Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΕΚ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2015/16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
ashton
Ανακοινώθηκε κι από την ΚΑΕ ΑΕΚ :

QUOTE
Ζντοβτς έως το 2018
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 19:45

H διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία της με τον Γιούρι Ζντοβτς. Ο καταξιωμένος Σλοβένος προπονητής θα καθίσει στον πάγκο της «Βασίλισσας» μέχρι το καλοκαίρι του 2018, αφού υπέγραψε συμβόλαιο για 2,5 χρόνια (1,5 + 1).

Οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές. Ο στόχος αυτονόητος και αφορά στην επιστροφή της ομάδας στις διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως επιβάλλει η Ιστορία της και το ένδοξο παρελθόν της. Στο πλαίσιο αυτό η επίτευξη συνεργασίας με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Σλοβενίας και προπονητή της χρονιάς το 2012 στο Eurocup, με την Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης.

Βιογραφικό

O Γιούρι Ζντοβτς γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1966 στο Σλοβένσκε Κόνγιτσε της Σλοβενίας. Η προπονητική καριέρα του άρχισε το 2003 όπου ανέλαβε την Κρκα Νόβα Μέστο. Την επόμενη χρονιά (2003-2004) κατάφερε με τη Σπλιτ να κατακτήσει το Κύπελλο της Κροατίας. Τη σεζόν 2005-06 εργάστηκε για λίγους μήνες στον Ηρακλή και στη συνέχεια ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην Ουνιόν Ολύμπια. Τη σεζόν 2007-08 ανέλαβε την Μπόσνα Σαράγεβο, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την διετία 2009-2011 επέστρεψε στην Ουνιόν Ολύμπια ως προπονητής, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα. Το 2011 εργάστηκε στην Αγία Πετρούπολη για λογαριασμό της Σπάρτακ, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια. Τελευταία του ομάδα η τουρκική Γκαζιάντεπ. Ο Γιούρι Ζντοβς ως προπονητής της Εθνικής Σλοβενίας την οδήγησε στην 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009.

Ως παίκτης έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα (1993), δύο πρωταθλήματα Γαλλίας (1993,1997), δύο πρωταθλήματα Σλοβενίας (1999,2002) και τρία Κύπελλα Σλοβενίας (1999, 2000, 2002).

http://www.aekbc.gr/el/articles-612/zntobt-ew-to-2018.htm
ashton
καριέρα κλπ του Ζντοβτς, καθώς και η λίστα με τους προπονητές της ΑΕΚ στην ιστορία της Α1
http://vasilissa.blogspot.gr/2015/12/jure-zdovc.html
ashton
Παραμένει βοηθός ο Μανωλόπουλος (αλλά και οι Μάτοβιτς-Δημητρίου).
Ο μόνιμος βοηθός του Ζντοβτς, Δέδας μένει Γκαζιαντέπ για 1ος (δεν ξέρω αν θα είναι μόνιμα, ή μέχρι να πάρουν άλλο)

αν δοθεί τελικά δανεικός ο Σκραμπ, θα αποφασίσει ο Ζντοβτς αν θα πάρει τη θέση του ο Άτιτς ή θα έρθει άλλος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ .
yorgos
QUOTE
Ο μόνιμος βοηθός του Ζντοβτς, Δέδας μένει Γκαζιαντέπ για 1ος (δεν ξέρω αν θα είναι μόνιμα, ή μέχρι να πάρουν άλλο)


Θα εκπλαγώ αν πάρουν άλλον. Τον ετοίμαζαν για πρώτο εδώ και καιρό, το είχαν δεδομένο ότι θα έφευγε ο Ζντοβτς το επόμενο καλοκαίρι.
Nemesakos
Τέλος ο Αρμστεντ...

Πόσες αλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμα στην ΑΕΚ??!!!!!!!
akratacity
Φευγει ο Αρμστεντ απο την ΑΕΚ και ο Ζντοβτς θελει ενα 2-3αρι με καλο σουτ στη θεση του. Η πρωτη κινηση του Σλοβενου ειναι απολυτως λογικη καθως Κουπερ και Αρμστεντ ειναι παιχτες με το ιδιο στυλ και θα δυσκολευονταν να παιξουν μαζι. Πλεον, η ΑΕΚ θελει εναν παιχτη με μεγεθος και αθλητικα προσοντα για να καλυπτει και τις αδυναμιες του Κουπερ.
Ενας πολυ καλος παιχτης που θα ταιριαζε πολυ αυτη τη στιγμη στην ΑΕΚ ειναι ο παλιος παιχτης της Κηφισιας, Τονι Κροκερ. 2-3αρι με πολυ καλα αθλητικα προσοντα, καλο σουτ και ηγετικες ικανοτητες, που μπορει να δωσει σκορ σε σταθερη βαση σε μια ομαδα. Κανει πολυ καλο πρωταθλημα στην Τουρκια στην ομαδα που πηγε ο Γουορεν και θα ηταν ιδανικη περιπτωση.

https://www.youtube.com/watch?v=qX7WNXPFrEM

https://www.youtube.com/watch?v=TKyvz4uWAGo
ashton
QUOTE (Nemesakos @ Dec 24 2015, 22:05 ) *
Τέλος ο Αρμστεντ...

Πόσες αλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμα στην ΑΕΚ??!!!!!!!


