Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NHL, NFL, MLB
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
SG3ptshooter
Κόσμος blink.gif
QUOTE(HLR CENATION @ Mar 29 2011, 11:56 ) *
1)Οι παικτες έχουν συγκεκριμένη θέση μέσα στο γήπεδο η είναι τουρλουμπουκι?

φυσικά και υπάρχουν θέσεις. Από τους 6 παίκτες της κάθε ομάδας έχουμε έναν τερματοφύλακα, τον οποίο μάλιστα έχεις δικαίωμα να αποσύρεις αν βρίσκεσαι ένα γκολ πίσω προς τη λήξη και να προσθέσεις έναν επιτεθέμενο ακόμη, 2 αμυντικούς και 3 επιθετικούς, έναν "σέντερ" (φορ), και 2 "wingers" (εξτρέμ). Κάτι σαν 4-3-3 από τη μέση και μπροστά βγάλε και τον ανασταλτικό είναι η διάταξη όταν επιτίθενται συνήθως.
QUOTE(HLR CENATION @ Mar 29 2011, 11:56 ) *
2)Φαουλ η ποινες δεν υπάρχουν καθόλου?Γιατί τα μαρκαρίσματα που έβαλες είναι λιγάκι έως πολύ σκληρά.

Φυσικά και υπάρχουν κανόνες και μάλιστα αν απλά τους διάβαζε κάποιος θα νόμιζε ότι είναι πιο λάιτ τα πράγματα. Οι πιο βασικές παραβάσεις πέρα από τα λογικά (ξύλο, ύβρεις κλπ) είναι ότι δεν μπορείς να κρατήσεις τον αντίπαλό σου, όχι παρεμβολή στα πόδια είτε με το μπαστούνι είτε με τα πόδια, δεν μπορείς να πας να μαρκάρεις με προτεταμένα γόνατα, αγκώνες, πόδια, μπαστούνι κλπ και υπάρχει και μεγάλη αλλά δικαιολογημένη αυστηρότητα στα χτυπήματα από πίσω, όταν συγκρούονται πρόσωπο με πρόσωπο απορροφάται με τον κραδασμό αρκετή δύναμη και κινδυνεύουν λιγότερο στην πτώση του στον πάγο και από άποψη γωνίας του σώματος, ενώ όταν σπρώξεις κάποιον από πίσω τον ωθείς περισσότερο και υπάρχει περίπτωση να πέσει και με το κεφάλι. Αυτό που υπάρχει ως κανόνας αλλά πρέπει να το χρεώνουν περισσότερο είναι το θέατρο, δε γίνεται να σκοτώνονται όλοι έτσι όπως είδες στο βίντεο και να υπάρχει ένας σταρ που με το που τον φυσήξουν σωριάζεται και επειδή είναι όνομα παίζει συνέχεια η ομάδα του με παίκτη παραπάνω.. (flash ξέρεις ποιον λέω rolleyes.gif )
QUOTE(HLR CENATION @ Mar 29 2011, 11:56 ) *
Πάντως ωραίο είναι να ασχολείσαι με τα συγκεκριμένα σπορ για να ξεφεύγεις από τα ίδια και τα ίδια...

αν δεν μπορείς να διαφωνήσεις με κανέναν αρχίζει και κουράζει λίγο πάντως 69.gif

Oι ηλικίες επίσης είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον ζήτημα μιας και αρκετοί παίκτες αποσύρονται έως και μετά τα 40 και ανάλογα με τους τραυματισμούς κυρίως αλλά και τη διάθεση των παικτών να μένουν σε καλή κατάσταση βλέπουμε πάικτες να παίζουν πάνω από 20 σεζόν. Για παράδειγμα ο αρχηγός των Ρεντ Γουνιγκς, ο Λίντστρομ είναι συγκλονιστικός φέτος παρότι 40 ετών και μάλιστα πέρυσι ψηφίστηκε ο καλύτερος Ευρωπαίος της περασμένης δεκαετίας, δηλαδή από τα 29 έως τα 39 του χρόνια..

Κι έρχομαι στα βίντεο σήμερα: Άλλος ένας αγαπημένος μου παίκτης που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του χρονικά είναι Τίμου Σελάνι. Έκανε hat trick προχτές με τα καπέλα να πέφτουν στο γήπεδο (μου αρέσει που εφαρμόζεται ακόμα αυτό icon_drunk.gif ) και παρά τα 40 του χρόνια η σεζόν του είναι εξαιρετική μιας και είναι όγδοος σκόρερ πόντων (σύνολο γκολ και ασίστ), δέκατος στις ασίστ, όγδοος στην παραγωγικότητα ανά αγώνα μιας και έχει χάσει κάποια ματς κι αν σκεφτείς ότι παίζει κάπως λιγότερο λόγω ηλικίας εικάζω, παρότι δεν έχω δει τέτοιο στατιστικό στο σάιτ, ότι είναι περίπου πέμπτος σε όλη τη λίγκα στην παραγωγικότητα/λεπτά συμμετοχής. Διόλου άσχημα για κάποιον που έχει μπει έστω και λίγο στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του και που όταν τον βάφτισαν "Φλας" ο Γουέιντ θα πήγαινε γυμνάσιο 69.gif

Επίσης παραθέτω ένα δύσκολο γκολ από τη Χαρά του Έρωτα rolleyes.gif , μιας και έτσι λέγεται ο Ben Lovejoy, που κάνει μια κάπως καθυστερημένη breakthrough season στο σχετικά μισητό Pittsburg. (αν δείτε το ριπλέι που αρχίζει στο 0.25 θα καταλάβετε γιατί το έβαλα)
morfi
Πρώτο δείγμα αρνητικό για τους Ρεντ Σοξ. Αν και προηγηθήκανε δύο φορές στο σκορ κατάφεραν και έχασαν ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους. Υπάρχουν άλλα 161 παιχνίδια όπως είπε και ο Γιουκίλις.
morfi
Δεύτερη ήττα για τους Ρεντ Σοξ αυτή τη φορά με κάτω τα χέρια. Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά και οι νέες ολ-σταρ προσθήκες δεν βοηθούν όσο πρέπει.
morfi
Οι built-to-win Ρεντ Σοξ πάνε από το κακό στο χειρότερο. Είναι στο 0-5 που είναι και το χειρότερο ξεκίνημα τα τελευταία 15 χρόνια. Μέτα το τέλος της σειράς με τους Ίντιανς έρχεται η σειρά με τους Γιάνκις και εκεί ενδεχομένος να υπάρχουν λαικά δικαστήρια.
morfi
Μετά τη παρθενική νίκη ήρθε άλλη μία ήττα. Οι Γιάνκις και ο Ράσελ Μάρτιν κυριάρχησαν αν και οι Ρεντ Σοξ προσπάθησαν να κλέψουν το παιχνίδι. Ακολουθούν άλλα οκτώ παιχνίδια στο Φένγουει Παρκ.
SG3ptshooter
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το Ντάλας είναι λούζερς και στα άλλα σπορ; rolleyes.gif

Για τα δύο εκ των τεσσάρων που δεν παρακολουθώ, δε γνωρίζω. Αλλά χτες στο χόκεϊ ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Στο ένατο τελικά στη Δύση Ντάλας αρκούσε χτες, στην τελευταία μέρα της ρέγκιουλαρ σίζον, μια νίκη επί της Μινεσότα, με την οποία είχε 3/3 ως τώρα φέτος, για να περάσει στα πλέι οφς έστω και στην τελευταία θέση. Και παρότι προηγούνταν στο τέλος της πρώτης περιόδου στην έδρα όπου είχε παλιά το franchise μάλιστα και έχει ακόμα συμπάθεια στο κοινό, κατάφερε να χάσει με 5-3 από τη μακράν εκτός πλέι οφς γηπεδούχο και να πάει νωρίς για διακοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε 4 συνεχόμενες νίκες πριν το ματς. rolleyes.gif Όχι τίποτε άλλο αλλά μπήκαν στα πλέι οφς οι περσινοί πρωταθλητές-έκπληξη και "εχθροί" από πάντα του Ντιτρόιτ, οι Σικάγο Μπλάκχοκς. (με σήμα τον Ινδιάνο).

Και γενικά πάντως ενώ ιδρύθηκαν το 1967 και ειδικά τη δεκαετία 1995-2005 (ως το λοκ άουτ) είχαν εμφανώς το μεγαλύτερο μπάτζετ και κάθε χρόνο ήταν το φαβορί για το πρωτάθλημα, έχουν κατακτήσει μόνο μία φορά το Στάνλεϊ Καπ. Βέβαια ως φίλοι του ΝΒΑ θα μου πείτε τουλάχιστον αυτοί έχουν ένα πρωτάθλημα σε αντίθεση με τους Μαβς. tongue.gif

Τελείωσε λοιπόν η ρέγκιουλαρ σίζον με το Ντιτρόιτ να τερματίζει τρίτο στη Δύση και να θεωρείται δεύτερο φαβορί να φτάσει στους τελικούς από τη δυτική πλευρά πίσω από την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ φέτος, το Βανκούβερ. Η Ουάσινγκτον που στηρίζουμε (που είστε οι φανς των Γουίζαρντς να δείτε λίγη χαρά σε κάτι; ίδιο ιδιοκτήτη έχουν οι 2 ομάδες) τερμάτισε πρώτη στην ανατολή με δυναμικό φίνις αλλά Φιλαδέλφια, Βοστώνη (αν δε σκαλώσουν πάλι), Πίτσμπουργκ και Τάμπα Μπέι (από τη Φλόριντα φίλοι των Μάτζικ και Χιτ, υπάρχει και ομάδα Φλόριντα επίσης, τι διάολο δεν έχουν προσέξει ότι έχει παραλία έξω από το κλειστό; ) αναμένεται να είναι όλες πολύ δυνατές ανταγωνίστριες ομάδες για την πρωτιά στην Ανατολή. Η τελευταία συμπάθειά του γράφοντος το Άναχαϊμ χώθηκε τελευταία στιγμή τέταρτο κι έκανε περήφανους πραγματικά τους φίλους του μιας και ήταν ασταθέστατο μες τη σεζόν, αλλά θεωρητικά τουλάχιστον δεν έχει τη δύναμη για το κάτι παραπάνω βασιζόμενο μόνο στον πρώτο σκόρερ της λίγκας, τον Κόρεϊ Πέρρι.

τα 3 τελευταία από τα 50 γκολ του φέτος σε πολύ κρίσιμο ματς απέναντι στο δεύτερο Σαν Χοσέ.
morfi
Είναι απίστευτοι. Χάνουν ακόμη και από τους Τάμπα Μπέι Ρέις. Πλέον έχουμε το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ φαίνονται από τώρα μακρινά.
SG3ptshooter

Mία σκούπα βγήκε στον πρώτο γύρο των πλέι οφς. Φυσικά από το Ντιτρόιτ, ενώ μάλιστα έλειψε σε όλα τα ματς ο ένας εκ των "big 2" της επίθεσης, ο Χένρικ Ζέτερμπεργκ. Μάλιστα το Φοίνιξ αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχή φορά από εμάς και υπάρχει αναβρασμός. Υπάρχει περίπτωση να μετακομίσει στην προηγούμενη έδρα του στον Καναδά, όπου βρίσκονταν πριν τους αποκλείσει το Ντιτρόιτ πάλι και κατέβηκαν στην Αριζόνα. Γενικά αυτό το franchise μας βλέπει και στον ύπνο του να σκοράρουμε εναντίον τους.. 19.gif Για τις υπόλοιπες σειρές θα κάνω ένα ποστ μια και καλή όταν τελειώσει όλος ο πρώτος γύρος. Για τον MVP της σειράς σας παραπέμπω στο ποστ #15.

Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του GM μας για να καταλάβετε από που προκύπτει το μεγαλείο του franchise με το ρεκόρ σε όλα τα 4 μεγάλα σπορ σε νίκες σε ρέγκιουλαρ σίζον, νίκες σε πλέι οφς και 20 συνεχόμενες παρουσίες σε πλέι οφς.
http://redwings.nhl.com/club/page.htm?bcid=win_staffbio_79

Να συμπληρώσω στα πολύ ενδιαφέροντα το απίστευτο σκάουτινγκ, με τους βασικούς και τους σταρ της ομάδας να επιλέγονται σε απίστευτα χαμηλές θέσεις στο ντραφτ, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους all-star Datsyuk (171 pick), Zetterberg (210), Lidstrom (53) και τους βασικούς Franzen (97 pick), Holmstrom (257!), Filpulla(95) και αρκετές άλλες καλές επιλογές που έχουν φτάσει στο στάτους του βασικού ή το πλησιάζουν.

Τα τρία πιο εντυπωσιακά του κατορθώματα στο θέμα Μεταγραφές θεωρώ πως είναι:
1. την τελευταία μέρα των μεταγραφών το 1999 κι ενώ είναι τραυματίες αρκετοί στο ρόστερ μέσα σε 24 ώρες οι Ρεντ Γουίνγκς αποκτούν έναν ολ σταρ πλέιερ, ένα πρώην νούμερο 1 στο ντραφτ και 2 βετεράνους όλους χωρίς να ζημιωθεί η ομάδα σε βασικούς.
2. Η κλοπή ενός εκ των καλύτερων αμυντικών της λίγκας από μία ομάδα με την οποία είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα χωρίς να του δωθούν παραπάνω λεφτά από αυτά που μπορούσε να βρει αλλού.
3. Η παράκαμψη του salary cap με την υπογραφή 12ετούς συμβολαίου με απολαβές σταδιακά μειωμένες ως και το στάτους βετεράνου και απόκλιση σχεδόν 7 εκατομμυρία μεταξύ της ακριβότερης και φθηνότερης σεζόν για να χωρέσει στο σάλαρυ καπ το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ζέττερμπεργκ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kι αφού είμαστε τόσο καλοί θα απορείς μόνε φίλε που με διαβάζεις γιατί δεν είμαστε το νούμερο 1 seed στη Δύση. Εμείς δεν κλέβουμε έχοντας δύο δίδυμους που παίζουν μαζί από την κούνια και βρίσκονται με κλειστά μάτια:
http://www.youtube.com/watch?v=QZ2EG-ENoFI
http://www.youtube.com/watch?v=FSJv_jsKBts
και παρότι δεν είχαμε την ατυχία του μισητού Πίτσμπουργκ, τους είχαμε τους τραυματισμούς μας φέτος με όλους να έχουν προβλήματα κατά καιρούς, με τον βασικό μας τερματοφύλακα να είναι εκτός και τον ακριβότερο παίκτη μας και ηγέτη να χτυπά 2 αγώνες πριν τα πλέι οφς και να μην ξέρουμε σίγουρα αν θα παίξει στον επόμενο γύρο..

morfi
Επιτέλους. Αρχίζουν να παίζουν σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Οι Ρεντ Σοξ ήταν εκπληκτικοί σήμερα και πλέον βρίκονται μία νίκη πίσω από τα 500 (ποσοστό νικών-ηττών).
Weekendman
Ας τιμήσω το τόπικ με μερικές ερωτήσεις...

