Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Laboral Kutxa vs. Panathinaikos Athens
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2015-16
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
sinkazama82
Η λέξη κρίμα έχει πολυφορεθεί από χτες μόλις έληξε ο αγώνας. Φίλαθλοι και δημοσιογράφοι γράφουν τα σχόλιά τους προτάσσοντας αρχικά την λέξη κρίμα και μετά κάνουν την κριτική τους. Κρίμα για τον Παναθηναϊκό , κρίμα για τον τεράστιο Διαμαντίδη, κρίμα για την χαμένη ευκαιρία, κρίμα για τα λεφτά που αξίζουν κάποιοι παίκτες. Εγώ από την άλλη λέω, καθόλου κρίμα αλλά καλά να πάθουν.

Ιδανικά, στο αεροπλάνο της επιστροφής ο Νικ Καλάθης θα έπρεπε να κόψει από το τσεκ των επιταγών του, ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του και να το δώσει στην Δημήτρη Διαμαντίδη. Αντίστοιχα καλό θα ήταν να το κάνουν και παίκτες που από την αφάνεια, είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και να δουν πως πραγματικά παίζεται το μπάσκετ από έναν άνθρωπο που σε δύο μήνες περίπου σταματάει το άθλημα στα 36 του.

Οπότε μόνο κρίμα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που προσπάθησε, τα έφτυσε, έτρεξε, πάλεψε, έπαιξε άμυνα, μοίρασε ασίστ, έκανε κλεψίματα, κατέβασε ριμπάουντ και σκόραρε 17 πόντους. Μόνος του απέναντι σε μόλις 7 παίκτες της Λαμποράλ. Για όλους τους υπόλοιπους, με μικρές εξαιρέσεις, δεν αξίζει κανένα κρίμα καθώς στην κρισιμότερη φάση της φετινής Ευρωλίγκας, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, τα χεράκια τους έτρεμαν.

Ας ξεκινήσω όμως από τον προπονητή. Επιγραμματικά όμως, καθώς τα λάθη του είναι τόσο εξόφθαλμα που μπορώ να γράφω σεντόνια. Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να σταματήσει 7 παίκτες της Λαμποράλ. Και αν παίρνει λίαν επιεικώς καλά για το μαρκάρισμα του Μπορούση, σκοράρει αρνητική βαθμολογία, στην αντιμετώπιση 3 περιφερειακών παικτών της Κούτσα. Ο Μπερτράνς, ο Ανταμς και ο Τζέιμς έκαναν για ακόμα ένα παιχνίδι ότι ήθελαν. Η εμμονή πλέον στην χρησιμοποίηση του Πάβλοβιτς πάνω στον Λετονό forward καταντάει αστεία, αφού δεν βρέθηκε ποτέ τόσο κοντά του, ώστε απλά να του δυσκολέψει το σουτ.

Η επιμονή του Σάλε, ειδικά σε αυτά τα δύο παιχνίδια, να δίνει την μπάλα στον αρνητικό Ουίλιαμς προκειμένου να προσπαθήσει να επιτεθεί κατά μέτωπο κατάντησε γραφική, ποιο πολύ και από την Δημητσάνα. Η επιμονή να μην χρησιμοποιεί περισσότερη ώρα τον Χέινς, ο οποίος μετά τον Διαμαντίδη και τον Καλάθη, έχει την περισσότερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, επίσης είναι αξιοσημείωτη. Μάλιστα ο Χέινς τον ξελάσπωσε στο τέλος της κανονικής περιόδου φέρνοντας τον ματς στους 3 πόντους, δίνοντας την ευκαιρία στον αρχηγό του Παναθηναϊκού να βάλει αυτό το απίστευτο τρίποντο για την ισοφάριση. Και για το ευχαριστώ δεν τον ξεκίνησε στην παράταση αλλά προτιμήθηκε να πάρει 2 τρίποντα ο Καλάθης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, η επιμονή του Σάλε να βάζει τον Φελντίν σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο δείχνει τάσεις αυτοχειρίας. Και έτσι και έγινε. Ζήτησε ανάσες ο Διαμαντίδης στην παράταση και η αλλαγή ήταν ο Φελντίν και όχι ο καυτός Χέινς.

Τέλοσπάντων για να ξεφύγουμε λίγο από τον προπονητή, ατομικά αισθάνομαι πολύ άσχημα βλέποντας την κατάσταση του Νικ Καλάθη. Ο ομογενής γκαρντ είναι σκιά του εαυτού του στους 2 αγώνες στην Βασκονία. Δεν τον κατηγορώ για τα σουτ, άλλωστε ξέρουμε ότι δεν είναι το ατού του, όμως δεν γίνεται να μην μπορείς να σταματήσεις ούτε για μία φάση τον Ανταμς. Σε αυτούς τους 2 αγώνες ο Ανταμς έχει σκοράρει 44 πόντους! Ο πραγματικά μονοδιάστατος Ανταμς δεν έχει καμία ενόχληση, καμία δυνατή άμυνα πάνω του προκειμένου να βγει εκτός ρυθμού. Μάλιστα όταν το πρώτο σουτ που παίρνει είναι εντελώς αμαρκάριστο του δίνεις το δικαίωμα να αποκτήσει ψυχολογία για να συνεχίσει να τα μπουμπουνάει από παντού. Όσο κακός ήταν αμυντικά ο Καλάθης άλλο τόσο κακός ήταν και επιθετικά. Ακόμα και στην δημιουργία ήταν πολύ κάτω από τα νούμερα που γράφει όλη την σεζόν. Είναι ντεφορμέ? Ε άστον στον πάγκο. Φταίει η υπερχρησιμοποίησή του όλη την σεζόν? Δώστου λιγότερο χρόνο. Τουλάχιστον αυτά που μπορεί να κάνει ας στα δώσει για όσο μπορεί.

Ανάξιοι σχολιασμού θεωρώ πως είναι ο Πάβλοβιτς και ο Φώτσης. Μάλιστα περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό και ας αγωνίστηκαν ελάχιστα. Ο Γκιστ ακόμα ψάχνεται σε αυτή την σειρά. Ο «αθλητικός» Τιγί (όπως ακούστηκε από την δημόσια τηλεόραση), έχει κάνει τον Γκιστ να τρέχει και να μην φτάνει. Ο Ραντούλιτσα έφαγε πολύ ξύλο για ακόμα ένα παιχνίδι, ειδικά από τον Ντιοπ, ο οποίος εκτέλεσε τον ρόλο του άψογα. Μπήκε να δείρει, έκανε 20 φάουλ και βγήκε στο 4ο 10λεπτο με 5!

Δύο διασωθέντες ήταν ο Χέινς και ο Κούζμιτς. Ο Αμερικάνος απέδειξε ότι είναι ο μοναδικός κλασσικός σουτέρ της ομάδας, αλλά απέδειξε και κάτι περισσότερο. Ότι αξίζει να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αυτούς τους αγώνες. Έβαλε τα σουτ που έπρεπε, μάρκαρε σωστά, κατέβασε σωστά της μπάλα. Θα ήθελα πολύ να σκεφτεί ο Σάλε η 3αδα των γκαρντ να έχει σταθερά στην θέση 2 τον Χέινς, στον άσο τον ΔΔ και στο 3 Γουίλιαμς. Ο Σέρβος σέντερ, μπορεί να έχει ακούσει τα απίστευτα όλη την χρονιά και χωρίς να φταίει, όμως χτες ήταν συγκινητικός. Έσβησε τον Μπορούση παίζοντας εκπληκτικές άμυνες, σκόραρε 10 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ κάνοντας το δεύτερό του double doubleστην Ευρωλίγκα.

Συμπερασματικά το μόνο κρίμα που αξίζει να ειπωθεί είναι μόνο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Για τον 36αρη Δημήτρη Διαμαντίδη που έβαλε 17 πόντους μοίρασε 6 ασίστ και προσπαθούσε να τραβήξει όλους τους υπόλοιπους μαζί του αλλά κανείς δεν τον ακολούθησε. Μόνο κρίμα για τον άνθρωπο που έχει τέτοια αυταπάρνηση που πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. Για όλου τους άλλους κανένα κρίμα, αλλά μόνο ντροπή που παρουσιάζουν εικόνα παιδικής ομάδας ΕΣΚΑ. Το μπάσκετ είναι αντρικό άθλημα.

Τώρα η σειρά έπειτα από 2 αγώνες που πόνεσαν πολύ τον Παναθηναϊκό, έρχεται στην Αθήνα. Το μοναδικό ζητούμενο είναι η σειρά να επιστρέψει στην Fernando Buesa arena.Το 2 στα 2 είναι μονόδρομος αν δεν θέλουν οι Πράσινοι να γράψουν ακόμα μια αποτυχία στην εξάστερη ιστορία της ομάδας. Όπως και η Λαμποράλ έτσι και ο ΠΑΟ είναι ομάδα έδρας και τώρα εφόσον έρθουν οι 2 νίκες μπορούν να βρουν και άλλοι παίκτες ρυθμό ώστε να δώσουν την μάχη των μαχών στο 5ο παιχνίδι της σειράς. Παρόλο που καμία σειρά δεν έχει γυρίσει από το 2-0, όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, και αν κάποιος μπορεί να τις σπάσει αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του Διαμαντίδη. Αρκεί και τα υπόλοιπα παιδάκια να γίνουν άντρες.

Για μια ελαφρώς πιο λεπτομερή περιγραφή με στατιστικά, φωτογραφίες και βίντεο εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2016/04/labor...s-16042016.html
Reggie Miller 31
QUOTE (Nemesakos @ Apr 16 2016, 13:10 ) *
Τώρα πάντως μπορείς να βγεις να ξεσπαθώσεις για τον Πάβλοβιτς ελεύθερα..χαχαχα..

Πίκρα χτες, μεγάλη κιόλας. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω πόσο αυτοκτονικές τάσεις δείχνουμε. Τραγικες επιλογές σε κρίσιμα σημεία, τραγικοί παίκτες με εξαίρεση τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΔ και τους Κούζμιτς Χέινς. Ο Καλάθης εχει παραδώσει πνεύμα. Στην Αθήνα πάνω από 15 λεπτά δεν θα του έδινε. Αν σκοπός είναι η επιστροφή στην Ισπανία ο Καλάθης πρέπει να ξεκουραστεί... Αντε να δούμε τι άλλο θα δούμε από αυτή την ομάδα...

Ξεσπάθωσα την ώρα που τα έβλεπα tongue.gif

Πάντως πραγματικά για τους δημοσιογράφους το έχω απορία ρε συ. Δλδ καθόμαστε εμείς και λέμε αν είπε ο Σάλε ή οχι να πάρει ο Καλάθης τα τρίποντα, αν ήταν εντολή ή όχι να πάει (σωστά κατ' εμέ) ο Ραντούλιτσα στο ποστάρισμα, αν έχει θέμα ο Σάλε να μην παίζει με 3 γκαρντ, αλλά να θέλει μέσα και ένα βαρύ κλασσικό τριάρι. Και το μόνο που βλέπω στις δηλώσεις είναι να λέει για την διαιτησία και τίποτα άλλο... Δεν κάνουν ερωτήσεις; Δεν είναι political correct να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις;

ΥΓ Όλα τα λεφτά το εξώφυλλο της πράσινης... Ο Τζόρντι τους φταίει που δεν κερδίσαμε την μισή Κάχα tongue.gif
Marciulionis
Η ομάδα κατά τη γνώμη μου έχει πολλούς καλούς αλλά μόνο ένα μεγάλο, τον αρχηγό.

Καλός παίκτης ο Καλάθης, αποδίδει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα, αλλά όχι μεγάλος παίκτης.
Το ίδιο όλοι πάνω κάτω... Ακόμα κι ο προπονητής... Οπότε ή περιμένουμε να "μεγαλώσουν" μέσα από αγώνες όπως ο χτεσινός,
με το ρίσκο αν χάσουν πολλούς να τρέμουν τα πόδια τους στα κρίσιμα και να μπλοκάρουν (Όπως και γίνεται τα τελευταία χρόνια)
ή μεταγγίζουμε κάποιο πραγματικά μεγάλο παίκτη ή προπονητή το καλοκαίρι με refuse to lose νοοτροπία
να μπολιάσει και τους υπόλοιπους.

Ο μόνος άλλος, μετά το ΔΔ, με refuse to lose νοοτροπία στην ομάδα αποφάσισε να γίνει
πρώην μπασκετμπολίστας στα 26 του... Κι άλλον έναν που είχαμε τον διώξαμε για να κάνουμε το Γιάνκοβιτς αστέρι...

Η σειρά βέβαια δεν έχει τελειώσει και μια ενδεχόμενη πρόκριση θα βοηθούσε πάρα πολύ προς αυτή τη κατεύθυνση, του μεγαλώματος των
καλών παικτών.

Έχω κουραστεί όμως τα τελευταία χρόνια να βλέπω το ΔΔ να δίνει το σύνθημα με επικές ανατροπές και ηρωικά καλάθια και να
μη βρίσκεται κανείς να ακολουθήσει... Πραγματικά κρίμα...
Timemaster
Βλέποντας το χτεσινό παιχνίδι σαν ουδέτερες φίλαθλος θα έλεγα πως ο Παναθηναικός έχει τεράστιο πρόβλημα ρόλων στην ομάδα.

Ο Παναθηναικός κατακτούσε Ευρωλίγκες όχι επειδή είχε τους καλύτερους παίχτες αλλά επειδή είχε δώσει ρόλο σε αυτούς παίρνοντας αυτά που ήθελε. Ο κάθε παίχτης ήξερε τι έπρεπε να κάνει και πως να το κάνει. Όταν κάποιος παίχτης δεν ήταν σε καλή μέρα υπήρχαν εναλλακτικά πλάνα και αλληλοκάλυψη.

Χτες και γενικά όλη την χρονιά η ομάδα δείχνει να έχει πρόβλημα ρόλων. Οι παίχτες που αποκτήθηκαν για κάποια χαρακτηριστικά τους δε ούτε τα αυτονόητα. Οι παλιές καραβάνες (Φώτσης , Διαμαντίδης , Γκιστ , Καλάθης) παίζουν στα κόκκινα όλη την χρονιά με την γλώσσα έξω. Στην καλύτερη κάνουν κάποια συγκινητικά παιχνίδια όπως χτες ο 3D αλλά γενικά τα χιλιόμετρα είναι πολλά και στην καριέρα αλλά και μέσα στην χρονιά ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟ να ανακάμψει. Ενώ οι φέρελπις νεαροί παίχτες του (Γιανκοβιτς , Παππάς , Μποχωρίδης ) φαίνονται να έχουν μείνει στάσιμοι και σε χαμηλό επίπεδο.

Γενικά φαίνεται πως το πλοίο έχει πολλές τρύπες μικρές που όσο και να προσπαθείς δε μπορείς να τις κλείσεις όλες. Κάτι που είναι χειρότερο από το να είχε μια δυο μεγάλες που με μια μεταγραφή θα μπαλωνόταν.
Το πρόβλημα για εμένα δεν είναι μόνο οι παίχτες αλλά και ο προπονητής. Η μία πλευρά εκθέτει την άλλη κατά συρροή και εξακολούθηση. Περίεργο εδώ είναι ότι ο κόουτς διάλεξε παίχτες του σιναφιού του οπότε αν εγώ ήμουν στη θέση του θα ένοιωθα πισώπλατα μαχαιρωμένος.

Κατά την εκτίμησή μου ο Παναθηναικός δε θα επιστρέψει στην Ισπανία η σειρά θα τελειώσει στο 3-0 ή στο 3-1 και πραγματικά στα δικά μου τα μάτια ήταν και έκπληξη-τύχη που κατάφερε να φτάσει στην 8άδα.

Το μόνο που απομένει είναι να στηθεί μιά ή δύο μεγάλες γιορτές για να αποχαιρετήσει το ΟΑΚΑ έναν από τους κορυφαίους παίχτες της ιστορίας του έτσι όπως του αξίζει και ας αποκλειστεί η ομάδα. Η φετινή χρονιά δε θα στιγματιστεί από τον αποκλεισμό της ομάδος αλλά από την ΕΞΟΔΟ του 3D.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Η τελευταία φάση με το ποστάρισμα του Ραντούλιτσα ήταν σωστή απόφαση. Τα λάθη ήταν ο χρόνος εκτέλεσης όπου ο παίχτης έπρεπε να πάρει την μπάλα 6-7 δευτερόλεπτα αργότερα και ότι τα περιφερειακά σκριν δε βοήθησαν ώστε να βρεθεί αμαρκάριστος παίχτης στο τρίποντο. Όμως τίποτα από τα δύο δεν επηρέασε τον αγώνα. Ο Ραντούλιτσα αστόχησε οπότε ο χρόνος εκτέλεσης έγινε υπερ του Παναθηναικού μιας και είχε μια δεύτερη ευκαιρία με ένα επιθετικό ριμπάουντ ή μετά από τις βολές και επειδή οι Ισπανοί δεν έστειλαν βοήθεια μέσα στο καλάθι δίνοντας προτεραιότητα να μη φάνε τρίποντο.
j.browning
QUOTE (pk13 @ Apr 16 2016, 11:05 ) *
Συμφωνω στα περισσοτερα...
Αλλα ρε αδερφε οκ ανερχομενος ο Σαλε,αλλα δεν πρεπει να σου δειξει μεσα σε μια ολοκληρη χρονια πως στο μελλον θα σταθει στο υψηλο επιπεδο...??Θυμασαι φετος εστω και ενα ματς που να εκανε μια κινηση ματ ο Σαλε και να πηρε ενα ματς?Εγω οχι...Καλη η υπομονη αλλα οταν ο ανθρωπος απο τα 25 ματς στην Ευρωλιγκα εχει χασει μονος του τα 10 και ειναι κακος στα 20 τι αλλο να περιμενουμε??
Για μενα αν αποκλειστουμε,στους τελικους ειναι η τελευταια του ευκαιρια...Αν χασει και εκει πρεπει να απομακρυνθει...Αμα ειναι να σπαταλησουμε καμια πενταετια μεχρι ο Σαλε να μπορει να σταθει στο τοπ επιπεδο σωθηκαμε....

