Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NHL, NFL, MLB
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
SG3ptshooter
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 7 2017, 21:29 ) *
Τι θα γινει, θα δουμε πλει οφ του NFL στο LA;

Tέταρτοι σε odds για κατάκτηση της NFC πίσω από PHI - SEA - NO πολύ καλά είναι, καλή offseason και επιτέλους έφυγε ο ξεπερασμένος coach. Ως Los Angeles Rams τελευταία φορά έπαιξαν playoffs το 1989.
SG3ptshooter
TWIsM, μόλις ανεβήκατε άλλη μια θέση:
QUOTE
Seahawks CB Richard Sherman has been diagnosed with a ruptured right Achilles' tendon, and is done for the season.

Sherman said after the game he had been playing through the injury nearly all year, and had been trying to avoid hard cuts.


Δεν ξέρω πως μπορείς να παίζεις με ημι-χαλασμένο Αχίλλειο, καλή ανάρρωση. Με slight hamstring tear έχει χάσει πολλαπλά παιχνίδια ο Earl, που θα γυρίσει full ανέτοιμος πια, ο Κam έχει πρόβλημα στον αστράγαλο και η secondary των Seahawks απλά δεν θα είναι elite από δω και πέρα για φέτος.

edit:
Έχετε καταλάβει ότι μπροστά παίζει μόνος του, έτσι;
aegeansheed
WEEK 10


TNF
QUOTE(SG3ptshooter @ Nov 10 2017, 12:52 ) *
Δεν ξέρω πως μπορείς να παίζεις με ημι-χαλασμένο Αχίλλειο, καλή ανάρρωση. Με slight hamstring tear έχει χάσει πολλαπλά παιχνίδια ο Earl, που θα γυρίσει full ανέτοιμος πια, ο Κam έχει πρόβλημα στον αστράγαλο και η secondary των Seahawks απλά δεν θα είναι elite από δω και πέρα για φέτος.

Άσχημη είδηση. Τελικά ποτέ ένας ποιοτικός παίκτης δεν φτάνει σε μια ομάδα... κάτι αντίστοιχο με μια θεωρία που επικρατεί σχετικά με τα RBs σε μια fantasy season smile.gif . Το κακό για τους Seahawks είναι ότι οι Sherman-Chancellor-Thomas αγωνίζονται σε κρίσιμες θέσεις, πολύ πιο δύσκολα υποκείμενες σε ποιοτική αντικατάσταση. Αυτό, πέραν του ότι οι ίδιοι παραμένουν στο top3-5 της θέσης τους ακόμα (sherman top5, Kam top3, Thomas στην κορυφή).


Το Seattle έγραψε τη νίκη, εμείς ανεβάζουμε τα highlights για να χαζέψουμε Ράσελ. Πόσο υπέροχη σκαφτή λόμπα με suspension για το πρώτο TD του Graham, την έκανε να έρχεται από πάνω και να σβήνει τόσο αργά, ώστε ο Graham να έχει προλάβει να γυρίσει και να πατήσει σταθερά, σε μια κατάσταση που είναι ανίκητος (ύψος 2.03 με 4 χρόνια εμπειρίας ως forward-κολλεγιακή ρεζέρβα πριν αλλάξει καριέρα). Ο Rawls δε χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα στο επιθετικό παιχνίδι (10 car, χωρίς targets), κάτι που αρμόζει στον lead back των Seahawks smile.gif και o Peterson κλάταρε από το overload. Τί κρατάμε, εκτός της δημιουργικότητας του Wilson; Ο Graham έχει ήδη 5 TDs φέτος, όλα στα τελευταία πέντε παιχνίδια του. Αν συνεχίσει έτσι θα κάνει την πιο πετυχημένη του χρονιά στο σκοράρισμα στο Seattle, ακόμα κι αν αυτή (πολύ πιθανό) αποτελέσει τη χειρότερή του ως total yardage. Α και το 100% (2/2 και 2/2 PAT) του Walsh, που του δίνει ακόμα ζωή εκεί.


Early Sunday games:
Packers@Bears: Οι Bears δεν έπαιζαν την προηγούμενη εβδομάδα και επιστρέφουν στο Soldier Field που υποδέχονται τους εξασθενημένους Packers. Πριν το bye τους είχαν αποκτήσει ήδη τον Dontrelle Inman από τους Chargers, στη θέση (WR) που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πλέον δε θα έχουν και τον Zach Miller στο εξής, που την προηγούμενη εβδομάδα κινδύνεψε να χάσει το πόδι του... Ο Inman θα μπορούσε να δώσει κάποιες λύσεις, πέρυσι είχε μια παρουσία όταν του δόθηκε χρόνος. Για τους Packers τα έχουμε πει πάνω-κατω μετά τον τραυματισμό του Rodgers, δεν υπάρχει κάποιο ευχάριστο νέο, το αντίθετο κιόλας, άφησαν τον Μάρτελους, o οποίος αποκτήθηκε με τη μία από τους Patriots. Ο αγώνας έχει τα χαρακτηριστικά ενός κλασσικού under με αρκετό ξύλο. Ο Jordan Howard σε αυτό το match είναι ο καλύτερος playmaker και δε βλέπω πώς οι Packers θα μπορούσαν να τον σταματήσουν, ειδικά από τη στιγμή που (πιστεύω) ότι λογικεύτηκαν στο Σικάγο με τον βαθμό ελευθερίας που έδιναν στον άπειρο ακόμη Trubinsky.
Πρόβλεψη: Bears 23 - Packers 20 (advantage των Bears 1 FG +1 πόντο για Bears το παίρνω, under)
TD bet: Howard (Bears)

Browns@Lions: Εύκολα το "δεν αντέχει κριτικής" ματς της αγωνιστικής. To μόνο ενδιαφέρον ήταν το potential reinstatement του Josh Gordon που ξεπρόβαλε (όπως και πέρυσι κάποια στιγμή), έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη κατά τις περιγραφές (ο Shooter τον έχει προλάβει!) που είχε "θέματα" όμως.
QUOTE

Πρόβλεψη: Lions 30 - Browns 17 (άνετα ακόμη και για -8 για Lions)
TD bet: Jones (Lions)

Steelers@Colts: Καμμία από τις δύο ομάδες δεν είναι σε κάποια αγωνιστική κατάσταση που της δίνει ασύγκριτο πλεονέκτημα έναντι της άλλης. Ωστόσο η μία έχει LeVeon και Antonio Brown. Φυσικά από μόνο του δε λέει τίποτα αυτό, ειδικά όταν υπάρχει ο Roethlας για QB και η επιθετική λειτουργία τρέχει στον αυτόματο από τα naive συστήματα που εφαρμόζει ο Τόμλιν. Αυτό αναφέρεται ως αντίλογος στην άποψη ότι οι Steelers θα πάρουν εύκολα το matchup. Κάτι πάει να κάνει ο Briscett, ο Hilton αναστήθηκε με τον κλασσικό T.Y. τρόπο (deepιά) κόντρα στους Texans και δεν βλέπω γιατί οι Colts να μην έχουν πιθανότητες για το παιχνίδι. Ωστόσο έχουν περάσει δύο μόλις φορές τους 23 πόντους στα δύο πιο εύκολα παιχνίδια που ίσως έχουν φέτος (vs Browns και vs 49ers).
Πρόβλεψη: Steelers 23 - Colts 20 (advantage +3 για Colts είναι καλό bet, καλό για under)
TD bet: Bell (Steelers)

Chargers@Jaguars: O Fournette τελικά έχασε την τελευταία στιγμή το προηγούμενο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά θα είναι παρόν σε αυτό. Η απουσία του δεν κόστισε στους Jags σε ένα δύσκολο ματς με τους Bengals, κάτι που στο μυαλό μου έδωσε επιπλέον credits δυναμικής στη φετινή ομάδα του Jacksonville. Με κάποιον τρόπο τη μια ο Ivory, την άλλη ο ξεχασμένος Yeldon ή τα ακροβατικά των receivers στις παρα-διαγώνιες ριξιές του Bortles, οι Jags καταφέρνουν να βρίσκονται σε ένα πετυχημένο 5-3 και σε καλή κατάσταση. Με τους Chargers δεν ξέρω αν έχει νόημα να το συνεχίσουν, δεν ξέρω τί κάνουν, περνάει η χρονιά-κυλάει ο χρόνος, δε λέω, αλλά δε βλέπω όραμα...
Πρόβλεψη: Jaguars 25 - Chargers 13
TD bet: Fournette (Jags)

Saints@Bills: Για μένα το πιο ενδιαφέρον ματς της ζώνης, για το οποίο θα χρησιμοποιούσα την λέξη "αγώνας", κάτι που περιμένω να δω. Έχω συμπάθεια και για τις δύο φετινές ομάδες. Για τους Bills το feel μου είναι καλό, νομίζω το παλεύουν καλά, αν σκεφτεί κανείς πώς ξεκίνησαν και ότι φαίνοταν υπό διάλυση κάποια στιγμή. Ο LeSean δεν είναι χτυπημένος, δε μπορεί να είναι τόσο down για την κλάση του (το ίδιο λέμε και για τον Murray βέβαια, αλλά κάθε εβδομάδα στα ίδια καταλήγουμε), ενώ ο Benjamin θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι με τη νέα του ομάδα. Σαφές upgrade στους receivers του Taylor, ο Benjamin είναι "μεγάλος" στόχος και δεν χρησιμοποιούταν στο max του σε μια ομάδα με τον Cam στο decision making, τόσο ως red zone target όσο και ως επιλογή στο playcalling. Δεν έχω καταλάβει 100% τις δυνατότητες του Benjamin, έχω ακούσει όμως ότι στην rooky του σαιζόν έδειχνε τρομερός, κάτι που δεν είδα πέρυσι -στην πολύ κακή χρονιά των Panthers και του Cam ωστόσο. Με τον Tyrod θα βρει κάτι καλύτερο ελπίζω και θα βοηθήσει τους Bills, όπως και ο Zay Jones που ξαναμπήκε κι αυτός.
Στη Νέα Ορλεάνη οι οπαδοί αυτήν την ώρα λογικά θα πίνουν bourbons συνοδεία θαλασσινού street food και θα κάνουν σχέδια για playoffs και μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης-μπαλώματα, μιας και η ομάδα φαίνεται για πρώτη φορά να δουλεύει σωστά σε όλες τις γραμμές και αυτό να είναι κάτι που μπορείς να το πεις με μια σχετική ασφάλεια. Μετά από καιρό (W3, Panthers) το πιο δυνατό τους test, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, με μοναδική φρέσκια απουσία τον Breaux, που δεν είναι να τρελαίνεσαι κιόλας. Ο ρόλος του Kamara έχει αυξηθεί και μαζί με τον Ingram είναι το καλύτερο δίδυμο pass catching & running back στο Pro-Football αυτή τη στιγμή. Επιλογές παραπάνω να έχει ο Drew και δε φοβόμαστε, θα το κάνει το μεγάλο παιχνίδι ο Michael "sticky hands" Thomas. Κάθε ευκαιρία για FG είναι κρίσιμη σε αυτό το παιχνίδι, ο Lutz ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνει την υπέρβασή του στις κλωτσιές από μεγάλη απόσταση για να έχουν ακέραιες ελπίδες οι Saints.
Πρόβλεψη: Bills 26 - Saints 25
TD bet: Benjamin (Bills)

Jets@Bucs: Μια χαμένη χρονιά για τους Bucs σφραγίζεται με την απόφαση να βγει εκτός σίγουρα για αυτήν και την επόμενη αγωνιστική ο Winston, ο οποίος συνέχιζε να έχει ενοχλήσεις στον ώμο του καλού χεριού του. Με τον FitzMagic βασικό καμμία ομάδα δε μπορεί να έχει βλέψεις, είναι περισσότερο θέμα τύχης το πόσο κοντά στους receivers του μπορεί να ρίξει την μπάλα, ειδικά κάτω από την πίεση που αναμένεται να δεχθεί από την ανανεωμένη ψυχολογικά και σε καλή κατάσταση front 7 των Jets. Ο Evans δε θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας για τους υποστηρικτικούς τσαμπουκάδες στα καραγκιοζολίκια του Jameis και παρόλο που το παιχνίδι γίνεται στην Tampa, όλα δείχνουν ότι οι Jets θα πάνε για να το χτυπήσουν στα ίσα.
Πρόβλεψη: Jets 21 - Bucs 18 (17-19). Διπλό.
TD bet: Anderson (Jets)/ Brate (Bucs)

Vikings@Redskins: Οι Skins εντυπωσίασαν με το διπλό στο Seattle την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικότερα τα δύο TDs του Kelley (που επανεμφανίστηκε στον Κόσμο των Ζωντανών), αλλά όχι από την χρόνια αφλογιστία των receivers τους (ο Vernon εξαιρείται), που χρειάζονται αίτηση για να σκοράρουν. Ευκαιρία για επένδυση σε κάποιο momentum, αν όχι τώρα, δεν ξέρω πότε, έχω βαρεθεί από τα up and downs της WAS, να φύγει ο Cousins να πάει αλλού να κερδίζει. Οι Vikes τί κάνουν; Μετά το bye είναι με όλες τους τι δυνάμεις μπροστά, στο κέντρο θα πασάρει ο Keenum, αλλά η είδηση είναι ότι ενεργοποιείται ο Bridgewater με προοπτική -γιατί όχι- να αναλάβει τα ηνία όταν θα έχει πιάσει την φυσική κατάσταση που χρειάζεται και κάνει τις προπονήσεις του, προς το τέλος της σαιζόν με στόχο τα playoffs. Αμφίρροπο match, πιστεύω ότι θα είναι under.
Πρόβλεψη: Redskins 23 - Vikings 17
TD bet: Davis (Redskins)

Bengals@Titans: Δυνατό και αμφόρροπο και αυτό. Για τους Bengals θα είναι έξω ο Hill και ο Dalton δεν είναι στα καλύτερά του. Από την άλλη οι Titans έδειξαν το potential να επανεμφανίζεται ξανά στο προηγούμενό τους με την στρατηγική για περισσότερο pass αντί για run, μιας και ο Mariotta φαινόταν σε καλή κατάσταση. Σε αυτό υπάρχουν οι Davis, Walker και Matthews (όχι ο Decker), όπως και να έχει αποτελούν μια πολύ ικανή τριάδα, που δίνει το πλεονέκτημα στους Titans στο match-up.
Πρόβλεψη: Titans 24 - Bengals 18
TD bet: Matthews (Titans)

Late Sunday games:
Texans@Rams: Έχω στην ομάδα μου τον Goff και πέταξα τον Fuller. Τί άλλο να πούμε... Πλέον οι Texans έχουν επιστρέψει στην προ-Watson εποχή των πρώτων αγωνιστικών της σαιζόν, τότε που το έβλεπες ότι είναι καθαρά θέμα τύχης αν θα σκόραραν TD. Χωρίς τον DeSaun γίνονται ξανά μια πολύ δυσλειτουργική επίθεση, που δεν έχει καμμία τύχη απέναντι στους φορμαρισμένους (σε άμυνα και επίθεση) Rams. Είνα η δεύτερη πιο hot ομάδα αυτή τη στιγμή μετά τους Eagles.
Πρόβλεψη: Rams 33 - Texans 18 (άνετο +10)
TD bet: Gurley (στηρίζουμε)

Cowboys@Falcons: Τα δύσκολα έρχονται για τους Cowboys, αφού η χρονιά τελειώσε για τον Eliott, όπως και το σήριαλ με την τιμωρία του. Πλέον o Morris και ο McFadden θα ψάχνουν τις τρύπες που θα δημιουργούν τα ποιοτικά guards του Dallas. Ο McFadden είναι ιδιαίτερα ταχύς στην ευθεία, ενώ και ο Morris ήταν skilled κάποτε, αν και πλέον θεωρείται vet. Θα έχουν και οι δύο τις ευκαιρίες τους. Η Atlanta μια από τα ίδια, στα γνωστά μέτρια επίπεδά της με μια επίθεση που δεν ρολλάρει φέτος... ακόμα και δεν ξέρω και αν κάποτε... Freeman, Julio χτυπημένοι αρκετά, οπότε πάμε για 50-50 παιχνίδι με το οριακό πλεονέκτημα στους Falcons, καθαρά και μόνο λόγω έδρας.
Πρόβλεψη: Falcons 23 - Cowboys 21
TD bet: κανείς

Giants@49ers: Σε κακή κατάσταση και οι δύο ομάδες, η άμυνα των 49ers είναι ίσως η χειρότερη στη Λίγκα, στην προηγούμενη αγωνιστική όμως αυτή των Giants ήταν η καταρρέουσα. Αν θα δούμε Γκαρόπολο από αυτήν είναι το ενδιαφέρον πλέον. Πιθανό shootout και μεγάλο σκορ εδώ.
Πρόβλεψη: 49ers 30 - Giants 28 (over)
TD bet: Hyde (49ers)/ Darkwa (Giants)

Patriots@Broncos: Οι Patriots μετά το bye τους φαντάζουν η πιο επικίνδυνη ομάδα από τις δύο και για αυτόν τον λόγο. Ο άλλος είναι ο Brock. Μία ακόμα ευκαιρία μετά το TD που πέταξε και τον έσωσε προσωρινά, ίσως η παρουσία του Manny Sanders σε σημαντικά περισσότερα snaps αύριο να δημιουργήσει επιτέλους μια καλύτερη κατάσταση επιθετικά για τους Broncos. Οι Patriots με απουσίες στους linebackers μεν, έχουν το πλεονέκτημα για να κερδίσουν αυτό το ματς.
Πρόβλεψη: Patriots 25 - Broncos 21 (+4.5 για NE)
TD bet: Gronk (Patriots)

Monday Game:
Dolphins@Panthers: Cutler is back alert. Έχει διαφορά από το Cutler is officially back. 3:0 TD-Int ratio στο προηγούμενο το μήνυμα για τους haters. Ακόμα περιμένουμε τον DeVante να κάνει κάτι καλό φέτος, αυτό το committee στα RBs με Drake και Williams θα πάει έτσι μέχρι το τέλος. Οι Panthers ήταν πολύ δυνατοί στην άμυνα με τους Falcons, έριξαν ξύλο και στην επίθεση βρήκαν τις λύσεις τους. Θεωρητικά πιο εύκολο ματς αυτό, αν και οι Fins παραμένουν boom or bust για το συγκεκριμένο λόγω της θεωρητικής ικανότητας του Cutler στην πάσα σε συνδυασμό με τη μέτρια secondary των Panthers.
Πρόβλεψη: Panthers 23 - Dolphins 19
TD bet: McCaffrey (Panthers)
SG3ptshooter
O Hundley, που παρά το μέτριο ξεκίνημα ως βασικός θεωρητικά είναι ένας απ' τους καλούς νεαρούς backup QBs που ίσως να γίνονταν βασικοί σε άλλη ομάδα στο μέλλον, πέταξε την πρώτη του Rodgerιά. Τον Aaron δε θα τον εκθρονίσει, αλλά έδωσε την πρώτη νίκη στους Packers.

Οι Lions τα βρήκαν σκούρα, δεν είναι η πρώτη φορά, δε θα είναι η τελευταία, αλλά όχι να σε έχουν 45 λεπτά οι Browns.... Οι Steelers κλέβουν παιχνίδια στα οποία δεν παίζουν ως κορυφαία ομάδα, αλλά έχουν κερδίσει και δυσκολότερα απ' αυτό με τους Colts.

To Chargers Jaguars ήταν Ε ΠΙ ΚΟ, οι Chargers έμεναν στο ματς χωρίς να έχουν κάνει κάτι τρομερό επιθετικά κόντρα στην πολύ δυνατή άμυνα Jacksonville, γιατί σταματούσαν τόσο το run game των Jags όσο και τον επικό Bortles. Τα κατάφεραν επιτέλους στην παράταση με το INT του Boυye οι Νικαιώτες. Eίναι κρίμα να είναι τόσο καταδικασμένοι.

Οι Saints είναι η καλύτερη επίθεση στο football, άαντε μαζί με τους Eagles. 6 rush TD μέσα στο πρώην πολύ σκληρό έντος έδρας Buffalo, έτρεξε μία και ο... Drew, γενικά κάνουμε παπάδες σε επίπεδα αρχιμανδριτών, κάνω σα πεντάχρονο φήμες λένε.

Jets@Bucs δεν είχε λόγο να γίνει. Οι Vikings έχουν καταφέρει να κρατάνε ζωντανό ένα τρομερό σερί αλλά και χτες θα μπορούσαν να είχαν πάει αλλιώς τα πράγματα, η Washington άργησε πολύ κλασσικά.

Ο Μariota κρατάει ζωντανούς τους Titans που κόντεψαν να χάσουν απ' το Cincinnati μέσα. Είναι στην καριέρα του ο πιο αποτελεσματικός QB στη redzone (κοντά στην αντίπαλη endzone, έχοντας 20 γιάρδες ή λιγότερες για TD) στη λίγκα κι ας είναι μόλις τριτοετής, είναι clutch, στα τελευταία δευτερόλεπτα πετάει το νικητήριο TD και.. γυρνάει να σηκώσει τον αμυντικό που στην προσπάθειά του να τον πιέσει είχε πέσει στο έδαφος. Καρδούλες; Καρδούλες wub.gif

Σε αυτά που δεν είδα ζωντανά, οι Rams διέλυσαν αναμενόμενα τους Texans, οι Boyz χωρίς Zeke αλλά και Smith ακόμα περισσότερο έφαγαν ξύλο απ' την Atlanta, ο ηθικός αυτουργός Clayborn στο fumble forced έχει ξεμείνει από πανηγυρισμούς και φεύγει περπατώντας ψάχνοντας το νόημα της ζωής, το Giants Niners ήταν μια παρωδία που χρησίμευσε μόνο στο να στείλω ταμείο τους φίλους μου, είτε με την πρώτη νίκη των 1-9 πια 49ers είτε με το σίγουρο over αφού οι άμυνες είναι παιδικός σταθμός, στην παιδική χαρά έχει και TFLs, στο πολύ βραδινό οι Pats κέρδισαν το Brock, γιατί οι Pats είναι οι Pats και ο Brock.. όχι μωρέ, δεν ήταν πολύ κακός, έως και την πάλεψε για τα μετριότατα δεδομένα του μέχρι να κάνει ΙΝΤ. Δεν τους δίνει λύσεις, αλλά ούτε η άμυνα τα πήγε καλά και τα special teams μόνο καλά δεν τα πήγαν.

Όποιος ξυπνήσει να δει μες τη νύχτα CAR-MIA είναι μαζοχιστής, άλλοι βέβαια χτες σε μια πολύ καλή αγωνιστική βραδιά βλέπανε.. μπάσκετ peace.gif

VOYAGER ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΟΥΛΕΝ COREY DAVIS
Air Kef
Μετά από 3 σεζόν Friday Night Lights, δηλώνω υπεύθυνα ότι διαβάζω το τόπικ.
aegeansheed
Εύκολα τo ματς της αγωνιστικής. Τρομερό φινάλε.


Τεράστιος Thielen.
Manimal
QUOTE (SG3ptshooter @ Nov 13 2017, 14:38 ) *
στο πολύ βραδινό οι Pats κέρδισαν το Brock, γιατί οι Pats είναι οι Pats και ο Brock.. όχι μωρέ, δεν ήταν πολύ κακός, έως και την πάλεψε για τα μετριότατα δεδομένα του μέχρι να κάνει ΙΝΤ. Δεν τους δίνει λύσεις, αλλά ούτε η άμυνα τα πήγε καλά και τα special teams μόνο καλά δεν τα πήγαν.


Ξεκινάει η τέταρτη και καταφέρνουν επιτέλους να βγάλουν άμυνες και να κερδίσουν το πεπόνι. Και πάνω που λες ότι τελικά αυτοί ανασαίνουν ή τουλάχιστον χαλαρώσαν οι Pats -και σκέφτεσαι να μπεις δειλα-δειλά στο υπέρ χάντικαπ- χρεώνονται με "too many players on the field".
aegeansheed
WEEK 11



TNF recap*

Το ματς φαίνεται blowout, αλλά απέχει αρκετά από αυτό που δείχνει το τελικό σκορ ή την εντύπωση ότι ο Mariotta ήταν "τόσο" κακός λόγω των 4 picks που έδωσε. Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά, όπως το blocked FG που έφαγαν οι Titans και το άσχημο drop που είχε ο Delanie Walker στην end zone σε κρίσιμο σημείο. Για τα άλλα γνωρίζαμε, είχαμε και αυτήν την κουβέντα μεσοβδόμαδα, η άμυνα του TEN, ειδικά στην πίσω ζώνη είναι τραγική, από τις χειρότερες στη Λίγκα, απέναντι στον Antonio Brown εκτέθηκε στον μέγιστο βαθμό. H διαφορά ηταν ότι ο Roethlας φαινόταν σε αυτό να έχει γενικά clean looks και να ρίχνει χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Όποια def front τον ζορίζει αρκετά κάνει λάθη στη μεταβίβαση, αλλά χτες, χωρίς άμυνα απέναντί του φαινόταν... ως pro bowler. Για τους Titans ακόμα ελπίζω σε καλύτερες μέρες, μπορούν και ίσως αξίζουν κιόλας μια θέση στα playoffs με αυτήν την επίθεση, δεν ξέρω όμως αν θα αποδειχθεί αρκετή.

* Αυτό το rumbling που σου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται σχεδόν πριν ξεκινήσει η εικόνα, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι κι εσύ στο γήπεδο, με το που ξεκινάνε τα highlights από ένα NFL game, είναι από τα πιο ευχάριστα στιγμιαία ηχητικά ακούσματα μου ως sports fan.

