεριφορά, και το πως μιλάει μία ομάδα σε έναν παίκτη, μακάρι να κρατήσει τον παίκτη με την προοπτική να ανεβεί λίγο πιο ψηλά ( ως προς την απόδοσή του) για να σιγουρέψει τη θέση του στο ΝΒΑ.

Το αυτό θα πρέπει να συμβεί και με τον Δημήτρη Πρίφτη, που επιτέλους βρίσκει, και θα πρέπει να συνεχίσει, μια ομάδα άξια του μεγάλου ταλέντου που διαθέτει προπονητικά. Αλλιώς τι να το κάνει αν είναι να τον θαυμάζουν επειδή θα έκανε ( υποθετικά) δύο νίκες παραπάνω με μια μικρομικρή, ή έστω μικρομεσαία ομάδα της Α1; Το αξίζει να ανεβάσει τις μετοχές του εντός Άρεως, σαν ένας τρομερά εργατικός προπονητής που αποδεδειγμένα είναι.
SteelGandalf
19η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 7/3/2015, 17:00

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Σκληροί και συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μόνο εύκολο δεν θεωρεί – και ορθώς πράττει – τον αυριανό αγώνα με τον Κόροιβο στο Αλεξάνδρειο και αυτό υπογράμμισε μέσα από τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.


Τόνισε ο Έλληνας τεχνικός πως «είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση στο γήπεδό μας. Ο Κόροιβος έχει αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο γύρο καθώς έχει αρκετές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του το τελευταίο διάστημα. Είναι, όμως, μία σκληρή ομάδα με κατεύθυνση στο παιχνίδι της και έμπειρους παίκτες».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να φτάσει στη 13η νίκη του φέτος σχολίασε: «Πρέπει καταρχήν να είμαστε σκληροί και συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Να αντιμετωπίσουμε με συνέπεια τα σημεία αναφοράς του αντιπάλου στην επίθεση και να έχουμε καλό διάβασμα στις αμυντικές μεταβολές που συχνά ο Κόροιβος εμφανίζει στο παιχνίδι του. Ριμπάουντ, μακρινό σουτ και λάθη θα είναι τα σημεία που θα καθορίσουν την εξέλιξη του παιχνιδιού».


Θέλει προσοχή και το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν γίναμε ξαφνικά υπερομάδα και ανίκητοι. Συγκέντρωση, σωστές επιλογές και όλα θα πάνε καλά.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ατομικό πάλι ο Μούρτος, δύσκολα με Κόροιβο

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί στον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας η συμμετοχή του Σπύρου Μούρτου που έκανε και σήμερα ατομικό λόγω των ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.


Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση: «Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται αύριο Σάββατο (7/3, 5μ.μ., NS2 & NS2HD/Λ.π.Λ., διαιτητές Πηλοΐδης, Μπήτης, Μπίκας) στο «Nick Galis Hall» τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και στοχεύει στη 13η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η προετοιμασία του ΑΡΗ ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση στο «Nick Galis Hall». Ο Σπύρος Μούρτος (ενοχλήσεις στο τετρακέφαλο) έκανε ατομικό πρόγραμμα και σήμερα Παρασκευή (6/3). Είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στη 12άδα της αναμέτρησης με τον Κόροιβο, όμως η συμμετοχή του στον αγώνα παραμένει αμφίβολη.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Της σημερινής προπόνησης προηγήθηκε ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο.

* Εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Κόροιβο θα διατίθενται αύριο Σάββατο στα εκδοτήρια του γηπέδου από τις 3μ.μ.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι αύριο ολοκληρώνεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για το β’ γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ».


Να ενημερώσουμε επίσης πως η Κ.Α.Ε. ενημέρωσε τους φιλάθλους της ομάδας πως όσοι αγοράσουν εισιτήριο για το αυριανό παιχνίδι (κόστος 10 ευρώ), κρατώντας το συγκεκριμένο απόκομμα θα μπορούν να προμηθευτούν με 5 μόλις ευρώ ένα εισιτήριο για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 16-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 35-34

3η Περίοδος

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 59-45

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 80-59

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Βεζένκοφ τα κάνει όλα να φαίνονται απλά! Νίκη (80-59), όμορφο μπάσκετ και αποθέωση στο Παλέ!

Ο Σάσα Βεζένκοφ τα κάνει όλα να φαίνονται απλά… Ο Άρης πέτυχε την 13η νίκη του, κέρδισε τον Κόροιβο με σκορ 80-59 με τον ηγέτη του να κάνει άλλο ένα απίστευτο παιχνίδι, γνωρίζοντας ο ίδιος και όλη η ομάδα την αποθέωση από ένα γεμάτο Παλέ!


Ο Κόροιβος δεν επέτρεψε τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του. Η απουσία του Σπύρου Μούρτου (ήταν στην 12αδα αλλά δεν αγωνίστηκε) ανάγκασε τον Πρίφτη να ανοίξει το ροτέισον, χρησιμοποιώντας τους Πουλιανίτη και Δήμα, όμως το πρόβλημα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν στην θέση “1”. Εκεί ο Τόμας ήταν αρκετά διστακτικός, δεν είχε καλές αποφάσεις, σε αντίθεση με τον Μαγκέτι, ο οποίος οργάνωσε πολύ σωστά την ομάδα της Αμαλιάδας.

Μετά το 7-2 (2’) ο Κόροιβος έτρεξε σερί 0-10 και προηγήθηκε με 7-12 (4’) μέσα σε δύο λεπτά, εκμεταλλευόμενος τα τρία φάουλ (το ένα τεχνική ποινή) του Πάσαλιτς. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον ρυθμό, αλλά δεν τα κατάφεραν. Με επιθετικές εξάρσεις του Βεζένκοφ μπόρεσε ο Άρης να κρατηθεί όρθιος, αλλά ο Κόροιβος προηγήθηκε με 16-20. Στο 13’ ο Χαρίσης έβαλε μετά από ώρα τον Άρη μπροστά (23-22) και ο Βεζένκοφ με τρίποντο χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε το 26-24 (14’). Ο Δήμας με τρίποντο έκανε το 29-26 (16’), όμως ο Κόροιβος με τον Μπάουερς κορυφαίο δεν άφησε τον Άρη να ξεφύγει ως το ημίχρονο (35-34).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκρηκτικό για τον Άρη. Ξεκίνησε με σερί 10-0 προηγήθηκε με 45-34 (23’) και λίγο αργότερα με 51-37 (25’) έχοντας 4/5 τρίποντα, εκ των οποίων ο Βεζένκοφ 3/3! Ήταν απίστευτο να βλέπει κανείς τον 19χρονο φόργουορντ να ευστοχεί τόσο… απλά και να “σκοτώνει” τον αντίπαλό του. Οι κίτρινοι κράτησαν αυτή τη διαφορά ως το τέλος της περιόδου (έφτασαν και στο +16, 59-43) όταν και προηγήθηκαν με 59-45 και έβαλαν τις βάσεις για την 13η νίκη τους.

Με όμορφο μπάσκετ και αυτοματισμούς ο Άρης δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει αποστάσεις από τον Κόροιβο και με το καλάθι και φάουλ του Σίμτσακ στο 34’ έφτασε στο +17 (70-53), καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι…

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-34, 59-45, 80-59.


Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Το ταλέντο αυτής της ομάδας είναι η αυτογνωσία και η μετριοφροσύνη»

Το ταλέντο του Άρη είναι η αυτογνωσία και η μετριοφροσύνη μαζί με την αμυντική φύση που έχει σαν ομάδα. Με αυτά τα στοιχεία θα πορευτεί ως το τέλος, κάτι που επεσήμανε και ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου.


Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε αρχικά: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νοοτροπία που έδειξαν σήμερα. Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι γιατί ο Κόροιβος είναι σοβαρή ομάδα, αντιστέκεται, προσπαθεί να διαβάσει το παιχνίδι και έχει κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εκνευρισμένοι και θα έλεγα και αγχωμένοι. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε σύμφωνα με τη φύση μας, που είναι σίγουρα αμυντική και είχαμε τον Σάσα (Βεζένκοφ) που είναι από τους βασικούς μας πυλώνες σε ένα παραγωγικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου εκεί με διαδοχικά τρίποντα πήραμε διαφορά. Σε αυτό το πρωτάθλημα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και εκεί έγκειται και η σοβαρότητα κάθε ομάδας για το πως προσεγγίζει την κάθε αναμέτρηση. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, το πρόγραμμα μας είναι δύσκολο στον δεύτερο γύρο”.

Ρωτήθηκε γιατί η ομάδα του ήταν αγχωμένη και νευρική στο ξεκίνημα και απάντησε ότι “τα παιχνίδια στο γήπεδό σου πρέπει πάντα να τα κερδίζεις και απέναντί μας είχαμε μια σοβαρή ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της. Αυτός ο συνδυασμός έφερε νευρικότητα”.

Για την παρουσία του κόσμου τόνισε πως “είναι έντονη και μας έχει βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθειά μας και υπάρχουν στιγμές που σε παιχνίδια γινόμαστε ένα. Αυτό δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Γινόμαστε πραγματική ομάδα όλοι μας, θέλουμε να συνεχίσει να είναι κοντά μας”.