Στον α γυρο άλλη μια (να έρθει αντικαταστάτης του Αρμστεντ).
έχουν γίνει :
1- Κουπερ αντι Γουώρεν
2- Αρμστεντ αντι Ανοσίκε
και μένει η 3- χχχχ αντι Αρμστεντ

στον 2ο γυρο άλλες δυο (η μια θα είναι ο αντικαταστάτης του Σκραμπ λογικά)

QUOTE
The American player leaves AEK to play in Turkey.

Malcolm Armstead will leave AEK in order to play for Istanbul BBSK in the Basketball Super League in Turkey. As the player confirmed to Slam N' Roll, he is ready for the new station of his career and quite eager to help in Istanbul BBSK's much needed improvement. The Turkish team is last in the league's standings right now and will definitely welcome the addition of a player like Armstead. The 26 year old point guard has the necessary strengths in order to tune up the game of Istanbul BBSK. and help them climb higher in BSL's standings.

The American play maker also told us that he is happy for the fact that he will have an increased role in his new team, playing in his natural position as a point guard. This was difficult to happen in AEK since Armstead shares lots of similarities with D.J. Cooper, the other play maker of the Greek team, who is also the starting point guard.

http://www.slamnroll.com/content/malcolm-a...er-istanbul-bsb

το bold, είναι κάτι που φαινόταν με γυμνό μάτι.. δεν είχε κανένα νόημα να υπογράψεις 2ο πμ με ίδια χαρακτηριστικά με τον 1ο .. Μια αλλαγή πήγε τσάμπα και χωρίς νόημα για να παίξει τρια ματς.. Πιο λογικό θα ήταν να έμενε ο Ανοσίκε πχ που με τα pick n roll του ΝτιΤζει μπορει να έπαιρνε τα πάνω του..
ashton
Στο site του ΕΣΑΚΕ, ο Cooper φαίνεται ως 'ΗΠΑ' και όχι ως 'ΒΟΣΝΙΑ', άρα προφανώς δεν παίζει σαν Ευρωπαίος στην Α1 / το γιατί άγνωστο .
Armstead-Scrubb παραμένουν στο δυναμικό επίσης, τουλάχιστον τυπικά
http://esake.gr/el/action/EsaketeamView?id...0010&mode=4

Συνεπώς το ενδεχόμενο να έρθει κάποιος ξένος μέχρι την Κυριακή και το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό είναι μάλλον χλωμό ..
Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα

Deividas Dulkys (Λιθουανός, 2ρο3ρι, παίζει Τουρκία στην ομάδα που πήγε ο Warren). Εχει 10π-3,4ρ-19/62 3π
http://basketball.realgm.com/player/Deivid...ys/Summary/3691

Klemen Prepelic (Σλοβένος, 2ρι, παίζει Γερμανία στην Oldenburg - 9π-31% 3π στο EuroCup
http://basketball.realgm.com/player/Klemen...c/Summary/25956

Andre Dawkins (Αμερικανός, 2ρι, παίζει Τορίνο στην Ιταλία, (10,3π-39% 3π)
http://195.56.77.208/player/DAW-AND-91/dawkins_andre
κι ακόμα
o Σλοβένος Domen Lorbek που τυπικά πρέπει να είναι στη Gaziantep / δεν έχει παίξει καθόλου πάντως φέτος .
o Martynas Gecevicius που είχε παίξει και Ολυμπιακό, και είναι επίσης στην Τουρκία (12,3π- 39% 3π)
radical
QUOTE
Οριστικοποιήθηκε το πλάνο Ζντοβτς για τις μεταγραφές της ΑΕΚ

Διαβάστε τι έχει αλλάξει με τις τελικές αποφάσεις του Σλοβένου τεχνικού

Από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ΑΕΚ ο Γιούρι Ζντοβτς εντόπισε το που χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ της Βασίλισσας. Για να είναι πλήρης η ομάδα και να μπορεί να διεκδικήσει την νίκη σε όλα τα παιχνίδια όπως είναι εξ αρχής ο στόχος του Σλοβένου τεχνικού και το έχει κάνει ξεκάθαρο. Η πρώτη προτεραιότητα είναι ένας παίκτης σκόρερ και ικανός σουτέρ στη θέση 2 και μετά ένα αθλητικό τεσσαροπεντάρι στους ψηλούς. Ο Γιούρι αμέσως έδωσε την συγκατάθεση του στο αίτημα του Αρμστεντ να φύγει για την Τουρκία. Παρότι εκτιμά τον παίκτη ήταν ξεκάθαρος στο ότι δεν μπορούσε να παίξει ούτε λεπτό μαζί με τον Κούπερ, επειδή και οι δύο είναι καθαροί άσοι και… κοντοί, και το είδε σαν ευκαιρία να τον αντικαταστήσει με έναν παίκτη στη θέση 2 με βασικό χαρακτηριστικό το σκοράρισμα και βέβαια μεκαλό μακρινό σουτ. Αυτό που άλλαξε στην πορεία και μετά από μία εβδομάδα καθημερινής επαφής με τους παίκτες αλλά και των δύο αγώνων είναι τα χαρακτηριστικά που θα έχει το δυάρι.

