Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
tuareg
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Πρίφτης: «Είχαμε καλή αμυντική βάση»

Ο Δημήτρης Πρίφτης οδήγησε τον ΑΡΗ στην επιστροφή στις νίκες, 86-75 επί της ΑΕΚ, και μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε:


«Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε μια καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε και με την παρουσία του κόσμου. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό προφίλ της και σε ότι αφορά τους πρωταγωνιστές της και τον προπονητή της. Διαθέτει ένα έμπειρο και αξιόλογο ρόστερ και ο συντελεστής δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός. Είχαμε καλή αμυντική βάση και με το καλό τρίποντο σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού φτάσαμε στη νίκη».

Στη συνέχεια ο κόουτς του ΑΡΗ απάντησε σε ερωτήσεις και είπε:

Για τις τρεις σερί ήττες: «Δώσαμε δικαίωμα. Ξέραμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα γιατί το κάναμε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ολιγωρήσαμε σε 2,5 παιχνίδια, βγάζω το πρώτο ημίχρονο με τον Κόροιβο και όλο αυτό δημιούργησε ντόμινο κακών σκέψεων και κλόνισε την αυτοπεποίθησή μας. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχει κάτι καλό και πρέπει να το βγάλουμε. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι αμυντικά και έτσι ήμασταν καλύτεροι και στην επίθεση».

Για το ότι ο ΑΡΗΣ ήταν σήμερα εύστοχος στα τρίποντα: «Τα σουτ που πήραμε με τον Κολοσσό ίσως να ήταν πιο ελεύθερα από αυτά σήμερα. Ήμασταν καλοί σήμερα. Στο ματς με τον Κολοσσό δεν τα βάλαμε και όλοι έλεγαν ότι ήμασταν τραγικοί. Βέβαια, εκεί δεν είχαμε την αμυντική προσέγγιση και εκεί είναι η δική μας ευθύνη».

Για την επιστροφή του Κώστα Χαρίση στο ροτέισον: «Συνδυασμός πραγμάτων οδήγησαν στην χρησιμοποίησή του. Είχαμε πρόβλημα με τον Σίμτσακ μέσα στην εβδομάδα, είχαμε και τα γρήγορα φάουλ του Νέιμικ. Ο Κώστας θα έπαιζε περισσότερο αν δεν είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί η ΑΕΚ έπαιξε πολύ ώρα με τον Μιλόσεβιτς σε θέση “5” και είχαμε πρόβλημα στο πικ εντ ρολ. Ήταν σημαντική η συνεισφορά του κυρίως στο κομμάτι των ριμπάουντ».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Είχαμε μάθει το ότι θα ξαναγίνει πριν από το ματς με τον Πανιώνιο. Είναι θετικό που θα επαναληφθεί, γιατί μας δίνει δυνατότητα να τον διεκδικήσουμε, γιατί διαφορετικά θα μετρούσαμε μία ήττα επιπλέον σε αγώνα που κερδίσαμε».

Για τη διαφορά στις βολές (10-25): «Ήταν ένας λόγος που δεν συμπεριφερθήκαμε καλά και δώσαμε εύκολα βολές. Μένω στη δική μας ευθύνη, πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς για να μη δίνουμε εύκολα βολές».

Ο Τόρεϊ Τόμας επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. «Είναι μεγάλη νίκη για μας μετά τις τρεις σερί ήττες που κάναμε. Συσπειρωθήκαμε και επιστρέψαμε με την βοήθεια του κόσμου και πήραμε ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ», είπε ο Αμερικανός γκαρντ.

Για την ατομική του απόδοση και τη διαφορετική εικόνα του ΑΡΗ σε σχέση με τα προηγούμενα ματς σχολίασε: «Στους τελευταίους αγώνες ήμουν ντεφορμέ, δεν είχα καλές επιλογές στο σουτ. Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με βοήθησαν να κάνω αυτή την εμφάνιση. Χαίρομαι που κατάφερα να βοηθήσω να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Δεν ήμουν επιθετικός στα προηγούμενα παιχνίδια όπως σήμερα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με τόσο δυνατή άμυνα, ήμασταν όλοι πεινασμένοι και συγκεντρωμένοι. Όταν χάνεις ένα σερί αγώνων είναι λογικό να σκέφτεσαι πολύ περισσότερο γιατί συμβαίνει αυτό. Το αφήσαμε πίσω μας όμως και φτάσαμε στη νίκη που χρειαζόμασταν».

Ο κόουτς της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, από την πλευρά του παραδέχτηκε το δίκαιο της νίκης του ΑΡΗ. «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, κέρδισε δίκαια, έπαιξε πολύ καλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Ίσως να άλλαξαν οι ρόλοι σε σχέση με το πρώτο ματς, γιατί τότε θεωρούταν φαβορί ο Άρης, ενώ σήμερα κάποιοι είχαν εμάς φαβορί, αλλά μια ομάδα δεν χάνεται με δυο, τρεις ήττες. Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ θα πάει καλά στη συνέχεια. Δεν είχαμε λύσεις, είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς πλέι μέικερ και ο Γιάννης (Αθηναίου) μπήκε με δύο προπονήσεις στην ομάδα. Θέλει χρόνο. Σαν ομάδα δεν προσαρμοστήκαμε σήμερα στις συνθήκες του παιχνιδιού από το πρώτο δευτερόλεπτο. Στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο που πολλές φορές κρίνεται ο τρόπος του παιχνιδιού, για μας πήγαν όλα στραβά και ήταν δύσκολο να το αλλάξουμε. Μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα, δεν έχουμε τόσο υψηλούς στόχους την φετινή χρονιά».

Ο Γιάννης Αθηναίου επισήμανε: «Σήμερα το παιχνίδι κρίθηκε στη θέληση και αυτό συνέβη γιατί για τον ΑΡΗ το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Το γνωρίζαμε αυτό εξαρχής, όπως και το ότι θα μπει πολύ δυνατά, όπως και έγινε, με πιεστική άμυνα. Δυστυχώς στο πρώτο δεκάλεπτο οι επιλογές μας δεν ήταν καθόλου καλές με αποτέλεσμα ο Άρης να πάρει διαφορά και να αναγκαστούμε να κυνηγάμε σε όλο το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ανακάμψουμε, αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε πράξη αυτά που μας είπε ο προπονητής μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε και να μας γίνει μάθημα αυτή η ήττα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πάσαλιτς, Τόμας και Αντεγκμπόγιε ξεμπούκωσαν και ήταν απολαυστικοί!

Στις τρεις συνεχόμενες ήττες οι περιφερειακοί του Άρη ψάχνονταν. Είχαν χάσει τον ρόλο τους, ξαφνικά έμοιαζαν μπερδεμένοι στο γήπεδο και η παρουσία τους περισσότερα προβλήματα, παρά θετικά δημιούργησε για την απόδοση της ομάδας. Χθες οι τρεις βασικοί (Τόμας, Πάσαλιτς, Αντεγκμπόγιε) ήταν καλά, πολύ καλά…


Δεν ήταν καλά μόνο επειδή σκόραραν τους 46 από τους 86 πόντους του Άρη, ούτε γιατί είχαν +50% στα σουτ εντός παιδιάς. Το κυριότερο ήταν ότι μοίρασαν σωστά τη μπάλα (11 ασίστ οι τρεις τους), δεν έκαναν πολλά λάθη (πέντε συνολικά) και κυρίως οι Τόμας, Αντεγκμπόγιε έβγαλαν εξαιρετικές άμυνες, την ώρα που ο Πάσαλιτς είχε βρει το χέρι του, ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Ο Βόσνιος είχε 7/12 σουτ (2/3δπ., 5/9τρ.). Ο Τόρεϊ Τόμας είχε 6/12 σουτ (2/4δπ., 4/8τρ.). Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε τελείωσε με 4/8 σουτ (3/6δπ., 1/2τρ.). Συνολικά οι τρεις βασικοί περιφερειακοί του Άρη είχαν 17/32 σουτ (7/13δπ., 10/19τρ.).

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με Κολοσσό και Πανιώνιο, τα οποία ο Άρης έχασε εύκολα με πολύ κακό μπάσκετ, οι τρεις τους είχαν συνολικά 34 πόντους, χθες πέτυχαν 46! Στο ματς με τον Κολοσσό η ίδια τριάδα είχε 5/28 σουτ, εκ των οποίων 3/23 ήταν τρίποντα, τα περισσότερα εκτός συστήματος, εκτός λογικής.

Χθες ο Πρίφτης μοίρασε πολύ σωστά τον χρόνο συμμετοχής: Ο Πάσαλιτς έπαιξε 27 λεπτά, ο Τόμας κάτι παραπάνω από 23 λεπτά, ο Αντεγκμπόγιε κάτι λιγότερο από 21 λεπτά. Ο Μούρτος ήταν στο παρκέ 20 λεπτά και ο Γκίκας 8 λεπτά. Ο Ριντ ξεπέρασε τα 20 λεπτά. Αρκετή ισορροπία στον χρόνο συμμετοχής σε έξι παίκτες για τρεις θέσεις…


Το συγκεκριμένο άρθρο, αποτελεί την απόδειξη του γιατί οι αριθμοί και οι στατιστικές, τις περισσότερες φορές, λένε την αλήθεια.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Χαρίσης στο PRESSARIS: «Είμαι πάντα έτοιμος, έκανα απλά τη δουλειά μου»

Έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει τον Άρη δήλωσε ο Κώστας Χαρίσης μιλώντας στο PRESSARIS. Ο έμπειρος σέντερ (4π., 6ρ., 2ασ. σε 11 λεπτά) πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δίνοντας όπως επεσήμανε, τον καλύτερο του εαυτό για να κερδίσει η ομάδα.


Ο 35χρονος παίκτης είπε αρχικά: “Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα σοβαρά. Βασική μας επιδίωξη ήταν να βρούμε ρυθμό. Καταφέραμε από την αρχή να πάρουμε προβάδισμα στο σκορ και προσπαθώντας να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι φτάσαμε στη νίκη που τόσο πολύ θέλαμε”.

Ερωτηθείς αν η νίκη αυτή βελτιώνει την ψυχολογία και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος απάντησε: “Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θα το κάνουμε βδομάδα-βδομάδα και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό. Νομίζω ότι είναι πιο σοφό να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο”.

Ο Χαρίσης τόνισε ότι είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας να προσφέρει ότι περισσότερο μπορεί: “Εγώ είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Όταν κληθώ να μπω στο παιχνίδι πρέπει να κάνω τη δουλειά μου ανεξάρτητα με το τι διαφορές έχουμε με τη διοίκηση. Η δουλειά μου είναι αυτή και μπήκα και την έκανα”.


Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε.

Είναι πολυτέλεια για τον Άρη, να έχει έναν παίχτη σαν τον Χαρίση στον πάγκο ή, ακόμη χειρότερα, στην εξέδρα. Μαζί με τον Naymick, αποτελούν τους μοναδικούς κλασικούς ψηλούς της ομάδας μας.

Εχθές εξέθεσε τον προπονητή του, με την καλή του απόδοση. Πρέπει να παίρνει τις ευκαιρίες του και να προσπαθεί να βοηθά. Επαγγελματίας είναι και το έχει αποδείξει.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Dec 7 2014, 13:08 ) *
Το συγκεκριμένο άρθρο, αποτελεί την απόδειξη του γιατί οι αριθμοί και οι στατιστικές, τις περισσότερες φορές, λένε την αλήθεια.

Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε.

Είναι πολυτέλεια για τον Άρη, να έχει έναν παίχτη σαν τον Χαρίση στον πάγκο ή, ακόμη χειρότερα, στην εξέδρα. Μαζί με τον Naymick, αποτελούν τους μοναδικούς κλασικούς ψηλούς της ομάδας μας.

Εχθές εξέθεσε τον προπονητή του, με την καλή του απόδοση. Πρέπει να παίρνει τις ευκαιρίες του και να προσπαθεί να βοηθά. Επαγγελματίας είναι και το έχει αποδείξει.



Δεν εξέθεσε τον προπονητή του αλλά την διοίκηση με τις δηλώσεις που έκανε.
Ουσιαστικά όπως εγώ το καταλαβαίνω κάλυψε τον Πρίφτη και έριξε το μπαλάκι στην διοίκηση και στο θέμα της μεταγραφής του.

Όχι ότι έκανε κάτι σπουδαίο χτες ή αξιοπρόσεχτο αλλά όταν ο Νέιμικ φορτώνεται με φάουλ και ο Σίμτσακ είναι τραυματίας ο Χαρίσης πρέπει να παίζει κανένα δεκάλεπτο για να μας ξελασπώσει στα ριμπάουντ και στο άνοιγμα του παιχνιδιού της περιφέρειας.


Τώρα για το παιχνίδι όπως το είδα εγώ η ομάδα αυτή ζει και πεθαίνει από το τρίποντο αν μπουν τα ελεύθερα σουτ που βγάζουμε κάνουμε διαφορά και κερδίζουμε αν όμως όχι τότε δε μπορούμε να ανοίξουμε με άλλο τρόπο την άμυνα στο σετ παιχνίδι.

Όχι ότι δε προσπαθούμε να κάνουμε διεισδήσεις με Αντεγκμπόγιε, Τόμας και Γκίκα αλλά όλοι οι αντίπαλοι μας κλείνουν τους διαδρόμους και μας δίνουν τα σουτ.
Ενώ ένα εναλλακτικό πλάνο είναι με Βεζένκωφ που όμως δεν έχει ακόμα την ικανότητα να πάει ως μέσα παίρνοντας την μπάλα με πλάτη.

Το θετικά είναι ότι είδα αυτό που ήθελα... παίχτες να βάζουν τα χέρια τους σε κάθε φάση είτε για κλέψιμο είτε για τάπα. Μπορεί έτσι να κάναμε πολλά φάουλ (μερικά υπερβολικά ή χαζα) αλλά δεν επιτρέψαμε την ΑΕΚ σε εύκολους πόντους, χαλάσαμε τον ρυθμό της και τα υψομετρικά μις ματς ενώ πετύχαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και προσφέραμε θέαμα.

Μέτριος για τα δεδομένα του ο Βεζένκωφ (που όμως έβαλε ένα απίστευτο τρίποντο υπό πίεση και πίσω από το ταμπλό την ώρα που έκαιγε η μπάλα) Όμως έχασε την μάχη των ριμπάουντ και πήρε προσπάθειες πάνω του που δε θα έπρεπε.

Ο Πάσαλιτς ξαναβρήκε το σουτ που θέλουμε με 5/9 τρίποντα και 2/3 δίποντα και ήταν αυτός που μα έδωσε την νίκη.

Χωρίς να φαίνεται ο Τόμας κατάφερε να έχει 17 πόντους με 50% εντός παιδιάς, 6 ριμπάουντ 4 ασίστ και πολλές καλές άμυνες σε 23 λεπτά. MVP για εμένα του παιχνιδιού από την ομάδα μας

Ο Αντεγκμπόγιε έδωσε λύσεις και ασίστ ενώ πρόσφερε το χαι λαιτ της ημέρες με ένα τρομερό κάρφωμα μέσα στην κίνηση της μπασκέτας.

Τέλος ο Νέιμικ πρέπει να προφυλάσσει τον εαυτό του από φάουλ έπαιξε μόλις 23 λεπτά ενώ θα πρέπει να παίζει κοντά στα 30
ενώ στο τέλος δε μπορούσε να παίξει σωστή άμυνα λόγο των τεσσάρων φάουλ που είχε.


Από τους χαμένους ο Μιλόσεβιτς πήγε στην αρχή να μας κερδίσει μόνος του αλλά στο δεύτερο μέρος σώπασε ενώ ο Ινγκλις έκανε το αντίθετο αλλά ήταν πολύ άστοχος στο τρίποντο με 0/7.

Γενικά αυτό που κρατάω είναι η αναλογία ασίστ/λάθη 19/9 με 4 παίχτες μας να έχουν τρεις και πάνω ασίστ και κανένας παίχτης πάνω από δύο λάθη.

