Help - Search - Members - Calendar
Full Version: F1 κανείς;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
sihainas
QUOTE(www.contra.gr)
Πάτρα, Ορχομενός και Γούβες Ηρακλείου ερίζουν για την πίστα της Formula 1

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η δημιουργία πίστας φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, με τρεις περιοχές να έχουν πάρει θέση στη... γραμμή εκκίνησης για να φιλοξενήσουν το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", ο Ορχομενός, η Πάτρα και οι Γούβες Ηρακλείου Κρήτης είναι οι κατάλληλες περιοχές -που καθορίζει το σχετικό Προεδρικό διάταγμα- που έχουν τις τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία και λειτουργία αυτοκινητοδρομίων.

Οι περιοχές που θα επιλεγούν, κρίνεται σκόπιmο να βρίσκονται κοντά σε οδικούς άξονες και δίκτυα συγκοινωνιών, καθώς και σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων από ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 1.000 κλινών. Παράλληλα, η υποψήφια περιοχή πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση το πολύ 120 χιλιομέτρων από κάποιο μεγάλο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πίστα δεν πρόκειται να γίνει στην περιοχή του Ελληνικού -που φάνταζε ως φαβορί- καθώς βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής. Σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα, η πίστα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων από τα όρια οικισμών, σχεδίων πόλεων, παραδοσιακών οικισμών, αρχαιολογικών χώρων, νεώτερων μνημείων, εθνικών δρυμών και βιοτόπων, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των κατοικημένων περιοχών και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων.

Οσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, προβλέπεται ότι η μορφολογία του εδάφους πρέπει να είναι επίπεδη, ενώ οι πίστες πρέπει να έχουν μήκος από 2,5 έως 8 χιλμ. και ελάχιστο πλάτος 12 μέτρων, εκτός της ευθείας εκκίνησης-επιτάχυνσης που πρέπει να είναι άνω των 15 μέτρων.
klearxos
Ρε παιδια συγγνωμη μια ερωτηση ειναι κανεις απο την Πατρα στο forum? Εγω χιλιες κλινες δεν θυμαμαι να εχει η Πατρα. Το Ηρακλειο δεν το συζηταμε εχει της προυποθεσεις αυτες(εχω καποιες αμφιβολιες για το λιμανι-αν μπορει να εξυπηρετησει μεγαλα εμπορικα πλοια οπως η Αθηνα και η Πατρα).
Ωραια το Ελληνικο βγηκε εκτος συναγωνισμου απο την εκκινηση.Οποτε παμε για Ορχομενο.
sihainas
Τι να σου πω αφεντικό... λογικά θα έχει... υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία... άλλωστε μιλάμε και για αποστάσεις 100 χλμ...
trefoil 13
Με την F2007 ο Κίμι
30/1/2007 15:56

Το τιμόνι της F2007 ακούμπησε για πρώτη φορά από τη στιγμή που έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μακ Λάρεν ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο νεαρός Φινλανδός βρέθηκε στην πίστα της Βαλένθια το πρωί της Τρίτης (30/1), παίρνοντας μια πρώτη γεύση του νέου μονοθεσίου της Φεράρι, δείχνοντας έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μονοθέσιο της Σκουντερία.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο καλές καθώς είχε πέσει λίγη βροχή, αυτό το γεγονός πάντως, δεν εμπόδισε τον Φινλανδό να συμπληρώσει τους πρώτους γύρους με τη νέα του ομάδα.

Πριν από αυτή τη δοκιμή, ο Ραϊκόνεν είχε οδηγήσει τη 248 στο Φιοράνο αφού η Φεράρι δεν ήθελε να σπαταλήσει ούτε μία ημέρα δοκιμών του νέου μονοθεσίου της και αυτός ήταν ο λόγος που ο Ραϊκόνεν οδήγησε για πρώτη φορά το τελευταίο αυτοκίνητο της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, ο δοκιμαστής Λούκα Μπαντοέρ βρέθηκε και αυτός στην πίστα οδηγώντας τη 248 αλλά είχε ένα τε-τα-κε με συνέπεια να οδηγηθεί στα πιτ για επισκευές.

Αυτή την εβδομάδα, εννέα θα είναι οι ομάδες που θα παρευρεθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δοκιμών και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν αν δούλεψαν σωστά στη διακοπή αλλά και να κατασκοπεύσουν τα αντίπαλα μονοθέσια.