Ενώ στην αρχή ο Γιούρι σκεφτόταν εναν παίκτη που να μπορούσε να παίξει και στη θέση 3 εκτός από 2 τώρα θέλει παίκτη που επίσης να είναι δυάρι, σκόρερ και σουτερ αλλά να μπορεί να παίξει και στη θέση ένα. Ο Γιούρι εκτιμά πως στο 3 μπορεί να παίξει σαν μπακ απ του Μαλίκ και ο Κάρτερ ενώ θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει 5-10 ποιοτικά λεπτά στο 1 ώστε να μπορεί να ξεκουράζει περισσότερο τον Ντι Τζέι Κούπερ που όπως φάνηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα ήταν πολύ επηρρεασμένος από την κούραση παίζοντας πάνω από 35 λεπτά. Ο προσανατολισμός λοιπόν έχει αλλάξει και πιθανότατα έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωση του Ντούνκις. Αντίθετα έχουν προστεθεί στη λίστα δύο παίκτες που παίζουν σε Ευρωπαϊκές ομάδες και έχουν τα στοιχεία αυτά που αναζητεί πλέον ο προπονητής. Κόμπο γκαρντ δηλαδή που να είναι βέβαια πρώτα δυάρια. Σύντομα η ΑΕΚ θα έχει καταλήξει αρκεί βέβαια να μπορέσει να σπάσει και τα απαραίτητα συμβόλαια. Για τους ψηλούς ο Ζντοβτς από την αρχη ήταν ξεκάθαρος. Θέλει έναν αθλητικο ψηλό που να μπορεί να παίζει σε διάφορα σχήματα και στο 4 και στο 5. Και εκεί υπάρχει λίστα και η ΑΕΚ κάνει κινήσεις ώστε να είναι έτοιμη με την αρχή του δευτέρου γύρου για την αντικατάσταση του Σκραμπ που θα πάει δανεικός.


aek365.com
ashton
Δεν ξέρω αν οριστικοποιήθηκε το πλάνο, αλλά τα περιθώρια για την 3η προσθήκη ξένου στον Α γυρο λήγουν την Παρασκευή ..
(οι 2 που έγιναν ήταν Cooper, Armstead) . Αν δε γίνει μέχρι τότε, τότε θα χαθεί αυτή η αλλαγή, και θα 'φαγωθεί' μια παραπάνω στο 2ο γύρο .
ashton
O Scrubb δοκιμάζεται από τους Skyliners στη Φρανφούρτη..

https://www.landespressedienst.de/fraport-s...nach-frankfurt/
Dwyane ''the flash'' Wade
http://www.aekbc.gr/el/articles-651/erxetai-o-kristma.htm

Παίρνουμε Κρίστμας. Το επιβεβαιώνει και ο Νικολάου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
ashton
στατιστικά, βιντεο κλπ του Christmas

http://vasilissa.blogspot.gr/2016/01/diont...tmas-zdovc.html
(στο Ισραήλ είχε εφάμιλλα με Κατσίβελη ποσοστά : 2/22 :-)

έρχεται το πρωι όπως διαβάζω
ashton
ήρθε το πρωί, συμφώνησε και τυπικά και ανακοινώθηκε.
http://aekbc.gr/el/articles-655/upegrapse-o-kristma.htm
μπήκε και στο site του ΕΣΑΚΕ, άρα κατατέθηκαν δελτία/συμβολαια κλπ (πήρε τη θέση του Αρμστεντ κι έτσι κλείσανε οι 3 αλλαγές για τον α γυρο : Κουπερ, Αρμστεντ, Κριστμας)
δεν πάει Τρίπολη πάντως .
Zoys
Η καλύτερη αφορμή για να θυμηθούμε τη σεζόν που ο Christmas αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο σε μια εξαιρετική χρονιά τόσο για την ομάδα όσο και τον ίδιο:



Αγαπημένος μου παίκτης και φαντάζομαι ότι μετά την αλλαγή προπονητή δεν θα υπάρχουν νέα φύγε εσύ-έλα εσύ όπως με Armstead.
Conan1982
Έχει εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο, σκόρερ αν και τα νούμερα του πέφτουν και πάνε, είναι μια ενίσχυση πάντως. Ούτως ή άλλως σαν παίκτης έχει ορίζοντα ως το τέλος αυτής της σεζόν. Γυρολόγος αμφιβάλλω αν έχει μείνει σε μια ομάδα πάνω από μια σεζόν στην καριέρα του.
Επίσης με εντυπωσιάζει η επιμονή του κάθε χρόνο να ψάχνει ομάδα στο NBA.
gspara
QUOTE
Παίρνει Τζέι Κόβαν Μπράουν η ΑΕΚ!
Μια ανάσα από την απόκτηση του Τζέι Κόβαν Μπράουν βρίσκεται η ΑΕΚ!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τζέι Κόβαν Μπράουν είναι η ΑΕΚ!

Ο Αμερικανός γκαρντ, που έμεινε ελεύθερος από την Τουρκ Τέλεκομ, απασχολεί έντονα την Ένωση και σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Ο Μπράουν, θυμίζουμε, είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα τη σεζόν 2012/2013 με το Ρέθυμνο (9,3π. μ.ο. σε έξι αγώνες), ενώ έκανε απίστευτα πράγματα την επόμενη χρονιά στον ΚΑΟΔ, καθώς ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17,2π. μ.ο.