αντιλογος σε αυτο που λες ειναι οτι ολα τα do or die παιχνιδια τα πηρε.
το οτι ειναι τοσο κακος απο που προκυπτει?επειδη το λενε οι περισσοτεροι προπονητες του καναπε?οι ιδιοι ελεγαν την πεμπτη οτι ειναι κακη ιδεα ο κουζμιτς στον μπουρουση,αλλα ειχε δικιο ο κοουτς.επισης ειναι οι ιδιοι που ελεγαν οτι δεν θελουμε προσθηκες στα γκαρντ αλλα και εκει ειχε δικιο ο κοουτς.
κοιτα προπονητης δεν ειμαι και δεν μπορω να τον κρινω ετσι ευκολα, ουτε μεσα στην ομαδα ειμαι να ξερω τι γινεται στις προπονησεις κ στα αποδυτηρια, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ο σαλε εφτιαξε μια ομαδα καινουρια με αρκετους παιχτες που του φορτωσε η διοικηση και με λιγες μεταγραφες δικες του και οχι παιχτες που ηθελε,βλεπε ταιους λασμε μεζρι και τελικα κουζμιτς,(αληθεια πιστευεις οτι θα ειχαμε την ιδια πορεια αν αντι κουζμιτς ειχαμε λασμε?)
επισης ξερω οτι εγιναν καποιες προσθηκες στο και πεντε,αυτο τωρα φαινεται,η ομαδα ειναι ασυνδετη και ντεφορμε,δεν μπορει να αποδωσει ουτε το μισο απο αυτο που μπορει.
να σε ρωτησω κατι?ο ζοτς την πρωτη χρονια στην φενερ επαιξε καλυτερα?πηγε πιο μακρια?γιατι να το κανει ο σαλε?τον θεωρεις καλυτερο?
επισης ξερω οτι τον εχουν κρεμασει παρα πολλες φορες οι παιχτες,περιμενε πολλα απο καποιους και δεν εχει παρει τιποτα η λιγα,ο φωτσης που ειναι ας πουμε?καλα για να μην πω για τον παπα που τον περιμενε σχεδον μια ολοκληρη χρονια και εφτασε στο κ πεντε για να παρει ουιλιαμς.
ορισμενες φορες εχουμε παιξει καταπληκτικο μπασκετ ακομα και πριν τις προσθηκες,βλεπε εφες στον πρωτο γυρο.
εγω για να τον κρινω θελω να τον δω του χρονου με μερικες προσθηκες διορθωτικες κινησεις το καλοκαιρι και μια γεματη χρονια για να μπορεσει να τους δεσει.τοτε θα τον κρινω.
προς το παρον απο αυτα που κανει μεσα σε ενα ματς με αλλα συμφωνω και με αλλα οχι,ουτε ημαστε ολοι ιδιοι ουτε ειναι κανεις αλανθαστος.το αποτελεσμα θα τον κρινει αλλα να εχει χρονο να δουλεψει,οχι ετσι.
shtarkws
QUOTE(Timemaster @ Apr 16 2016, 14:03 ) *
Βλέποντας το χτεσινό παιχνίδι σαν ουδέτερες φίλαθλος θα έλεγα πως ο Παναθηναικός έχει τεράστιο πρόβλημα ρόλων στην ομάδα.

Ο Παναθηναικός κατακτούσε Ευρωλίγκες όχι επειδή είχε τους καλύτερους παίχτες αλλά επειδή είχε δώσει ρόλο σε αυτούς παίρνοντας αυτά που ήθελε. Ο κάθε παίχτης ήξερε τι έπρεπε να κάνει και πως να το κάνει. Όταν κάποιος παίχτης δεν ήταν σε καλή μέρα υπήρχαν εναλλακτικά πλάνα και αλληλοκάλυψη.

Χτες και γενικά όλη την χρονιά η ομάδα δείχνει να έχει πρόβλημα ρόλων. Οι παίχτες που αποκτήθηκαν για κάποια χαρακτηριστικά τους δε ούτε τα αυτονόητα. Οι παλιές καραβάνες (Φώτσης , Διαμαντίδης , Γκιστ , Καλάθης) παίζουν στα κόκκινα όλη την χρονιά με την γλώσσα έξω. Στην καλύτερη κάνουν κάποια συγκινητικά παιχνίδια όπως χτες ο 3D αλλά γενικά τα χιλιόμετρα είναι πολλά και στην καριέρα αλλά και μέσα στην χρονιά ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟ να ανακάμψει. Ενώ οι φέρελπις νεαροί παίχτες του (Γιανκοβιτς , Παππάς , Μποχωρίδης ) φαίνονται να έχουν μείνει στάσιμοι και σε χαμηλό επίπεδο.

Γενικά φαίνεται πως το πλοίο έχει πολλές τρύπες μικρές που όσο και να προσπαθείς δε μπορείς να τις κλείσεις όλες. Κάτι που είναι χειρότερο από το να είχε μια δυο μεγάλες που με μια μεταγραφή θα μπαλωνόταν.
Το πρόβλημα για εμένα δεν είναι μόνο οι παίχτες αλλά και ο προπονητής. Η μία πλευρά εκθέτει την άλλη κατά συρροή και εξακολούθηση. Περίεργο εδώ είναι ότι ο κόουτς διάλεξε παίχτες του σιναφιού του οπότε αν εγώ ήμουν στη θέση του θα ένοιωθα πισώπλατα μαχαιρωμένος.

Κατά την εκτίμησή μου ο Παναθηναικός δε θα επιστρέψει στην Ισπανία η σειρά θα τελειώσει στο 3-0 ή στο 3-1 και πραγματικά στα δικά μου τα μάτια ήταν και έκπληξη-τύχη που κατάφερε να φτάσει στην 8άδα.

Το μόνο που απομένει είναι να στηθεί μιά ή δύο μεγάλες γιορτές για να αποχαιρετήσει το ΟΑΚΑ έναν από τους κορυφαίους παίχτες της ιστορίας του έτσι όπως του αξίζει και ας αποκλειστεί η ομάδα. Η φετινή χρονιά δε θα στιγματιστεί από τον αποκλεισμό της ομάδος αλλά από την ΕΞΟΔΟ του 3D.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Η τελευταία φάση με το ποστάρισμα του Ραντούλιτσα ήταν σωστή απόφαση. Τα λάθη ήταν ο χρόνος εκτέλεσης όπου ο παίχτης έπρεπε να πάρει την μπάλα 6-7 δευτερόλεπτα αργότερα και ότι τα περιφερειακά σκριν δε βοήθησαν ώστε να βρεθεί αμαρκάριστος παίχτης στο τρίποντο. Όμως τίποτα από τα δύο δεν επηρέασε τον αγώνα. Ο Ραντούλιτσα αστόχησε οπότε ο χρόνος εκτέλεσης έγινε υπερ του Παναθηναικού μιας και είχε μια δεύτερη ευκαιρία με ένα επιθετικό ριμπάουντ ή μετά από τις βολές και επειδή οι Ισπανοί δεν έστειλαν βοήθεια μέσα στο καλάθι δίνοντας προτεραιότητα να μη φάνε τρίποντο.


Με βρισκει απολυτως συμφωνο η αποψη σου. Πολυ μεγαλο μεριδιο στην επιτυχια εχει η σωστη κατανομη ρολων και η καλη χημεια. Δυστυχως εμεις εχουμε καποιες καλες μοναδες αλλα οχι καλο ομαδικο παιχνιδι. Βλεπω τις περιστροφες στην αμυνα της Φενερ και την κυκλοφορια στην επιθεση και με πιανει μελαγχολια

Βεβαια πως να εχεις χημεια στην ομαδα οταν φερνεις 3 παικτες μεσουσης της χρονιας εκ των οποιων ο Χεινς που ειναι 2αρι τον βαφτιζεις οργανωτη, τον Γουιλιμας τον τρακαρεις με τον Φελντιν και για Σεντερ σκιαχτρο φερνεις ενα αγουρο παιδι που στο παρκε σε σωματοδομη μοιαζει με γκαρντ?

Παντως σιγουρα χημεια και ομοιογενεια δεν αποκτας με διαλυση της ομαδας καθε χρονο και χτισιμο απο την αρχη.
pk13
QUOTE(j.browning @ Apr 16 2016, 11:18 ) *
αντιλογος σε αυτο που λες ειναι οτι ολα τα do or die παιχνιδια τα πηρε.
το οτι ειναι τοσο κακος απο που προκυπτει?επειδη το λενε οι περισσοτεροι προπονητες του καναπε?οι ιδιοι ελεγαν την πεμπτη οτι ειναι κακη ιδεα ο κουζμιτς στον μπουρουση,αλλα ειχε δικιο ο κοουτς.επισης ειναι οι ιδιοι που ελεγαν οτι δεν θελουμε προσθηκες στα γκαρντ αλλα και εκει ειχε δικιο ο κοουτς.
κοιτα προπονητης δεν ειμαι και δεν μπορω να τον κρινω ετσι ευκολα, ουτε μεσα στην ομαδα ειμαι να ξερω τι γινεται στις προπονησεις κ στα αποδυτηρια, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ο σαλε εφτιαξε μια ομαδα καινουρια με αρκετους παιχτες που του φορτωσε η διοικηση και με λιγες μεταγραφες δικες του και οχι παιχτες που ηθελε,βλεπε ταιους λασμε μεζρι και τελικα κουζμιτς,(αληθεια πιστευεις οτι θα ειχαμε την ιδια πορεια αν αντι κουζμιτς ειχαμε λασμε?)
επισης ξερω οτι εγιναν καποιες προσθηκες στο και πεντε,αυτο τωρα φαινεται,η ομαδα ειναι ασυνδετη και ντεφορμε,δεν μπορει να αποδωσει ουτε το μισο απο αυτο που μπορει.
να σε ρωτησω κατι?ο ζοτς την πρωτη χρονια στην φενερ επαιξε καλυτερα?πηγε πιο μακρια?γιατι να το κανει ο σαλε?τον θεωρεις καλυτερο?
επισης ξερω οτι τον εχουν κρεμασει παρα πολλες φορες οι παιχτες,περιμενε πολλα απο καποιους και δεν εχει παρει τιποτα η λιγα,ο φωτσης που ειναι ας πουμε?καλα για να μην πω για τον παπα που τον περιμενε σχεδον μια ολοκληρη χρονια και εφτασε στο κ πεντε για να παρει ουιλιαμς.
ορισμενες φορες εχουμε παιξει καταπληκτικο μπασκετ ακομα και πριν τις προσθηκες,βλεπε εφες στον πρωτο γυρο.
εγω για να τον κρινω θελω να τον δω του χρονου με μερικες προσθηκες διορθωτικες κινησεις το καλοκαιρι και μια γεματη χρονια για να μπορεσει να τους δεσει.τοτε θα τον κρινω.
προς το παρον απο αυτα που κανει μεσα σε ενα ματς με αλλα συμφωνω και με αλλα οχι,ουτε ημαστε ολοι ιδιοι ουτε ειναι κανεις αλανθαστος.το αποτελεσμα θα τον κρινει αλλα να εχει χρονο να δουλεψει,οχι ετσι.


Καταρχήν, εσύ θεωρεις τον Σαλε καλό προπονητη?Έχει πάρει φέτος η ομάδα ένα παιχνίδι με προσωπική του υπογραφή? Δεν κάνει πολλά λάθη στη διάρκεια των αγώνων? Δεν έχει εμμονες?(παυλοβιτς)

Όσο για τους προπονητές του καναπε που γράφεις...Οι περισσότεροι από εμάς που γράφουμε εδώ πιστευω οτι ξερουμε εστω και λιγο μπασκετακι...Με αυτες τις λιγες μας γνωσεις,το καλοκαίρι όταν στελεχώθηκε το ρόστερ είχαμε προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια ότι θα είχαμε θέματα σε περιφέρεια (που είχαμε 3 παίκτες)και στους ψηλούς με το δίδυμο Κουζμιτς-Ραντου...Ο πολύς Σαλε μας έλεγε μέχρι τον Φλεβαρη ότι δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές και ότι ήμασταν κόμπλε...

Όσο για αυτό που γράφεις για τον Ζοτς...Ο Ομπραντοβιτς απέτυχε στη Φενερ τη πρώτη του χρονια αλλά έχει πίσω μεγάλες επιτυχίες και πλούσιο βιογραφικό...Ο Σαλε τι έχει πετύχει που θα με κάνει να είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθει στο μέλλον?

Τεσπα εγώ τον Σαλε τον θεωρώ μέτριο έως κακό προπονητη...Δεν ξέρω τι θα δείξει σε 2-3 χρόνια..Προσωπικά δεν θα τον εμπιστευομουνα και για του χρόνου...
Boom Dizzle
Δεν κοιμήθηκα το βραδυ απο τη πίκρα μου για το χθεσινό.ΠΩΣ καταφέραμε να χάσουμε το παιχνίδι χθες;;Αφου δεν πήραμε και αυτο αντίο ζωη.Ειναι μεγάλο κρίμα για τον αρχηγό να αποκλείεται απο ομαδα 6 παικτών και να εχει συμπαίκτες που δεν ειναι γι αυτο το επιπεδο και προπονητή εναν που χθες έκανε τραγικά λαθη και που πραγματικός κοουτς ηταν ο ΔΔ .Για ποιον να πω;Για τον Καλαθη που αν ημουν ο Γιαννακοπουλος θα του πήγαινα το συμβόλαιο κατω απο μυριο;Που δεν μπορεί να εχει ενα στοιχειώδες ποσοστό στις βολές ενώ υποτίθεται ειναι ο επόμενος ηγέτης;Για τον Γκιστ που ειναι για λύπηση σε αυτη τη σειρά και δεν μπορεί να σπρώξει ούτε κάποιον Τιγι;Για τον ανεκδιήγητο Πάβλοβιτς;Για την μεγάλη απογοήτευση της σειράς τον Γουίλιαμς που θέλει 1,8;Απ όπου και να το κοιτάξω μονο θλίψη με πιάνει για την εικόνα μας.Χθες ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΜΕ
Πλεον δεν ξερω ποσο υπαρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες,αποψη μου ειναι οτι η σειρά θα τελειώσει στο τεταρτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ αλλα κι αν υπαρχουν πιθανότητες αυτο καλλιεργείται απο την αδυναμία της Κουτσά να κερδίσει εξω.
ΥΓ1:Ο Κουζμιτς ηταν συγκινητικός χθες..
ΥΓ2:Του χρόνου θα ειμαστε 2 ταχύτητες κατω...Ειναι η τελευταια χρονια που παίζουμε σε υψηλό επιπεδο...Διαμαντιδη δεν ξαναβρίσκεις..
ΥΓ3:Ούκιτς τρελε Κροάτη γυρνά πισω η έστω τηλεφώνα...
manos_89
QUOTE (pk13 @ Apr 16 2016, 15:10 ) *
Καταρχήν, εσύ θεωρεις τον Σαλε καλό προπονητη?Έχει πάρει φέτος η ομάδα ένα παιχνίδι με προσωπική του υπογραφή? Δεν κάνει πολλά λάθη στη διάρκεια των αγώνων? Δεν έχει εμμονες?(παυλοβιτς)

Όσο για τους προπονητές του καναπε που γράφεις...Οι περισσότεροι από εμάς που γράφουμε εδώ πιστευω οτι ξερουμε εστω και λιγο μπασκετακι...Με αυτες τις λιγες μας γνωσεις,το καλοκαίρι όταν στελεχώθηκε το ρόστερ είχαμε προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια ότι θα είχαμε θέματα σε περιφέρεια (που είχαμε 3 παίκτες)και στους ψηλούς με το δίδυμο Κουζμιτς-Ραντου...Ο πολύς Σαλε μας έλεγε μέχρι τον Φλεβαρη ότι δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές και ότι ήμασταν κόμπλε...

Όσο για αυτό που γράφεις για τον Ζοτς...Ο Ομπραντοβιτς απέτυχε στη Φενερ τη πρώτη του χρονια αλλά έχει πίσω μεγάλες επιτυχίες και πλούσιο βιογραφικό...Ο Σαλε τι έχει πετύχει που θα με κάνει να είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθει στο μέλλον?

Τεσπα εγώ τον Σαλε τον θεωρώ μέτριο έως κακό προπονητη...Δεν ξέρω τι θα δείξει σε 2-3 χρόνια..Προσωπικά δεν θα τον εμπιστευομουνα και για του χρόνου...


