Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελλάδα - Ισπανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
erwi grey
Διαβαζω απο διαφορους δημοσιογραφους τοσο καιρο πως το νυν ειναι το καλυτερο ροστερ της δεκαετιας και παθαινω μια συγχυση.
Διαβαζω για τα σχεδια Κατσικαρη να ανοιξει το ροτεισον για να κουρασει τους Ισπανους που δεν εχουν την πολυτελεια να εχουν στον παγκο τον Καιμακογλου και τον Περπερογλου οι οποιοι ειναι σε αθλια κατασταση, οπως και ο Παπανικολαου που δε χρησιμοποιηθηκε ομως.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ που δεν πηρε τον Φωτση οπως αποδειχτηκε. Μπορω να πιθανολογησω πως το ματς θα ηταν τελειως διαφορετικο με το καλο σουτ του και τον Μιροτιτς να βγαινει προς τα εξω.
Τραγικο ροτεισον σημερα με 6 παιχτες να παιζουν.
''Ιδιοφυες'', ανωμαλο κλπ.
Πρεπει να βρεθει ενας προπονητης για την ομαδα η οποια δεινοπαθει εδω και χρονια σε αυτο τον τομεα.
MaJesty23
QUOTE(zorba @ Sep 15 2015, 21:39 ) *
Σφυριξαν τα βήματα του Γιαννη δυο φορές, αλλά παρέβλεψαν τα βήματα του Ροντριγκεζ που έβγαζαν μάτια στον τελευταίο αιφνιδιασμό που πήρε το φάουλ... Τέλος πάντων κάτι πρέπει να γίνει και να ευθυγραμμιστούν FIBA και ΝΒΑ


Του Γιάννη ,η δεύτερη φάση δεν είναι βήματα με τίποτα και κανέναν θεό.Τα πρώτα ναι.
επαθα λαστιχο
Δώστε μία το τηλέφωνο του Γιαννάκη να δω κάτι
Reggie Miller 31
QUOTE (erwi grey @ Sep 15 2015, 21:41 ) *
Διαβαζω απο διαφορους δημοσιογραφους τοσο καιρο πως το νυν ειναι το καλυτερο ροστερ της δεκαετιας και παθαινω μια συγχυση.
Διαβαζω για τα σχεδια Κατσικαρη να ανοιξει το ροτεισον για να κουρασει τους Ισπανους που δεν εχουν την πολυτελεια να εχουν στον παγκο τον Καιμακογλου και τον Περπερογλου οι οποιοι ειναι σε αθλια κατασταση, οπως και ο Παπανικολαου που δε χρησιμοποιηθηκε ομως.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ που δεν πηρε τον Φωτση οπως αποδειχτηκε. Μπορω να πιθανολογησω πως το ματς θα ηταν τελειως διαφορετικο με το καλο σουτ του και τον Μιροτιτς να βγαινει προς τα εξω.
Τραγικο ροτεισον σημερα με 6 παιχτες να παιζουν.
''Ιδιοφυες'', ανωμαλο κλπ.
Πρεπει να βρεθει ενας προπονητης για την ομαδα η οποια δεινοπαθει εδω και χρονια σε αυτο τον τομεα.

Ο παλιός Φώτσης ναι... ο σημερινός δεν νομίζω φίλε μου... Είναι αρκετά αργός παίκτης
rankin
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Sep 15 2015, 20:38 ) *
Πάντως εγώ περίμενα να πετάξει κάποιος για το σουτ του Βασιλειάδη που έλειψε στα κρίσιμα.Και να το εννοεί ph34r.gif

Και ο Σοφοκλής για να μαρκάρει τον Γκασόλ
slok
προσωπικη βαθμολογια παικτων

καλαθης, κουφος, πριντεζης - 7 τα παιδια επαιξαν οσο μπορουσαν εκαναν πολλες θετικες ενεργειες αλλα καποια στιγμη κουραστικαν και αρχισαν καποια λαθη.

σλουκας - 7 βοηθησε οσο επαιξε και πολυ σημαντικο το τριποντο στο τελος

σπανουλης - 5 θελει παρα πολυ τη μπαλλα στα χερια του , προσπαθησε αλλα στην τελικη προσπαθεια εχασε παρα πολλα καλαθια και εκανε αρκετες λαθος επιλογες

αντετοκουνμπο- 9 πραγματικα εξωπραγματικη εμφανιση απο το γιαννη . ριμπαουντ , κοψιματα , 13 ποντοι και πραγματικα 40 λεπτα ακουραστος.

μπουρουσης - 3 τουλαχιστον αρνητικος σημερα . εχει φοβερο κομπλεξ με τους ισπανους. αχρειαστα φαουλ , αργες επιστροφες χαμενα ριμπαουντ γενικα πολλα λογια καμια ουσια

ζησης - 5 , εκανε 3 σημαντικα φαουλ στην αρχη 4 περιοδου εκτος φασης που σε βαθος χρονου φανηκαν . αστοχος τις κρισιμες στιγμες

περπερογλου , καιμακογλου - 4 δεν μπηκαν καν σε κλιμα αγωνα.

κατσικαρης 5 - ασχημο κοουτσαρισμα , μηδενικο ροτεισιον , αντιμετωπιση πικ εν ρολ επρεπε να περασουν 25 λεπτα να παρει χαμπαρι
giorgos14
Εισαι πολύ λίγος τελικά.Στα εύκολα ήταν τέτοιο το υλικό της ομάδας που φαινοσουν μαγκας απεναντι στο Σερμαντινι,τον Σιμον και τον Κλομπουτσαρ.Στο πρωτο κρισιμο ματς τι δεδομενα ειχαμε;Μια γηρασμενη Ισπανια που παιζουν με λιγους παικτες. Και πραγματι επαιξε με 8 παικτες η Ισπανια.Και τι κανεις εσυ;Πας και παιζεις με 6,με 7ο τον Μπουρουση με 9 λεπτα και 8ο τον Σλουκα με 4 λεπτα.Λεγαμε για τον κουρασμενο Γκασολ και τον κουρασμενο Σερχι οι οποιοι επαιξαν 31 και 27 λεπτα αντιστοιχα και εσυ πας και βαζεις Σπανουλη-Καλαθη-Αντετοκουνμπο-Πριντεζη απο 32 εως 35 λεπτα μεσα.Ειναι αποδεδειγμενο πλεον οτι εχεις περασει στην ομαδα τη νοοτροπια του χεστη.Αυτου που παιζει στα ευκολα και στα δυσκολα φοβαται να κερδισει.Λες στο ραδιο τωρα οτι θα παλευει παντα αυτη η ομαδα αλλα σημερα που παλεψε;Σημερα δεν ηθελες να κερδισεις,φοβηθηκες να κερδισεις.Φοβηθηκες να παιξεις επιθετικη αμυνα στα πικ,φοβηθηκες να τρεξεις,φοβηθηκες να εμπιστευτεις την ιδια σου την ομαδα.Αμα δεν τους πιστευες να επαιρνες αλλους που τους πιστευεις παραπανω.Καθε παικτη ελεγες οτι τον εχεις για καποιο ρολο,πες μας λοιπον τον ρολο τους τωρα που απετυχες.Αλλα εσυ τα εχασες και δευτερη σερι χρονια στο πιο κρισιμο ματς.Πηγαινε σπιτι σου λοιπον οσο πιο γρηγορα γινεται και μεινε εκει στην ισπανια,για καμια Μουρθια και καμια Μπιλμπαο που δεν εχουν κρισιμα ματς καλος εισαι...

Οσο και αν δεν αρεσει σε μερικους η λυση για την εθνικη ειναι μια.Και ειναι αυτη που μας εφερνε επιτυχιες.Ο ανθρωπος που ελεγε οταν αποχωρουσε οτι την εθνικη πρεπει να την προσεχουμε σαν την ψυχη μας.
Manu7
Είχαμε και ένα μπάσκετ, πάει κι αυτό...

Τώρα μας ξέρουν στην Ευρώπη μόνο για τα μνημόνια... icon_tomato.gif
ssoulliss
QUOTE (GK_23 @ Sep 15 2015, 21:35 ) *
Στην άκρη του πάγκου βρίσκονταν οι Σλούκας-Μάντζαρης παρκαρισμένοι...