Ο 26χρονος γκαρντ, μάλιστα, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και στην Τουρκία, καθώς είχε 15 πόντους ανά ματς.

http://www.sport-fm.gr/article/basket/pair...n-i-aek/3136358
Zoys
Για τον.. εξηκοστό Αμερικανό γκαρντ που αποκτά η ΑΕΚ δεν θα χρειαστεί να φτιάξω καινούργιο βίντεο. Το είχα ετοιμάσει πριν 2 χρόνια. tongue.gif

Λουπους
Μιλάει με την ΑΕΚ η Μονακό για να πάρει τον Κούπερ, ενώ ο Ζντοβτς έχει δώσει τη συγκατάθεσή του να συνεχιστούν οι συζητήσεις..

http://www.aek365.com/a-437936/milaei-me-m...ouper-h-aek.htm
http://www.aek365.com/a-437921/h-monako-th...-ton-kouper.htm
Weekendman
Άμα πιστεύουν ότι θα βγάλουν την χρονιά με πλέι-μεικερ τους Παπαντωνιου και Κατσίβελη, με γεια και με χαρά τους!
Pierce
Ούτε το εσωτερικό διπλό με το εφηβικό δεν βγαίνει , με αυτό το δίδυμο.
yorgos
Αν αυτά που γίνονται στην ΑΕΚ φέτος με τους ξένους είχαν γίνει σε άλλη ομάδα θα είχε πέσει το κράξιμο του αιώνα πάντως. Φορτώ και ξεφορτώ, φύγε συ-έλα συ, άλλα κόλπα και κόντρες μαζί, Μπονάτσος κανονικός. Άλλαξε ο κολιές κι έγινε βραχιόλι.
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(yorgos @ Jan 20 2016, 05:20 ) *
Αν αυτά που γίνονται στην ΑΕΚ φέτος με τους ξένους είχαν γίνει σε άλλη ομάδα θα είχε πέσει το κράξιμο του αιώνα πάντως. Φορτώ και ξεφορτώ, φύγε συ-έλα συ, άλλα κόλπα και κόντρες μαζί, Μπονάτσος κανονικός. Άλλαξε ο κολιές κι έγινε βραχιόλι.



Πιστεύω ότι υπάρχει ανοχή γενικά λόγω απειρίας της διοίκησης αλλά καλή διάθεσης και όρεξης για επένδυση. Αλλά πολλά πεταμένα λεφτα όπως και νε χει.
ashton
ή μπορεί να γίνεται και ξεφόρτωμα συμβολαίων λόγω αλλαγής στόχων.. (και περιβάλλοντος στα ευρωπαικα κυπελλα για του χρονου)
ashton
Τα βρήκε λέει με Μονακό η ΚΑΕ για Κούπερ, και πάει εκεί με 50 χιλιάρικα buyout (ενώ γλυτώνει και το συμβόλαιο των 50χιλ το μηνα που έχει). Θα παίξει όμως το Σάββατο ... (και φαντάζομαι θα είναι σούπερ, γιατί είναι επαγγελματίας και δε θα τα ξύνει για να πάει μετά για Athens by night πριν την κάνει για το πριγκιπάτο)..
ashton
O Cliff Hammonds στο στόχαστρο με βάση τη σημερινή Ωρα (και τα κιτρινομαυρα sites). Στην Άλμπα μέχρι πέρσι, dleague φέτος, 30χρ -1,90. Μονο που είναι Αμερικανός άρα ή θα πρέπει να φύγει ένας από τους Καρτερ-Χέρστον-Κρίστμας ή να μην έρθει ο Μπράουν..

Στατιστικά Cliff Hammonds

απο ευρωλιγκα
http://www.euroleaguebasketball.net/compet...#33;careerstats

κολλέγιο-διεθνή κλπ (χωρις τα ευρωπαικα πριν του 2011)
http://basketball.realgm.com/player/Cliff-...ds/Summary/1926

απο φιμπα
http://www.fiba.com/pages/eng/fc/gamecent/...playerview.html

γερμανικη λιγκα
http://www.beko-bbl.de/de/statistiken/spie...fford-hammonds/

και dleague φετος
http://dleague.nba.com/player/cliff-hammonds/
7,4π-5,4ασ και 54% βολές δεν το λες και βγάζω μάτια πάντως .
Conan1982
Η χρονιά τελείωσε στην Ευρώπη, ξένοι που θα την ανεβάσουν επίπεδο για του χρόνου δεν έχουν έρθει, η χρονιά για φέτος έχει τελειώσει και μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τρομερή βελτίωση. Η μόνη λύση είναι ο σχεδιασμός από τώρα για την νέα περίοδο και να φροντίσουν να δημιουργήσουν ένα ρόστερ αν όχι επιπέδου ευρωλίγκα τουλάχιστον τέτοιο που να μην χρειάζεται φτιάξιμο όλη την χρονιά..
Λουπους
QUOTE (ashton @ Jan 22 2016, 10:33 ) *
O Cliff Hammonds στο στόχαστρο με βάση τη σημερινή Ωρα (και τα κιτρινομαυρα sites). Στην Άλμπα μέχρι πέρσι, dleague φέτος, 30χρ -1,90. Μονο που είναι Αμερικανός άρα ή θα πρέπει να φύγει ένας από τους Καρτερ-Χέρστον-Κρίστμας ή να μην έρθει ο Μπράουν..