Πως μπορείτε να παρακολούθειτε αυτην την μικρή διαστάσεων σφαίρα(μπάλα δεν την λές προφανώς); δεν το βρίσκετε κουραστικό;


Φαντάζομαι τώρα που γίνετε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χόκει επι πάγου και πάραλληλα πλέι-οφ στο Αμερικάνο πρωτάθλημα δεν στέλνουν οι Αμερικάνοι(και οι άλλες εθνότητες) τους καλύτερους πάικτες τους στην Εθνική τους ομάδα;
SG3ptshooter
QUOTE(Weekendman @ May 5 2011, 15:13 ) *
Ας τιμήσω το τόπικ με μερικές ερωτήσεις...

Πως μπορείτε να παρακολούθειτε αυτην την μικρή διαστάσεων σφαίρα(μπάλα δεν την λές προφανώς); δεν το βρίσκετε κουραστικό;


Φαντάζομαι τώρα που γίνετε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χόκει επι πάγου και πάραλληλα πλέι-οφ στο Αμερικάνο πρωτάθλημα δεν στέλνουν οι Αμερικάνοι(και οι άλλες εθνότητες) τους καλύτερους πάικτες τους στην Εθνική τους ομάδα;

Ωωω τεράστιά μας τιμή!

Δεν είναι σφαίρα κατ' αρχάς, έχει το σχήμα ενός μπισκότου το puck. Είναι φτιαγμένο από λάστιχο που έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να είναι αρκετά πιο σκληρό από απλό λάστιχο αλλά όχι ικανό να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.. Όσο για το πως το παρακολουθείς, αν έχεις δει 100 παιχνίδια και έχεις παίξει άλλα 1000 στο ps δε σου κάνει πλέον καμία εντύπωση..

Οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν σημασία στο χόκεϊ, από τη στιγμή που το NHL έχει κόντρα με την ομοσπονδία επειδή δεν τα βρίσκουν να μπουν οι αγώνες αυτοί σε κατάλληλο χρόνο που να επιτρέπεται οι διεθνείς του NHL να πάνε τα ετήσια κιόλας τουρνουά χάνουν λίγο σε κύρος..

Όσο για τη σιγή μου στο τόπικ μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά για το Ντιτρόιτ. Ειδικά αν είσαι Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ που ακούει στο όνομα BEΝCHWARMER το ξέρεις ήδη. Ανοίγω το δεύτερο ημίχρονο προχτές με το που γύρισα στο pc και μίλαγε, τρώμε γκολ. Είχαμε μια έμμεση επικοινωνία χτες με το που έφτασαν τα λόγια του στο inbox μου ισοφάριση 2-2 3 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας, πάρε μετά ήττα στην παράταση από μούφα γκολ.. Θα με σκεφτόταν πριν αποκοιμηθεί.. tongue.gif

Από την άλλη η ομάδα του morfi που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη και μοιάζει να έχει παρατήσει το σπορ, η Βοστώνη, έχει κάνει το 3-0 παρότι ξεκίνησε με μειονέκτημα έδρας και πηγαίνει φουλ για τελικούς Ανατολής, όπου αν περάσει θα έχει το πλεονέκτημα απέναντι στις συμπαθέστατες αστραπές με την εξαιρετική τετράδα επιθετικών (ίσως την καλύτερη σε όλη τη λίγκα) και τον υπερήλικα τερματοφύλακα Ρόλοσον.

Tρέχοντας να προλάβω το έντιτ μιας μίλαγα στο τηλέφωνο:
promo μετά από πρόσφατο διπλό των αστραπών:
SG3ptshooter


Για το Duncan21 αυτή.. rolleyes.gif
SG3ptshooter
QUOTE(SG3ptshooter @ May 5 2011, 16:10 ) *
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ που ακούει στο όνομα BEΝCHWARMER

ανακοινώνω κι επίσημα ότι τις μέρες που αγωνίζεται το Detroit δε θα μπαίνω στο φόρουμ ακόμα και αν βάλει ο Τέπιτς 40 πόντους... Μια μέρα δε μιλήσαμε με τον εν λόγω κύριο και σταύρωσαν νίκη οι Wings!...

Tι έχει συμβεί ως τώρα στους ημιτελικούς της κάθε περιφέρειας;

Δύο σκούπες από τις ομάδες με μειονέκτημα έδρας στην Ανατολή και δύο ομάδες με το πλεονέκτημα έδρας προηγούνται με 3-1 στη Δύση. Χάθηκε να ήταν ανάποδα;

Aς δούμε λοιπόν τι έγινε χτες γιατί πολύ απλά δεν έχω ούτε εγώ δει ακόμα, τώρα έκατσα στο pc κι απολάμβανα το νιάουρισμα του Μιλένκο (τώρα και τραγουδιστό!).. icon_drunk.gif

morfi
Οι Ρεντ Σοξ συνεχίζουν την αλλόκοτη πορεία τους αφού μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες σημείωσαν δύο νίκες. Άλλη μία νίκη απέναντι στους Μιννεσότα Τουίνς για να κλείσει καλά η σειρά και μετά ακολουθεί αυτή με τους Τορόντο. Το ενδιαφέρον είναι η αμέσως επόμενη σειρά που είναι με τους Γιάνκις.
morfi
Χάσαμε από το Τορόντο στο δεύτερο μεταξύ μας αγώνα αλλά μικρό το κακό. Τώρα προέχει η σειρά με τους Γιάνκις που είναι πολύ σημαντική για τη πορεία προς τα πλέι οφ.
spysta
o KAΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ στον κοσμο ξερω γωωωωωωωωωωωωωω !!!
Leon_cp3
QUOTE(morfi @ May 11 2011, 11:25 ) *
Χάσαμε από το Τορόντο στο δεύτερο μεταξύ μας αγώνα αλλά μικρό το κακό. Τώρα προέχει η σειρά με τους Γιάνκις που είναι πολύ σημαντική για τη πορεία προς τα πλέι οφ.


Sorry αλλά ο κύριος John Henry και ο αγαπητός κύριος Werner έχουν πλέον και άλλες ασχολίες,ήδη αυτό το τριήμερο (ξανά)κατέβηκαν στο Λίβερπουλ ώστε να υπογράψουν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κινγκ Κένι καθώς και να προχωρήσουν σε συζητήσεις για το μεταγραφικό σχεδιασμό. Οι Ρεντ Σοξ πρέπει να μείνουν λίγο πίσω αν χρειαστεί,τόσοι αγώνες είναι,θα ανακάμψουν. tongue.gif
SG3ptshooter
QUOTE(spysta @ May 13 2011, 03:28 ) *
o KAΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ στον κοσμο ξερω γωωωωωωωωωωωωωω !!!

Απαντώ πρώτα με δεδομένο το κατά 99,7% βέβαιο πως σε βάλανε τα λαμόγια του MSN να το ποστάρεις αυτό.

Είστε γελοίοι αν νομίζετε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο του χόκεϊ με τις φωτογραφήσεις, τα κλάμματα, τα θέατρα και τις κωλοτούμπες είναι ακόμα και αντικείμενο αστεϊσμού.. Τουλάχιστον δεν κάνει σολάριουμ σαν τον άλλο, αλλά παραμένει ότι πιο overhyped κυκλοφορεί στην πιάτσα..

Έπειτα, απαντώ με δεδομένο το αρκούντως απίθανο (0,3% και πολύ έβαλα) να ξέρεις όντως που παίζει και τι θέση αυτός που έβαλες..

Είσαι γελοίος αν νομίζεις ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο του χόκεϊ με τις φωτογραφήσεις, τα κλάμματα, τα θέατρα και τις κωλοτούμπες είναι ακόμα και στην καλύτερη πεντάδα παιχτών.. Τουλάχιστον δεν κάνει σολάριουμ σαν τον άλλο, αλλά παραμένει ότι πιο overhyped κυκλοφορεί στην πιάτσα.. Αφού δεν μπορεί να μαρκάρει τίποτα, μόνο finishing έχει αλλά οι γραμμές με αυτόν μέσα είναι τόσο soft.. Ας μην είχαν φτιάξει υπερομάδα και στις πίσω γραμμές και τα λέγαμε αν θα ήταν contenders..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν τα καταφέραμε χτες παρότι από 3-0 γυρίσαμε τη σειρά σε 3-3 να κάνουμε μπρέικ στο έβδομο ματς, ηττηθήκαμε 3-2 στο Σαν Χοσέ παρότι καλύτεροι απ' ότι διαβάζω από τις πιο πολλές πηγές (είχαμε όντως πιο πολλά σουτ στο στόχο και καλύτερη κυκλοφορία από τα στιγμιότυπα που έχω δει) και τελείωσε για μας η σεζόν. Σε μια σεζόν που ο βασικός μας τερματοφύλακας πάλι έμεινε οφ, που όλοι σχεδόν οι παίκτες μας αντιμετώπισαν προβλήματα (χωρίς το βασικό δεξί μας εξτρέμ στη σειρά με το Σαν Χοσέ και με τον εκ των σταρ μας Ζέτερμπερκ να επιστρέφει εσπευσμένα από τραυματισμό) και που η καλύτερη ομάδα θεωρείται πολύ μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Στάνλεϊ Καπ, δε μπορώ να είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος, αν και το πόσο μεγάλη ομάδα είναι το Ντιτρόιτ με 20 συνεχόμενες παρουσίες στα πλέι οφς και 11 τίτλους δε σου αφήνει περιθώρια πολλά να κοιτάς κάπου εκτός από την κορυφή.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι η πιθανότατη προαγωγή του μέχρι πρόπερσι ξεκάθαρα αναπληρωματικού Χάουαρντ σε βασικό τερματοφύλακα. Όντως κάνει ενστικτώδεις αποκρούσεις καλής δυσκολίας, μα έχει ένα σύνδρομο Ελευθερόπουλου που προβλέπω να μας κάνει κακό in the long run.. Το να τρως μούφα γκολ κάτω από τα πόδια σε τελειωμένη φάση δε νομίζω να έδωσε ποτέ μομέντουμ σε κανέναν ακόμα και στο Κερδίστε Χάνοντας.. Ο διεθνής Ρώσος και σε καλή ηλικία Μπριζγκάλοφ είναι ένας από τους hot Free Agents του καλοκαιριού και μπορούμε να βρούμε εύκολα το κενό στο σάλαρι καπ να τον αποκτήσουμε.. Αν και την ώρα που τα γράφω αυτά έχω διαβάσει πριν λίγο για εκ νέου ανανέωση με αύξηση αποδοχών στο ταλέντο μας οπότε.. ( εδώ μπαίνει ιμότικον Ντάνκαν με πονεμένη Ρούλα Βροχοπούλου..)

To μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί ευχάριστο από χτες είναι πως για άλλη μια φορά η κλάση του Πάβελ ήταν παρούσα. Δείτε backhand στο απέναντι γάμα με παίκτη να τον μαρκάρει. Effortless.. Γενικά ήταν εντυπωσιακός στα πλέι οφς, αυτός και άλλοι 2-3 το πολύ έχουν παίξει ως MVP μέχρι στιγμής..
http://video.nhl.com/videocenter/console?h...mp;event=S.J702

H μόνη ομάδα που συμπαθώ πλέον από τις τέσσερις που έχουν επιβιώσει είναι το Τάμπα Μπέι, δηλαδή αυτή που θεωρητικά έχει τις λιγότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Οι τελικοί της Δύσης είναι μια μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων που τερμάτισαν πρώτοι και δεύτεροι αντίστοιχα, Βανκούβερ εναντίον Σαν Χοσέ, ενώ από δύο σκούπες με μειονέκτημα έδρας προέρχονται η Βοστώνη (πρώην του morfi) και η Τάμπα, δηλαδή οι τρίτοι της κανονικής περιόδου απέναντι στους πέμπτους..
spysta
QUOTE(SG3ptshooter @ May 13 2011, 10:05 ) *
Απαντώ πρώτα με δεδομένο το κατά 99,7% βέβαιο πως σε βάλανε τα λαμόγια του MSN να το ποστάρεις αυτό.

Είστε γελοίοι αν νομίζετε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο του χόκεϊ με τις φωτογραφήσεις, τα κλάμματα, τα θέατρα και τις κωλοτούμπες είναι ακόμα και αντικείμενο αστεϊσμού.. Τουλάχιστον δεν κάνει σολάριουμ σαν τον άλλο, αλλά παραμένει ότι πιο overhyped κυκλοφορεί στην πιάτσα..

Έπειτα, απαντώ με δεδομένο το αρκούντως απίθανο (0,3% και πολύ έβαλα) να ξέρεις όντως που παίζει και τι θέση αυτός που έβαλες..

Είσαι γελοίος αν νομίζεις ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο του χόκεϊ με τις φωτογραφήσεις, τα κλάμματα, τα θέατρα και τις κωλοτούμπες είναι ακόμα και στην καλύτερη πεντάδα παιχτών.. Τουλάχιστον δεν κάνει σολάριουμ σαν τον άλλο, αλλά παραμένει ότι πιο overhyped κυκλοφορεί στην πιάτσα.. Αφού δεν μπορεί να μαρκάρει τίποτα, μόνο finishing έχει αλλά οι γραμμές με αυτόν μέσα είναι τόσο soft.. Ας μην είχαν φτιάξει υπερομάδα και στις πίσω γραμμές και τα λέγαμε αν θα ήταν contenders..

laugh.gif laugh.gif

δεν εχω ιδεα ποιο ειναι το παιδι.βουτυρομπεμπεδοφατσα εχει παντως για παικτης του χοκευ που υποτιθεται οτι ειναι βαρβατουα ματσο τυπαδες ..

απλα ειδα τι φωτο με το CROSB IS A .. και εψαξα και τον βρηκα γιατι ειχε χαβαλο.
τα λαμογια του msn .. λαμογιζουν οπως παντα αλλα οχι σ αυτη την περιπτωση wink.gif

it was my iniative to annoy you .. μουχαχα
morfi
Έκπληξη; Έτσι όπως ξεκίνησε η σεζόν σίγουρά. Με αρχηγό τον Τζος Μπέκετ μέχρι στιγμής έχουμε (Ρεντ Σοξ) τους Γιάνκις 2-0 εκτός εδράς. Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς παίζεται σήμερα.
morfi
3-0 τους Γιάνκις και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Τέσσερεις συνεχόμενες νίκες μετράνε οι Ρεντ Σοξ και τα δεδομένα στη East περιφέρεια έχουν πλέον αλλάξει.
morfi
Πλάκα πλάκα οι Ρεντ Σοξ πάνε τρένο. Έχουν εφτά συνεχόμενες νίκες και μάλιστα η τελευταία ήρθε με το εντυπωσιακό 15-5 απέναντι στους Σικάγο Καμπς. Πλέον είμαστε δεύτεροι στη περιφέρεια και οι ελπίδες για πλέι οφ αναπτερώθηκαν.
Flash
Μετά από μεταμεσονύκτια μηνύματα που ακροβατούσαν μεταξύ της κολακείας και του εκβιασμού (ninja.gif ) (Καραγάτσης έχω γίνει ο π@@@της) αποφάσισα να γράψω λίγα πράγματα σχετικά με την εμπειρία μου από την επίσκεψη μου στο Hockey Hall of Fame. Πάνε 3 χρόνια βέβαια και τότε ήμουν εντελώς άσχετος με το άθλημα συνεπώς αρκετές από τις ουσιώδεις λεπτομέρειες μου διαφεύγουν.