Οι Ισπανοί έδιναν την ίδια ακριβώς βοήθεια στον Σπανούλη σε ολόκληρο το ματς. Με έναν σουτέρ δίπλα του ή δίπλα στον Καλάθη τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Χάσαμε από μία ομάδα που δεν είχε 5 παίκτες και με τον Ρούντυ να παίζει τραυματίας. Δεν χωράνε δικαιολογίες.

Έπρεπε να είχαμε τρέξει περισσότερο, ορισμένοι το είχαμε επισημάνει πριν το ματς. Η Ισπανία μας κέρδισε με 7,5 παίκτες.

Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς κατάταξης, να καθαρίσουμε την πρόκριση στο προολυμπιακό.


Νομίζω και εμείς με 7 παίκτες παίξαμε. Σπανούλη-Ζήση-Καλάθη-Γιάννη-Πρίντεζη-Κουφό. Και ολίγη από Μπουρούση. Καιμακόγλου πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Σλούκας έπαιξε λίγο και ήταν μέτριος. Ο Πέρπε ελάχιστα και ο Παπ με τον Μάντζαρη καθόλου.

Μόλις παίξαμε γρήγορα και γυρίσαμε το ματς, το φοβηθήκαμε. Πατήσαμε φρένο και γυρίσαμε στο "σκεπτόμενο" μπάσκετ. Άντε μην πω καμία πιο χοντρή κουβέντα.
koostas
ξαναδιαβαστε τα θεματα προ των κλησεων της εθνικης και δειτε γιατι χασαμε σημερα

τοτε που η πλειοψηφια εβλεπε λογικο ο κουμπο να ειναι το βασικο τεσσαρι, και ο περπερογλου με τον παπανικολαου τα τριαρια... τελικα ο κουμπο ηταν το βασικο τριαρι, και περπε-παπαν σκουπιζαν τον παγκο, αφου οταν εβγαινε ο κουμπο παιζαμε με 3 γκαρντ!!!!
ειχαμε 2 τριαρια στον παγκο μονιμως!!! στα 3 λεπτα που τολμησαμε να βαλουμε κουμπο στο 4 και περπε στο 3 γυρισαν οι ισπανοι αμεσως το παιχνιδι

μετα πηγαμε με 2 πενταρια!!! αλλη πρωτοτυπια... και ω του θαυματος, στο κρισιμο παιχνιδι, το ενα πενταρι επαιξε λογω φαουλ 2 λεπτα.. με αποτελεσμα το αλλο πενταρι να τα εχει παιξει... το αλλο τεσσαρι, που θεωρητικα θα επαιζε στο 5 , δεν το ειδαμε ποτε... δηλαδη σημερα δεν θα χρειαζονταν ο μαυροκεφαλιδης, ο βουγιουκας, ο μπογρης, ο καβαδδας, ο οποιοσδηποτε, να παιξει 7-8 λεπτα αμυνα στον 35αρη ρεγιες??
tReason
QUOTE (PARISINOS @ Sep 15 2015, 21:35 ) *
Παιδια δεν πρεπει να υπαρχει απογοητευση και να λεμε ακροτητες.

Ουτε ασοβαροι ειμασταν, ουτε νοθροι κλπ .

Το μονο που δεν μας λειπει σιγουρα ειναι ψυχη οπως ειδαμε και στο τελευταιο λεπτο οπου πηγαμε για την ανατροπη του αιωνα, και αν γινοταν κανα αστειο και εμπαινε το σουτ του γιαννη θα ειχαμε εξιλεωθει για τα προηγουμενα 10 χρονια με την ισπανια.

Δυστυχως στο μπασκετ τα παντα ειναι αριθμητικη.

Η ισπανια εχει μεγαλυτερη ισοροπια στα σχηματα τα της . Μπορει να μας παιξει καλουτσικη αμυνα χωρις να απωλεσει επιθετικη δυναμη.
Εμεις το ειχα πει και απο την αρχη του τουρνουα, το βασικο μας σχημα (αυτο εχει σημασια σε αυτα τα τουρνουα και οχι ο 12ος παιχτης κλπ) ειναι δυσλειτουργικο διοτι ναι μεν αμυνεται εκπληκτικα αλλα στην επιθεση δεν εχει καλο σπεισινγκ.

Δεν ειναι τυχαιο που στο πιο κρισιμο τελευταιο δεκαλεπτο του τουρνουα, βαλαμε σε 9 λεπτα 4 ποντους και αυτους σκοτωμενους (ενα τριποντο του αντετοκουμπο στο τελος της επιθεσης και μια βολη σπανουλη ).

καλως η κακως ειχαν καλυτερη ομαδα απο μας ισως οχι σαν αξια , αλλα σιγουρα σαν ματσαρισμα. Πχ τους γαλλους μπορει να μπορουμε να τους παιξουμε καλυτερα εμεις, αλλα με την ισπανια δεν εχουμε καλο ματσαρισμα.

Πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν εχουμε γκαζολ και ειδαμε οτι το παιδι εκανε οτι ηθελε και μας κερδισε μονος στα 35 του.
εγω θεωρω οτι πρεπει να σταθουμε στην εμφανιση των καλαθη, αντετοκουμπο κουφου που θα ειναι οι πυλωνες της εθνικης τα επομενα χρονια και δειχνουν οτι με δυο καλους σουτερ στο2 και στο 3 /4 θα κυριαρχησουμε τα επομενα χρονια ειδικα οταν ο γιαννης θα γινει 25 χρονων.

βλεπουμε τι ιμπακτ εχουν ορισμενοι παιχτες. Το βλεπουμε μεχρι και απο τον 21 χρονο γιαννη. 5 λεπτα δεν επαιξε και χασαμε το 5 λεπτο με 20 ποντους.
Εμεις γκαζολ (και τους δυο) , ναβαρο , φερναντεθ ειχαμε κατα καιρους μονο 3 (ΔΔ/παπαλουκα/Σπαν) και μαλιστα μονο το 2007 παιζαν και οι τρεις στα πραιμ τους μαζι και ολοι ξερουμε οτι θα τους ειχαμε κερδισει μεσα στην εδρα τους αν δεν ειχανε γινει τα διαφορα που ξερουμε ολοι.

τα τελευταια χρονια η εθνικη εχει πεσει σε ποιοτητα. Ετσι πανε τα πραγματα. Υπαρχουν κυκλοι. Οπως κερδιζαμε τους παντες το 2005 , ετσι δεν ειμασταν και τοπ αυτα τα 5 χρονια, και ετσι λογικα θα κερδιζουμε σε 2-3 χρονια.
Ουτε λιγοψυχοι ειμαστε, ουτε μυροδιαδες οι προπονητες , ουτε τιποτα.

Απλα δεν υπαρχει αρκετη ποιοτητα ακομα.

βεβαια ολα αυτα δεν αναιρουν και τον παραγοντα τυχη. θα μπρουσαμε και ετσι να το παρουμε το ματς. Καημο το εχω μια φορα να πετυχουμε τους ισπανους σε κακη μερα. πραγματικα καθε φορα θυμαμαι το 2007 να τελειωνουν με 27/28 βολες, σημερα αλλες τοσες, τριποντα μονιμως στο 50 τοις εκατο. Συμφωνω οτι ειναι μεγαλη ομαδα αλλα ουτε στην προπονηση δεν εχεις συμβολαιο με τα παραπανω ποσοστα.

θα μπορουσε η βολη του γκαζολ να σκασει και να βγει αντι να μπει κλπ. Συνολικα η ισπανια ηταν φοβορι, αλλα ετσι οπως μας βλεπω, σε δυο τρια χρονια θα ειμαστε μπροστα. Αρκει να βρουμε και εναν εστω αξιοπιστο σουτερ.

Συνεχιζουμε σοβαρα τωρα γιατι ικανοι ειμαστε να βγουμε 8οι εμεις παντα σε τετοιες καταστασεις.