Early Sunday games:
Lions@Bears: Οι Bears προέρχονται από εντός έδρας ήττας απέναντι στους Packers του Handley. Δεν το λες καλό αποτέλεσμα... Η stat line του Trubinksy ήταν κάτι παραπάνω από θετική, αν λάβουμε υπόψη ότι ακόμα τον διακατέχει ένα απροσδιόριστο, αλλά υπαρκτό rookyness και η ύπαρξη μικρού αριθμού skilled παικτών μπροστά του για να αρχίσει να γράφει και TDs. Κρατάμε το connection με τον Inman για το 6/8 catches και 88 γιάρδες, φαίνεται να είναι ο νέος go-to guy του και αν θα πόνταρα σε κάποιον για score θα ήταν αυτός. Ειδικά απέναντι στους Lions που δεινοπάθησαν την προηγούμενη για το αγχωτικό comeback εναντίον των Browns (στο Detroit), το Chicago ίσως πιέσει για κάτι καλύτερο αυτή τη φορά. Ως personal feel οι Bears δε με πείθουν ότι μπορούν ακόμα να πάρουν ένα τέτοιο ματς, αν δεν αποκτήσουν παιχνίδι στον αέρα. Ο Howard είναι καλός παίκτης, όμως απέναντί του δε θα βρει μια διαλυμένη άμυνα, όπως για παράδειγμα είναι αυτή των Dolphins.
Πρόβλεψη: Lions 27 - Bears 20 (μέχρι -5 για Lions)
TD bet: Inman (Bears)

Jaguars@Browns: Αν οι Titans έχουν κακή πίσω γραμμή άμυνας, τότε τί έχουν οι Browns; -Αρκετές ευκαιρίες για τον Bortles να μπει ξανά στον χάρτη ως kinda respectable QB. Που δεν είναι... αλλά οι Jags χρειάζονται να φαίνεται ότι είναι, επειδή αποτελούν ίσως την καλύτερη άμυνα συνολικά στο NFL (πρόσφατα τα rankings του PFF έφεραν στην πρώτη πεντάδα τους δύο corners τους-Μπουγιέ & Ράμσυ) και ως εκ τούτου, ακόμα και με μια πολύ μέτρια επίθεση, οφείλουν να είναι ανταγωνιστικοί. To ανησυχητικό με τον Bortles είναι ότι την ρίχνει όπου την ρίχνει, ακόμα και χωρίς πίεση... Σε κάθε περίπτωση, το ματς αυτό είναι σίγουρο bet για 3 επιθετικά td από τους Jags, εγώ τολμώ να πω και για 3 από τον Bortles, άσχετα με το τί θα κάνουν στο έδαφος, αν παίξει ο Fournette τελικά (game time call). O Kiser άφησε θετικές εντυπώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές (1 thrown & 1 rushing TD) και θα έχει λογικά τον Coleman ξανά, που είναι o πιο skilled receiver του.
Πρόβλεψη: Jaguars 30 (έως 33) - Browns 21 (μέχρι -8 για Jags, αν βρίσκει κανέναν παίκτη ο Bortles, εντός των γραμμών, έχει μια σοβαρή προοπτική και για over-εγώ κλίνω προς τα εκεί)
TD bet: Lee (Jags)

Ravens@Packers: Μου αρέσει αυτό το ματς, όπως και ο συγκεκριμένος αντίπαλος για τους Packers. Ο Handley πήρε την πρώτη νίκη του και θέλει να συνεχίσει. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει, κάπως έτσι έχω καταλάβει ότι ξεκινάει συνήθως μια ωραία ιστορία ενός QB, που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν άσημος και μετά από μια κρίσιμη νίκη μεταμορφώνεται σε έναν σταρ. Απέναντι στην πάντα επικίνδυνη άμυνα των Ravens, ο Handley πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει την νίκη. Μόνο αυτό μετράει, για τους Packers, για τους συμπαίκτες του και για αυτόν. Οι Ravens παλεύουν όλα τα ματς, λόγω της άμυνάς τους. Ενδεχομένως να πάρει snaps και ο Woodhead μετά από μήνες, κάτι που ανεβάζει λίγο τις πιθανότητες νίκης, ωστόσο δεν είναι αυτός ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση. Υπάρχει ο Flacco ως ο κυριότερος για τους Ravens-αν βρεθεί στη μέρα του. To GB ενώ έδειξε βελτίωση στην πάσα (upgraded o Davante Adams), έχασε για αυτό τους δύο βασικούς της RBs (Montgomery, Jones) και τα carries θα πάρει ο rooky Jamal Williams απέναντι σε μια άμυνα που ναι μεν δίνει χώρους, αλλά δεν εύχεσαι να την έχεις απέναντί σου αν είσαι running back. Συναισθηματικά είμαι με Packers, αλλά βλέπω οριακή νίκη Ravens.
Πρόβλεψη: Ravens 23 - Packers 21 (διπλό)
TD bet: Adams (Packers)

Cardinals@Texans: Σημαντικό παιχνίδι για τους Cards αν θέλουν να παραμείνουν στο κυνήγι του division τους. Η ομάδα φαίνεται να κινείται προς μία κατεύθυνση να το παλέψουν γενικά, με θετική ψυχολογία μετά την έλευση του Adrian Peterson, ενώ μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε για του χρόνου το +1 του τεράστιου FitzG, όπως και ότι starter για την εβδομάδα θα είναι ο Blaine Gabbert (ο Stanton είχε χτυπήσει). Τον Gabbert δεν τον λες και για πέταμα, είχε κάνει μερικά decent stints για τους 49ers τα τελευταία δύο χρόνια, το οποίο του είχε δώσει ξανά ευκαιρία μετά από την τελευταία τους στους Jags (3 αγώνες 1:7 TD:INT ratio...). Οι Texans θυμήθηκαν ότι υπάρχει ο Ellington ως στόχος μετά το αναγκαστικό παρκάρισμα του Fuller (ribs). Ο Ellington είχε 4/41/1 σε 8 στόχους και ο O'Brien θα ήθελε ο Savage να τον σημαδέψει περισσότερο, όπως κι εγώ να είμαι General Manager των Heat, αλλά περαστικά μας... Δε λέμε τίποτα άλλο για τους Texans, ο Hopkins είναι top5 receiver και σε αυτήν την ομάδα φαίνεται WR16, χαντακώνεται και χαραμίζεται.
Πρόβλεψη: Cardinals 21 - Texans 14 (διπλό)
TD bet: Fitzgerald (Cards)

Buccaneers@Dolphins: Το "δε-θα-πρεπε-να-διεξαχθεί" παιχνίδι της αγωνιστικής. Δε θα πρεπε να σχολιαστεί επίσης και καλό θα ήταν και να μην προβληθεί. Χαμένη χρονιά και για τις δύο ομάδες, οι Bucs είναι τρύπιοι από τον μίνι-άξονα "McCoy-David" και πέρα: πίσω , διαγώνια, στις γωνίες... παντού, ενώ οι Fins είναι ακόμα πιο διάχυτοι πίσω, έφαναν ένα 45άρι στο κεφάλι από τους Panthers, με τον Steward να τρέχει ξανά σαν έφηβος το 40άρι dash στο combine και συμπερασματικά υπήρχε μια εικόνα γενικής διάλυσης. Ο Cutler είναι ο μόνος λόγος που θα μπορούσαμε να δούμε κάτι θετικό στο ματς... αν αποφασίσει να σημαδέψει σωστά για πάνω από ένα ημίχρονο (και ταυτόχρονα αποφασίσει να "βγει" για το δεύτερο). Θεωρώ ότι υπάρχει χαμηλή πιθανότητα για shootout, ίσως πάμε στο under, μιας και οι δύο ομάδες είναι φοβισμένες και έχουν άσχημα αποτελέσματα κι επομένως εικάζω ότι θα υπάρχει μικρή διάθεση για ρίσκο κι επίθεση. Θα ήθελα να δω τον Martin να παίρνει yardage σε αυτό, αν δε γίνει και τώρα, καλύτερα να βάλουν κανέναν άλλον στην Tampa, δεν αξίζει να τρώει ξύλο τσάμπα.
Πρόβλεψη: Dolphins 24 - Bucs 21 (under)
TD bet: Landry (Fins)

Rams@Vikings: To πιο δυνατό και πιο ενδιαφέρον της πρώτης ζώνης. Αμφότερες οι ομάδες είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένες και δεν έχουν απουσίες, οπότε θα είναι το απόλυτο clash. Ο Keenum κάπως το βρίσκει με το δίδυμο Thielen-Diggs, ο Thielen ειδικά παίζει τον τελευταίο καιρό ως WR1 και έχει μερικά catches που συγκρίνονται με κορυφαίους μόνο (για μένα είναι top50 παίκτης φέτος, μην είναι και πιο ψηλά δηλαδή...). Η άμυνα παραμένει στα γνωστά υψηλά επίπεδο, αλλά η έκπληξη ήταν ότι ο off-line τους δεν επέτρεψε pressure στον Keenum στον προηγούμενο (νομίζω), που δείχνει ότι γίνεται δουλειά εκεί πάνω (πέρσι θυμάμαι χαρακτηριστικά αρκετά offsides). O Bridgewater θα είναι active, αλλά δε θα ήθελε κανείς να τον δει σε αυτό το παιχνίδι απέναντι στον Donald, έστω και για λίγα snaps αν έχουν αποκτήσει διαφορά και αν, αν, αν... Καθόλου καλύτερα και βλέπουμε στη συνέχεια. Στην ομάδα του LA ο Goff έχει βάλει στην κουβέντα του WR2 τον Robert Woods που έχει πολλαπλά TDs στα τελευταία δύο απέναντι σε ομάδες που παραπαίουν ωστόσο (Giants, Texans). To rapport είναι εγκατεστημένο και το appeal που προσφέρει ο Woods να κάνει κάτι καλό απόψε είναι ρεαλιστικό σενάριο. Ο Gurley είχε πολύ καλή προηγούμενη εβδομάδα, αξιοποιείται επιτέλους σωστά στο passing game (6/7 για 68 γιάρδες μαζί με 6.8 γιάρδες εδάφους σε 11 κουβαλήματα) σε σημείο που έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Goff για το short-passing, όταν δε βλέπει μακριά τον Watkins (3 στόχοι) ή τον Woods. Μου αρέσει αυτή η αναμέτρηση, ας το κερδίσει ο καλύτερος.
Πρόβλεψη: Rams 30 - Vikings 28 (παίζω τον Goff σε αυτό, over παιχνίδι, με τη διαφορά στο ένα Field Goal)
TD bet: Woods (Rams), Thielen (Vikes)

Chiefs@Giants: Δύο πράγματα θα πούμε εδώ. Αρχικά ότι οι Giants κοντράρονται αυτή τη στιγμή για την χειρότερη ομάδα στη Λίγκα. Έφαγαν +50 από τους Rams δύο αγωνιστικές πριν και μια 30άρα από τους πατωμένους 49ers, χαρίζοντάς τους την πρώτη νίκη. Από την άλλη, όπως είναι γνωστό, οι ομάδες του Reid έχουν πάντα ένα άτυπο +20% boost στις πιθανότητες νίκης, όταν προέρχονται από bye week ή όταν έχουν αρκετές ημέρες προετοιμασίας για ένα ματς. Τίποτα άλλο.
Πρόβλεψη: Chiefs 33 - Giants 21 (+10 διαφορά για Chiefs)
TD bet: Hunt, Hill (Chiefs), Darkwa (Giants)

Redskins@Saints: To δεύτερο πιο ενδιαφέρον του προγράμματος, σχετικά με το maximum score. Οι Redskins δεν έχουν αυτή τη στιγμή την άμυνα, ούτε τους def playmakers για να σταματήσουν τους Saints, που ρολάρουν σαν οδοστρωτήρας την φρέσκια άσφαλτο. Ο Crowder επέστρεψε κάπως, αλλά ο Reed δε θα παίξει ούτε σε αυτό και αυτομάτως ρίχνει την επίθεση των Skins κατά +70 γιάρδες και 1.5 td, κάπως έτσι τουλάχιστον μετράω τo impact της απουσίας του χονδρικά. Μεγάλη απώλεια ο Reed, που αποδεικνεύεται ότι δυστυχώς δεν έχει το σώμα που θα έδινε σ'αυτόν τη συνέπεια που απαιτείται και στην ομάδα του τις δυνατότητες να βασιστεί πάνω του για κάτι καλύτερο από μια μετριότητα, αυτό που είναι όλη η Washington φέτος.
Πρόβλεψη: Saints 38 - Redskins 24 (+10 διαφορά για Saints)
TD bet: Kamara, Ingram (Saints)

Late Sunday games:
Bills@Chargers: Οι Bills αποφάσισαν κι επίσημα ότι η αφορμή για να παγκώσουν τον TyGod ήταν η ντροπιαστική (σε έκταση) εντός έδρας ήττα από την πιο φορμαρισμένη ομάδα (Saints). Μπορεί το Total Offence να ήταν το δεύτερο χειρότερο φέτος (<200 total yards), αλλά η ομάδα, χωρίς receivers και με τον Shady σε down season, είχε θετικό ρεκόρ (5-4) ακόμα και μετά την ήττα! Τον Taylor τον κράτησαν με το ζόρι, ενώ δεν τον ήθελαν από το τέλος της περσινής, σε μια χρονιά πολλών αλλαγών σε πρόσωπα για το Buffalo, από το ρόστερ μέχρι ψηλά. Είναι 100% startable QB, αξίζει κάτι καλύτερο από τους Bills και ελπίζω να το βρει. Για τον Peterman ακούγονται θετικά σχόλια, να τον δούμε και αυτόν τί θα κάνει με το ίδιο ρόστερ, για να καταλάβουμε που βρίσκεται η αλήθεια σε αυτήν την απορία "τί θα ήταν οι Bills χωρίς αυτόν τον χαρισματικό Taylor;".

Για τους Chargers θα αγωνιστεί κανονικά ο Rivers, που ξεπέρασε τη διάσειση. Παίζουν στην έδρα τους, με βελτιωμένη άμυνα (στα τελευταία τρία) και με την αποκάλυψη τον Ekeller, όπως θα περίμενε κανείς σε ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Είναι το φαβορί.
Πρόβλεψη: Chargers 30 - Bills 17 (+8 διαφορά υπέρ Chargers είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικό)
TD bet: Gordon (Chargers)

Bengals@Broncos: Παράταση αγωνίας για την κατάληξη της φετινής χρονιάς των Broncos αυτό το ματς, η οποία... τροφοδοτείται κυρίως από την επιστροφή του Sanders στην καλή του κατάσταση και την ελπίδα ότι ο Brock μπορεί να τον ξαναβρεί (ο Pacman που θα τον αναλάμβανε είναι έξω), όπως τον έβρισκε στο προηγούμενο. O Demariyus Thomas έκανε b2b TDs στα τελευταία παιχνίδια, κάτι ισάξια ελπιδοφόρο για την δυσκοίλια επίθεση του Denver. Οι Bengals έχουν καλή άμυνα, παρόλο που μπροστά έχουν τα θέματά τους, ο Mixon έκανε ωραίες ενέργειες και είναι ζεστός και παραγωγικός, τώρα είναι η φάση που θα παίξει πιστεύω. Ο McManus θα κλωτσήσει-το Denver θα νικήσει.
Πρόβλεψη: Broncos 23 - Bengals 18 (+3 γκολ και οριακή νίκη για Denver, under συνολικά)
TD bet: Mixon (Bengals)

Patriots@Raiders: Οι Raiders έχουν δεχθεί στη χρονιά +30 πόντους και από τους Ravens και από τους Bills, με λίγα λόγια από δυο εκ των χειρότερων επιθέσεων στο NFL. Δε μπορώ να δω τους Patriots να μη σκοράρουν 35άρα, ότι κέφια και να έχει ο Carr και τα κ-Αμάρια του.
Πρόβλεψη: Patriots 35 - Raiders 31 (διπλό και over)
TD bet: Crabtree (Raiders)

Eagles@Cowboys: Είναι μια κακή χρονική περίοδος για το Dallas αυτή. Χωρίς τον Zeke, χωρίς καν τον Tyron Smith για να τρέξει κάποιος άλλος στην ευθεία και χωρίς τον πιο καλό LB τους (Lee) τα πράγματα θα ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολα. Η απουσία των δύο πρώτων αντοκατοπτρίστηκε πλήρως στο Box της προηγουμενης ήττας από τους Falcons (Clayborn party και χαμηλό σκορ), κάτι που αναμένεται και σε αυτό, απέναντι σε μια επικίνδυνη front άμυνα των Eagles που προέρχεται από το bye της και είναι ξεκούραστη. Επιστρέφει λογικά και ο Darby που είναι upgrade στην άμυνα στην πάσα. O Dak θα ζοριστεί πολύ σε αυτό και οι Eagles θα φύγουν με το διπλό όπως και να έχει. Ajayi σε μεγαλύτερο ρόλο, ενώ επιστρέφει και ο καλύτερος TE φέτος (Ertz).
Πρόβλεψη: Eagles 38 - Cowboys 17 (διπλό και άνετο +10 διαφοράς)
TD bet: Ertz (Eagles)

Monday Game:
Falcons@Seahawks: Πολύ ενδιαφέρον ματς και σημαντικό για τις δύο ομάδες. Οι Falcons σε δυναμική έχουν πέσει τρίτοι, όπως και η βαθμολογική θέση τους μεταξύ των κυρίαρχων ομάδων της NFC South, ουσιαστικά έπαιζαν με τον Freeman ωσεί παρόντα στα τελευταία 2-3 ματς, οπότε σε αυτό σκόπιμα τον κρατούν έξω. Δεν αποκλείεται να βρουν κάτι θετικό -ως spark εννοώ κυρίως- από τον Tevin Coleman, που το έχει άνετα στον ρόλο του lead back, μάλιστα με ανώτερη ικανότητα έναντι του Devonta στο passing game. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει κάτι νέο στο επιθετικό παιχνίδι, ίσως περισσότερη κίνηση από Hooper, Hardy, κάτι πρέπει να γίνει... ο Julio κάνει τη δουλειά του, αλλά τρώει πολύ ξύλο και ουσιαστικά σε κάθε παιχνίδι είναι limited σε φυσική κατάσταση-όσο τέρας και να είναι σωματικά. To Seattle έχει τον Russell, τον άρχοντα του αυτοσχεδιασμο, που σε συνδυασμό με το συνολικό skill του, ίσως είναι αρκετό για να το πάρει μόνος του, όπως έχει κάνει πολλές φορές με την παρούσα ομάδα του. Σε κάποια snaps θα δουμε και τον Lacy αν αυτό λέει κάτι (για τους φανατικούς οπαδούς του φαντάζομαι-μονο), ενώ θα επιστρέφει ο Earl Thomas. O Chancellor, που συνήθως ως strong safety έπαιρνε πολλά από τα routes του Julio, θα χάσει αυτό και πιθανότατα την υπόλοιπη χρονιά... To match προσφέρεται στους Falcons να το χτυπήσουν αν θέλουν να κάνουν καλύτερο από την φετινή μετριότητα που παρουσιάζουν ως τώρα.
Πρόβλεψη: Falcons 21 - Seahawks 18 (under)
TD bet: -
SG3ptshooter
Δεν είμαι εδώ για να δικαιολογώ τα πουλέν, το running game των Titans ήταν ανύπαρκτο, η άμυνα ως συνήθως δεν άντεξε 60 λεπτά σε δύσκολο ματσάρισμα, το coaching/playcalling δεν ανήκει στα κορυφαία της λίγκας, αλλά κι ο Mariota δεν έκανε εμφάνιση που να έσπρωξε τους Titans προς την έκπληξη μέσα στους Steelers. Δεν έκαναν οι λεπτομέρειες τη διαφορά πάντως, άργησε να σκάσει το Tennessee οκ, έσκασε όπως φοβόμασταν, καθαρή ήττα και δίκαιη. Το να μπουν οι Titans στα offs έχει καλές πιθανότητες, έχουν καλό sched, θα είναι σημαντικό βήμα προόδου η εξάδα, αλλά δεν είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν κάτι εκεί.

Τελευταία αγωνιστική στην οποία υπάρχουν ομάδες που παίρνουν το ρεπό τους, bye week, έπειτα έχουμε Thanksigiving με τα -όχι τόσο καλά φέτος- παιχνίδια σε βολική ώρα Ελλάδος την ερχόμενη Πέμπτη, μετά κι απ' αυτό μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Ήδη όμως κάποια παιχνίδια είναι προφανές πως έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για τη μια εκ των δύο ομάδων ή αποτελούν derbies με σοβαρή πιθανότητα να επηρεάσουν δραματικά την τελική κατάταξη των ομάδων.

Αγώνας της εβδομάδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ταξίδι των Rams στην πολύ δυνατή αμυντικά Minnesota, η επίσκεψη των πρωτοπόρων Eagles στο Dallas για το primetime divisional derby και βέβαια oι Falcons που πάνε στο Seattle να αντιμετωπίσουν μια ομάδα λαβωμένη, που ο Wilson όμως την κρατάει στη μάχη για τα playoffs, αμφότερες δε χωράνε στις wildcards φοβάμαι, άρα μέγιστο ενδιαφέρον εδώ. Ο Goff ενδέχεται να τα βρει σκούρα, το Dallas θα είναι χωρίς τρεις απ' τους πέντε καλύτερους του παίκτες αλλά δεν παύει να παίζει εντός έδρας με "εχθρούς". Πολύ κακό timing για την τιμωρία του Zeke τα τρία εντός παιχνίδια για Boyz.

Πολύ σημαντικό είναι το Redskins@Saints, η NOLA είναι τρένο αλλά οι Skins είναι υπολογίσιμοι, χρειάζονται ένα statement μήπως σώσουν τη σεζόν τους κάπου εδώ κι αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Το πιο ιδιαίτερο παιχνίδι είναι το Βal@GB, οι Packers άρχισαν να ανασαίνουν με Hundley, παίζουν εντός, αλλά υποδέχονται μια διαχρονικά δυνατή άμυνα. Μια νίκη των Packers τους κρατάει στο κόλπο για τα playoffs, ένα διπλό των Ravens τους κόβει το όποιο momentum πάνε να χτίσουν και δίνει φόρα στη Βαλτιμόρη για να παλέψει ως το τέλος για wildcard στην AFC.

Σε πιο μονόπαντα Lions πάνε Chicago -είμαι fan του Inman από πέρυσι-, Jags πάνε Cleveland -θα το δώσει ο Blake να γελάμε χρόνια rolleyes.gif -, Chiefs πάνε NYG - το πιο άσπαστο της αγωνιστικής, οι Giants έχουν τα εσωτερικά τους- και Patriots πάνε Oakland, όλοι χρειάζονται το διπλό, το τελευταίο πριν αρχίσει η σεζόν θα ήταν ίσως το σπουδαιότερο ματς της Κυριακής αυτής, οι Raiders όμως δεν είναι η ομάδα που θα έπρεπε να είναι...Το παιχνίδι αυτό γίνεται στο Μεξικό, μακάρι να φαγαν τίποτα σαπισμένα burritos στο όποιο καταγώγιο τους πήγε ο Gronk να παρτάρουν.

Κάποια άλλα όπως το Ari@Hou και το αναβληθέν της πρώτης βδομάδας TB@Mia δεν έχουν και πολύ λόγο να γίνουν, διακριτικά προς τα κει κατευθύνονται και τουλάχιστον οι χαμένοι απ' τα Chargers - Bills και Broncos - Bengals. ΤyGod θα ζεις στις καρδιές μας, δε βλέπω να ξεκινάς πάλι σεζόν βασικός κάπου. H ΑΕΛ είναι ικανή να το χάσει κι αυτό, απ' τους τύπους με τα πορτοκαλί τα τιγρέ που περιμένουν να τελειώσει το μαρτύριο να βγει η σκούπα να τους πάρει τους μισούς ο διάολος...

Αχρείαστο post πέρα απ' την πρώτη παράγραφο tbh.
SG3ptshooter
Η σημερινή εμφάνιση των Chiefs στη Νέα Υόρκη είναι απ' τις πιο ντροπιαστικές στιγμές που χω ζήσει όσο βλέπω NFL, ας το πάρουν απόφαση πως δεν αρκεί ο "game manager", που θέλαν να τον βγάλουν και MVP να πουμε.... Είδαμε και τον Palmer.

Οι Saints ανατροπάρα και παράταση. sport-smiley-017.gif

Προφανώς το TD -και το δίποντο- από Kamarι:


Drew 11/11 στα δύο τελευταία drives.

ΝΙΚΗ! wav.gif
aegeansheed
ΤΡΟΜΕΡΟΙ EAGLES!!!
Από τα πιο έντονα ματς που έχω συναντήσει στη σαιζόν, οι δυο ομάδες έδιναν μια μικρή μάχη για λίγες γιάρδες σε κάθε play τους.

Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα drives των δύο ομάδων που κατέληξαν σε πόντους (FG για το Dallas αρχικά και score με τον Barner για τη Philly 3-7), το παιχνίδι πήγε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. H άμυνα των Eagles είτε σταματούσε τις πάσες, έχοντας κλέψει μάλιστα δύο φορές την μπάλα από τον αέρα (το ένα προήλθε από deflected pass), είτε έκοβε στο 3rd down τον Dak. Κι ενώ ο Wentz σε αυτό το χρονικό διάστημα -κυριολεκτικά-δε μπορούσε να σημαδέψει συμπαίκτη του, η άμυνα ήταν αυτή που με μεγάλα stops κράτησε τους Eagles στο -2 στο ημίχρονο (9-7).
Η είδηση ότι ο kicker τους, Jake Eliott, βγήκε off για το υπόλοιπο παιχνίδι, έχοντας αυτοθυσιαστεί για να αποτρέψει το εναρκτήριο kick return (και έχοντας 0/1 FG και 1/1 PAT μέχρι εκεί), όπως και το άκουσμα ότι η εναλλακτική λύση για το FG kicking ήταν... ένας linebacker ohmy.gif της ομάδας, μάλλον έδωσε στον Wentz την στιγμή για να ξυπνήσει μέσα του το ένστικτο της επιβίωσης και να... βγει για το δεύτερο μέρος. Το αίσθημα ευθύνης έδωσε στον δευτεροετή QB το spark και την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση για να ξεκινήσει τα απανωτά completions με αγαπημένο του στόχο -για εκείνο το σημείο- το πολυεργαλείο που λέγεται Corey Clement (η κοντούρα με το #30).
H απόφαση του Pederson να μη βγάλει kicker μετά το score, αλλά να πάνε για 2pt conversion δεν ήταν ότι ξάφνιασε, μιας και ο Wentz το έχει ξανακάνει πολλαπλές φορές και από πέρυσι μάλιστα, εκτός ότι το skill του καθεαυτό του δίνει αυτήν τη δυναότητα. Η απόφαση αυτή έκανε το ματς ακόμα πιο ενδιαφέρον: οι Eagles θα πήγαιναν για 8ποντο σε κάθε τους επίθεση, την ίδια ώρα που οι Cowboys γνώριζαν ότι χωρίς kicker θα μπορούσαν να πιέσουν ακόμα περισσότερο τον Wentz. Αυτό έγινε σε ένα σημείο στην 3η περίοδο, που είδαμε γύρω στα 4 συνεχόμενα αποτυχημένα 3rd downs εκατέρωθεν. Γινόταν μια μάχη σώμα με σώμα σε κάθε σημείο του γηπέδου. Το κακό ήταν για το Dallas, που βρισκόταν πίσω, ήταν ότι οι Eagles φάνηκε εκεί ότι αμυντικά είχαν τις δυνάμεις για να σταθούν και μιλάω συγκεκριμένα για την front7 (μέτρησε τόσο η κλάση, όσο και το bye). Εκεί ξεκινησε μια ανελέητη επίθεση με συνεχόμενα pressures και sacks, ενώ ταυτόχρονα ο Wentz είχε αρχίσει να ρολάρει βρίσκοντας έυκολα μια τον Jeffery (σε πολύ καλή κατάσταση), την άλλη τους Smith, Clement, Agholor κυρίως φτάνοντας πλέον έυκολα στην end zone. Ο Ajayi είχε ένα μεγάλο run που ξεμπούκωσε την ομάδα του, ενώ στην 4η περίοδο ανέλαβε αποκλειστικά ο LeGarett Blount με πολύ καλές επιλογές δίνοντας πολλές γιάρδες και ψυχολογία στην επίθεση.



Τρομερή παράσταση από την άμυνα των Eagles, ακόμα κι αν δεν τους έχεις δει σε ματς, το ρεκόρ τους σε υποψιάζει ότι δεν μπορεί να έγινε μόνο μια πολύ λειτουργική επίθεση.

Στα θετικά για τους Cowboys ότι ο Morris έτρεξε πολύ καλά, έδειξε σε σούπερ φυσική κατάσταση και χωρίς να του λείπουν οι αγώνες. Επίσης επιστρέφει και ο Tyron Smith, που έκανε προθέρμανση, αλλά κρατήθηκε εκτός τελικά.

* bonus, για τους Bad Boys fans του Forum τα highlights της άμυνας!
SG3ptshooter
Oι Rams δεν τα κατάφεραν στη Minnesota μένοντας μόνο στους 7 πόντους ενεργητικό, έχει τη σημασία του πάντως πως ο Goff έφυγε χωρίς λάθος απ' το Βορρά. Κυρίως για μας τους φίλους του Cpt Kirk που θα αλλάξει κατοικία απ' του χρόνου. Oφείλω credit στη Minnesota, είναι μια πολύ δυνατή άμυνα και καταφέρνει να μένει λειτουργική και επιθετικά παρά το χαμό του Cook του σπουδαίου rookie RB και του Bradford, που δεν είναι και ξεχωριστό QB, ήταν όμως το νούμερο 1 στο depth chart απ' όταν άρχισαν την προετοιμασία τους, μπράβο και στον Keenum που τα καταφέρνει καλύτερα απ' ότι πέρυσι στους.. Rams του χειρότερου coach ever. Το Dallas με αυτές τις απουσίες δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικό, η Philadelphia αρχίζει και βγάλει γλώσσα και τις έχουνε μακριές αυτές.