Ναι, εγώ θεωρώ τον τζόρτζεβιτς καλό προπονητή (όχι από το πρώτο ράφι όπως θεωρείται πλέον και ο Ιτούδης κ.λπ).
Τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και γεννημένο νικητή που είναι το σημαντικότερο.
Δηλαδή αν είναι δυνατόν, βρίζαν όλοι εν χορό τον Γιάνκοβιτς την Τετάρτη, πραγματικά όλοι, και χτες απόρησαν γιατί δεν τον έβαλε. ΜΟΝΟ στη χώρα της παράνοιας αυτά.
Όταν λες «Οι περισσότεροι από εμάς που γράφουμε εδώ πιστευω οτι ξερουμε εστω και λιγο μπασκετακι», καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί υπέρ του η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια έτσι; Και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, αυτό που κατακρίνω είναι η νοοτροπία.
Για να σου απαντήσω. Δεν φτάιει ο Τζώρτζεβιτς που είχε 1.5-1.8 εκατομμύρια για να κάνει 7 μεταγραφές. Το 1 πήγε στον Ραντούλιτσα, ο οποίος βάση όσων γράφονται στο φόρουμ είναι λίγο καλύτερος του Μαυροκεφαλίδη και λίγο χειρότερος του Πέκοβιτς.
Το χειρότερο όλων είναι η αντιμετώπιση της Λαμποράλ σαν ομαδούλα της σειράς. Πραγματικά τέτοιες αντιδράσεις για εκτός έδρας ήττα από μια ομάδα που έχει χάσει ΜΟΝΟ από τον Ολυμπιακό στην έδρας της και μάλιστα χωρίς τον καλύτερό της παίκτη.
louie
οποιος πραγματικα θεωρει καλο προπονητη τον τζορτζεβιτς ας μας αναλυσει τι καλο του βρισκει. εγω να κατσω να γραψω και σεντονι με τα +/- αλλα ειναι πραγματικα ανωφελο. τα θετικα του σαλε τελειωνουν σε 2-3 γραμμες. οι σειρες αγωνων δειχνουν την ικανοτητα του προπονητη. εκει οπου θα κατσεις και θα αναλυσεις τον αντιπαλο και θα σχεδιασεις τον τροπο αντιμετωπισης του. οτι και να κανουν οι παιχτες αν ο αντιπαλος τους χτυπαει στοχευμενα τις αδυναμιες και τους στερει τα δυνατα τους σημεια δεν θα μπορεσουν να σου παρουν μονο τους τον αγωνα. εκτος κι αν η διαφορα ποιοτητας ειναι τοσο μεγαλη. δειτε την σειρα της φενερ που εχoυν μπλοκαρει τα αστερια της ρεαλ χωρις να εχουν την καθοδηγηση απο τον παγκο. δειτε τον ερυθρο αστερα που παει και χτυπαει την τοσο ποιοτικοτερη τσσκα μονο και μονο λογο σωστου στησιματος.

δημοσιογραφοι και φιλαθλοι εχουν βρει αδυναμα σημεια της λαμποραλ που δεν τα εχει χτυπησει ο προπονητης. εχουν δυο γκαρντ να τραβανε το κουπι τα οποια εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. πολυ ενεργεια και λιγο μυαλο. κι αντι να τους εξαντλησεις με καθε τροπο εχεις καταφερει να ειναι μακραν οι δυο καλυτεροι παιχτες του αντιπαλου και να σου μπλοκαρουν και τα δικα σου γκαρντ. στο 3 ο παβλοβιτς εχει κανει ηρωες ολους τους προσωπικους του αντιπαλους. και επιμενεις σε αυτον τον αρνητικοτατο παιχτη.

χτες ειχαμε σημεια οπου ειχαμε ταυτοχρονα καλαθη, ουιλιαμς, παβλοβιτς, γκιστ. δεν βλεπεις οτι κατεβαζεις 5αδα χωρις ουτε εναν σουτερ; και μετα λεμε οτι ειμαστε ατυχοι που δεν μπαινουν τα σουτ κι εχουμε 21% στην σειρα. ολη την χρονια ειχαμε το ιδιο περιπου ποσοστο με την λαμποραλ. στους δυο αυτους αγωνες εμεις εχουμε 21% σε 47 προσπαθειες και εκεινοι 38% σε 63 προσπαθειες. σουταρουν πολυ περισσοτερο και παρα πολυ καλυτερα. γιατι, εγιναν αυτοι ξαφνικα καλυτεροι και εμεις ξαφνικα χειροτεροι; ΟΧΙ απλα αυτοι με ενα σκριν στον ακουνητο παβλοβιτς εβγαζαν χτες τον μπερτανς αμαρκαριστο κι εμεις περιμεναμε με σκοτωμενα σουτ να σκοραρουμε. ακομα και αυτα που βαλαμε ηταν με κακες προυποθεσεις. το μεγαλο τριποντο εκτος ισορροπιας με το ενα ποδι του δδ, του χεινς ενα απο τα 9 μετα και του φελντειν ενα με κρεμασμενο αμυντικο πανω του. ο προπονητης πρεπει να βρει λειτουργικες πενταδες με καλο spacing για να βγουν τα σουτ και με τα σωστα σκριν και κινηση στην επιθεση.

δειτε την χρηση των φαουλ. δειτε ποσα φαουλ πραγματικα χρησιμοποιηθηκαν σωστα και ποσα λαθος. χτες ο ουιλιαμς κανει το 6ο ομαδικο εσκεμενα για να κοψει επιθεση και τους στελνει στις βολες. οκ εκανε ενα λαθος ο παιχτης του βαζεις τις φωνες και τον συνεφερεις. μετα απο 1 λεπτο ο γκιστ κανει το 7ο ομαδικο προσπαθωντας να σταματησει επιθεση τους. ερασιτεχνες ειμαστε;; δεν ξερουν ποτε εχουν φαουλ να δωσουν και ποτε οχι;; τι κανει ο παγκος εκει;
manos_89
QUOTE (louie @ Apr 16 2016, 16:09 ) *
οποιος πραγματικα θεωρει καλο προπονητη τον τζορτζεβιτς ας μας αναλυσει τι καλο του βρισκει. εγω να κατσω να γραψω και σεντονι με τα +/- αλλα ειναι πραγματικα ανωφελο. τα θετικα του σαλε τελειωνουν σε 2-3 γραμμες. οι σειρες αγωνων δειχνουν την ικανοτητα του προπονητη. εκει οπου θα κατσεις και θα αναλυσεις τον αντιπαλο και θα σχεδιασεις τον τροπο αντιμετωπισης του. οτι και να κανουν οι παιχτες αν ο αντιπαλος τους χτυπαει στοχευμενα τις αδυναμιες και τους στερει τα δυνατα τους σημεια δεν θα μπορεσουν να σου παρουν μονο τους τον αγωνα. εκτος κι αν η διαφορα ποιοτητας ειναι τοσο μεγαλη. δειτε την σειρα της φενερ που εχoυν μπλοκαρει τα αστερια της ρεαλ χωρις να εχουν την καθοδηγηση απο τον παγκο. δειτε τον ερυθρο αστερα που παει και χτυπαει την τοσο ποιοτικοτερη τσσκα μονο και μονο λογο σωστου στησιματος.

δημοσιογραφοι και φιλαθλοι εχουν βρει αδυναμα σημεια της λαμποραλ που δεν τα εχει χτυπησει ο προπονητης. εχουν δυο γκαρντ να τραβανε το κουπι τα οποια εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. πολυ ενεργεια και λιγο μυαλο. κι αντι να τους εξαντλησεις με καθε τροπο εχεις καταφερει να ειναι μακραν οι δυο καλυτεροι παιχτες του αντιπαλου και να σου μπλοκαρουν και τα δικα σου γκαρντ. στο 3 ο παβλοβιτς εχει κανει ηρωες ολους τους προσωπικους του αντιπαλους. και επιμενεις σε αυτον τον αρνητικοτατο παιχτη.

χτες ειχαμε σημεια οπου ειχαμε ταυτοχρονα καλαθη, ουιλιαμς, παβλοβιτς, γκιστ. δεν βλεπεις οτι κατεβαζεις 5αδα χωρις ουτε εναν σουτερ; και μετα λεμε οτι ειμαστε ατυχοι που δεν μπαινουν τα σουτ κι εχουμε 21% στην σειρα. ολη την χρονια ειχαμε το ιδιο περιπου ποσοστο με την λαμποραλ. στους δυο αυτους αγωνες εμεις εχουμε 21% σε 47 προσπαθειες και εκεινοι 38% σε 63 προσπαθειες. σουταρουν πολυ περισσοτερο και παρα πολυ καλυτερα. γιατι, εγιναν αυτοι ξαφνικα καλυτεροι και εμεις ξαφνικα χειροτεροι; ΟΧΙ απλα αυτοι με ενα σκριν στον ακουνητο παβλοβιτς εβγαζαν χτες τον μπερτανς αμαρκαριστο κι εμεις περιμεναμε με σκοτωμενα σουτ να σκοραρουμε. ακομα και αυτα που βαλαμε ηταν με κακες προυποθεσεις. το μεγαλο τριποντο εκτος ισορροπιας με το ενα ποδι του δδ, του χεινς ενα απο τα 9 μετα και του φελντειν ενα με κρεμασμενο αμυντικο πανω του. ο προπονητης πρεπει να βρει λειτουργικες πενταδες με καλο spacing για να βγουν τα σουτ και με τα σωστα σκριν και κινηση στην επιθεση.

δειτε την χρηση των φαουλ. δειτε ποσα φαουλ πραγματικα χρησιμοποιηθηκαν σωστα και ποσα λαθος. χτες ο ουιλιαμς κανει το 6ο ομαδικο εσκεμενα για να κοψει επιθεση και τους στελνει στις βολες. οκ εκανε ενα λαθος ο παιχτης του βαζεις τις φωνες και τον συνεφερεις. μετα απο 1 λεπτο ο γκιστ κανει το 7ο ομαδικο προσπαθωντας να σταματησει επιθεση τους. ερασιτεχνες ειμαστε;; δεν ξερουν ποτε εχουν φαουλ να δωσουν και ποτε οχι;; τι κανει ο παγκος εκει;



Αντί για τον Παύλοβιτς ποιος;
Λες για την 5αδα καλάθη ουίλιαμς πάβλοβιτς γκιστ. Ωραία. Ποιόν σουτέρ έχουμε; Δηλαδή να μου πεις ότι δεν έπαιζε ο ρέυ άλλεν για να παίξει ο παύλοβιτς ή ο ουίλιαμς το δέχομαι. Αλλά αυτοί πήραν τη θέση του Φελντέιν ο οποίος δεν έμοιαζε και πολύ σουτέρ χτες. Ο Φώτσης είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ που έχουμε, αλλά δυστηχώς είναι παλαίμαχος πλέον.

Επίσης λες για τα σουτ. Μέτρησες πόσα σκοτωμένα έβαλε η Λαμποράλ; Τα μόνα σουτ με καλές προυποθέσεις ήταν όντως αυτά του Μπέρτανς, ο οποίος έβγαινε στα 8 μέτρα και σούταρε.

Γενικά το μόνο που βρίσκω ότι φταίει και δεν είναι στο 1-1 η σειρά είναι η απόδοση του Καλάθη + διαιτησία που πραγματικά χθες ήταν απαράδεκτη. Πραγματικά στο επιθετικό του Μπουρούση μου ήρθε να σπάσω τη τηλεόραση.

Ben30
QUOTE (pan24 @ Apr 16 2016, 10:44 ) *
Ξεκιναω απο το τελος
Για τον παβλοβιτς πραγματι δεν φταιει αφου απο τον διοικηση υπολογιζοταν οι ο γιανκοβιτς θα εκανε το step up
Μπορουσε να βρει καλυτερους απο τον παβλοβιτς αλλα για δευτερος δεν θα ηταν τοσο κακος
Για χαντερ επισης συμφωνω αλλα δεν φταιει η διοικηση.Εκεινη την περιοδο οι μονοι μας που μπορουσες να παρεις ηταν παικτες του nbdl στα λεφτα του χαντερ.Τον θεωρω αρκετα καλη επιλογη και καλυτερη απο 34χρονους πρωην nbaer που ταιζαν τα καγκουρο στην αυστραλια(γκουχ γκουχ)
Ο κουζμιτς ομως ηταν χτυπητο λαθος
Μπορει να μην ηταν πρωτη επιλογη και η διοικηση δεν πληρωσε για να φερουμε μειρι,ταιους,λασμε αλλα στο αμεσως πιο κατω επιπεδο απο αυτους τους 3 δεν βρισκεται ο κουζμιτς...



Pan24,χάθηκε πάρα πολύς χρόνος με τους πρώτους 3 από τη διοίκηση,και μετά οι καλοί είχαν κάνει φτερά...Οπότε ''βουτήξαμε', αναγκαστικά,στην 6η επιλογή.Και χτες,μια χαρά τα πήγε ο Κούζμιτς.Θετικότατος.Για 3ος σέντερ θα ήταν μια χαρά. Αξιοπρεπέστατος. Και δεν μας έχει ''κρεμάσει'' ποτέ σε σοβαρό ματς.Παίζει πάντα στο 100% και πάντα βοηθάει,χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι παίχτης συγκεκριμένων δυνατοτήτων.Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει άλλος πίσω από τον Μίρο και αναγκαστικά τον βάζουμε ως 2ο...
Δεν είναι έτσι.Υπήρχαν παίχτες ακόμα και τον Φεβρουάριο,αλλά η διοίκηση δεν ήθελε να ''σπάσει'' συμβόλαιο.Έτσι όμως δεν διορθώνεται το λάθος που έκανε η διοίκηση με τις παλινωδίες της το καλοκαίρι.
Για τον Πάβλοβιτς,συμφωνούμε 100%.Βοηθητική λύση είναι και γι'αυτό αποκτήθηκε.Ποντάραμε στο ανέβασμα του Βλάντο,κι αυτό δεν ήρθε ποτέ.Ποντάραμε επίσης και στον Χαραλαμπόπουλο ο οποίος,για διάφορους λόγους (τραυματισμούς κλπ),δεν μπόρεσε φέτος να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που περιμέναμε.

QUOTE (j.browning @ Apr 16 2016, 12:18 ) *
αντιλογος σε αυτο που λες ειναι οτι ολα τα do or die παιχνιδια τα πηρε.
το οτι ειναι τοσο κακος απο που προκυπτει?επειδη το λενε οι περισσοτεροι προπονητες του καναπε?οι ιδιοι ελεγαν την πεμπτη οτι ειναι κακη ιδεα ο κουζμιτς στον μπουρουση,αλλα ειχε δικιο ο κοουτς.επισης ειναι οι ιδιοι που ελεγαν οτι δεν θελουμε προσθηκες στα γκαρντ αλλα και εκει ειχε δικιο ο κοουτς.
κοιτα προπονητης δεν ειμαι και δεν μπορω να τον κρινω ετσι ευκολα, ουτε μεσα στην ομαδα ειμαι να ξερω τι γινεται στις προπονησεις κ στα αποδυτηρια, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ο σαλε εφτιαξε μια ομαδα καινουρια με αρκετους παιχτες που του φορτωσε η διοικηση και με λιγες μεταγραφες δικες του και οχι παιχτες που ηθελε,βλεπε ταιους λασμε μεζρι και τελικα κουζμιτς,(αληθεια πιστευεις οτι θα ειχαμε την ιδια πορεια αν αντι κουζμιτς ειχαμε λασμε?)
επισης ξερω οτι εγιναν καποιες προσθηκες στο και πεντε,αυτο τωρα φαινεται,η ομαδα ειναι ασυνδετη και ντεφορμε,δεν μπορει να αποδωσει ουτε το μισο απο αυτο που μπορει.
να σε ρωτησω κατι?ο ζοτς την πρωτη χρονια στην φενερ επαιξε καλυτερα?πηγε πιο μακρια?γιατι να το κανει ο σαλε?τον θεωρεις καλυτερο?
επισης ξερω οτι τον εχουν κρεμασει παρα πολλες φορες οι παιχτες,περιμενε πολλα απο καποιους και δεν εχει παρει τιποτα η λιγα,ο φωτσης που ειναι ας πουμε?καλα για να μην πω για τον παπα που τον περιμενε σχεδον μια ολοκληρη χρονια και εφτασε στο κ πεντε για να παρει ουιλιαμς.
ορισμενες φορες εχουμε παιξει καταπληκτικο μπασκετ ακομα και πριν τις προσθηκες,βλεπε εφες στον πρωτο γυρο.
εγω για να τον κρινω θελω να τον δω του χρονου με μερικες προσθηκες διορθωτικες κινησεις το καλοκαιρι και μια γεματη χρονια για να μπορεσει να τους δεσει.τοτε θα τον κρινω.
προς το παρον απο αυτα που κανει μεσα σε ενα ματς με αλλα συμφωνω και με αλλα οχι,ουτε ημαστε ολοι ιδιοι ουτε ειναι κανεις αλανθαστος.το αποτελεσμα θα τον κρινει αλλα να εχει χρονο να δουλεψει,οχι ετσι.


