Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Διαμαντίδης VS Παπαλουκάς
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
il postino
QUOTE(Germany96 @ Mar 11 2010, 11:50 ) *
Στον τελικο αγωνιστηκε ελαχιστα ο Milosevic για να θεωρηθει αυτος υπευθηνος για την πολυ καλη εμφανιση του Διαμαντιδη και στο κρεσεντο του απο τα 6.25 δεν βρισκοταν καν στο παρκε. Στα 2 πρωτα τριποντα ευθηνεται ο Greer (στο πρωτο "εφαγε" ενα γεματο screen του Pekovic και στο δευτερο ειχε κακη αμυντικη επιστροφη) και το τριτο ηταν απο τα 7.5 μετρα οποτε παλι δεν μπορω να χρεωσω κακη αμυντικη προσπαθεια στον Βασιλοπουλο. Νομιζω δηλαδη οτι υποτιμας λιγακι την εμφανιση του Διαμαντιδη, η ικανοτητα του και το κρυο του αιμα τιμωρησαν την αμυνα του Ολυμπιακου που εκλεινε στην ρακετα σε ολο το παιχνιδι, δεν ειναι τοσο απλο να δινεις προβαδισμα στην ομαδα σου και εν τελει να καθαριζεις εναν κλειστο τελικο με back to back τριποντα.

Τα 32 λεπτα συμμετοχης ακομα και στην κακη του μερα, ακομα και προερχομενος απο τραυματισμο δειχνουν ποσο σημαντικος ειναι ο ρολος του Δημητρη στην ομαδα του ΠΑΟ οπου ειναι ο συνδετικος ιστος για το μπασκετικο δημιουργημα του Obradovic. Αυτα ομως ειναι γνωστα πραγματα, σε αυτον τον Παναθηναικο, ουτε ο Saras, ουτε ο Παπαλουκας, ουτε οποιωσδηποτε αλλος PG θα ηταν τοσο σημαντικος αφου αυτη η ομαδα ειναι κομμενη και ραμμενη στα μετρα του Δημητρη (οπως αντιστοιχα ο Διαμαντιδης θα ηταν λιγοτερο χρησιμος στην Maccabi του Gershon απο τον Saras ή την CSKA του Messina απο τον Παπαλουκα κ.ο.κ.).

Καταλαβαινω πως αυτο που σε εντυπωσιαζει περισσοτερο ηταν οι αντικειμενικες δυσκολιες που αντιμετωπιζε ο Διαμαντιδης στο Βερολινο αλλα ακομα κι ετσι δε νομιζω πως ηταν ουσιαστικοτερη η εμφανιση του στον ημιτελικο. Ακομα και να πιστωναμε 100% στον ΔΔ την αφλογιστια του Greer στο 2ο ημιχρονο (που δεν ηταν ακριβως ετσι τα πραγματα) και παλι αν το σημαντικοτερο επιτευγμα του ηταν αυτο, ετσι μειωνουμε τον Δημητρη που εχει κανει στην καριερα του πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο το να "σβησει" για ενα ημιχρονο τον Greer. Τελως παντων γουστα ειναι αυτα και μου φαινεται απολυτως θεμιτο να αρεσουν διαφορετικα πραγματα σε διαφορετικους ανθρωπους, απλα μου φανηκε πως ησουν ενα κλικ υπερβολικος στην συγκριση Διαμαντιδης VS Διαμαντιδης που εθεσες (πλακα πλακα με τοσα topics που υπαρχουν για τον "υποτιμημενο" Διαμαντιδη στο forum, μονο ενα τετοιο poll λειπει tongue.gif ).

εννοειται οτι αναγνωριζω την εμφανιση του δδ στο τελικο κυπελλου , απλα θεωρω πιο δυσκολη την προσπαθεια που κατεβαλλε στο βερολινο τηρουμενων των αναλογιων. αυτο ειναι ολο .

εννοειται οτι και στο δικο μου ματι ειναι καλυτερο να τον βλεπω να σκοραρει κατα βουληση και να κρινει εναν τιτλο αλλα παντα προσπαθω να διακρινω (πολλες φορες χωρις επιτυχια) και ολα εκεινα τα μικροπραγματα που κανει καποιος και δε φαινονται με τη μια. και παντα λαμβανω υποψιν τις συνθηκες που επικρατουν καθε φορα. υπο αυτο το σκεπτικο γραφτηκε το προηγουμενο ποστ.
Weekendman
QUOTE
27 | 12 | 2010 21:11
Στους κορυφαίους του κόσμου ο Τεό!


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της δεκαετίας, όπως τους ανέδειξε η ιστοσελίδα της ACB. Στο σχετικό Top-10 (που δεν συμπεριλαμβάνονται Ισπανοί παίκτες) ο άσος του Ολυμπιακού κατέχει την δέκατη θέση και είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος, αφού όλοι οι υπόλοιποι είναι αστέρες του ΝΒΑ! Από το 9 στο 1 η σειρά είναι: Νας, Γκαρνέτ, Ουέιντ, Τζέιμς, Τζινόμπιλι, Νοβίτσκι, Ντάνκαν, Ο’ Νιλ και Μπράιαντ!

Κορυφαίος Ισπανός αναδείχτηκε φυσικά ο Πάου Γκασόλ με δεύτερο τον Ναβάρο και τρίτο τον Ρούντι Φερνάντεθ, ενώ στους ξένους που αγωνίστηκαν στην ACB στο νο1 είναι ο Λουίς Σκόλα και πίσω του οι Μποντίρογκα και Μπούλοκ.

http://www.basketnet.gr/main/2/europe/arti...ifaios-teo.html


Ανόητοι οι Ισπανοί να μην βάλουν τον Διαμαντίδη(το πολυεργαλείο,τον 2ο καλύτερο μετα τον Γκάλη κτλ…) και να βάλουν τον Παπαλουκά? δεν έχουν μπασκετικο μάτι οι άνθρωποι…(πολύ καλός παίκτης ο Διαμαντίδης σε καλύτερη κατάσταση τώρα απο τον Παπαλουκά, μην τον παρακάνουμε όμως στο γλείψημο ανεξαρτήτως παίκτη αγαπητοί δημοσιογραφοί…)

kolokotronis
Δεν ξέρω τί μου λες weekendman αλλά ο λαός μίλησε.
Ρίξε μια ματιά στις ψήφους. smiley.gif
Και μην μου πεις ότι ήμαστε περισσότεροι παναθηνα'ι'κοί..
balomazoxtra
QUOTE(kolokotronis @ Dec 28 2010, 12:26 ) *
Δεν ξέρω τί μου λες weekendman αλλά ο λαός μίλησε.
Ρίξε μια ματιά στις ψήφους. smiley.gif
Και μην μου πεις ότι ήμαστε περισσότεροι παναθηνα'ι'κοί..


Αυτό συμβαίνει γιατί ο Παπαδογιάννης και ο Σκουντής έχουν την ικανότητα να τριπλοψηφίζουν απο διαφορετικά accounts στο basketforum. tongue.gif icon_drunk.gif
lakersdynasty
O Ισπανος δημοσιογραφος που ανεδειξε το θεμα δεν νομιζω οτι εχει κανει καποιο εστω "ηθικο λαθος"

ο Παπαλουκας εχει παιξει σε επιπεδο Ευρωλιγκας (σε υψηλο επιπεδο) απο το 2001 μεχρι σημερα.

ο Παπαλουκας εχει μια δεκαετια γεματη σε υψηλο επιπεδο εστω και αν τα πρωτα 2 χρονια του δεν ηταν ακομη ηγετης η ο παικτης συμβολο της ομαδας του.

ο Διαμαντιδης επαιξε για πρωτη φορα σε υψηλο επιπεδο το 2004 και το μειον του σε σχεση με τον Παπαλουκα οσον αφορα τα επιτευγματα των 2 τα τελευταια 10 χρονια ειναι το γεγονος οτι ο Διαμαντιδης επαιξε 3 χρονια λιγοτερο ή αργοτερα αν θελετε σε επιπεδο Ευρωλιγκας.

Αρα εαν φετος ο Παπαλουκας παιξει για τελευταια χρονια τον Διαμαντιδη θα τον κρινεις και θα τον συγκρινεις με βαση τα επιτευγματα του την δεκαετια 2004-2013.

Με λιγα λογια για τον Διαμαντιδη ειναι νωρις να γινει οποιαδηποτε κριση η ρεζουμε για την καριερα του διοτι εχει ακομα μπροστα του 3 χρονια τουλαχιστον σε υψηλο επιπεδο και σε πρωταγωνιστικο ρολο και αγωνιστικα.

Αρα το ζητημα για εμενα δεν ειναι το αν θα επρεπε να μπει ο Διαμαντιδης στην θεση του Παπαλουκα. το ζητημα ειναι οτι ο καθε ενας μπορει να παρει αυτη την λιστα να την μετατρεψει σε ενα ωραιο αρθρο σε Ελληνικο αθλητικο σαιτ και να εκμεταλευτει την κριση του καθε αναγνωστη που επιλεγει να διαβασει το αρθρο αυτο χρησιμοποιοντας την κριση του κατω και οχι του ανω εγκεφαλου του.

σε τιποτα δεν μειωνει τον Διαμαντιδη αυτη η λιστα. Ισα ισα που κατα καποιο τροπο λεει οτι σε οποιοδηποτε επιπεδο απο τον Παπαλουκα οτι ηταν να δουμε το ειδαμε.

Απο τον Διαμαντιδη παλι οχι κατα την γνωμη μου.
Anaz
QUOTE
Ισα ισα που κατα καποιο τροπο λεει οτι σε οποιοδηποτε επιπεδο απο τον Παπαλουκα οτι ηταν να δουμε το ειδαμε.
blink.gif Γινονται παντως κατι τρομερα λογικα αλματα, οπως τον βολευουν τον καθενα.. Αυτο παλι πως ακριβως προεκυψε??
Weekendman
QUOTE(kolokotronis @ Dec 28 2010, 12:26 ) *
Δεν ξέρω τί μου λες weekendman αλλά ο λαός μίλησε.
Ρίξε μια ματιά στις ψήφους. smiley.gif
Και μην μου πεις ότι ήμαστε περισσότεροι παναθηνα'ι'κοί..

Δεν έχω υπόψη μου αν είναι ποιό πολλοί οι Παναθηναικοί η οι Ολυμπιακοί στο Φόρουμ πάντως δεν πρέπει να το έχουμε ως απόλυτο κριτήριο το οπαδικό π.χ αν είχαμε ψηφοφορία μεταξύ Μπατίστ και Μπουρούση για το ποιός είναι ο καλύτερος αυτονόητα θα ψήφιζα τον Μπατίστ και ας είμαι Ολυμπιακός και ας θεωρώ τον Αμερικάνο ως αντιαθλητικό παίκτη...

