Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελλάδα - Ισπανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2015
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
more stars
QUOTE (giorgos14 @ Sep 13 2015, 12:05 ) *
Πως υστερεί σε ποιότητα όταν βγάζεις κάποιον που δεν είναι παίκτης μπάσκετ και βάζει μέσα κανονικούς μπασκετμπολίστες;Ας είμαστε ρεαλιστές.Ο Ρούντι είναι μεγάλος παίκτης ,όσο αχώνευτος και αν είναι σε πολλούς, και φυσικά είναι παίκτης μπάσκετ.Η μέση σε έναν αθλητή είναι άτιμο πράγμα και δημιουργεί πολλά προβλήματα(βλέπε Πρίντεζης που κάθε χρόνο χάνει ματς για αυτό,ο Σέρχι το ίδιο η' να θυμίσω και την εικόνα του Μπερντ ξαπλωμένος μπρούμυτα στη Βαρκελώνη λόγω μέσης) μέχρι που καταστρέφει καριέρες(βλέπε Βασιλόπουλος)


Μόνο με την μέση έχει πρόβλημα? Γιατί θυμάμαι μια εποχή που τον φωνάζαμε σάπιο λόγω των γόνατων...

Έχει πολύ ποιότητα. Σουτ και αθλητικότητα. Ατομικά.
Σαν δυάρι ούτε την μπιστάει καλά ούτε δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.
Σαν τριάρι αμυντικά γελάει ο κόσμος.
Μέσα σε ομάδα η δεδομένη ποιότητά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ειδικούς ρόλους max 10 λεπτών.
Απο κει πέρα ρισκάρεις να κάνεις το παιγνίδι μπάχαλο.

Μακάρι να είναι καλά και να τον βάλει 30λ μέσα ο Σκαριόλο (αλλά μάλλον δεν θα το κάνει...)
SteveNashidis
QUOTE(jvalin @ Sep 13 2015, 03:21 ) *
Ποιο potential ρε παιδιά, 27 χρονών είναι ο Llull. Όσο για τα ποσά που κυκλοφορούν, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν οι Rockets σκόπευαν πράγματι να του δώσουν $24 μύρια για 3 χρόνια θα πρεπε πρώτα να δημιουργήσουν χώρο στο cap διώχνοντας το μισό ρόστερ. Η λογική λέει ότι του έδωσαν ολόκληρη τη Non-Taxpayer Mid Level Exception, η οποία για το 2015/16 είναι $5.464.000. Τα sites γράφουν για 3ετές άρα η σούμα βγάζει $16.392.000. Από εκεί και πέρα, ο Llull είχε buy out $5.667.650 το οποίο θα το πλήρωνε από την τσέπη του. Πρακτικά λοιπόν, όλα τα χρήματα από τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου θα πήγαιναν στο buy out, οπότε το καθαρό ποσό ήταν $10.724.350 για 3 χρόνια ή $3.574.783 το χρόνο. Χοντρικά, σε ευρώ μας κάνει 3.150.000 το χρόνο. Αν δεν κάνω λάθος, ο Σπανούλης παίρνει 2,6 μύρια. Δε μιλάμε για καμιά τρομερή διαφορά, χώρια που ο Σπαν έχει κλείσει τα 33, ενώ θεωρητικά ο Llull έχει μπροστά του τα παραγωγικότερα χρόνια της καριέρας του.

Για του λόγου το αληθές

Πιο γκαραντί απ τον Woj δεν υπάρχει. Η Ρεάλ αποκλείεται να έδωσε πάνω από 24 μύρια, άρα τα νούμερα που κυκλοφόρησαν ήταν μούφα.


Στα του ματς, πιστεύω κουτσά στραβά θα τους περάσουμε τους Ισπανούς. Νομίζω τα χοντρά ζόρια θα ναι πάλι με τους Γάλλους (τουλάχιστον μας φέρνουν γούρι biggrin.gif ), αλλά ΟΚ νωρίς είναι ακόμα, ας νικήσουμε με το καλό τους αχώνευτους και βλέπουμε.


Σε θαυμάζω τις γνώσεις σου αλλά χαραμίζονται στο εν λόγω θρεντ και παίρναν απαρατήρητες. rolleyes.gif Χάσαμε φέτος μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια τετραδα ισπανών γκαρντ στο ΝΒΑ.

Rubio ->Minesota
Calderon -> Knicks
Sergio ->Dallas
Llull->Rockets

εδώ πήγε o huertas Lakers. icon_drunk.gif
Λουπους
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, συνολικά έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ από τους Ισπανούς.

Ροντρίγκεζ - Γιουλ είναι συνολικά χειρότεροι από Καλάθη - Σπανούλη, οριακά, αλλά είναι.
Επίσης ο Ρούντι και ο Μίροτιτς είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά επίσης στις θέσεις τους έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, που ειδικά αν παίξουν όπως ξέρουν (Παπανικολάου - Περπέρογλου), πιθανά να είμαστε και 'κει καλύτεροι.

Αυτό που δίνει ελπίδες στους Ισπανούς, είναι ο Γκασόλ και μόνο, διότι είναι μακράν καλύτερος οποιουδήποτε παίκτη μας.

Αν π.χ. αντί του Γκασόλ είχαν έναν ψηλό επιπέδου Μπουρούση, οι πιθανότητες θα ήταν 80 - 20 υπέρ μας. Τώρα πιστεύω είναι γύρω στο 60 - 40
a bullet for your head
QUOTE(Number11 @ Sep 13 2015, 01:26 ) *
Ισπανία - 60%
Ελλάδα - 40%

*Ασχέτως τι ρόλο θα βαρέσουν οι Ισπανοί ... η εθνική μας χρειάζεται ένα Κατσικάρη στο 110%, αλλιώς δεν ...
**Επιβάλλεται "έκπληξη" στην αρχική 5άδα (βλέπε πάνω).

Πράγματι θα πρέπει να βρεθεί στο 110 τα 100 σε πνευματική ετοιμότητα-εγρήγορση.
Όπως είχε πει και ο Μπλατ...θα πρέπει να ντυθεί πιλότος μαχητικου αεροσκαφους.
Πολλοί στέκονται στην έλλειψη ικανοτήτων του Σκαριολο, όμως κακα τα ψέματα, ο Ελληνικός παγκος δεν υπερτερεί δραματικά.
Πήρε credits χθες για τα αντανακλαστικα που επέδειξε στο 2ο ημιχρονο κόντρα στους Βέλγους.
Όμως η Ισπανία δεν είναι Βέλγιο και παρατεταμενα νεκρά διαστηματα εδώ που φτάσαμε, δεν θα συγχωρεθουν.
Διαβασα κάποια αρθρα που ανέφεραν το πόσο καλά γνωρίζει ο Κατσικαρης τους Ισπανούς, την νοοτροπία τους, τις αντιδράσεις τους, τον τρόπο σκέψης τους.
Πράγματι ισχύει, καθώς έχει δουλέψει χρόνια στην Ισπανία.
Υπάρχει όμως και μια άλλη όψη. Και αυτή είναι πως όλα αυτά τα χρόνια μου έχει δώσει την εντύπωση πως στέκεται πολύ στις...ισορροπιες, στα πρωτοκολλα, αυτού που λέγεται δημόσιες σχέσεις.
Δεν είναι δηλαδή killer...δεν έχει killer instinct. Πάντως βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης στην καριέρα του. Μένει να δούμε στο πως θα ανταποκριθεί.

Τέλος, θα δώσω ένα 55 -45 υπέρ της Ισπανίας. Λόγω προϊστορίας που έχει δημιουργήσει κάποια συμπλέγματα "που θα πρέπει κάποτε να ξεπεραστούν", λόγω στάτους-ποιότητας-εμπειρίας.
Το ταιμινγκ για την Ελλάδα φαίνεται να είναι καλό και έχει δημιουργηθεί ένα καλό μομεντουμ.
Διαθέτει και αυτή στάτους-ποιότητα-εμπειρία, καθώς και μια επιθυμία να προχωρησει όσο πιο ψηλά γίνεται.
Διαθέτει πληρότητα και βάθος στο ροστερ, όμως ακόμη δεν έχει κληθεί να διαχειριστεί μια αντιξοοτητα "πχ έναν τραυματισμό" , ή μια ήττα...Και το αναφέρω, διότι το μεταλλο και ο χαρακτήρας δεν σφυρηλατειται με συνεχείς νίκες.
Δεν κρύβω, ότι θα προτιμούσα μια ήττα στην φάση των ομίλων, για να δω το πως η εθνική θα αντιδρουσε και πως θα την διαχειριζοταν.
shtarkws
Χωρίς να θέλω να εμβαθύνω σε τακτική κτλ, από την εικόνα που αποκόμισα παρακολουθωντας την Ισπανία και την εθνική μας, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και μάλιστα σχετικά εύκολα.

