Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Barcelona vs. Panathinaikos
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2012-2013
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
rchos
QUOTE(Number11 @ Apr 19 2013, 15:50 ) *
Έχετε φαγωθεί οι του ΟΣΦΠ με τον Ναβάρο ... ΕΛΕΟΣ, τι γλύψιμο είναι αυτό (εδώ μέσα)?
εκτός και αν γνωρίζετε πως παρακολουθεί το φόρουμ και τον θέλετε μεταγραφή icon_wave.gif


Καλά η δικιά μου άποψη δεν έχει και βαρύτητα.
Πέρα του ότι όλοι οι Ολυμπιακοί είμαστε κρυφομπαρτσελόνα εγώ έχω πάει και στο παλάου καθόμουν μαζί με τους Dracs και φώναζα το όνομα του Καρόλου ολόκληρη αναμέτρηση με αντίπαλο την Εστουντιάντες...
kseplenhs
Βασικά δεν νομίζω να σας τη σπάει το φλοπινγκ και οι διαμαρτυρίες.Εγώ νομίζω πως εκνευρίζει η άνεσή του.Γιατί είναι ο μόνος(και ίσως ο τελευταίος με ορισμένες ψιλοαπομιμήσεις απο ρούντι) ευρωπαίος που έχει τη δυνατότητα να πετάει τη μπάλα όπως θέλει και αυτή να καίει το δίχτυ.Κανείς δεν έχει κερδισει(γιατί κέρδος είναι) να κάνει μπομπίτα απο τα 8 μέτρα όποτε του γουστάρει.Να μπουκάρει σε ψηλό νταμάρι και να βάζει καλάθι όταν είναι ήδη σωριασμένος στο έδαφος.Να σηκώνεται για fade away σε όποιο εκατοστό του γηπέδου αποφασίσει απο τη σέντρα και μπροστά.

Ε όταν κάνει όλα αυτά(και πολλά άλλα τρελά ) τα ασυνήθιστα στο μάτι του ευρωπαίου μπασκετόφιλου και δεν λέμε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είναι προιόντα τύχης (όσες φορές και να τα φάμε στη μάπα),τότε ένα ειρωνικό χαμογελάκι,ένα ψευτοθέατρο και μια διαμαρτυρία χωρίς λόγο έρχονται να σκάσουν το καζάνι που ήδη βράζει.Αλλά αυτά δεν είναι παρα το κερασάκι στην τούρτα.Τίποτα παραπάνω...
SG3ptshooter
Το thread αυτό με σκοτώνει όσο το ότι φτάσαμε τους 60 χτες με τρίποντο στην τελευταία επίθεση.

Σιγά που τελείωσε η σειρά ρε παιδιά όμως οι απαισιόδοξοι. Πριν 8 μέρες κάναμε αυτό που σήμερα σας φαίνεται αδύνατο.
ptstein
QUOTE (kseplenhs @ Apr 19 2013, 12:54 ) *
Και πως είναι πιο προβλέψιμος ο ναβάρο?Σταθερά με μια 15αρού στο τσεπάκι ξεκινάει σε κάθε τέτοιο ματς.


Διαβασε καλυτερα...δεν λεει πουθενα προβλεψιμος,μονοδιαστατος λεει.Εκτος και αν τον εχεις δει εσυ να κανει τπτ αλλο απ το να εκτελει.Επισης κοιτα και λιγο τους χρονους του Ναβαρρο.
Επισης εχω να πω σε ολους τους φιλους-οπαδους του ΟΣΦΠ οτι μας επεισαν για το Ναβαρρο...θα ειναι μια καλη περιπτωση για αντικαταστατης του Σπανουλη...η χρονια του φετος,μου θυμιζει,τοσο μα τοσο τη τελευταια του χρονια στον ΠΑΟ...
Νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει με το θεμα του Ναβαρρο...ας επικεντρωθουμε στο επομενο ματς...
Ποσο μα ποσο διαφορετικη θα ηταν η σειρα εαν ο ΠΑΟ διεθετε ενα γκαρντ ακομα...

http://www.euroleague.net/competition/play...easoncode=E2012
http://www.euroleague.net/competition/play...easoncode=E2012 παραθετω και τους χρονους των δυο παικτων για του λογου το αληθες...αλλο μ.ο 30 λεπτα και αλλο 25...δεν ειναι το ιδιο...
bbplayer
QUOTE (kseplenhs @ Apr 19 2013, 15:56 ) *
Βασικά δεν νομίζω να σας τη σπάει το φλοπινγκ και οι διαμαρτυρίες.Εγώ νομίζω πως εκνευρίζει η άνεσή του.Γιατί είναι ο μόνος(και ίσως ο τελευταίος με ορισμένες ψιλοαπομιμήσεις απο ρούντι) ευρωπαίος που έχει τη δυνατότητα να πετάει τη μπάλα όπως θέλει και αυτή να καίει το δίχτυ.Κανείς δεν έχει κερδισει(γιατί κέρδος είναι) να κάνει μπομπίτα απο τα 8 μέτρα όποτε του γουστάρει.Να μπουκάρει σε ψηλό νταμάρι και να βάζει καλάθι όταν είναι ήδη σωριασμένος στο έδαφος.Να σηκώνεται για fade away σε όποιο εκατοστό του γηπέδου αποφασίσει απο τη σέντρα και μπροστά.

Ε όταν κάνει όλα αυτά(και πολλά άλλα τρελά ) τα ασυνήθιστα στο μάτι του ευρωπαίου μπασκετόφιλου και δεν λέμε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είναι προιόντα τύχης (όσες φορές και να τα φάμε στη μάπα),τότε ένα ειρωνικό χαμογελάκι,ένα ψευτοθέατρο και μια διαμαρτυρία χωρίς λόγο έρχονται να σκάσουν το καζάνι που ήδη βράζει.Αλλά αυτά δεν είναι παρα το κερασάκι στην τούρτα.Τίποτα παραπάνω...


το 2011 όμως αόρατος στα 3 από τα 4 ματς. Κάποιος Καλάθης τον έκανε κι έβλεπε εφιάλτες. Κι εκεί που ήταν ορατός, το'χασε το ματς και δεν έπαιζε τραυματισμένος. Τώρα βρίσκει και τα κάνει (που δεν κάνει αυτά που περιγράφεις σε τέτοιο βαθμό πια!)
sni79per
Ζουμε κ πεθαινουμε επιθετικα απο τα 3ποντα εδω κ μηνες αφου στην αμυνα ειμαστε συνεπεις σε αυτο που ζηταει ο αναργυρος.
απο το γηπεδο με τα επιφωνηματα (αυτα του...επικειμενου πανηγυρισμου) που εβγαιναν με το που επαιρνε την μπαλα απο τα 6,75 παιχτης μας ενιωθα οτι μεταφεροταν αγχος,η ιδεα μου ισως.
κατα τα αλλα τα γνωστα...μικρο ροστερ ειδικα στους κοντους με 4 ενεργους ξενους (με τον γκιστ ανετοιμο) την στιγμη που περασαν απο το ροστερ απο την αρχη της χρονια 8 παιχτες ειναι εγκλημα,ε καποια στιγμη αυτο θα εβγαινε.
δεν μου αρεσε οτι δεν υπηρχε κινηση στην ζωνη τους κ καναμε βιαστικες επιλογες.
ενταξει ολα στραβα χτες αφου ουσιαστικα δεν ''τραβηξε'' κανεις για τις αναγκες του αγωνα.
καλυτερη πουτα,πιο διαβασμενη,με υπομονη κ φυσικα την απαραιτητη για τετοια ματς τυχη.
εφτασα να θελω να μπει ο μπανκς κ να σκεφτομαι σχημα με 3 κοντους κ χοντρο-λασμε μαζι μπας κ δω κατι αλλο.
αυτο με τον κωστα στο 3 ας το εξηγησει καποιος γιατι το κανει σε αυτη τη σειρα.
αποπνικτικη η ατμοσφαιρα στο γηπεδο αφου εσκασε μυτη ο καθε ασχετος κ ασχετη.παλι καλα που δεν ειχαμε κανα νεκρο εκει που σκαρφαλωναν.στα θετικα το τελευταιο χειροκροτημα.
μπραβο στην ομαδα για τη μαχη που δινει,μπορουμε ξεκουραστοι να τους παρουμε την αλλη βδομαδα.
ο δημητρης με τα καλα κ τα ασχημα του ειναι ο μονος που τα βαζει αυτη την στιγμη στο συλλογο,οποτε τι να σχολιασεις;εγω που διαχρονικα του τα χωνω εχω αρχισει κ βαριεμαι.
bbplayer
QUOTE (PARISINOS @ Apr 19 2013, 10:38 ) *
Παντως παιδια εγω αυτη την εξαιρετικη αποδοση της μπαρτσα και τον κακο πεδουλακη που πελαγωσε απο το ζωνη , δεν την ειδα.

