Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
El_Cid
Έτσι ακριβώς είναι φίλε, δεν διαφωνώ σε τίποτε από αυτά που γράφεις.
ashton
Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας πάντως μεταξύ ΠΑΟΚ-Άρη-ΑΕΚ που φέρνει τον Άρη 3ο .
El_Cid
Κάπως απίθανο αυτό το ενδεχόμενο, καθώς θα πρέπει να κάνουμε μία παραπάνω νίκη από τον ΠΑΟΚ, έχοντας στα 4 τελευταία ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και εκτός το Ρέθυμνο, ενώ ο ΠΑΟΚ, εκτός του παιχνιδιού με ΑΕΚ έχει μάλλον εύκολο πρόγραμμα. Επιμένω, η 3η θέση χάθηκε στη Ρόδο. Εκτός αν η ομάδα μας εκπλήξει αυχάριστα και πάρει τουλάχιστον 2/3 από τα προαναφερόμενα παιχνίδια και επιπλέον τα Τρίκαλα εκτός.
ashton
Αν η ΑΕΚ (αλλά και ο Κολοσσός νωρίτερα) κερδίσει το Ρέθυμνο, τότε αυτό θα είναι μάλλον ψιλοαδιάφορο την τελευταία αγωνιστική .
Τα Τρίκαλα έχουν πρακτικά σωθεί ήδη και δεν θα παίζουν τη χρονιά στο άλλο εκτός που έχετε .
Ο Ολυμπιακός αν έχει πριν κερδίσει τον Παο στο ΟΑΚΑ, θα έχει καθαρίσει την πρωτιά και να χάσει στο Αλεξάνδρειο .
Timemaster
QUOTE(ashton @ Mar 31 2015, 09:22 ) *
Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας πάντως μεταξύ ΠΑΟΚ-Άρη-ΑΕΚ που φέρνει τον Άρη 3ο .


Καλησπέρα... σε αυτό το σενάριο θέλω να σταθώ εγώ.
η ήττα με διαφορά από την ΑΕΚ για εμένα δεν έκρινε την τρίτη θέση αλλά την τέταρτη.
η τρίτη θέση παίζεται σε αυτό το σενάριο.

Στην θεωρία θέση στην τετράδα ελπίδας των πλευ-οφφ (θέσεις 3-6) έχει ο ΠΑΟΚ , Ο Άρης , η ΑΕΚ και μια θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Ρέθυμνο και Ρόδο.

το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΟΚ: ΑΕΝΚ - ΡΟΔΟΣ - ΑΕΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Αρης: ΠΑΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ
ΑΕΚ: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΟΚ - ΚΑΟΔ
Ρεθυμνο: ΡΟΔΟΣ - ΑΕΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΡΗΣ
Ρόδος: ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΑΟΚ -ΚΑΟΔ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Βάση του προγράμματος έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Θεωρητικά έχουμε μια "εύκολη' νίκη με τα Τρίκαλα, δύο ήττες με ΠΑΟ-Ολυμπιακό και ένα ντέρμπι στη Κρήτη.
Λογικά ο ΠΑΟΚ θα πάει τελευταία αγωνιστική με δύο νίκες ακόμα και θα δώσει φιέστα με τα Τρίκαλα για την τρίτη θέση
Το τρένο της ΑΕΚ θα πάει για το 4/4 λογικά θα έχει και το αβαντάζ σε όλες τις ισοβαθμίες εκτός από την τριπλή (Αρης-Αεκ-ΠΑΟΚ)
Ενώ η 6η θέση θα παιχτεί την επόμενη αγωνιστική αν το Ρέθυμνο κερδίσει μέσα στη Ρόδο και στα Τρίκαλα θα παίζει τελευταία αγωνιστική για νίκη με εμάς με +6 ώστε να μας πετάξει εκτός 5άδας.

Για να είμαι ειλικρινής ανάμεσα σε 4η ή 5η θέση, ταξίδια στην Αθήνα και "σφαγή" προτιμώ έκτος με ελπίδες πρόκρισης τοπικά ντέρμπι και τζερτζελές να γίνεται.

Ουσιαστικά βέβαια όλα για εμένα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ να παίζει το πιο επικίνδυνοι παιχνίδι με την Κηφισιά όπου με ήττα του
και εμάς να κάνουμε ένα θαύμα νικώντας τον κουρασμένο ΠΑΟ από Ευρωλίγκα που καλοβλέπει Βεζένκωφ ή κερδίζοντας τον κουρασμένο και αδιάφορο Ολυμπιακό μετά από κατάκτησης της πρώτης θέσης μέσα στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια έπαψα να πιστεύω σε θαύματα και νομίζω πως το σενάριο της πέμπτης θέσης με αδιάφορο παιχνίδι στο τέλος είναι το πιο πιθανό.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Το πριμ βελτίωσης θέσης θα το πάρουμε ακόμα και στην έκτη θέση.
Υ.Γ.2 Ευκαιρία μεγάλη να πάρουμε εκδίκηση φέτος από τις δύο χαμένους αποκλεισμούς με πλεονέκτημα έδρας.

SteelGandalf
Υπάρχει μια τεράστια συνέντευξη του κόουτς Πρίφτη στο pressaris. Επειδή είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, θα παραθέσω τους δύο συνδέσμους των συγκεκριμένων άρθρων (αποτελείται από 2 μέρη), για όποιον ενδιαφέρεται:

PRESSARIS – Συνέντευξη: Ο Δημήτρης Πρίφτης ανοίγει τα χαρτιά του πριν την τελική «μάχη» στο πρωτάθλημα και αναλύει τις σκέψεις του για τον Άρη (Α' Μέρος).

Δημήτρης Πρίφτης στο PRESSARIS (Μέρος Β') για Βεζένκοφ, Ευρώπη, Εθνική ομάδα και… μπούλινγκ!
SteelGandalf
24η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 25/4/2015, 17:00

Τρίκαλα BC ARIES - Άρης


QUOTE(www.pressaris.gr)
Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Βεζένκοφ

Απέναντι στα Τρίκαλα θα βρεθεί αύριο Σάββατο (24/5, 5Μ.Μ., NS2 & NS2 HD/Λ.π.Λ., διαιτητές Αναστόπουλος, Ταβουλαρέας, Ανδρικόπουλος), ο Άρης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με στόχο τη 15η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.


Η προετοιμασία της ομάδας για τον εκτός έδρας αγώνα ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση στο «Nick Galis Hall». Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ακολούθησε μέρος της προπόνησης και θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στη Θεσσαλική πόλη. Το πρωί υποβλήθηκε σε μαγνητικό τομογραφία η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί αιμάτωμα στον τετρακέφαλο. Υπάρχουν πιθανότητες για να αγωνιστεί, κάτι που θα ξεκαθαρίσει αύριο.

Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Πριν από την προπόνηση, έγινε ανάλυση της ομάδας των Τρικάλων με τη βοήθεια του βίντεο.

Την αποστολή του Άρη (η οποία αναχωρεί το απόγευμα οδικώς για τα Τρίκαλα) απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Όγκο Αντεγκμπόγιε, Στέλιος Πουλιανίτης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Βασίλης Σίμτσακ, Γιάννης Καραθανάσης, Ντρου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης.

πηγή: arisbc.gr


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Σημαντικό παιχνίδι, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να βγάλουμε ενέργεια»

Ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο (25/4, 5μ.μ.) στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα και ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στο arisbc.gr, τόνισε τι πρέπει να κάνει η ομάδα μας για να πάρει την πέμπτη φετινή εκτός έδρας νίκη της.


Ο τεχνικός των κίτρινων επεσήμανε αρχικά: «Επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας, το οποίο κράτησε ένα μήνα. Κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε. Το παιχνίδι που παίζουμε είναι σημαντικής σημασίας σε ό,τι αφορά τη βαθμολογική μας κατάταξη στην κανονική περίοδο».

Συμπλήρωσε πως «θα έχουμε απέναντί μας μία ομάδα η οποία ουσιαστικά έχει πετύχει το βασικό της στόχο αλλά παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική σε κάθε αναμέτρηση, όπως έκανε στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό και αρκετούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Εμείς πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρή άμυνα και να βγάλουμε ενέργεια, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Θέλει να παίξει ο Βεζένκοφ, θα προσπαθήσει, αλλά…

Το αιμάτωμα στον τετρακέφαλο που ταλαιπωρεί τον Σάσα Βεζένκοφ, όπως έδειξαν χθες τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας καθιστά την συμμετοχή του στον σημερινό αγώνα με τα Τρίκαλα εξαιρετικά αμφίβολη.


Ο πρώτος σκόρερ της Α1 συμπεριλήφθηκε μεν στην αποστολή, θέλει να αγωνιστεί, αλλά το αν θα αγωνιστεί ή όχι είναι κάτι που θα απαντηθεί λίγη ώρα πριν το τζάμπολ. Πάντως ακόμα και στο ενδεχόμενο να παίξει, είναι βέβαιο πως δεν είναι έτοιμος, καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα.


Δεν υπάρχει λόγος για ρίσκα. Πάνω απ' όλα προέχει η υγεία των παιχτών.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Τρίκαλα BC ARIES - Άρης : 20-27

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Τρίκαλα BC ARIES - Άρης : 34-42

3η Περίοδος

Τρίκαλα BC ARIES - Άρης : 52-58

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Τρίκαλα BC ARIES - Άρης : 74-81

Box Score



Key facts of the match

SteelGandalf
23η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τρίτη, 28/4/2015, 20:45 (novasports2 + 2HD)

Άρης - Παναθηναϊκός


Αύριο, λοιπόν, το βράδυ, θα διεξαχθεί ο εξ αναβολής αγώνας της 23ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Άρης σε ένα κατάμεστο, όπως αναμένεται, Nick Galis Hall, καλείται να φανεί αντάξιος της ιστορίας του και να προσπαθήσει να κοντράρει στα ίσα τον αντίπαλο του. Πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο αν η ομάδα καταφέρει να το κερδίσει, θα μπορέσει να κοιτάει την 4άδα με περισσότερη αισιοδοξία. Σε περίπτωση ήττας, θα δυσκολέψουν τα πράγματα.

QUOTE(yellownews.gr)
Πρίφτης: «Σκληροί και ανταγωνιστικοί, με τη βοήθεια του κόσμου μας»

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται αύριο Τρίτη (28/4, 8.45μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο «Nick Galis Hall», σε εξ αναβολής αγώνα για την 23η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε τι πρέπει να κάνει η ομάδα μας για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για τη νίκη.


Μιλώντας στο arisbc.gr, ο κόουτς του ΑΡΗ τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρωλίγκα θα είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένος και ενεργοποιημένος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αναμφίβολα είναι πολύ καλή και σκληρή ομάδα και ξέρουμε ότι το ματς έχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας».

Αναφερόμενος στον ΑΡΗ, ο οποίος προέρχεται από αγώνα, το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα, ο Δημήτρης Πρίφτης επισήμανε: «Εμείς έχουμε να διαχειριστούμε κατ’ αρχήν το κομμάτι της κούρασης και της ελλιπούς προετοιμασίας, καθώς μεσολάβησαν μόλις δύο μέρες από το προηγούμενο παιχνίδι μας, όπως επίσης και κάποιους τραυματισμούς σημαντικών παικτών μας. Θέλουμε όμως να βγάλουμε ενέργεια, να είμαστε σκληροί και με τη βοήθεια του κόσμου μας να είμαστε ανταγωνιστικοί».