Οι Saints έκαναν μια μεγάλη ανατροπή ενώ βρίσκονταν με 2 σκορ πίσω και δε βλέπω να κάνουν πάνω από 2 ήττες στα επόμενα έξι παιχνίδια τους, ο Lattimore που έφυγε με πρόβλημα στον αστράγαλο χτες, ξαναμπήκε στιγμιαία μα πονούσε, το καλό που τους θέλω να μη ρισκάρουν την υγεία του επίδοξου αμυντικού rookie της χρονιάς στο επερχόμενο ματσάρισμα κορυφής με τους Rams.. Oι Ravens πάλι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στο Wisconsin, κράτησαν το Hundley στο μηδέν(!) και έχουν το πρόγραμμα να συνεχίσουν να είναι playoff relevant ως το τέλος.

Αυτά που χαρακτήρισα "μονόπαντα" δύσκολα ή εύκολα πέρασαν εκτός απ' τους Chiefs, που σε ένα ρεσιτάλ ανοησίας πάλευαν να μην μπορούν να κάνουν τα εύκολα, μετά έκαναν τα εύκολα δύσκολα με ακατανόητες επιλογές στο playcalling -shovel passes, πάσα απ' τον Kelce που κατέληξε σε int, αυτά δεν είναι για όταν δε βλέπεσαι, o "Ζευς" δεν είχε πετάξει ποτέ μπάλα ξανά σε αγώνα- ακατανόητες αποφάσεις του επίδοξου MVP Αlex "the game manager" Smith που είναι πιο συντηρητικός κι απ' τη πιο offside μπροστά δεξιά γρια σε ομιλία του Καρατζαφέρη όταν στραβώνει το πράγμα, άρα για playoffs άστο. Ίσως η χειρότερη στιγμή της σεζόν για οποιαδήποτε ομάδα, δεν έκαναν πολύ περισσότερα απ' τα προφανή τελικά που χρειάζονταν οι Giants.

Οι Bills δικαιώθηκαν απόλυτα με την επιλογή τους να παγκώσουν το Μέγα TyGod Taylor, αφού ο rookie πέμπτου γύρου χάρισε στιγμές μαγικές στο φίλαθλο κόσμο αντί για ένα βαρετό ματς που αναμέναμε, με 5 interceptions στο πρώτο ημίχρονο ώσπου να παγκωθεί ξανά για να μπει ο Taylor και να φύγει με 2 TDs και χωρίς int σε ένα χαμένο παιχνίδι. Οι Bills πέταξαν στα σκουπίδια τη σεζόν τους χτες, είναι ΤΟΣΟ απλό, είχαν σοβαρές ελπίδες για διπλό αν κατέβαιναν ως είχαν. Εύχομαι να έχει και συνέχεια, αφού ο coach είπε θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για το ποιος θα είναι ο starter στο επόμενο ματς. 41.gif

Οι Bengals έστω και οριακά έφυγαν με διπλό απ' το Denver αφήνοντας τους Broncos τελευταίους στην AFC West με ρεκόρ 3-7 και φοβάμαι χωρίς ρεαλιστικές ελπίδες να σώσουν τη σεζόν τους.

Kλείνω randomly με το καλύτερο goal ως τώρα στο NHL μπας και αναγκάσω τους NFL posters να επαναφέρουν την κουβέντα στο σωστό δρόμο:
Manimal
Οι Hawks παίζει να είναι η πιο κ@υλι@ρικη ομάδα της λίγκας -τουλάχιστον έτσι τους βλέπω- και ο Wilson ο πιο fun to watch QB. Δεν υπάρχει game τους που να μην έχει αδρεναλίνη. Κάπως έτσι και χθες κόντρα στους τσοκεράδες της Ατλάντας παραλίγο να κάνουν επική ανατροπή αλλά η προσπάθεια για το FG της παράτασης έπεφτε λίγο μακρυά.

Σε άλλα νέα του ΚΔ ωραίοι οι Στίλερς, Σεντς, Βίκινγκς και Ιγκλς αλλά οι πρωταθλητές πιστεύω βρίσκονται σε φάση που ρολάρουν καλύτερα από όλους.
aegeansheed
O Wilson είναι -στην απουσία του Rodgers- ο #1 QB σε όρους ξεσηκώματος για πολλούς. Για αρκετούς είναι ο top-skilled συνολικά. Η αλήθεια είναι ότι αναγκάζεται να προσφέρει πολλές στιγμές που απαιτείται να δείξει τις ικανότητές του, γιατί είναι έτσι... στημένο το Seattle, δε μπορεί να υποστηρίξει ασφάλεια στο pocket λόγω της κακής o-line του, δεν έχει κάτι τρομερό στο pass-catching, έχουν δοκιμάσει να κάνουν WR τον Lockett-δεν βγαίνει, ο Procise είναι τρεις-στη-μία έξω και όλο αυτό κάνει προβλέψιμη την επίθεση (φάνηκε στο int του Trufant πχ). Ο λόγος που χρησιμοποιεί τα πόδια του είναι κυρίως αυτός. Κανένας QB του skill του δε θέλει να τρέχει τόσο πολύ, αλλά και πάλι είναι πολυ safe στα scramble του, απλώς η μεγάλη ταχύτητά του το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο ρισκαδόρικο.
QUOTE(Manimal @ Nov 21 2017, 20:32 ) *
Οι Hawks παίζει να είναι η πιο κ@υλι@ρικη ομάδα της λίγκας -τουλάχιστον έτσι τους βλέπω- και ο Wilson ο πιο fun to watch QB. Δεν υπάρχει game τους που να μην έχει αδρεναλίνη. Κάπως έτσι και χθες κόντρα στους τσοκεράδες της Ατλάντας παραλίγο να κάνουν επική ανατροπή αλλά η προσπάθεια για το FG της παράτασης έπεφτε λίγο μακρυά.
Στα του match, χτύπησε ακόμα ένα RB που ο Caroll είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει ως το featured back (έμεινε σκόπιμα εκτός ο Rawls) και η άμυνα της Atlanta βγήκε πολύ επιθετικά. Το ματς θα μπορούσε να είχε πάει παράταση, ο Walsh δεν είναι ακριβώς αυτό που λες bet για τα 50+, έχει ένα... γενικότερο θέμα από τις 30 και πίσω, αλλά τί να πούμε για τον Caroll, αν το έπαιζε safe στην δεύτερη περίοδο και έβαζαν το FG αντί να κάνουν ένα trick play (πράγμα που θα έκαναν οι 28/30 προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο Del Rio και ο Payton, με το score εκεί που ήταν...) στο οποίο μάλιστα (εκ των πραγμάτων) δεν ήταν μέσα ο Wilson... Περίμενε από τον Ryan καλό decision making στην... πάσα. Οκ... Πίστευα ότι το χειρότερο trick play ever ήταν η έμπευση του Αλέφαντου Pagano, αλλά όσο είναι head ο Caroll, δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα σίγουρα απ' ότι φαίνεται. Κακή ήττα για τους Seahawks έτσι όπως ήρθε και τους βάζει σε σοβαρές περιπέτειες, ενώ είναι ήδη μία νίκη πίσω από τους Rams και το πρόγραμμά τους ένα επίπεδο πιο δύσκολο από αυτό των Rams. Η ανησυχία ότι θα δούμε playoffs χωρίς Seahawks είναι πιο έντονη από ποτέ.


QUOTE(Manimal @ Nov 21 2017, 20:32 ) *
Σε άλλα νέα του ΚΔ ωραίοι οι Στίλερς, Σεντς, Βίκινγκς και Ιγκλς αλλά οι πρωταθλητές πιστεύω βρίσκονται σε φάση που ρολάρουν καλύτερα από όλους.

Οι Patriots έχουν χάσει σημαντικές μονάδες στο linebacking, αλλά διατηρούν δύο πολύ καλούς corners (Gilmore και Butler) και την τύχη να ήταν σε καλή κατάσταση κόντρα στους Raiders. Το θέμα τους ήταν ότι ο Butler είχε δηλώσει την επιθυμία του να φύγει από το καλοκαίρι ήθελε να έρθει στους Saints το παλικάρι μας, με το που ήρθε ο Gillmore, λόγω της απώλειας του ρόλου του (χρίστηκε ως #1 CB φέτος), ειδικά μετά την αντικειμενικά πολύ καλή χρονιά που είχε και το πολυδιαφημισμένο play που έκανε στο super bowl με τους Falcons. Προχτές ήταν πολύ καλοί και οι δύο, ιδίως ο Butler που έδειχνε αδιάφορος φέτος, χωρίς κίνητρο και κάτω από τα στάνταρ του (ήταν 27ος χειρότερος CB σε fantasy points vs per route coverage). Ο Gilmore (coverage πάνω στον Crabtree) είχε 5 σόλο tackles και 1 pass defended και ο Butler αντίστοιχα 2 και 1. Αυτός που εντυπωσίασε ομως ήταν ο βετεράνος DB Chung που είχε 8 σόλο και 1 assisted, μακράν στο καλύτερό του ματς φέτος.
Γενικά για τους Patriots δεν είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο potential αμυντικά, αλλά έχουν δύο skilled παίκτες σε θέση-κλειδί (corner), που αν βρεθούν στη μέρα τους -όπως προχτές- θα κάνουν σημαντικά plays στην άμυνα. Έτσι κι αλλιώς πάντως το δίδυμο Crabtree-Cooper είναι ή του ύψους ή του βάθους, οπότε αυτό το τριαράκι των Raiders δεν τρομάζει και τόσο-σε σχέση με τις αμυντικές δυνατότητες της NE. Οι Raiders αυτή τη στιγμή αμφιβάλω σοβαρά όχι αν θα κέρδιζαν τους Jets, αλλά αν οι στοιχηματικές θα τους έδιναν φαβορί για τη νίκη και μονο. Αυτά για την άποψη περί άμυνας Patriots, που δεν είμαι fan, φέτος.
Manimal
QUOTE (aegeansheed @ Nov 21 2017, 23:49 ) *
O Wilson είναι -στην απουσία του Rodgers- ο #1 QB σε όρους ξεσηκώματος για πολλούς.


Ήθελα καιρό να την κάνω αυτή την ερώτηση, μου δίνεται η ευκαιρία με αυτό. Τι είναι αυτό (αυτά?) που λείπει από τον Μπράντυ ώστε ακόμη και σε αυτή την ηλικία να μην θεωρείται ο καλύτερος? Από αυτά που βλέπω και χωρίς να είμαι ακόμα σε θέση να καταλαβαίνω τους αριθμούς, βλέπω έναν QB που ότι ρίχνει πιάνεται. Τουλάχιστον το court vision που έχει είναι ασύλληπτο, ή τουλάχιστον έτσι δείχνει, χωρίς βέβαια να γνωρίζω πόσο βοηθάει η συνολική ικανότητα του supporting -σε σύγκριση με αυτό που έχουν άλλοι QBs- ή η ρουτίνα να βρίσκεται τόσα χρόνια σε μία ομάδα όσον αφορά τα plays που τρέχουν.
SG3ptshooter
QUOTE(Manimal @ Nov 22 2017, 12:00 ) *
Ήθελα καιρό να την κάνω αυτή την ερώτηση, μου δίνεται η ευκαιρία με αυτό. Τι είναι αυτό (αυτά?) που λείπει από τον Μπράντυ ώστε ακόμη και σε αυτή την ηλικία να μην θεωρείται ο καλύτερος? Από αυτά που βλέπω και χωρίς να είμαι ακόμα σε θέση να καταλαβαίνω τους αριθμούς, βλέπω έναν QB που ότι ρίχνει πιάνεται. Τουλάχιστον το court vision που έχει είναι ασύλληπτο, ή τουλάχιστον έτσι δείχνει, χωρίς βέβαια να γνωρίζω πόσο βοηθάει η συνολική ικανότητα του supporting -σε σύγκριση με αυτό που έχουν άλλοι QBs- ή η ρουτίνα να βρίσκεται τόσα χρόνια σε μία ομάδα όσον αφορά τα plays που τρέχουν.

Τίποτα δε λείπει απ' το Brady, είναι ένας απ' τους σταθερά κορυφαίους QBs της λίγκας 15 χρόνια τώρα, προφανώς ισχύει αυτό και για φέτος, κι αυτή η απίθανη "μακροζωία" και συνεχής επιτυχία τον ανεβάζει και στην κουβέντα για έναν απ' τους καλύτερους πασαδόρους ever. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως υπάρχουν 4 active παίκτες που έχουν δείξει συστηματικά πως ανήκουν στο κορυφαίο επίπεδο για all-time consideration, άλλοι το κάνουν για κάποια σεζόν και μετά εξαφανίζονται, άλλοι παλεύουν με τους τραυματισμούς, ο Brady.. LeBronίζει όσο ελάχιστοι ever. Το να χάσει το MVP απ' το δευτεροετή Wentz που προφανώς δεν μπορεί να μπει ακόμα στην ίδια πρόταση δε λέει και πολλά μακροσκοπικά.

Παίζει ρόλο το σύστημα, τη χρονιά που έμεινε εκτός οι Patriots έκαναν 11-5 με QB που δεν κατάφερε να φανεί καν αξιοπρεπής βασικός όταν πήρε την ευκαιρία του ως QB1 αλλού. Παίζει ρόλο το πόσο polarizing φάση είναι οι Patriots, γενικά. Παίζει ρόλο ότι θα πάνε βετεράνοι στο τζάμπα μπας και βάλουν δαχτυλίδι ναι, πολύ λίγοι βρέθηκαν σε έναν τόσο well run organization παρότι προφανώς ο Brady εξίσου και αντίστοιχα τους ανεβάζει επίπεδο όσο σχεδόν κανείς. Οπότε για την αξία του ίδιου του Brady είναι γραφικό να έχει κανείς αμφιβολίες, για ό,τι holding και screens να γκρινιάξω, ανοίγοντας κουβέντες για τον αντίστοιχο "κώλο του Batiste". Δε νιώθω καν hater του ίδιου ατομικά, παρότι είναι αντιπαθής σαν τύπος και Trumpster, επίσης τυγχάνει και Wolverine που θα έπρεπε να με βοηθάει περισσότερο.

Ναι θεωρώ πως δεν είναι σώνει και καλά Ο Ο Ο καλύτερος right now, δεν πιστεύω γενικά και με ενοχλεί πάντα η νοοτροπία "ο πρώτος είναι τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα" που υποδαυλίζεται στο max απ' το ότι έχει πολλαπλά SuperBowl wins, εκτός αν πρέπει να κερδίσει τους Giants. Και ο καταπληκτικός Brees έχει SuperBowl και έχει αναγκαστεί να κατέβει με άμυνες χαρτόκουτα για πολλές σεζόν ενώ έτρεχε αντίστοιχα κορυφαίες επιθέσεις -σύντομα θα περάσει τον Peyton στις περισσότερες γιάρδες ever- και ο ηρωικός Wilson έχει ήδη SuperBowl, πολύ νωρίς και παρότι τον κρεμάνε στην offensive line και φέτος νταξ όλα τους πάνε στραβά γενικά ε και ο πιο cool πεθαίνεις Rodgers έχει SuperBowl παρότι πια το front office βρίσκεται σε τέλμα φοβάμαι, η ομάδα χωρίς αυτόν atm δεν μπορεί να μοιάσει καν ικανή για 6-10.. Και κανείς απ' όλους αυτούς δε θα βγει MVP για φέτος, γιατί το NFL έχει μόνο 16 παιχνίδια κανονική περίοδο, έτσι κάπως προκύπτουν "υποψηφιότητες" όπως η προπέρσινη του Palmer ή η μέχρι πρότινος φετινή του Alex του Smith. 69.gif Αυτό ΔΕ μειώνει στο ελάχιστο την αξία του Brady μακροσκοπικά γιατί η ανακήρυξή του σε κορυφαίο για φέτος εμπεριέχει ας πούμε πολύ μεγαλύτερη σχετικότητα απ' το αντίστοιχο βραβείο μετά από 82 παιχνίδια NBΑ και μεγαλύτερη ευελιξία επιλογών χωρίς περιορισμό στις θέσεις που πολύ πιο πιθανώς θα δώσουν "νικητή".

Γιατί δε γράφουμε πολλά για το Brady; Γιατί καταντάει βαρετό και δεδομένο ότι θα κάνουν 12 νίκες το χρόνο, γιατί δεν είναι εξίσου exciting στο μάτι με τους πιο mobile που προφανώς λατρεύει μέχρι θανάτου ο Sheed 19.gif και γιατί είναι τόσο προβλέψιμα η "team to beat" που έμασε 5+ ακόμα καλούς παίκτες στην offseason και μιλούσαν μερικοί για αήττητη σεζόν που ναυάγησε στην πρεμιέρα, οπότε αντιστοιχούν λίγο, παρότι με ενοχλεί που το συγκρίνω, με το πως το τελευταίο ΝΒΑ thread μας που έλαβε απάντηση ήταν αυτό των Warriors.
SG3ptshooter
Πολύ κουρασμένος χτες ο Sheed, ξέχασε την -καθόλου ευγενική- προτροπή μου να αναγγείλει τα παιχνίδια της ειδικής, εορταστικής για το America μέρας. Ούτε για Βραδύ θέλει να μας πει, τον προκαλώ να κατεβάσουμε ξεχωριστά QB tiers, ποιος είναι καλός και ποιος είναι για πέταμα once and for all.. shot.gif

19.30 Eλλάδος, οι Detroit Lions, το franchise που καθιέρωσε τα παιχνίδια που λαμβάνουν χώρα τη μέρα των Ευχαριστιών και γι' αυτό πάντα είναι μέρος του προγράμματος της έκτακτης Πέμπτης, υποδέχονται τους Vikes του 8-2 σε ένα πολύ δύσκολο ματς, σπουδαίο και για τις δύο μιας και μάλλον είναι οι μόνες που μάχονται για κορυφή του division τους, ίσως και την πρόκριση γενικότερα.

Στις 23.30 οι Φορτιστάδες, oι περίπου LA ( rolleyes.gif ) Chargers συνεχίζουν να έχουν ένα σερί τύχης στα ματσαρίσματά τους καθώς επισκέπτονται το χτυπημένο Dallas, go Cowboys! Να και κάτι που δεν περίμενα πως θα πω φέτος.

Και στις 03.30 για τους ξενύχτηδες το δεύτερο divisional της ημέρας, οι Giants πάνε στους Redskins, η Washington είναι καλύτερη απ' ότι δείχνει το ρεκόρ της αλλά φταίει για τις αναποδιές της, οι Giants δεν κυνηγάνε πολύ περισσότερα απ' το να απομακρυνθούν απ' την κορυφή στο draft στη μάχη που δίνει ο HC να μη χάσει τη δουλειά του. Αλλά λέμε τώρα έχουν την τιμή των όπλων να προστατεύσουν στην εσωτερική μονομαχία της NFC East.
aegeansheed
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολη αυτή η κουβέντα για τον top QB, προσπαθώ να αποφεύγω γενικά τέτοιου τύπου "top" συγκρίσεις διαχρονικά, επειδή κατ' εμέ τα κριτήρια -πρώτον, δε σταματάνε ποτέ (μπορώ να βγάλω ένα δικό μου ratio/ stat ή να χρησιμοποιήσω ένα άλλο που δεν είναι ευρέως γνωστό και να υποστηρίξω ένα επιχείρημα) και κατά δεύτερον υπάρχει υψηλός βαθμός υποκειμενικότητας, χωρίς να έχουμε αναφέρει καν εδώ την επίδραση του χρόνου, ως προς την διαφορετικότητα του παιχνιδιού και της γενικότερης αντίληψης του κόσμου (το cultural στοιχείο), που επίσης θα διαφοροποιούσε τα κριτήρια και τις προτιμήσεις -τότε και τώρα. Για τον Brady δεν έχουμε να πούμε πάρα πολλά, η καριέρα του και τα νούμερά του τον τοποθετούν αν όχι στο top5 σίγουρα στο top10 των κορυφαίων QB όλων των εποχών και σίγουρα στο top 10 των πιο skilled (ανοίγει τον ασκό του αιόλου smile.gif ).

To NFL Thanksgiving είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Shooter, καθώς οι Lions -όπως μου είχε πει κάποτε πριν αρχίσω να παρακολουθώ- ήταν αυτοί που το ξεκίνησαν και συνεχίζουν κάθε τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου να τηρούν αυτήν την παράδοση. Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχουν και ειδικά Standings, στα οποία παρατηρώ ότι ορισμένες ομάδες έχουν παίξει πάρα πολλά παιχνίδια, φαντάζομαι κάποτε θα έπαιζαν αντίπαλοι μονο οι Cowboys και οι Lions, δεν εξηγείται αλλιώς...
https://en.wikipedia.org/wiki/NFL_on_Thanks...g_Day_standings

Μια γρήγορη ματιά στα αγωνιστικά για να μπούμε και στο κλίμα.

Vikings@Lions: Θυμάμαι πέρσι το ίδιο παιχνίδι, κάπου εδώ, με τις πορείες των ομάδων σε μεγάλη αντιστοιχία αναλογικά με τις φετινές τους. Οι Lions είχαν κάνει ανατροπάρα και έκλεψαν το παιχνίδι σε ένα από τα comebacks της θρυλικής χρονιάς του Matt Stafford ugly8.gif, δεν το περίμεναν πολλοί, οι Vikings όμως είχαν αρχίσει να παραδίδουν πνεύμα, ενώ είχαν ξεκινήσει τρελαμένοι (η secondary τους κυρίως). Σήμερα οι Vikes έρχονται ως το φαβορί βάσει κατάστασης, προέρχονται από σπουδαίες νίκες (@WAS, vsLAR) και με σερί 6 συνεχόμενων, αλλά η τελευταία ήττα τους είναι από... τους Lions στην 4η αγωνιστική σε ένα τσιμεντένιο 14-7. Αρκετά διαφορετικές οι δύο ομάδες, καθώς στο πρώτο ήταν το ματς που είχε χτυπήσει ο Dalvin Cook για τους Vikes και το turning point να δούμε μια προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του passing game τους. Κάπου στο μεσοδιάστημα (και με την απουσία του Diggs για 2-3 ματς) μας προέκυψε ο Thielen ως ένα επιπλέον όπλο για τον Keenum, που συνεχίζει είναι θετικός και ο νο1 QB στη Sota. Δεν υπάρχουν νέες σημαντικές απουσίες για τις δύο ομάδες, o Ανσά θα παίξει για το Detroit. Δύσκολη η πρόβλεψη για νίκη, είναι ένα φανταστικό 50:50.
Πρόβλεψη: Vikings 26 - Lions 24
TD bet: Diggs (Vikes)

Chargers@Cowboys: Τα έχουμε πει και οι δύο στα προηγούμενα reviews μας για τους Cowboys και την "ατυχία" τους, πλέον θα έχουν λογικά και τον Smith δίπλα στον Frederick. Οι Chargers έφαγαν πολλές γιάρδες στο τρέξιμο από τον McCoy στο προηγούμενο και ο Morris από τους boyz είναι σε καλή κατάσταση, θα περίμενα να κάνει 100ρι παιχνίδι. Γενικά δε μπορώ να πειστώ ότι οι Chargers έγιναν κάτι καλύτερο επειδή έκαναν τρεις νίκες απέναντι σε ομάδες οι οποίες και οι τρεις (Broncos, Raiders, Bills) βρέθηκαν για τον μεταξύ τους αγώνα στη χειρότερη στιγμή τους μέσα στη χρονιά. Ήταν τυχεροί. Δε θα είναι τόσο τυχεροί όμως σήμερα, ο Dak δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί ξανά σε κατάσταση να πετάξει 3 ints αλλά ο Hayward παραμένει από τους πιο επικίνδυνους cornerbacks και γενικά οι Chargers βγάζουν big plays από την άμυνα στην καλή τους μέρα. Πιστεύω λοιπόν ότι κυρίως θα δούμε run-heavy παιχνίδι από το Dallas. Μπορεί να πάρει το ματς το Bolt? μπορεί αν τους πάει καλά το passing game, στο οποίο είναι πολύ τρωτό στις γωνίες το Dallas. Αν ο Rivers είναι στις καλές του...
Πρόβλεψη: Cowboys 25 - Chargers 21 (για κάποιον λόγο πιστεύω Dallas σε αυτό, η διαφορά πιστεύω ότι θα είναι στο FG είτε υπέρ του ενός, είτε του άλλου)
TD bet: Prescott (rushing TD, Cowboys)

Giants@Redskins: Οι Redskins επέστρεψαν ως επίθεση? Μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Saints, μετά το τιτάνιο comeback τους, αλλά είναι εδώ. Μετά το ματς με τους Seahawks (τελευταία νίκη τους) είδαμε την επίθεσή τους να γράφει 410 και 470 γιάρδες στα δύο τελευταία και την αίσθηση ότι πλέον μπορεί να πάει να τα χτυπήσει όλα. Για άλλη μια φορά η τριπλέτα της επίθεσης θα είναι η Crowder-Doctson-Davis, μιας και ο Thompson δυστυχώς έχασε τη χρονιά (θα βλέπαμε μια σπάνια χρονιά σε συνδυασμό rushing+receiving yards από έναν παίκτη αν συνέχιζε όπως είχε ξεκινήσει) και το σώμα του Reed για ένα ακόμα παιχνίδι δε μπορεί να βοηθήσει... Οι Giants θα έχουν πίσω τον καλύτερο receiver τους αυτή τη στιγμή, τον Sheppard, αλλά είναι απιθανο να κάνουν δεύτερη συνεχόμενη τόσο μεγάλη νίκη.
Πρόβλεψη: Redskins 30 - Giants 18
TD bet: Doctson (Redskins)
aegeansheed
WEEK 12


TNF
Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στα τρία παιχνίδια της Πέμπτης, η εξέλιξή τους είχε ένα ενδαφέρον και μας έδωσαν μερικά χρήσιμα συμπεράσματα όπως ότι οι Vikings έχουν καλή ομάδα φέτος (βλ. Vikings@Lions). Ομολογώ ότι από τη στιγμή που υπάρχει ένα solid offensive game, απόρροια κυρίωις της καλής επικοινωνίας Keenum - receivers, δεν κατανοώ οποιοδήποτε buzz ή συζήτηση γύρω από την ιδέα που μπορεί να αιωρείται ότι ο Keenum δεν είναι ικανός να οδηγήσει αυτό το group. Η είδηση ήταν ότι επίσημα δεν έχει χριστεί ως ο βασικός QB ως το τέλος της χρονιάς. Δε σημαίνει ότι είναι μια απόφαση που επηρεάζει σημαντικά τους Vikes, περισσότερο φαντάζομαι έγινε με σκοπό να μην επαναπαυθεί ο Case και δεν νομίζω ότι θα ρισκάρουν να ρίξουν μέσα τον Teddy, εκτός αν στις προπονήσεις πια κάνει... παπάδες. Μια αλλαγή QB εδώ θα ήταν μια κίνηση άνευ λόγου και με τεράστιο ρίσκο.
Ό,τι ελπίδα υπήρχε για τους Cowboys φέτος χάθηκε με τον Zeke. Είναι οριστικό. O Rivers με ένα κλασσικό high volume passing παιχνίδι του, αλλά χωρίς κανένα πούλημα, διέλυσε ο,τιδήποτε είναι αυτό που βρίσκεται στις πίσω γραμμές του Dallas, γιατί άμυνα δεν βρίσκεται. Αν θέλει κάποιος να δει τι σημαίνει κακό coverage, ασυνενοησία, κακή επικοινωνία και γενικότερα άθλια secondary, ας μει δει clips από Browns ή Titans, ας δει τα highlights αυτού του αγώνα, στον οποίο οι receivers των Chargers έκαναν πάρτυ. Η άμυνα του Dallas αυτή τη στιγμή είναι η χειρότερη από όλες τις ομάδες απέναντι στην πάσα.
Στο άλλο παιχνίδι οι Skins ζορίστηκαν ακόμα περισσότερο από αυτό που δείχνει το 20-10 υπέρ τους, αφού οι Giants έκαναν αρκετά plays. Ο Cousins πήγε με go-to-guy τον Crowder κι εκείνος τον στήριξε για το καλύτερό του φετινό παιχνίδι σε απόδοση και σκορ. Για την ομάδα της Νέας Υόρκης τραυματίστηκε ο Janoris Jenkins, που είχε γυρίσει ένα interception για το μοναδικό σκορ των Giants. Θεωρείται σοβαρή απώλεια, αν και δεν υπάρχουν σημαντικοί στόχοι πλέον.