Αν παιζαμε με 3 γκαρντ περισσοτερη ωρα (παιξαμε ελαχιστα) δεν θα βγαζαμε καλυτερες επιθεσεις,δεν θα ειμασταν πιο γρηγοροι στον αιφνιδιασμο δεν θα ειχαμε καλυτερες αποστασεις;Αν αντι οι καιμακογλου ,περπερογλου να παιξουν 4 λεπτα μαζι δεν επαιζαν καθολου μηπως κερδιζαμε ή βαζαμε 2 ποντους παραπανω και το πηγαιναμε στην παραταση;
Αν ο σπανουλης αντι να παιξει 1-1 επαιρνε ενα σκριν μηπως βαζαμε 2 ή 4 ποντους παραπανω;
επαθα λαστιχο
QUOTE(rankin @ Sep 15 2015, 21:44 ) *
Και ο Σοφοκλής για να μαρκάρει τον Γκασόλ

Το σχόλιό σου είναι επαχθές,επονείδιστο,καταχρηστικό,παράνομο,
μη βιώσιμο και μνησιπήμον,γιατί πάντα έψαχνα ευκαιρία
να γράψω σε φόρουμ αυτή την λέξη.
slok
QUOTE(tReason @ Sep 15 2015, 21:36 ) *
Bλακειες γράφει ο αντετοκουνμπο δεν ειναι ο σκορερ που θα παρει πολλες προσπαθειες.
Αν νομιζει οτι σε αυτη την ηλικια μπορει να κανει τον λεμπρον ειναι βαθια νυχτωμενος.
Αλλα ηταν τα λαθη οχι αυτο.


αλλο να κανει τον λεμπρον και αλλο να στηθουν ενα δυο συστηματα και να παιξει ενα -δυο isolation στα 40 λεπτα που επαιξε.
Οτι εκανε το εκανε απο προσωπικες ενεργειες και επιννοησεις. Δεν σου λεω πως φταει μον αυτο αλλα φταει και αυτο.
more stars
ΑΝ ο Σπανούλης χτίσει, ΑΝ έχουμε 4/9 βολές, ΑΝ ο Μπορού, ΑΝ τα κοράκια, ΑΝ ο Κατσικάρης πάρεις ΟΛΕΣ τις λάθος αποφάσεις, ΑΝ αναστηθεί και ο κάθε πικραμένος πάνω μας... ε ναι... έτσι ναι...

Τα συγχαρητήριά μου στον Κατσικάρη... 5 παίχτες μας σύνολο 9 λεπτά... πιο κλειστό ροτέισιον και απο τους Ισπανούς... κρυμένος πίσω απο τον Σπανούλη ολόκληρο Δ δεκάλεπτο και ούτε 5 λεπτο με 3 γκαρντ ή με με δύο τεσσάρια.... αλλά να μου πεις με ποιόν να παίξει? Μα Κούνμπο ή με Καιμακ πολύ σοφτ μπροστά στον Ερτσεκ που βάζει ο άλλος...

Τρελά νεύρα. σόρρυ...
Petran911
QUOTE(ssoulliss @ Sep 15 2015, 21:46 ) *
Νομίζω και εμείς με 7 παίκτες παίξαμε. Σπανούλη-Ζήση-Καλάθη-Γιάννη-Πρίντεζη-Κουφό. Και ολίγη από Μπουρούση. Καιμακόγλου πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Σλούκας έπαιξε λίγο και ήταν μέτριος. Ο Πέρπε ελάχιστα και ο Παπ με τον Μάντζαρη καθόλου.

Μόλις παίξαμε γρήγορα και γυρίσαμε το ματς, το φοβηθήκαμε. Πατήσαμε φρένο και γυρίσαμε στο "σκεπτόμενο" μπάσκετ. Άντε μην πω καμία πιο χοντρή κουβέντα.


Είδα μόνο το 4ο δεκάλεπτο. Και αν και πηγαίναμε για την ανατροπή του αιώνα, η ομάδα στα πρώτα 9 λεπτά ήταν απαράδεχτη. Δεν βγάζουμε συστήματα, δεν τρέχουμε, δεν παίρνουμε ταιμ αουτ παρά μόνο όταν είναι αργά, αδυνατούμε να κουράσουμε έναν 35χρόνο παίχτη, και πάνω από όλα, χεζόμαστε. Ο Γκασολ τελείωσε το παιχνίδι με 1 φάουλ; Το rotation που πήγε; 3 φόργουορντ και παίζει ένας 40 λεπτά.

Δεν γίνεται έτσι.... Θα κερδίζαμε με αυτό τον τρόπο μόνο αν είχαμε σε μεγάλη μέρα δύο παίχτες και βρήκαμε μόνο έναν...

Να θυμήσω βεβαίως και τη συνεισφορά των διαιτητών, όπου ο Γκασόλ κάνει ένα φάουλ σε κάθε παιχνίδι, τα βήματα σφυρίζονται μόνο στην μία πλευρά και ας είναι καλά η Ισπανία.

ΥΓ. Δεν φταίει ο Σπανούλης. Οποιαδήποτε ομάδα δεν μπορεί να σκοράρει για 9 λεπτά έχει ξεκάθαρα θέμα σχεδίου. Η Ισπανία είχε φορτωθεί και αυτή με φάουλ νωρίς, ούτε καν αυτό δεν εκμεταλλευτήκαμε.
tuareg
βασικα χασαμε γιατι οι παλιοι που εχουν το κομπλεξ με τους ισπανους μαζι με το φωτακα εκαναν τα συνηθισμενα κακακια...
παμε τωρα να φτιαξουμε την εθνικη απο την αρχη με πυλωνες γιαννη-νικ-κουφο....
joi
Γενικά να πω ότι η ομάδα, παρότι το λυπήθηκα πολύ σήμερα, δεν με απογήτευσε 100%. Μια χαρά σοβαρή ομαδα έχουμε και μια χαρά μέλλον βλέπω. Ούτε ο Κατσικάρης είναι για πέταμα. Σοβαρός κατέβηκε στο τουρνουά, είχε ένα σχέδιο (ίσως όχι το καλύτερο δυνατό), τα κάνανε και στο γήπεδο όπως μπορούσανε και φτάσαμε ως εδώ. Σήμερα έκανε λάθη, το παλέψαμε, χάσαμε 150 βολές και αποχωρούμε. Μπάσκετ είναι, δεν είναι σκάκι, έχει και μια τυχεότητα/ρίσκο μέσα. Από κει και πέρα ας περάσουν στο προολυμπιακό και ας δούμε μετά τι πρέπει να αλλάξουμε (γιατί το άστρο του μπίλλαρου φαίνεται να δύει σιγά σιγά).

QUOTE(koostas @ Sep 15 2015, 20:40 ) *
υγ2 το κλεισιμο της τριτης περιοδου και η εναρξη της τεταρτης θα διδασκονται σε σεμιναρια προπονητικης πως ενας προπονητης χανει ενα παιχνιδι που η ομαδα εχει βρει ρυθμο και εχει κανει εως τοτε ενα τρομερο εννιαλεπτο
τζάμπα ήττα ακατανοητο αυτο με τον Κούμπο 4αρι και Περπέρογλου, μέσα σε 2 λεπτά κάνανε 4 φάουλ και στράβωσε το πράγμα, έκανε και ο Μπουρούσης 4 φάουλ ήταν ο Κουφός μέσα σε κάθε ποστάρισμα ή πικ έτρωγε καλάθι ή έκανε φάουλ.


Εδώ θα συμφωνήσω με την παρατήρηση, παρότι ο τόνος σε μερικά ποσταρίσματα μετά το παιχνίδι είναι περισσότερο από υπερβολικός (όχι στο δικό σου).
Η αρχή του 4του ήταν με διαφορά το πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Και είχε μέσα Περπέρογλου που δεν έχει παίξει ολόκληρο το τουρνουα... Αν δεν θες να το κλέψεις το παιχνίδι, μπαίνεις εκεί με ελαφρύ σχήμα και πατάς γκάζι για ένα 3/4λεπτο. Μετά το κλειδώνεις το παιχνίδι στους δέκα πόντους με τους παλιούς. Αλλά τι να κάνουμε?

ΥΓ. Βασικά ξέρω τι πρέπει να κάνουμε: Να ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ!!!!!
rankin
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Sep 15 2015, 20:49 ) *
Το σχόλιό σου είναι επαχθές,επονείδιστο,καταχρηστικό,παράνομο,
μη βιώσιμο και μνησιπήμον,γιατί πάντα έψαχνα ευκαιρία
να γράψω σε φόρουμ αυτή την λέξη.