Η μπαρτσα πουρουσιασε το ιδιο κακο προσωπο με ολα τα προηγουμενα ματς ( δεν τραβαγε στην επιθεση , 31 π εβαλε στο ημοχρονο) απλα οταν καποια στιγμη πηρε διαφορα ασφαλειας , εδιωξε τον αγχος και αρχισε να παιζει λιγο πιο ελευθερα. Μεχρι το 30 ομως , πανω κατω τα ιδια πραγματα βλεπαμε.

Τωρα για την δικη μας αντιμετωπιση της ζωνης, εχοντας παιξει αρκετο μπασκετ στην ζωη μου ξερω οτι η ζωνη σπαει αποτελεσματικα μονο με το σουτ. Εδω ολοκληρη Ντριμ τιμ, με παιχταραδες με απιστευτα κορμια και ταλεντο και τρωγανε τα μουτρα τους στη ζωνη απο ΠΟΛΥ χειροτερες ομαδες, επειδη δεν ειχαν σουτ.

Εμεις μια χαρα αντιμετωπιση ειχαμε στη ζωνη και σε καμια περιπτωση δεν ειδα αυτη την αμυναρα της μπαρτσα που λετε. Να σουταραν τα τριποντα ο τσαρτσα, ο γκιστ κλπ και να τα χαναμε , να πω , μπραβο στην μπαρτσα που μας οδηγησε σε κακες επιλογες. Αλλα τωρα η ζωνη τους αφησε τον ΔΔ , τον ουκιτς , τον μασιουλης και τον μπραμο (καλοι εως εξαιρετικοι σουτερ του 40 τις εκατο τουλαχιστον, να σουταρουν 11 τριποντα (εκ των οποιων τα 6-7 ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ) και εμεις δεν βαλαμε ΚΑΝΕΝΑ. 3 να βαζαν (που και παλι θα μιλαγαμε για χαμηλο ποσοστο για τετοιους σουτερ) και θα το περναμε κατα τη γνωμη μου το ματς.




Για μενα , χωρις να θελω να υποτιμησω τη μπαρτσα, και ας φαινεται οτι μας διελυσε λογω της διαφορας, εμεις το χασαμε το ματς, πολυ απλα γιατι αυτη η ζωνη της μπαρτσα ειναι παραδοχη κατωτερωτητας.



Η Μπάρτσα έπαιξε καλύτερα χθες και έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στη σειρά.

Ναι μεν έβαλε 31 πόντους μόνο στο ημίχρονο αλλά τα σουτ που έχασε ήταν όλα ανοιχτά και με πολύ καλές προϋποθέσεις απλώς δε μπήκαν. Βγήκαν σχεδόν όλα από συνεργασίες που έβρισκαν τον ελεύθερο παίχτη. Σε αντίθεση με τα δικά μας που ήταν ατομικές ενέργειες και κατά κύριο λογο μακρινά. Όταν λεω ατομικές ενέργειες εννοώ ότι δεν ήταν βγαλμένα από plays εάν εξαιρέσουμε τα σπλιτ του ΔΔ που βλέπουεμ εδώ και κάτι χρόνια

Η ζώνη δε σπάει μόνο με σουτ. Κυρίως σπάει εάν την τρέξεις στο transition , σπάει με drive σπάει βέβαια και με σουτ. Παίχτη στο χαμηλό ποστ δεν έβαζε . Βέβαια ο Σόφο δε μπορεί να πασάρει εάν κλείσουν πάνω του και ο Λάσμε , όπως πολύ σωστά έγραψε χθες ο kidd στη ζώνη αχρηστεύεται.
Επίσης αρνείται πεισματικά να τρέξει την ομάδα, ενώ έχουμε όλα τα φόντα αφού και ο ΔΔ πασάρει τέλεια και σε όποιο σημείο του τεραίν βρεθεί αλλά και παίχτες αθλητικούς έχουμε με καλά τελειώματα.
Ταμπουρώνει την ομάδα και πάει τα παιχνίδια στους 60-65 πόντους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αντιμετωπίζει τα παιχνίδια φοβικά.Προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω αυτού του είδους το μπάσκετ. Αγγίζει τα όρια της κακοποίησης.

Τον ΔΔ δεν τον άφηναν ελεύθερο. Ίσα ίσα που τον μάρκαραν πολύ καλά.Το εάν κοπάναγε 3ποντα από τα 8 μέτρα δε λέγεται ότι είναι ελεύθερος. Λέγεται σουτ της απελπισίας
Ο Ουκιτς μέχρι χθες είχε 3 στα 15 τρίποντα και χθες 0/5. Και προπονητής τοπικού ελεύθερο θα τον άφηνε. Ο δε Μασιούλις είναι ο ορισμός του ασταθή παίχτη. Μπορεί να σου βάλει 6/7 και στα επόμενα 2-3 παιχνίδια να τον ψάχνεις να τον βρεις. Κάπου στα ίδια είναι και ο Μπράμος ίσως λίγο καλύτερα

Δε θα διαφωνήσω ότι μια τέτοια άμυνα έχει τα ρίσκα της. Αλλά εάν δε ρισκάρεις δεν πας πουθενά. Ο Ομπράντοβιτς έμεινε πρόπερσι στο πλάνο του και ας είχε 3/3 τρίποντα ο Ρίκι εδώ μέσα. Αλλος θα είχε χεστεί και θα αναζητούσε plan b. Αυτός ρίσκαρε και δικαιώθηκε.

Επίσης δε νομίζω ότι υπάρχει ο παράγοντας παραδοχή κατωτερότητας. Και σίγουρα η φετινή Μπάρτσα δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται κατώτερη του φετινού ΠαναθηναΪκού. Αντίθετα εμείς πάμε για το θαύμα. Και είχαμε , όπως αποδείχθηκε γιατί προσωπικά δεν το πίστευα, πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε.
Ο κάθε προπονητής χρησιμοποιεί τα "όπλα" που έχει. Και αφού την Τρίτη του έπιασε και πελαγώσαμε δε βλέπω το λόγο που δε θα τη χρησιμοποιούσε και χθες.

Την Πέμπτη τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον ΔΔ. Το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσουν να του βγάλουν τα συκώτια με τα συνεχή hedge out. Πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα ανταποκριθεί. Και εάν κάνουν και οι άλλοι αυτό που πρέπει θα έχουμε τύχη εκεί μέσα
bbplayer
της πτανας γίνεται! δε σκεπάζανε καλύτερα το διπλανό? εντυπωσιακές φωτος παντως
A.CAB
Απ' ότι κατάλαβα μάλλον ήμουν ο μοναδικός που πέρασα μια χαρά στο γήπεδο και δεν βλαστημάω την ώρα που πήγα. Προσωπικά αυτά τα δύο παιχνίδια παρέα με το άλλο ζευγάρι πάλι με την Μπαρτσελόνα το '11, τα θεωρώ ως μερικές απ' τις πιο εντυπωσιακές γηπεδικές εμπειρίες. Ναι ήταν ο ένας πάνω στον άλλο αλλά δεν έβλεπα μουρμούρα παρά πάθος, πώρωση και άγχος βέβαια. Υπήρχε πραγματικός πάλμος στην κερκίδα και ναι το ΟΑΚΑ ήταν ότι μπορεί να ζητήσει κάποια ομάδα ως έδρα-κόλαση. Απ' τις ελάχιστες φορές που δεν έπαιζε γκρίνια ή μιζέρια και έβλεπες τον κόσμο γύρω σου να παρακολουθεί το παιχνίδι σαν πραγματικάσπουδαίο γεγονός. Καταλαβαίνω την επικινδυνότητα του πράγματος αλλά αν δεν είχα διαβάσει τόσο κράξιμο ούτε που θα το σκεφτόμουνα. Ίσως αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα πράγματα και εχω άλλες αντοχές αλλά με την παρέα που ήμουνα μας φάνηκε σαν ένα μεγάλο πάρτυ.
Αν κρίνω από αυτά που διαβάζω εδώ τότε μάλλον το επόμενο πάρτυ θα είναι πριβέ.
Vagrant
QUOTE(A.CAB @ Apr 19 2013, 22:49 ) *
Απ' ότι κατάλαβα μάλλον ήμουν ο μοναδικός που πέρασα μια χαρά στο γήπεδο και δεν βλαστημάω την ώρα που πήγα. Προσωπικά αυτά τα δύο παιχνίδια παρέα με το άλλο ζευγάρι πάλι με την Μπαρτσελόνα το '11, τα θεωρώ ως μερικές απ' τις πιο εντυπωσιακές γηπεδικές εμπειρίες. Ναι ήταν ο ένας πάνω στον άλλο αλλά δεν έβλεπα μουρμούρα παρά πάθος, πώρωση και άγχος βέβαια. Υπήρχε πραγματικός πάλμος στην κερκίδα και ναι το ΟΑΚΑ ήταν ότι μπορεί να ζητήσει κάποια ομάδα ως έδρα-κόλαση. Απ' τις ελάχιστες φορές που δεν έπαιζε γκρίνια ή μιζέρια και έβλεπες τον κόσμο γύρω σου να παρακολουθεί το παιχνίδι σαν πραγματικάσπουδαίο γεγονός. Καταλαβαίνω την επικινδυνότητα του πράγματος αλλά αν δεν είχα διαβάσει τόσο κράξιμο ούτε που θα το σκεφτόμουνα. Ίσως αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα πράγματα και εχω άλλες αντοχές αλλά με την παρέα που ήμουνα μας φάνηκε σαν ένα μεγάλο πάρτυ.
Αν κρίνω από αυτά που διαβάζω εδώ τότε μάλλον το επόμενο πάρτυ θα είναι πριβέ.