QUOTE(mpasketmania.blogspot.gr)
Άρης: Ερωτηματικό για Τόμας

Ακόμη δεν γνωρίζουν στο στρατόπεδο του Άρη αν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό στον αυριανό (28/04) αγώνα στο Nick Galis Hall ο Τόρεϊ Τόμας, ο άνθρωπος που πήρε πάνω του το παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα, απόντος του Αλέξανδρου Βεζένκοφ.


Μετά τον τραυματισμό του, ο Αμερικανός γκαρντ ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας ωστόσο το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί φαίνεται να μην υποχωρεί με τον Δημήτρη Πρίφτη να μην έχει στους σίγουρους τον Τόμας. Θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στη σημερινή προπόνηση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ωστόσο η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ήταν κανονικά παρών στη προπόνηση με τους υπόλοιπους παίκτες του Άρη και υπολογίζεται κανονικότατα για τον αγώνα της Τρίτης.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Έτοιμος για την υπερβάση με την ώθηση του κόσμου του! (PRESSARIS-Live, 20:45)

Οι υπερβάσεις επιτυγχάνονται όταν αγγίζεις το τέλειο και αυτό θα επιδιώξει σήμερα (20.45) ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, στον αγώνα της 23ης αγωνιστικής, που είχε αναβληθεί λόγω των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.


Οι κίτρινοι δεν είναι φαβορί. Είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα και με μεγαλύτερη ποιότητα και με περισσότερο βάθος στο ρόστερ του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης δεν μπορεί να παρουσιαστεί στο γήπεδό του, παρουσία των φιλάθλων του που θα γεμίσουν το Αλεξάνδρειο, έτοιμος να διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

Είναι βέβαιο ότι οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει να κάνουν το… τέλειο παιχνίδι. Να βγάλουν στο παρκέ την εξαιρετική αμυντική λειτουργία τους, στοιχείο που τους έχει φέρει μέχρι εδώ φέτος. Να έχουν σωστές επιθετικές επιλογές, μεγάλη ευστοχία κυρίως από τα 6,75μ. και παράλληλα να βάλουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό, να τον αναγκάσουν να… χαλάσει την απόδοσή του.

Τα προβλήματα δεν λείπουν. Ο Τόρεϊ Τόμας είναι αμφίβολος κι αν παίξει θα είναι όχι στο 100%. Ανέτοιμος είναι και ο Σάσα Βεζένκοφ, διότι προέρχεται από τον τραυματισμό στον τετρακέφαλο και από την χειρότερή του φετινή εμφάνιση σε προσωπικό επίπεδο (3/16 σουτ και -1 αξιολόγηση στα Τρίκαλα).

Ο Πρίφτης θα αισθανόταν πολύ καλύτερα αν αυτοί οι δύο παίκτες ήταν στο 100%, όμως πιστεύει ότι μπορεί η ομάδα του να κερδίσει σήμερα, αν μη τι άλλο να διεκδικήσει τη νίκη έως το τέλος.

Οι κίτρινοι εφόσον πετύχουν τη νίκη, τότε κάνουν ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την διατήρησή τους στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, έχοντας πλεονέκτημα στον α’ γύρο των πλέι οφ. Αυτό όμως είναι ακόμα κάτι μακρινό…

Προς το παρόν ο Πρίφτης και οι παίκτες του θέλουν μπροστά στον κόσμο της ομάδας να παρουσιάσουν μια εικόνα που θα ικανοποιήσει τα μάτια του φιλάθλου. Μέσα από αυτόν τον στόχο, μπορεί να έρθει και το αποτέλεσμα σήμερα…


Εντάξει, τα πράγματα ήταν δύσκολα ούτως ή άλλως. Με τον Thomas αμφίβολο και τον Βεζένκοφ σε όχι την καλύτερη δυνατή του κατάσταση, θεωρώ πως είναι απίθανο να μπορέσουμε να πετύχουμε τη νίκη. Μεταξύ άλλων, στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται και ο κακός δαίμονας του Άρη, ο φορμαρισμένος Νίκος Παππάς. Ποιος θα τον σταματήσει δεν ξέρω.

Μακάρι να παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.
SteelGandalf
Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

1η Περίοδος

Άρης - Παναθηναϊκός : 14-17

Μπήκε δυνατά ο Άρης, αλλά στην συνέχεια δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ενώ ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνα του και κατάφερε να πάρει μερικά επιθετικά ριμπάουντς, με τα οποία μπόρεσε να προσπεράσει στο σκορ.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Παναθηναϊκός : 23-38

Σε πολύ κακή κατάσταση η ομάδα, δεν μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, απέναντι σε έναν κατά πολύ ανώτερο του αντίπαλο.

Κακές επιθετικές επιλογές, πολλά λάθη (11 στο 1ο ημίχρονο) και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντς, συνθέτουν μια φυσιολογική διαφορά στο σκορ. Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός υπερτερεί κατά κράτος και στα ριμπάουντς (έχει 24 με 9 επιθετικά, έναντι 18, συνολικά, του Άρη), ήταν φυσικό επακόλουθο το να μπορέσει να ξεφύγει στο σκορ, αφού όσες φορές δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει με καλάθι την πρώτη του επίθεση, το πέτυχε σε δεύτερη ή/και τρίτη.

Από την άλλη, με την εξαιρετικά πιεστική του άμυνα, ο Παναθηναϊκός, έβαλε δύσκολα στον Άρη, ο οποίος δεν έχει απαντήσεις. Δεν μπορούν, οι παίχτες του, καλά καλά να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα είτε να υποπίπτουν σε λάθη, είτε να επιλέγουν βεβιασμένα σουτ χωρίς τύχη (ειδικά τρίποντα, έχοντας συνολικά 3/13 σε ένα κάκιστο ποσοστό).

Στον επιθετικό τομέα, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα, βρίσκει τον ελεύθερο παίχτη και κάνει την ζημιά (ήδη ο Παππάς έχει 12 πόντους με 2 τρίποντα, έχοντας έρθει από τον πάγκο).

Δεν βλέπω το πως μπορούμε να μαζέψουμε την διαφορά, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στο 2ο ημίχρονο. Για νίκη μας, ούτε λόγος. Αν δεν ήταν και ο εξαιρετικός αμυντικά Naymick, που καλύπτει τους πάντες και "σκεπάζει" τα καλάθια, θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για μας.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Παναθηναϊκός : 39-59

Το παιχνίδι έχει τελειώσει προ πολλού και απομένει να μάθουμε το τελικό σκορ. Έκανε μια-δυο προσπάθειες ο Άρης να μαζέψει την διαφορά (μπήκε με 5-0 σερί και μείωσε στους 10 πόντους), αλλά εκεί ο Παναθηναϊκός με αλλεπάλληλα τρίποντα από Παππά, Διαμαντίδη και Blums, όχι μόνο την διατήρησε, αλλά και την αύξησε.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Παναθηναϊκός : 56-72

Αφού κρίθηκε νωρίς το παιχνίδι, οι προπονητές έριξαν στο παρκέ και παίχτες με όχι μεγάλη γενικά συμμετοχή (Πουλιανίτης και Δήμας από πλευράς Άρη και Lawal, Μποχωρίδης από πλευράς Παναθηναϊκού). Η διαφορά μαζεύτηκε κάπως και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Box Score



Key facts of the match



Πραγματοποιήσαμε μια πολύ κακή εμφάνιση. Εντάξει, δεν λησμονούμε το γεγονός ότι ο Thomas και ο Βεζένκοφ δεν ήταν 100% έτοιμοι, αλλά η γενική εικόνα της ομάδας, μόνο ικανοποίηση δεν μπορεί να σκορπίζει. Όχι πως θα άλλαζε κάτι ουσιαστικό αν οι δύο προαναφερθέντες ήταν καλά. Μια ομάδα για να μπορέσει σε τέτοιο επίπεδο να φανεί ανταγωνιστική, πρέπει εκτός από τα "πρώτα βιολιά" να διαθέτει και παίχτες που θα συμπληρώνουν το puzzle. Δεν μπορούν δυο-τρεις παίχτες μόνοι τους να κερδίσουν έναν Παναθηναϊκό.
manj13
''Σε πολύ κακή κατάσταση η ομάδα, δεν μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, απέναντι σε έναν κατά πολύ ανώτερο του αντίπαλο.''


Aχ δυστυχως καποιοι στην ομαδα μου νομιζουν οτι μονο με διαθεση,σαβουαρ βιβρ και καλες προθεσεις μπορουν να φτιαχτουν οι ομαδες...Δυστυχως κατι τετοιο ειναι ουτοπια...Ισα που γλειψαμε το γκαζι στο 2 10λεπτο και μετα το παιζαμε...ΤΣΣΚΑ....
Και φαντασου αυτος ο Αρης ειναι απο τους πιο νοικοκυρεμενους που εχουμε δει τα τελευταια χρονια... sad.gif Αλλα καποιοι φιλοι του Παναθηναικου πρεπει να ζησουν αυτο που ζειτε εσεις τοσα χρονια στη Θεσσαλονικη για να ανακαμψετε,ωστε να δουν τι εστι βερικοκο...Μακαρι το καλοκαιρι να βρεθει σ αυτη την εντελως ακαταλληλη συγκυρια ανθρωπος να συνεχισει την προσπαθεια....Και κυριως ανθρωπος με ματι, να διαλεγει τιμιους παικτες απο το ραφι, που για την ωρα μπορειτε να ψωνιζετε....
SteelGandalf
QUOTE(manj13 @ Apr 28 2015, 22:32 ) *
''Σε πολύ κακή κατάσταση η ομάδα, δεν μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, απέναντι σε έναν κατά πολύ ανώτερο του αντίπαλο.''


Aχ δυστυχως καποιοι στην ομαδα μου νομιζουν οτι μονο με διαθεση,σαβουαρ βιβρ και καλες προθεσεις μπορουν να φτιαχτουν οι ομαδες...Δυστυχως κατι τετοιο ειναι ουτοπια...Ισα που γλειψαμε το γκαζι στο 2 10λεπτο και μετα το παιζαμε...ΤΣΣΚΑ....
Και φαντασου αυτος ο Αρης ειναι απο τους πιο νοικοκυρεμενους που εχουμε δει τα τελευταια χρονια... sad.gif Αλλα καποιοι φιλοι του Παναθηναικου πρεπει να ζησουν αυτο που ζειτε εσεις τοσα χρονια στη Θεσσαλονικη για να ανακαμψετε,ωστε να δουν τι εστι βερικοκο...Μακαρι το καλοκαιρι να βρεθει σ αυτη την εντελως ακαταλληλη συγκυρια ανθρωπος να συνεχισει την προσπαθεια....Και κυριως ανθρωπος με ματι, να διαλεγει τιμιους παικτες απο το ραφι, που για την ωρα μπορειτε να ψωνιζετε....


Σε έχω χάσει. Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς εννοείς.

Μην ξεχνάς όμως πως ο νοικοκυρεμένος Άρης (και οποιαδήποτε νοικοκυρεμένη ομάδα), υστερεί πολύ σε budget και, κατά συνέπεια, ποιοτικό έμψυχο δυναμικό όπως αυτό του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Καλή, λοιπόν, η νοικοκυροσύνη, αλλά δεν αρκεί από μόνη της για να σε κάνει ανταγωνιστικό απέναντι σε μεγαθήρια.
manj13
QUOTE(SteelGandalf @ Apr 28 2015, 22:35 ) *
Σε έχω χάσει. Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς εννοείς.