Στατιστικά Cliff Hammonds

απο ευρωλιγκα
http://www.euroleaguebasketball.net/compet...#33;careerstats

κολλέγιο-διεθνή κλπ (χωρις τα ευρωπαικα πριν του 2011)
http://basketball.realgm.com/player/Cliff-...ds/Summary/1926

απο φιμπα
http://www.fiba.com/pages/eng/fc/gamecent/...playerview.html

γερμανικη λιγκα
http://www.beko-bbl.de/de/statistiken/spie...fford-hammonds/

και dleague φετος
http://dleague.nba.com/player/cliff-hammonds/
7,4π-5,4ασ και 54% βολές δεν το λες και βγάζω μάτια πάντως .


Ε, ναι ούτε καν κάτι ιδιαίτερο δεν είναι τα στατιστικά του.
Ούτε και στο eurocup δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο.
ashton

Στατιστικα κλπ του Brown, που έρχεται για υπογραφες τη Δευτέρα
http://vasilissa.blogspot.gr/2016/01/jcovan-brown.html
ashton
χτες Austin Spurs @ Reno Bighorns 92-121
o Cliff Hammonds σε 22', είχε 1π από 1/2 βολες, 0/4 3π, 0/1 2π, 4-1ρ, 6ασ, 2φ, 1κλ, 1λθ, 1κψ.

στο προηγούμενο ματς (18/1 τη Δευτέρα), Oklahoma City Blue @ Reno Bighorns 100-119
είχε σε 28', 0π από 0/2 3π, 0/2 βολες, 2-2ρ, 4ασ, 2φ, 2λθ.

σπέρνει λέμε..

scouting Hammonds
https://www.youtube.com/watch?v=QagdUVPhe-8
(ολος ο αγώνας)
στο 12'05" δίνει ασιστ
στο 19'23" σουτάρει από τη γωνία ελευθερος στον αιφνιδιασμό ένα 3π και το χάνει
στο 35'35" χάνει άλλο ένα τρίποντο
στο 40'40" παίρνει ένα επιθετικό ρημπάουντ,
στο 40'48" χάνει άλλο ένα τρίποντο από τη γωνια ελευθερος
στο 54'55" δίνει ασιστ
στο 1'27'55" χάνει ένα τζαμπ σουτ απο τα 6μ
στο 1'30'03" παίρνει αμυντικο ρημπάουντ
στο 1'32'35" δίνει ασιστ
στο 1'34'10" δινει αλλη μια ασιστ
στο 1'34'38" παιρνει αμυντικο ρημπαουντ
στο 1'36'43" χανει αλλο ένα τρίποντο από τη γωνία
στο 1'53'48" κατεβάζει τη μπαλα και του την κλέβουν
στο 1'59'10" δινει ασιστ
στο 1'59'26" παίρνει αμυντικο (πρακτικά του έρχεται η μπαλα στα χερια απο αστοχο σουτ)

στο 2'03'50" εκτελει τις βολές και έχει 1/2
στο 2'04'20" κόβει με τάπα ένα αντιπαλο γκαρντ
στο 2'04'40" παίρνει αμυντικο ρημπαουντ και τρεχει την ομάδα στον αιφνιδιασμό δίνοντας ασιστ.

that's all folks :-)
tuareg
ειχε παιξει και στο περιστερι αυτος τη χρονια 09-10

http://www.esake.gr/el/action/EsakeplayerV...onship=00000004
ashton
Και τυπικά τέλος ο DJ Cooper, με την ΑΕΚ να ανακοινώνει πως έμεινε ελεύθερος
http://www.aekbc.gr/el/articles-687/anakoi...-gia-kouper.htm
και την AS Monaco να ανακοινώνει κι αυτή τη συμφωνία της μαζί του.
http://asmbasket.org/news/show.php?ID=2001
akratacity
Ο Χαμοντς περυσι που τον ειχα δει στην ευρωλιγκα με την Αλμπα ειναι ενας παρα πολυ καλος παιχτης που σιγουρα ανεβαζει επιπεδο την ΑΕΚ. Σε σχεση με τον Κουπερ ειναι καλυτερος αμυντικος (πιεζει καλα την μπαλα) και εχει καλυτερο σουτ αλλα ειναι χειροτερος σε επιπεδο δημιουργιας. Επισης, καλος παιχτης ειναι και ο Μπραουν. Ειναι ο παιχτης που θα παρει επιθεσεις πανω του και θα σκοραρει με ευκολια απο την περιφερεια. Στην ουσια ειναι ενας σουτινγκ γκαρντ παλιας κοπης. Τετοιον παιχτη δεν ειχε μεχρι τωρα στην περιφερεια της η ΑΕΚ. Λογικα θα ερθει στη θεση του Κριστμας ο οποιος δεν θα συμπληρωσει ουτε μηνα στην ομαδα.

Χαμοντς-Κατσιβελης-Παπαντωνιου
Μπραουν-Καλαμποκης
Χειρστον-Καρτερ
Σακοτα-Μιλοσεβιτς
Μαυροκεφαλιδης-Μαυροειδης-Σαρικοπουλος
ashton
Ανακοινώθηκε κι επίσημα ο Brown
http://www.aekbc.gr/el/articles-690/upegrapse-o-mpraoun.htm

ενώ δεν προχωράει η υπόθεση Hammonds τελικά .
Λουπους
Ο Μπράουν φαίνεται πολύ καλή περίπτωση.
Μακάρι να "βγει", έχει προοπτικές.
ashton
QUOTE
Δανεικός ο Άτιτς
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 11:33

Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο Έντιν Άτιτς παραχωρείται με τη μορφή δανεισμού.