από sportime.gr
Pierce
QUOTE
Καταιγιστικές είναι οι προτάσεις προς τον Μπέρνι Εκλεστον για περισσότερα γκραν πρι στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ισως αυτή την εβδομάδα ανακοινωθεί αν το Αμπού Ντάμπι θα θέσει τελικά υποψηφιότητα για ένα σικρουί στους δρόμους της πόλης, από το 2008. Ωστόσο, μέχρι τον Απρίλιο πρόκειται να πάρει απόφαση και η Σιγκαπούρη αν μπορεί να πραγματοποιήσει κι αυτή γκραν πρι μέσα στην πόλη, και μάλιστα βραδινό! Την ίδια στιγμή ο Εκλεστον σκέφτεται την περίπτωση να γίνει και δεύτερο γκαρν πρι στις Η.Π.Α., στο Λας Βέγκας ή το Σικάγο, κάτι ανάλογο σαν το αμερικάνικο Champ Car, που διεξάγεται κι αυτό σε δρόμους πόλης. Με όλα αυτά, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι 17 αγώνες φέτος, θα διευρυνθούν του χρόνου.
www.sportfm.gr


γραν πρι βραδινο! αυτα ειναι. θα βαλουν και φωτα στα μονοθεσια? tongue.gif δευτερο στις ΗΠΑ? εδω δεν πατανε στο πρωτο θα πανε στο δευτερο? αν ειναι ας φυγουν απο την ιντιαναπολις και ας πανε στο λας βεγκας. εκει θα γινεται της ποπης σιγουρα παντως
klearxos
Οντως το δευτερο grand prix στην Αμερικη ειναι απο δυσκολο εως αδυνατον. Η περιπτωση ομως μεταφορας απο Ιndianapolis σε Las Vegas πρωτοακουστηκε μετα το καζο του 2005.
liolias
Τι λενε οι Αμερικανποι που θελουν και 2 αγωνες?? Να κανουν πιστα στην Ελλαδα να βγαλουμε κανενα φραγκο...
Pierce
QUOTE
Το ενδιαφέρον της συμπρωτεύουσας για κατασκευή πίστα προδιαγραφών Φόρμουλα 1 αποκάλυψε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για ένα μεγάλο τουριστικό έργο το οποίο θα προσελκύσει το αγοραστικό κοινό, μειώνοντας παράλληλα την ανεργία. Το "παρών" έδωσαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων του νομού Θεσσαλονίκης καθώς και εκπρόσωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Αποφασίσαμε ως νομαρχία να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατασκευή του μοναδικού στην Ελλάδα αυτοκινητόδρομου. Κινηθήκαμε ουσιαστικά και μεθοδικά έχοντας βεβαίως υπόψη μας ότι υποψηφιότητα για την πίστα έχει εκδηλωθεί από την Πάτρα, το Ηράκλειο και τον Ορχόμενο.

Όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και κυρίως με την Φόρμουλα 1 γνωρίζουν παρά πολύ καλά τα οφέλη που προκύπτουν για τις περιοχές οι οποίες διαθέτουν αυτοκινητοδρόμιο. Θυμάστε με πόση επισημότητα ο ίδιος ο τούρκος Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ανάλογο έργο στη γειτονική Κωνσταντινούπολη και βεβαίως όλοι μας μάθαμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στη διάρκεια των αγώνων φόρμουλα 1, που έγιναν εκεί", είπε ο κ. Ψωμιάδης για να καταλήξει.

"Είμαστε έτοιμοι να πείσουμε την κυβέρνηση με επιχειρήματα. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στον τουρισμό και άρα στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Στη διεκδίκηση τόσο μεγάλων έργων δεν χωρούν κομματικές αντιπαλότητες ούτε σκοπιμότητες ούτε αντιπαραθέσεις. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε.

Το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ετήσια διάρκεια θα προσελκύσει επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης αλλά πολλούς περισσότερους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Νοτιοανατολική Ευρώπη λόγω κυρίως γειτνίασης μια και οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μικρές. Πρόταση μας είναι το έργο αυτό να λάβει την επωνυμία «Αυτοκινητοδρόμιο Μακεδονίας» και να καταχωρηθεί παγκοσμίως. Αν δούμε τις βασικότερες των προϋποθέσεων που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα θα δούμε ότι η περιοχή μας είναι εκ των προτέρων η ισχυρότερη υποψηφιότητα.

Με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, με ολοκληρωμένη σύντομα την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων, με σύγχρονα Νοσοκομεία, με ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου, με ξεχωριστούς αρχαιολογικούς χώρους, με μοναδικά παραθαλάσσια θέρετρα και με πλήθος άλλων υποδομών.

