Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Air Alert 3
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
s0t0s
Γενικά είμαι 1.80 και πάω 4 χρόνια μπάσκετ και έχω φτιάξει και το πάνω σώμα δηλαδή κοιλιακούς πλάτες.... και στα πόδια δεν έχω παράπονο επειδή είναι αρκετά δυνατά αλλά επειδή ακουμπάω μόνο το στεφάνι ρωτάω άμα οι ασκήσεις αυτές του προγράμματος κάνουν καλό η όχι επειδή έχω ακούσει διάφορα
maik23
φυσικα και κανουν καλο.αλλα προσοχη δεν πρεπει να γινονται αυθαιρετα.πρεπει να πας σε εναν ειδικο γυμναστη και μαλιστα να ασχολειται με ειδικοτητα του μπασκετ,ωστε να σου υποδειξει ποτε ,ποσες και ποιες απο αυτες να κανεις.αυτο πρεπει να προσεξεις.χρειαζεται μεθοδος γιατι αν τις κανεις οπως ναναι και οποτε θες και σε οτι ενταση θες,μπορεις να πετυχεις απο το να μην κανεις τιποτα μεχρι να τραυματιστεις.γιαυτο ψαξε βρες γυμναστη μπασκετ και αν δεν υπαρχει στην περιοχη σου ,βρες εναν καλο που να εμπιστευεσαι και ξεκινα.
s0t0s
QUOTE (maik23 @ Jun 7 2012, 01:22 ) *
φυσικα και κανουν καλο.αλλα προσοχη δεν πρεπει να γινονται αυθαιρετα.πρεπει να πας σε εναν ειδικο γυμναστη και μαλιστα να ασχολειται με ειδικοτητα του μπασκετ,ωστε να σου υποδειξει ποτε ,ποσες και ποιες απο αυτες να κανεις.αυτο πρεπει να προσεξεις.χρειαζεται μεθοδος γιατι αν τις κανεις οπως ναναι και οποτε θες και σε οτι ενταση θες,μπορεις να πετυχεις απο το να μην κανεις τιποτα μεχρι να τραυματιστεις.γιαυτο ψαξε βρες γυμναστη μπασκετ και αν δεν υπαρχει στην περιοχη σου ,βρες εναν καλο που να εμπιστευεσαι και ξεκινα.

ok
billyallen34
QUOTE (dizzy_fingers @ Jan 1 2005, 03:00 ) *
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για ένα πρόγραμμα εκγύμνασης των κάτω άκρων, με σκοπό την ενδυνάμωσή τους και παράλληλα την αύξηση του άλματός σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα γόνατά σας η γενικώς με τα πόδια σας, δε θα σας συνιστούσα να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, καθώς οι ασκήσεις αλλά και η συχνότητά του είναι πολύ έντονες. Μία επίσκεψη στο γιατρό πρώτα θα ήταν σοφή.
Επίσης, αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος αρχίζουν να εμφανίζονται πόνοι σε κάποια από τις αρθρώσεις των ποδιών (αστράγαλοι, γόνατα) διακόψτε αμέσως το πρόγραμμα και αν το πρόβλημα επιμένει επισκεπτείτε έναν γιατρό.
Είναι καλύτερα να είστει υγιής και να μην καρφώνετε παρά να τραυματίσετε για πολύ καιρό τα γόνατά σας…
Ο υπογράφων δε φέρει καμία ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό μπορεί να υποστεί κάποιος εκτελώντας αυτό το πρόγραμμα.



Το παρακάτω πρόγραμμα είναι γνωστό και ως Air Alert 3. Άτομα που το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως έχουν κερδίσει σε άλμα μέχρι και 30 ίντσες. Το κέρδος διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται ασφαλώς από πολλά πράγματα όπως ο σωματότυπος, τα γονίδια, η ένταση με την οποία εκτελείται το πρόγραμμα και άλλα

Προτού όμως δείτε το πρόγραμμα, μάθετε πρώτα τις ασκήσεις που θα κάνετε.



-Επιτόπια άλματα (Leap Ups)



Βήμα 1: Σκύψτε στο Ό περίπου των τετρακεφάλων σας με τα χέρια σας μπροστά σας και πηδήξτε.
Βήμα 2: Πηδήξτε περιπου 30 εκατοστά (αν μπορείτε περισσότερο, πηδήξτε περισσότερο) με τα χέρια σας να «κοιτούν» προς τα κάτω και πίσω από σας. Αυτό περιλαμβάνει μία επανάληψη.





-Ανύψωση γάμπας (Calf Raises)


Βήμα 1: Ξεκινήστε με το ένα πόδι στο αέρα και το άλλο να έχει τη φτέρνα του να αιωρείται (χρησιμοποιείστε ένα βιβλίο ή ένα σκαλί)
Βήμα 2: Σηκώστε τον εαυτό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε χρησιμοποιώντας τη μία γάμπα σας μόνο.
Βήμα 3: Επανέρθετε στη στάση 1. Αυτό περικλείει μία επανάληψη.