Ο Έντιν θα αγωνιστεί στην ομάδα από την οποία προέρχεται, την Σπαρς Σαράγεβο, μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.


http://www.aekbc.gr/el/articles-693/daneiko-o-atit.htm

Λουπους
Επανέρχεται του Χάμοντς που ζήτησε περιθώρειο να απαντήσει μέχρι αύριο.

http://www.aek365.com/a-440002/ksana-gia-xamont-h-aek.htm
ashton
ο οποιος στα προηγούμενα 2 ματς έκανε σαφέστατα καλύτερες εμφανίσεις (20π-9ασ στο τελευταίο και 13π-3ασ-2κλ στο προτελευταιο) .
ashton
Λογικά τελειώνει ο Christmas τη Δευτέρα (που θα κλείσει και ακριβώς ένα μήνα από την υπογραφή του συμβολαίου του στις 8/1), αλλά ο τραυματισμός του Brown που έπαιξε σήμερα στο '1', γκαζώνει τις εξελίξεις και παει άμεσα για playmaker , με τον Hammonds να βγαίνει οριστικα εκτός στόχων .
ashton
Τέλος και τυπικά ο Christmas σήμερα από την ΚΑΕ
http://www.aekbc.gr/el/articles-717/anakoi...gia-kristma.htm
(πρέπει να είναι ο μοναδικός που εξάντλησε το συμβόλαιο που υπέγραψε :-) / είχε υπογραψει για 1 μήνα .


Ακουγεται ενδιαφέρον για τον Taurean Green που είχε περάσει και το 2009/10 από την ομάδα για το '1'.
Εχει κοινοτικό (Γεωργιανο) διαβατηριο, οπότε μένει κενή μια θέση Αμερικανού, αλλά δεν έχει παίξει από Νοέμβρη λόγω εγχείρισης στο μάτι .

Ακούστηκε σήμερα και για τον Rudd της Nizhny . Καλός παίκτης, αλλά προσωπικά μάλλον χλωμό βλέπω τέτοιο ενδεχόμενο .
Weekendman
http://www.sport-fm.gr/article/basket/erxe...gia-aek/3142043


Και ένα σύντομο βίντεο αναδρομή στο παρελθόν του συγκεκριμένου παίκτη στην ΑΕΚ




Λουπους
Ήρθε ο Γκριν.
Δεν με τρελαίνει εμένα, αλλά νταξ.
fear_me
QUOTE(Λουπους @ Feb 14 2016, 00:08 ) *
Ήρθε ο Γκριν.
Δεν με τρελαίνει εμένα, αλλά νταξ.

παιχταρας ειναι ο γκριν αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ειναι περισσοττερο οργανωτης απο τους αλλους που ειχαμε και διωξαμε...
radical
QUOTE
Υπέγραψε ο Γκριν
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 15:41

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την απόκτηση του Τορίν Γκριν.

Ο Αμερικανός γκαρντ (29 χρ., 1μ.83) υπέγραψε σήμερα (17/02), στα Γραφεία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της περιόδου, και κατόπιν έδωσε το «παρών» στην προπόνηση.

Βιογραφικό:

Ο Toρίν Γκριν γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και είναι κάτοχος γεωργιανού διαβατηρίου. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Cardinal Gibbons και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα όπου κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα NCAA το 2006 και το 2007.

Τον Ιούνιο του 2008 επιλέχθηκε στο νούμερο 52 draft από τους Portland Trail Blazers, όπου αγωνίστηκε σε 8 ματς, ενώ στη συνέχεια έπαιξε για την θυγατρική Idaho Stampede στο NBDL. Τον Φεβρουάριο με ανταλλαγή πήρε μεταγραφή για τους Denver Nuggets. Εκεί μέτρησε 9 συμμετοχές και μετά αγωνίστηκε στο NBDL με τη φανέλα των Colorado 14ers.

Η ευρωπαϊκή του καριέρα ξεκίνησε από την Ισπανία και τη Σαραγόσα τον Ιούλιο του 2008, όπου αγωνίστηκε σε 25 αγώνες πέτυχε 10,7 πόντους μέσο όρο, 2,8 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Τον Αύγουστο του 2009 υπέγραψε στην ΑΕΚ. Σε 24 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος με τη «Βασίλισσα» είχε σε 34 λεπτά (μ. ό) 15,25 πόντους και 3,5 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2010 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ισπανική Γκραν Κανάρια και τον Φεβρουάριο του 2012 πήγε στην Τουρκία για λογαριασμό της Τόφας Μπούρσα.