Οι Ισπανοί παρουσιαζονται χωρίς πλάνο και σχέδιο, ποιοτικά πολύ αποδυναμωμενοι, ψυχικά εύθραυστοι και με τον Γκασολ να τους παίρνει από το χεράκι για να περάσουν τον όμιλο αλλά και την Πολωνία

Η εθνική μας είναι ΟΜΑΔΑ βγάζει υγεία και έχει μια έτοιμη 12αδα ανά πάσα στιγμή για να προσφέρει στο παιχνιδι.
yorgos
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Sep 13 2015, 10:14 ) *
Δηλαδή είσαι Έλληνας ρε φίλε και υποστηρίζεις Ισπανία? Γιατί από αυτό που έγραψες αυτό φαίνεται!

Θα μπορούσε κάποιος να είναι Έλληνας και να υποστηρίζει άλλη ομάδα, αγνοώ το νόμο ή τη λογική που το απαγορεύει. Από κει και πέρα, μπορεί κάποιος να μην είναι Έλληνας και να γράφει στο φόρουμ ή να έχει περισσότερες από μια υπηκοότητες κλπ.

Το ποιος είναι θρύλος του μπάσκετ και ποιος όχι ελάχιστη σχέση έχει με την αξία τους στην αγορά. Ο Μποντίρογκα ήταν πιο μύθος από το Σπανούλη και στην τελευταία του χρονιά στην Ευρώπη πληρώθηκε πολύ λίγο, δεν πληρώνεσαι για πράγματα που έκανες κάποτε αλλά γι αυτά που κάνεις τώρα. Αν βγει ο Λιουλ στην αγορά τώρα οι Τούρκοι και οι Ρώσοι θα πλήρωναν περισσότερα γι αυτόν από τον Σπανούλη και θα ενδιαφερθούν κι ομάδες του ΝΒΑ, για το Σπανούλη πια δε νομίζω να ενδιαφερθεί κάποιος από την άλλη μεριά.

Τέλος πάντων, αυτό είναι αδιάφορο. Το ενδιαφέρον είναι πως η Ισπανία πληρώνει πια 2.30 και η Ελλάδα 1.70 σε ελληνική στοιχηματική, ενώ σε Αυστρία και Ισπανία που βλέπω είναι 1.95 και 1.75 αντιστοίχως. Ενδιαφέροντα πράγματα...

Όσο για το επιχείρημα ότι "και από άλλους χάναμε και δε βγάζαμε χολή", σόρι αλλά βγάζαμε. Απέναντι στους -κατά πολύ ανώτερους- Σέρβους επί 15 χρόνια. Δύσκολα θα βρεις μαζικά Έλληνες να αποδέχονται ανωτερότητα αντιπάλων ακόμη κι αν είνια σταθερή κι επί συναπτά έτη, το fair play και η αναγνώριση της ανωτερότητας δεν είναι από τα κλασικότερα χαρακτηριστικά του Έλληνα. Η αντιμετώπιση που έχει η φανταστική αυτή φουρνιά Ισπανών από τους Έλληνες δημοσιογράφους είναι αηδιαστική και δε συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο.
a bullet for your head
QUOTE(yorgos @ Sep 13 2015, 13:48 ) *
Η αντιμετώπιση που έχει η φανταστική αυτή φουρνιά Ισπανών από τους Έλληνες δημοσιογράφους είναι αηδιαστική και δε συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Και η οποία αντιμετώπιση τροφοδοτει ακόμη περισσότερο τα συμπλεγματα που δημιουργηθηκαν.
Αυτό με τα μπασκετικα σιχαματα που ξεκίνησε ο μακαρίτης για τον Ναβαρο και συνεχίζεται τώρα για τον Ρούντι, είναι τουλάχιστον γραφικα.
Θα μπορουσαμε να κερδισουμε πολλά περισσότερα, αν τους μελετούσαμε πολύ περισσότερο, απ'το να καλλιεργειται συστηματικά, αυτό το μπασκετικο αντί-Ισπανικό μενος και πολωση.

Giannis83
QUOTE (yorgos @ Sep 13 2015, 13:48 ) *
Η αντιμετώπιση που έχει η φανταστική αυτή φουρνιά Ισπανών από τους Έλληνες δημοσιογράφους είναι αηδιαστική και δε συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη να είναι αντιπαθητική αυτή η ισπανική ομάδα. Οι Γάλλοι χθες φτάσαν στο σημείο να γιουχάρουν τον εθνικό ύμνο των Ισπανών (!). Τους αντιπαθούν πολύ περισσότερο από όσο εμείς. Δεν ξεχνούν όσα είχε κάνει ο Ρούντι στον Πάρκερ και τον Μπατούμ. Είμαι σίγουρος ότι την Τρίτη θα έχουμε την στήριξη των Γάλλων και μάλιστα έντονη.
Μέχρι και οι χαμηλών τόνων Λιθουανοί της Ζαλγκίρις απλώνουν πάνο και βρίζουν τον Ρούντι μετά τα καραγκιοζιλίκια που είχε κάνει με την Ρεάλ.
Αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία, ούτε φυσικά είναι τυχαίο ότι ο Σπανούλης αποθεώνεται και του ζητάνε αυτόγραφα σε όποιο γήπεδο πάει.
yorgos

QUOTE
Συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη να είναι αντιπαθητική αυτή η ισπανική ομάδα.

Όχι, δε συμβαίνει. Επειδή λόγω δουλειάς έχει τύχει να τους ακολουθήσω αρκετές φορές, σε πληροφορώ πως γενικώς αποθεώνονται, ειδικά ο Γκασόλ.

QUOTE
Οι Γάλλοι χθες φτάσαν στο σημείο να γιουχάρουν τον εθνικό ύμνο των Ισπανών (!). Τους αντιπαθούν πολύ περισσότερο από όσο εμείς. Δεν ξεχνούν όσα είχε κάνει ο Ρούντι στον Πάρκερ και τον Μπατούμ.


Οι Γάλλοι αντιπαθούν -και ορθώς- τον Ρούντι, ψηφίστηκε και ο αντιπαθέστερος στην Ευρωλίγκα, λογικό είναι. Από και και πέρα, δε θέλουν μπροστά τους τους Ισπανούς και καλά κάνουν. Εγώ άλλο λέω. Ότι ενώ η Εκίπ κάνει αφιερώματα στον ιπσανικό τρόπο ανάδειξης ταλέντων, οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση της αναπτυξθαικής διαδικασίας γίνονται με γνώμονα το ισπανικό μοντέλο και όλοι υποκλίνονται στην απίστευτη ανάπτυξη όχι μόνο του μπάσκετ αλλά γενικώς του αθλητισμού στην Ισπανία, στην Ελλάδα έχουμε αποφανθεί πως οι Ισπανοί έχουν λιγότερο ταλέντο (!), σηκώνουν κούπες επειδή ευνοούνται απο τη διαιτησία, είναι σιχάματα κλπ, όπως κάναμε και με τους Σέρβους κάποτε. Αντί να αντιγράψουμε, να αναρωτηθούμε, ξεκατινιάζουμε, συνηθισμένο φαινόμενο.

QUOTE
Είμαι σίγουρος ότι την Τρίτη θα έχουμε την στήριξη των Γάλλων και μάλιστα έντονη.

Εξυπακούεται. Όπως αν παίζαμε απέναντι σε υποδεέστερη ομάδα θα υποστήριζαν την άλλη.
QUOTE
Μέχρι και οι χαμηλών τόνων Λιθουανοί της Ζαλγκίρις απλώνουν πάνο και βρίζουν τον Ρούντι μετά τα καραγκιοζιλίκια που είχε κάνει με την Ρεάλ.

Ξαναλέω μπλέκεις δυο θέματα. Τη δικαιολογημένην αντιπάθεια απέναντι σε ένα παίκτη από πλευράς του κοινού, με την αμφισβήτηση μιας καθιερωμένης πλέον σχολής και τη σατανοποίηση του τρόπου με τον οποίο επιβάλλεται μέσα στις 4 γραμμές. Όπως λοιπόν οι

QUOTE
Αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία, ούτε φυσικά είναι τυχαίο ότι ο Σπανούλης αποθεώνεται και του ζητάνε αυτόγραφα σε όποιο γήπεδο πάει.