Εαν βάζαμε σε πρόγραμμα υπολογιστή τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη να παίξουν μονό με βάση το μάξιμουμ των θεωρητικών δυνατότητών τους θα είχε προβάδισμα ο παίκτης του Παναθηναικού λόγω σουτ αφού κατα τα άλλα είναι και οι 2 παίκτες που κάνουν πολλά πράγματα , πόσο μάλλον τώρα λόγω ότι ο Παπαλουκάς φτάνει σε ηλικία που δεν είναι στο πικ του(αν και ο Νας σε μεγαλύτερη κρατιέται καλά ακόμη...) όπως επισημάνει σωστά ο lakersdynasty πιο πάνω στο ποστ του(βέβαια τόσο χάλια όσο θέλουν μερικοί δεν πήγε ο Παπαλουκάς τηρουμενων των αναλογιών τις χρονιές 2009,2010 ,ενώ φέτος λόγω Τέοντοσιτς και Σπαν δεν χρειάζεται να έχει ρόλο ανάλογο της περασμένης χρονιάς)

αλλά κακά τα ψέμματα την ηγετική προσώπικότητα και την δημιουργική ικανότητα του Παπαλουκά(στα πικ του) δεν είναι τόσο σίγουρο ότι την έχει ακριβώς ο 3D(χωρίς να υποστηρίζω ότι του λείπουν)
Στην κοινή πορεία τους στην Εθνική μεταξύ των άλλων μπορεί δεί κανείς ποιός αναλάμβανε επιθετική ευθύνη στο τέλος και στα κρίσιμα παιχνίδια,όπως και ποιός ήταν πρωταγωνιστής σε περισσότερους τελικούς Ευρωλίγκας

αυτη είναι η άποψη μου ,αλλά γιατί να μην λάβουμε την άποψη ανθρώπων που είναι πιο ουδετεροι και πιο αποστασιοποιημένοι απο το δίπολο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ σε σχέση με εμάς?

όταν λέμε κάτι για την αξία του Παπαλουκά δεν μειώνουμε αυτόματα την αξία του Διαμαντίδη δεν υπάρχει τέτοιο αυτόματο αξιώμα...
oti-nane
Πρώτα γράφεις αυτό

QUOTE (Weekendman @ Dec 28 2010, 11:02 ) *
Ανόητοι οι Ισπανοί να μην βάλουν τον Διαμαντίδη(το πολυεργαλείο,τον 2ο καλύτερο μετα τον Γκάλη κτλ…) και να βάλουν τον Παπαλουκά? δεν έχουν μπασκετικο μάτι οι άνθρωποι…(πολύ καλός παίκτης ο Διαμαντίδης σε καλύτερη κατάσταση τώρα απο τον Παπαλουκά, μην τον παρακάνουμε όμως στο γλείψημο ανεξαρτήτως παίκτη αγαπητοί δημοσιογραφοί…)

και μετά γράφεις αυτό

QUOTE (Weekendman @ Dec 28 2010, 14:59 ) *
όταν λέμε κάτι για την αξία του Παπαλουκά δεν μειώνουμε αυτόματα την αξία του Διαμαντίδη δεν υπάρχει τέτοιο αυτόματο αξιώμα...


Αξίωμα είναι μόνο η οπαδική λογική

respect για τον Παπαλουκά το Ισπανικό αφιέρομα
Respect στον ΔΔ για το MVP για τον Δεκέμβρη στη Ευρωλίγκα

Μακάρι να βγούνε και άλλοι τέτοιοι Έλληνες καλαθοσφαιριστές στο μέλλον


Weekendman
QUOTE(oti-nane @ Dec 28 2010, 15:23 ) *
Πρώτα γράφεις αυτό


και μετά γράφεις αυτό

Στο πόστ μου τον λεώ πολύ καλό παίκτη τι άλλο να πω για να μην τον υποτιμήσω ,θεό του μπάσκετ? τους εγχώριους δημοσιογράφους περισσότερο κριτικάρω νομίζω είναι ξεκάθαρο.

Δες το ποστ του Lakerdynasty για να δείς το θέμα από την σωστή οπτική πλευρά στο μόνο που διαφωνώ σε αυτό το ποστ είναι ίσως το ότι ο Παπαλουκάς δεν έχει να δώσει κάτι,πιστεύω ότι έχει ,ακόμα και αν όχι όπως στο παρελθον προφανώς…

το ότι ειμαστε τυχεροί που βγήκαν Παπαλουκάς,Διαμαντίδης,Σπανούλης την ίδια περίοδο εννοείται δεν χρειάζεται να αναφερθεί ,τα αυτονόητα τα παραλείπουμε...
lakersdynasty
QUOTE(Anaz @ Dec 28 2010, 14:09 ) *
blink.gif Γινονται παντως κατι τρομερα λογικα αλματα, οπως τον βολευουν τον καθενα.. Αυτο παλι πως ακριβως προεκυψε??


Ποιος περιμενει αυτη τη στιγμη απο τον Παπαλουκα να ειναι το νο1 στην ομαδα του, ειτε στον ΟΣΦΠ ειτε σε καποια αλλη, και ως μορφη αλλα και ακομη πιο συγκεκριμενα αγωνιστικα?

και μονο το κριτηριο της χρονικης διαρειας να παρεις κανεις ο Διαμαντιδης με τον Παπαλουκα δεν ειναι στην ιδια φαση της καριερας τους και εκτος αυτου δεν μπορουν να αναμετρηθουν επι ισοις οροις σε μια μονομαχια για τα επιτευγματα τους την τελευταια δεκαετια.

ο Διαμαντιδης μπορει μεσα σε αυτα τα 3 χρονια να σηκωσεις αλλη μια Ευρωλιγκα αυτη τη φορα ως ο απολυτος ηγετης του Παναθηναϊκου και χωρις πολλα πολλα "αν δεν ειχε τον Σισκα", "αν δεν ειχε τον Σαρας" και προφανως να συνεχισει να μας εκπλησσει και μεσα στο γηπεδο.

ο Παπαλουκας ειναι αυτος που με την εμπειρια του και καποια ποιοτικα λεπτα καλειτε να ξεκολλησει την ομαδα οταν κολλανε οι σημερινοι της ηγετες. Σημερα αυτος ειναι ο ρολος του. Δεν ειναι μικρος . καθε αλλο ειναι καθοριστικος για την επιτυχεια του ΟΣΦΠ.

Αλλα αγωνιστικα ο μονος τροπος για να βγαλει κανεις το συμπερασμα οτι και ο Παπαλουκας αλλα και ο Διαμαντιδης ειναι στην δυση της καριερας τους, ειναι το να αναπτυξει την σκεψη του με την Ελληνικη λογικη που θελει τον 25αρη να ειναι ακομα ταλεντο και τον καλαθοσφαιριστη που παταει τα 30 να ειναι με το ενα ποδι στον (αθλητικο) ταφο.

Εμενα προσωπικα τι να με βολεψει? Αυτο που βλεπω στο γηπεδο? Ναι με βολευει που ο Παπαλουκας ειναι 33-34 και οχι 30.

Εγω τον Σπανουλη θελω να βλεπω στην κορυφη της επιθεσης του ΟΣΦΠ οχι τον Παπαλουκα. και αυτη τη στιγμη ο Σπανουλης θεωρειται ο ηγετης η ενας απο αυτους και αυτον βλεπω να εχει πρωταγωνιστικο ρολο.

QUOTE
ο Παπαλουκάς δεν έχει να δώσει κάτι,πιστεύω ότι έχει ,ακόμα και αν όχι όπως στο παρελθον προφανώς…


με λιγα λογια ο Διαμαντιδης δεν εχει φτασει ακομα σε αυτο το σημειο ουτε κατα διανοια
Anaz
ΓΡΑΦΕΙΣ:
QUOTE
σε τιποτα δεν μειωνει τον Διαμαντιδη αυτη η λιστα. Ισα ισα που κατα καποιο τροπο λεει οτι σε οποιοδηποτε επιπεδο απο τον Παπαλουκα οτι ηταν να δουμε το ειδαμε.
Με ποιο τροπο -εμμεσο η αμεσο- "λεει" ΤΟ ΑΡΘΡΟ πως "οτι ηταν να δουμε απο τον Παπαλουκα το ειδαμε"???
Αυτα ειναι τα απιστευτα αλματα λογικης κατα το δοκουν, που λεω.. Εκτος αν απλα προκειται για λαθος διατυπωση..

ΥΓ: Κατα τ'αλλα δεν διαφωνω σε αυτο που λες. Το αρθρο πραγματι αναφερεται στη δεκαετια '00-'10. Ο Τεο ειναι πλεον στη δυση της καριερας του, ενω ο ΔΔ λογικα εχει ακομα μια 3ετια,οποτε η συγκριση δεν ειναι απολυτως "δικαιη" αυτη τη στιγμη.
Hakeem
Η σύγκριση ούτως ή άλλως χρονικά θα πέσει σε σημείο που κάποιος από τους δυο θα ευνοείται, παλαιότερα αυτός ηταν ο Παπαλουκάς, τώρα είναι ο ΔΔ. Πάντως νομίζω οτι αν ήμουνα προπονητής και διάλεγα παίκτη για ολόκληρη τη σεζόν θα επαιρνα τον ΔΔ, αν χρειαζόμουνα παίκτη για έναν τελικό ή κρίσιμο νοκ-άουτ θα έπαιρνα τον Παπαλουκά (υπολογίζοντας πάντα τους 2 παίκτες στα καλά τους)
kolokotronis
Ας πω και εγώ μερικές εξυπνάδες σε σχέση με αυτά που γράφτηκαν..

Κατ'αρχήν το οτί μπορεί ένας φίλαθλος να βγάλει τα οπαδικά γυαλιά για να συγκρίνει τους δύο, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει και η πλειοφηφεία.
Weekendman αν εσύ μπορείς να δεις τα πράγματα όπως θα τα έβλεπε ένας οπαδός του Ίκαρου καλλιθέας, δεν σημαίνει ότι ο ΔΔ δεν είναι το κόκκινο πανί για τους φίλους της ομάδος σου λόγω των γεγονότων με τον Τεόντοσιτς.
Τουλάχιστον 8 στους 10 θα επηρραεστούν, όταν μάλιστα τον συγκρίνουν με παίκτη της ομάδας τους.
Στην Ελλάδα ήμαστε...

