QUOTE (margiou3 @ Apr 3 2012, 00:49 )

Ο Φαρος για εμενα, ειναι η καλύτερη και πληρέστερη ομάδα του πρωταθλήματος...
Οπως εχω ξαναπεί ομως, του λείπει κατι...! Ο ΚΟΣΜΟΣ... Ο κοσμος που θα προστατέψει την ομαδα σας...!
Ευχαριστούμε για την αναγνώριση!
Την συγκεκριμένη πρόταση την έχω ακούσει (τηλέφωνα, μηνύματα) από χθες το βράδυ από αρκετούς (αντιπάλους, ουδέτερους) και με χαροποιεί ιδιαίτερα, απλά και μόνο για το... γαμώτο που λένε. Βέβαια, αυτό δε λέει τίποτα ουσιαστικά, απλά μια αναγνώριση και μια ηθική ικανοποίηση..
QUOTE (themis7 @ Apr 3 2012, 02:47 )

Με πολυ αναμεικτα συναισθηματα ολοκληρωνεται αλλη μια Δευτερα ......
Μετα απο μια αξια και σχετικα ανετη οπως εξελιχθηκε νικη επι του Εθνικου οπου το 2012 ηταν η μονη αηητητη ομαδα της Α κατηγοριας ....
Το θεμα ειναι τετοιες ωρες τι να πρωτοαισθανθεις ?????
Απο την μια χαρα γιατι κερδισες τον πρωτοπορο με τους 4 καλυτερους σου παιχτες στην κερκιδα ....
Απο την αλλη λυπη γιατι η ομαδα δεν αφεθηκε να διεκδικησει αυτο που τις αξιζε ...
Απο την μια μεγαλη χαρα που ολα τα παιδια και ο προπονητης που ηταν τιμωρημενοι ΑΔΙΚΑ στην κερκιδα να καθονται ολοι διπλα διπλα και ν αγωνιουν για μια ομαδα που ξερουν οτι δεν θα ειναι του χρονου .........
Απο την αλλη μεγαλη πικρα γιατι ολοι μεσα μας ξεραμε οτι δεν δωσαμε το 100% του εαυτου μας....
Απο την μια μεγαλη χαρα να βλεπεις τα παιδια που επαιξαν να κανουν καταθεση ψυχης και στα 2 ματς που επαιξαν ( Σημερα ημασταν πιο τυχεροι απ οτι στην Νικαια αλλιως κι εκει 2πλο θα ηταν ...)
Απ οτην αλλη εισαι στεναχωρημενος γιατι ξερεις κατα βαθος οτι αδικησαμε τους εαυτους μας....
Τα πραγματα ειναι απλα για οσους βλεπουν μπασκετ χωρις παρωπιδες ....
Ο Φαρος 2011- 2012 ειναι η πιο πληρης 12αδα που εχει εμφανιστει τα τελευταια χρονια σε γηπεδα της ΕΣΚΑΝΑ...
Υπερπληρης ......!!!!!
Για πολλους λογους που δεν ειναι της παρουσης στιγμης δεν ανεβηκαμε ......
Αλλα αυτο δεν λεει και πολλα ... Ακομα και 26 -0 να καναμε η φετινη χρονια θα ηταν για μενα η τελευταια ....
Εγω επιμενω σημασια εχουν οι στιγμες και οι συγκινησεις που παιρνεις απο αυτην την ενασχοληση .....
Κι αυτη η βραδια οπως εκλεισε ηταν για αλλη μια φορα πολυ ομορφη ....
Ολη η ομαδα παρεα μαζι με τις κοπελες τους καναμε ενα τελευταιο τραπεζι ολοι μαζι και ηταν πολυ ομορφα....
Δυσκολευομαι να φανταστω αλλη ομαδα ακομα και σ επαγγελματικο επιπεδο που πριν 2 εβδομαδες βγηκε και τυπικα εκτος στοχων .... Εγιναν τα επισοδεια μετα το ματς με τον Ικαρο ... Περασε την διαδικασια των καθυστερησεων πληρωμων ....
Περασε την διαδικασια των αδικων ποινων σε 4 μελη της ... Περασε μια ψυχοφθορα ηττα μεσα στην Νικαια ... Ειχε ολη την Εβδομαδα τραυματιες αρρωστους και γεννες ... Προπονηση ουσιαστικα εκαναν οι τιμωρημενοι και οι εφηβοι ... Κι ομως αυτη η ομαδα Δεν διαλυθηκε αλλα εμφανιστηκε στιο γηπεδο σαν να επαιζε αυτη τελικο κι οχι ο αντιπαλος της ...
