QUOTE(Vas @ Sep 2 2009, 19:33 )
@ikaros
1.πρέπει να λαμβάνεις υποψιν όλες τις παραμέτρους. Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω για το 76-79 αλλά στο Μαρούσι τότε έμεναν με το ζόρι 10.000 κόσμος... Στην Καισαριανή?
όσο και αν έχει αλλάξει η σύνθεση πληθυσμού στην Καισαριανη δεν είναι το ίδιο. σΤο Μαρούσι υπήρξε τρομερή ανάπτυξη...
μπορείς να το googlareis...
2. στα 18 μου και εγώ φώναζα και παθιαζόμουνα. πλέον πάω γήπεδο να δω μπασκετάκι. δεν πιστεύω ότι είναι κακό αυτό!?
@ Red army
μην προσπαθείς να με πείσεις ότι ο κόσμος προτιμά το μπάσκετ από την μπάλα. δεν πάτε στην μπάλα γιατι εχετε κοντρα με την διοίκηση,
όντως αυτό το αίσθημα της γειτονιάς το συναντάς πιο πολύ στην καισαριανή και σε κάθε πιο "φτωχή" περιοχη. αλλά αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν προλαβαίνω να το αναλύσω τώρα...
Φιλε vas.....
Μια που υπαρχει χρονος και ορεξη για διαλογο απ' τη μερια μου,(ειμαι για λιγες μερες εκτος Αθηνων) μας επιασε κι η νοσταλγια, θα 'θελα να σου πω οτι :
Την εποχη εκεινη η Καισαριανη ειχε 23.000-25.000 κοσμο. Το Μαρουσι ειχε πολυ περσσοτερο κοσμο απο 10.000.
Την ομαδα παρακολουθουσαν κι απο την Πευκη κι απο τη Λυκοβρυση ακομη. Ειχαμε βρεθει και κανει συζητησεις.
Η Καισαριανη ομως δεν εχει ομορους Δημους. Μονο με το Παγκρατι συνορευει κι εκει υπηρχε παντα ο ΑΟ Παγκρατιου με ελαχιστο κοσμο αλλα με παντα καλη και ανταγωνιστικη ομαδα.
Κατα την αποψη μου δεν φταιει η αλλαγη της συνθεσης του πληθυσμου του Μαρουσιου λογω της αναπτυξης (την οποια εχω δει), αλλα η εδρα της ομαδας.
Και η Νηαρ-Ηστ αν ειχε εδρα στη Γλυφαδα, σε 5 χρονια θα χειροκροτουσε την ομαδα μονο ο φροντιστης.
Ειναι κι αυτο ενα κοινωνικο φαινομενο. Καταλαβαινεις τι θελω να πω. Εφ' οσον η ομαδα παιζει μακρια και οχι στη συνοικια, στη "γειτονια" οι νεοι στρεφονται σ' αλλα ενδιαφεροντα.
Στο γηπεδο δεν πας απλα να δεις μπασκετακι, πας να δεις την ομαδα σου και να τη στηριξεις μεσω της φυσικης σου παρουσιας. Αν εβλεπες μονο μπασκετακι θα διαλεγες τον καλυτερο αγωνα και θα πηγαινες σε διαφορετικα γηπεδα.
Εφ' οσον παρακολουθουμε μια συγκεκριμενη ομαδα ας τη στηριζουμε κιολας, με λιγο μεγαλυτερη θερμη. Το χρειαζονται κι οι αθλητες. Το ξαναειπα χωρις ακροτητες, καννιβαλισμους και καραγκιοζιλικια. Παντα στα πλαισια της ευπρεπειας.
Και μενα δεν μου το επιτρεπει η ηλικια μου. Ειμαι ηδη ψιλοσιτεμενος.
Για να μην με παρεξηγησεις, απλα τη γνωμη μου λεω. Δεν θελω να σου παραδωσω μαθηματα, ουτε κανω κριτικη στην παρουσια σου στο γηπεδο. Φυσιολογικοτατη ειναι αλλωστε.
Οσο για την αλληλοστηριξη μπασκετικων και ποδοσφαιρικων θελω να σου πω οτι, η μεγαλη πλειοψηφια των μπασκετικων παρακολουθουσε τοτε και ποδοσφαιρο. (Ο Καρνεσης επαιζε στη Νηαρ και ηταν και ποδοσφαιριστης στον τοτε Αετο Καισαριανης). Μονο μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου δεν πηγαιναν στον Αστερα.
Αντιθετα μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ηταν οι ποδοσφαιρικοι που εβλεπαν την Νηαρ. Δεν τους θελαμε στο γηπεδο κιολας, γιατι ηταν ασχετοι με το αθλημα και "ψιλοκαφροι".
Φιλε RED ARMY.....
Μου αρεσει το ψευδωνυμο σου αλλα ελπιζω ο στρατος σου να ειναι αοπλος
Λεγοντας στον φιλο vas οτι και η συνθεση του πληθυσμου της Καισαριανης εχει αλλαξει, ηθελα να του δειξω οτι παρ' ολα αυτα, ο κοσμος συνεχιζει να ακολουθει την ομαδα. και εξηγησα το γιατι. Το παν ειναι η εδρα.
Στη γειτονια που μενω τωρα κι ο Πανιωνιος ειχε μεταφερει την εδρα του στο Ελληνικο για περισσοτερα εισιτηρια, αλλα το γηπεδο ηταν απελπιστικα αδειο. Και λογω μεγεθους βεβαια. Εφετος επιστρεφει στη φυσικη του εδρα στη Ν. Σμυρνη, δημιουργωντας σ' εμας τις μικρες ομαδες προβληματα στεγασης.(ασχετο το τελευταιο βεβαια, αλλα να μην πω και τον πονο μου
).
Μου φαινεται πολυ "παραξενο" να με καλουν στην Καισαριανη. Εχω ζησει εκει μεχρι τα 30 μου χρονια.
Παντως σ' ευχαριστω πολυ για την προσκληση και θ' ανταποκριθω ευχαριστως. Ισως και σε παραπανω απο εναν αγωνα.Για να δω και κανενα φιλο απο τα παλια.
Θα μιλησουμε μεσω του φορουμ και θα συννενοηθουμε.
Δε βλεπω σχολια στο φορουμ για τις κληρωσεις και "ανυσηχω".
Συγγνωμη για την ακατασχετη φλυαρια.
Να ειστε ολοι καλα.