Για την παρουσία των Πουλιανίτη – Δήμα είπε: “Με κάνει πολύ χαρούμενο που κάποια παιδιά που προπονούνται και φάνηκε σήμερα ότι προπονούνται, εκεί που χρειάστηκε ήταν παρόντες. Και ο Δήμας και ο Πουλιανίτης. Αυτό βοηθάει την ομάδα να είναι πιο συμπαγής και να αισθάνεται πιο ασφαλής. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τις σκέψεις μας για το μέλλον, να μην έχουμε πρόωρες σκέψεις, γιατί το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και μακρύ”.

Για τον λόγο που κρατάει χαμηλούς τόνους τόνισε: “Το ταλέντο αυτής της ομάδας είναι ότι έχει αυτογνωσία και μετριοφροσύνη. Δεν έχουμε το περίσσιο ταλέντο σαν ικανότητα, εκτός του Σάσα. Ο αρχικός μας στόχος δεν ήταν η τετράδα, στο δικό μου μυαλό, αλλά και μέσα από συζητήσεις με τη διοίκηση είπαμε να κάνουμε ένα σκαλί παραπάνω από πέρσι. Γι’ αυτό μας ακούτε έτσι. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχουν πολλά αλλά μέχρι να φτάσει αυτό στον στόχο μας πρέπει να έχουμε σύνεση. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο, έχουμε μόλις μία εντός έδρας αναμέτρηση που πρέπει να κερδίσουμε, αυτή με τον Πανιώνιο και άλλα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ξέρουμε ότι υπάρχουν δεδομένες δυσκολίες, ενώ εκτός έδρας παίζουμε με ομάδες που είναι πολύ καλές ή παλεύουν να σωθούν. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια μας”.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Τι βλέπουν τα μάτια του Πρίφτη στον Βεζένκοφ πέρα από το… χάρισμα του σουτ!

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και απόλυτα ικανοποιημένο τον Δημήτρη Πρίφτη από τον Σάσα Βεζένκοφ δεν είναι το γεγονός ότι σκοράρει τόσο εύκολα και απλά από μακρινή απόσταση, αλλά το ότι ο πρώτος σκόρερ της Α1 έχει αρχίσει να “ανοίγει” την γκάμα του παιχνιδιού του.


Το σουτ είναι χάρισμα, το οποίο “καλλιεργείται” μέσα από την επανάληψη και την σκληρή δουλειά. Η ολοκλήρωση ενός παίκτη έρχεται όταν μπορεί να απειλήσει με περισσότερους από έναν τρόπο και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει φέτος ο Βεζένκοφ.

Η προσπάθειά του αποδίδει καρπούς. “Το σουτ είναι χάρισμα. Μη κοιτάτε το σουτ… Δείτε τα άλλα που κάνει”, είπε ο Πρίφτης σε “πηγαδάκι” χθες λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου στο Αλεξάνδρειο, εξηγώντας πως ο παίκτης του έχει καταφέρει φέτος να βελτιώσει την πάσα του, να βάλει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αλλά και να γίνει καλύτερος στο ένας εναντίον ενός. Είναι στοιχεία που παρουσίασε χθες στο παιχνίδι με τον Κόροιβο ο Βεζένκοφ, άλλωστε μοίρασε 5 ασίστ, ιδιαίτερης μπασκετικής ευφυίας οι περισσότερες εξ αυτών.
tuareg
αν μου ελεγε καποιος πριν αρχισει το πρωταθλημα οτι η φροντλαιν με νειμικ,βεζε,χαριση,σιμτσακ,καραθαναση θα ηταν πρωτη στα ριμπαουντ και στα κοψιματα θα το περναγα για τρελλο....κι ομως....
SteelGandalf
QUOTE(tuareg @ Mar 9 2015, 02:08 ) *
αν μου ελεγε καποιος πριν αρχισει το πρωταθλημα οτι η φροντλαιν με νειμικ,βεζε,χαριση,σιμτσακ,καραθαναση θα ηταν πρωτη στα ριμπαουντ και στα κοψιματα θα το περναγα για τρελλο....κι ομως....


Και δεν θα ήσουν ο μόνος, φίλε Βασίλη. Την διαφορά όμως την κάνει το ομαδικό πνεύμα και όχι ο ατομισμός. Όλοι μαζί λειτουργούν ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή (όταν αγωνίζονται συγκεντρωμένοι).
SteelGandalf
20η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 14/3/2015, 17:00

Κολοσσός H Hotels - Άρης


QUOTE(www.pressaris.gr)
«Πάνοπλος» στη Ρόδο για τη 14η νίκη

Ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό (14/3, 5μ.μ., NS2 & HD/ΛπΛ, διαιτητές Ταβουλαρέας – Μαγκλογιάννης – Τζαφλέρης) αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, στο «Βενετόκλειο», στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει τη 14η νίκη του στο πρωτάθλημα.


Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση στο «Nick Galis Hall», της οποίας προηγήθηκε ανάλυση του προσεχούς αντιπάλου μέσω βίντεο. Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και η αποστολή αναχωρεί αεροπορικώς για τη Ρόδο στις 6μ.μ.

Τη 12άδα του Άρη για τον αγώνα της Ρόδου απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Όγκο Αντεγκμπόγιε, Στέλιος Πουλιανίτης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Βασίλης Σίμτσακ, Γιάννης Καραθανάσης, Άντριου Νέιμικ και Κώστας Χαρίσης.

Πηγή: www.arisbc.gr


QUOTE(www.pressaris.gr)
Η πόρτα της τετράδας ξεκλειδώνει σήμερα (PRESSARIS-LIVE, 17:00) με διπλό στη Ρόδο!

Ο Άρης κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις μία ήττα σε έξι αγώνες και θέλει να διευρύνει αυτό το σερί του σήμερα (17:00) στο Βενετόκλειο απέναντι στον Κολοσσό, νίκη με την οποία θα διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.


Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι το παιχνίδι στη Ρόδο δεν θα είναι εύκολο. Όχι μόνο γιατί παραδοσιακά ο Κολοσσός βάζει δύσκολα τον Άρη ειδικά στην έδρα του, ούτε γιατί τον κέρδισε στον πρώτο γύρο. Άλλωστε από τότε ο Κολοσσός έχει αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και από το “one man show” του Μάικ Τζέιμς (διαπρέπει στην Λαμποράλ Κούτσα) έχει γίνει πιο ομάδα, που στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο. Είναι δύσκολο το παιχνίδι γιατί είναι καλή ομάδα ο Κολοσσός και γιατί βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την 6η θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Για τον Άρη αυτό το παιχνίδι ίσως είναι αυτό με το οποίο θα “κλειδώσει” η θέση στην τετράδα, αλλά στην φετινή ομάδα του Άρη έχουν μάθει να κοιτούν τόσο μακριά όσο είναι το επόμενο παιχνίδι. Πάντως, αν οι κίτρινοι κερδίσουν, τότε θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να χάσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα, παρότι έχουν να παίξουν με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό εντός και ΑΕΚ, Ρέθυμνο εκτός μεταξύ των έξι τελευταίων αγώνων.

Προς το παρόν αυτό που έχουν στο μυαλό τους όλοι μέσα στην ομάδα είναι να κάνουν και στο Βενετόκλειο αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Πίεση στην άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ, γρήγορο τέμπο και… Βεζένκοφ. Είναι συγκεκριμένα πράγματα που κάνει πολύ καλά ο Άρης και όταν τα κάνει δεν χάνει. Αυτά περιμένει να δει ο Πρίφτης στην Ρόδο, απέναντι σε ένα σύνολο που έχει βρει “χημεία” με τις προσθήκες των Γουότερς, Σκοτ, Μανωλόπουλου και (εσχάτως) Ρόμπινσον και έχει ιδιαίτερη έφεση στο περιφερειακό σουτ, το οποίο πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η άμυνα του Άρη.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κολοσσός H Hotels - Άρης : 18-21

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κολοσσός H Hotels - Άρης : 31-34

3η Περίοδος

Κολοσσός H Hotels - Άρης : 51-48

4η Περίοδος (Σκορ Κανονικής Διάρκειας)

Κολοσσός H Hotels - Άρης : 70-70

Παράταση (Τελικό Σκορ)

Κολοσσός H Hotels - Άρης : 78-77

QUOTE(www.pressaris.gr)
Γκρι σκιές στο Βενετόκλειο! Ήττα του Άρη στην παράταση (78-77) και αλλοίωση αποτελέσματος!

Οι γκρι σκιές έκαναν την εμφάνισή τους στο Βενετόκλειο. Η ήττα του Άρη από τον Κολοσσό με 78-77 είναι απόρροια των σφυριγμάτων των Ταβουλαρέα (γνωστός από το αίσχος του Λίντο το 2005), Μαγκλογιάννη και Τζαφλέρη, με τα οποία αλλοιώθηκε το τελικό αποτέλεσμα!


Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά και από τις δύο ομάδες. Ο Άρης επιθετικά στηρίχθηκε στο ξεκίνημα στο καλό περιφερειακό του σουτ (5/8τρ. στο πρώτο δεκάλεπτο) και διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα (8-13 στο 7’, 14-19’ στο 9’, 18-21 στο 10’), όμως το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή μέρα επιθετικά ο Βεζένκοφ (1/5δπ., 0/3τρ.) δεν του έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσει να ξεφύγει. Ο Τόμας κράτησε επιθετικά τον Άρη στη δεύτερη περίοδο, αλλά αμυντικά η περιφέρεια του Άρη δεν μπόρεσε να περιορίσει τη δράση του Γουότερς, ενώ οι κίτρινοι δεν είχαν ούτε τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Ο Κολοσσός βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Λαρεντζάκη, προηγήθηκε με 24-23 (13’), 28-26 (15’) και 30-28 (16’), αλλά οι κίτρινοι αντέδρασαν και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 31-34, αν και θα μπορούσαν να έχουν και μεγαλύτερη διαφορά αν δεν ήταν τόσο άστοχοι στα δίποντα (5/19).

Η συγκέντρωση χάθηκε για τον Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ριντ αρχικά έκανε το 31-37 με τρίποντο, όμως ακολούθησε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο, στο οποίο οι κίτρινοι είχαν πολλά άστοχα τρίποντα, ο Κολοσσός όμως έβαλε τα δικά του και ξέφυγε με 49-41 (27’), εκμεταλλευόμενος τα επιθετικά του ριμπάουντ.

Κάπου εκεί αντέδρασαν οι κίτρινοι, κυρίως με τον Βεζένκοφ, μείωσαν στον πόντο (49-48) πριν ο Σκοτ διαμορφώσει το 51-48 που ήταν και το αποτέλεσμα στο τέλος του δεκαλέπτου, διάστημα στο οποίο οι κίτρινοι δεν έκαναν ούτε ένα φάουλ!

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το τέλος. Στο 35’ το σκορ ήταν 57-57, στο 38’ ο Σίμτσακ έκανε το 64-64 και ο Αντεγκμπόγιε έβαλε τον Άρη μπροστά με 64-66 στο 39’. Ο Χάγκινς με 1/2 βολές μείωσε σε 65-66 και ακολούθησαν διαδοχικά καλάθια από Αντεγκμπόγιε (1.30) και Βεζένκοφ (56’’) που έδωσαν στον Άρη προβάδισμα 5 πόντων (65-70). Ο Κολοσσός αντέδρασε άμεσα με τον Γουότερς. Μείωσε με τρίποντο σε 68-70 (47’’) και στα 30’’ οι κίτρινοι διαμαρτύρονται για φάουλ στον Πάσαλιτς που δεν δόθηκε πριν ο Βόσνιος χρεωθεί με διπλή ντρίμπλα. Στα 12’’ ο Γουότερς ισοφάρισε σε 70-70 και στην τελευταία επίθεση οι κίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για φάουλ στο λέι απ του Αντεγκμπόγιε που δεν δόθηκε.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί ο Άρης ξέφυγε και πάλι με 71-76 (42’) όμως ο Κολοσσός δεν τα παράτησε. Με Λαρεντζάκη και Μανωλόπουλο ισοφάρισε γρήγορα σε 76-76 και προσπέρασε με μία βολή του Λαρεντζάκη (44’) με 77-76. Ο Βεζένκοφ ισοφάρισε με 1/2 βολές (77-77) και ακολούθησαν άστοχο τρίποντο του Πάσαλιτς (55’’ πριν το τέλος), βήματα του Γουότερς (47’’ πριν το τέλος), λάθος του Αντεγκμπόγιε και κλέψιμο του Ρόμπινσον (26’’) και φάουλ μόλις 1’’ από το Νέιμικ στον Γουότερς για το οποίο επίσης ο Άρης διαμαρτύρεται. Ο Αμερικανός έβαλε την πρώτη, έχασε επίτηδες τη δεύτερη και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε…

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-34, 51-48, 70-70 (κ.α.), 78-77.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 12 (3/6β., 3/6δπ., 1/4τρ., 6ρ.), Γουότερς 25 (1/2β., 9/11δπ., 2/3τρ., 4ρ., 7ασ.), Μανωλόπουλος 6 (3ρ., 4ασ.), Σμιθ 6, Στεφανίδης, Λίντεν 3 (1), Σκοτ 16 (2/2β., 1/1δπ., 4/10τρ., 5ρ.), Χάγκινς 7 (8ρ.), Ρόμπινσον 3 (1).

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 12 (3/3δπ., 2/9τρ., 7ασ.), Ριντ 10 (2/4δπ., 2/2τρ., 6ρ.), Τόμας 9 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 2 (8ρ.), Βεζένκοφ 19 (6/8β., 2/9δπ., 3/7τρ., 8ρ., 2ασ.), Νέιμικ 3 (5ρ.), Μούρτος, Σίμτσακ 5 (2ρ.), Αντεγκμπόγιε 17 (5/7β., 3/4δπ., 2/5τρ., 2ασ.).


Box Score



Key facts of the game

SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Ανακοίνωση ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για τη διαιτησία στον αγώνα της ομάδας μας με τον Κολοσσό H Hotels στο «Βενετόκλειο». Μία διαιτησία που έκλεψε τον ιδρώτα του Δημήτρη Πρίφτη, των συνεργατών και των παικτών του και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Οι κ.κ. Τζαφλέρης και Μαγκλογιάννης έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην πάρει ο ΑΡΗΣ την 8η νίκη του στα τελευταία 9 ματς. Στους αγώνες που κρίνονται «στα σημεία», κάθε σφύριγμα στο τέλος παίζει το ρόλο του. Και σήμερα στο «Βενετόκλειο» δεν ήταν ένα το σφύριγμα…

Το καθαρό φάουλ στον Μουχάμεντ Πάσαλιτς (σκορ 68-70) που… βαφτίστηκε μεταφορά της μπάλας, το καθαρό φάουλ στον Όγκο Αντεγκμπόγιε που δε σφυρίχτηκε ποτέ στην τελευταία επίθεση στέρησαν το ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα μας στο 40λεπτο της κανονικής διάρκειας και το αμφισβητούμενο φάουλ του Νέιμικ στον Ουότερς 1.3’’ πριν από το τέλος της παράτασης, καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα και στέρησαν από τον ΑΡΗ μία νίκη που δικαιούτο.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. έχει θέσει ως πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Αυτό δε σημαίνει ότι μπήκε ποτέ σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η εξαιρετική πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα άρχισε να… ενοχλεί. Για ανάλογες διαιτησίες, δεν τοποθετηθήκαμε ως τώρα. Αρκετά, όμως. Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τον ΑΡΗ αυτό που δικαιούται μέσα στο παρκέ.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Καταγγελίες Πρίφτη: «Ήταν κάτι που το ξέραμε πριν το ματς! Σήμερα δεν εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα του Κολοσσού»

Παράπονα για την διαιτησία των Μαγκλογιάννη και Τζαφλέρη έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα στο Βενετόκλειο.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια έχω σωστό και αντικειμενικό κριτήριο και δεν μιλάω ποτέ για τη διαιτησία. Είναι ένα κομμάτι του αγώνα που θα πρέπει να περνά εντελώς αθόρυβα. Δυστυχώς σήμερα και εξαιρώ τον κύριο Ταβουλαρέα, οι άλλοι δύο διαιτητές πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια του ματς. Μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω στα αποδυτήρια 12 παίκτες έξαλλους για αυτό το λόγο. Και όλα αυτά τα λέω μόνος μου, με τη λογική που έχω. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αυτά που μπορούμε. Θα δούμε στο βίντεο τι έφταιξε και θα βελτιωθούμε στα σημεία αυτά. Όμως, θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούν και τα αρμόδια όργανα. Και μιλάω γενικά, όχι μόνο για τον Άρη, ώστε τα παιχνίδια να γίνονται χωρίς να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τρίτων! Γιατί σίγουρα σήμερα δεν εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα του Κολοσσού! Δυστυχώς, όμως, ήταν κάτι που το ξέραμε ό,τι θα συμβεί πριν το ματς. Αυτά από μένα. Καλή συνέχεια στον Κολοσσό και στον κόουτς με πολλή αγάπη”.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Έδωσε κι ο Άρης δικαιώματα…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαιτητές με αποφάσεις τους έκριναν το αποτέλεσμα στο Βενετόκλειο. Είναι φάουλ στον Αντεγκμπόγιε στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, είναι φάουλ στον Πάσαλιτς και όχι μεταφορά μπάλας στα 28’’ πριν το τέλος. Έδωσε, όμως, και ο Άρης δικαιώματα…


Οι κίτρινοι δεν είχαν καλή απόδοση στο Βενετόκλειο. Αν είχαν, δεν θα έχαναν τον αγώνα ούτε με κόντρα διαιτησία. Στην αξιολόγηση οι κίτρινοι συγκέντρωσαν 78 βαθμούς έναντι 68 του Κολοσσού, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Έχασαν κρίσιμες βολές (19/28), είχαν το χειρότερο ποσοστό τους στα δίποντα φέτος (14/38) και παρότι ξεκίνησαν με 5/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, είχε 5/18 στα υπόλοιπα 25 λεπτά του αγώνα.