Ο μόνος παίχτης που δε σκόραρε ήταν ο Σίμτσακ από πλευρά μας ενώ έγινε πολύ σωστό ροτέσιον από τον Πρίφτη και από άποψη χρόνου συμμετοχής αλλά και ρόλων στο παιχνίδι με πεντάδες που είχαν ισορροπία αποτελεσματικότητας σε άμυνα και επίθεση.

rolleyes.gif


Υ.Γ. Μετά και από αυτό το παιχνίδι πιστεύω πως η ομάδα θα είναι μέσα στην εξάδα του πρωταθλήματος άνετα ενώ θεωρώ πως φέτος ο πήχης νικών για να μπούμε στην τριάδα θα είναι πιο χαμηλά από ποτέ. Ενώ θα έχουμε κι άλλες απρόβλεπτες ήττες από ομάδες μικρότερης δυναμικής από εμάς.
SteelGandalf
Δεν έχεις άδικο σε ό,τι αφορά την διοίκηση μας και τον Χαρίση, αλλά θα έπρεπε ΚΑΙ ο προπονητής να πάρει θέση και να κρατήσει τις ισορροπίες στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω, πως μετά το προχθεσινό παιχνίδι, θα βάλουν όλοι λίγο νερό στο κρασί τους και θα κοιτάξουν το καλό της ομάδας.

Αυτό το κακό με τα τρίποντα, το έχουμε πολλά χρόνια. Δεν είναι φετινό. Προφανώς αποτελεί ευχή και κατάρα, ανάλογα με την κατάληξη τους.

Συμφωνώ πως θα κάνουμε και άλλες, εκτός προγράμματος, ήττες, αλλά αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, μπορεί να κερδίσουμε και παιχνίδια που δεν τα υπολογίζαμε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση του Χαρίση, αν σκεφτείς πως στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε, ότι κατάφερε να πετύχει 4 πόντους, να κατεβάσει 6 ριμπάουντς και να δώσει 2 ασσίστς, χωρίς να κάνει κάποιο λάθος, ε τότε, τηρουμένων των αναλογιών, μιλάμε για μια πολύ καλή εμφάνιση.
SteelGandalf
10η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τρίτη, 16/12/2014, 18:00 (novasports3)

Παναθηναϊκός - Άρης


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων»

Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πρίφτης το αυριανό με τον Παναθηναϊκό, ευελπιστώντας ότι οι παίκτες του θα παρουσιαστούν σοβαροί και ανταγωνιστικοί.


Οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη στον ΕΣΑΚΕ:

Για την σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα παιχνίδι υψηλών αγωνιστικών απαιτήσεων. Είναι δεδομένη η αξία του αντιπάλου και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα έχει για μας αυτός ο αγώνας, ο οποίος είναι και εκτός έδρας».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το αμυντικό τρανζίσιον και τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ και λύσεις σε όλες τις θέσεις. Είναι πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο και γι’ αυτό όπως είπα το αμυντικό τρανζίσιον θα πρέπει να είναι βασικός άξονας στην άμυνά μας».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Θέλουμε καταρχήν να είμαστε σοβαροί και ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να θεμελιώσουμε κάποια συστατικά και συνεργασίες που αφορούν το δικό μας παιχνίδι. Τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ιβάνοβιτς: «Ο Άρης είναι ομάδα με εξαιρετικό τεχνικό τιμ και ποιοτικούς παίκτες»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Άρη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, χαρακτηρίζοντας τον ομάδα με εξαιρετικό τεχνικό τιμ και ποιοτικούς παίκτες και συνολικά μια ομάδα που έχει τον σεβασμό του Παναθηναϊκού.


Ο τεχνικός του αυριανού αντιπάλου των κίτρινων ανέφερε: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό τεχνικό τιμ και ποιοτικούς παίκτες. Είναι ομάδα που δουλεύει καλά μέσα στο γήπεδο και θα έχει τον σεβασμό μας. Περιμένω από τους παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, να παίξουμε καλά και στις δυο πλευρές του γηπέδου και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε συγκριτικά με την τελευταία μας εμφάνιση στο Μιλάνο».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Προπόνηση στο Παλέ και αναχώρηση για Αθήνα

Με μία προπόνηση, σήμερα το πρωί, ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αύριο στο ΟΑΚΑ, στην αυλαία της 10ης αγωνιστικής.


Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του θα αναλύσουν σήμερα τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την αυριανή αναμέτρηση, στην οποία θέλουν να παρουσιάσουν ανταγωνιστική εικόνα, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν – με όποιες πιθανότητες έχουν – τη νίκη.

Το θετικό για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι είχε την ευκαιρία όλη τη βδομάδα να δουλέψει χωρίς προβλήματα, με όλους τους παίκτες παρόντες και υγιείς. Ευελπιστεί ότι η καλή εικόνα στον αγώνα με την ΑΕΚ θα έχει και συνέχεια και το διάστημα των τριών ηττών θα αποτελέσει μια κακή παρένθεση.


QUOTE(basketblog.gr)
Απρόοπτο με Διαμαντίδη!!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό (15/12) αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και ο Ντόυσκο Ιβάνοβιτς κάθεται σε "αναμμένα κάρβουνα" καθώς είδε τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη να μην λαμβάνει μέρος στην προπόνηση εξαιτίας ενός σφιξίματος στην γάμπα. Η κατάσταση του παίκτη θα επανεκτιμηθεί αύριο και θα διαπιστωθεί το κατα πόσο μπόρει να ενισχύσει την ομάδα του στην αυριανή προπόνηση.


Αντίθετα, μέρος της προπόνησης ακολούθησε για δεύτερη σερι μέρα ο ΝτεΜάρκους Νέλσον!
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ριντ: «Με νοοτροπία νικητή»

Ο Λαμάρκους Ριντ θέλει τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του να μπουν στον αυριανό αγώνα με νοοτροπία νικητή και να μείνουν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο, πάνω στο οποίο δούλεψαν όλη τη βδομάδα.


Οι δηλώσεις του Αμερικανού φόργουορντ στον ΕΣΑΚΕ:

Για την σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Σαφώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό δε σημαίνει ότι πάμε στην Αθήνα για να χάσουμε. Πάμε να παλέψουμε και ό,τι βγει».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στο ελάχιστο και να μην τους αφήσουμε να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Πρόκειται για ομάδα κορυφαίου επιπέδου Ευρωλίγκας, με πολύ καλά ονόματα και γεμάτο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά δυνατά σημεία στο παιχνίδι του, δεν είναι ένα και δύο, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Σχετικά με το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Σε τέτοια ματς πρέπει να κατεβαίνεις στο γήπεδο με νοοτροπία νικητή. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παλέψουμε απέναντι σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου, οπότε πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Μποχωρίδης: «Ο Άρης θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα βρεθεί αύριο για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε κι έγινε γνωστός και όπως τόνισε ο Άρης θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά του.


Ο 20χρονος γκαρντ επεσήμανε: «Είναι για μένα μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσω την ομάδα στην οποία γεννήθηκα μπασκετικά και μου έδωσε όλες τις ευκαιρίες και την αγάπη που χρειαζόμουν ώστε να βελτιωθώ ως αθλητής και ως άνθρωπος. Στον Άρη έμαθα να δουλεύω σκληρά κι αυτό συνεχίζω και τώρα. Είμαι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι περήφανος γι’ αυτό και θα κάνω τα πάντα για να προσφέρω, ενώ είναι γεγονός ότι ο Άρης θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Το τελευταίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ 17 χρόνια πριν και οι «σφαγές» μετά το μιλένιουμ! (video)

Ο Άρης έχει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, από την περίοδο 2007-08, όταν το έκανε στο Αλεξάνδρειο. Νίκη στην Αθήνα επί των πράσινων έχει να δει από το 1997 όταν κέρδισε με σκορ 79-77 στο ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του Γουόλτερ Μπέρι, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Τσαρλς Σάκλεφορντ.


Τρεις φορές προσπάθησε να κάνει την έκπληξη, αλλά δεν τον άφησαν… άλλοι παράγοντες. Τις περιόδους 2004-05 και 2005-06 ηττήθηκε στο καλάθι (88-86 και 80-78), ενώ την περίοδο 2007-08 όταν και είχε κερδίσει με 82-75 στο Παλέ, είχε γνωρίσει την ήττα στο ΟΑΚΑ με 81-76.

Δείτε το βίντεο (από το αρχείο του Γιάννη Πέγκου) από τη τελευταία νίκη του Άρη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού και όλα όσα έγιναν για να μην κερδίσουν οι κίτρινοι.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 24-19

Ξεκινήσαμε εξαιρετικά το παιχνίδι, με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, καλή κυκλοφορία της μπάλας και 3/4 σουτ τριών πόντων. Κι ενώ προηγούμασταν στο σκορ 14-19, ο Νίκος Παππάς πήρε τ' όπλο του και με δέκα γρήγορους πόντους, όχι μόνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα (19-19), αλλά έδωσε και προβάδισμα στους γηπεδούχους. Προφανώς και με τέτοια άμυνα δεν έχουμε καμία τύχη στο παιχνίδι.

Πιο πολύ ως προπόνηση το βλέπω να εξελίσσεται για τις δύο ομάδες, παρά για κάτι άλλο.

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 46-35

Λίγα λεπτά πριν λήξει το δεύτερο δεκάλεπτο, το σκορ ήταν 32-32. Στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός "πάτησε γκάζι", πραγματοποιώντας ένα σερί 14-0, την στιγμή που εμείς "κολλήσαμε" επιθετικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το σκορ σε 46-32 και τελικά να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 46-35.

Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, η χειρότερη στατιστική μας κατηγορία, επιθετικά, είναι οι ελεύθερες βολές 3/7 (με τον Βεζένκοφ να έχει 1/4 και τον Thomas 2/3), την στιγμή που στα δίποντα έχουμε 7/15 και στα τρίποντα 6/13. Έχουμε κατεβάσει 13 ριμπάουντς (10 αμυντικά και 3 επιθετικά). Μοιράσαμε 11 ασσίστς. Κλέψαμε 3 φορές τη μπάλα. Κόψαμε 2 φορές και είχαμε 8 λάθη.

Από πλευράς γηπεδούχων, τα στατιστικά είναι εμφανώς καλύτερα, γι' αυτό και προηγούνται, έχοντας 7/12 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 11/14 ελεύθερες βολές. Μάζεψαν 17 ριμπάουντς (15 αμυντικά και 2 επιθετικά). Μοίρασαν 11 ασσίστς. Έκλεψαν 5 φορές τη μπάλα. Έκοψαν 2 φορές και είχαν 6 λάθη.
SteelGandalf
Πολύ δυνατό ξεκίνημα στην 3η περίοδο για τον Άρη, που κατάφερε να μην δεχθεί ένα καλάθι για 3,5 λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή κατάφερε να πετύχει 7 πόντους, κάνοντας το σκορ 46-42.

Στα 6 λεπτά που έχουν περάσει, το σκορ είναι 50-48 και η ομάδα δείχνει, προς το παρόν, εμφανή σημάδια βελτίωσης.

3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 61-51

Εκεί που πήγαμε κάτι να κάνουμε, στο τέλος τα χαλάσαμε.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 76-69

Θετική εμφάνιση στο σύνολο της, αλλά δεν ξέρω αν θα αποκομίσουμε κάποιο πραγματικό κέρδος από αυτήν. Νίκη δεν κάναμε (και ποιος το περίμενε άλλωστε) και ίσως η καλή εικόνα της ομάδας μας να οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη άγχους, που έκανε τους παίχτες μας να αποδίδουν καλύτερα παίζοντας πιο ελεύθερα, παρά στην ουσιαστική βελτίωση τους. Όπως και να 'χει, δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για αδιαφορία, αφού προσπάθησαν και το πάλεψαν μέχρι τέλους.

Key facts of the match



Box Score

SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Πρίφτης: «Κάναμε αξιόλογο παιχνίδι»

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε μετά την ήττα του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό (76-69):


«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Πιστεύω ότι κάναμε ένα αξιόλογο παιχνίδι. Ειδικά αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ταυτόχρονα είχαμε ομαδικότητα στην επίθεση. Εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία της απουσίας του Διαμαντίδη. Μπορούμε να πιέσουμε στο ανοιχτό γήπεδο και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι ουσίας είναι με τα Τρίκαλα, τα συγκεκριμένα ματς είναι περισσότερο για συλλογή εμπειριών και βελτίωσης της ομάδας σου και αυτών που κάνεις στο γήπεδο. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ευρώπη και Ελλάδα και θέλω να πω συγχαρητήρια».

Όσο για το αν θέλει να βελτιώσει μικρές λεπτομέρειες στο παιχνίδι της ομάδας του, τόνισε: «Είναι ένα θέμα για εμάς πως κάνουμε τα φάουλ. Έχουμε χαμηλό αριθμό βολών και δεν κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας. Σίγουρα μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν τον ρόλο τους, αλλά ήταν καθαρή η νίκη του Παναθηναϊκού. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε φάουλ, αλλά και πως θα τα κάνουμε στην άμυνα».

Από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς επεσήμανε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για το καλό παιχνίδι που έπαιξαν σήμερα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι παίξαμε ένα καλό ματς, δώσαμε 22 ασίστ που πρέπει να είναι οι περισσότερες για εμάς φέτος. Δεν θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να το ξεχάσουμε και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα που είναι μπροστά μας και πρέπει να το κερδίσουμε».

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δήλωσε: «Ξέραμε ότι επρόκειτο να είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Για τον απλό λόγο ότι ο ΑΡΗΣ είναι μία πολύ καλή ομάδα και παίζει καλά. Είναι πολύ σωστά δομημένος, καθοδηγείται πολύ σωστά κι έχει ξεκάθαρες ιδέες. Αλλά επίσης πιστεύω ότι κι εμείς κάναμε πιο περίπλοκο το παιχνίδι με το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και τις πολλές μπάλες που χάσαμε. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στα δεδομένα μας. Σήμερα είχαμε θέμα στη θέση του πλέι μέικερ, ανταποκριθήκαμε σωστά και είμαι ικανοποιημένος γιατί νικήσαμε μία καλή ομάδα. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ τον ΑΡΗ».

Αναφορικά με το βαθμό συγκέντρωσης των παικτών του απάντησε πως: «Όχι δεν είχαμε θέμα συγκέντρωσης. Είχαμε δυσκολίες στη θέση ‘’1’’ λόγω των απωλειών, δεν είχαμε πρόβλημα συγκέντρωσης αν και κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση".

Για την εμφάνιση του Βλάντο Γιάνκοβιτς σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι έπαιξε σήμερα πολλές θέσεις, αλλά θα πρέπει να παίζουμε κάθε φορά καλύτερα, καθώς έχουμε υψηλούς στόχους».

Ο Τζέιμς Γκιστ επισήμανε: «Θέλω να συγχαρώ τον ΑΡΗ που ήρθε εδώ κι έπαιξε ένα δυνατό παιχνίδι. Το συγκεκριμένο ματς μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε πως θα σταθούμε παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Θέλουμε να δούμε αυτό το παιχνίδι και πως μπορούμε να κοντράρουμε την Μπαρτσελόνα".

Για τα επόμενα ματς ο Αμερικανός φόργουορντ είπε: «Και τα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου κι αυτό με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ντέρμπι. Τώρα όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα».
SteelGandalf
11η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 27/12/2014, 17:00 (novasports1 + HD)

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES


QUOTE(esake.gr)
Pre Game: ΑΡΗΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES

Ο Άρης θα φιλοξενήσει τα Τρίκαλα το απόγευμα (17:00) του Σαββάτου στο Nick Galis Hall. Οι Θεσσαλονικείς θα επιδιώξουν την τέταρτη εντός έδρας νίκη τους και οι Θεσσαλοί τη δεύτερη μακριά από τα Τρίκαλα.


«Η νίκη είναι απαραίτητη για μας», τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής του Άρη. Οι δηλώσεις του Πρίφτη:

Για την σημασία του αγώνα για την ομάδα του: «Αρχικά να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία σε όλον τον κόσμο. Παίζουμε ένα ματς στην έδρα μας κόντρα σε μια ανταγωνιστική ομάδα και όπως σε όλους τους αγώνες μέσα στο «σπίτι» μας, η νίκη είναι απαραίτητη για μας».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Πρέπει να περιορίσουμε την παραγωγικότητα των Τρικάλων και να ρίξουμε τα ποσοστά τους. Αυτά τα σημεία μαζί με τη μάχη των ριμπάουντ θα είναι καθοριστικά στοιχεία για την έκβαση του αγώνα».