Όταν αναφέρθηκα στις ψήφους θεώρησα ότι η διαφορά παναθηναικών-ολυμπιακών στο φόρουμ δεν μπορεί να είναι τέτοια ώστε να δώσει τόσο καθαρό προβάδισμα στον ΔΔ.
Το δείγμα είναι πολύ μεγάλο.
Για μένα (άσχετα με το ποιος είναι τελικά καλύτερος) ο κόσμος προτίμησε τον Διαμαντίδη.

Σαν παίκτες έχουν από 2 ευρωλίγκες όντας πρωταγωνιστές και από 1 τίτλο MVP.

Κάποιος που αναφέρφηκε για το ποιον θα προτιμούσε για το τελευταίο σουτ, μπορώ να για κάθε ένα του Παπαλουκά να του λέω 3 για τον ΔΔ.
Τη στιγμή, μάλιστα που υπάρχουν ματς σταθμοί (πχ ημιτελικός με Γαλλία) που ο Παπαλουκάς έκανε τα όργια των οργίων, γύρησε εντελώς μόνος του το παιχνίδι,
ούτε ο τζόρνταν δεν θα έκανε τα πράγματα που έκανε ο Παπ εκείνη τη μέρα και όλη τη δόξα την πήρε τελικά ο ΔΔ με το τελευταίο σουτ.

Τελειώνοντας, νομίζω κάθε παίκτης υπερτερεί έναντι του άλλου σε διάφορους τομείς, αλλά ο Διαμαντίδης εξ'αιτίας της άμυνας είναι ένα κλικ πιο πάνω.
Μόνο με παίκτες του ΝΒΑ μπορεί να συγκριθεί σε αυτό τον τομέα.
Στη ευρώπη ακόμα δεν έχει βγει καλύτερος αμυντικος.
rchos
η λιστα αυτη οπως ηδη αναφερθηκε "ηθικα" δεν ειναι λαθος.
εμενα ισως να μου λειπει απο μεσα το ονομα του αιβερσον αλλα οκ γουστα ειναι αυτα.

απο εκει και περα νομιζω οτι ξεκινησαμε παλι την ιδια συζητηση χωρις να λεμε κατι καινουριο.

η λιστα ειναι ξεκαθαρη.καλυτεροι παιχτες της δεκαετιας.αν επρεπε ενας ελληνας να ειναι σε αυτη τη λιστα τοτε αυτος επρεπε να ηταν ο παπαλουκας.δεν μιλαμε για τον καλυτερο παιχτη γενικα.μιλαμε για τον παιχτη με το μεγαλυτερο ιμπακτ ουσιαστικα στη δεκαετια.
προφανως αν μιλαγαμε για καλυτερο παιχτη κανεις ελληνας δεν θα ειχε δουλεια εκει.οπως επισης σε καμια περιπτωση ο λεμπρον δεν θα ηταν κατω απο τον τζινομπιλι.προφανως επισης θα ηταν μεσα σε αυτη τη λιστα και ο τζορνταν ο οποιος προλαβε να παιξει μπασκετ και σε αυτη τη δεκαετια.

με ολα αυτα σκεπτομενοι ο παπαλουκας ειναι μια σωστη επιλογη.μην ξεχναμε οτι ο παπαλουκας εχει βγει μια χρονια και καλυτερος ευρωπαιος παιχτης της σαιζον.ενα βραβειο που εχουν κερδισει ο γκασολ ο νοβιτσκι και ο κιριλενκο περα απο τον παπαλουκα.3 απο τους 4 δηλαδη που ειναι στη λιστα αυτη.


στη συζητηση για το ποιος ειναι καλυτερος παιχτης απο τους δυο προσωπικα δεν ξαναμπαινω.θα το ξανακανω οταν και οι δυο τελειωσουν την καριερα τους.τοτε θα εχει πιο πολυ νοημα νομιζω.
αυτο που εχω να πω μονο ειναι πως ειμαι τοσο τυχερος που εχω καταφερει να τους δυο και τους δυο να παιζουν στα καλυτερα τους χωρια η μαζι!οπως στεναχωριομουν που δεν προλαβα το γκαλη στα καλα του ετσι θα στεναχωριουνται και τα παιδια που ειναι πολυ μικρα τωρα οτι δεν προλαβαν παπαλουκα και διαμαντιδη να παιζουν μπασκετ στην ακμη τους.
Air and King
Σε αυτη την συγκριση τα παντα ειναι ανοιχτα...
Και ο ενας και ο αλλος μπορει να θεωρηθει καλυτερος..
Η αληθεια παντως ειναι πως παρατηρω οτι εδω και κανα 1-2 χρονια αρκετοι απο τους οπαδους του Διαμαντιδη προσπαθουν να μειωσουν τον Παπαλουκα..
Το αντιθετο δεν γινεται τοσο συχνα..

Κανενας δεν μπορει να μειωσει αυτους τους 2 παιχτες...Σκεφτειται τι εχουν καταφερει..Θυμηθειτε που ειχε καταντησει το μπασκετ πριν το αναστησουν αυτοι οι 2!

Κατα την αποψη μου οταν σταματησουν και οι 2 το μπασκετ το Τοπ-5 ολων των εποχων θα ειναι...

1.Γκαλης
2.Διαμαντιδης
3.Παπαλουκας
4.Γιαννακης
5.Κολοκυθας

Αλλα καθολου εντυπωση δεν θα μου κανει αν βαλει καποιος τον Παπαλουκα 2ο...
Ο Γκαλης ειναι δυσκολο να μετακινηθει διοτι το impact του ειναι untouchable!

Υ.Γ .Οσο αφορα την λιστα ο lakersdynasty ειχε καποιες καλες σκψεις και σε καμια περιπτωση δεν μειωσε τον Παπαλουκα..Μια χαρα "υγεια" ειχε το ποστ του

Απλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει το θεμα με τα χρονια και οτι ο Διαμαντιδης δεν ηταν απο την αρχη της Δεκαετιας...Το λεω γιατι ο ΛεΜπρον και ο Γουειντ δεν ηταν απο την αρχη της δεκαετιας ουτε αυτοι...
Αν και εκει μπορει να μετραει "δεν υπηρξε καλυτερος απο αυτους"..

Δεν ξερω αν ειναι σωστο η λαθος αλλα ο Παπαλουκας χαιρει μεγαλυτερης εκτιμησης στο εξωτερικο απο τον Διαμαντιδη..
Νομιζω το παρατηρουν αρκετοι αυτο.
il postino
QUOTE(rchos @ Dec 28 2010, 20:01 ) *
οπως στεναχωριομουν που δεν προλαβα το γκαλη στα καλα του ετσι θα στεναχωριουνται και τα παιδια που ειναι πολυ μικρα τωρα οτι δεν προλαβαν παπαλουκα και διαμαντιδη να παιζουν μπασκετ στην ακμη τους.

"αντε πες του για μπασκετ αφου δεν προλαβε το γκαλη, θα νομιζει τωρα οτι η μπαλα ειναι πιο μεγαλη..."

στιχακι απο αγαπημενο τραγουδι που κολαει στο ποστ σου...
apkat
Παντως εκεινο το επικο βραδυ με την Γαλλια που ο Παπαλουκας δινει πραγματικα μοναδικη παρασταση ο μονος λογος που δεν παιρνει την τελευταια φαση ειναι γιατι εχει αποβληθει ελαχιστα πριν με 5ο φαουλ..Αν δεν ειχε αποβληθει και με δεδομενο το τι εχει κανει πριν δεν νομιζω οτι υπηρχε περιπτωση να μην παει η μπαλα στα χερια του..βεβαια τελικα το πηρε ο πολυ μετριος αν οχι κακος μεχρι τοτε Διαμαντιδης και εγραψε ιστορια..!!!
kolokotronis
Αν και ξεφεύγουμε, για τον Γκάλη θα πω ότι για πάρα πολλά χρόνια ένας τρόπος υπήρχε για να τον σταματήσεις.

Η προσευχή.

Έπρεπε να προσευχηθείς να μην το βάλει.
επαθα λαστιχο
στις ψηφους του κοινου,για την αναδειξη των 10 κορυφαιων της δεκαετιας στην ευρωλιγκα,ο μονος ελληνας στην 10αδα ηταν ο διαμαντιδης και οχι ο παπαλουκας.και δεν μιλαμε για εναν μπασκετικο δημοσιογραφο,ισπανο αμερικανο η δεν ξερω εγω τι αλλο,αλλα για την γνωμη χιλιαδων.και ο παπαλουκας ειχε προφανως την στηριξη απο ρωσους,περα απο οπαδους του ολυμπιακου,ενω ο διαμαντιδης οχι.θελετε κατι αλλο?ο παπαλουκας ηταν το πρωτο βιολι στην τσσκα 1,5 χρονο(2006 μεσα-2007),ενω ο διαμαντιδης και τα 7 χρονια που αγωνιζεται στον παναθηναικο
benchwarmer
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Dec 29 2010, 18:11 ) *
στις ψηφους του κοινου,για την αναδειξη των 10 κορυφαιων της δεκαετιας στην ευρωλιγκα,ο μονος ελληνας στην 10αδα ηταν ο διαμαντιδης και οχι ο παπαλουκας.και δεν μιλαμε για εναν μπασκετικο δημοσιογραφο,ισπανο αμερικανο η δεν ξερω εγω τι αλλο,αλλα για την γνωμη χιλιαδων


Μιλαμε για την ιδια λιστα που ειχε μεσα αν θυμαμαι καλα Τομασεβιτς, Πεκοβιτς και Βουγιανιτς? laugh.gif laugh.gif
Manu7
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Dec 29 2010, 18:11 ) *
στις ψηφους του κοινου,για την αναδειξη των 10 κορυφαιων της δεκαετιας στην ευρωλιγκα,ο μονος ελληνας στην 10αδα ηταν ο διαμαντιδης και οχι ο παπαλουκας.και δεν μιλαμε για εναν μπασκετικο δημοσιογραφο,ισπανο αμερικανο η δεν ξερω εγω τι αλλο,αλλα για την γνωμη χιλιαδων.και ο παπαλουκας ειχε προφανως την στηριξη απο ρωσους,περα απο οπαδους του ολυμπιακου,ενω ο διαμαντιδης οχι.θελετε κατι αλλο?ο παπαλουκας ηταν το πρωτο βιολι στην τσσκα 1,5 χρονο(2006 μεσα-2007),ενω ο διαμαντιδης και τα 7 χρονια που αγωνιζεται στον παναθηναικο

Καλά μην δαγκώνεις... cool.gif biggrin.gif tongue.gif
rchos
το οτι θα χρησιμοποιουνταν οι ψηφοι των φιλαθλων στο σαιτ της ευρωλιγκας δεν το περιμενα!
καθε φορα που η ευρωλιγκα βαζει μια ψηφοφορια στη σελιδα της ειναι μια ευκαιρια για ολους μας να γελασουμε!
ειναι τοσο αστειο το αποτελεσμα που βγαινει οπου και η ιδια η ευρωλιγκα τελικα δεν ασχολειτε καν με τις ψηφοφοριες αυτες!