Μην ξεχνάς όμως πως ο νοικοκυρεμένος Άρης (και οποιαδήποτε νοικοκυρεμένη ομάδα), υστερεί πολύ σε budget και, κατά συνέπεια, ποιοτικό έμψυχο δυναμικό όπως αυτό του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Καλή, λοιπόν, η νοικοκυροσύνη, αλλά δεν αρκεί από μόνη της για να σε κάνει ανταγωνιστικό απέναντι σε μεγαθήρια.


Αυτο ακριβως λεω....Κι ειναι δυστυχως ο πικρος αντιλογος σε καθε Παναθηναικο ο οποιος λογω χαρακτηρα ΔΓ θελει την εξοδο του απο την ΚΑΕ με καθε κοστος....
SteelGandalf
Ο συγκεκριμένος πάντως που αναφέρεις, αμαυρώνει την εικόνα του Παναθηναϊκού, εντός κι εκτός των τειχών. Είναι λογικό ο πολύς κόσμος να τον απεχθάνεται.

Εμείς περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να ενημερωθούμε για τον επενδυτή που θα αναλάβει τον Άρη. Να μάθουμε ποιος είναι και τι προθέσεις έχει για την ομάδα. Πάνε πολλά χρόνια (εγώ είμαι 38 και ήμουν έφηβος) από όταν ο Άρης είχε προοπτικές και κατακτούσε τίτλους.

Μακάρι να μας δώσει τέτοιο όραμα και να επιστρέψει ο Αυτοκράτορας στον θρόνο του...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Η συμφωνία για την αλλαγή σελίδας θα δημιουργήσει άλλες προοπτικές»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, τονίζοντας ότι θα είναι πολύ θετικό για τον Άρη να μπει σε μια νέα εποχή διότι θα δημιουργήσει άλλες προοπτικές και υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.


Ο τεχνικός των κίτρινων είπε για το παιχνίδι: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ συγκεντρωμένος και ενεργοποιημένος, κάτι λογικό μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρωλίγκα. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε όμως ένα κακό δεύτερο δεκάλεπτο. Προδοθήκαμε από την επίθεση μας. Ήμασταν πολύ άστοχοι και είχαμε κακή λειτουργία. Ενώ υπήρχαν ανοικτές πάσες και σουτ, δεν τα βλέπαμε, γιατί είχαμε πίεση πάνω στην μπάλα. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα δρόμο για το πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για την μέτρια απόδοση του Βεζένκοφ στα δυο τελευταία παιχνίδια υποστήριξε: «Σίγουρα ο τραυματισμός του, τον επηρέασε. Είναι οι άμυνες που αντιμετωπίζει, όπως και η μέρα στην οποία θα βρεθεί. Το παιχνίδι του στηρίζεται πολύ στο μακρινό σουτ και εξαρτάται σε τι μέρα θα βρεθεί. Είναι η βάση μας και εξαρτόμαστε αρκετά από την απόδοση του. Στα Τρίκαλα η ομάδα κατάφερε να κερδίσει παρά το γεγονός οτι δεν είχε καλά ποσοστά. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι σίγουρα πιο δυνατός από τα Τρίκαλα».

Για το κακό δεύτερο δεκάλεπτο του Άρη ανέφερε: «Έχει να κάνει με την έντονη άμυνα πάνω στην μπάλα, στο πικ εν ρολ. Ενώ υπήρχαν παίκτες στην αδύναμη πλευρά, ήταν τόσο έντονη η πίεση που δεν μπορούσαμε να φτάσουμε την μπάλα εκεί».

Σε ερώτηση για την, όπως όλα δείχνουν, αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ σχολίασε: «Είναι πολύ θετικό αν ολοκληρωθεί όλο αυτό στο 100%. Θα είναι θετικό για την ομάδα, στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται. Θα δημιουργήσει και άλλες προοπτικές. Προσπαθούμε να μην ασχολούμαστε πολύ με αυτό, αλλά με την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε. Είναι ευχάριστο πάντως. Θα είναι καλό για τον Άρη και το μπάσκετ γενικότερα».
El_Cid
Τι πιθανότητες δίνετε να κρατήσουμε την 4η θέση στη regular season;


QUOTE
Τα σενάρια για τη τετράδα.

Μετά από τη νίκη του Ρεθύμνου επί της ΑΕΚ , τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κολοσσού και την ήττα μας από τον Παναθηναικό , τα πράγματα για τις θέσεις 3-6 , έγιναν λίγο ποιο ξεκάθαρα.
Εμείς με 2 νίκες στα επόμενα μας παιχνίδια , μπορούμε να πάμε ακόμα και τρίτοι , ενώ με 2 ήττες μπορεί να πέσουμε και στην 6η θέση ( που δεν πιστεύω πως είναι και τόσο κακό ).

Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά :
Η βαθμολογία τώρα είναι:
Θέση Ομάδα Νίκες
3 ΠΑΟΚ 17
4 Άρης 15
5 ΑΕΚ 14
6 ΑΓΟΡ 13

και το πρόγραμμα τις 2 τελευταίες αγωνιστικές:
ΟΜΑΔΑ 25 26
ΠΑΟΚ *ΑΕΚ Τρίκαλα
Άρης Ολυμπιακό *ΑΓΟΡ
ΑΕΚ ΠΑΟΚ *ΚΑΟΔ
ΑΓΟΡ *Τρίκαλα Άρη

Ας δούμε τώρα τι θέση βγαίνουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα:
3η θέση
2 νίκες εμείς και 2 ήττες ο ΠΑΟΚ.
4η θέση
Να κάνουμε όσες νίκες κάνει η ΑΕΚ
5η θέση
Να ισοβαθμήσουμε με την ΑΕΚ
Σε τριπλή ισοβαθμία με την ΑΕΚ και το Ρέθυμνο και να κρατήσουμε τη διαφορά από το Ρέθυμνο ( 6 πόντοι )
6η θέση
Να κάνουμε 2 ήττες , το Ρέθυμνο 2 νίκες και να χάσουμε και τη διαφορά.

Τώρα , η 3η θέση μου φαίνεται άπιαστο όνειρο , ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να χάσει από τα Τρίκαλα εντός έδρας και για να το κάνουμε ακόμα πιο σίγουρο , δεν πιστεύω πως θα κάνουμε 2 νίκες εμείς.
Για την 4η θέση πρέπει να μας κάνει το χατήρι ο ΠΑΟΚ και να κερδίσει την ΑΕΚ , αλλά και πάλι δεν το βλέπω πιθανό.
Το πιθανότερο είναι η 5η θέση να κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι μας στο Ρέθυμνο.
Το σενάριο να νικήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ , να χάσουμε εμείς από τον Ολυμπιακό και να νικήσει το Ρέθυμνο τα Τρίκαλα είναι πολύ πολύ πιθανό.
Αυτό μας φέρνει να παίζουμε την 5η θέση με το Ρέθυμνο.
Κι εκεί είναι το μεγάλο ερώτημα. Ήττα με +7 πόντους και 6η θέση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ή νίκη/ήττα με -6 πόντους και 5η θέση με αντίπαλο την ΑΕΚ;


http://basketballaris.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%...AC%CE%B4%CE%B1/
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Apr 29 2015, 16:50 ) *
Τι πιθανότητες δίνετε να κρατήσουμε την 4η θέση στη regular season;


Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θέλουμε οπωσδήποτε νίκη μέσα στο Ρέθυμνο (κάτι αρκετά δύσκολο) και σίγουρα να μην κερδίσει η Α.Ε.Κ. και τα δύο παιχνίδια της (εντός με Π.Α.Ο.Κ. και εκτός με Κ.Α.Ο.Δ.).

Αν η Α.Ε.Κ. κάνει το 2/2, φτάνει στους 42 βαθμούς (έχει 38 τώρα), ενώ εμείς που έχουμε 39, με μία ήττα (από Ολυμπιακό) και μία νίκη, επαναλαμβάνω δύσκολη αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ελπίζεις σε 4η θέση, μέσα στο Ρέθυμνο, θα φτάσουμε τους 42.

Στην ισοβαθμία, υπερτερεί η Α.Ε.Κ. στην διαφορά πόντων (έχουμε από μία νίκη, αλλά εμείς με 11 πόντους διαφορά, ενώ η Α.Ε.Κ. με 16).

Άρα, ολοκληρώνοντας, η μόνη περίπτωση για να "κλειδώσουμε" την 4άδα, είναι να κάνουμε εμείς το 2/2, κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Όλα είναι ανοιχτά, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.

Και για να απαντήσω στο ερώτημα-δίλημμα σου:

QUOTE
Κι εκεί είναι το μεγάλο ερώτημα. Ήττα με +7 πόντους και 6η θέση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ή νίκη/ήττα με -6 πόντους και 5η θέση με αντίπαλο την ΑΕΚ;


Και τους δύο τους έχουμε θεωρητικά. Τον μεν πρώτο τον κερδίσαμε φέτος δύο φορές και την δεύτερη την κερδίσαμε μία.

Αν, μάλιστα, προσθέσουμε στο ρόστερ μας και 1-2 παίχτες, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα υπέρ μας.

Το θέμα είναι αν αξίζει όλο αυτό, αφού πιστεύω πως μπορούμε να συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκό θεσμό και χωρίς όλα αυτά.
El_Cid
QUOTE(SteelGandalf @ Apr 29 2015, 16:05 ) *
Άρα, ολοκληρώνοντας, η μόνη περίπτωση για να "κλειδώσουμε" την 4άδα, είναι να κάνουμε εμείς το 2/2, κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Όλα είναι ανοιχτά, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.


Συμφωνώ και υπερθεματίζω. Πιο πιθανό βλέπω να κάνουμε δύο ήττες παρά 1 νίκη και 1 ήττα, ενώ οι δύο νίκες είναι σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο.

QUOTE(SteelGandalf @ Apr 29 2015, 16:05 ) *
Αν, μάλιστα, προσθέσουμε στο ρόστερ μας και 1-2 παίχτες, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα υπέρ μας.


Έχεις ακούσει κάτι συγκεκριμένο, πχ για άμεση μεταγραφική ενίσχυση από τους νέους χρηματοδότες;

QUOTE(SteelGandalf @ Apr 29 2015, 16:05 ) *
Το θέμα είναι αν αξίζει όλο αυτό, αφού πιστεύω πως μπορούμε να συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκό θεσμό και χωρίς όλα αυτά.


Σωστό. Υπάρχει όμως και το γόητρο, ενώ δεν ξέρω αν προβλέπεται κάποιο μεγαλύτερο μπόνους από τη διοργανώτρια αρχή αν καταλάβουμε υψηλότερη θέση.
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Apr 29 2015, 17:49 ) *
Έχεις ακούσει κάτι συγκεκριμένο, πχ για άμεση μεταγραφική ενίσχυση από τους νέους χρηματοδότες;


Σε παραπέμπω εδώ.

Νομίζω πως αποκαλύπτει ένα μέρος από τις άμεσες προθέσεις τους.
El_Cid
Ευχαριστώ, το είχα διαβάσει. Δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για μεταγραφική ενίσχυση εν όψει play offs.
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Apr 29 2015, 18:02 ) *
Ευχαριστώ, το είχα διαβάσει. Δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για μεταγραφική ενίσχυση εν όψει play offs.