Για τα δυνατά σημεία των Τρικάλων: «Τα Τρίκαλα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που παλεύει όλα τα ματς ενώ προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ. Έχει ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο καθώς είναι ομάδα που σουτάρει καλά και παίζει σε υψηλό τέμπο».

Για το που θα στηριχθεί ο Άρης: «Για μας η προσέγγιση πρέπει να είναι μία και μοναδική. Σκληρή άμυνα, υψηλή συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ομαδικότητα στην επίθεση.

Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε χαρακτήρισε σημαντικό το παιχνίδι για τον Άρη. Οι τοποθετήσεις του 27χρόνου Βρετανού γκαρντ των «κίτρινων»:

Για την σημασία της συνάντησης: «Το ματς είναι σημαντικό για μας. Πρόκειται για μια εντός έδρας αναμέτρηση και δε θέλουμε να έχουμε απώλειες στο Nick Galis Hall, στην προσπάθειά μας να ανεβούμε στη βαθμολογία».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η άμυνα πιστεύω ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά μας για τη νίκη, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που μπορεί να σκοράρει αρκετούς πόντους».

Για τα δυνατά σημεία των Τρικάλων Bc Aries: «Τα Τρίκαλα είναι μια αξιόμαχη ομάδα που παλεύει όλα τα ματς. Έχουν καλό ρόστερ και τα τελευταία έκαναν κάποιες αλλαγές, οπότε εμείς δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε απ’ αυτό».

Για το που θα στηριχθεί ο Άρης: «Αν επιβάλουμε τον ρυθμό μας θα έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στα ματς με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο, με συγκέντρωση στην άμυνα πάνω απ’ όλα».

Φλεβαράκης: «Να παλέψουμε μέχρι τέλους»

Ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης στάθηκε αρχικά στην αγωνιστική κατάσταση του Άρη: «Καλούμαστε να παίξουμε με νέα χημεία μετά τις πολλές αλλαγές μέσα στην ομάδα απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο ειδικά στο γήπεδο του, που και σε πολύ κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται στα τελευταία ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Και εμείς όμως είμαστε μετά από μία πολύ σημαντική νίκη με καλή εμφάνιση επί της ΑΕΚ. Πάντα μετά από διακοπές όλες οι ομάδες είναι ερωτηματικό πως θα εμφανιστούν, παρ’ όλα αυτά εμείς θα πρέπει να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

Σχετικά με τα σημεία που θα κρίνουν τον αγώνα υποστήριξε: «Το παιχνίδι με τον Άρη έχει σαφώς μεγάλες δυσκολίες, έχει ικανά παιδιά τόσο μέσα στην ρακέτα όσο και έξω απ’ αυτήν, πολύ καλούς σκόρερ. Αυτό που χρειάζεται επομένως είναι πολύ μεγάλη προσοχή απέναντι στην πίεση του αντιπάλου και να μην κάνουμε λάθη, πολύ καθοριστικά επίσης θα είναι και τα ριμπάουντ. Αν τα κάνουμε αυτά είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να παλέψουμε το παιχνίδι μέχρι τέλος».

Ο Στιβ Πάνος εκπροσώπησε τους παίκτες των Τρικάλων και εκτίμησε ότι η ομάδα του είναι σε καλή κατάσταση: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας αυτό με τον Άρη. Είμαστε σε καλή κατάσταση μετά την νίκη μας επί της ΑΕΚ, έχουμε και μερικούς καινούργιους παίκτες, έχει αλλάξει λίγο η χημεία μας και θα είναι ένα σημαντικό τεστ για να δούμε τι μπορεί να πετύχει η ανανεωμένη ομάδα μας. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και μπορούμε μέχρι το τέλος να πετύχουμε τις νίκες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε στην κατηγορία».
SteelGandalf
Πριν από περίπου 20 λεπτά ξεκίνησε ο αγώνας. Το γήπεδο έχει πολύ ικανοποιητική παρουσία κόσμου.

1η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 25-13

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 44-30

Μέγιστη διαφορά στους 16 πόντους (σκορ 44-28) και, προς το παρόν, η ομάδα μας πραγματοποιεί μια ευχάριστη απογευματινή προπόνηση. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ πραγματοποιεί εκπληκτικό παιχνίδι, έχοντας πετύχει 22 πόντους (έχει και 4 rebs), σε 14:32 λεπτά συμμετοχής. Έχει σκοράρει τους μισούς πόντους του Άρη και αποχώρησε μέσα σε επιδοκιμασίες!

Άρης Vs Τρίκαλα

12/15 2p 8/18

4/10 3p 3/10

8/10 1p 5/10

19 Rebs 9

8 Assists 8

9 Turnovers 7

3 Steals 2
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 70-44

Με πολύ δυνατή άμυνα (τα Τρίκαλα για να πετύχουν καλάθι στο 2ο ημίχρονο, χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά) και σωστές επιλογές στην επίθεση, χωρίς βιασύνη και άσκοπα σουτ, η ομάδα όχι μόνο διατήρησε την μεγάλη διαφορά του ημιχρόνου, αλλά την αύξησε, αγγίζοντας τους 30 πόντους (59-30). Πάμε για το τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο αρκεί να συμβούν τα αυτονόητα και να γίνουν και κάποιες χρήσιμες δοκιμές.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Τρίκαλα BC ARIES : 91-60

Αυτή ήταν μια πολύ μεστή εμφάνιση για τον Άρη, σε ολόκληρο το παιχνίδι, αφού κατάφερε να διατηρήσει ψηλά τα δεδομένα απόδοσης, σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να βρεθεί σε καταστάσεις μπλακ-αουτ. Εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός πως η αντίπαλη ομάδα είχε δύο καινούργιες προσθήκες, αλλά ήταν τέτοια η εμφάνιση των γηπεδούχων που πραγματικά δεν μπορώ να δω πως θα μπορούσαν να έχουν πρόβλημα και μάλιστα μέσα στην έδρα τους. Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο ομάδων ήταν 32 πόντοι (σκορ 89-57).

Key facts of the game



Box Score

SteelGandalf
12η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Δευτέρα, 12/1/2015, 18:00 (ΟΤΕ Sport 3HD)

Ολυμπιακός - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Ο «φορμαρισμένος» Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ αύριο Δευτέρα (12/1, 18:00) για την 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ τον Άρη, που προέρχεται από την μεγάλη σε έκταση εντός έδρας νίκη επί των Τρικάλων Bc Aries.


Εύκολοι αγώνες δεν υπάρχουν τόνισε ο Δημήτρης Κατσίβελης. Οι τοποθετήσεις του 24χρόνου γκαρντ των «ερυθρόλευκων»:

Για την σημασία του αγώνα: «Φτάνουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε εκεί ακριβώς που θέλουμε, στην πρώτη θέση δηλαδή. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη θέση ως το τέλος της κανονικής περιόδου για να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off, συνεπώς κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, δεν υπάρχουν εύκολα ματς και ο αντίπαλος μας παρουσιάζεται ιδιαίτερα καλός φέτος. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Θεωρώ πως τα πάντα για εμάς, σε κάθε παιχνίδι, αρχίζουν από την άμυνα. Στην Ευρωλίγκα διαθέτουμε μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, οπότε αυτό εκτιμώ πως “μαρτυρά” και τη διάθεση μας, αλλά και το πλάνο μας. Δεν σημαίνει βέβαια αυτό πως έχουμε το μυαλό μας μόνο στην άμυνα. Πιστεύω, όμως, πως είμαστε μια ομάδα που παίρνει ενέργεια και δύναμη από την άμυνα της και αυτό θα μας οδηγήσει σε σωστές επιλογές και στην επίθεση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να “διαβάσουμε” καλά το παιχνίδι, να βλέπουμε σε κάθε φάση τι μας δίνει η αντίπαλη άμυνα και να χτυπάμε στις “αδυναμίες” των αντιπάλων μας. Η άμυνα του Άρη θεωρώ πως είναι το δυνατό του σημείο και εμείς θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να το επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά».

Για το που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Εκτιμώ πως ο βαθμός συγκέντρωσης που θα έχουμε στο παιχνίδι θα καθορίσει και την έκβαση του. Έχουμε φτάσει περίπου στη μέση της σεζόν και πλέον κάθε παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τα ματς είναι συνεχόμενα και χρειάζεται από όλους απόλυτη συγκέντρωση και να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και απέναντι στον Άρη».

«Να προσαρμοστούμε στις συνθήκες»

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στην ένταση και στην ενέργεια και στις συνθήκες πίεσης που δημιουργεί ο Ολυμπιακός», επισήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής των «κίτρινων», ο οποίος δήλωσε:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, καθώς ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Εμείς καλούμαστε να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό μετά από μία αρκετά μεγάλη διακοπή».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην ένταση και στην ενέργεια, καθώς και στις συνθήκες πίεσης που δημιουργεί ο Ολυμπιακός, να αποφύγουμε τα λάθη και να είμαστε οργανωμένοι στην επίθεση».

Σχετικά με τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το τρανζίσιον παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ένα από τα βασικά όπλα του και πρέπει να το ελέγξουμε. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ και πρέπει να είμαστε συνεπείς σε συγκεκριμένους παίκτες που είναι οι βασικοί δημιουργοί σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Σκοπός μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και κυρίως να βελτιώσουμε τομείς που αφορούν το δικό μας παιχνίδι».

Η καλή εμφάνιση είναι στόχος των «κίτρινων» σύμφωνα με τον Κώστα Χαρίση. Οι τοποθετήσεις του 36χρόνου σέντερ του Άρη:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Εμείς ερχόμαστε από μεγάλο κενό, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα και θέλουμε μία καλή εμφάνιση στο ΣΕΦ».

Σχετικά με το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πρέπει να εμφανιστούμε πολύ συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούμε. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες η συγκέντρωση για 40’ είναι το κλειδί».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει ένα δυνατό σημείο στο παιχνίδι του, αλλά πολλά. Είναι πολύ καλά δουλεμένη και πλήρης ομάδα».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Πρέπει να κάνουμε σωστές επιθέσεις ώστε να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό να τρέξει. Το βέβαιο είναι ότι θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για κάτι καλό».
SteelGandalf
Πάρα πολύ δύσκολο το σημερινό μας παιχνίδι, κόντρα στην πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός, εκτός από πληθώρα επιλογών σε όλες τις θέσεις, παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός και φορμαρισμένος, σε τούτη την χρονική στιγμή, οπότε ο Άρης έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο το απόγευμα.

Φυσικά δεν τίθεται θέμα υπέρβασης (νίκης), για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μια καλή παρουσία είναι το ζητούμενο και το να φανεί ανταγωνιστικός, βελτιώνοντας τις αδυναμίες του, για όσα περισσότερα λεπτά μπορεί. Αν καταφέρει, μάλιστα, να ηττηθεί με αξιοπρεπές σκορ (δηλαδή όχι μεγάλη διαφορά πόντων), θα προσμετρηθεί στα θετικά, αρκεί και η εικόνα της ομάδας, να είναι τέτοια που να δώσει ελπίδες για την συνέχεια.

Σήμερα, εκτός του Νίκου Γκίκα που ήδη αποτέλεσε παρελθόν, δεν θα αγωνιστεί και ο Βασίλης Σίμτσακ, που έμεινε στην Θεσσαλονίκη με ενοχλήσεις στη μέση.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Δεν αλλάζει δραματικά το rotation του Πρίφτη με την φυγή Γκίκα

Ο Νίκος Γκίκας έφυγε, αλλά το rotation του Δημήτρη Πρίφτη δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά στην περιφέρεια. Μοιάζει ουτοπικό ο Στέλιος Πουλιανίτης που έχει αγωνιστεί μόλις 04:22 φέτος στην Α1 να παίζει 12 λεπτά μέσο όρο, όσα δηλαδή έπαιζε ο Γκίκας.


Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο Πρίφτης να μοιράσει αυτά τα 12 λεπτά στους τέσσερις περιφερειακούς του (Τόμας, Αντεγκμπόγιε, Πάσαλιτς, Μούρτος) και ο Πουλιανίτης να μπει στο rotation της ομάδας μέσα από κάποια 2-3λεπτα. Άλλωστε ο Πρίφτης είναι προπονητής που δεν ανοίγει το rotation και το έχει δείξει και στον Άρη αυτό.



QUOTE(www.pressaris.gr)
Χωρίς Σίμτσακ με Ολυμπιακό

Χωρίς τον Βασίλη Σίμτσακ θα αντιμετωπίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό αύριο στο ΣΕΦ. Ο παίκτης των κίτρινων δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα.


Η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό (12/1, 6μ.μ., OTE SPORT3 / HD, διαιτητές Μάνος – Καλδίρης – Μαλαμάς) αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Απών από την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» θα είναι ο Βασίλης Σίμτσακ. Ο έμπειρος σέντερ έμεινε εκτός αποστολής λόγω των ενοχλήσεών του στη μέση.

Η αποστολή του ΑΡΗ αναχωρεί αεροπορικώς για την Αθήνα στις 7.55μ.μ. και απαρτίζεται από τους: Τόρεϊ Τόμας, Στέφεν Αντεγκμπόγιε, Στέλιο Πουλιανίτη, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρο Μούρτο, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσο Δήμα, Αλέξανδρο Βεζένκιοφ, Γιάννη Καραθανάση, Ντρου Νέιμικ και Κώστα Χαρίση».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ψάχνει το τέλειο παιχνίδι στο ΣΕΦ για να διεκδικήσει το ροζ φύλλο

Ο Άρης κατέβηκε πριν μερικές βδομάδες στην Αθήνα έχοντας κίνητρο να διεκδικήσει τη νίκη ως το τέλος από τον Παναθηναϊκό. Το έκανε, χάνοντας τελικά στις λεπτομέρειες. Το ίδιο θέλει να κάνει σήμερα (18.00) στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.


Οι κίτρινοι δεν γίνεται να μην έχουν προβλήματα μια βδομάδα… Μετά την αποχώρηση του Νίκου Γκίκα μεσοβδόμαδα στη Λετονία και τη Βέντσπιλς, θα στερηθούν των υπηρεσιών και του Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος έμεινε στη Θεσσαλονίκη με ενοχλήσεις στη μέση. Είναι παίκτες ρολίστες, που όμως χρειάζονταν σε έναν τέτοιο αγώνα. Τώρα που απουσιάζουν ο χρόνος του Γκίκα θα μοιραστεί στην τετράδα Τόμας, Αντεγκμπόγιε, Πάσαλιτς και Μούρτου και στη ρακέτα θα πάρει σαφώς περισσότερο χρόνο ο Κώστας Χαρίσης.

Δεν υπάρχει θέμα για το ότι ο Άρης μπαίνει σήμερα στο γήπεδο με λιγότερες πιθανότητες νίκης από τον αντίπαλό του. Αυτό τον κάνει αουτσάιντερ, αλλά οι κίτρινοι θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουν για το ροζ φύλλο.

Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να δείξουν πράγματα απλά αλλά και δύσκολα, ειδικά απέναντι σε τέτοιας ποιότητας αντίπαλο: Συγκέντρωση, ενέργεια, αποφασιστικότητα, καλή άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ, καθαρό μυαλό στην επίθεση. Αν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη τα κάνουν όλα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν πιθανότητες να διατηρηθούν “ζωντανοί” ως το τέλος, όπως συνέβη και στο ΟΑΚΑ.
SteelGandalf
Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και η ομάδα μας, μέχρι στιγμής, στέκεται εξαιρετικά (σκορ 11-11 μετά από 7 λεπτά).

1η Περίοδος

Ολυμπιακός - Άρης : 17-17

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ολυμπιακός - Άρης : 45-35

3η Περίοδος

Ολυμπιακός - Άρης : 67-49

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ολυμπιακός - Άρης : 84-68

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πάλεψε στο ΣΕΦ, αλλά δεν άντεξε στην πίεση (84-68)

Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού και παρά το καλό ξεκίνημα και το ότι δεν παράτησε το ματς, γνώρισε την ήττα με σκορ 84-68 στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.