φετος αναμενω να δω για την καλυτερη δεκαδα της διοργανωσης παλι τον σαρας αναμεσα στους κορυφαιους οπως καθε χρονο.
ακομη και τις χρονιες που ηταν στο νβα αν απο λαθος εμπαινε το ονομα του στην ψηφοφορια παλι στα δυο πρωτα πλευ μεικερ θα εβγαινε! smiley.gif
trl
αν και φανατικοσ ολυμπιακοσ ο διαμαντιδησ θα μινει θρυλοσ στουσ ελληνεσ
PanosIlio
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Dec 29 2010, 18:11 ) *
στις ψηφους του κοινου,για την αναδειξη των 10 κορυφαιων της δεκαετιας στην ευρωλιγκα,ο μονος ελληνας στην 10αδα ηταν ο διαμαντιδης και οχι ο παπαλουκας.και δεν μιλαμε για εναν μπασκετικο δημοσιογραφο,ισπανο αμερικανο η δεν ξερω εγω τι αλλο,αλλα για την γνωμη χιλιαδων.και ο παπαλουκας ειχε προφανως την στηριξη απο ρωσους,περα απο οπαδους του ολυμπιακου,ενω ο διαμαντιδης οχι.θελετε κατι αλλο?ο παπαλουκας ηταν το πρωτο βιολι στην τσσκα 1,5 χρονο(2006 μεσα-2007),ενω ο διαμαντιδης και τα 7 χρονια που αγωνιζεται στον παναθηναικο


Αυτό που ακριβώς το διάβασες???

Γιατί εδώ λέει κάτι άλλο http://www.euroleague.net/competition/all-decade/main-page

Mea culpa, βιάστηκα να μιλήσω http://euroleaguequiz.euroleague.net/decad...ing/results.php

Βέβαια αυτή η λίστα διαβάζεται και έτσι wink.gif

QUOTE(benchwarmer @ Dec 29 2010, 18:23 ) *
Μιλαμε για την ιδια λιστα που ειχε μεσα αν θυμαμαι καλα Τομασεβιτς, Πεκοβιτς και Βουγιανιτς? laugh.gif laugh.gif


Πάντως και πάλι βιάστηκα να μιλήσω...
lakersdynasty
QUOTE(apkat @ Dec 28 2010, 20:09 ) *
Παντως εκεινο το επικο βραδυ με την Γαλλια που ο Παπαλουκας δινει πραγματικα μοναδικη παρασταση ο μονος λογος που δεν παιρνει την τελευταια φαση ειναι γιατι εχει αποβληθει ελαχιστα πριν με 5ο φαουλ..Αν δεν ειχε αποβληθει και με δεδομενο το τι εχει κανει πριν δεν νομιζω οτι υπηρχε περιπτωση να μην παει η μπαλα στα χερια του..βεβαια τελικα το πηρε ο πολυ μετριος αν οχι κακος μεχρι τοτε Διαμαντιδης και εγραψε ιστορια..!!!


και ο πολυ μετριος η κακος Διαμαντιδης θα μπορουσε ανετα αν ηταν μεσα ο Τεο να ηταν ο αποδεκτης της πασας του Τεο αντι του Ζηση και να εβαζε παλι το τριποντο. Που οδηγει αυτη η κουβεντα ειπαμε?

Η μηπως ειναι μια δυο οι φορες που οι αμυντικες ικανοτητες του Διαμαντιδη περασαν στα ψηλα για να αναδειχθει ο εκαστωτε πρωτος σκορερ της Εθνικης.

ο Γκαλης δεν ειναι καν μεσα στην ολη συζητηση. Οταν κρινεις παικτες κρινεις ποσο dominant ηταν την εποχη που επαιζαν και ο Γκαλης ηταν το κατι αλλο και δεν συγκρινεται με κανεναν.

Δεν εχουμε να κανουμε με θεοποιηση του παρελθοντος εχουμε να κανουμε με αναφορα σε γεγονοτα.
apkat
QUOTE(lakersdynasty @ Dec 31 2010, 10:27 ) *
και ο πολυ μετριος η κακος Διαμαντιδης θα μπορουσε ανετα αν ηταν μεσα ο Τεο να ηταν ο αποδεκτης της πασας του Τεο αντι του Ζηση και να εβαζε παλι το τριποντο. Που οδηγει αυτη η κουβεντα ειπαμε?


Πουθενα δεν οδηγει αυτη η κουβεντα...Και δεν την χρησιμοποιησα και ως επιχειρημα για να στηριξω κατι...Απλα το θυμηθηκα και το ανεφερα..Η μηπως δεν επρεπε;; rolleyes.gif
επαθα λαστιχο
QUOTE(rchos @ Dec 29 2010, 19:00 ) *
το οτι θα χρησιμοποιουνταν οι ψηφοι των φιλαθλων στο σαιτ της ευρωλιγκας δεν το περιμενα!
καθε φορα που η ευρωλιγκα βαζει μια ψηφοφορια στη σελιδα της ειναι μια ευκαιρια για ολους μας να γελασουμε!
ειναι τοσο αστειο το αποτελεσμα που βγαινει οπου και η ιδια η ευρωλιγκα τελικα δεν ασχολειτε καν με τις ψηφοφοριες αυτες!

φετος αναμενω να δω για την καλυτερη δεκαδα της διοργανωσης παλι τον σαρας αναμεσα στους κορυφαιους οπως καθε χρονο.
ακομη και τις χρονιες που ηταν στο νβα αν απο λαθος εμπαινε το ονομα του στην ψηφοφορια παλι στα δυο πρωτα πλευ μεικερ θα εβγαινε! smiley.gif

αφεντικο,δεν ειπα οτι ειναι το απολυτο κριτηριο,αλλα ειναι κατι.και ο παπαλουκας ειχε και τη συμπαρασταση των ρωσων,εκτος των ελληνων.και το ποστ το εγραψα με αφορμη ενος ειρωνευτικου σχολιου για τον διαμα σε συναρτηση με την γνωμη ενος ισπανου δημοσιογραφου για τον παπαλουκα.δηλαδη ειναι για γελια το επιχειρημα μου και ειναι σοβαρο το επιχειρημα οτι ΕΝΑΣ καπου καποτε προτιμαει τον ταδε παικτη απο τον αλλον?
μιας που λεω για δημοσιογραφους,εδω ο βεττακης περυσι πεταξε το εξης απιστευτο
"Έχω την εντύπωση ότι εκτός του ταλαντούχου Βέσελι, δύσκολα κάποια από τις οκτώ πρώτες ομάδες της Α1 να επένδυε χρήματα σε κάποιον από τους υπόλοιπους παίκτες του Βουγιόσεβιτς."
μαλλιστα,δηλαδη ας πουμε ο κολοσσος ροδου δεν θα ηθελε maric,mccalebb,rasic,roberts γιατι εχει καλυτερους...... peace.gif icon_wave.gif
kolokotronis
Για να πω την εξυπνάδα μου:

Σε ένα ολυμπιακοκρατούμενο φόρουμ.
Όχι βαμμένο κόκκινο, μην παρεξηγηθώ, αλλά με τους ολυμπιακούς περισσότερους, ο ΔΔ πήρε με διαφορά περισσότερες ψήφους.
colonel gomelsky
QUOTE(kolokotronis @ Mar 7 2011, 13:05 ) *
Για να πω την εξυπνάδα μου:

Σε ένα ολυμπιακοκρατούμενο φόρουμ.
Όχι βαμμένο κόκκινο, μην παρεξηγηθώ, αλλά με τους ολυμπιακούς περισσότερους, ο ΔΔ πήρε με διαφορά περισσότερες ψήφους.


troll mode on
Έχει μια βάση αυτό που λες φίλε Κολοκοτρώνη, αλλά δεν θα έπρεπε να εμπιστευόμαστε άκριτα το κριτήριο των συμφουρομιτών. Οι ίδιοι άνθρωποι, πράσινοι και κόκκινοι, αποδοκίμασαν με την ψήφο τους (έστω και οριακά) την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

tongue.gif

troll mode off
Flash
QUOTE(kolokotronis @ Mar 7 2011, 11:05 ) *
Για να πω την εξυπνάδα μου:

Σε ένα ολυμπιακοκρατούμενο φόρουμ.
Όχι βαμμένο κόκκινο, μην παρεξηγηθώ, αλλά με τους ολυμπιακούς περισσότερους, ο ΔΔ πήρε με διαφορά περισσότερες ψήφους.


Εντελώς λανθασμένο συμπέρασμα. Το topic έχει ανοιχτεί εδώ και 5 χρόνια. Η διαφορά χτίστηκε κατα βάση τα πρώτα 2 χρόνια οποτε παρατηρεί σε αυτό το topic ένας Αεκτζής

QUOTE
πως φαινεται οτι το φορουμ παναθηναϊκοκρατειται!


για το οποίο (τότε) είχε δίκιο όπως και εσύ έχεις δίκαιο να παρατηρείς κάτι αντίστοιχο τώρα. Στην προ-Αγγελόπουλων επόχη (που ήταν και τα νηπιακά βήματα του φόρουμ) ήταν σχετικά λιγότεροι οι Ολυμπιακοί που ασχολούνταν με το μπάσκετ. Προφανώς τα πράγματα άλλαξαν με το πέρας των ετών και την αγωνιστική πορεία του Ολυμπιακού να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν: Η διαφορά δημιουργηθηκε (στο μεγαλύτερο μέρος της) όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν περισσότεροι και έπειτα υπήρξε μια σχετική ισορροπία με τον ΔΔ να αυξάνει λίγο ακόμα τη διαφορά (πράγμα λογικό εξαιτίας των τίτλων που πήρε απέναντι στον Τεο και της ηλικιακής διαφοράς τους που μεταφράζεται ως ένα σημείο και σε διαφορετικές δυνατότητες στην απόδοση τους).