-Step ups


Βήμα 1:Ξεκινήστε με τον ένα τετρακέφαλο να είναι παράλληλος στο έδαφος.
Βήμα 2: Με όλη σας τη δύναμη, σπρώξτε τον εαυτό σας προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας το πόδι που βρίσκεται πάνω στην καρέκλα.
Step3: Αλλάξτε τη θέση των ποδιών σας στον αέρα.
Step4: Προσγειωθείτε με το αντίθετο πόδι με το οποίο ξεκινήσατε, στην καρέκλα. Αυτό περικλείει μία επανάληψη.


-Thrust ups



Βήμα 1: «Κλειδώστε» τα γονατά σας ώστε αυτά να μη λυγίζουν.
Βήμα 2: Πηδήξτε σε αυτή τη στάση οσο πιο ψηλά γίνεται.
Βήμα 3: Μόλις προσγειωθείτε, εκτοξευθείτε αμέσως πάλι, χωρίς όμως να λυγίστε τα πόδια σας.



-«Κάψιμο»(Burn outs)


Βήμα 1: Σηκωθείτε και σταθείτε στις μύτες των δαχτύλων σας.
Βήμα 2: Όσο πιο γρήγορα μπορείτε πηδήξτε συνεχόμενα για περίπου 3 cm χωρίς να αλλάξει η θέση της γάμπας. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για την ώθηση.



-Squat Hops




Βήμα 1: Για ισορροπία αγκαλιάστε μία μπάλα στο ύψος του στήθους σας.

Βήμα 2: Λυγίστε τα γόνατά σας και φέρτε τους μηρούς σας παράλληλους στο έδαφος και τις γάμπες σας μισοϋψωμένες.

Βήμα 3: Πηδήξτε 9-15 cm ενώ φροντίστε οι μηροί να είναι παράλληλοι στο έδαφος. Όταν προσγειωθείτε, αυτό θα είναι μία επανάληψη.

Βήμα 4: Όταν ακουμπήσετε στο έδαφος φροντίστε να μην αλλάξουν θέση τα πόδια σας και ξαναπηδήξτε.

Βήμα 5: Στο τέλος της τελευταίας επανάληψης του κάθε σετ, πηδήξτε όσο πιο ψηλά και δυνατά γίνεται με τεντωμένα τα πόδια. Για παράδειγμα, αν το ένα σετ έχει 15 επαναλήψεις, κάντε 14 αλματάκια όπως στο βήμα 2 και στο 15ο πηδήξτε όσο πιο ψηλά γίνεται όπως στο βήμα 5. Είναι σημαντικό να βάλετε ολη σας τη δύναμη στο τελευταίο άλμα.



-Γενικές οδηγίες:
Ανάμεσα στα σετ κάνετε διάλλειμα 1-2 λεπτών, κάνοντας μαλάξεις στο μυ που χρησιμοποιείτε εκείνη την ώρα.
Ανάμεσα στις ασκήσεις, μην κάνετε καθόλου διάλλειμα. Προχωρήστε από τη μία άσκηση στην άλλη.
Άλλες ασκήσεις όπως το σπριντ, είναι δεκτές (όχι σε έντονους ρυθμούς όμως) για περεταίρω ενδυνάμωση.
Ακολουθήστε το πρόγραμμα πιστά! Μην κάνετε μία επανάληψη παραπάνω, ακόμα κι αν νιώθετε πως έχετε δυνάμεις. Τέτοιες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό!
Εννοείται πως πριν το πρόγραμμα θα κάνετε ζέσταμα και διατάσεις, ενώ και μετά το πρόγραμμα οι διατάσεις είναι αναγκαίες (αλλιώς θα είστε πιασμένοι την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να μην αποδωσετε όσο μπορείτε στην εκτέλεση της άσκησης).
Τις ημέρες που δεν ασκείστε, βγείτε και παίξτε το αγαπημένο σας άθλημα και πηδήξτε όσο πιο δυνατά και «επιθετικά» μπορείτε.
Όταν τελειώσετε το πρόγραμμα, αν θελήσετε να το επαναλάβετε από την αρχή, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα μήνα ώστε τα πόδια σας να συνέλθουν από τη βαριά άσκηση.



-Το πρόγραμμα των ασκήσεων:



γεια σας και συγχαρητηρια για το προγραμμα....αποφασησα να το κανω....απο ποτε περιπου θα αρχησω να βλεπω αποτελεσματα(ποια εβδομαδα)....ευχαριστω εκ τον προτερον
saboter6
kalispera pedia...eipa na arxisw to programma proxtes(deutera)ekana zestama kai diataseis,meta ekana ts askiseis kai 3ana diataseis kai meta piga kai epe3a basketaki gia kana 2wro..3ipnisa tn epomeni mera kai eixa fovero pono stis gampes p dierkise mexri simera(akoma ponane)...ti na kanw??na synexisw to programa tn epomeni vdomada?
maik23
καταρχην να πας σε γιατρο να σε δει και να ξεκουραστεις.