Φυσικά και δνε είναι τυχαία. Οι Έλληνες πανηγυρίζουν όταν υπάρχει διεθνής αναγνώριση στο Σπανούλη, το Γκάλη το ΔΔ κλπ, και σωστά. Αλλά αρνούνται αντίστοιχα να υποκλιθούν απέναντι σε τεράστιες σχολές όταν χάνουν. Είμαστε πολύ κακοί όταν χάνουμε, μας αρέσει όταν αμς υποκλίνονται , αλλά εμείς να υποκλιθούμε στην ανωτερότητα του άλλου είναι δύσκολο. ΚΑι ξεκινάει από τους δημοσιογράφους.

TakeshyKurosawa
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί Έλληνες που αντιπαθούνε τα αδέρφια Γκαζόλ! Αντίθετα αντιπαθούμε αρκετούς Ισπανούς παίχτες όχι επειδή μας νικάνε, αλλά επειδή είναι ιντριγκαδόροι, θεατρίνοι και προκαλούν είτε κερδίζουν είτε χάνουν.
j-kidd13
Δυσκολο παιχνιδι να το προβλεψεις.Απο τη μια οι Ισπανοι που σε ατομικο ταλεντο,εχουν μια 5αδα παικτων που συνολικα ειναι ανωτεροι απο τους δικους μας αντιστοιχους πρωτους 5.Γκαζολ,Μιροτιτς,Ρουντι,Γιουλ,Ροντριγκεζ.O Γκαζολ οκ,βγαινει απο την εξισωση γιατι ειναι παικτης αλλου επιπεδου απο τους υπολοιπους 21.Ο Ρουντι απ οτι διαβασα ειναι αμφιβολος,δεν μας χαλαει καθολου,δεν κανει καλο τουρνουα μεν,αλλα αν ειναι στην μερα του δεν τον σταματας.Επειδη αναφερθηκε,προσωπικα μάλλον θα αλλαζα ευκολα τον Σερχιο με τον Καλαθη στον Παναθηναικο laugh.gif ...Εμεις υπερτερουμε στο μεγαλυτερο βαθος που εχουμε σαν ομαδα,αλλα και στο οτι ειμαστε πιο δεμενοι,ο ορισμος "ομαδα" απανταται καλυτερα στην εθνικη μας.

Για τον Γκαζολ,εχουμε ευτυχως 2 γερα κορμια να τον κουρασουν,να φαει και καμια γερη smiley.gif
Σιγουρα θα χρειαστουμε καλο ποσοστο στα μακρινα σουτ,η Ισπανια ειναι ομαδα που εχει λυσεις στο σκοραρισμα,οσο και καλη αμυνα να παιξεις,ειναι δυσκολο να κερδισεις μονο απο την αμυνα τετοιο αντιπαλο,θα χρειαστεις σκορ μπροστα.
Ελπιζω στο ψυχολογικο κομματι,να μην πιασει εμας κομπλεξ μεσα στο παιχνιδι,εξ αιτιας της κυριαρχιας των Ισπανων εναντιον μας τα τελευταια χρονια,αμα τυχον στραβωσει το ματς σε καποιο σημειο,και αντιστοιχα μην αποκτησουν ψυχολογια οι Ισπανοι για τον ιδιο λογο.

Οι Ισπανοι εχουν καλυτερο ατομικο ταλεντο και ικανοτητα στην επιθεση,εμεις εχουμε ολα αυτα τα περιξ των ικανοτητων-φιλοτιμο-αυταπαρνηση-επιμονη-προσπαθεια στο 110% κλπ-εχουμε πιο πολλες λυσεις,και καλυτερη αμυνα.Αν πιασουμε σταθερη αποδοση,χωρις να σπασουμε το στεφανι απο τα αστοχα σουτ,το παιχνιδι θα το εβαζα στο 50-50.Με τα σπορια να ειναι στην πλευρα των Ισπανων.
katharop
QUOTE (yorgos @ Sep 13 2015, 15:20 ) *
Εξυπακούεται. Όπως αν παίζαμε απέναντι σε υποδεέστερη ομάδα θα υποστήριζαν την άλλη.

το καταλαβαίνεις οτι αυτό ειναι μόνο δικό σου συμπέρασμα και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις πουθενά. Στην αρχή άρχισες να λες οτι αμα δινουν πάνω απο 1.40 στην ισπανία είναι κλέψιμο εκλησίας. Μεχρι και εκεί παντού φαβορί είμαστε. Αυτό που λες το έχεις κάνει καραμέλα δεν μπορεις να το δικαιολογήσεις πουθενά σε ερωτήσεις απαντάς απλα με κοφτά ναι και τα σχετικά.
yorgos
QUOTE
Σιγουρα θα χρειαστουμε καλο ποσοστο στα μακρινα σουτ,η Ισπανια ειναι ομαδα που εχει λυσεις στο σκοραρισμα,οσο και καλη αμυνα να παιξεις,ειναι δυσκολο να κερδισεις μονο απο την αμυνα τετοιο αντιπαλο,θα χρειαστεις σκορ μπροστα.

+1 και δεν έχουμε πείσει ως ομάδα ότι αυτό το έξτρα σκορ το βρίσκουμε.
katharop
όσο για γιούλ και σπανούλη δεν προκύπτει απο πουθενά το συμπέρασμα
http://www.euroleague.net/competition/play...easoncode=E2014
http://www.euroleague.net/competition/play...easoncode=E2014
damian
Θα βάζατε Κούμπο να μαρκάρει Πάου?
natouralistis
Η αποθέωση του Ρούντι στη Λιθουανία



Η αποθέωση του Ρούντι στο NBA



Σύσσωμη η μπασκετική οικογένεια απεχθάνεται τους θεατρινισμούς του και καλά κάνουν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τον απεχθάνονται. Δεν είναι γενικευμένο προς όλη την Ισπανία αυτό το κύμα αντιπάθειας, αφορά τον Ρούντι και τον Ναβάρο. Δεν θυμάμαι κανέναν Έλληνα δημοσιογράφο ή φίλαθλο να κράζει τον Γκασόλ ή τον Τσάτσο ας πούμε.

yorgos
QUOTE
Δεν είναι γενικευμένο προς όλη την Ισπανία αυτό το κύμα αντιπάθειας, αφορά τον Ρούντι και τον Ναβάρο.

Αφορά μόνο το Ρούντι, και απολύτως δικαιολογημένα. Το θέμα Ναβάρο είναι ελληνική επινόηση του μακαρίτη του Συρίγου, για έναν αθλητή που τυχαίνει ναι είναι και πολύ μεγάλος άνθρωπος. Ξαναλέω, επειδή έχει τύχει να συνοδεύσω την ισπανική αποστολή αρκετές φορές, ο άνθρωπος απλά αποθεώνεται. Απλά στην Ελλάδα ψάχνουμε να βρούμε και δεύτερο απαράδεκτο πέραν του Ρούντι, με σκοπό να ντυθεί το κόμπλεξ δικαιολογημένη αντιπάθεια.
natouralistis
QUOTE (yorgos @ Sep 13 2015, 15:50 ) *
Αφορά μόνο το Ρούντι, και απολύτως δικαιολογημένα. Το θέμα Ναβάρο είναι ελληνική επινόηση του μακαρίτη του Συρίγου.

Την οποία επινόηση ενστερνίστηκε μεγάλο μέρος των φιλάθλων του ΠΑΟ σαν μια πραγματικότητα, ότι πρόκειται δηλαδή περί "μπασκετικού σιχάματος", άρα στην Ελλάδα αυτούς τους 2 κράζουν.

Τώρα εντάξει να βγάζουμε ιντερνετικά ψυχολογικά συμπεράσματα,είναι κατά τη γνώμη μου ανούσιο.
j-kidd13
Aφορουσε και τον Γκαρμπαχοσα,και τον Καλντερον επισης.
nestoras kommatos
Παιδιά, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο το ποια ομάδα είνα πιο συμπαθητική ή πιο αντιπαθητική ή ποιος παίκτης κοστολογείται περισσότερο ή λιγότερο στην αγορά για να αντιληφθούμε ποια εκ των δύο ομάδων είναι καλύτερη.

Δεν μπορούμε να συγκριθούμε την τελευταία δεκαετία με την εθνική Ισπανίας, ναι ενδεχομένως θα αξίζαμε το 2007 να είμαστε εμείς στον τελικό με τους Ρώσους, αλλά αυτό είναι παρελθόν, έχουν περάσει και κάμποσα χρόνια από τότε...


Η φετινή Ισπανία ναι μεν δεν παίζει τίποτε το τρομερό και δεν φοβίζει όπως σε παλαιότερες διοργανώσεις και όντως η επιλογή Μίροτιτς αντί Ιμπάκα δεν έχει βγει μέχρι στιγμής, αλλά μην ξεχνάμε ότι έπαιξε και σε σαφώς πιο δύσκολο όμιλο από το δικό μας.