Οι ερυθρόλευκοι ανάγκασαν τον Άρη σε 19 λάθη, εκ των οποίων τα περισσότερα στη δεύτερη και τρίτη περίοδο όταν και πήραν διαφορά 18 πόντων. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχασαν τη συγκέντρωσή τους, δεν είχαν καλές επιλογές απέναντι στην πίεση του Ολυμπιακού και έμειναν πίσω στο σκορ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλό για τον Άρη, κυρίως γιατί κατάφερε να μπερδέψει τον Ολυμπιακό με την αλλαγή στις άμυνές του. Πάσαλιτς και Βεζένκοφ βρήκαν στόχο και έτσι διαμορφώθηκε το 17-17. Μέχρι και το 17’ ο Άρης ήταν μέσα στο ματς. Το σκορ ήταν 34-30, αλλά οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον Πρίντεζη πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με διαφορά 10 πόντων (45-35).

Στη τρίτη περίοδο ο Σπανούλης σε ρόλο δημιουργού έφτιαξε πολλές φάσεις για τους ψηλούς των Πειραιωτών, ο Βεζένκοφ δεν είχε βοήθεια επιθετικά και έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι και το +21 (67-46) στο 29’

Με πρωταγωνιστή τον Ριντ, ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει. Οι 21 πόντοι έγιναν 12 καθώς οι κίτρινοι μείωσαν σε 69-57 (33’), αλλά ο Σφαιρόπουλος επανέφερε τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός με σερί 7-0 προηγήθηκε με 76-57 (35’) και καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 45-35, 67-49, 84-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 15 (3/3τρ.), Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης (9ασ.), Ντάρντεν 7 (4ρ.), Σλούκας 8 (4ασ.), Λαφαγέτ 14 (3/6τρ., 5ασ.), Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 16 (1/1β., 6/7δπ., 1/1τρ., 4ρ., 2ασ.), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 1, Κατσίβελης.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 10(2/2δπ., 2/5τρ., 5ασ.), Δήμας, Ριντ 11 (4ρ., 2ασ.), Τόμας 12 (7ρ., 4ασ., 2κλ., 6λ.), Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης 4, Βεζένκοφ 14 (2/4β., 6/13δπ., 0/3τρ., 3ρ.), Νέιμικ 2 (8ρ.), Μούρτος, Αντεγκμπόγιε 11 (4/4β., 2/3δπ., 1/1τρ.).


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Ήταν δύσκολο λόγω της πίεσης του Ολυμπιακού»

Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος στάθηκε και στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού εξαιτίας της μεγάλης διακοπής του πρωταθλήματος.


Ο τεχνικός των κίτρινων υπογράμμισε: «Εμείς είχαμε ένα αρκετό μεγάλο διάστημα αποχής και αυτό ήταν πρόβλημα. Είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό με φιλικά. Δουλέψαμε αρκετά καλά και για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου ήμασταν συγκεντρωμένοι. Από εκεί και πέρα η πίεση αυξήθηκε. Ήταν τόσο έντονη και επιθετική γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ αθλητική ομάδα με πολύ καλές ισορροπίες. Όταν παίζει δυνατά στην άμυνα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις πάσα. Έτσι κι εμείς δε μπορέσαμε να βρούμε τις ελεύθερες πάσες στην αδύναμη πλευρά για ανοικτά σουτ. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση, κάποια στιγμή χάσαμε τον ρυθμό, άνοιξε η διαφορά, υποπέσαμε σε λάθη και το παιχνίδι έγινε εύκολο για τον Ολυμπιακό».

Πρόσθεσε πως 

«δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τις απουσίες, αφού έχουμε αρκετούς παίκτες. Η ομάδα συνεχίζει τη διαδρομή της και τα επόμενα παιχνίδι είναι τα σημαντικά και τα ουσιαστικά».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Ιωαννίδης στο ΣΕΦ, είδε το ματς και μίλησε για τον Τάρπλεϊ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε σήμερα στο ΣΕΦ και παρακολούθησε τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό. Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην Αθήνα αυτό το διάστημα και άδραξε την ευκαιρία για να δει από κοντά τον αγώνα των δύο ομάδων που έχει κοουτσάρει.


Μάλιστα ο “ξανθός” έκανε και δηλώσεις για τον Ρόι Τάρπλεϊ, του οποίου τη μνήμη τίμησαν οι δύο ομάδες σήμερα κρατώντας ενός λεπτού σιγή. “Ο Ρόι ήταν ο καλύτερος Αμερικανός με διαφορά που έπαιξε στην Ελλάδα. Ήταν άρχοντας σε όλα του”, είπε ο Ιωαννίδης στην κάμερα του ΟΤΕ TV.
SteelGandalf
13η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 17/1/2015, 17:00 (novasports2 & HD)

Άρης - Ρέθυμνο AEGEAN


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΑΡΗΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN

Άρης και Ρέθυμνο Aegean θα συγκρουστούν το απόγευμα (17:00) του Σαββάτου στο Nick Galis Hall στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Πρόκειται για τη 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη για το ελληνικό πρωτάθλημα.


Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για το παιχνίδι.

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα ματς στο γήπεδό μας που πρέπει να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στην έδρα μας».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Κλειδί είναι η ενέργεια που πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο και η πολύ μεγάλη συγκέντρωση για 40 λεπτά».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το Ρέθυμνο έχει μία πολύ καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου. Φαίνεται ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της. Προέρχεται από δύο ήττες και σίγουρα θα έχει υψηλό κίνητρο σ’ αυτό το παιχνίδι.».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο αμυντικό τρανζίσιον και στο αμυντικό ριμπάουντ τα οποία είναι τα δυνατά σημεία του αντιπάλου».

Ο Στελιος Πουλιανίτης εντάσσεται στις λύσεις του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση του πλέι μέικερ και τοποθετήθηκε σχετικά με το παιχνίδι".

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη όπως σε όλα τα εντός έδρας ματς και θα κάνουμε τα πάντα για να την κατακτήσουμε».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η άμυνα θα είναι το κλειδί για τη νίκη. Μέσω αυτής πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι του Ρεθύμνου».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το Ρέθυμνο είναι πολύ αθλητική ομάδα και έχει ως όπλα του το τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ. Είναι δύο τομείς που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε στο τέλος».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Παίζουμε κόντρα σε μία καλή και αθλητική ομάδα, οπότε πρέπει να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. Πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση και σωστές επιλογές ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο να τρέξει και να κυνηγήσουμε το επιθετικό ριμπάουντ.

Στο Ρέθυμνο Aegean θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες έπειτα από την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τα Τρίκαλα. Ενδεικτικές της σημασίας του αγώνα είναι οι δηλώσεις του συνεργάτη του Θανάση Σκουρτόπουλου, Χάρη Κουλουριώτη.

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Άρη, ιδιαίτερα από ψυχολογικής άποψης, καθώς προερχόμαστε από δύο ήττες. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την ψυχολογία αλλά και να «κλείσουμε» με τον ιδανικότερο τρόπο τον α’ γύρο. Πάραυτα γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς σε μία πολύ δυνατή έδρα απέναντι σε μία ιστορική ομάδα».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε ότι σχεδιάζουμε όλη την εβδομάδα για να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι αλλά και να αποδείξουμε ότι πάμε για να κερδίσουμε».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης διαθέτει μία πολύ δυνατή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα της. Πιέζει και είναι πολύ επιθετική στην άμυνα. Από εκεί και πέρα έχει παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία άρα και πολύ επικίνδυνους».

Για το πού θα στηριχθεί η ομάδα του: «Για άλλη μία φορά θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Να μπορέσουμε να σταματήσουμε τα ατού του Άρη για να καταφέρουμε να πάρουμε το ματς».

Ο έμπειρος γκαρντ του Ρεθύμνου, Γιάννης Καλαμπόκης, στάθηκε στο επίπεδο δυσκολίας του αγώνα.

Για τη σημασία του αγώνα: «Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με την δέουσα σοβαρότητα και κάθε νίκη είναι σημαντική. Εμείς προερχόμαστε από δύο άτυχα αποτελέσματα και είναι μία ευκαιρία να ρεφάρουμε. Βέβαια, μέσα στο γήπεδο του, ο Άρης είναι πολύ δυνατός και αυτό αυξάνει τον συντελεστή δυσκολίας του αγώνα. Ωστόσο προετοιμαστήκαμε καλά αυτή την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο πλάνο μας για να καταφέρουμε ότι καλύτερο".

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το «κλειδί» είναι να παίξουμε σαν Ρέθυμνο. Δηλαδή να βγάζουμε στο παιχνίδι τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία μας επιτρέπουν να ελέγχουμε το ρυθμό και να καθορίσουμε από την αρχή τον τρόπο εκείνο που μας εκφράζει για να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Είναι οργανωμένη ομάδα. Έχει κανόνες στο παιχνίδι του και υπάρχουν περιφερειακοί αλλά και στην θέση «4» παίκτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Εάν περιορίσουμε αυτούς τους παίκτες, σε αυτούς τους τομείς θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη».

Για το πού θα πρέπει να στηριχθεί η ομάδα του: «Στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι να ξεκινάμε από την άμυνα μας και μέσα από εκεί να κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και μπάλες και να τις μετατρέπουμε σε πόντους. Αυτό δεν έγινε στο τελευταίο παιχνίδι και μας στοίχισε το αποτέλεσμα. Ελπίζω αυτή τη φορά να το καταφέρουμε και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Δεδομένης της τελευταίας ήττας είναι μία πρόκληση για μας».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνο AEGEAN : 13-8

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ρέθυμνο AEGEAN : 29-25

3η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνο AEGEAN : 45-49

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ρέθυμνο AEGEAN : 68-62

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
(Πύρρειος) νίκη με ανατροπή (68-62)
17-01-2015

Ο ΑΡΗΣ δεν πτοήθηκε ούτε από τον τραυματισμό του εξαιρετικού μέχρι το σημείο που χτύπησε, Τόρεϊ Τόμας, ούτε από το -9 του 33’ και με μεγάλη ανατροπή κέρδισε το Ρέθυμνο με 68-62, πετυχαίνοντας την έβδομη νίκη του σε 12 αγώνες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης και με εξαιρετική άμυνα και κρίσιμα καλάθια, έφτασε στην πολύτιμη νίκη.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε άσχημα και βρέθηκε να χάνει με 1-8, Ο Τόμας πέτυχε το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι με τρίποντο (6-8) και οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν ένα σερί 12-0 για να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο 13-8.

Το Ρέθυμνο απάντησε με δικό του 0-8 και έκανε το 13-16. Ο ΑΡΗΣ με τους Βεζένκοφ, Τόμας και Χαρίση να σκοράρουν έκλεισε το ημίχρονο στο 29-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα του ΑΡΗ αδράνησε στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου και το 39-33 έγινε 45-49 στο τέλος του δεκαλέπτου. Το Ρέθυμνο έφτασε στο +9 στο 33’ (49-58) και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΑΡΗ.

Βεζένκοφ και Νέιμικ έκαναν ένα σερί 11-0 σε 4’ και ο ΑΡΗΣ πέρασε 60-58 στο 37’. Ο Πάσαλιτς έβαλε καθοριστικό τρίποντο για το 63-60 και ο Νέιμικ με ½ βολές έγραψε το 64-60. Στα 28’’ πριν από το τέλος ο Άλεν αστόχησε και ο Μούρτος με 2/2 βολές στα 20’’ ανέβασε τη διαφορά στους 6 (66-60). Ο Ριντ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή στα 7’’ πριν από τη λήξη και ο ΑΡΗΣ έφτασε στη νίκη, με επιμέρους σκορ 19-4 στα τελευταία επτά λεπτά της αναμέτρησης!

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 29-25, 45-49, 68-62.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 9 (2τρ., 3ρ.,4ασ.), Ριντ 7 (5ρ., 2ασ.), Τόμας 11 (2τρ., 3ρ., 4ασ., 4κλ.), Χαρίσης 7 (3/3δπ., 3ρ.), Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 23 (2/3β., 9/15δπ., 1/6τρ., 8ρ., 2κλ.), Νέιμικ 6 (5ρ., 3κοψ.), Μούρτος 3 (5ρ.), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε (3ρ., 5ασ.).

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σίμπσον 6 (2), Κουμπούρας 6, Κάουνσιλ 12, Άλεν 12, Καλαμπόκης 5 (1), Φαγιέ 15 (1), Σίννης, Χίλαρης, Κράβιτς 6, Αλίχοτζιτς.


Παραλίγο να κλαίμε, έτσι όπως έδειχνε να ολοκληρώνεται το παιχνίδι. Ευτυχώς, οι παίχτες μας, κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να το κερδίσουν, κατακτώντας μια πολύ σημαντική νίκη, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, όταν λίγα λεπτά πριν το τέλος του φαινόταν χαμένο.

QUOTE(planetaris.gr)
ΑΡΗΣ - Ρέθυμνο 68-62 | Το γύρισε ο κόσμος!

Για ακόμη μια φορά ο κόσμος του ΑΡΗ που βρέθηκε σήμερα στο Παλέ απέδειξε ότι μια καυτή έδρα μπορεί να αλλάξει την ροή του αγώνα και να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα! Αυτό ακριβώς έγινε σήμερα στο Παλέ όπου οι περίπου 3500 φίλοι της ομάδος όταν είδαν ότι δύσκολα θα ερχόταν η νίκη γιατί οι περισσότεροι παίκτες μας ήταν από μέτριοι ως κακοί ανέλαβαν δράση και το γύρισαν. Φωνή, παλμός, ένταση, ενέργεια που ξεχείλισε ξαφνικά από τις κερκίδες και κατάφερε σαν ηλεκτρικό ρεύμα να διαπέρασει τους παίκτες μας, να τους αφυπνίσει για τα καλά και να πατήσουν το Ρέθυμνο που στο τέλος φάνηκε ανήμπορο να αντιδράσει!

Το σημερινό σενάριο το βλέπουμε εδώ και χρόνια και το ξαναείδαμε και σήμερα. Όταν μια ομάδα στηρίζει το επιθετικό της παιχνίδι στα μακρινά σουτ τότε όπως είναι λογικό όταν δεν θα μπουν τα 3ποντα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Όταν μάλιστα απέναντι σου έχεις μια άκρως αθλητική ομάδα σαν το Ρέθυμνο που με το ξεχωριστό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα στυλ παιχνιδιού είναι ικανή να προβληματίσει κάθε αντίπαλο τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Τα τραγικά ποσοστά στα 3ποντα, οι χαμένες βολές και η έλλειψη επιθετικών συστημάτων που θα έδιναν το εύκολο καλάθι έδειχναν ότι θα γίνει ντέρμπι μέχρι το τέλος. Κάτι που ενισχύθηκε από τον τραυματισμό του Τόμας αλλά και από τις γνωστές εμμονές του Δ.Πριφτή με παίκτες σαν τον Σίμτσακ, τον Νέιμικ και τον Μούρτο που είχαν ελάχιστη(ως μηδαμινή) προσφορά αλλά και τον Χαρίση τον όποιο εξακολουθεί πεισματικά να μην του δίνει τον χρόνο συμμετοχής που του αναλογεί παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος σέντερ κάνει τον τελευταίο καιρό τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα του ΑΡΗ. Και όμως παρά την ροή του αγώνα ο Πρίφτης μοιάζει να είναι εκνευριστικά κολλημένος στο πλάνο που έχει στο μυαλό του... Ανεξάρτητα από το αν του βγαίνει ή όχι... Ευτυχώς ο κόσμος αποφάσισε να αναλάβει δράση δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης. ο Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος που έλαβε το μήνυμα από την κερκίδα και άρχισε να στέλνει την μπάλα προς το αντίπαλο καλάθι, ο Πάσαλιτς ακολούθησε με κάποια σημαντικά σουτ αλλά και οι 5 που ήταν πάνω στο παρκέ στα τελευταία λεπτά του αγώνα επαίξαν εκπληκτική άμυνα κλέβοντας ουσιαστικά την νίκη από τους αντιπάλους τους σε ένα άκρως συναρπαστικό παιχνίδι.