Οι παραπάνω προδιαγραφές μας οδηγούν σε αναζήτηση χώρου στο Βορειοδυτικό τμήμα του νομού γι΄ αυτό και βρίσκονται εδώ οι δήμαρχοι Λαγκαδά, Μυγδονίας, Ασσήρου και Λαχανά, με τους οποίους την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με την προεδρία του αναπληρωτή νομάρχη Διονύση Ψωμιάδη".www.sportime.gr
τα λεγα εγω αλλα ποιος με ακουγε? tongue.gif
liolias
Τι αλλο θα μας πει ο Παναγης?? Θελω πολυ να δω τον Αλονσο με 250 στην Τσιμισκη!!!
Alexmei
Forum ενός φίλου


αποκλειστηκά μηχανοκίνητα αλλά θέλει μέλη... όσοι καλοί προσέλθετε peace.gif
Pierce
ποσο κοσμο περιμενεις να δεις στο φορουμ που εχει ως σημα το σημα την mclaren???? 19.gif
forza scuderia. ξεκιναμε την κυριακη smile.gif . αν και κατι μου λεει η BMW θα παει πολυ καλα φετος we will see...
liolias
Αντε καλη αρχη να εχουμε αν και κατι μου λεει οτι φετος ο Αλονσο θα εχει προβληματα με το μονοθεσιο..
Pierce
KIMI KIMI KIMI. ακομα τον ψαχνουν να δουν που ειναι καθως το πηγαινε μαμιωντας το μονοθεσιο.tongue.gif
το γκριντ αυριο θα ειναι ως εξης
1)Ραϊκόνεν (Φεράρι) 1.26.072
2)Αλόνσο (ΜακΛάρεν) 1.26.493
3)Χάιντφελντ (BMW) 1.26.556
4)Χάμιλτον (ΜακΛάρεν) 1.26.755
5)Κούμπιτσα(BMW) 1.27.347
6)Φισικέλα(Ρενό) 1.27.634
7)Ουέμπερ(Ρεντ Μπουλ-Ρενό) 1.27.934
8)Τρούλι(Τογιότα) 1.28.404
9)Σουμάχερ(Τογιότα) 1.28.692
10)Σάτο(Σούπερ Αγκούρι) 1.28.871
11)Ντέιβιντσον(Σούπερ Αγκούρι)
12)Νίκο Ρόσμπεργκ(Γουίλιαμς-Τογιότα)
13)Χάικι Κοβαλάινεν(Ρενό)
14)Τζένσον Μπάτον(Χόντα)
15)Αλεξάντερ Βουρτς(Ουίλιαμς-Τογιότα)
16)Φελίπε Μάσα(Φεράρι)
17)Ρούμπενς Μπαρικέλο(Χόντα)
18)Σκοτ Σπιντ(STR-Φεράρι)
19)Ντέιβιντ Κούλτχαρντ(Ρεντ Μπουλ Ρενό)
20)Βιταντόνιο Λιούτσι(STR-Φεράρι)
21)Άντριαν Σούτιλ(Σπάικερ-Φεράρι)
22)Κρίστγιαν Άλμπερς(Σπάικερ-Φεράρι)


δεν ξερω για σας παντως εγω θα κατσω να το δω live καθως η αυστραλια ειναι η αγαπημενη μου πιστα(μαζι με το μονακο).(στο ps2 εχω κανει 1 λεπτο και 20 δευτερα... tongue.gif )
Igor
Ο Μπατον γιατι 14|???? Πρεπει να παει σε μια καλυτερη ομαδα να δει προκοπη. Ειναι απο τους καλυτερους οδηγους.
thrylos7
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου αυτή την περίοδο, η περσινή Midland (αυτή που εξαγόρασε την Jordan) ποια είναι; Ή μήπως δεν υπάρχει καν;

Ποιος Σουμάχερ... Η μεγαλύτερη απουσία στην F1 είναι ο Eddie Jordan... (τα τελευταία 2 χρόνια.. biggrin.gif )

Edit: ΟΚ, το βρήκα, η Σπάικερ αγόρασε τη Μίντλαντ...
klearxos
Καλημερα.
Ανετη νικη σημερα για τον Κιμι. Απο την αρχη δεν εχασε καθολου το προβαδισμα. Πολυ καλος τελικα ο μικρος Χαμιλτον της McLaren, πολυ καλη αλλα ατυχη η BMW με τον Χειντφιλντ να τερματιζει 4ος και τον Κουμπιτσα να εγκαταλειπει οντας 5ος! Οχι και το καλυτερο ξεκινημα για τη Renault του Μπριατορε (αρκετα λαθη ο Κοβαλαινεν-απαρατηρητος ο Φισικελα) Καλο πλασαρισμα του Ροσμπεργκ οπως και του Μασα αν υπολογισουμε οτι ξεκινησε τελευταιος!. Απογοητευση για Honda, ενω Spyker, Toso Rosso, Red Bull, Super Aguri μαλλον εχουν διακοσμητικο ρολο.

Αγωνας χωρις ιδιαιτερες συγκινησεις...Λογικο βεβαια αν σκεφτουμε οτι ολοι θελουν να ξεκινησουν με το δεξι.

Καλουτσικη η μεταδοση του Alpha με guest star εναν παλικαρι-που δεν θυμαμαι το ονομα του-οδηγο!

