Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
SteelGandalf
4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 1/11/2014, 17:00 (Novasports3)

Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΚΑΟΔ AMERICAN GENETICS - ΑΡΗΣ

Μετά τον ΠΑΟΚ ο ΚΑΟΔ American Genetics υποδέχεται αύριο (1/11, 17:00) στην Δράμα τον Άρη για την 4η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


«Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ξεκάθαρη προπονητική κατεύθυνση, είναι πολύ δυνατή στην άμυνα, με συγκεκριμένες αρχές που προσπαθούν όλοι οι παίκτες να εξυπηρετήσουν», σχολίασε ο Κώστας Μέξας, προπονητής του ΚΑΟΔ American Genetics, και επισήμανε: «Έχουν και αυτοί κάποια σκαμπανεβάσματα στην επίθεση, αλλά είναι λογικό επειδή είναι αρχή ακόμα. Βασικοί πυλώνες της στην επίθεση είναι ο Βεζένκοφ και ο Πάσαλιτς. Με την επιστροφή του Τόμας θα δούμε πως θα αντιδράσουν. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στον αγώνα, ακόμα περισσότερο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και να διαβάσουμε κάποιες αδυναμίες του Άρη, να τις εκμεταλλευτούμε και αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

«Τα παιδιά προσπαθούν πολύ και έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης, κυρίως στον τρόπο σκέψης στην επίθεση», εξήγησε ο κόουτς της ομάδας της Δράμας και υπογράμμμισε: «Εκεί ίσως μας λείπε κάπως η αποτελεσματικότητα ακόμα, αλλά πρέπει να σουτάρουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έχουμε έναν δύσκολο αγώνα, με μια μεγάλη ομάδα. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι τον θέλουμε κοντά μας κυρίως στις δύσκολες στιγμές του αγώνα, γιατί θα υπάρξουν και τέτοιες».

«Θέλουμε όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και να επιστρέψουμε στις νίκες», τόνισε ο Ρομπ Λο, ο 23χρόνος σέντερ του ΚΑΟΔ American Genetics, και παρατήρησε: «Είμαστε καινούρια ομάδα, μέσα από τους αγώνες μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, αλλά προσπαθούμε πολύ στις προπονήσεις για να παρουσιαζόμαστε συνεχώς βελτιωμένοι. Για να κερδίσουμε τον Άρη, μια ομάδα ιδιαίτερα σκληρή, με καλή αμυντική λειτουργία, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας από την αρχή έως το τέλος του αγώνα και να το εκτελέσουμε στο ακέραιο. Λεπτομέρειες κρίνουν μια αναμέτρηση και πρέπει αυτές τις λεπτομέρειες να τις έχουμε εμείς με το μέρος μας κόντρα στον Άρη».

«Θέλουμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο, για να πάρουμε επιπλέον δύναμη από τον κόσμο της πόλης και ευελπιστούμε να του ανταποδώσουμε τη στήριξη με μια νίκη», σημείωσε, επίσης, ο Λο.

Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων χαρακτήρισε το αυριανό ο Δημήτρης Πρίφτης. Οι τοποθετήσεις του προπονητή του Άρη:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που εκκρεμεί βαθμολογικά η τύχη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς είναι το αμυντικό τρανζίσιον και το αμυντικό ριμπάουντ, δύο κομμάτια στα οποία ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση με μία οργανωμένη ομάδα, με αγωνιστικό προσανατολισμό που ταυτόχρονα είναι πολύ αθλητική. Θα είναι παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων».

Σχετικά με το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού. Όλα ξεκινούν από την άμυνα».

Ο Τόρεϊ Τόμας επιστρέφει στην δράση μετά τον τραυματισμό του και δήλωσε: «Ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Έλειψα από δύο αγώνες και είμαι χαρούμενος που θα συνδράμω στην προσπάθεια της ομάδας για ένα σημαντικό διπλό».

Ο 29χρόνος Αμερικανός γκαρντ των «κίτρινων» δήλωσε ακόμη:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι πολύ σημαντικό ματς για μας. Υπάρχει εκκρεμότητα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε. Ειδικά οι εκτός έδρας νίκες είναι πολύ σημαντικές».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πιστεύω ότι πρέπει να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ του ΚΑΟΔ. Να μην τους δώσουμε ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο ΚΑΟΔ είναι πολύ καλή ομάδα, γεμάτη σε κάθε θέση. Έχουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν και από την πλευρά μας χρειάζεται προσοχή για 40 λεπτά».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και μέσα α’ αυτήν να έχουμε σωστές επιθετικές επιλογές, σύμφωνα με τις οδηγίες του κόουτς. Πρώτος στόχος μας είναι να περιορίσουμε τον αντίπαλο».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics - Άρης : 10-14

Άθλιο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Και οι δύο παίζουν άναρχο μπάσκετ, χωρίς set plays, αλλά με περισσότερες ατομικές ενέργειες και σουτ, έχοντας "σπάσει" τα καλάθια.

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics - Άρης : 31-34

Πόνεσαν τα μάτια μου πραγματικά. Και οι δύο ομάδες δεν βλέπονται. Δεν υπάρχει, θαρρείς, ενέργεια, αλλά και διάθεση. Δεν βλέπω κίνηση και γενικά είναι εντελώς επιπόλαιες οι ενέργειες των παιχτών. Συνεχίστηκαν τα πολλά άστοχα σουτ, ενώ και στις ελεύθερες βολές τα ποσοστά είναι χαμηλά, ειδικά για τους γηπεδούχους (5/11 o Κ.Α.Ο.Δ. και 9/14 ο Άρης).

Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός παίχτης που ξεχωρίζει, από πλευράς Άρη, είναι Drew Naymick, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο, βοήθησε εξαιρετικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση (9p, 3 rebs, 2 blocks, 2 assists). Από κοντά και ο Reed (9p, 6 rebs).

Από την άλλη πλευρά, ο Ζάρας έχει 7p, όπως και ο Michel (αλλά είναι άθλιος στις βολές, έχοντας 1/5), ενώ στους 6p ο Atkins που έχει και 4 rebs.

Αν θέλουμε να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα πρέπει, στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα μας, διότι δεν ξέρω αν και ο Κ.Α.Ο.Δ. μπορεί να συνεχίσει να παίζει το ίδιο άθλια. Από την άλλη, πραγματικά θα πρέπει να τους βάλει τις φωνές ο κύριος Πρίφτης στα αποδυτήρια, διότι δεν είναι εικόνα ομάδας η σημερινή.

3η Περίοδος

Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics - Άρης : 46-58

Οι περισσότεροι πόντοι που πέτυχε ο Άρης στην 3η περίοδο, προέρχονται από εύστοχα σουτ τριών πόντων. Ανέβασε το ποσοστό του ημιχρόνου αισθητά και αυτός είναι κυρίως ο λόγος που καταφέρνει και βρίσκεται μπροστά. Οι γηπεδούχοι, αν εξαιρέσουμε τον εκπληκτικό Ζάρα (16p με πολύ καλά στατιστικά), δεν μπορούν να βρουν σταθερούς πόντους από άλλον παίχτη. Θεωρώ πως ένας απλά καλός Άρης, σήμερα, θα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά πόντων, ακόμη και πάνω από 20. Στην 3η περίοδο, ανέβηκαν επιθετικά και οι Thomas (12p) και Βεζένκοφ (11p). Στις βολές, τα ποσοστά και των δύο ομάδων εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλά (7/14 οι γηπεδούχοι και 13/22 ο Άρης).

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Κ.Α.Ο.Δ. American Genetics - Άρης : 70-74

Καταφέραμε, ένα παιχνίδι που το πήγαμε μέχρι στους 14 πόντους διαφορά, να το φτάσουμε μεταξύ σφύρας και άκμονος. Τελικά, με την ψυχή στο στόμα και δια πυρός και σιδήρου, πήραμε μια πολύ σπουδαία, εκτός έδρας, νίκη, αλλά εξακολουθώ να το φωνάζω, ήμασταν κάκιστοι. Δεν μου άρεσε καθόλου η ομάδα, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Κ.Α.Ο.Δ., ο οποίος ήταν ακόμη χειρότερος.

Θα έλεγα πως οι γηπεδούχοι είχαν μόνο τον Ζάρα να κάνει την διαφορά και, όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι το διαπίστωσε, παραλίγο να καταφέρει να κάνει την ζημιά στον Άρη.

Τα στατιστικά του αγώνα, αποδεικνύουν το πόσο κακός ήταν αυτός.

Κ.Α.Ο.Δ. - Άρης

8/16 1p - 18/34 1p
22/45 2p - 16/33 2p
6/17 3p - 8/18 3p

34 Rebs - 38 Rebs
15 assists - 15 assists
1 block - 4 blocks
5 steals - 4 steals
13 t.o. - 15 t.o.

Με εκνεύρισε η ομάδα μας. Πραγματικά, στο τέλος έκαναν, θαρρείς, προσπάθεια για να χάσουν το ματς...

Οι καλύτεροι του Άρη:

Adegboye 17p, 3 assists
Βεζένκοφ 13p, 12 rebs
Thomas 12p, 4 assists
Naymick 12p, 7 rebs, 4 blocks, 3 assists, αλλά και 2/8 βολές

Και από την πλευρά του Κ.Α.Ο.Δ. ένας παίχτης ορχήστρα σήμερα:

Ζάρας 26p (6/7 2p, 4/5 3p, 2/2 1p), 5 assists, 2 rebs και 5 fouls (αποβλήθηκε περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης).

Θεωρώ πως με την φόρα που είχε, θα μπορούσε άνετα να γυρίσει και να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι.

Οι παίχτες μας θα πρέπει να γυρίσουν στην Θεσσαλονίκη και να τους κλειδώσει ο κόουτς στο Παλαί για να εκτελούν ελεύθερες βολές μέχρι αύριο το βράδυ!!!

Ο Μούρτος είχε 1/5 και ο Reed 2/5!!!

Εντάξει, δεν περιγράφω άλλο...
tuareg
παιχνιδι 20 ποντων το καναμε ντερμπυ....να μεινει ο αντεγκμπογιε αλλα ετσι περισευει ο πασαλιτς
SteelGandalf
Ο Adegboye, σήμερα, μπροστά στους υπόλοιπους, έμοιαζε με Michael Jordan. Έχει και αυτός τα στραβά του, αλλά σήμερα αποτέλεσε το βαρόμετρο, ειδικά στο τέλος.

Ο Pasalic, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά και όσες φορές πέρασε ως αλλαγή, χωρίς προσανατολισμό. Χωρίς να ξέρει τι να κάνει μέσα σε αυτό. Όμως, για έναν παίχτη που αγωνίζεται κυρίως στο "2", αυτό οφείλεται και σε ολόκληρη την υπόλοιπη ομάδα, η λειτουργία της οποίας σήμερα, περισσότερο τον δυσκόλευε, παρά τον ευνοούσε για να μπορέσει να βρει τα ελεύθερα σουτ.

Επιχείρησε 3 (είχε 0/1 2p και 0/2 3p), άρα έμεινε άποντος και είχε ακόμα, 2 rebs και 2 assists. Ανύπαρκτος σε σύγκριση με όσα περιμένουμε από αυτόν.
SteelGandalf
QUOTE(planetaris.gr)
ΚΑΟΔ - ΑΡΗΣ 70-74 | "Μεθυσμένοι"... νικητές στη Δράμα!

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, ακόμη και σήμερα χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να συμβιβαστεί ένα "παλιός μπασκετικός" με τα νέα δεδομένα της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης... Παιχνίδια σαν το σημερινό όπου 2 εύστοχες βολές στη σειρά αποτελούν σημείο αναφοράς είναι "μαχαιριά" στο άθλημα που λατρεύουμε... Ο ΑΡΗΣ κέρδισε σε μια θεωρητικά δύσκολη έδρα, οι 2 βαθμοί της νίκης προστέθηκαν στην βαθμολογική συγκομιδή μας και η ομάδα μπορεί να κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος. Φυσικά όλοι χαρήκαμε με τη νίκη αλλά αυτό δεν θα μας κάνει να πούμε ότι έξω ο ήλιος λάμπει και η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο... Ο ΑΡΗΣ ήταν κακός... πολύ κακός και ο Δ.Πρίφτης θα πρέπει να προβληματιστεί πάρα πολύ με αυτή την εμφάνιση των παικτών του...

Ο ΚΑΟΔ σαφώς πιο αποδυναμωμένος από τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκε για ακόμη ένα παιχνίδι να τα περιμένει όλα από τον Ζάρα. Έναν παίκτη που τα προηγούμενα χρόνια είχε από συμπληρωματικό ως διακοσμητικό ρόλο στην ομάδα. Και όμως ο "αδιάβαστος" για ακόμη ένα παιχνίδι ΑΡΗΣ επέτρεψε σε αυτόν τον μέτριο παίκτη να του βάλει 26 πόντους και να φθάσει κοντά στο να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχε ίχνος ποιότητας και ήταν φανερό από την αρχή ότι ο ΑΡΗΣ είχε τον πρώτο λόγο. Μάλιστα πολλές φορές πάνω που νόμιζες ότι εδώ ο ΑΡΗΣ θα ξεφύγει για τα καλά στο σκορ και θα τελειώσει η υπόθεση νίκη από σχετικά νωρίς έβλεπες μια παράλογη προσπάθεια των παικτών μας να δώσουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιστρέψει. Καμία λογική στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδος, αρκετά κενά στην άμυνα κάτω από το καλάθι κυρίως όσο απουσίαζε ο Νέιμικ και κανένας έλεγχος του ρυθμού του αγώνα ανεξάρτητα από το σκορ και τον χρόνο. Σχεδόν ο κάθε παίκτης έκανε ότι ήθελε όποτε ήθελε. Μάλιστα αν υπήρχε στατιστική που να έδειχνε πόσες φορές ο παίκτης που κατέβαζε την μπάλα έκανε και την επίθεση χωρίς να πασάρει τότε πιθανόν να είχαμε κάνει και ρεκόρ. Ρεκόρ ανάλογο με αυτό των χαμένων βολών. Δεν νοείται επαγγελματική ομάδα να έχει 18 στις 34 βολές. Όπως και δεν νοείται επαγγελματική ομάδα που κάθε μέρα αφιερώνει χρόνο στην προπόνηση να εφαρμόζει "συστήματα" που μέχρι και στα ανοιχτά γήπεδα του Ποσειδωνίου το πιο πιθανό θα ήταν να προκαλούσαν δυσφορία και αγανάκτηση ακόμη και εντός της ομάδος. Γιατί όπως και να το κάνουμε το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όταν η μπάλα δεν κυκλοφορεί ή δεν υπάρχει καν η διάθεση να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάτι καλό τότε μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο και όχι για κάποιο επιθετικό σύστημα. Ευτυχώς οι συγκυρίες έφεραν στην ομάδα μας τον Αντεγκμπογιέ που παρά το ότι δεν ήταν στην προετοιμασία ώστε να γνωρίζει τα συστήματα(???) της ομάδος και μετράει 2 εβδομάδες περίπου στη Θεσσαλονίκη ήταν ο κορυφαίος και πιο ισορροπημένος παίκτης της ομάδος. Άξιος συμπαραστάτης για ακόμη ένα παιχνίδι ο Βεζένκοβ που αν και δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου από τους συμπαίκτες του κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του στη σημερινή νίκη με το καθοριστικό ριμπάουντ και τις 2 εύστοχες βολές δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Ενώ και ο Νέιμικ παρά το εκπληκτικά αρνητικό 2/8 στις βολές έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Για τους υπόλοιπους δεν θα αναφερθούμε ιδιαίτερα μιας και για τους περισσότερους οι εκφράσεις που μας βγαίνουν είναι αρκετά προσβλητικές... Σε όλο αυτό το σκορποχώρι που παρακολουθήσαμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Πρίφτης που όχι μόνο εξακολουθεί μαζί με τους συνεργάτες του να αγνοούν το "σκάουτινγκ του αντιπάλου" αλλά ακόμη και κατά την διάρκεια του αγώνα δείχνει να τα έχει χαμένα. Προσπερνώντας την μαγική κίνηση όπου ξεκινάει με Σίμτσακ και Μούρτο όπως πάντα στη θέση 1 ανέχεται τα πάντα από τους παίκτες του... ακόμη και όταν ο Τόμας δείχνει να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο αντί να τον τραβήξει λίγο στον πάγκο να ηρεμήσει συνεχίζει να τον αφήνει να κάνει τα δικά του... Περιορισμένο ροτέισον χωρίς λογική και εμπιστοσύνη σε παίκτες που δεν δείχνουν τουλάχιστον για την ώρα να την αξίζουν.