Early Sunday games:
Bills@Chiefs: Το Μπάφαλο ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον βασικό QB προφανώς για να μη συγκεντρώσει social media buzz όλο αυτό, είναι δεδομένο ότι θα κατεβούν με τον Taylor όμως. Αν το ματς γινόταν πέρυσι θα πίστευα ότι θα βλέπαμε ένα ματς γύρω στους 25 πόντους σύνολο, με πολύ τρέξιμο κι από τις δύο ομάδες. Κατι που είναι σίγουρο ότι θα δούμε και σε αυτό. Οι Chiefs αν κατέβαζαν τον Mahomes για QB θεωρώ ότι θα έπαιρναν το ματς πιο εύκολα από ότι μπορεί να το πάρουν με τον Smith. Οι Bills ό,τι και να έγινε στο ματς με τους Chargers πίσω δεν είναι διαλυμένοι, περιμένουν το run και θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις αγαπημένες συνήθειες του Smith, γι' αυτό ακριβώς πιστεύω ότι θα έχουμε ένα βαρετό παιχνίδι με χαμηλό σκορ.
Πρόβλεψη: Chiefs 20 - Bills 17 (under)
TD bet: Taylor (rushing TD, Bills), Hunt (Chiefs)

Titans@Colts: Είναι ένα ματς που είχα βάλει στο μάτι όταν έψαχνα για QB streamer στο fantasy, για τον Briscett ασφαλώς. Το ματς με τους Titans παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να τους κάνει άνω κάτω, παρά τον concussion status του προπονήθηκε όλη την εβδομάδα και θα παίξει κανονικά. Από την γραμμή κρούσης του Mariota θα απουσιάσει ο Rishard Matthews, που μέχρι τώρα αποδεικνύεται ο αγαπημένος του στόχος φέτος, οπότε θα δούμε περισσότερο Corey Davis και το πολυεργαλείο Delanie Walker. Μέσα στην εβδομάδα το TEN έδωσε πίστη στον Demarco Murray αφήνοντάς του το lead back tag, που είχε ήδη, παρόλο που συνεχίζει να είναι outplayed από τον Henry μετά το τέλος κάθε αγώνα και συνολικά φέτος (υψηλότερο YardPerCarry) Οι Colts δεν έχουν δείξει κάτι τρομερό στην άμυνά τους, το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό για νίκη σε οποιαδήποτε ομάδα αποφύγει τα λάθη.
Πρόβλεψη: Titans 24 - Colts 21
TD bet: Walker (Titans)

Browns@Bengals: Ο Andy Dalton, o περίφημος "Red Rifle", το πάλεψε καλά την προηγούμενη εβδομάδα κι έδωσε ελπίδα στους Bengals, είχε 3 TDs και κανένα λάθος με ένα παιχνίδι οικονομίας και αποτελεσματικότητας απέναντι σε έναν αντίπαλο που κάθε QB σέβεται (Broncos). Το καλύτερο φετινό ματς του το έχει δώσει στον πρώτο αγώνα του με τον αποψινό του αντίπαλο (280 γιάρδες για 4 TDs) και πιστεύω είναι σε θέση να κάνει κάτι αντίστοιχο, για τουλάχιστον δύο scores. Οι Browns μας ξάφνιασαν λίγο με δύο τρομερά "καθυστερημένες" και αχρείαστες τύπου-ανακοινώσεις για πράγματα που είτε τα βλέπαμε και τα αντιλαμβανόμασταν, είτε το αναγνωρίζαμε: η μία ότι o Deshone Kiser θα είναι ο βασικός QB μέχρι το τέλος της χρονιάς [έχει κάνει πολλά ματς που θα έπρεπε να παγκωθεί για το επόμενο της σαιζόν, και άλλα στα οποία είχε παγκωθεί, αλλά δε θα είχε νόημα η χρονιά για τους Browns από τη στιγμή που ήδη έχουν αποφασίσει να στηρίξουν και για την επόμενη χρονιά με ελπίδα το καλοκαίρι να δουλεψει και μέσα από τα παιχνίδια να πάρει εμπειρία. Οι αντιδράσεις του και το game-readiness είναι τα κυριότερα αρνητικά του Kiser, το παιδί έχει και πόδια και χέρι-τον θυμάμαι στο combine από τους 4-5 (βάζω και Kayaa) QBs που μου άρεσαν, αλλά χρειάζεται αγώνες, θα παίξει.] Η άλλη ότι πρέπει ο Δούκας του Τζόνσον (Duke Johnson) να παίζει περισσότερο. Φυσικά και πρέπει να παίζει περισσότερο, επειδή είναι ίσως το καλύτερο pass catching back στη Λίγκα. Και οι αόμματοι είδαν.
Πρόβλεψη: Bengals 27 - Browns 17
TD bet: A.J. Green, Kroft (Bengals)

Buccaneers@Falcons: Ο Jameis θα λείψει και για τις δύο επόμενες εβδομάδες, οπότε για τους Bucs υπάρχει η αβεβαιότητα για boom or bust με τον σεβάσμιο Fitzpatrick να κινεί τα νήματα της επίθεσης και ακόμα περιμένουμε το μεγάλο παιχνίδι του Mike Evans (δεν έχει περάσει σε κανένα τις 100 και σε κανένα δεν έχει κάνει διπλό TD). Οι Falcons μάλλον είναι σε καλή κατάσταση και χρειάζονται αυτή την νίκη για το επόμενο δύσκολο ματς με τους Vikes. Απών θα είναι ο Freeman, ο οποίος ίσως κάνει nursing (2ο σερί έξω), είδαμε περισσότερο Hardy στο προηγούμενο, αλλά γενικεύσεις από συμπεράσματα απέναντι στην άμυνα των Cowboys καλύτερα να μη βγαίνουν. Επίσης οι πιστοί οπαδοί του Χούλιο και σταθερά πιστοί fantasy owners του περιμένουμε και από αυτόν το μεγάλο παιχνίδι. Αυτό είναι το ιδανικό matchup.
Πρόβλεψη: Falcons 30 - Bucs 21
TD bet: Julio Jones (Falcons)

Dolphins@Patriots: Το Miami έχει μια πολύ μέτρια ομάδα συνολικά, ειδικά με αυτήν την άμυνα είναι αδύνατο να συλλάβω σκέψη νίκης εναντίον των Patriots. Θα αγωνιστούν με τον Moore βασικό και το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι αν θα επαναλάβει να σημαδεύει τον Kenny Stills, ο οποίος έχει top games μαζί του. Το παιχνίδι υπάρχει καθαρά για φαντασιακούς και στοιχηματικούς λόγους και για να πουληθεί κανένα hot dog στο Ζιλέτ.
Πρόβλεψη: Patriots 36 - Dolphins 23 (+10 πόντοι διαφορά)
TD bet: Dion Lewis (Patriots), Stills (Dolphins)

Bears@Eagles: Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει ένα σχετικά αδιάφορο ματς για εμάς. Θέλει την νίκη, έχει το υλικό για να την πάρει, όποιος πάει γήπεδο θα περάσει καλά και η ζωή θα συνεχιστεί για το επόμενο πιο ενδιαφέρον ματς των Eagles. Χωρίς απουσίες και με τον Jake Elliot να επιστρέφει, στα Nέα των Kickers της Εβδομάδας.
Πρόβλεψη: Eagles 33 - Bears 15 (+10 πόντοι διαφορά)
TD bet: Jeffery (Eagles)

Panthers@Jets: Οι Panthers θα έχουν πίσω τον Olsen μετά από αρκετές αγωνιστικές, έχει προπονηθεί όλη την εβδομάδα και φαίνεται έτοιμος. Είναι μεγάλο upgrade για την επίθεση του Cam και το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το ματς αυτό, μιας και φαίνεται να ρολάρει αρκετά καλύτερα μετά την ανταλλαγή του Benjamin. Πλέον κάθε ματς πρέπει να είναι νίκη, καθώς οι Saints καβαλάνε σε μια κούρσα που δεν επιδέχεται βαθμολογικών απωλειών για καμία από τις ανταγωνίστριες της NFC South. Δύσκολο ματς για τους Jets, αν και προέρχονται από την bye εβδομάδα τους.
Πρόβλεψη: Panthers 30 - Jets 17
TD bet: McCaffrey (Panthers)

Late Sunday games:
Seahawks@49ers: Κακό ματς για τους Seahawks, σε κακό timing βασικά, δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, αλλά είναι banged-up και έχουν ήδη σημαντικές απουσίες (είναι Q και ο CB Lane), θα κατεβούν με δίδυμο Rawls και McKissic λογικά στο έδαφος, εκτός από τον Wilson. Φοβάμαι αυτό το παιχνίδι, από την άποψη ότι οι Seahawks είναι ομάδα playoffs και εκεί θέλουμε να την βλέπουμε. Οι 49ers φαίνεται ότι υπολογίζουν τον Garoppolo από φέτος για κάποια στιγμή, ακούστηκε σήμερα ότι θα τον tagάρουν ως franchise του χρόνου, οπότε είναι safe να τον δοκιμάσουν ήδη, γιατί όχι και από σήμερα αν υπάρξει αφορμή.
Πρόβλεψη: Seahawks 23 - 49ers 18 (under)
TD bet: Hyde (49ers)

Saints@Rams: Στo πιο ενδιαφέρον, δυνατό και θεαματικό ματς παίζουν οι δύο από τις αντικειμενικά καλύτερες επιθέσεις φέτος. Οι Rams έφαγαν πολύ ξύλο από τους Vikings και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την απουσία το Woods, που ήταν ο αγαπημένος στόχος του Goff στα τελευταία ματς. Ο Lattimore θα λείψει μάλλον μήνα και βάλε, απ' ότι φαίνεται, κάτι που είναι σαφές upgrade για τον Watkins και ο λόγος που πιστεύω ότι θα έχει την ευκαιρία για boom βραδιά απόψε. Οι Saints έχασαν τον Okafor που ήταν πολύ χρήσιμος στην άμυνα, ο Cam Jordan θα βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα.
Πρόβλεψη: Saints 33 - Rams 30 (over)
TD bet: Ingram/Kamara (Saints)

Jaguars@Cardinals: Οι Jags τελικώς δε θα στερηθούν τις ικανότητες του Ramsey για το αποψινό, αν και δε θα βρίσκεται πάνω στη μεγαλύτερη απειλή από τους Cards (βλ. Fitzgerald). Δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς μπορεί να πάει το ματς, γενικά δεν πιστεύω την ομάδα της Arizona φέτος, από την άλλη υπάρχει ο Bortles που είναι κίνδυνος-θάνατος. Δύσκολο ματς για το μονοδιάστατο running game των Cards. Ο Fournette ζει;
Πρόβλεψη: Jaguars 21 - Cardinals 17 (under)
TD bet: κανένας

Broncos@Raiders: To παιχνίδι προσφέρεται για ανάσταση. Μιλάμε για τις δύο από τις ομάδες που έχουν κερδίσει οι Chargers, αυτό τα λέει όλα νομίζω... Για τους Broncos το όνειρο με τον Brock εραστή τελείωσε νωρίς, θα ξεκινήσει ο Πάξτων Λυντς. Κακό για τον Demariyus πάνω που είχε κάνει ένα ωραίο σεράκι με συνεχόμενα TDs. Στο running game με την ευρεία ένοια προστέθηκε πλέον και επίσημα ο Booker, κάτι που φοβίζει όποιον συμπαθεί τον C.J. Anderson, μιας και στο Denver τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται η στροφή στην ρεζέρβα του Anderson χρονικά σε αυτό το σημείο της σαιζόν πάνω-κατω (τι κι αν έφυγε ο Κούμπιακ). Για τους Raiders μια από τα ίδια, η χρονιά είναι μια μεγάλη ασυνέπεια στο ο,τιδήποτε θετικό και είναι κρίμα να βρίσκεται ο Marshawn σε τόσο καλή φυσική κατάσταση και να μην είναι όπλο σε κάποια ομάδα playoffs. Με χαλάει. Αυτό.
Πρόβλεψη: Raiders 25 - Broncos 21 (στα όρια του under)
TD bet: Cook (Raiders)

Packers@Steelers: Αδιάφορο ως προς το αποτέλεσμα. Οι Steelers θα κερδίσουν όπως και να έχει. Δύσκολο ματς για τον Handley που αναμένεται να χτυπηθεί πολύ.
Πρόβλεψη: Steelers 31 - Packers 12 (+10 πόντοι διαφορά)
TD bet: Brown (Steelers)

Monday Game:
Texans@Ravens: Έχω χάσει κάθε ενδιαφέρον μου για τους Texans πέραν του Hopkins. Οι Ravens θα έχουν νομίζω για πρώτη φορά στη χρονιά υπεροπλία στο επιθετικό τους capacity, αφού έφυγε το snap count για τον Woodhead και είναι όλοι υγιείς. Οι 99 στους 100 θα σου πουν Ravens, ο ένας δε θα βλέπει Football...
Πρόβλεψη: Ravens 27 - Texans 12
TD bet: Wallace (Ravens)
Manimal
Σημερινό αφιέρωμα θα έχει?

Δεν είχα σκοπό τόσο την σύγκριση -αν και αναπόφευκτη,- των QBs όσο να χαρίσω μία αναφορά στον Brady, όπου αυτή την στιγμή (imo) όπως και ολόκληρη η ομάδα ρολάρουν καλύτερα από όλους. Αλλά ΟΚ με κάλυψε ο shooter, από το γεγονός ότι η αναφορά σε αυτούς είναι άσκοπη από την στιγμή που η πορεία τους θεωρείται δεδομένη.
SG3ptshooter
Συμφωνώ σε όλα τα αποτελέσματα εκτός απ' τη νίκη Saints, πλησιάζει η ώρα να χάσουν και κάποιο.

Κράζω Smith αλλά θα ήθελε 3-4 ματς ο MyHomey, είναι κομματάκι αργά στη σεζόν, εκτός αν έπαιρναν απόφαση ότι δεν υπάρχει Alex στην postseason, όπως ο αδερφός Harbaugh τότε που είχε αμολήσει Kaep. Ρίσκο, μεγάλο, όχι επιπέδου Peterman αλλά ο Reid δύσκολο να το έκανε.

Αγαπάμε Duke Johnson. Εύχομαι 0-16 στους Browns μπας κ αποκτήσει παρέα η "μαύρη" σεζόν στην ιστορία των Lions. Όλες μαύρες είναι οκ, εκείνη είναι Void by Armani που θα λεγε κι ο Haverford.

Αν φοβάμαι κάτι πολύ για σήμερα είναι το να υστερήσουν σε βαθμό ήττας οι Titans, οφείλουν να καθαρίσουν σήμερα.

Παρακαλώ τα συμφωνηθέντα references Ελληνικού ποδοσφαίρου να μην αλλάζουν, οι Raiders είναι δίκαια ο μοναδικός ΠΑΟΚ, οι Eagles είναι Μαυραετοί, Δόξα Δράμας.
Manimal

Μου φαίνεται μεγάλο το 17 points των Cardinals. Max υπολογίζω 10-13 points. Και γενικά μία αρκετά άνετη επικράτηση των Jaguars.
Το άλλο υψηλό που βλέπω είναι το 23 points των Dolphins -που βέβαια αν πάει σε blowout όπως όλα δείχνουν έχει κάποια τύχη.

Στο Redskins-Giants, η επικράτηση για τους Skins την θεωρώ εύκολη. Βασικά όσο περνούσε ο χρόνος έβγαινε μια σιγουριά ότι οι Giants πλέον δεν μπορούν να περάσουν ούτε τις 50 γιάρδες. Ο δε Manning είναι μακράν ότι χειρότερο σε QB, από τα παιχνίδια που είδα φέτος. Τελικά κατάφεραν και σκόραραν μετά από interception, που ήταν και ο μοναδικός τρόπος να τρέξουν το γήπεδο και να σκοράρουν. Από την άλλη αρκετά κακός ήταν και ο Cousins που εκτός από το interception χρεώθηκαν και 2 delay games. Τουλάχιστον οι Skins μπορούσαν να περπατήσουν το γήπεδο και να σκοράρουν, έστω και FG και να το πάρουν οριακά.
aegeansheed
QUOTE(Manimal @ Nov 26 2017, 19:13 ) *
Μου φαίνεται μεγάλο το 17 points των Cardinals. Max υπολογίζω 10-13 points. Και γενικά μία αρκετά άνετη επικράτηση των Jaguars.

Ειδικά στο NFL είναι απίθανη οποιαδήποτε μαντεψιά, οπότε το μόνο το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά είναι "ποτέ μην αποκλείσεις κάποιο ενδεχόμενο". Μερικά γεγονότα είναι πιο εύκολα στην πρόβλεψη επειδή τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν πιο σταθεροί παράγοντες που δεν έχουν σημαντική πιθανότητα να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις που έδιναν.
Το ένα παράδειγμα είναι το Patriots-Dolphins. Εκεί ξέρεις ότι έχεις ένα πολύ σταθερό και δυνατό χέρι που δεν κάνει λάθη και οδηγεί μια εξαιρετική ομάδα receivers (η καλύτερη για μένα φέτος) απέναντι την άμυνα των Dolphins, η οποία είναι αποδεδειγμένα χωνί, ειδικά στο run. Lewis και Burkhead έκαναν πάρτυ στο έδαφος, επίσης λόγω των πολλών στόχων και του Brady ήταν σίγουρο ότι θα δούμε πολλαπλά (3-4 υπολόγιζα) TDs από τον αέρα. Οι παραδοχές ήταν σχετικά στάνταρ και η αβεβαιότητα μικρή.
Ακριβώς το αντίθετο ήταν το ματσαπ των Cardinals με τους Jaguars. Οι Jags είχαν χάσει για κάποιο λόγο (προφανώς κάτι έχει συμβεί) το leverage που έδινε ο Fournett, οπότε πλέον έχουν μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν στην αρχή της σαιζόν. Η σταθερά είναι η άμυνά τους, αλλά αυτή πρέπει να συσχετιστεί και πάλι σε συνάρτηση με την offensive line του αντιπάλου, τις συνήθειες στο throwing του QB, την ικανότητά του να τρέχει και το turnover tendency, μερικοί από τους παράγοντες. Προσωπικά ήδη από το προηγούμενο παιχνίδι πίστευα ότι ο Bortles θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω γιατί τον κράζουν ότι οι Jags έχουν καλή άμυνα φέτος, μιλάμε για άμυνα που με μια σταθερή επίθεση σε πηγαίνει super bowl... αλλά δεν φτάνουν στην end zone. Πίστευα ότι θα ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω, με τους Browns το παιχνίδι πήγε στο τσούκου-τσούκου, κυρίως λόγω της γενικότερης ανυπαρξίας του CLE, οπότε το έπαιζαν safe με τα field goals και ό,τι plays μπορούσε να κάνει η άμυνα. Χτες όμως οι Cardinals βγήκαν δυνατά. Ποιό ήταν το νέο στοιχείο στο παιχνίδι τους που δε μπορούσαμε να διαβάσουμε και να υπολογίσουμε εύκολα (ο παράγοντας του απρόβλεπτου): ήταν ο Gabbert και οι συνήθειές του. Αν και είχε δείξει μια τάση προς Fitzgerald και Seals-Jones, τελικά προέκυψε ο τελευταίος να κάνει τη διαφορά στις ευκαιρίες που το δόθηκαν, ενώ επίσης έκανε ένα απίστευτο κοφτό long throw στον Brown με το χέρι του Campbell να αστοχεί για εκατοστά.
Ο αγώνας ήταν από τους καλύτερους φετινούς (οι Jags θέλουν μας να δίνουν πολλούς τέτοιους), ο Bortles έβρισε τις λύσεις με τα πόδια του να απαντάει στα scores των Cards, αλλά τελικά έδωσε ένα κακό pick (αυτός είναι και ο λόγος που οι Jags πρέπει από το καλοκαίρι είτε να draftάρουν QB είτε να πάρουν άλλον) για να λήξει το παιχνίδι σε βάρος της ομάδας του, κι ενώ η άμυνα πάλι είχε δώσει την νίκη. Στην Arizona γιορτάζουν τον Phil Dawson σήμερα, δεν ήταν μόνο εκείνος που με το personal long καριέρας (57 γιάρδες) διαμόρφωσε το τελικό σκορ υπέρ της ομάδας του, ήταν αυτός που σταμάτησε το kick return του Grant λίγο πριν σκοράρει για τους Jags σε μία μυθική ενέργεια για τον Κόσμο των Kickers. Απίθανο ματς...

SG3ptshooter
Στο θέμα σας για Jags, πλέον είναι μια σαφώς κακή επίθεση, που έχει χάσει από τραυματισμό τον καλύτερο receiver της και έναν ακόμα, ο Fournette που ούτως ή άλλως ήταν η μισή υπόθεση δεν πατάει καλά, είχαν τραυματίες και στη γραμμή τους οπότε είναι πολύ μακριά από ένα βέλτιστο για το οποίο, όσο ο επίδοξα παγκωμένος, αν είχε ρεαλιστικά ανταγωνισμό, Bortles είναι αυτός που πασάρει, είναι ήδη αρκετά μεγάλο το margin of error. Το Jacksonville θέλει να τρώει το χρόνο με το running game του και να κρατάει 33-35 λεπτά ιδεατά τη μπάλα, όταν χτες έμεινε στα 25 λεπτά κατοχής, λογικό για το σήμερα των Jags θεωρώ, ανεξάρτητα απ' το πόσο πράγματι πολύ καλή είναι η άμυνά τους, θα έτρωγαν πάνω από 10 πόντους. Επέκτειναν πάντως το σερί τεσσάρων πλέον αγώνων με D/ST score, ενώ και το ματς με τους Chargers πέρα απ' αυτό το σκοράρισμα το πήραν στην παράταση απ' το INT return ως έξω απ' την endzone των Bolts και η άμυνα με τα πολλαπλά ints και defensive TDs είχε πάρει σχεδόν μόνη της το statement-διπλό στο Pittsburgh. Όσο πονάει ο Fournette θα πονάνε, αλλά είναι ομάδα που μπορεί να μείνει στην εξάδα, έχει το πρόγραμμα για minimum 10 νίκες αν υπάρξουν και στην επίθεση. Διαφωνώ με τον ενθουσιασμό του sheed για το χαρακτηρισμό της απίθανης ματσάρας, αν και κάθε καλή παρουσία του Χανιμπατζερίδη είναι ευπρόσδεκτη. Για Patriots τα είπατε tongue.gif η σαπίλα της division αυτά τα ματς τα κάνει διαδικαστικά, 2 κεφαλιές Gronk. Για το int του Kirk έχουν γραφτεί τα απίστευτα τη βδομάδα γιατί αυτή είναι η φάση όταν είσαι μετέωρος, ας πάει στην offseason εκεί που πρέπει να τελειώνουμε και να πάνε οι Skins κι ο πρόεδρός τους στις 3 νίκες να γουστάρουνε.

Ο Julio έδωσε παράσταση απέναντι τους Bucs που έχουν ως defensive coordinator τον πρώην προπονητή Falcons, που στα scoring plays μάλλον υποτίμησε τον παίκτη που του έσωσε κάποιες φορές την καρέκλα με το τι παράνοιες κατεβάζει, αλλά για πόσο να κοιμόταν ο Θεός ακόμα. Οι Titans επιβεβαίωσαν τους φόβους μου ως εικόνα αλλά τα κατάφεραν να κερδίσουν, ηρωικός Delanie, είναι πάντα ανέτοιμοι να παίξουν για εξήντα λεπτά, κάπου δε φταίνε μόνο τα "γεράματα" του DeMarco. Αλλά με τόσο ικανό λαό προπονητής δύσκολο να αλλάξει, θα χρειαζόταν πλήρης κατάρρευση.

Οι Chiefs είχαν δείξει σημάδια αστάθειας μετά το 5-0 αλλά βγαίνοντας απ' το bye συνήθως βλέπει κανείς μια βελτίωση στις καλές ομάδες, ε το KC στα 2 ματς που έχασε έχει εικόνα ομάδας που δε μπορεί να πάρει ούτε μισό μέτρο, τους έκραξα αρκετά και την προηγούμενη φορά, για Mahomes τα είπαμε, δεν πρόκειται ο Reid να το κάνει τόσο αργά, έρχεται το ματς με Jets που παρότι αξιόμαχοι έχουν μία νίκη στα τελευταία έξι, αν δε βλέπονται ούτε εκεί μόνο τότε, λίγο αν τραβήξει η επίθεση που είναι το πιο πιθανό, δεν υπάρχει ξανά αυτή η κουβέντα. Φέτος, του χρόνου αν ξεκινήσουν με Smith το πολύ ένα μήνα πρέπει να κρατήσει, βέβαια θα περισσέψει και Bradford ή Keenum από Sota, ο πρώτος το δόξασε το τσουκουτσουκου πέρυσι, ο κάγκουρας ο ρουκάς ας πάει σε τίποτα ρισκαδόρους. Η απώλεια του Berry έφταιξε νωρίτερα σε ήττες, αλλά εντός με το Buffalo που περίπου μιλιούνται στα αποδυτήρια δεν αρκεί σα δικαιολογία, η επίθεση είναι που ψόφησε. Οι προαναφερθέντες Jets πρέπει να βρουν τον τρόπο να τανκάρουν καλύτερα μπας και αποκτήσει παρέα ο Robby Anderson (!?), πάντα αυτό πρέπει να γράφω αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο γι' αυτούς, οι Panthers έπιασαν κορυφή κι έρχονται Louisiana την Κυριακή να γίνει ο χαμός.

Οι Eagles οι φετινοί σε ομάδες όπως οι Bears κάνουν πλάκα, ο Wentz είναι μαγικός κάτι ώρες, η άμυνα δεν ένιωσε καν Trub και μοιάζουν ασταμάτητοι γενικά. Έρχονται τρία σερί εκτός βέβαια, τα δύο επόμενα σε Seattle και LA πολύ ζόρικα, αν βγουν ζωντανοί κυρίως mentally απ' αυτά παίρνουν τα τρία τελευταία και το πρώτο seed της NFC. Οι Seahawks έκαναν το καθήκον τους στη Bay Area, γεγονός του ματς μάλλον ήταν η πάσα του Γαρόπουλα που θα χρεωθεί κάμποσα εκατομμύρια παραπάνω στο επόμενό του συμβόλαιο biggrin.gif Το χει; Έτσι νομίζω.

Οι Raiders κατάφεραν το πρώτο τους interception και κέρδισαν τον περιοδεύοντα θίασο απ' το Colorado, που κατέληξε με βασικό το.. Siemian. Και μόνο που τους γλέντησε στην τέταρτη και "γύρισε" το παιχνίδι, καταλαβαίνεις πόσο είναι στην κορυφή των fails της season η πορεία των Raiders. sad.gif Ο άνθρωπος που έχτισε την άμυνα των Broncos, η γρια αλεπού που λένε, ο Wade o Phillips, ο γηραιότερος head_coach/coordinator της λίγκας που έχει προϊστάμενο του το.. McVay, έσβησε τον Ingram κι άφησε τους Saints να παλεύουν με το risk management mode τους, που δεν είναι πάντα το φόρτε τους, αρνούνται να λύσουν Breezus νωρίτερα. Ο Kamara το παιδί πήγε να το πάρει ψιλομόνος του, μπορεί άλλωστε οπότε γιατί όχι, αλλά η απουσία του εξαιρετικού Lattimore, του έτερου βασικού CB Crawley και η.. επιστροφή του Vaccaro που ήταν κακός -και που γενικά δεν είναι όσο top αρέσκεται να πιστεύει η whodat nation, απλά μπείτε στο PFF να δείτε τις κοκκινίλες, διακριτικά πήγαν και να τον σουτάρουν στη deadline- είναι καταδικαστική για το καλό defensive effort που υπάρχει πια ξανά στην άμυνα. Ο Goffαρος τα κατάφερε και χωρίς Woods, το πρόγραμμά τους είναι περίεργο, πιθανά παίζουν τουλάχιστον 2 νούμερα seeding μέσα στο Seattle.