Αυτό πως το ερμηνεύεις;

QUOTE
Επίσης, θα γίνει τετ α τετ με τον Δημήτρη Πρίφτη, από τον οποίο θα ζητηθεί και μια έκθεση για τις ανάγκες που, κατά τη γνώμη του, έχει η ομάδα, ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα που είχαν να κάνουν με την έλλειψη ρευστότητας.
El_Cid
Θα μπορούσε να σχετίζεται με ενίσχυση σε υποστηρικτό προσωπικό ή σε υλικοτεχνικές υποδομές (όργανα ασκήσεων, εξοπλισμοί μετρήσεων, κλπ), πιθανώς και με μεταγραφές, δεν νομίζω όμως ότι πρόκειται για κάτι άμεσο. Ίδωμεν.
SteelGandalf
25η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τετάρτη, 6/5/2015, 17:00 (novasports3)

Άρης - Ολυμπιακός


QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Ανταγωνιστικοί, συγκέντρωση για 40 λεπτά και… γεμάτο γήπεδο!»

Ο συντελεστής δυσκολίας του αυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο είναι μεγάλος, όμως ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει καλύτερη εικόνα και σαφώς πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο από την ομάδα του σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Στη γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο Πρίφτης υπογράμμισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο συνεχόμενο πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι, με μία ομάδα η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης και έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, με μόλις μία ήττα. Εύλογα, ο συντελεστής δυσκολίας της αναμέτρησης είναι μεγάλος. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολλές λύσεις, μεγάλη ποιότητα και πλούσια αθλητικά προσόντα και έχει δείξει ότι μπορεί να καλύπτει οποιαδήποτε απουσία σε έναν αγώνα» και συμπλήρωσε: «Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε και πρέπει να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η συγκέντρωση για 40 λεπτά είναι απαραίτητη για να παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όπως και η αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που μας έλειψε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και ελπίζουμε να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι».


QUOTE(pressaris.gr)
Αμφίβολοι Ντάρντεν και Μάντζαρης για Ολυμπιακό

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Τρεμέλ Ντάρντεν και Βαγγέλη Μάντζαρη στο παιχνίδι του «Nick Galis Hall», κόντρα στον Άρη, την ερχόμενη Τετάρτη (6/5, 17:00-NS3), για την 25η αγωνιστική.


Κι αυτό γιατί αμφότεροι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην προπόνηση της Δευτέρας (4/5) καθώς αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Ο Μάντζαρης ταλαιπωρείται από πρήξιμο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε κατά την διάρκεια του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να περιμένει την προπόνηση της Τρίτης (5/5), προκειμένου να δει αν θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή που θα ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη.

Πηγή: sentragoal.gr
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Στη 12αδα ο Νέιμικ αν και ανέτοιμος

Ο Ντρου Νέιμικ δεν είναι 100% έτοιμος, δεν προπονήθηκε σήμερα, αλλά θα είναι αύριο στην 12αδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «η προετοιμασία του Άρη ολοκληρώθηκε με μία απογευματινή προπόνηση. Ο Άντριου Νέιμικ, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στη μέση, προφυλάχθηκε και δεν ακολούθησε το πρόγραμμα. Ο Αμερικανός σέντερ Θα βρίσκεται στη 12άδα της αναμέτρησης (απόντος και του τραυματία Γιάννη Καραθανάση) και θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις περιστάσεις του αγώνα.Πριν από την προπόνηση, το τεχνικό τιμ του Άρη ανέλυσε τον Ολυμπιακό με τη βοήθεια του βίντεο.

Την αποστολή της ομάδας μας για την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Όγκο Αντεγκμπόγιε, Στέλιος Πουλιανίτης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, Δημήτρης Φλιώνης, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Βασίλης Σίμτσακ, Άντριου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Οριστικά με τρεις απουσίες ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη

Μετά τον Όλιβερ Λαφαγέτ, ο οποίος συνεχίζει τη θεραπεία του για τη θλάση που τον ταλαιπωρεί, εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με τον Άρη έμειναν επίσης οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Τρεμέλ Ντάρντεν!


Ο Έλληνας γκαρντ έχει ένα πρήξιμο στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, ενώ ο Αμερικανός νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο ύστερα από ένα χτύπημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Timemaster
Καλησπέρα...

Ένα σεντόνι για όλα....

Σήμερα ήταν ευκαιρία να καθαρίσουμε την τέταρτη θέση μετά την νίκη του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.
Δυστυχώς όταν ο "σκόρερ" της ομάδος σου έχει 1/7 σουτ (με πολλά ελεύθερα)
και χάνεις 2/3 λευ απ στον αιφνιδιασμό δε μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό.

Μας στοίχισε η απουσία του Νειμικ με τον Χαρίση να μένει από δυνάμεις στο τέλος.
Η αστοχία μας στα τρίποντα αλλά και σε εύκολα λευ απ. (0/4 τριποντα Αντεγκμπόγιε, 0/5 Τόμας , 1/6 Πασαλιτς)
(1/5διποντα Μούρτος, 0/3 Σίμιτσακ και Αντεγμπόγιε)

Εκ του αποτελέσματος πλέον πιστεύω πως η επιλογή Αντεγκμπόγιε ήταν κακή και αν θα έπρεπε να αλλάξω έναν παίχτη θα ήταν αυτός φέρνοντας κάποιον με χαρακτηριστικά Ευρωπαίου άσσου. Για αντικαταστάτης του Τόμας κάνει αλλά όχι για συμπαίχτης του.

Όσο αναφορά τα σενάρια επενδυτή ανακοινώθηκε πλέον το όνομα αυτού επίσημα από την ΚΑΕ (Νίκος Λάσκαρης) και αμέσως ήρθαν οι δηλώσεις του Πρίφτη για προσθήκη και όχι αντικατάσταση παίχτη.

Έχω περιέργεια να μάθω ποιος Έλληνας παίχτης του εξωτερικού είναι ελεύθερος να έρθει σαν αναπληρωματικός του Βεζένκωφ.

Τώρα όσο αναφορά τα σενάρια
Με νίκη ήμαστε πρώτοι τέταρτοι ότι και αν κάνει η ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ πέμπτη και το Ρέθυμνο έκτο.
Με ήττα εως 6 πόντους και νίκη ΑΕΚ ήμαστε πέμπτοι και παίζουμε με την ΑΕΚ
Με ήττα από 7 εως 25 πόντους και νίκη της ΑΕΚ ήμαστε έκτοι και παίζουμε με ΠΑΟΚ
Ενώ αν χάσει η ΑΕΚ μέσα στον ΚΑΟΔ που θέλει νίκη για οχτάδα και εμείς χάσουμε με εως 6 πόντους ήμαστε τέταρτοι και παίζουμε με το Ρέθυμνο
Ενώ αν χάσει η ΑΕΚ αλλά και εμείς με 7+ πόντους τότε παίζουμε με μειονέκτημα έδρας με το Ρέθυμνο


Οπότε πάμε το παιχνίδι στο πόντο και αν δούμε πως χάνει κάνουμε και εμείς μια ήττα με λίγους πόντους και επιλέγουμε Ρέθυμνο διαφορετικά κερδίζουμε και έχουμε ΑΕΚ με πλεονέκτημα.

Το ερώτημα είναι ήμαστε τόσο καλύτεροι του Ρεθύμνου για να το κάνουμε αυτό;

rolleyes.gif
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 24-16

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ολυμπιακός : 38-36

3η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 49-55

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ολυμπιακός : 58-69

Box Score



Key facts of the match



Υ.Γ. Με αρκετή καθυστέρηση, επειδή ήμουν στο γήπεδο και γύρισα αργά στο σπίτι. Λεπτομέρειες από τα όσα είδα, αργότερα. wink.gif

QUOTE(www.pressaris.gr)
Μπλόκαρε επιθετικά (στο β΄) και έχασε (58-69)…

Ο Άρης έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ένα… καταστροφικό (επιθετικά) δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο σκόραρε μόλις 20 πόντους, για να γνωρίσει τελικά την ήττα με 58-69 από τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Άρης είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Οι κίτρινοι με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, κυρίως σε αλληλοκαλύψεις και περιστροφές μπόρεσαν να περιορίσουν την δράση των παικτών του Ολυμπιακού που κινούν τα νήματα της ομάδας του Πειραιά.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν χωρίς καλάθι στο πρώτο ημίχρονο (2π. με βολές) και οι κίτρινοι με εξαιρετικούς τους Ριντ και Βεζένκοφ, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ντρου Νέιμικ, έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι.

Στο 5’ το σκορ ήταν 11-8 και δύο λεπτά αργότερα ο Άρης έφτασε στο +12 (24-12), παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση.

Ο Πρίφτης θέλησε να δώσει ανάσες στην περιφέρειά του, αλλά αυτό κόστισε, καθώς ούτε ο Μούρτος, ούτε ο Αντεγκμπόγιε έδωσαν λύσεις και σε συνδυασμό με την παρουσία του Σλούκα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 28-28 (16’) και προσπέρασε με τον Αγραβάνη (28-30).

Ο Άρης αντέδρασε, παρότι είχε κόντρα τη διαιτησία, και με συνεχόμενα καλάθια και φάουλ από Βεζένκοφ, Ριντ και Χαρίση πήγε στα αποδητήρια προηγούμενος με 38-36.

Οι κίτρινοι έκαναν πολύ άσχημο τρίτο δεκάλεπτο, εγκλωβίστηκαν από την άμυνα του Ολυμπιακού, που χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο, ισορρόπησε γρήγορα τον αγώνα. Στο 25’ το σκορ ήταν 42-42, στο 28’ και πάλι υπήρχε ισοπαλία (48-48), όμως στο τελευταίο δίλεπτο ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 49-55.

Ο Άρης μείωσε σε 52-55, όμως συνεχόμενα τρίποντα από Λοτζέσκι και Κατσίβελη έφεραν τους κίτρινους στο -11 (52-63) στο 33’. Παρά το τάιμ άουτ του Πρίφτη, η αστοχία από την περιφέρεια στοίχισε και αμυντικά… Η διαφορά έφτασε στο -15 (52-67), οι κίτρινοι δεν μπορούσαν να ευστοχήσουν με κανέναν τρόπο και μοιραία ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα…

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-36, 49-55, 58-69.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 3 (0/1δπ., 1/6τρ., 3ασ., 2κλ.), Δήμας, Ριντ 13 (1/2β., 3/6δπ., 2/4τρ., 4ρ.), Τόμας 4 (2/5δπ., 0/5τρ.), Πουλιανίτης, Χαρίσης 9 (6ρ., 3ασ.), Βεζένκοφ 19 (3/3β., 5/11δπ., 2/4τρ., 4ρ., 2ασ., 2κλ.), Μούρτος 10 (2), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πετγουέι 2, Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1), Παπαπέτρου 10, Σλούκας 14 (1), Λοτζέσκι 9 (1), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης 5 (1).
SteelGandalf
26η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 9/5/2015, 17:00 (novasports3)

Ρέθυμνο AEGEAN - Άρης


Και φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τα σενάρια τα έχουμε αναφέρει πιο πάνω. Αυτό που μένει, είναι το να δούμε τι απ' όλα θα συμβεί στην πράξη και πως θα διασταυρωθούν τα ζευγάρια των play-offs.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: Ποια είναι τα τρία “κλειδιά” της νίκης

Ο ρυθμός, η άμυνα και το μακρινό σουτ θα καθορίσουν την έκβαση του αυριανού αγώνα με το Ρέθυμνο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη.