Την προσωπική μου άποψη την έχω καταθέσει εδώ και χρόνια και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαφορά τους είναι μικρή. Όταν η αυλαία πέσει και για τους δύο τότε θα μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ζύγι και να προσπαθήσουμε να αποφανθούμε ποιος κερδίζει στις λεπτομέρειες.
rchos
Ο φλαςςςςςςς tongue.gif εγραψε οσα ηθελα να γραψω οποτε απλα συμφωνω.


μονο ακομη μια παρατηρηση.
οι ψηφοφοριες της ευρωλιγκας δεν ειναι απολυτως τιποτα.
δεν ειναι κατι οπως λες φιλε επαθα λαστιχο.
αν ειναι κατι ειναι το πιο αστειο κομματι του ευρωπαικου μπασκετ.
ειναι πιο γελοιες και απο τις ψηφοφοριες του all star game σε οτι εχει να κανει με τον yao ming.που ακομη και οταν τελειωσει το μπασκετ θα τον βγαζουν οι κινεζοι πρωτο!


οταν μεσα στην εξισωση μπαινουν ευρωπαιοι φιλαθλοι το αποτελεσμα ειναι παντα αστειο!
JustAFan
Παπαλουκάς με διαφορά! Ο εξυπνότερος παίκτης που είδαμε στα Ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία 1000000 χρόνια!
mr. berzelius
Η αληθεια εινα, οσο κι'αν αυτη φαίνεται να δυσαρεστει τους φίλους του παο, οτι ο παπαλουκας με βαση τους αριθμους και τη συνολικη παρουσια του ειναι καλύτερος παικτης απο το διαμαντιδη. Ειδικά οσον αφορα τις εμφανίσεις τους με την εθνική η διαφορα ειναι ξεκάθαρη. Δυστυχώς ο Διαμαντιδης, χωρις να ειναι κακός, δεν εφτασε ποτε με τη γαλανολευκη στα επίπεδα απόδοσης που ειχε με τον παναθηναικο. Ισως να ηταν ενας από εκεινους τους παικτες που οπως λενε οι ιταλοι οποτε βρισκονται με την εθνικη τους λείπει ο συλλογος τους (να ενας λογος που αποχωρησε νωρις από το αντιπροσωπευτικο συγκροτημα).
Αντιθέτως ο παπαλουκάς ηταν καθοριστικος σε πολλα από τα μεγαλα ματς της εποχης Γιαννακη και φαινοταν παντα πιο ορεξατος απο το διαμαντιδη.

Οι δε συγκρίσεις διαμαντίδη με γκαλη μονο ως αστειο μπορουν να εκληφθουν. Αν καποιοι σοβαρολογουν τοτε ας μου επιτραπει να πω οτι λυπουμαι για την τυφλωση που προκαλει ο οπαδισμος.
lakersdynasty
2 χρόνια μετά επιμένω στην άποψη μου 2 χρόνια πριν tongue.gif Και σε επίπεδο Εθνικής και σε επίπεδο Παναθηναϊκού.

http://lakerspao.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

bball.gif
louie
QUOTE (mr. berzelius @ May 23 2013, 12:43 ) *
Η αληθεια εινα, οσο κι'αν αυτη φαίνεται να δυσαρεστει τους φίλους του παο, οτι ο παπαλουκας με βαση τους αριθμους και τη συνολικη παρουσια του ειναι καλύτερος παικτης απο το διαμαντιδη. Ειδικά οσον αφορα τις εμφανίσεις τους με την εθνική η διαφορα ειναι ξεκάθαρη. Δυστυχώς ο Διαμαντιδης, χωρις να ειναι κακός, δεν εφτασε ποτε με τη γαλανολευκη στα επίπεδα απόδοσης που ειχε με τον παναθηναικο. Ισως να ηταν ενας από εκεινους τους παικτες που οπως λενε οι ιταλοι οποτε βρισκονται με την εθνικη τους λείπει ο συλλογος τους (να ενας λογος που αποχωρησε νωρις από το αντιπροσωπευτικο συγκροτημα).
Αντιθέτως ο παπαλουκάς ηταν καθοριστικος σε πολλα από τα μεγαλα ματς της εποχης Γιαννακη και φαινοταν παντα πιο ορεξατος απο το διαμαντιδη.

Οι δε συγκρίσεις διαμαντίδη με γκαλη μονο ως αστειο μπορουν να εκληφθουν. Αν καποιοι σοβαρολογουν τοτε ας μου επιτραπει να πω οτι λυπουμαι για την τυφλωση που προκαλει ο οπαδισμος.


βασικα οσον αφορα τους αριθμους δεν υπαρχει σημειο που ο παπαλουκας να μπορει εστω να χτυπησει τον διαμαντιδη. σε κανενα στατιστικο στοιχειο δεν τον φτανει. ο διαμαντιδης ειναι καλυτερος σκορερ(ο παπαλουκας δεν ειχε καν σε καμια σεζον διψηφιο μ.ο ποντων), μακραν καλυτερος σουτερ, καλυτερος σε ριμπαουντ, κλεψιματα, ταπες, καλυτερος σε ρανκινγκ και γενικα σε ολα. μονο στην δημιουργια ηταν καλυτερος ο παπαλουκας(και το λεω παροτι ο διαμαντιδης ειχε περισσοτερες ασσιστ μ.ο).

και πραγματικα δεν μπορω να δω την εθνικη σαν τοσο μεγαλο βαρομετρο στην κριση. αλλωστε στους συλλογους βλεπουμε τους παιχτες σε 60 αγωνες καθε χρονο και στην εθνικη σε καμια 10ρια το πολυ. οσον αφορα το συνολικη παρουσια που λες, αν το αντιλαμβανομαι σωστα εκει ειναι που υπερεχει με διαφορα ο διαμαντιδης. το κυριοτερο σημειο που κανει τοσο μεγαλο τον διαμαντιδη ειναι η διαρκεια. ο παπαλουκας ειχε μια εντυπωσιακη 3τια στην καριερα του αλλα ο διαμαντιδης ηταν dominant στην ευρωπη για σχεδον μια δεκαετια...

τελος ουτε εγω συμφωνω με τις συγκρισεις με τον γκαλη. ο καθενας ηταν ο κορυφαιος της εποχης του αλλα ο γκαλης ειναι αυτος που εκανε το ελληνικο μπασκετ αυτο που ειναι σημερα και του χρωσταμε τα παντα.
thrylos7
QUOTE
και πραγματικα δεν μπορω να δω την εθνικη σαν τοσο μεγαλο βαρομετρο στην κριση. αλλωστε στους συλλογους βλεπουμε τους παιχτες σε 60 αγωνες καθε χρονο και στην εθνικη σε καμια 10ρια το πολυ


Όπως και να το κάνουμε, άλλης σημαντικότητας είναι ημιτελικοί με Γαλλία και ΗΠΑ κι άλλης ματς με τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο...

Βέβαια, το μεγάλο κακό για τον Παπαλουκά είναι ότι κι αυτά τα 60 ματς, στην τριετία (?) της κυριαρχίας του, δεν τα είδε κανείς και αναφέρομαι φυσικά στο ρωσικό πρωτάθλημα. Αν εδώ έχουμε έναν Χατζηγεωργίου να αφιερώνει τη μισή ώρα της μετάδοσης του αγώνα στις αρετές του Διαμαντίδη, την εν λόγω "τριετία" μπορώ να φανταστώ να γίνονται αυτοκτονίες δημοσιογράφων στα γήπεδα της Ρωσίας, από τους αντίστοιχους Χατζηγεωργίου του Παπαλουκά...

Διαφωνώ επίσης με την τριετία. Καλώς ή κακώς στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού έχουν μείνει οι 2 χαμένες βολές, ενώ ο τύπος έκανε μια χαρά χρονιές με την ομάδα, πλην της "άρρωστης" τελευταίας ίσως. Αλλά όταν απαγορεύεται να αποτύχεις, όλα τα άλλα μηδενίζονται. Όταν είσαι οπαδός.. όταν κάνεις μια σύγκριση, βάζεις κι αυτές μέσα.

QUOTE
βασικα οσον αφορα τους αριθμους δεν υπαρχει σημειο που ο παπαλουκας να μπορει εστω να χτυπησει τον διαμαντιδη. σε κανενα στατιστικο στοιχειο δεν τον φτανει.


In fact, σε 40 λεπτά αγώνα, ο Παπαλουκάς είναι καλύτερος και σε κλεψίματα και σε ασσίστ και σε πόντους (ω ναι!), ενώ τα rankings τους είναι παραπλήσια (0,04 πάνω ο Μήτσος). Συνολικά. Στην Euroleague.
Zephyr
QUOTE(thrylos7 @ May 29 2013, 20:09 ) *
Όπως και να το κάνουμε, άλλης σημαντικότητας είναι ημιτελικοί με Γαλλία και ΗΠΑ κι άλλης ματς με τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο...

Βέβαια, το μεγάλο κακό για τον Παπαλουκά είναι ότι κι αυτά τα 60 ματς, στην τριετία (?) της κυριαρχίας του, δεν τα είδε κανείς και αναφέρομαι φυσικά στο ρωσικό πρωτάθλημα. Αν εδώ έχουμε έναν Χατζηγεωργίου να αφιερώνει τη μισή ώρα της μετάδοσης του αγώνα στις αρετές του Διαμαντίδη, την εν λόγω "τριετία" μπορώ να φανταστώ να γίνονται αυτοκτονίες δημοσιογράφων στα γήπεδα της Ρωσίας, από τους αντίστοιχους Χατζηγεωργίου του Παπαλουκά...

Διαφωνώ επίσης με την τριετία. Καλώς ή κακώς στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού έχουν μείνει οι 2 χαμένες βολές, ενώ ο τύπος έκανε μια χαρά χρονιές με την ομάδα, πλην της "άρρωστης" τελευταίας ίσως. Αλλά όταν απαγορεύεται να αποτύχεις, όλα τα άλλα μηδενίζονται. Όταν είσαι οπαδός.. όταν κάνεις μια σύγκριση, βάζεις κι αυτές μέσα.



In fact, σε 40 λεπτά αγώνα, ο Παπαλουκάς είναι καλύτερος και σε κλεψίματα και σε ασσίστ και σε πόντους (ω ναι!), ενώ τα rankings τους είναι παραπλήσια (0,04 πάνω ο Μήτσος). Συνολικά. Στην Euroleague.