γιαυτο λεμε να πατε σε ενα σωστο γυμναστη να σας κανει προγραμα.μεσα απο το ιντερνετ με λαθος συμβουλες και του κεφαλιου σου αυτα παθαινεις.μας ρωτατε την γνωμη μας,καθομαστε γραφουμε τοσα πραγματα για να σας βοηθησουμε .απο φιλοτιμο,και εσεις ακουτε τον ευατο σας και κανετε του κεφαλιου σας χωρις καν να λαβετε υποψιν σας κατι απο αυτα που σας λεμε.
ελπιζω τωρα που παθατε να μαθατε.οτι θελουμε το καλο σας και δεν γραφουμε οτι γραφουμε τσαμπα.γιαυτο σας διναμε συμβουλες για να μην παθετε αυτα που παθατε,γιατι τα ιδια καναμε και εμεις και θελουμε να μην τα τραβηξετε και εσεις.αλλα δεν ακουτε.

εκανες ενα μεγαλο λαθος.και εδω παει αυτη η πολυτιμη συμβουλη να πας σε ενα γυμναστη να σου δειξει πως να γυμνασεις τον ευατο σου σωστα και χωρις προβληματα.ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΥΜΑΝΣΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑ 2ΩΡΟ.η καταπονηση ηταν μεγαλη και οι μυς σου υπεστησαν μεγαλυτερη επιβαρυνση αποτι αντεχαν.η επιβαρυνση επρεπε να γινει σταδικα και οχι μπασκετ μετα την γυμναστικη.επρεπε να ξεκουραστεις και την αλλη μερα μπασκετ η' κανα σουτακι το απογευμα και ΓΙΑ ΛΙΓΟ 30'.δεν ειναι αστεια φιλε μου αυτα ,μπορεις να παθεις ανεπανορθωτη ζημια εαν το επαναλαμβανεις το λαθος.ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ !!!!!!!!

μιλαω σε αυτον τον τονο για το καλο σου,μην χαλιεσε!!!
giwrgow96
Γεια σας παιδια icon_wave.gif ειμαι καινουργιος στο φορουμ και καλος σας βρηκα..Λοιπον να γνωριστω tongue.gif Με λενε Γιωργο.Παιζω 5 χρονια μπασκετ και ειμαι τωρα 16,5-17 χρονων. Ειμαι 1.82 νομιζω και παιζω play maker.Το στεφανι εχω αρχησει να το ακουμπαω πολυ ευκολα και με φορα και με κατακορυφο αλμα(φοβαμε να προσπαθησω να κρατηθω γιατι φιλος μου εσπασε το χερι του ετσι και ημουν μπορστα και καταλαβαινετε...).Παρολα αυτα δεν ειμαι σε θεση να καρφωσω.. το δοκιμαζω συχνα αλλα αφηνω την μπαλα και ακουμπαω μετα το στεφανι...Για το προγραμμα τωρα μου φαινεται πολυ καλο και θα ρωτησω τον προπονητη μου να μου πει την αποψη του για το τι πρεπει να κανω και ΑΝ πρεπει να το κανω.Εαν το κανω τελικα πιστευετε σε ποσο καιρο θα υπαρχει διαφορα στο αλμα μου?(δεν το εχω μετρησει ποτε αλλα φανταστειτε οτι φτανω ευκολα το στεφανι).Καποιος μπορει να μου εξηγησει καπως το προγραμμα των ασκησεων γιατι δεν ειμαι και σιγουρος οτι καταλαβα τι ακριβως πρεπει να κανω αν το παρω αποφαση τελικα.



Φιλικα

Γιωργος
gmalamos
QUOTE(giwrgow96 @ Jan 20 2013, 15:48 ) *
Γεια σας παιδια icon_wave.gif ειμαι καινουργιος στο φορουμ και καλος σας βρηκα..Λοιπον να γνωριστω tongue.gif Με λενε Γιωργο.Παιζω 5 χρονια μπασκετ και ειμαι τωρα 16,5-17 χρονων. Ειμαι 1.82 νομιζω και παιζω play maker.Το στεφανι εχω αρχησει να το ακουμπαω πολυ ευκολα και με φορα και με κατακορυφο αλμα(φοβαμε να προσπαθησω να κρατηθω γιατι φιλος μου εσπασε το χερι του ετσι και ημουν μπορστα και καταλαβαινετε...).Παρολα αυτα δεν ειμαι σε θεση να καρφωσω.. το δοκιμαζω συχνα αλλα αφηνω την μπαλα και ακουμπαω μετα το στεφανι...Για το προγραμμα τωρα μου φαινεται πολυ καλο και θα ρωτησω τον προπονητη μου να μου πει την αποψη του για το τι πρεπει να κανω και ΑΝ πρεπει να το κανω.Εαν το κανω τελικα πιστευετε σε ποσο καιρο θα υπαρχει διαφορα στο αλμα μου?(δεν το εχω μετρησει ποτε αλλα φανταστειτε οτι φτανω ευκολα το στεφανι).Καποιος μπορει να μου εξηγησει καπως το προγραμμα των ασκησεων γιατι δεν ειμαι και σιγουρος οτι καταλαβα τι ακριβως πρεπει να κανω αν το παρω αποφαση τελικα.