Μιλώντας στο arisbc.gr ο τεχνικός των κίτρινων υποστήριξε αρχικά: «Φτάσαμε στην τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου και μας περιμένει ένα δύσκολο ματς, στο Ρέθυμνο, το οποίο θα κρίνει και τη θέση που θα καταλάβουμε στη βαθμολογία. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα για τη σημασία της αναμέτρησης. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλά δουλεμένη ομάδα, η οποία κάνει εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, με αρκετές πηγές κινδύνου».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να κερδίσει στην Κρήτη, ο προπονητής του επισήμανε: «Εμείς από την πλευρά μας αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά με τους παίκτες της γραμμής των ψηλών. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του και να παρουσιαστούμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο ρυθμός, το ριμπάουντ και το μακρινό σουτ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Με Τσιάρα στην αποστολή, στον… αέρα Νέιμικ-Σίμτσακ

Ο Γιώργος Τσιάρας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Άρη για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο κι ως εκ τούτου θα είναι στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Λίγη ώρα πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης θα αποφασιστεί η συμμετοχή των Νέιμικ και Σίμτσακ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.


Όπως αναφέρει το arisbc.gr: «Η τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ βρίσκει τον ΑΡΗ να αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο AEGEAN, αύριο Σάββατο (9/5, 5μ.μ., NS3 LIVE/NS2 & NS2HD/Λ.π.Λ., διαιτητές Γκόντας, Ψαριανός, Μητσόπουλος), στην Κρήτη.

Η προετοιμασία του ΑΡΗ ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (8/5) με μία προπόνηση στο «Nick Galis Hall», στην οποία πήρε μέρος και ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Τσιάρας. Ο Άντριου Νέιμικ και ο Βασίλης Σίμτσακ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη μέση, συμμετείχαν σε ένα μέρος της προπόνησης. Θα ακολουθήσουν την αποστολή (η οποία αναχωρεί στις 5.20μ.μ. αεροπορικώς) στην Κρήτη και η συμμετοχή τους θα κριθεί πριν από την έναρξη του αγώνα. Πριν από την προπόνηση, το τεχνικό τιμ ανέλυσε τον αντίπαλο στους παίκτες με τη βοήθεια του βίντεο.

Την αποστολή του ΑΡΗ απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Όγκο Αντεγκμπόγιε, Στέλιος Πουλιανίτης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιώργος Τσιάρας, Άντριου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης, Βασίλης Σίμτσακ».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Ρέθυμνο AEGEAN - Άρης : 20-17

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη περίοδος, σε ένα παιχνίδι το οποίο φαντάζει "ανοιχτό" μέχρι το τέλος του.

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Ρέθυμνο AEGEAN - Άρης : 28-38

Εκπληκτική 2η περίοδος για τον Άρη, που δέχθηκε μόλις 8 πόντους ενώ πέτυχε 21. Και μέχρι στιγμής, σε αυτό το 1ο ημίχρονο, ο ΑΓΟΡ είναι η ομάδα που υπερτερεί σε συνολικό αριθμό ριμπάουντς (έχει κερδίσει πολλές δεύτερες και τρίτες επιθέσεις με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντς). Έχει συνολικά 21 ριμπάουντς (10 επιθετικά), ενώ ο Άρης έχει 16 (2 επιθετικά).

Ο παίχτης που ξεχωρίζει από τους γηπεδούχους είναι ο Faye (9p, 7rebs), ενώ από πλευράς Άρη ο Βεζένκοφ έχει 11p. Σημαντική βοήθεια δίνει στον Άρη και ο τραυματίας Naymick (7p, 2rebs, 1block).

Γενικά παρακολουθούμε ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι, με τον Άρη να πατάει γκάζι με κάθε ευκαιρία και να πυροβολεί από παντού (11/16 2p και 5/13 3p), την στιγμή που οι γηπεδούχοι υστερούν και στις δύο αυτές κατηγορίες (9/23 2p και 3/15 3p).

Αν ο Άρης καταφέρει να συνεχίσει να αποδίδει τέτοια άμυνα και κατεβάσει και τα αμυντικά ριμπάοουντς, τότε θα κερδίσει το παιχνίδι. Προφανώς όμως η ομάδα του κ. Σκουρτόπουλου θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα της, κάτι που θεωρώ πως μπορεί να πετύχει, ώστε να επιστρέψει πιο δυναμικά στο 2ο ημίχρονο, το οποίο αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρον.

Υ.Γ. Στο ημίχρονο του αγώνα Κ.Α.Ο.Δ. - Α.Ε.Κ. : 26-43, η φιλοξενούμενη ομάδα δείχνει πως δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι. Από 'κει και πέρα, αν μείνουν έτσι τα αποτελέσματα, ο Άρης θα τερματίσει 4ος και η Α.Ε.Κ. 5η, με το Ρέθυμνο στην 6η θέση, τον Κολοσσό στην 7η και τον Κόροιβο στην 8η.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Ρέθυμνο AEGEAN - Άρης : 44-54

Συνεχίζεται, κατά κανόνα, η καλή εικόνα του Άρη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρεί την διαφορά των 10 πόντων (μειώθηκε στους 5, αλλά σύντομα την ξαναπήγε στους 12).

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Ρέθυμνο AEGEAN - Άρης : 66-69

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Άρης από την στιγμή που πήρε διαφορά, δεν κινδύνεψε και δεν απειλήθηκε στιγμή, παραλίγο, για ακόμη μια φορά, να αυτοκτονήσει. Στο τελευταίο λεπτό, από διαδοχικά λάθη και κακές επιλογές, η διαφορά από το +8 πήγε στο +2 και ενώ απέμεναν 24 δευτερόλεπτα για να λήξει ο αγώνας, είχε τη μπάλα η ομάδα του Άρη. Στην επαναφορά όμως έγινε λάθος και με 22 δευτερόλεπτα να απομένουν, το Ρέθυμνο είχε την τύχη του στα χέρια του για να κάνει την ολική ανατροπή. Παρόλο που ο Γιάννης Καλαμπόκης είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 68-68 και σε δεύτερη ευκαιρία ο Schaftenaar, δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να δεχθεί φάουλ, με 6 δευτερόλεπτα για το τέλος ο Naymick. Ο Αμερικανός του Άρη, ευστόχησε στην δεύτερη βολή, διαμορφώνοντας το 66-69, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στην τελευταία επίθεση, το Ρέθυμνο, δεν τα κατάφερε και πάλι (παρόλο που μπόρεσαν οι παίχτες του να σουτάρουν τρίποντο και συγκεκριμένα ο Faye).

Μεγάλη νίκη, έστω και με αυτό το συγκλονιστικό φινάλε και κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια της χρονιάς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης!!!

Box Score



Key facts of the match



QUOTE(www.pressaris.gr)
Διπλό στο Ρέθυμνο (66-69) και οριστικά τέταρτος ο Άρης!

Ο Άρης λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει στο Ρέθυμνο, αλλά πήρε τη νίκη με 66-69 και την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στην α’ φάση των πλέι οφ!


Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο ξεκίνημά του. Το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 7-2 (3’), όμως ο Άρης απάντησε με τρίποντα από Βεζένκοφ και Πάσαλιτς (7-8 στο 4’) και ήταν μπροστά με 8-10 στο πεντάλεπτο.

Το Ρέθυμνο με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ (10 στο α’ μέρος) προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, προηγήθηκε με 15-10 (6’) και 18-13 (8’), όμως ο Άρης με τρίποντα του Αντεγκμπόγιε κρατήθηκε στο παιχνίδι (20-17 στο 10’).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ένα από τα καλύτερα εκτός έδρας για την ομάδα του Πρίφτη. Η άμυνα των κίτρινων περιόρισε την δράση των παικτών του Ρεθύμνου, που σημείωσαν μόλις 8 πόντους. Επιθετικά ο Άρης μέσα από σωστές συνεργασίες βρήκε λύσεις όχι μόνο από τον εξαιρετικό Βεζένκοφ, αλλά και από τους Νέιμικ, Τόμας, Χαρίση και Αντεγκμπόγιε. Ο Νέιμικ αν και έπαιξε με δισκοκήλη ήταν συγκινητικός σε άμυνα και επίθεση, έβαλε τον Άρη μπροστά με 26-29 στο 15’ και ο Τόμας με πέντε σερί πόντους έγραψε το 28-34 (17’) πριν οι Χαρίσης και Βεζένκοφ διαμορφώσουν το 28-38 του ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο Άρης πέτυχε τα 11 από τα 16 καλάθια του με ασίστ, απόδειξη της σωστής συμπεριφοράς στην επίθεση.

Με τρίποντο του Τόμας ο Άρης ξέφυγε με 13 πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (28-41), όμως το Ρέθυμνο αντέδρασε γρήγορα κυρίως με τους Χόλις και Καλαμπόκη. Μείωσε στους 5 πόντους στα μέσα της περιόδου (40-45 στο 26’), όμως οι κίτρινοι απάντησαν άμεσα. Με τρίποντο του Τόμας και πάλι και καλάθια από Ριντ και Αντεγκμπόγιε επανέφεραν την διαφορά σε επίπεδα ασφάλειας (40-52 στο 27’), ελέγχοντας το παιχνίδι.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +10 για τους κίτρινους (44-54), οι οποίοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι και το 38’ όταν προηγήθηκαν με 56-66.

Κάπου εκεί μπλόκαραν τα… πάντα για τους κίτρινους και έδωσαν το δικαίωμα στο Ρέθυμνο – με συνεχόμενα λάθη – να μειώσουν στο καλάθι, όταν ο Σάφτενααρ έγραψε το 66-68 στα 24’’ πριν το φινάλε. Ο Βεζένκοφ με νέο λάθος στα 21’’ έδωσε τη μπάλα στους γηπεδούχους, οι οποίοι αστόχησαν με Καλαμπόκη και Σάφτενααρ αντίστοιχα. Ο Νέιμικ με 1/2 στα 4’’ πριν το τέλος έκανε το 66-69 και στην τελευταία επίθεση του Ρεθύμνου ο Φαγιέ αστόχησε σε τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 28-38, 44-54, 66-69.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σχίζας, Κουμπούρας 2, Σάφτενααρ 8 (10ρ.), Κάουνσιλ 8 (1), Άλεν, Καλαμπόκης 18 (3), Φαγιέ 15 (11ρ.), Σίννης, Χίλαρης 2, Κράβιτς 2, Χόλις 11.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 6 (2/6δπ., 9ασ.), Ριντ 2, Τόμας 11 (5ρ., 2ασ.), Χαρίσης 6 (3ρ.), Βεζένκοφ 17 (7/10δπ., 2/5τρ., 5ρ., 2ασ., 2κλ.), Νέιμικ 12 (2/5β., 5/8δπ., 4ρ., 2κοψ.), Μούρτος 2 (5ρ.), Σίμτσακ 2 (5ρ., 2ασ.), Αντεγκμπόγιε 11 (1/2β., 2/4δπ., 2/5τρ.).
SteelGandalf
Κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων, θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Κάτι που σκέφτηκα χθες και θέλω απλά να το καταγράψω κι εδώ.

Εκεί που όλοι πιστεύαμε πως η ήττα του Άρη από τον Κολοσσό, λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, στην Ρόδο (20η αγωνιστική, 14/3/2015, 78-77 στην παράταση), σε συνδυασμό με τη νίκη της Α.Ε.Κ. μέσα στον Κολοσσό την επόμενη βδομάδα (21 αγωνιστική, 21/3/2015, 65-72), θα απέβαινε καθοριστική για την προσπάθεια μας να καταταγούμε στην 4άδα, αποδείχθηκε πως δεν ίσχυαν οι εικασίες μας.