Στο primetime οι Packers μετά το κουλούρι ήταν απρόσμενα αξιόμαχοι απέναντι στην ανεβασμένη άμυνα Steelers, αλλά το Pittsburgh παρά τη γενική άνεση να μην πείθει συστηματικά έχει το roster να ξεπερνάει τα πάντα επιθετικά, εκτός από κάτι ακραίο όπως τότε vsJAX. Αntonio Brown, LeVeon Bell, τα βλέπεις αυτά και μετά θυμάσαι ότι χαρήκαμε που δεν ήταν τελείως για πέταμα ο Aμπ(ντ)όυλα την Πέμπτη και πέφτεις στην πιατέλα με τα μελομακάρονα.
aegeansheed
Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Smith να κερδίσει ένα παιχνίδι για τους Chiefs; Έχει ήδη 0/2 τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους, που οι προβλέψεις έδιναν +10 πόντους διαφορά για την ομάδα του Kanas City. Υπάρχει περίπτωση ο Reid να ρίξει τον Mahommes στην περίπτωση που στραβώσει το επόμενο παιχνίδι; Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα το κάνει στην περίπτωση που οι Chiefs μείνουν πίσω στο σκορ και η επίθεση στωλάρει κάποια γύρω στην 3η περίοδο. Δεν νομίζω ότι θα έχει νόημα να μην δοκιμάσει κάποιον QB σαν τον rookie, που παρά το ρίσκο, ξέρεις ότι μπορεί να βγάλει big plays, ενώ επίσης έκανες trade-up στο draft για να τον προλάβεις. Οι Chiefs έχουν δει το μέλλον τους στον Mahommes, μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί στα δύσκολα;

Ο Kamara είχε ένα απίστευτο παιχνίδι αναλογικά με τα touches που είχε, τα οποία ήταν μόλις 11 συνολικά σε έδαφος και αέρα. Μετρούσα τα missed tackles σε κάθε του ενέργεια, που η μία ήταν πιο εντυπωσιακή από την άλλη.

Οι τσαμπουκάδες μεταξύ Crabtree και Talib θα στοιχίσουν στον καθένα από δύο αγώνες τιμωρία. Σαφές πλήγμα για τους Raiders, αφού η εσωτερική κατάσταση με τους Chiefs φαίνεται να τους δίνει ακόμα ελπίδες για το Division.

Οι Bills σταμάτησαν την κοροϊδία και ανακοίνωσαν από τώρα ότι ο Taylor θα ξεκινήσει κόντρα στους Patriots.

H ενδεχόμενη επιστροφή του Josh Gordon έχει κάνει τον Hue Jackson να πετάει από την χαρά του. Οι Browns έχουν τρυπάρες σε όλες τις θέσεις, μέχρι και στον kicker, αλλά ο Gordon στην περίπτωση που μπορεί να συγχρονιστεί με τον Kiser είναι εν δυνάμει game-changer.
SG3ptshooter
Ο Smith μακροσκοπικά δεν είναι η απάντηση κι αυτό το αποδεικνύει πρώτα απ' όλα η απόφαση των Chiefs για trade up πολύ ψηλά στο draft για να μη χάσουν το potential που έβλεπαν στο rookie. Συνεχίζω να πιστεύω πως στέκει σα λογική το να δοκιμάσουν αλλαγές σε αυτό που ήδη παίζουν αντί να αμολήσουν Mahomes ανέτοιμο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Smith αλλά το κύριο πρόβλημα που δε μπορεί να λύσει ο Smith είναι πως όντας μη ξεχωριστά ικανός να δώσει αρκετά συχνά το μεγάλο play από δική του ενέργεια, δε μπορεί να σε βγάλει ο ίδιος απ'τη δυστοκία, όποτε κι όπως κι αν αυτή προκύπτει. Οι Chiefs δεν είναι μόνο 0/2 μετά το bye, πιο ενδεικτικό είναι το 1/6 μετά το αρχικό 5-0. Ο Reid είναι ένας απ' τους πιο αξιόπιστους προπονητές εκεί έξω, αν όχι μέσα στο ματς σίγουρα στο πόσο καλά προετοιμασμένα σύνολα κατεβάζει κάθε χρόνο, οι Chiefs στην πρεμιέρα πάτησαν ζωντανή την άμυνα New England στην έδρα τους, ο Smith πέταξε την καλύτερη πάσα του ever εκείνη τη μέρα μα δε δρούσε μόνος οσο και να έσκασε o Hunt υπάρχει μέση λύση. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι ισορροπίες στα αποδυτήρια, ο Kelce είναι αρχηγός των Chiefs, ο ν1 "στόχος" του Smith και δε μοιάζει πολύ ευχαριστημένος απ' τη φάση, αλλά δε βγαίνει απ'το ρεπορτάζ πως ο Smith έχει χάσει τους συμπαίκτες του. Θα γίνει κι αυτό, όπως πέρυσι, αλλά ο Reid θα τα κουκουλώσει με 2 trick plays για κανα μήνα ακόμα. Πάντως για SB έπαψαν να είναι φαβορί όταν έχασαν το Berry κι ας είναι πασιφανές πως δεν ήταν η άμυνα το πρόβλημα στις περισσότερες ήττες.

Θα έβαζα το Mahomes αν με έπαιρνε μες την ομάδα, όχι με ενθουσιασμό αλλά σχεδόν κυνικά, σκεπτόμενος το Watson.

Οι Raiders όπως αμύνονται χρειάζεται να σκοράρουν πολύ και θα στερηθούν και τον Cooper στο επόμενο. Οι Bills πέταξαν ένα ματς στο San Diego που θα τους κοστίσει τη σεζόν τους. Αντιπαθώ αυτό που είναι ο Josh Gordon.

Οι Ravens έκαναν το καθήκον τους χτες έστω και χωρίς να εντυπωσιάσουν ως συνήθως πια φέτος και είναι στο χέρι τους να είναι παρόντες στο Wildcard Weekend. Σε όλες τις πιθανές έδρες των 3-4 seeds βγάζει διπλό το όποιο μέταλλο πρωταθλητή διασώζεται στη Βαλτιμόρη.
SG3ptshooter
Για να μην ακούγομαι τόσο εκνευριστικά ξερόλας, ας μιλήσει το rotoworld:
QUOTE
The Giants have benched Eli Manning for Week 13.
Stunningly, hilariously, bafflingly, they are turning to Geno Smith

Απόφαση ενός HC / front office που πρόκειται να ξηλωθούν και που αντικειμενικά έχουν αποτύχει στο να βοηθήσουν κάπως τον post-prime Eli να μη δείχνει κακός, αφού διαλύθηκαν τα πάντα γύρω του. Οι τραυματισμοί στους receivers είναι και ατυχία σε καλό βαθμό, το απίθανα κακό running game και η απρόσμενη καταστροφή αμυντικά σίγουρα όχι. Σταματάει ένα απίθανο σερί 210 αγώνων απ' το 2004, το μέλλον του 37χρονου QB στο... sport ίσως είναι αμφίβολο και δεν είχαν καν την ευθυξία να εκθέσουν το rookie, αλλά ξεκινούν ένα Geno που δε μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά.

Το επικό ματσάρισμα Geno vs secondary Raiders με το ένα int κατά λάθος σε 11 ματς θα βγάλει νικητή. Νικητή που κλασσικά θα αποθεωθεί κιόλας. Πρέπει να καθιερώσουμε και style points φοβάμαι. tongue.gif

Σε άλλα, τρίτα υπέροχα σημερινά QB νέα, ο κουορτερμπακοφάγος O'Brien, το παιδί που από winning season δεν βρήκε επέκταση γιατί δεν του γουστάρει ούτε ο καθρέφτης του -"ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΙΛ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΜΕΝΕΙΣ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ!?"-, ανακοίνωσε πως απειλεί με πάγκωμα το Savage αν συνεχίσει τα λάθη. Το πασίγνωστα μέτριο QB που πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατήσει μπροστά απ'το Watson παρότι δε βλεπόταν γιατί τι να τους κάνεις τους rookies.. Ο MVP candidate που θα του έσωζε τη head coaching καριέρα μας άφησε, ο αρχικά βασικός δε μας κάνει, έχουμε κάνει trade/waive κανά οχτάρι ακόμα και περιμένω να κλείσει τη σεζόν έχοντας πασάρει και με Braxton Miller.. ( πρώην NCAA QB που ως επαγγελματίας το γύρισε receiver)
Χαλαρά έχει μέλλον ως κακός JK Simmons impersonator.

Aν βγει ο Nuk στη σέντρα με τo gang και θερίζουν κόσμο οι ένορκοι στο Ανατολικό Texas δε θα αποσυρθούν καν για να αθωώσουν.
Manimal
Μετά τους Hawks (είναι επισήμως η ομάδα που αποφάσισα να διαλέξω στο NFL και να υποστηρίζω) οι Cowboys είναι δεύτερη συμπάθεια. Καμία άποψη για Prescott υπάρχει? Είναι τόσο καλός όσο εγώ νομίζω ότι είναι ή απλά έτυχα στις νίκες των και φάνηκε περισσότερο?
aegeansheed
WEEK 13



TNF
Οι Cowboys τα κατάφεραν και κέρδισαν επιτέλους ένα παιχνίδι χωρίς τον Elliott, στο τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας τους με αντίπαλο την λιγότερο δυνατή και επικίνδυνη ομάδα που αντιμετώπισαν σε αυτό το διάστημα. Ο Dak κατάφερε και βρήκε τον Dez Bryant στην end zone μετά από μήνες ενώ μπήκε και ο Alfred Morris που έγραψε το δεύτερο φετινό του ματς στο επίπεδο των +/-100 γιαρδών (βλ. 127, λέγεται ότι κέρασε τα μπέργκερ στην o-line του το βράδυ). Για τους Redskins η χρονιά είναι μια τραγωδία και ο πόλεμος που συνεχίζει να δέχεται ο Cousins άδικος και όπως φαίνεται ίσως και μεθοδευμένος, αφού ο τρόπος με τον οποίον μοιράζουν λεφτά σε συμβόλαια στην Washington είναι ακατανόητος. Αρχικά πήραν τον Pryor για αντικαταστάτη του Garcon, υπήρχαν ματς που ξεκίνησε ως WR1, αλλά τα drops και η αστάθεια τελικά μάλλον του κόστισαν τη θέση, τον έβγαλαν εκτός rotation για να δοκιμάσουν τον Doctson, που κάτι πάει να κάνει, αν και πλέον είναι λίγο αργά. Πλέον έχει μπει μέχρι και ο Grant στο παιχνίδι των receivers... ο Crowder ήταν η μόνη σίγουρη λύση φέτος, ενώ επίσης δεν υπάρχει πλέον η αξιοπιστία στα 3rd down plays που άκουγε στο όνομα Jordan Reed (μόνιμα τραυματίας). Μέσα σ' όλα αυτά βάζεις και μία αναξιόπιση offensive line, που με το Dallas ανάγκαζε τον Cousins σε drop-back σχεδόν σε κάθε snap για τουλάχιστον 7-10 γιάρδες και ξανά ελιγμούς, αφού... έμπαζε linebackers από παντού... Συν ένα άκρως προβληματικό backfield που από τον Rob Kelley, πήγε στον Chris Thompson, ξαναγύρισε στον Rob Kelley για να μείνει στον Semaj Perine -προς το παρόν. Ούτε οι Seahawks δεν κάνουν τέτοιο rotation. Είναι σαφές ότι οι Skins δε θέλουν τον Cousins, τί κι αν αυτός έδειξε κατά την γνώμη μου τί μπορεί να κάνει και φέτος και πέρυσι. Το ματς αυτό ήταν αδύνατο να το πάρει χωρίς υποστήριξη από τις βασικές γραμμές του, σίγουρα δεν είναι Russell Wilson για να κάνει κάτι ανάμεσα σε all-time top10 QB-ακροβάτη και χορευτή, αλλά τουλάχιστον με το τελευταίο drive πριν το ημίχρονο έδειξε στις όποιες ενδιαφερόμενες ομάδες τί μπορεί να καταφέρει γενικότερα. Ελπίζω τουλάχιστον να μη δούμε κανένα τρελό ρεζιλίκι προς το τέλος της σαιζόν να δοκιμάζεται κανένας νέος QB. Δε θα του άξιζε.



Early Sunday games:
Vikings@Falcons: Πολύ δυνατό παιχνίδι και ιδιαιτερα σημαντικό για τους Falcons που θα έχουν πίσω τον Freeman, ο οποίος προπονείται κανονικά όλη την εβδομάδα και αναμένεται να περάσει στη θέση του Tevin Coleman. O Tevin τα πήγε αντικειμενικά καλύτερα από τον Freeman στα τρία παιχνίδια της απουσίας του (243 yards 4 td, σκόραρε και στα 3), που ήταν όλα νίκες. Εγώ προσωπικά δε θα τον άλλαζα, αλλά ακόμα και έτσι θα έχει τα goal-line opportunities όπως και routes ως pass-down back. O Julio έδειξε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και θα είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τους Vikings, όσο καλά μπορεί να τα πάει ένας ικανότατος CB, όπως ο Rhodes, πάνω του. Οι Falcons αυτή τη στιγμή είναι σχετικά φορμαρισμένοι και θεωρώ ότι θα δούμε ένα αμφίρροπο ματς. O Keenum έχει πάνω από δυο ματς να δώσει int, ξεπερνώντας το crash-test με την άμυνα των Rams, παρ' όλα αυτά δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη που αντικειμενικά δικαιούται. Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και απέναντι στους Falcons και να δώσει 2 πάσες για σκορ. Θα δώσω το πλεονέκτημα στους Vikings, ο Julio στον τελευταίο αγώνα απέναντί τους είχε μείνει κάτω από τις 60 με 5/7, αλλά όποτε τον σημαδεύει πάνω από 9 φορές ο Ryan είναι συνήθως στο 100-300 γιάρδες, αναλόγως τα κουράγια των αντιπάλων να τον κυνηγάνε μετά το catch! Είναι το πιο ενδιαφέρον ματς της πρώτης ζώνης.
Πρόβλεψη: Vikings 30 - Falcons 28 (διπλό)
TD bet: Rudolph (Vikes)

Texans@Titans: O Bill O'Brien θυμήθηκε να απειλήσει τον Savage με πάγκωμα αν συνεχίσει τα λάθη: (α) λες και είναι κάτι που μπορεί να περιορίσει (β) λες και ξέρει τί του γίνεται γενικότερα με τους quarterbacks. Μια πονεμένη ιστορία εκεί στο Texas... Ο Watson του έσωσε τη χρονιά προσωρινά, αλλά δεν ξέρω αν θα τη γλιτώσει πλέον. Ίσως να έχει κουραστεί και ο ίδιος, οι Texans χρειάζονται μία αλλαγή. Από την άλλη πλευρά οι Titans κέρδισαν τον προηγούμενο σημαντικό αγώνα και θέλουν να κάνουν το ίδιο αύριο για να έχουν ελπίδες τουλάχιστον για την wild card. Το σήριαλ στο Τενεσή παραμένει το DeMarco ή Henry κάθε παραμονή αγώνα, αλλά δεν θα έχουμε αλλαγή στο RB1 ούτε τώρα. Περιορισμένη προπόνηση για τον Matthews, οπότε αναμένεται να δούμε τη γνωστή κρεατόπιτα τσιμεντοκλωτσοπατινάδα και πολύ punting. Όποιος σκοράρει το παίρνει.
Πρόβλεψη: Titans 21 - Texans 13 (underάρα)
TD bet: Walker (Titans)

Chiefs@Jets: Δεν το περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό, αλλά δίνω στους Jets το πλεονέκτημα σε αυτό εδώ. Οι Chiefs έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και όλη η κουβέντα γίνεται σχετικά με πόσο bust είναι ο Alex Smith και πόσο υποβιβάζει την επίθεση των Chiefs. Κάτι που δεν είναι η απόλυτη αλήθεια. Οι Chiefs δεν έχουν και τα απόλυτα επιθετικά όπλα ως μονάδες, το αντίθετο κιόλας... υπάρχει ο Κέλσυ, που όντως είναι top3 ΤΕ αυτή τη στιγμή σε overall skill (μόνο κάτω από Gronk βασικά) και ο Hill που δε χρησιμοποιείται επαρκώς όπως πέρυσι (δε γίνεται να μην έχει 2 με 3 deep targets σε καθε ματς) και το Καρίμι (το αλάνι του Αιγάλεω) ο Hunt, που παρά το δράμα που βιώνει με την κρεαταγορά off-line που έχει μπροστά του και μπινελικώνει κάθε φορά που κουτουλάει συμπαίκτη στη 1 γιάρδα με το που πάρει τη μπάλα. Ο Hunt παρόλα αυτά παραμένει πρώτος μεταξύ των RBs σε missed tackles, μάλιστα έχει περισσότερα από τον Βell, ο οποίος έχει και περισσότερα snaps, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή... υπολειτουργεί. Πολύ κρίσιμο σημείο για τους Chiefs ο αγώνας αυτός. Έχουμε πει ότι είναι πολύ δύσκολο να δούμε Mahommes και η αλήθεια είναι ότι αν ο Smith δεν φτάσει τα 2 ints σε σημείο που οι Chiefs να βρίσκονται ήδη πίσω στο σκορ, δεν προβλέπεται να το δούμε φέτος. Όχι ότι δε μπορεί να το δούμε ως εικόνα ματς κάποιαι στιγμή, ειδικά αν συνεχίσει να ρολάρει το δίδυμο McCown-Robbie Anderson, που φαίνεται να έχουν αποκτήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό στους τελευταίους πέντε αγώνες των Jets. Η άμυνα των Chiefs φέτος δεν εντυπωσιάζει, μετά και την απώλεια του Berry φαίνεται ακόμα περισσότερο η μετριότητά της και ένας Peters δε μπορεί να φέρει την άνοιξη. Από τη μία θέλω να δω τους Chiefs να πέφτουν ακόμα πιο κάτω, μήπως και δούμε τον Myhomey, αλλά από την άλλη δεν το αξίζουν και τους πονάω για να το σκεφτώ παραπάνω. Α, μπορεί να δούμε και Darelle Revis, μάλλον σε κάποιον ρόλο free safety/DB, δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να παίξει CB πλέον. Ανοιχτό σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη: Jets 21 - Chiefs 20
TD bet: Anderson, Powell (Jets)

Broncos@Dolphins: Η "βαρετή αναμέτρηση της αγωνιστικής". Οι Broncos φέτος είναι πιο κωμική ομάδα ακόμα κι από τους Texans στο θέμα του QB και ίσως στα ίδια επίπεδα κωμωδίας με τους Browns-ως σωματείο. Ναι, αυρίο θα ξαναδούμε την φράτζα του Cutler να ανεμίζει στα διαλείμματά του... Αν προσφέρεται για κάτι αυτό το ματς είναι για ανάσταση στο running game των Broncos, ελπίζω να δούμε τον C.J. να κάνει ένα καλό ματς εδώ, δεν αντέχω άλλη μια χρονιά να τον βλέπω να παίζει μόνο στο πρώτο μισό. Επίσης λόγω της απουσίας του Talib θα δημιουργηθούν αρκετές ευκαιρίες στους receivers των Fins με τον Devante Parker κυρίως και στον κάθετο άξονα με τον Julius Thomas. Ιδιαίτερη ευκαιρία και για τον Drake, που για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια σε αγώνα θα έχει την τύχη ίσως να πάρει και πάνω από 15 carries και να δείξει κάτι καλό γενικότερα προς όφελός του σε αυτόν τον άχαρο ρόλο που έχει ως RB των Dolphins. Δύσκολο ματς απέναντι στους Broncos, από τους οποίους όμως θα απουσιάζει και ο Peko και ο Wolfe που στα καλά τους είναι η μισή d-line.
Πρόβλεψη: Dolphins 21 - Broncos 18
TD bet: Thomas (Dolphins), C.J. Anderson (Broncos)

Colts@Jaguars: Το ματς που είχε γίνει στο Lucas πριν κάποιες αγωνιστικές ήταν ένα από τα shutout της σαιζόν, με την άμυνα των Jags να γράφει 10 sacks. Περίμενα στο προηγούμενο τον Briscett να έδειχνε περισσότερα πράγματα, κάτι που δεν έγινε, ο λόγος είναι κυρίως η off-line του, ας μην παραβλέπουμε τα οφθαμλοφανή. Δεν είναι τυχαίο ότι στους τελευταίους 4 αγώνες έχει δεχθεί 4, 3, 3 και 8 sacks, με τον πιο πρόσφατο απέναντι στους Titans, που έχουν μια μέτρια front-7. Ανησυχητικό για τους Colts και ενθαρρυντικό για τους Jags που έχουν σκοράρει ως άμυνα στα δύο τελευταία και αναμένεται να κάνουν επιστροφή στις νίκες.
Πρόβλεψη: Jaguars 33 - Colts 12 (+10 πόντοι διαφορά)
TD bet: Άμυνα Jags

Buccaneers@Packers: Ενδιαφέρον το ματς αυτό, αφενός διότι επιστρέφει λογικά ο Jameis Winston που προπονήθηκε κανονικά και επειδή ο Hundley έδειξε ξανά ωραία πράγματα στο ματς απέναντι στους Steelers. Οι Packers έχουν κάποιες ελπίδες για playoffs μιας και ο Rodgers ξεκίνησε ήδη limited προπονήσεις ρίχνοντας κιόλας εδώ και μία εβδομάδα, επομένως υπάρχει το κίνητρο για νίκη. Το ματς προσφέρεται για throwing opportunities, που ο Davante Adams θα προσπαθήσει να μετουσιώσει σε scores. Στα backs ίσως και να επιστρέψει ο Jones, διαφορετικά ο Williams, που πήγε πολύ καλά στο προηγούμενο, θα κάνει τη δουλειά του lead man. Οι Bucs θα είναι χωρίς τον Doug Martin σε ένα backfield που μάλλον θα δουλέψει με κάποιου τύπου προεπιλεγμένο rotation του διαόλου, αλλά με τον Winston θα αλλάξουν αρκετά από τα offensive patterns που έδειχνε ο Σεβάσμιος (π.χ. αγνοούσε συστηματικά τον Brate σε αντίθεση με τον Winston) και δεν ξέρω τί να περιμένω. Σίγουρα μεγαλύτερη πίεση από την άμυνα των Packers λόγω απουσιών των Bucs.
Πρόβλεψη: Packers 26 - Bucs 18
TD bet: Adams (Packers)

Lions@Ravens: Σημαντικό και αυτό το ματς με ξεκάθαρο φαβορί όμως τους Ravens, που έχουν πολύ καλό πρόγραμμα από το bye τους και μέχρι το τέλος της 16ης εβδομάδας. Με όλα τα επιθετικά όπλα τους και σε αυτό το ματς και την άμυνα σε εξαιρετική κατάσταση έχουν πάνω από 85% πιθανότητες νίκης. Αν σκοράρει ο Abdullah δηλώνω από τώρα προκαταβολικά ότι θα γίνω και δημόσια περισσότερο φιλικά προσκείμενος στους Lions.
Πρόβλεψη: Ravens 27 - Lions 21
TD bet: Allen (Ravens)

Patriots@Bills: Επιτέλους ένα ματς το οποίο δεν έχει την προοπτική blowout υπέρ των Patriots και το εννοώ. Οι Bills θα το παλέψουν ως ίσος προς ίσο, είναι το divisional, είναι η έδρα, είναι ότι ανακοίνωσαν τον Taylor starting QB από την πρώτη μέρας της εβδομάδας... νομίζω ότι το τελευταίο δείχνει περισσότερο από όλα ότι υπολογίζουν να χτυπήσουν το ματς και το βλέπουν σοβαρά. Με θετική ψυχολογία μετά τη νίκη μέσα στο Kansas City θα έχουν ξανά τον Zay Jones, ενώ θα βγάλουν τις άμυνές τους. Θα είναι αρκετά όλα αυτά για να κερδίσουν τους Patriots, που κατά τη γνώμη μου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην top φόρμα τους στη σαιζόν; Δίνω 60-40 για τους Patriots, αλλά δε θα με εντυπωσίαζε αν τους έβλεπα να χάνουν αυτό το ματς. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να χάσουν στη σαιζόν, ε αυτό είναι ένα από εκείνα.
Πρόβλεψη: Patriots 26 - Bills 23 (διαφορά στα όρια του FG)
TD bet: Burkhead (Patriots)

49ers@Bears: Ο Shanahan ανέβηκε και αυτός στο hype train του Γαρόπουλου. Η απόφασή του ήταν να πάει με το ένστικτο και να τον εμπιστευτεί αμέσως, αφού έδειξε μέσα σε ένα drive για τί είναι ικανός. Ξεκινάει λοιπόν απέναντι στους Bears, που θα του δώσουν την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα δεδομένα κενά ανάμεσα στους linebackers και τα safeties τους. Από την άλλη ο Trubinsky θα πρέπει να αφήσει πίσω την σκληρή εμπειρία που είχε απέναντι στην άμυνα των Eagles για το χειρότερό του φετινό παιχνίδι, όπως και όλοι οι Bears γενικότερα (160 γιάρδες συνολική επίθεση). Πολύ δύσκολα θα έδινα διπλό στους 49ers φέτος, αλλά αυτό εδώ δεν το φοβάμαι τόσο, πιστεύω ότι πάνε για να το πάρουν και είμαι κι εγώ στο τραίνο με οδηγό τον Jimmy.
Πρόβλεψη: 49ers 24 - Bears 21 (διαφορά στα όρια του FG)
TD bet: Goodwin (49ers), Howard (Bears)

Late Sunday games:
Browns@Chargers: Browns σε μη-eastern time είναι καλό και κακό. Από τη μία χάνουμε την πλάκα να διασκεδάζουμε με την επιλογή στα plays τους, από την άλλη δε θα μας χαλάσει η απουσία τους από την πρώτη ζώνη για κάτι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το αποτέλεσμα ενός ματς. Έχουμε και κάτι ακόμα ενδιαφέρον, την επιστροφή του Josh Gordon, που ξεκινάει ως WR1 με τον Coleman να κατεβαίνει στο #2. Θα έχει ενδιαφέρον αφού λογικά θα τον αναλάβει ο Hayward, αν αποφασίσει ότι είναι σε θέση να αγωνιστεί (personal). Θεωρώ ότι θα κάνει καλό και στους δύο να ανταγωνιστούν και θα ήθελα τελικά να το δω. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από τον άσσο.
Πρόβλεψη: Chargers 33 - Browns 21
TD bet: Allen, Henry (Chargers)

Giants@Raiders: To στενάχωρο ματς της Κυριακής. Ζούμε την Eliάδα που θα συνεχιστεί και απόψε. Στη Νέα Υόρκη ζουν να δουν να πατώνει ο Smith για να υπάρξει συνέχεια στο κράξιμο και τη βαβούρα. Για blowout δεν το πιστεύω, αφού θα είναι off και ο Crabtree και ο Cooper, αλλά μπορεί να βρεθεί κάτι λειτουργικό με περισσότερο Seth Roberts και Jalen Richards.
Πρόβλεψη: Raiders 28 - Giants 10
TD bet: Cook (Raiders)