Φιλικα

Γιωργος


1.82 και να καρφωνεις δεν ειναι ευκολο παντως.ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ!!!!
giwrgow96
QUOTE (gmalamos @ Jan 21 2013, 10:11 ) *
1.82 και να καρφωνεις δεν ειναι ευκολο παντως.ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗ!!!!




ξερω πως ειναι δυσκολο να καρφοσω οπως και ολα τα παιδια στο υψος μου αλλα νομιζω χρειαζομαι γυρω στα 15 εκατοστα για να τα καταφερω με σχετικη ανεση και αποτι λεει το προγραμμα αυτο δινει 3πλασιους ποντους απο οσους χρειαζομαι(Ε δεν θα παρω το ενα τριτο εγω?Τι στο καλο ohmy.gif ). Εννοειται θα ρωτησω τον προπονητη μου αλλα επειδη σε ενα μηνα παιζουμε τελικο μηπως θα με κουρασει και θα νιωθω πιασμενος?Και κατι ακομα ... μπορει καποιος να μου εξηγησει σε pm αν γινεται το προγραμμα γιατι εχω μπερδευτει καπως με τις μερες
Nikos#7
Γεια σας παιδια ειμαι καινουργιος στο forum,καλος σασ βρικα icon_wave.gif .Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με το air alert 3.
Εχω υψος 1.95 ειμαι 77 κυλα και καρφονω σχετικα ανετα αλλα μου φευγει η μπαλα απο τα χερια .θα με βοηθισει το air alert 3 να καρφονω ποιο ευκολα επειδη λογικα θα αποκτησω μεγαλτυτερο αλμα η οχι.ευχαριστω
mar28
παιδιά καλός σας βρήκα.. έχω βάλει στόχο κι εγώ να καρφώσω.. η περίπτωση μου όμως είναι διαφορετική.. πρώτον έχω πάρα πολλά χρόνια να γυμναστώ συστηματικά!! (οπότε το air alert θα ξεκινήσει αργότερα όταν θα είμαι έτοιμος) είμαι 1.86 με άνοιγμα χεριών 1.83 και 107 κιλά!! (θέλω δίαιτα!!!!) το άλμα μου αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι απλά με φόρα ακουμπάω το κάτω μέρος απο το στεφάνι (τους κρίκους που δένεται το διχτάκι) η ερώτηση μου είναι η εξής.. αν χάσω κιλά μετά απο καιρό αλλάζοντας φυσικά τον τρόπο ζωής και με πολύ γυμναστική + ένα πρόγραμμα σαν το air alert, θα υπάρχει περίπτωση να καρφώσω ή είναι αδύνατο? πόσο θα μπορέσω να αυξήσω το άλμα μου? ευχαριστώ!!
jovan
Τίποτα δεν είναι αδύνατο αλλά πρέπει να ξέρετε οτι στο πόσο άλμα έχεις παίζει μεγάλο ρόλο τα γονίδια!
Εγώ πάντως ξέρω και άτομα 1,75 που καρφώνουν αλλά αυτά είναι σπάνιες περιπτώσεις.
johnisimo
Καλησπερα παιδες... Και εγω καινουριος... Επειδη εχω ξεκινησει το αιρ αλερτ... Θα πρεπει πρωτα απο ολα να βρειτε καποιες διορθωσεις που υπαρχουν για καποιες απο τις ασκησεις... Ειμαι στην τριτη βδομαδα και εχω δει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα... Οχι μονο στο αλμα αλλα και στην δυναμη και την ταχυτητα μου... Ειμαι 16 χρονων , 1.84 , 85 κιλα και απεχω απο το να καρφωσω 3-4 ποντους... wos_sport5.gif Ειναι θεμα χρονου... smiley.gif οταν ξεκινησα απλα ακουμπουσα το στεφανι με τα ακροδαχτυλα... sad.gif
saboter6
ti exeis dei diafora apo tin triti evdomada?
apostolis97
geia sas paidia...skeutomai na arxhsw to programma to kalokairi...pistevw dn uparxei ousiastikh diafora sto programma apo ta almata tou mpasket kai tou volley mias kai paizw volley...eimai 1,84 exw epitopio alma kapou stous 64 pontous me proswpiko mou metrima...ean to akolouthisw pista kai me prosoxh mexri to telos tha dw diaforaa h tha prepei na to epanalavw kai alles fores?...
bazoukas
QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 1 2005, 03:00 ) *
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για ένα πρόγραμμα εκγύμνασης των κάτω άκρων, με σκοπό την ενδυνάμωσή τους και παράλληλα την αύξηση του άλματός σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα γόνατά σας η γενικώς με τα πόδια σας, δε θα σας συνιστούσα να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, καθώς οι ασκήσεις αλλά και η συχνότητά του είναι πολύ έντονες. Μία επίσκεψη στο γιατρό πρώτα θα ήταν σοφή.
Επίσης, αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος αρχίζουν να εμφανίζονται πόνοι σε κάποια από τις αρθρώσεις των ποδιών (αστράγαλοι, γόνατα) διακόψτε αμέσως το πρόγραμμα και αν το πρόβλημα επιμένει επισκεπτείτε έναν γιατρό.
Είναι καλύτερα να είστει υγιής και να μην καρφώνετε παρά να τραυματίσετε για πολύ καιρό τα γόνατά σας…
Ο υπογράφων δε φέρει καμία ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό μπορεί να υποστεί κάποιος εκτελώντας αυτό το πρόγραμμα.