Βγάλε έξω την Ισλανδία που εντάξει ομάδα τέτοιου επιπέδου δεν είχαμε εμείς στο δικό μας γκρουπ (οι Ολλανδοί είναι καλύτεροι), αλλά έχουμε και λέμε: Σερβία που δείχνει σε καταπληκτική κατάσταση και κέρδισε μ.ο τα παιχνίδια με διαφορές 15+, Ιταλία που δεν έχει βάθος πάγκου, αλλά είχε τον mvp της φάσης των ομίλων κατ' εμέ Γκαλινάρι συν τους υπόλοιπους γνωστούς (Μπαρνιάνι, Μπελινέλι, Τζεντίλε), Τουρκία που ναι μεν αποκλείστηκε για πλάκα στη συνέχεια από την Γαλλία, αλλά της έπεσε και πολύ δύσκολος αντίπαλος (ο δυσκολότερος) και είναι σχεδόν πάντα σκληροτράχηλη (και η Ισπανία τους διέλυσε) και η Γερμανία του next big german thing ονόματι Σρέντερ.

Εμείς τι είχαμε; Τους Κροάτες που έφαγαν 20άρα από τους Τσέχους σήμερα, τους Σλοβένους που και αυτοί αποκλείστηκαν από τους Λετονούς, τους φιλότιμους Γεωργιανούς του Σενγκέλια και του Πατσούλια αλλά μέχρι εκεί και τους Σκοπιανούς που είναι τουλάχιστον φέτος περιορισμένων δυνατοτήτων.

Δεν απαξιώνω την προσπάθεια και την επιτυχία των παιδιών που μέχρι στιγμής είναι αήττητοι και μπράβο τους και απόλυτα δίκαια, αλλά δεν παίξαμε με κάποιο μεγαθήριο. Ακόμα και στους "16" μεταξύ Πολωνίας και Βελγίου πιο ζόρικη ομάδα μου φάνηκαν χθες οι Ανατολικοευρωπαίοι.

Όπως έγραψε και κάποιος φίλος, θα πρέπει να κάνουμε εμείς το τέλειο παιχνίδι αν θέλουμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Δεν έχουμε παίξει άλλωστε και κάνα φοβερό μπάσκετ.

Οι Ισπανοί είναι το φαβορί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χαμένοι από χέρι... Ο Σπανούλης θεωρώ ότι πρέπει να κάνει ένα ΠΟΛΥ μεγάλο παιχνίδι, γιατί μέχρι στιγμής φαίνεται να παίζει λίγο σβηστός (με Κροατία και Σλοβενία ήταν καθοριστικότατος). Με τους Ίβηρες έχει σχετικά καλή παράδοση. Για να δούμε!

επαθα λαστιχο
QUOTE(yorgos @ Sep 13 2015, 15:35 ) *
+1 και δεν έχουμε πείσει ως ομάδα ότι αυτό το έξτρα σκορ το βρίσκουμε.

H Ισπανία ή η Ελλάδα?Το λέω γιατί πριν είπες ότι υποστηρίζεις την Ισπανία και αυτός ο α' πληθυντικός με μπερδεύει
yorgos
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Sep 13 2015, 16:04 ) *
H Ισπανία ή η Ελλάδα?Το λέω γιατί πριν είπες ότι υποστηρίζεις την Ισπανία και αυτός ο α' πληθυντικός με μπερδεύει


Kαι μένα, ανάλογα σε ποιο από τα δύο φόρουμ γράφω!

Την Ελλάδα εννοούσα, βρίσκει δύσκολα σκορ. Δυσκολότερα απ' ό,τι παίζει άμυνα η Ισπανία.
natouralistis
QUOTE (j-kidd13 @ Sep 13 2015, 15:59 ) *
Aφορουσε και τον Γκαρμπαχοσα,και τον Καλντερον επισης.


Δεν υπάρχει παίχτης σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα που να μη προσπαθεί να εκμαιεύσει διαιτητικές αποφάσεις προς όφελός του.

Είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο φέρομαι ωσάν να με χτύπησε η τάση υποσταθμού της ΔΕΗ ή έπεσε πάνω μου φορτηγό, ενώ στην πραγματικότητα με είχε ακουμπήσει ένα νύχι στη φράντζα μου.

Αυτοί όλοι οι παίχτες της Ισπανίας για τους οποίους μας διακατέχει ένα μένος, είναι αυτοί που με τις αντιδράσεις τους και τους θεατρινισμούς προκαλούσαν το κοινό αίσθημα.

Επίσης για να καταλάβω, εξαιρουμένου του Γκασόλ, οι υπόλοιποι Ισπανοί παίχτες ποια μεγάλα παιχνίδια έχουν κερδίσει στη ζωή τους με τη προσωπική τους απόδοση; Γιατί τους θυμάμαι μια ζωή να κρύβονται. Ποιος ο Μίροτιτς με τον Γιουλ; Που έπαιξαν F4 με αυτή τη Ρεάλ απέναντι σε αυτή τη Μακάμπι και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ματς; Ή ο Βίβες, ο Ρίμπας, o Αγκιλάρ, o Κλαβέρ και ο Σαν εμετέριο;

Οι δικοί μας 11-12 Μάντζαρης - Παπανικολάου έχουν κερδίσει και 2 Ευρωπαϊκά με μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι, αυτοί οι παιχταράδες σαν τον Γιουλ που συγκρίνεται και με τον Σπανούλη των 7 νικών σε 8 αγώνες σε F4 ποια μεγάλα παιχνίδια έκριναν;Το περσινό στο σπίτι τους που χάσανε από τη Γαλλία χωρίς Πάρκερ; Μία κούπα Ευρωλίγκας και αυτή εντός έδρας αυτή είναι η μαγκιά τους, στα υπόλοιπα κρυψώνα.
belalik
QUOTE(damian @ Sep 13 2015, 14:43 ) *
Θα βάζατε Κούμπο να μαρκάρει Πάου?


Νομιζω μονο ως λυση αναγκης (αν οι αλλοι εχουν φαουλ) η αν δεν σταματιεται με τιποτα και δεν εχεις τι να χασεις..

Η λογικη λεει οτι ο Γιαννης δεν μπορει να παιξει τον Παου .. Εκτος απο την χαωδη διαφορα εμπειριας, αν την ξεχασουμε για λιγο, ο Παου εχει καλο παιχνιδι με πλατη ενω ειναι πιο δυνατος απο τον Γιαννη. Θα τον βαλει μεσα στο καλαθι και θα σκοραρει η θα παρει φαουλ, η και τα δυο σχετικα ευκολα. Αν βαλεις δευτερο παικτη πανω (που θα βαλεις), εχει καλη πασα να βρει ελευθερο παικτη, η συνολικα να γυρισουν τη μπαλα και να βγαλουν ελευθερο σουτ.

Ο Γιαννης ειναι καλος αμυντικος, αλλα δε νομιζω οτι το δυνατο του σημειο ειναι πχ να μαρκαρει πιο δυνατους σεντερ που μπορουν να ποσταρουν. Ειναι καλος σε βοηθειες, στο παιχνιδι πανω απο το στεφανι κλπ .. Δεν εχει λογικη να παιξει τον Παου ..

Βεβαια καμια φορα η λογικη παει περιπατο ..


Ο μπουρουσης αλλα και ο κουφος θεωρητικα ματσαρουν αρκετα καλα, ο πρωτος πρεπει να ελαττωσει την συνηθεια να κανει reach για κλεψιμο - δεν θα καταφερει τιποτα απεναντι στον Γκασολ ο οποιος λογω και εμπειριας και ονοματος, θα καταληξει να τα χρεωνει τσαμπα φαουλ αυτα στον Μπορουσαγκα.


Συνολικα πιστευω οτι το χτυπαμε το ματσακι αν και η Ισπανια εχει λιγο περισσοτερες πιθανοτητες.

Θα ειναι δυνατο και καπως 'ιστορικο' ματς αυτο πιστευω, ειδικα αν το παρουμε - θα σημανει το τελος της πελατειακης σχεσης που εχουμε συναψει με τους Ιβηρες σχεδον ολοκληρη την τελευταια δεκαετια ...