Panthers@Saints: H μητέρα των μαχών στην NFC South. Οι Saints χωρίς τον Lattimore είναι ευάλωτοι και αν και προπονήθηκε ελαφρώς δεν ξέρει κανείς ακόμα αν δοκιμάσει να παίξει. Αν τα καταφέρει, θα είναι downgrade για τον επιθετικό παιχνίδι των Panthers κι ενδεχομένως να πάρουν και αυτοί κάποια στιγμή το ρίσκο να ρίξουν στο ματς τον Olsen, που τον θέλουν υγιή κι ετοιμοπόλεμο για αργότερα στη σαιζόν κυρίως (έπαιξε σε λίγα snaps στο προηγούμενο καθώς φοβήκαν ότι ξαναχτύπησε). Η άμυνα των Panthers, εκεί που είναι δυνατή, μπροστά και στη μέση δηλαδή, είναι σε κορυφαία φόρμα και αναμένεται μεγάλη μάχη με την αντίστοιχη-ποιοτική επιθετική γραμμή των Saints. To θέμα είναι ότι ακόμα και αν δημιουργηθούν τρύπες για τα backs των Saints, υπάρχει κάποιος που τους περιμένει εκεί (Kuechly-Davis)... ή μήπως δε θα είναι αρκετό. Πιστεύουμε στον Kamara, παντού και πάντα.
Πρόβλεψη: Saints 24 - Panthers 21
TD bet: Kamara (Saints), Newton (Panthers)

Rams@Cardinals: Δεύτερο σερί πολύ δυνατό ματς για τους Cards, που υποδέχονται αυτή τη φορά τους Rams. Και οι δύο προέρχονται από μεγάλες νίκες και έχουν θετική ψυχολογία. Με τον Peterson να είναι game-time call ο αγώνας δίνει παραπάνω πιθανότητες στα κριάρια, που θα στερηθούν και πάλι τον Woods. Ο Kupp αναμένεται να ταλαιπωρήσει την άμυνα των Cards σε μια θέση (slot) που είναι ευάλωτοι. Προσωπικά δε μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να καταλήξει το ματς. Πιστεύω όμως ότι ο Goff είναι σε θέση να δώσει 2 με 3 tds, δεν ξέρω απ' την άλλη αν θα τα καταφέρουν το ίδιο καλά οι Cards. Ζούμε να δούμε τον Seals-Jones να σκοράρει και σήμερα σε -εννοείται λιγοστά snaps.
Πρόβλεψη: Rams 27 - Cardinals 21 (διπλό)
TD bet: Kupp (Rams)

Eagles@Seahawks: Οι 'hawks διατηρούν τις ελπίδες τους, αλλά για να συνεχίσουν πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν αυτό το ματς απέναντι στην σταθερά πιο δυνατή ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Δεν τους δίνω μεγάλες ελπίδες, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί ο Wilson στη μέρα του μπορεί να το πάρει, εφόσον η άμυνα καταφέρνει να σταματάει τους Eagles όταν έχουν την μπάλα. Δεν το έχουν κάνει πολλές ομάδες φέτος είναι η αλήθεια. Δεν είναι δύσκολο να δω νίκη του Seattle, αλλά δε θα πόνταρα υπέρ τους σε αυτό.
Πρόβλεψη: Eagles 29 - Seahawks 25 (διπλό)
TD bet: Ertz (Eagles), Richardson (Seahawks)

Monday Game:
Steelers@Bengals: H αγωνιστική κλείνει με ένα κλασσικό divisional rivalry. Οι Bengals αναζητούν μόνο νίκη σε αυτό, έχουν ρολάρει κάπως με τον Mixon να καταφέρνει καλά παιχνίδια τελευταία, ενώ κι ο Dalton φαίνεται να έχει ξεμπουκώσει κάπως. Η μπροστά άμυνα των Steelers έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις φέτος και θα blitzάρει με κάθε ευκαιρία τους Bengals. Οι Steelers αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, τέτοια που μου μοιάζει αρκετή για να πιστέψω ότι μπορούν να φύγουν με το διπλό. Υπάρχει μια πιθανότητα να μην αγωνιστεί ο Antonio Brown, που έχει χτυπήσει στο μεγάλο δάχτυλο. Συνήθως αυτός ο τραυματισμός είναι ενοχλητικός και αποδεικνύεται ότι αφαιρεί άνεση στις κινήσεις του παίκτη, επηρεάζοντάς τους αρνητικά.
Πρόβλεψη: Steelers 21- Bengals 18 (under)
TD bet: Mixon (Bengals)
SG3ptshooter
Έχοντας δει την απρόσμενα καλή rookie χρονιά του Prescott είναι δύσκολο να συμμεριστώ ενθουσιασμό για φέτος που είναι καθαρά πιο κάτω κι ενώ πολλοί τον κράζουν στη σύγκριση με -το φετινό- Wentz. Αλλά είναι καλός, άξιος βασικός και έχει μια o-line και το Zeke που θα τον κρατήσουν relevant για καιρό, θα τα πάει καλύτερα στο μέλλον.

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι των οκτώ οι Falcons οφείλουν να κερδίσουν σήμερα αν θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους ως κατακτητές της NFC. Οι Titans καλούνται για πολλοστή φορά να σταθούν επάξιοι του τίτλου του φαβορί που καθόλου πειστικά αλλά δίκαια ή έστω λογικά κουβαλάνε τόσο συχνά. Οι Titans έχουν κερδίσει στο Jax και τους υποδέχονται την παραμονή της πρωτοχρονιάς, δε θα έχει κριθεί εναντίον τους η AFC South ως τότε.. Οι Packers μάλλον χρειάζονται 5-0 για να πάρουν wildcard κι έχουν δύο βατά παιχνίδια ώσπου να γυρίσει ο Rodgers, παγκώνεις το υποθετικό momentum Hundley με 3 σερί καλά ματς γιατί ναι δεν μπορεί διπλό στην Carolina μάλλον, αλλά εύχομαι να μη ρισκάρεις τον ώμο του Aaron για την πέμπτη ή έκτη θέση.

O Αbdullah δεν παίζει, αλλά αυτό που είπε ο sheed είναι το NFL ανάλογο του να πεις "θα συμπαθήσω περισσότερο Utah αν πάει καλύτερα ο Rubio". Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω επίθεση Ravens σε αυτό το ματς, το Detroit χωρίς να μπάζει έχει μια κατώτερη των περιστάσεων αμυντική επίδοση σε αρκετά στη σεζόν. Οι Patriots θα κερδίσουν στο Buffalo, οι Niners θα κερδίσουν στο Chicago με παπάδες Γαρόπουλου -δηλώνει Ιταλός όμως είναι ο δικός μας, ο footballικός Giuseppe Papadopulo- τα άλλα δύο early μου είναι αδιάφορα, αν και αυτό των Jags έχει λόγο ύπαρξης και σίγουρα φαβορί, μιας και η offensive line που έκοψε τη μπάλα στον Andrew Luck καλείται να σταματήσει τον Calais Campbell. rolleyes.gif Οι Chiefs ας λύσουν τα προβλήματά τους για να καταφέρουν να μπουν στα playoffs και να τα συναντήσουν ξανά μπροστά τους, πείτε μου μόνο αν μπει ο Mahomes.. peace.gif Α, ο Reid παραχώρησε τα playcalling duties στον offensive coordinator, ο προηγούμενος ήταν ο νυν HC των Eagles btw.

Δεν καταλαβαίνω την ετεροχρονισμένη αντίδραση του Mara -πρόεδρος Giants, θείος της Rooney και της Kate, η Rooney έχει ως μικρό όνομα το επίθετο των ιδιοκτητών των Steelers ως μέλος και των δύο οικογενειών, άρα όταν θα την παντρευτώ οσονούπω θα αναλάβω το μαγαζάκι της Νέας Υόρκης μπας και το σώσω- που σκέφτεται να απολύσει το McAdoo γιατί είναι ξάδερφος Thibs στο player management, ή τον πετάς έξω την ώρα που θέλει να παγκώσει τον Eli για να σώσει την καρέκλα του ή τον αφήνεις ως το τέλος της χρονιάς, δηλαδή αν κερδίσεις τους ελλειπείς Raiders με Geno τι αλλάζει; Είτε για φέτος είτε μακροσκοπικά; Θα δικαιωθεί ο McAdoo για το σύνολο των κακών αποφάσεων αυτή τη διετία; Whatevz

Ο Drew ήρθε η ώρα να σταματήσει να κρύβεται πίσω απ' το running game και να πάει να γλεντήσει τους Panthers όπως έκανε στο τέλος με Skins πριν 2 βδομάδες, σε αυτά τα divisional βάζουν τα κλάματα οι αντίπαλοι με το που πατάει γρασίδι. Θέλουμε ίντριγκα. Οι Rams και οι Eagles τεστάρουν τους εαυτούς τους με δύο σπουδαία εκτός έδρας παιχνίδια, οι Steelers από περιέργεια θα τεστάρουν τα όρια των Bengals προς τα κάτω, το Browns@Chargers είναι η επιτομή του τι πάει στραβά με την ανθρωπότητα, η ομάδα που μένει κολλημένη στο μηδέν με την ομάδα που ποτέ δε μπορείς να πάρεις στα σοβαρά, που relocαρε σε ένα άδειο γήπεδο γιατί ο ιδιοκτήτης της τόσο σέβεται την έννοια του να έχεις fanbase.

Οι Red Wings έχασαν 1-10 απ' τους Canadiens, άρα συνεχίζω να βλέπω μόνο random highlights από τους φίλους μου με τα παγοπέδιλα.

Το Wisconsin από 12-0, ενώ δεν περίμενε κανείς κάτι τέτοιο και έβγαλε CoY, έχασε στον τελικό της Big10 απ' τους Buckeyes και δε θα βρεθεί στο ιδιότυπο final4 που έχει προσθέσει το κολεγιακό football τα τελευταία χρόνια. Θα δούμε όμως την Oklahoma με τον υποψήφιο Heisman trophy winner, το Mayfield.
aegeansheed
Άλλα δύο για τον Kamara, που έγινε ο πρώτος rookie με +600 γιάρδες στο έδαφος και +600 από πάσα. Ο Donoval Mitchell του Football, μια οπτική όαση και ο λόγος που οι Saints πήραν και αυτό το ματς.



Να παίρνει κανείς credits από τον Λιούκ δεν είναι αμελητέο


Οι Seahawks τελικά βρήκαν τις λύσεις στην άμυνα. Μπροστά ο Russell είχε μεγάλα κέφια. Ο Wentz ήταν ηρωικός σε ορισμένα σημεία, αλλά οι hawks το ήθελαν πολύ αυτό. Διαπιστώνω κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο αυτό που λέγαμε για Brees και Rodgers (που ισχύει και για Brady φυσικά...) ότι ισχύει και για τον Wilson πλέον. Έχει περάσει σε ένα επίπεδο που χρειάζεται απλώς να πλαισιώνεται με παίκτες που μπορούνα να τρέξουν σωστά τα routes τους και είναι καλοί υποδοχείς στην πάσα. Έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε αυστηρό πλαίσιο ή παραδοσιακό/ τυπικό playcalling format μπορεί να υπάρχει, ακριβώς λόγω των ιδιαίτερων skills που κατέχει. Υπερέχει σε σχέση με τους προαναφερθέντες στα πόδια και πραγματικά θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο μεγαλύτερος ever, έτσι όπως το πάει (crossing fingers). Φέρτε του receivers να' χει και οι Seahawks θα είναι στα playoffs κάθε χρόνο.

SG3ptshooter
Oι Vikings πέρασαν απ' την Atlanta, που έχει να παίξει μέσα έξω με Saints στα τελευταία 4. 10-2 η Sota με Keenum, o άνθρωπος κέρδισε το να παραμείνει, ας το δούμε. Οι Patriots προς τους division foes είναι μαρτύριο ρε φίλε. Ο Garoppolo πέταξε το πρώτο του interception που δεν έφταιγε, δεν έδωσε TD αλλά τουλάχιστον με δικαίωσε έστω και οριακά στο momentum νίκης.
Ο Hundley έδωσε διψήφιο αριθμών passing yards, αλλά ο heavyset / crafty rookie Jamaal Williams όργωσε το Lambeau και κράτησε ζωντανή την ελπίδα να τους αναστήσει η επιστροφή A A Ron. Οι Titans είναι προβλέψιμα μέτριοι αλλά τα κατάφεραν ξανά, δε θα πόνταρα εναντίον τους μα ούτε και υπέρ τους στου Bruce την ερχόμενη εβδομάδα. O Ηenry έδωσε ένα run καλύτερο κι απ' το 75αρι TD στην κόρνα. Στο Miami οι πρώην Broncos πήραν μια εκδίκηση απ' το νυν πτώμα του Denver, που δεν άξιζαν, αλλά αφού το Denver δεν πάει πουθενά βρίσκω γραφικό το να λογίζεται ως εκδίκηση.
Οι Chiefs έδειξαν σημάδια ζωής επιθετικά αλλά ξανά δεν κέρδισαν, είχαν και 2 one-play scoring drives που τους "φουσκώνουν" λίγο παραπάνω. Κρισιμότερο είναι πως έχουν το πρόγραμμα να κρατήσουν την πρωτιά της AFC West. Απ' τις 3 ομάδες της που το παλεύουν -στο περίπου- θα προτιμούσα να δω ένα υποθετικά ανεβασμένο Oakland στην εξάδα. O Bortles έκανε πολύ καλό ματς να τα λέμε όλα. Με μια απ' τις ευκολότερες άμυνες που θα μπορούσε να συναντήσει, αλλά μπορείς να υποθέσεις τάση βελτίωσης της όλης φάσης. Προσωπικά θα δυσκολευόμουν. Οι Ravens μας συνέτριψαν, υποτίθεται πως συνέτριψαν και το χέρι του Matt του Stuffd που βγήκε πονεμένος -όταν πέταξε ένα μπεκατσόνι INT- αλλά τα X-Rays γύρισαν πίσω αρνητικά σήμερα οπότε πάει η ελπίδα για άνοδο στο επόμενο draft. Ο Irish Dancer απ' όταν έμαθε να μην κάνει fumble κάθε δεύτερη φάση με έχει κάνει ρόμπα, δεν τον πίστευα ποτέ για τέτοιες επιδόσεις.
Οι Chargers δεν έπεισαν και ιδιαίτερα στη νίκη επί των Browns που απλά δε μπορούν πολύ παραπάνω απ' όσα δείχνουν, Keenan, σωστό όνομα στο σωστό μούσι. Οι Giants σκόραραν 17 πόντους με 2 fumbles αλλά όχι interception απ' το Geno, το running game τους δεν το ανέστησε η αλλαγή γιατί ήταν άτοπο και θαύμα σαν εκτίμηση, o πρόεδρος απέλυσε GM και HC γιατί ούτε δικαιώθηκαν ούτε έγιναν ρόμπα με την επιλογή τους; Τι διάολο γίνεται; Ο Eli πιθανώς θα είναι ξανά βασικός το άλλο ΣΚ και μόνο το streak του φάγανε του ανθρώπου. laugh.gif Οn March the Saints. Drew.
Oι Rams έκαναν μεγάλο διπλό στην πάντα επικίνδυνη Arizona, έδωσαν απρόσμενα πολλές γιάρδες στο μόνιμα συμπληρωματικό εκεί πέρα το Williams αλλά έλεγξαν το Gabbert. Κοριτσίστικος. O Russell Wilson έκανε το MVP statement του απέναντι στην πρώτη ομάδα της NFC, η άμυνα τα κατάφερε πολύ καλά παρά τις απουσίες και όλο αυτό το φετινό ανακάτεμα στην NFC είναι πολύ ενδιαφέρον. Θέλω Seattle ξανά στην εξάδα, θα γίνει.

Για Kamara το μόνο πράγμα που έχω πει μη ενθουσιώδες ήταν πως παρά το παρόμοιο στυλ είναι νωρίς για συγκρίσεις με Jamaal Charles, μετά και τα χτεσινά το πήρα πίσω. Κι ο Jamaal ίσως είναι ο αγαπημένος μου RB για όσο έχω δει.
Manimal
Πλειοφική εμφάνιση η χθεσινή. Μία βελτίωση στην O-Line χρειαζόμαστε, να απελευθερωθεί ο Γουίλσον και πάμε τραίνο.
aegeansheed


TNF recap
Ήταν ένας αγώνας-μάχη σώμα με σώμα, που θα του ταίριαζε περισσότερο ο παραλληλισμός με μια πολιορκία στην οποία ο περικυκλωμένος προετοιμαζόταν καιρό πριν και κράταγε τις δυνάμεις του για να αντέξει απέναντι σε μια φοβερά αποτελεσματική επιθετική μηχανή, που κατακτούσε τις πόλεις τη μία μετά την άλλη... Σε αυτήν την πολιορκία μάλλον... ξέμεινε από δυνάμεις.
Οι Saints πήγαν με go-to-guy τον Kamara στα 3/4 plays με το πρώτο drive κιόλας, δίνοντάς του μάλιστα και δύο carries. Μετουσίωσε σε yardage, αλλά βγήκε off με διάσειση από ένα late tackle, ενώ είχε σχεδόν τελειώσει την προσπάθειά του. Πάνω που συζητούσαμε την ιστορική του ευθραστότητα-ο φόβος των Nolαίων σήμερα, στην περίπτωση που αποφασίσει ο Ingram να φύγει το καλοκαίρι... Θα μάθει να χαμηλώνει το κεφάλι του όταν κλείνει η άμυνα. Προς το παρόν κόστισε την παρουσία του για το υπόλοιπο παιχνίδι και τις υπερπολύτιμες λύσεις που θα έδινε. Στον απέναντι στρατόπεδο οι Falcons τάισαν τον Freeman από τον αρχή, που φαινόταν να είναι ανανεωμένος και σε τρομερή φυσική κατάσταση-λες και προετοιμαζόταν για lead role για αυτό το ματς-όπως και έγινε τελικά. Έδινε εύκολα 1st downs στην επίθεση. Ο άλλος στόχος ήταν να μπει στο παιχνίδι από την αρχή ο Julio Jones κάτι που ο Ryan πέτυχε, στο αγαπημένο του lateral route με μία προσποίηση που θα ζήλευε και ο Donovan Mitchell. smile.gif
To καλύτερο drive των Falcons ήταν αυτό στο οποίο σκόραραν, για να δεχθούν αμέσως την ισοφάριση. Ο Ryan έδωσε ένα κακό πρώτο interception, με τον Lattimore να μαντεύει πολύ εύκολα τα throwing patterns του, αν και είχε φάει δύο μεγάλα catches από τον Julio για 65 γιάρδες περίπου. Παρέμεινε όμως στο παιχνίδι πνευματικά, χωρίς να πτοείται από τις δυο προσωπικές ήττες και δεν αποκλείεται να το γυρνούσε στην τελική ζώνη αν δεν επενέβαινε ο Julio σε ρόλο savior-defender για ένα τρομακτικό tackle που συνήθως μόνο από τα καλύτερα strong safeties (για τον Kam λέμε ή έστω ανάλογα σε μέγεθος) έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Οι Saints έχαναν τον ένα παίκτη μετά τον άλλον, πρώτα τον Klein και μετά τον αντικαστάτη του (Hendrickson), στη συνέχεια Vaccaro και Kelemete.
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η παρουσία της secondary των Falcons ήταν πολύ πετυχημένη, κυρίως με την παρουσία του Ορλεανού Deion Jones που ήταν καταλυτικός, όπως και του Trufant. Οι Saints θα ήταν στο +3 εάν κατάφερναν να στήσουν όπως θα έπρεπε την γραμμή τους στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με το μακρινό FG attempt τοu Lutz, το οποίο είχε στείλει ανάμεσα στα δοκάρια.
O Ryan ήταν τρομερά shaky και έδινε ευκαιρίες στον Brees να βγαίνει συχνά με την επίθεσή του, έδωσε και δεύτερο που ήταν ευθύνη του Hooper και στο επόμενο δικό του drive για να ισοφαρίσουν πια οι Falcons έδωσε το τρίτο και χειρότερο int του ρίχνοντας τη μπάλα στο περίπου-στον χώρο σε μία κίνηση πανικού, που κάνει μια στο τόσο, αν και γενικά έχει περιορίσει. Θεωρώ ότι μπορούσε να παίξει και μετα πόδια σε αυτή τη φάση, έστω ως decoy για 1st down scramble. Εξιλεώθηκε με τα επόμενα δύο drives, στα οποία οι Falcons πήραν 10 πόντους. Ο Payton πήγε να το πάρει στην κανονική διάρκεια, αλλά η secondary των Falcons έκανε σωστά και την τελευταία σημαντική δουλειά της, στην έτσι κι αλλιώς αρκετά πετυχημένη βραδιά της κλείνοντας τελείως τη γωνία πάσας.
Στα θετικά για τους Falcons ήταν η θετική παρουσία του Dontari Poe, μάλιστα έπαιξε και σε δυο-τρία επιθετικά plays στο TD του Freeman, θυμίζοντας κάτι από την περσινή του σαιζόν στους Chiefs, η επιστροφή του Freeman στο γνωστό του επίπεδο και η πολύ καλή φυσική κατάσταση των Sanu και Jones. Οι Falcons έχουν ακόμα ελπίδες.
Για τους Saints, το μόνο καλό είναι ότι έχουν 10 μέρες περίπου για να πάρει clearance ο Kamara και να προετοιμαστούν για το επόμενό τους με τους Jets πριν αναμετρηθούν ξανά με τους Falcons αυτή τη φορά στο Superdome παραμονές Χριστουγέννων (24/12).
SG3ptshooter
Θα ανεχτείτε εμένα για σήμερα.

Πρόγραμμα

Nωρίς: ΙND@BUF, CHI@CIN, GB@CLE, OAK@KC, DAL@NYG, DET@TB, MIN@CAR, SF@HOU.

Tο Buffalo έχασε τον TyGod και θα ξεκινήσει ξανά το rookie που είχε το καταστροφικό ντεμπούτο. Αυτή τη φορά έχει πολύ καλύτερο matchup απέναντι στην άμυνα των Colts, που γενικά αν δεν εκμεταλλευτούν πιθανά λάθη του Peterman δεν έχουν πολλές ελπίδες αφού έχουν και τα συνεχή προβλήματα στην προστασία του δικού τους QB. Παίζεται στο -3 BUF.

Το Chicago πάει στο Nati να προσπαθήσει να σβήσει και τις όποιες τελευταίες ελπίδες έχουν οι Bengals για ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο wildcard weekend. Έχουν προβλήματα κυρίως στη secondary οι τίγρεις με 3/4 βασικούς έξω και γενικά είναι σε διάλυση, είτε στη σεζόν είτε μετά την πολλοστή γραφική ήττα στο περίπου rivalry με το Pit, με τα cheapshots και το ντροπιαστικό θέαμα να περισσεύουν. Αλλά ο Trubisky είναι τελευταίος στη λίστα total QBR στη σεζόν, απ' όσους έχουν λόγο να χωράνε στη λίστα. Παίζεται στο -6.5 CIN, μεγάλωσε κιόλας το handicap.

Οι Packers πάνε στο Cleveland για να βρουν το διπλό απέναντι στη μόνη ομάδα χωρίς νίκη και να στρώσουν το τραπέζι στο Rodgers να προσπαθήσει να τους φέρει στις 10 νίκες και ίσως στην εξάδα της NFC. Mε τους Bucs βασίστηκαν κυρίως στο running game τους οι του Wisconsin, πάνε όμως να αντιμετωπίσουν μία υποτιμημένη rushing defense, απ' τα λίγα πράγματα που γίνεται να βλέπονται όταν μια ομάδα είναι 0/12, άρα θα πρέπει να τα πάει καλύτερα κι ο Hundley. Παίζεται -3 GB.

Oι Raiders πηγαίνουν στο KC για να σπάσει η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της AFC West, oι Chiefs έχουν αρκετά δυνατή έδρα και παρότι ασθμαίνουν τελευταία, η επίθεσή τους βρήκε ένα momentum μετά τις αλλαγές στο playcalling, οι Raiders δε δικαιώνουν τις προσδοκίες αλλά έχουν αρχίσει να βλέπονται τελευταία, παράξενο παιχνίδι στην πιο παράξενη division φέτος. Λείπει ο Peters, παίζεται στο -4.5 ΚC.



Oι Giants υποδέχονται Boyz σε ένα παιχνίδι που δεν προξενεί τον ενθουσιασμό που θα περίμενε κανείς τη μέρα που βγήκε το πρόγραμμα για τη σεζόν. Οι Giants δεν κυνηγούν κάτι, o Εli επιστρέφει στη βασική εντεκάδα της επίθεσης, η απώλεια του Scandrick του δίνει ελπίδα να στήσει ένα passing game, αλλά μόνο το Dallas κυνηγάει πραγματικά κάτι αυτή τη στιγμή στη σεζόν, παρότι οκ δεν έχουν τις πιθανότητες για postseason με το μέρος τους. Παίζεται στο -3.5 DAL.

Σε αντίστοιχο mood oι Lions πάνε στην αποτυχημένη και φέτος Tampa να ενισχύσουν την ελπίδα τους πως οι 10 νίκες μπορούν να τους βάλουν στην τελική εξάδα της NFC, ο Stafford προβλέπεται να ξεκινά κανονικά, η άμυνα Lions είναι σε θέση να πάρει το παιχνίδι; Εκτός έδρας μεν, αλλά απέναντι σε μία επίθεση όχι τόσο αποτελεσματική. Παίζεται -3 DET.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι απ' αυτά των 8, οι πρωτοπόροι της NFC Minnesota Vikings πάνε στην Carolina. Οι Vikings με νίκη κατακτούν την NFC North για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, οι Panthers αν κερδίσουν πιάνουν τους Saints στην κορυφή της NFC South, μένοντας δεύτεροι όμως λόγω των μεταξύ τους αγώνων. Δυνατή άμυνα και ένας πολύ αποτελεσματικός Keenum είναι τα όπλα για τη Sota, η Carolina περιμένει κάτι καλό απ' τον Cam κι ελπίζει να μην την προδώσει η secondary, απέναντι στις top επιθέσεις τα βρίσκει σκούρα η φετινή εκδοχή των Πανθήρων. Παίζεται στο -2.5 MIN.

Το SF πάει στο Houston για δεύτερο σερί διπλό / δεύτερη σερί νίκη μετά το 1-10 ξεκίνημα. Οι Texans έχουν 1/6 μετά το bye, είναι το λογικό φαβορί, δίνονται στο -3. Αλλά διακριτικά γίνομαι Niner.



Δεύτερη ζώνη: ΝΥJ@DEN, TEN@ARI, WAS@LAC, PHI@LAR, SEA@JAX

Αν οι Jets κερδίσουν και μέσα στο Denver θα φτάσουν τις έξι νίκες σε μια σεζόν που πέταξαν αμέτρητους βετεράνους και περιμέναμε tanking. Έχουν χώρο για free agents δηλαδή, αν καταφέρει να τους πείσει κάποιος βέβαια. laugh.gif Οι Broncos έχουν 8 σερί ήττες, το νεόκοπο προπονητικό team θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη το αργότερο ως την Πρωτοχρονιά, τότε πέφτει φέτος η "Black Monday", η μέρα που γίνονται μαζικά οι απολύσεις σε front office και coaching stuff, μετά τη δέκατη έβδομη αγωνιστική και το τέλος της κανονικής περιόδου. Δίνονται φαβορί οι Jets μέσα στο Colorado ρε φίλε, έστω και για έναν πόντο, εκεί τελειώνει η κουβέντα.

Οι Titans χρειάζονται επειγόντως ένα playoffικό statement, όσο καμία ομάδα που να θυμάμαι να έχει 8/12 ή κάτι αντίστοιχο. Ιδού η ευκαιρία, άντε κάντε διπλό στη Zona. Το εύχομαι, δεν το βλέπω, λείπει ο Peterson και η καλή rushing άμυνα των Titans πρέπει να τα πάει καλύτερα απέναντι στο Williams, ας σταματήσουν μετά το Gabbert οι πίσω. Επίθεση έχω πάψει να περιμένω κάτι παρά το ατομικό ταλέντο. Δίνουν γενναιόδωρα -3 ΤΕΝ, ως μη αδιάφορος vs αδιάφορος προφανώς.