Αρκετός ντόρος είχε γίνει την προηγούμενη αγωνιστική για το πόσα εισιτήρια εκτός των διαρκείας κόπηκαν στο Παλέ. Καιρός λοιπόν να κατανοήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον μπασκετικό ΑΡΗ ότι οι "μπασκετικοί" και ειδικότερα οι φίλοι του ΑΡΗ το γνωρίζουν το άθλημα και εμφανίσεις σαν τις σημερινές τους πληγώνουν ανεξάρτητα από το νικηφόρο αποτέλεσμα. Σίγουρα όλα έχουν να κάνουν με το γενικότερο επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα και τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδος αλλά επαγγελματική ομάδα είμαστε και το μόνο που ζητάμε είναι να βλέπουμε μια φυσιολογική ομάδα, με φυσιολογικούς παίκτες που να παίζει απλό μπάσκετ και όχι μπάσκετ αλάνας στο οποίο θα μπορούσε να συμμετέχει οποιοσδήποτε τυχαίος από την κερκίδα... Ως τώρα αγωνιστικά αυτό το μπάχαλο δεν το έχουμε πληρώσει αλλά είναι υπερβολικό να πιστεύει κανείς ότι πάντα εμείς θα είμαστε οι μονόφθαλμοι στους τυφλούς. Και όταν έρθουν οι στραβές θα είναι αργά για να ψάχνουμε τους λόγους. Ας σοβαρευτούν άπαντες τώρα που έρχονται οι νίκες. Όσο για τον Αντεγκμπόγιε αν δεν θέλουμε να πετάξουμε άλλη μια χρονιά στο καλάθι των αχρήστων καλό είναι ο κ.Αρβανίτης το συντομότερο δυνατό να επιληφθεί του θέματος.

ΥΓ. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς προσφέρουν στο ροτέισον της ομάδος οι Μούρτος, Γκίκας και Σίμτσακ που δεν μπορούν να το προσφέρουν οι Χαρίσης, Πουλιανίτης, Καραθανάσης και Μανωλόπουλος...

ΥΓ2. Μπράβο στα αλάνια που έκαναν μια τόσο ωραία κερκίδα! Αν και όταν πέταξαν τα χαρτάκια στο τζάμπολ φοβήθηκα για νέα διακοπή του αγώνα.

ΥΓ3. Βεζένκοφ και Αντεγκμπόγιε είχαν 9 στις 10 βολές. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν 9 στις 24... Μάλλον το ρεπό τους θα πρέπει να το περάσουν στο Παλέ σουτάροντας βολές.


Συμφωνώ 1000% με το συγκεκριμένο άρθρο και θεωρώ πως η καλοπροαίτερη κριτική, μόνο καλό μπορεί να κάνει ή, στην χειρότερη, δεν μπορεί να κάνει κακό στην ομάδα μας. Όποιος έχει διαφορετικά επιχειρήματα, θα χαρώ πολύ να τον "ακούσω".
tuareg
το παρατραβαει....καλοι ειμασταν κατα διαστηματα...
ο πριφτης πρεπει να κοιταξει τα νεκρα διαστηματα ....15 ασσιστ ειχαμε δλδ αν ηταν οργανωμενο το παιχνιδι μας ποσες θα καναμε 30?
οι βολες ηταν το προβλημα ,το οτι πασαλιτς και μουρτος ηταν κακοι και η μη αξιοπιστη λυση πισω απο το νειμικ.
Για το Γκικα δεν εχει δικιο.
SteelGandalf
Δηλαδή σου άρεσε το μπάσκετ που παίχτηκε από τις δύο ομάδες;

Ο Γκίκας είναι πουλέν μου (το ξέρετε αυτό), αλλά σήμερα δεν έκανε τίποτα. Αρνητικός όπως ο Μούρτος και ο Πάσαλιτς δεν ήταν, αλλά και βοήθεια δεν προσέφερε...

Σήμερα είχαμε πιο πολλά νεκρά διαστήματα, απ' ότι καλές στιγμές. Οι παίχτες μας έκαναν ό,τι τους κατέβαινε στο κεφάλι τις περισσότερες φορές στην επίθεση.

Και το rotation; Σήμερα δεν έπαιξαν καθόλου οι Χαρίσης, Καραθανάσης και Μανωλόπουλος. Δεν θα έπρεπε να πάρουν λίγο χρόνο συμμετοχής και αυτοί; Μήπως οι υπόλοιποι έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους και δεν ήξερε ποιον να βγάλει ο κόουτς;
tuareg
κοιτα σε καποια εχει δικιο,αλλα οταν κανεις κριτικη παιρνεις ολα τα δεδομενα υπ'οψη σου...πχ οτι 5 παικτες ειχαν ιωση μεχρι τη Πεμπτη..στη τελικη ομαδα 300χιλ ειμαστε.
Ενταξει μπορουσαμε να ειχαμε κερδισει πιο ευκολα αλλα οκ μεχρι εκει
SteelGandalf
Μα ήταν τόσο κακός ο σημερινός Κ.Α.Ο.Δ. (δεν ξέρω πως παρουσιάζεται γενικά) και ενώ κι εμείς ήμασταν κακοί (αναφέρομαι στον επιθετικό τομέα), εντούτοις βάλαμε μερικά σουτ (τρίποντα κυρίως) και πήραμε διαφορά (πάνω από 10 πόντους).

Ε, εγώ παρακολουθώντας αυτό το παιχνίδι, στο οποίο δεν υπήρχε Κ.Α.Ο.Δ., ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω το γιατί ήμασταν τόσο κακοί και δεν διατήρησαμε (τουλάχιστον) τις διαφορές που πήραμε, αλλά επιτρέψαμε σε έναν παίχτη τους (δεν τον ξέρω τον Ζάρα, αλλά νομίζω πως σήμερα έκανε το παιχνίδι της ζωής του) να μας απειλήσει μέχρι και με ήττα.
38aris
QUOTE(SteelGandalf @ Nov 1 2014, 22:22 ) *
Συμφωνώ 1000% με το συγκεκριμένο άρθρο και θεωρώ πως η καλοπροαίτερη κριτική, μόνο καλό μπορεί να κάνει ή, στην χειρότερη, δεν μπορεί να κάνει κακό στην ομάδα μας. Όποιος έχει διαφορετικά επιχειρήματα, θα χαρώ πολύ να τον "ακούσω".


Η κριτική καλώς να γίνεται, όμως στη βάση ότι η ομάδα θα στηρίξει και θα αναπτύξει νέους παίκτες (Έλληνες ως επί τω πλείστον) με μεσοπρόθεσμο στόχο την τριετία όπου θα έχουμε ελαφρύνει κάπως τα χρέη.
Το να προσθέτεις έναν παίκτη όπως ο Αντεγκμπόγιε στο ροτέισον στην περιφέρεια αφαιρώντας χρόνο και σίγουρα λεπτά
(που σημαίνει και καλύτερη ψυχολογία) από τους Γκίκα -Μούρτο και ουσιαστικά εκμηδενίζοντας την παρουσία των Πουλιανίτη - Φλιώνη στη δωδεκάδα, δε νομίζω ότι λύνει κάποιο πρόβλημα αλλά μου φαίνεται και κάπως κοντόφθαλμη λογική.
Με το σκεπτικό ότι ο Αντεγκμπόγιε έπαιξε (σχετικά) καλά με τον ΚΑΟΔ, χωρίς να είναι το ίδιο καλός και με ΠΑΟΚ και Απόλλωνα όπου περισσότερο μπέρδευε την ομάδα, και πρέπει σώνει και καλά να τον κρατήσουμε για να μη ξενερώσει ο κόσμος είναι δυστυχώς σημείο του τι νοοτροπία εχει ο κόσμος της ομάδας.
Σε αυτό είμαι κάθετος και δε μπορώ να καταλάβω, μία ό κόσμος θέλει νίκες, μία καλό μπάσκετ , μία Έλληνες παίκτες να ματώνουν τη φανέλα ανάλογα με την αποψη(θέση - συμφέρον) του εκάστοτε αρθρογράφου.
Δεν πρέπει να παρεκλίνουμε από τη λογική ότι θα στηρίξουμε νέους παίκτες με κάποιους ξένους να δίνουν στοιχεία που λείπουν, όμως μη φτάσουμε αμέσως μετά την αρση του μπαν να επιστρέφουμε σε λογικές που κατακρίναμε όλοι μας τα προηγούμενα χρόνια, ήτοι ξένους με χρόνο από 30+ λεπτα και τους μικρούς μας να παλεύουν για το 5λεπτο!
Περισσότερο συμφωνω με την κριτική στον Πρίφτη όπου δεν εκμεταλεύεται καθόλου το Βεζένκοφ(ελπίζω να βγω λάθος αλλά κάποιο θέμα υπαρχει εδώ...), δε μου αρέσει το ροτέισον, δεν έχουμε κατευθυνση σαφή, χάνουμε τη συγκέντρωση μας όταν ξεφεύγουμε και δεν ακουμπάμε αρκετά την μπάλα μέσα(γιατί να μην ξεκινά ο Χαρίσης και να προφυλάσει τον Νειμικ?).
Θεωρώ όμως ότι είναι ένας καλός μάνατζερ και πιστευω με το χρόνο να δει την ομάδα όπως τη φαντάζεται.
Με τετοιες εμφανίσεις και είμαστε στο 3-1 χωρίς να έχουμε χάσει εντός γηπέδου.
Η ήττα στο κύπελλο δε νομίζω να θεωρείται τεράστια έκπληξη μιας και η Κηφισιά έχει πιο ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ από εμάς(νίκησε και ΟΣΦΠ).
Ο κόσμος για εμένα δεν έχει λόγο να μη στηρίξει, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Τι περιμένουμε ως δια μαγείας να χτυπάμε Ευρωλίγκα?
Με τον ΠΑΟΚ τιγκαρε το Παλέ από άσχετους με το άθλημα τύπους στην πλειοψηφία και με τον Απόλλωνα ο υπέροχος μπασκετικός μας κόσμος, που θα έπρεπε να δώσει στήριξη στην ομάδα και στη διοικηση, δε γέμιζε λεωφορείο. Το ίδιο και στο τουρνουά για τον ΜΕΓΙΣΤΟ.
Που ΗΤΑΝ οι οργανωμένοι? Μήπως κόπηκε το τσάμπα και δεν αγαπάνε την ομάδα πια?
Μήπως πρέπει να σταματήσει το χαιδεμα στους οπαδούς μας?
Ας κανουμε λίγο υπομονή να δούμε επαρκες δείγμα από την ομάδα πλήρης (Καραθανάσης δεν έχει μπει κανονικά-Τόμας τραυματίας) και βλέπουμε.
ΥΓ: Τους Γκίκα - Μούρτο τους εκτιμώ αφάνταστα γιατί δουλεύουν πολύ και βάζουν πάνω από όλα την ομάδα.
Ειδικά ο Γκίκας θέλει παραπάνω χρόνο για να προσφέρει ότι μπορεί. Σε κάποια παιχνίδια μάζευε την ομαδα καλύτερα από τον Τόμας
Υπομονή.....

SteelGandalf
5η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 8/11/2014, 17:00

Άρης - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΑΡΗΣ - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (8/11, 17:00) στο «Nick Galis Hall» «κεκλεισμένων των θυρών» την ΑΕΝΚ Δημουλάς στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


Οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ενισχυμένες στην φετινή σεζόν και αναμένεται να είναι από εκείνες που θα διεκδικήσουν είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής των «κίτρινων», επισήμανε:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είμαι αναμφίβολα ένα δύσκολο παιχνίδι. Η απουσία του κόσμου μας λόγω της τιμωρίας το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Είναι σημαντικό να προστατεύεις την έδρα σου, γι’ αυτό θέλουμε τη νίκη στο αυριανό ματς».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το τέμπο του αγώνα, η συγκομιδή των ριμπάουντ και τα μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία είναι οι τρεις βασικοί άξονες που θα κρίνουν την αναμέτρηση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η Κηφισιά είναι μία ποιοτική ομάδα που διαβάζει πολύ καλά στο σετ παιχνίδι και χτυπάει με συγκεκριμένους τρόπους και συγκεκριμένους παίκτες. Έχει πολύ έμπειρο και πλούσιο ρόστερ, ικανό να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει κάνει την πρώτη έκπληξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Εμείς ακόμα δεν έχουμε φτάσει το επίπεδο απόδοσης που θα θέλαμε, ειδικά στην επίθεση, αλλά δουλεύοντας καθημερινά, προοδεύουμε. Η Κηφισιά χτυπάει είτε μέσα από το καλάθι, είτε με σκριν στην μπάλα, στην περιφέρεια. Εκεί, εμείς θα πρέπει να δείξουμε συνέπεια».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο 19χρόνος φόργουορντ των «κίτρινων», τόνισε ότι το δυνατό σημείο της ΑΕΝΚ Δημουλάς είναι η εμπειρία και ότι το «κλειδί» για να φύγει με την νίκη η ομάδα του, η άμυνα. Οι τοποθετήσεις του Βεζένκοφ:

Για τη σημασία του αγώνα για τον ΑΡΗ: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα λείψει ο κόσμος αλλά θα προσπαθήσουμε, σε μία νέα συνθήκη για μας, να αξιοποιήσουμε την έδρα και να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Ο ρυθμός. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε δυνατά. Η άμυνά μας θα είναι επίσης κλειδί. Θέλουμε να περιορίσουμε την Κηφισιά, η οποία είναι πολύ έμπειρη ομάδα, σε χαμηλό σκορ».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η εμπειρία της Κηφισιάς είναι το πιο δυνατό σημείο της. Έχει πολλούς έμπειρους Έλληνες και καλούς ξένους. Έμπειροι παίκτες όπως ο Κακιούζης και ο Μαυροειδής είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μία ομάδα που διαθέτει πλουραλισμό. Όποιος είναι στη μέρα του μπορεί να σε σκοτώσει».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα και μέσω αυτής θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε σε φάσεις που μπορούμε. Οι δύο ομάδες γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ μας».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, προπονητής της Κηφισιάς, επισήμανε ότι η ομάδα του πρέπει να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης για να καταφέρει να πάρει την νίκη επί του Άρη. Οι δηλώσεις του κόουτς της ΑΕΝΚ Δημουλάς:

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Πολύ σημαντικό ματς για μας γιατί στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίζουμε εκτός έδρας με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας και θα πρέπει να φτάσουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το κλειδί της νίκης: «Το κλειδί είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του παιχνιδιού και να περιορίσουμε το επιθετικό transition, γιατί ο Άρης αρέσκεται να τρέχει στο γήπεδο του, να πάρουμε τα αμυντικά ριμπάουντ που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και να παίξουμε καλή άμυνα σε παίκτες κλειδιά του Άρη».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Ο Άρης στηρίζεται στην πολύ καλή ομαδική του άμυνα, είναι μια ομάδα με συγκεκριμένες κατευθύνσεις στην άμυνα της, έχουν καταφέρει και ακολουθούν το πλάνο του προπονητή στην άμυνα τους και υπάρχει πολύ μεγάλη πειθαρχία σε αυτό το κομμάτι και είναι ομάδα που διαθέτει παίκτες με ποιότητα στην επίθεση και μέσα από την ομαδική τους λειτουργία προσπαθούν να βγάλουν τα πλεονεκτήματα αυτών των παικτών».