Εξαιρετικό σχόλιο και συμφωνώ στο 100% με αυτά που αναφέρονται σε αυτό,δίχως να με ενδιαφέρει ότι με τον συντάκτη του έτυχε να έχουμε ''δροσερές'' διαφωνίες σε άλλα topics.
Όταν γράφεται κάτι σωστό ,με το οποίο συμφωνούμε,αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται χωρίς εγωισμούς.
pk13
QUOTE(manos_89 @ Apr 16 2016, 14:02 ) *
Ναι, εγώ θεωρώ τον τζόρτζεβιτς καλό προπονητή (όχι από το πρώτο ράφι όπως θεωρείται πλέον και ο Ιτούδης κ.λπ).
Τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και γεννημένο νικητή που είναι το σημαντικότερο.
Δηλαδή αν είναι δυνατόν, βρίζαν όλοι εν χορό τον Γιάνκοβιτς την Τετάρτη, πραγματικά όλοι, και χτες απόρησαν γιατί δεν τον έβαλε. ΜΟΝΟ στη χώρα της παράνοιας αυτά.
Όταν λες «Οι περισσότεροι από εμάς που γράφουμε εδώ πιστευω οτι ξερουμε εστω και λιγο μπασκετακι», καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί υπέρ του η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια έτσι; Και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, αυτό που κατακρίνω είναι η νοοτροπία.
Για να σου απαντήσω. Δεν φτάιει ο Τζώρτζεβιτς που είχε 1.5-1.8 εκατομμύρια για να κάνει 7 μεταγραφές. Το 1 πήγε στον Ραντούλιτσα, ο οποίος βάση όσων γράφονται στο φόρουμ είναι λίγο καλύτερος του Μαυροκεφαλίδη και λίγο χειρότερος του Πέκοβιτς.
Το χειρότερο όλων είναι η αντιμετώπιση της Λαμποράλ σαν ομαδούλα της σειράς. Πραγματικά τέτοιες αντιδράσεις για εκτός έδρας ήττα από μια ομάδα που έχει χάσει ΜΟΝΟ από τον Ολυμπιακό στην έδρας της και μάλιστα χωρίς τον καλύτερό της παίκτη.


Το θέμα είναι τι έχει κάνει ο Τζόρτζεβιτς από την αρχή της χρονιάς που τον κάνει καλό προπονητη...Τον Οκτωβρη η ομάδα έπαιζε ακριβώς οπως τωρα.. Καμία βελτίωση..
Στην επίθεση δεν υπάρχει σύστημα ούτε πικ εν ρολ για Γκιστ Κουζμιτς ούτε πικ εν ποπ για Φωτση...Το μόνο σύστημα που εχουμε είναι ποσταρισμα Ραντουλιτσα και απομόνωσεις...Τίποτα άλλο..
Αμυντικά το ίδιο πράγμα παρουσιάζουμε επτά μήνες τώρα...Ούτε σε ένα.ματς δεν εχει κρυψει τον Ραντουλιτσα πίσω...Μονίμως βλέπουμε τα χετζ άουτ..

Πες μου κάτι που έχει βελτιώσει ο Σαλε στην ομάδα εδώ και επτά μήνες...

Να μην γράψω που στα περισσότερα ματς μας έχουν διαβάσει οι αντίπαλοι... tongue.gif

Αν τον θεωρίες καλό προπονητη πάω πάσο....
louie
QUOTE (manos_89 @ Apr 16 2016, 16:20 ) *
Αντί για τον Παύλοβιτς ποιος;
Λες για την 5αδα καλάθη ουίλιαμς πάβλοβιτς γκιστ. Ωραία. Ποιόν σουτέρ έχουμε; Δηλαδή να μου πεις ότι δεν έπαιζε ο ρέυ άλλεν για να παίξει ο παύλοβιτς ή ο ουίλιαμς το δέχομαι. Αλλά αυτοί πήραν τη θέση του Φελντέιν ο οποίος δεν έμοιαζε και πολύ σουτέρ χτες. Ο Φώτσης είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ που έχουμε, αλλά δυστηχώς είναι παλαίμαχος πλέον.

Επίσης λες για τα σουτ. Μέτρησες πόσα σκοτωμένα έβαλε η Λαμποράλ; Τα μόνα σουτ με καλές προυποθέσεις ήταν όντως αυτά του Μπέρτανς, ο οποίος έβγαινε στα 8 μέτρα και σούταρε.

Γενικά το μόνο που βρίσκω ότι φταίει και δεν είναι στο 1-1 η σειρά είναι η απόδοση του Καλάθη + διαιτησία που πραγματικά χθες ήταν απαράδεκτη. Πραγματικά στο επιθετικό του Μπουρούση μου ήρθε να σπάσω τη τηλεόραση.


τα δυο γκαρντ της λαμποραλ ειναι οι μονοι που βαζαν τριποντα ακομα και με κακες προυποθεσεις και εκτος συστηματος. ο μπερτανς ειναι χαρακτηριστικη η ευκολια που ξεμαρκαριζοταν ενω ακομα και ο μπουρουσης σκοραρε μετα απο ενα απλο σκριν σκοραρε ολομοναχος απο το τριποντο.

στα δικα μας, εχεις τρια γκαρντ που απειλουν απο το 3ποντο. ο διαμαντιδης και ο χεινς που χτες τα εβαζαν και ο φελντειν που δεν τα εβαζε. τα βαζουν δεν τα βαζουν ομως οι προσωπικοι τους αντιπαλοι θα τους ακολουθησουν εξω και θα ανοιξουν οι χωροι για τους υπολοιπους. οταν πας να χτυπησεις στο ποστ με ραντουλιτσα, κουζμιτς, γκιστ ή να δωσεις χωρους στον ουιλιαμς για διεισδυση τοτε χρειαζεται οι υπολοιποι να μπορουν να ανοιγουν χωρους για να λειτουργησουν αυτοι οι παιχτες.

δες ξανα τα highlights προσεχοντας το spacing. στο πρωτο δεκαλεπτο εχουμε ενα σημειο οπου ειναι μεσα δδ,χεινς, φελντειν, φωτσης(4 παιχτες που απειλουν απο εξω) και στο 5 κουζμιτς και μετα μιρο. σε εκεινο το σημειο βγαινουν με την σειρα: πικ ν ρολ δδ με κουζμιτς, ποσταρισμα δδ, πικ ν ρολ χεινς με μιρο. το 13-12 γινεται 13-19. ολα αυτα επειδη υπηρχε χωρος δρασης. δεν σκοραραμε με τριποντο αλλα και μονο που ειχαμε παιχτες που απειλουν και ανοιγουν το γηπεδο βρηκαμε χωρο για σκορ κοντα στο καλαθι. δες το σημειο που μας μαζευουν την διαφορα στην αρχη του δευτερου δεκαλεπτου. εχουμε καλαθη, φελντειν, παβλοβιτς, γκιστ(1 παιχτης που απειλει απο εξω) και κουζμιτς με μιρο. μπροστα δεν βγαινει τιποτα και με 3ποντο του μπερτανς απο απλο σκριν στον παβλοβιτς ισοφαριζουν. τοσο απλα αλλαζει το παιχνιδι. δεν ειναι τυχη ή γκαντεμια. αυτο μπορεις να το πεις για 1-2 φασεις οχι για δυο ολοκληρους αγωνες
pk13
QUOTE(louie @ Apr 16 2016, 14:09 ) *
οποιος πραγματικα θεωρει καλο προπονητη τον τζορτζεβιτς ας μας αναλυσει τι καλο του βρισκει. εγω να κατσω να γραψω και σεντονι με τα +/- αλλα ειναι πραγματικα ανωφελο. τα θετικα του σαλε τελειωνουν σε 2-3 γραμμες. οι σειρες αγωνων δειχνουν την ικανοτητα του προπονητη. εκει οπου θα κατσεις και θα αναλυσεις τον αντιπαλο και θα σχεδιασεις τον τροπο αντιμετωπισης του. οτι και να κανουν οι παιχτες αν ο αντιπαλος τους χτυπαει στοχευμενα τις αδυναμιες και τους στερει τα δυνατα τους σημεια δεν θα μπορεσουν να σου παρουν μονο τους τον αγωνα. εκτος κι αν η διαφορα ποιοτητας ειναι τοσο μεγαλη. δειτε την σειρα της φενερ που εχoυν μπλοκαρει τα αστερια της ρεαλ χωρις να εχουν την καθοδηγηση απο τον παγκο. δειτε τον ερυθρο αστερα που παει και χτυπαει την τοσο ποιοτικοτερη τσσκα μονο και μονο λογο σωστου στησιματος.

δημοσιογραφοι και φιλαθλοι εχουν βρει αδυναμα σημεια της λαμποραλ που δεν τα εχει χτυπησει ο προπονητης. εχουν δυο γκαρντ να τραβανε το κουπι τα οποια εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. πολυ ενεργεια και λιγο μυαλο. κι αντι να τους εξαντλησεις με καθε τροπο εχεις καταφερει να ειναι μακραν οι δυο καλυτεροι παιχτες του αντιπαλου και να σου μπλοκαρουν και τα δικα σου γκαρντ. στο 3 ο παβλοβιτς εχει κανει ηρωες ολους τους προσωπικους του αντιπαλους. και επιμενεις σε αυτον τον αρνητικοτατο παιχτη.

χτες ειχαμε σημεια οπου ειχαμε ταυτοχρονα καλαθη, ουιλιαμς, παβλοβιτς, γκιστ. δεν βλεπεις οτι κατεβαζεις 5αδα χωρις ουτε εναν σουτερ; και μετα λεμε οτι ειμαστε ατυχοι που δεν μπαινουν τα σουτ κι εχουμε 21% στην σειρα. ολη την χρονια ειχαμε το ιδιο περιπου ποσοστο με την λαμποραλ. στους δυο αυτους αγωνες εμεις εχουμε 21% σε 47 προσπαθειες και εκεινοι 38% σε 63 προσπαθειες. σουταρουν πολυ περισσοτερο και παρα πολυ καλυτερα. γιατι, εγιναν αυτοι ξαφνικα καλυτεροι και εμεις ξαφνικα χειροτεροι; ΟΧΙ απλα αυτοι με ενα σκριν στον ακουνητο παβλοβιτς εβγαζαν χτες τον μπερτανς αμαρκαριστο κι εμεις περιμεναμε με σκοτωμενα σουτ να σκοραρουμε. ακομα και αυτα που βαλαμε ηταν με κακες προυποθεσεις. το μεγαλο τριποντο εκτος ισορροπιας με το ενα ποδι του δδ, του χεινς ενα απο τα 9 μετα και του φελντειν ενα με κρεμασμενο αμυντικο πανω του. ο προπονητης πρεπει να βρει λειτουργικες πενταδες με καλο spacing για να βγουν τα σουτ και με τα σωστα σκριν και κινηση στην επιθεση.

δειτε την χρηση των φαουλ. δειτε ποσα φαουλ πραγματικα χρησιμοποιηθηκαν σωστα και ποσα λαθος. χτες ο ουιλιαμς κανει το 6ο ομαδικο εσκεμενα για να κοψει επιθεση και τους στελνει στις βολες. οκ εκανε ενα λαθος ο παιχτης του βαζεις τις φωνες και τον συνεφερεις. μετα απο 1 λεπτο ο γκιστ κανει το 7ο ομαδικο προσπαθωντας να σταματησει επιθεση τους. ερασιτεχνες ειμαστε;; δεν ξερουν ποτε εχουν φαουλ να δωσουν και ποτε οχι;; τι κανει ο παγκος εκει;


+1000

Να προσθέσω ότι δεν έχει καν προσπαθήσει ο Σαλε να χτυπήσει τον Τζειμς και τον Αντάμς...Αυτοί χτυπάνε τους δικούς μας γκαρντ στην ταχύτητα,εμείς πρέπει να τους χτυπήσουμε στη δύναμη...Να βάλει Καλαθη Διαμαντίδη να ποσταρουν μέχρι αηδιας και να βάλει στις γωνιές Φωτση,Φελντειν να τα μπουμπούνανε...Έτσι και θα τους κούραζε και θα τους χρεωνε με φαουλ και θα έβρισκε και ελεύθερα σουτ...

Ούτε τα απλά δεν κάνει..Το προσπαθησε χθες μία φορα και δεν το ξαναδοκιμασε...
Ben30
QUOTE (pk13 @ Apr 16 2016, 14:56 ) *
+1000

Να προσθέσω ότι δεν έχει καν προσπαθήσει ο Σαλε να χτυπήσει τον Τζειμς και τον Αντάμς...Αυτοί χτυπάνε τους δικούς μας γκαρντ στην ταχύτητα,εμείς πρέπει να τους χτυπήσουμε στη δύναμη...Να βάλει Καλαθη Διαμαντίδη να ποσταρουν μέχρι αηδιας και να βάλει στις γωνιές Φωτση,Φελντειν να τα μπουμπούνανε...Έτσι και θα τους κούραζε και θα τους χρεωνε με φαουλ και θα έβρισκε και ελεύθερα σουτ...

Ούτε τα απλά δεν κάνει..Το προσπαθησε χθες μία φορα και δεν το ξαναδοκιμασε...


Το έκανε ο Σάσα.Με Χέινς στο 1 και Φελντέιν στο 2,έλεγξε το ματς στο 1ο μέρος.Μέχρι που μπήκαν οι Καλάθης,Διαμσντίδης και χάσαμε τη διαφορά που είχαμε χτίσει.

Κι αυτό το έκανε ο Σάσα.Αλλά ο Διαμαντίδης δεν μπόρεσε να ποστάρει,κράτησε την μπάλα 10 δευτερόλεπτα και κόλλησε η επίθεση.Άμα δεν μπορεί ούτε ο Μήτσος να ποστάρει,δεν μπορεί κανένα άλλο γκαρντ μας.

Να ποστάρει ο Καλάθης,στην κατάσταση που βρίσκεται;Να βάλει τον ώμο του ο Καλάθης πάνω στον αντίπαλο;Ο άνθρωπος με το ζόρι κατεβάζει την μπάλα χωρίς να του την κλέψουν.
Zephyr
Πάντως πολύ βρίσιμο στον Ουίλιαμς που ουσιαστικά ή έλευση του άλλαξε πριν 1 μήνα τον ΠΑΟ ανέλπιστα προς το καλύτερο. Στην σειρά με την Λαμποράλ δεν πατάει καλά και σίγουρα δεν αξίζει 1,8 μ. (αν ισχύει το νούμερο) αλλά εδώ γίνεται αποκαθήλωση. Στην τελική άλλος δίνει οδηγίες...

Πέραν αυτού, η Λαμποράλ παίζει άμυνα πιο επιθετική και από του Ολυμπιακού, δεν είναι απλά στα όρια του φάουλ, οι τύποι κόβουν σκαλπ όπου προλαβαίνουν. Και νομίζω ότι ο Περάσοβιτς ξεκίνησε το παραμύθι του "αντιαθλητικού" παιχνιδιού του Ολυμπιακού 71.gif
ΥΓ. Οι Άνταμς και Τζέιμς θα δημιουργήσουν νέα μόδα στην περιφέρεια, τους mobile κοντούς! Όλα εκείνα τα 2αρια που ήταν εγκλοβισμένα σε σώμα "άσσου" και έχουν αθλητικά προσόντα (γιατί κακά τα ψέμματα οι Άνταμς και Τζέιμς μπορεί να μην έχουν μυαλό pg αλλά είναι πυραυλοκίνητοι) θα ανεβάσουν μετοχές στο προσεχές μέλλον. Ο πεθαμένος από την κούραση Καλάθης τι να κάνει ακριβώς όταν τον τρέχουν σαν διαόλια αυτοί οι δυο? Κάπου εδώ χρεώνεται το σφάλμα του Τζόρτζεβιτς να μην χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Χέινς.
pk13
QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 14:13 ) *
Το έκανε ο Σάσα.Με Χέινς στο 1 και Φελντέιν στο 2,έλεγξε το ματς στο 1ο μέρος.Μέχρι που μπήκαν οι Καλάθης,Διαμσντίδης και χάσαμε τη διαφορά που είχαμε χτίσει.

Κι αυτό το έκανε ο Σάσα.Αλλά ο Διαμαντίδης δεν μπόρεσε να ποστάρει,κράτησε την μπάλα 10 δευτερόλεπτα και κόλλησε η επίθεση.Άμα δεν μπορεί ούτε ο Μήτσος να ποστάρει,δεν μπορεί κανένα άλλο γκαρντ μας.

Να ποστάρει ο Καλάθης,στην κατάσταση που βρίσκεται;Ο άνθρωπος με το ζόρι κατεβάζει την μπάλα χωρίς να του την κλέψουν.


Δεν κόλλησε η επίθεση γιατί δεν μπόρεσε να ποσταρει ο Διαμαντίδης αλλά γιατί οι άλλοι αντί να απλωθούν στις γωνιές περίμεναν μέσα στη ρακετα....

Αν ο Καλαθης δεν μπορεί να κατεβάσει μπάλα ούτε να ποσταρει ας κάτσει στο πάγκο...Τι να τον κάνουμε μέσα...Ο Αντάμς χθες τον έκανε....
louie
Το κράξιμο στον Ουιλιαμς είναι περισσότερο για την απαίτηση συμβολαίου 2 εκατομμυρίων. Κανείς δεν λέει οτι είναι κακός παίχτης. Πρώτον δεν αξίζει τόσα λεφτά και δεύτερον δεν χρησιμοποιειται σωστά. Όπως και στην αντιμετώπιση των αντιπάλων γκαρντ η ευθύνη είναι 100% του τζορτζεβιτς και χαίρομαι που το λέει κι ένας Ολυμπιακός αυτό γιατί έχουμε άλλους ολυμπιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προπονηταρα...
Ben30
QUOTE (Zephyr @ Apr 16 2016, 15:14 ) *
Πάντως πολύ βρίσιμο στον Ουίλιαμς που ουσιαστικά ή έλευση του άλλαξε πριν 1 μήνα τον ΠΑΟ ανέλπιστα προς το καλύτερο


Ξεχνάμε εύκολα,δυστυχώς,ότι χωρίς τον Γουίλιαμς δεν θα είχαμε προκριθεί στους 8.
Πέρα από αυτό.Ο άνθρωπος είναι παιχτάρα.Σε μια νορμάλ δομημένη ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος,με ενιαία φιλοσοφία,με σουτέρ,με αθλητικούς ψηλούς,με γκαρντ που θα αξίζουν τα λεφτά τους και όχι υπερτιμημένους γκαρντ,με παίκτες που θα είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ επιλογές του προπονητή,ο Γουίλιαμς θα κάνει τεράστια διαφορά στον Παναθηναϊκό.Ακόμα κι αν δεν βελτιώσει το δικό του μακρινό σουτ,έχει τόσα άλλα χαρίσματα που υπερκαλύπτουν την αδυναμία αυτή.Και δεν φοβάται να πάρει την μπάλα στα κρίσιμα...
Δεν ξέρω αν αξίζει 1,5, αλλά παίκτης του εκατομμυρίου είναι σίγουρα ο Αμερικανός.
Και κάτι ακόμη. Αν έχουμε μια ελπίδα να γυρίσουμε από το 2-0,θα την έχουμε με καλό Γουίλιαμς.Αλλιώς δεν γίνεται.