Το HHoF βρίσκεται στο downtown Toronto, κοντά στα 2 μεγάλα εμπορικά κέντρα και το περίφημο CN Tower που κάποια περίοδο ήταν και το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο. Το εισητήριο ήταν προσιτό, κάπου 15 καναδέζικα δολάρια (δηλαδή με την τότε ισοτιμία γύρω στα 8 ευρώ). Δεν είχε πάρα πολύ κόσμο όταν πήγα οπότε μπόρεσα να σουλατσάρω με την ησυχία μου.

Τρεις είναι οι βασικές εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό:

1) Το μεγαλύτερο κομμάτι του ΗΗοF είναι ένα καλαίσθητο μουσείο γεμάτο από τροπαιοθήκες, φανέλες, pucks, sticks, μάσκες τερματοφυλάκων, κράνη, πέδιλα και φωτογραφίες των καλύτερων παικτών, και ...διατητών (!) ενώ δε θυμάμαι (και από όσο κοίταξα τώρα μάλλον δίκαιο έχω) να μπαίνουν στο HHoF προπονητές. Αντίθετα, έχουν μπει αρκετοί ιστορικοί παράγοντες. Όλα τοποθετημένα σε όμορφα διαρυθμισμένες προθήκες με καλό φωτισμό και αναλυτικές επεξηγήσεις σχετικές με την ιστορία τους.

2) Σε ένα δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείται ως κινηματογραφική αίθουσα έπαιζε διαρκώς ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με την σειρά αγώνων που έγινε το 1972 ανάμεσα στον Καναδά και τη Σοβιετική ένωση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, λόγω Ψυχρού Πολέμου, η σειρά είχε αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις και σήμερα είναι για τους Καναδούς ότι είναι για τους Αμερικάνους η νίκη του Rocky Balboa απέναντι στον Ivan Drago.

3) Πολύ ωραία εμπειρία ήταν και αυτή όπου σε ένα δωμάτιο παίρνεις κανονικό stick και puck και σουτάρεις πέναλτι απέναντι σε έναν ηλεκτρονικά προσομοιωμένο τερματοφύλακα. Είχα 3 προσπάθειες, εννοείται ότι δε σκόραρα.

Εεμ, αυτά περίπου. Μετα σαν καλός τουρίστας πήγα να φάω NY steak λίγο πιο δίπλα...

ΥΓ: Και τώρα περιμένω μια πιο flashy απάντηση 45.gif
morfi
Κρίμα που χάσαμε προχθές από τους Καμπς. Θα είμασταν πρώτοι τώρα.
SG3ptshooter
QUOTE(spysta @ May 14 2011, 07:22 ) *
δεν εχω ιδεα ποιο ειναι το παιδι.βουτυρομπεμπεδοφατσα εχει παντως για παικτης του χοκευ που υποτιθεται οτι ειναι βαρβατουα ματσο τυπαδες ..

εεέτσι bball.gif
crosbY btw απλά δεν της χώραγε της κοπελίτσας..
QUOTE(Flash @ May 22 2011, 15:15 ) *
Μετά από μεταμεσονύκτια μηνύματα που ακροβατούσαν μεταξύ της κολακείας και του εκβιασμού (ninja.gif ) (Καραγάτσης έχω γίνει ο π@@@της) αποφάσισα να γράψω λίγα πράγματα σχετικά με την εμπειρία μου από την επίσκεψη μου στο Hockey Hall of Fame. Πάνε 3 χρόνια βέβαια και τότε ήμουν εντελώς άσχετος με το άθλημα συνεπώς αρκετές από τις ουσιώδεις λεπτομέρειες μου διαφεύγουν.
Το HHoF βρίσκεται στο downtown Toronto, κοντά στα 2 μεγάλα εμπορικά κέντρα και το περίφημο CN Tower που κάποια περίοδο ήταν και το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο. Το εισητήριο ήταν προσιτό, κάπου 15 καναδέζικα δολάρια (δηλαδή με την τότε ισοτιμία γύρω στα 8 ευρώ). Δεν είχε πάρα πολύ κόσμο όταν πήγα οπότε μπόρεσα να σουλατσάρω με την ησυχία μου.
Τρεις είναι οι βασικές εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό:
1) Το μεγαλύτερο κομμάτι του ΗΗοF είναι ένα καλαίσθητο μουσείο γεμάτο από τροπαιοθήκες, φανέλες, pucks, sticks, μάσκες τερματοφυλάκων, κράνη, πέδιλα και φωτογραφίες των καλύτερων παικτών, και ...διατητών (!) ενώ δε θυμάμαι (και από όσο κοίταξα τώρα μάλλον δίκαιο έχω) να μπαίνουν στο HHoF προπονητές. Αντίθετα, έχουν μπει αρκετοί ιστορικοί παράγοντες. Όλα τοποθετημένα σε όμορφα διαρυθμισμένες προθήκες με καλό φωτισμό και αναλυτικές επεξηγήσεις σχετικές με την ιστορία τους.
2) Σε ένα δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείται ως κινηματογραφική αίθουσα έπαιζε διαρκώς ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με την σειρά αγώνων που έγινε το 1972 ανάμεσα στον Καναδά και τη Σοβιετική ένωση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, λόγω Ψυχρού Πολέμου, η σειρά είχε αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις και σήμερα είναι για τους Καναδούς ότι είναι για τους Αμερικάνους η νίκη του Rocky Balboa απέναντι στον Ivan Drago.
3) Πολύ ωραία εμπειρία ήταν και αυτή όπου σε ένα δωμάτιο παίρνεις κανονικό stick και puck και σουτάρεις πέναλτι απέναντι σε έναν ηλεκτρονικά προσομοιωμένο τερματοφύλακα. Είχα 3 προσπάθειες, εννοείται ότι δε σκόραρα.

κατάλαβες; του γλύφουν και τις σόλες και διαμαρτύρεται κιόλας o IM..
1)μια διόρθωση πρώτα απ' όλα φυσικά και μπαίνουν και προπονητές στο HoF απλά μπαίνουν μαζί με τους GM, προέδρους και γενικά contributors που δεν είναι παίκτες αλλά προσέφεραν στο σπορ, μπαίνουν μαζί όπως έλεγα όλοι αυτοί υπό τον τίτλο builders σε αντιπαράθεση με το players.
2)Κάπως έτσι είναι γενικά ο Καναδάς έχει μεγάλη ιστορία και απέναντι στη Σοβιετική Ένωση επί ψυχρού πολέμου μάλιστα έχουν γίνει πραγματικά επικές μάχες από τις οποίες έχω μεν μικρή εικόνα αλλά ακόμα κι έτσι καταλαβαίνεις πολύ εύκολα τη σημασία τους..
3)Αυτό έλειπε να έβαζες κιόλας.. Πήγε κανένα on target ή έσπασες τη τζαμαρία της φανέλας του Howe παραδίπλα; tongue.gif

Η προώθηση του σπορ προχωρά, πέρα από το χρήστη - γνώστη που έχει εντοπιστεί και ελπίζω να βρει χρόνο να ποστάρει έχω ήδη ρίξει παραγάδια και έχουμε πιάσει άλλον ένα και έχουμε και 2-3 που αντιστέκονται λίγο αλλά χτες παρέα βλέπαμε με κάποιον Βοστώνη - Τάμπα (ονόματα δε λέμε γιατι "θα τον ντοματιάσουν" laugh.gif ). Ο φίλος των Σαρκς καθως και ο φίλος των Μπρούινς- φαν Ράιαν Κέσλερ - πάμε για MVP- καλούνται λοιπόν να φιμώσουν το Ντιτροϊτικό μονόλογο..

Tα πλέιοφς είναι στο ίδιο σημείο με το NBA χρονικά με τη Δύση να είναι έτοιμη να τελειώσει καθώς απόψε οι Canucks υποδέχονται τους Sharks στο πέμπτο ματς και ήδη προηγούνται 3-1 μετά από το break που έκαναν χάριν σε 3 συνεχόμενα power play goals προχτές. Και συνολικά είναι δίκαια το φαβορί.

Η σειρά Βοστώνη - Τάμπα είναι άκρως αμφίρροπη η Τάμπα έχει παίξει λίγο καλύτερα αλλά το πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει στο τέρμα είναι σοβαρό. Έβγαλαν 2 φορές τον βασικό τερματοφύλακα αλλαγή γιατί δεν απέδιδε και μετά ξεκίνησε και ως βασικός στο χτεσινό ματς ο συνήθως αναπληρωματικός που δεν είχε ξαναπαίξει ούτε αγώνα στα πλέιοφς -> αποτέλεσμα μια νίκη με επική ανατροπή και 2 ήττες, η μία μάλιστα μπρέικ, παρότι ως εικόνα στο rink είναι καλύτεροι..
3-2 υπέρ της Βοστώνης που έχει θυμίζω το πλεονέκτημα της έδρας και αναμένουμε μεγάλο ματς αν φτάσουμε σε game7.

Aρχικά ήμουν ανάμεσα στις κομμένες καρωτίδες, ένα ρούκι που είναι σα 14 χρονών, έναν cancer survivor στο δρόμο που βάδισε η Τατιάνα για να πάρουμε views, καμιά WAG να πάρουμε ακόμα περισσότερα, αλλά προτίμησα να επαναλάβω αυτά που έχουν αποδειχθεί επιτυχίες στα face-to-face promotions ( tongue.gif ), τα 10 καλύτερα hits, goals, saves της σεζόν και το βίντεο που δείχνει την ευτυχία του να κατακτάς το κύπελλο.. No words. Κι όταν βλέπεις το σκατοφινλανδό Flash να κλαίει (όχι το δικό μας, στο 0.20), είναι μεγάλες οι στιγμές..







επισης ο κύριος που φοβάται να μην τον ντοματιάσουν προτίμησε να δει τα 6 τελευταία λεπτά από το χτεσινό BOS-TB παρά να δει την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου OKC-DAL. Τώρα ντοματιάστε ελεύθερα.. biggrin.gif
sacarame
QUOTE(SG3ptshooter @ May 24 2011, 17:18 ) *
επισης ο κύριος που φοβάται να μην τον ντοματιάσουν προτίμησε να δει τα 6 τελευταία λεπτά από το χτεσινό BOS-TB παρά να δει την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου OKC-DAL. Τώρα ντοματιάστε ελεύθερα.. biggrin.gif



Δώστον στεγνά και θα μαζευτούμε όλοι, θα τον στριμώξουμε σε ένα τοίχο και θα τον πετυχαίνουμε με μπάλες του μπάσκετ μέχρι να πει 24 φορές " Μετανοώ μα τον Αγιο Σκαλαμπρίνι" icon_drunk.gif
duncan21
QUOTE(SG3ptshooter @ May 24 2011, 17:18 ) *
επισης ο κύριος που φοβάται να μην τον ντοματιάσουν προτίμησε να δει τα 6 τελευταία λεπτά από το χτεσινό BOS-TB παρά να δει την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου OKC-DAL. Τώρα ντοματιάστε ελεύθερα.. biggrin.gif

Για δωσε ονομα ρε (φτηνη) απομιμηση του Ομαρ Σαριφ να γελασουμε...
SG3ptshooter
QUOTE(duncan21 @ May 24 2011, 21:55 ) *
Για δωσε ονομα ρε (φτηνη) απομιμηση του Ομαρ Σαριφ να γελασουμε...

1.Eσύ είσαι βρε υποχθόνιε.
2.Εγώ δε σε έχω βρίσει ποτέ έτσι δημοσίως, κάντε τον μπαν τον κύριο παρακαλώ..

Με την αφορμή των ενδιάμεσων ποστς, λάβετε λίγο Mπόστον:
1.μπορεί να μην πιστεύω ότι είναι το καλύτερο τέρμα στη λίγκα όπως λένε πολλοί, αλλά εδώ μάλλον με διαψεύδει ο Τόμας:

2. του Λεό εκτός από τον Κέσλερ του αρέσει και ο Νέιθαν Χόρτον:
Leon_cp3
QUOTE(SG3ptshooter @ May 24 2011, 17:18 ) *
Ο φίλος των Σαρκς καθως και ο φίλος των Μπρούινς- φαν Ράιαν Κέσλερ - πάμε για MVP- καλούνται λοιπόν να φιμώσουν το Ντιτροϊτικό μονόλογο..


Ο φίλος των Μπρούινς και Κέσλερ πάντως φανερώνεται. tongue.gif Αλλά δια να σταματήσει ο μονόλογος θέλω ακόμη κάποιες εμπειρίες. Η παρακολούθηση του πιθανού τελικού ανάμεσα σε Μπρούινς και Βανκούβερ (Κέσλερ) ίσως είναι αυτό που χρειάζομαι καθώς μπαίνω κατευθείαν με επιτάχυνση. cool.gif (2/2)

Και για να προλάβω τυχόντες κακοπροαίρετους καλείσαι να επιβεβαιώσεις ότι δήλωσα φαν των Μπρούινς και του Κέσλερ πριν ακόμη μάθω ότι ήταν κοντά στους τελικούς. tongue.gif
SG3ptshooter
Aφιέρωμα στους τελικούς του NHL για το 2010-11 special thanks to sacarame..
Vancouver Canucks VS Boston Bruins
------------

-Παρουσίαση των ομάδων

Vancouver Canucks
3 stars, όπως είναι παράδοση άλλωστε στο ice hockey να διακρίνονται οι τρεις καλύτεροι σε κάθε κατηγορία ή αξιολόγηση.

Henrik Sedin

#33 Pos: Center, Age 30, Nationality: Swedish
Regular Season Stats: 82GP, 19G, 75A, 94P, +/- 26, S% 12,1
Playoffs Stats: 18GP 2G, 19A, 21P, +/- -4, S% 5,6
O αρχηγός από φέτος της Καναδέζικης ομάδας και περσινός MVP της κανονικής περιόδου μοιάζει να κάνει καλή δουλειά για να φέρει το πρώτο Stanley Cup στο Vancouver. Εξαιρετικός πασέρ all-star επιπέδου είναι αυτός που δημιουργεί για τον εκτελεστή δίδυμο αδερφό του και παρότι στους δύο πρώτους γύρους των φετινών playoffs δεν έθελξε με την απόδοσή του, η άνοδός του στους τελικούς της Δύσης απέναντι στους Sharks ήταν κατακόρυφη. Με 12 assists σε 5 αγώνες ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων πόντων σε μία σειρά αγώνων playoffs στην ιστορία και αν συνεχίσει έτσι μάλλον είναι το φαβορί για τον τίτλο του MVP της φετινής postseason.