Πραγματικά, την ίδια σκέψη είχα κι εγώ για τη σειρά του 2011 (πλέον είμαι πολλά χιλιόμετρα μακρυά από το ΟΑΚΑ μα τόσο κοντά στην O2 arena... ), ένα πραγματικό πάρτι, μοναδικές στιγμές που θα θυμάμαι για πάντα...

ΟΜΩΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ, κανένας σεβασμός από την ΚΑΕ όχι μόνο σε όσους έχουν διαρκείας ή εισιτήριο αλλά γενικότερα κανένας σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή. Δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή και τότε...

RI peace.gif

Το ίδιο σκηνικό κάθε χρόνο και στους τελικούς με τον ΟΣΦΠ, με την τεράστια διαφορά όμως ότι τότε γίνονται τα γνωστά αίσχη από τα καλόπαιδα της 13 και όχι μόνο. Τι να πρωτοθυμηθώ τους μπάφους/μπούφους; Τις φωτοβολίδες που παραλίγο να πετύχουν τους παίκτες και των δυο ομάδων; Όλους αυτούς που κυκλοφορούν πίσω από τους πάγκους με τα καρτελάκια της ΚΑΕ που απειλούν ότι θα κόψουν λαρύγγια για μια μπάλα; (αρκετοί θα καταλάβουν τι λέω)!!! ΑΙΣΧΟΣ... Δεν ταιριάζει όλο αυτό σε αυτή την ΟΜΑΔΑ.

Εδώ πρέπει να πούμε όμως ότι η ΕΛΑΣ κάνει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια... χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εξονυχιστικός έλεγχος που παραλίγο να γίνει (και φυσικά δεν έγινε μετά τα σχετικά μπινελίκια) σε ροζ σακίδιο τρίχρονης μικρής σε αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ!!! 68.gif ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...

Παρόλα αυτά οφείλω να παραδεχτώ ότι οι φωτογραφίες παραπάνω είναι εντυπωσιακές.

Στη σειρά τώρα, βλέπω μεγάλο διπλό την Πέμπτη και όλοι τότε θα παραδεχτούν την ανωτερότητα του 3D... ίσως και να χάσουμε όμως... και τότε ο Ναβάρο θα αποδειχτεί ο καλύτερος... Προσωπικά θα ήθελα κάποια στιγμή να ήταν στην ίδια ομάδα αυτοί οι δύο...

PS Φεύγει ο V$pan το καλοκαίρι? icon_wave.gif
TheReignman
QUOTE (sni79per @ Apr 19 2013, 23:30 ) *


Τρομερά εντυπωσιακές φωτό φίλε..Υπάρχουν κι άλλες?
PARISINOS
QUOTE(bbplayer @ Apr 19 2013, 17:37 ) *
Η Μπάρτσα έπαιξε καλύτερα χθες και έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στη σειρά.

Ναι μεν έβαλε 31 πόντους μόνο στο ημίχρονο αλλά τα σουτ που έχασε ήταν όλα ανοιχτά και με πολύ καλές προϋποθέσεις απλώς δε μπήκαν. Βγήκαν σχεδόν όλα από συνεργασίες που έβρισκαν τον ελεύθερο παίχτη. Σε αντίθεση με τα δικά μας που ήταν ατομικές ενέργειες και κατά κύριο λογο μακρινά. Όταν λεω ατομικές ενέργειες εννοώ ότι δεν ήταν βγαλμένα από plays εάν εξαιρέσουμε τα σπλιτ του ΔΔ που βλέπουεμ εδώ και κάτι χρόνια

Η ζώνη δε σπάει μόνο με σουτ. Κυρίως σπάει εάν την τρέξεις στο transition , σπάει με drive σπάει βέβαια και με σουτ. Παίχτη στο χαμηλό ποστ δεν έβαζε . Βέβαια ο Σόφο δε μπορεί να πασάρει εάν κλείσουν πάνω του και ο Λάσμε , όπως πολύ σωστά έγραψε χθες ο kidd στη ζώνη αχρηστεύεται.
Επίσης αρνείται πεισματικά να τρέξει την ομάδα, ενώ έχουμε όλα τα φόντα αφού και ο ΔΔ πασάρει τέλεια και σε όποιο σημείο του τεραίν βρεθεί αλλά και παίχτες αθλητικούς έχουμε με καλά τελειώματα.
Ταμπουρώνει την ομάδα και πάει τα παιχνίδια στους 60-65 πόντους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αντιμετωπίζει τα παιχνίδια φοβικά.Προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω αυτού του είδους το μπάσκετ. Αγγίζει τα όρια της κακοποίησης.

Τον ΔΔ δεν τον άφηναν ελεύθερο. Ίσα ίσα που τον μάρκαραν πολύ καλά.Το εάν κοπάναγε 3ποντα από τα 8 μέτρα δε λέγεται ότι είναι ελεύθερος. Λέγεται σουτ της απελπισίας
Ο Ουκιτς μέχρι χθες είχε 3 στα 15 τρίποντα και χθες 0/5. Και προπονητής τοπικού ελεύθερο θα τον άφηνε. Ο δε Μασιούλις είναι ο ορισμός του ασταθή παίχτη. Μπορεί να σου βάλει 6/7 και στα επόμενα 2-3 παιχνίδια να τον ψάχνεις να τον βρεις. Κάπου στα ίδια είναι και ο Μπράμος ίσως λίγο καλύτερα

Δε θα διαφωνήσω ότι μια τέτοια άμυνα έχει τα ρίσκα της. Αλλά εάν δε ρισκάρεις δεν πας πουθενά. Ο Ομπράντοβιτς έμεινε πρόπερσι στο πλάνο του και ας είχε 3/3 τρίποντα ο Ρίκι εδώ μέσα. Αλλος θα είχε χεστεί και θα αναζητούσε plan b. Αυτός ρίσκαρε και δικαιώθηκε.

Επίσης δε νομίζω ότι υπάρχει ο παράγοντας παραδοχή κατωτερότητας. Και σίγουρα η φετινή Μπάρτσα δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται κατώτερη του φετινού ΠαναθηναΪκού. Αντίθετα εμείς πάμε για το θαύμα. Και είχαμε , όπως αποδείχθηκε γιατί προσωπικά δεν το πίστευα, πολύ καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε.
Ο κάθε προπονητής χρησιμοποιεί τα "όπλα" που έχει. Και αφού την Τρίτη του έπιασε και πελαγώσαμε δε βλέπω το λόγο που δε θα τη χρησιμοποιούσε και χθες.

Την Πέμπτη τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον ΔΔ. Το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσουν να του βγάλουν τα συκώτια με τα συνεχή hedge out. Πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα ανταποκριθεί. Και εάν κάνουν και οι άλλοι αυτό που πρέπει θα έχουμε τύχη εκεί μέσα


Δεν εχεις δικιο σε αυτο που λες.
Ο ρουμπιο ειναι ενας απο τους χειροτερους περιφερειακους σουτερ της ιστοριας (μιλαμε για ελιτ παιχτες βεβεαια). Τα παιδι απλα δεν εχει σουτ. Το να τζογαρεις με το σουτ του δεν αποτελει μεγαλο ρισκο. Ειναι μια τακτικη που εχει λογικη.

Χθες καταρχας εμεις σε καποια φαση ειχαμε 1 στα 17 blink.gif blink.gif (και καπου εκει ταλειωσε και το παιχνιδι, κανα δυο που εβαλε ο μπραμος μετα μετρανε καν , αφου το παιχνιδια ειχε τελειωσει) . Και ολα μαρκαρισμενα να ειναι, θελει προσπαθεια να βαλεις 1 μονο σουτ, οταν μιλαμε για σουτερ τυπου ΔΔ , μασιουλις , ουκιτς κλπ.