Το παρακάτω πρόγραμμα είναι γνωστό και ως Air Alert 3. Άτομα που το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως έχουν κερδίσει σε άλμα μέχρι και 30 ίντσες. Το κέρδος διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται ασφαλώς από πολλά πράγματα όπως ο σωματότυπος, τα γονίδια, η ένταση με την οποία εκτελείται το πρόγραμμα και άλλα…

Προτού όμως δείτε το πρόγραμμα, μάθετε πρώτα τις ασκήσεις που θα κάνετε.



-Επιτόπια άλματα (Leap Ups)



Βήμα 1: Σκύψτε στο Ό περίπου των τετρακεφάλων σας με τα χέρια σας μπροστά σας και πηδήξτε.
Βήμα 2: Πηδήξτε περιπου 30 εκατοστά (αν μπορείτε περισσότερο, πηδήξτε περισσότερο) με τα χέρια σας να «κοιτούν» προς τα κάτω και πίσω από σας. Αυτό περιλαμβάνει μία επανάληψη.





-Ανύψωση γάμπας (Calf Raises)


Βήμα 1: Ξεκινήστε με το ένα πόδι στο αέρα και το άλλο να έχει τη φτέρνα του να αιωρείται (χρησιμοποιείστε ένα βιβλίο ή ένα σκαλί)
Βήμα 2: Σηκώστε τον εαυτό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε χρησιμοποιώντας τη μία γάμπα σας μόνο.
Βήμα 3: Επανέρθετε στη στάση 1. Αυτό περικλείει μία επανάληψη.



-Step ups


Βήμα 1:Ξεκινήστε με τον ένα τετρακέφαλο να είναι παράλληλος στο έδαφος.
Βήμα 2: Με όλη σας τη δύναμη, σπρώξτε τον εαυτό σας προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας το πόδι που βρίσκεται πάνω στην καρέκλα.
Step3: Αλλάξτε τη θέση των ποδιών σας στον αέρα.
Step4: Προσγειωθείτε με το αντίθετο πόδι με το οποίο ξεκινήσατε, στην καρέκλα. Αυτό περικλείει μία επανάληψη.


-Thrust ups



Βήμα 1: «Κλειδώστε» τα γονατά σας ώστε αυτά να μη λυγίζουν.
Βήμα 2: Πηδήξτε σε αυτή τη στάση οσο πιο ψηλά γίνεται.
Βήμα 3: Μόλις προσγειωθείτε, εκτοξευθείτε αμέσως πάλι, χωρίς όμως να λυγίστε τα πόδια σας.



-«Κάψιμο»(Burn outs)


Βήμα 1: Σηκωθείτε και σταθείτε στις μύτες των δαχτύλων σας.
Βήμα 2: Όσο πιο γρήγορα μπορείτε πηδήξτε συνεχόμενα για περίπου 3 cm χωρίς να αλλάξει η θέση της γάμπας. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για την ώθηση.



-Squat Hops




Βήμα 1: Για ισορροπία αγκαλιάστε μία μπάλα στο ύψος του στήθους σας.

Βήμα 2: Λυγίστε τα γόνατά σας και φέρτε τους μηρούς σας παράλληλους στο έδαφος και τις γάμπες σας μισοϋψωμένες.

Βήμα 3: Πηδήξτε 9-15 cm ενώ φροντίστε οι μηροί να είναι παράλληλοι στο έδαφος. Όταν προσγειωθείτε, αυτό θα είναι μία επανάληψη.

Βήμα 4: Όταν ακουμπήσετε στο έδαφος φροντίστε να μην αλλάξουν θέση τα πόδια σας και ξαναπηδήξτε.