Τον Ιούλιο του 2013 πήρε μεταγραφή στη γαλλική Λιμόζ, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας. Την αμέσως επόμενη σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της ASVEL (Βιλερμπάν), ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σίντιγκας Αβελίνο όπου σε 7 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 10,7 πόντους και 6,8 ασίστ.


aekbc.gr
ashton
στατιστικά κλπ του Green
http://vasilissa.blogspot.gr/2016/02/o-taurean-green.html
ashton
Θεωρητικά αν η ομάδα θέλει να μην αφήσει για το τέλος και τα πλειοφ τη μια θέση ξένου που έχει μείνει κενή, θα έπρεπε να είχε κάνει κάποια κίνηση τώρα, που έχει και δυο βδομάδες για το επόμενο παιχνιδι λόγω διακοπής του κυπέλλου, ώστε ο όποιος νέος παίκτης να προλάβει να εγκλιματιστεί . Είχε γραφτεί κάτι για αθλητικό 4-5 , αλλά δεν κουνιέται φύλλο .
radical
QUOTE
Γεννήθηκε η ΑΕΚ Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη
Με τη συμπαράσταση της ΚΑΕ ο νέος σύλλογος θα λειτουργήσει με σκοπό να προωθεί μπασκετμπολίστες στη Βασίλισσα

Η ανακοίνωση της.... γέννησης:

Μαρκόπουλο 24/02/2016

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός νέου καθαρά καλαθοσφαιρικού συλλόγου, με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Καλαθοσφαίρισης Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη» ( Α.Ε.Κ. Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη ).

Η «Α.Ε.Κ. Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη» δημιουργείται με τη συμπαράσταση της μεγάλης ομάδος της Α.Ε.Κ. που αγωνίζεται στην Α1 Eθνική Κατηγορία Μπάσκετ, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας και έχοντας σαν προοπτική την αξιοποίηση των αθλητών που θα διακριθούν και θα ξεχωρίσουν και την προώθησή τους προς τον μεγάλο σύλλογο. Η συνεργασία μας αυτή με την μεγάλη ομάδα καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. (η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατέκτησε κύπελλο Ευρώπης το 1968), έρχεται σαν επιστέγασμα της σπουδαίας αθλητικής παρουσίας του Γιώργου Αγιασωτέλη σ΄ αυτήν και της εμπιστοσύνης που έδειξε προς το πρόσωπό του η μεγάλη αυτή ομάδα.

Ο νέος σύλλογος που δημιουργείται με πρωτεργάτες τους Αγιασωτέλη Γιώργο και Γιαννακάκη Νίκο, θα λειτουργήσει πάνω σε δύο βασικούς άξονες.

Ο πρώτος άξονας , θα στηρίζεται στη φιλοδοξία ο νέος σύλλογος να λειτουργήσει ως μια ενωτική δύναμη, με απώτερο στόχο την ύπαρξη ενός καλαθοσφαιρικού συλλόγου στην περιοχή μας.

Ο δεύτερος και επίσης πολύ σημαντικός άξονας , θα έχει ως βάση τον αθλητικό ορίζοντα των παιδιών. Η μέχρι σήμερα φιλοσοφία λειτουργίας πολλών συλλόγων στην ευρύτερη περιοχή επί σειρά ετών, έχει εντοπισθεί στην λογική της “γειτονικής νίκης”, και όχι στην ανάδειξη αθλητών που να αγωνίζονται σε μεγάλες κατηγορίες καλαθοσφαίρισης.

Η προσπάθειά μας θα εστιάζεται κυρίως σε παιδιά γεννημένα το έτος 2005 και νεότερα. Μέσα από την λειτουργία μας θα επιδιώξουμε την υγιή ανάπτυξη των νεαρών αθλητών της περιοχής μας σε επίπεδο διαπαιδαγώγησης και συμπεριφοράς , παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνικής τους κατάρτισης.

Ευχαριστούμε πολύ και σε νεότερη επικοινωνία μας, θα σας ενημερώσουμε για την πορεία της προσπάθειάς μας.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΗΣ (τηλ. Επικοινωνίας 6932 704712)”.


aek365.com

QUOTE
Τι κάνουν οι παίκτες που έφυγαν από την ΑΕΚ;

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τρίγκας Δημοσίευση: 07 Μαρ. 2016 15:27

Εφτά παίκτες αποχώρησαν από την ΑΕΚ φέτος, με το Sport24.gr να εξετάζει τα πεπραγμένα τους από τη στιγμή που είπαν "αντίο" στην "Ένωση" για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.


Η ΑΕΚ είναι μία από τις ομάδες που έχουν μετατρέψει τις αλλαγές παικτών σε... συνήθεια, αφού κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου συνολικά εφτά παίκτες έχουν δει την πόρτα της εξόδου. Οι έξι αποχώρησαν οριστικά από την "Ένωση", με τους Ντράγκαν Σάκοτα και Γιούρι Ζντοβτς να βρίσκουν τους αντικαταστάτες τους, ενώ ένας (Φιλ Σκραμπ) δόθηκε δανεικός στη Φρανκφούρτη με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής, να βελτιωθεί και το καλοκαίρι να επιστρέψει για τον δεύτερο -και τελευταίο- χρόνο του συμβολαίου του.

Μ' αυτά και μ' αυτά η ΑΕΚ συνεχίζει να παλεύει για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της regular season, που θα της δώσει ένα μικρό προβάδισμα για να τερματίσει πίσω από τους δύο "αιωνίους", σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση στα πλέι οφ και να φτάσει μέχρι τους αγώνες που θα δώσουν τον τίτλο. Τα δεδομένα μπορεί να μην είναι με το μέρος της, πλην όμως οι "κίτρινοι" θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να τα καταφέρουν.