Τέλος καλό όλα καλά αλλά κάποια στιγμή και αυτή η ομάδα θα πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται και να αποκτάει μια σταθερότητα στο παιχνίδι της. Ναι μεν το μακρινό σουτ είναι βασικό στοιχείο στο σύγχρονο μπάσκετ αλλά δεν γίνεται να βασίζεσαι μόνο σε αυτό και όταν δεν σου βγαίνει να μοιάζεις πελαγωμένος χωρίς αρχή, μέση και τέλος... Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο Δ.Πρίφτης να ξανακάνει τα πλάνα του από την αρχή. Να αφήσει στην άκρη ότι είχε στο μυαλό του για βασικούς, παγκίτες και ροτέισον και να δει ποιος παίκτης την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να του προσφέρει αυτά που θέλει η ομάδα για να φθάσει στη νίκη. Παίκτες φοβισμένοι που ολομόναχοι με την μπάλα στα χέρια δεν τολμάνε να κοιτάξουν το καλάθι, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι κάποια ελάχιστα λεπτά ξεκούρασης στους υπόλοιπους και όχι να τους τρώμε στην μάπα για 19' 56''. Είναι κρίμα να βλέπεις αυτό το σύνολο να έχει τόσες δυνατότητες αλλά να χάνεται από μόνο του στην προσπάθεια.

ΥΓ1. Τις ένδοξες στιγμές από το παρελθόν θύμισε ο κόσμος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μέχρι και αυτοί που τραγουδούσαν ανέμελα "αναγκάστηκαν" να συμμετέχουν στο παιχνίδι και να γιουχάρουν μαζί με τους υπόλοιπους.

ΥΓ2. Δεν είδαμε σήμερα το σχήμα "νίκης" Πουλιανίτη-Δήμα-Καραθανάση που δοκίμασε ο Δ.Πρίφτης με τον Ολυμπιακό. Τζάμπα η προπόνηση...

ΥΓ3. Ενός λεπτού σιγή και ένα πανό ειδικά αφιερωμένο στον ανεπανάληπτο Ρόι Τάρπλεϊ.
Timemaster
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε...

Μετά από κανένα μήνα κατάφερα να πάω στο γήπεδο και να δω την ομάδα οπότε ακολουθούν οι εντυπώσεις.

Μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα έχει ηγέτη. Ο Βεζένκωφ δε φοβάται να πάρει τη μπάλα όταν καίει και να σπρώξει την ομάδα στην νίκη. Πραγματικά το παιδί έχει την φυσιογνωμία που βλέπουμε σε παίχτες με 5-6 χρόνια στην πλάτη τους σε Ευρωλίγκες.
Σίγουρα έχει πολλές αδυναμίες και κάνει αρκετά λάθη στο διάβασμα του παιχνιδιού όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στον χαρακτήρα του και την δυναμική του. Χτες έβαλε 23 πόντους όπου οι 8 (αν δε κάνω λάθος) ήταν στην 12-0 σερί της ανατροπής.

Ο Τόμας για όσο έπαιξε ήταν ο καλήτερος παίχτης του παρκέ σε άμυνα και επίθεση και θύμησε τον παίχτη που πήραμε το Καλοκαίρι. Έχωσε τα χέρια του σε 4-5 φάσεις για το κλέψιμο αν και η μπάλα δε κατέληξε τελικά στον Άρη και παρόλα αυτά είχε άλλα 4 κλεψίματα. Βοήθησε όπως και ο Αντεγκμπόγιε στα ριμπάουντ (είχαν από τρία) έτρεξε την ομάδα και μοίρασε ασίστ (4) και όλα αυτά σε 22 λεπτά που έπαιξε πριν τον τραυματισμό του. Ενώ ήταν αυτός που δεν άφισε το παιχνίδι να ξεφίγει στο πρώτο δεκάλεπτο όταν το 3-8 σκορ (χωρίς δικό μας καλάθι) σε 6 δευτερόλεπτα έγινε 8-8 με ένα τρίποντο του και ένα κλέψιμο+ασίστ. Η ενέργεια του ήταν αυτή που μας κράτησε στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος.

Ο Πάσαλιτς όσο και αν προσπαθεί να παίξει με κρύο μιαλό είναι παίχτης της φωτιάς. Όσο έβλεπε το παιχνίδι με ψυχραιμία στην αρχή προσπαθώντας να διαβάσει τις φάσεις και να παίξει ομάδικά δε του έβγαιναν τα σουτ ούτε οι φάσεις. Όταν άρχισε να παίζει με το συναίσθημα έβαλε δύο καθοριστικά τρίποντα (το ένα έμμεσο) έδωσε ασσιστ και πάθος στην ομάδα.

Ο Μούρτος είναι ο ποιο αδικημένος παίχτης σε αυτή την ομάδα κατά εμένα. Σίγουρα δεν είναι το μεγάλο ταλέντο και σίγουρα δεν είναι ο παίχτης που μπορούμε να του δώσουμε την μπάλα όταν καίει. Συγκυριακά βοηθάει την ομάδα όπως μπορεί όμως ο ρόλος του είναι άχαρος μιας και παίζει για την άμυνα αλλά και σαν μπαλαντέρ και στις τρεις περιφερειακές θέσεις. Βοηθάει στα ριμπάουντ, βοηθάει στην άμυνα σε όλο το γήπεδο και ειδικά όταν παίζουμε ζώνη με τα μακριά του χέρια και σίγουρα άλλες εποχές θα ήταν στη θέση του Δήμα στην άκρη του πάγκου. Όμως σε αυτόν τον Άρη είναι η καλύτερη αλλαγή στην περιφέρεια που δίνει ανάσες σε Πάσαλιτς, Ριντ αλλά και σε Αντεγκμπόγιε όταν αποχώρισε ο Τόμας. Έπαιξε 20 λεπτά όταν κανονικά θα έπαιζε 10-15 και για εμένα δε τα πήγε άσχημα βάση των απαιτήσεων.

Ο Ριντ για εμένα είναι ο ποιο σταθερός παίχτης της ομάδος σε όλο το πρωτάθλημα (ο Βεζένκωφ δεν υπολογίζεται). Τέταρτος σκορερ της ομάδος με μέσο όρο 9 πόντους. Τρίτος ριμπάουντερ. Τέταρτος στα μπλοκ. Τέταρτος στα κλεψίματα. Και το ποιο συμαντικό ότι κάθε φορά που κάθεται στον πάγκο η ομάδα παραπαίει σε άμυνα και επίθεση. Όπως διαβάζω και εδώ η συμβολή του στο παιχνίδι είναι καθοριστική και βάση των στατιστικών. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στο ότι η αλλαγή του είναι ο Μούρτος (που δεν είναι τριάρι) ή παίζουμε με πολύ χαμηλά σχήματα που δε μας βολεύουν με τους κοντούς γκαρντ που έχουμε (Γκίκας, Τόμας , Αντεγκμπόγιε) .

Ο Χαρίσης είναι ένας κάκιστος σέντερ για βασικό πεντάρι που θα παίζει 25+ λεπτά αλλά είναι πολύ καλός στο να παίξει 3-4 τρίλεπτα στο παιχνίδι. Χτες έπαιξε 13 λεπτά με 3/3 δίποντα 1/1 βολή 3 ριμπάουντ και χωρίς λάθος. Ότι θέλουμε από τον αναπληρωματικό σέντερ μας δηλαδή. Το πρόβλημα είναι πως αν παίξει παραπάνω γίνεται αναποτελεσματικός στην επίθεση (και αυτός και η ομάδα) και τρύπα στην άμυνα. Ενώ με το συμβόλαιο του θα μπορούσαμε να βρούμε εξίσου καλή αλλαγή με τα μισά λεφτά. Αλλά αφού τον πληρώνουμε πρέπει να παίζει.

Από την άλλη ο Νειμίκ όσο περνάει ο καιρός τόσο δε μου αρέσει. Χτες ήταν κακός και σε άμυνα και σε επίθεση. Πολλά λάθη, κακές επιλογές και δείχνει να μη ξέρει τα βασικά της θέσης του. Χαρακτιριστικό που θυμάμαι είναι ότι έκανε λάθος κίνηση στο πικ εν ρολλ με αποτέλεσμα ο γκαρντ μας κλείσει το δρόμο στον γκαρντ μας. Ενώ μετά από πάσα πάρε βάλε δίπλα από το καλάθι προτίμησε να σκάσει τη μπάλα με αποτέλεσμα να την χάσει. Βέβαια μας χάρισε ένα θεαματικότατο κάρφωμα και τρεις τάπες αλλά η ουσία είναι ότι ήταν κακός.

Τον Σίμιτσακ δε θέλω να τον σχολιάσω. Κακό παίχτη τον είχα κακός είναι. Μπορεί να παίζει με πάθος και με δύναμη αλλά το να χάνεις για άλλο ένα παιχνίδι λευ απ επαγγελματίας παίχτης είναι τραγικό.

Για τον Αντεγκμπόγιε δε θα πω τίποτα που ήταν άστοχος 0/6 σουτ 0/2 βολές κ.λ.π. αλλά αν δε παίξει ο Τόμας στο επόμενο ματς βλέπω να κάνει ρεκόρ πόντων.


Γενικά χόρτασα μπάσκετ με πολύ θέαμα και από τις δύο ομάδες και παρόλο που το σκορ ήταν χαμηλό (εξαιτίας της αστοχίας στο τρίποντο 21% και για τους δύο) είδαμε καρφώματα, 13 τάπες και υπέροχο ρυθμό και από τους παίχτες και από τον κόσμο.

Τέλος κάτι που δε μου άρεσε από την ομάδα είναι ο δισταγμός για το δίποντο. Φάσεις όπου παίχτης ήταν στα 2 μέτρα πρόσωπο με το καλάθι και κάνει σπλιτ άουτ είναι απαράδεκτο και το κάναμε πολλές φορές με πολλούς παίχτες.
Αθλητικός παίχτης (Βεζένκωφ) που στον αιφνιδιασμό περιμένει την μπάλα στο τρίποντο αντί να κάνει κίνηση προς το καλάθι για να πάρει τη μπάλα και να καρφώσει μόνος του είναι απαράδεκτο.

Υ.Γ. Θα ήθελα να αναφερθώ και για την διαιτησία. Ο ένας ο διαιτητής (δε ξέρω αν ήταν ο Σταματόπουλος ή ο Πουρσανίδης) έκανε αρκετά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Μάλιστα σε ένα ταιμ άουτ ο Χριστοδούλου του έκανε παρατήρηση για ένα σφύριγμα (βήματα Τόμας) δείχνοντας του τι ακριβώς έκανε ο παίχτης του Άρη και γιατί δεν ήταν βήματα. Στην τελευταία περίοδο όμως δε πήρε σφυρίγματα σχεδόν καθόλου. Ο Χρίστοδούλου άφησε το σκληρό παιχνίδι των δύο ομάδων στο τέλος κάτι που βόλευε τον Άρη αλλά και την όμορφη ροή του αγώνα και έτσι κερδίσαμε.

rolleyes.gif
SteelGandalf
Πάντα αναλυτικός και στοχευμένος στις απόψεις σου φίλε μου.

Ο Γκίκας, βέβαια, δεν βρίσκεται πλέον στην ομάδα, ενώ ο Σίμτσακ (όχι Σίμιτσακ βρε wink.gif), είναι πράγματι από τους πιο αρνητικούς της χρονιάς. Χίλιες φορές καλύτερα να είχαμε τον Ευθύμη Τσακαλέρη στην ομάδα.

Προφανώς και ο Χαρίσης είναι μια χαρά για ρολίστας των 10-15 λεπτών. Προφανέστερα, στον Άρη των τελευταίων ετών, το συμβόλαιο του είναι μεγάλη πολυτέλεια. Προφανέστατα, πρέπει να αγωνίζεται, διότι πέρα από τα χρήματα που παίρνει, δεν υπάρχει καλύτερος που να έρχεται από τον πάγκο.

Όσο για τον Naymick, πραγματικά ώρες ώρες είναι να απορείς με το basket-ικό IQ του. Έχει τα προσόντα για να παίξει πολύ καλύτερα.
SteelGandalf
14η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 24/1/2015, 15:00

Άρης - Πανελευσινιακός


QUOTE(www.pressaris.gr)
Έτοιμος για την τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη

Ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα κόντρα στον Πανελευσινιακό με μία προπόνηση στο «Nick Galis Hall». Ο Δημήτρης Πρίφτης δε θα έχει στη διάθεσή του τον Τόρεϊ Τόμας, ο οποίος υπέστη θλάση στον αγώνα με το Ρέθυμνο.


Την αποστολή του Άρη για τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό απαρτίζουν οι: Όγκο Αντεγκμπόγιε, Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Φλιώνης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιάννης Καραθανάσης, Ντρου Νέιμικ, Βασίλης Σίμτσακ, Κώστας Χαρίσης.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Ζωτικής σημασίας η νίκη με Πανελευσινιακό»

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (24/1, 15:00) τον Πανελευσινιακό και ο Δημήτρης Πρίφτης συνέστησε μεγάλη προσοχή στην ομάδα του Τζίμη Κουστένη.


Μιλώντας στο arisbc.gr, ο προπονητής των κίτρινων επισήμανε αρχικά για τη σημασία του αγώνα: «Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι επομένως η νίκη είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρέπει να έχουμε εργατική και αμυντική νοοτροπία, να παίξουμε σκληρά, αλλά πάνω απ’ όλα έξυπνα, καθώς πρέπει να διαχειριστούμε τις απώλειες που έχουμε».

Όσο για τον Πανελευσινιακό; «Είναι μία ομάδα που χρησιμοποιεί σχεδόν όλο το ρόστερ της σε κάθε παιχνίδι και παίζει σε υψηλή ένταση. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στα ριμπάουντ και ταυτόχρονα να μη δώσουμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και εύκολα ξεμαρκάριστα σουτ», κατέληξε ο κόουτς του Άρη.
SteelGandalf
Μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

1η Περίοδος

Άρης - Πανελευσινιακός : 27-18

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Πανελευσινιακός : 40-30

3η Περίοδος

Άρης - Πανελευσινιακός : 57-36

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Πανελευσινιακός : 79-61

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Τα μέτρα τάξης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ
27-01-2015

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα Τρίτη (27/1) η συζήτηση για τα μέτρα τάξης της αναμέτρησης του ΑΡΗ με τον ΠΑΟΚ, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 1/2, στις 5μ.μ., στο «Nick Galis Hall». Την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκπροσώπησε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Βασίλης Βουρτζούμης.

Οι κυριότερες αποφάσεις ήταν οι εξής:

1 Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. να θεωρήσει έως και 5.000 εισιτήρια.

2 Πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, στην κερκίδα 1, από το ύψος των δημοσιογραφικών θεωρείων μέχρι και την 4η σειρά να παραμείνουν κενές όλες οι θέσεις. Οι δύο πρώτες σειρές καθισμάτων θα διατεθούν για τις ανάγκες των επισήμων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Στα ανωτέρω κενά καθίσματα, καθώς και στις σειρές έμπροσθεν των δημοσιογραφικών θεωρείων, θα εγκατασταθεί αστυνομική δύναμη, για την προστασία της φιλοξενούμενης ομάδας και των επισήμων αυτής.

3 Για τους επίσημους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας θα χορηγηθούν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ 15-20 προσκλήσεις.

4 Οι θύρες του γηπέδου να είναι ανοιχτές 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

5 Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο ή τρεις ζώνες περιμετρικά του γηπέδου.

6 Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. τονίζει στους φιλάθλους της ομάδας μας να μην έχουν στην κατοχή τους κέρματα, αναπτήρες και αντικείμενα που θα τους αφαιρεθούν στις εισόδους του γηπέδου, όπου ο έλεγχος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
15 ευρώ γενική είσοδος στο ντέρμπι, δωρεάν όσοι κράτησαν το απόκομμμα – Διευκρινίσεις της ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει γνωστό τι θα ισχύσει με τα εισιτήρια του Κυριακάτικου αγώνα (1/2) με τον ΠΑΟΚ που τίθενται σε κυκλοφορία αύριο (28/1).


Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι από αύριο Τετάρτη (28/1) ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα επαναληφθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 5μ.μ. στο «Nick Galis Hall» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ:

Η γενική είσοδος κοστίζει 15 ευρώ. Στις θέσεις 2-3 GOLD η τιμή είναι 20 ευρώ, ενώ ισχύει το παιδικό εισιτήριο (από ηλικίες 6-12 ετών) των 5 ευρώ.