Roberto Luongo

#1 Pos: Goalie, Age: 32, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GS 60(60), GAA 2.11, W 38, SV% .928
Playoffs Stats: GS 17(18), GAA 2.29, W 12, SV% .922
Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας του Καναδά πέρυσι στο δρόμο για το χρυσό μετάλλιο έχει δεχτεί πολλάκις κριτική παρότι all-star. Για το αν έχει ικανότητα να πασάρει σωστά, για τις απαιτήσεις του, για τα πολλά rebounds που δίνει ιδίως στην κακή του βραδιά. Αλλά δεν αμφιβάλλει κανείς πως μιλάμε για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της λίγκας για φέτος και το γεγονός πως θα είναι αν κερδίσει το Stanley Cup o πρώτος goalie που πρωτεύει σε NHL, Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να βεβαιώνει την αξία του. Δέχτηκε τα λιγότερα τέρματα φέτος και φιλοδοξεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό να καταλαμβάνει όλο το εύρος του τέρματος με το ιδιαίτερο στυλ του.


Kevin Bieksa

#3 Pos: Defenseman, Age: 29, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP66, P22, +/- 32, PIM73
Playoff Stats: GP 18, P9, +/- 10, PIM37
Ο επιθετικά διακείμενος Καναδός αμυντικός μπορεί να μην είναι γνωστός για την τεχνική του ή την ικανότητά του στο σκοράρισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μιλάμε για έναν από τους καλύτερους hitters της λίγκας τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι ήταν δεύτερος στο σύνολο της λίγκας σε +/- όσο βρισκόταν πάνω στον πάγο φανερώνει τη σημασία του για τους Canucks, οι δε 9 πόντοι του σε 18 αγώνες playoffs παρότι δε φημίζεται για τέτοιες επιδόσεις φέρνουν στο νου το When the going gets tough, the tough get going. Το γκολ του που έστειλε το Vancouver στον τελικό στην παράταση κόντρα στους Sharks τον έφερε στο προσκήνιο για τα καλά εν όψει των τελικών. Στον πάγο η συνεργασία τους ως δίδυμο φέτος με το Hamhuis έχει φτάσει στο pick της αποτελεσματικότητάς της και οι Canucks δέχτηκαν τα λιγότερα τέρματα από κάθε άλλη ομάδα.


..and maybe some more
Ryan Kesler

#17 Pos: Center, Age: 26, Nationality: American
Regular Season Stats: GP82, G41, A32, P73, +/- 24, S%15,8
Playoff Stats: GP 18, G7, A11, P18, +/- 6, S%12,1
Ο Kesler ξεκίνησε να καθιερώνεται στη λίγκα ως ο σκληρός center των Canucks και βγήκε στον αφρό πριν δύο χρόνια όταν έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερα αμυνόμενου επιθετικού. Από τότε βελτιώνει συνεχώς τις επιδόσεις του και στην επίθεση φτάνοντας στο σημείο φέτος να οδηγεί τους Canucks πίσω από τους δίδυμους Σουηδούς, ενώ μάλιστα στους δύο πρώτους γύρους των playoffs έκλεψε την παράσταση και το όνομά του είναι πλέον ακόμα και στις συζητήσεις για τον τίτλο του MVP. Αναμένονται επικές μονομαχίες με τη σκληρή άμυνα των Bruins.

Daniel Sedin

#22 Pos: Left Winger, Age: 30, Nationality: Swedish
Regular Season Stats: GP82, G41, A63, P104, +/-30, S%15,4
Playoff Stats: GP18, G8, A8, P16, +/- -4, S% 11,1
Ο finisher εκ των δύο διδύμων παρότι σκοράρει συχνά δεν έχει βρει ακόμα τη σταθερότητα στα φετινά playoffs και παρότι αποδίδει μοιάζει μακριά από τα standards που έθεσε ως πρώτος σκόρερ πόντων στην κανονική περίοδο. Οι πάσες του αδερφού του είναι πάντα σαν να περνούν με τηλεπάθεια, αν κι αυτός προσφέρει τα τελειώματα δύσκολα οι Bruins να καταφέρουν να βγουν νικητές απέναντι σε ένα Vancouver αποτελεσματικό.

Christian Ehrhoff

#5 Pos: Defenseman, Age: 28, Nationality: German
Regular Season Stats: GP79, P50, +/- 19, PIM52
Playoffs Stats: GP16, P11, +/- -6, PIM16
Ο Γερμανός είναι ένα σκληρό αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο αμυντικά. Τι δουλειά έχει όμως στη λίστα με τους x-factor ; Σουτάρει συχνά και δυνατά και οι πενήντα πόντοι του στη regular season φανερώνουν πώς να βρεθεί σε καλή μέρα στο μακρινό σουτ, μπορεί να δώσει στην ομάδα του πολύτιμες λύσεις, ιδίως σε καταστάσεις με παίκτη παραπάνω. Έχει κάποιες ενοχλήσεις που δύσκολα θα τον αφήσουν εκτός, όμως η κατάσταση του είναι ένα από τα ερωτηματικά της σειράς.

Raffi Torres

#13 Pos: Left Winger, Age: 29, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP80, G14, A15, P29, +/- 4, S%12,2
Playoffs Stats: GP16, G2, A2, P4, +/- 3, S%12,5
Ένας πολύ σκληρός winger με ταχύτητα, δύναμη και τρομερά χτυπήματα είναι πολύτιμος σε μια σειρά τελικών με κλειστά ματς και πολύ ξύλο. Ο Torres πέρα από αυτά προσφέρει την εμπειρία σε τελικούς που λείπει από τους συμπαίκτες του και τη refuse to lose νοοτροπία που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν πως δεν έχουν οι Canucks. Οι Ελληνικές του ρίζες μεταξύ άλλων τον βάζουν στη λίστα, όχι ότι τα περίεργα facial hair και η φάτσα δεν βοηθούν κι αυτά..

Manny Malhotra

#27 Pos: Center, Age: 31, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP72, G11, A19, P30, +/- 9, S% 9,9
Playoff Stats: -
Ο Malhotra είναι x-factor κι αυτός για πολλούς ιδιαίτερους λόγους. Αρχικά είναι ο μόνος Canuck που έχει σκοράρει απέναντι στη Βοστώνη φέτος. Έπειτα, η ικανότητά του με το puck έχει λείψει από τις βοηθητικές γραμμές του Vancouver όσο έλειψε, όμως η επάνοδός του αναμένεται να γίνει στο ματς της Τετάρτης σύμφωνα με τα νέα από τον Καναδά, κι ένας παίκτης με το all-around παιχνίδι και τη σταθερότητα του Manny δε θα πρεπε να λείπει από καμία ομάδα σε τέτοια ματς. Ο καραφλός υποχρεούται για άλλον ένα λόγο να φέρει το Stanley Cup σπίτι του, καθώς ο κουνιάδος του και φίλος της ομάδας Steve Νash δε θα χαρεί ιδιαίτερα αν το τρόπαιο καταλήξει στη Βoston. H συνεργασία του με τον Torres συνεχίστηκε φέτος από εκεί που την άφησαν προ δεκαετίας στις μικρές Εθνικές και οι Canucks απέκτησαν μια τρίτη γραμμή άκρως επικίνδυνη για οποιαδήποτε άμυνα.

Full Roster: http://canucks.nhl.com/club/roster.htm

Boston Bruins
3 stars

Tim Thomas

#30 Pos: Goalie, Age: 37, Nationality: American
Regular Season Stats: GS 55(57), GAA 2.00, W35, SV% .938
Playoffs Stats: GS18(18), GAA 2.39, W12, SV% .929
Tο τανκ είναι ξανά εδώ. Ο καλύτερος τερματοφύλακας για το 2009 πέρυσι είχε μια καταστροφική σεζόν όπου έχασε λόγω τραυματισμών τη θέση του ως βασικός από έναν Φινλανδό rookie και βρέθηκε στον πάγκο και της Εθνικής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου μπήκε αλλαγή μόλις σε ένα ματς. Φέτος όμως γύρισε αποφασισμένος να καταπλήξει τους πάντες σπάζοντας το ρεκόρ καλύτερου ποσοστού στις αποκρούσεις με το .938 του. Μεγάλο φαβορί για το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, στα playoffs συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (άλλωστε δεν έχει αντικατασταθεί δευτερόλεπτο) και δύσκολα αν κατακτήσουν οι Bruins τον τίτλο δε θα ανακηρυχθεί και καλύτερος παίκτης της postseason. Μπορεί να χρειάστηκε να μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του για να καθιερωθεί στη λίγκα και να γίνει all-star, αλλά πλέον ο Thomas έχει μείνει για τα καλά στην ιστορία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της σειράς.


Milan Lucic

#17 Pos: Left Winger, Age: 22, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP79, G30, A32, P62, +/- 28, S%17,3
Playoffs Stats: GP18, G3, A6, P9, +/- 9, S%7,3
Ο Lucic μεγάλωσε πίσω από το παλιό γήπεδο των Canucks. Παρότι λοιπόν είναι λίγο άστοχος αυτήν την postseason δε γίνεται να λείπει από την τριάδα των πιο σημαντικών παικτών καθώς έρχεται στην πόλη του να τα βάλει με την ομάδα που υποστηρίζει και να αποδείξει ότι κακώς δεν τον είχε δεχτεί κανένα αθλητικό πανεπιστήμιο της περιοχής πριν κάποια χρόνια. Ο Lucic νομίζαμε πολλοί ότι πέρυσι έκανε τη breakthrough season του και καθιερώθηκε στη δεύτερη γραμμή των Bruins ως ο σκληρός της τριάδας, αλλά κάναμε λάθος. Φέτος σκόραρε τριάντα φορές με εξαιρετική ευστοχία και ήταν ακόμη πρώτος σκόρερ πόντων για την ομάδα. Σε μια άτυπη κούρσα μάλιστα θα ήταν φαβορί για πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς. Μπορεί στα playoffs να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο σουτ, όμως παραμένει πάνω απ’ όλα αυτό που ήταν όταν ξεκίνησε και πριν θεωρηθεί ξεχωριστός, ένας σκληρός forechecking winger έτοιμος να ματώσει για την ομάδα του. Κι έχει πολύ κίνητρο ο πιτσιρικάς που κάποτε είχε κάνει τη μασκότ γιατί δεν τον άφησαν καν να δοκιμαστεί..
(Αυτή η παράγραφος έπρεπε να είχε γραφτεί από το Δημήτρη Χατζηγεωργίου.)


Zdeno Chara

#33 Pos: Defenseman, Age: 34, Nationality: Slovakian
Regular Season Stats: GP81, P44, +/- 33, PIM88
Playoffs Stats: GP17, P5, +/- 11, PIM14
Ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του ΝHL(2.06), το πιο δυνατό σουτ που έχει καταγραφεί στην ιστορία(λίγο πάνω από 170 χιλιόμετρα την ώρα), ο καλύτερος παίκτης σε +/- φέτος στη σεζόν, πιθανότατα ο καλύτερος αμυντικός της σεζόν σύντομα, βραβευμένος με την αντίστοιχη διάκριση στο παρελθόν, φρέσκος από ακόμα ένα all-star game. O 34χρονος γίγαντας από τη Σλοβακία μπορεί να μοιάζει με μια ακόμα πιο ψηλοκρεμαστή έκδοση του τίμιου Strba, αλλά έχει φτάσει ξανά στην πηγή με την Ottawa χωρίς να πιεί νερό. Και θα κάνει τα πάντα για να καταφέρει.


…and maybe some more
Patrice Bergeron

#37 Pos: Center, Age: 25, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP80, G22, A35, P57, +/- 20, S%10,4
Playoffs Stats: GP16, G4, A11, P15, +/- 9, S%8,9
Δε μ’ αρέσει ο Bergeron. Θεωρείται all-around, αλλά στο χωριό μου θα τον λέγαμε jack of all trades, master of none. Έχει κατακτήσει χρυσό στο λιγότερο ανταγωνιστικό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία, πήρε ως τελευταίος που χώρεσε στο roster το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο πέρυσι και είναι απίστευτο το πώς αν οι Bruins πάρουν το πρωτάθλημα θα είναι κι ο νεαρότερος που κατακτά και τα τρία. Ένας χρήσιμος παίκτης, δυναμικός, όχι ιδιαίτερα εύστοχος αλλά πάντα στις φάσεις, μα όχι για να μείνει έτσι εύκολα στην ιστορία.

David Krejci

#46 Pos: Center, Age: 25, Nationality: Czech
Regular Season Stats: GP75, G13, A49, P62, +/- 23. S%8,3
Playoffs Stats: GP18, G10, A7, P17, +/- 5, S%27
Το Τσέχικο κριτσίνι μπορεί φέτος να μην σκόραρε πολύ στην κανονική περίοδο, όμως κοντεύει να σκοράρει τον ίδιο αριθμό τερμάτων μόνο στα 20κάτι ματς των playoffs. Ο πρώτος παίκτης της Boston που πέτυχε hat trick σε αγώνα postseason μετά από δύο δεκαετίες, δίνει στη βασική τριάδα της ομάδας του ως τώρα σε κάθε ματς ακριβώς ότι της λείπει εκείνο το βράδυ. Η ικανότητά του να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του τον ξεχωρίζει από πολλά άλλα center της διοργάνωσης.

Dennis Seidenberg

#44 Pos: Defenseman, Age: 29, Nationality: German
Regular Season Stats: GP81, P32, +/- 3, PIM41
Playoffs Stats: G18, P8, +/- 8, PIM10
Ο Seidenberg έχει αλλάξει πέντε ομάδες στη λίγκα. Είναι ένας παίκτης που κυνηγά τα χτυπήματα όμως χρειαζόταν πάντα έναν αξιόπιστο αμυντικό δίπλα του να διορθώνει τις λάθος επιλογές του ώστε να κερδίζει η ομάδα του αντί να ζημιώνεται από το στυλ παιχνιδιού του. Μετά την κακή αρχή της αμυντικής λειτουργίας των Bruins κόντρα στο Montreal, ο Γερμανός προωθήθηκε στη βασική δυάδα αμυντικών μαζί με τον πολύπειρο Chara κι από τότε παίζει σχεδόν τριάντα λεπτά και οι Bruins έχουν την πιο σφιχτή άμυνα που έχουν παίξει εδώ και καιρό. Είναι κλειδί η απόδοσή του καθότι δύσκολα θα
περιοριστούν οι επιθετικές γραμμές των Canucks αν υστερήσει ο Γερμανός.

Nathan Horton

#18 Pos: Right Winger, Age: 26, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP80, G26, A27, P53, +/- 29, S%13,8
Playoffs Stats: GP18, G8, A9, P17, +/- 10, S%17,8
Ο Νathan είναι παιδί που του αρέσουν οι αλλαγές κι εκεί στη Florida δεν έβρισκε το κάτι παραπάνω. Φέτος στη Βοστώνη ανέβασε αρκετά τις μετοχές του στα 80 ματς που αγωνίστηκε στην κανονική περίοδο, το καλύτερο όμως το κρατούσε για τα playoffs με τρία game winners, δύο από αυτά στην παράταση και δύο από αυτά σε game 7, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Μοιάζει να είναι λοιπόν σε καταπληκτική κατάσταση ο Horton και είναι η κρυφή ελπίδα όλων στη Boston ότι θα συνεχίσει έτσι και απέναντι στην πολύ καλή άμυνα του Vancouver, με την οποία έχει καλή παράδοση στο παρελθόν. Ίδωμεν.