Από εκεί και πέρα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εφτά παίκτες που είδαν την πόρτα της εξόδου από το ΟΑΚΑ, για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τη στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων τους, με τους περισσότερους να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τους. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια μιλάμε για ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στην ΑΕΚ.

Κρις Ουόρεν (έμεινε 112 ημέρες): Αυτός κι αν νιώθει άνετα στην Τουρκία, εκεί όπου έκανε πράγματα και θαύματα την τελευταία διετία με τη φανέλα της Ουσάκ Σπορτίφ. Οι εμφανίσεις του στην TBL έπεισαν την ΑΕΚ να τον υπογράψει για ένα χρόνο, πλην όμως αποχώρησε γρήγορα αφού οι "κιτρινόμαυροι" ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ντι Τζέι Κούπερ. Ο "κοντορεβυθούλης" με την περίεργη κόμμωση δεν πτοήθηκε όμως, αφού βρήκε -με συνοπτικές διαδικασίες- συμβόλαιο στη γειτονική χώρα, όπου αγωνίζεται στη Γεσιλγκιρεσούν (σ.σ.: είναι συμπαίκτης με τον Τόνι Κρόκερ, πρώην παίκτη της Κηφισιάς). Όσο για τα κατορθώματά του; Έχει 11.5 πόντους (με 51.6% στα δίποντα, 37.8% στα τρίποντα και 83.3% στις βολές), 1.5 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ κατά μέσο όρο, επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν πως του ταιριάζει το τουρκικό πρωτάθλημα.

Όου Ντι Ανοσίκε (έμεινε 52 ημέρες): Το καλοκαίρι υπέγραψε στη Λαμποράλ Κούτσα, έφυγε μετά από έναν μήνα με προορισμό την ΑΕΚ, αλλά ούτε εκεί "στέριωσε". Πλέον ευελπιστεί να βρει την... ησυχία του στην Ιταλία, με τα χρώματα της Μπρίντιζι. Στη Lega Basket άλλωστε "έχτισε" το όνομά του τα τελευταία χρόνια, κι αυτό επιχειρεί να κάνει με τους "μπλε". Με 7.2 πόντους (με 61.5% στα δίποντα, 57.9% στις βολές) και 8.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, τα καταφέρνει σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Ντι Τζέι Κούπερ (έμεινε 66 ημέρες): Ο αριστερόχειρας πλεϊμέικερ έφυγε από την ΑΕΚ δύο μόλις μήνες μετά την απόκτησή του. Στις 21.11.2015 η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του από την Κράσνι Όκτιαμπρ, για να έρθει η ενημέρωση περί της πώλησής του στη Μονακό στις 25.1.2016. Η γαλλική ομάδα πλήρωσε αδρά την "Ένωση" για την απόκτηση της ελευθέρας του παίκτη, ο οποίος μετρά 9.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 7.3 ασίστ κατά μέσο όρο σε LNB και Κύπελλο Γαλλίας.

Μάλκολμ Άρμστεντ (έμεινε 40 ημέρες): Ο βραχύσωμος γκαρντ αποχώρησε μετά από περίπου ένα μήνα παρουσίας στη χώρα μας, για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπουγιουκσεχίρ με στόχο να την διατηρήσει στην TBL. Κι η αλήθεια είναι πως κάνει ό,τι μπορεί, αν κι οι αριθμοί του δεν είναι ιδιαίτερα καλοί. Στα εφτά (7) παιχνίδια που έχει φορέσει μέχρι στιγμής τη φανέλα της τουρκικής ομάδας, μετρά 8 πόντους με 40.4% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα, 78.5% στις βολές, 4.7 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Φιλ Σκραμπ (έμεινε 158 ημέρες): Δεν βρήκε χώρο και χρόνο στην περιφερειακή γραμμή της "Ένωσης", με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός τον Ιανουάριο στην Φρανκφούρτη για να πάρει εμπειρίες και να βελτιωθεί. Δεσμεύεται άλλωστε με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, οπότε στην ΑΕΚ θέλουν να τον δουν να ανεβαίνει επίπεδο και να έχει μεγαλύτερο ρόλο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στη γερμανική ομάδα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις αφού μετρά 10.2 πόντους (με 42.9% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 76.2% στις βολές), 2.8 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο, δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να επιστρέψει το καλοκαίρι στην "Ένωση", έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρει.

Ντιόντε Κρίστμας (έμεινε 33 ημέρες): Αποχώρησε από την ΑΕΚ πριν από ένα μήνα (στις 9.2.2016), αλλά από τότε δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η απογοητευτική του παρουσία σε Χαποέλ Χολόν και την ΑΕΚ άλλωστε δεν αφήνει πολλά περιθώρια, με τον ίδιο να ευελπιστεί πως θα καταφέρει να κλείσει κάπου αλλού τη χρονιά ώστε να επανέλθει σταδιακά στο υψηλό επίπεδο.

Ντάνιελ Όρτον: Πριν από μερικές ημέρες, υπέγραψε στο Μεξικό για λογαριασμό της Φουέρτσα Ρέτζια Μοντερέι. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμη όμως με τη φανέλα της μεξικανικής ομάδας.


sport24.gr
radical
Τον Μάικλ Ερικ παίρνει η ΑΕΚ (VIDEO)
http://www.aek365.com/a-447113/ton-maikl-e...irnei-h-aek.htm
radical
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.