Βήμα 5: Στο τέλος της τελευταίας επανάληψης του κάθε σετ, πηδήξτε όσο πιο ψηλά και δυνατά γίνεται με τεντωμένα τα πόδια. Για παράδειγμα, αν το ένα σετ έχει 15 επαναλήψεις, κάντε 14 αλματάκια όπως στο βήμα 2 και στο 15ο πηδήξτε όσο πιο ψηλά γίνεται όπως στο βήμα 5. Είναι σημαντικό να βάλετε ολη σας τη δύναμη στο τελευταίο άλμα.



-Γενικές οδηγίες:
Ανάμεσα στα σετ κάνετε διάλλειμα 1-2 λεπτών, κάνοντας μαλάξεις στο μυ που χρησιμοποιείτε εκείνη την ώρα.
Ανάμεσα στις ασκήσεις, μην κάνετε καθόλου διάλλειμα. Προχωρήστε από τη μία άσκηση στην άλλη.
Άλλες ασκήσεις όπως το σπριντ, είναι δεκτές (όχι σε έντονους ρυθμούς όμως) για περεταίρω ενδυνάμωση.
Ακολουθήστε το πρόγραμμα πιστά! Μην κάνετε μία επανάληψη παραπάνω, ακόμα κι αν νιώθετε πως έχετε δυνάμεις. Τέτοιες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό!
Εννοείται πως πριν το πρόγραμμα θα κάνετε ζέσταμα και διατάσεις, ενώ και μετά το πρόγραμμα οι διατάσεις είναι αναγκαίες (αλλιώς θα είστε πιασμένοι την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να μην αποδωσετε όσο μπορείτε στην εκτέλεση της άσκησης).
Τις ημέρες που δεν ασκείστε, βγείτε και παίξτε το αγαπημένο σας άθλημα και πηδήξτε όσο πιο δυνατά και «επιθετικά» μπορείτε.
Όταν τελειώσετε το πρόγραμμα, αν θελήσετε να το επαναλάβετε από την αρχή, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα μήνα ώστε τα πόδια σας να συνέλθουν από τη βαριά άσκηση.



-Το πρόγραμμα των ασκήσεων:

ειμαι 13,5 χρονων 1,82 και 63 κιλα.φτανω την ακρη απο το διχτακι.εχω ενα πρβλημα στα γονατα μου(οστειοχοντριτιδα).θα μου κανει χειροτερα τα γονατα?θα μπορεσω να καρφωσω αν το ακολουθω πιστα?οι πιο πολλοι που εχουν επιγχηρησει το προγραμμα μεχρι ποσα εκατοστα εχουν εξελιξει το αλμα τους?επισης,αν το κανω και δευτερη φορα θα μου εξελιχθει κι'αλλο το αλμα?και τελος,επειδη για το καλοκαιρι εχω βαλει σκοπο να επιγχειρησω ενα προγραμμα προπονησης(αρκετες ωρες προπονησεις,ασκησεις για πλατη,στηθος,χερια,κοιλιακους,αλλα και καποιες επιπροσθετες ασκησεις για τα ποδια,ποδηλατο,βαρη,απο καμια φορα κανενα γυμναστηριο(για ολο το σωμα μου,κολυμπι και αεροβια ασκηση)ολα αυτα θα μου εκαναν κακο ή καλο?μηπως να κανω το προγραμμα και τιποτα αλλο??

QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 1 2005, 03:00 ) *
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για ένα πρόγραμμα εκγύμνασης των κάτω άκρων, με σκοπό την ενδυνάμωσή τους και παράλληλα την αύξηση του άλματός σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα γόνατά σας η γενικώς με τα πόδια σας, δε θα σας συνιστούσα να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, καθώς οι ασκήσεις αλλά και η συχνότητά του είναι πολύ έντονες. Μία επίσκεψη στο γιατρό πρώτα θα ήταν σοφή.
Επίσης, αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος αρχίζουν να εμφανίζονται πόνοι σε κάποια από τις αρθρώσεις των ποδιών (αστράγαλοι, γόνατα) διακόψτε αμέσως το πρόγραμμα και αν το πρόβλημα επιμένει επισκεπτείτε έναν γιατρό.
Είναι καλύτερα να είστει υγιής και να μην καρφώνετε παρά να τραυματίσετε για πολύ καιρό τα γόνατά σας…
Ο υπογράφων δε φέρει καμία ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό μπορεί να υποστεί κάποιος εκτελώντας αυτό το πρόγραμμα.



Το παρακάτω πρόγραμμα είναι γνωστό και ως Air Alert 3. Άτομα που το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν πως έχουν κερδίσει σε άλμα μέχρι και 30 ίντσες. Το κέρδος διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται ασφαλώς από πολλά πράγματα όπως ο σωματότυπος, τα γονίδια, η ένταση με την οποία εκτελείται το πρόγραμμα και άλλα…

Προτού όμως δείτε το πρόγραμμα, μάθετε πρώτα τις ασκήσεις που θα κάνετε.