QUOTE (pk13 @ Apr 16 2016, 15:20 ) *
Δεν κόλλησε η επίθεση γιατί δεν μπόρεσε να ποσταρει ο Διαμαντίδης αλλά γιατί οι άλλοι αντί να απλωθούν στις γωνιές περίμεναν μέσα στη ρακετα....

Αν ο Καλαθης δεν μπορεί να κατεβάσει μπάλα ούτε να ποσταρει ας κάτσει στο πάγκο...Τι να τον κάνουμε μέσα...Ο Αντάμς χθες τον έκανε....


Δεν κρατάς την μπάλα 10 δευτερόλεπτα με πλάτη για κανένα λόγο.Αν βλέπεις ότι οι άλλοι δεν απλώνονται στις γωνίες,πας και προσπαθείς να γυρίσεις για να τελειώσεις τη φάση μόνος σου.
Ο Διαμαντίδης από πέρσι δυσκολεύεται πολύ να ποστάρει αντίπαλο.Τα χρόνια έχουν περάσει.
Ο τελευταίος γκαρντ μας που μπορούσε να ποστάρει,ήταν ο Ούκιτς (το έκανε πχ πολλές φορές με επιτυχία εναντίον του Σπανούλη).Και θυμάμαι ότι κάποιες φορές ο Κροάτης (που έπαιζε με 0 πόδια) κρατούσε αρκετά δευτερόλεπτα την μπάλα ενώ είχε πλάτη με αποτέλεσμα να κολλάει η επίθεση,και τον έβριζε το μισό Ίντερνετ smile.gif .
Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε γκαρντ που μπορεί να ποστάρει.
Παιχνίδι με ποστ,μπορούν να κάνουν μόνο ο Πάβλοβιτς από το 3,ο Γκιστ από το 4-5 και ο Μίρο από το 5.
Zephyr
QUOTE(louie @ Apr 16 2016, 17:22 ) *
Το κράξιμο στον Ουιλιαμς είναι περισσότερο για την απαίτηση συμβολαίου 2 εκατομμυρίων. Κανείς δεν λέει οτι είναι κακός παίχτης. Πρώτον δεν αξίζει τόσα λεφτά και δεύτερον δεν χρησιμοποιειται σωστά. Όπως και στην αντιμετώπιση των αντιπάλων γκαρντ η ευθύνη είναι 100% του τζορτζεβιτς και χαίρομαι που το λέει κι ένας Ολυμπιακός αυτό γιατί έχουμε άλλους ολυμπιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι προπονηταρα...


Φέτος ο ΠΑΟ είναι τόσο πάνω - κάτω σε απόδοση, που δεν μπορώ να καταλήξω αν ο Τζόρτζεβιτς είναι καλός ή κακός προπονητής.
Σίγουρα δεν έκανε καλή στελέχωση το καλοκαίρι (όπως και ο δικός μας) το κοουτσάρισμα βέβαια είναι άλλη ιστορία. Έτσι κ αλλιώς στο τέλος γίνεται λογαριασμός, έχετε ακόμα παιχνίδια μπροστά σας με την Λαμποράλ και είναι μετά και οι τελικοί της Α1.
PARISINOS
QUOTE(louie @ Apr 16 2016, 14:42 ) *
τα δυο γκαρντ της λαμποραλ ειναι οι μονοι που βαζαν τριποντα ακομα και με κακες προυποθεσεις και εκτος συστηματος. ο μπερτανς ειναι χαρακτηριστικη η ευκολια που ξεμαρκαριζοταν ενω ακομα και ο μπουρουσης σκοραρε μετα απο ενα απλο σκριν σκοραρε ολομοναχος απο το τριποντο.

στα δικα μας, εχεις τρια γκαρντ που απειλουν απο το 3ποντο. ο διαμαντιδης και ο χεινς που χτες τα εβαζαν και ο φελντειν που δεν τα εβαζε. τα βαζουν δεν τα βαζουν ομως οι προσωπικοι τους αντιπαλοι θα τους ακολουθησουν εξω και θα ανοιξουν οι χωροι για τους υπολοιπους. οταν πας να χτυπησεις στο ποστ με ραντουλιτσα, κουζμιτς, γκιστ ή να δωσεις χωρους στον ουιλιαμς για διεισδυση τοτε χρειαζεται οι υπολοιποι να μπορουν να ανοιγουν χωρους για να λειτουργησουν αυτοι οι παιχτες.

δες ξανα τα highlights προσεχοντας το spacing. στο πρωτο δεκαλεπτο εχουμε ενα σημειο οπου ειναι μεσα δδ,χεινς, φελντειν, φωτσης(4 παιχτες που απειλουν απο εξω) και στο 5 κουζμιτς και μετα μιρο. σε εκεινο το σημειο βγαινουν με την σειρα: πικ ν ρολ δδ με κουζμιτς, ποσταρισμα δδ, πικ ν ρολ χεινς με μιρο. το 13-12 γινεται 13-19. ολα αυτα επειδη υπηρχε χωρος δρασης. δεν σκοραραμε με τριποντο αλλα και μονο που ειχαμε παιχτες που απειλουν και ανοιγουν το γηπεδο βρηκαμε χωρο για σκορ κοντα στο καλαθι. δες το σημειο που μας μαζευουν την διαφορα στην αρχη του δευτερου δεκαλεπτου. εχουμε καλαθη, φελντειν, παβλοβιτς, γκιστ(1 παιχτης που απειλει απο εξω) και κουζμιτς με μιρο. μπροστα δεν βγαινει τιποτα και με 3ποντο του μπερτανς απο απλο σκριν στον παβλοβιτς ισοφαριζουν. τοσο απλα αλλαζει το παιχνιδι. δεν ειναι τυχη ή γκαντεμια. αυτο μπορεις να το πεις για 1-2 φασεις οχι για δυο ολοκληρους αγωνες


Απλα πραγματα. Θα μπορουσα να γραψω εκατο πραγματα για το παιχνιδι αλλα το ποστ αυτο λεει τομ βασικοτερο. Spacing. Τιποτα αλλο. Αν δεν το εχεις, θα χασεις απ ολους εκτος και αν η διαφορα στο τ αλεντο ειναι τεραστια.
Saras-13-Bodiroga
Μπορώ να δεχτώ τα πάντα για Σαλέ για Νικ,για Φελντειν-Γουίλιαμς και για τους Σέρβους... ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΔΈΧΟΜΑΙ να μην πάνε κάποιοι στο γήπεδο γιατί δεν κάναμε νίκη ή παίξαμε χάλια... Έχω αρχίσει να βλέπω ότι κάποιοι κάνανε delete τα εισιτήρια τους... Είναι πραγματικά ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ να έχουν την ευκαιρία (που αρκετοί δεν έχουμε) να βρεθούν στο ΟΑΚΑ και να δουν από κοντά ένα απο τα τελευταία παιχνίδια του Μήτσου και αυτοί να μην πηγαίνουν για τον Σαλέ και τον κάθε Σαλέ...
Reggie Miller 31
Θα ήθελα να ξέρω αν όλα τα λάθη του Σάλε στην στελέχωση, στο κοουτσάρισμα, στις εμμονές, τα έκανε ένας που τον έλεγαν RG ή Πρίφτη ή Μπαρτζώκα ή Κατσικάρη ή οποιοδήποτε άλλο όνομα Έλληνα κόουτς τι θα έλεγαν όλοι αυτοί που θεωρούν τον Σάλε την νέα μεγάλη ελπίδα της ευρωπαϊκής προπονητικής και πόσο χρόνο θα του έδιναν στον πάγκο του ΠΑΟ;

Το λέω έχοντας διαβάσει και τα ποστ του 2013 με τον Πεδουλάκη. Ίσως και να επηρεάζονται απο την αίγλη που είχε σαν παίκτης ο Σάλε, ίσως θεωρούνε ότι και το ξένο είναι και πιο ποιοτικό δεν ξέρω...

ΥΓ Ο Ζοτς τις 3 απο τις 4 πρώτες προπονητικές του χρονιές πήρε ευρωπαϊκά και μάλιστα το 2ο με το ρόστερ κάποιας Μπανταλόνας... Εντελώς άστοχη η σύγκριση.
MaJesty23
Μελετάω Νικ σήμερα... tongue.gif .Η μηχανική στο σούτ,είναι σαν 5χρονου που δεν έχει δύναμη και την πετάει απο χαμηλά...Τώρα στα γεράματα δεν αλλάζει αλλά πόσο δύσκολο είναι να βελτιωθεί?

Το κύριο θέμα είναι δυστυχώς η αμυντική του ανυπαρξία.Φταίει το eurobasket...δείτε Ισπανούς πόσο σέρνονται!Εαν ο Νικ μπορούσε στοιχειωδώς να ακολουθήσει αυτα τα διαβόλια,θα είχαμε πάρει ένα ματσάκι.
Ben30
Ας σκεφτεί κανείς ότι στη 12άδα μας φέτος βρίσκονται,βρέξει-χιονίσει,όλοι οι παρακάτω ΜΑΖΙ.
Ο Βλάντο.Ο φετινός Φώτσης.Ο φετινός Καλάθης.Ο Μποχωρίδης.Ο Χάντερ.Ο Πάβλοβιτς.
Μένουν άλλοι 6.Εκ των οποίων 6 ο ένας είναι ο Κούζμιτς,ο οποίος μάλιστα έχει γίνει και...key factor (!!!) ελλείψει άλλων (κάθε φορά που λείπει,μας πιάνει τρικυμία στην άμυνα).
Ας το καλοσκεφτούμε λοιπόν.
Με μόνο 5-6 παίκτες, είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να περάσουμε μια ομαδάρα όπως η Λαμποράλ και να πάμε στο φάιναλ φορ;
Αυτό που έγινε χτες είναι στα όρια της υπέρβασης.
3-4 μόνο παίχτες έκαναν καλή εμφάνιση.Ο Διαμαντίδης (στο 2ο ημίχρονο και μέχρι να ξεκινήσει η παράταση).Ο Χέινς (ο 3ος χειριστής μας).Ο Κούζμιτς (ο 2ος σέντερ μας).Κι ο Μίρο (στο 1ο μέρος).
Άλλοι 2 (Φελντέιν,Γουίλιαμς) έκαναν μέτρια εμφάνιση. Και οι λοιποί,εξαφανισμένοι.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ,με μόνο 3-4 παίκτες σε καλή μέρα,κστορθώσαμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας,σε μια έδρα-κάστρο,και μάλιστα ΧΩΡΙΣ η Λαμποράλ να είναι άστοχη στα σουτ (απεναντίας: ήταν εύστοχη, ακόμα και από τα 8 μέτρα,και μάλιστα σε σημαντικές στιγμές του αγώνα).
Κάτι τέτοιο,απλά δεν γίνεται χωρίς σωστό κοουτσάρισμα.
Τακτικά,ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χτες τα πήγε θαυμάσια απέναντι σε έναν εξαιρετικό κόουτς,τον Περάσοβιτς.
AirNick7
QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 21:50 ) *
Ας σκεφτεί κανείς ότι στη 12άδα μας φέτος βρίσκονται,βρέξει-χιονίσει,όλοι οι παρακάτω ΜΑΖΙ.
Ο Βλάντο.Ο φετινός Φώτσης.Ο φετινός Καλάθης.Ο Μποχωρίδης.Ο Χάντερ.Ο Πάβλοβιτς.
Μένουν άλλοι 6.Εκ των οποίων 6 ο ένας είναι ο Κούζμιτς,ο οποίος μάλιστα έχει γίνει και...key factor (!!!) ελλείψει άλλων (κάθε φορά που λείπει,μας πιάνει τρικυμία στην άμυνα).
Ας το καλοσκεφτούμε λοιπόν.
Με μόνο 5-6 παίκτες, είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να περάσουμε μια ομαδάρα όπως η Λαμποράλ και να πάμε στο φάιναλ φορ;
Αυτό που έγινε χτες είναι στα όρια της υπέρβασης.
3-4 μόνο παίχτες έκαναν καλή εμφάνιση.Ο Διαμαντίδης (στο 2ο ημίχρονο και μέχρι να ξεκινήσει η παράταση).Ο Χέινς (ο 3ος χειριστής μας).Ο Κούζμιτς (ο 2ος σέντερ μας).Κι ο Μίρο (στο 1ο μέρος).
Άλλοι 2 (Φελντέιν,Γουίλιαμς) έκαναν μέτρια εμφάνιση. Και οι λοιποί,εξαφανισμένοι.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ,με μόνο 3-4 παίκτες σε καλή μέρα,κστορθώσαμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας,σε μια έδρα-κάστρο,και μάλιστα ΧΩΡΙΣ η Λαμποράλ να είναι άστοχη στα σουτ (απεναντίας: ήταν εύστοχη, ακόμα και από τα 8 μέτρα,και μάλιστα σε σημαντικές στιγμές του αγώνα).
Κάτι τέτοιο,απλά δεν γίνεται χωρίς σωστό κοουτσάρισμα.
Τακτικά,ο Σάσα Τζόρτζεβιτς χτες τα πήγε θαυμάσια απέναντι σε έναν εξαιρετικό κόουτς,τον Περάσοβιτς.


ναι απλα εδω να πουμε οτι και η κουτσα εβγαλε ενα ματς 45 λεπτων με ροτεισον 6 παικτων
assistant
καλησπέρα σε ολους κι ελπιζω να εχουμε μια ηρεμη συζητηση αποψε.....

θεωρω ότι το κακο για την ομαδα σας ξεκιναει απ τη διοικηση......ας δουμε το σημερινο πρωτοσελιδο.....λεει ότι η ομαδα θα επιστρεψει στην Ισπανια για να παρει την προκριση που αξιζει για να παει Βερολινο να ραψει το 7ο αστερι......γιατι η ομαδα φορτώνεται με τετοιο αγχος;;;;;γιατι γεννας στους φιλαθλους σου τέτοιες προσδοκιες;;;;;είναι τοσο κακο να πας στο τοπ-8 και μετα στο φαιναλ-4 ως το απολυτο underdog;;;;;είναι ντροπη να πεις ότι ''είναι μεγαλη επιτυχια που με το υπαρχον μπατζετ φτασαμε ως εδώ και τωρα θα παλεψουμε για το θαυμα με ομαδες με διπλασιο ή τριπλασιο μπατζετ από μας(δεν εννοω την καχα)'';;;;;;είναι ντροπη για τα 6 αστερια να θεωρείσαι και να σε θεωρουν και οι αλλοι αουτσαιντερ;;;;δεν καταλαβαινω πραγματικα......

μετα τη διοικηση θα παω στον προπονητη......εχω σε μεγαλη εκτιμηση το Σαλε ως ανθρωπο και αθλητη και δεν αποκλειω καποια μερα να γινει κι ένα απ τα τοπ ονόματα της προπονητικης.......αυτή τη στιγμη όμως είναι ενας μετριος προπονητης γι αυτό το επιπεδο χωρις παραστασεις χωρις την εμπειρια να διαχειριστεί αυτό το επιπεδο και ειδικα σε μια ''ηλεκτρικη καρεκλα'' σαν του Παναθηναικου οπου η ηττα δεν υπαρχει στο λεξιλογιο και η διοικηση σε φορτωνει με το αγχος της πρωτης θεσης χωρις να σου δινει τα αναλογα εργαλεία......ακομα κι αν παει στο φαιναλ-4 η ομαδα αν χασει απ τη Φενερ ή τη Μπαρτσα θα θεωρηθεί αποτυχια και ο προπονητης θα σταθει στο απόσπασμα......

λιγα λογια για τους παιχτες......ενταξει τι να πεις για το ΔΔ......κανει πλακα σε οποιον γουσταρει ακομα και στα 36 του.....η γυναικα μου χθες με κοιταζε σαν τον τρελο σε ολο το 4ο 10λεπτο που φωναζα ''καντε του double-team να φυγει η μπαλα απ τα χερια του κι ας σουταρει οποιοσδηποτε απ τους αλλους 4....''απλα Θεος,ο,τι κι αν κανουν οι υπολοιποι χωρις καλο ΔΔ δεν εχετε τυχη.....

για τον Καλαθη μην τα ξαναλεω......του χρεωνεται ότι παιρνει το 25% του μπατζετ σας......μπορει να είναι το τελειο γραναζι σε ολες τις πολλες καλες ομαδες της Ευρώπης αλλα ηγέτης(όπως βιατηκε να τον χρησει η διοικηση) δε θα γινει ποτε......

ο Ελιοτ συνεχιζω να πιστευω ότι είναι παιχτουρας.......κι αυτόν βιαστηκαμε βεβαα να τον βγαλουμε Τζορνταν και τωρα τα λουζόμαστε......όπως ειπε κι ενας φιλος νωρίτερα σε μια πολύ καλα δομημενη ομαδα θα εκανε τη διαφορα....εχει τρωτα σημεια και από δω και περα οι καλοι προπονητες θα του τα βγαλουν στην επιφανεια.....