Όσοι φίλαθλοι έχουν το απόκομμα από το εισιτήριο του διακοπέντος αγώνα της 18ης Οκτωβρίου 2014 και όσοι αγόρασαν εισιτήριο για την αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής με τον Πανελευσινιακό, θα μπορούν να πάρουν τα εισιτήριά τους μέχρι την Πέμπτη 29/1. Όσοι έχουν το απόκομμα του εισιτηρίου από τον πρώτο αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ, θα πρέπει να το αντικαταστήσουν με νέο εισιτήριο, χωρίς να πληρώσουν.

Ο λόγος που όσοι έχουν το απόκομμα του εισιτηρίου του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ πρέπει να πάρουν τα εισιτήριά τους μέχρι την Πέμπτη, είναι ότι η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό των φιλάθλων που τα έχουν κρατήσει, συνεπώς το αργότερο την Παρασκευή πρέπει να έχει γνώση για τον αριθμό των υπόλοιπων προς διάθεση εισιτηρίων.

Η πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη η ομάδα μας από τον διακοπέντα αγώνα της 18ης Οκτωβρίου (το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της αναμέτρησης δόθηκε σε πρόστιμα και δικαστήρια ώστε να επιτευχθεί η επανάληψη του αγώνα, ενώ ακολούθησαν και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών), αλλά και η απόδοση δικαιοσύνης με τη δωρεάν είσοδο όσων έχουν το απόκομμα από τον πρώτο αγώνα, δε μας επιτρέπει να ορίσουμε χαμηλότερη τιμή. Αντιλαμβανόμαστε την αδικία προς όσους φιλάθλους δεν κράτησαν το απόκομμα του εισιτηρίου και τονίζουμε ότι με αυτά τα χρήματα ενισχύετε την ομάδα μας σε μία δύσκολη, οικονομικά, εποχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο φίλαθλος του ΑΡΗ μπορεί να έχει όφελος, με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας για τον β’ γύρου του πρωταθλήματος, στα οποία περιλαμβάνεται και ο αγώνας της προσεχούς Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τόσο τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, όσο και τους αγώνες με ΚΑΟΔ, Κόροιβο Αμαλιάδας, Πανιώνιο, αλλά και όλα τα ματς των πλέι οφ, με τιμές που ξεκινούν από 55 ευρώ.

Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Η διάθεση ων εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:

Από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600) από Τετάρτη έως Παρασκευή 9π.μ. – 5μ.μ.

Από το ARIS LEGEND STORE τις εξής ώρες:

Την Τετάρτη 28/1 από τις 12μ.μ. ως τις 6μ.μ.

Την Πέμπτη (29/1) και την Παρασκευή (30/1) από τις 12μ.μ. ως τις 8μ.μ.

Οι ώρες διάθεσης για το Σάββατο 31/1 και την Κυριακή 1/2 θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, αναλόγως με την κίνηση των εισιτηρίων (πιθανό sold out)».
SteelGandalf
Πλησιάζει η ώρα για την διεξαγωγή του αγώνα που διεκόπη την 18η Οκτωβρίου 2014.

Ας ελπίσουμε, αυτή την φορά, να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση, χωρίς άλλες τραγελαφικές καταστάσεις που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω.

2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος (εξ αναβολής)

Κυριακή, 1/2/2015, 17:00 (novasports3)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ.


QUOTE
Η μεγάλη εβδομάδα της Θεσσαλονίκης

Σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας Άρης και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν δύο φορές για την κανονική περίοδο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, σε μια κατάσταση που θυμίζει πλέι οφ.


Η πρώτη θα είναι μεθαύριο Κυριακή (1/2, 17:00) στο «Nick Galis Hall» σε αναμέτρηση που επαναλαμβάνεται για την 2η αγωνιστική και η δεύτερη το επόμενο Σάββατο (7/2, 17:00) στο «Παλατάκι» για την 15η αγωνιστική, με τον «Δικέφαλο» να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11 νίκες και 2 ήττες και τους «κίτρινους» να ακολουθούν στην τέταρτη με 8 νίκες και 5 ήττες. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση και για τους δύο αγώνες, αλλά μόνο για το πρώτο, διότι στο σύγχρονο μπάσκετ οι ομάδες δεν χαρακτηρίζονται από σταθερότητα», σχολιάζει ο Θόδωρος Ροδόπουλος, που έχει παρελθόν και στους δύο αντιπάλους.

Για τρία χρόνια (1965-68) αγωνίστηκε στον Άρη και για συνολικά τέσσερις σεζόν καθοδήγησε ως προπονητής τον ΠΑΟΚ (1980-83 και 1985-86). Ήταν εκείνος που έβαλες τις βάσεις, προχωρώντας σε «γενναία» ανανέωση, για την ομάδα του «Δικέφαλου» που κατέκτησε τίτλους στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο.

«Σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκονται οι δύο ομάδες, όσες απουσίες και εάν έχουν, οι αγώνες ΠΑΟΚ – Άρη είναι πάντα ντέρμπι», επισημαίνει ο Ροδόπουλος. «Είναι αλήθεια ότι για τον ΠΑΟΚ άλλαξαν τα δεδομένα, μετά τον τραυματισμό του Κώστα Κακαρούδη και την αποχώρηση του Τζέι Αρ Μπρέμερ, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης παραμένει εκτός. Θα είναι ένα δύσκολο ματς για τον ΠΑΟΚ, καθώς αγωνίζεται με τρεις απουσίες βασικών στελεχών και επιπλέον παίζει στην έδρα του αντιπάλου του, αλλά όπως προανέφερα τα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτα και ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα».

«Προσωπικά καλώ τον κόσμο να πάει στο γήπεδο, γιατί θα γίνει ωραίο παιχνίδι», τονίζει ο Ροδόπουλος, που έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος θεωρητικός του ελληνικού μπάσκετ και είναι δημιουργός του πρώτου καλοκαιρινού καμπ στην Ελλάδα, του Salonica Basketball Camp, που έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια λειτουργίας, και της ακαδημίας μπάσκετ «Αστέρια». «Θα γίνει ωραίο παιχνίδι και πραγματικό ντέρμπι γιατί και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλά οργανωμένες από δύο πολύ άξιους προπονητές και διότι παρουσιάζουν πολύ καλό μπάσκετ με δεδομένο το έμψυχο υλικό που έχουν στην διάθεση τους», εξηγεί ο Ροδόπουλος και συνεχίζει: «Αυτό είναι πολύ ευχάριστο για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης γιατί οι συνθήκες και στις δύο ομάδες είναι δύσκολες και διότι το μπάσκετ της πόλης μετά από ένα διάστημα παλινδρόμησης φαίνεται να ισορροπεί. Μπορούν και οι δύο ομάδες να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον».

«Για την αξία του Σούλη Μαρκόπουλου νομίζω ότι «μιλάει» η μακρόχρονη διαδρομή του στους πάγκους, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης είναι από τους ταλαντούχους προπονητές», σημειώνει ο Ροδόπουλος. «Θεωρώ ότι και οι δύο συμπεριλαμβάνονται μέσα στους 4-5 κορυφαίους Έλληνες σύγχρονους κόουτς. Το καλό που έκανε η κρίση στον χώρο του μπάσκετ είναι ότι οι ομάδες, και ειδικά οι κορυφαίες (βλ. Ολυμπιακός στους Γιώργο Μπαρτζώκα, Γιάννη Σφαιρόπουλο και Παναθηναϊκός στον Αργύρη Πεδουλάκη), αυτή την περίοδο έδωσαν περισσότερες ευκαιρίες και εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές, που πάντα ήταν πολύ καλοί και καταρτισμένοι, αλλά δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες με σήμερα στο παρελθόν».

Ποια είναι η διαφορά των δύο αντιπάλων; «Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη εμπειρία και το πλεονέκτημα ότι ο προπονητής του είναι στην ομάδα για έκτη συνεχή αγωνιστική χρονιά. Έχει μεγαλύτερη ισορροπία γι’ αυτό και κατορθώνει να νικά αγώνες με ανατροπή στο τέλος. Ο Άρης προσπαθεί να καθιερωθεί σε δύσκολές συνθήκες και ακριβώς επειδή πρόκειται για πιο νέα προσπάθεια χρειάζεται λίγη παραπάνω πίστωση χρόνου».

Ποιο είναι το «κλειδί» του αγώνα; «Ως προπονητής προσπαθούσα πάντα να παρουσιάζω καινούργια πράγματα σε ντέρμπι. Επιδίωκα να εκπλήξω τον αντίπαλο. Νομίζω ότι το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν οι δύο προπονητές στο ντέρμπι που έχουν μπροστά τους».Ο Θόδωρος Ροδόπουλος έχει ζήσει ντέρμπι και από τις δύο… όχθες. Ποια θυμάται περισσότερο; «Ως παίκτης του Άρη το πρώτο ντέρμπι που είχα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο οποίο ηττηθήκαμε αν και ήμασταν φαβορί. Πιο έντονα, ωστόσο, έζησα τα ντέρμπι ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα πολύ νεανικό ρόστερ με μοναδικούς έμπειρους παίκτες τους Μάνθο Κατσούλη, Γιάννη Πολίτη και πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά. Αυτό το νεανικό ρόστερ, ωστόσο, κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και να πετύχει σημαντικές νίκες επί του Άρη, που τότε είχε σαφώς πιο έμπειρους αθλητές».

Στην ιστορία έχει μείνει η επιβλητική νίκη του «Δικέφαλου» επί των «κίτρινων» με 96-69 στις 20 Νοεμβρίου 1982 στο κλειστό γήπεδο της Λάρισας, Αλκαζάρ, λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Τότε ο ΠΑΟΚ με την άμυνα έμπνευσης του Θόδωρου Ροδόπουλου «diamond and one zone» - τέσσερις ζώνη σε σχηματισμό ρόμβου και ένας μαν του μαν – είχε εξουδετερώσει τον Νίκο Γκάλη – τον οποίο μάρκαρε ο Δημήτρης Καλπάκης – και είχε πετύχει μια από τις πιο ευρείες νίκες στην ιστορία των ντέρμπι των μεγάλων αντιπάλων της Θεσσαλονίκης.

«Τότε όλη η Θεσσαλονίκη… ζούσε για το Άρης – ΠΑΟΚ», θυμάται ο Ροδόπουλος. «Εμείς στις ομάδες προετοιμαζόμασταν για το ντέρμπι ένα μήνα πριν, έστω και εάν δεν το ομολογούσαμε, γιατί γνωρίζαμε την σημασία που θα έχει η νίκη για τον κόσμο της ομάδας μας. Εάν έχανες σε ντέρμπι, έπρεπε να «κρυφτείς» για λίγο διάστημα. Ήταν θέμα… ζωής και θανάτου η νίκη σε Άρης – ΠΑΟΚ».
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Μήνυμα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. προς τον κόσμο της ομάδας

Η ομάδα μας υποδέχεται αύριο Κυριακή (1/2, 5μ.μ.) «Nick Galis Hall» τον ΠΑΟΚ και η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στέλνει το μήνυμά της προς τον κόσμο, ο οποίος αναμένεται να γεμίσει κάθε γωνιά του «Nick Galis Hall».


Η διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. έκανε το καθήκον της και πέτυχε κάτι που έμοιαζε σχεδόν ακατόρθωτο: Την απόδοση δικαιοσύνης με την επανάληψη της αναμέτρησης η οποία διακόπηκε εντελώς άδικα στις 18/10/2014. Αυτή η εξέλιξη μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί στη διοίκηση και το ίδιο πρέπει να αισθάνεται και ο κόσμος. Η επανάληψη του αγώνα ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά στο ελληνικό μπάσκετ και ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός.

Παρά την αδικία που ένιωσε στον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο κόσμος του ΑΡΗ δείχνει υποδειγματική συμπεριφορά. Αυτό πρέπει να κάνει και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό και στον αγώνα της Κυριακής. Δεν πρέπει να δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα, έστω κι αν αυτό μπορεί να είναι μία αφορμή που φαντάζει «αστεία», σε κανέναν για να ξαναβλάψει την ομάδα μας. Γιατί η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. αφενός ήταν, είναι και θα είναι κατά της βίας, αφετέρου με τον αγώνα που κάνει για την οικονομική εξυγίανσή της, δεν έχει περιθώρια για άλλα «χτυπήματα». Το προηγούμενο, αυτό της 18ης Οκτωβρίου, ακόμα προσπαθεί να το ξεπεράσει, σε οικονομικό επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε στους φιλάθλους μας ότι ο έλεγχος θα είναι πιο αυστηρός από ποτέ και πως δεν πρέπει να φέρουν μαζί τους αντικείμενα όπως αναπτήρες, κέρματα, κορδέλες, χαρτάκια και φυσικά, τονίζουμε ότι η προσπάθεια για να προφυλαχθεί η ομάδα πρέπει να είναι συνολική. Από τη διοίκηση της Κ.Α.Ε. μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο.

Επίσης, υπενθυμίζουμε στον κόσμο που θα δώσει το «παρών» στο «Nick Galis Hall» ότι πρέπει να προσέλθει το νωρίτερο δυνατό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η 9η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η κίνηση γύρω από το χώρο του γηπέδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Παρών ο Νίκος Γκάλης στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Παρουσία του Νίκου Γκάλη θα διεξαχθεί η αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή 1/2 στις 5μ.μ., στο «Nick Galis Hall».


Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών θα δώσει το «παρών» στον αγώνα ο οποίος θα γίνει στη σάλα του γηπέδου που φέρει το όνομά του, ενισχύοντας με την παρουσία του την προσπάθεια του Δημήτρη Πρίφτη και των παικτών του για τη νίκη.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Πρίφτης: «Με αμυντική προσέγγιση και μαχητικό πνεύμα»

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται την Κυριακή (1/2, 5μ.μ.) τον ΠΑΟΚ στο «Nick Galis Hall» και ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στο arisbc.gr, επισήμανε τα σημεία που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα.


«Ξέρουμε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερη αναμέτρηση. Έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσαμε, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά», λέει ο κόουτς του ΑΡΗ και συνεχίζει, αναφερόμενος στον αντίπαλο και στο τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του στο παρκέ του «Nick Galis Hall»:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία οργανωμένη ομάδα μέσα στο γήπεδο, με εμπειρία και παραστάσεις, καθώς αγωνίζεται στο EuroCup. Η δική μας προσέγγιση θα είναι κατ’ αρχήν αμυντική. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε ιδιαίτερα σε παίκτες – «κλειδιά» του αντιπάλου που είναι οι κύριοι δημιουργοί του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να έχουμε μαχητικό πνεύμα στην άμυνα και ομαδικότητα στην επίθεση για 40 λεπτά».

Ο Δημήτρης Πρίφτης έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του ΑΡΗ, ενώ ευχήθηκε περαστικά στον αθλητή του ΠΑΟΚ, Κώστα Κακαρούδη. «Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, να υποστηρίξει την προσπάθειά μας, με σωστή και αθλητική συμπεριφορά. Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Κώστα Κακαρούδη για τον άτυχο τραυματισμό του και γρήγορη επιστροφή», κατέληξε ο 46χρονος κόουτς.


QUOTE(www.arisbc.gr)
Πάσαλιτς: «Για μας και τον κόσμο μας»

Ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή 1/2 (5μ.μ.) στο «Nick Galis Hall» και ο Μουχάμεντ Πάσαλιτς μιλώντας στο arisbc.gr, τονίζει τι πρέπει να κάνει η ομάδα μας για να φτάσει στην πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της.


Ο Βόσνιος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ στον αγώνα της 18ης Οκτωβρίου 2014, πριν αυτός διακοπεί. «Άλλο ματς εκείνο, άλλο αυτό που έρχεται. Ήταν μία δίκαιη απόφαση η επανάληψη του αγώνα. Για όλους. Για εμάς τους παίκτες, για τους φιλάθλους, για όσους μοχθούν καθημερινά για τον ΑΡΗ. Η αναμέτρηση δεν έπρεπε να διακοπεί, αλλά να τελειώσει κανονικά στο παρκέ», λέει ο Πάσαλιτς.