Ουσιαστικά, την θέση του Κολοσσού, ως ρυθμιστή, πήρε το Ρέθυμνο, αφού κέρδισε στην έδρα του την Α.Ε.Κ. (24η αγωνιστική, 25/4/2015, 80-79), ενώ σήμερα ηττήθηκε, πάλι στην έδρα του, από τον Άρη (26η αγωνιστική, 9/5/2015, 66-69).

Ως εκ τούτου, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, έστω και την τελευταία στιγμή, να καταφέρει ο Άρης να βρεθεί πάνω από την Α.Ε.Κ., τερματίζοντας 4ος, κάτι που πριν 2-3 αγωνιστικές φάνταζε πολύ δύσκολο (με τον Άρη να έχει να αντιμετωπίσει και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και το Ρέθυμνο εκτός έδρας στις 3 από τις 4 τελευταίες αγωνιστικές).

Για να σας προλάβω, να πω ότι ο Άρης, παρά την εξαιρετική του χρονιά, ως σύνολο, έκανε κάποιες ήττες τις οποίες θα μπορούσε να αποφύγει και με βάση αυτό το ενδεχόμενο, θα μιλούσαμε για μια απίθανη χρονιά (τουλάχιστον στην κανονική της διάρκεια). Αναφέρομαι κυρίως στην εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο, στην εντός από τον Κολοσσό (άσχετα που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πολύ σκληρός και μας κερδίζει και στην Θεσσαλονίκη), αλλά και στην εκτός από τον Κόροιβο, ενώ και το παιχνίδι με τον Κολοσσό, το εκτός έδρας, το οποίο έχασε στον πόντο στην παράταση θα μπορούσε θεωρητικά να το κερδίσει. Επίσης, έκανε μια πολύ βαριά ήττα μέσα στην έδρα του Απόλλωνα, στην Πάτρα, την στιγμή που οι περισσότερες ομάδες, μετά, πέρασαν εύκολα από εκεί.

Με όλα τα παραπάνω, δεν θέλω να πω ότι οι μοναδικές ήττες του Άρη θα ήταν αυτές από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Α.Ε.Κ. (εκτός), αλλά θέλω να καταδείξω πως ο φετινός Άρης θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση με την παρουσία του, ενώ, στην ουσία, δεν είχε τόσο δυνατές μονάδες, αλλά παρουσίασε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, έχοντας όμως και λογικά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι, είτε κατά την διάρκεια των παιχνιδιών.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για άλλες ομάδες, όπως π.χ. η Α.Ε.Κ. (που είναι καινούργια ομάδα) η οποία έχασε την 4η θέση την προτελευταία αγωνιστική με την ήττα στην έδρα της από τον Π.Α.Ο.Κ. (αν και ο Π.Α.Ο.Κ. μόνο τυχαίος και αδύναμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ώστε να μιλάμε για ήττα της Α.Ε.Κ. εκτός προγράμματος), αλλά και από το Ρέθυμνο (που ανέφερα και πιο πάνω).

Το αντίθετο μάλιστα, αφού μου προκάλεσε εντύπωση το πως η ομάδα μου κατάφερε να κερδίσει τον Π.Α.Ο.Κ. δύο συνεχόμενες φορές (σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η ψυχολογία και το momentum της πρώτης της νίκης στον αγώνα που επαναλήφθηκε).

Anyway, τα playoffs είναι προ των πυλών, διαδικασία η οποία είναι εντελώς διαφορετική πλέον.

Ο Άρης, παραδοσιακά, ζορίζεται τα τελευταία χρόνια, όταν έχει πλεονέκτημα έδρας και ειδικά με αντίπαλο την Α.Ε.Κ., είχε προβλήματα και απώλεσε το συγκεκριμένο πλεονέκτημα κατά το παρελθόν.

Μακάρι φέτος να αποδειχθεί πως η ομάδα μας θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσει την χρονιά με απόδοση που θα της χαρίσει, τουλάχιστον, την 4η θέση και μετά την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Γενική είσοδος 10 ευρώ με ΑΕΚ και κάλεσμα της ΚΑΕ για σολντ άουτ!

Γενική είσοδο 10 ευρώ όρισε η ΚΑΕ Άρης για τον πρώτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ με την ΑΕΚ, κάνοντας και κάλεσμα στον κόσμο για ένα ακόμα σολντ άουτ!


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η Άρης Κ.Α.Ε. ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι αύριο Δευτέρα (11/5) ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με την ΑΕΚ, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13/5, στις 8.30μ.μ. (NS2/NS2 HD) στο «Nick Galis Hall».

Η διοίκηση της Άρης Κ.Α.Ε., λαμβάνοντας το μήνυμα του κόσμου για πιο φθηνά εισιτήρια, όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ, ενώ για τις θέσεις 2-3 GOLD η τιμή είναι 15 ευρώ. Ισχύει το παιδικό εισιτήριο των 5 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν, αλλά κι αυτά του δεύτερου γύρου.

Η σεζόν έφτασε στο πιο κρίσιμο σημείο της και το κατάμεστο «Nick Galis Hall» είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσει ο Άρης στα πλέι οφ τα κεκτημένα της κανονικής περιόδου. Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο για να «σπρώξετε» τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του στη νίκη, με το τρίτο sold out της φετινής χρονιάς.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια από τα γραφεία της Άρης Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600) αύριο Δευτέρα (11/5) και την Τρίτη 12/5 από τις 9π.μ. ως τις 5μ.μ. Για την ημέρα του αγώνα θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση».
El_Cid
Πολύ ωραία ανάλυση, όπως πάντα, από τον SteelGandalf.

Για μένα το πλέον κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το πρώτο. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να "μιλήσει ο κόσμος". Με γεμάτο Αλεξάνδρειο οι πιθανότητες νίκης μας αυξάνονται αλματωδώς. Ελπίζω επίσης να πάμε πλήρεις, μάς στοίχισε πολύ η απουσία του Νέιμικ τις τελευταίες εβδομάδες.
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ May 11 2015, 12:07 ) *
Πολύ ωραία ανάλυση, όπως πάντα, από τον SteelGandalf.

Για μένα το πλέον κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το πρώτο. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να "μιλήσει ο κόσμος". Με γεμάτο Αλεξάνδρειο οι πιθανότητες νίκης μας αυξάνονται αλματωδώς. Ελπίζω επίσης να πάμε πλήρεις, μάς στοίχισε πολύ η απουσία του Νέιμικ τις τελευταίες εβδομάδες.


Στέργιος! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φίλε μου (ούτε εγώ γνωρίζω το όνομα σου).

QUOTE(www.pressaris.gr)
Άλλαξε το τσιπάκι στο Παλέ! Προσήλωση 100% στα πλέι οφ και την ΑΕΚ

Ο Άρης άλλαξε από χθες τσιπάκι… Έβαλε στην άκρη τις 16 νίκες, που αποτελούν ρεκόρ από το 2009 και μετά και στρέφει αποκλειστικά και μόνο την προσοχή του στην ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ.


Οι κίτρινοι επέστρεψαν χθες το πρωί από τη Κρήτη και προπονήθηκαν λίγες ώρες αργότερα ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον πρώτο αγώνα της σειράς που θα γίνει την Τετάρτη, στις 8.30 το βράδυ, όπως ορίστηκε χθες από τον ΕΣΑΚΕ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει να δει την πορεία των τραυματιών Βασίλη Σίμτσακ και Γιάννη Καραθανάση, ενώ και ο Ντρου Νέιμικ που προπονήθηκε χθες, χρειάζεται ειδική μεταχείριση λόγω της δισκοκήλης που τον ταλαιπωρεί.


Εννοείται πως ο 1ος αγώνας μπορεί να καθορίσει τα πάντα. Αν τον κερδίσεις, πας στον 2ο με ψυχολογικό πλεονέκτημα, την ώρα που ο αντίπαλος σου θα νιώθει μεγάλη πίεση, αφού με ήττα θα αποκλειστεί. Αν όμως τον χάσεις, χάνεσαι αφού στο επόμενο παιχνίδι δεν έχεις εναλλακτική πέραν της νίκης. Κομβικός, λοιπόν, ο πρώτος αγώνας της Τετάρτης.

Να ενημερώσουμε πως το δεύτερο παιχνίδι, στο Ο.Α.Κ.Α., θα διεξαχθεί το Σάββατο, 16/5/2015, στις 19:00 (σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.), ενώ, αν χρειαστεί και τρίτο, αυτό θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, 19/5/2015μ στις 20:30.
RipCity
ο Hairston είναι εκτός, ενώ δεν ξέρω και για Μπονσού που και να παίξει δύσκολα θα ναι 100%. ο Άρης έχει σοβαρό προβάδισμα πλέον.
SteelGandalf
QUOTE(RipCity @ May 11 2015, 14:26 ) *
ο Hairston είναι εκτός, ενώ δεν ξέρω και για Μπονσού που και να παίξει δύσκολα θα ναι 100%. ο Άρης έχει σοβαρό προβάδισμα πλέον.


Είναι πολύ σημαντική η απώλεια του Hairston (είναι σίγουρα εκτός; ), αλλά και ο Mensah Bonsu δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Το αυτό όμως ισχύει και για τους δικούς μας ψηλούς, με τον Naymick να έχει προβλήματα με δισκοκήλη (αν και προπονήθηκε χθες), τον Σίμτσακ έχει πρόβλημα με τη μέση του (δεν προπονήθηκε), ενώ και ο Καραθανάσης ταλαιπωρείται από τον ώμο του (δεν λογίζεται ως τόσο σημαντική η απουσία του, λόγω του χρόνου συμμετοχής του, όμως προφανώς επηρεάζεται η ομάδα και στις προπονήσεις της όταν υπάρχουν πολλοί τραυματίες).

Και για να σας προλάβω, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντικαταστήσουμε όλα αυτά τα κορμιά, αφού σε θέση κλασικού ψηλού υπάρχει μόνο ο Χαρίσης.

Ευτυχώς που ήρθε στην ομάδα ο Τσιάρας, που πιστεύω πως μέρα την ημέρα θα μπει στο κλίμα και στα συστήματα της, ώστε να μπορέσει την βοηθήσει όταν χρειαστεί.
SteelGandalf
Η συγκεκριμένη είδηση είναι πρωινή, αλλά δεν την είχα αναρτήσει μέχρι να δω τι θα συμβεί στον ορισμό.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Αρβανίτης στην ΚΕΔ για τον ορισμό των διαιτητών

Στα γραφεία της ΚΕΔ θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, για να είναι παρών στην διαδικασία του ορισμού των διαιτητών των αγώνων της πρώτης φάσης των πλέι οφ.


Η ΑΕΚ είναι η πιο ευνοημένη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, περισσότερο ακόμα κι από τους δύο “αιώνιους” και τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το ματς με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, όπου Καρακατσούνης και Παναγιώτου έδωσαν… ρεσιτάλ.

Οι δύο συγκεκριμένοι μαζί με τον Αναστόπουλο ήταν αυτοί που διέκοψαν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και φυσικά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για την λανθασμένη και άδικη απόφαση που πήραν.

Οι κίτρινοι δεν πρόκειται να ζητήσουν εξαίρεση διαιτητή ξανά, γιατί αυτό δεν έχει κανένα αντίκρυσμα βάσει κανονισμών. Με την παρουσία του Αρβανίτη στην διαδικασία του ορισμού θέλουν να δείξουν ότι ο Άρης είναι “παρών” και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Μένει να φανεί στην πράξη τι θα συμβεί…


Ήρθε η ώρα της ανάρτησης.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Και Παναγιώτου (στο πρώτο) και Καρακατσούνης (στο δεύτερο) με ΑΕΚ! Η «αγία» ΚΕΔ έκανε πάλι το θαύμα της!