Mark Recchi

#28 Pos: Right Winger, Age: 43, Nationality: Canadian
Regular Season Stats: GP81, G14, A34, P48, +/- 13, S%10,6
Playoffs Stats: GP18, G2, A5, P7, +/- 4, S% 7,4
Ο γηραιότερος παίκτης του NHL δε λέει να το βάλει κάτω. Πρώτος εν ενεργεία σε σκοράρισμα πόντων και συμμετοχές, ο Recchi δε θα έλεγε όχι στο τρίτο Stanley Cup της καριέρας του με τρίτη διαφορετική ομάδα. Παρότι βαδίζει προς τα 44, παίζει σχεδόν ένα τέταρτο (μιλάμε για έναν πολύ σεβαστό χρόνο συμμετοχής) και παρότι δεν δίνει πλέον το ξεχωριστό με τη συχνότητα του παρελθόντος η ομάδα του περισσότερο κερδίζει παρά ζημιώνεται από την παρουσία του γερόλυκου στον πάγκο.


Full Roster: http://bruins.nhl.com/club/roster.htm

-Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των τελικών, με όλους τους αγώνες να ξεκινούν στις τρεις η ώρα τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας ώρα Ελλάδος:
G1 01/06 στο Vancouver
G2 04/06 στο Vancouver
G3 06/06 στη Boston
G4 08/06 στη Βοston
G5 10/06 στο Vancouver
G6 13/06 στη Boston
G7 15/06 στο Vancouver

Εννοείται πως και τα επτά παιχνίδια είναι ήδη sold out, όπως ήταν και κάθε αγώνας των δύο ομάδων στα playoffs με 18.000 Αμερικανούς και 19.000 Καναδούς να δίνουν βροντερό παρόν.

-Ιστορία

Οι Bruins και οι Canucks αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς των playoffs. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση από πλευράς ιστορίας. Οι Canucks είναι μέλος της λίγκας από το 1970 και δεν έχουν ακόμα κατακτήσει το Stanley Cup. Έχουν δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά cup droughts στο NHL. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ξεκινούν μια σειρά τελικών με πλεονέκτημα έδρας. Στις δύο προηγούμενες παρουσίες τους με την ταμπέλα του αουτσάιντερ και μειονέκτημα έδρας έχασαν από μία φορά απέναντι στις δύο διαφορετικές ομάδες της Νέας Υόρκης, με τους Islanders των τεσσάρων συνεχόμενων κατακτήσεων να τους σκουπίζουν το 1982 και τους Rangers να δίνουν τέλος στο μεγαλύτερο cup drought στην ιστορίας της λίγκας (54 έτη) επικρατώντας των Καναδών το 1994.
Κι οι Bruins όμως των πέντε πρωταθλημάτων έχουν πάνω από είκοσι χρόνια να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής και τριάντα εννέα να κατακτήσουν το τρόπαιο. Επίσης με πέντε τρόπαια σε δέκα εφτά παρουσίες σε τελικούς, ωχριούν μπροστά σε ρεκόρ άλλων ομάδων ή του μεγάλου franchise της πόλης που όλοι γνωρίζουμε, με τους Κέλτες να έχουν το 17/21.
Συνεπώς όποιος κι αν επικρατήσει δικαιώνεται το σλόγκαν της λίγκας History will be made στο έπακρο. Μάλιστα είναι δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που αναμετρώνται δύο ομάδες που έχουν τόσο πολλά χρόνια μακριά από την επιτυχία, ενώ στο παρελθόν δεν είχε ξανασυμβεί δύο ομάδες με πάνω από 35 χρόνια αποτυχιών να συναντώνται στα τελευταία επτά ματς.
Όσον αφορά τη μεταξύ τους προϊστορία στη regular season τις τελευταίες σαράντα μία σεζόν, οι Canucks έχουν κι εδώ τη μοίρα απέναντί τους, μιας και οι Bruins είναι η ομάδα με την οποία έχουν το χειρότερο ρεκόρ νικών – ηττών στην ιστορία τους ως franchise.

-Προϊστορία φέτος
Mόλις μία φορά βρέθηκαν αντιμέτωπες φέτος οι δύο ομάδες, με τις καφέ Αρκούδες να φεύγουν με το διπλό από τον Καναδά νικώντας με 3-1. Οι γηπεδούχοι Canucks είχαν προηγηθεί στην πρώτη περίοδο με τον απόντα εδώ και καιρό Μalhotra και πίεσαν αρκετά την εστία του Τόμας. Ο Αμερικανός όμως για άλλη μια φορά είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και οι Bruins γύρισαν σταδιακά το ματς με κλειδί το Lucic, που είχε 3 πόντους, ένα γκολ και 2 ασσίστς. Πέτυχε το δεύτερο τέρμα, ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Nathan Horton και στη λήξη σκόραρε στο κενό τέρμα ο Patrice Bergeron.
Η εικόνα του αγώνα που έγινε στις 26 του περασμένου Φλεβάρη:


-Η πορεία τους στην κανονική περίοδο
Η σεζόν για το Vancouver ξεκίνησε εορταστικά για τα σαράντα χρόνια παρουσίας τους στη λίγκα με έναν αγώνα απέναντι στους Los Angeles Kings, την πρώτη ομάδα που είχαν αντιμετωπίσει ακριβώς στις 9 Οκτωβρίου το 1970. Με νέο αρχηγό το Henrik Sedin που αντικατέστησε το Luongo ήταν η ομάδα που κυριάρχησε, έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα ταυτόχρονα, τον πρώτο σε πόντους παίκτη στη λίγκα, ήταν πρώτοι σε σκοράρισμα με παίκτη παραπάνω και δεύτεροι καλύτεροι στην αντίστοιχη κατηγορία ως αμυνόμενοι με παίκτη λιγότερο. Oι Canucks για τρίτη συνεχόμενη φορά κατέκτησαν τη Northwest Division, ίσως την ευκολότερη division από τις έξι, μιας και καμία από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες δε βρήκε το δρόμο της προς τα playoffs. Για πρώτη φορά όμως στην ιστορία τους κατέκτησαν το President’s Trophy όντας η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς φέτος στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη οι Bruins έρχονταν από μια σεζόν όπου τους άφησε πικρή γεύση. Τερμάτισαν μόλις έκτοι στην κανονική περίοδο και μάλιστα κατάφεραν να αποκλειστούν από τους #7 Philadelphia Flyers παρότι είχαν το πλεονέκτημα της έδρας και μετά το τρίτο ματς το προβάδισμα στη σειρά με 3-0. Έχοντας το νούμερο δύο στο draft επέλεξαν το νεαρό επιθετικό Tyler Seguin, ο οποίος δεν έπεισε ιδιαίτερα φέτος κι έγινε αντικείμενο κριτικής. Η πιο σημαντική ανταλλαγή τους έφερε στη Βοστώνη τον ταλαντούχο αλλά και εκκεντρικό εξτρέμ Nathan Horton, που κι αυτός δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Μολοταύτα η άνοδος του Milan Lucic, η επάνοδος του Thomas σε στάτους ενός εκ των καλυτέρων τερματοφυλάκων στο πρωτάθλημα και η καλύτερη αμυντική συνοχή –παράλληλα με τις κακές σεζόν όλων σχεδόν των υπόλοιπων ομάδων στη Northeast έφεραν τους Bruins στην κορυφή της division τους και συνολικά στην τρίτη θέση εν όψει playoffs ..

-Η πορεία τους στα playoffs
Πως φτάσαμε ως εδώ;
Οι Canucks έπαιξαν με το #8, τους περσινούς πρωταθλητές αλλά με αρκετά προβλήματα Blackhawks του Chicago. Προηγήθηκαν με 3-0 όμως η ήττα τους στο τέταρτο ματς με 7-2 άλλαξε τη ροή της σειράς και φτάσαμε σε game7. Μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από τους Hawks όμως το Vancouver έστω και στην παράταση βρήκε το δρόμο προς τα ημιτελικά της δύσης. Εκεί συνάντησε το μεγάλο outsider Nashville, το οποίο όμως με ένα τελείως αμυντικό σύστημα έκλεψε ένα break και μπλόκαρε τα ατού από τη Σουηδία. Το Vancouver απάντησε όμως με δύο συνεχόμενα σπασίματα της έδρας και έφτασε έπειτα εύκολα στους τελικούς της δύσης. Με αντιπάλους τώρα τους San Jose Sharks τα πράγματα ήταν καλύτερα με την πρώτη γραμμή να βρίσκει το ρυθμό της και μετά το break στο τέταρτο ματς χάριν σε τρία συνεχόμενα γκολ με παίκτη παραπάνω έφτασαν στο 3-1. Στο πέμπτο παιχνίδι οι καρχαρίες προηγούνταν με 1-2 ώσπου ο Κesler ισοφάρισε ελάχιστα πριν τη λήξη και ο Bieksa με ένα μακρινό σουτ στη δεύτερη παράταση έστειλε τους καλύτερους της κανονικής περιόδου στους τελικούς.


Η Boston από την άλλη ξεκίνησε πολύ άσχημα στον πρώτο γύρο απέναντι στο Montreal, που κέρδισε δύο φορές μέσα στην έδρα της και έμοιαζε να την αφήνει εκτός από πολύ νωρίς, όμως απάντησαν με δύο εκτός έδρας νίκες και οι Bruins και το πρώτο ματς υπέρ των γηπεδούχων στη σειρά ήρθε στο game 5 με το Horton να σκοράρει στην παράταση μάλιστα. Το ίδιο συνέβη και στο έβδομο ματς με το Horton να ξεκινά απίστευτα την πολύ καλή postseason που κάνει.. Αφού λοιπόν πέρασαν δύσκολα κι αυτοί στα επτά παιχνίδια τη θεωρητικά εύκολη πρώτη φάση και τον εκπληκτικό Carey Price, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τη Philadelphia. Μιλάμε για την ομάδα που τους απέκλεισε πέρυσι παρότι προηγούνταν με 3-0 και θεωρούνταν φαβορί σε αυτούς τους ημιτελικούς της Ανατολής. Η Βοστώνη όμως εμφανίστηκε εμφατική και σκούπισε με 4-0 παίρνοντας εκδίκηση για πέρυσι και μάλιστα σκόραρε στα ματς αυτά 20 γκολ ενώ δέχτηκε μόλις επτά, εκμεταλλευόμενη και τις αλλαγές κάτω από τα δοκάρια για τους Flyers. Στους τελικούς της περιφέρειας περίμενε το πέμπτο seed, η Tampa Bay που κι αυτή ερχόταν από σκούπα παρότι με μειονέκτημα έδρας και επτά συνεχόμενες νίκες . Τις οποίες μάλιστα έκανε οκτώ στο πρώτο ματς κι έμοιαζε έτοιμη για τελικό. O τερματοφύλακας Roloson όμως έδειξε αστάθεια στα επόμενα ματς κι έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν στο έβδομο ματς, όπου ανάλογα και με τις περισσότερες βραδιές όποιος επέβαλε το ρυθμό του επικράτησε. Η Boston μπροστά στο κοινό της έκλεισε τους διαδρόμους βραχυκυκλώνοντας την επίθεση των νότιων και παρότι έχασε αρκετές ευκαιρίες κατάφερε επτά λεπτά πριν τη λήξη να πάρει τη σειρά με γκολ ξανά του Nathan Horton, βγαίνοντας νικήτρια από την πιο ισορροπημένη σειρά της φετινής postseason.


Και φτάσαμε ως εδώ.
Στα παράξενα του χόκεϊ κατατάσσεται πάντως και πως οι δύο ομάδες επέλεξαν να μην αγγίξουν το τρόπαιο της περιφέρειας που τους απένειμαν μιας και πολλοί το θεωρούν κακό οιωνό. Οπότε κανείς δεν προκάλεσε την τύχη του..

-Σχόλια για την έκβαση της σειράς

Κακά τα ψέματα, στους τελικούς δεν χωρούν πολλές αναλύσεις. Για τη συγκεκριμένα σειρά υπάρχουν δύο αναγνώσεις. Η πρώτη είναι ξεκάθαρη. Το Vancouver όπως είπαμε έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τα περισσότερα γκολ με παίκτη παραπάνω και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στις αντίστοιχες καταστάσεις με παίκτη λιγότερο. Αν οι δίδυμοι Sedin κάνουν καλή σειρά και ο Luongo δεν φανεί αναξιόπιστος, δύσκολα δε θα επιστρέψει το Stanley Cup στον Καναδά. Από την άλλη υπάρχει η ανάγνωση όσων βασίζονται στην προϊστορία. Οι Canucks έχουν τη χειρότερη επίδοση ως franchise απέναντι στους Bruins, έχασαν 3-1 εντός έδρας στη μόνη φετινή τους αναμέτρηση κι ο Thomas δεν έχει χάσει ποτέ απέναντί τους. Ας δούμε όμως και κάποια πράγματα πιο ειδικά:

Αρχικά, οι Canucks είναι πιο ξεκούραστοι, μιας και έδωσαν το τελευταίο τους ματς την περασμένη Τρίτη. Έχουν περισσότερο βάθος με μια αρκετά αποτελεσματική τρίτη γραμμή στην επίθεση παρά την απουσία του winger Samuelsson λόγω τραυματισμού και γενικά έχουν περισσότερες αρετές στην επίθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Βοστώνη με παίκτες όπως ο Krejci κι ο Lucic δεν έχει ικανούς σκόρερ, απλά δεν έχουν οι γραμμές τους αντίστοιχη συνοχή. Η Βοστώνη παρατάσσει το καλύτερο αμυντικό δίδυμο των playoffs αλλά κυρίως την αμυντική λειτουργία με την καλύτερη συνοχή και αν κάποιοι αμυντικοί όπως ο Boychuk συνεχίσουν να δίνουν το κάτι παραπάνω τότε μπορεί και να αποδειχθεί πως έχουν ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στην επίσης εξαιρετική κυρίως όμως στις πρώτες γραμμές κι όχι ως το τέλος άμυνες των Canucks. Στο τέρμα αναμετρώνται οι δύο εκ των τριών κορυφαίων τερματοφυλάκων για φέτος, με τον Thomas να θεωρείται από όλους ως λίγο καλύτερη κλάση από το Luongo. Το στοιχείο όπου οι δύο ομάδες απέχουν σε απόδοση είναι ένα. Η Βοστώνη δε σκοράρει με παίκτη παραπάνω. Τα έχει καταφέρει μόλις έξι φορές σε 18 αγώνες παρότι της δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες και μάλιστα έχει σκοράρει με παίκτη παραπάνω μόλις μία φορά εκτός έδρας. Κι αυτό αν το αντιπαραβάλλουμε στην πολύ καλή άμυνα των Καναδών σε αυτόν τον τομέα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τις Καφέ Αρκούδες. Έπειτα και η άμυνά τους με παίκτη λιγότερο είναι αρκετά μέτρια σε σχέση με τις συνολικές αμυντικές τους επιδόσεις και αυτό προκαλεί προβληματισμό όταν ξέρεις ότι θα αντιμετωπίσεις μια ομάδα με την ισχύ των Canucks σε αυτό το θέμα.