-Επιτόπια άλματα (Leap Ups)



Βήμα 1: Σκύψτε στο Ό περίπου των τετρακεφάλων σας με τα χέρια σας μπροστά σας και πηδήξτε.
Βήμα 2: Πηδήξτε περιπου 30 εκατοστά (αν μπορείτε περισσότερο, πηδήξτε περισσότερο) με τα χέρια σας να «κοιτούν» προς τα κάτω και πίσω από σας. Αυτό περιλαμβάνει μία επανάληψη.





-Ανύψωση γάμπας (Calf Raises)


Βήμα 1: Ξεκινήστε με το ένα πόδι στο αέρα και το άλλο να έχει τη φτέρνα του να αιωρείται (χρησιμοποιείστε ένα βιβλίο ή ένα σκαλί)
Βήμα 2: Σηκώστε τον εαυτό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε χρησιμοποιώντας τη μία γάμπα σας μόνο.
Βήμα 3: Επανέρθετε στη στάση 1. Αυτό περικλείει μία επανάληψη.



-Step ups


Βήμα 1:Ξεκινήστε με τον ένα τετρακέφαλο να είναι παράλληλος στο έδαφος.
Βήμα 2: Με όλη σας τη δύναμη, σπρώξτε τον εαυτό σας προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας το πόδι που βρίσκεται πάνω στην καρέκλα.
Step3: Αλλάξτε τη θέση των ποδιών σας στον αέρα.
Step4: Προσγειωθείτε με το αντίθετο πόδι με το οποίο ξεκινήσατε, στην καρέκλα. Αυτό περικλείει μία επανάληψη.


-Thrust ups



Βήμα 1: «Κλειδώστε» τα γονατά σας ώστε αυτά να μη λυγίζουν.
Βήμα 2: Πηδήξτε σε αυτή τη στάση οσο πιο ψηλά γίνεται.
Βήμα 3: Μόλις προσγειωθείτε, εκτοξευθείτε αμέσως πάλι, χωρίς όμως να λυγίστε τα πόδια σας.



-«Κάψιμο»(Burn outs)


Βήμα 1: Σηκωθείτε και σταθείτε στις μύτες των δαχτύλων σας.
Βήμα 2: Όσο πιο γρήγορα μπορείτε πηδήξτε συνεχόμενα για περίπου 3 cm χωρίς να αλλάξει η θέση της γάμπας. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για την ώθηση.



-Squat Hops




Βήμα 1: Για ισορροπία αγκαλιάστε μία μπάλα στο ύψος του στήθους σας.

Βήμα 2: Λυγίστε τα γόνατά σας και φέρτε τους μηρούς σας παράλληλους στο έδαφος και τις γάμπες σας μισοϋψωμένες.

Βήμα 3: Πηδήξτε 9-15 cm ενώ φροντίστε οι μηροί να είναι παράλληλοι στο έδαφος. Όταν προσγειωθείτε, αυτό θα είναι μία επανάληψη.

Βήμα 4: Όταν ακουμπήσετε στο έδαφος φροντίστε να μην αλλάξουν θέση τα πόδια σας και ξαναπηδήξτε.

Βήμα 5: Στο τέλος της τελευταίας επανάληψης του κάθε σετ, πηδήξτε όσο πιο ψηλά και δυνατά γίνεται με τεντωμένα τα πόδια. Για παράδειγμα, αν το ένα σετ έχει 15 επαναλήψεις, κάντε 14 αλματάκια όπως στο βήμα 2 και στο 15ο πηδήξτε όσο πιο ψηλά γίνεται όπως στο βήμα 5. Είναι σημαντικό να βάλετε ολη σας τη δύναμη στο τελευταίο άλμα.



-Γενικές οδηγίες:
Ανάμεσα στα σετ κάνετε διάλλειμα 1-2 λεπτών, κάνοντας μαλάξεις στο μυ που χρησιμοποιείτε εκείνη την ώρα.
Ανάμεσα στις ασκήσεις, μην κάνετε καθόλου διάλλειμα. Προχωρήστε από τη μία άσκηση στην άλλη.
Άλλες ασκήσεις όπως το σπριντ, είναι δεκτές (όχι σε έντονους ρυθμούς όμως) για περεταίρω ενδυνάμωση.
Ακολουθήστε το πρόγραμμα πιστά! Μην κάνετε μία επανάληψη παραπάνω, ακόμα κι αν νιώθετε πως έχετε δυνάμεις. Τέτοιες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό!
Εννοείται πως πριν το πρόγραμμα θα κάνετε ζέσταμα και διατάσεις, ενώ και μετά το πρόγραμμα οι διατάσεις είναι αναγκαίες (αλλιώς θα είστε πιασμένοι την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να μην αποδωσετε όσο μπορείτε στην εκτέλεση της άσκησης).
Τις ημέρες που δεν ασκείστε, βγείτε και παίξτε το αγαπημένο σας άθλημα και πηδήξτε όσο πιο δυνατά και «επιθετικά» μπορείτε.
Όταν τελειώσετε το πρόγραμμα, αν θελήσετε να το επαναλάβετε από την αρχή, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον ένα μήνα ώστε τα πόδια σας να συνέλθουν από τη βαριά άσκηση.