Η ΚΕΔ είναι προφανές ότι έχει προτιμήσεις… Δεν εξηγείται διαφορετικά ο ορισμός του Παναγιώτου στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ και του Καρακατσούνη στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ…


Αναλυτικά οι διαιτητές της α” φάσης των πλέι οφ:

Α’ Φάση πλέι οφ
1ος αγώνας
Τετάρτη 12/05/2015
ΟΑΚΑ (κ.θ.) 16.30 Παναθηναϊκός – Κολοσσός Σταματόπουλος, Ανδρικόπουλος, Τσούνας (Καρούσης – Ελευθεριάδης)
ΚΓΠΑΟΚ 18.30 ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο Αναστόπουλος, Μητσόπουλος, Τζαφλέρης (Τανατζής)
Αλεξάνδρειο 20.30 Αρης – ΑΕΚ Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Παναγιώτου (Σιμητόπουλος)
ΣΕΦ Ολυμπιακός – Κόροιβος Μαγκλογιάννης, Παφίλης, Τσώνος Β. (Μουζάκης Στ.)

2ος αγώνας
Σάββατο 16/05/2015
Βενετόκλειο 16.30 Κολοσσός Ρ. – Παναθηναϊκός Μπήτης, Διαμαντής, Ξενικάκης (Βιντζηλαίος)
ΚΓ Μ. Μερκούρη 19.00 Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ Κορομηλάς, Ψαριανός, Δεσλής (Μαγκανάς)
ΟΑΚΑ 19.00 ΑΕΚ – Αρης Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Γ. (Σταύρου)
Σάββατο 23/05/2015
ΔΚΓ Ηλιδας Κόροιβος – Ολυμπιακός Γκούμας, Καλδίρης, Πουρσανίδης Κ. (Σπυρίδωνος)

3ος αγώνας (εφόσον χρειαστεί)
Τρίτη 19/05/2015
ΟΑΚΑ (κ.θ.) 16.30 Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρ. Γεωργιάδης, Παντελίδης, Ταρενίδης Στ. (Ακελ/Ντάβαρης)
ΚΓ ΠΑΟΚ 18.30 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Σχινάς, Φούφης, Σώμος (Σιμητόπουλος)
Αλεξάνδρειο 20.30 Αρης – ΑΕΚ Γκόντας, Μάνος, Ταβουλαρέας (Τανατζής)
Δευτέρα 25/05/2015
ΣΕΦ Ολυμπιακός – Κόροιβος Συμεωνίδης, Μαλαμάς, Παπαδόπουλος (Παλάτος)

Κατά την διεξαγωγή των αγώνων των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 θα εφαρμοστεί στους τηλεοπτικά μεταδιδόμενους αγώνες ο κανόνας του άρθρου 26 παρ. 3 εδ. λ Κανονισμού Πρωταθλήματος (άρθρο 46.12 των Επίσημων Κανονισμών Καλαθοσφαίρισης 2014 της FIBA) σύμφωνα με τον οποίο ο Α’ διαιτητής του αγώνα έχει την εξουσία να εγκρίνει πριν από την έναρξη του αγώνα και να χρησιμοποιήσει τεχνικό εξοπλισμό (Σύστημα Στιγμιαίας Επανάληψης -Instant Replay System – IRS) για να αποφασίσει πριν από την υπογραφή του Φύλλου Αγώνος στις αναφερόμενες στα ανωτέρω άρθρα περιπτώσεις.
SteelGandalf
QUOTE(SteelGandalf @ May 9 2015, 21:43 ) *
Ο Άρης, παραδοσιακά, ζορίζεται τα τελευταία χρόνια, όταν έχει πλεονέκτημα έδρας και ειδικά με αντίπαλο την Α.Ε.Κ., είχε προβλήματα και απώλεσε το συγκεκριμένο πλεονέκτημα κατά το παρελθόν.


QUOTE(yellownews.gr)
Η προϊστορία στο Άρης - ΑΕΚ

Μπορεί τα 10 παιχνίδια μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ στο πλαίσιο των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ να μην έκριναν έναν τίτλο ή κάποια υψηλή θέση όμως έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.
10 χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση τους σε αυτό το κομμάτι του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες με τα κίτρινα, θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες, ίσως στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της πρώτης φάσης. Αυτό δείχνει άλλωστε η ιστορία, η δυναμική τους και βέβαια η βαθμολογική τους θέση στην κανονική περίοδο αφού ο Αρης τερμάτισε 4ος και η ΑΕΚ 5η.


Η πρώτη φορά που οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώθηκαν στα πλέι οφ του επαγγελματικού πρωταθλήματος ήταν την περίοδο 1992-1993. Ηταν όμως μια διαδικαστικού χαρακτήρα σειρά αφού έκρινε απλώς, την 5η θέση. Ο Αρης την κατέκτησε νικώντας εκτός με 87-73 (Παταβούκας 16, Ποδαράς 13 - Γιαννάκης 26, Πετσάρσκι 17) και εντός έδρας με 92-69 (Άντερσον 18, Βουρτζούμης 15 - Παταβούκας και Χάμιλτον 14).

Εξι χρόνια μετά για την περίοδο 1998-1999 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την προημιτελική φάση και ο Αρης πήρε την πρόκριση με 2-1. Επικράτησε εντός στο πρώτο παιχνίδι με 65-61 (Λιαδέλης 23, Μιούρσεπ 17 - Τσακαλίδης 13, Αρλάουκας 12), έχασε στο δεύτερο εκτός με 65-59 (Αρλάουκας 20, Ντάνιελς 14 - Μιούρσεπ 16, Λιαδέλης 12) και νίκησε στο τρίτο παιχνίδι, εντός έδρας με 84-62 (Λιαδέλης 22, Σιγάλας 20 - Κορωνιός 17, Ντάνιελς 14).

Η πιο αξέχαστη, μεταξύ των δύο ομάδων, σειρά, ήταν εκείνη της περιόδου 2003-2004 και πάλι για τα προημιτελικά. Ο Αρης χρησιμοποιούσε εκείνη τη σεζόν ως έδρα του το Ιβανώφειο αφού η “Nick Galis Hall” ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρώτος αγώνας ήταν ακατάλληλος για καρδιακούς. Η ΑΕΚ νίκησε με 107-101 (Μπέιλι 37, Πάρκερ 18 – Χατζής 22, Ζήσης 18) παίρνοντας το προβάδισμα στη σειρά, αφού εκμεταλλεύτηκε τα οικτρά ποσοστά του Αρη στις βολές καθώς οι γηπεδούχοι είχαν 13/37 με τον Σμους Πάρκερ να έχει τα 12 από τα 24 άστοχα σουτ της ομάδας του από τη γραμμή του φάουλ με 2/14! Στην Αθήνα η ΑΕΚ νίκησε με μεγαλύτερη άνεση και σκορ 74-62 (Λόλις και Ταπούτος 13 – Βετούλας 13, Μπέιλι 12) για να περάσει στα ημιτελικά.

Ενα χρόνο μετά στην ίδια φάση αλλά με διαφορετικό “format” στο σύστημα διεξαγωγής, η ΑΕΚ αναδείχτηκε και πάλι η νικήτρια της σειράς με τον Αρη. Νίκησε εύκολα στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα με 88-68 (Μπέιλι 27, Χατζής 17 - Κόλινς 18, Στακ 14) αλλά έχοντας το μειονέκτημα έδρας, έπρεπε να νικήσει μια φορά στη Θεσσαλονίκη. Εχασε στο δεύτερο με 74-65 (Τζόνσον 19, Πάντιους 15 - Μπέιλι 17, Μπουρούσης 14) και κατάφερε να επικρατήσει στο τρίτο παιχνίδι με 76-70 (Κόλινς 18, Στακ 17 - Νίσεβιτς και Μπέιλι 15) για να αποκλείσει εκ νέου τον Αρη.


Ακριβώς σε αυτές (τις δύο τελευταίες σειρές αγώνων των playoffs) αναφερόμουν όταν έγραψα προχθές για τα προβλήματα που είχαμε κατά το παρελθόν. Πάνε κιόλας 11 και 12 χρόνια. Απίστευτο! Επειδή δεν συγκρατώ χρονολογίες και λεπτομέρειες, είχα την αίσθηση πως ήταν πιο πρόσφατα.
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2015

1η Φάση (Προημιτελικοί) - 1ος Αγώνας

Τετάρτη, 13/5/2015, 20:30 (novasports2 & 2HD)

Άρης - Α.Ε.Κ.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Με πανοπλία Αυτοκράτορα έτοιμος για το πρώτο βήμα πρόκρισης μέσα στο Παλέ! (PRESSARIS-Live, 20:30)

Ο Άρης έφτασε στο σημείο που ήθελε όλη τη χρονιά. Τα πλέι οφ ξεκινούν με τους κίτρινους να υποδέχονται έναν σπουδαίο αντίπαλο έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, εκεί όπου φέτος μετρούν 10 νίκες σε 13 αγώνες. Το σημερινό (20:30) παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο είναι ίσως το πιο σημαντικό της σειράς και οι κίτρινοι είναι πανέτοιμοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.


Οι κόποι όλης της χρονιάς και το 16-10 της κανονικής διάρκειας – ρεκόρ εξαετίας που έφερε την ομάδα στην 4η θέση – έφεραν τον Άρη σε ρόλο γηπεδούχου σήμερα απέναντι στη νεοφώτιστη και νεόπλουτη ΑΕΚ.

Αγωνιστικά κοντράρονται δύο διαφορετικά στιλ μπάσκετ. Ο Άρης είναι αμυντικογενής ομάδα που παράγει μπάσκετ μέσα από την αμυντική λειτουργία του. Οι κίτρινοι είχαν την τέταρτη καλύτερη άμυνα με 71 πόντους μέσο όρο παθητικό σε 26 αγώνες.

Η ΑΕΚ είναι ακριβώς το αντίθετο. Ζει και πεθαίνει από την επίθεσή της. Σκόραρε κατά μέσο όρο 80 πόντους σε κάθε παιχνίδι, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση, όμως αμυντικά πάσχει. Είχε καλύτερη άμυνα μόνο από τις τρεις τελευταίες ομάδες στο πρωτάθλημα: Τρίκαλα, Πανελευσινιακό και Πανιώνιο!

Προβλήματα, ωστόσο αντιμετώπισε στην επίθεση και ο Άρης, μη έχοντας άλλη αξιόπιστη λύση πέραν του Σάσα Βεζένκοφ.

Είναι πάντως πολύ καλύτερο να μπαίνει μια ομάδα στα πλέι οφ έχοντας ως σταθερή αξία την άμυνά της, παρά την επίθεσή της, που είναι μια παράμετρος πιο ευμετάβλητη σε έναν αγώνα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης πολύ ορθώς υποστήριξε πριν λίγα 24ωρα ότι δεν μπορεί ο Άρης μόνο με την άμυνα να κερδίσει στα πλέι οφ, χρειάζεται να βρει σκορ και από άλλους παίκτες εκτός του Βεζένκοφ. Ακούγεται λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ με ή χωρίς απουσίες είναι ομάδα που εκτελεί γρήγορα, πάει σε πολλές κατοχές και έχει καλό περιφερειακό σουτ.

Η άμυνα του Άρη θα είναι εκεί. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο, γιατί αυτό συμβαίνει από το ξεκίνημα της περιόδου. Το θέμα των κίτρινων είναι η επίθεση και εκεί η ομάδα θα ξεμπλοκάρει, αν και εφόσον βάλει μακρινά σουτ, τρίποντα.