Γενικά συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω.
Θα διαφωνήσω μόνο στα του Ολυμπιακού. Ο Παπαλουκάς "έκατσε" πολύ όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό σε σχέση με το μπάσκετ που έπαιζε στην Ρωσία. Βέβαια άλλη ομάδα η μια και άλλη η άλλη, και σίγουρα μπορεί να έφταιγαν άλλα 200 πράγματα που η ομάδα αποτύγχανε συνεχώς, αλλά αναλογικά με τα χρήματα που έπαιρνε και με τις απαιτήσεις του κόσμου, δεν απέδωσε ικανοποιητικά. Και δεν είναι μόνο οι χαμένες βολές, είναι η εν γένει παρουσία του.

Ο Διαμαντίδης είχε μεγαλύτερη διάρκεια ως προς το peak του, συνολικά τον θεωρώ καλύτερο παίχτη από τον Παπαλουκά (καλύτερος σουτέρ + αμυντικός) αλλά αν στο συγκεκριμενοποιήσουμε αυστηρά στον ρόλο του pg, εκεί ο Παπαλουκάς είναι καλύτερος.
bbplayer
QUOTE (thrylos7 @ May 29 2013, 20:09 ) *
. Αν εδώ έχουμε έναν Χατζηγεωργίου να αφιερώνει τη μισή ώρα της μετάδοσης του αγώνα στις αρετές του Διαμαντίδη, την εν λόγω "τριετία" μπορώ να φανταστώ να γίνονται αυτοκτονίες δημοσιογράφων στα γήπεδα της Ρωσίας, από τους αντίστοιχους Χατζηγεωργίου του Παπαλουκά...


Kαλά ο Χάτζη έχει παίξει ρόλο ...πολύ σκοτεινό στην όλη φάση. Μέχρι και τον Νταν Πήτερσον και τους Ισπανούς έχει παραμυθιάσει

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=3...pubid=129352295
thrylos7
Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Χατζηγεωργίου και κανέναν Ιωάννου να μας πουν πόσο καλός είναι ο Διαμαντίδης ή ο Σλούκας ("καλύτερος αμυντικός του Λούκας" θυμάμαι ενδεικτικά). Απλά τόνισα το γεγονός ότι από Παπαλουκά έχουμε χάσει, αναγκαστικά, πολλές εικόνες, πράγμα που σίγουρα δεν είναι υπέρ του, τώρα που έχει περάσει καιρός.
Quincy
QUOTE(thrylos7 @ May 29 2013, 18:09 ) *
Διαφωνώ επίσης με την τριετία. Καλώς ή κακώς στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού έχουν μείνει οι 2 χαμένες βολές, ενώ ο τύπος έκανε μια χαρά χρονιές με την ομάδα, πλην της "άρρωστης" τελευταίας ίσως. Αλλά όταν απαγορεύεται να αποτύχεις, όλα τα άλλα μηδενίζονται. Όταν είσαι οπαδός.. όταν κάνεις μια σύγκριση, βάζεις κι αυτές μέσα.


Αυτό ακριβώς συζητούσα με μια παρέα χτες. Και προσπαθούσαν να τους εξηγήσω το πόση από την υστεροφημία τους έχασαν τόσο ο Παπαλουκάς όσο και ο Γιαννάκης (αν και δεν είναι του τόπικ). Οι μεν οπαδοί του ολυμπιακού του "σούρνουν" το ότι πήρε ένα καράβι λεφτά πήρε μόνο ένα κύπελο. Ενώ οι οπαδοί του Παναθηναικού θυμούνται τον "γαύρο" που ήρθε και τους έβριζε μέσα στο ΟΑΚΑ στον τελικό της Ευρωλίγκας. Τον Παπαλουκά του 05-06-07 τον θυμούνται λίγοι, ή λίγοι τον κρίνουν από κει. Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ πόσο καλυτερος ήταν ο Διαμαντίδης του 11 από τον Παπαλουκά του 06 ώστε να μην μπάινει καν στην σύγκριση. Όποιον και να μου πει κανείς ότι θεωρεί καλύτερο και για όποια κριτήρια εγώ θα το δεχτώ, το ότι ο ένας είναι τόσο καλύτερος που δεν μπαίνει καν στην σύγκριση δεν υπάρχει πουθενά. Αλλά με τα οπαδικά δεν βγαίνει άκρη ρε παιδιά, όποιος (κόκκινος ή πράσινος) πάει να υποστηρίξει έναν από τους 2 παίρνει μαζί του και την ταμπέλα του οπαδού με τα χρωματιστά γυαλιά που δεν μπορεί να δει τίποτα αντικειμενικά
bbplayer
QUOTE (thrylos7 @ May 29 2013, 22:40 ) *
Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Χατζηγεωργίου και κανέναν Ιωάννου να μας πουν πόσο καλός είναι ο Διαμαντίδης ή ο Σλούκας ("καλύτερος αμυντικός του Λούκας" θυμάμαι ενδεικτικά). Απλά τόνισα το γεγονός ότι από Παπαλουκά έχουμε χάσει, αναγκαστικά, πολλές εικόνες, πράγμα που σίγουρα δεν είναι υπέρ του, τώρα που έχει περάσει καιρός.


ναι, οκ, είναι σωστό αυτό που λες
mr. berzelius
QUOTE (thrylos7 @ May 29 2013, 20:09 ) *
Όπως και να το κάνουμε, άλλης σημαντικότητας είναι ημιτελικοί με Γαλλία και ΗΠΑ κι άλλης ματς με τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο...


Ετσι ειναι φιλε μου. Απο τις καλές χρονιες της εθνικης αυτο που θυμομαστε στα μεγαλα ματς είναι τον Παπαλουκα και τον Σπανουλη να βγαζουν ματια και τον Διαμαντίδη στη καλυτερη περιπτωση σε δευτερο ρόλο και στη χειροτερη εξαφανισμενο(τελικος Μουντομπάσκετ). Ακομη και στον ημτελικο με τη Γαλλια μέχρι τη στιγμη του τελευταιου σουτ ηταν μετριότατος.
Anaz
Διαμαντιδης, Παπαλουκας και Σπανουλης ειναι και οι τρεις πολυ κοντα σε αξια και καριερα.
Περα απο τη συζητηση για τον κορυφαιο ομως, ισως το πιο σημαντικο και εντυπωσιακο ειναι το οτι και οι 3 μαζι ειναι οι απολυτοι κυριαρχοι της Ευρωλιγκας την τελευταια 8ετια, εχοντας απο ενα MVP εκαστος και 6/8 τιτλους μαζι με τα αντιστοιχα Final Four MVP, με διαφορετικες ομαδες ο καθενας.. Το επισημαινω, γιατι δεν ξερω αν εχουμε συνειδητοποιησει ποσο σπουδαιο επιτευγμα ειναι.. 77.gif
rchos
Ο Παπαλουκάς τις δύο πρώτες του χρονιές στον Ολυμπιακό έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.Ειδικά την δεύτερη(νομίζω) για ένα τρίμηνο έβγαζε μάτια.Είχα πάθει πλάκα με όσα έβλεπα κάθε βδομάδα στο ΣΕΦ.

Δηστυχώς το αποτέλεσμα και οι μη τίτλοι είναι αυτό που έμεινε και θα θυμούνται όλοι και όχι οι εμφανίσεις του.

Φυσικά αυτό είναι το σημαντικό αλλά το να απαξιώνεται και όλη η προσπάθεια είναι άσχημο.


Προσωπικά χαίρομαι αφάνταστα που δύο χρονιές τον έβλεπα κάθε βδομάδα με την φανέλα της ομάδας μου έστω και χωρίς τίτλο.

Επίσης αυτά που έχει κάνει με την εθνική την τετραετία 2005-2008 είναι εντυπωσιακότατα και δύσκολα να τα ξαναδούμε από παίχτες.

Η σύγκριση τώρα με Διαμαντίδη και Σπανούλη είναι κάπως ανούσια για μένα.Αυτά είναι προσωπικές απόψεις και το σημαντικό είναι πως και οι τρεις είναι τόσο μεγάλοι παίχτες που αδικούνται όταν μπαίνουν στις οπαδικές μικροδιαφορές.Όλοι έχουν επιχειρήματα που φαίνονται λογικά για να στηρίξουν το ποιός είναι καλύτερος.
Anaz
QUOTE(Anaz @ May 30 2013, 13:41 ) *
Διαμαντιδης, Παπαλουκας και Σπανουλης ειναι και οι τρεις πολυ κοντα σε αξια και καριερα.
Περα απο τη συζητηση για τον κορυφαιο ομως, ισως το πιο σημαντικο και εντυπωσιακο ειναι το οτι και οι 3 μαζι ειναι οι απολυτοι κυριαρχοι της Ευρωλιγκας την τελευταια 8ετια, εχοντας απο ενα MVP εκαστος και 6/8 τιτλους μαζι με τα αντιστοιχα Final Four MVP, με διαφορετικες ομαδες ο καθενας.. Το επισημαινω, γιατι δεν ξερω αν εχουμε συνειδητοποιησει ποσο σπουδαιο επιτευγμα ειναι.. 77.gif
edit: 7 τιτλους, τα τελευταια 8 χρονια. Απλα το '08 εχασε το MVP ο Τεο απο τον Langdon.
qspock
Καταρχας ας μου επιτραπει να επεκτεινω λιγο το τοπικ και θα εξηγησω το γιατι στο τελος. Ας μου επιτραπει να βαλω και τον Σπανουλη, αφου η συζητηση εχει την ποιοτητα να θεωρηθει ενας υμνος στους 3 μεγαλους ελληνες γκαρντ, κι οχι απλα μια οπαδικη συγκριση του στυλ ο ενας ειναι ο καλυτερος κι ο αλλος τιποτα!

Βαζοντας λοιπον και τον Σπανουλη μεσα, εχουμε τους 3 κορυφαιους γκαρντ οι οποιοι πηραν τα παντα, κυριολεκτικα κυριαρχησαν, και οταν ηταν μαζι η ομαδα μας νικησε σε εκεινο τον αλησμονητο ημιτελικο την ΗΠΑ του τιμ του Σιζεφσκι. Δειτε μονο απο το 2006, αυτη η Αμερικη ποσες φορες εχασε. ΚΑΜΙΑ! Ουτε καν κοντεψε να χασει, αφου τα περισσοτερα αν οχι ολα τα πηρε πολλα με λιγα. Εμεις τους βαλαμε γυαλια, σε εκεινο το ματς φυσικα ο Τεο ηταν ο Κορυφαιος (μαζι με τον Σοφο το οποιο ταιζε ο Τεο).