Μνησιπήμον!! Ωραίο! Δεν εχω καν ιδεα τι μπορει να σημαίνει!
Σκεφτομαι παντως οτι η συζήτηση που κάναμε για το αν θα έπρεπε να κληθεί στη 12αδα ο Αγραβάνης αντι του Καιμακόγλου, ήταν πράγματι ουσιώδης! Βασικά θα μπορούσα να κληθώ και εγώ στην εθνική και να κάπνιζα στο πάγκο!
KingCrimson
o Γιάνναρος κατεβασε ρε παιδιά 17 ριμπάουντ .. το θηρίο?
qwerty1984
Οι παρατηρήσεις μου για το ματς και το τουρνουά :

1) Με την επίθεση που έχουμε δεν δικαιούμασταν μετάλλιο. Σερβία-Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία σαφώς μπορούν να παίξουν ποιοτικότερο μπάσκετ από εμάς - που αντισταθμίζουμε τις επιθετικές μας ανεπάρκειες επικεντρωνόμενοι στην δυνατή άμυνα.

2) Οι παίκτες σήμερα παίξαν καλά με εξαίρεση τους Σπανούλη-Μπουρούση. Ο Καλάθης εξαιρετικός, ο Αντετοκούμπο επίσης - παρά τα λαθάκια λόγω απειρίας, ο Πρίντεζης κλασική αξία και ο Κουφός σταθερότατος, χωρίς λάθη.

3) Το παιχνίδι χάθηκε λόγω της ανεπάρκειας του Σπανούλη. Τόσα χρόνια ο Σπανούλης δεν έχει κάνει κανένα μεγάλο τουρνουά με την εθνική. Σε αυτά τα παιχνίδια περιμένεις από τον ηγέτη σου να κάνει την διαφορά. Ο Σπανούλης με την εθνική δεν την κάνει την διαφορά. Ακόμα και με τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης είναι ευχή και κατάρα καθώς έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του.

4) Δεν είμαι απογοητευμένος από την Εθνική. το μεγάλο στοίχημα για αυτή την ομάδα θα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2016. Μπράβο στα παιδιά, πιστεύω ότι κάναν καλό τουρνουά μέχρι στιγμής. Θα αλλάξω άποψη μόνο αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε στο προολυμπιακό.
GK_23
QUOTE(ssoulliss @ Sep 15 2015, 21:46 ) *
Νομίζω και εμείς με 7 παίκτες παίξαμε. Σπανούλη-Ζήση-Καλάθη-Γιάννη-Πρίντεζη-Κουφό. Και ολίγη από Μπουρούση. Καιμακόγλου πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Σλούκας έπαιξε λίγο και ήταν μέτριος. Ο Πέρπε ελάχιστα και ο Παπ με τον Μάντζαρη καθόλου.

Μόλις παίξαμε γρήγορα και γυρίσαμε το ματς, το φοβηθήκαμε. Πατήσαμε φρένο και γυρίσαμε στο "σκεπτόμενο" μπάσκετ. Άντε μην πω καμία πιο χοντρή κουβέντα.

Ο Σλούκας είχε παίξει περίπου 3 λεπτά και κάτι πριν τον επαναφέρει στο ματς στο τέλος. Με το spacing στην επίθεση τόσο κακό, θα έπρεπε να μπει πολύ νωρίτερα στο ματς. Ο Μάντζαρης θα μπορούσε να είχε βοηθήσει στο 2ο δεκάλεπτο που η άμυνά μας έτρωγε τα πικ εν ρολ το ένα μετά το άλλο.

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία και ο προπονητής έχει τεράστια ευθύνη. Οι Ισπανοί δεν είχαν δυνάμεις, θα φανεί αυτό στο ματς με τους Γάλλους.
nikolas12
QUOTE(koostas @ Sep 15 2015, 21:40 ) *
ΥΓ1 πηγαμε με 3 τριαρια, τα 2 για να σκουπιζουν παγκο και το ενα να παιζει 35 λεπτα.. ελληνικη πατεντα


Και το ένα που έπαιζε 35 λεπτά, δεν έπαιζε μόνο 3, αλλά και 4. Και όποτε ήταν στο 4, στο 3 παίζαμε με 3ο guard και ενώ είχαμε 5 στον πάγκο, παίζανε μόνο οι 3, ειδικά σήμερα. Μιλάμε για το Inception του κακού rotation.
PanosIlio
QUOTE(rankin @ Sep 15 2015, 21:54 ) *
Μνησιπήμον!! Ωραίο! Δεν εχω καν ιδεα τι μπορει να σημαίνει!
Σκεφτομαι παντως οτι η συζήτηση που κάναμε για το αν θα έπρεπε να κληθεί στη 12αδα ο Αγραβάνης αντι του Καιμακόγλου, ήταν πράγματι ουσιώδης! Βασικά θα μπορούσα να κληθώ και εγώ στην εθνική και να κάπνιζα στο πάγκο!


μνησιπήμων, -ον (Α)
αυτός που υπενθυμίζει τα παθήματα, τη δυστυχία ή αυτός που προέρχεται από την ανάμνηση τών παθημάτων («στάζει... πρὸ καρδίας, μνησιπήμων πόνος», Αισχύλ.).
[ΕΤΥΜΟΛ. < μνησι-, σύνθ. τού τύπου τερψίμβροτος (βλ. μι-μνή-σκω) + -πήμων (< πῆμα «πάθημα»), πρβλ. καινο-πήμων].

Τουλάχιστον αυτή η λέξη υπάρχει, ενώ ο πανέμπειρος??? smiley.gif

Επίσης, αν και δεν είναι της παρούσης, δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως θα χάσει η Ισπανία από τη Γαλλία tongue.gif
koostas
QUOTE (PARISINOS @ Sep 15 2015, 21:35 ) *
τα τελευταια χρονια η εθνικη εχει πεσει σε ποιοτητα. Ετσι πανε τα πραγματα. Υπαρχουν κυκλοι. Οπως κερδιζαμε τους παντες το 2005 , ετσι δεν ειμασταν και τοπ αυτα τα 5 χρονια, και ετσι λογικα θα κερδιζουμε σε 2-3 χρονια.
Ουτε λιγοψυχοι ειμαστε, ουτε μυροδιαδες οι προπονητες , ουτε τιποτα.


το ιδιο λεγαμ στο φορουμ το 2011,2012, κτλ.. κατσε να ερθουν στην εθνικη οι σλουκας-μαντζαρης-κουφος, θα τους σκιζουμε ολους..
σημερα ηρθαν και αποτυχαμε... και οι 3 τους σχεδον στην καλυτερη μπασκετικη ηλικια
giorgos14
QUOTE(joi @ Sep 15 2015, 19:53 ) *
ΥΓ. Βασικά ξέρω τι πρέπει να κάνουμε: Να ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ!!!!!


Οι βολές είναι όντως θέμα που χάνονται αλλά όταν έχεις 5 παίκτες με πάνω από 30 λεπτά συμμετοχής δεν είναι εύκολο να υπάρχει καθαρό μυαλό.
slok
εγω παντως βλεπω πιο ευκολο να βγουμε απο το μνημονιο παρα να κερδισουμε την Ισπανια
tReason
QUOTE (slok @ Sep 15 2015, 21:50 ) *
αλλο να κανει τον λεμπρον και αλλο να στηθουν ενα δυο συστηματα και να παιξει ενα -δυο isolation στα 40 λεπτα που επαιξε.
Οτι εκανε το εκανε απο προσωπικες ενεργειες και επιννοησεις. Δεν σου λεω πως φταει μον αυτο αλλα φταει και αυτο.


Ο συγκεκριμενος εκανε αναλυση με τα ματια αμερικανου οπαδου που νομιζει ο γιαννης υπερπαικταρας και οι αλλοι ειναι ανυπαρκτοιΟ γιαννης ειναι πολυ καλος all around παικτης αλλα οχι ετοιμος να παιζει σαν τον σπανουλη smiley.gif
Και αν παιρνει πολλες προσπαθειες δεν θα εχει την ιδια ενεργεια σε αμυνα και ριμπαουντ
το βλεπει απο τη αμερικανικη οπτικη αλλα νομιζω απο την ελλαδα ξερουμε καλυτερα τα πραγματα
Coach Periklis
QUOTE (Manu7 @ Sep 15 2015, 21:33 ) *
Γιατί πολύ απλά από τον πάγκο δεν υπήρχε άλλο πλάνο. Παίζαμε καλά όσο η άμυνα συνδυαζόταν με καλάθια.

Με το που χάσαμε τα ριμπάουντ και μας πήραν ψυχολογία, πελαγοδρομούσαμε μπροστά. Και όταν πελαγοδρομούμε ξεχνάμε το ποστ παιχνίδι, σταματάμε να κυκλοφορούμε τη μπάλα και δίνουμε τη μπάλα στον Βασίλη.