Το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό της σειράς, δίχως αμφιβολία. Κερδίζεις και έχεις πετύχει το 50% του στόχου. Χάνεις και παίζεις με την πλάτη στον τοίχο.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Έτοιμοι για σκληρή μάχη σε γεμάτο γήπεδο»

Ο Άρης ρίχνεται σήμερα Τετάρτη (13/5, 8:30μ.μ.) στη μάχη των πλέι οφ, φιλοξενώντας την ΑΕΚ και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε τι πρέπει να κάνει η ομάδα μας για να… ανοίξει το σκορ στη σειρά που θα οδηγήσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.


Μιλώντας στο arisbc.gr ο κόουτς των κίτρινων δήλωσε:

«Φτάσαμε στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν και αντίπαλός μας για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και πολλές λύσεις στο ρόστερ της. Είμαστε έτοιμοι για μία σκληρή μάχη με την ΑΕΚ και είναι πολύ καλό για μας που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αφού όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη που δίνει στην ομάδα το «Nick Galis Hall».

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: «Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί σε τέτοια ματς η οποιαδήποτε χαλάρωση κοστίζει. Πέρα από τον περιορισμό των ατού της ΑΕΚ, πολύ σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε αποτελεσματικοί στην επίθεση, αφού η ευστοχία, ειδικά στο μακρινό σουτ, είναι απαραίτητη για να έρθει η νίκη απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Πιστεύω ότι θα αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και ειδικά σε τέτοια ματς, η βοήθεια που δίνει ο κόσμος είναι μεγάλη».


QUOTE(www.pressaris.gr)
Δεν «χαλάει» το μυαλό τους, περιμένουν μια πλήρη ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί στο Αλεξάνδρειο έχοντας αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο ο Άρης προετοιμάστηκε για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πλήρη και με αυτό το σκεπτικό θα μπει στο παρκέ σήμερα το βράδυ.


Από την ΑΕΚ, χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, τονίζουν όλοι ότι ο Μαλίκ Χέρστον δεν προλαβαίνει τον σημερινό αγώνα και θα κάνει προσπάθεια να παίξει στο δεύτερο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, λόγω κάκωσης στον ώμο. Μένει να φανεί αν στην πραγματικότητα μπορεί ή όχι να αγωνιστεί ο Χέρστον και η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες. Αν όντως δεν αγωνιστεί τότε πρόκειται για τη σοβαρότερη απουσία που θα μπορούσε να έχει ο αντίπαλος του Άρη, διότι ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης που διαθέτει και επιθετικά και αμυντικά.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Ποπς Μενσά Μπονσού, που δεν αγωνίστηκε στη Δράμα και είχε ταλαιπωρηθεί από αφυδάτωση, ωστόσο αναμένεται να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης είναι έτοιμος για μια πλήρη ΑΕΚ, έχοντας αναπροσαρμόσει τα πλάνα του σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.
SteelGandalf
Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 25 λεπτών, εξαιτίας προβλήματος σε ένα από τα δύο χρονόμετρα των 24ων δευτερολέπτων. Δεν επιδιορθώνεται, οπότε έτσι θα ολοκληρωθεί όλος ο αγώνας (με ένα χρονόμετρο).

1η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 20-22

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 40-40

Κακές άμυνες από τις δύο ομάδες, ειδικά από τον Άρη που υποτίθεται πως έχει ως βασικό του όπλο την καλή άμυνα, με την φιλοξενούμενη ομάδα να έχει πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει (σε ψηλό σκορ, αφού έχει μέσο όρο γύρω στους 80 πόντους).

ΑΡΗΣ - Α.Ε.Κ.

5/6 - FT - 10/13
10/20 - 2p FG - 9/14
5/10 - 3p FG - 4/14

13 (3 Off) - Rebs - 16 (4 Off)
8 - Assists - 9
2 - Blocks - 0
4 - Turnovers - 6

Μεγάλη ισορροπία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες (απόλυτη στο σκορ) και η ερώτηση που πλανάται είναι η εξής:

Θα κερδίσει η άμυνα ή η επίθεση τον αγώνα; Μπορεί ο Άρης να ακολουθήσει σε τόσο υψηλό σκορ την αντίπαλο του ή θα καταφέρει να την περιορίσει;

Οι απαντήσεις στο 2ο ημίχρονο που προμηνύεται συναρπαστικό.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 63-52

Με επιμέρους 23-12, με τρομακτική άμυνα από την ομάδα του Άρη, το σκορ έχει διαμορφωθεί έτσι (στο +11), αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 71-69

ΧτικιΆρης, στην 4η περίοδο, αφού πέτυχε μόλις 8(!!!) πόντους, δέχθηκε 17, αλλά κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι και να κάνει το 1-0 στην σειρά.

Σήμερα η δυνατή άμυνα κατάφερε να κερδίσει την, κατά γενική ομολογία, καλύτερη επίθεση. Βέβαια, στο τέλος (ποιο τέλος δηλαδή, σε ολόκληρη την 4η περίοδο), λίγο έλειψε να αποδειχθεί, για ακόμη μια φορά, πως όσο καλή άμυνα και αν παίζεις, δεν αρκεί για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια. Αυτό που φοβόμουν, έτσι όπως έβλεπα να εξελίσσεται το παιχνίδι, δεν συνέβη και πήραμε μια σπουδαία νίκη.

Άλλο παιχνίδι αυτό μέσα στην Αθήνα, στο οποίο, αν έχουμε ανάλογη εικόνα, θεωρώ απίθανο ακόμα και το να κοντράρουμε την αντίπαλο μας.

QUOTE(aris.re)
Τέλος καλό, όλα καλά: 71-69, ο Άρης έκανε το 1-0

Κανείς δεν είπε πως τα ματς απέναντι στην ΑΕΚ θα είναι εύκολα. Ο Άρης ίδρωσε αλλά τελικά τα κατάφερε να κάνει την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να περάσει στην επόμενη φάση των play off. Η νίκη θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άνετη αν ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμα των 11 πόντων που είχε 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Κι όμως, οι κίτρινοι κατάφεραν να το κάνουν ντέρμπυ, και η ΑΕΚ ισοφάρισε ένα περίπου λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.


Το παιχνίδι κρίθηκε τελικά χάρη σε δύο ελεύθερες βολές του Αντεκμπόγιε που κέρδισε 10" πριν την λήξη. Η ΑΕΚ ευτυχώς δεν κατάφερε να απαντήσει και ο Άρης πήρε τελικά μια δύσκολη και αγχωτική νίκη με 71-69. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και το 1-0 για τους κίτρινους που θα πάνε με λιγότερο άγχος στην Αθήνα.

Εκπληκτική η παρουσία του κόσμου και φυσικά την παράσταση έκλεψε ο Νίκος Λάσκαρης μαζί με τον Νίκο Γκάλη στην κερκίδα!


Box Score



Key facts of the match

kotzito
Τρομερό ματς με τους γηπεδούχους να νικούν 71-69 και τον Σάκοτα να χάνει το σουτ της νίκης. Ο Άρης πήρε αρκετές φορές προβάδισμα κοντά στους 8-10 πόντους, αλλά η ΑΕΚ απάνταγε κάθε φορά. Πολύ καλοί Πάσαλιτς - Νέιμικ, καθοριστικός κι ο Αντεγκμπόγιε παρ' ότι έκανε 1 κρίσιμο λάθος στο τελευταίο λεπτό. Λογικά και τα επόμενα παιχνίδια (γιατί μάλλον θα πάνε σε 3ο βάσει εικόνας) θα είναι ντέρμπι πάλι.
tuareg
απο την αμυνα κερδισαμε.Κατεβασαμε ομαδα των 80 ποντων στους 69.Απλα με λιγο καθαροτερο μυαλλο στο δ θα ηταν τα πραγματα ευκολοτερα.Θα ηταν αυτοκτονια αν χαναμε.
Ο Αρης ειναι πιο ομαδα.Η ΑΕΚ παιζει μονο με το ταλεντο των παικτων....και σχεδον καμμια βοηθεια απο το παγκο.
qspock
QUOTE(tuareg @ May 13 2015, 22:59 ) *
απο την αμυνα κερδισαμε.Κατεβασαμε ομαδα των 80 ποντων στους 69.Απλα με λιγο καθαροτερο μυαλλο στο δ θα ηταν τα πραγματα ευκολοτερα.Θα ηταν αυτοκτονια αν χαναμε.
Ο Αρης ειναι πιο ομαδα.Η ΑΕΚ παιζει μονο με το ταλεντο των παικτων....και σχεδον καμμια βοηθεια απο το παγκο.

Συμφωνω απολυτα! Ο προπονητης εκανε τη διαφορα. Ο Πριφτης προσπαθει, η ομαδα θελει δουλεια ακομη γιατι οι περιφερειακοι δειχνουν να ειναι μηχανες ...λαθων, αλλα καποια στησιματα στο παιχνιδι φαινονται και οταν εφαρμοζονται απο τους ατιθασους παιχτες του αποδιδουν.
Απο την αλλη, η ΑΕΚ ειναι μια ομαδα χωρις κανενα απολυτως συστημα στην επιθεση, θυμιζει ομαδα Σακοτα των 90s... ενω στην αμυνα ειναι απλα τραγικοι σε φαση που ο Βεζενκο μενει τοσο μονος του στο τριποντο που ξαφνιαζεται τοσο που το χανει!
Το ταλεντο των παιχτων της ειναι το μονο πραγμα που την εχει φτασει μεχρι εδω. Θα μπορουσε και πολυ ψηλοτερα...

Νομιζω αυτος ο Αρης εχει φτασει το ταβανι του. Θελει προσθηκη αρκετων ικανων ελληνων παιχτων (ας μην ειναι Α διαλογης) και να κρατησει τον ικανοτατο προπονητη του. Οι ξενοι περιφερειακοι του ειναι υπερβολικοι...
38aris
Λοιπόν, λίγα λόγια για το σημερινό παιχνίδι.
Κατ' αρχάς τα θετικά:
1. Γεμάτο γήπεδο με πολύ παλμό και επιτέλους είδαμε παλι τα χαρτάκια-σήμα κατατεθέν της έναρξης
στο Παλέ
2. Παρουσία Γκάλη - Λάσκαρη
3. Πολύ καλή δουλειά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα και μεγάλο credit στον Πρίφτη που φάνηκε πολύ
διαβασμένος
4. Φοβεροί οι Νέιμικ(μεγάλη αδυναμία), Αντεγμπόγιε και ακολουθεί ο Πάσαλιτς (έβαλε κάποια τρελά και κρίσιμα σουτ)
5. Θετικη παρουσία Πουλιανίτη
6. Πολύ πάθος και θέληση από όλους
7.1-0
Στα αρνητικά
1. Κακός Βεζένκοφ επιθετικά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που δε του έβγαινε το παιχνίδι και τραβούσε από τα
μαλλια τις προσπάθειες
2. Πάλι παίρναμε διαφορές και αντί να τις αυξήσουμε και να τελειώσουμε το παιχνίδι, αρχίζαμε λάθη και χαλαρώναμε
με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μας κλέψει το παιχνίδι παρολίγο
3. Πολλά λάθη αβίαστα
4. Υβριστικά συνθήματα που θα κοστίσουν.
ΥΓ: Η ΑΕΚ με αυτό το υλικό αν είχε το Ζιάγκο πόσο χειρότερα θα επαιζε?
Πολύ αβαντάρισμα στο Σάκοτα....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.