Για το που θα βασιστεί η Κηφισιά: «Η ομάδα θα βασιστεί στη δουλειά που έχουμε κάνει όλη την εβδομάδα και τον τρόπο που προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι, στην ποιότητα και την εμπειρία των παικτών μας που θα παίξει ρόλο σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και φυσικά την καλή ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα για να μπορέσουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ασφάλεια με Τόμας – Αντεγκμπόγιε, εκτέλεση με Πάσαλιτς

Ο Τόρεϊ Τόμας επέστρεψε και έδειξε μέσα στη Δράμα πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια όταν ο Τόμας δεν είναι στο παρκέ. Τι περιμένει ο Δημήτρης Πρίφτης σήμερα; Το… δολοφονικό ένστικτο του Μοχάμεντ Πάσαλιτς!


Στη Δράμα ο Βόσνιος δεν ήταν καλός, προφανώς επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Ο Άρης χρειάζεται σήμερα τον καλό Πάσαλιτς, ο οποίος με το μακρινό σουτ θα “πληγώσει” την άμυνα της Κηφισιάς.

Οι κίτρινοι πήραν με τον ΚΑΟΔ 29 πόντους και 7 ασίστ από Τόμας και Αντεγκμπόγιε. Ο Πάσαλιτς δεν είχε σκοράρει. Αν βρει ρυθμό και χώρο για να εκτελέσει, τότε ο Άρης είναι πολύ πιθανό να λύσει το πρόβλημα του στην επίθεση, γιατί θα γίνει λιγότερο προβλέψιμος και θα δημιουργηθούν χώροι και για τον Βεζένκοφ, αλλά και για τον Νέιμικ.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Μόνος στο… σπίτι, αλλά με γεμάτο «οπλοστάσιο», έτοιμος για να μείνει αήττητος!

Ο Άρης έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, μετράει μόνο νίκες και σήμερα θέλει να συνεχίσει αυτό το σερί του, πιστοποιώντας πως όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Οι κίτρινοι υποδέχονται σήμερα (17.00) την Κηφισιά, ομάδα που τους κέρδισε στο Κύπελλο, χωρίς τον κόσμο τους, αλλά με γεμάτο “οπλοστάσιο”.


Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου ο Δημήτρης Πρίφτης προπόνησε για τρεις συνεχόμενες ημέρες την ομάδα του χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, την οποιαδήποτε απουσία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το στοιχείο, να γίνεται δηλαδή σωστά η προπόνηση και κατ’ επέκταση η προετοιμασία της ομάδας για έναν αγώνα και δη τόσο δύσκολο όσο ο σημερινός.

Η Κηφισιά είναι ομάδα που προσφάτως εμφανίστηκε στο προσκήνιο της Α1, μόλις πέρσι, όμως έχει χρήματα και έφτιαξε ένα ρόστερ με παίκτες ιδιαίτερα έμπειρους. Οι Τσαλδάρης, Κακιούζης και Λιακόπουλος είναι τρεις Έλληνες που γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία, το Παλέ, τις ειδικές συνθήκες του σημερινού αγώνα λόγω της απουσίας κόσμου. Οι ξένοι της Κηφισιάς προς το παρόν δεν έχουν βρει ακόμα ρυθμό, ίσως και ρόλους, όμως είναι παίκτες ποιοτικοί.

Ο Άρης έχει συγκεκριμένα πράγματα να κάνει σήμερα. Καταρχήν να προσαρμοστεί στο άδειο Παλέ. Με την ΑΕΚ το γήπεδο ήταν γεμάτο. Με τον ΠΑΟΚ επίσης. Οι παίκτες συνήθισαν να βλέπουν γεμάτες τις κερκίδες, σήμερα θα είναι διαφορετικά και πρέπει να το αφήσουν εκτός παρκέ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, πρέπει να βγάλουν στο παρκέ το ίδιο αμυντικό πρόσωπο που τους έχει οδηγήσει στις νίκες με Ελευσίνα, Πάτρα και ΚΑΟΔ. Από εκεί ξεκινούν όλα. Η καλή άμυνα θα φέρει την ασφάλεια στο αμυντικό ριμπάουντ και έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να βγει και το γρήγορο παιχνίδι που επιδιώκει η ομάδα του Πρίφτη, για το οποίο υπεύθυνοι στην οργάνωσή του θα είναι οι Τόρεϊ Τόμας και Στέφεν Αντεγκμπόγιε, ίσως το κορυφαίο δίδυμο στον “άσο” εκτός Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού την δεδομένη χρονική περίοδο.
SteelGandalf
Το παιχνίδι μας, έχει ξεκινήσει εδώ και μία ώρα.

Η ομάδα μας, πραγματοποιεί, στο 1ο ημίχρονο, εξαιρετική εμφάνιση και γι' αυτό και προηγείται στο σκορ.

1η Περίοδος

Άρης - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ : 23-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ : 43-31

Είναι πολύ κρίμα που τέτοιες εμφανίσεις την ομάδας μας, δεν μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε, ούτε, από την τηλεόραση.

3η Περίοδος

Άρης - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ : 61-51

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ : 83-80

Σπουδαία νίκη για την ομάδα μας, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρισκόταν μπροστά στο σκορ (και μάλιστα με διαφορά, σε αρκετές περιπτώσεις άνω των 10 πόντων), αλλά στην 4η περίοδο, η ομάδα της Κηφισιάς, κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, αφού βρήκε τον τρόπο να το φέρει στα ίσα, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Τέλος καλό, όλα καλά και σπουδαία επικράτηση για τον Άρη, σε ένα άδειο "Nick Galis Hall", το οποίο, ευτυχώς, δεν στοίχησε αγωνιστικά, παρά μόνο οικονομικά.

Key facts of the match



Box score

SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Στο γήπεδο δεν… χάνει! Αήττητος ο Άρης, κέρδισε και τη Κηφισιά (83-80)!

Ο Άρης στο γήπεδο δεν χάνει! Κέρδισε και την Κηφισιά με σκορ 83-80 και παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα! Για άλλη μια φορά ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε έκλεψε την παράσταση σκοράροντας 9 πόντους στα τελευταία 7 λεπτά του αγώνα!


Το πρώτο ημίχρονο στο Αλεξάνδρειο ήταν ίσως το καλύτερο επιθετικά του φετινού Άρη. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 7-2 και 12-5 στο ξεκίνημα, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν πολύ καλό ρυθμό μέσα από την άμυνά τους και λίγο πριν κλείσει η πρώτη περίοδος έφτασαν σε διψήφια διαφορά (19-9 στο 9’). Σε αυτό το διάστημα ο Πρίφτης είδε επιθετική πολυφωνία και εξαιρετική συγκέντρωση και αλληλοκάλυψη στην άμυνα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο για τον Άρη. Ο Πρίφτης έπαιξε σε όλο το διάστημα με τρεις κοντούς. Το σχήμα με Τόμας, Αντεγκμπόγιε, Πάσαλιτς στην περιφέρεια λειτούργησε ευεργετικά για τον Βεζένκοφ και τον Άρη. Πέντε φορές ευστόχησαν οι κίτρινοι έξω από τα 6,75μ. (8/16 στο α’ μέρος) σε αυτό το διάστημα και με τον Γκίκα να δίνει πολύτιμες ανάσες κυρίως αμυντικά, ο Άρης έφτασε στο +17 (43-26) πριν η Κηφισιά μειώσει τη διαφορά στο ημίχρονο στους 12 πόντους (43-31).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Άρης με εξαιρετικό τον Γκίκα οργανωτικά μπόρεσε να ξεφύγει και πάλι με 15 πόντους (51-36 στο 25’), όμως η Κηφισιά επέστρεψε. Μείωσε σε 56-48 (29’), όμως οι κίτρινοι κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (61-51) στο τέλος της περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο αποφασιστικά από τον Άρη στο τελευταίο δεκάλεπτο και στα πρώτα δύο λεπτά με σερί 8-2 μείωσαν σε 63-59 μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Άρης αντέδρασε με τον Αντεγκμπόγιε. Τέσσερις πόντοι, μια ασίστ και μια εκπληκτική άμυνα στον Καυκή διαμόρφωσαν το 69-59 για τους κίτρινους στο 34’, αλλά η Κηφισιά δεν παραδόθηκε. Με τους Ψαθά και Ντούβνιακ έκανε σερί 7-0 και μείωσε σε 69-66 (37’), ενώ 1.50 πριν το τέλος ισοφάρισε με τρίποντο του Ψαθά σε 74-74!

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι αλλά ο Αντεγκμπόγιε ήταν πάλι εκεί! Με 2/2 βολές του Πάσαλιτς (1.02) και καλάθι του Βρετανού (23’’) ο Άρης προσπέρασε με 80-76 και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη, παρότι ο Τόμας και ο Βεζένκοφ δεν ήταν ψύχραιμοι από τις βολές.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 43-31, 61-51, 83-80.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 7 (3/3β., 0/1δπ., 2/6τρ., 4ρ., 4ασ.), Μανωλόπουλος, Γκίκας 3 (4ασ.), Ριντ 8 (4ρ.), Τόμας 8 (2/4β., 2/3τρ.), Βεζένκοφ 16 (1/2β., 3/6δπ., 3/4τρ., 4ρ., 2ασ.), Νέιμικ 10 (5/7δπ., 7ρ.), Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 11 (5/6β., 3/4δπ., 3ρ.), Αντεγκμπόγιε 13 (3/3β., 2/5δπ., 2/4τρ., 4ασ.).

ΚΗΦΙΣΙΑ: Ρέμεκουν 5, Καυκής 12 (2), Γιούιν, Λιακόπουλος 6, Πεσάκοβιτς 16 (4/6τρ.), Μαυροειδής 12 (6ρ.), Ψαθάς 8 (4ρ.), Κακιούζης 4, Τσαλδάρης, Ντούβνιακ 13 (2), Ντέιβις 4.
SteelGandalf
Πάρτε και μία περίληψη του αγώνα.

Είναι πραγματικά κρίμα να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι έστω και σε μαγνητοσκόπηση.
SteelGandalf
6η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 15/11/2014, 17:00

Κόροιβος Αμαλιάδας - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΡΗΣ

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας μετά την εντός έδρας νίκη του επί του ΚΑΟΔ American Genetics υποδέχεται αύριο (15/11, 17:00) τον Άρη για την 6η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


Ανταγωνιστικός από την αρχή έως το τέλος της συνάντησης θέλει να είναι ο Κόροιβος. Ο προπονητής του Χάρης Μαρκόπουλος: «Στον επόμενο αγώνα μας φιλοξενούμε τον Άρη. Μια ομάδα που έχει αφήσει το στίγμα της στο ελληνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Πρόκειται για έναν σκληρό αντίπαλο, που έχει εντυπωσιακή παραγωγικότητα, όντας αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς με την ίδια συνέπεια, το ίδιο πάθος και την ίδια επιθυμία προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και αυτό το παιχνίδι, προσδοκώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και διαβάζοντας τι θα μας δώσει ο αντίπαλος. Για ένα ακόμη παιχνίδι θέλουμε να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας, που μας δίνει δύναμη και παλμό».

Ο Σάσα Βασίλιεβιτς, ο «ήρωας» της νίκης επί του ΚΑΟΔ American Genetics της προηγούμενης αγωνιστικής, τόνισε: «Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Διαθέτει έναν ικανό προπονητή (σ.σ. Δημήτρη Πρίφτη), ο οποίος αρέσκεται να παίζει καλό μπάσκετ. Ουσιαστικά δεν έχει κάνει ήττα μέχρι στιγμής, έχοντας χάσει άνευ αγώνα από τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να παίξουμε σαν ομάδα και να έχουμε πάθος, προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη. Κλειδί είναι να σταματήσουμε τους καλύτερους σκόρερ τους. Πλέον, έχουμε περισσότερο καιρό τον Γκιγιέ Ρούμπιο μαζί μας και έχουμε προπονηθεί καλά όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου μας. Να μας στηρίξει όπως στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ για να τα καταφέρουμε».

Οι «κίτρινοι» προέρχονται από την σημαντική νίκη στο «Nick Galis Hall» επί της ΑΕΝΚ Δημουλάς και ο Δημήτρης Πρίφτης επισήμανε ότι κάθε εκτός έδρας επιτυχία μετράει πολύ στην τελική συγκομιδή. Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι μια εκτός έδρας αναμέτρηση με υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, οι εκτός έδρας νίκες μετρούν πολύ στην τελική συγκομιδή».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Για το συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και να αμυνθούμε με συνέπεια στους βασικούς δημιουργούς του αντιπάλου. Το αμυντικό τρανζίσιον και τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Κόροιβος είναι μία σοβαρή ομάδα με αγωνιστικό προσανατολισμό και κατεύθυνση. Είναι πολύ ανταγωνιστικός και αυτό αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του, τα οποία ήταν όλα κλειστά».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε. Ζητούμενο είναι η σταθερότητα στην απόδοσή μας τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά».