ΥΓ - Εμενα δεν με ανησυχουν τα ονοματα και η αναμφισβητητη ποιοτητα του Ισπανικου ροστερ. Με ανησυχει οτι δεν εχω δει την Ελληνικη ομαδα να 'κρυβει τη μπαλα' κανα 10λεπτο συνεχομενο πχ .. Τελοσπαντων να βγαζει εκλαμψεις αυτοματισμου και ποιοτητας. Ειμαστε σοβαροι, ειμαστε δεμενοι, εχουμε καλους παικτες (πολυ καλυτερους απο οτι εχουμε αντιμετωπισει μεχρι τωρα, πλην ισως Κροατιας που ομως ειναι εντελως ασοβαροι και ελειπε η καλυτερη τους μοναδα) .. Με λιγα λογια διαβαζω συχνα διθυραμβους, αλλα δεν το βλεπω να δικαιολογειται μεχρι στιγμης. Αυτο ειναι το πρωτο σοβαρο τεστ, και αν οι Ισπανοι ειναι σε μια average και πανω μερα, εμεις πρεπει να παιξουμε πολυ καλα για να το παρουμε.

Μην παρεξηγηθω ομως, δινω 100 μπραβο στα παιδια, εχουν σταθει πολυ καλα, τους υποστηριζω φουλ και πιστευω οτι εχουν πολυ καλες πιθανοτητες την Τριτη. Δεν γκρινιαζω, απλα καταθετω μια γνωμη - ουτε εχω γραψει ποτε αλλες υπερβολες οτι ειναι αμπαλοι, παλτα κλπ που επισης εχω διαβασει και γελαω ..

Vamos ..
yorgos
QUOTE
Αυτοί όλοι οι παίχτες της Ισπανίας για τους οποίους μας διακατέχει ένα μένος, είναι αυτοί που με τις αντιδράσεις τους και τους θεατρινισμούς προκαλούσαν το κοινό αίσθημα.

Θέλω μια φορά να δεις ένα ματς της Εθνικής Ελλάδος ανάμεσα σε ξένους, να δεις τη δυσαρέσκεια που προκαλεί το flopping, η συνεχής διαμαρτυρία σε κάθε μα κάθε σφύριγμα, το βλέμμα απορίας μετά από καταφανέστατο φάουλ κλπ κλπ. Δεν κάνουν τίποτε διαφορετικό από όλους τους άλλους. Απλά όταν χάνεις συνέχεια από μια τόσο ανώτερη ομάδα, αυτά που κάνεις κι εσύ τα βλέπεις στο δεκαπλάσιο. Έπαιρναν δυο σφυρίγματα οι Σερβοι (απ' αυτά που έπαιρνε και η Ελλαδα με το τσουβάλι) και γινόταν εθνικό ζήτημα. Κέρδιζε η Ελλάδα την ΕΣΣΔ με διαιτητή το δίδυμο αδελφό του Βασιλακό, δεν έτρεχε τίποτε. Πέφτει ο Κακιούζης από αόρατη σφαίρα είναι "εκμαίευση φάουλ από τον πανούργο Έλληνα πάίκτη απέναντι στον αφελή αλλοδαπό", τινάζεται ο Ναβάρο είναι "μπασκετικό σίχαμα".

QUOTE
Θα ειναι δυνατο και καπως 'ιστορικο' ματς αυτο πιστευω, ειδικα αν το παρουμε - θα σημανει το τελος της πελατειακης σχεσης που εχουμε συναψει με τους Ιβηρες σχεδον ολοκληρη την τελευταια δεκαετια ..


Έχει ξαναχάσει η Ισπανία από την Ελλάδα και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, με καλύτερο ρόστερ από το τωρινό.
Nemesakos
QUOTE (yorgos @ Sep 13 2015, 16:27 ) *
Θέλω μια φορά να δεις ένα ματς της Εθνικής Ελλάδος ανάμεσα σε ξένους, να δεις τη δυσαρέσκεια που προκαλεί το flopping, η συνεχής διαμαρτυρία σε κάθε μα κάθε σφύριγμα, το βλέμμα απορίας μετά από καταφανέστατο φάουλ κλπ κλπ. Δεν κάνουν τίποτε διαφορετικό από όλους τους άλλους. Απλά όταν χάνεις συνέχεια από μια τόσο ανώτερη ομάδα, αυτά που κάνεις κι εσύ τα βλέπεις στο δεκαπλάσιο. Έπαιρναν δυο σφυρίγματα οι Σερβοι (απ' αυτά που έπαιρνε και η Ελλαδα με το τσουβάλι) και γινόταν εθνικό ζήτημα. Κέρδιζε η Ελλάδα την ΕΣΣΔ με διαιτητή το δίδυμο αδελφό του Βασιλακό, δεν έτρεχε τίποτε. Πέφτει ο Κακιούζης από αόρατη σφαίρα είναι "εκμαίευση φάουλ από τον πανούργο Έλληνα πάίκτη απέναντι στον αφελή αλλοδαπό", τινάζεται ο Ναβάρο είναι "μπασκετικό σίχαμα"


Νομίζω ότι υπερβάλεις γενικότερα σε αυτό το θέμα. Ναι κάθε ομάδα προφανώς έχει και έναν παίκτη ο οποίος θα κάνει μερικούς θεατρινισμούς, όπως ανέφερες σωστά τον Κακιούζη, αλλά μιλάμε για έναν παίκτη και όχι για πολλούς στην ίδια ομάδα.
Για τον Ναβάρο που είπες, δεν νομίζω να υποτιμά ή να μην εκτιμά κανείς την προσφορά του, το ταλέντο του, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το να "σιχαίνεσαι" κάποιον ο οποίος κάνει συχνά πυκνά θεατρινισμούς για να εκμαιεύσει κάποιο φάουλ. Δεν είπε κανείς πως είναι κακοί παίκτες.. Όποιος το πει δεν ξέρει μπάσκετ. Αλλά άλλο το ταλεντο στο μπάσκετ και άλλο το ταλέντο στο θέατρο. Ο Ναβάρο, ο Καλντερόν, ο Ρούντι, παλιότερα ο Γκαρμπαχόθα, ο Ρούμπιο σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα ακόμα και ο Γκασόλ πολλές φορές φτάνουν σε όριο υπερβολής για να κερδίσουν κάποιο φάουλ. Στο ΝΒΑ επιτρέπονται αρκετές επαφές. Στην Ευρώπη όμως δεν επιτρέπεται και πολλοί απο τους Ισπανούς που έχουν παίξει στο Αμέρικα, το γνωρίζουν και το πραγματοποιούν. Το ότι είναι θεατρίνοι είναι. Το ότι είναι παικταράδες δεν το αμφισβητεί κανείς. Μπάσκετ βλέπουν όλοι, Έλληνες ξένοι , και ξέρουν να ξεχωρίζουν. Η γιούχα που έχει φάει η Ισπανία σε αρκετές περιπτώσεις οφείλεται κυριως σε αυτό. Φυσικά έχουν αποθεωθεί, αλλά υπάρχει σχεδόν σε κάθε γήπεδο με νική στο νήμα, πολύ γκρίνια. Ο Ναβάρο για τα flopping και την ανελέητη γκρίνια στους διαιτητές σε κάθε φάση, ο Ρούντι για τα flopping και το βρώμικο παιχνίδι που επιστρατεύει, ο Καλντερόν για την γενικότερη ερειστική συμπεριφορά που έχει εντός και εκτός.
Δεν μπορεί λοιπόν να είναι τόσο τυχαίο γεγονός.
Δεν είναι κάτι ελληνικό μόνο. Είναι κάτι το γενικότερο..
επαθα λαστιχο
QUOTE(yorgos @ Sep 13 2015, 16:27 ) *
Κέρδιζε η Ελλάδα την ΕΣΣΔ με διαιτητή το δίδυμο αδελφό του Βασιλακό, δεν έτρεχε τίποτε. Πέφτει ο Κακιούζης από αόρατη σφαίρα είναι "εκμαίευση φάουλ από τον πανούργο Έλληνα πάίκτη απέναντι στον αφελή αλλοδαπό", τινάζεται ο Ναβάρο είναι "μπασκετικό σίχαμα".

Για το δεύτερο συμφωνώ,αλλά μπορείς να μου τεκμηριώσεις πως υπήρξε εύνοια υπέρ της εθνικής μας στον τελικό με ΕΣΣΔ?
Ή στον ημιτελικό 2 χρόνια μετά?Για τους Σέρβους δεν θα ασχολιόταν κανείς με 1-2 "σφυριγματάκια",αλλά ολόκληρο παγκόσμιο τους έδωσε ο Πιτσίλκας,λεπτομέρεια που μεγεθύνεται δεν το λες.
Germany96
QUOTE(bodiroga10 @ Sep 13 2015, 11:32 ) *
χρονοι στο τουρνουα
γκασολ 171 λεπτα
γιουλ 158
ριμπας 155
ροντριγκεζ 142
μιροτιτς 137

καλαθης 138
αντετοκουμπο 136
πριντεζης 135
σπανουλης 130
κουφος 121

ουσιαστικα με την χρησιμοποιηση και το ροτεισιον του σκαριολο εχουν ενα παιχνιδι παραπανω απο αποψη χρονου και κοπωσης

φετος ισως μας βολευει να ανοιξουμε εμεις τον ρυθμο και να χτυπησουμε πολυ στο πικ εν ρολ τον 35αρη γκασολ για να τον κουρασουμε και ισως και να τον γεμισουμε φαουλ

Όντως είναι σα να έχουν παίξει ένα παιχνίδι παραπάνω οι Ισπανοί σε σχέση με τους Έλληνες αλλά για αυτό δεν φταίει τόσο ο Scariolo και το βάθος του πάγκου τους αλλά η χαοτική διαφορά δυσκολίας μεταξύ των ομίλων των δύο ομάδων στην πρώτη φάση (όπου και όντως οι Ισπανοί δώσανε ένα ματς παραπάνω-κυριολεκτικά που λέει κι ο Τζέικ).

