Ειχα πει να γράψω μετά το παιχνίδι Εθνικος-Ιωνικός, λόγω οτι επρεπε να κρατησουμε τους τονους χαμηλους, και γιατι το post του nikitas111 εκφραζει αυτο που προσπαθεί να καταφέρει ο Ιωνικος (και γι' αυτο το παραθέτω).
Ξεκινάω απο τον Εθνικό: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Δεν ειναι παρηγοριά στον αρρωστο. Ο Εθνικός εκφραζει υγεια - αυτη που ολοι θα θέλανε να εχουν. Σπουδαία διοίκηση - και επιτρεψτε μου να πώ οτι αν ολοι στο Σαλπέας λένε ο 'Βασιλης' να θυμουνται οτι για να παει μπροστα ενας Συλλογος, οσο 'Θεος" και αν ειναι ο συγκεκριμενος Βασίλης (που είναι) δεν γινεται να εχουν πάει τόσο καλα χωρις να υπάρχουν κολωνες που κρατανε το οικοδομημα.
Τα λέω τα παραπάνω - με την συνοδευομενη υπεύθυνη δήλωση οτι με τα παιδιά εχουμε ανταλλάξει μονο μια καλησπέρα εξω απο το Σπορτιγκ - γιατι είδα οτι ξεσπασε μα χαζη διαμαχη στον Εθνικο αν 'επρεπε' ή δεν 'επρεπε' να εμφανιστουν Ιωνικοι στο μεταξυ μας παιχνίδι. Θα αναφερθω σ' αυτο παρακάτω, αλλά εδω νιωθω οτι ειναι αναγκη να πει καποιος εναν καλο λόγο για κάποιους που προσφερουν στο ελληνικο μπάσκετ.
Στο αγωνιστικό:
Η αξια του ηττημένου δίνει την αξια στον νικήτη.
ΜΕΓΑΛΗ - ΚΑΘΑΡΗ-ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΙΚΗ. Περιφερεια, να σ' εντυπωσιαζει. Μεσα στο καλάθι, δωσε μου ματια. Ισορροπία, σε πόντους, σε παιχνίδια μεσα/εξω, σε εναλλαγες γρηγορου/σετ παιχνιδιού. Δεν μπορω να μιλησω για συγκερκιμενα παιδια, αλλά την Κυριακή νομιζ οτι και ενας-προς-εναν και σαν ομαδες ο Ιωνικός ξεχώρισε.
Προσεθεστε και διαθεση να μην χάσουμε ρημπαουτ. Βάλτε και ψυχολογια, στα ουρανια.
Σαν ετοιμοι απο καιρο. Και αν παιζαμε τρεις μερες εμεις θα κερδίζαμε.
Και αν πρεπει να πει καποιος μπραβο στους αθλητες-το επιτελείο, δεν αφηνει εξω τον προπονητη που ενορχήστρωσε αυτο που ειδαμε.. Κοουτς Καραγιάννης λοιπον - χειροκροκτηθηκε ξεχωριστα στο τέλος, ενα χειροκροτημα που κερδισε μερα-με-την-μερα.
Αν μείνουμε με υγεια και συγκεντρωση, θα φτασουμε τον στοχο του 'Σαββατου' νωριτερα απ' οσο πιστευαμε.
Για τον Εθνικό, ουτε με το περιστερι, ουτε σε 2 ματς με τον Ιωνικο μου αρεσε. Μπασκετ που δεν είναι μοντερνο, και μονάδες που δεν κάνουν το παραπανω. Αν τα καταφερει θα ανεβει με την ποιοτητα του και μονο.
Πολύ συζήτηση για τον κόσμο.
Δεν θα γραψω πολλα για αυτο που πιστεύω και μας οδηγει: οτι το κοσμο και την δυναμικη που δινει το τσαγανό που έχει ο κοσμος αυτός στην Ομάδα του Ιωνικού, δεν θα βρεί κανεις στο ελληνικό μπασκετ. (υποκειμενικος θα πει καποιος, αλλά επιτρεψτε μου μερες που ειναι).
Θα γραψω οτι:
1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ. Απιστευτη ατμοσφαιρα την Κυριακη - ετσι οπως επρεπε να ειναι καθε Κυριακη.
Ετσι ελπίζω να παμε με τον Εθνικο και του χρονου: Εκεινοι στον Πλατωνα, εμεις στο Κερατσινι..