ο Ραντου εχω ξαναπει δε με τρελαινει αλλα δεν μπορω να τον κατηγορησω για τιποτα στη σειρα με την Καχα

ο Κουζμιτς αμπαλος αλλα ΤΙΜΙΟΤΑΤΟΣ.....ο Φελντειν εχει ταβανι,αλλα είναι καλος παιχτης......ο Γκιστ είναι ισως ο καλυτερος αμυντικος στην Ευρωπη αλλα η ποιοτητα του στην επιθεση είναι μετρια γι αυτό το επιπεδο......δεν είναι τυχαιο που δεν τον κοιταζουν οι μεγαλες ομαδες παρολο που στην αμυνα είναι αραχνη.......

Παυλοβιτς+Φωτσης=πρωην μπασκετμπολίστες....κριμα για τον Αντωνη να εμφανιζει αυτην την εικονα....

ο Χεινς ηταν πολύ καλος με την Καχα.....ειδικα χθες θεωρω ότι αν ειχε παρει το χρονο του Καλαθη θα ειχατε γυρισει με το 1-1 στις αποσκευες σας.....
Ben30
QUOTE (AirNick7 @ Apr 16 2016, 19:08 ) *
ναι απλα εδω να πουμε οτι και η κουτσα εβγαλε ενα ματς 45 λεπτων με ροτεισον 6 παικτων


Ναι, 6 + 2 (Κορμπάτσο και Ντιόπ),οι οποίοι έπαιξαν 5-6 λεπτά ο καθένας.
Εμείς,αρκετό χρόνο συμμετοχής δώσαμε σε 10 παίχτες.Απλώσαμε,δηλαδή το rotation.Το πρόβλημα είναι ότι,από όλους αυτούς, ελάχιστοι πρόσφεραν.Και αυτό συμβαίνει συστηματικά.
doctorjekil
QUOTE(assistant @ Apr 16 2016, 22:21 ) *
καλησπέρα σε ολους κι ελπιζω να εχουμε μια ηρεμη συζητηση αποψε.....

θεωρω ότι το κακο για την ομαδα σας ξεκιναει απ τη διοικηση......ας δουμε το σημερινο πρωτοσελιδο.....λεει ότι η ομαδα θα επιστρεψει στην Ισπανια για να παρει την προκριση που αξιζει για να παει Βερολινο να ραψει το 7ο αστερι......γιατι η ομαδα φορτώνεται με τετοιο αγχος;;;;;γιατι γεννας στους φιλαθλους σου τέτοιες προσδοκιες;;;;;είναι τοσο κακο να πας στο τοπ-8 και μετα στο φαιναλ-4 ως το απολυτο underdog;;;;;είναι ντροπη να πεις ότι ''είναι μεγαλη επιτυχια που με το υπαρχον μπατζετ φτασαμε ως εδώ και τωρα θα παλεψουμε για το θαυμα με ομαδες με διπλασιο ή τριπλασιο μπατζετ από μας(δεν εννοω την καχα)'';;;;;;είναι ντροπη για τα 6 αστερια να θεωρείσαι και να σε θεωρουν και οι αλλοι αουτσαιντερ;;;;δεν καταλαβαινω πραγματικα......

μετα τη διοικηση θα παω στον προπονητη......εχω σε μεγαλη εκτιμηση το Σαλε ως ανθρωπο και αθλητη και δεν αποκλειω καποια μερα να γινει κι ένα απ τα τοπ ονόματα της προπονητικης.......αυτή τη στιγμη όμως είναι ενας μετριος προπονητης γι αυτό το επιπεδο χωρις παραστασεις χωρις την εμπειρια να διαχειριστεί αυτό το επιπεδο και ειδικα σε μια ''ηλεκτρικη καρεκλα'' σαν του Παναθηναικου οπου η ηττα δεν υπαρχει στο λεξιλογιο και η διοικηση σε φορτωνει με το αγχος της πρωτης θεσης χωρις να σου δινει τα αναλογα εργαλεία......ακομα κι αν παει στο φαιναλ-4 η ομαδα αν χασει απ τη Φενερ ή τη Μπαρτσα θα θεωρηθεί αποτυχια και ο προπονητης θα σταθει στο απόσπασμα......

λιγα λογια για τους παιχτες......ενταξει τι να πεις για το ΔΔ......κανει πλακα σε οποιον γουσταρει ακομα και στα 36 του.....η γυναικα μου χθες με κοιταζε σαν τον τρελο σε ολο το 4ο 10λεπτο που φωναζα ''καντε του double-team να φυγει η μπαλα απ τα χερια του κι ας σουταρει οποιοσδηποτε απ τους αλλους 4....''απλα Θεος,ο,τι κι αν κανουν οι υπολοιποι χωρις καλο ΔΔ δεν εχετε τυχη.....

για τον Καλαθη μην τα ξαναλεω......του χρεωνεται ότι παιρνει το 25% του μπατζετ σας......μπορει να είναι το τελειο γραναζι σε ολες τις πολλες καλες ομαδες της Ευρώπης αλλα ηγέτης(όπως βιατηκε να τον χρησει η διοικηση) δε θα γινει ποτε......

ο Ελιοτ συνεχιζω να πιστευω ότι είναι παιχτουρας.......κι αυτόν βιαστηκαμε βεβαα να τον βγαλουμε Τζορνταν και τωρα τα λουζόμαστε......όπως ειπε κι ενας φιλος νωρίτερα σε μια πολύ καλα δομημενη ομαδα θα εκανε τη διαφορα....εχει τρωτα σημεια και από δω και περα οι καλοι προπονητες θα του τα βγαλουν στην επιφανεια.....

ο Ραντου εχω ξαναπει δε με τρελαινει αλλα δεν μπορω να τον κατηγορησω για τιποτα στη σειρα με την Καχα

ο Κουζμιτς αμπαλος αλλα ΤΙΜΙΟΤΑΤΟΣ.....ο Φελντειν εχει ταβανι,αλλα είναι καλος παιχτης......ο Γκιστ είναι ισως ο καλυτερος αμυντικος στην Ευρωπη αλλα η ποιοτητα του στην επιθεση είναι μετρια γι αυτό το επιπεδο......δεν είναι τυχαιο που δεν τον κοιταζουν οι μεγαλες ομαδες παρολο που στην αμυνα είναι αραχνη.......

Παυλοβιτς+Φωτσης=πρωην μπασκετμπολίστες....κριμα για τον Αντωνη να εμφανιζει αυτην την εικονα....

ο Χεινς ηταν πολύ καλος με την Καχα.....ειδικα χθες θεωρω ότι αν ειχε παρει το χρονο του Καλαθη θα ειχατε γυρισει με το 1-1 στις αποσκευες σας.....

Συμφωνω σε ολα οσα λες για τον σαλε και το ειχα γραψει απ το καλοκαιρι,που καποιοι νομιζαν οτι πηραμε τον ομπραντοβιτς,οτι ουσιαστικα ο τζορτζεβιτς δεν ειναι προπονητης,τωρα μαθαινει και τωρα προσπαθει να γινει,ισως σε καποια χρονια να ειναι πολυ καλος προπονητης αλλα αυτη την στιγμη δεν ειναι καν προπονητης...και το κακο ειναι οτι ο παναθηναικος δεν ειναι ζαλγκιρις να εκπαιδευει προπονητες

QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 22:24 ) *
Ναι, 6 + 2 (Κορμπάτσο και Ντιόπ),οι οποίοι έπαιξαν 5-6 λεπτά ο καθένας.
Εμείς,αρκετό χρόνο συμμετοχής δώσαμε σε 10 παίχτες.Απλώσαμε,δηλαδή το rotation.Το πρόβλημα είναι ότι,από όλους αυτούς, ελάχιστοι πρόσφεραν.Και αυτό συμβαίνει συστηματικά.

Το κακο και στα δυο ματς,και ειδικα στο πρωτο,ηταν οτι ο περασοβιτς με την διαχειρηση και τα τρικ,εκανε την λαμποραλ να φαινεται οτι παιζει με 9-10 παιχτες ενω αντιθετα ο σαλε διαχειρηστηκε με λαθος τροπο το ροστερ και φανηκε οτι παιζαμε με 5-6
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 19:30 ) *
Συμφωνω σε ολα οσα λες για τον σαλε και το ειχα γραψει απ το καλοκαιρι,που καποιοι νομιζαν οτι πηραμε τον ομπραντοβιτς,οτι ουσιαστικα ο τζορτζεβιτς δεν ειναι προπονητης,τωρα μαθαινει και τωρα προσπαθει να γινει,ισως σε καποια χρονια να ειναι πολυ καλος προπονητης αλλα αυτη την στιγμη δεν ειναι καν προπονητης...και το κακο ειναι οτι ο παναθηναικος δεν ειναι ζαλγκιρις να εκπαιδευει προπονητες


Το κακο και στα δυο ματς,και ειδικα στο πρωτο,ηταν οτι ο περασοβιτς με την διαχειρηση και τα τρικ,εκανε την λαμποραλ να φαινεται οτι παιζει με 9-10 παιχτες ενω αντιθετα ο σαλε διαχειρηστηκε με λαθος τροπο το ροστερ και φανηκε οτι παιζαμε με 5-6


Για το 1ο ματς,ευθύνη στον Σάσα δεν θα μπορούσε να ρίξει ούτε ο πιο παθιασμένος επικριτής του.Ακόμα και τον Νίκο Παππά αν ρωτήσει κάποιος,φαντάζομαι ότι αυτός δεν θα του απαντήσει ''φταίει ο Σάσα για το ματς της Τετάρτης''.Πλην του Ραντούλιτσα,όλοι οι άλλοι παίκτες βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο.

Ας περιορίσουμε τη διαφωνία μας στο 2ο ματς .Το πρώτο,δεν αντέχει σε κριτική. Είχε τελειώσει από το 2ο δεκάλεπτο και καμιά δεκαριά παίχτες είχαν εξαφανιστεί από το γήπεδο.
doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 22:43 ) *
Για το 1ο ματς,ευθύνη στον Σάσα δεν θα μπορούσε να ρίξει ούτε ο πιο παθιασμένος επικριτής του.Ακόμα και τον Νίκο Παππά αν ρωτήσει κάποιος,φαντάζομαι ότι αυτός δεν θα του απαντήσει ''φταίει ο Σάσα για το ματς της Τετάρτης''.Πλην του Ραντούλιτσα,όλοι οι άλλοι παίκτες βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο.

Ας περιορίσουμε τη διαφωνία μας στο 2ο ματς .Το πρώτο,δεν αντέχει σε κριτική. Είχε τελειώσει από το 2ο δεκάλεπτο και καμιά δεκαριά παίχτες είχαν εξαφανιστεί από το γήπεδο.

Ισα ισα που στο 1ο ματς ηταν χειροτερο το κοουτσαρισμα του και γενικα η προετοιμασια που εκανε στην ομαδα,το εγραψα και την πεμπτη οτι χειροτερα προετοιμασμενη ομαδα σε τοσο κρισιμο ματς δεν εχω ξαναδει...και το παιχνιδι τελειωσε στο 2ο 10λεπτο επειδη το τελειωσε ο σαλε με τις επιλογες του

Κατι αλλο που ισως παιξει ρολο αν παμε στα 5 ματς(το ξερω οτι προτρεχω αλλα ψαχνω να βρω κατι θετικο)ειναι οτι η λαμποραλ την επομενη κυριακη θα παιξει κανονικα για το ισπανικο πρωταθλημα,και μαλιστα παιζει εκτος εδρας με την φουενλαμπραδα...δηλαδη αν ολα πανε καλα για μας θα παιξει τριτη-πεμπτη στο οακα,κυριακη στην φουενλαμπραδα και τριτη το 5ο ματς με μας...σε 8 μερες 4 ματς
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 19:52 ) *
Ισα ισα που στο 1ο ματς ηταν χειροτερο το κοουτσαρισμα του και γενικα η προετοιμασια που εκανε στην ομαδα,το εγραψα και την πεμπτη οτι χειροτερα προετοιμασμενη ομαδα σε τοσο κρισιμο ματς δεν εχω ξαναδει...και το παιχνιδι τελειωσε στο 2ο 10λεπτο επειδη το τελειωσε ο σαλε με τις επιλογες του

Κατι αλλο που ισως παιξει ρολο αν παμε στα ματς(το ξερω οτι προτρεχω αλλα ψαχνω να βρω κατι θετικο)ειναι οτι η λαμποραλ την επομενη κυριακη θα παιξει κανονικα για το ισπανικο πρωταθλημα,και μαλιστα παιζει εκτος εδρας με την φουενλαμπραδα...δηλαδη αν ολα πανε καλα για μας θα παιξει τριτη-πεμπτη στο οακα,κυριακη στην φουενλαμπραδα και τριτη το 5ο ματς με μας...σε 8 μερες 4 ματς


Χρειάζεται πχ να προετοιμάσει ο Σάσα πνευματικά τον Διαμαντίδη,τον Φώτση,τον Καλάθη,τον Γκιστ,ώστε να μην παρουσιάσουν και οι 4 τους,ταυτόχρονα,την επιεικώς απαράδεκτη (δεν χωρούν λόγια...) εικόνα του 1ου ματς;
Πώς δεν θα πάρει η κατηφόρα την ομάδα στο 1ο ματς, όταν και ο Μήτσος και ο Γκιστ και ο Καλάθης παρουσιάζουν αυτή την εικόνα; Αυτοί δεν είναι βασικά στηρίγματα της ομάδας;
Ούτε ο Πατ Ράιλι δεν θα μπορούσε να γυρίσει αυτό το ματς,με όλα τα βασικά στηρίγματα (πλην Μίρο) σε άλλο γήπεδο.

Με την 2η παράγραφο,συμφωνώ.
doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 23:00 ) *
Χρειάζεται πχ να προετοιμάσει ο Σάσα πνευματικά τον Διαμαντίδη,τον Φώτση,τον Καλάθη,τον Γκιστ,ώστε να μην παρουσιάσουν και οι 4 τους,ταυτόχρονα,την επιεικώς απαράδεκτη (δεν χωρούν λόγια...) εικόνα του 1ου ματς;
Πώς δεν θα πάρει η κατηφόρα την ομάδα στο 1ο ματς, όταν και ο Μήτσος και ο Γκιστ και ο Καλάθης παρουσιάζουν αυτή την εικόνα; Αυτοί δεν είναι βασικά στηρίγματα της ομάδας;
Ούτε ο Πατ Ράιλι δεν θα μπορούσε να γυρίσει αυτό το ματς,με όλα τα βασικά στηρίγματα (πλην Μίρο) σε άλλο γήπεδο.

Ο προπονητης ειναι υπευθυνος να προετοιμασει σωστα ολη την ομαδα,να καταλαβουν οτι παιζουν πλει οφ,να καταλαβουν οτι παιζουν στον παναθηναικο και οχι να μπουν μεσα χωρις παθος,χωρις πλανο,χωρις ενεργεια,χωρις συγκεντρωση...ο ζοτς καποτε επιανε τον σαρας στα αποδυτηρια και του λεγε ''σαρας εδω δεν ειναι μακαμπι και μπαρτσελονα,εδω ειναι παναθηναικος''...αλλα προφανως ουτε ο σαλε εχει καταλαβει οτι κοουτσαρει τον παναθηναικο
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 21:06 ) *
Ο προπονητης ειναι υπευθυνος να προετοιμασει σωστα ολη την ομαδα,να καταλαβουν οτι παιζουν πλει οφ,να καταλαβουν οτι παιζουν στον παναθηναικο και οχι να μπουν μεσα χωρις παθος,χωρις πλανο,χωρις ενεργεια,χωρις συγκεντρωση...ο ζοτς καποτε επιανε τον σαρας στα αποδυτηρια και του λεγε ''σαρας εδω δεν ειναι μακαμπι και μπαρτσελονα,εδω ειναι παναθηναικος''...αλλα προφανως ουτε ο σαλε εχει καταλαβει οτι κοουτσαρει τον παναθηναικο


Επιμένω και σε ξαναρωτώ, γιατί θέλω να καταλάβω το επιχείρημά σου.
Χρειάζεται να πιάσει κάποιος τον Διαμαντίδη,τον Καλάθη,τον Γκιστ,τον Φώτση,και να τους δώσει να καταλάβουν ότι παίζουν πλέι-οφ της Ευρωλίγκα,ώστε να μην παρουσιάσουν την απαράδεκτη εικόνα της Τετάρτης;

Και 2ο ερώτημα.
Ο Ραντούλιτσα,ο Κούζμιτς,ο Χέινς,έπαιξαν καλά στο 1ο ματς διότι κατάλαβαν ότι παίζουν πλέι-οφ της Ευρωλίγκα;Πώς έγινε και το κατάλαβαν αυτοί κι όχι οι υπόλοιποι;
doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 23:22 ) *
Επιμένω και σε ξαναρωτώ, γιατί θέλω να καταλάβω το επιχείρημά σου.
Χρειάζεται να πιάσει κάποιος τον Διαμαντίδη,τον Καλάθη,τον Γκιστ,τον Φώτση,και να τους δώσει να καταλάβουν ότι παίζουν πλέι-οφ της Ευρωλίγκα,ώστε να μην παρουσιάσουν την απαράδεκτη εικόνα της Τετάρτης;

Και 2ο ερώτημα.
Ο Ραντούλιτσα,ο Κούζμιτς,ο Χέινς,έπαιξαν καλά στο 1ο ματς διότι κατάλαβαν ότι παίζουν πλέι-οφ της Ευρωλίγκα;

Σου απαντησα οτι ο ζοτς μεχρι και τον σαρας επιανε...και δεν ειναι μονο ατομικο το ζητημα,ειναι και ομαδικο...εσενα σου εδειξε η ομαδα(ακομα κι ο ραντου με το χεινς)οτι μπηκε στο πρωτα ματς και ειχε καταλαβει οτι ξεκινησαν τα πλειο οφ?και 1ος δεν το χε καταλαβει ο σαλε...δεν γινεται να δινεις 3 ελευθερα σουτ στον μπερτανς απο ενα απλο choice και ειδικα οταν βγαινει απ το 4αρι...και ειναι και πολλα αλλα...φιλε μου δεν μ αρεσει να κανω κρητικη στους προπονητες γιατι και γω ειμαι προπονητης και ξερω ποσο ασχημο ειναι...αλλα ο σαλε στα 2 ματς με βγαλε εξω απο τα ρουχα μου
Nik Tepits
QUOTE(assistant @ Apr 16 2016, 12:21 ) *
ο Χεινς ηταν πολύ καλος με την Καχα.....ειδικα χθες θεωρω ότι αν ειχε παρει το χρονο του Καλαθη θα ειχατε γυρισει με το 1-1 στις αποσκευες σας.....