Επομενος αγωνας ανημερα Πασχα(ποιος θα ξυπνησει για την απευθειας μεταδοση? smiley.gif ) απο τη Μαλαισια.
Pierce
SPOILER....

οχι για μενα φυσικα που καθισα και το ειδα live αλλα για τους υπόλοιπους. αλλα μιας και ποσταρες ας γραψω και εγω την γνωμη μου




ΚΙΜΙ smiley.gif

αν ανεβει και ο μασα και οι δυο κουπες θα πανε ακοπα στο μαρανελο
πολυ θετικος ο χαμιλτον σιγουρα εχει λαμπρο μελλον μπροστα .(φαινοταν και απο τις μικρες κατηγοριες το ταλεντο του).
Das Kapital
KIMI OE OE OE
trefoil 13
QUOTE(lebron15 @ Mar 18 2007, 10:47 PM) *
KIMI OE OE OE

Kαι εγώ μαζί σου.
Αλλά δεν τον μπορώ στα κόκκινα... sad.gif
klearxos
QUOTE(pierce21 @ Mar 18 2007, 02:20 PM) *
SPOILER....

οχι για μενα φυσικα που καθισα και το ειδα live αλλα για τους υπόλοιπους. αλλα μιας και ποσταρες ας γραψω και εγω την γνωμη μου
ΚΙΜΙ smiley.gif



Sorry! sad.gif
Ουτε που το σκεφτηκα! Μολις ειχα ακουσει τις ειδησεις καπου και ανεφεραν το αποτελεσμα οποτε λεω ας ποσταρω!

Συγγνωμη και παλι σε ολους οσους τους χαλασα την εκπληξη!
Keyser_Soze
Παιδιά η Μακλάρεν θα κάνει παπάδες φέτος!! Ο Χάμιλτον φαίνεται τρελή ταλεντάρα και σε συνδιασμό με την αναγνωρισμένη τεράστια αξία του Αλόνζο θα τρελάνει κόσμο!
Das Kapital
QUOTE(trefoil 13 @ Mar 18 2007, 11:04 PM) *
Kαι εγώ μαζί σου.
Αλλά δεν τον μπορώ στα κόκκινα... sad.gif

Εγω λεω ΚΙΜΙ γιατι ειναι στα κοκκινα αλλιως ουτε καν θα ανεφερα το ονομα του π.χ περσι!!!
liolias
Ερχεται ο Χαμιλτον!!!! Ποιος Κιμι μωρε τωρα???? tongue.gif
klearxos
Η FIA αποφασισε οτι απο την επομενη χρονια δεν θα υπαρχει το traction control!!!!!
Θελω να δω "ψαραδες" οδηγους στις εκκινησεις, στην Ο Ρουζ στο Σπα αλλα και σε πολλες αλλες καμπες!
Pierce
ναι το διαβασα και εγω! πραγματικα εχει να γινει σφαγη με τα πιτσιρικια. πολυ καλη εξελιξη για το θεαμα παντως αυτη η κινηση.

QUOTE
Οι περυσινές φαιδρότητες του τουρκικού GP έμειναν τελικά ατιμώρητες...

H τουρκική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού κατάφερε τελικά, μετά από πολύμηνα «μαγειρέματα», την οριστική εξάλειψη του χρηματικού προστίμου των 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, που της είχε επιβληθεί λόγω των εκτρόπων που έλαβαν χώρα πάνω στο πόντιουμ λίγο μετά τη λήξη του περυσινού τουρκικού GP.

Συγκεκριμένα, για την απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους οδηγούς είχε κληθεί να ανέβει στο πόντιουμ ο πρόεδρος του τουρκικού ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η FIA, δια στόματος του ίδιου του Μπέρνι Έκλστοουν, είχε αρχικά διατυμπανίσει ότι η τιμωρία των Τούρκων διοργανωτών θα είναι παραδειγματική, καθώς είναι ανεπίτρεπτο το να γίνεται ένα αθλητικό γεγονός πλατφόρμα για να περνάνε κάποιοι πολιτικά μηνύματα.