Πέρα από τo size των Bruins που μπορεί να αποτελέσει ένα θέμα, υπάρχει πάντα και το ερωτηματικό που ακούει στο όνομα Tyler Seguin. Ο νεαρός που επιλέχθηκε ως nhl-ready και δεν έχει πείσει καθόλου είναι ταχύτατος και με πολύ ταλέντο, κάτι που απέδειξε σκοράροντας σε δύο συνεχόμενα ματς στους τελικούς της περιφέρειας. Και μπορεί να σίγησε για πέντε παιχνίδια από τότε αλλά μια άνοδός του στα επίπεδα της φήμης που τον συνοδεύει μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα της σειράς από τη στιγμή μάλιστα που εδώ και καιρό είχε πέσει στην τρίτη επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Η διαχείριση της παράτασης είναι ένα θέμα που θα προκαλέσει συζητήσεις, με τη Βοστώνη να κάνει το εκπληκτικό 4-0 που χρειάστηκε για να φτάσει ως εδώ ενώ οι Canucks βρίσκονται στο 3-2, παρότι έχουν δώσει μόνο ένα ματς με την πλάτη στον τοίχο σε σχέση με τα δύο των Bruins.

Mε ενδιαφέρον λοιπόν αναμένουμε να δούμε αν η Boston θα κάνει την έκπληξη και θα καταφέρει να σπάσει την κατάρα των πέντε χαμένων τελικών έπειτα από τόσα χρόνια ή αν το Βανκούβερ θα πάρει μετά από πολύ αμφισβήτηση και αναμονή το πρώτο του τρόπαιο..

sacarame
Εξαιρετική δουλειά,πολύ καλή και η επιλογή των βίντεο..Ειδικά το βίντεο με τον μπόμπιρα που τα βγάζει όλα και αποκαλύπτεται το σήμα των Bruins τα σπάει!!!!


Τελικά ίσως το χόκεϊ να μην είναι τόσο αδιάφορο σαν άθλημα...



Βέβαια επιμένω ότι θα επρεπε να το κάνεις ξεχωριστό τόπικ..
SG3ptshooter
QUOTE(sacarame @ Jun 1 2011, 12:08 ) *
Εξαιρετική δουλειά,πολύ καλή και η επιλογή των βίντεο..Ειδικά το βίντεο με τον μπόμπιρα που τα βγάζει όλα και αποκαλύπτεται το σήμα των Bruins τα σπάει!!!!
Τελικά ίσως το χόκεϊ να μην είναι τόσο αδιάφορο σαν άθλημα...
Βέβαια επιμένω ότι θα επρεπε να το κάνεις ξεχωριστό τόπικ..

Kι εγώ είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά έχω να πω ότι κι εσύ έδειξες μεγάλη υπομονή σε όσα πράγματα σε χρειάστηκα.. Θενκσαγκέν.
Ααα δεν ξέρω κύριε Λέχτινεν, άμα σου πάρω με την αρχή της σεζόν το NHL12 για PS3 σε βλέπω να μας επισκέπτεσαι πιο συχνά. tongue.gif
Δεν ξέρω γιατί να το διαχώριζα από την υπόλοιπη Detroitική προπαγάνδα μου. Άλλωστε δεν είναι ότι πλάκωσε ποτέ σε αυτό το τόπικ ντουζίνα ποστς και χάθηκε κάτι στις πιο πίσω σελίδες.. smiley.gif
Flash
Πόσο γενναίος είσαι ρε φίλε; Δεδομένου ότι όλη αυτή την αφιερωματάρα θα τη διαβάσουμε 10 άτομα και θα την καταλάβουμε 4.5 ;
duncan21
Τα είπα στο sg θα τα πω κι εδώ.Φρονώ(χατζη mode on) ότι το αφιέρωμα ειναι εξαιρετικό για τον εξής λόγο(διαφωνώ λιγακι με flash,4 3/4 θα το καταλάβουμε tongue.gif):εάν το διαβάσει κάποιος άσχετος με το σπορ θα νιώσει,θα μπει στο νόημα τουλάχιστον όσον αφορά τους τελικούς wink.gif .Είναι αναλυτικότατος ο sg,πολυ καλή δουλειά τι να λέμε...

Εννόειται ότι στους τελικούς είμαστε με Μπρουινς(Τιμ Τομας & Νέιθαν Χόρτον ftw 77.gif )...
sacarame
QUOTE(duncan21 @ Jun 1 2011, 20:48 ) *
Εννόειται ότι στους τελικούς είμαστε με Μπρουινς(Τιμ Τομας & Νέιθαν Χόρτον ftw 77.gif )...



Κάνακς και τα μυαλά στο μπλέντερ ρε !!!! (Μη με ρωτήσει κανένας γιατί,μάλλον γιατί δε γουστάρω Βοστώνη και επίσης οι Κάνακς μου θυμίζουν Θρυλάρα τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα 68.gif )
rchos
QUOTE(sacarame @ Jun 2 2011, 13:17 ) *
Κάνακς και τα μυαλά στο μπλέντερ ρε !!!! (Μη με ρωτήσει κανένας γιατί,μάλλον γιατί δε γουστάρω Βοστώνη και επίσης οι Κάνακς μου θυμίζουν Θρυλάρα τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα 68.gif )


μονο σικαγο υπαρχει στην αμερικη...
ντροπη σου..
blackhawks και κανεις αλλος.
φετος αποκλειστηκαμε γρηγορα και δεν μπορεσαμε να υπερασπιστουμε την περσινη κουπα δυστηχως...
sacarame
QUOTE(rchos @ Jun 2 2011, 13:34 ) *
μονο σικαγο υπαρχει στην αμερικη...
ντροπη σου..
blackhawks και κανεις αλλος.
φετος αποκλειστηκαμε γρηγορα και δεν μπορεσαμε να υπερασπιστουμε την περσινη κουπα δυστηχως...



Σαφώς ρε, απλά επειδή έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στις 2,διάλεξα την ομάδα που μου έβγαλε μια συμπάθεια ... Και αυτή δεν είναι η Βοστώνη



SG3ptshooter
Aρχικά σχόλια στις εντυπωσιακά πολλές απαντήσεις που εμφανίστηκαν στο τόπικ.
QUOTE(Flash @ Jun 1 2011, 14:43 ) *
Πόσο γενναίος είσαι ρε φίλε; Δεδομένου ότι όλη αυτή την αφιερωματάρα θα τη διαβάσουμε 10 άτομα και θα την καταλάβουμε 4.5 ;

ένας εγώ κι ένας ο Braveheart.. tongue.gif Απλά μου άρεσε το αφιέρωμα για το ΝΒΑ και το πήρα απόφαση να γράψω κάτι. Κι από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά δεν ήθελα να κάνω μισές δουλειές αλλά να γίνει ψιλοκαλό. Βασικά έπρεπε να είχα μιλήσει για πιο πολλούς παίκτες αλλά όλο το ρόστερ θα ταν υπερβολή και είπα να μείνω σε μερικούς μόνο..
QUOTE(duncan21 @ Jun 1 2011, 20:48 ) *
Τα είπα στο sg θα τα πω κι εδώ.Φρονώ(χατζη mode on) ότι το αφιέρωμα ειναι εξαιρετικό για τον εξής λόγο(διαφωνώ λιγακι με flash,4 3/4 θα το καταλάβουμε tongue.gif):εάν το διαβάσει κάποιος άσχετος με το σπορ θα νιώσει,θα μπει στο νόημα τουλάχιστον όσον αφορά τους τελικούς wink.gif .Είναι αναλυτικότατος ο sg,πολυ καλή δουλειά τι να λέμε...
Εννόειται ότι στους τελικούς είμαστε με Μπρουινς(Τιμ Τομας & Νέιθαν Χόρτον ftw 77.gif )...

Το είπα στο dunc και θα το πω κι εδώ. Φρονώ ότι αν όντως πέτυχα αυτό που λέει πρέπει να δούμε ποστς από πρωτοεμφανιζόμενους στο τόπικ χρήστες.. laugh.gif
QUOTE(sacarame @ Jun 2 2011, 13:17 ) *
Κάνακς και τα μυαλά στο μπλέντερ ρε !!!! (Μη με ρωτήσει κανένας γιατί,μάλλον γιατί δε γουστάρω Βοστώνη και επίσης οι Κάνακς μου θυμίζουν Θρυλάρα τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα 68.gif )

για φέτος μαζί σου, αλλά όπως σωστά λέει κι ο Aρ από κάτω γνώμη μου είναι πως πρέπει να τιμάς την ίδια πόλη σε κάθε σπορ αλλιώς μου κάθεται λίγο περίεργα..
QUOTE(rchos @ Jun 2 2011, 13:34 ) *
μονο σικαγο υπαρχει στην αμερικη...
ντροπη σου..
blackhawks και κανεις αλλος.
φετος αποκλειστηκαμε γρηγορα και δεν μπορεσαμε να υπερασπιστουμε την περσινη κουπα δυστηχως...

έχω να καταθέσω πως παρά την αντιπαλότητα με τους Red Wings ως franchise μου είναι συμπαθέστατο το Σικάγο παίζει πάρα πολύ ωραία και έχει νεαρούς σταρ με πολύ καλή παρουσία ως τώρα.. To ότι πέρυσι το πήρε και έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας στα 26 χρόνια δείχνει ότι θα έχει σίγουρα και μέλλον αυτή η φουρνιά Hawks..
QUOTE(sacarame @ Jun 2 2011, 13:46 ) *
Σαφώς ρε, απλά επειδή έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στις 2,διάλεξα την ομάδα που μου έβγαλε μια συμπάθεια ... Και αυτή δεν είναι η Βοστώνη


ωραία βίντεο Sacara με παρακολουθείς βλέπω.. cool.gif

Coming up.. νέο ποστ για Game1..
SG3ptshooter

Νικητές οι Canucks στο πρώτο παιχνίδι με 1-0. Σκόρερ ο Torres μετά από ωραία προσπάθεια του Kelser στα 18,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι Bruins θα πρέπει να είναι αρκετά απογοητευμένοι από χτες κατ' εμέ. Επέβαλαν τον κλειστό ρυθμό τους στο ματς και περιόρισαν την επίθεση του Vancouver, έκαναν κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, το Penalty Killing τους ήταν πολύ βελτιωμένο και το δίδυμο που έχω αναφέρει Chara και Seidenberg πίσω δεν έδωσε παρά μόνο 2-3 φορές την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρεθούν πρόσωπο με τον Thomas, που έκανε άλλη μία μεγάλη εμφάνιση..

Βέβαια αυτό είναι άσχημα νέα για το σασπένς στο ματς μιας και ο περσινός πρώτος τελικός πχ είχε λήξει 6-5 και οι προσδοκίες όσων κάτσαμε να το δούμε χτες (ναι, ξανά δεν ήμουν ο μόνος!) ήταν σαφώς μεγαλύτερες όσον αφορά το θέαμα. Συνέβαλε βέβαια και η Βασσάρειος διαιτησία με τα πολλά penalty που είτε έδιναν την αφορμή στη Βοστώνη να παίξει πιο κλειστά είτε ανάγκαζαν το Vancouver να μείνει πίσω καθώς ο 2,06 Σλοβάκος έμπαινε μπροστά το τέρμα δυσκολεύοντας την αμυντική του λειτουργία με παίκτη λιγότερο και κλείνοντας το οπτικό πεδίο για τον αντίπαλο goalie.



Και οι δύο ομάδες δηλώνουν πως κέρδισαν κάτι από χτες με τους γηπεδούχους να κρατούν τη νίκη και τη Boston να μιλά για καλή εμφάνιση και απόδειξη πως μπορούν το διπλό.. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι βρήκα τις δηλώσεις τους για καλύτερη απόδοση με παίκτη παραπάνω τουλάχιστον αισιόδοξες, μπορεί να δοκίμασαν πολύ περισσότερα μακρινά σουτ αλλά ούτε ο Luongo ανησύχησε ιδιαίτερα ούτε απείλησαν ουσιαστικά υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο ο Horton βρέθηκε σε μια φάση κοντά στο γκολ. Από την άλλη και το Vancouver με 0/6 με παίκτη παραπάνω δε λειτούργησε καλά, πρώτη φορά απέτυχε φέτος σε ματς που του δόθηκαν τόσες ευκαιρίες, και υπήρξε προβληματισμός από το μαρκάρισμα του καλού στα αμυντικά καθήκοντα forward Bergeron ως βοήθεια πάνω στο Henrik Sedin, που δεν είναι ιδιαίτερα δυναμικός στο ρόλο του center.

Ένα γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό στη συνέχεια είναι ο τραυματισμός του Hamhuis σε μια φάση όπου πέτυχε το καλύτερο hit του αγώνα πάνω στο Lucic, αποχώρησε όμως με πόνους στα πλευρά κι έτσι το Vancouver είχε μείνει με 5 αμυντικούς στο rotation για τα επόμενα 18 λεπτά. Ο Ehrhoff πάντως έπαιξε 26 λεπτά δηλαδή 19 καθαρά συν τα 7 του power play όπου είναι απαραίτητος και αντικατέστησε σε αρκετά από αυτά τον τραυματία χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Μιλώντας για αμυντικούς των Canucks, η καλύτερη στιγμή του αγώνα ώσπου να σκοράρει ο Τorres ήταν σίγουρα το δοκάρι του back up defenseman Edler με πολύ καλό μακρινό σουτ.



Όσο αφορά το ρυθμό του αγώνα μετά από ένα καλό αρχικό διάστημα των γηπεδούχων χάλασε επί σχεδόν δύο περιόδους από τα συνεχή penalties αλλά μετά κι από μια ισορροπημένη αρχή της τρίτης περιόδου οι Canucks κυριάρχησαν και το τελευταίο επτάλεπτο περίπου πίεζαν συνεχώς για να ανοίξουν το σκορ. Και το έκανε τελικά ένας παίκτης που ήρθε ως ελεύθερος σχεδόν δύο μήνες μετά το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου για να είναι ο αναλώσιμος hitter και επειδή είχε ξαναπαίξει με το Malhotra, ο Torres. O Torres που ως τώρα btw είχε ξεκινήσει τα playoffs τιμωρημένος με αγωνιστικές για σκληρό χτύπημα και για λίγο γλίτωσε το να χρεωθεί κι άλλος, με το ρόλο του την περίοδο που είχε πέσει σε δυσμένεια να ήταν ακόμα πιο περιορισμένος.

H παράδοση τώρα μας λέει ότι τη σύγχρονη εποχή και οι πέντε ομάδες που δε δέχτηκαν γκολ στο πρώτο ματς έχουν φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό είναι κακός οιωνός για τους favorites όσων πιστεύουν στην προϊστορία τους Bruins.