Πάντως δεν θα βάσιζα τις ελπίδες μου στο να περιμένουμε τον Pau κουρασμένο από τα συνεχόμενα 30λεπτα (28,5 μ.ο. για την ακρίβεια) αφού σε τέτοιους ρυθμούς παίζει 15 χρόνια. Και φέτος που βρίσκεται στα 34 του, παιχνίδια μέρα πάρα μέρα έπαιζε στο ΝΒΑ και με 34,4 λεπτά μ.ο. έκανε καταπληκτική σεζόν. Είναι δουλειά της ελληνικής ομάδας να τον δυσκολέψει και να τον κουράσει κι όχι κάτι που θα γίνει από μόνο του.

Δυστυχώς για εμάς οι Ισπανοί έχουν τρόπους να αφήνουν τον Pau να ξεκουράζεται στην άμυνα και θα μου φανεί πολύ λογικό να δοκιμάσουν απέναντί μας ζώνη για σημαντικό διάστημα. Αν η αντίδρασή μας στην ζώνη είναι σωστή και αν έχουμε και σωστό spacing στο υπόλοιπο ματς κατά την εκτέλεση των pick&roll τότε κι εγώ θεωρώ την Ελλάδα φαβορί αλλά αυτά τα δύο είναι δύο πολύ μεγάλα αν.
sinkazama82
Εγώ φοβάμαι αρκετά τα τραβηγμένα τρίποντα που παίρνουν οι περιφερειακοί τους. Αν αρχισουν και μπαίνουν αυτά,τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Γενικά στην άμυνα η συνταγή με τους Ισπανούς είναι πάντα η ιδια. Πρέπει να τους "δείρουμε" γιατί παραδοσιακά είναι σοφτ ομάδα. Θα δείξει,λογικά θα είναι ντέρμπι μέχρι τέλους το ματς
thalys
QUOTE (yorgos @ Sep 13 2015, 15:27 ) *
Έχει ξαναχάσει η Ισπανία από την Ελλάδα και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, με καλύτερο ρόστερ από το τωρινό.


Εκείνο το ματς ήταν ζωής ή θανάτου για μας και "δεν χάθηκε τίποτα" για τους Ισπανούς. Τώρα είναι νοκ άουτ με μια ευκαιρία για ένα μετάλλιο να παίζεται.

Η Ισπανία τα τελευταία δέκα χρόνια έχει πάρει παραπάνω από τ'αναμενόμενα σφυρίγματα για ομάδα του επιπέδου της. Πρόχειρα μου έρχεται το 2005 και το 2007. Η αντιπάθεια μας βέβαια δεν δικαιολογείται πλήρως από αυτό. Ούτε από τους θεατρινισμούς, την γκρίνια ή το βρώμικο παιχνίδι. Ας το παραδεχτούμε: ο Ναβάρρο μας την δίνει γιατί μπορεί με 2" ν'απομένουν για την επίθεση, έχοντας παίξει τέλεια άμυνα και με παίχτη πάνω του να βάλει το σουτ που θα κρίνει το ματς. Είναι σπαστικό να κάνεις τα πάντα καλά κι ο άλλος απλά ν'αψηφά τα εμπόδια. Επιπρόσθετα, είναι κι η πελατειακή σχέση που δημιουργεί κόμπλεξ.

Ας μην υποτιμούμε την Ισπανία. Έχει τους παίκτες, την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Σε ένα νοκ άουτ το επίπεδο 7-8 παικτών μετράει περισσότερο από το βάθος πάγκου. Εμείς ερχόμαστε από εύκολο όμιλο και δεν έχουμε κερδίσει σοβαρό νοκ άουτ εδώ και χρόνια. Είναι παιχνίδι ορόσημο, αν κερδίσουμε, γυρίζουμε σελίδα οριστικά. Αν χάσουμε, τελειώνει η φουρνιά του Σπανούλη-Ζήση σχετικά άδοξα.
salonikatasos
οκ είναι θεατρίνοι οι ισπανοί,αλλά και από την ελλάδα έχουμε παίχτες που τινάζονται στην παραμικρή επαφή(χωρίς όμως να παίρνουν τόσα πολλά φάουλ όσο οι ισπανοί). σπανούλης,πρίντεζης,σλούκας ειδικά το κάνουν σε κάθε επαφή.

το θέμα μας βέβαια δεν είναι αυτό. ας παίξουμε καλά εμείς και θα κερδίσουμε και με τα θέατρα που πιθανώς να κάνουν. εκτός από το 2007,όλες τις υπόλοιπες φορές είχαμε χάσει με κατεβασμένα τα χέρια(και τα παντελόνια σε κάποια ματς) στα οποία είχαμε κι εκεί παράπονα από τη διαιτησία. απλά η διαφορά ήταν τόσο χαώδης που δεν μας έπαιρνε να διαμαρτυρηθούμε.
tuareg
QUOTE (επαθα λαστιχο @ Sep 13 2015, 16:48 ) *
Για το δεύτερο συμφωνώ,αλλά μπορείς να μου τεκμηριώσεις πως υπήρξε εύνοια υπέρ της εθνικής μας στον τελικό με ΕΣΣΔ?
Ή στον ημιτελικό 2 χρόνια μετά?Για τους Σέρβους δεν θα ασχολιόταν κανείς με 1-2 "σφυριγματάκια",αλλά ολόκληρο παγκόσμιο τους έδωσε ο Πιτσίλκας,λεπτομέρεια που μεγεθύνεται δεν το λες.


το 87 ειμαι της αποψης οτι το καλαθι στο τελος της κανονικης διαρκειας ηταν εντος χρονου και το 89 ο Νικ ειχε πατησει τη γραμμη στη πασα στο Φανη
Dred11
Σταματήστε παρακαλώ(...) Προκαλείτε τη λογική. Δείτε λίγο αντικειμενικά τί έχει κάνει μέχρι τώρα ο παίκτης στο τουρνουά. Έλεος. Εγώ πανηγυρίζω που έπιασε ένα καλό ημίχρονο και δεν είναι εντελώς αρνητικός στα υπόλοιπα παιχνίδια. Και γράφεται εδώ ότι αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος του Γιουλ που είναι το καλύτερο γκαρντ που παίζει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και που στον τελικό της Ευρωλίγκας διέλυσε τον Ολυμπιακό και άφησε τον Σπανούλη με 3 πόντους σε 30 λεπτά. Στο Λονδίνο ο Σπανούλης ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 20 γκαρντ καλύτερα του Σπανούλη.
Dred11
QUOTE(yorgos @ Sep 13 2015, 16:27 ) *
Θέλω μια φορά να δεις ένα ματς της Εθνικής Ελλάδος ανάμεσα σε ξένους, να δεις τη δυσαρέσκεια που προκαλεί το flopping, η συνεχής διαμαρτυρία σε κάθε μα κάθε σφύριγμα, το βλέμμα απορίας μετά από καταφανέστατο φάουλ κλπ κλπ. Δεν κάνουν τίποτε διαφορετικό από όλους τους άλλους. Απλά όταν χάνεις συνέχεια από μια τόσο ανώτερη ομάδα, αυτά που κάνεις κι εσύ τα βλέπεις στο δεκαπλάσιο. Έπαιρναν δυο σφυρίγματα οι Σερβοι (απ' αυτά που έπαιρνε και η Ελλαδα με το τσουβάλι) και γινόταν εθνικό ζήτημα. Κέρδιζε η Ελλάδα την ΕΣΣΔ με διαιτητή το δίδυμο αδελφό του Βασιλακό, δεν έτρεχε τίποτε. Πέφτει ο Κακιούζης από αόρατη σφαίρα είναι "εκμαίευση φάουλ από τον πανούργο Έλληνα πάίκτη απέναντι στον αφελή αλλοδαπό", τινάζεται ο Ναβάρο είναι "μπασκετικό σίχαμα".