Οι Redskins πάνε στο άδειο γήπεδο των Chargers και τους εύχομαι άλλο ένα διπλό παρά τις απουσίες και το ότι δεν κυνηγούν κάτι ρεαλιστικά πια, σε αντίθεση με τους Φορτιστάδες που θα αφήσουν το χαμένο στο Missouri πίσω τους αν με τα RBs τους κυρίως εκμεταλλευτούν το ματσάρισμα vsWAS, ενώ και το protection του Cpt James Tiberius Kirk αν είναι αντίστοιχο με τα πρόσφατα δείγματα θα δώσει ευκαιρίες στο Bosa να είναι όσο disrupting force γίνεται. -5.5 LAC

Σε ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής, οι Eagles μετά απ' την ήττα στο Seattle μένουν στη δυτική ακτή για μια αναμέτρηση στην έδρα των Rams. Δύο απ' τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν, oι δύο quarterbacks που έφυγαν στα 2 πρώτα picks του draft του 2016, ο επίδοξος MVP κόντρα στον αναγεννημένο τύπο που πέταξε την ταμπέλα του bust. Βέβαια όταν λέγαμε o Wentz είναι καλύτερος μας τον λέγανε ντακότα κάποιοι, ιδού τώρα. tongue.gif Η άμυνα Eagles καλείται να σταματήσει το Gurley και τις deepιές του Goff σε αφιλόξενο περιβάλλον, η πιο οπορτουνιστική άμυνα Rams καλείται να επαναλάβει το κατόρθωμα των πονεμένων Seahawks, απ' τα καλύτερα παιχνίδια στη σεζόν, μακάρι να πάει ως το τέλος στα ίσα. -1 LAR, έτσι για την έδρα λένε και τα μπούκια.

Στο τελευταίο, εξίσου σπουδαίο, παιχνίδι της δεύτερης ζώνης, το Seattle μετά το θρίαμβο απέναντι στους Eagles ταξιδεύει στη Florida για να τα βάλει με την πανίσχυρη άμυνα της Jacksonville και τον ανεβασμένο ξανά Fournette, ελπίζοντας να κερδίσει το παιχνίδι με ένα συνδυασμό από μαγικά υποψήφιου MVP Russell Wilson και μια παράταση της ισχυρής αμυντικής παρουσίας παρά τις απουσίες.
Πόσο καλή είναι η άμυνα Jags;
QUOTE
The Jaguars lead the NFL in total defense (282.5 yards), scoring defense (14.8) and passing defense (167.1).

Πόσο καλός είναι ο Fournette;
Τόσο:

Πόσο MVP candidate είναι ο Wilson;
QUOTE
Wilson's 3,688 total yards account for 82.1 percent of Seattle's output. Wilson has accounted for 29 of Seattle's 30 offensive touchdowns, throwing for 26 and running for three.

-2.5 JAX, no bet if there ever was one

Στο primetime το Pittsburgh (-4.5 φαβορί) υποδέχεται τους Ravens για να καθαρίσει τη division, πράγμα καθόλου εύκολο βέβαια αφού οι Ravens δείχνουν πια σημάδια ζωής, ενώ οι Steelers έχουν το μυαλό τους τόσο στην απώλεια του Shazier με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, όσο και στο εντός έδρας derby κορυφής της AFC κόντρα στους Patriots την ερχόμενη αγωνιστική. Μιλώντας για το διάολο, οι Pats πάνε εκδρομή στο Miami για ένα φιλικό τη Δευτέρα λέει.
SG3ptshooter


Aγαπάμε αγώνες στο χιόνι.
jasonick
Το #27 γιατί κάνει το χοντρό του μέσα στο γήπεδο;
Πιο κρύο αστείο και από τον καιρό. tongue.gif
SG3ptshooter
Το Bills - Colts έδωσε ωραία κλωτσοπατινάδα στο χιόνι, ο McCoy όπως μας είχε δείξει και παλιότερα έχει καλή σχέση με τις αντίξοες αυτές συνθήκες κι έδωσε τη νίκη στο Buffalo έστω και στην παράταση, σπουδαίο και το μακρύτερο του κανονικού extra point του Μεγάλου Vinatieri που ισοφάρισε το ματς και το έστειλε στο έξτρα δεκάλεπτο. Best of.

Eύχομαι να πέρασε έστω λίγο, παρά την προσπάθειά μου να μην δίνω υπερβολικά προσωπικές εκτιμήσεις στο ρόλο του previewer που δε μου πάει, η πεποίθησή μου πως οι Bears θα έβρισκαν τον τρόπο να χτυπήσουν το παιχνίδι στην έδρα των Bengals, τελικά τα κατάφεραν έως και εύκολα, με το rookie QB τους να κάνει ίσως το καλύτερό του παιχνίδι και το sophomore βασικό τους RB να βάζει 2 TDs για μας τους fantasy owners του 19.gif

Οι Packers δυσκολεύτηκαν απαράδεκτα πολύ, στο πρώτο ημίχρονο ο Kizer έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν προς το τέλος και να κερδίσουν στην παράταση με τους νέους τους πρωταγωνιστές, Hundley, Jamaal Williams και Davante Adams. Έφτασε η ώρα του Rodgers αν το επιτρέψει το ιατρικό επιτελείο, όπως και αναμένεται να συμβεί και πολλά θα αλλάξουν. Δεν παίζει όμως και στην άμυνα ο Aaron, ούτε είναι σίγουρο πως αρκεί ένα αναγκαίο για ελπίδες πρόκρισης 3-0. Πολύ ενδιαφέρον όπως και να χει.

Οι Chiefs τα κατάφεραν κόντρα στους Raiders που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν καν πειστικά το ματς, το πρόγραμμά τους δεν είναι το ευκολότερο δυνατό και η εικόνα τους στη σεζόν παραμένει σαφώς κάτω απ' τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η περσινή τους χρονιά ως τον τραυματισμό του Carr. To DAL@NYG δεν μας έδωσε κάτι παραπάνω απ' το να μην τελειώσουν οι ελπίδες των Cowboys για wildcard, αντίστοιχο αποτέλεσμα είχε και η εξόρμηση των Lions στη Δυτική Florida. Οι Niners έχουν 2/2 με βασικό Garoppolo και πρέπει να τον παγκώσουν γιατί χάνουν θέσεις στο draft όπως πάνε, υποδέχονται Titans και Jaguars, το πρώτο θα το πάνε σίγουρα ως το τέλος.. Γιατί τόσο 49ers; Είμαι τόσο φίλος του Juszczyk που ξέρω πως γράφεται. wink.gif Μέχρι κι ο Goodwin μ' άρεσε από παλιότερα.

Οι Panthers βρήκαν 3 TDs απ' την βετερανοκρεατίνη το Stewart και ένα εντυπωσιακό clutch run απ' τον πάντα δραστήριο στο έδαφος Cam, κατάφεραν να περιορίσουν το running game των Vikes και έβγαλαν 3 turnovers απ' τον Keenum, η νίκη ήρθε φυσιολογικά, είχα πει ξανά πως ο τρόπος για να κερδίσεις την Carolina είναι απ' τον αέρα και η Minnesota δεν βρήκε τις λύσεις χτες.

Oι Jets έχασαν το McCown αλλά δεν έγινε και τίποτα, με τους Titans έδωσα σημειάρα να τα λέμε αυτά, οι Chargers έχουν momentum να διεκδικήσουν την εξάδα ως το τέλος, ακόμη κι αν δεν κερδίσουν την AFC West.

Στο Eagles@Rams έγινε ο κακός χαμός, οι Μαυραετοί έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία τους στην τελική 12αδα, αλλά η νίκη της Philadelphia επισκιάστηκε απ' το torn ACL του Wentz, που καταστρέφει τη σεζόν τους και μας ξενερώνει όλους τους φίλους του σπορ. Αλλά δε μπορώ να μη ρίξω και Gurley ξανά, γιατί ξανά το παιδί ήταν αλλού.

Οι Seahawks άρχισαν αρκετά άσχημα, ο Russell είχε 3 INTs ovrl και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-3, oι Jags άντεξαν τη στερεοτυπικά σιχοκσική αντεπίθεση για το τελικό 24-30 και απέδειξαν πως δεν είναι pretenders, ο Bortles έβγαλε τις φάσεις που χρειάζονταν και στο τέλος είχαμε και μανούρες που μπορεί να φέρουν ως και κυρώσεις, καλύτερα απ' όλους τα είπε ο Earl. Δεν αντιπαθώ ακριβώς το Blake, απλά όπως και να το κάνεις έχει κάψει κόσμο πολλές φορές, φέτος ήταν που τον απείλησαν για πάγκο ενώ πρακτικά δεν έχουν άλλη βιώσιμη επιλογή. Με υγιή Legion of Boom δεν το έπαιρνε, αν πάνε ως το τέλος θα χρειαστεί η άμυνα να παίζει μόνιμα στα απίθανα επίπεδα στα οποία και παίζει. Recap.

Oι Steelers για νιοστή φορά χρειάστηκε να γυρίσουν αγώνα στον οποίο ξεκίνησαν ως το φαβορί και κέρδισαν οριακά τους ανεβασμένους Ravens στο derby της AFC North, την οποία και κατέκτησαν, στα playoffs θα τους δούμε και τους δύο πιστεύω, το χει πλέον η Βαλτιμόρη. Ο Bell σκόραρε τρεις φορές, ο Brown πέρασε τις 200 γιάρδες, έρχεται το απίθανα σημαντικό ματς με Patriots στο Heinz Field την επόμενη αγωνιστική, που κρίνει εκτός απίθανου απροόπτου ποιος θα έχει έδρα σε ένα υποθετικό rematch στον τελικό της AFC, δηλαδή στο παιχνίδι που θα δώσει στο νικητή του τον τίτλο της λίγκας και το εισιτήριο για Minnesota και το ερχόμενο SuperBowl. Recap.
aegeansheed
Ο Aaron Rodgers επιστρέφει την Κυριακή. Μια ευχάριστη είδηση, σημαντική για να κρατήσει το ενδιαφέρον. Δεν το κρύβω ότι είχα ξενερώσει πολύ από τον season-ending τραυματισμό του Wentz. Διάολε έβλεπε αυτή τη φάση ζωντανά και μου θύμισε πολύ αντίστοιχη φάση με Luck, στην τελευταία του χρονιά πριν τραυματιστεί για πρώτη φορα. Φαινόταν από την αρχή ότι ήταν μια κακή επιλογή επειδή είχε λοκάρει να μπει οπωσδήποτε και το ίδιο οι αμυντικοί... Κάθε σοβαρός τραυματισμός ενός αγαπημένου παίκτη είναι μια μικρή μαχαιριά στην καρδιά.



Στα ματς που έρχονται στις επόμενες μέρες, εκτός της Κυριακής, υπάρχει το κλασσικό-μάπα TNF, όπως και δύο παιχνίδια το Σάββατο, αυτό που είναι σε eastern time δε λέει και πολλά σε σχέση με το αντίστοιχο, λίγο πιο νότιο.

TNF
Broncos@Colts: Από τα πιο αδιάφορα αθλητικά γεγονότα στο καλεντάρι του 2017, αντίστοιχου ενδιαφέροντος με τηλεοπτική προβολή αγώνων darts σε καφετέρια της Μυκόνου Αύγουστο μήνα. Οι Colts είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έχουν πιάσει ήδη τις 10 ήττες φέτος, αλλά δυστυχώς φαίνεται να βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από δύο εκ των άλλων τριών (49ers, Giants) στον ορίζοντα για το 2018. Από τις ομάδες που δεν δοκίμασαν σχεδόν τίποτα νέο από παίκτες, χωρίς ρίσκα και χωρίς ανταλλαγές βασίστηκαν κυρίως σε old schemes. Είδαμε λίγο Marlon Mack, που δε μας έφτασε όμως, αν μπορείς να πεις ότι κάποιος κέρδισε κάτι ήταν ο Jack Doyle, σε όρους διαπραγμάτευσης ενός καλύτερου συμβολαίου. Στο Denver τα πράγματα επίσης δεν είναι καθόλου καλά, η κατάσταση με τους QB ασφυκτικά αποπνικτική για την μαντεψιά της λιγότερο κακής επιλογής κάθε εβδομάδα, πάνε για να draftάρουν μάλλον κι αυτοί. To ματς είναι ανοιχτό σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη: Colts 17 - Broncos 15 (under)
TD bet: Doyle (Colts)

Αγώνες Σαββάτου
Bears@Lions (23:30): Εδώ είμαστε. Οι Lions θα τα παίξουν όλα για όλα, ελπίζοντας ότι οι Packers θα έχουν κάποια απώλεια, ώστε να μην βρεθούν τελευταία αγωνιστική απέναντι σε έναν Rodgers που χρειάζεται μόνο νίκη. Με τον Stafford σε κακή κατάσταση (4TD-4INT στα τελευταία τρία ματς) το ματς θα είναι ντέρμπυ. Με τον Αμπτάλα υπάρχει θέμα, εκτός από του σκοραρίσματος και ιατρικό, δεν πιστεύω ότι θα παίξει, κάτι που μάλλον είναι καλό, αφού ο Θείος (Theo) Riddick ξέρει, να ξελασπώνει, όποτε καλείται στα δύσκολα. Ζούμε μεγάλες στιγμές όπου ο Eric o Ebron έχει στα τελευταία τρία ματς το καλύτερο catch span της καριέρας του, έχει συνολικά 18 catches σε 19 targets με 9y/c περίπου. Κανείς δεν το περίμενε, μένει να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει έτσι τώρα στα δύσκολα ή θα ξαναδούμε τον παλιό κακό "drop" Ebron. Το Chicago είναι η πλέον απρόβλεπτη ομάδα, όποτε έχει τον Howard στην καλη του μέρα κοντράρει όλα τα παιχνίδια και το ματς απ με τους Lions είναι καλό τόσο για αυτόν όσο και για τον RB αδελφό του, τον Cohen. Ο Trubinsky είναι πολύ μακριά ακόμα από το να πάρει ένα παιχνίδι μόνος τους, κάνει προσπάθειες και η αλήθεια ήταν ότι είχε αρκετά καλό completion rate -όμως απέναντι στους αποδεκατισμένους Bengals. Συνδέθηκε αυτή τη φορά με τον Wright (10/11), σε αυτόν τον άτυπο Τροχό της Τύχης των receivers των Bears φέτος, ενώ τα πάει καλά και με τον νέο του TE. Πιστεύω ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσα αυτό το παιχνίδι.
Πρόβλεψη: Bears 23 - Lions 21
TD bet: Riddick (Lions)

Chargers@Chiefs (3:25): H AFC West καίγεται και όλα τα μάτια είναι στραμένα στο Arrowhead για το ντέρμπυ της πρωτιάς στον πιο κρίσιμο, ως τώρα, αγώνα των δύο ομάδων. Πάνω που η χρονιά έδειχνε να πηγαίνει στα σκουπίδια και δε θα δίναμε δεκάρα, οι Chargers ξαφνικά κέρδισαν παιχνίδια και βρέθηκαν στο παιχνίδι των playoffs (και πάλι δε δίνουμε δεκάρα). O Rivers συνεχίζει το θετικό high volume passing δείχνοντας συνδεδεμένος με τον Keenan Allen (4ο συνεχόμενο παιχνίδι με +100 receiving yards) και τον Hunter Henry. Σε αυτό το ματς θα παίξει ο Peters, που είναι θεωρητικά downgrade για τον Allen, αν και τα routes που παίρνει είναι περισσότερο εσωτερικά, ενώ ο Peters είναι δυνατός pass defender κυρίως στη γραμμή. Ο Gordon μπορεί να κάνει ζημιά στους Chiefs, όπως και ο Ekeler και πιστεύω ότι αν ο Rivers ξεκινήσει καλά, το ματς μπορεί να κυλήσει υπέρ των Chargers. Να πούμε ότι ο Rivers στο πρώτο μεταξύ τους ματς είχε δώσει το χειρότερο ματς του (3 INTs χωρίς TD), αλλά πλέον βλέπουμε μια τελείως άλλη ομάδα Chargers μπροστά, ενώ η άμυνα μπορεί να δώσει defensive stops. Στο στρατόπεδο των Chiefs είδαμε για πρώτη φορά τον Hunt να χρησιμοποιείται σε τόσο μεγάλο αριθμό προσπαθειών (25 carries για +100 γιάρδες και TD) που συνδυάστηκε νε νίκη μετά από εβδομάδες, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το ξαναδούμε και τώρα. Η άμυνα έκανε τα απαραίτητα plays της με τους Raiders όταν χρειάστηκε, παρά το κακό παιχνίδι του Smith, ο οποίος είναι under scrunity και σε αυτό. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε το κλασσικό εσωστρεφές ματς των Chiefs με τον Σμιθ επιφυλακτικό και πολύ running game.
Πρόβλεψη: Chiefs 25 - Chargers 23
TD bet: Hunt (Chiefs)
aegeansheed
To Kansas City έχει επιστρέψει; Πλέον μπορεί και τρέχει ξανά στο έδαφος, αυτό είναι το σημαντικότερο. Στους αγώνες που ο Hunt είχε κάτω από 50 rushing yards οι Chiefs είχαν αρνητικό ρεκόρ 1-4. Χθες βρήκε χώρους να κινηθεί στην ευθεία και με την βοήθεια της secondary στο τέλος σχεδόν κλείδωσαν την πρωτιά στο division.



Early Sunday games
Texans@Jaguars: O Fournette είναι έξω. Στα δύο παιχνίδια που απουσίασε φέτος οι Jags δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να φτιάξουν επίθεση, αυτό είναι λίγο περίεργο, τα passing yards total ήταν αυξημένα μάλιστα σε σχέση με τα average, ενώ και το running game δεν έχασε σε yardage. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα δούμε τον Bortles να βγαίνει με τάση να πασάρει περισσότερο, νομίζω αξίζει το ρίσκο απέναντι στους Texans. Θα ήθελα να δω Dede Westbrook να σκοράρει και πάλι και τον Grant σε μεγαλύτερο ρόλο.
Πρόβλεψη: Jaguars 30 - Texans 14
TD bet: Βortles με τα πόδια (Jags)

Ravens@Browns: Οι Browns εξακολουθούν να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χαρεί νίκη φέτος, κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο σήμερα, λόγω της σημαντικότητας του ματς για τα σχέδια των Ravens και τις ελπίδες τους για την wild card. Υπάρχει ένας σχετικός κίνδυνος λόγω της απουσίας του Jimmy Smith (top CB) των Ravens για τις ευκαιρίες που μπορεί να βρει ο Josh Gordon, αλλά από την άλλη ο Kizer δεν αποτελεί και το πιο αλάνθαστο χέρι. Κάπου διάβασα ότι από τις 11 πάσες προς τον Gordon σε ένα απο τα προηγούμενα ματς, μόνο οι 6 ήταν catchable. Η ευκαιρία για νίκη χάθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στο τέλος και ήταν κρίμα, γιατί ήταν το καλύτερο του Kizer. Οι Ravens μπορεί να έχασαν τον Yanda από πολύ νωρίς, τον Woodhead για το 80% της σαιζόν και γενικότερα είχαν σοβαρές απώλειες στο επιθετικό τους παιχνίδι, αλλά πάντα έβρισκαν λύσεις, κυρίως από την άμυνά τους. Είναι από τις πιο "undead' ομάδες της Λίγκας, που θα κάνουν πολλές φορές overperforming τις δυνατότητές τους. Το αναμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη.
Πρόβλεψη: Ravens 33 - Browns 17
TD bet: Collins-οι μέρες της δόξας (Ravens)

Packers@Panthers: Ό,τι χειρότερο για τους Panthers αυτό το ματς, ο Rodgers έρχεται πεινασμένος για μπάλα και έχει σε καλή κατάσταση τους βασικούς επιθετικούς μοχλούς του, αν και να μην είχε, πάλι θα έβρισκε (Janis, Geronimo)... κάποιον να την πιάσει τελοσπάντων! Ο Jordy είχε μουχλιάσει με τον Handley, ο Davante παραμένει καυτός, ενώ ο Williams πήρε και κράτησε τελικά το lead back tag, που προοριζόταν γι' αυτόν από το draft, αλλά είχε χάσει προσωρινά από τον Jones. Είναι και αυτός σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αγώνας είναι ο σημαντικότερος της πρώτης ζώνης και ο πιο εμπορικός, αυτός είναι η μισή Κυριακή, τί να λέμε. Η Carolina κατεβαίνει με όλες τις δυνάμεις της και με ψυχολογία νικητή, μετά από το statement που έκανε απέναντι στους Vikes την προηγούμενη, βρίσκοντας λύσεις από χαρτιά που πολλοί αμελούσαμε (Steward) λόγω του ιδιαίτερου επιθετικού της παιχνιδιού. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι απίθανη.
Πρόβλεψη: Packers 27 - Panthers 25 (διαφορά 2-3 πόντων, πλεονέκτημα σε Packers)
TD bet: Adams (Packers), Funchess (Panthers)

Dolphins@Bills: Δυνατό παιχνίδι στo Buffalo, με τα προγνωστικά για τον καιρό να μη δίνουν χιόνι προς το παρόν. Οι Bills εξακολουθούν να ελπίζουν, αλλά οι Fins είναι ανανεωμένοι με τον Kenyan Drake να έχει δώσει την ώθηση που χρειαζόταν συνολικά η ομάδα. Σε μια αντίστοιχη κατάσταση με το περσινό breakout του Ajayi, αν και λίγο αργότερα χρονικά, ο Drake δίνει απαντήσεις στο coaching team σχετικά με την εμμονή τους στο RB committee για δεύτερη σερί χρονιά: προέρχεται από δύο συνεχόμενες +140 yard εμφανίσεις συνεισφέροντας στο 2/2 που τρέχει το Miami. Συνεχίζεις με το hot hand κι εύχεσαι να βρίσκεται στο ίδιο mood και ο Cutler με την ελπίδα ό,τι δε θα κάνει να τα δικά του. Στα τελευταία ματς να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα θετικός. Θα ήθελα να δω διπλό, αλλά γνωρίζουμε ότι εκτός έδρας νίκες στο Μπίλικο δεν είναι easy task. Για τους Bills θα ξεκινήσει ο Taylor.
Πρόβλεψη: Dolphins 25 - Bills 21
TD bet: Drake, Landry (Dolphins)

Bengals@Vikings: Οι Bengals είναι ομάδα για υποβιβασμό αυτή τη στιγμή. Χωρίς Μίξον και σε αυτό και χωρίς key παίκτες στην άμυνα δε μπορούν να κοντράρουν ματς με αυτόν τον αντίπαλο. Το βρίσκω δύσκολο ακόμα και να σκοράρουν TD. Δεν υπάρχει και ο Ross (IR) να δούμε κάτι νέο. Κακή χρονιά για το Σινσινάτι. Από την άλλη πλευρά ο Rudolph είναι 50-50 αν θα παίξει, ίσως μείνει έξω για ξεκούραση, δεδομένης της θεωρητικής ευκολίας στο αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη: Vikings 31 - Bengals 10
TD bet: Thielen, Murray (Vikes)

Cardinals@Redskins: Ανοιχτό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο αναξιόπιστες ομάδες. Οι Redskins μπάζουν από παντού, μπορούν να δεχθούν σκορ από οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ οι Cardinals δυσκολεύονται να σκοράρουν απέναντι σε οποιονδήποτε, αν τα βρει σκούρα ο Gabbert. Δε μπορώ να φανταστώ την εξέλιξη του ματς. Προσωρινά έχω ανάγκη να δω ένα 350αρι ματς του Cousins με 3πλό TD και 1 μόνο int, δε θέλω να τον δω να κλείνει τόσο άδοξα τη σαιζόν. Για κάποιον λόγο πιστεύω σε αρκετό FG kicking. Επιστρέφει και ο Dustin Hopkins στα Nέα των Kickers & Punters της εβδομάδας. Για τους Cards o Adrian Peterson μάλλον πάει σε shut-down, ενώ με δεδομένη την απουσία του TE Gresham, είναι ευκαιρία να δούμε τον Seals-Jones σε μεγαλύτερο ρόλο και μακάρι ένα ακόμα TD.
Πρόβλεψη: Redskins 27 - Cardinals 25
TD bet: Davis (Redskins), Seals-Jones, Williams (Cardinals)

Eagles@Giants: To πρώτο ματς των Eagles χωρίς τον Wentz είναι κρίσιμο για την κλονισμένη ψυχολογία της ομάδας. Ο Nick Foles θα επιστρέψει ως βασικός μετά από καιρό και θα έχει την υποστήριξη από όλους τους receivers τους. Ακούγεται ότι ο Ajayi θα παίξει σε περισσότερα snaps, αναμενόμενο ούτως ή άλλως, καθώς είναι ακόμη σχετικά φρέσκος, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν περισσότερη τάση για running plays προς αποφυγή ενδεχόμενων QB communication errors. Eli Manning για τους φανατικούς των Giants για μια ακόμα Κυριακή.
Πρόβλεψη: Eagles 28 - Giants 13
TD bet: Ajayi (Eagles)

Jets@Saints: Ο Kamara πέρασε τα tests και είναι διαθέσιμος ξανά. Θεωρώ ότι θα πάρει την πλειψηφία των pass-catching plays και ο Ingram θα φάει το ξύλο. Οι Saints δεν έχουν την πολυτέλεια να ξαναρισκάρουν τραυματισμό λόγω overuse εν όψει του κρίσιμου ματς με τους Panthers. Για τους Jets η χρονιά ψιλο-τελείωσε με τον τραυματισμό του McCown, δεν πειράζει, θα έχουμε να την θυμόμαστε.
Πρόβλεψη: Saints 33 - Jets 9
TD bet: Ingram (Saints)

Late Sunday games
Rams@Seahawks (23:05): To δεύτερο δυνατό ματς της ημέρας. Οι Hawks τα δίνουν όλα, ο Wagner πιστεύω θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει, κανείς δε θα ήθελε να λείψει από τη Μητέρα των Μαχών. Με νίκη το Seattle πιάνει τους Rams, αλλά θα είναι από κάτω στην ισοβαθμία λόγω διαφοράς net points. Ο Goff θα έχει ξανά τον αγαπημένο του στόχο, τον Woods, που επιστρέφει μετά από μήνα περίπου. Αν οι Rams καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα επιθετικά τους όπλα μπορούν να φύγουν με τη νίκη.
Πρόβλεψη: Rams 27 - Seahawks 25
TD bet: Gurley (Rams)

Titans@49ers (23:25): To μόνο που λείπει από το αντικειμενικά πολύ πετυχημένο career start με τους 49ers του Garo είναι τα TDs. Οι Titans δίνουν αυτή τη δυνατότητα απόψε με τις αργές αντιδράσεις της secondary τους. Έδρα και ενθουσιασμός εναντίον της ψυχολογικής ακροβασίας των παικτών των Titans ανάμεσα στη σκέψη ότι αποτελούν ομάδα playoffs που θα μπει για να επιβληθεί και τη σοκαριστική -πολλές φορές επαναλαμβανόμενη- διαπίστωση από την παρακολούθηση των χτυπητών αδυναμιών (της άμυνας κυρίως, αλλά και του ανισόρροπου running game). Θέλω 49ers.
Πρόβλεψη: 49ers 25 - Titans 21
TD bet: Goodwin (Niners)

Patriots@Steelers (23:25): Μπορεί να μου πεί κάποιος αν οι Steelers είναι top ομάδα τελικά; Έχουν superstars, μια καλή front7 άμυνα και έναν QB που βλέπει καλά γήπεδο όταν δεν πιέζεται. Αλλά όταν κλειστεί ο LeVeon και αρχίζει η πίεση ο Roeth τα βρίσκει μπαστούνια, σε σημείο που μπορεί να καταστρέψει όλο το ματς. Το αποψινό ματς είναι η καλύτερη πρόβα playoffs απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που αν πάνε όλα καλά και για τους δύο, οι δρόμοι τους θα ξανασυναντηθούν στους Τελικούς της AFC. Οι Pats μετά από το χαστούκι από τους Dolphins θα έχουν πίσω τον Gronk. Έχασαν τον Cannon που είναι το βασικό RT τους, αν και ο Burkhead βγαίνει συνήθως off left tackle στην γραμμή. To ματς μπορεί να το κερδίσει είτε ο ένας, είτε ο άλλος. Δίνω ένα μικρό edge στους Steelers καθαρά λόγω έδρας, ωστόσο οι Patriots το έχουν ξανακάνει, είναι κυρίως θέμα διαβάσματος του αντιπάλου και σωστής εκτέλεσης.
Πρόβλεψη: Steelers 27 - Patriots 23
TD bet: Bell (Steelers)

Cowboys@Raiders: Αρκετά αδιάφορο αυτό εδώ. Ο Amari είναι εκτός για τους Raiders, οι οποίοι είναι από τις χειρότερες άμυνες απέναντι στους RBs. Για το Dallas πήρε μπροστά ο Rod Smith και θα έχει ενδιαφέρον να τον παρακολουθήσουμε, ωστόσο ο Tyron Smith είναι questionable και σε αυτήν την περίπτωση μεγάλο downgrade για το running game των Cowboys. Μετά από τόσα συνεχόμενα παιχνίδια οι Boyz βγαίνουν έξω, μπορούν να κλείσουν τη χρονιά με ένα διπλό? Αυτή εδώ είναι η καλύτερή τους ευκαιρία.
Πρόβλεψη: Cowboys 25 - Raiders 23
TD bet: Smith (Cowboys)

Monday:
Falcons@Buccaneers: Απορώ με αυτόν που έβαλε αυτό το ματς τέτοια ώρα. Δεκτό ότι είναι divisional, αλλά οι Bucs πέθαναν πρωτού καν παίξουν κάτι, κάπως φέτος, ως σερί καλών εμφανίσεων έστω. Οι Falcons είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δε μπορώ να φανταστώ τί μπορεί να πάει στραβά με τον McCoy (η μισή άμυνα Bucs) έξω.
Πρόβλεψη: Falcons 35 - Bucs 21
TD bet: Jones, Freeman και Hooper (Falcons)
SG3ptshooter
O Aaron συνεχίζω να πιστεύω πως αν δεν ήταν καλά δεν άξιζε να μπει, προφανώς εκ του αποτελέσματος είναι ακόμα πιο εύκολο να το λέω, το μη 100% στην ικανότητά του να πετάξει ήταν εμφανές, χτες ήταν το πρώτο του παιχνίδι με 3 INTs μετά το.. 2010, στο τέλος πάντως για πολλοστή φορά έμοιαζε έτοιμος να το ισοφαρίσει ως το fumble του Ιερώνυμου.