Το πρόστιμο που αρχικά επεβλήθη ήταν ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Αμέσως η τουρκική ομοσπονδία κίνησε τις διαδικασίες για μείωση του προστίμου, το οποίο σύντομα μειώθηκε στο μισό.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποίησε πλήρως τους Τούρκους, οι οποίοι προφανώς συνέχισαν να κινούνται παρασκηνιακά με αποτέλεσμα τελικά να ακουστεί από επίσημα χείλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ότι: «Οι διοργανωτές του τουρκικού GP επιπλήχθηκαν επισήμως για τα όσα συνέβησαν πέρυσι στο πόντιουμ, όμως το χρηματικό πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί δεν υφίσταται πια».
www.sportfm.gr
68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif
liolias
Καλα κανανε και το βγαλαν θα εχει περισσοτερα γκαζια τωρα!!
trefoil 13
Διαβάσατε για την πρωταπριλιάτικη πλάκα του Ψωμιάδη στην Θεσ/νίκη; laugh.gif
Θα ερχόταν χθες ο Σουμάχερ στην Θεσ/νίκη για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός πίστας για φόρμουλα! icon_drunk.gif
trefoil 13
Αλόνσο πρώτος με διαφορά σήμερα. Δεύτερος ο Χάμιλτον και τρίτος, με ελάχιστη διαφορά ο Ραικόνεν. Ας είχε μερικούς γύρους ακόμα ο Κίμι και θα περνούσε δεύτερος...
liolias
Περνει μπρος ο Φερναντο!!
Das Kapital
QUOTE(liolias @ Apr 8 2007, 11:16 PM) *
Περνει μπρος ο Φερναντο!!


Τους αφηνει μωρε λιγο ο ΚΙΜΙ για να εχει αγωνια το πρωταθλημα!!! tongue.gif
trefoil 13
QUOTE(lebron15 @ Apr 8 2007, 11:47 PM) *
Τους αφηνει μωρε λιγο ο ΚΙΜΙ για να εχει αγωνια το πρωταθλημα!!! tongue.gif

wink.gif
liolias
QUOTE(lebron15 @ Apr 8 2007, 11:47 PM) *
Τους αφηνει μωρε λιγο ο ΚΙΜΙ για να εχει αγωνια το πρωταθλημα!!! tongue.gif


Καλο ανεκδοτο!!
Pierce
pole position εχει παλι ο αχρηστος(μασα) δευτερος ο χαμιλτον τριτος ο κιμι και τεταρτος ο αλονσο 5ος και 6ος Χάιντφιλντ και Κούμπιτσα
Das Kapital
QUOTE(pierce21 @ Apr 14 2007, 05:52 PM) *
pole position εχει παλι ο αχρηστος(μασα)


θα δουμε αυριο ποσο αχρηστος ειναι που θα σηκωσει το κυπελλακι!!!
Pierce
το παλικαρι ειναι Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ! επρεπε να τον ειχαμε σουταρει απο την αρχη της σεζον αλλα τεσπα. οτι και να κανει θα ειναι ο δευτερος οδηγος στην ομαδα. απλα δεν εχει το απαραιτητο καθαρο μυαλο στους αγωνες. βαρεθηκα να τον βλεπω στα χωματα την προηγουμενη εβδομαδα. κριμα ενα τοσο καλο μονοθεσιο να πηγαινει χαμενο
Yellow heart
Περσι ο Κιμι ειχε βαλει στους μισους αγωνες φωτια στο αμαξι!!!!!!!!!!!!!!!


Του Αλονσο ειναι και φετος!
liolias
QUOTE(Yellow heart @ Apr 15 2007, 12:03 AM) *
Του Αλονσο ειναι και φετος!


Ετσι μπραβο!! Πεστα!!
Alexmei
ΈΛΕΟΣ! Ο MASSA στην POLE;;; shootme
Pierce
QUOTE(Yellow heart @ Apr 15 2007, 12:03 AM) *
Περσι ο Κιμι ειχε βαλει στους μισους αγωνες φωτια στο αμαξι!!!!!!!!!!!!!!!
Του Αλονσο ειναι και φετος!

δεν του ειχε βαλει αυτος. απλα η μερσεντες φτιαχνει προβληματικους κινητηρες. περιμενε να δεις φετος αν θα αρπαξει ποτε η φεραρι...
Yellow heart
QUOTE(pierce21 @ Apr 15 2007, 10:04 AM) *
δεν του ειχε βαλει αυτος. απλα η μερσεντες φτιαχνει προβληματικους κινητηρες. περιμενε να δεις φετος αν θα αρπαξει ποτε η φεραρι...

Ισως να εφταιγε η μερσεντες.
Σας το λεω ο Αλονσο θα το σηκωσει και φετος....... 77.gif
Warrior
Εγω βρηκα το νεο μου "πουλεν"...

...Χαμιλτον!!
P.Faliro13
πρώτη θέση για τον Μάσα biggrin.gif , δεύτερη για τον Χάμιλτον και τρίτη για τον Κίμι
Das Kapital
QUOTE(pierce21 @ Apr 14 2007, 07:32 PM) *
το παλικαρι ειναι Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Σ! επρεπε να τον ειχαμε σουταρει απο την αρχη της σεζον αλλα τεσπα. οτι και να κανει θα ειναι ο δευτερος οδηγος στην ομαδα. απλα δεν εχει το απαραιτητο καθαρο μυαλο στους αγωνες. βαρεθηκα να τον βλεπω στα χωματα την προηγουμενη εβδομαδα. κριμα ενα τοσο καλο μονοθεσιο να πηγαινει χαμενο


Απλα Φελιπε Μασσα!!!