Να προσθέσω ότι αν δεν είσαι Έλληνας, το αμυντικοκεντρικό μπάσκετ που παίζουμε είναι πονόματος και μακράν το λιγότερο ελκυστικό μπάσκετ από ομάδα παρόμοιου επιπέδου στον κόσμο. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να δω αυτό το πράγμα που παίζουμε αν δεν ήμουν Έλληνας που να με πλήρωνες.

natouralistis
QUOTE(thalys @ Sep 13 2015, 17:25 ) *
Αν χάσουμε, τελειώνει η φουρνιά του Σπανούλη-Ζήση σχετικά άδοξα.


Με χρυσό σε Ευρωμπάσκετ, ασημένιο σε παγκόσμιο και χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ δεν το λες και άδοξα.

επαθα λαστιχο
QUOTE(tuareg @ Sep 13 2015, 17:36 ) *
το 87 ειμαι της αποψης οτι το καλαθι στο τελος της κανονικης διαρκειας ηταν εντος χρονου και το 89 ο Νικ ειχε πατησει τη γραμμη στη πασα στο Φανη

Το πρώτο δεν ισχύει,μπορείς να δεις το βίντεο που μηδενίζεται ξεκάθαρα το χρονόμετρο με την μπάλα στα χέρια του Σοβιετικού.
Στο δεύτερο πάτησε,δεν το αμφισβητώ,αλλά δεν ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.Όχι πως δεν ήταν ίσως καθοριστικό,αλλά όχι όπως το μη σφύριγμα φάουλ στην εκπνοή του τελικού στο μουντομπάσκετ 2002 ή το πάτημα της γραμμής από πλευράς Τούρκων στον ημιτελικό της Πόλης.Αυτοί που μιλάνε για εκείνο το παιχνίδι άλλωστε δεν στέκονται εκεί καθόλου,αλλά μιλάνε για γενικότερη σφαγή των Σοβιετικών.Εν τω μεταξύ πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή κάθησα και ξαναέβλεπα τους 2 αγώνες με τους Ισπανούς στην Αθήνα το 95 και το 98 που για κάποιους αιρετικούς "έγιναν όργια" υπέρ μας για αυτό και ίσως έχω γίνει πολύ αυστηρός με τις "εναλλακτικές" αφηγήσεις γιατί πολύ απλά να στο πω χύμα υπήρξαν τελικά παραμύθια φούρναρη.
Δεν λέω πως δεχόμασταν σαν λαός αγόγγυστα τις εκάστοτε ήττες μας και δεν το ρίχναμε στην διατησία,αλλά επιμένω πως
σίγουρα με τους Ισπανούς έχουν δοθεί ικανοποιητικότατες λαβές για να ασχολούμαστε.Το ότι ήταν αναντίρρητα καλύτερη ομάδα από εμάς είναι άλλο ζήτημα,όπως και οι Σέρβοι στο παρελθόν.
AKRG
O Σπανούλης όπως και ο ΔΔ και Ναβάρο είναι σε καθοδική πορεία λόγο ηλικίας και είναι απόλυτα λογικό να τους κάνει γιο-γιο ένας Γιουλ ή ακόμα και ένας καλάθης , απλά αυτοί οι 3 (Σπα-ΔΔ-Ναβάρο) έχουν την ικανότητα (αν το ματς πάει κοντά στο σκόρ) να σε ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ αποό τα 5μέτρα από τα 6 από τα 9 από παντού ! κανείς δεν θα ήθελε κάποιον από αυτούς τους 3 για αντίπαλο σε ένα ματς που λήγει και είναι ισόπαλο !
Zoys
Το topic δεν είναι κατάλληλο για να αναλύσουμε το πού τοποθετεί ο καθένας το Σπανούλη στο μπασκετικό στερέωμα πόσο μάλλον για να αναλύουμε σφυρίγματα από άσχετους αγώνες προηγούμενων δεκαετιών. Τα off-topic σταματούν εδώ.
RipCity
O Llull είναι πράγματι εξαιρετικός παίκτης, κυρίως γιατί εκτός από καλός στην επίθεση, σε εκτέλεση και δημιουργία (και με σχεδόν μηδέν λάθη) είναι και καταπληκτικός στην άμυνα. Μαρκάρει συνέχεια τον καλύτερο αντίπαλο περιφερειακό και λογικά θα πιάσει τον Σπανούλη την Τρίτη.

Τώρα πράγματι το να λέμε αν είναι καλύτερος ή χειρότερος ατομικά όμως δεν έχει νόημα, αφού δεν θα παίξουν μονάκι. Αν ο Σπανούλης δει σωστά τους ελεύθερους συμπαίκτες κι αν εκείνοι δε λυγίσουν από την κρισιμότητα του αγώνα, τότε νομίζω έχουμε πολύ καλές πιθανότητες. Δεν πείθουν οι Ισπανοί, κυρίως γιατί οι παίκτες της Ρεάλ δεν έχουν δείξει πολλά στο τουρνουά (κι ο Llull σ'αυτούς, κοιτώντας stas πχ).

Βέβαια οι Γάλλοι σαν λουκουμάκι περιμένουν όποιον από τους δύο περάσει.
AKRG
Το ματς αυτό εν τέλει δεν κρίνεται με "μπακαλίστικα" μέτρα και σταθμά ! όποια το θέλει περισσότερο θα το πάρει, σε ΤΟΣΟ υψηλό επίπεδο ομάδων οι διαφορές είναι ΤΟΣΟ μικρές ...
zorba
QUOTE(Dred11 @ Sep 13 2015, 14:51 ) *
Να προσθέσω ότι αν δεν είσαι Έλληνας, το αμυντικοκεντρικό μπάσκετ που παίζουμε είναι πονόματος και μακράν το λιγότερο ελκυστικό μπάσκετ από ομάδα παρόμοιου επιπέδου στον κόσμο. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να δω αυτό το πράγμα που παίζουμε αν δεν ήμουν Έλληνας που να με πλήρωνες.

Μπορώ να σου πω εμπεριστατωμένα και με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό που λες δεν ισχύει, τουλάχιστον για την Ιταλία.
Παρακολουθώ το Ευρωμπάσκετ με φίλους και μπασκετόφιλους Ιταλούς και δεν υπάρχει ούτε ένας (εκτός απο μένα) που να πιστεύει οτι η Ιταλία μπορεί να μας νικήσει...
Οι δε Ιταλοί σχολιαστές μας θεωρούν υποψήφιους ακόμα και για χρυσό, και το ίδιο συμβαίνει και στα φόρουμ τα μπασκετικά. Θαυμάζουν το ομαδικό πνεύμα στην αμυνα και το βάθος του ρόστερ. Χθες στο παιχνίδι της Ισπανίας, είπαν ότι εχουμε την καλύτερη δεύτερη πεντάδα του ευρωπαϊκού, με Ζήση, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου, Μπουρούση και Σλούκα.
Ζηλεύουν την ενέργεια και τον τσαμπουκά που βγάζουμε στο παρκέ και μας θεωρούν τουλάχιστον ισάξιους με Σερβία, Γαλλία και Ισπανία...
thalys
QUOTE (natouralistis @ Sep 13 2015, 16:52 ) *
Με χρυσό σε Ευρωμπάσκετ, ασημένιο σε παγκόσμιο και χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ δεν το λες και άδοξα.


Το τέλος σχετικά άδοξο, όχι η πορεία. Εκτός αν μια θέση στο 5-8 του Ευρωμπάσκετ είναι ένδοξη. Λίγη προσεχτική ανάγνωση δεν βλάπτει.
Petran911
QUOTE(Dred11 @ Sep 13 2015, 17:44 ) *
Σταματήστε παρακαλώ(...) Προκαλείτε τη λογική. Δείτε λίγο αντικειμενικά τί έχει κάνει μέχρι τώρα ο παίκτης στο τουρνουά. Έλεος. Εγώ πανηγυρίζω που έπιασε ένα καλό ημίχρονο και δεν είναι εντελώς αρνητικός στα υπόλοιπα παιχνίδια. Και γράφεται εδώ ότι αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος του Γιουλ που είναι το καλύτερο γκαρντ που παίζει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και που στον τελικό της Ευρωλίγκας διέλυσε τον Ολυμπιακό και άφησε τον Σπανούλη με 3 πόντους σε 30 λεπτά. Στο Λονδίνο ο Σπανούλης ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 20 γκαρντ καλύτερα του Σπανούλη.


Κρίμα, που ο Δήμητρης ο Διαμαντίδης δεν είναι πλέον ούτε στα 20 επόμενα.