Game2 στις 04/06 ξημερώματα 05/06 για εμάς και μια δική μου προτροπή στο τι πρέπει να βελτιώσουν οι δύο ομάδες:
Η πρώτη γραμμή των Canucks πρέπει είτε να βρει έναν τρόπο να αξιοποιεί τον Burrows στα δύσκολα ματς είτε να προωθήσουν κάποιον άλλο.. Δεν έχει καν σημασία ποιον το παλικάρι δεν έχει αποδώσει τελευταία χτες είχε πάρει το puck στο 40λεπτο που εμφανίστηκε η κάρτα της στατιστικής μόνο 14 φορές και δεν είχε δημιουργήσει τίποτα.
Η Βοστώνη από την άλλη αν θέλει να πάρει και κανένα παιχνίδι πρέπει να χρησιμοποιεί περισσότερο τις πίσω γραμμές της. Μπορεί όντως να μην έχει πολύ βάθος αλλά στο τέλος οι βασικοί έμοιαζαν εξουθενωμένοι. Μια γραμμή Marchand-Seguin-Horton με αποκλειστικό πλάνο την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις απέναντι στην τρίτη γραμμή άμυνας των Canucks που μάλλον θα είναι χωρίς συνοχή στο επόμενο ματς θα ταν καλή ιδέα Monsieur Claud..
Leon_cp3
Καταρχάς congrats για τα εκτενή ποστ με πολύ καλές ίνφο που μας βάζουν 100% στο κλίμα.Έστω κι αν τα κάνεις για λίγους και...εκλεκτούς ( tongue.gif ) είναι άριστα.
Από κει και πέρα θα ακολουθήσω και εδώ όπως και στους τελικούς του ΝΒΑ "πολιτική Κιούμπαν" και για γούρι θα μιλήσω για τους τελικούς μετά το πέρας τους... rolleyes.gif
Magnus92
Χωρις να εχω την παραμικρη ιδεα απο αυτο το αθλημα (;;;), εκφραζω τον σεβασμο μου στο ειδωλο μικρων και μεγαλων, τον τρισμεγιστο SG3ptshooter, για την καταπληκτικη δουλεια του... 77.gif
SG3ptshooter
Για όποιον έχει κάποια απορία γυρνάμε εδώ.
Σχόλια στα.. σχόλια που έχουν προηγηθεί
QUOTE(Leon_cp3 @ Jun 5 2011, 03:21 ) *
Καταρχάς congrats για τα εκτενή ποστ με πολύ καλές ίνφο που μας βάζουν 100% στο κλίμα.Έστω κι αν τα κάνεις για λίγους και...εκλεκτούς ( tongue.gif ) είναι άριστα.
Από κει και πέρα θα ακολουθήσω και εδώ όπως και στους τελικούς του ΝΒΑ "πολιτική Κιούμπαν" και για γούρι θα μιλήσω για τους τελικούς μετά το πέρας τους... rolleyes.gif

Ευχαριστώ πολύ αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι αν ο ένας δεν έχει χρόνο να ποστάρει, ο άλλος βαριέται να ποστάρει, ο τρίτος δε θέλει να εμφανίζεται να ποστάρει γιατί θα τον πουν laaame και έρχεσαι κι εσύ να μου πεις ότι ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να μην ποστάρεις, μου έχετε κάνει την καρδιά περιβόλι smiley.gif
QUOTE(Magnus92 @ Jun 5 2011, 03:44 ) *
Χωρις να εχω την παραμικρη ιδεα απο αυτο το αθλημα (;;;), εκφραζω τον σεβασμο μου στο ειδωλο μικρων και μεγαλων, τον τρισμεγιστο SG3ptshooter, για την καταπληκτικη δουλεια του... 77.gif

άθλημα με ερωτηματικό;! Το δέχομαι να μην σου αρέσει να το βλέπεις αλλά το άθλημα με ερωτηματικό είναι υπερβολή θα μου επιτρέψεις να πω..
(Πολύ επιθετικός ήμουν σήμερα στους ποστερς και δε βλέπω να ξαναπατάνε icon_drunk.gif )

Λοιπές ειδήσεις αρχικά, έχουμε το ΟΚ στο μισητό του γράφοντος Sidney Crosby να επιστρέψει στις προπονήσεις, αυτό το πρόβλημα με τις διασείσεις έχει εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό για τον Καναδό και αναμένουμε να δούμε αν και πόσο θα είναι επηρεασμένο το παιχνίδι του του χρόνου.. Όχι μόνο διαφημίσεις για πατατάκια μεσιέ, βάζουμε και λίγο μυική μάζα.. (κακός είμαι σήμερα 19.gif ).

Έπειτα ένα relocation το οποίο δε θυμάμαι να έχω αναφέρει σε ποστ μου εδώ αλλά το έχω εξηγήσει αρκετά στους ενδιαφερόμενους του τόπικ θα δει τους Thrashers της Altanta, ένα άκρως αποτυχημένο franchise που αντίστοιχα και με τους Χοκς δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο ποτέ, να μετακομίζουν στο Winnipeg του Καναδά όπου θα ιδρυθούν ξανά κατ' ουσίαν οι ιστορικοί Jets. Ήδη ο στόχος για πωλήσεις καρτών διαρκείας (13.000) που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της νεοσύστατης ομάδας επετεύχθη στο ... τετράλεπτο(!) διάθεσης των εισιτηρίων και ως φαν του Selanne που είχε κάνει το ρεκόρ πόντων ever as a rookie εκεί βλέπω με καλό μάτι την αντικατάσταση των παντελώς αδιάφορων Thrashers.

Coming up.. post για Game 2.
SG3ptshooter
http://video.nhl.com/videocenter/console?hlg=20102011,3,412
2-0 το Vancouver πλέον. Τρίτο σερί παιχνίδι που το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Stanley Cup νικά με χιτσκοκικό-χατζηγεωργίστικο φινάλε, καθότι παρότι προηγήθηκε με 1-0 βρέθηκε να χάνει με 1-2, ισοφάρισε στην τρίτη περίοδο και νίκησε σκοράροντας στην πρώτη μόλις φάση της παράτασης. Απαραίτητη προφανώς υποσημείωση πως όλα τα γκολ στην παράταση στο ice hockey είναι αυτό που στο ποδόσφαιρο αποκαλούσαμε "χρυσό γκολ" το διάστημα που εφαρμοζόταν ο αντίστοιχος κανόνας. Δηλαδή ο πρώτος που σκοράρει και σπα την ισοπαλία είναι κι ο νικητής..

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Alex Burrows. Αφού γλίτωσε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή την τιμωρία μετά από αρκετή γκρίνια για μια φάση όπου δάγκωσε στο χέρι τον Patrice Bergeron, πρώτα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, μετά έδωσε την assist στο Daniel Sedin για την ισοφάριση και όταν είδε ότι ο Thomas βγήκε επιθετικά πάνω του για να μπλοκάρει το σουτ που ίσως έκανε γύρισε πίσω από το τέρμα, άντεξε το όχι και όσο ισχυρό θα πρεπε χτύπημα του γίγαντα Chara και σκόραρε το wraparound.



Ο undrafted δεξιός εξτρέμ (το πόσο σχετικό είναι το draft στο νου χου λου το χουμε εξηγήσει αρκετά στις κατ' ιδίαν συζητήσεις) ισοφάρισε το ρεκόρ που κατέχουν μόλις δύο άλλοι, καθώς φέτος έχει σκοράρει 3 από τα 9 συνολικά τέρματά του στην παράταση, game winners δηλαδή και μοιάζει να εμφανίζεται ως το αντίπαλο δέος του Nathan Horton που έχει κι αυτός 3 game winners για τις Καφέ Αρκούδες, 2 εκ των οποίων στον έξτρα χρόνο.

Ας τα πάρω όμως με τη σειρά. Και οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγάλη διάθεση για επιθετική άμυνα με τα hits στην πρώτη περίοδο να είναι τα πιο πολλά που έχουμε δει στα μεταξύ τους ματς σε αντίστοιχο χρόνο, κι αυτό έφερε σφυρίγματα για καταστάσεις με παίκτη παραπάνω και για τις δύο ομάδες. Έτσι φτάσαμε στο 1-0 με παίκτη παραπάνω για τους Canucks με σουτ από πλεονεκτική θέση για τους Καναδούς. Παρά το μέτριο ξεκίνημα η Βοστώνη ισορρόπησε το ματς ιδίως με τα 3 power plays που κέρδισε στη δεύτερη περίοδο. Ο Vancouver-native ο Lucic βρήκε ένα εύκολο rebound για την ισοφάριση κι ο γερο-Recchi εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημά τους για να σκοράρει ένα πολύ ωραίο deflection.. Το γκολ αυτό του 43χρονου+ τον κάνει πλέον το γηραιότερο σκόρερ στην ιστορία των Stanley Cup finals, ενώ για φέτος ήδη μιλάμε για τον παίκτη με τα περισσότερα ματς, γκολ, πόντους σε τελικές σειρές και τις περισσότερες κατακτήσεις.. Τεράστια καριέρα που αναμένεται να τελειώσει το πολύ σε 5 ακόμα παιχνίδια.



Η παράταση θεωρητικά ήταν εξαιρετικός οιωνός για τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν ηττηθεί ως τώρα στην postseason μετά το πέρας των 60 λεπτών, όμως με το που κέρδισαν το faceoff οι Canucks οι αντίπαλοί τους έδειξαν αμυντικά νωθρότητα κι ο Burrows πέρασε και τον Thomas για να σκοράρει ένα πολύ έξυπνο γκολ αλλά λίγο φτηνό να το δεχτείς σε παράταση τελικών νομίζω..

Τα επόμενα δύο παιχνίδια στη Βοστώνη πλέον έχουν χαρακτήρα ζωής και θανάτου για τους Bruins, οι οποίοι παρά την αισιοδοξία που δηλώνουν πως έχουν από τις καλές τους εμφανίσεις δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να επαναλάβουν τόσο δυναμικές εμφανίσεις εκτός έδρας ώστε να πάρουν το διπλό που χρειάζονται.. Θα μπορούσαν κάλλιστα με βάση τα σκορ να είχαν κλέψει κάποιο από τα 2 πρώτα ματς αλλά ως εικόνα ήταν και τις 2 φορές η ομάδα που άξιζε λιγότερο τη νίκη.



Τακτικά να αναφέρω ότι είδαμε τη Βοστώνη να μην παρκάρει ξανά τον Chara μπροστά στο αντίπαλο τέρμα με παίκτη παραπάνω και να δικαιώνεται μιας και σκόραραν επιτέλους εκτός έδρας με παίκτη παραπάνω, ήταν μόλις το δεύτερο εκτός έδρας γκολ με πλεονέκτημα γι αυτούς σε όλα τα playoffs. Επίσης, ο προπονητής των Canucks πειραματίστηκε πολύ με τις γραμμές του με σκοπό να μπερδέψει την αμυντική προσαρμογή των Bruins στα δύο πρώτα εικοσάλεπτα αλλά μάλλον περισσότερο έχασαν σε συνοχή οι Καναδοί παρά δημιούργησαν περισσότερες ανισορροπίες.. Τέλος ξανά οι Canucks εκμεταλλεύτηκαν το ότι οι βασικοί Bruins κουράζονται περισσότερο και οι γηπεδούχοι κυριαρχούν στον πάγο στην τρίτη περίοδο, επαναλαμβάνω πως ο προπονητής των Bruins πρέπει να το δει λίγο αυτό γιατί στο τέλος κάθε φορά μου μοιάζουν εξαντλημένοι..

Δύο ακόμα ενδιαφέροντα για το κλείσιμο. Πρώτα ο Malhotra που λοιπόν ούτε το μάτι του έχασε ούτε την καριέρα του, σε λιγότερο από 3 μήνες ήταν εδώ, χρησιμοποιήθηκε ως ο σέντερ της τελευταίας γραμμής για 8 λεπτά, δέχθηκε standing ovation και μάλιστα ως ο faceoff-άκιας center της ομάδας δεν τα πήγε καθόλου άσχημα με το 86% που είχε χτες... Όσο βρίσκει τα πατήματά του μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη κλειδί ο καραφλός.. Έπειτα τα 11 δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν οι Canucks δεν αποτελούν ρεκόρ, κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Κι όμως έχει βρεθεί ομάδα που δέχτηκε γκολ στα 9 δεύτερα σε τέτοιο κρίσιμο σημείο..



Αυτά. Η σειρά γίνεται έστω δύσκολα να ανατραπεί γιατί οι Canucks δεν παραπείθουν. Αλλά το 2-0 ήταν ένα πολύ κακό ξεκίνημα κι έφερε το φαβορί σε θέση ακόμα μεγαλύτερης ισχύος.
morfi
Οι Ρεντ Σοξ είναι μόλις μία νίκη μακριά από τη κορυφή. Ακολουθούν τρία παιχνίδια εκτός με τους Γιάνκις που είναι από τα πιο κρίσιμα της χρονιάς.
Manu7
Προς SG3ptshooter

Tο puck όταν παρακολουθείς αγώνες χόκει μπορείς να το δεις?
Γιατί λογικά βλέπεις μόνο κάτι παίκτες να κυνηγούν ο ένας εκτός αν
έχεις βρει κανάλι HD.

Τώρα που το σκέφτομαι, λογικά θα κατεβάζεις τα ματς για να τα παρακολουθείς σε ΗD
ώστε να δεις και τον πραγματικό λόγο που τρέχουν από εδώ και από κει...wink.gif tongue.gif
Leon_cp3
QUOTE(Manu7 @ Jun 7 2011, 01:21 ) *
Προς SG3ptshooter

Tο puck όταν παρακολουθείς αγώνες χόκει μπορείς να το δεις?
Γιατί λογικά βλέπεις μόνο κάτι παίκτες να κυνηγούν ο ένας εκτός αν
έχεις βρει κανάλι HD.