Και επαναλαμβανω , πολλα απο τα τριποντα ηταν ελευθερα. Εχω ξαναδει τον αγωνα, ειχαν κλεισει ολοι μεσα και μας αφηναν να παιζουμε ρολοι ελευθεροι. Σουτερ του 40 τις εκατο ( ο μασιουλις ειναι σουτερ του 41 της εκατο φετος). Δεν μιλαμε για σουτερ επιπεδου ρουμπιο. Επαναλαμβανω , το να αφησω τον ροντο να σουταρει δεν ειναι μεγαλο ρισκο. Ειναι ενα ελεχομενο ρισκο μιας και δεν εχει σουτ ουτε για αστειο. Το να αφησω τον νας ελευθερο δεν αποτελει σωστη επιλογη, ακομα και αν τελειωσει με 0 στα 7.

Τωρα αν εσυ δεν ειδες ελευθερα σουτ, δεν μπορω να σε πεισω.

Εχω η εμπειρια μου απο το παιχνιδι στο μπασκετ , μου λεει οτι οταν σου δινουν σουτ, ειναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να τα παρεις. Αλλη επιλογη δεν υπαρχει. Αν δεν τα παρεις, θα χασει μιας και θα ειναι σαν να επιτιθεσαι σε τοιχος. Παιρνεις τα σουτ και θεωρητικα θα τα βαλεις , μιας και εισαι ελευθερος. Αν δεν τα βαλεις , εχασες , ειναι τοσο απλο. Ουτε μαγικες λυσεις υπαρχουν , ουτε τιποτα. Οσο ταλεντο και να εχεις (παραδειγμα ντριμ τιμ) , οσο χειροτερος και να ειναι ο αντιπαλος, παιχνιδι που σου δινουν τα σουτ, και εσυ ειτε δεν τα παιρνεις, ειτε δεν τα βαζεις, απλα θα το χασεις.

Αυτο εγινε με μας χθες.
bbplayer
O Maσιούλις στα ματς αυτής της σειράς είναι σχεδόν αόρατος. Παίχτης των 5 και των 6 πόντων. Εσύ δεν θα του τα άφηνες τα σουτ?
Το ίδιο και χειρότερο ο Ουκιτς. Στο είπα και πιο πριν. Κάθε άμυνα έχει τα ρίσκα της. Ετσι και η ζώνη. Δε διαφωνώ σε όλα αυτά που γράφεις αλλά εάν μπουμε σε αυτή τη λογική, η Μπάρτσα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι από τη 2η περίοδο που έχανε τα άχαστα.
Ε, δε μπορεί εμείς που τα χάναμε να είμαστε άτυχοι και όταν τα έχαναν αυτοί να είναι μπάζα. Το σουτ είναι και θέμα μέρας , δε μπορείς να βασίζεσαι μόνο και συνεχεια σε αυτό.
Ο Ουκιτς δεν ήταν ποτέ Λάγκτον για να τον φοβηθούν οι ζώνες και ούτε και θα γίνει ποτέ. Ομοίως ο Μασιούλις μπορεί να είχε 6/7 με τη Μπάμπεργκ και 5/6 με την Αλμπα, μπορεί να καθάρισε την Καντού μόνος του αλλά επίσης με τη Ρεάλ ήταν αόρατος και με την Εφές τα γκρέμισε. Έτσι για παράδειγμα στο λέω για να υποστηρίξω ότι δε μπορείς να ποντάρεις μονίμως στο σουτ.

Τε σπα, θα δείξει την Πέμπτη.
j-kidd13
QUOTE(bbplayer @ Apr 20 2013, 19:36 ) *
O Maσιούλις στα ματς αυτής της σειράς είναι σχεδόν αόρατος. Παίχτης των 5 και των 6 πόντων. Εσύ δεν θα του τα άφηνες τα σουτ?
Το ίδιο και χειρότερο ο Ουκιτς. Στο είπα και πιο πριν. Κάθε άμυνα έχει τα ρίσκα της. Ετσι και η ζώνη. Δε διαφωνώ σε όλα αυτά που γράφεις αλλά εάν μπουμε σε αυτή τη λογική, η Μπάρτσα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι από τη 2η περίοδο που έχανε τα άχαστα.
Ε, δε μπορεί εμείς που τα χάναμε να είμαστε άτυχοι και όταν τα έχαναν αυτοί να είναι μπάζα. Το σουτ είναι και θέμα μέρας , δε μπορείς να βασίζεσαι μόνο και συνεχεια σε αυτό.
Ο Ουκιτς δεν ήταν ποτέ Λάγκτον για να τον φοβηθούν οι ζώνες και ούτε και θα γίνει ποτέ. Ομοίως ο Μασιούλις μπορεί να είχε 6/7 με τη Μπάμπεργκ και 5/6 με την Αλμπα, μπορεί να καθάρισε την Καντού μόνος του αλλά επίσης με τη Ρεάλ ήταν αόρατος και με την Εφές τα γκρέμισε. Έτσι για παράδειγμα στο λέω για να υποστηρίξω ότι δε μπορείς να ποντάρεις μονίμως στο σουτ.

Τε σπα, θα δείξει την Πέμπτη.

Oχι δεν θα τον αφηνες ελευθερο,γιατι ξερεις οτι σαν παικτης ειναι αξιοπιστος σουτερ,ανεξαρτητα απο το οτι δεν του πανε τα σουτ μεχρι τωρα.Αν του πανε ομως θα το πληρωσεις.Τον Ξανθοπουλο θα τον αφηνες ελευθερο πχ.
bbplayer
QUOTE (j-kidd13 @ Apr 20 2013, 19:42 ) *
Oχι δεν θα τον αφηνες ελευθερο,γιατι ξερεις οτι σαν παικτης ειναι αξιοπιστος σουτερ,ανεξαρτητα απο το οτι δεν του πανε τα σουτ μεχρι τωρα.Αν του πανε ομως θα το πληρωσεις.Τον Ξανθοπουλο θα τον αφηνες ελευθερο πχ.


ki emeίς το ίδιο κάνουμε. Ταμπούρι άμυνα παίζουμε κι εμείς κι αφήνουμε τα σουτ. Ετσι κάναμε ήρωα τον Σ'άντα στο 1ο ματς. 28 τρίποντα σούταρε η Μπάρτσα στο 1ο ματς, 28 και προχθές, 25 στο ματς που έχασε εκεί μέσα και δε θυμάμαι πόσα στο 3ο που πήραμε. Και έχει και η Μπάρτσα σουτερ καλούς.
j-kidd13
QUOTE(bbplayer @ Apr 20 2013, 20:28 ) *
ki emeίς το ίδιο κάνουμε. Ταμπούρι άμυνα παίζουμε κι εμείς κι αφήνουμε τα σουτ. Ετσι κάναμε ήρωα τον Σ'άντα στο 1ο ματς. 28 τρίποντα σούταρε η Μπάρτσα στο 1ο ματς, 28 και προχθές, 25 στο ματς που έχασε εκεί μέσα και δε θυμάμαι πόσα στο 3ο που πήραμε. Και έχει και η Μπάρτσα σουτερ καλούς.

Kαλα ο Σαδα ενα τριποντο εβαλε μονο,απο τα δυο που σουταρε ολα κ ολα,τα υπολοιπα ηταν αν θυμαμαι καλα ντραιβ και κοντινα σουτακια κατω απο το καλαθι.Βεβαια βρηκε χωρο και τα εκανε.Αλλα το να αφησεις σουτ στον Σαδα δεν ειναι λαθος επιλογη.Το να αφησεις ομως σουτ στον Χουερτας πχ,ειναι λαθος,και ας μην ειναι στη μερα του.
Και επιπλεον εδω ειχα πει οτι κανει λαθος ο Παναθηναικος που αφηνει τοσα ελευθερα σουτ στην Μπαρτσελονα.
basketikos67
QUOTE (Number11 @ Apr 19 2013, 15:50 ) *
Έχετε φαγωθεί οι του ΟΣΦΠ με τον Ναβάρο ... ΕΛΕΟΣ, τι γλύψιμο είναι αυτό (εδώ μέσα)?
εκτός και αν γνωρίζετε πως παρακολουθεί το φόρουμ και τον θέλετε μεταγραφή icon_wave.gif

Όλοι ξέρουμε πως όσα καλά γνωρίσματα έχει, άλλα τόσο καραγκιοζιλίκια σέρνει από πίσω του ΜΙΑ ζωή ολόκληρη.
Και όταν μιλάμε για ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ τέτοια γνωρίσματα δεν ταιριάζουν. Η έννοια του ΠΑΙΚΤΑΡΑ περιλαμβάνει πολλά
μέσα όπως ήθος, χαρακτήρα και πολλά άλλα, που όλοι γνωρίζουμε. Διαμαντίδης & Παπαλουκάς έχουν αυτό το πακέτο
και με διαφορά από τους Ισπανούς (Ναβάρο και λοιπά τέκνα).

Περί του αγώνος:
Μία από τα ίδια, σε γενικές γραμμές, με τη ζυγαριά να γέρνει μπρος Μπάρτσα μεριά, λόγω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ αστοχίας του ΠΑΟ.