Aυτο ακριβως! Ανεξηγητη εμμονη σε καποιους παιχτες οταν βλεπεις οτι δεν παιζουν καλα. Καλαθης και Παβλοβιτς. Δεν κρινεται ο Νικ για χθες αλλα αφου βλεπεις οτι ο Ανταμς τα βαζει απο παντου, προσπαθησε κατι αλλο! Δλδ, το αυτονοητο!

Οπως και η Καχα, και εμεις εδω και χρονια εχουμε γινει ομαδα εδρας δυστηχως. Οποτε λογικα θα γινει το 2-2, και θα παμε ξανα στη χωρα των Βασκων που και παλι η Καχα θα χει πλεονεκτημα.

Στα ματς του ΟΑΚΑ, πιστευω η Καχα αμα δει οτι δεν της παει καποιο ματς θα το παρατησει για να ξεκουρασει παιχτες. Ετσι οπως ειδαμε το χθεσινο παιχνιδι, μαλλον το πρωτο το παρατησαμε προωρα. Χεινς πρεπει να παιξει πιο πολυ, και να γινει βεντουζα του Ανταμς. Περιμενω μεγαλη αντιδραση την Τριτη με 20+ διαφορα και παιχνιδαρα στο 4ο ματς.

Τιποτα δεν εχει τελειωσει αλλα πλεον εχουμε 1 ευκαιρια απ τις υποτιθεμενες 3.

Η Καχα ειναι καλη ομαδα, δεν ειναι τυχαιο που εχει χασει 1 φορα φετος εντος. Δυστηχως με μειονεκτημα εδρας ηταν απ τους χειροτερους αντιπαλους που μπορουσαμε να βρουμε.
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 21:31 ) *
Σου απαντησα οτι ο ζοτς μεχρι και τον σαρας επιανε...και δεν ειναι μονο ατομικο το ζητημα,ειναι και ομαδικο...εσενα σου εδειξε η ομαδα(ακομα κι ο ραντου με το χεινς)οτι μπηκε στο πρωτα ματς και ειχε καταλαβει οτι ξεκινησαν τα πλειο οφ?και 1ος δεν το χε καταλαβει ο σαλε...δεν γινεται να δινεις 3 ελευθερα σουτ στον μπερτανς απο ενα απλο choice και ειδικα οταν βγαινει απ το 4αρι...και ειναι και πολλα αλλα...φιλε μου δεν μ αρεσει να κανω κρητικη στους προπονητες γιατι και γω ειμαι προπονητης και ξερω ποσο ασχημο ειναι...αλλα ο σαλε στα 2 ματς με βγαλε εξω απο τα ρουχα μου


Ο Σάρας καταλάβαινε πάντα ότι παίζει πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Η απόδοσή του στα ματς αυτά,το απέδειξε. Σε άλλα ματς μπορεί να εμφανιζόταν χαλαρός.Αλλά στα πλέι οφ και στα φάιναλ φορ,ήταν πάντα ο γνωστός Σάρας.
Ναι,ο Μίρο σε όλα τα φετινά μεγάλα ματς, δείχνει ότι καταλαβαίνει καλά πού παίζει. Σε αδιάφορα ματς χαλαρώνει αλλά στα σοβαρά ματς εμφανίζεται πάντα δυνατός κι αυτό δείχνει ότι έχει κίνητρο. Με Μπάρτσα.Με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ πάλευε μόνος του την ώρα που οι υπόλοιποι ήταν ξανά απαράδεκτοι.Με την Εφές και γενικά σε όλη την 3άδα αγώνων του τέλους του 1ου γύρου των 16 που μας γλίτωσε από τον αποκλεισμό.Με τη Φενέρ ήταν καλός.Την Τετάρτη έπαιζε μόνος του.Χτες πάλι ήταν καλός στο 1ο ημίχρονο που πήραμε και τη διαφορά...
Το ''ομαδικό'' είναι σχετικό. Αν είσαι ο φετινός Παναθηναϊκός και σε ''κρεμάνε'' βασικά σου στηρίγματα, δεν έχεις περιθώρια. Όταν έχεις Καλάθη,Διαμαντίδη,Γκιστ,Γουίλιαμς,Φώτση,σε άσχημη μέρα,πώς θα χτυπήσεις ματς; Με τον Βλάντο και τον Μποχωρίδη; Δεν γίνεται.

Αν κάτι έχω να παρατηρήσω (και το είχα γράψει και προτού ξεκινήσουν τα ματς με τη Λαμποράλ) είναι ότι η διοίκηση ...μας έστειλε στο Βερολίνο,σαν να μην χρειαστεί να παίξουμε με τους Βάσκους. Αυτό το πανηγυρικό κλίμα,ναι,μπορεί να επηρεάσει και παίκτες αλλά κυρίως τους φιλάθλους και τους οπαδούς της ομάδας.
Ποτέ δεν ήμασταν φαβορί αυτής της σειράς. Οι υπερβολικές προσδοκίες,μόνο κακό κάνουν.Είναι λάθος να φορτώνεις το αουτσάιντερ με τον τίτλο του φαβορί.
Σε 5-6 παίχτες υπολογίζουμε,όλη τη χρονιά.Κι αυτό φάνηκε και στα 2 ματς με τους Βάσκους.
doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 16 2016, 23:52 ) *
Ο Σάρας καταλάβαινε πάντα ότι παίζει πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Η απόδοσή του στα ματς αυτά,το απέδειξε. Σε άλλα ματς μπορεί να εμφανιζόταν .Αλλά στα πλέι οφ και στα φάιναλ φορ,ήταν πάντα ο γνωστός Σάρας.
Ναι,ο Μίρο σε όλα τα φετινά μεγάλα ματς, δείχνει ότι καταλαβαίνει καλά πού παίζει. Σε αδιάφορα ματς χαλαρώνει αλλά στα σοβαρά ματς εμφανίζεται πάντα δυνατός κι αυτό δείχνει ότι έχει κίνητρο. Με Μπάρτσα,με Εφές,με Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ πάλευε μόνος του την ώρα που οι υπόλοιποι ήταν ξανά απαράδεκτοι, γενικά σε όλη την 3άδα αγώνων του τέλους του 1ου γύρου των 16 που μας γλίτωσε από τον αποκλεισμό,με τη Φενέρ ήταν καλός,την Τετάρτη έπαιζε μόνος του,χτες πάλι ήταν καλός στο 1ο ημίχρονο που πήραμε και τη διαφορά...
Το ''ομαδικό'' είναι σχετικό. Αν είσαι ο φετινός Παναθηναϊκός και σε ''κρεμάνε'' βασικά σου στηρίγματα, δεν έχεις περιθώρια. Όταν έχεις Καλάθη,Διαμαντίδη,Γκιστ,Γουίλιαμς,Φώτση,σε άσχημη μέρα,πώς θα χτυπήσεις ματς; Με τον Βλάντο και τον Μποχωρίδη; Δεν γίνεται.

Αν κάτι έχω να παρατηρήσω (και το είχα γράψει και προτού ξεκινήσουν τα ματς με τη Λαμποράλ) είναι ότι η διοίκηση ...μας έστειλε στο Βερολίνο,σαν να μην χρειαστεί να παίξουμε με τους Βάσκους. Αυτό το πανηγηρικό κλίμα,ναι,μπορεί να επηρεάσει και παίκτες αλλά κυρίως τους φιλάθλους και τους οπαδούς της ομάδας. Ποτέ δεν ήμασταν φαβορί αυτής της σειράς. Οι υπερβολικές προσδοκίες,μόνο κακό κάνουν.

Την συγκεκριμενη ατακα την ειχε πει στον σαρας πριν απο αγωνα πλει οφφ...
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 21:55 ) *
Την συγκεκριμενη ατακα την ειχε πει στον σαρας πριν απο αγωνα πλει οφφ...


Θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο smile.gif . Δηλαδή ο Σάσα έπιασε από το μανίκι τον Διαμαντίδη,τον ταρακούνησε μετά το ματς της Τετάρτης,και γι' αυτό ο Μητσος έπαιξε καλά χτες;

Τα προβλήματά μας φέτος είναι άλλα.
Ο Καλάθης των 2 εκατομμυρίων δεν τραβάει,δεν είναι ηγέτης και δεν θα γίνει ποτέ ηγέτης.Ο Διαμαντίδης είναι 36 ετών και άρα δεν μπορεί να κάνει συνεχόμενα καλά ματς.Ο Γκιστ δεν έχει βοήθεια στο 4 και δεν μπορεί πια να μαρκάρει για 3 παίχτες.Τα χρόνια για τον Φώτση έχουν περάσει.Ο Πάβλοβιτς και ο Βλάντο δεν κάνουν.Ο Χάντερ είναι ένα άπειρο νέο παιδί που ήρθε την τελευταία στιγμή ελλείψει διαθέσιμων χρημάτων.Ο αξιοπρεπέστατος Κούζμιτς είναι για 3ος σέντερ κι εμείς αναγκαζόμαστε να τον βάζουμε 2ο ελλείψει άλλων επιλογών.Ο Γουίλιαμς και ο Χέινς ήρθαν τον Φεβρουάριο.
Με όλα αυτά τα ζητήματα,πάλι καλά να λέμε που βρισκόμαστε στους 8.Την υπέρβαση ψάχνουμε τώρα και είναι δύσκολο να την πετύχουμε.

doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 17 2016, 00:09 ) *
Θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο smile.gif . Δηλαδή ο Σάσα έπιασε από το μανίκι τον Διαμαντίδη,τον ταρακούνησε μετά το ματς της Τετάρτης,και γι' αυτό ο Μητσος έπαιξε καλά χτες;

Τα προβλήματά μας φέτος είναι άλλα.
Ο Καλάθης των 2 εκατομμυρίων δεν τραβάει,δεν είναι ηγέτης και δεν θα γίνει ποτέ ηγέτης.Ο Διαμαντίδης είναι 36 ετών και άρα δεν μπορεί να κάνει συνεχόμενα καλά ματς.Ο Γκιστ δεν έχει βοήθεια στο 4 και δεν μπορεί πια να μαρκάρει για 3 παίχτες.Τα χρόνια για τον Φώτση έχουν περάσει.Ο Πάβλοβιτς και ο Βλάντο δεν κάνουν.Ο Χάντερ είναι ένα άπειρο νέο παιδί που ήρθε την τελευταία στιγμή ελλείψει διαθέσιμων χρημάτων.Ο αξιοπρεπέστατος Κούζμιτς είναι για 3ος σέντερ κι εμείς αναγκαζόμαστε να τον βάζουμε 2ο ελλείψει άλλων επιλογών.Ο Γουίλιαμς και ο Χέινς ήρθαν τον Φεβρουάριο.
Με όλα αυτά τα ζητήματα,πάλι καλά να λέμε που βρισκόμαστε στους 8.Την υπέρβαση ψάχνουμε τώρα και είναι δύσκολο να την πετύχουμε.

Δεν καταλαβαινεις τι σου λεω
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 22:10 ) *
Δεν καταλαβαινεις τι σου λεω


Καταλαβαίνω.Απλά θεωρώ ότι τα προβλήματα της φετινής ομάδας είναι άλλα.
doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 17 2016, 00:19 ) *
Καταλαβαίνω.Απλά θεωρώ ότι τα προβλήματα της φετινής ομάδας είναι άλλα.

Δεν ειπα οτι το προβλημα της φετινης ομαδας ειναι ΜΟΝΟ ο σαλε,αλλα ειναι ενα μεγαλο προβλημα
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 16 2016, 22:21 ) *
Δεν ειπα οτι το προβλημα της φετινης ομαδας ειναι ΜΟΝΟ ο σαλε,αλλα ειναι ενα μεγαλο προβλημα


Δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο. Παλεύουμε με τη Λαμποράλ για το φάιναλ φορ,έχοντας στο ρόστερ μόνο 5-6 παίκτες να προσφέρουν.
Αν κάτι κρίνει αυτή η σειρά παιχνιδιών με τους Βάσκους, είναι ποιοί παίχτες κάνουν και ποιοί όχι για τον Παναθηναϊκό. Και τα πρώτα δύο ματς,δίνουν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.
Ο Σάσα χτες έκανε καλό κοουτσάρισμα και πήγε το ματς εκεί που το ήθελε. Τώρα,αν ο Καλάθης αποφάσισε να εκτελέσει 2 μαζεμένα τρίποντα στην αρχή της παράτασης,όταν το momentum ήταν δικό μας, με αποτέλεσμα να μας ''κρεμάσει'', και αν ο Διαμαντίδης και ο Γουίλιαμς κουτούλησαν μεταξύ τους, αυτό καθόλου δεν έχει να κάνει με τον προπονητή. Τι να κάνει ο Σάσα;Να βάλει το σορτσάκι και να δώσει αυτός την πάσα;
Όταν παίρνεις έναν πρωτόπειρο προπονητή στην Ευρωλίγκα και του έχεις φορτώσει και 6,5 εκατομμύρια ρόστερ με γενικά μικρή προσφορά στο γήπεδο,χωρίς να του δίνεις λεφτά όλη τη χρονιά για έναν 2ο ψηλό της προκοπής και χωρίς να του παίρνεις γκαρντ μέχρι τον Φεβρουάριο, ε...δεν μπορείς να τον κατηγορείς κιόλας που σε έφτασε στους 8 και σε έχει να παλεύεις με τη Λαμποράλ για το φάιναλ φορ.
Μια χαρά τα πηγαίνει ο Σάσα για πρώτη χρονιά και θα τα πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου.
doctorjekil
QUOTE(Ben30 @ Apr 17 2016, 00:46 ) *
Δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο. Παλεύουμε με τη Λαμποράλ για το φάιναλ φορ,έχοντας στο ρόστερ μόνο 5-6 παίκτες να προσφέρουν.
Αν κάτι κρίνει αυτή η σειρά παιχνιδιών με τους Βάσκους, είναι ποιοί παίχτες κάνουν και ποιοί όχι για τον Παναθηναϊκό. Και τα πρώτα δύο ματς,δίνουν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.
Ο Σάσα χτες έκανε καλό κοουτσάρισμα και πήγε το ματς εκεί που το ήθελε. Τώρα,αν ο Καλάθης αποφάσισε να εκτελέσει 2 μαζεμένα τρίποντα στην αρχή της παράτασης,όταν το momentum ήταν δικό μας, με αποτέλεσμα να μας ''κρεμάσει'', και αν ο Διαμαντίδης και ο Γουίλιαμς κουτούλησαν μεταξύ τους, αυτό καθόλου δεν έχει να κάνει με τον προπονητή. Τι να κάνει ο Σάσα;Να βάλει το σορτσάκι και να δώσει αυτός την πάσα;
Όταν παίρνεις έναν πρωτόπειρο προπονητή στην Ευρωλίγκα και του έχεις φορτώσει και 6,5 εκατομμύρια ρόστερ με γενικά μικρή προσφορά στο γήπεδο,χωρίς να του δίνεις λεφτά όλη τη χρονιά για έναν 2ο ψηλό της προκοπής και χωρίς να του παίρνεις γκαρντ μέχρι τον Φεβρουάριο, ε...δεν μπορείς να τον κατηγορείς κιόλας που σε έφτασε στους 8 και σε έχει να παλεύεις με τη Λαμποράλ για το φάιναλ φορ.
Μια χαρά τα πηγαίνει ο Σάσα για πρώτη χρονιά και θα τα πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου.

Αν ο καλαθης εκτελεσε 2 μαζεμενα 3ποντα χωρις να ειναι εντολη του σαλε παει να πει οτι ο καθενας κανει οτι θελει,οποτε ο σαλε το χει χασει το παιχνιδι...το βασικο προβλημα ομως ειναι η προετοιμασια του ματς,μηδεν πλανο,μηδεν ψυχολογικη προετοιμασια...σ αυτα τα ματς οι παιχτες πρεπει να μπαινουν σαν πεινασμενοι λυκοι κι οι δικοι μας μπηκαν σαν χορτασμενα γατακια...κι αυτο ειναι θεμα προπονητη
Dominique
QUOTE(assistant @ Apr 16 2016, 21:21 ) *
καλησπέρα σε ολους κι ελπιζω να εχουμε μια ηρεμη συζητηση αποψε.....