Θα συμφωνησω πως ο Παπαλουκας αδικειται απο το γεγονος πως δεν τον ειδαμε στα κορυφαια του αφου επαιζε στην ΤΣΣΚΑ. Οσοι κλεφτοεβλεπαν μερικα ματς της Ρωσικης ομαδας, θα καταλαβαιναν τι εκανε ο Τεο. Ηταν χαρμα οφθαλμου και στην αμυνα και στην οργανωση.

Παμε στη συγκριση, με δεδομενο πως θα παρω και τους 3 στα καλυτερα τους. Τους Σπανουλη και Διαμαντιδη στο παρον, και τον Τεο λιγα χρονια πισω: Οργανωτικα ο Παπαλουκας ειναι λοιπον ανωτερος, αφου καταφερνε να εφαρμοσει καλυτερα απο καθε αλλον αυτα που ειχε στο μυαλο του και με σαφως καλυτερο ποσοστο επιτυχιας και λαθων. Ηταν -αν μη τι αλλο- παιχτης μυαλου. Ισως απο τους καλυτερους ολων των εποχων κατα τη γνωμη μου. Αρα σαν οργανωτης ειναι ξεκαθαρο: Ηταν καλυτερος.

Απο κει και περα:

Στην αμυνα και δη στα κλεψιματα δεν υστερουσε εναντι του χταποδοιου Διαμαντιδη, αφου και παλι εκει δουλευε το μυαλο γρηογορτερα απο τον αντιπαλο και τον βοηθουσε και το μεγαλο για ασσο υψος. Ο Διαμαντιδης φυσικα στον τομεα της αμυνας κερδιζει (στο νημα) λογω των εντυπωσιακων φυσικων προσοντων. Ο Σπανουλης, αν και μπορει να παιξει καταπληκτικη αμυνα (τον ειδατε στο final four, μεχρι και ταπα εριξε!) δεν το κανει στους περισσοτερους αγωνες κανοντας οικονομια δυναμεων και θυμιζοντας εδω το ιερο μας τερας τον Γκαλη. Εδω λοιπον ο Σπανουλης υστερει.

Στην εκτελεση: Στην τριπλα, coast to coast, μπασιμο ο Παπαλουκας ηταν καλυτερος των αλλων δυο. Ηταν απλα αποτελεσματικοτερος και γυρισε απο μονος τους ουκ ολιγα ματς με την εθνικη που ηταν απο χερι χαμενα (Γαλλια 05, Σλοβενια 07 κλπ) Εκει που υστερουσε ΠΟΛΥ ηταν φυσικα στο σουτ. Ηταν παντα το αδυνατο σημειο του, αν και σε ποσοστα δεν ηταν τοσο χαλια, το θεμα ειναι πως το στυλ του ηταν καπως παραξενο και δεν τον βοηθησε ποτε. Εκει χανει πολλους ποντους.
Ομως, ο Τεο, σε αντιθεση με τους αλλους 2, δεν υπηρξε ποτε κομπο γκαρντ. Ηταν καθαρος ασσος. Κι εκει ειναι που επικρατει.

Εκει που πλεονεκτουν ο Διαμαντιδης και ο Σπανουλης ειναι τα αθλητικα προσοντα. Και δε μιλαω για το μποι αφου ο Τεο το εχει πλουσιο. Ο Τεο ουσιαστικα απο το 2008 που σταματησε απο την εθνικη αλλαξε. Βαρυνε και δεν ηταν ποτε ο ιδιος. Προσωπικα νομιζω πως το γεγονος οτι σταματησε να παιζει τα καλοκαιρια τον επηρεασε. Και το ιδιο θα συνεβαινε και στον Διαμαντιδη αν δεν ειχε την τυχη να παιζει στον ΠΑΟ που ειναι καθε χρονο ανταγωνιστικος στην Ευρωλιγκα, με αποτελεσμα να βρισκει τη φορμα του. Ο Διαμαντιδης απο τοτε που σταματησε απο την εθνικη εχει τραυματιστει καμποσες φορες και παντα δυσκολευεται να βρει τη φορμα του, ειδικα μετα τις καλοκαιρινες διακοπες. Δεν ειναι τυχαιο αυτο. Φυσικα, οταν βρισκει τη φορμα του, ειναι παιχτης ορχηστρα, αυτος που θαυμασε ολη η Ευρωπη φετος απεναντι στην Μπαρτσα. Δυστυχως δεν ειχε την στηριξη απο τον παγκο (οπως προπερσι με τον Καλαθη) για να ολοκληρωσει την προσπαθεια ο ΠΑΟ. Και ο Διαμαντιδης την χρειαζεται αυτη τη στηριξη.

Αυτος που διαπρεπει στον τομεα λοιπον της δουλειας ειναι ο Σπανουλης. Σαν χαρακτηρας ειναι διαφορετικος απο τους παραπανω. Το κυριο χαρακτηριστικο του ειναι πως δουλευε και δουλευει σαν σκυλι, και λατρευει το αθλημα περισσοτερο απο τους αλλους 2. Αυτο αποδεικνυει και η αφοσιωση του στην εθνικη. Αντιστοιχη αφοσιωση εδειχνε και Π. Γιαννακης, θυμαμαι το 96 στην Ατλαντα στο φιναλε της καριερας του εβαζε 30ρες... Το νευρο και ψυχη που βγαζουν αυτοι οι 2, ειναι παραδειγμα προς μιμηση. Και αφου μιλαμε για ιερα τερατα του μπασκετ, τα προτυπα που δινουν ειναι σημαντικα. Η αφοσιωση στην εθνικη ειναι ενα ζητημα που δεν μπορει να παρακαμφθει ετσι ευκολα.

Ο Παπαλουκας εγινε μαυρο προβατο απο τοτε που διαλεξε να μην κατεβει στην εθνικη. Αδικησε τον ευαυτο του και η καριερα του τελειωσε αδοξα, διχως να του αξιζει. Ειμαι σιγουρος πως το εχει μετανοιωσει, και θα το δηλωσει πιστευω κι ανοιχτα.

Επισης. Παμε στον Διαμαντιδη. Ουδεποτε εχει αποδειχθει αυτο που ισχυριζεται (και πολλοι αλλοι στην σημερον ημερα). Οτι δηλαδη δεν αντεχει να παιζει και στην εθνικη και θελει να αφοσιωθει στην ομαδα του. Αυτο ειναι ενα ωραιο παραμυθι, για να κανουμε διακοπες αφου βαριομαστε να παιζουμε. Κι αφου το συμβολαιο ειναι σιγουρο. Δεν υπαρχει κουραση. Υπαρχει καρδια και θεληση. Οσοι εβλεπαν τον Γιαννακη, καταλαβαινουν. Ο Σπανουλης δηλαδη ειναι πεσμενος επειδει παιζει στην εθνικη και κουραζεται?
Αυτα ειναι παραμυθια της χαλιμας. Ο,τι ισχυει για τον Διαμαντιδη ισχυει και για τον Σπανουλη. Εγω λεω ΕΥΤΥΧΩΣ που υπαρχει αυτος, τα νεα παιδια να ακολουθησουν το δικο του παραδειγμα και οχι του Παπαλουκα ή του Διαμαντιδη.

Βλεπετε τι γινεται στην εθνικη καθε καλοκαιρι απο τοτε που σταματησε ο Παπαλουκας κι ο Διαμαντιδης. Απουσιες συνεχεια. Τρομαζουμε να κατεβασουμε ομαδα. Και ολοι ξαφνικα τα βαλανε με τη FIBA και τις διοργανωσεις. Λες και παλια δεν παιζανε τα καλοκαιρια. Παλιοτερα ειχαμε απουσιες μονον απο τραυματισμους. Εξαιρεση μονον ο μεγαλος Γκαλης που στερησε την εθνικη μας απο καποια χρονια παραπανω με τετοια τερτιπια. Και λογω της ιδιοτροπιας του, βρηκε το ιδιο και στον συλλογο του και εκοψε το μπασκετ. Που θελω να καταληξω? Εφυγε τελικα με εναν οχι ωραιο τροπο... τελειως αδοξα.

Ας τα βλεπουν αυτα οι νεοτεροι παιχτες, κι ας κανουν καριερα - παραδειγμα προς μιμηση.
Δειτε που εχει φτασει ο Σπανουλης. Κορυφαιος ολων (σε αποτελεσματα τα τελευταια χρονια) κι αξεπεραστος. Γιατι? Γιατι θα συνεχισει και θα τα δινει ολα οσο μπορει. Διχως να θελω να μειωσω κανεναν, νομιζω πως το αποτελεσμα βγαζει νικητη τον Σπανουλη. Δευτερη χρονια πρωταθλητης ευρωλιγκας κι MVP. Και το βασικοτερο: Ολοι ξερουν οτι θα συνεχισει ακαθεκτος. Αναρρωτηθηκε κανεις τι παραπανω εχει απο τους αλλους 2 και φτανει πιο ευκολα στην επιτυχια και τη δοξα?

Σκεφτειτε το...
mr. berzelius
Μπραβο φιλε μου, πολύ ωραια αναλυση!
bbplayer
QUOTE (qspock @ May 30 2013, 21:08 ) *
Επισης. Παμε στον Διαμαντιδη. Ουδεποτε εχει αποδειχθει αυτο που ισχυριζεται (και πολλοι αλλοι στην σημερον ημερα). Οτι δηλαδη δεν αντεχει να παιζει και στην εθνικη και θελει να αφοσιωθει στην ομαδα του. Αυτο ειναι ενα ωραιο παραμυθι, για να κανουμε διακοπες αφου βαριομαστε να παιζουμε. Κι αφου το συμβολαιο ειναι σιγουρο. Δεν υπαρχει κουραση. Υπαρχει καρδια και θεληση. Οσοι εβλεπαν τον Γιαννακη, καταλαβαινουν. Ο Σπανουλης δηλαδη ειναι πεσμενος επειδει παιζει στην εθνικη και κουραζεται?
Αυτα ειναι παραμυθια της χαλιμας. Ο,τι ισχυει για τον Διαμαντιδη ισχυει και για τον Σπανουλη. Εγω λεω ΕΥΤΥΧΩΣ που υπαρχει αυτος, τα νεα παιδια να ακολουθησουν το δικο του παραδειγμα και οχι του Παπαλουκα ή του Διαμαντιδη.