"Έγκλημα" 1
- Η χρησιμοποίηση του παλαίμαχου Τσαρτσαρή για 25+ λεπτά και τραγική εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα.
"Έγκλημα" 2 - Η συνεχής παρουσία του Διαμαντίδη, παρ όλο που είναι σε κάκιστη μέρα, και όπως πάντα η ενέργεια αυτή
επηρεάζει όλη την ομάδα.
"Έγκλημα" 3 - Η μη χρησιμοποίηση του Μπανκς, που θα μπορούσε με τις πιρουέτες του και λοιπά τρίκς να διασπάσει τη
στατική ζώνη και να ανοίξει διαδρόμους.


γενικά θα διαφωνώ πως ένας παικταράς έχει και τέτοια γνωρίσματα. Δεν λέμε ποιος είναι το πιο καλό παιδί αλλά ποιος μιλάει μες το γήπεδο και ο Ναβάρο έχει τον τρόπο και "μιλάει". Το αν είναι ηθικός ή όχι λίγο μας αφορά στο αν είναι καλός παίκτης. Μες το γήπεδο κρίνεται για άλλους λόγους και όχι για το "κουστούμι που φοράει". Και δεν κατάλαβα δηλαδή ο διαμαντίδης , που είναι και αυτός παικταράς, γιατί είναι καλύτερος; (προσωπικά με το φτύσιμο στο τεόντοσιτς έδειξε το χαμηλό επίπεδο του σαν άνθρωπος). Ας κρίνουμε μες το γήπεδο και το θηικονόμετρο ας το αφήσουμε έξω από το μπάσκετ.
Dreamerpanos
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως κάποιος σε μια στιγμή δείχνει το πόσο χαμηλό επίπεδο έχει σαν άνθρωπος, (όταν τον χτυπάει ο πιο κομπλεξικός πεθαίνεις και φυσικά κακώς έκανε και απάντησε)η οποία στιγμή συμψηφίζεται με όλη του την καριέρα και συμπεριφορά....ντάξει πραγματικά καταλαβαίνω ποιους λόγους δε σας είναι συμπαθής έστω και αν είναι κρυφοί(ούτε σε μας θα ήταν) αλλά λίγη σκέψη και σεβασμός πια....ήμαρτον.....
T.W.Is.M.
QUOTE(gmalamos @ Apr 22 2013, 17:47 ) *


Ποιος ειναι πιο ανωριμος τελικα? Ο ΔΓ ή ο Μπερτομεου? Γερη κοντρα...
επαθα λαστιχο
του χρονου μας βλεπω να παιζουμε στο eurochallenge μαζι με την ΑΕΚιτιου και τον Κεραυνο Στροβολου
Number11
QUOTE (basketikos67 @ Apr 22 2013, 03:21 ) *
Ας κρίνουμε μες το γήπεδο και το θηικονόμετρο ας το αφήσουμε έξω από το μπάσκετ.

Όχι, εσύ αν θες άφησέ τα. Όλα σχετικά είναι και όλα μετράνε. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, οι οποίοι
(καλώς ή κακώς) θεωρούνται ινδάλματα για τα νέα παιδιά, και χρειάζεται προσοχή σε μία εποχή που
τα παιδιά "εύκολα" και επιρρεπή.

Παλικάρια, να έχουμε σφαιρική άποψη και να βλέπουμε τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες.
Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για να ξε-δίνουμε και να χαλαρώνουμε, αλλά πάνω απ όλα είναι μέσο
σωστής διδαχής και αξιών για όλους μας.
ptstein
QUOTE (basketikos67 @ Apr 22 2013, 03:21 ) *
Και δεν κατάλαβα δηλαδή ο διαμαντίδης , που είναι και αυτός παικταράς, γιατί είναι καλύτερος; (προσωπικά με το φτύσιμο στο Τεόντοσιτς έδειξε το χαμηλό επίπεδο του σαν άνθρωπος). Ας κρίνουμε μες το γήπεδο και το θηικονόμετρο ας το αφήσουμε έξω από το μπάσκετ.


Δεν μπορει να μεινει εξω εκ των πραγματων...Αμα δλδ ο αλλος πλακωνεται σε καθε ματς θα μεινει στην ιστορια μονο για τις αθλητικες του επιδοσεις?
Τουλαχιστον ατυχες το παραδειγμα με τον Τεοντοσιτς,αγγιζει τα ορια της εμπαθειας.Ο Τεοντοσιτς χτυπαγε συνεχως στα α@@@δια τους αντιπαλους παικτες (Φωτση,Σαρας) και στη προκειμενη περιπτωση του εχει χωσει μπουνια στο στομαχι...οποτε οτι εκανε ο Διαμαντιδης το εκανε αφου προκληθηκε.Επισης ποτε δεν προκαλεσε φιλαθλους αντιπαλης ομαδας,οπως εκαναν ο Τεοντοσιτς και ο Μπουρουσης συνεχως στο ΟΑΚΑ,ή ακομα και ο Βασιλοπουλος παλιοτερα.Βεβαια παντα υπηρχε η καραμελα οτι αδικουμαστε και δεν μας αφηνουν να παρουμε το πρωταθλημα κτλ κτλ...λες και περυσι που ο ΟΣΦΠ ηταν πραγματικα καλυτερος τον εμποδισε κανενας...
Θες να τον σταυρωσουμε τον Διαμαντιδη για δυο φτυσιματα(το ειχε κανει και σε παικτη του Πανελληνιου,και αποβληθηκε σε εκεινο το ματς),να το κανουμε,με τη γενικοτερη παρουσια του νομιζω ομως οτι ειναι απ τα καλυτερα παιδια του ελληνικου μπασκετ.
Οσο μεγαλος παικτης και αν εισαι αν κανεις το αθλημα κωμωδια(οπως κανει και ο Ναβαρρο,και ο Ρουντι ωρες ωρες) αναποφευκτα θα υπαρχει κοσμος που θα σε θυμαται και γι αυτο.
sni79per
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 22 2013, 20:13 ) *
Ποιος ειναι πιο ανωριμος τελικα? Ο ΔΓ ή ο Μπερτομεου? Γερη κοντρα...


στο σεφ εκεινες οι αντιστοιχες απο το πρωτο sec κιολας σειρηνες της πολεμικης κινητοποιησης που ακουγονται εχουν μουγγαθει;
σοβαρα ρωταω γιατι με τον εν τουτω νικα-κιλ μπιλ-το μακρινο ριμπαουντ το σημαντικοτερο πραγμα στο συγχρονο μπασκετ-προισταμενο εχω καιρο να δω ματς με φωνη icon_drunk.gif
gmalamos
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 22 2013, 20:13 ) *
Ποιος ειναι πιο ανωριμος τελικα? Ο ΔΓ ή ο Μπερτομεου? Γερη κοντρα...



Καλα μπορει να εχεις δικιο για της γελοιοτητας του μπερτομεου αλλα αυτο που εγινε τη προηγουμενη βδομαδα δεν πρεπει να επαναληφθει.Δεν ειναι μονο θεμα σεβασμου προς το κοσμο που παιρνει διαρκειας μπλα μπλα μπλα αλλα και θεμα σωματικη ακεραιοτητας..
T.W.Is.M.
QUOTE(sni79per @ Apr 22 2013, 21:37 ) *
στο σεφ εκεινες οι αντιστοιχες απο το πρωτο sec κιολας σειρηνες της πολεμικης κινητοποιησης που ακουγονται εχουν μουγγαθει;
σοβαρα ρωταω γιατι με τον εν τουτω νικα-κιλ μπιλ-το μακρινο ριμπαουντ το σημαντικοτερο πραγμα στο συγχρονο μπασκετ-προισταμενο εχω καιρο να δω ματς με φωνη icon_drunk.gif


Το ΣΕΦ τι το ανακατευεις τωρα?
Ασε που ξεχασες την αλλη μεγαλειωδη στιγμη: Ευρωμπασκετ 2007-προημιτελικος με Σλοβενια-30'' πριν το τελος με το σκορ στο -1 για την εθνικη:"αμυνα, αμυνα"...15'' πριν το τελος:"φαουλ, φαουλ, πρεπει να κανουμε φαουλ...και οταν οι Σλοβενοι αστοχουν και παιρνουμε την κατοχη:"η λογικη ελεγε ομως οτι επρεπε να κανουμε φαουλ"(αμετανοητος)!


QUOTE(gmalamos @ Apr 22 2013, 21:55 ) *
Καλα μπορει να εχεις δικιο για της γελοιοτητας του μπερτομεου αλλα αυτο που εγινε τη προηγουμενη βδομαδα δεν πρεπει να επαναληφθει.Δεν ειναι μονο θεμα σεβασμου προς το κοσμο που παιρνει διαρκειας μπλα μπλα μπλα αλλα και θεμα σωματικη ακεραιοτητας..