Σου απαντώ στον τόνο που σου αξίζει, και με την εμπάθεια που αρμόζει στον τόνο σου.
Zoys
+1 foul στον Petran911 για επιθετικούς χαρακτηρισμούς. Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά ότι το topic έχει συγκεκριμένο θέμα και δεν μπορούν να συνεχιστούν κόντρες και προκλήσεις.
RipCity
Βασικά παρακολουθώ το Eurobasket από το livebasketball.tv.

Η πλάκα είναι πως έλεγαν μεταξύ τους απορημένοι οι σχολιαστές πως τα ελληνικά μέσα δεν είναι ικανοποιημένα από την εθνική Ελλάδος και ότι λένε πως δεν παίζει ακόμη όπως πρέπει. Κι αναρωτιόντουσαν πόσο ψηλό είναι δηλαδή το ταβάνι αυτής της ομάδας.
Προφανώς βεβαίως για τους ίδιους, όπως ανέφεραν πολλάκις, αλλά και για τους περισσότερους ξένους η Ελλάδα παίζει πάρα πολύ καλά και δείχνει τρομερό βάθος πάγκου-ναι του πάγκου που δεν αξιοποιεί ο Κατσικάρης αφού δε βάζει μέσα τον 13ο παίκτη(δεν είναι τυχαία και η μεγάλη πτώση στην απόδοση για κατάκτηση), απλά εμείς δε θα είμαστε ικανοποιημένοι ποτέ. Ίσως δικαίως αν την Τρίτη παρουσιαστούμε κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά το κράξιμο με βάση τα πρώτα έξι παιχνίδια είναι υπερβολικό.
Petran911
Λυπάμαι πάρα πολύ με αυτά που διαβάζω.

Άλλος λέει για τον Γιουλ ότι είναι καλύτερος του Σπανούλη, άλλος ότι οι Ισπανοί δεν έχουν κάνει καραγκιοζιλίκια, άλλος αμφισβητεί τις στοιχηματικές εταιρίες που μας δίνουν οριακά φαβορί, και δυστυχώς τα περισσότερα σχόλια τρέφουν οπαδικό μίσος και εμπάθεια.

Από το 2006, έχουμε φάει άπειρες φάπες από τους Ισπανούς. Σε ένα ματς δεν κατεβήκαμε (2006), στο άλλο μας έσφαξαν (27 βολές οι Ισπανοί), καραγκιοζιλίκια Καλντερόν, Ναβάρο κλπ, τα οποία έχουν γίνει viral στο internet...

Στα άλλα μας κέρδισαν δικαιότατα. Δεν παύουν όμως να πρωταγωνιστούν στο flopping και στο θεατρινισμό, με Καλντερόν, Ρούντι, Γκαρμπαχόθα, και τον Ναβάρο πολύ πίσω. Προσωπικά για τον Γκασόλ ποτέ δεν έχω ακούσει κακά λόγια, και η ομάδα τους, για αυτά που έχει κερδίσει αξίζει τον θαυμασμό μας. Στο Λονδίνο και στο Πεκίνο ήμουν μαζί τους όταν αντιμετώπιζαν τους Αμερικάνους.

Άλλο αυτό όμως, και άλλο να αμφισβητούμε ότι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα λόγω βάθος πάγκου ή να εξισώνουμε άτομα σαν τον Γιουλ με τον Σπανούλη, επειδή πήγε καλά το μαρκάρισμα στο τελικό του F4. Και ο Καλάθης που είχε κάνει τον Ναβάρο γιογιο το 2011 στα 20 του, είναι καλύτερος έτσι;

Οι αθλητές κρίνονται από αυτά που έχουν καταφέρει. Και γκαρντ στο επίπεδο του Σπαν, εφόσο δεν παίζει ο Ναβάρο, η Ισπανία αυτή δεν έχει.

Αυτό το θυμάστε;

https://www.youtube.com/watch?v=siKWh0DkCz8
belalik
QUOTE(yorgos @ Sep 13 2015, 15:27 ) *
Έχει ξαναχάσει η Ισπανία από την Ελλάδα και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, με καλύτερο ρόστερ από το τωρινό.


Το ξερω .. Αν δεν κανω λαθος, μονο μια φορα ομως σε ομιλους .. Τελικα δεν επαιξε καποιο ρολο. Γι 'αυτο ειπα 'σχεδον' πελατειακη σχεση που εχουμε αποκτησει.

Τωρα ειναι νοκ-αουτ παιχνιδι, ειναι διαφορετικο..
pk13
Εγώ προσωπικά θεωρώ πως το ματς θα κριθεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονια από εμάς..
Το ματς αυτό είναι ορόσημο όχι μόνο για τον Κατσικαρη άλλα και για την εθνική..Σε περίπτωση αποτυχίας θα έχουμε να επιτύχουμε κάτι σημαντικο σε τουρνουά πολλά χρονια...Ετσι λίγο λιγο χτίζονται οι looser νοοτροπίες..
Αύριο όλα θα κριθούν στο πως θα αντιδράσουμε σε περίπτωση που πάρουν φωτιά οι Ισπανοί...Εχουμε τα κότσια να αντιδράσουμε και να παίξουμε ορθολογικά η θα χάσουμε με κάτω τα χέρια..?
assistant
QUOTE(katharop @ Sep 13 2015, 10:11 ) *
Δηλαδή ο σέρχι είναι πολύ καλύτερος του καλάθη? Απο που προκύπτει ακριβώς αυτό?

δεν προκυπτει από καπου.........ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι απλα οτι ο Σερχι είναι πολύ καλυτερος του Καλαθη,και ο Γιουλ(που κατά συνθηκη παιζει στο 2-πιο πολύ ασσος είναι) είναι πααααααααααρα πολύ καλυτερος του Μαντζαρη......οι 2 βασικοι τους ασσοι είναι για μενα στους 5 καλυτερους που αγωνιζονται στα Ευρωπαικα γήπεδα,ενω οι δικοι μας ασσοι δεν είναι........

μακαρι μεθαύριο φυσικα ο Νικ να του παρει το σκαλπ του Σερχι......πιο πολύ εγω θα το χαρω και θα δαγκωσω και τη γλωσσα μου που σταζει δηλητηριο για τα ελληνοπουλα........


ΥΓ θα ηθελα να προσθεσω στη γενικοτερη κουβεντα ότι οι Ισπανοι δεν είναι αντιπαθητικοι μονο για το flopping τους αλλα κυριως για το υφακι τους,την αλλαζονεια τους,την ειρωνια τους,την υπεροψια τους(και όλα τα εις --ψια τους που ελεγε κι ο Ζηκος................).
katharop
QUOTE (assistant @ Sep 13 2015, 19:41 ) *
δεν προκυπτει από καπου.........ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι απλα οτι ο Σερχι είναι πολύ καλυτερος του Καλαθη,και ο Γιουλ(που κατά συνθηκη παιζει στο 2-πιο πολύ ασσος είναι) είναι πααααααααααρα πολύ καλυτερος του Μαντζαρη......οι 2 βασικοι τους ασσοι είναι για μενα στους 5 καλυτερους που αγωνιζονται στα Ευρωπαικα γήπεδα,ενω οι δικοι μας ασσοι δεν είναι........

μακαρι μεθαύριο φυσικα ο Νικ να του παρει το σκαλπ του Σερχι......πιο πολύ εγω θα το χαρω και θα δαγκωσω και τη γλωσσα μου που σταζει δηλητηριο για τα ελληνοπουλα........


ΥΓ θα ηθελα να προσθεσω στη γενικοτερη κουβεντα ότι οι Ισπανοι δεν είναι αντιπαθητικοι μονο για το flopping τους αλλα κυριως για το υφακι τους,την αλλαζονεια τους,την ειρωνια τους,την υπεροψια τους(και όλα τα εις --ψια τους που ελεγε κι ο Ζηκος................).

Αν το πάρω αναλυτικά σε βάθος 5ετιας θα σου αποδείξω οτι ο καλάθης είναι στα ίδια ακριβώς αν όχι οριακά καλύτερος απο τον σέρχι με βάση στατιστικών και επιτευγμάτων.Είναι και 4 χρόνια μικρότερος.Αυτό είναι όμως οφφ τοπικ όπως το βλέπω και θα ναι μεγάλο το σεντόνι. Ας πάμε όμως στο τουρνουά μέχρι τώρα, που είμαστε on topic.
http://www.eurobasket2015.org/en/compID_qM...erID_48451.html
http://www.eurobasket2015.org/en/compID_qM...erID_70924.html
Βρές μου τις διαφορές. Να προσθέσω και οτι ο νικ είναι 3 κλάσεις πάνω απο τον σέρχι στην άμυνα?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.