Όσο για τον αγώνα της Κυριακής; «Είναι πολύ σημαντικό ματς, όπως όλα. Ξέρουμε ότι για τον κόσμο αυτή η αναμέτρηση είναι κάτι ξεχωριστό. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε και να προσφέρουμε χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά και να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει ο ΑΡΗΣ από τον αντίπαλο, ο Πάσαλιτς ήταν σαφής: «Πρέπει να προσέξουμε… εμάς. Να κοιτάξουμε την ομάδα μας και το πώς θα αγωνιστούμε εμείς, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Να παίξουμε την άμυνα που μπορούμε και να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση».

Όσο για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο, ο 27χρονος γκαρντ απάντησε: «Το κίνητρο είναι δεδομένο σε κάθε αγώνα. Κάθε εβδομάδα παίζουμε για τη νίκη. Είναι ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης το πρωτάθλημα και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ούτε λεπτό».

Αναφορικά με τον κόσμο του ΑΡΗ ο Πάσαλιτς είπε: «Ξέρουμε ότι το ματς θα γίνει σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Καλούμε τον κόσμο να μας υποστηρίξει, σε κόσμια επίπεδα, για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Το blog του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στο esake.gr

Καλησπέρα σε όλους.


Η περασμένη εβδομάδα τελείωσε για μας με τη νίκη επί του Πανελευσινιακού. Ήμασταν πολύ σοβαροί και πήραμε μία σχετικά εύκολη νίκη, την οποία θα χαρακτήριζα «επαγγελματική». Μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Τώρα έρχεται ένα πολύ δύσκολο ματς, κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο ΠΑΟΚ. Η εβδομάδα που κύλησε ήταν ήρεμη. Μελετήσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο και σε μεγάλο βαθμό το δικό μας παιχνίδι. Θα συμφωνήσω με τη χθεσινή δήλωση του Μουχάμεντ Πάσαλιτς, ότι πρέπει περισσότερο να προσέξουμε… εμάς και όχι τον αντίπαλο. Πρέπει να κάνουμε πράξη στο παρκέ αυτά που σχεδιάζουμε και μελετάμε όλη την εβδομάδα.

Ο αγώνας αυτός είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ ωραίο να το ζεις, αλλά δεν πρέπει να σε αγχώνει. Εμείς προσεγγίζουμε την αναμέτρηση όπως όλες τις άλλες και όπως σε κάθε αγώνα, πάμε για τη νίκη η οποία αφενός θα μας δώσει μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, αφετέρου θα μας επιτρέψει να ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία.

Περιμένουμε από τον κόσμο του Άρη να δώσει βροντερό «παρών» στις κερκίδες του «Nick Galis Hall» και να μας δώσει μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια για τη νίκη, πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια.

Είμαστε χαρούμενοι επίσης που θα δούμε τον Νίκο Γκάλη στην κερκίδα. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική και είναι καλό να τον νιώθουμε κοντά μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον Κώστα Κακαρούδη. Οι τραυματισμοί είναι ό,τι χειρότερο για μας τους αθλητές και του εύχομαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στα παρκέ.

Σας περιμένουμε στο «Nick Galis Hall». Χαιρετισμούς σε όλους

Αλέξανδρος
SteelGandalf
Post με αριθμό 1914 και δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!

Σε λίγο ξεκινάω για το γήπεδο, ελπίζοντας, αυτή την φορά, όλα να πάνε καλά, εντός και εκτός παρκέ.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Σήμερα στο Παλέ ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της δικαιοσύνης!

Από το τέλος του αγώνα με τον Πανελευσινιακό οι παίκτες του Άρη εξέφρασαν την ανυπομονησία τους για τον σημερινό αγώνα. Το είπαν όλοι οι παίκτες που έκαναν δηλώσεις και το περασμένο Σάββατο και στη διάρκεια της βδομάδας. Είναι η αλήθεια και αυτή η ανυπομονησία κρύβει μια μεγάλη επιθυμία.


Μια επιθυμία για νίκη, που στερήθηκε από τους παίκτες του Άρη στις 18 Οκτωβρίου, όταν ο ανεκδιήγητος Αναστόπουλος και οι άλλες δύο “γκρι σκιές”, Καρακατσούνης και Παναγιώτου, αποφάσισαν την διακοπή του παιχνιδιού για το τίποτα! Ευτυχώς για το άθλημα (και όχι μόνο για τον Άρη) αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε τελικά, επειδή οι δικαστές του ΑΣΕΑΔ διαπίστωσαν το άδικο και το λάθος στην ιστορία.

Οι παίκτες ανυπομονούν σήμερα να μπουν στο παρκέ για να διεκδικήσουν μέσα στο γήπεδο, ό,τι προσπάθησε να τους πάρει η διαιτητική τριάδα (και η ΚΕΔ φυσικά…) τον Οκτώβριο. Σήμερα ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της δικαιοσύνης για την συγκεκριμένη υπόθεση και ευχής έργον είναι οι παίκτες να μετατρέψουν αυτή την ανυπομονησία σε ενέργεια, πάθος και θέληση για τη νίκη μέσα στο παρκέ.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Οι μονομαχίες «κλειδιά» για τη νίκη!

Το σημερινό παιχνίδι στο Παλέ θα έχει και πολλή στρατηγική από τον πάγκο. Οι δύο προπονητές είναι λάτρεις της τακτικής, οι ομάδες που δημιουργούν είναι “ομάδες των προπονητών”, ωστόσο στο παρκέ υπάρχουν συγκεκριμένες μονομαχίες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.


Μπορεί ο Μαρκ Κάρτερ να είναι πρώτος σκόρερ (12,2π.) του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ο Άρης αλλού πρέπει να εστιάσει για να ελέγξει το παιχνίδι και να βάλει τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Η άμυνα στην θέση “1”

Η άμυνα που θα παίξει ο Τόρεϊ Τόμας και ο Στέφεν Αντεγκγμπόγιε στους Τζέικ Όντουμ και Απόλλωνα Τσόχλα είναι το πρώτο σημείο “κλειδί” για την αναμέτρηση. Οι δύο παίκτες του Άρη στηρίζονται περισσότερο στα σωματικά προσόντα τους (ταχύτητα, εκρηκτικότητα, γρήγορα πόδια, αμυντική προσήλωση), οι δύο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ στο μπασκετικό ταλέντο και την οξυδέρκειά τους. Μέσα στο Παλέ πρέπει να υπερισχύσει το δίδυμο του Άρη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποδώσουν οι δύο πλέι μέικερ των κίτρινων εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι.

Βεζένκοφ – Μαργαρίτης

Ο πιο συνεπής αμυντικός του αντίπαλου παίζει ακριβώς στην ίδια θέση με τον πρώτο σκόρερ της Α1. Ο Σάσα Βεζένκοφ θα έχει σήμερα ίσως το πιο δύσκολο έργο από κάθε άλλη φορά στην προσωπική άμυνα του Μαργαρίτη, ο οποίος βέβαια είναι… μόνος του στη θέση “4” αφού απουσιάζει ο Κακαρούδης. Ο Βεζένκοφ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, αλλά ίσως σήμερα χρειάζεται συμπαράσταση επιθετικά πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Αντιμετώπιση του Λάνγκφορντ

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετικό μήνα και η αντιμετώπισή του θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Είναι ρίσκο να παίξει πάνω του ο Νέιμικ ή ο Χαρίσης, γιατί ο Λάνγκφορντ έχει τη δυνατότητα να παίζει και μακριά από το καλάθι, άρα θα έχει πλεονέκτημα με πιο βαρύ κορμί απέναντί του. Ακριβώς εδώ “κολλάει” ο Σίμτσακ, στα ίδια “κυβικά” με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, που έχει ικανότητα να μαρκάρει και μακριά από το καλάθι.

Το περιφερειακό σουτ του Άρη

Τα τρίποντα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς μπαίνει στο ντέρμπι έχοντας 11/24 τρίποντα στις τελευταίες τέσσερις νίκες του Άρη, ποσοστό που αγγίζει το 50%, στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι κίτρινοι σε κάθε ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με ποιοτικούς σουτέρ (Κάρτερ, Τσόχλας, Δέδας κυρίως και Όντουμ, Λάνγκφορντ δευτερευόντως) που έχουν πάρει μεγάλα σουτ και ευστόχησαν σε πολλά παιχνίδια. Και οι δύο ομάδες πάντως δεν έχουν καλό ποσοστό σε ομαδικό επίπεδο. Ο Άρης με 103/294 σουτάρει με 35% έξω από τα 6,75μ. και ο ΠΑΟΚ με 97/292 σουτάρει με 33,2%.
SteelGandalf
Σήμερα απεκαταστάθη η τάξη.

Η ομάδα μας, κατάφερε να επιβληθεί επί της αντιπάλου της, σε ένα παιχνίδι που μας κράτησε σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο.

1η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 19-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 29-27

3η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 48-45

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 62-57

Box Score



Key facts of the match

ΤζοΑρλαουσκας
Τέτοια κακοποίηση του αθλήματος είχα χρόνια να δω. Η περιγραφή "στραβός εναντίον τυφλού" είναι ίσως ό,τι πιο ταιριαστό μου έρχεται στο μυαλό. Ένας κάκιστος Άρης, χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, ο οποίος με το ζόρι να έβγαλε 2 συνδυασμένες κινήσεις μέσα στον αγώνα και στηρίχτηκε αποκλειστικά στις ατομικές εμπνεύσεις των παικτών (Αντεκμπόγιε-Ριντ-Βεζενκοφ με ολίγη απο Νειμικ) εναντίον ενός επίσης κάκιστου ΠΑΟΚ. Ύπνος βαθύς, ύπνος γλυκός για τον Πρίφτη, ό οποίος διαγωνίστηκε επάξια τον δασκαλο Μιγιακι στην wax on, wax off τεχνική, ενώ και η διαιτησία παρέδωσε ρεσιτάλ ανεπάρκειας, σφυρίζοντας άλλα αντ' άλλων.

Εύφημος μνεία πρέπει να αποδωθεί και στον υπέροχο κόσμο του Άρη, ο οποίος με τα καπνογόνα και τον πυρσό που το βοοειδές στο πέταλο κλώτσησε προς το παρκέ δημιούργησε μια άκρως αθλητική ατμόσφαιρα. Είμαι σίγουρος ότι το πρωτοκολλο φιλοξενείας θα τηρηθεί και στο Παλατάκι.


Ευτυχώς υπάρχει και το "Καναπές Sports Arena" ούτως ώστε να συγχιζόμαστε σε real time φάση, αλλά τουλάχιστον να μην έχουμε δυσπνοιες για κάνα τριήμερο.

SteelGandalf
Σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, οφείλω να σας ενημερώσω πως ήταν καταπληκτική. Δεν συνέβη το παραμικρό (άναψαν 3-4 πυρσοί), παρά μόνο αυτό που ανέφερες. Ένας από τους φανατικούς, πέταξε μέσα στο παρκέ τον πυρσό που κρατούσε (πίσω από τη μία μπασκέτα). Κάπου διάβασα πως του έπεσε (το αναφέρω με επιφύλαξη, αφού μπορεί να πρόκειται για μπαρούφα). Με το βρέθηκε ο πυρσός στο παρκέ, κάποιος, πάνω στον πανικό του, έτρεξε και τον κλώτσησε, με αποτέλεσμα να πάει στην άκρη ενός τοίχου και να βάλει φωτιά σε κάτι, προφανώς, εύφλεκτο. Έσπευσαν οι υπεύθυνοι και την έσβησαν άμεσα.

Προφανώς πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αλλά μιλάμε για έναν κόπανο. Να τον εντοπίσουν και να τον σκίσουν. Δεν είναι σωστό και δίκαιο, εξαιτίας του, να χαρακτηριστούν αρνητικά και όλοι οι υπόλοιποι, που πραγματικά ήταν υποδειγματικοί. Δεν έπεσε ούτε καρφίτσα στο παρκέ. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, όταν είχαν φύγει οι περισσότεροι από αυτό, κάποιος πέταξε μια από τις γνωστές κορδέλες!!!

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το παιχνίδι, θα τοποθετηθώ αργότερα.

sarounas
για την ποιότητα του παιχνιδιού συμφωνώ απόλυτα με τον Τζο, η ατμόσφαιρα όμως όπως την αντιλαμβάνεται κανείς μέσα από την τηλεόραση πρέπει να ήταν απίστευτη.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς πως αν και το έβλεπα σε καφενείο με παππούδες που δεν ασχολούνται καθόλου με το αντικείμενο εντυπωσιαστηκαν και παρατηρούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αν και το παιχνίδι ήταν πραγματική παρωδία.

Αν έλειπαν τα γνωστά με τα υβριστικά συνθήματα όλη την ώρα και αυτά με τους πυρσούς η ατμόσφαιρα θα ήταν τέλεια και θα θύμιζε αγώνες κυπέλλου πρωταθλητριών 1988-91 και ευρωλίγκα 2006-08
ΤζοΑρλαουσκας
QUOTE (sarounas @ Feb 2 2015, 17:21 ) *
για την ποιότητα του παιχνιδιού συμφωνώ απόλυτα με τον Τζο, η ατμόσφαιρα όμως όπως την αντιλαμβάνεται κανείς μέσα από την τηλεόραση πρέπει να ήταν απίστευτη.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς πως αν και το έβλεπα σε καφενείο με παππούδες που δεν ασχολούνται καθόλου με το αντικείμενο εντυπωσιαστηκαν και παρατηρούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αν και το παιχνίδι ήταν πραγματική παρωδία.

Αν έλειπαν τα γνωστά με τα υβριστικά συνθήματα όλη την ώρα και αυτά με τους πυρσούς η ατμόσφαιρα θα ήταν τέλεια και θα θύμιζε αγώνες κυπέλλου πρωταθλητριών 1988-91 και ευρωλίγκα 2006-08



Αυτό το αν είναι που με τρώει φίλε Σαρούνας. Ότι μπορείς να έχεις το τέλειο (και είναι εφικτό), αλλά η ατιμωρησία έχει αποθρασύνει πολύ κόσμο, ο οποίος κιόλας το θεωρεί δικαίωμα του να ανάβει πυρσούς, γιατί είναι πιο μάγκας, πιο γαμάτος και πάει λέγοντας. Αλλά από την στιγμή που η διοίκηση αυτόν τον κόσμο θέλει μετά χαράς να τον έχει και να πληρώνει και τα σπασμένα του. Μόνο να μην ενοχλεί τον κόσμο που δίνει απο το υστέρημα του για να μπαίνουν τζάμπα οι οπαδάρες και να ακούν και τα "κοπλιμέντα" τύπου "καναπέδες" " πότες τρέξατε εσείς για τον ΑΡΗ μας?" και λοιπά και λοιπά.


alien-tour
QUOTE(ΤζοΑρλαουσκας @ Feb 3 2015, 07:28 ) *
Αυτό το αν είναι που με τρώει φίλε Σαρούνας. Ότι μπορείς να έχεις το τέλειο (και είναι εφικτό), αλλά η ατιμωρησία έχει αποθρασύνει πολύ κόσμο, ο οποίος κιόλας το θεωρεί δικαίωμα του να ανάβει πυρσούς, γιατί είναι πιο μάγκας, πιο γαμάτος και πάει λέγοντας. Αλλά από την στιγμή που η διοίκηση αυτόν τον κόσμο θέλει μετά χαράς να τον έχει και να πληρώνει και τα σπασμένα του. Μόνο να μην ενοχλεί τον κόσμο που δίνει απο το υστέρημα του για να μπαίνουν τζάμπα οι οπαδάρες και να ακούν και τα "κοπλιμέντα" τύπου "καναπέδες" " πότες τρέξατε εσείς για τον ΑΡΗ μας?" και λοιπά και λοιπά.


Το θέμα για τους πυρσούς,είναι οτι το θεωρούν φυσιολογικό (αυτοί που τους ανάβουν στο γήπεδο) και πως "κάνουν καλό στην ομάδα" με την ατμόσφαιρα αυτή.
Δεν σκέφτονται πχ.σωματική βλάβη των γύρω τους ή και δικοί τους,χρηματικά πρόστιμα κλπ.
Επίσης ανάβουν φωτιά σε κλειστό χώρο με τόσο κόσμο δίπλα με κίνδυνο να πάρουν φωτιά τα πανό και να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κόσμο και μετά για την ομάδα.
SteelGandalf
Όλα αυτά η ατιμωρησία τα θρέφει.