Από τους βασικούς τομείς που πρέπει να προσέξει ο Άρης είναι ο ρυθμός σύμφωνα με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Οι δηλώσεις του 27χρόνου φόργουορντ των «κίτρινων»:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Έχουμε ξεκινήσει με τέσσερις νίκες και θα δώσουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το κλειδί θα είναι να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Ο Κόροιβος παίζει πολύ καλά στην έδρα του και ο ρυθμός είναι ένας από τους βασικούς τομείς τους οποίους πρέπει να προσέξουμε για να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Κόροιβος έχει καλούς ψηλούς παίκτες και ένα πολύ σοβαρό πλάνο σε άμυνα και σε επίθεση. Οι προπονητές μάς έχουν τονίσει τι πρέπει να προσέξουμε από έναν επικίνδυνο αντίπαλο και με βάση αυτά, θα δώσουμε το 100% για να νικήσουμε».

Σχετικά με το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό θέλουν και οι κόουτς και μας το επισήμαναν πριν από ακόμα ένα ματς. Με σκληρή και δυνατή άμυνα σε όλο το γήπεδο, θέλουμε να χαλάσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων και να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Κόροιβος Αμαλιάδας - Άρης : 14-25

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Κόροιβος Αμαλιάδας - Άρης : 41-45

Περίπου δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος, το σκορ είναι 55-58 υπέρ της ομάδας μας. Ντέρμπι πραγματικό!

========================================================================

Τελικά αυτό ήταν το σκορ και μετά το πέρας της.

3η Περίοδος

Κόροιβος Αμαλιάδας - Άρης : 55-58


4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Κόροιβος Αμαλιάδας - Άρης : 73-69

Τραγική δεύτερη περίοδος αμυντικά (δεχθήκαμε 27 πόντους) και ανάλογα τραγικό 2ο ημίχρονο επιθετικά (στο οποίο πετύχαμε συνολικά 24 πόντους). Στην πρώτη περίοδο πετύχαμε έναν περισσότερο πόντο (25) απ' ότι σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο.

Εντάξει, δεν είπε κανείς πως ξαφνικά γίναμε υπερομάδα ή αν το πίστεψε κάποιος, προφανώς και δεν "πατούσε" στη γη.

Δυστυχώς για ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα, αφού η αξιότιμη nova φροντίζει να κάνει μόνο συνδέσεις περιστασιακές από όλα τα γήπεδα. Δεν μπορώ να καταλάβω την συγκεκριμένη επιλογή της, αφού ούτε παιχνίδια δείχνει ζωντανά (με ελάχιστες εξαιρέσεις), ούτε ακόμα και σε επανάληψη, την στιγμή που δείχνει σε επανάληψη αδιάφορα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Μιλάμε για την απαξίωση του ίδιου του προϊόντος. Άβυσσος η ψυχή ορισμένων ανθρώπων.

Key facts of the match



Box score

SteelGandalf
Σήμερα δεν βρισκόταν στην αποστολή ο Νίκος Γκίκας και η ομάδα φάνηκε να το πληρώνει αυτό, αφού ο Σπύρος Μούρτος εξακολουθεί να δείχνει εκτός φόρμας, αλλά και ο Stephen Adegboye έκανε το χειρότερο του παιχνίδι από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα.

Μόνο ο Torey Thomas διασώθηκε, αναφέρομαι πάντα βάσει στατιστικής, αλλά δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει η ομάδα να καταφέρει στις λεπτομέρειες να επικρατήσει. Νέο double-double για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, αλλά στη front line είναι απελπιστικά μόνος, ώστε να μπορέσει να κάνει την ζημιά στους αντιπάλους του.
tuareg
ο πριφτης το εχασε το παιχνιδι...11 λεπτα ο νειμικ και 30 ο σιμτσακ ενω ο χαριση κοιταγε απο το παγκο?
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Αυτοκριτική Πρίφτη και αιχμές για τη διαιτησία

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του Άρη και στις πολλές βολές του Κοροίβου, ειδικά στη δεύτερη περίοδο, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τη διαιτησία του αγώνα.


Ο τεχνικός των κίτρινων υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για τη νίκη του. Έπαιξε καλά στο σημερινό παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στον κόσμο της Ηλείας για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, να δούμε το βίντεο».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τη διαιτησία, τονίζοντας: «Μας προβληματίζουν τα 22 επιθετικά ριμπάουντ που δώσαμε στον αντίπαλο και σίγουρα θα δούμε γιατί δώσαμε 33 βολές στον αντίπαλο, ενώ εμείς σουτάραμε 16. Και γι’ αυτό πάλι θα δούμε το βίντεο για να το διορθώσουμε, μέχρι εκεί που μπορούμε να το διορθώσουμε…».

Πρόσθεσε πως «μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Κόροιβος είναι καλή ομάδα, μας πλήγωσε με τα επιθετικά ριμπάουντ και το παιχνίδι γύρισε γιατί έπαιξε σκληρά και ταυτόχρονα σούταρε 17 βολές στο δεύτερο δεκάλεπτο».

Ο Σπύρος Μούρτος από την πλευρά του δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για τη νίκη του. Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας να δούμε τα λάθη μας εν όψει του επόμενου αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου».


QUOTE(www.pressaris.gr)
«Ήμασταν πιο τυχεροί στο τέλος»

Ο Χάρης Μαρκόπουλος δήλωσε πως ο Κόροιβος κέρδισε γιατί ήταν πιο τυχερός στο τέλος.


Ο τεχνικός της ομάδας της Αμαλιάδας επεσήμανε: «Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Πρόκειται για μια ομάδα που ψάχνει πάντα την καλύτερη επιλογή, παίζει ομαδικά, βρίσκει τον ελεύθερο παίκτη και αυτό δεν ήταν εύκολο για εμάς να το αντιμετωπίσουμε. Ενώ είχαμε πει κάποια πράγματα, στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε τίποτα από αυτά.

Ο Αρης ξεκίνησε πολύ δυνατά, πήρε μια μεγάλη διαφορά. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο να εξισορροπήσουμε κάπως την κατάσταση και όπως είπε ο κόουτς (σ.σ. Δημήτρης Πρίφτης) στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ σκληρά, ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα και νομίζω ήταν άξιο αναφοράς πως δεχτήκαμε μόνο 2 τρίποντα, έναντι των 7 του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι πήγε στο ποιος θα βάλει το σουτ. Ποιος θα βγάλει τη σωστή φάση στο τέλος και εμείς ήμασταν πιο τυχεροί. Κερδίσαμε και συνεχίζουμε γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ενέργεια που έβγαλε, έδωσε φτερά στους παίκτες, ειδικά όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και καταφέραμε να επιστρέψουμε».

Ο Γκιγιέ Ρούμπιο τόνισε: «Είναι μια σημαντική νίκη, καθώς δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Γνωρίζουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε και από αυτήν να παλέψουμε για το καλύτερο. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι αντίπαλοί μας ήταν πιο δυναμικοί και αποφασιστικοί, όμως καταφέραμε και το γυρίσαμε. Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια και ευχαριστούμε τον κόσμο μας που με το χειροκρότημα και την αύρα του μας ώθησε στη σπουδαία νίκη».
SteelGandalf
7η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 22/11/2014, 17:00

Άρης - Κολοσσός H Hotels


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

Ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο (22/11, 17:00) με κλειστές τις πόρτες του «Nick Galis Hall» για τους θεατές λόγω τιμωρίας, τον Κολοσσό H Hotels για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


Οι «κίτρινοι» προέρχονται από ήττα στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο, ενώ οι «θαλασσί» έχουν να νικήσουν από την 4η αγωνιστική.

«Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι το οποίο επιβάλλεται να κερδίσουμε», τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής του Άρη και εξήγησε: «Ο αντίπαλος άλλαξε προπονητή πριν από μία εβδομάδα κι αυτό δημιουργεί κάποιες ιδιαιτερότητες στον τρόπο που θα εμφανιστεί στο παρκέ. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με σκληρή άμυνα να επιβάλλουμε το ρυθμό μας για να φτάσουμε στην απαραίτητη νίκη».

Έτοιμοι είναι οι «κίτρινοι» για την αυριανή αναμέτρηση δηλώνει ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Οι τοποθετήσεις του 27χρόνου Βόσνιου γκαρντ:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και ακόμα περισσότερο αυτά που δίνουμε στην έδρα μας. Οπότε, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη. Θα τα δώσουμε όλα για τους δύο βαθμούς, προσπαθώντας και πάλι να ξεπεράσουμε την απουσία του κόσμου μας. Θα είμαστε έτοιμοι».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Κοιτάζουμε περισσότερο τη δική μας ομάδα και όχι τον αντίπαλο. Το κλειδί θα είναι να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το δυνατό σημείο του Κολοσσού είναι το τρανζίσιον γκέιμ και αυτό πρέπει να σταματήσουμε. Να τους κόψουμε το ρυθμό κι αυτό θα γίνει μέσα από την καλή άμυνα».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Θέλουμε να βγάλουμε όλη την ενέργειά μας στο παρκέ. Με άμυνα, πίεση και συγκέντρωση, θα έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη».

Λυκογιάννης: «Κάθε αγώνας σημαντικός»

Ο ρυθμός θα κρίνει την εξέλιξη της αναμέτρησης επισήμανε ο Άρης Λυκογιάννης, προπονητής του Κολοσσού H Hotels, ο οποίος δήλωσε:

Για τη σημασία του αγώνα: «Όπως έχουμε πει κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία καλή και δουλεμένη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, αλλά εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κανένα ματς χωρίς να το διεκδικούμε».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Σίγουρα θα είναι ο ρυθμός. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να έχουμε σωστό αμυντικό τρανζίσιον και να παίρνουμε τα ριμπάουντ, γιατί αυτοί είναι τομείς που θα μας πιέσει ο Άρης».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Πρόκειται για μία ομάδα με γεμάτο πάγκο και πλούσια περιφερειακή γραμμή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει φρέσκες λύσεις από τον πάγκο κυρίως στις θέσεις “1” και “2”, ενώ ξέρει τι ζητάει τόσο όταν τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, όσο και όταν είναι σε κατάσταση “5 εναντίον 5”».

Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Είχαμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να προετοιμαστούμε και να βάλουμε κάποια καινούρια στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Κυρίως θέλαμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, το “5 εναντίον 5” γιατί εκεί είχαμε κάποιες αδυναμίες».

Νέα αρχή θέλει να κάνει ο Κολοσσός H Hotels στο ματς της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον Ζβόνκο Μπούλιαν. Οι τοποθετήσεις του 27χρόνου Κροάτη φόργουορντ των «θαλασσί»:

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς προερχόμαστε από ήττα και με τον καινούριο προπονητή θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Γι’ αυτό θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Σημαντικό στοιχείο είναι η καλή άμυνα και η ομαδικότητα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε από την αρχή της σεζόν, δηλαδή, να έχουμε συλλογική προσπάθεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Ο Άρης διαθέτει πολύ καλή περιφέρεια, με αποτέλεσμα να σουτάρει καλά από το τρίποντο. Το άλλο σημαντικό του στοιχείο είναι το μεγάλο ροτέισον, καθώς έτσι μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ των παικτών και δεν υπάρχει αρκετή κούραση».

Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Όπως είπαμε και πριν, αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ομαδικά, πασάροντας στον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση και δίνοντας βοήθειες στην άμυνα και τα ριμπάουντ».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ένα μεγάλο «πρέπει» υπάρχει σήμερα (17.00) στο άδειο Παλέ για τον Άρη!

Το σημερινό (17.00) παιχνίδι του Άρη με τον Κολοσσό για την 7η αγωνιστική είναι από αυτά που έχουν το “πρέπει” μπροστά τους. Επιβάλλεται να κερδίσει ο Άρης σήμερα στο Αλεξάνδρειο, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Δημήτρης Πρίφτης. Και θα το κερδίσει αρκεί να κάνει τα αυτονόητα μέσα στο παρκέ απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σαφώς κατώτερος ποιοτικά.


Οι κίτρινοι προέρχονται από ήττα και μάλιστα με άσχημο τρόπο, στην Αμαλιάδα, γιατί ήλεγχαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Προετοιμάστηκαν με πολλά προβλήματα μέσα στη βδομάδα γιατί δεν έκανε προπονήσεις ο Νίκος Γκίκας εκτός από χθες και προχθές, αντιμετώπισε ένα χτύπημα στη γάμπα ο Σάσα Βεζένκοφ και εν τέλει έμεινε εκτός 12αδας ο Γιάννης Καραθανάσης με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Όλα αυτά έβαλαν εμπόδια στην ομαλή προετοιμασία της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σήμερα δικαιολογία ή ελαφρυντικά. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει σήμερα, έστω κι αν παίζει και πάλι χωρίς την παρουσία του κόσμου του. Το άδειο Παλέ είναι… κρύο, αλλά είναι ένα δεδομένο που δεν αλλάζει σήμερα.

Αγωνιστικά ο Άρης είναι ποιοτικότερη ομάδα από τον Κολοσσό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα. Οι κίτρινοι οφείλουν να δείξουν και σήμερα συνέπεια στο πλάνο τους, να έχουν και πάλι την σταθερά “άμυνα” σε προτεραιότητα και από εκεί και πέρα να βρουν τους τρόπους να γίνουν πιο παραγωγικοί στην επίθεση. Αυτό στοίχισε στους κίτρινους στην Αμαλιάδα με τους (μόλις και μετά βίας) 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Άρης προσπαθεί ακόμα να βρει επιθετική ισορροπία και αυτό του στοίχισε κόντρα στον Κόροιβο. Σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά ένα μεγάλο “πρέπει”. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει, για να μην έχει στραβοπατήματα εντός έδρας και απώλειες ειδικά από ομάδες που δεν είναι καλύτερες.
SteelGandalf
Ξεκίνησε, πριν περίπου 20 λεπτά το παιχνίδι και τώρα ολοκληρώθηκαν τα πρώτα δέκα λεπτά.

1η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός H Hotels : 9-25

Δεν ξεκίνησε ο Βεζένκοφ στην αρχική πεντάδα, αλλά μπήκε μετά από 3.5 λεπτά, έχοντας τους 6 από τους 9 πόντους της ομάδας...

Πρόκειται για το χειρότερο φετινό ξεκίνημα της ομάδας.

==================================

Ρίχνοντας μερικές ματιές στο λεπτό προς λεπτό του novasports2HD, κατά την διάρκεια της σύνδεσης με το "Nick Galis Hall", είδα μια ομάδα-σκορποχώρι στην άμυνα, χωρίς συγκέντρωση, με αργές επιστροφές, με αποτέλεσμα οι παίχτες του Κολοσσού να κάνουν περίπατο όταν βγαίνουν μπροστά.

Αν δεν αλλάξει άμεσα η συγκεκριμένη εικόνα, όχι μόνο δεν θα "κατεβεί" η διαφορά, αλλά θα "εκτιναχθεί" ακόμη περισσότερο.

Μεταξύ άλλων, αντίπαλος μας απόψε είναι και ο παίχτης μας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης (που έχει ήδη 5p, 1 ριμπάουντ, 1 ασσίστ κι 1 κλέψιμο), ο οποίος έχει δοθεί δανεικός στην ομάδα της Ρόδου.