2. Για την αποκατασταση των πραγματων:
- Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ.
- Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ.
(για να γίνουν τα παραπανω θα πρεπει να υπαρχει αλλη διοικητική ομαδα τουλαχιστον)
3. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ- ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ. Αλλά αυτα ειναι για Αετους και Περδικες, οχι για ομάδες με Ιστορια. (Οι Εθνικοί απο την μερα που συναντηθηκαμε στην ΕΣΚΑΝΑ ηταν πάντα Κυριοι, και γι'αυτο ανταποκριθηκαν στην υποχρεωση που ειχαν με αυτο τον τροπο)
ΥΓ. Κλεινω με κάτι που δειχνει το μεγεθος της μπασκετικής χαράς: Εχθες ημουν σε ενα αλλο γήπεδο, Μιαμι-Oυασιγκτον στην Αmerican Airlines και μονο μια σκεψη: ΣΑΝ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΙΠΟΤΑ. ("Ιωνικαρα μου και την ψυχη μου παρε" οπως λεει και το πανο)
QUOTE(nikitas111 @ Mar 3 2014, 23:41 )
Θα μιλήσω εκφράζοντας μόνο τον εαυτό μου και θα πω ότι ΕΓΩ σκέφτομαι, προσπαθώντας να εξηγήσω δημόσια το δίκαιο για εμάς στον ΙΩΝΙΚΟ αίτημα αγοράς εισιτηρίων για τις ανάγκες των φιλάθλων μας στο μεταξύ μας παιχνίδι.
Πρώτα θα πρέπει να πω δημόσια και εκφράζοντας την γνώμη μου για την ποιότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν την διοικητική ομάδα του Εθνικού Πειραιώς ότι χαρακτηρίζονται από συνέπεια αξιοπρέπεια και ήθος. Έχουμε βρεθεί κάποιες φορές στα γήπεδα της ευρύτερης περιοχής του Πειραια και έχω καταλάβει ότι σέβονται και εκτιμούν και την προσπάθεια που κάνουμε στη Νίκαια αλλά και τον ΙΩΝΙΚΟ σαν μεγάλη ομάδα και πάντα μας φέρονται με ευπρέπεια.
Ξέρω ότι είμαστε αντίπαλοι μόνο σαράντα αγωνιστικά λεπτά , Ξέρω ότι θα ανεβούμε και οι δύο γιατί το αξίζουμε γιατί είμαστε δύο ομάδες που από το 2010 κάνουμε ένα παράλληλο μεγάλο αγώνα για να επανακάμψουμε στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.
ΑΕΤΟΙ και ΠΕΡΔΙΚΕΣ πρέπει και θα μείνουν στη Β' Εθνική όποιο κόλπο ακόμα και αν σκαρφιστούν.
Δεν χρειάζεται να θυμήσω σε κανέναν φίλο του Εθνικού εκείνο το μεσημέρι στο ΣΕΦ στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ παρουσία ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ ΘΕΟΔΩΣΙΑΔΗ ΔΕΡΒΟΥ των δύο μάνατζερ των ομάδων και εμένα ότι μετά από ένα πεντάλεπτο είχαμε δώσει τα χέρια και την αμέσως επόμενη ημέρα παραλλάβατε τα εισιτήρια που είχατε ζητήσει και φυσικά σαν κύριοι τα προαγοράσατε και ήρθατε στο Πλάτωνα σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να μην είχαμε δώσει εισιτήρια.
Φυσικά το ωραίο είναι ότι από τότε πάμε παρέα κάθε χρόνο και ένα βήμα ψηλότερα.
Κλείνοντας θέλω να εκφράσω την βεβαιότητα μου ότι μετά την αυριανή επικοινωνία που θα έχουμε θα βρούμε τον τρόπο να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι της Κυριακής με ασφάλεια και παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων
Μπορούμε να το διαχειριστούμε, το δοκιμάσαμε από την μεριά μας σε ΔΟΥΚΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΕΤΟ
Μπορείτε να το διαχειριστείτε το δοκιμάσατε σε ΑΜΥΝΤΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΠΟΛΙΣ ΑΕΤΟ ΔΟΥΚΑ
Παιδιά μπορουμε.
Ευχαριστώ.