Κυρίως, όμως, ο Άρης έχασε τη μάχη των ριμπάουντ. Ο Κολοσσός ανανέωσε 12 φορές τις επιθέσεις του με τα επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία κόστισαν.

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήταν άστοχος ο Βεζένκοφ (5/16 σουτ), εκτός ματς ο Νέιμικ (3π., 5ρ.), και εξαφανισμένος ο Τόμας στο δεύτερο ημίχρονο (έμεινε με τους 9π. από το α’), μπορεί να αντιληφθεί ότι οι κίτρινοι έδωσαν δικαιώματα στον Κολοσσό και τους διαιτητές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπρεπε να αλλοιώσουν οι “γκρι σκιές” το αποτέλεσμα.

Επιπροσθέτως, όταν δύο φορές σε πολύ κρίσιμα σημεία η ομάδα ξέφυγε με 5 πόντους διαφορά (δύο κατοχές απόσταση…), μία στα 56’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας (65-70) και μία στο 42’ (71-76), δεν μπορεί να ευθύνονται μόνο οι άλλοι για την πολύ γρήγορη απώλεια αυτών των προβαδισμάτων, όπως επίσης δεν δικαιολογείται το… κανένα φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Κολοσσός πέτυχε 20 πόντους και έφτασε ως το +8.

Αυτά τα γνωρίζει ο Πρίφτης, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, όπως και ο Σάσα Βεζένκοφ, που επίσης έκανε δηλώσεις στη Ρόδο.
SteelGandalf
QUOTE(www.yellownews.gr)
Παραείναι... Κολοσσός για τον Άρη…

Παρακολουθώντας τις επίμονες προσπάθειες της ΚΑΕ Αρης να ηχήσουν έντονα οι διαμαρτυρίες της αναφορικά με τη διαιτησία του σαββατιάτικου αγώνα στη Ρόδο, έχω να παρατηρήσω τα εξής:


1. Σχεδόν όλα τα αποτελέσματα στο μπάσκετ μπορούν να ερμηνευτούν με αγωνιστικά κριτήρια, χωρίς να επιδέχονται “σφήνες” αναφορικά με τις διαιτητικές αποφάσεις. Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις του παραπάνω “κανόνα”. Συνεπώς, παραμερίζοντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες (για τις συγκεκριμένες φάσεις) της ΚΑΕ, θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και στα ακόλουθα:

α. Ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας μας είχε μόλις ένα εύστοχο τρίποντο και ένα εύστοχο δίποντο και -το χειρότερο- μόλις μια ασιστ σε 28 λεπτά συμμετοχής.

β. Η αντίπαλη ομάδα, χωρίς να διαθέτει (σε όγκο και ποιότητα) τους ψηλούς που διαθέτει ο Αρης, πήρε περισσότερα ριμπάουντ και είχε περισσότερα κοψίματα σε προσπάθειες για σουτ.

γ. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Τζέιμς του Κολοσσού ήταν ασταμάτητος από την άμυνα του Αρη και μέσα σε 34 λεπτά σημείωσε 28 πόντους και πήρε στο Ranking 31! Προχθές, ο Γουότερς ήταν κι αυτός ασταμάτητος και μέσα σε 38 λεπτά σημείωσε 25 πόντους, με Ranking 30. Κοινός παρονομαστής η αδυναμία της άμυνας της ομάδας μας.

δ. Τα ποσοστά των “κιτρινόμαυρων” στα τρίποντα ήταν πολύ άσχημα, όπως και στα δίποντα, θυμίζοντας αρκετά τις κακές επιδόσεις του αντίστοιχου αγώνα του πρώτου γύρου.

2. Κάνοντας μια αναδρομή στα πέντε τελευταία χρόνια της Α1 κατηγορίας, διαπιστώνουμε ότι στα δέκα παιχνίδια που έχει παίξει ο Άρης με τον Κολοσσό σε κανονική περίοδο (συμπεριλαμβανομένων των φετινών), ο απολογισμός είναι μάλλον απογοητευτικός: τρεις νίκες και επτά ήττες! Το πιο αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.

3. Σε δηλώσεις Πρίφτη αναφέρθηκε πως οι διαιτητικές αποφάσεις δεν εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα του Κολοσσού αλλά τρίτων. Τότε, ποιας ομάδας τα συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν; Του ΠΑΟΚ; Δύσκολο να το πει κανείς, αφού κι εκεί υπάρχουν παράπονα για διαιτησίες, φέτος. Της ΑΕΚ; Ακούγεται πιθανό, αν και η ομάδα που φτιάχνει ο Σάκοτα ενδεχομένως να μη χρειάζεται τη διαιτησία για να κατακτήσει την τρίτη θέση στο τέλος του πρωταθλήματος. Μάλιστα ο τεχνικός του Αρη “αποκάλυψε” ότι γνώριζαν εκ των προτέρων τι τους περίμενε στη Ρόδο. Προφανώς περίμεναν να επιβεβαιωθούν οι... πληροφορίες, πριν αντιδράσουν.

Συμπερασματικά, δεν αμφισβητείται ότι ο Άρης αδικήθηκε από τη διαιτησία, αλλά φρόντισαν και οι παίκτες του να αδικήσουν τους εαυτούς τους. Δεν μπορώ να ξέρω πού ακριβώς στοχεύει το... κίνημα διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΚΑΕ, πάντως σίγουρα όχι στο προσεχές ματς με τον Πανιώνιο. Αλίμονο αν ο Άρης χρειαζόταν βοήθεια για να κερδίσει στο Αλεξάνδρειο τον ουραγό της βαθμολογίας. Αυτό που όμως χρειάζεται είναι διαρκής προσπάθεια για να αποδίδει το υπάρχον ρόστερ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, πριν από τις αναγκαίες βελτιώσεις στην ποιότητα του έμψυχου υλικού, που λογικά θα γίνουν σε βάθος χρόνου.
El_Cid
Εύστοχο άρθρο!
SteelGandalf
21η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 21/3/2015, 17:00

Άρης - Πανιώνιος


QUOTE(www.esake.gr)
ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η αποθέωση των τριών παρατάσεων

Ο Άρης υποδέχεται αύριο Σάββατο (21/3, 17:00) στο «Nick Galis Hall» τον Πανιώνιο για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες που έχουν γίνει στα χρονικά του Πρωταθλήματος είναι η νίκη των «κίτρινων» επί των «κυανέρυθρων» στην τρίτη παράταση!


Το ματς πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01 το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2000 και αποτέλεσε αποθέωση του μπάσκετ. Σε 55’ οι δύο ομάδες χάρισαν αμέτρητες συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Ο Άρης παρότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα είχε δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ο Άντονι Μπούι, Πρωταθλητής Ευρώπης με την Ζαλγκίρις το 1999 και Κυπελλούχος Ελλάδας με την ΑΕΚ το 2000 και ο Τζέιμς Φόρεστ, ο οποίος προερχόταν από πολύ καλή σεζόν με το Ηράκλειο. Προπονητής ήταν ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος γινόταν τότε ο μόλις τέταρτος προπονητής στην ιστορία με παρουσία και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής) μετά τους Ηράκλειο Κλάγκα, Σούλη Μαρκόπουλο και Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου (ακολούθησαν οι Βαγγέλης Αλεξανδρής και Λευτέρης Σούμποτιτς).


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Επιβάλλεται να κερδίσουμε»

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (21/3, 5μ.μ.) τον Πανιώνιο για την 21η αγωνιστική της Α1 και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε την αναγκαιότητα της νίκης.


Με δηλώσεις του στο arisbc.gr ο 47χρονος προπονητής επισήμανε: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με αρκετά προβλήματα τη φετινή χρονιά, η οποία, όμως, παρουσιάζεται ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι. Για μας είναι αγώνας στο γήπεδό μας, τον οποίο επιβάλλεται να κερδίσουμε στην προσπάθειά μας να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία», είπε ο κόουτς των κίτρινων και συνέχισε αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να φτάσει στη 14η νίκη της στο πρωτάθλημα:

«Πρέπει κατ’ αρχήν να έχουμε ενέργεια που να αποτυπώνεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και απόλυτη συγκέντρωση για 40 λεπτά, με ομαδικότητα στην επίθεση και σωστές αποφάσεις».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Πανιώνιος : 17-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Πανιώνιος : 38-22

3η Περίοδος

Άρης - Πανιώνιος : 50-40

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Πανιώνιος : 67-63

QUOTE(www.pressaris.gr)
Γιορτή στο Παλέ και εύκολη νίκη (67-63) επί του Πανιωνίου!

Σε ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο, ο Άρης πήρε την 14η νίκη του, κερδίζοντας στο… ρελαντί τον ουραγό Πανιώνιο με σκορ 67-63. Για άλλο ένα παιχνίδι ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν καταπληκτικός επιθετικά, ενώ πολύ σημαντική ήταν η προσφορά του Ντρου Νέιμικ.


Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Άρης έλεγξε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Μπορεί οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να μην είχαν την ίδια απόδοση με άλλους αγώνες, όμως με τον Βεζένκοφ και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή προηγήθηκαν με 12-9 (6’) και 15-11 (7’), έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 17-14 και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας την πίεσή τους στην άμυνα με την τριάδα Τόμας, Αντεγκμπόγιε, Μούρτου στην περιφέρεια, πήραν και διαφορά ασφαλείας.

Στο 13’ το σκορ ήταν 23-14, στο 15’ η διαφορά πήγε στους 11 πόντους (27-16), με συνεχόμενους πόντους του Βεζένκοφ το σκορ έγινε ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους 35-20, ενώ ο Πάσαλιτς με τρίποντο έδωσε στον Άρη αέρα 16 πόντων (38-22) στην ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (42-22 στο 24’ και 45-25 στο 25’), όμως ο Πανιώνιος με κορυφαίο τον Ταμπς επέστρεψε στο ματς. Ο Αμερικανός με προσωπικές ενέργειες έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι, καθώς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η διαφορά έφτασε τους 7 πόντους (50-43).

Ο Άρης αντέδρασε και με πρωταγωνιστές Βεζένκοφ και Νέιμικ αποκατέστησε την τάξη, φτάνοντας στο +16 (66-50) στο 37’. Εκεί τελείωσαν όλα για την υπόθεση νίκη…

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 38-22, 50-40, 67-63.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 11 (1/1δπ., 3/9δπ., 7ασ.), Ριντ, Τόμας 9 (6ρ., 3ασ., 2κλ.), Πουλιανίτης, Καραθανάσης 4, Βεζένκοφ 21 (4/4β., 4/7δπ., 3/9τρ., 9ρ., 2ασ., 2κλ.), Νέιμικ 11 (3/3β., 4/9δπ., 11ρ., 3κοψ.), Μούρτος 4, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 5 (5ασ.).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ξανθόπουλος 9 (4ρ., 6ασ.), Βεργίνης 12 (3), Σπυρόπουλος, Στρναντ 3 (1), Μπιλλής, Σταμάτης 2, Άσελιν, Κόλεμαν 6 (9ρ.), Κορόλεφ 8 (1), Ταμπς 23 (4/6β., 5/9δπ., 3/8τρ., 5ρ.).


Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη νίκη της Α.Ε.Κ. μέσα στον Κολοσσό, η 3η ή και η 4η θέση για την ομάδα μας, περνάει μέσα από το Ο.Α.Κ.Α., δυστυχώς.

Κάποιες ήττες που πραγματοποιήσαμε, δείχνοντας τάσεις αυτοχειρίας (όπως μέσα στον Κόροιβο, εδώ με Κολοσσό,όπως κι εκεί μέσα, με τον τρόπο που αυτή συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και μέσα στον Πανιώνιο), έχουν ως αποτέλεσμα το να κινδυνεύουμε να βρεθούμε και εκτός 4άδας.

Η Α.Ε.Κ. είναι πολύ ανεβασμένη κι ενισχυμένη, ενώ εμείς, παρόλο που πραγματοποιούμε μια εξαιρετική χρονιά, δεν εμπνέουμε την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε ως ομάδα, έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Για παράδειγμα σήμερα, κερδίσαμε τον υποβιβασμένο Πανιώνιο μη πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση. Ναι μεν, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρισκόμασταν μπροστά με διαφορά στο σκορ, αλλά στο τέλος, πάλι ένας αντίπαλος παίχτης μόνος του (Justin Tubbs), κατάφερε να μας κάνει αρκετή ζημιά (23π, με 5/9 2π και 3/8 3π) και τελικά κερδίσαμε με 4 πόντους. Ναι, σαφώς και σημασία έχει η νίκη, αλλά από κάποια παιχνίδια θα πρέπει να ξέρεις να "χτίζεις" και την ψυχολογία σου.

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, διότι έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα.

Εκτός με Α.Ε.Κ., εντός με Παναθηναϊκό, εκτός με Τρίκαλα, εντός με Ολυμπιακό και κλείνουμε την κανονική διάρκεια της σεζόν με ένα, εκτός έδρας, παιχνίδι στο Ρέθυμνο.

Δεν θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα, αλλά αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη συνέχεια μας περιμένει, σε πέντε αγώνες που μπορεί να αλλάξουν όλη την καλή εντύπωση από την μέχρι στιγμής πορεία μας.

Θα μου πείτε, δεν χρειάζεται απαισιοδοξία και σαφώς θα συμφωνήσω, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση και να τα δώσουν όλα οι παίχτες μας και το τεχνικό μας επιτελείο στα τελευταία μέτρα της "κούρσας".

Μακάρι όλα να πάνε καλά και να είμαστε στην τελική 4άδα.
Timemaster
Καλησπέρα από εμένα.

πριν λίγο γύρισα από το γήπεδο και μπορώ να πω πως για άλλο ένα παιχνίδι χάρηκα μπάσκετ.

Η ομάδα έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία και εως τώρα βγάζω το καπέλο στον Πρίφτη γιατί έχει καταφέρει να μας έχει στην τρίτη θέση με ρεκόρ 14-7 (πέρσι ήμασταν στο 8-13 και έχουμε να βγάλουμε θετικό πρόσημο στην 21η αγωνιστική από το 2008-2009 με 16-5 με μπάτζετ που δημιούργησε απίστευτα χρέη)

Το θετικό είναι ότι έχεις έναν πιτσιρικά που είναι ο καλύτερος ξένος της Α1 φέτος. Όμως το αρνητικό του είναι ότι είναι πιτσιρικάς και ακόμα μαθαίνει πράγματα. Μπορεί να βάλει τα πιο απίθανα καλάθια αλλά υστερεί στην εμπειρία. Τα παραδείγματα του φέτος αλλά και σήμερα πολλά.

Θετικό είναι πως έχεις ξανά σέντερ στο παιχνίδι που σου δίνουν σιγουριά στο ριμπάουντ και γεμίζουν την ρακέτα όπως ο Νειμικ και ο Χαρίσης των 10 λεπτών . Όμως από εκεί και πέρα δεν έχεις κανένα ψηλό. Ο Σιμτσακ και ο Καραθανάσης δεν είναι παίχτες επιπέδου τρίτης θέσης Α1 και δεν είναι το θέμα αν θα βάλουν καλάθια αλλά ότι στην άμυνα δημιουργούν κενά και δε παίρνουν ριμπάουντ (σε 20 λεπτά που έπαιξαν είχαν 3 ριμπάουντ). Ο Αντεγκμπόγιε πήρε 5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχουμε και με τον Ριντ που όταν είναι εκτός παρκέ ή είναι σε κακή μέρα η εναλλακτική μας είναι ο Μούρτος που στην πραγματικότητα δεν είναι τριάρι. Δεν υπάρχει τεσσάρι να κατέβει θέση ούτε και υπάρχει γκαρντ άλλος να παίξει στο τρία έστω για μερικά λεπτά. Και φέτος ο Ριντ είναι το βαρόμετρο της ομάδος. Όταν παίζει καλά η ομάδα είναι σούπερ ενώ στην κακή του μέρα κολλάμε σε άμυνα και επίθεση.

Τέλος στα γκαρντ μας έχουμε δύο πλευ-μακερ με τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες αδυναμίες. Δε μπορεί να γίνει αλλαγή και να αλλάξει ο ρυθμός. Ουσιαστικά βγαίνει ο ένας και μπαίνει ένας πιο ξεκούραστος. Κάτι που μας δυσκολεύει σε κλειστές άμυνες ζώνης αν Πασαλιτς-Ριντ-Βεζένκωφ δε βάλουν τα τρίποντα (6/21 οι τρεις καλοί σου σουτέρ σήμερα)

Όσο αναφορά τον Πρίφτη (έτσι για να μη γλυτώσει από την κριτική) αυτό που με χαλάει είναι ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βγάλει μερικά συστήματα στα ζόρικα σημεία. Όταν η μπάλα καίει πάμε σε ατομικές ενέργειες ενώ θα έπρεπε να είχαμε μερικούς αυτοματισμούς επιθετικά που θα μας έδιναν την νίκη. Με το σκορ ισόπαλο και τελευταία επίθεση δική μας δε νοιώθω αυτοπεποίθηση να ποντάρω πως θα κερδίσουμε.

Οπότε βλέποντας τον ανταγωνισμό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πιστεύω πως είναι υπέρβαση που είμαστε τρίτοι και η φυσιολογική μας θέση είναι εκτός τετράδας 5οι-6οι. Οπότε όλα καλά.

Υ.Γ. Όσο περνάει ο καιρός το γήπεδο όλο και πιο γεμάτο \
Υ.Γ.2 Πρέπει να παίζουμε με ένταση για 40 λεπτά. Τα γελάκια και η χαλαρότητα δε ταιριάζουν με αυτή την ομάδα και προσωπικά για εμένα προτιμώ να χάσουμε παιχνίδια αλλά να τα παλέψουμε παρά να βλέπω την ομάδα σε αυτή την ελαφρότητα.

rolleyes.gif
SteelGandalf
22η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κυριακή, 29/3/2015, 13:00 (OTE Sport 4)

Α.Ε.Κ. - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΑΕΚ - Άρης

Η «αναγεννημένη» ΑΕΚ υποδέχεται μεθαύριο Κυριακή (29/3, 13:00) στο ΟΑΚΑ τον τρίτο στην βαθμολογία Άρη στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 22η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις του Πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.