Καλα, η παρουσια 30000 σε ενα γηπεδο 18000 εννοειται οτι ειναι επικινδυνη. Αλλα απο το Γιαννακοπουλο ειναι αναμενομενες σπαπμωδικες αντιδρασεις, ξερουμε ποσο παρορμητικος ειναι και οτι αντιδρα σαν οπαδος. Ο Μπερτομεου ομως? Λες και ειναι κανενα παιδι 12 χρονων αντιδρα κι αυτος.
bbplayer
QUOTE (Number11 @ Apr 22 2013, 21:03 ) *
Όχι, εσύ αν θες άφησέ τα. Όλα σχετικά είναι και όλα μετράνε. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, οι οποίοι
(καλώς ή κακώς) θεωρούνται ινδάλματα για τα νέα παιδιά, και χρειάζεται προσοχή σε μία εποχή που
τα παιδιά "εύκολα" και επιρρεπή.

Παλικάρια, να έχουμε σφαιρική άποψη και να βλέπουμε τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες.
Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για να ξε-δίνουμε και να χαλαρώνουμε, αλλά πάνω απ όλα είναι μέσο
σωστής διδαχής και αξιών για όλους μας
.


+1 από μένα γενικά.

Σε αυτό το επίπεδο όμως δεν θα το 'λεγα. Ειναι πολλές οι ασχήμιες
ptstein
QUOTE (sni79per @ Apr 22 2013, 21:37 ) *
στο σεφ εκεινες οι αντιστοιχες απο το πρωτο sec κιολας σειρηνες της πολεμικης κινητοποιησης που ακουγονται εχουν μουγγαθει;
σοβαρα ρωταω γιατι με τον εν τουτω νικα-κιλ μπιλ-το μακρινο ριμπαουντ το σημαντικοτερο πραγμα στο συγχρονο μπασκετ-προισταμενο εχω καιρο να δω ματς με φωνη icon_drunk.gif


Προσχημα ειναι οι σειρηνες...το μονο γηπεδο στην Ευρωπη με ηχητικα ειναι το ΟΑΚΑ?Το σεφ εκτος απ σειρηνες εχει και καγκουροτραγουδα...το ΝΟΚΙΑ arena της Μακαμπι το ξεχασαν?Να χα με να λεγαμε...
Υπαρχει ιστορια στην κοντρα ΠΑΟ-Ευρωλιγκας και ο Γιαννακοπουλος,κακως για μενα,την αναζωπυρωσε...ή θα πρεπει να υπαρξει μια αμοιβαια υποχωρηση ή θα φτασουμε σε ριξη...
basketikos67
QUOTE (Number11 @ Apr 22 2013, 21:03 ) *
Όχι, εσύ αν θες άφησέ τα. Όλα σχετικά είναι και όλα μετράνε. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, οι οποίοι
(καλώς ή κακώς) θεωρούνται ινδάλματα για τα νέα παιδιά, και χρειάζεται προσοχή σε μία εποχή που
τα παιδιά "εύκολα" και επιρρεπή.

Παλικάρια, να έχουμε σφαιρική άποψη και να βλέπουμε τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες.
Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για να ξε-δίνουμε και να χαλαρώνουμε, αλλά πάνω απ όλα είναι μέσο
σωστής διδαχής και αξιών για όλους μας.


Εγώ απλά είπα πως δεν μπορούμε να τους κρίνουμε μπασκετικά από το τι πάστα άνθρωποι είναι. Κακώς για μένα έχουν αθλητικές φιγούρες ως ινδάλματα γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και αντιδρούν.Στο τέλος τέλος έχουμε καταντήσει στον αθλητισμό να παίζουν ρόλο περισσότερο τα mind games(προκλήσεις , εκνευρισμός κλπ) και όχι οι αθλητικές αρετές.

Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να σέβονται ΟΛΟΙ τον χώρο και το άθλημα και να διδάσκουν αξίες , απλά δεν μπορούμε να κρίνουμε "μπασκετικά" βάση του ποιος είναι καλύτερο παιδί.

QUOTE (ptstein @ Apr 22 2013, 21:25 ) *
Δεν μπορει να μεινει εξω εκ των πραγματων...Αμα δλδ ο αλλος πλακωνεται σε καθε ματς θα μεινει στην ιστορια μονο για τις αθλητικες του επιδοσεις?
Τουλαχιστον ατυχες το παραδειγμα με τον Τεοντοσιτς,αγγιζει τα ορια της εμπαθειας.Ο Τεοντοσιτς χτυπαγε συνεχως στα α@@@δια τους αντιπαλους παικτες (Φωτση,Σαρας) και στη προκειμενη περιπτωση του εχει χωσει μπουνια στο στομαχι...οποτε οτι εκανε ο Διαμαντιδης το εκανε αφου προκληθηκε.Επισης ποτε δεν προκαλεσε φιλαθλους αντιπαλης ομαδας,οπως εκαναν ο Τεοντοσιτς και ο Μπουρουσης συνεχως στο ΟΑΚΑ,ή ακομα και ο Βασιλοπουλος παλιοτερα.Βεβαια παντα υπηρχε η καραμελα οτι αδικουμαστε και δεν μας αφηνουν να παρουμε το πρωταθλημα κτλ κτλ...λες και περυσι που ο ΟΣΦΠ ηταν πραγματικα καλυτερος τον εμποδισε κανενας...
Θες να τον σταυρωσουμε τον Διαμαντιδη για δυο φτυσιματα(το ειχε κανει και σε παικτη του Πανελληνιου,και αποβληθηκε σε εκεινο το ματς),να το κανουμε,με τη γενικοτερη παρουσια του νομιζω ομως οτι ειναι απ τα καλυτερα παιδια του ελληνικου μπασκετ.
Οσο μεγαλος παικτης και αν εισαι αν κανεις το αθλημα κωμωδια(οπως κανει και ο Ναβαρρο,και ο Ρουντι ωρες ωρες) αναποφευκτα θα υπαρχει κοσμος που θα σε θυμαται και γι αυτο.


Και ο Τζόρνταν είχε από τους χειρότερους χαρακτήρες και πολύ κακές συμπεριφορές μες τις ομάδες του αντόες αποδύτηρίων και εκτός γηπέδου, και πολλοί άλλοι , αλλά μπασκετικά τους κρίνουμε από το τεράστιο ταλέντο του και έγινε μύθος για αυτό.
Δεν ακυρώνων κανένα ΔΔ , που είναι ο,τι καλύτερο διαθέτει σε μονάδες το εεληνικό μπάσκετ , αλλά για τους ίδιους λόγους δεν ακυρώνω τον υπέρτατο Ναβάρο
ice-wolf
QUOTE(basketikos67 @ Apr 23 2013, 00:18 ) *
Εγώ απλά είπα πως δεν μπορούμε να τους κρίνουμε μπασκετικά από το τι πάστα άνθρωποι είναι. Κακώς για μένα έχουν αθλητικές φιγούρες ως ινδάλματα γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και αντιδρούν.Στο τέλος τέλος έχουμε καταντήσει στον αθλητισμό να παίζουν ρόλο περισσότερο τα mind games(προκλήσεις , εκνευρισμός κλπ) και όχι οι αθλητικές αρετές.

Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να σέβονται ΟΛΟΙ τον χώρο και το άθλημα και να διδάσκουν αξίες , απλά δεν μπορούμε να κρίνουμε "μπασκετικά" βάση του ποιος είναι καλύτερο παιδί.



Και ο Τζόρνταν είχε από τους χειρότερους χαρακτήρες και πολύ κακές συμπεριφορές μες τις ομάδες του αντόες αποδύτηρίων και εκτός γηπέδου, και πολλοί άλλοι , αλλά μπασκετικά τους κρίνουμε από το τεράστιο ταλέντο του και έγινε μύθος για αυτό.
Δεν ακυρώνων κανένα ΔΔ , που είναι ο,τι καλύτερο διαθέτει σε μονάδες το εεληνικό μπάσκετ , αλλά για τους ίδιους λόγους δεν ακυρώνω τον υπέρτατο Ναβάρο



Ο "υπέρτατος" Ναβάρο (aka "Γιάννης-Κάρολος") στο μόνο το οποίο είναι ΠΟΛΥ καλός, είναι η εκτέλεση - σκοράρισμα. Κάτι στο οποίο και ο Διαμαντίδης είναι εξίσου καλός. Αλλά σε όλα τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον μέτριος. Μόνο στο θέατρο έχει κλίση και κακώς που η Ευρωλίγκα μαζί με το βραβείο MVP δεν έχει και ένα αντίστοιχο Όσκαρ (το χρυσό Βατόμουρο θα του ταίριαζε περισσότερο).
basketikos67
QUOTE (ice-wolf @ Apr 23 2013, 00:41 ) *
Ο "υπέρτατος" Ναβάρο (aka "Γιάννης-Κάρολος") στο μόνο το οποίο είναι ΠΟΛΥ καλός, είναι η εκτέλεση - σκοράρισμα. Κάτι στο οποίο και ο Διαμαντίδης είναι εξίσου καλός. Αλλά σε όλα τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον μέτριος. Μόνο στο θέατρο έχει κλίση και κακώς που η Ευρωλίγκα μαζί με το βραβείο MVP δεν έχει και ένα αντίστοιχο Όσκαρ (το χρυσό Βατόμουρο θα του ταίριαζε περισσότερο).