Βλεπετε τι γινεται στην εθνικη καθε καλοκαιρι απο τοτε που σταματησε ο Παπαλουκας κι ο Διαμαντιδης. Απουσιες συνεχεια. Τρομαζουμε να κατεβασουμε ομαδα. Και ολοι ξαφνικα τα βαλανε με τη FIBA και τις διοργανωσεις. Λες και παλια δεν παιζανε τα καλοκαιρια. Παλιοτερα ειχαμε απουσιες μονον απο τραυματισμους. Εξαιρεση μονον ο μεγαλος Γκαλης που στερησε την εθνικη μας απο καποια χρονια παραπανω με τετοια τερτιπια. Και λογω της ιδιοτροπιας του, βρηκε το ιδιο και στον συλλογο του και εκοψε το μπασκετ. Που θελω να καταληξω? Εφυγε τελικα με εναν οχι ωραιο τροπο... τελειως αδοξα.

Ας τα βλεπουν αυτα οι νεοτεροι παιχτες, κι ας κανουν καριερα - παραδειγμα προς μιμηση.
Δειτε που εχει φτασει ο Σπανουλης. Κορυφαιος ολων (σε αποτελεσματα τα τελευταια χρονια) κι αξεπεραστος. Γιατι? Γιατι θα συνεχισει και θα τα δινει ολα οσο μπορει. Διχως να θελω να μειωσω κανεναν, νομιζω πως το αποτελεσμα βγαζει νικητη τον Σπανουλη. Δευτερη χρονια πρωταθλητης ευρωλιγκας κι MVP. Και το βασικοτερο: Ολοι ξερουν οτι θα συνεχισει ακαθεκτος. Αναρρωτηθηκε κανεις τι παραπανω εχει απο τους αλλους 2 και φτανει πιο ευκολα στην επιτυχια και τη δοξα?

Σκεφτειτε το...




Καμια μα καμια σχέση. Κυριολεκτικά όμως.

Ο ΔΔ είναι κατεξοχήν προϊόν δουλειάς και επαγγελματισμού. Η εξέλιξή του ήταν αυτή που ήταν επειδή δούλευε σα σκύλος.

Το καλοκαίρι του 2005 το έβγαλε στο κλειστό της Καστοριάς κάνοντας προπονήσεις και σουτ. Πρόπερσι που ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρωτάθλημα χωρίς το ΔΔ εξαιτίας του διαστρέμματος που δεν τον άφησε να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς, κυκλοφορούσαν φωτο από το ΔΔ να κάνει ατομικές στο ΟΑΚΑ και τον Σπανούλη να παίζει ρακέτες στη Μύκονο. Μη λέμε ότι θέλουμε!

Ο ΔΔ το μόνο που δεν έχει κάνει στην καριέρα του είναι να αλλάζει τις λάμπες στο ΟΑΚΑ. Τι σχέση έχει ο αγωνιστική συμπεριφορά του ΔΔ με Παπ και Σπαν? Είναι το ίδιο να παίζεις 35λεπτα και να λυσσάς στην άμυνα στα ριμπάουντ να οργανώνεις και να εκτελείς και το ίδιο να έρχεσαι από πάγκο και να παίζεις 20λεπτα όπως έκανε ο Παπ στη Ρωσία? Πότε κρίθηκαν ματς από Σπαν και Παπ και στις εσωτερικές διοργανώσεις και στην Ευρώπη από κλεψίματά τους, από επιθετικά ριμπάουντ και από κοψίματα? χώρια τα buzzer

προσωπικα με αυτά τα "vs" δεν τα πάω καλά. Αλλά καλό είναι να μην αγνοούνται πράγματα προφανέστατα. Σαφώς και ο ΔΔ καταλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια στο παρκέ απ ότι οι άλλοι δύο.
Ακόμα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αγανακτήσει φέτος με την άμυνα που έπαιζε ο Σπαν στα αντίπαλα γκαρντ, υπάρχουν τα σχετικά ποστ για όποιον ενδιαφέρεται. Λογικό είναι να εμφανίζεται πιο ξεκούραστος και πιο φρέσκος.

Aυτό με τους τραυματισμούς επίσης δεν το καταλαβαίνω. Ο ΔΔ είχε ένα σοβαρό τραυματισμό όντας παίχτης της ΕΟ. Δεν άρχισαν οι τραυματισμοί του όταν σταμάτησε από την ΕΟ. Κάτι διατρέμματα είχε και κάτι προσαγωγούς που είναι λογικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι με τα χρόνια οι καταπονήσεις κάνουν πολύ περισσότερο αισθητές την παρουσίας τους. Ο Τσάρτσα π.χ είχε χιλιοσακατευτεί στους τραυματισμούς συμμετέχοντας τα καλοκαίρια στην ΕΟ.
kseplenhs
QUOTE(bbplayer @ May 31 2013, 10:11 ) *
Ο ΔΔ το μόνο που δεν έχει κάνει στην καριέρα του είναι να αλλάζει τις λάμπες στο ΟΑΚΑ. Τι σχέση έχει ο αγωνιστική συμπεριφορά του ΔΔ με Παπ και Σπαν? Είναι το ίδιο να παίζεις 35λεπτα και να λυσσάς στην άμυνα στα ριμπάουντ να οργανώνεις και να εκτελείς και το ίδιο να έρχεσαι από πάγκο και να παίζεις 20λεπτα όπως έκανε ο Παπ στη Ρωσία? Πότε κρίθηκαν ματς από Σπαν και Παπ και στις εσωτερικές διοργανώσεις και στην Ευρώπη από κλεψίματά τους, από επιθετικά ριμπάουντ και από κοψίματα? χώρια τα buzzer

προσωπικα με αυτά τα "vs" δεν τα πάω καλά. Αλλά καλό είναι να μην αγνοούνται πράγματα προφανέστατα. Σαφώς και ο ΔΔ καταλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια στο παρκέ απ ότι οι άλλοι δύο.

Επίσης αυτό έχει και μια άλλη ανάγνωση.Πως ο διαμαντίδης σε σχέση με τους άλλους 2 είναι ο πιο βολικός στο να μην παίρνει την μπάλα στην επίθεση στη συχνότητα που το κάνουν αυτοί.Δεν τον πολυχαλάει δλδ να κάθεται στη γωνία και οι άλλοι να ξεκινάνε την επίθεση όπως έκανε στον παο μέχρι το 2010 με σπανουλη σάρας(και λάκοβιτς πριν φύγει και προ σάρας εποχή) αλλά και στην εθνική με σπανούλη παπαλουκά.

Ειδικά ο σπανούλης λόγω χαρακτήρα μπορεί να την ζητάει και σε κάθε επίθεση τη μπάλα όσο βρίσκεται στο παρκέ.Οπότε καλό είναι στο θέμα ποιος βγάζει την περισσότερη ενέργεια,να το χωρίσουμε σε άμυνα και επίθεση.
lakersdynasty
QUOTE(kseplenhs @ May 31 2013, 11:26 ) *
Επίσης αυτό έχει και μια άλλη ανάγνωση.Πως ο διαμαντίδης σε σχέση με τους άλλους 2 είναι ο πιο βολικός στο να μην παίρνει την μπάλα στην επίθεση στη συχνότητα που το κάνουν αυτοί.Δεν τον πολυχαλάει δλδ να κάθεται στη γωνία και οι άλλοι να ξεκινάνε την επίθεση όπως έκανε στον παο μέχρι το 2010 με σπανουλη σάρας(και λάκοβιτς πριν φύγει και προ σάρας εποχή) αλλά και στην εθνική με σπανούλη παπαλουκά.

Ειδικά ο σπανούλης λόγω χαρακτήρα μπορεί να την ζητάει και σε κάθε επίθεση τη μπάλα όσο βρίσκεται στο παρκέ.Οπότε καλό είναι στο θέμα ποιος βγάζει την περισσότερη ενέργεια,να το χωρίσουμε σε άμυνα και επίθεση.


Ο ΔΔ ήταν σε ολο του το prime ενας εξαιρετικός σουτερ μετά απο πάσα και έπαιζε πλάγια με αλλον γκαρντ που να μπορουσε να δημιουργήσει (Παπαλουκας) ή να σκοράρει (Σπανουλης) καλύτερα στο 1 με διείσδυση.

Κάτι που διαβαζεται απλα και ξερα οτι ο ΔΔ βρισκει τροπο να είναι χρησιμος σε 3 θέσεις και οι άλλοι 2 είναι εξαιρετικοι σε ολη τους τη καριέρα σε μια θεση-ρολο.

Ο ΔΔ είναι ο μονος απο τους 3 που εχει τον τρόπο να πάιξει άμυνα και επίθεση σε 3 θέσεις και ο άνθρωπος που κατάφερε να μπει σε All- Eurbasket 5αδα έχοντας σπάσει τα καλάθια γιατί απλούστατα έκανε τα πάντα εκτός αυτόυ αν όχι σε όλους τους αγώνες σχεδον σε όλους.

ΚΑΝΕΙΣ απο τους Παπαλουκα-Σπανουλη δεν έκανε ποτέ του κάτι τέτοιο. Ο Ιβκοβιτς το δοκίμασε έχοντας τους μαζί με τον Τεόντοσιτς και με τον Παπαλουκα στο ρόλο του ΔΔ και κατέληγε να έχει την αντίπαλη άμυνα να έχει τον 1 περιφερειακό της κολλημένο στον ψηλό του ΟΣΦΠ στη ρακέτα.

Καλύτερος περιφερειακός σε άμυνα+επίθεση απο τους 3 είναι ο Διαμαντίδης. Απλά και ξάστερα. Διαβάστε ότι θέλετε όπως θέλετε και με ότι ματογυαλιά θέλετε.

QUOTE
Ολοι ξερουν οτι θα συνεχισει ακαθεκτος. Αναρρωτηθηκε κανεις τι παραπανω εχει απο τους αλλους 2 και φτανει πιο ευκολα στην επιτυχια και τη δοξα?


Δεν χρειάζεται να αναρωτηθουμε. Ξέρουμε. Καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο λόγος για τον οποίο τα παράτησε ο ΔΔ μετά απο αρκετούς τραυματισμούς του. Γιατί; Γιατί οταν οι άλλοι 2 οδηγούσαν στις θέσεις των γκαρντ την Ελλάδα το 2005 ο Σπανούλης ήταν ακόμη σε μικρή ηλικία και με λίγα χιλιόμετρα στο κοντερ σε υψηλό επίπεδο, και μετά απο 2 χρονιές απο αυτό πέρασε μια ολόκληρη χρονιά στο Χιουστον παίζοντας 9 λεπτά ανα αγώνα.

Σαφώς και κοροϊδευόμαστε σε αυτό το τόπικ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.