Η συνάντηση πέρα από το δεδομένο βαθμολογικό ενδιαφέρον της, υπόσχεται και ωραίο θέαμα, καθώς οι δύο αντίπαλοι είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, προπονητής της Ένωσης, αρνείται ότι για την ομάδα του ο αγώνας έχει χαρακτήρα «τελικού»: «Φτιάχνουμε μία ομάδα η οποία θέλουμε να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου». Ο Σάκοτα, επίσης, δηλώνει ότι: «Ίσως ο Βεζένκοφ να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο Πρωτάθλημα». Και επισημαίνει ότι: «Είναι σημαντικό που ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα ντέρμπι ως γηπεδούχοι».

- Η ΑΕΚ απέχει δύο νίκες από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με αυτό το δεδομένο ο αγώνας κόντρα στον Άρη είναι «τελικός» για την ομάδα σας;

«Σε καμία περίπτωση αυτός ο αγώνας δεν είναι «τελικός» για μας. Εμείς δεν αλλάζουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει για φέτος. Φτιάχνουμε μία ομάδα η οποία θέλουμε να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι τόσο σημαντική η θέση που θα τερματίσουμε στο Πρωτάθλημα, είτε αυτή είναι η τρίτη, είτε η τέταρτη, είτε η πέμπτη, είτε η έκτη. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ».

- Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θεωρείτε ότι ο περιορισμός του είναι «κλειδί» για τη νίκη την Κυριακή και αν ναι πώς σκοπεύετε να τον αντιμετωπίσετε;

«Πράγματι, ο Βεζένκοφ είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτά που κάνει φέτος στο παρκέ. Μακάρι να έχουμε περισσότερα νέα παιδιά με το ταλέντο του Βεζένκοφ. Σίγουρα, είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον Άρη που παίρνει πολλές επιθετικές προσπάθειες, αλλά βοηθάει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως στα ριμπάουντ, στις ασίστ και στα κερδισμένα φάουλ. Με βάση τα στατιστικά, προκύπτει ότι είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Ίσως ο Βεζένκοφ να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο Πρωτάθλημα».

- Στην έδρα της η ΑΕΚ συνήθως είναι πολύ παραγωγική. Θα προσπαθήσει και κόντρα στον Άρη να οδηγήσει τον αγώνα σε υψηλό ρυθμό και σκορ;

«Δεν θέλουμε να κερδίζουμε μόνο τους αγώνες που διεξάγονται στην έδρα μας, αλλά θέλουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εννοείται πως επιδιώκουμε να προσφέρουμε στον κόσμο μας κάτι παραπάνω όταν αγωνιζόμαστε εντός έδρας. Σίγουρα, είναι σημαντικό που ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα ντέρμπι ως γηπεδούχοι. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να δει αυτό το παιχνίδι».

«Προσεγγίζουμε όλους τους αγώνες με την ίδια σοβαρότητα», τονίζει ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής του Άρη, και σημειώνει ότι τα «κλειδιά» της νίκης είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού, η σκληρότητα στην άμυνα, το ριμπάουντ και το μακρινό σουτ.

- Πόσο κρίσιμο και καθοριστικό θεωρείται τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με δεδομένα ότι βρίσκεστε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και η ΑΕΚ απέχει δύο βαθμούς από την ομάδα σας;

«Κάθε παιχνίδι έχει βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Προσεγγίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα, άρα λοιπόν είναι ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι προκειμένου να παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας».

- Η ΑΕΚ διαθέτει παίκτες με παραστάσεις στην Ευρωλίγκα και συνήθως είναι πολύ παραγωγική στην έδρα της. Πως σκοπεύετε να την αντιμετωπίσετε;

«Η ΑΕΚ διαθέτει πολύ καλό και βαθύ ρόστερ με παίκτες έμπειρους που διαθέτουν μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συνεπείς σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού στους οποίους βασίζεται το παιχνίδι της ΑΕΚ».

- Που θα βασιστεί ο Άρης για να φτάσει στην νίκη την Κυριακή;

«Το τέμπο του παιχνιδιού, η σκληρότητα στην άμυνα, το ριμπάουντ και το μακρινό σουτ θα είναι στοιχεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα».

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...

ΑΕΚ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Ποπς Μενσά - Μπονσού 18,7 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Ποπς Μενσά – Μπονσού 10,1 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Καρλ Ίνγκλις 2,9 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

17,0/24,5

69,6%

ΔΙΠΟΝΤΑ

18,6/35,1

52,9%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

8,2/23,0

35,5%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

26,2-9,8

36,0

ΑΣΙΣΤ

17,1

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

6,5

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

2,2

ΛΑΘΗ

14,2

ΠΟΝΤΟΙ

78,8

ΑΡΗΣ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Αλέξανδρος Βεζένκοφ 18,7 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Αλέξανδρος Βεζένκοφ 8,0 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Μουχάμεντ Πάσαλιτς 4,2 ασίστ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

13,5/19,7

68,5%

ΔΙΠΟΝΤΑ

18,3/36,8

49,8%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

7,8/23,1

33,7%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

27,3-11,5

38,8

ΑΣΙΣΤ

15,0

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

5,6

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

3,9

ΛΑΘΗ

13,3

ΠΟΝΤΟΙ

73,6
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ριντ: «Διαφορετικό παιχνίδι από αυτά που κερδίσαμε, αλλά έχουμε αρκετές πιθανότητες»

Ο Άρης κέρδισε δύο φορές την ΑΕΚ φέτος, μία στο κύπελλο και μία στο πρωτάθλημα, αλλά το αυριανό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση, διότι ο αντίπαλος έχει αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητά του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κίτρινοι δεν έχουν πιθανότητες νίκης. Το αντίθετο σύμφωνα με τον Λαμάρκους Ριντ.


Ο Αμερικανός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ τονίζοντας πως «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία καλή ομάδα η οποία παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Έχουμε κερδίσει δύο φορές ως τώρα την ΑΕΚ, αλλά η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι» και πρόσθεσε: «Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα. Η ΑΕΚ έχει πολλές εστίες κινδύνου στην επίθεση και ο περιορισμός τους είναι το πρώτο «πρέπει» για να καταφέρουμε να φύγουμε νικητές από την Αθήνα. Δεν είναι ένας ή δύο οι παίκτες που μπορούν να απειλήσουν. Από την πλευρά μας, καταστρώσαμε τα πλάνα μας και αν τα εφαρμόσουμε σωστά, έχουμε αρκετές πιθανότητες για να κερδίσουμε».

Όσο για την κρισιμότητα του αγώνα ο Ριντ σχολίασε: «Κάθε αγώνας, τώρα που η κανονική διάρκεια πλησιάζει στο τέλος της, είναι κρίσιμος. Εμείς δεν κοιτάζουμε συνολικά το πρόγραμμα, αλλά κάθε ματς ξεχωριστά, κάτι που μας βοήθησε ως τώρα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να μας φτάσει στη βαθμολογία και σίγουρα μία νίκη στο ΟΑΚΑ θα μας βοηθήσει να τερματίσουμε ψηλά».
SteelGandalf
Το παιχνίδι ξεκίνησε στη 13:00.

Μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του.

1η Περίοδος

Α.Ε.Κ. - Άρης : 21-21

Πολύ γρήγορο παιχνίδι, με αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα για τους γηπεδούχους (4/7 τρίποντα, από τα οποία 3/5 ο English, που έχει 9 πόντους), αλλά όχι και στα δίποντα. Από την πλευρά μας, ο Naymick κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, έχοντας 10 πόντους (5/6 δίποντα), ενώ συνολικά είχαμε 10/16 δίποντα και 0/2 τρίποντα.

Στο 1ο δεκάλεπτο, έχουμε τα διπλάσια ριμπάουντς (12 έναντι 6).

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Α.Ε.Κ. - Άρης 48-35

Δεν πήγαν καθόλου καλά τα πράγματα στην δεύτερη περίοδο για την ομάδα μας. Δεχθήκαμε ακόμη περισσότερους πόντους, σε σύγκριση με την πρώτη και πετύχουμε λιγότερους. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 13 πόντους κι έτσι όπως πάει το παιχνίδι, δεν φαίνεται να μπορούμε να το διεκδικήσουμε, αφού είμαστε άστοχοι, ιδιαίτερα στα τρίποντα, ενώ οι αντίπαλοι μας, έχουν εξαιρετικά ποσοστά. Τα ριμπάουντς, είναι που μας διατηρούν ακόμα στο παιχνίδι.