Και μετα ολοι μαζι ολα τα παιδια μαζι αγαπημενοι μεχρι τις 3 τα ξημερωματα να τρωνε παρεα κι ολοι να νιωθουν οτι θελουν να παιζουν για παντα παρεα ....
Αυτες ειναι οι στιγμες που ψαχνει καποιος στο μπασκετ .... Αυτες νομιζαν οτι θα μας στερησουν ...
Ομως αυτο που φτιαχτηκε εδω 3 χρονια ξεπερναει την μικροπρεπεια μιας ανοδου η μιας νικης ...
Πανω απ ολα ειναι αλλα πραγματα που καποτε καπιοι αλλοι θα τα καταλαβουν ...
Φαρμακι και κακια φετος απο διαφορους παπαρολογους χορτασαμε ... Εμεις εδω μαθαμε στο τελος να σερβιρουμε γλυκο για να γλυκαινομαστε ... Αυτο λεει το savoir - vivre αυτο καναμε ... Κερασαμε γλυκο τους εαυτους μας και την παρεα μας γιατι καπιοι φροντισαν να ριχνουν φαρμακι και χολη ολη την χρονια....
Αυτην την ομαδα την χτισαμε για να ειμαστε μια παρεα και μια οικογενεια ... Με τις καλες μας και τις κακες μας στιγμες ...
Μειναμε μεχρι το τελος ενωμενοι ... Αρα πετυχαμε.... Ολα τ αλλα ειναι θεωριες .... Στο κατω κατω εμεις που στησαμε αυτην την ομαδα εμεις αποφασιζουμε τι μας κανει να νιωθουμε καλα....
Ακομα και το μηνυμα που μου στελνει τωρα ο φιλος μου ο leonkalf λεει την αληθεια κι αντικατροπτιζει πληρως τα συναισθηματα της στιγμης .... << Με Ρεμο live στο cd player οδηγωντας στους αδειους δρομους σκεφτομαι οσα εγιναν φετος.... Σαν μια ιστορια .... Γλυκοπικρη .... >>
Ειναι αληθεια ολα για μας ειναι γλυκοπικρα πια ... Οσο υπεροχα γλυκα κι αν μας σερβιραν στο τραπεζι σημερα το βραδυ η πικρα στην γευση δεν εφυγε ....
Εμεινε τουλαχιστον η Φωτο απο αυτην την βραδια για να την θυμομαστε για παντα .....
Εις το επανιδειν μαγκες................
Πραγματικά, η χθεσινή βραδιά είχε ανάμεικτα συναισθήματα.. και η χρονιά αφήνει πίσω της μια
γλυκόπικρη γεύση. Έχω τόσα στο μυαλό μου, ευχάριστα και δυσάρεστα και ένα μεγάλο
ΓΙΑΤΙ να είναι καρφωμένο στο μυαλό μου..
Όσα λέει ο Βαγγέλης, είναι και δικές μου εικόνες, συναισθήματα και σκέψεις.. Ο Βαγγέλης γύρισε σπίτι και έκατσε και έγραψε, εγώ χθες όπως με "πρόδωσε" γυρνούσα με το αυτοκίνητο με μουσικούλα (ωραίο να οδηγείς βράδυ σε άδειους δρόμους) και περνούσε η χρονιά μπροστά μου.. Μεγάλο σχολείο πραγματικά και μεγάλη εμπειρία ζωής (μπασκετικής και εξωμπασκετικής..).
Η χθεσινή βραδιά, έδειξε σε όλους (έτσι πιστεύω εγώ), ποια ήταν η πιο μπασκετική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Μέσα στο παρκέ..
Απέδειξε σε μας κυρίως που δουλέψαμε μέσα στην ομάδα του Φάρου, τι δυνατότητες είχαμε πραγματικά. Η χθεσινή εικόνα πιστεύω ήταν η αντάξια της ομάδας που έχτισε ο coach μαζί με την διοίκηση, και αυτή η εικόνα που ΕΠΡΕΠΕ να είχε σε όλα τα ματς. Δυστυχώς, αυτό ήταν το μόνο μείον μας θεωρώ, και τώρα που φτάνει η ώρα του απολογισμού το βλέπω ξεκάθαρα.