Μωρέ καλά τα λες απλά εγώ προσθέτω ακόμα το γεγονός ότι οι υπόλοιποι παίκτες ΔΕΝ θέλουν να πάρουν την ευθύνη πάνω τους
KingCrimson
Mας πήραν με 3,5 παίκτες τωρα τι να λέμε? όταν ο περισσότερος κόσμος μιλούσε εδώ μέσα για το βάθος του πάγκου που έχουμε..
τον Παπανικολάου τον πήρε για να βαράει παλαμάκια και τους Καϊμακ και Περπέρογλου επειδή μάλλον δεν είχαν τιποτα καλυτερο να κανουν αυτη τη περιοδο..
Για τη μη χρησιμοποιηση σημερα Σλουκα και Μαντζαρη ουδεν σχολιο..
bodiroga10
Οι μονοι παικτες που εβγαλαν εγωισμο στην 4η περιοδο και δεν ετρεμαν τα χερια τους ειναι ο αντετοκουμπο και ο καλαθης

αληθεια ποσα χρονια εχει ο πριντεζης να παιξει 34 λεπτα μπορει να ειναι και ρεκορ καριερας

ζησης-κουφος-περπερογλου τελειωσαν το ματς υπερ της ισπανιας δεν μπορει να συμπληρωνεισ στο 1ο λεπτο της 4ης περιοδου τα ομαδικα(πεντακαθαρα) και για 9 λεπτα να μην μπορει να παιξει αμυνα καλυτερα να αφηναν να μπει ενα καλαθι ενω προηγουμασταν 57-55....

τον σλουκα τον εβαλε στο σχημα με τα τρια γκαρντ που σημερα δεν μπορουσε να λειτουργησει και αποφασισε ο κατσικαρης να τον παροπλισει για 3 κακα λεπτα σ αυτο το ιδιομορφο σχημα ενω σημερα ο σπανουλης ηταν φανερο οτι δεν ηταν στην μερα του

αντετοκουνμπο 12 ποντοι-17 ριμπαουντ
καλαθης 14 ποντοι-2/3 τριποντα-5 ριμπαουντ-7 ασσιστ-2 κλεψιματα και μονο 2 λαθη
tReason
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ixame-fovismena
Ζήσης: «Παίξαμε φοβισμένα»

Φαινοταν.Φοβισμενα με την Ισπανια.
Φοβισμενα με το βελγιο.Φοβισμενα περσι με την σερβια.Δεν ειναι συμπτωση
SteveNashidis
Δεν είχαμε το ροτέτιον των προηγούμενων αγώνων και απορώ γιατί. Τα προηγούμενα ματς ήταν μικρότερης δυσκολίας για τον Κατσικάρη γιαυτό εμπιστεύτηκε περισσότερους παίκτες ή αυτό ήταν το ματς ύψιστης σημασίας και ήθελε μόνο τη βασική 7άδα παικτών.

Δεν ξέρω. Δεν μαρέσει να κατηγορώ τον προπονητή για τις επιλογές του ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ή ΕΠΙΤΥΧΕΙ.

Αλλά ρε διάολε είναι τόσο εύκολο σαν προπονητής, είτε λέγεσαι Μπαρτζώκας είτε Σφαιρόπουλος είτε Κατσικάρης, να διαχειριστείς τον Σπανούλη με τέτοιο τρόπο ώστε να κρέμεσαι από το αν μπουν τα σουτ του ή όχι; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει να αξιοποιηθεί;

Και δεν κατηγορώ ούτε τον Βασίλη. Είμαι συνηθισμένος και από τις απογοητεύσεις και από τις επιτυχίες που μου έχει δώσει . Για τους περισσότερους το λέω που θα μπουν να τον βρίσουν σε λίγο.
slok
QUOTE(tReason @ Sep 15 2015, 22:01 ) *
Ο συγκεκριμενος εκανε αναλυση με τα ματια αμερικανου οπαδου που νομιζει ο γιαννης υπερπαικταρας και οι αλλοι ειναι ανυπαρκτοιΟ γιαννης ειναι πολυ καλος all around παικτης αλλα οχι ετοιμος να παιζει σαν τον σπανουλη smiley.gif
Και αν παιρνει πολλες προσπαθειες δεν θα εχει την ιδια ενεργεια σε αμυνα και ριμπαουντ
το βλεπει απο τη αμερικανικη οπτικη αλλα νομιζω απο την ελλαδα ξερουμε καλυτερα τα πραγματα


Σεβαστη η αποψη σου αλλα διαφωνω μερικως.
Απο ηλικια και εμπειρια σαφως δεν ειναι ετοιμος να παιζει σαν το σπανουλη.Αλλα σαν παιχτης πιστευω ειναι σε ολα καλυτερος εκτος παραστασεων -εμπειριας. και ας ειναι 21. Αλλωστε κανει καποια λαθη καθαρα λογω απειριας.
Απο την αλλη ομως ο γιαννης ειναι ο franchise παιχτης των bucks kai αυτο απο μονο του λεει πολλα. και ας ειναι οι bucks mikromesaia ομαδα. Το να εισαι στο νβα franchise παιχτης μιας ομαδας ειναι παρα πολυ σημαντικη υποθεση και λεει πολλα για το τι ειδους παιχτης εισαι. Σημερα αν επαιρνε προσπαθειες θα εβαζε 25 ποντους ανετα. Αν τον εχεις παρακολουθησει φετος καθολου θα ξερεις πως η ενεργεια του ειναι στο θεο και ας περνει τοσες προσπαθειες. Οι ρυθμοι αγωνα εκει ειναι αλλοι και γ αυτο εδω κατορθώνει να παιζει 40 λεπτα με τοση ευκολία.

Οταν ριχνεις 10 ποντους στο αντιπαλο τριαρι πρεπει να υπαρχει τουλαχιστον πλανο ποσταρισματος. και οταν εισαι ο γιαννης 1-2 ισολατιον καταστασεις.
Να ειναι καλα το παιδι και σε 2-3 χρονια θα τριβουμε τα ματια μας με το τι εχουμε στην ομαδα.
bodiroga10
QUOTE (KingCrimson @ Sep 15 2015, 22:04 ) *
Για τη μη χρησιμοποιηση σημερα Σλουκα και Μαντζαρη ουδεν σχολιο..

τον σλουκα ναι τον μαντζαρη που;

σημερα ο καλαθης ηταν εκπληκτικος στην αμυνα και στην επιθεση αρκετα καλος οποτε επαιξε 33 λεπτα δικαιολογημενα

να εβαζε μαζι με τον καλαθη τον μαντζαρη απ την στιγμη που δεν εχει δοκιμαστει ποτε σ ενα νοκ αουτ ειναι ακραιο
Manu7
Ο Καλάθης έσωσε την παρτίδα με αυτά που έκανε στο τέλος. Έβαλε 7 πόντους νομίζω.

Όταν χάναμε 5-6 πόντους πιο πριν τα 2 λάθη που έκανε ήταν επειδή έχανε τη μπάλα μόνος του. Τότε άλλωστε το σύστημα ήταν η μπάλα στον Καλάθη κι άγιος ο Θεός. Σπανούλης ξεκουραζόταν για λίγο...

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως στο σχήμα με τα 3 γκαρντ δεν ήταν μέσα ο Σλούκας.... Ή το άνοιγμα του ροτέισον icon_drunk.gif
xristos_metal
Το σημερινο μου θυμισε πολυ το ματς στους Ολυμπιακους με την Αργεντινη, που λεγαμε ποια Αργεντινη ρε παιδια και χασαμε παλι στο καλαθι. Βεβαια τοτε δεν τρωγαμε 5 χρονια φαπες οπως τωρα. Ειχαν φαγωθει ολοι να μας πεισουν οτι δεν ειναι τιποτα η Ισπανια φετος, αλλα ξεχασαν να θυμηθουν οτι οποτε βλεπουμε τον Γκασολ τα κανουμε πανω μας. Οπως τα τρωγαμε απο Κροατες και Σερβους τη δεκαετια του 90 ετσι ειναι και με τους ισπανους. Εγω πιστευω η Ισπανια θα το παρει φετος.
pan24
Ναι ο σπανουλης εκανε τραγικο παιχνιδι συμφωνω
Ομως η τεραστια ευθυνη ειναι του κοουτς.Οταν βλεπεις οτι ενας παικτης δεν ειναι καλα δεν τον εκθετεις.Τον βγαζεις για λιγο ή εστω δεν τον βαζεις να παιρνει τραβηγμενες προσπαθειες
Επισης το μαγικο ροτεισον με 5 παικτες πανω απο 32',τον ζηση 18' και οι υπολοιποι κατω απο 10' ειναι σημαντικος παραγοντας
Μου αρεσει που μιλαγαμε για το βαθος του ροστερ μας
Επισης το turning point ηταν οταν αρχισε το 4ο δεκαλεπτο που ενω ειχαμε μομεντουμ και ενα σχημα να λειτουργει βγαζει και τα 2 φοργουορντ με αποτελεσμα 4 φαουλ σε 1 λεπτο και να βρεθουμε πισω
anton2
Δεν θέλω να πω ότι είχαμε σιγουράκι τον Γκαζόλ αλλά....όπως και να το κάνουμε, να χάνεις από τον Σκαριόλο δεν είναι λίγο....