Τώρα που το σκέφτομαι, λογικά θα κατεβάζεις τα ματς για να τα παρακολουθείς σε ΗD
ώστε να δεις και τον πραγματικό λόγο που τρέχουν από εδώ και από κει...wink.gif tongue.gif


Θα απαντήσω πριν από τον αγαπητό sg μιας που είχα την ίδια απορία όταν με έβαζε αρχικά στο κλίμα. Μου είχε πει τότε λοιπόν ότι όντως σε κάποιες περιπτώσεις με τια ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι αδύνατο να μη χάσεις το puck,εδώ ακόμα και οι παίχτες το...ψάχνουν καμιά φορά.
Όμως με τον καιρό αρχίζεις και συνηθίζεις περισσότερο βλέποντας και τις κινήσεις των σωμάτων των παιχτών,ωστέ τουλάχιστον να "ξαναβρίσκεις" αμέσως το puck αν δε πρόλαβες την αρχή του χτυπήματος. Όλα τελικά είναι θέμα συνήθειας. Έστω κι αν ακόμα είμαι σε πρώιμο στάδιο για να πω ότι μπορώ να δω έναν αγώνα και να τρώω π.χ. συγχρόνως,γιατί χάνω κυριολεκτικά τη μπάλα (tongue.gif) παρ'όλα αυτά με τον καιρό είναι πιο εύκολο.
SG3ptshooter
Το μοτίβο είναι γνωστό:
Αρχίζουμε σχολιάζοντας τα σχόλια:
QUOTE(Manu7 @ Jun 7 2011, 01:21 ) *
Tο puck όταν παρακολουθείς αγώνες χόκει μπορείς να το δεις?
Γιατί λογικά βλέπεις μόνο κάτι παίκτες να κυνηγούν ο ένας (τον άλλο) εκτός αν
έχεις βρει κανάλι HD.
Τώρα που το σκέφτομαι, λογικά θα κατεβάζεις τα ματς για να τα παρακολουθείς σε ΗD
ώστε να δεις και τον πραγματικό λόγο που τρέχουν από εδώ και από κει...wink.gif tongue.gif

κατ' αρχάς μπορεί να σε διαβεβαίωσε ο πολυπληθής λαός των 3 ατόμων που έχει δει πως είναι το κανάλι που προτιμώ ότι είναι αρκετά καλή η ποιότητα της εικόνας χωρίς βροχή από πίξελ. Αλλά αυτό που λες έχει δύο ερωτήματα ουσιαστικά, αν το βλέπω στο στριμ κι αν το βλέπω γενικά. Για το πρώτο μόλις είπα, νομίζω και το δεύτερο έχει απαντηθεί, πλέον όσο μπορούν και το παρατηρούν οι Καναδοί το βλέπω ένα 95% κι εγώ αλλά αν πηγαίνει σφαίρα ή είναι στον τοίχο κοντά από την πλευρά της κάμερας δεν το βλέπεις ούτως ή άλλως. Αλλά αν καταλάβεις πως λειτουργούν οι παίκτες ξέρει αμέσως τι γίνεται.
QUOTE(Leon_cp3 @ Jun 7 2011, 01:33 ) *
είχα την ίδια απορία όταν με έβαζε αρχικά στο κλίμα. Μου είχε πει τότε λοιπόν ότι όντως σε κάποιες περιπτώσεις με τια ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι αδύνατο να μη χάσεις το puck,εδώ ακόμα και οι παίχτες το...ψάχνουν καμιά φορά.
Όμως με τον καιρό αρχίζεις και συνηθίζεις περισσότερο βλέποντας και τις κινήσεις των σωμάτων των παιχτών,ωστέ τουλάχιστον να "ξαναβρίσκεις" αμέσως το puck αν δε πρόλαβες την αρχή του χτυπήματος. Όλα τελικά είναι θέμα συνήθειας. Έστω κι αν ακόμα είμαι σε πρώιμο στάδιο για να πω ότι μπορώ να δω έναν αγώνα και να τρώω π.χ. συγχρόνως,γιατί χάνω κυριολεκτικά τη μπάλα (tongue.gif) παρ'όλα αυτά με τον καιρό είναι πιο εύκολο.

πέρα από αυτό που εξηγεί αρχικά ο Λέων βλέπεις ότι στο τέλος θεωρεί ότι ήδη, παρότι δε βλέπει πολύ καιρό, υπάρχει μια διαφορά στην αντίληψή του για το τι συμβαίνει με το puck. Κι αυτό είναι που ισχύει πχ επιστρέφω σε μια φάση παλιότερη:
http://video.nhl.com/videocenter/console?h...mp;event=S.J702
έχω ζητήσει γνώμη για το αν είναι καλό το γκολ σε αυτό το βιντ από 10 άτομα πες. Ένας μόνο να είδε πριν το κοντινό ριπλέι που κατέληξε το puck, ενώ όλοι ψαχνόντουσαν, ενώ εγώ από την άλλη με το που έφυγε το σουτ κοίταξα κατευθείαν προς το τέρμα και μάλιστα από τη γωνία του σώματος και του στικ και τη γωνία που κατέληξε το puck. Απλά είναι θέμα συνήθειας.

Μετά πετάμε και κανά βιντ:

Game winner μάλιστα..

και λίγο Ελληνικό χρώμα

3 φορές βραβευμένος ως ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας, αρχηγός της Εθνικής των ΗΠΑ σε 3 συνεχόμενες Ολυμπιάδες, περισσότερες σεζόν στην ιστορία με 26, περισσότερους αγώνες playoffs με 266 παιχνίδια, 2 Stanley Cup όσο έμεινε στο Detroit και φόραγε και τον αγαπημένο μου αριθμό.. smiley.gif

Και υποσχόμαστε και
Coming up.. post για Game3
SG3ptshooter

Αυτό το Vancouver είναι πραγματικά άξιο της μοίρας του. Έφτασε ως εδώ πιο δύσκολα απ' ότι θεωρητικά θα πρεπε, κέρδισε ένα πέμπτο ματς με τους Σαρκς με πολύ δόση τύχης μάλιστα αλλιώς η σειρά θα μπορούσε να είχε περιπλακεί. Αλλά σημασία λέγαμε είχε πως έφτασαν ως εδώ. Κερδίζουν και τα 2 πρώτα ματς με την ψυχή στο στόμα και δηλώνουν πως κρατάνε το θετικό αποτέλεσμα. Ε μπαίνουν για το τρίτο παιχνίδι στη Βοστώνη και χάνουν 8-1. Πως να μη δηλώνει κανείς μετά ότι δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες που γεννήθηκαν μετά τη ρέγκιουλαρ σίζον;

Πλέον η Βοστώνη παίρνει ένα σημαντικό μπόνους αυτοπεποίθησης στην προσπάθειά της να πάρει τον τίτλο, παρότι κατά τη γνώμη μου βλέποντας το μισό ματς και τις σημαντικές φάσεις από το υπόλοιπο, δεν έπαιξε τόσο καλά όσο φανερώνει ίσως το τελικό σκορ αλλά μετά το 3-0 το Vancouver αποδιοργανώνεται τελείως, ο Luongo κλασσικά όταν δεν είναι συγκεντρωμένος δίνει ένα εύκολο rebound και κάπου εκεί στο τέταρτο δεν υπάρχει πια ματς.. Κάπου έχω ξαναπεί ότι το hockey είναι momentum σε μεγάλο βαθμό, ένα γκολ φέρνει συχνά αλλαγές στο ρυθμό των αγώνων, αλλά όταν τα σουτ σου μπροστά είναι υπό μέτριες προϋποθέσεις ενώ οι αντίπαλοι πλέον φτάνουν όσο πιο βαθιά στο slot γίνεται, δεν γίνεται να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι..



Το ματς σημάδεψε ο τραυματισμός του Νathan Horton που στο έκτο λεπτό μετά από ένα δυνατό hit κι ενώ κοιτούσε από την άλλη και δεν το είχε αντιληφθεί έσκασε με το κεφάλι στον πάγο.. Τον μετέφεραν εκτός με ειδικό φορείο και με τις προστασίες που έχουμε δει και σε άλλα σπορ όταν φοβάται το ιατρικό τιμ για σοβαρό πρόβλημα στον αυχένα, όμως εν τέλει ο Χόρτον είναι καλά. Προφανώς όμως δε θα αγωνιστεί στα τέσσερα εναπομείναντα ματς. Ο αμυντικός που τον χτύπησε αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε και με 4 ακόμα ματς εκτός, μια ποινή που είναι υπερβολική νομίζω αν δούμε απλά τη φάση ως χτύπημα απλά κλασσικά λόγω και της σοβαρότητας του χτυπήματος η επιτροπή εξάντλησε την αυστηρότητά της.

Έχοντας πλέον σιγά σιγά τα ενδιαφερόμενα μέλη κατασταλάξει σε προτιμήσεις και αντιπάθειες έχω να σας ενημερώσω ότι αναμένω κόντρα μεταξύ του φαν του Milan Lucic λόγω της Σέρβικης καταγωγής και της σκληράδας και του hater του Milan Lucic ως βρώμικου παίκτη.. Πάντως θα ομολογήσω ότι η διάθεσή του να διαμαρτύρεται για το χτύπημα χτες είναι.. κάπως αν αναλογιστούμε τη φήμη που ήδη έχει παρότι 22 μόνο χρόνων..
Ο rookie νούμερο 2 που λέγαμε, ο Tyler Seguin, έμεινε εκτός αποστολής στο χτεσινό παιχνίδι, μια απόφαση που προκάλεσε μεν συζητήσεις αλλά αντιμετωπίστηκε με λογική κατανόηση.. Αν και με τον τραυματισμό του Horton η παρουσία του Seguin έστω στην αποστολή είναι 99% βέβαιη, αναμένουμε να δούμε πόσο θα παίξει κι αν θα αποδειχθεί λίγος ή θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του ξαναδίνεται..



Επόμενο ματς στη Βοστώνη Τετάρτη βράδυ εκεί / Πέμπτη ξημερώματα εδώ με το 2-2 να μοιάζει δύσκολο να αποφευχθεί μετά από τέτοια άσχημη ήττα, μόλις 2 φορές όλα τα χρόνια έχουν ξαναδεί αντίστοιχα μεγάλο σκορ. Εκτός κι αν οι Κανάκς αντιδρούσαν όπως η Σιένα μετά το πρώτο ματς στα φετινά playoffs της Ευρωλίγκα, μόνο που στην παρομοίωση οι ρόλοι μάλλον ταιριάζουν αντίστροφα.
Manu7
QUOTE(SG3ptshooter @ Jun 8 2011, 01:32 ) *
Το ματς σημάδεψε ο τραυματισμός του Νathan Horton που στο έκτο λεπτό μετά από ένα δυνατό hit κι ενώ κοιτούσε από την άλλη και δεν το είχε αντιληφθεί έσκασε με το κεφάλι στον πάγο.. Τον μετέφεραν εκτός με ειδικό φορείο και με τις προστασίες που έχουμε δει και σε άλλα σπορ όταν φοβάται το ιατρικό τιμ για σοβαρό πρόβλημα στον αυχένα, όμως εν τέλει ο Χόρτον είναι καλά.

Σωστή και η ιατρική λεπτομέρεια του ρεπορτάζ του SG3ptshooter wink.gif.Πάντα σε τέτοιες πτώσεις το 1ο πράγμα που ερευνούμε
είναι αν υπάρχει κάκωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. rolleyes.gif

QUOTE(SG3ptshooter @ Jun 8 2011, 01:32 ) *
Επόμενο ματς στη Βοστώνη Τετάρτη βράδυ εκεί / Πέμπτη ξημερώματα εδώ με το 2-2 να μοιάζει δύσκολο να αποφευχθεί μετά από τέτοια άσχημη ήττα, μόλις 2 φορές όλα τα χρόνια έχουν ξαναδεί αντίστοιχα μεγάλο σκορ. Εκτός κι αν οι Κανάκς αντιδρούσαν όπως η Σιένα μετά το πρώτο ματς στα φετινά playoffs της Ευρωλίγκα, μόνο που στην παρομοίωση οι ρόλοι μάλλον ταιριάζουν αντίστροφα.

Σωστός, 4-0... 41.gif
(ναι ναι κι όμως το είδα γιατί το είχα ανοιχτό να παίζει ενώ διάβαζα....biggrin.gif )
SG3ptshooter
QUOTE(Manu7 @ Jun 9 2011, 18:13 ) *
Σωστή και η ιατρική λεπτομέρεια του ρεπορτάζ του SG3ptshooter wink.gif.Πάντα σε τέτοιες πτώσεις το 1ο πράγμα που ερευνούμε
είναι αν υπάρχει κάκωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. rolleyes.gif
Σωστός, 4-0... 41.gif
(ναι ναι κι όμως το είδα γιατί το είχα ανοιχτό να παίζει ενώ διάβαζα....biggrin.gif )

εννοείς το είδες τη νύχτα; (απάντα με πμ). Γιατί όντας τελείως σίγουρος για το αποτέλεσμα όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν κι όσοι τα συζητάμε προτίμησα τον ύπνο..
Λοιπόν:

Είδα ένα σαφώς εκτεταμένο recap και διάβασα και αρκετά νέα και σχόλια αλλά όπως έχει ήδη πει στους πιο πολλούς από τους αναγνώστες του τόπικ, δεν υπάρχουν και πολλά να πεις. Όλο το ματς φαίνεται στη φάση του τρίτου γκολ. Για την άμυνα μιας σοβαρής ομάδας σε τελικούς στα 3 δεύτερα το puck έχει φτάσει στη σέντρα πάσα αμέσως απέναντι, τέλος. Εδώ βλέπουμε έχουν ακόμα και μετά την πτώση 2-3 ευκαιρίες να μπουν καλά στη φάση και να διώξουν το puck, αλλά σε όλες τις 50-50 καταστάσεις ο παίκτης του Vancouver πάει με τη σιγουριά του Μιλένκο στη φάση και ο παίκτης της Βοστώνης σαν καμικάζι..



Το Vancouver ξεκίνησε σχετικά καλά κράτησε λίγο το puck αλλά πλέον τους βλέπεις ότι δεν πιστεύουν ότι θα σκοράρουν απέναντι στον Thomas. Τον Thomas που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να βγει MVP ακόμα κι αν βγουν δεύτεροι οι Bruins αν το Vancouver κερδίσει με τη δυσκολία που δείχνει να έχει ως τώρα. Με το που δέχτηκε το πρώτο τέρμα μετά έκανε σκοτωμένες επιθέσεις απέναντι σε μια καλά κλεισμένη άμυνα, η νωθρότητα στις γραμμές συνέχισε και έφτασαν εύκολα πραγματικά οι Bruins στα τέσσερα. Μάλιστα αντικαταστάθηκε ο Luongo και χρησιμοποιήθηκε για 17 λεπτά ο αναπληρωματικός Schneider. Προσωπικά βλέποντας τις φάσεις δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε ο Luongo ιδιαίτερα αλλά ούτε μπορώ να πω πως έδωσε το κάτι ξεχωριστό που χρειάζονταν oι Canuckd για να βγουν από το τέλμα στο οποίο οδηγήθηκαν μετά το 8-1.

Τι θα συμβεί από δω και πέρα; Αν το Vancouver πιάσει μια πολύ καλή απόδοση μπροστά στον κόσμο του μπορεί να κάνει το 3-2 και μετά να έχει 2 match-ball. Αν συνεχίσουν οι Sedins όμως να παίζουν όπως μέχρι τώρα κι αν γενικά η ψυχολογία των δύο ομάδων μείνει στα επίπεδα που βρίσκεται έχει καλές πιθανότητες να πετύχει το διπλό η Βοστώνη.



Δεν έχω αλλάξει γνώμη ποιος αξίζει να πάρει το Stanley Cup με βάση ότι έχουμε δει όλη τη χρονιά, ούτε προτίμηση στο ποια ομάδα θα ήθελα να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, αλλά οφείλω να ομολογήσω αυτό: Τα δύο πρώτα ματς ήταν κακά κι από τις δύο ομάδες αλλά οι Bruins ήταν κοντά στο διπλό, παρότι δεν το άξιζαν. Στα δύο επόμενα ματς όμως το Vancouver κατέβηκε λίγο και η εικόνα της Βοστώνης παρότι διογκώνεται από τα μεγάλα σκορ δεν παύει να ήταν πολύ κυριαρχική. Με βάση τα 4 πρώτα ματς λοιπόν το Stanley Cup αξίζει περισσότερο να καταλήξει στις Καφέ Αρκούδες.

Επόμενο παιχνίδι Παρασκευή προς Σάββατο και θα τολμήσω να πω ότι όποιος το πάρει θα αυτοκτονήσει μετά για να το χάσει..


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.