Αν τιμωρηθεί ένας, δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο.

Τώρα που θα πληρώσουμε πάλι πρόστιμο, πάει το κέρδος από την πώληση εισιτηρίων.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Κλήση της ΚΑΕ σε απολογία για το ντέρμπι

Σε απολογία κλήθηκε η ΚΑΕ Άρης για όσα έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι κίτρινοι θα απολογηθούν μέσω του Χρήστου Γρόλλιου.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. κλήθηκε σε απολογία από τον Αθλητικό Δικαστή για άναμμα πυρσών και υβριστικά συνθήματα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (1/2) με τον ΠΑΟΚ και θα απολογηθεί μέσω του νομικού συμβούλου της, Χρήστου Γρόλλιου».
alien-tour
8100€ η λυπητερή για το εφέ μας... blove.gif 68.gif (οι μλκιες πληρώνονται)
19700
5100
8100
Βάλε και τα 2 κεκλεισμένων...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρόστιμο στην ΚΑΕ για το ντέρμπι

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 8.100 ευρώ επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Άρης από τον αθλητικό δικαστή για όσα έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τους κίτρινους εκπροσώπησε κατά τη διαδικασία της απολογίας τους ο Χρήστος Γρόλλιος.


Ο νομικός της ομάδας απέδειξε πως δεν κύλησε κανένας πυρσός στο παρκέ, όπως έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα. Η ουσία όμως είναι ότι ο Άρης πλέον θεωρείται υπότροπος και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή στα παιχνίδια στο «Nick Galis Hall», διότι με το παραμικρό θα υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας του, κάτι που μεταφράζεται σε οικονομική ζημία για την ΚΑΕ.
SteelGandalf
Στο παιχνίδι της Κυριακής, ο Άρης, παρά το κακό αμυντικό του ξεκίνημα, κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, ξεκινώντας από την βελτίωση της άμυνας του. "Κατάφερε" στα πρώτα 5 περίπου λεπτά της αναμέτρησης να δεχθεί γύρω στους 15 πόντους, αλλά ολοκλήρωσε την 1η περίοδο, δεχόμενος 20 (σκορ 19-20).

Επιθετικά και οι δύο ομάδες είχαν προβλήματα, αλλά ο φιλοξενούμενος έδειχνε πιο καλά στοιχεία. Κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα. Έβρισκε πιο λογικές επιθετικές λύσεις και δημιουργούσε προβλήματα με την κινητικότητα των παιχτών του, οι οποίοι τρύπωναν, ουκ ολίγες φορές, μέσα στην ρακέτα των γηπεδούχων. Φάνηκε ξεκάθαρα η ανωτερότητα τους και το πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερναν και πόντους να πετυχαίνουν και μπροστά στο σκορ να βρίσκονται, αφού η δική μας η ομάδα, επιθετικά δεν ήταν σε καλή βραδιά. Θέλετε οι κακές επιθετικές επιλογές. Θέλετε η κάκιστη βραδιά του Πάσαλιτς. Θέλετε το καλό μαρκάρισμα πάνω στον Βεζένκοφ. Όλα αυτά μαζί, συνετέλεσαν ώστε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να είναι ανοιχτό και να μπορεί να κερδιθεί ή να χαθεί και από τις δύο ομάδες. Ο Άρης, αν εξαιρέσουμε την πραγματικά εκπληκτική του, κατά διαστήματα, άμυνα, έδειξε φανερές επιθετικές αδυναμίες και αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Reed (πραγματοποίησε μια πολύ μεστή εμφάνιση) και ο Naymick (ειδικά στην αρχή), θα είχε προβλήματα.

Το σημερινό παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό.

Πρώτον, θα διεξαχθεί σε "εχθρικό" έδαφος. Δεύτερον, οι σημερινοί γηπεδούχοι θα έχουν στην φαρέτρα τους δύο νέους παίχτες (Χαριτόπουλο και Σιναντίνοβιτς), μετά τους τραυματισμούς των Χαραλαμπίδη και, πρόσφατα, Κακαρούδη. Τρίτον, οι γηπεδούχοι δεν είναι ομάδα που χάνει εύκολα γενικά. Ειδικά στην έδρα της και μάλιστα δύο συνεχόμενους αγώνες. Τέταρτον, ο Άρης δεν θα έχει στην διάθεση του τον Torey Thomas, ο οποίος πάντως και στο παιχνίδι της Κυριακής δεν αγωνίστηκε πολύ (λόγω προβλήματος).

Για να μπορέσει ο Άρης να πάρει τη νίκη εκεί μέσα, θα πρέπει να πραγματοποιήσει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Είναι καλή η ψυχολογία της ομάδας, μετά την σημαντική νίκη της Κυριακής, αλλά μέχρι εκεί.

Τα υπόλοιπα μένει να αποδειχθούν στο γήπεδο.

15η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 7/2/2015, 17:00 (novasports3)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης



QUOTE(www.esake.gr)
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΠΑΟΚ - Άρης

Μετά την νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ με σκορ 62-57 την περασμένη Κυριακή (1/2) στο «Nick Galis Hall» στην αναμέτρηση που επαναλήφθηκε για την 2η αγωνιστική της Basket League, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται μεθαύριο Σάββατο (7/2, 17:00) στο «Παλατάκι».


Ο «Δικέφαλος» υποδέχεται τους «κίτρινους» για την 15η αγωνιστική και ο Γιάννης Γιαννούλης, ο διεθνής σέντερ που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για επτά χρόνια (1994-2001) και κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδας (1995 και ’99) και στον Άρη την σεζόν 2006-7, εύχεται: «Να γίνει ένας διαφορετικός αγώνας σε σχέση με της περασμένης Κυριακής (1/2) με περισσότερους πόντους και πιο ευχάριστος για τους θεατές».

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» και μπροστά στον κόσμο του έχει προβάδισμα για την νίκη, γιατί επιπλέον ο Άρης δεν δείχνει τόσο καλός εκτός έδρας», σχολιάζει ο Γιαννούλης, που εξακολουθεί στα 39 χρόνια του να αγωνίζεται, στον Ηρακλή Κοζάνης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά επισημαίνει ότι: «Το ΠΑΟΚ – Άρης είναι πάντα ντέρμπι και η εξέλιξη του απρόβλεπτη. Είναι ένας αγώνας με μεγάλη σημασία για τις ομάδες και τον κόσμο τους. Το μπάσκετ, άλλωστε, είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο θα συναντηθούν ΠΑΟΚ και Άρης την φετινή αγωνιστική χρονιά, συνεπώς η σημασία για τους φιλάθλους των δύο ομάδων είναι ακόμη μεγαλύτερη».
«Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε το περασμένο καλοκαίρι μια ομάδα που στηρίζεται σε 10 παίκτες και μέχρι τώρα στην φετινή σεζόν έχει πετύχει περισσότερα από όσα ο περίμενε ο κόσμος του μπάσκετ από εκείνον», είναι η άποψη του Γιαννούλη για τον γηπεδούχο του μεθαυριανού ντέρμπι. «Οι πολλοί τραυματισμοί και οι αλλαγές στο ρόστερ που ακολούθησαν τον αποσυντόνισαν, αλλά οι τραυματισμοί είναι κάτι αναμενόμενο στο σύγχρονο μπάσκετ. Καμία ομάδα δεν τελειώνει την σεζόν χωρίς τραυματισμούς σήμερα».

«Ο Άρης μετά από αρκετά χρόνια είχε την δυνατότητα το περασμένο καλοκαίρι να αποκτήσει ξένους παίκτες και διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Δημήτρη Πρίφτη», σχολιάζει ο Γιαννούλης για τους «κίτρινους» και τονίζει: «Το θετικό είναι ότι και οι δύο ομάδες είναι οργανωμένος στο γήπεδο και διοικητικά και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει προοπτική, ενώ ο Άρης θα αποκτήσει εάν συνεχίσει στον ίδιο… δρόμο».

Ποιοι παίκτες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου ντέρμπι; «Παίκτης… κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι ο Κέβιν Λάνγκφορντ. Παρότι έρχεται από τον πάγκο δίνει μεγάλη ώθηση στον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι εάν είναι σε καλή κατάσταση το Σάββατο θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα του για την νίκη. Ο Άρης κινείται γύρω από τον Βεζένκοφ, ο οποίος έχει μεγάλο ταλέντο και παρότι δεν έχει συμπληρώσει τα 20 χρόνια του είναι άνδρας κανονικός».

«Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο ντέρμπι, σε αθλητική ατμόσφαιρα», ήταν ο επίλογος του Γιαννούλη, που πρόσθεσε: «Ότι γίνεται στο γήπεδο, δεν πρέπει να αλλάζει στις δικαστικές αίθουσες. Επίσης οι διαιτητές πρέπει να δείχνουν την ίδια ευαισθησία είτε γίνονται επεισόδια σε βάρος τους, είτε σε βάρος των αθλητών».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Άλλος αγώνας έξι μέρες μετά, ποιες οι διαφορές από την περασμένη Κυριακή

Ο σημερινός αγώνας στην Πυλαία έχει διαφορές με αυτόν της Κυριακής. Ο Άρης θα πάει με μείον έναν (βασικό) του παίκτη, στον αντίπαλό του προστέθηκαν δύο νέα πρόσωπα, για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν εσχάτως.


Ο Τόρεϊ Τόμας είναι απώλεια, αλλά ο Άρης έχει κερδίσει αγώνες χωρίς τον Αμερικανό και έχει παίξει και καλό μπάσκετ σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επί της ουσίας χωρίς τον Τόμας κέρδισε την περασμένη Κυριακή τον σημερινό αντίπαλό του, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικός πλέι μέικερ του Άρη αγωνίστηκε 11 λεπτά και από αυτά τα μισά με πόνο στον δικέφαλο.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ θα έχει σήμερα μία παραπάνω λύση στην ρακέτα με την παρουσία του Δημήτρη Χαριτόπουλου και μία παραπάνω λύση στην περιφέρεια με τον Έντι Σιναντίνοβιτς. Η λογική λέει πως ο πρώτος θα πάρει χρόνο συμμετοχής γιατί ξέρει την ομάδα, τον αντίπαλο, το πρωτάθλημα. Ο Σέρβος δύσκολα θα βρει πολλά λεπτά συμμετοχής, ίσως ο Λιάπης θα είναι αυτός που θα παίξει περισσότερο.

Όπως και να έχει ο Άρης έχει κάνει σκάουτινγκ και για τα δύο νέα πρόσωπα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τους πάντες.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 21-15

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 35-43

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το σκορ, προηγούμενοι σταθερά με διαφορές από 4 έως 8 πόντους. Στην δεύτερη περίοδο και γύρω στα μέσα αυτής, ο Άρης ξεκίνησε άμυνα ζώνης και κατάφερε να βραχυκυκλώσει τον αντίπαλο του, κρατώντας τον για πάρα πολλά λεπτά στους 33 πόντους (έφτασε τους 35 με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές). Την ίδια στιγμή, κατάφερε να βρει πολλές φορές ελεύθερους παίχτες, στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρει πολλούς πόντους με δίποντα και τρίποντα (από Βεζένκοφ, Reed και Πάσαλιτς).

Έτσι, ολοκληρώθηκε λυτρωτικά για τους γηπεδούχους το 1ο ημίχρονο, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν πλήρως μέσα στο παρκέ. Το δεύτερο ημίχρονο αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον...
SteelGandalf
3η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 52-63

Ρεσιτάλ αμυντικό του Άρη που συνέχισε να εγκλωβίζει τους αντιπάλους του και να τους αναγκάζει να σουτάρουν με κακή ψυχολογία, αφού δεν έχουν εύκολη πρόσβαση χαμηλά στο καλάθι. Τρομερός Βεζένκοφ που έχει ήδη 28 πόντους και η 4η περίοδος αναμένεται να σπάσει καρδιές!!!

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 77-78

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Άρης από την στιγμή που πήρε κεφάλι στο σκορ, δεν βρέθηκε ξανά πίσω. Αν εξαιρέσουμε τα 2 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία, ως συνήθως, εμφανίσαμε τάσεις αυτοχειρίας, θεωρώ πως σήμερα πήραμε και τα σώβρακα του αντιπάλου μας. Ο κύριος Πρίφτης πήρε το πορτοφόλι του κυρίου Μαρκόπουλου, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Άρης πραγματικά παρέδωσε μαθήματα ψυχραιμίας. Ήταν σε όλα εξαιρετικός, με μοναδική παραφωνία τις ελεύθερες βολές (11/22) στις οποίες ήταν απαράδεκτος.

Τεράστιας σημασίας νίκη και από βαθμολογικής και από ψυχολογικής πλευράς! Καλύψαμε τους 2 από τους 3 βαθμούς της διαφοράς από τον συμπολίτη και αν κρατήσουμε το μυαλό στο κεφάλι μας, μπορούμε να κάνουμε εξαιρετικό 2ο γύρο.

Υ.Γ. Ξανά ελάτε τώρα στο Nick Galis Hall για να σας ρίξουμε και 3η φάπα!!!

Box Score



Key facts of the match

tuareg
η νικη ειναι 100% νικη Πριφτη που για δευτερη φορα πηρε τη ταυτοτητα του Σουλη.
Εκτος απο τη ζωνη και ολα τα πικ ν ρολ στην αμυνα,ο Σουλης ακομα ψαχνει να βρει τι εγινε και πηραμε τη διαφορα με το Βεζε στο 3
D-Wade
QUOTE(SteelGandalf @ Feb 7 2015, 18:23 ) *
Υ.Γ. Ξανά ελάτε τώρα στο Nick Galis Hall για να σας ρίξουμε και 3η φάπα!!!

Δε μου πέφτει λόγος μιας και δεν είμαι ΠΑΟΚτσης αλλά σαν moderator θα έπρεπε να διαβάσεις λίγο καλύτερα τους κανονισμούς του forum rolleyes.gif
sacarame
Ο SteelGandalf έχει υπάρξει υπόδειγμα ως τώρα και δεν έχει ξαναπροκαλέσει ποτέ με τα ποστ του. Παρ' όλα αυτά το ποστ είναι εκτός κανονισμών και για αυτό θα υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις που υπάρχουν για τους moderators.

Συνεχίζουμε..
SteveNashidis
Ο Βεζένκοφ έκανε παιχνιδάρα . Περιμένω να δω ποια ομάδα μεγάλη θα τον ζητήσει και πόσα θα δώσει στον Άρη. Η ομάδα του Άρη αν έβγαζε παρόμοια μαχητικότητα και σε άλλα παιχνίδια εκτός του ΠΑΟΚ θa μιλούσαμε για την ομάδα έκπληξη της φετινής χρονιάς. Όχι ότι δεν τα έχει πάει καλά μέχρι στιγμής.

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ξεφουσκώνει έπειτα από ένα καλό σερί εμφανίσεων τόσο σε ελλάδα όσο και την ευρώπη. Θέλει παίκτες που θα τονώσουν την ομάδα του , ο Σούλης.

QUOTE(sacarame @ Feb 7 2015, 20:37 ) *
Ο SteelGandalf έχει υπάρξει υπόδειγμα ως τώρα και δεν έχει ξαναπροκαλέσει ποτέ με τα ποστ του. Παρ' όλα αυτά το ποστ είναι εκτός κανονισμών και για αυτό θα υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις που υπάρχουν για τους moderators.

Συνεχίζουμε..


Φήμες λένε ότι οι κυρώσεις είναι του στυλ , υποχρεωτική παρακολούθηση αγώνων κάθε μέρα όπου η Εθνική Ελλάδος έχανε με κάτω τα χέρια από τους Ισπανούς (με ιδιαίτερη έμφαση στο flopping) και παιχνίδια όπου ο Γκάλης φορούσε άλλη φανέλα πέρα της κιτρινόμαυρης . Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν μέχρι και ανάληψη ομάδας στην D-League προς παραδειγματισμό smiley.gif smiley.gif smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.