Το 90% της ήττας το χρεώνεται ο πάγκος μας όπως και πέρυσι, και ο προπονητής μας συγκεκριμένα και μαζί του η διοίκηση της ομάδας, ονόματα μην λέμε, που τον τοποθέτησε στην θέση του προπονητή.

PARISINOS
QUOTE(koostas @ Sep 15 2015, 19:59 ) *
το ιδιο λεγαμ στο φορουμ το 2011,2012, κτλ.. κατσε να ερθουν στην εθνικη οι σλουκας-μαντζαρης-κουφος, θα τους σκιζουμε ολους..
σημερα ηρθαν και αποτυχαμε... και οι 3 τους σχεδον στην καλυτερη μπασκετικη ηλικια


Ενταξει μην συγκρινουμε ανομοια μεγεθη.
Οι σλουκας μαντζαρης ποτε δεν επροκειτο να γινουν μεγεθη ικανο να χτυπησουν τους γκαζολ ας πουμε. Δεν νομιζω αλλωστε να ελεγε κανεις οτι περιμενουμε να μεγαλωσει ο μαντζαρης και ο σλουκας για να φοβηθει ο γκαζολ.

Η τριαδα που εχουμε τωρα αποτελειται απο εναν franchise player ομαδας ΝΒΑ , εναν franchise player πολυ καλης ομαδας ευρωλιγκας και ενα καλο παιχτη ΝΒΑ. Και ερχεται και νεα γενια απο πισω (που πηραν το χρυσο νεων) ικανοι σε τρια τεσσερα χρονια να τους πλαισιωσουν.

Το μονο που αγχωνει και δεν ειμαι σιγουρος για της επιτυχιες των επομενων 5 ετων , ειναι οτι τα δυο εκπληκτικα μας χαρτια (καλαθης-αντετοκουμπο) δεν ταιριαζουν απολυτα μεταξυ τους διοτι ειναι δυο παιχτες με μετριο εως και κακο σουτ. Φοβαμαι λοιπον το σπεισινγ αν δεν εχουν αλλους δυο ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΟΥΤΕΡ διπλα τους, και δεν φημιζομαστε να βγαζουμε πολλους τετοιους.

Η εθνικη τα τελευταια χρονια ειχε πεσει σε ποιοτητα. Οταν μετα το σπανουλη, ο καλυτερος σου παιχτης ειναι ο πριντεζης , καταλαβαινεις οτι δεν χτυπας ομαδες που κατεβαζουν τριαδες παιχτων τυπου παρκερ, μπατουμ , γκομπερ, νοα η γκαζολ επι δυο, ναβαρο ρουντι. Οτι και να λεμε μας λειπει ποιοτητα.

Απο φετος αρχισαμε να εξισσοροπουμε τα πραγματα και θελω να πιστευω οτι αυτο το τουρνουα ηταν το αντιστοιχο 2004. Δηλαδη δημιουργηθηκε ο κορμος της επομενης 5ετιας αλλα θελει ακομη δουλεια.

Υ.Γ. Το μονο εγκλημα πραγματικο που ειδα εγω φετος , ειναι οτι δεν καλεσαμε το φωτση. Ομαδα με τοσο κακο σουτ δεν εχει την πολυτελεια να αφησει εξω εναν τοσο καλο σουτερ, ειδικα οταν αποδειχτηκε οτι μερικους τους πηρες απλα για να συμπληρωσεις το νουμερο.
natouralistis
Η ομάδα είχε κάκιστο πρώτο ημίχρονο, αμυντικά και επιθετικά. Δεν πατούσε καλά και ξάφνου έκανε εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 16-27.

Εκεί που είχαμε το μομέντουμ δεν το αξιοποιήσαμε και χάσαμε μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι καλό σε αυτό το ευρωμπάσκετ. Κατά τη γνώμη μου τρεις είναι οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό.

1. Ακατανόητο το σχήμα της πεντάδας στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, ίσως αυτή η πεντάδα να ήταν και η πρώτη φορά που βρισκόταν μαζί στο παρκέ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, τα έκανε θάλασσα ο Φώτης εκεί και βρεθήκαμε από το +2 στο -4
στο άψε σβήσε.

2. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

3. Η ευκολία των σφυριγμάτων στο τελευταίο δεκάλεπτο ειδικά στα τινάγματα του Μίροτιτς ο οποίος ανέλαβε τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο τρώγοντας τον Ρούντι στη θεατρική παράσταση των Ισπανών. 4 ομαδικά φάουλ ενίοτε εκτός φάσης στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα, μήνυμα = κάθε άγγιγμα βολές.

ΥΓ1. Ο Σπανούλης σε αυτό το τουρνουά δεν ήταν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά το να μην εκβιάζει προσπάθειες όταν έχει μια άμυνα πάνω του είναι επιλογή, επαφίεται στους συμπαίχτες του που θα σουτάρουν ελεύθεροι το αποτέλεσμα. Αυτός τη δουλειά του τη κάνει, μαζεύει μια άμυνα προσανατολισμένη πάνω του.δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό. Οι μόνες περιπτώσεις που έκανε τραβηγμένα σουτ ήταν όταν του δίναν τη μπάλα στο τελείωμα του χρόνου και δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

ΥΓ2. Καλύτερη συνολικά τη τελευταία δεκαετία η φουρνιά των Ισπανών, με πολλούς βασικούς παίχτες στο NBA και το απαραίτητο σπρώξιμο, πιστεύω όμως πως η γενιά των Αντετο- Παπαπέτρου θα πάρει το αίμα μας πίσω.
kotzito
Σίγουρα ο Σπανούλης δεν έκανε καλό ματς σήμερα, στο τέλος έκανε κακές επιλογές, αλλά κι εκεί δεν είδα τους υπόλοιπους να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες. Και από τις επιθέσεις που πήρε προς το τέλος, οι περισσότερες ήταν όταν του έφτασε η μπάλα στα 7-8 δευτερόλεπτα που δεν προλαβαίνεις να σχεδιάσεις πολλά. Το μόνο πάντως που θα μπορούσε να κάνει είναι ίσως να τρέξει λίγο παραπάνω στην αρχή των επιθέσεων μήπως πάρουμε κανά φάουλ ή βρούμε ρήγμα.
Ίσως χρειαζόταν να τον βγάλει γύρω στο 34-35' για κανένα δίλεπτο προκειμένου να ηρεμήσει κάπως. Και στον Ολυμπιακό άλλωστε όσες φορές έχει γίνει αυτό, συνήθως έχει αποδώσει κάπως. Γενικά πάντως στο Ευρωμπάσκετ αυτό είδα να ψάχνει πιο πολλές φορές την πάσα απ'οτι στον Ολυμπιακό. Και σήμερα πέρα από τις 5 ασιστ, έβγαλε και άλλες 2-3 πάσες που ήταν έτοιμα καλάθια αλλά δεν τα βάλαμε.

Από εκεί και πέρα το rotation δεν ήταν μόνο κακό από άποψη χρόνου, αλλά και από άποψη αλλαγών. Πάνω δηλαδή που είχαμε βρει ρυθμό ξεκινήσαμε το 4ο δεκάλεπτο χωρίς Αντετοκούνμπο - Πρίντεζη που ήταν οι καλύτεροι μας μέχρι τότε. Να τους ξεκουράσεις, ναι. Αλλά κάντο νωρίτερα. Και μην τους βγάζεις και τους δύο μαζί. Ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο χάθηκε το ματς όταν κάναμε 4 φάουλ σε ένα λεπτό και στην επίθεση δεν σκοράραμε ούτε με αίτηση, με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε ψυχολογία.