==================================

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κολοσσός H Hotels : 28-43

Θα έλεγα πως συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι (κόντρα στον Κόροιβο), όταν και πετύχαμε μόλις 24 πόντους σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο. Σήμερα λοιπόν, πετύχαμε 28 πόντους σε ολόκληρο το 1ο και ας ελπίσουμε αυτός ο κάκιστος εαυτός των παιχτών της ομάδας μας, να μείνει κλεισμένος στα αποδυτήρια του Αλεξανδρείου.

Στο 1ο ημίχρονο του παιχνιδιού, φαίνεται η χαοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους ξένους των δύο ομάδων.

Οι ξένοι του Άρη έχουν:

Thomas 0p (0/3 3p), Adegboye 3p (1/1 2p, 0/3 3p, 1/2 1p), Pasalic 5p (1/2 2p, 1/4 3p), Reed 3p (1/2 2p, 0/3 3p, 1/2 1p), Naymick 0p (μηδέν σε όλα, αλλά αγωνίστηκε λιγότερα από 3 λεπτά).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλοι οι ξένοι μας μαζί, έχουν 1/13 σουτ τριών πόντων (!!!) στο 1ο ημίχρονο και συνολικά μόλις 11 πόντους, από τους 28 της ομάδας μας.

Στην αντίπερα όχθη, οι ξένοι του Κολοσσού έχουν:

James 17p (7/9 2p, 0/3 3p, 3/3 1p) και μόνος του έχει πετύχει 6 πόντους περισσότερους από τους προαναφερθέντες παίχτες του Άρη. Συνεχίζοντας έχουμε, Liden 8p, Hagins 7p, Smith 2p, ενώ οι Kareem και Buljan είναι χωρίς πόντο, αλλά έχοντας επιχειρήσει ελάχιστα σουτ (όπως και ο Smith).

Έτσι, όλοι οι ξένοι του Κολοσσού, έχουν 34 πόντους, από τους 43 της ομάδας τους.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι περισσότερο, από την στιγμή που ο James κάνει πάρτυ...
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός H Hotels : 48-55

Παλεύουμε να επιστρέψουμε, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Το σκορ αυτή την στιγμή είναι στο 51-57 και απομένουν ακόμη 8 λεπτά για την ολοκλήρωση του αγώνα.

=====================================

Με το σκορ να έχει διαμορφωθεί σε 55-69, απομένοντας 4 λεπτά για να τελειώσει ο αγώνας, θεωρώ πως ο Άρης θα γνωρίσει μια οδυνηρή ήττα, η οποία θα τον αφήσει πολύ πίσω στην προσπάθεια που κάνει.

Το χειρότερο της υπόθεσης βέβαια, δεν είναι μόνο η ήττα, αλλά ο τρόπος που αυτή θα συμβεί, αφού η ομάδα δείχνει να έχει σοβαρά προβλήματα συνοχής και, μετά το σημερινό παιχνίδι, θα προκύψει, μεταξύ άλλων, και θέμα ψυχολογίας.

=====================================

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κολοσσός H Hotels : 65-77

Ντροπιαστική ήττα, από την ομάδα του Κολοσσού, γνώρισε ο Άρης που, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, δεν κατάφερε στο άδειο "Nick Galis Hall" να επιβληθεί της ομάδας από τη Ρόδο.

Διπλή σύμπτωση λοιπόν, αφού και στο περσινό παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν τιμωρία της έδρας τους, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Παραλίγο να υπάρξει και ίδια διαφορά πόντων (πέρσι ήταν 11)...

Key facts of the match



Double double, για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και μετά το χάος...

Μούρτος και Γκίκας, αγωνίστηκαν συνολικά 11 λεπτά και δεν πέτυχαν πόντο (ήταν σκιές των καλών τους εαυτών), ενώ και ο Adegboye, που αγωνίστηκε περί τα 29 λεπτά, ήταν κακός. Τραγικός και ο Thomas που πέτυχε 3 πόντους, με 1/8 τρίποντα.

Πολύ φοβάμαι πως έχει διαταραχθεί η ισορροπία μέσα στην ομάδα, κάτι που το απευχόμουν.

Για ακόμη ένα παιχνίδι, δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής ο Κώστας Χαρίσης, αφού στους ψηλούς έχουμε τον Kareem Abdul-Jabbar και τον Hakeem Olajuwon και, προφανώς, για ακόμη ένα παιχνίδι, ο κύριος Πρίφτης φαίνεται να μην μπόρεσε να διαχειριστεί καταλλήλως το ρόστερ της ομάδας μας.

Box Score



Αν κάνω την σύγκριση, όπως και στο 1ο ημίχρονο, των ξένων, έχουμε:

Ξένοι Άρη: 35 πόντους (4/27 3p, δηλαδή 14,8%)

Ξένοι Κολοσσού: 65 πόντους (5/10 3p, δηλαδή 50%)

Δεν περιγράφω άλλο...
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Τραγικός Άρης στο Παλέ, χωρίς αρχή και τέλος και ήττα (65-77) από τον Κολοσσό!

Ο Άρης ηττήθηκε δίκαια και δυστυχώς εύκολα από τον Κολοσσό με σκορ 65-77 στο Αλεξάνδρειο, παρουσιάζοντας το χειρότερο αγωνιστικό του πρόσωπο τη φετινή χρονιά, απογοητεύοντας τους πάντες…


Ο Άρης έκανε το χειρότερο ημίχρονο της φετινής χρονιάς. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, απρόσμενα κακός ο Άρης βρέθηκε από το ξεκίνημα να κυνηγάει. Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του Πρίφτη, προηγήθηκε με 0-9 (4’) και πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε ήδη αποκτήσει διαφορά 18 πόντων (7-25), έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τον Μάικ Τζέιμς.

Όταν ο Αμερικανός του Κολοσσού πήρε βοήθειες και από τους Λίντεν και Χάγκινς, τότε η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους (15-34 στο 13’). Κάπου εκεί ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει. Βεζένκοφ και Σίμτσακ ήταν οι μόνοι που βρίσκονταν στο κλίμα του αγώνα. Οι κίτρινοι έκαναν σερί 9-0, μείωσαν σε 24-34 (16’), αλλά ο Κολοσσός είχε τον Τζέιμς (17π. στο α’) και πολύ γρήγορα ξέφυγε και πάλι για να κλείσει το πρώτο μέρος στο 28-43…

Οι κίτρινοι σε αυτό το διάστημα είχαν 2/16 τρίποντα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν σουτ εκτός συστήματος. Το κυριότερο ήταν ότι δέχθηκαν τους περισσότερους πόντους πάρα πολύ εύκολα, χωρίς σωστή αμυντική προσπάθεια.

Ο Βεζένκοφ κράτησε όρθιο τον Άρη επιθετικά και τον διατήρησε στο παιχνίδι. Οι κίτρινοι βρέθηκαν πίσω με 32-48, αλλά μπόρεσαν να κάνουν σερί 9-0 και να μειώσουν σε 41-48 και να κλείσουν το δεκάλεπτο σε αυτή τη διαφορά (48-55), μπαίνοντας στον αγώνα…

Με τρίποντο του Βεζένκοφ ο Άρης έφτασε στο -6 (51-57), αλλά ο Τζέιμς ήταν ασταμάτητος και με προσωπικές ενέργειες έβαλε τον Κολοσσό και πάλι μπροστά με διαφορά ασφαλείας (55-66 στο 35’). Δύο λεπτά αργότερα η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους από τρίποντο του Λίντεν και κάρφωμα του Χάγκινς, το σκορ έγινε 55-71 και κάπου εκεί χάθηκε κάθε ελπίδα για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 9-25, 28-43, 48-55, 65-77.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 8 (1/2δπ., 2/10τρ., 5ρ., 3ασ.), Μανωλόπουλος, Γκίκας, Ριντ 14 (3/4β., 4/5δπ., 1/4τρ.), Τόμας 3 (1/8τρ.), Βεζένκοφ 21 (2/4β., 5/6δπ., 2/4τρ., 12ρ., 3ασ.), Νέιμικ 4 (5ρ.), Μούρτος, Σίμτσακ 9 (4ρ.), Αντεγκμπόγιε 6 (4/6β., 1/3δπ., 0/5τρ.).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 5 (1), Τζαμάρ, Τζέιμς 28 (3/3β., 8/14δπ., 3/5τρ., 7ρ.), Σμιθ 2, Στεφανίδης, Λίντεν 16 (2), Τσάμης 7, Χάγκινς 19 (3/3β., 8/10δπ., 11ρ.).
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr)
Πρίφτης: «Πρέπει να αντιδράσουμε»

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε μετά την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου H HOTELS με 65-77:

«Συγχαρητήρια στον Κολοσσό. Κέρδισε δίκαια και έπαιξε πολύ καλά. Για μας είναι μια πολύ κακή βραδιά, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Ξεκινήσαμε άσχημα και ήμασταν υποτονικοί. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί σουτάραμε 34 τρίποντα και 25 δίποντα. Ο λόγος είναι ότι μας έδωσε τα σουτ αυτά ο Κολοσσός με τον τρόπο που έπαιξε, κλείνοντας την άμυνά του. Αν τα βάζαμε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν μπήκαν κι όσο περνούσε η ώρα μίκραινε το καλάθι, ενώ δεν υπήρχαν χώροι λόγω της κλειστής άμυνας. Προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την κακή μέρα στο σουτ με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί η εμφάνιση είναι πολύ αποθαρρυντική. Ένα ματς το χάνεις αν δεν παίζεις και άμυνα. Είχαμε κακή αμυντική ενέργεια, ήμασταν ένα κλικ πιο πίσω σε όλες τις αμυντικές φάσεις και η εξέλιξη της αναμέτρησης μας έκανε ακόμα χειρότερους».

Σε ερώτηση για τις ισορροπίες στην περιφέρεια ο κόουτς του ΑΡΗ απάντησες: «Έχουμε αρκετούς κοντούς και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, πρώτα αμυντικά και μετά επιθετικά. Σήμερα κάναμε το ανάποδο».

Για την εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: «Του δώσαμε πολλά σουτ από ντρίπλα και δεν τον στείλαμε στο δίποντο. Δεν ήμασταν κοντά του, είναι υπερβολικά τα σουτ που παίρνει, αλλά έχει και την ικανότητα να τα βάζει».

Αναφορικά με το, για δεύτερο συνεχόμενο ματς, γρήγορο φόρτωμα του Ντρου Νέιμικ με φάουλ, σχολίασε: «Είναι πρόβλημα γιατί ο Νέιμικ είναι καλός αμυντικός σε πικ εν ρολ άμυνα. Θα πρέπει να γίνει πιο έμπειρος και να προσαρμοστεί στη λίγκα, είναι θέμα εμπειρίας και προσωπικό δικό του».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ. «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό. Ήταν καλύτερος από μας και πήρε δίκαια τη νίκη. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, δεν μπήκαμε στον ρυθμό του αγώνα. Προσπαθήσαμε με ατομικές ενέργειες να πλησιάσουμε στο σκορ αλλά δεν τα καταφέραμε ποτέ. Σουτάραμε 10 περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα. Όταν δέχεσαι 43 πόντους σε ένα ημίχρονο δεν μπορείς να ζητάς πολλά πράγματα. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα ατού του Κολοσσού αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα και να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι». Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα αλλά όπως και με τον Κόροιβο κάναμε κάποια πράγματα που δεν βγήκαν. Θα πρέπει να δούμε το βίντεο και να διορθώσουμε πρώτα την άμυνα και μετά την επίθεση», δήλωσε ο 19χρονος φόργουορντ και ερωτηθείς αν η ομάδα κάνει αυτή την περίοδο «κοιλιά» στην απόδοση της απάντησε:

«Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα κάνει “κοιλιά” στην απόδοση της. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί για 20 λεπτά , σήμερα σε ολόκληρο τον αγώνα. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι».

Ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν ένα πολύ ώριμο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχαμε και αν εξαιρέσουμε τα ριμπάουντ, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε εμείς. Ο ΑΡΗΣ είναι ομάδα με κίνηση στην επίθεση, πιέζει στην άμυνα, στηρίζεται στο μακρινό σουτ και το επιθετικό ριμπάουντ. Τον πετύχαμε σε κακή επιθετική βραδιά από βασικούς παίκτες του. Δεν περιμέναμε τα 2/10 του Πάσαλιτς και τα 1/8 του Τόμας. Ρισκάραμε, είχαμε ωριμότητα, ψυχραιμία και πήραμε μία σημαντική νίκη».

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης από την πλευρά του δήλωσε: «Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε πως θα είναι απαιτητικό σε ενέργεια. Ο ΑΡΗΣ είναι ομάδα που απλώνει την άμυνά του σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλεύεται ότι έχει πολλά γκαρντ και πιέζει και στα επιθετικά ριμπάουντ. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε αυτά τα δύο όσο καλύτερα γίνεται. Ο ΑΡΗΣ στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει παίξει εντυπωσιακά στα πρώτα λεπτά και θεωρώ κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ότι εμείς όχι μόνο δεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά πήραμε και μια μεγάλη διαφορά και μπορέσαμε να διαχειριστούμε το σκορ. Ο ΑΡΗΣ μάς πλησίασε γιατί έχει παίκτες με προσωπικότητα, αλλά τότε η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, σκόραρε και έβγαλε άμυνες. Ο ΑΡΗΣ είναι οργανωμένος και διαβασμένος κάθε φορά και γι’ αυτό θα χαρακτήριζα αυτή τη νίκη μας, όχι ακριβώς ανέλπιστη, αλλά νίκη εκτός προγράμματος για μας. Είναι μια μεγάλη νίκη, θα πρέπει όμως να την ξεχάσουμε αύριο, γιατί δεν θα μετρήσει διπλά».


Κύριε Πρίφτη, δεν είναι δικαιολογία το "μας έδωσαν την δυνατότητα να σουτάρουμε". Εφόσον διαπιστώνεις, κατά την διάρκεια του αγώνα, πως βρίσκεσαι σε κακή επιθετική ημέρα, προσπαθείς να μην σουτάρεις από μακριά. Μεταφέρεις τη μπάλα πιο κοντά στο καλάθι, τροφοδοτείς τους ψηλούς, βάζεις μέσα και τον Χαρίση και πας το παιχνίδι πιο κοντά στο καλάθι. Δεν σουτάρεις μέχρι την επόμενη μέρα, μπας και αρχίσεις να τα βάζεις. Ακόμη και τα επιθετικά ριμπάουντς να πάρεις, αν βγάζεις τη μπάλα έξω και ξανά σουτάρεις από μακριά, δεν έχεις καμία τύχη.

Λες, αν τα βάζαμε θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Χαίρω πολύ!!! Το θέμα δεν είναι τι θα συνέβαινε αν τα βάζαμε. Εκεί θα ήταν καλά και ήρεμα τα πράγματα. Το θέμα είναι τι κάνουμε όταν δεν τα βάζουμε. Έχουμε εναλλακτικό πλάνο; Απ' ότι φάνηκε και σήμερα, όχι.