QUOTE(Yellow heart @ Apr 15 2007, 12:03 AM) *
Περσι ο Κιμι ειχε βαλει στους μισους αγωνες φωτια στο αμαξι!!!!!!!!!!!!!!!
Του Αλονσο ειναι και φετος!

ΚΙΜΙ ΄Η ΦΕΛΙΠΕ

QUOTE(Alexmei @ Apr 15 2007, 04:20 AM) *
ΈΛΕΟΣ! Ο MASSA στην POLE;;; shootme


shot.gif shot.gif shot.gif

Απλα Φελιπε Μασσα!!!

QUOTE(Yellow heart @ Apr 15 2007, 01:48 PM) *
Ισως να εφταιγε η μερσεντες.
Σας το λεω ο Αλονσο θα το σηκωσει και φετος....... 77.gif


Με τιποτα

QUOTE(P.Faliro13 @ Apr 15 2007, 05:00 PM) *
πρώτη θέση για τον Μάσα biggrin.gif , δεύτερη για τον Χάμιλτον και τρίτη για τον Κίμι


Τι ειπες?

Πεστο μαγκα ξανα,θελω να το ακουω!!!
Pierce
ο μασα ειναι αχρηστος! ακομα και νικες να κανει ολη την σεζον για εμενα θα παραμεινει αχρηστος! τα λαθη που εκανε στη μαλαισια ουτε παιδια σε καρτ δεν τα κανουν(που λεει ο λογος)
οσο για τον κιμι καλο θα ηταν να κοψει λιγο τη βοτκα μπας και δουμε ασπρη μερα. σε καθε στροφη εκανε συνεχεια διορθωσεις! μονιμως λαθος τις επαιρνε icon_drunk.gif
Yellow heart
Παιδια πρωσωρινα ντερμπι η F1 αλλα δεν νομιζω οτι δεν θα το σηκωσει ο Αλονσο...... 77.gif


Και ο Χαμιλτον δευτερος!!!
Das Kapital
QUOTE(pierce21 @ Apr 16 2007, 03:00 PM) *
οσο για τον κιμι καλο θα ηταν να κοψει λιγο τη βοτκα μπας και δουμε ασπρη μερα. σε καθε στροφη εκανε συνεχεια διορθωσεις! μονιμως λαθος τις επαιρνε icon_drunk.gif


Αφου ηταν πισω απο τον Αλονσο για πολυ ωρα προσπαθωντας να πιεσει και να περασει,εβρισκε ο,τι πιθανο για να περασει και τελικα περασε μεσω των Πιτς,αλλα το προσπερασμα του Χαιντφιλντ ηταν τρομερο!!! 41.gif
Yellow heart
QUOTE(lebron15 @ Apr 16 2007, 03:23 PM) *
Αφου ηταν πισω απο τον Αλονσο για πολυ ωρα προσπαθωντας να πιεσει και να περασει,εβρισκε ο,τι πιθανο για να περασει και τελικα περασε μεσω των Πιτς,αλλα το προσπερασμα του Χαιντφιλντ ηταν τρομερο!!! 41.gif

Οταν πιεζεις δεν παιρνεις λαθος τις στροφες γιατι χανεις τζαμπα χρονο!
Das Kapital
QUOTE(Yellow heart @ Apr 16 2007, 09:07 PM) *
Οταν πιεζεις δεν παιρνεις λαθος τις στροφες γιατι χανεις τζαμπα χρονο!


Αν θυμασαι σε μια στροφη αν δεν την επαιρνε λαθος θα επεφτε πανω στον Αλονσο
Pierce
σημερα ειναι αυτη η καταραμενη μερα που πριν 13 χρονια ο ''θεος'' ανεβηκε στο βασιλειο του. RIP. κανενας σουμαχερ και κανενας αλονσο δεν θα φτασει ποτε ουτε το μικρο σου δαχτυλακι, thanks for the memories αν και δυστυχως για μενα ειναι λιγες.... καταραμενε φρανκ γουιλιαμς....


ενα ωραιο αρθρακι απο τον Πάνο Σεϊτανίδη στο contra.gr


Πάνε κιόλας δεκατρία χρόνια από την μαύρη Πρωτομαγιά της Formula 1. Την ημέρα που ο θρύλος, Ayrton Senna, έχασε τη ζωή του στην Imola. Ο Βραζιλιάνος λατρευόταν από τους συμπατριώτες του και λάτρευε τον Θεό. Η πίστη του, ήταν το μεγαλύτερο όπλο του. Αλλά Εκείνος, αποφάσισε να τον πάρει πρόωρα κοντά του...