Αν είμασταν σε ΟΛΑ τα ματς το ίδιο με χθες (και με όλα τα derby, γιατί σε όλα τα derby η ομάδα έβγαλε καλή εικόνα και μπάσκετ), δε θα μας σταματούσε κανείς....
Σίγουρα, μας εμπόδισαν αγωνιστικά αλλά και μας χάλασαν και το μυαλό όλα όσα έγιναν παρασκηνιακά και πλέον όλοι τα ξέρουν, όμως τελικά την ψυχή, την ομόνοια, το πάθος, τη θέληση για νίκη αν την μεταφέραμε και στα ματς που δεν ήταν -θεωρητικά- ντερμπι μάλλον θα είχαμε καλύτερη τύχη..
Αυτό το ΓΙΑΤΙ θα μου μείνει και θα το κουβαλάω.. και πιστεύω ότι θα γίνει μάθημα σε όλους όσους είμασταν σε αυτή την ομάδα τη σεζόν 2011-12 και θα μας συντροφεύει και στο μέλλον. Επίσης, όσοι διαβάζουν και παίζουν, ας το κρατήσουν στο μυαλό τους αυτό το πράγμα..
Πραγματικά, για μας, ήταν μια επιβεβαίωση χθες νικώντας τον Εθνικό - που πήγαινε τρένο για την άνοδο - να αποδείξουμε ότι αξίζουμε. Ότι είμαστε καλύτεροι. Έστω και με 4 παιδιά και τον coach στην εξέδρα. To βάθος που είχε αυτή η ομάδα φέτος μπορούσε να καλύψει κάθε απουσία, αρκεί να έπαιζαν οι αντικαταστάτες όπως ξέρουμε ότι μπορούν να παίξουν. Και έδειξαν αυτά τα παιδιά ότι και χωρίς τους 4 μπορούν. Δεν θεωρώ ότι οι 4 που έλειπαν είναι οι καλύτεροί μας παίκτες, είναι ναι βασικά στελέχη όπως όμως και τα υπόλοιπα παιδιά. Και οι υπόλοιποι δεν υστερούν σε αξία, και το έδειξαν και χθες και την προηγούμενη βδομάδα με τον Ιωνικό.
Η ομάδα, όταν λειτουργεί σαν ομάδα, είναι πάνω από πρόσωπα..
Και στη Νίκαια, το παιχνίδι το χάσαμε στο τσακ, εμείς το χάσαμε. Για μερικά καλάθια που θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει.
Τώρα, ότι έγινε έγινε..
Η ομάδα έπαιξε και στα 2 ματς, για την τιμή της και για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Όπως θεωρώ ότι πρέπει να κάνει κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της. Ήταν και θέμα υπερηφάνιας των παιδιών για να δείξουν ότι άξιζαν καλύτερης αντιμετώπισης...
Και επειδή είδα κάποια δυσανασχέτηση από τους φίλους του Εθνικού, ας μην ξεχνάνε ότι πέρυσι είχε γίνει το αντίστροφο.. Και εμείς σαν ομάδα παίξαμε και τα 2 ματς για τη νίκη.
Οι στιγμές μετά, στη συγκέντρωση της ομάδας στο τραπέζι, είναι στιγμές που μένουν.. και τις θυμάσαι.
Για μένα αυτό είναι το μπάσκετ και γι' αυτό το μπασκετ θέλω να ζω και να μιλάω.
Να προπονείσε όλη τη βδομάδα, περιμένοντας με λαχτάρα το (κάθε) ματς που έρχεται, να πηγαίνεις στο ματς με την καλή σου διάθεση, τα καλά σου ρούχα σου (σαν να νομίζεις ότι πας σε "γάμο" όπως σωστά μας έλεγε ο δάσκαλος) και το χαμόγελό σου, να μπαίνεις να ζεις το ματς και να παίζεις με πάθος και ένταση, να είναι "καθαρό", να το χαίρεσαι ανεξαρτήτου αποτελέσματος και μετά αυτή η οικογένεια που λέγεται ομάδα να μοιράζεται στιγμές.. χαράς και λύπης. Όλοι μαζί σε ένα τραπέζι.. όλοι αντάμα, να μιλάς, να σχολιάζεις φάσεις, αποφάσεις προπονητών-παικτών, καζούρα, όμορφα πράγματα.. ΑΥΤΟ είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός και ΟΧΙ όλα όσα ζήσαμε τις προηγούμενες βδομάδες!!!