Κατά την άποψη μου, θα πρέπει το βασικό μας πλάνο (ο τρόπος παιχνιδιού) να είναι διαφορετικό και, εναλλακτικά, να επιχειρούμε και μερικά μακρινά σουτ. Αν διαπιστώσουμε πως έχουμε ρέντα, τότε ναι, να συνεχίσουμε. Κατάχρηση δεν νοείται να συμβαίνει και μάλιστα σε τραγική ημέρα.-

Σήμερα δεν ηττηθήκαμε απλά, όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα απογυμνωθήκαμε (για να μην γίνω πιο χυδαίος).

Αλέξανδρε, την ήττα να μην την ξεχάσετε. Να την θυμάστε και πάνω της να χτίσετε πρώτα απ' όλα το πείσμα σας, να μάθετε από τα λάθη σας και να μην τα επαναλάβετε.

Δείτε πολύ καλά το παιχνίδι. Σήμερα, οι αντίπαλοι σας, έκαναν αυτό που εσείς δεν κάνετε ποτέ. Πήραν διαφορά από την αρχή και την διατήρησαν, άνετα, μέχρι τέλους.
tuareg
τραγικος πριφτης (δευτερη σερι ηττα για την οποια εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης) και πιο τραγικες δηλωσεις.
Εκτος αυτο που λες για τη κλειστη αμυνα του Κολοσσου μετα λεει αφησαμε στο τζειμς πολλα σουτ απο τριπλα.
Μπραβο ρε εκανες σκαουτιγκ κι ειδες οτι θελει τη μπαλα στα χερια για να δημιουργει για τον εαυτο του ενα γκαρ του 1.85 .
Εσυ αντι να το σκεπασεις με ενα πιο ψηλο οπως ο μουρτος (που οσο τον ειχε κατι εκανε),του βαζεις επανω το πιο κοντο τομας για να βρει ρυθμο απο την αρχη....ωραιος....
tuareg
το ανησυχητικο ειναι οτι οσο περναει ο καιρος παιζουμε χειροτερα και τα νεκρα διαστηματα δε βελτιωνονται,αντιθετα μεγαλωνουν.
Με την Ελευσινα δε στοιχισε γιατι ειναι κακη ομαδα και ειχε ελλειψεις.
Με το παοκ εκει που ησουν 5 μπροστα και μπορουσες να ξεφυγεις βρεθηκες με 3 πισω.
Η πατρα εκει που την ειχες 13 ποντους σου κανε 10-0 στο τριλεπτο και καλα που δεν ειχε αλλο χρονο.
Με το καοδ εσωσε το θολωμα του πριφτη ο βεζε.
Με τη κηφισσια ενα δεκαλεπτο χαλια πηγες να καταστρεψεις οτι εχτιζες για 30 λεπτα και τον εσωσε ο Στεφανος.
Με το Κοροιβο ενα ημιχρονο χαλια.
Εχθες ολοκληρο παιχνιδι χαλια.
Δειχνει οτι αν στραβωσει κατι δεν εχει τη ψυχολογια να το γυρισει και να βοηθησει την ομαδα.
Μας λεει οτι στο Κοροιβο ηξερε πως το παιχνιδι θα γυρνουσε και εχθες στην ιδια ακριβως κατασταση αντιστροφα προσπαθουσε να μας πεισει οτι χασαμε επειδη επαιξε κλειστα πισω ο Κολοσσος.
Τραγικη διαχειριση και πιο τραγικες οι δηλωσεις του.Ειτε για την αναλυση του παιχνιδιου (δλδ σα να μας λεει οτι του πηρε τα σωβρακα ο Λυκογιαννης,ποιος ο Λυκογιαννης που δε περιμενε οτι θα κερδισει).Ειτε για το καταμερισμο ευθυνων.
Θα περιμενα να πει ενα φταιω κι εγω,αντιθετα ριχνει ευθυνες στο νειμικ και λεει ειναι θεμα δικο του.
Δλδ δικο σου δεν ειναι ρε πριφτη να τον βοηθησεις?Το παικτη που ηθελες διακαως?
Αντιδρασεις προπονητη που εχει εγκλωβιστει στις εμμονες του.
Καμμια προσαρμογη στα δεδομενα που προκυπτουν στη διαρκεια του παιχνιδιου.
Εχει ενα πλανο στο μυαλλο και το ακολουθει.Αν παει κατι στραβα τη γ.....με....
Αν εσυ Πριφτη εισαι ο πρωτος που θολωνει στη στραβη και δε βοηθας την ομαδα απο το παγκο τοτε...
SteelGandalf
Τότε θα αρχίσει η προπονητολογία, συμφωνώ απόλυτα φίλε Βασίλη σε όλα όσα γράφεις.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Λαρεντζάκη

Ο πανηγυρισμός του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στον χθεσινό αγώνα προκάλεσε και έκπληξη και πολύ άσχημη εντύπωση.


Μετά το τρίποντό του με το οποίο ο Κολοσσός προηγήθηκε με 19 πόντους (15-34 στο 13’) ο παίκτης που ανήκει στον Άρη και αγωνίζεται ως δανεικός στον Κολοσσό ξέσπασε σε πανηγυρισμούς κοιτώντας τον πάγκο των κίτρινων. Προφανώς και… αποδέκτης αυτού του έξαλλου πανηγυρισμού ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, που είχε τον Λαρεντζάκη εκτός πλάνων.

Προφανώς και ο Λαρεντζάκης έχει κάθε δικαίωμα να είναι τρισευτυχισμένος που πέτυχε ένα τρίποντο, το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά προφανώς και έχει ξεχάσει ότι πέρσι ο Άρης με εντολή Αγγέλου πλήρωσε τον εκπρόσωπό του (και όχι ομάδα) για να αποκτήσει τα δικαιώματά του και τον υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, όταν καμία άλλη ομάδα δεν ήθελε να τον αποκτήσει τον Σεπτέμβριο του 2013…

Δεν φταίει, όμως, ο Λαρεντζάκης…


Παίχτης δικός μας, δανεικός, τι άλλο να πεις...
tuareg
να πεις οτι ειμαστε αφελεις και μακακες που δε βαλαμε ορο στο δανεισμο οτι δε θα αγωνιστει εναντιον μας
38aris
Λιγα ερωτήματα που μου έχουν έρθει στο μυαλό τον τελευταίο καιρό.
Η ομάδα έχει τεράστιο πρόβλημα στο 4-5. Κενό το οποίο δεν προσπαθεί ο κύριος Πρίφτης να καλύψει με τη χρησιμοποίηση του
Χαρίση. Πόσο χειρότερα μπορούσε να τα πάει χθες απέναντι στον Κολοσσο απ' οτι οι υπόλοιποι ψηλοί μας?
Είναι παίκτης που μπορεί να παιξει πλάτη και να τελειώσει φάσεις, ενώ παράλληλα είναι ψηλό κορμί , κατεβάζει και ρημπάουντ,
μπορεί να ξεκουράσει Νειμικ - Σίμτσακ, να φθείρει τους αντίπαλους ψηλούς, να δημιουργήσει καλύτερες επιθέσεις.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΓΚΜΠΟΓΙΕ?
Ο παίικτης είναι ίδιος ( και χειρότερος) σε χαρακτηριστικά με τον Τόμας και τρώει χρόνο από τους πιτσιρικάδες που θέλουμε να αναπτύξουμε....
Δε γίνεται να παίζει ο Μούρτος και ο Γκίκας μαζί λιγότερο απ' ότι Ο Αντγκμπόγιε μόνος του.
Ο Πουλιανίτης φαίνεται να παροπλίζεται.
Πάλι σε νεοπλουτίστικες λογικές επιστρέφουμε?
Που θα βασιστείς του χρόνου πάλι?
Δηλαδή για μία - δύο νικες παραπάνω στον πρώτο γύρο να θυσιασουμε όλο το πλάνο?
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟ 4-5?
Αφού δεν υπολογίζεται ο Χαρίσης δεν χρειαζόταν ο Αντγκμπόγιε.
Θα μπορούσες να πάρεις ένα παίκτη που θα σου επέτρεπε να βάζεις και τον Βεζένκοφ στο 3, να δουλέψει λίγο παραπάνω τα πόδια του, να παίζει πιο δυνατά 4άρια στην άμυνα.

Δε βλέπω καμία βελτίωση όσο περνάει ο καιρός στα κενα χρονικά διαστήματα που έχουμε, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, ενώ έχουμε αρχίσει να μπερδευόμαστε στην ομαδική άμυνα.
Τι να πω ελπίζω να λειτουργήσει σαν καμπανάκι για την ομάδα το χθεσινό και απλά να κάνουμε μία μικρή κοιλίτσα.
Είναι ανησυχητικο πάντως ότι μειώνεται το ροτέισον της ομάδας και αρχίζουμε να φαινόμαστε προβλέψιμοι επιθετικά.
yorgos
QUOTE
Δηλαδή για μία - δύο νικες παραπάνω στον πρώτο γύρο να θυσιασουμε όλο το πλάνο?


A μπράβο, αυτό είναι το ερώτημα. Και σκατά να παίζουν, οι Μούρτος-Γκίκας θα πρέπει να παίρνουν 15 και 20 λεπτά αντίστοιχα σε κάθε ματς βρέξει-χιονίσει. Είμαστε σε χρονιά που θέμα υποβιβασμού δεν τίθεται νομίζω, δε θα πάμε Ευρωλίγκα και τέλος πάντων υπήρχε ένα πλάνο. Το οποίο φαίνεται να πηγαίνει περίπατο. Και δεν είναι μόνο θέμα Πρίφτη αλλά και διοίκησης, δε νομίζω ο ίδιος να έχει τη δύναμη να υπογράφει παίχτες. Άντε ας πούμε ότι αυτός παρακάλεσε, οι άλλοι γιατί σκίστηκαν να τον υπογράψουν; Και 30άρες να βάζει από δω και πέρα, η άποψή μου είναι η ίδια.
SteelGandalf
Πριν αρκετές ημέρες, όταν ακόμα δεν είχαμε δει πολλά από όσα έχουν, τελικά, συμβεί (είτε αυτό έχει να κάνει με τις εμφανίσεις του Adegboye, είτε με την ανισορροπία της ομάδας), έγραψα τα εξής:

QUOTE(SteelGandalf @ Nov 6 2014, 00:41 ) *
Εντάξει, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Και ο Adegboye θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα είναι όπως προχθές. Και οι Γκίκας-Μούρτος (ειδικά ο 2ος) θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένοι. Και ο Thomas θα βρει τον ρυθμό του.

Η έλευση του Adegboye εμπεριέχει και άλλες παραμέτρους, που έχουν να κάνουν με αγωνιστικό σχεδιασμό και καλοκαιρινό πραγματισμό. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα.

Από 'κει και πέρα, αν πραγματικά μπορούν να διευθετηθούν όλα αυτά και θέλουν τον κρατήσουν τον παίχτη, χωρίς να διαταραχθούν οι ισορροπίες, τότε καλώς να μείνει. Δεν θέλω όμως να μείνει και να παίρνουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής οι νέοι μας παίχτες. Άλλωστε δεν πάμε για ευρωλίγκα. Πάμε για ένα καλύτερο πλασάρισμα από πέρσι και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι άκρως εφικτό και χωρίς τον Adegboye.

Και κάτι τελευταίο. Αν (υποθετικά μιλώντας) ο Adegboye που έκανε δύο καλές εμφανίσεις, την έχει ψωνίσει και δεν εκτίμησε το γεγονός πως, έστω και την ύστατη ώρα, βρήκε δουλειά, ζητώντας πλέον πολλαπλάσια χρήματα, εγώ αν ήμουν πρόεδρος στον Άρη, θα τον ευχαριστούσα και θα τον έστελνα στην ευχή του Θεού (σε συνεννόηση πάντοτε με τον προπονητή). wink.gif


Και συνέχισα:

QUOTE(SteelGandalf @ Nov 16 2014, 19:22 ) *
Υπάρχουν, άραγε, πρόσθετες σκέψεις, μετά το χθεσινό παιχνίδι;

Εγώ πάντως, ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση (παραμονή ή όχι του παίχτη), το έγραψα κάποια στιγμή.

Δεν είμαι ιδιαίτερα θετικός και πεπεισμένος πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τους Γκίκα και Μούρτο. Θα προτιμούσα, αν αποχωρήσει και ο Χαρίσης, να ενισχυθούμε στους ψηλούς, που το έχουμε σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη.

Υπάρχει και ο Πουλιανίτης και ο Φλιώνης, που καλό θα είναι να πάρουν ευκαιρίες κάποια στιγμή.


Δεν έχω αλλάξει σε τίποτα τις συγκεκριμένες μου απόψεις, οι οποίες, δυστυχώς, αποδεικνύεται πως εξελίσσονται περισσότερο σε προφητικές, παρά σε κινδυνολογικές. Στην πραγματικότητα, ούτε προφητικές είναι. Άκρως ρεαλιστικές θα τις χαρακτήριζα, με βάση τα όσα έχουν συμβεί κατά το παρελθόν. Εκείνοι όμως που θα έπρεπε να πάρουν το μάθημα τους, δεν φαίνεται πως έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος.

Και κάτι ακόμα...

Μέχρι να φύγει ο Χαρίσης (αν φύγει κιόλας δηλαδή) και ο οποιοσδήποτε Χαρίσης, εφόσον πληρώνεται και συμμετέχει στις προπονήσεις και στις αποστολές κανονικά, δεν νοείται, κατ' εμέ, να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής, έστω και λίγο, ειδικά σε μια ομάδα όπως η δική μας, που ουσιαστικά έχει έναν ψηλό (Naymick) ως κλασικό πεντάρι και άρα δεν έχει την πολυτέλεια να τον έχει στον πάγκο χωρίς να τον χρησιμοποιεί.

Ούτε ο Αλέξανδρος είναι παίχτης της θέσης "5", ούτε ο Σίμτσακ. Μόνο κατά συνθήκη μπορούν να βρεθούν εκεί.

Δεν πάει, λοιπόν, αλλού το μυαλό μου, παρά σε δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο αφορά την σιωπηρή τιμωρία του παίχτη (Χαρίση) που δεν θέλησε να σπάσει το συμβόλαιο του, οπότε δεν του δίνουν αγωνιστικά λεπτά και το δεύτερο αφορά τον φόβο (προπονητικού τιμ και διοίκησης) μην τυχόν και τους εκθέσει με την απόδοση του ο συγκεκριμένος παίχτης.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως ξαφνικά θα μεταμφιεστεί σε Tim Duncan o Κωστής, αλλά, σε σύγκριση με τον ελλιπή ανταγωνισμό, πιστεύω πως θα μπορούσε να τους διαψεύσει ή, αν μη τι άλλο, να προσφέρει συμπληρωματικά, έστω ένα "κομμάτι" από αυτά που μας λείπουν.