"Όλα είναι θέλημα Θεού και κατευθυνόμενα από Εκείνον", έλεγε ο Ayrton. Πίστευε βαθιά και κάθε φορά που έμπαινε στο μονοθέσιο, ξεκινούσε μία μυστική κουβέντα με Τον δημιουργό του. Προσευχόταν και κοιτούσε το άπειρο, άδειαζε τον εαυτό του από κάθε σκέψη και συναίσθημα. Και μετά, πατούσε το γκάζι και τρέλαινε τα χρονόμετρα κάνοντας συχνά, πράγματα πέρα από τη λογική. Όπως στα δοκιμαστικά του GP του Monaco το 1988 όπου βρισκόμενος "σε άλλο, τρομακτικό επίπεδο", κατέβασε από το πουθενά το χρόνο των υπολοίπων οδηγών κατά 2 και πλέον δευτερόλεπτα. Ο Senna είχε αυτή την απίστευτη ικανότητα, να σημειώνει ξαφνικά απίστευτους χρόνους. Ένα χάρισμα μοναδικό...

Υπερέβαλε εαυτόν με μονοθέσια που στα χέρια άλλων θα έμοιαζαν αργά και πάνω απ' όλα, "χόρευε" στη βροχή. Όταν οι ουρανοί άνοιγαν, κανείς δεν μπορούσε να τον νικήσει, παρότι η εποχή του περιελάμβανε κι άλλους σπουδαίους οδηγούς: Nigel Mansell, Nelson Piquet και φυσικά, ο Alen Prost. Ειδικά ο Γάλλος, αποτελούσε το αντίπαλο δέος. Ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος και οι μεταξύ τους μονομαχίες εντός πίστας, έχουν μείνει στην ιστορία. Όπως άλλωστε και οι καβγάδες τους αλλά ποτέ, δεν έπαψαν να τρέφουν απεριόριστο σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Όταν έτρεχε, ο Senna εκπροσωπούσε ένα ολόκληρο έθνος. Παρότι γόνος πλούσιας οικογένειας, είχε καταφέρει να αγγίξει και τον πιο φτωχό Βραζιλιάνο που σε κάθε επιτυχία του ήρωα του, έβρισκε μία σύντομη απόδραση από την μιζέρια του. Και για αυτό θα αποτελεί για πάντα τον ήρωα τους. Έφυγε νωρίς και κανείς δεν ξέρει πως θα είχαν διαμορφωθεί οι αριθμοί αν συνέχιζε μερικά χρόνια ακόμα. Τώρα, δεκατρία χρόνια μετά, ακόμα και το απίστευτο ρεκόρ του με τις 65 pole position "έπεσε".

Η καριέρα του Senna στη Formula 1, άρχισε το 1984. Τα επόμενα δέκα χρόνια, οδήγησε για λογαριασμό των Tolema, Lotus, McLaren και Williams. Με την τελευταία όμως, πρόλαβε να τρέξει μόνο σε τρεις αγώνες και έξι γύρους.

"Φόβος είναι ο κίνδυνος που βιώνει ένας οδηγός, να μην τραυματιστεί ή σκοτωθεί", έλεγε και την τραγική εκείνη Πρωτομαγιά, διαισθανόταν αυτό το φόβο. Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Αυστριακός Ronald Ratzenberger είχε χάσει τη ζωή του, όταν η Simtek που οδηγούσε, είχε καρφωθεί στον τοίχο. Αυτό προκάλεσε σοκ στον Senna που φώναζε για περαιτέρω μέτρα ασφαλείας και ήταν εμφανώς προβληματισμένος

Έμοιαζε να βρίσκεται πάλι σε ένα μακρινό κόσμο, βυθισμένος στις σκέψεις του, ίσως να μιλούσε πάλι με Εκείνον... "Το μονοθέσιο μου είναι νευρικό και η πίστα γλιστερή και επικίνδυνη, χωρίς αρκετά σημεία διαφυγής", δήλωνε λίγο πριν την εκκίνηση, λόγια που αποδείχθηκαν τραγικά προφητικά... Είχε προμηθευτεί μία αυστριακή σημαία ώστε αν νικήσει, να τιμήσει τη μνήμη του Ratzenberger αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Στην εκκίνηση, οι Pedro Lamy και JJ Lehto συγκρούστηκαν και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και παρέμεινε εντός αυτής μέχρι και τον 5ο γύρο. Ένα πέρασμα αργότερα, ήρθε η μοιραία στιγμή. Προσεγγίζοντας την στροφή Tamburello, η Williams συνέχισε ευθεία ακολουθώντας καταδικαστική πορεία προς τον τσιμεντένιο τοίχο που βρισκόταν εφιαλτικά κοντά. Ο Senna δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, αφού το μονοθέσιο του κινείτο με περίπου 310 χλμ/ω την στιγμή της εξόδου.