3η Περίοδος

Α.Ε.Κ. - Άρης 67-62

Σε αυτή την περίοδο, η ομάδα μας, κατάφερε να σφίξει την άμυνα της και σε συνδυασμό με την καλή της παραγωγικότητα, μπήκε ξανά στο ματς. Το θέμα είναι πως, ακόμα κι έτσι, δείχνουμε και είμαστε ένα βήμα πίσω από την αντίπαλο μας και, τολμώ να προβλέψω πως δύσκολα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Η Α.Ε.Κ. διαθέτει απείρως περισσότερες λύσεις ως ομάδα.

Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε απόσταση βολής (2-3 πόντους), η Α.Ε.Κ. βρίσκει εύστοχα σουτ (κυρίως τρίποντα), οπότε δεν μπορούμε να την φτάσουμε.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Α.Ε.Κ. - Άρης 93-77

Στην τελευταία περίοδο, χαλάσαμε εκ νέου την εικόνα μας, με αποτέλεσμα να ηττηθούμε και με μεγάλη διαφορά πόντων (μεγαλύτερη από τους 11 με τους οποίους κερδίσαμε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου).

Παίζοντας δυνατή και σωστή άμυνα, μόλις για ένα δεκάλεπτο (3ο), δεν μπορείς να έχεις τύχει απέναντι σε ομάδες με τις επιθετικές λύσεις που έχει η σημερινή μας αντίπαλος.

=================================

Pasalic - 2p (1/4 2p, 0/4 3p)
Reed - 2p
Adegboye - 8p (0/5 3p)

Εσείς περιμένατε να κερδίσουμε;

Βεζένκοφ - 23p - 7 reb
Naymick - 20p - 6 reb - 2 blocks
Thomas - 16p - 10 rebs - 6 assists - 3 steals

Μόνοι οι τρεις αυτοί διασώθηκαν...

Είχαμε 38 rebs, έναντι 29 της αντιπάλου μας. 10 λάθη, έναντι 12 και 7 κλεψίματα, έναντι 2 της Α.Ε.Κ..

Με 4/23 3p, την στιγμή που ο αντίπαλος σου έχει 15/29, δεν έχεις καμία τύχη...

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Διπλή ήττα στο ΟΑΚΑ…

Τα τρίποντα της ΑΕΚ “σκότωσαν” τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι κίτρινοι ήταν στο παιχνίδι της νίκης μέχρι και το 35’, όμως ο Γιάννης Αθηναίου (κυρίως) με την ευστοχία του και η απώλεια του Νέιμικ που έφυγε με 5 φάουλ, άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Οι κίτρινοι έχασαν το παιχνίδι με 93-77 και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς είχαν κερδίσει με 11 πόντους στο Παλέ.


Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, κυρίως γιατί οι κίτρινοι διάβασαν πολύ σωστά την άμυνα της ΑΕΚ στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο Τόμας οργάνωσε άριστα το παιχνίδι, μοίρασε σωστά τη μπάλα και σταθερά ο Άρης βρήκε σκορ στην επίθεση. Αμυντικά επέλεξε να θωρακίσει την ρακέτα και να μην αφήσει τον Μενσά Μπονσού να κάνει το παιχνίδι του, αλλά αυτό απαιτούσε να “θυσιάσει” κάποια ελεύθερα σουτ, τα οποία η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε.

Με τον Νέιμικ να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 12-13 (6’) και 14-15 (7’), όμως η ΑΕΚ με τρίποντα από Ίνγκλις και Ουίλμπεκιν πήρε πάλι το προβάδισμα (17-15 στο 8’). Ο Άρης απάντησε με τον Νέιμικ και προσπέρασε με 19-21 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-21), όμως στη δεύτερη περίοδο οι κίτρινοι έχασαν τον ρυθμό τους.

Η διαιτησία χρέωσε με πέντε ομαδικά φάουλ τον Άρη πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, η ΑΕΚ έκανε μόλις τρία σε όλη την δεύτερη περίοδο και έτσι ο Πρίφτης αναγκάστηκε να γυρίσει την άμυνα του σε ζώνη, έχοντας όμως απέναντι μια περιφέρεια που ήταν σε πολύ καλή μέρα. Η ΑΕΚ τελείωσε το πρώτο μέρος με 9/17 τρίποντα, ο Άρης είχε 0/8 στο ίδιο διάστημα και ο Βεζένκοφ δεν πήρε τα σουτ που ήθελε (2/6). Μοιραία από το 35-31 στο 16’ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +13 (48-35) του ημιχρόνου, κάνοντας σερί 13-4 ως το τέλος του δεκαλέπτου.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Βεζένκοφ, ο οποίος με 13 πόντους σε αυτό το διάστημα έβαλε και πάλι τους κίτρινους στον αγώνα. Ο Άρης μείωσε γρήγορα σε 48-42 (22’) και με τρίποντο του Βεζένκοφ η διαφορά έπεσε στο 25’ στους 3 πόντους (53-50). Με τρίποντο του Τόμας ο Άρης έμεινε κοντά (63-60 στο 29’) ως το τέλος του δεκαλέπτου (67-62), ενώ μέχρι και το 35’ ήταν μέσα στο παιχνίδι της νίκης (67-64 στο 31’, 69-66 στο 32’, 73-68 στο 33’).

Οι κίτρινοι κατέρρευσαν στο τελευταίο πεντάλεπτο για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν τα εύστοχα τρίποντα του Αθηναίου που είχε 3/3 σε αυτό το διάστημα και ο δεύτερος η αποβολή με πέντε φάουλ του Νέιμικ, που “άδειασε” την ρακέτα του Άρη. Από το 35’ ως το τέλος του αγώνα οι κίτρινοι πέτυχαν μόλις επτά πόντους, δέχθηκαν 17 και μοιραία έχασαν το παιχνίδι και τη διαφορά από τον πρώτο αγώνα…

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 48-35, 67-62, 93-77.

ΑΕΚ: Ουίλμπεκιν 10 (6ασ.), Ντελινινκάιτις 7 (1), Σάκοτα 2, Χέρστον 16 (5/5β., 4/5δπ., 1/4τρ.), Σαρικόπουλος, Αθηναίου 14 (1/1δπ., 4/5τρ., 3ασ.), Μιλόσεβιτς 10 (6ρ., 3ασ.), Μενσά Μπονσού 16 (12/17β., 2/6δπ., 12ρ., 4ασ.), Ίνγκλις 18 (6/10τρ., 3ρ., 3ασ.).

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 2 (1/4δπ., 0/4τρ., 3ασ.), Ριντ 2 (6ρ.), Τόμας 16 (2/3β., 4/8δπ., 2/6τρ., 10ρ., 6ασ., 3κλ.), Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 23 (7/7β., 5/8δπ., 2/5τρ., 7ρ., 2ασ.), Νέιμικ 20 (10/13δπ., 6ρ., 2κοψ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2 (4ρ.), Αντεγκμπόγιε 8 (4/8δπ., 0/5τρ., 3ρ., 3ασ.).


Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Η ομάδα το πάλεψε, προσπάθησε, αλλά η διαφορά ποιότητας και, κυρίως, η διαφορά στο βάθος του ρόστερ, ήταν οι πιο καταλυτικοί παράγοντες ώστε να μην τα καταφέρει.

Η στήριξη μας είναι κι επιβάλλεται να είναι δεδομένη. Έχουμε αλλάξει επίπεδο φέτος και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το θωρακίσουμε. Συνεχίζουμε δυνατά. Μπορούμε να κάνουμε ένα καλό κλείσιμο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
tuareg
χασαμε με 16 ποντους σε ενα παιχνιδι που ειμασταν καλυτεροι σε ολες τις στατιστικες κατηγοριες εκτος απο τριποντα,ασσιστ και βολες
για του λογου το αληθες

ΑΕΚ 2 κλεψίματα - ΑΡΗΣ 7
ΑΕΚ 12 λάθη - ΑΡΗΣ 10
ΑΕΚ 2 μπλοκ - ΑΡΗΣ 3
ΑΕΚ 29 ρημπάουντ - ΑΡΗΣ 38 (16 - 6 τα επιθετικά)
ΑΕΚ 11/25 δίποντα - ΑΡΗΣ 26/48

σε όλες αυτές τις κατηγορίες είμαστε καλύτεροι

Μόνο στις ασίστ έχουν 22 έναντι 17

Και χάνουμε με 16 πόντους!

Γιατί

Για δύο παράγοντες

15/29 τρίποντα ΑΕΚ- 4/23 εμείς (απο εκει και η διαφορα στις ασσιστ)

και

13/17 βολές εμείς - 26/34 ΑΕΚ . 12/17 μόνο ο Μπονσού μόνος του (όσος όλος ο ΑΡΗΣ)

Μάλιστα; Μάλιστα.

Ενταξει αλλο μαλικ,ινγκιλς και αθηναιου κι αλλο ριντ,πασαλ και μουρτος αλλα....
ashton
413 βολές είχε εκτελεσει ο Άρης πριν το σημερινό ματς, 514 η ΑΕΚ στα 21 ματς που είχαν προηγηθεί .
οπότε μάλλον ήταν λογικό να εκτελέσει και σήμερα περισσότερες .
tuareg
QUOTE (ashton @ Mar 29 2015, 16:20 ) *
413 βολές είχε εκτελεσει ο Άρης πριν το σημερινό ματς, 514 η ΑΕΚ στα 21 ματς που είχαν προηγηθεί .
οπότε μάλλον ήταν λογικό να εκτελέσει και σήμερα περισσότερες .