Ο Μάντζαρης θα μπορούσε να είχε πάρει ένα πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Είναι άλλωστε το μόνο από τα γκαρντ που θα μπορούσε να αμυνθεί στο pick n roll τόσο καλά.


Εν γένει δεν πιστεύω ότι οι Ισπανοί είναι καλύτεροι σαν σύνολο, αλλά σήμερα έπαιξαν καλύτερα και κυρίως πιο έξυπνα. Ούτε δέχομαι τα "μόνοι μας το χάσαμε το ματς", "αυτοκτονήσαμε" κ.α. Το ίδιο θα μπορούσαν να πουν και οι Ισπανοί αν έχαναν τελικά, που στο τελευταίο λεπτό έχασαν 2 φορές την μπάλα, 1 αμυντικό ριμπάουντ και 3 βολές. Άπλα κάποια στιγμή η Εθνική πρέπει να κάνει κι αυτή το βήμα παραπάνω, να παίξει 40 λεπτά συγκεντρωμένα σε μεγάλο ματς και να μην κυνηγάει πάντα την ανατροπή.
Λουπους
QUOTE (επαθα λαστιχο @ Sep 15 2015, 21:24 ) *
Όταν πήραμε το ριμπάουντ στην τελευταία του Γκασόλ και σηκώθηκε από το κέντρο ο Γιάννης θα έπαιζα την ζωή μου ότι θα το έβαζε.Anyone else?


Ω ρε φίλε, ισχύει άπειρα! Πάει ταμπλό και λέω "ΜΕΣΑ", αλλά μπα...
yorgos

QUOTE
Η εθνικη τα τελευταια χρονια ειχε πεσει σε ποιοτητα. Οταν μετα το σπανουλη, ο καλυτερος σου παιχτης ειναι ο πριντεζης , καταλαβαινεις οτι δεν χτυπας ομαδες που κατεβαζουν τριαδες παιχτων τυπου παρκερ, μπατουμ , γκομπερ, νοα η γκαζολ επι δυο, ναβαρο ρουντι. Οτι και να λεμε μας λειπει ποιοτητα.

Πολύ καλή σύνοψη, η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής.

Αν δει κανείς την ανατροπή που πήγε να γίνει, θα δει ότι οι χεσμένοι ήταν οι Ισπανοί, τραγικά λάθη στο τέλος με τεράστια διαφορά που εξανεμίστηκε από λάθη που δεν κάνουμε ούτε στο κουβανικό πρωτάθλημα. Αν το χε βάλει ο Γιαννης θα λέγαμε για την ελληνική ψυχή, πόσο χεσμένοι είναι οι Ισπανοί κλπ. εν τέλει κέρδισε η ποιοτικότερη ομάδα, που πήγε να αυτοκτονήσει απέναντι σε μια ηρωική προσπάθεια.

Γεγονός είναι πως στην Έλλαδα έτυχε η χειρότερη διασταύρωση. Πέραν των Ισπανών και των Σέρβων, δε νομίζω πως είναι χειρότερη ομάδα από καμία άλλη. Οι Ιταλοί είναι "αν θα μπουν" και οι Γάλλοι ΠΟΛΥ κάτω από αυτά που θα μπορούσαν, ιδρώνουν να ισοφαρίσουν τους κακομοίρηδες τους Λετονούς.
spysta
1)εχει ενα συνολο νεαρων ψημμενων παικτων που εχει γαζωσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ τα τελευταια χρονια στην Ευρωλιγκα με τον ΟΣΦΠ .. και το αφηνει στον παγκο για να παιξουν 200 λεπτα οι Σπανουλης (με μια ολοκληρη ομαδα πανω του) , Καλαθης και Ζησης
2)πηρε 25 3αρια για να παιζει ο Αντετοκουνμπο 50 λεπτα σε καθε ματς
3)αφησε Αγραβανη (2.11 που μπορει να παιξει και στο 5) για να παρει τον τελειωμενο Καιμακογλου και να καταληξει σημερα ο Περπερογλου να μαρκαρει τον Ρεγιες
4)πεφτουν 5 ατομα πανω στον Σπανουλη .. αλλα οοοοοοχι δεν βαζουμε Σλουκα μεσα (εχει καρφωσει τοσες και τοσες τριπονταρες σε τελικους Ευωλιγκας) ... κραταμε τον ασουτο Καλαθη και τον Ζηση
5)εχει παιξει 32 λεπτα ο Πριντεζης σημερα. για το θεο !! βαλε Κουμπο στο 4 , βαλε Περπε στο 3.


ΦΤΑΙΕΙ ο Κατσικαρης.
ΦΤΑΙΕΙ η ΕΟΚ.

ΚΡΙΜΑ για τον Σπανουλη που με ενα μεταλλιο θα εκλεινε ΕΝΔΟΞΑ την ΤΕΡΑΣΤΙΑ καριερα του στην Εθνικη Ελλαδος.




qwerty1984
QUOTE (pan24 @ Sep 15 2015, 22:25 ) *
Ναι ο σπανουλης εκανε τραγικο παιχνιδι συμφωνω
Ομως η τεραστια ευθυνη ειναι του κοουτς.Οταν βλεπεις οτι ενας παικτης δεν ειναι καλα δεν τον εκθετεις.Τον βγαζεις για λιγο ή εστω δεν τον βαζεις να παιρνει τραβηγμενες προσπαθειες
Επισης το μαγικο ροτεισον με 5 παικτες πανω απο 32',τον ζηση 18' και οι υπολοιποι κατω απο 10' ειναι σημαντικος παραγοντας
Μου αρεσει που μιλαγαμε για το βαθος του ροστερ μας
Επισης το turning point ηταν οταν αρχισε το 4ο δεκαλεπτο που ενω ειχαμε μομεντουμ και ενα σχημα να λειτουργει βγαζει και τα 2 φοργουορντ με αποτελεσμα 4 φαουλ σε 1 λεπτο και να βρεθουμε πισω


Στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου ήταν μεγάλο λάθος η χρησιμοποίηση του Περπέρογλου και η απούσία του Πρίντεζη. Ο Ρέγες έκανε ζημιά. Ροτεισον δεν μπορούσες να κάνεις. Πίσω από τον Κουφό ο Μπουρούσης ήταν αγχωμένος και δεν μπορούσε να προσφέρει. Κλασικό 4άρι στην θέση του Πρίντεζη δεν έχεις. Στην θέση του Αντετοκούμπο έχεις τον ΄παλαίμαχο' Παπανικολάου και τον Περπέρογλου που τις λίγες ευκαιρίες που πήρε στο τουρνουά δεν τις αξιοποίησε. Απλά ίσως θα μπορούσε να δοκιμάσει τον Σλούκα στη θέση του Σπανούλη.


QUOTE (natouralistis @ Sep 15 2015, 22:37 ) *
1. Ακατανόητο το σχήμα της πεντάδας στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, ίσως αυτή η πεντάδα να ήταν και η πρώτη φορά που βρισκόταν μαζί στο παρκέ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, τα έκανε θάλασσα ο Φώτης εκεί και βρεθήκαμε από το +2 στο -4
στο άψε σβήσε.