έχει και διείσδυση εξαιρετική , και καλός πασαδώρος έιναι , και καλός χειριστής της μπαλάς, αμυντικά δεν είναι ΔΔ αλλά υπερβάλλεις πως είναι εξίσου καλός ο 3D Στο σουτ. Ο Ναβάρο σκοτώνει πάντα , είναι πολύ καλύτερος σουτέρ και σκόρερ.
επαθα λαστιχο
QUOTE(basketikos67 @ Apr 23 2013, 00:54 ) *
έχει και διείσδυση εξαιρετική , και καλός πασαδώρος έιναι , και καλός χειριστής της μπαλάς, αμυντικά δεν είναι ΔΔ αλλά υπερβάλλεις πως είναι εξίσου καλός ο 3D Στο σουτ. Ο Ναβάρο σκοτώνει πάντα , είναι πολύ καλύτερος σουτέρ και σκόρερ.

Στατιστικα Ναβαρο
Στατιστικα Διαμαντιδη

Ποσοστο διποντων-τριποντων ΔΔ 55.8% - 41.5%
Ποσοστο διποντων-τριποντων Ναβαρο 50.9%-38,2%

αυτα δεν ειναι νουμερα μιας χρονιας,αλλα καριερας στην ευρωλιγκα.Για τις αρετες του Ναβαρο που παρεθεσες συμφωνω και επαυξανω.Μεγαλος παικτης αλλα.......<ΔΔ
basketikos67
QUOTE (επαθα λαστιχο @ Apr 23 2013, 01:54 ) *
Στατιστικα Ναβαρο
Στατιστικα Διαμαντιδη

Ποσοστο διποντων-τριποντων ΔΔ 55.8% - 41.5%
Ποσοστο διποντων-τριποντων Ναβαρο 50.9%-38,2%

αυτα δεν ειναι νουμερα μιας χρονιας,αλλα καριερας στην ευρωλιγκα.Για τις αρετες του Ναβαρο που παρεθεσες συμφωνω και επαυξανω.Μεγαλος παικτης αλλα.......<ΔΔ


ωραίος...γενικά για εντύπωση μιλούσα ...αλλά σωστό το επιχείρημα σου
επαθα λαστιχο
Καλα τα νουμερα δεν λενε τα παντα,αλλα δεν μπορεις και να τα αγνοησεις ειδικα οταν ειναι παρμενα απο δειγμα χρονων,αρα και εκατονταδων αγωνων.Βεβαια για να τα λεμε ολα ο ναβαρο με την εθνικη ισπανιας εχει κανει απειρως καλυτερα παιχνιδια απο τον ΔΔ
thrylos7
Δεν είναι σωστό το επιχείρημα, για ευνόητους λόγους που φαίνονται και με γυμνό μάτι. Αλίμονο αν είχαν το ίδιο σουτ και την ίδια ικανότητα σκοραρίσματος. Βασικά όχι αλίμονο, μακάρι, θα 'χαμε κανά μετάλλιο παραπάνω ως Εθνική.

Αυτό δεν αναιρεί ότι ο Μήτσος είναι εξαιρετικός "τρίποντος" που θα λεγε και μια ψυχή, αλλά αυτό δεν αρκεί για να συγκρίνει κανείς την ικανότητα σκοραρίσματος των δύο παικτών.
kseplenhs
QUOTE(επαθα λαστιχο @ Apr 23 2013, 01:54 ) *
Στατιστικα Ναβαρο
Στατιστικα Διαμαντιδη

Ποσοστο διποντων-τριποντων ΔΔ 55.8% - 41.5%
Ποσοστο διποντων-τριποντων Ναβαρο 50.9%-38,2%

αυτα δεν ειναι νουμερα μιας χρονιας,αλλα καριερας στην ευρωλιγκα.Για τις αρετες του Ναβαρο που παρεθεσες συμφωνω και επαυξανω.Μεγαλος παικτης αλλα.......<ΔΔ


βέβαια μετράει πως ο ένας έχει σουτάρει σε 208 ματς 1040 τρίποντα(μ.ο. στο 5) και ο άλλος σε 169 έχει σουτάρει 525 (μ.ο. στο 3,1.
Στα δίποντα 1044 ο ένας και μόλις 484 ο άλλος

αρα η χρησιμοποίηση του ποσοστού μάλλον δεν είναι και τόσο ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση.Ο ένας σκοράρει κατ'επάγγελμα και αυτό φαίνεται και στους πόντους ενώ ο άλλος έχει και άλλες προτεραιότητες.Επιπλέον η εικόνα του ενός όταν αποφασίζει να επιτεθεί είναι τελείως διαφορετική.Ο ναβάρο είναι πιο aggressive και με μεγαλύτερη ποικιλία στο σκοράρισμα.Δεν θα κολώσει να την πετάξει απο τα 8 μέτρα χωρίς ισορροπία ούτε φυσικά υπολείπεται στα σουτ απο μέση απόσταση .Ο διαμαντίδης επιλέγει να παίρνει πιο σίγουρα σουτ με τα περισσότερα απο αυτά να μην είναι εν κινήσει όπως κάνει κατα κόρον ο ναβάρο(και μεταξύ μας εκεί φαίνεται το ταλέντο του σουτέρ)
bbplayer
QUOTE (kseplenhs @ Apr 23 2013, 10:16 ) *
και με μεγαλύτερη ποικιλία στο σκοράρισμα.Δεν θα κολώσει να την πετάξει απο τα 8 μέτρα χωρίς ισορροπία ούτε φυσικά υπολείπεται στα σουτ απο μέση απόσταση .Ο διαμαντίδης επιλέγει να παίρνει πιο σίγουρα σουτ με τα περισσότερα απο αυτά να μην είναι εν κινήσει όπως κάνει κατα κόρον ο ναβάρο(και μεταξύ μας εκεί φαίνεται το ταλέντο του σουτέρ)


δεν είναι ακριβώς έτσι. ο ΔΔ έχει περισσότερους τρόπους να βάλει τη μπάλα μέσα. απλώς έχει λίγο κόλλημα με την πάσα που τείνει να καταντήσει αηδία.

προσωπικά την είπα τη γνώμη μου από την πολλή αρχή της κουβέντας. Συγκρίνουμε έναν χαρισματικό σκόρερ με έναν παίχτη που τα κάνει όλα εξίσου καλά.

Ε, δεν υπάρχει σύγκριση επί της ουσίας. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι παίζουν μπάσκετ
ice-wolf
QUOTE(kseplenhs @ Apr 23 2013, 10:16 ) *
βέβαια μετράει πως ο ένας έχει σουτάρει σε 208 ματς 1040 τρίποντα(μ.ο. στο 5) και ο άλλος σε 169 έχει σουτάρει 525 (μ.ο. στο 3,1.
Στα δίποντα 1044 ο ένας και μόλις 484 ο άλλος

αρα η χρησιμοποίηση του ποσοστού μάλλον δεν είναι και τόσο ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση.Ο ένας σκοράρει κατ'επάγγελμα και αυτό φαίνεται και στους πόντους ενώ ο άλλος έχει και άλλες προτεραιότητες.Επιπλέον η εικόνα του ενός όταν αποφασίζει να επιτεθεί είναι τελείως διαφορετική.Ο ναβάρο είναι πιο aggressive και με μεγαλύτερη ποικιλία στο σκοράρισμα.Δεν θα κολώσει να την πετάξει απο τα 8 μέτρα χωρίς ισορροπία ούτε φυσικά υπολείπεται στα σουτ απο μέση απόσταση . Ο διαμαντίδης επιλέγει να παίρνει πιο σίγουρα σουτ με τα περισσότερα απο αυτά να μην είναι εν κινήσει όπως κάνει κατα κόρον ο ναβάρο(και μεταξύ μας εκεί φαίνεται το ταλέντο του σουτέρ)