Οτιδήποτε από τα δύο κι αν ισχύει, είναι, το λιγότερο, κατάπτυστο κατά την γνώμη μου.
tuareg
η διοικηση δεν εχει καποιον ανθρωπο να ξερει το μπασκετ αγωνιστικα.
Στηριζεται στο προπονητη,του δινει τα κλειδια εν λευκω και υλοποιει τις εισηγησεις του.
Αυτο ειναι το πρωτο λαθος.Που δεν υπαρχει καποιος να εκτελει χρεη τεχνικου διευθυντη.
Δευτερο λαθος που δε ξεκαθαρισαν τι θα γινει με το Χαριση με αποτελεσμα ο Πριφτης να μας φορτωσει και το Σιμτσακ που το παιρνει μαζι του σε οποια ομαδα παει (μανατζερια?οχι μωρε που γινονται αυτα στην α1).
Ο οποιος Πριφτης λειτουργωντας σα τους περισσοτερους μετριομετριους προπονητες της α1 θελοντας να καλυψει το κωλο του δε ρισκαρει στο να δουλεψει με τους μικρους μας φορτωνει και με αλλα δυο παλτα απλα και μονο για να υπαρχουν χωρις να προσφερουν.

SteelGandalf
Πολύ σωστά.

Και ερχόμαστε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα.

Γιατί δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής στην ομάδα και γιατί, τελικά, έχουμε τόσο μικρό ρόστερ, κρίνοντας πάντα από τους παίχτες που υπάρχουν στην 12άδα και από αυτούς που συμμετέχουν σε κάθε παιχνίδι;

Οι Καραθανάσης, Μανωλόπουλος και Χαρίσης, αποτελούν διακοσμητικά "στοιχεία".

QUOTE(www.pressaris.gr)
Μπερδεύτηκαν οι ρόλοι, αυτό είναι το πρόβλημα! Ξεμπλέξτε τους όσο είναι καιρός…

Έχει δίκιο ο Δημήτρης Πρίφτης σε όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τις δύο βασικές αιτίες της ήττας. Η αστοχία στην επίθεση και η μη ενέργεια στην άμυνα. Γι’ αυτό έχασε ο Άρης. Εκεί είναι, όμως, το θέμα ή μήπως είναι στο γιατί είχε αστοχία στην επίθεση και ήταν οι παίκτες ένα κλικ πίσω στην άμυνα;


Αυτό που διαπίστωσαν μάτια που είδαν τον χθεσινό αγώνα του Άρη και έχουν δει και τους υπόλοιπους αγώνες του φέτος είναι ότι οι παίκτες ήταν μπερδεμένοι, σα να έχασαν τον ρόλο τους. Και σε αυτό έχει ευθύνη φυσικά ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του, σε αγωνιστικό επίπεδο. Γιατί όλα ξεκινούν ένα κλικ πιο πάνω, από τη διοίκηση. Πολύ καλά έκανε και βρήκε τον τρόπο να κρατήσει τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε, γιατί τον ζήτησε ο Πρίφτης και γιατί ο παίκτης ξεκάθαρα έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Το σήριαλ “μένει – φεύγει” του Αντεγκμπόγιε που κράτησε σχεδόν δύο βδομάδες – από τη μέρα που ο Πρίφτης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Κηφισιά ότι τον θέλει και θα γίνει επαφή τις επόμενες μέρες μέχρι και την περασμένη Πέμπτη όταν και υπέγραψε τελικά ο παίκτης – επηρέασε την ομάδα, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχθεί αυτό η διοίκηση ή ο προπονητής.

Σύρθηκε ένα πολύ δευτερεύον θέμα για την ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης για όλους, όχι μόνο για τα ΜΜΕ. Παρακολουθώντας το “μένει – φεύγει ο Αντεγκμπόγιε”, για τους παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με τον Βρετανό μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι μπήκε η αμφιβολία μέσα τους. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό χθες στον Τόρεϊ Τόμας, ακόμα και στον Σπύρο Μούρτο που έπαιξε λίγο. Έπαιζαν χωρίς ρόλο, είτε γιατί άλλαξε ο ρόλος τους και δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα, είτε γιατί πιστεύουν οι ίδιοι ότι άλλαξε ο ρόλος με την αμφιβολία που προκάλεσε η οριστική παραμονή του Αντεγκμπόγιε.

Επίδραση το σήριαλ αυτό είχε και στον ίδιο τον παίκτη. Είτε γιατί μπορεί να ένιωσε ότι “εγώ είμαι και κανείς άλλος”, που το εμφάνισε σε συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα χθες, είτε γιατί εκτιμώντας πως ο Άρης του προσέφερε συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς, θέλει να αποδείξει ότι το άξιζε και κάνει πράγματα υπέρ του δέοντος, όπως έκανε σε αρκετές περιπτώσεις χθες.

Αν παρατηρήσει χθες κάποιος τον Τόμας, τον Αντεγκμπόγιε και τον Πάσαλιτς, θα διαπιστώσει ότι ο καθένας προσπαθούσε να γυρίσει μόνος του τον αγώνα και είχαν επιδοθεί οι τρεις τους σε έναν άτυπο διαγωνισμό.

Αυτό δεν είναι υγεία. Αυτό είναι το (νέο) πρόβλημα του Άρη, το οποίο ξεκίνησε από έναν λάθος χειρισμό της διοίκησης, στην ειλικρινή προσπάθειά της να κρατήσει έναν παίκτη και συνεχίστηκε από την λανθασμένη διαχείριση του ρόστερ από την τεχνική ηγεσία. Συνέπεια όλων αυτών ήταν η αστοχία στην επίθεση (γιατί τα περισσότερα σουτ ήταν εκτός λογικής) και η μη ενέργεια στην άμυνα.

ΥΓ: Την περσινή χρονιά υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει ένα πλάνο τριετίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου και νέους παίκτες. Ο Αγγέλου έφυγε και η διοίκηση τόνισε ότι το πλάνο δεν αλλάζει, μόνο τα πρόσωπα. Ο Πουλιανίτης δεν παίζει. Ο Μήτογλου παίζει, αλλά στο Γουέικ Φόρεστ, ο Μποχωρίδης πουλήθηκε, ο Λαρεντζάκης δόθηκε δανεικός, ο Βεζένκοφ έμεινε γιατί θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν θα τον έβρισκε σε πιο ποιοτική ομάδα και (κατά 99%) θα φύγει το καλοκαίρι. Δεν γίνεται κριτική στις αποφάσεις της διοίκησης, άλλωστε η διοίκηση κρίνεται από τον κόσμο. Απλά οι αποφάσεις της έρχονται κόντρα στις εξαγγελίες της…
SteelGandalf
8η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 29/11/2014, 17:00

Πανιώνιος - Άρης


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ

Ο Πανιώνιος που προέρχεται από την πρώτη νίκη του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ υποδέχεται στην Νέα Σμύρνη αύριο (29/11, 17:00) τον Άρη, ο οποίος έχει γνωρίσει δύο ήττες στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις του, στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 8η αγωνιστική.


Η νίκη θα επιτρέψει στους «κυανέρυθρους» να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Οι δηλώσεις του προπονητή του Πανιωνίου:

Για την σημασία του αγώνα: «Είναι ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για τον Πανιώνιο. Χρειαζόμαστε τη νίκη, γιατί έχουμε μείνει πίσω. Η επιτυχία θα μας δώσει ψυχολογική ανάταση και βαθμολογική ανάσα, θα μας επιτρέψει να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Βέβαια, θέλει μεγάλη προσοχή προκειμένου να βγούμε νικητές».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η αυτοσυγκέντρωση, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να έχουμε υπομονή και φυσικά στο γήπεδο ο κόσμος να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για τη νίκη. Έχω ξαναπεί πως νιώθουμε υποχρεωμένοι μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Τους χρειαζόμαστε και τώρα και ελπίζουμε να ανταποδώσουμε την αγάπη τους».

Για το δυνατό σημείο του Άρη: «Προέρχεται από διαδοχικές ήττες. Θα εμφανιστεί με καλύτερη ψυχολογία, μετά τη δικαίωση της ένστασης που είχε κάνει στο ΑΣΕΑΔ. Έχει πια τη δυνατότητα να ξαναπαίξει το ματς με τον ΠΑΟΚ και -γιατί όχι;- να το κερδίσει, όπως θα ρεφάρει για τα αρνητικά αποτελέσματα. Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, είναι πολύ δυνατός στο τρανζίσιον. Με πιεστική άμυνα, κλέβει και φτάνει σε εύκολους πόντους. Είναι καλός και στα τρίποντα, τα οποία εκτελεί σε πρώτο χρόνο. Παίζει με κοντά σχήματα που μπορούν να μπερδέψουν τον αντίπαλο».

Για το που θα βασιστεί ο Πανιώνιος: «Εκτιμώ ότι έχουμε υπεροχή κοντά στο καλάθι και αυτή θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Να προσέχουμε ό,τι γίνεται μέσα στη ρακέτα, να μαζέψουμε τα ριμπάουντ και να βγούμε σε αιφνιδιασμούς. Να προλάβουμε το σετ παιχνίδι του Άρη, ομάδα που συνηθίζει να παίζει κλειστές άμυνες -και ζώνη».

Ο Άρης πρέπει να αντιδράσει μετά τις δύο σερί ήττες σύμφωνα με τον προπονητή του Δημήτρη Πρίφτη, που δήλωσε:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι ένα κρίσιμο ματς. Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε μετά τις κακές εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στα τελευταία δύο παιχνίδια».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πρέπει να είμαστε σκληροί και έξυπνοι στην άμυνα και να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει διαφοροποιήσει την εικόνα της σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, προσθέτοντας αρκετούς έμπειρους Έλληνες παίκτες και καλούς ξένους».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Θα πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά πάνω στους βασικούς δημιουργούς που διαθέτει ο Πανιώνιος, κυρίως στην περιφέρεια, που σε συνδυασμό με τους αθλητικούς ψηλούς και καλούς σουτέρ, συνθέτουν έναν επικίνδυνο τρόπο παιχνιδιού».

Με «όπλο» την άμυνα θα προσπαθήσει να φύγει με τους δύο βαθμούς από την Νέα Σμύρνη ο Άρης τόνισε ο Νίκος Γκίκας. Οι τοποθετήσεις του 24χρόνου γκαρντ των «κίτρινων»:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ψυχολογία πλέον και αφήσαμε πίσω μας τις δύο τελευταίες κακές εμφανίσεις. Πάμε στη Νέα Σμύρνη συγκεντρωμένοι για να τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πρέπει να περιορίσουμε τα ατού του Πανιωνίου και κυρίως τον Κορόλεφ, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Πανιώνιος πρόσθεσε έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του, οι οποίοι βέβαια δεν είναι για πολύ καιρό μαζί, ως ομάδα. Το ματς είναι κομβικό και για τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει μείνει πίσω και δεν έχει περιθώριο για άλλες ήττες».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Το όπλο μας πρέπει να είναι η άμυνα. Από εκεί θα ξεκινήσουμε, για να φτάσουμε σε μία νίκη που είναι πολύ απαραίτητη για μας».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Πανιώνιος - Άρης : 17-11

Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά προσπαθούμε να μαζέψουμε το σκορ. Μόλις είδα λίγο παιχνίδι από το λεπτό προς λεπτό της nova.

Σαν να είμαστε έξω απ' τα νερά μας. Άστοχες προσπάθειες, σε δίποντα και τρίποντα (ήδη έχουμε εκτελέσει 9 και βρισκόμαστε στη μέση της 2ης περιόδου) και το σκορ βρίσκεται στο 27-17.

===================================================

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Πανιώνιος - Άρης : 37-31

Βρεθήκαμε και με 14 πόντους πίσω στο σκορ, αλλά βρήκαμε απαντήσεις. Δεν μπορούμε όμως να φτάσουμε τον Πανιώνιο, ενώ στο 1ο ημίχρονο, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι άφαντος επιθετικά, έχοντας 2 πόντους (1/5 2p, 0/1 3p). Πολύ καλός ο Naymick (8p και 7 rebs), από κοντά και ο Reed (7p, 2 rebs) και μετά το χάος.

Έχουμε τόσους περιφερειακούς και παρόλα αυτά, πόντους δεν έχουμε, παρά ελάχιστους, από 'κει (Pasalic 3, Γκίκας 3, Thomas 3, Μούρτος 2, Adegboye 1). Υστερούμε ιδιαίτερα στα σουτ δύο πόντων (7/19 - 37%), ενώ στα τρίποντα έχουμε το υποφερτό 4/11 - 36%.

Την ίδια στιγμή, από πλευράς Πανιωνίου, τα ποσοστά είναι σαφώς καλύτερα, ειδικά στα δίποντα (9/14 - 64%), ενώ στα τρίποντα είμαστε περίπου στα ίδια (5/13 - 38%). Ο Luke Hancock, έχει πετύχει 21 πόντους, με στατιστικά για όσκαρ (4/4 2p, 4/5 3p, 1/1 1p), έχοντας και 1 reb κι 1 steal.

Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν έχουμε καμία τύχη στο παιχνίδι, αφού δεχόμενοι σχεδόν 19 πόντους σε κάθε περίοδο, θα πρέπει να ανεβάσουμε αισθητά τους 15,5 που πετυχαίνουμε...
tuareg
πριφτη καλα που εκανες το φιλικο με τη καβαλα για να ανακατανεμεις ρολους...
τεραστιο προβλημα στο παγκο,η ομαδα παιζει συνεχως χειροτερα.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Πανιώνιος - Άρης : 59-47

Καταφέραμε, στην αρχή της 3ης περιόδου, να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα και να προσπεράσουμε και με μικρή διαφορά, αλλά μέχρι εκεί. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με όλο το προηγούμενο διάστημα και ο Πανιώνιος κατάφερνε να ανοίγει την ψαλίδα.

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Πανιώνιος - Άρης : 71-65

Ακόμη μια κακή εμφάνιση για την ομάδα μας και 3η σερί ήττα. Είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτό που είδα, στις διάφορες συνδέσεις της εκπομπής λεπτό προς λεπτό. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Χωρίς συγκέντρωση και προσανατολισμό. Κακές επιλογές, στην επίθεση, ακόμη χειρότερη συγκέντρωση στην άμυνα και το αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως φυσιολογικό.

Καταφέραμε, μέσα σε τρία παιχνίδια, να αμαυρώσουμε την καλή εικόνα των πρώτων παιχνιδιών...

Key facts of the match



Box Score

tuareg
ο ανθρωπος ειναι μυρωδιας...ομαδα που εστησε μονος του και τη προετοιμασε φτασαμε στα μισα του πρωτου γυρου να παιζει χειροτερα απο την αρχη.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες!»

Δηλώσεις που ξαφνιάζουν και προκαλούν έκπληξη έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης, τονίζοντας στη συνέντευξη τύπου ότι δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι πάλεψαν με καλή νοοτροπία, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά!


Ο τεχνικός του Άρη υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για τη νίκη. Μετά τα προβλήματα που είχε στην αρχή είναι προφανές πως έχει μια πλήρη ομάδα με καλό ρόστερ. Σιγά-σιγά βρίσκει τον δρόμο του. Εμείς ξεκινήσαμε άσχημα στην επίθεση, αλλά καταφέραμε στη συνέχεια να βελτιωθούμε. Με τη ζώνη βάλαμε προβληματισμό στον Πανιώνιο κυρίως σε ότι αφορά την οργάνωση του παιχνιδιού. Κάποια μακρινά σουτ που δεν βάλαμε και μια-δύο κακές αποφάσεις στην επίθεση έδωσαν στον Πανιώνιο τη διαφορά σε κρίσιμο σημείο του αγώνα με αποτέλεσμα μετά να κυνηγάμε στο σκορ. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες. Παλέψαμε με καλή νοοτροπία. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Καλή συνέχεια στον κόουτς και τον Πανιώνιο».