-Το πρόγραμμα των ασκήσεων:

ειμαι 13,5 χρονων 1,82 και 63 κιλα.φτανω την ακρη απο το διχτακι.εχω ενα πρβλημα στα γονατα μου(οστειοχοντριτιδα).θα μου κανει χειροτερα τα γονατα?θα μπορεσω να καρφωσω αν το ακολουθω πιστα?οι πιο πολλοι που εχουν επιγχηρησει το προγραμμα μεχρι ποσα εκατοστα εχουν εξελιξει το αλμα τους?επισης,αν το κανω και δευτερη φορα θα μου εξελιχθει κι'αλλο το αλμα?και τελος,επειδη για το καλοκαιρι εχω βαλει σκοπο να επιγχειρησω ενα προγραμμα προπονησης(αρκετες ωρες προπονησεις,ασκησεις για πλατη,στηθος,χερια,κοιλιακους,αλλα και καποιες επιπροσθετες ασκησεις για τα ποδια,ποδηλατο,βαρη,απο καμια φορα κανενα γυμναστηριο(για ολο το σωμα μου,κολυμπι και αεροβια ασκηση)ολα αυτα θα μου εκαναν κακο ή καλο?μηπως να κανω το προγραμμα και τιποτα αλλο??
panos14
γεια σας παιδια, ειμαι νεο μελος... αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ και ηθελα να ρωτησω ποσο αλμα περιπου μπορω να κερδισω (ειμαι 14 χρονων 1.60 υψος 48 κιλα) αν κανω το μισο προγραμμα λογω ανεπαρκειας χρονου δν μπορω να το τελειωσω... ευχαριστω προκαταβολικα
Mr_vespa
Καλησπέρα και από εμένα, είμαι κανούργιο μέλος..Είμαι 19 χρονών , 1.87, και 90 κιλά..πέριση είμουν στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσα..κάρφωνα με το ζώρι είχα φοβερό σουτ και από γ έσκα ήταν να πάω Γ εθνική..το καλοκαίρι έπαθα ένα διάστρεμα 1 μήνα..στο ίδιο πόδι που είχα πάθει πολυ παλιά το ίδιο π΄ραγμα αλλά είχα βγάλει το πόδι μου..διατρεμα 3προς 4 βαθμού..για πολυ λίγο δόξα τον θεό δεν έκοψα τον σύνδεσμους..τέσπα και μόλις γύρισα από τον τραυματισμό άρχισα μόνος μου προετιμασία 5 μέρες και μετά πήγα σε μία τοπική ομάδα να κάνω προετιμασία ώστε να είμαι έτοιμος για την κανονική ομάδα μου..και εκεί μας έβαλαν σπριντ πρωτη προπόνηση κι απόρι λίγο λέει δεν παθαίνετε τίποτα..τεσπα και μετά απο 30-35 λεπτά προπόνηση έπαθα μερικη ρίξη πρόσθιου χιαστού..και έκατσα 2μιση μήνες συνολικά..στην ομάδα στην Γ δεν με πήραν ..γιατί θέλανε έναν παίχτη έτοιμο..όχι τραυματία..και έτσι έκατσα χωρις ομαδα μεχρι τώρα που κάνω προπόνηση με μία Δ έσκα...αλλά με τα πολλά βάροι που είχα κάνει μέσα στο χρονο έχω γινει αργός πολυ..αλλά πάω να καρφωσω αλλά μου κολάει στο στεφάνι.. sad.gif στο σουτ το έχω ακόμα..τρίπλα χάλασε γιατί βαριναν τα χέρια μου..squat κάνω 95 κιλά..και πρέσα 155..τετρακέφαλους το τερματίζω 95 κιλά..και γάμπες 220...Θα κάνω το προγραμμά σε μία δυο εβδομάδες να το δοκιμάσω..αν και το εχω ξανακάνει το 2008 που έφτασα στεφάνει από καθόλου πρέπει να πήρα 3με 4 εκατοστά...

Πέριση είμουν 78,9 κιλά και τώρα 90..και έχω χάσει και 7...από κιλιακούς φέτες χάθηκαν..φένοντε μόνο οι πανω..Δεν με εδιαφέρει ας παίξω και Δ έσκα αλλά να γίνω όπως είμουν..και καλύτερος.. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.