Συμφωνώ.
sircharles
Η πίκρα της εθνικής δεν αντέχεται.
Το 2012 τελείωσε ως προπονητής 1ης γραμμής ο Ζούρος, Σήμερα τελείωσε το παραμύθι του Κατσικάρη.
Τα εγκλήματα στη στελέχωση της ομάδας, που τα φωνάζμε καιρό τώρα, τα συμπλήρωσε με μνημείο κακού κοουτσαρίσματος.
Σήμερα έχασε και κάθε πιθανότητα να κοουτσάρει μεγάλο σύλλογο ευρολίγκας'. Μήπως να τελειώνει γενικώς το παραμύθι των ικανών ελλήνων προπονητών?
Για κάπιους παικτες θα πω απλά ότι είναι πιο σοφτ κι από βούτυρο.Και ο γενικός χαρακτήρας της ομάδας...Και πέρυσι για αυτό χάσαμε. Δε βρέθηκε ένας χριστιανός να κανει 2 αντρικά φάουλ στο γκασόλ?
Οι σλούκας , μάντζαρης παρκαρισμένοι...
Οχι απαραίτητα καλύτεροι από αυτούς που παίζανε αλλά αποδεδιγμένα με iron balls σε μεγάλα παιχνίδια. Με παραστασεις τα τελευταια 4 χρονια στο υψηλότερο επίπεδο..Με ανατροπές σε τελικούς.... Αλλά έπρεπε να παίζει ο γυρολόγος ζήσης...
Κι ο Σπανούλης ....Με μεγάλη διάθεση να διακριθεί η εθνική.... αλλά μόνο αν πρωταγωνιστεί αυτός
Θα συνέχιζα με τα μονιμα κουσούρια της σχολής μας( κάκιστο σουτ, βολές, γενικά ανικανότητα στο σκορ, κακή τεχνική.... αλλά είπαμε, κάπια στιγμή τα σουτ θα μπουν) αλλά με τα σημερινά του κατορθώματα ο Κατσικάρης τραβάει όλα τα φώτα πάνω του.

tReason
QUOTE (PARISINOS @ Sep 15 2015, 22:35 ) *
Ενταξει μην συγκρινουμε ανομοια μεγεθη.
Οι σλουκας μαντζαρης ποτε δεν επροκειτο να γινουν μεγεθη ικανο να χτυπησουν τους γκαζολ ας πουμε. Δεν νομιζω αλλωστε να ελεγε κανεις οτι περιμενουμε να μεγαλωσει ο μαντζαρης και ο σλουκας για να φοβηθει ο γκαζολ.

Η τριαδα που εχουμε τωρα αποτελειται απο εναν franchise player ομαδας ΝΒΑ , εναν franchise player πολυ καλης ομαδας ευρωλιγκας και ενα καλο παιχτη ΝΒΑ. Και ερχεται και νεα γενια απο πισω (που πηραν το χρυσο νεων) ικανοι σε τρια τεσσερα χρονια να τους πλαισιωσουν.

Το μονο που αγχωνει και δεν ειμαι σιγουρος για της επιτυχιες των επομενων 5 ετων , ειναι οτι τα δυο εκπληκτικα μας χαρτια (καλαθης-αντετοκουμπο) δεν ταιριαζουν απολυτα μεταξυ τους διοτι ειναι δυο παιχτες με μετριο εως και κακο σουτ. Φοβαμαι λοιπον το σπεισινγ αν δεν εχουν αλλους δυο ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΟΥΤΕΡ διπλα τους, και δεν φημιζομαστε να βγαζουμε πολλους τετοιους.

Η εθνικη τα τελευταια χρονια ειχε πεσει σε ποιοτητα. Οταν μετα το σπανουλη, ο καλυτερος σου παιχτης ειναι ο πριντεζης , καταλαβαινεις οτι δεν χτυπας ομαδες που κατεβαζουν τριαδες παιχτων τυπου παρκερ, μπατουμ , γκομπερ, νοα η γκαζολ επι δυο, ναβαρο ρουντι. Οτι και να λεμε μας λειπει ποιοτητα.

Απο φετος αρχισαμε να εξισσοροπουμε τα πραγματα και θελω να πιστευω οτι αυτο το τουρνουα ηταν το αντιστοιχο 2004. Δηλαδη δημιουργηθηκε ο κορμος της επομενης 5ετιας αλλα θελει ακομη δουλεια.

Υ.Γ. Το μονο εγκλημα πραγματικο που ειδα εγω φετος , ειναι οτι δεν καλεσαμε το φωτση. Ομαδα με τοσο κακο σουτ δεν εχει την πολυτελεια να αφησει εξω εναν τοσο καλο σουτερ, ειδικα οταν αποδειχτηκε οτι μερικους τους πηρες απλα για να συμπληρωσεις το νουμερο.


Η φετεινη ισπανια ειχε ενα μονο τον 35χρονο γκαζολ,δεν ειχε ναβαρο,ενα τραυματια ρουντι,δεν ειχε ρουμπιο.
Μιλαμε για την φετεινη ισπανια.Και η σερβια δεν ειχε κανενα ΝΒΑer περσι και φετος.
Μονο το σουτ υπαρχει στο μπασκετ;Το οτι μας εμεινε στο 4ο δεκαλεπτο 2 φορες η μπαλα στα χερια δεν το παρατηρησες;
Το προβλημα στην πιεση τη μπαλας και στην δημιθουργια δεν το είδες;
spysta
QUOTE(PARISINOS @ Sep 15 2015, 19:35 ) *
Η εθνικη τα τελευταια χρονια ειχε πεσει σε ποιοτητα. Οταν μετα το σπανουλη, ο καλυτερος σου παιχτης ειναι ο πριντεζης , καταλαβαινεις οτι δεν χτυπας ομαδες που κατεβαζουν τριαδες παιχτων τυπου παρκερ, μπατουμ , γκομπερ, νοα η γκαζολ επι δυο, ναβαρο ρουντι. Οτι και να λεμε μας λειπει ποιοτητα.

αστοχο σχολιο φιλε μου.
μιλαμε για το καλυτερο 4αρι της Ευρωπης

ΚΑΘΟΛΟΥ ποιοτητα δεν μας λειπει.
Σπανουλης Σλουκας Μαντζαρης Παπανικολαου Πριντεζης που τα εχουν σαρωσει ΟΛΑ με τον ΟΣΦΠ
Καλαθης Αντετοκουνμπο Κουφος απο το ΝΒΑ
ειναι μια 8αδα .. ΦΟΥΛ ποιοτικη.


Προσωπικα ΔΕΝ μπορω να βασιστω σε Καλαθη για επομενο ηγετη.
Εκτος του οτι γενικα ΔΕΝ μοιαζει για τετοιος (απο μενταλιτι και μπασκετικο στυλ) .. φοβαμαι οτι ΑΝ βρει κανα συμβολαιο ΝΒΑ θα χαιρεταει το καλοκαιρι.

ο Γιαννης πιστευω θα ειναι ΠΑΝΤΑ εκει , λογω βιωματων , λογω αγαπης.



qwerty1984
QUOTE (sircharles @ Sep 15 2015, 22:42 ) *
Η πίκρα της εθνικής δεν αντέχεται.
Το 2012 τελείωσε ως προπονητής 1ης γραμμής ο Ζούρος, Σήμερα τελείωσε το παραμύθι του Κατσικάρη.


Κοίτα να δεις. Το 2012 (Νιγηρία) και 2013 (Φιλανδία κτλ) ήταν από τις χειρότερες στιγμές της εθνικής τις οποίες τις χρεώνεται η γενιά του '82-'83 (Σπανούλης-Μπουρούσης-Ζήσης).

Ωστόσο το 2014 θεωρώ ότι είμασταν άτυχοι (πεσαμε στους 16 με μια εξαιρετική ομάδα, την Σερβία). Φέτος δεν ήταν και τόσο χάλια η κατάσταση. Είχαμε αξιοπρεπή ομάδα.
Timemaster
Άραγε τι θα λέγαμε αν έμπαινε το σουτ του Γιάννη από το κέντρο;
rolleyes.gif

Για εμένα οι παράγοντες που έφεραν τον αποκλεισμό είναι καταρχήν ότι παίξαμε το παιχνίδι της Ισπανίας.
Φέτος θα έπρεπε να τους τρέξουμε και να τους αιφνιδιάσουμε. Ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο και στην (σχεδόν) ανατροπή αυτό κάναμε.
Στο ποστ παιχνίδι οι Ισπανοί είχαν την εμπειρία να μας πάνε ή στις βολές ή να χτυπήσουν με τον ασταμάτητο Γκασόλ.
Ενώ η επίθεσή μας στο σετ παιχνίδι δεν έχει έναν πυλώνα για να ανοίξει την άμυνα σε καμία θέση. Ο μοναδικός παίχτης που μπορεί να το κάνει αυτό είναι-ήταν ο Σπανούλης αλλά πλέον τον έχουν μάθει καλά.

Και αυτό είναι το πρόβλημα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Παρόλα ταύτα το παιχνίδι για εμένα δε το έχασε μόνο ο Κατσικάρης αλλά και οι παίχτες.
Τα τραγικά βήματα των Αντεντοκούμπο και Καλάθη, τα δύο συνεχόμενα ελεύθερα άστοχα τρίποντα του Ζήση. Τα 5 χαζά και αχρείαστα φάουλ του Μπουρούση, Η ανικανότητα του Σπανούλη να βγάλει σωστά το πικ εν ρολ με τον Κουφό είναι μερικά από αυτά.


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.