Πλάκα μας κάνει, δεν μπορεί να λέει αλήθεια...

Και η χθεσινή μας εμφάνιση, απέδειξε πως είμαστε περισσότερο ένα κακό συνονθύλευμα, παρά μια καλά δουλεμένη ομάδα.

Πίσω από τον Naymick, έχεις μόνο έναν κλασικό ψηλό, τον Χαρίση, και μου τον αφήνεις εκτός αποστολής.

Εγώ αν ήμουν στην διοίκηση, θα έψαχνα ήδη τον αντικαταστάτη του, όχι τόσο για τις ήττες αυτές καθαυτές, όσο για τον τρόπο με τον οποίο έρχονται.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr)
Ένας… άλλος Αντεγκμπόγιε στις ήττες! Στατιστικά που… σοκάρουν!

Εκτός από την κάθετη πτώση του Τόρεϊ Τόμας, ο Άρης αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της εμφάνισης ενός… άλλους Στέφεν Αντεγκμπόγιε. Ο Βρετανός από τη μέρα που τέθηκε το θέμα της παραμονής του επί τάπητος και σύρθηκε για δύο βδομάδες (χωρίς λόγο) παρουσιάζει τρομερή πτώση στην απόδοσή του. Και εδώ, δυστυχώς για τον Άρη, οι αριθμοί λένε την αλήθεια!


Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε στα τρία πρώτα παιχνίδια του με την φανέλα του Άρη έπεισε τους πάντες ότι αξίζει το συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς. Ήταν πρωταγωνιστής στις νίκες με Απόλλωνα Πατρών, ΚΑΟΔ και Κηφισιά έχοντας 14 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ μέσο όρο σουτάροντας με 91,6% από τις βολές, 61,5% στα δίποντα και 55,5% στα τρίποντα!

Σαφώς και όλοι περίμεναν ότι δύσκολα θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια, όχι, όμως, αυτό που ακολούθησε. Ο Βρετανός από τη στιγμή που άρχισε να συζητείται – και να μη τελειώνει – το θέμα της παραμονής του, έως και σήμερα που τελικά είναι πλέον μέλος της ομάδας, έχει μια εντελώς προς το χειρότερο αγωνιστική παρουσία. Στις τρεις ήττες του Άρη από Κόροιβο, Κολοσσό και Πανιώνιο έχει μόλις 3,3 πόντους, 2 ασίστ και 1,6 ριμπάουντ, σουτάροντας με 60% από τις βολές, 20% στα δίποντα και… 0% στα τρίποντα! Σε τρία ματς έχει βάλει μόλις δύο καλάθια!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το μπέρδεμα των ρόλων στην ομάδα και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Ο Αντεγκμπόγιε έπαιξε χθες ούτε 10 λεπτά. Με το που υπέγραψε το συμβόλαιό του είτε νιώθει ότι ο Άρης στηρίζεται “αποκλειστικά” σε αυτόν, είτε νιώθει ότι πρέπει να υπερβάλλει εαυτό για να δείξει ότι άξιζε το συμβόλαιο, κάνει πράγματα στο γήπεδο που είναι κόντρα σε ότι είχε δείξει στα πρώτα παιχνίδια. Ο δεύτερος είναι ότι σαφώς δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ενώ ασχολείται πολύ περισσότερο μαζί του και η αντίπαλη ομάδα στο σκάουτινγκ.

Ο Αντεγκμπόγιε στις νίκες

Άρης – Απόλλων: 12π., 3/3β., 3/5δπ., 1/2τρ., 4ρ., 3ασ., 1κλ., 1λ.

ΚΑΟΔ – Άρης: 17π., 5/6β., 3/3δπ., 2/3τρ., 0ρ., 3ασ., 0κλ., 2λ.

Άρης – Κηφισιά: 13π., 3/3β., 2/5δπ., 2/4τρ., 1ρ., 4ασ., 1κλ., 0λ.

Σύνολο: 42π., 11/12β., 8/13δπ., 5/9τρ., 5ρ., 10ασ., 2κλ., 3λ.

Μέσοι όροι: 14π., 1,6ρ., 3,3ασ., 0,6κλ., 1λ., 91,6%β., 61,5%δπ., 55,5%τρ.

Ο Αντεγκμπόγιε στις ήττες

Κόροιβος – Άρης: 3π., 1/2β., 1/5δπ., 0/3τρ., 2ρ., 2ασ., 2κλ., 1λ.

Άρης – Κολοσσός: 6π., 4/6β., 1/3δπ., 0/5τρ., 3ρ., 3ασ., 0κλ., 3λ.

Πανιώνιος – Άρης: 1π., 1/2β., 0/2δπ., 0/1τρ., 1ρ., 0ασ., 0κλ., 0λ.

Σύνολο: 10π., 6/10β., 2/10δπ., 0/9τρ., 6ρ., 5ασ., 2κλ., 4λ.

Μέσοι όροι: 3,3π., 2ρ., 1,6ασ., 0,6κλ., 1,3λ., 60%β., 20%δπ., 0%τρ.
SteelGandalf
9η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 6/12/2014, 17:00

Άρης - Α.Ε.Κ.


QUOTE(www.esake.gr)
Pre Game: ΑΡΗΣ - ΑΕΚ

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (6/12, 17:00) στο «Nick Galis Hall» την ΑΕΚ στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όχι μόνο λόγω της δυναμικής και της παράδοσης των δύο αντιπάλων, αλλά και εξαιτίας της κρισιμότητας της αναμέτρησης για τους δύο αντιπάλους.


Οι «κίτρινοι» προέρχονται από τρεις σερί ήττες και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να βρει αυτοπεποίθηση από την σκληρή άμυνα. Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Προερχόμαστε από ένα σερί κακών εμφανίσεων. Θέλουμε πολύ όλοι μας να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις, ενώ είναι πολύ σημαντικό για μας ότι μετά από καιρό θα έχουμε στο πλευρό μας την παρουσία του κόσμου».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Είναι απαραίτητο να βρούμε αυτοπεποίθηση μέσα από σκληρή άμυνα και να δείξουμε υψηλή συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο που μετά από πολλές αλλαγές σε ρόστερ και προπονητικό επιτελείο, έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό του προφίλ, σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να περιορίσουμε τους σκόρερ της ΑΕΚ».

Μεγάλο ματς χαρακτήρισε το αυριανό ο Ντρου Νέιμικ και επισήμανε ότι οι «κίτρινοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να επανέλθουν στις νίκες. Οι τοποθετήσεις του 29χρόνου Αμερικανού σέντερ:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι μεγάλο ματς για μας. Μετά από ένα σερί κακών εμφανίσεων και ηττών, θέλουμε όσο τίποτα να επανέλθουμε στις νίκες. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτό το ματς και ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Θα είναι ένας «πόλεμος»».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση κι αυτό θα έρθει μέσα από την καλή αμυντική λειτουργία. Πρέπει να αποφύγουμε τα φάουλ και ειδικά εγώ, αφού σε αρκετά ματς φορτώθηκα από νωρίς».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η ΑΕΚ έχει ταλαντούχους, επιθετικά, παίκτες. Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο ματς Κυπέλλου, αφού έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Έχει καλούς γκαρντ και δυνατούς ψηλούς».

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μας, όπως και το να είμαστε αποτελεσματικοί στο σετ παιχνίδι, στο μισό γήπεδο και να εκτελέσουμε κατά γράμμα τις εντολές των προπονητών μας».

Οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Μοχάμεντ Πάσαλιτς είναι οι παίκτες «κλειδιά» του Άρη σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, που έχει οδηγήσει την ΑΕΚ σε τρεις σερί νίκες από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της. Οι δηλώσεις του κόουτς της Ένωσης:

Για την σημασία του αγώνα με τον Άρη: «Είναι μία νέα ευκαιρία για μας να δούμε πως λειτουργούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζουμε σε μία καλή και δυνατή έδρα. Είναι ένα δυνατό τεστ για μας για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Ο Άρης έχει μερικά ταλέντα, όπως είναι ο Βεζένκοφ, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος παίκτης. Στον αγώνα του Κυπέλλου ο Βεζένκοφ έκανε μεγάλη ζημιά. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Ο Άρης έχει πολλούς καλούς παίκτες. Θεωρώ ότι ο Πάσαλιτς και ο Βεζένκοφ είναι οι παίκτες-«κλειδιά» αυτής της ομάδας».

Για τα δυνατά του σημεία του Άρη: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Άρη, από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα μέχρι και τώρα. Ο Άρης είναι μία ομάδα με Ιστορία. Όλες οι ομάδες περνούν δυσκολίες και ο Άρης δεν αποτελεί την εξαίρεση. Κάνει όμως την προσπάθειά του για να είναι σε υψηλό επίπεδο».

Για το πού θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Είναι σημαντικό πώς θα αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο σε κάποια πράγματα που ετοιμάζουμε και πώς θα λειτουργήσει η ομάδα σε μία πολύ δύσκολη έδρα η οποία φέρνει πίεση και ενέργεια στους παίκτες του Άρη».

Η Ένωση θα βασιστεί στην άμυνα και στην ομαδικότητα για να φύγει με την νίκη από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσιάκο. Οι τοποθετήσεις του 32χρόνου σέντερ της ΑΕΚ:

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Όλες οι αναμετρήσεις έχουν την σημασία τους. ΑΕΚ είμαστε. Παίζουμε με τον Άρη εκτός έδρας. Είναι μια αναμέτρηση με συμβολισμούς. Ο Άρης έχει καλούς παίκτες. Δεν χωρά αμφιβολία σ' αυτό. Πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό προσπαθούμε κάθε φορά άλλωστε».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Σας είπα και πριν. Ο Άρης έχει μερικούς παίκτες, που είναι επικίνδυνοι. Θεωρώ, ότι αν τους περιορίσουμε, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Να μας επιτρέψετε να το κρατήσουμε για μας».

Σχετικά με το πού θα βασιστεί η ΑΕΚ: «Η καλή μας άμυνα και η ομαδικότητα νομίζω είναι στοιχεία, που κυρίως τις τελευταίες αγωνιστικές μας χαρακτηρίζουν».
SteelGandalf
Δυστυχώς, ενώ σήμερα ήθελα πάρα πολύ να βρεθώ στο γήπεδο, εντούτοις οι κλειστοί δρόμοι, λόγω της ημέρας, οι πορείες, αλλά και οι πιθανοί κίνδυνοι από τυχόν ταραχοποιά στοιχεία που παρεισφρέουν σε αυτές, αποτέλεσαν τους καταλυτικούς παράγοντες για να μην το επιχειρήσω να κατέβω στην Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

1η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 23-11

Ο Άρης, ξεκίνησε με ένα σερί 9-0 και συνέχισε με ένα 17-4, με την φιλοξενούμενη ομάδα να μη μπορεί να βρει πόντους παρά μόνο από τις ελεύθερες βολές.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της ομάδας. Εξαιρετική άμυνα, κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση, ευστοχία και συμμετοχή του Χαρίση(!!!) για πάνω από τη μισή διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (4p, 5 rebs, 1 assist).

==============================================

Η Α.Ε.Κ. "κατάφερε" να σκοράρει με σουτ εντός παιδιάς, μόλις 20 δευτερόλεπτα πριν λήξη η 1η περιόδου!!! Οι υπόλοιποι 9 πόντοι της, επιτεύχθηκαν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!!!

Το σκορ, στην αρχή της 2ης περιόδου, είναι 30-18 και η Α.Ε.Κ. έχει μόλις τρία σουτ εντός παιδιάς.

==============================================

Εκπληκτικό comeback από την Α.Ε.Κ. που μετέτρεψε το σκορ, από 30-18, σε 32-29.

Στην συνέχεια βρήκε ο Άρης μερικούς συνεχόμενους πόντους κι έκανε το 37-29. Με τρίποντο ο Αθηναίου έκανε το 37-32 και στο καπάκι ο Βεζένκοφ το 40-32!!!

Σε 1:30 ολοκληρώνεται και το δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά το παιχνίδι έχει αλλάξει εντελώς μορφή...

==============================================

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Α.Ε.Κ. : 41-36

Όσο καλή ήταν η αμυντική μας λειτουργία στο 1ο δεκάλεπτο, τόσο κακή ήταν στο 2ο. Ο αντίπαλος παίχτης που σήμερα κάνει περίπατο, είναι ο Molisevic, που πέτυχε 15 πόντους. Από την άλλη πλευρά, όλοι οι δικοί μας, βρίσκονται σε "ρηχά νερά", από πλευράς επιθετικής συγκομιδής.
I love this game
Μια φορά να πάρουμε διαφορά και να την κρατήσουμε δεν έχει γίνει ακόμα.... Περνάμε 15-20 πόντους και μετά τα κάνουμε ντέρμπυ.
SteelGandalf
Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη; Δεν είμαι μόνος μου εδώ μέσα;;; wink.gif

Η ομάδα κατάφερε να κάνει νέο σερί και να πάρει μέχρι και 17 πόντους διαφορά (57-40), ενώ το σκορ είναι τώρα 62-50 και απομένει 1:20 για να λήξει και το τρίτο δεκάλεπτο.

==============================================

3η Περίοδος

Άρης - Α.Ε.Κ. : 67-52

Ενώ τούτη την ώρα, απομένουν λιγότερα από 4 λεπτά για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και το σκορ είναι 78-67.

==============================================

Η νίκη είναι δεδομένη και απομένει να μάθουμε το τελικό σκορ.

86-75 και μένει κάτι περισσότερο από 1 λεπτό.

==============================================

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Α.Ε.Κ. 86-75

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και εμφανίσεις.

Key facts of the match



Box Score

tuareg
καλη νικη για τη ψυχολογια...τιποτα ιδιαιτερο η αεκ τη κρατησαν μεσα στο παιχνιδι οι 25 βολες
SteelGandalf
Επιτέλους, θα πω εγώ!

Βρήκαμε τρόπο να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα, απέναντι σε μια ομάδα που είχε εντελώς αντίθετη πορεία από μας.

Τρεις σερί ήττες εμείς, τρεις σερί νίκες αυτή (η Α.Ε.Κ.).

Παρόλα αυτά, καταφέραμε να την κερδίσουμε και να αλλάξουμε την ψυχολογία μας, όπως πολύ σωστά λες φίλε Βασίλη. wink.gif
tuareg
απ'οσο μαθαινω παλι γυρω γυρω ολοι εμεις αλλα μπηκαν τα σουτ.
Καλοι στην αμυνα κι αν δεν ηταν οι βολες (πουτα τα κριτηρια στις επαφες ηταν διαφορετικα για τις δυο ομαδες) θα ειχαμε 20αρα και...
Ο Χαρισης εξεθεσε το Πριφτη.
Απο την ΑΕΚ μονο ο μιλοσεβιτς κι ο γουιλιαμσον προσπαθησαν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.