θεωρω ότι το κακο για την ομαδα σας ξεκιναει απ τη διοικηση......ας δουμε το σημερινο πρωτοσελιδο.....λεει ότι η ομαδα θα επιστρεψει στην Ισπανια για να παρει την προκριση που αξιζει για να παει Βερολινο να ραψει το 7ο αστερι......γιατι η ομαδα φορτώνεται με τετοιο αγχος;;;;;γιατι γεννας στους φιλαθλους σου τέτοιες προσδοκιες;;;;;είναι τοσο κακο να πας στο τοπ-8 και μετα στο φαιναλ-4 ως το απολυτο underdog;;;;;είναι ντροπη να πεις ότι ''είναι μεγαλη επιτυχια που με το υπαρχον μπατζετ φτασαμε ως εδώ και τωρα θα παλεψουμε για το θαυμα με ομαδες με διπλασιο ή τριπλασιο μπατζετ από μας(δεν εννοω την καχα)'';;;;;;είναι ντροπη για τα 6 αστερια να θεωρείσαι και να σε θεωρουν και οι αλλοι αουτσαιντερ;;;;δεν καταλαβαινω πραγματικα......


H διοικηση παιζει το χαρτι οτι στοχος ειναι και οτι μπορουμε να παρουμε την κουπα.Δε γινεται να πηγαινεις με στοχο το κυπελλο αλλα ως αουτσαιντερ στο Φ4. Κατα τη γνωμη μου καλα το κανει, ειδικα απ τη στιγμη που επεσε σε μια ομαδα με μικροτερο ονομα και ροστερ. Ο Παναθηναικος οφειλει να ειναι φαβορι με αυτες τις ομαδες αλλιως αποδεχεσαι την πτωση του επιπεδου, και η ομαδα με τον κοσμο δεν εχουν μαθει ετσι. Εχει περασει στο DNA και οι Παναθηναικοι πρεπει να χαιρομαστε για αυτο.
Ειναι ασχετη υποθεση το οτι δειχνουμε τελικα χειροτεροι απ την Λαμποραλ. Οφειλουμε να την περασουμε και να θεωρησουμε τον ενδεχομενο αποκλεισμο αποτυχια. Στο κατω κατω το ροστερ ειναι πολυ πιο πληρες απ οτι τα τελευταια 3 χρονια. Οποτε αν οι παιχτες δε δειχνουν καλοι ειναι ευθυνη των ιδιων και κυριως του προπονητη.
Ben30
QUOTE (doctorjekil @ Apr 17 2016, 00:56 ) *
Αν ο καλαθης εκτελεσε 2 μαζεμενα 3ποντα χωρις να ειναι εντολη του σαλε παει να πει οτι ο καθενας κανει οτι θελει,οποτε ο σαλε το χει χασει το παιχνιδι...το βασικο προβλημα ομως ειναι η προετοιμασια του ματς,μηδεν πλανο,μηδεν ψυχολογικη προετοιμασια...σ αυτα τα ματς οι παιχτες πρεπει να μπαινουν σαν πεινασμενοι λυκοι κι οι δικοι μας μπηκαν σαν χορτασμενα γατακια...κι αυτο ειναι θεμα προπονητη


Δεν είναι έτσι. Είναι παράταση, τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα, κι ο Καλάθης μπορεί να ήθελε πχ να δείξει ότι κάνει κι αυτός κάτι ή ότι πχ αξίζει τα λεφτά του . Δεν θα φτάσω στο σημείο να υποστηρίξω ό,τι υποστήριζα πέρσι και πρόπερσι για άλλους παίχτες του Παναθηναϊκού...Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να τεκμηριώσω κάτι τέτοιο. Δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Ο κόουτς έφτασε το ματς εκεί που το έφτασε,ακριβώς επειδή όλοι ακολουθούσαν το πλάνο .Αλλιώς δεν γινόταν να κοντράρεις τους Βάσκους. Και εμπιστεύτηκε την πείρα ορισμένων (πχ Καλάθη) στην παράταση, ακριβώς για να πάρουν σωστές αποφάσεις.
Απλά,στην παράταση,πιθανότατα λόγω κούρασης,και ο Καλάθης αλλά και ο Διαμαντίδης (που στο 2ο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός),δεν είχαν άλλες δυνάμεις,με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει και τις αποφάσεις που πήραν σε όλο το έξτρα 5λεπτο.
Για το άλλο που γράφεις.Θα ξαναμπούμε στην προηγούμενη κουβέντα,στον φαύλο κύκλο...
Τόσο μπορούν να προσφέρουν 5-6 παίχτες μας και τόσο προσφέρουν.Δεν μπορούν παραπάνω και δεν είναι θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας.Είναι θέμα φυσικών δυνάμεων και ηλικίας (για κάποιους) και περιορισμένων ικανοτήτων (για άλλους).
Απλά,στα μεγάλα ματς φαίνεται ότι μόνο ορισμένοι παίχτες μπορούν να προσφέρουν. Οι άλλοι δεν μπορούν. Ας ξανασκεφτούμε ποιούς έχουμε στο ρόστερ αυτήν την στιγμή και θα το καταλάβουμε.
Ειδικά την Παρασκευή, ο Σάσα πολύ ορθά επέλεξε να πάει το ματς στη δύναμη και στο ''ξύλο''. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε τέτοιο πλάνο και να κοντράρεις τη Λαμποράλ ως το τέλος, αν δεν βγάλεις πάθος. Οι παίκτες στο παρκέ και πάθος έβγαλαν και το πλάνο ακολούθησαν. Απλά κάποιοι από αυτούς μπορούν να τα βγάλουν πέρα και κάποιοι όχι.
goofy87
Μου φαινεται οτι η ομάδα δεν ματσαρει καθολου καλά με αυτήν της λαμποραλ.
Η τελευταία εχει τρεις παικτες στην περιφέρεια πυραυλοκινητους(mike james, adams και hanga) και τον πιο "γιηνο" blazic.
Εχει τεσσάρι που σουταρει πολυ καλά στο τριποντο (Bertans) και τον mvp της διοργανωσης,μαζι με τον Ντε κολό, τον Μπουρούση.

Ουσιαστικά ,οπως αναφερθηκε παραπανω, η λαμποραλ εχει απιστευτη χημεια σαν ομαδα και παιρνει τα μεγιστα απο τον καθε παικτη. Επισης δινει στο παιχνιδι ξεφρενο ρυθμο, θυμιζοντας ομαδα nba.

Στα δυο εκτος εδρας παιχνιδια παρατηρησα τα εξης:
1) Ο καλαθης εχει εκτεθει ανεπανορθοτα απο τον adams. Εβαλε 4 απο τα 5 ευστοχα τριποντα μπροστα του αφου τον αδειασε με διαδοχικες τριπλες. Ο Μητσος στα καλα του θα τον ειχε καταπιει τον συγκεκριμενο και θα του εσκαγε μια ωραιοτατη ταπα στον αιφνιδιασμο που φαγαμε απο τον τελευταιο. Ο Καλαθης αν και ηταν αρκετα κοντα στον παικτη δεν μπορεσε καν να τον παρενοχλησει. Τον αφησε να καρφωσει.

2) Ο Μπερτανς εβαλε ολα τα σουτ που επιχειρησε μπροστα στον Παβλοβιτς. Μολις τον "επιασε" ο Διαμαντιδης σταματησε. Φαινεται οτι ο σερβος δεν μπορει να τον ακολουθησει μακρια. Γενικοτερα πολλα λαθη, ασταθης τριπλα και καθολου καλη γνωση του αθληματος κακιστες επιλογες και στα δυο παιχνιδια.

3) Ο Γουιλιαμς εχει γινει αρκετα προβλεψιμος. Πηρε 12 προσπαθειες στο τελευταιο ματς και σπαταλησε πολλες επιθέσεις που ισως να ειχαν καλυτερη κατάληξη.

Υπαρχουν κι αλλα που θα εγραφα ομως εχουν χιλιοαναλυθει. Καλυτερα στα επομενα παιχνιδια ο καλαθης να αλλαξει μαρκαρισμα και να παιξει πανω σε καποιο πιο ψηλο γκαρντ (Χανγκα) φερ ειπειν και να αφησει το μαρκαρισμα των Αdams James στους Χεινς και Γουιλιαμς ή Φελντέιν.

Μου αρεσε που παιξαμε απομονωση στον Μπουρουση

Αυτα....
yorgos
QUOTE
Δεν εχει ξαναβρεθει σε παρομοια κατασταση σε ομαδα συλλογικου επιπεδου.

Σωστά. Και δεν έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια κατάσταση γιατί στις ομάδες που τον εμπιστεύτηκαν τα έκανε μαντάρα...

Δεν είναι ένας πρωτάρης προπονητής, δεν είναι ο Γιασικεβίτσιους (που τα έχει πάει περίφημα). Eίναι ένας πρώην παίκτης που στηρίχτηκε σστην ... παικτική του καριέρα για να γίνει κόουτς, όπου μέχρι στιγμής τα έχει πάει άσχημα. Συμφωνώ να αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς, αλλά πρωτάρης δεν είναι. Ίσα-ίσα, έχει κοουτσάρει μεγάλες ομάδες χωρίς να το έχει "κερδίσει", πάνω στο όνομά του ως (τεράστιος) παίκτης πατάει. ΟΚ, και πάνω στην εξαιρετική πορεία της Εθνικής Σερβίας, αλλά άλλο το μπάσκετ των εθνικών (με λιγότερο αθλητικούς παίκτες και πολύ λιγότερη στραητγική λόγω έλλειψης χρόνου) κι άλλο οι σύλλογοι, στους οποίους μέχρι στιγμής είναι αποτυχημένος. Ξαναλέω, δεν πήραμε ένα πρωτάρη να δούμε πώς θα μας βγει. Πήραμε έναν προπονητή με κακή καριέρα μέχρι στιγμής. Και του δείχνουμε μια στήριξη (ορθώς!) που δε δείξαμε στους προηγούμενους και ως υπομονή και ως μπάτζετ και ως στήριξη. Δε λέω ότι κακώς την εισέπραξε, κάθε άλλο, την ίδια στήριξη έπρεπε να είχαν όλοι ακι θα πρέπει να έχουν και οι επόμενοι. Αλλά οι προηγούεμνοι απομακρύνθηκαν επειδή και καλά δεν έπαιζε ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς (ενώ τώρα χτυπάνε 40ρες), επειδή δεν έπαιζε ο Χαραλαμπό και ο Παπαγιάννης, επειδή η ομαδα δεν πήγε τραίνο στους 8, επειδή δεν πήρε πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα, με πολύ μικρότερο μπατζετ από το Σάλε και με δυνατότητες διόρθωσης λαθών μηδαμινές (ο Ράιτ κόστισε.... 40 χιλιάρικα, και αργήσαμε να τον πάρουμε γιατί δε θέλαμε να δώσουμε τα...16 χιλιάρικα του μπάι άουτ... του Σάλε του φέραμε τον Ουίλλιαμς με μισό μύριο και δεν έχει μισό σύστημα...).

QUOTE
θεωρω ότι το κακο για την ομαδα σας ξεκιναει απ τη διοικηση......ας δουμε το σημερινο πρωτοσελιδο.....λεει ότι η ομαδα θα επιστρεψει στην Ισπανια για να παρει την προκριση που αξιζει για να παει Βερολινο να ραψει το 7ο αστερι......γιατι η ομαδα φορτώνεται με τετοιο αγχος;;;;


Καλά, εδώ διώξαμε τον Ιβάνοβιτς που πήρε και ματς από την ΤΣΣΚΑ με ρόστερ Ρεθύμνου, τον Πεδουλάκη πριν κάνει την πρώτη προπόνηση τον βγάλαμε...2ο καλύτερο κόουτς της Ευρώπης, τον Παπαγιάννη τον βγάλαμε κράμα Χακίμ και Σακίλ, τώρα που έχουμε αξιοπρεπές ρόστερ δε θα γράφουμε ότι θα σηκώσουμε το 7ο; Κάτσε καλά γιατί αν τραβήξουν λίγο τα πλέι οφ του ΝΒΑ μπορεί και να προλάβουμε να πεταχτούμε μέχρι το Όκλαντ να κάνουμε το μπρέικ στα γατάκια τους splash brothers.

Η διοίκηση της ομάδας είναι μεγάλος καρκίνος. ΑΛΛΑ φέτος είναι πολύ πιο σοβαρή από άλλες χρονιές, ούτε ντου σε αποδυτήρια διαιτητών είδαμε, ούτε απόλυση κόουτς στην πρώτη στραβή, ούτε "στήριξη" με εμετικά πρωτοσέλιδα, ούτε επιθέσεις σε αντιπάλους κόουτς καθημερινά, ούτε καφρίλες κατά αντιπάλων διοικήσεων, ούτε φωνάζουμε στους διαιτητές ότι θα πάμε σπίτι τους το βράδυ, ούτε λέμε στον κόουτς να μη βάλει ένα παίκτη και μετά τον απολύουμε επειδή δεν τον έβαλε, ούτε ένα πρόστιμο δε φάγαμε από την Ευρωλίγκα βρε αδερφέ. Είμαστε βελτιωμένοι, ας του το αναγνωρίσουμε αυτό τουλάχιστον. Αν περιοριστεί ο ανισόρροπος πρόεδρός μας σε υπεραισιόδοξα πρωτοσέλιδα, πάλι καλά να λέμε και μπράβο του που βελτιώνεται. Το δε χέρι στην τσέπη το έχωσε χοντρά, κανένα παράπονο επ' αυτού, τα του Καίσαρα στη σαλά του, όλα κι όλα.
j.browning
QUOTE (doctorjekil @ Apr 17 2016, 03:56 ) *
Αν ο καλαθης εκτελεσε 2 μαζεμενα 3ποντα χωρις να ειναι εντολη του σαλε παει να πει οτι ο καθενας κανει οτι θελει,οποτε ο σαλε το χει χασει το παιχνιδι...το βασικο προβλημα ομως ειναι η προετοιμασια του ματς,μηδεν πλανο,μηδεν ψυχολογικη προετοιμασια...σ αυτα τα ματς οι παιχτες πρεπει να μπαινουν σαν πεινασμενοι λυκοι κι οι δικοι μας μπηκαν σαν χορτασμενα γατακια...κι αυτο ειναι θεμα προπονητη

για το bold δεν συμφωνω καθολου,ο περιορισμος του μπουρουση ηταν καταπληκτικος.για τον ανταμς και τον αλλο υπαρχει ο νικ,ενας απο τους καλυτερους αμυντικους πλει μεικερ,(καποτε ειχε σβησει τον ναβαρο ε?) και για τον τιγι (ποιον? w00t.gif )υπαρχει ο γκιστ (και αυτος κορυφαιος αμυντικος)αλλα ηταν σκια του εαυτου τους και οι 2 και δεν φταιει ο σαλε.
επιθετικα ταιστηκε το θηριο της ρακετας και επαιξε απομονωση ο ελλιοτ,με αυτο των τροπο μπορουσες να φθειρεις το μικρο αντιπαλο ροστερ,αλλα δεν δινεται φαουλ με τιποτα,και εκει νομιζω οτι ειναι το κουμπι για την εμφανιση του ελλιοτ,ποσα φαουλ επαιρνε στο τοπ 16 και ποσα τωρα?
για μενα το μονο λαθος του σαλε ηταν οτι δεν επιδιωξε να βγαλει ελευθερα σουτ,αυτο το κανει ολη την χρονια,γιατι?ισως θεωρει οτι ειναι ολοι σαν αυτον και μπορουν να τα χωνουν απο παντου? tongue.gif
αν σκεφτεις ομως οτι ο αντιπαλος εχει μικρο ροτεσιον ειναι λογικο το βασικο πλανο να ειναι οι επαφες(κουραση και φθορα απο φαουλ)
για το υπογραμισμενο νομιζω φταιει το γενικοτερο κλιμα μαζι με τον σαλε,παντου ελεγαν οτι ο παο θα παει εκδρομη στην βιτορια και αυτο επηρεασε τους παντες μεχρι και τον κοουτς,η μαλον καλυτερα μεχρι και τον Διαμαντιδη......
και εκει φαινεται η απειρια του σαλε,οχι η ανικανοτητα του,ρε φιλε ποτε δεν πας εκδρομη στο τοπ 8,με οποιον και αν παιζεις,το τοπ 8 ειναι πολεμος,ειναι η αποθεωση του μπασκετ.
επειδη ομως ο σαλε ειναι ισχυρη προσωπικοτητα τους μεταμορφωσε σε 1 μερα.
για να μην παρεξηγηθω,τον σαλε δεν τον θεωρω κορυφαιο,ειναι μετριος μαθητευομενος ακομα,και αυτο ειναι λογος για περισσοτερη στηριξη.
αχρηστο επισης δεν θεωρουσα ουτε τον ιβανοβιτς,
και ο πεδουλακης ηταν μακραν ο καλυτερος απο αυτους.(και απο τους καλυτερους που κυκλοφορουν)ηταν ομως αντιτουριστικος,δεν ειχε το προφιλ και την πρωσοπικοτητα για να ειναι σε κορυφαια ομαδα.

υ.γ.επειδη κατι ειπα χτες για τον ζοτς στην φενερ και παρεξηγηθηκε απο καποιους,ας το ξαναδιαβασουν,δεν ειπα οτι ειναι ισαξιοι προπονητες ουτε καν κοντα,ειπα οτι μεχρι και ο ζοτς που ειναι Ο κορυφαιος σε τρεις χρονιες δεν καταφερε τιποτα παραπανω απο οτι ο σαλε τωρα(επαιζε και χειροτερο μπασκετ)
ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,στην ζωη τιποτα δεν χαριζεται,τα αγαθα κοποις κτωνται.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.