Πραγματικά, τώρα, βαριέμαι να κάνω paste τρίποντα του Διαμαντίδη, που μόνο σίγουρα δεν τα χαρακτηρίζεις. Απλά θα σου θυμίσω μερικά εξ' αυτών: Το τρίποντο με ταμπλώ στον 3ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, το off balance τρίποντο με τον Τζαουάι κρεμασμένο πάνω του στον 2ο προημιτελικό της σειράς. Το τρίποντο του Διαμαντίδη στον πρώτο προημιτελικό της σειράς του 2011 ή αυτό ακόμα με την Μάλαγα στο Τοπ 16 (αν θυμάμαι) το 2011. Ακόμα, το τρίποντο στον ημιτελικό με την Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005 ("Βάλτο αγόρι μου) και άλλα πολλά. Ποτέ ο Διαμαντίδης δεν κρύφτηκε σε δύσκολες καταστάσεις. Τώρα για τον Ναβάρο, που έγραψε ο φίλος basketikos67, οι διεισδύσεις και αυτές στον τομέα του σκοραρίσματος είναι αλλά στην δημιουργία (δηλαδή ασίστ), πόσες κάνει; Λέτε ότι σουτάρει από τα 8 μέτρα (τι σουτάρει, πετάει την μπάλα και αν μπει, μπήκε). Θα συμφωνήσω ότι με την Εθνική Ισπανίας έχει κάνει καλά παιχνίδια, παιχνίδια που εν πολλοίς του έδωσαν το εισιτήριο για το ΝΒΑ. Αλλά όλες οι μεγάλες επιτυχίες της Ισπανίας , έπρεπε να περάσουν πρώτα από την Ελλάδα. Με εξαίρεση τον τελικό του Παγκοσμίου το 2006 (που ο Γιαννάκης έχει ευθύνη, γιατί δεν προσγείωσε την ομάδα και δεν την κράτησε μακρυά από τους δημιοσιογράφους ύστερα από την νίκη επί των ΗΠΑ) και στον οποίο οι Ισπανοί μας κέρδισαν καθαρά και ΔΙΚΑΙΑ (και χωρίς τον Γκασόλ), να σου θυμίσω τα δύο παιχνίδια και ειδικά τον ημιτελικό στο Ευρωμπάσκετ του 2007; Οπότε πάλι, ερχόμαστε στην αρχική κουβέντα περί θεατρινισμού. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Για μένα ένας αθλητής του μπάσκετ είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ, όταν οι μπασκετικές του αρετές συνδυάζονται και από αθλητικό ΗΘΟΣ. Το οποίο ήθος έχει να κάνει και με την ποιότητα του ως άνθρωπο. Ο Νοβίτσκι, ο Γκασόλ (για να αναφέρω μόνο του σύγχρονους) είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ για όλους τους παραπάνω λόγους. Ο Τζόρνταν, που ανέφερε ένας παραπάνω, ήταν φοβερό παίκτης. Αλλά μην ξεχνάς ότι είχε και μία ολόκληρη βιομηχανία μάρκετινγκ και image making από πίσω του. Μίλήσε μου για τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Λάρι Μπέρντ, τον Τζούλιους Ερβιγκ, τον Καρίμ -Αμπντούλ Τζαμπάρ, ακόμα-ακόμα και τον Λεμπρόν Τζέιμς, αν θες....
captain charisma
γιατι δεν κανετε ενα τοπικ διαμαντιδης-ναβαρο? κριμα ειναι να χαθουν τα ποστ που αναφερονται σ αυτους τους 2
bbplayer
QUOTE (captain charisma @ Apr 23 2013, 10:46 ) *
γιατι δεν κανετε ενα τοπικ διαμαντιδης-ναβαρο? κριμα ειναι να χαθουν τα ποστ που αναφερονται σ αυτους τους 2


tongue.gif
ice-wolf
QUOTE(captain charisma @ Apr 23 2013, 10:46 ) *
γιατι δεν κανετε ενα τοπικ διαμαντιδης-ναβαρο? κριμα ειναι να χαθουν τα ποστ που αναφερονται σ αυτους τους 2



smiley.gif

Δεν χρειάζεται, πιστεύω. Προσωπικά, i rest my case icon_wave.gif
kseplenhs
QUOTE(ice-wolf @ Apr 23 2013, 10:43 ) *
Για μένα ένας αθλητής του μπάσκετ είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ, όταν οι μπασκετικές του αρετές συνδυάζονται και από αθλητικό ΗΘΟΣ.


Ναι ρε παιδί μου,απλά καλύτερα να το πάμε στο ατόφιο μπασκετικό κομμάτι γιατί το θέμα "ήθος" είναι συζητήσιμο και για τις 2 περιπτώσεις.Ασε που δεν μετριέται σε αριθμούς το ήθος.Ο καθε ένας θυμάται ότι θέλει,ξεχνάει οτι θέλει και βγάζει το συμπέρασμά του...
str
τηρουμενων των αναλογιων...
βαλτε οπου ναβαρο γκαλης και οπου διαμαντιδης γιαννακης

οποια εικονα εχετε στο μυαλο σας, για τον γκαλη και το γιαννακη , τα ιδια αντιστοιχουν (πανω κατω) για ναβαρο και διαμαντιδη αντιστοιχα. και για το σουτ και για την αμυνα και για το παθος και ολα....
σκεφτειτε πως θα χαρκτηριζατε τον γκαλη και τον γιαννακη σε μια αντιστοιχη κουβεντα...ετσι μου φαινονται και ολα τα ποστ που διαβαζω...σαν να προσπαθουν καποιοι να μειωσουν την (επιθετικη) αξια του γκαλη και την ιστορια του, επειδη και ο γιανακης εβαζε τριποντα (και δυσκολα τριποντα), που εβαζε..., και καλη αμυνα επαιζε, που επαιζε..., και πασερ καλος ηταν, που ηταν...



Zephyr
Βασικά είναι ψιλοάτοπη η σύγκριση διότι ο ένας είναι κλασσικό point guard και ο άλλος κλασσικός shooting guard, με την κλασσική/παλιομοδίτικη έννοια.
Ακριβώς όπως λέει πιο πάνω ο str, είναι σαν να συγκρίνεται ο Γκάλης με τον Γιαννάκη ή σε NBA όρους ο Iverson με τον Kidd (για να πιάσουμε και παίχτες που συνυπήρξαν χρονικά).
Μπορεί να είναι και οι δυο guard αλλά στην πράξη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια γιατί ο ρόλος του καθενός είναι διαφορετικός. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γινόταν αν ο ΔΔ επέλεγε τον δρόμο του σκόρερ ή ο Ναβάρο τον δρόμο του play maker. Με ενδιαφέρει το παρόν και αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα.
Τώρα αν ο καθένας για τους δικούς του λόγους συμπάθειας/αντιπάθειας θέλει να μειώσει κάποιον από τους δυο, οκ δημοκρατία έχουμε...
ΥΓ. Κατά την δική μου γνώμη προτιμώ Γιασικεβίτσιους από τους άλλους δυο 19.gif
vastravoud
Πάντως υπάρχει πολύς κόσμος εδώ με απάντρευτες αδερφές που ψάχνει για γαμπρό, δεν εξηγείται αλλιώς η κουβέντα περί ήθους.
AKRG
QUOTE (vastravoud @ Apr 23 2013, 12:23 ) *
Πάντως υπάρχει πολύς κόσμος εδώ με απάντρευτες αδερφές που ψάχνει για γαμπρό, δεν εξηγείται αλλιώς η κουβέντα περί ήθους.

`

Θεός !!! κλαίω ... smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif
gmalamos
T.W.Is.M.
Καλα, η παρουσια 30000 σε ενα γηπεδο 18000 εννοειται οτι ειναι επικινδυνη. Αλλα απο το Γιαννακοπουλο ειναι αναμενομενες σπαπμωδικες αντιδρασεις, ξερουμε ποσο παρορμητικος ειναι και οτι αντιδρα σαν οπαδος. Ο Μπερτομεου ομως? Λες και ειναι κανενα παιδι 12 χρονων αντιδρα κι αυτος.


Προφανως γιατι εχουνε μπει σε ενα παιχνιδι εντυπωσεων για να εξυπυρετησουν τα δικα τους συμφεροντα ο ενας για να διαφυλαξει το ονομα και της ιστεροφημια του και αλλος μια ευνοικοτερη διαιτησια για την ομαδα του.Δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν παλι ανακοινωνονταν μια τιμωρια για την ομαδα λιγο πριν τον αγωνα της πεμπτης.. wink.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(gmalamos @ Apr 23 2013, 13:56 ) *
Προφανως γιατι εχουνε μπει σε ενα παιχνιδι εντυπωσεων για να εξυπυρετησουν τα δικα τους συμφεροντα ο ενας για να διαφυλαξει το ονομα και της ιστεροφημια του και αλλος μια ευνοικοτερη διαιτησια για την ομαδα του.Δεν θα μου εκανε εντυπωση εαν παλι ανακοινωνονταν μια τιμωρια για την ομαδα λιγο πριν τον αγωνα της πεμπτης.. wink.gif


Αν το δω κι αυτο θα το χαρακτηρισω παρασταση του θεατρου σκιων απο την πλευρα της Ευρωλιγκα.
basketikos67
[quote name='andykrg' date='Apr 23 2013, Πάντως υπάρχει πολύς κόσμος εδώ με απάντρευτες αδερφές που ψάχνει για γαμπρό, δεν εξηγείται αλλιώς η κουβέντα περί ήθους. 12:47 ' post='596324']
`

69.gif 69.gif
smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif όντως πολύ καλό..χαχαχα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.