Αυτό θέλω να μου μείνει και να θυμάμαι από την σεζόν 2011-12 και την ομάδα που είχα την τιμή να είμαι μέλος. Μια βραδιά σαν την χθεσινή.. (φυσικά τα όσα στραβά έζησα και έμαθα, δεν πρόκειτε να τα ξεχάσω ποτέ...)
Και όλοι οι παίκτες και οι προπονητές το ξέρουμε καλά αυτό, και αυτό θέλουμε. Ελπίζω κάποια στιγμή να το καταλάβουν και οι άλλοι, οι μεγαλύτεροι που παίζουν κι αυτοί το δικό τους 'παιχνίδι'..
πληγωμένη καρδιά μου... κάνε υπομονή...
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους και γενικά όσους φίλους θα ασχοληθούν από εδώ μέσα με το επερχόμενο ντερμπι Ιωνικός-Εθνικός, να μην προκαλούν και δυναμιτίζουν το κλίμα (οπαδικά).
Είναι κρίμα να πάει αλλού η κουβέντα.. Εδώ δεν είμαστε οπαδικό site, και δεν θα επιτρέψουμε να αρχίσουν προκλήσεις, βρισιές και ότι άλλο.

Παρακαλώ πολύ. Προσπαθήστε και από την μεριά σας να μη οξύνετε την κατάσταση. Είναι κρίμα να μην είναι πρωταγωνιστές οι αθλητές και οι προπονητές τους σε ένα τέτοιο παιχνίδι που ΟΛΟΙ πιστεύω θα ήθελαν να συμμετέχουν, και όσοι είναι σε αυτές τις ομάδες είναι τυχεροί που θα το ζήσουν.
Βοηθείστε οι απ' έξω να παιχτεί μπάσκετ και να το χαρείτε!!!! Να το απολαύσετε!
Το κατανοώ ότι εδώ μέσα το ντέρμπι θα μονοπολήσει όλη τη βδομάδα το ενδιαφέρον, αλλά παιδιά όχι οπαδικές κόντρες κλπ. Θα σβηστούν τέτοια προκλητικά μηνύματα. Και ζητώ από τα παιδιά που έγραψαν τη νύχτα να γράψουν κάτι που να δείχνει ότι είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Πλέον όλοι τα έχουν διαβάσει, οπότε είναι ανούσιο να κρυφτούμε και να πούμε ότι ποτέ δεν γράφτηκαν..
Σας το ζητώ σαν χάρη εκ μέρους (θέλω να πιστεύω) όλων των αθλητών και των προπονητών που θα θέλουν να απολαύσουν μια μπασκετική γιορτή.
Εγώ ζηλέυω που δεν μπορώ να ζήσω κάτι τέτοιο, όπως πίστευα ότι θα το ζούσα χθες (αν δεν είχε προηγηθεί ότι είχε προηγηθεί και αν δεν είχε προηγηθεί η ...... τιμωρία που "έκλεισε" το γήπεδο του Κερατσινίου και αντί να γεμίσει και να απολαύσει όλος ο κόσμος του Πειραιά (και όχι μόνο) ένα μεγάλο ματς.. παίχτηκε ένα ματς με λίγους θεατές..)
Υ.Γ :: Όποιος θέλει να δει το χθεσινό
ματς Φάρος - Εθνικός μπορεί να το κάνει κάνοντας κλικ
ΕΔΩΥ.Γ 2: Οι φωνές για την διαιτησία, και όσα γίνονται υπόγεια, δεν είναι μόνο εδώ.. Για δείτε ανακοίνωση-καταπέλτη του ΓΣ Περιστερίου.. κλικ
ΕΔΩΔεν έχω δει το παιχνίδι για το οποίο διαμαρτύρεται ούτε ξέρω τι έχει γίνει, απλά και μόνο το παραθέτω.
Υ.Γ 3: Τι δείπνο ήταν αυτό ρε παιδιά χθες...??? Λουκούλειο!!! (βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά....)
Τα πιάτα έρχονταν κι έρχονταν κι έρχονταν (κι όλα ήταν ένα κι ένα!!!).. Λίγο ακόμα και θα ερχόταν πατσάς στο τέλος... κατά τις 4-5 το πρωί..
Τα γλυκά στο τέλος... αποθέωση!!

Κι όλα αυτά που? Στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο στον Πειραιά... αξίζει να πας.. η κουζίνα άπαικτη...