Ήταν 2.17 μ.μ. Όλοι "πάγωσαν", αλλά κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το αδιανόητο. Ένα μεταλλικό κομμάτι από την μπροστινή ανάρτηση (πιθανότατα ένα από τα ψαλίδια) είχε διαπεράσει το κράνος του προκαλώντας σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ήταν κλινικά νεκρός. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Bologna, καθώς η καρδιά του κτυπούσε ακόμα αλλά και αυτή, σταμάτησε στις 18.40 μ.μ.

Τα τραγικά νέα προκάλεσαν παγκόσμια θλίψη. Όλος ο κόσμος και όχι μόνο οι φίλοι της Formula 1 ήταν συντετριμμένος από τον θάνατο του. Η Βραζιλία, έπεσε σε πένθος. Ο Senna κηδεύτηκε με τιμές εθνικού ήρωα, παρουσία 250.000 συμπατριωτών του που έσπευσαν να του πουν το ύστατο χαίρε. Άλλωστε, ήταν Θεός τους. Μέσα στη μιζέρια που τους περιστοίχιζε, έβρισκαν στο πρόσωπο του Ayrton ένα λόγο να νιώθουν υπερήφανοι.

Η σχέση του με το Θεό, τελικά ήταν πιο στενή απ' όσο πίστευαν όλοι. Τόσο, που Εκείνος θέλησε να τον θαυμάζει από κοντά. Και τον πήρε πρόωρα κοντά Του...


Απόδοση ευθυνών

Ο θάνατος του Ayrton Senna δεν οφειλόταν σε δικό του λάθος. Το ατύχημα προκλήθηκε από μηχανική βλάβη και οι εκδοχές που έχουν ακουστεί εκ τότε είναι πολλές. Ο Frank Williams και μέλη της ομάδας και της FIA κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία. Το βασανιστικό ερώτημα ήταν: "τι προκάλεσε το θάνατο του Βραζιλιάνου; Η κολόνα του τιμονιού έσπασε πριν ή μετά τη σύγκρουση;".

Ακολουθώντας την επιθυμία του Senna για περισσότερο χώρο στο κόκπιτ, οι μηχανικοί της Williams είχαν μετατοπίσει την κολόνα. Η θεωρεία των κατηγόρων λέει ότι είτε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για να κολληθούν τα δύο μέρη αυτής δεν ήταν ανάλογης ποιότητας με την ίδια την κολόνα είτε ότι στο συγκεκριμένο σημείο, η διάμετρος της ήταν μικρότερη του κανονικού.

Αμφότερες οι εκδοχές, μπορούσαν να προκαλέσουν σπάσιμο της κολόνας και να ευθύνονται για τη γνωστή σε όλους συνέχεια. Μυστήριο καλύπτει το τι συνέβη με το μαύρο κουτί του μονοθέσιου της Williams. Λίγο μετά το ατύχημα, μέλη της βρετανικής ομάδας το έβγαλαν από τη διαλυμένη FW15. Το αν περιείχε δεδομένα που θα έδιναν τις πολυπόθητες απαντήσεις, δεν θα το μάθουμε ποτέ, αφού στα χέρια της iταλικής δικαιοσύνης έφθασε κατεστραμμένο.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια δικαστικής αγωνίας, όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν και η υπόθεση έκλεισε. Ωστόσο, όποιος κι αν είναι υπεύθυνος, η ουσία είναι ότι εδώ και δεκατρία χρόνια, ο Ayrton δεν βρίσκεται κοντά μας...


Είπαν για τον Senna...

"Ο θάνατος του σήμανε και το θάνατο ενός κομματιού της ζωής μου. Αλληλοσυμπληρωνόμασταν. Νιώθω απεριόριστο σεβασμό για εκείνον που υπερνικά όποιες διαφορές στις προσωπικότητες μας", Alen Prost

"Οι πληροφορίες που παρείχε, ήταν ακριβώς ίδιες με όσα μας έλεγε η τηλεμετρία. Σχετικά με τις στροφές, την πίεση, τη θερμοκρασία, όλα! Ακόμα και όταν οδηγούσε στο όριο", Bernard Dudot - επικεφαλής μηχανολογίας Renault

"Ήταν ο καλύτερος πιλότος όλων των εποχών", Niki Lauda

"Ο Ayrton ήταν ο καλύτερος οδηγός με τον οποίο έχω συνεργαστεί, όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης στην πίστα αλλά και λόγω της ειλικρίνειας και της φιλίας του", Ron Dennis

"Ήταν ο πιο άξιος από τους διαδόχους μου και θα μπορούσε να ξεπεράσει τους πέντε τίτλους μου", Juan Manuel Fangio
Alexmei
RIP sad.gif sad.gif sad.gif


ο Θεός Ayrton Senna sad.gif sad.gif και o roland ratzenberger... δύο θανάτοι σε ένα 24ωρο sad.gif sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.