εχει διπλη αναγνωση αυτο που λες....
ashton
η ΑΕΚ εκτελεί αρκετές βολές μεταξύ άλλων και επειδή παίζει κοντά στο καλάθι αρκετά, και επειδή σε κάποια ματς οι αντίπαλοι τη στέλνουν στις βολές επειδή οι παίκτες είναι άστοχοι .
SteelGandalf
Βασίλη, πολύ σωστά το παρατήρησες (ουσιαστικά το έγραψα πιο πάνω κι εγώ).

Η διαφορά μας όμως, δεν ήταν μόνο αυτή. Η διαφορά μας είναι, κυρίως, το γεγονός πως δεν έχουν συνέπεια κάποιοι παίχτες μας.

Ο Pasalic, για μένα είναι αρνητικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς. Μιλάμε για έναν παίχτη, από τον οποίο περιμένεις ουσιαστική βοήθεια, αλλά τις περισσότερες φορές, σε αποδιοργανώνει, σε μπερδεύει, σε εκνευρίζει (ως ομάδα).

Πέραν του Naymick, ο οποίος και φιλότιμος είναι και θετικός, δεν έχεις άλλον ψηλό για να μπορέσεις να στηριχτείς πάνω του, όταν ξεκουράζεται ή προστατεύεται ο Naymick, αλλά και να "χτίσεις" το παιχνίδι σου, σε άμυνα κι επίθεση.

Μοιραία λοιπόν, τα περιμένεις όλα από τον Βεζένκοφ, αφού και οι υπόλοιποι σου ξένοι (Thomas, Reed, Adegboye), δεν αποδίδουν σταθερά σε κάθε παιχνίδι. Ο Reed σήμερα ήταν σα να μην υπήρχε και αγωνίστηκε μόλις 17 λεπτά.

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Άλλωστε, άντε και βγήκες 3ος ή 4ος. Πάλι δύσκολα είναι τα πράγματα. Δεν πρέπει να χάνουμε τον προσανατολισμό μας (οικονομική εξυγίανση). Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια.
El_Cid
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και βλέποντας το πρόγραμμα, το πιθανότερο είναι να είμαστε 5οι στη regular season. Δεδομένου του μπάτζετ και του ρόστερ δεν μπορείς να πεις ότι είναι αποτυχία, το αντίθετο θα έλεγα. Παρόλα αυτά θα μας μείνει η πικρή γεύση. Θα είναι όμως πολύ ενδιαφέρον το τι θα γίνει στα play-offs, έτσι όπως πάει (και την πάνε) η ΑΕΚ στο τέλος της χρονιάς (μετά τα play-offs) τη βλέπω 3η.
SteelGandalf
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της μη κατάκτησης της 3ης θέσης, αφορά στο οικονομικό σκέλος. Χρήματα από το τρομερό πλασάρισμα και την βελτίωση της περσινής θέσης. Χρήματα από τους περισσότερους εντός έδρας αγώνες, χορηγούς, τηλεοπτικά κλπ., δεν είναι καθόλου αμελητέα, ειδικά στην οικονομική κατάσταση που είμαστε τώρα.

Θα μου πείτε, αν την θεωρούσα δεδομένη την 3η θέση; Σαφώς και όχι, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Επειδή όμως, ως γνωστόν, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, η ομάδα μάς έδειξε πως μπορούσε να κάνει την υπέρβαση, αλλά, βλέπουμε μία άλλη ομάδα (από τις συνδιεκδικήτριες) να ενισχύεται σε βαθμό που να καθιστά απαγορευτικές τις όποιες ελπίδες μας για κάτι καλό.

Αυτό δεν σημαίνει πως η προσπάθεια μας δεν θα γίνει. Οι πιθανότητες όμως δεν είναι με το μέρος μας, ειδικά μετά την χθεσινή ήττα, στην οποία δεν προστατέψαμε και το +11 του αγώνα του πρώτου γύρου.
El_Cid
Για να ξεπεράσουμε την ΑΕΚ στην τελική βαθμολογία θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον ίσες νίκες στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια. Εμείς παίζουμε με ΟΦΣΠ, ΠΑΟ (εντός), Ρέθυμνο, Τρίκαλα εκτός. Δεν νομίζω να μπορούμε να κάνουμε πάνω από 2 νίκες, στο κακό σενάριο μπορεί να κάνουμε από καμία έως μία. Η ΑΕΚ έχει Τρίκαλα, ΠΑΟΚ μέσα και Ρέθυμνο, ΚΑΟΔ έξω, συνεπώς πάει για 3-4 νίκες. Κατ' εμέ το πλασάρισμα μας στην 4άδα και ίσως και η 3η θέση κρίθηκε στο εκτός (το δικό μας, αλλά και της ΑΕΚ) στη Ρόδο.
SteelGandalf
Αν και δεν έχουν σημασία οι θεωρίες, θα σου πω ότι εμείς αυτοκτονήσαμε στη Ρόδο (δεν θα μιλήσω για διαιτησίες και τα γνωστά, αλλά μόνο αγωνιστικά). Είχαμε τις ευκαιρίες μας για να καθαρίσουμε το παιχνίδι, στο τέλος, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε.

Στο καπάκι, πάει εκεί μέσα η Α.Ε.Κ. κι ενώ βρισκόταν σε όλο το παιχνίδι πίσω στο σκορ, βρίσκει τρόπο να το κερδίσει (επίσης δεν θα αναφερθώ σε διαιτησίες κλπ.).

Άρα, αν είχαμε εκείνη τη νίκη και η Α.Ε.Κ. είχε χάσει, αμέσως θα είχαμε +4 (μέχρι το χθεσινό παιχνίδι) και όχι +2.

Επίσης, εχθές θα έπρεπε, εφόσον δεν μπορύσαμε να κερδίσουμε το ματς, το οποίο το παλέψαμε σθεναρά είναι η αλήθεια, να μην το χάσουμε με πάνω από 10 πόντους διαφορά. Ε, εμείς το χάσαμε με 16, χάνοντας παράλληλα και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Ας μην ψάχνουμε και βλέπουμε παντού φαντάσματα. Σε πολλές περιπτώσεις, εξαρτάται, πρώτα και κύρια, από εμάς να τα ξορκίσουμε. wink.gif

Τώρα είναι απίθανο να βρεθούμε πάνω από την 5η θέση.

Το έγραψα, άλλωστε και στην συγκεκριμένη μου τοποθέτηση:

QUOTE(SteelGandalf @ Mar 21 2015, 20:27 ) *
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά μετά τη νίκη της Α.Ε.Κ. μέσα στον Κολοσσό, η 3η ή και η 4η θέση για την ομάδα μας, περνάει μέσα από το Ο.Α.Κ.Α., δυστυχώς.

Κάποιες ήττες που πραγματοποιήσαμε, δείχνοντας τάσεις αυτοχειρίας (όπως μέσα στον Κόροιβο, εδώ με Κολοσσό,όπως κι εκεί μέσα, με τον τρόπο που αυτή συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και μέσα στον Πανιώνιο), έχουν ως αποτέλεσμα το να κινδυνεύουμε να βρεθούμε και εκτός 4άδας.

Η Α.Ε.Κ. είναι πολύ ανεβασμένη κι ενισχυμένη, ενώ εμείς, παρόλο που πραγματοποιούμε μια εξαιρετική χρονιά, δεν εμπνέουμε την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε ως ομάδα, έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Για παράδειγμα σήμερα, κερδίσαμε τον υποβιβασμένο Πανιώνιο μη πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση. Ναι μεν, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρισκόμασταν μπροστά με διαφορά στο σκορ, αλλά στο τέλος, πάλι ένας αντίπαλος παίχτης μόνος του (Justin Tubbs), κατάφερε να μας κάνει αρκετή ζημιά (23π, με 5/9 2π και 3/8 3π) και τελικά κερδίσαμε με 4 πόντους. Ναι, σαφώς και σημασία έχει η νίκη, αλλά από κάποια παιχνίδια θα πρέπει να ξέρεις να "χτίζεις" και την ψυχολογία σου.

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, διότι έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα.

Εκτός με Α.Ε.Κ., εντός με Παναθηναϊκό, εκτός με Τρίκαλα, εντός με Ολυμπιακό και κλείνουμε την κανονική διάρκεια της σεζόν με ένα, εκτός έδρας, παιχνίδι στο Ρέθυμνο.

Δεν θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα, αλλά αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη συνέχεια μας περιμένει, σε πέντε αγώνες που μπορεί να αλλάξουν όλη την καλή εντύπωση από την μέχρι στιγμής πορεία μας.


Θα μου πείτε, δεν χρειάζεται απαισιοδοξία και σαφώς θα συμφωνήσω, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση και να τα δώσουν όλα οι παίχτες μας και το τεχνικό μας επιτελείο στα τελευταία μέτρα της "κούρσας".

Μακάρι όλα να πάνε καλά και να είμαστε στην τελική 4άδα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.