Η εμφάνιση του Foles έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στην επόμενη μέρα των Eagles για το 2017-18, όσο και να μην είναι το μεγαλύτερο δυνατό test η φετινή άμυνα Giants. 434 yds ο Εli.

Ο Bowles είναι εξαιρετικός προπονητής, οι Saints συναντούν στραβές αλλά δε βλέπω άλλη ήττα στη regular, ο Brees άγγιξε τις 70.000 passing yards στην καριέρα του, θα τις περάσει την επόμενη αγωνιστική και θα τελειώσει την καριέρα του δύο θέσεις πιο πάνω στην all-time λίστα, δηλαδή στην κορυφή της, πάνω απ' τους Peyton (Manning) και Favre.

Οι Seahawks έχουν αρχίσει και βγάζουν φθορά και στο mental κομμάτι, απ' αυτό δε σώζεσαι όταν είσαι ταυτόχρονα τόσο ελλιπής, κρίμα. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο GURLEY.

3/3 Garoppolo. Δεν πρέπει να έχει άλλο QB τόσες γιάρδες, δεν είχε κανείς στις δύο πριν απ' τη δέκατη πέμπτη. Την άλλη βδομάδα θα σπάσει το σερί του πάντως κόντρα στους Jags, το παιδί παίζει με skill players ένα απ' τα χειρότερα πακέτα απ' τα 32, ας μην παραβλέπουμε βέβαια πως έχει κι έναν απ' τους καλύτερους offensive coaches εκεί έξω.

Πάρα πολύ άσχημο/άτυχο finale για τους ούτως ή άλλως αποτυχημένους Raiders, μένουν ζωντανοί οι Boyz, επιστρέφει ο Zeke, δε μπορώ να τους δω να κλείνουν τη σεζόν με τόσες σερί νίκες.

Oι Steelers φταίνε. Δεν είναι μόνο η κακή απόφαση του James, δεν είναι μόνο οι δύο σερί κακές αποφάσεις του Roethlα, που θα τις έκραζα και αν δεν είχαν το αποτέλεσμα που είχαν, ξέρετε αρκετά καλά πόσο stickler είμαι πια, είναι πως στο 1+20 που βρέθηκαν πήγαν να φάνε το χρόνο με runs, χωρίς καν να τα στήνουν ώστε να έχουν μια κάποια πιθανότητα επιτυχίας. Τεράστια απώλεια ο Antonio Brown, ο Gronk δε μαρκάρεται, αλλά ήταν λίγοι. Φοβήθηκαν πως θα συνεχιστεί η μόνιμη πελατεία τους απ' τους Patriots και το σιγούρεψαν. 'Εχουν γυρίσει υπερβολικά πολλά παιχνίδια οι της New England για να τους αφήσεις να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είναι τόσο απλό.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τα δύο τελευταία παιχνίδια για κάθε ομάδα που έχει νόημα να ξέρετε ποια παιχνίδια έχει ακόμα μπροστά της -ή πόσο χαιρόμαστε οι κρυφοRavens-:

NFC:
ATL (μετά το αποψινό με TB): @NO, CAR
CAR: TB, @ATL
DAL: SEA, @PHI
DET: @CIN, GB
LAR: @TEN, SF
MIN: @GB, CHI
NO: ATL, @TB
PHI: OAK, DAL
SEA: @DAL, ARI

QUOTE
The Falcons can keep alive their hopes to win the NFC South with a win Monday night at the Buccaneers. Even with a loss, however, they'll maintain their spot as the No. 6 seed because of their head-to-head tiebreaker advantage with both the Lions and Cowboys. FPI sees their chances of making the playoffs, one way or the other, at 63.5 percent.


AFC:
BAL: IND, CIN
BUF: @NE, @MIA
JAX: @SF, @TEN
KC: MIA, @DEN
LAC: @NYJ, OAK
NE: BUF, NYJ
PIT: @HOU, CLE
TEN: LAR, JAX

QUOTE
Titans (8-6) have a 63.1% chance to make the playoffs, per ESPN Stats & Info, sixth best of AFC teams. Ravens (91.8%) are favorites for top wild card spot. 8-6 Bills (27%), 7-7 Chargers (20%) are Titans top challengers for final spot. It won't matter much if TENN can't win a game.
aegeansheed
Pro-Bowl
Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι pro-bowlers με τους Steelers να στέλνουν 8 παίκτες. Στην AFC, στους QBs προτιμήθηκε ο Rivers αντί του Alex Smith σε αυτήν που θα μείνει ως η καλύτερη σαιζόν της καριέρας του (οξύμωρο να μη βρίσκεται στο Pro-Bowl, αλλά λέει και πολλά). Ο ένας από τους τρεις θα έπρεπε να ήταν ο Desaun Watson, αν... Δε διαφωνώ καθόλου με Keenan Allen αντί Cooks, αν και θεωρώ τον τελευταίο top5 skilled WR, ήθελε να μπλέξει με τους Patriots, ας πρόσεχε! Donald Penn, αγαπάμε, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τόσο φέτος, θα φανεί ίσως στο ματσάπ της αγωνιστικής με τους DE των Eagles, από το οποίο θα απουσιάζει. Καμία προσωπική διαφωνία στις θέσεις τις άμυνας πέρα από το debate Suggs/Ngakoue, αλλά πόσοι Jags να χωρέσουν πια...
Στην NFC δε με χαλάει ο Fitzgerald για 4ος, o άλλος ήταν ο Davante (10td/14gp) που έμπαινε άνετα. Thielen πανάξια. Δεν κατάλαβα όμως γιατί Trent Williams και όχι Whithworth. Συμφωνώ σε όλα στην άμυνα. Θα ήθελα κάπως να χωρέσει όμως ο Harrison Smith, αντί του Barr, ως επιλογή από τους Vikes. Headline στα special teams οι Rams.
Οι μόνοι rookies που επιλέχθηκαν ήταν ο Kareem Hunt και ο Alvin Kamara από επιθετικούς παίκτες, άξια αμφότεροι, ο Lattimore, που έχει γίνει top3 shadow coverage και ανυπομονούμε να δούμε πόσο επιφυλακτικός θα είναι ο Ryan να την πετάει προς το μέρος του, εκεί που θα βρίσκεται ο Julio, όχι όποιος κι όποιος, στο ντέρμπυ της W16. Και ο Baker από τους Cards.

WEEK 16

Σάββατο 23/12
Colts@Ravens (23:30): Ασχολίαστο ματς ως προς τις πιθανότητες νίκης αυτό που ανοίγει την εβδομάδα. Οι Ravens κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι σε turnover-prone ομάδες με αδυναμίες στην o-line τους και shaky QBs, αυτό ακριβώς που είναι οι Colts δηλαδή.
Πρόβλεψη: 27-10 (+10 διαφορά σκορ)
TD bet: Wallace (Ravens)

Vikings@Packers (03:30): Οι Vikes κλείδωσαν το πλεονέκτημα στην NFC ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική και δεν καίγονται για κάτι σε αυτό. Ο στόχος έχει εξασφαλιστεί, σε αντίθεση με τους Packers, όπου το πείραμα με τον Rodgers δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Hundley θα ξαναβγεί για να τελειώσει τη σαιζόν για να επηρεάσει όσο καλά καταφέρει τις τελικές εντυπώσεις για την εικόνα που θα δώσει ως βασικός QB, με τον Adams (τον αγαπημένο του στόχο) έξω σε αυτό. Ως μίνι-απολογισμός, το κέρδος για τους Packers φέτος ήταν οι δύο rookies (J.Williams και A.Jones) που έτρεξαν καλά τη μπάλα. Μπορεί να είναι και ο Brett Hundley; Θέλουμε να δούμε χιόνι στο Lambeau;
Πρόβλεψη: 26-21 (διπλό)
TD bet: Murray (Vikings), J.Williams (Packers)
SG3ptshooter
9 ομάδες είναι σίγουρες πια για τα playoffs και 7 divisions έχουν πρωταθλητή για το 2017.

ΝFC

Οι Eagles χτες κέρδισαν τους Raiders και εξασφάλισαν την πρωτιά στην NFC, που τους δίνει έδρα για τα playoffs, αλλά δεν έδωσαν μια ιδιαίτερη πειστική εμφάνιση, σε σημείο που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν χάσει απ' τους φετινούς Raiders. Ο Foles ιδίως απέναντι σε μια passing άμυνα που έχει κάνει και απαράδεκτα ματς φέτος, δεν μπόρεσε να συνεχίσει την καλή εικόνα που είχε στο πρώτο του start στη Νέα Υόρκη. Οι Vikings πρακτικά έχουν κλειδωμένο το δεύτερο seed, το Σάββατο κράτησαν τους Packers στο μηδέν μέσα στο Wisconsin και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα τους επισκεφθεί σε τρεις βδομάδες.

Οι Rams βρήκαν το διπλό στο Tennessee μέσα από άλλη μία μεγάλη εμφάνιση του υποψήφιου MVP πια Gurley, αλλά και 4 TD passes του Goff, κλειδώνουν στο τρίτο seed αν.. κερδίσουν εντός τους Niners, αλλά έχουν και για κατάλληλα αποτελέσματα των παρακάτω. Oι Saints χωρίς να φανούν κατώτεροι των περιστάσεων του αγώνα κέρδισαν τους Falcons (7.50 BreesMode) και παρέμειναν στην κορυφή της NFC South, την οποία μπορούν να εξασφαλίσουν μαζί με το τέταρτο seed αν κερδίσουν τους Buccaneers την επόμενη Κυριακή, κρατώντας τους Rams στο #3 και τους Panthers στο #5 ό,τι κι αν γίνει στα δικά τους ματς. Στα προχτεσινά ο Brees παρά τη συστηματική ναφθαλίνη για τα δεδομένα του πέρασε τις 70.000 και θα σπάσει για τρίτη φορά ένα ακόμα ρεκόρ, το completion percentage in a season, που του ανήκει δικαιωματικά.

Οι Panthers δυσκολεύτηκαν περισσότερο απ' ότι θα περίμενε κανείς αλλά έστω και στο φινάλε κέρδισαν τους Bucs, έχουν ελπίδες για καλύτερη κατάταξη απ' το πέμπτο seed στο οποίο και θα καταλήξουν. Τελευταίο ματς παίζουν με τους Falcons που βρίσκονται στην έκτη θέση. Αν η Atlanta κερδίσει είναι το έκτο seed και η Carolina το πέμπτο, αν οι Panthers κερδίσουν στη Georgia ελπίζουν σε ήττες των παραπάνω για να μην παίξουν εκτός έδρας στο wildcard weekend. Αν η Atlanta χάσει περιμένουν στη γωνία βεβαίως οι Seahawks, που νίκησαν μέσα στο Dallas και πρέπει να νικήσουν στη Washington τους Cardinals για να έχουν ελπίδες. Οι Cardinals έρχονται από νίκη με μηδέν παθητικό στους Giants, δε θα παραδοθούν ως divisional αντίπαλοι άλλωστε.

AFC

Patriots κέρδισαν τους Bills -παράγκα- και αν νικήσουν εντός τους Jets εξασφαλίζουν την πρωτιά στην AFC -και- για φέτος. Οι Steelers έφυγαν νικητές απ' τους Texans -Νuk- και καλούνται να μην καταφέρουν να χάσουν απ' τους 0-15 Browns για να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους να βρεθούν πιο πάνω απ' το εξασφαλισμένο ήδη δεύτερο seed.

Οι Jaguars έχασαν στους Niners με 3 INTs Bortles και 44 πόντους απ' το Garoppolo, τους περισσότερους που έχουν δεχθεί στη σεζόν. Ό,τι κι αν συμβεί θα είναι το #3 για τα playoffs της AFC. Αντίστοιχα και οι Chiefs, που κέρδισαν εντός τους Dolphins, έχουν τερματίσει στην κορυφή της AFC West και θα είναι το τέταρτο seed παρά τη νίκη των Chargers αυτή τη βδομάδα, αφού το KC υπερισχύει στα μεταξύ τους. Κρίμα το wk17 derby στο Missouri με τους Broncos, που έρχονται από ήττα στη Washington αλλά είχαν δύο νίκες πριν. CJ είμαστε μαζί σου.

Στο πέμπτο seed αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι Ravens, που κέρδισαν έστω και χωρίς κάποια μεγάλη εμφάνιση τους σαπιοColts και καλούνται να κάνουν το ίδιο τελευταία αγωνιστική εντός κόντρα στους Bengals, που έρχονται από νίκη κόντρα στους -ντροπή- Lions. Για το έκτο seed στην AFC τα πράγματα είναι πιο ανοιχτά, οι Τitans έρχονται από τρεις σερί ήττες και υποδέχονται τους Jaguars, τους οποίους είχαν κερδίσει στο Jacksonville κάπου το φθινόπωρο, ας τα καταφέρουν και τα playoffs είναι δικά τους, πιθανότατα για ένα.. rematch στο Jacksonville. Αν δεν τα καταφέρει το Tennessee καραδοκούν οι Chargers και οι Bills, που χρειάζονται πρώτα απ' όλα τις δικές τους νίκες, απέναντι σε Raiders και Dolphins αντίστοιχα.
SteveNashidis
Θέλουμε διπλό και μαύρα χριστουγεννα-πρωτοχρονιά για τους αντιπαθητικούς των SeaHawks.
Πολλές χαζές ήττες και το καλό πρόσωπο άργησαν να το βγάλουν στη σεζόν, οι Καρντς.
SG3ptshooter
Oι Eagles με το Foles να πετάει INT πριν ξεκουραστεί, κακά νέα παρότι πρακτικά αδιάφοροι ως δεδομένο #1 της NFC, έμειναν στο μηδέν κι έχασαν απ' το Dallas, η ανησυχία παρατείνεται στη Philly. Vikings κέρδισαν τους Bears, έκαναν το καθήκον τους και κλείδωσαν το δεύτερο seed της NFC. Αντίστοιχα οι Patriots νίκησαν τους Jets και κράτησαν το πρώτο seed της AFC, ενώ οι Steelers παρά το rest σε Roethlisberger και Bell έριξαν τους Browns στο 0-16. Οι Falcons κέρδισαν τους Panthers και κράτησαν την έκτη θέση που οδηγεί στα playoffs, έτσι οι ήττες των Rams, Saints και Seahawks δεν είχαν καμία σημασία. Το αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν η ήττα των Ravens εντός απ' τους Bengals κι ενώ κατάφεραν να προηγηθούν στο τέλος, μια ήττα που άφησε τη Baltimore εκτός playoffs κι άνοιξε το δρόμο για τους Bills, που κέρδισαν τους Dolphins και έσπασαν το αρνητικό ρεκόρ απουσίας απ' τα playoffs που κουβαλούσαν, τελευταία φορά τα είχαν καταφέρει το 1999(!). Οι Titans παρά τις αναποδιές και το κακό momentum κέρδισαν ξανά στο divisional derby τους Jags και μπαίνουν άξια στα playoffs, αλλά δυστυχώς η ήττα των Ravens μας στερεί από πολλά ενδιαφέροντα ματσαρίσματα στην AFC, περισσότερο όλων το rematch που θα έδιναν Tennessee και Jacksonville στη Florida την ερχόμενη βδομάδα. Οι Chiefs με βασικό το Mahomes που είχε ένα αρκετά συμπαθητικό ντεμπούτο κέρδισαν το αδιάφορο ματς που έδωσαν και περίπου είπα ήδη πως ο Garoppolo τελείωσε το ξέσπασμά του ως βασικός QB χωρίς να χάσει παιχνίδι...

06/01 και 07/01 έχουμε το Σαββατοκύριακο της Αγριόκαρτας. Οι #5 Titans στις 23.20 το βράδυ του Σαββάτου ταξιδεύουν στο Kansas City ως σαφές outsider να τα βάλουν με τους διασωθέντες επιθετικά #4 Chiefs, με τον τύπο που ανέλαβε το playcalling να θεωρείται φαβορί να μετατραπεί σε head coach κάπου αλλού του χρόνου. Μετά, στις 03.15 ξημερώματα Κυριακής, οι #3 Rams υποδέχονται τους #6 Falcons. Την άλλη μέρα κατά τους Αμερικάνους, 20.05 ώρα Ελλάδος της Κυριακής, οι #6 Bills παίζουν στους #3 Jaguars και στις 23.40 οι #5 Panthers έρχονται στη NOLA να χάσουν απ' τους #4 Saints.

Ελπίζω να βλέπετε κι εσείς πως αν οι Rams κάνουν το καθήκον τους ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για Saints στο Superbowl, κερδάς τους πελάτες τους Panthers, πας στους Εagles και κρατάς χαμηλά το Foles κάνεις το πρώτο διπλό, μετά πας στους choke artists τους Vikings που θα έχουν σβήσει δεύτερη φορά τους LA και κερδίζεις στα όρια και φτάνεις τελικό να εξαντλήσεις πιθανότητες, στο γήπεδο που μόλις έγραψες ιστορία. 19.gif

Kamarωτός:


Ο Gruden, o αδερφός του Redskins HC με διάσημο παρελθόν σε Raiders και Bucs που είναι analyst/commentator στο ESPN, θα πάρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο ever και ποσοστό ιδιοκτησίας του franchise(!) για να επανέλθει στους πάγκους, να επιστρέψει στους Raiders. Εκτός απ' το Del Rio θα μας χαιρετήσουν πάρα πολλοί, ήδη κάποια σιγουράκια έχουν επίσημα αποδεσμευτεί με πρώτο χρονικά τον Chuck τον Pagano, αλληλούια. Αναλυτικά. Πολύ συνοπτικά η γνώμη μου, ο Pagano έπρεπε να φύγει χρόνια πριν αλλά φταίνε τα πάντα εκεί στην Indy, οι Giants ως Lion δε με ψήνει που πάνε για Schwartz, ο DelRio κάπου τα έκανε μαντάρα αλλά φεύγει κυρίως επειδή δέχεται να γυρίσει ο Gruden, αλλιώς θα έμενε. Ο Bruce αν δεν είναι καλά ας φύγει και του ευχόμαστε τα καλύτερα, πολύ άτυχος από τραυματισμούς -έχασε τον καλύτερο offensive player του απ' την πρώτη μέρα- και τα μαγικά που έκανε στον Palmer δεν μπορούσαν να κρατήσουν για πάντα, οι Bears έχουν σοβαρότερα προβλήματα απ' τον προπονητή που οκ δεν είχε θέλξει προφανώς, οι Bengals χρειάζονταν μια αλλαγή που δεν ξέρω ποιος μπορεί να τους δώσει. Οι Browns θα έπρεπε να είχαν απολύσει το Hue, κυρίως θα έπρεπε να μην τον είχαν πάρει ποτέ και ο ιδιοκτήτης εκτίθεται με το power struggle που οδήγησε σε αλλαγές στο καινούριο front office παρά στο σουτ του τύπου που έχει αποτύχει ξανά και που μας έδωσε πολλές αποφάσεις που χωρούν κριτικής. Είχε πει πέρυσι πως αν δεν πάνε καλύτερα απ' το 1-15 θα βουτήξει στη λίμνη, ελπίζω να έχει μαγιό πρόχειρο.. Πριν ένα μήνα είχαν δηλώσει θα τον κρατήσουν ό,τι κι αν γίνει. laugh.gif Οι Cowboys δε χρειάζονται αλλαγή προπονητή, πρέπει να ενισχυθούν κυρίως πίσω και να λύσουν το θέμα χημείας Prescott με τρελοDez. Οι Broncos αστόχησαν με το παλικάρι αυτό αλλά εξίσου και με την εμμονή τους να κατέβουν με το χειρότερο QB stable στη λίγκα. Για Ο'Brien δεν ξέρω τι να πω, ήταν τόσο παράδοξο όλο το 2017 για τους Texans.. Ο Bowles δίκαια μένει στους Jets και είναι σίγουρα καλό μυαλό, ίσως χάσει διαβάζω τον Offensive CoOrdinator του όμως, ενώ δεν θα έχουν και QB. Τέλος οι Bucs δεν ξέρω γιατί κρατάνε τον Koetter, αν κρατήσει και το Smith δεν καταλαβαίνω τι κάνουν, το division τους έβγαλε τρεις ομάδες στα playoffs, χρειάζεται να δείξουν κάτι καλύτερο σε βάθος 16 αγώνων. Αυτά.
SG3ptshooter
QUOTE
Lions fired head coach Jim Caldwell.

Το σκέφτηκα πως έλειπε απ' το άρθρο του ESPN, αλλά αφού δεν τον είχαν στις λίστες πίστεψα περίμεναν πως θα παραμείνει.

Δεν ήταν κακός προπονητής, δεν έδωσε κάποια παραπάνω ώθηση αλλά νομίζω τα πήγε καλά στα περισσότερα απ' τα ζητήματα που έχουμε, όταν φεύγει με θετικό ρεκόρ η αντικατάσταση θα κριθεί απ'την πορεία του επόμενου, που θα είναι πιο αρεστός στο μεταγενέστερο του Caldwell GM. Για τον οποίο κρατάω ως τώρα το trade-δώρο που έκανε στην πρώην ομάδα του, του Patriots
rolleyes.gif , ας φέρει τον Patricia να ρεφάρει.
SteveNashidis
Bruce Arians is retiring as head coach of the Arizona Cardinals.

http://www.nfl.com/news/story/0ap300000090...medium=referral

Ο Μεγάλος Προπονητής λύγισε και έκλαψε στη συνέντευξη. Πάλεψε για αυτόν όλη η ομάδα και με τη νίκη χθες έγινε και recordman . 77.gif sad-smiley-009.gif
blink.gif
SteveNashidis


Tρομερή εμφάνιση από τον Μαριότα!


Στο άλλο παιχνίδι τα πολλά λάθη των Ραμς, δεν τους άφησαν περιθώριο να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο!
SG3ptshooter
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι οι Chiefs μπήκαν αποδεικνύοντας γιατί ήταν το φαβορί στο ματς και προηγήθηκαν έως και 18 πόντους, με 21-3, όμως οι Titans προσαρμόστηκαν στο ματς σταδιακά στην πορεία, η άμυνα blitzαρε καλύτερα, ο Mariota παρά την κακή σεζόν είναι ωραίος QB με μπόλικο μέλλον θέλω να πιστεύω και ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του πρώτου του αγώνα playoffs, κλειδί βέβαια ήταν ο συχνά εντυπωσιακός, συνήθως αναπληρωματικός RB o Henry που εν τη απουσία του DeMarco όργωσε το Arrowhead, αλλά και η επανεμφάνιση των κακών συνηθειών των Chiefs να μη διαχειρίζονται στο βέλτιστο ένα κρίσιμο ματς, φήμη που έχουν ως franchise -έξι πλέον σερί εντός έδρας ήττες στην postseason, τρελό-, συνδυασμένη με τη φήμη που έχει ο προπονητής τους, που είτε ως Eagle είτε ως Chief δεν έχει ποτέ καταφέρει να μετουσιώσει την άνεσή του να διαχειρίζεται τα 16 παιχνίδια της κανονικής περιόδου σε κατάκτηση SuperBowl.

Είχαμε και δεύτερο Σαββατιάτικο διπλό, οι Rams στο πρώτο ημίχρονο με δύο λάθη των special teams τους έδωσαν πολύ χρόνο και πολλές ευκαιρίες για σκοράρισμα στους Falcons που προηγήθηκαν κι έπειτα κατάφεραν να μείνουν μπροστά για το υπόλοιπο του αγώνα. Λίγες μπάλες ο Gurley για να μην τρέχει το ρολόι κι ένα κρίσιμο drop, σχετικά καλός Goff που απέφυγε τα λάθη και είδε πολλά drops απ' τους receivers του, δεν μπόρεσαν οι Rams να σκοράρουν όσο θα περίμενε κανείς σε έναν εντός έδρας αγώνα playoffs, δεν έδειξαν έτοιμοι για τις αυξημένες δυσκολίες θα μπορούσε να πει κανείς, δεν έδειξαν χαρακτήρα κόντρα στις απρόσμενες αναποδιές, είναι σε καλό δρόμο. Oι Falcons είναι πια παλέψιμοι αμυντικά κι ο Julio έχει φόρα.

Στο Jaguars Bills παρά το σκορ δε βαρέθηκα τη ζωή μου, είχε φάση το field position battle που δεν έβγαζε εύκολα νικητή, ο McCoy έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν ήταν στο 100%, πως να τα έβαζε με τα θηρία, ο ΤyGod τα βρήκε πολύ σκούρα και δε ρίσκαρε ώσπου να τραυματιστεί στο τέλος και να μπει να πετάξει το βέβαιο game-clinching INT o Peterman. Οι Jaguars επιθετικά περισσότερο προβλημάτισαν κόντρα στην καλή άμυνα των Bills, ο Bortles έκανε ζημία με τα πόδια, αλλά με 10 πόντους ενεργητικό και τόσο κακό passing game δε θα έμεναν ζωντανοί σε πολλά άλλα παιχνίδια επιπέδου postseason. Θα draftαρα QB, ξεκάθαρα.

Στο τελευταίο και πιο αναμενόμενο παιχνίδι του διημέρου οι Saints έμειναν ζωντανοί κόντρα στους μαχητικούς Panthers, που κατάφεραν να σταματήσουν το ισχυρό χαρτί της Νέας Ορλεάνης φέτος, το running game, και μπόρεσαν να βρουν τις τρύπες στην ούτως ή άλλως οπορτουνιστική αλλά και κάποιες φορές άνιση άμυνα τους, αλλά ο Drew απέδειξε για νιοστή φορά πως είναι ένας απ' τους καλύτερους QBs στην ιστορία και το πήρε λίγο μόνος του, προφανώς με σπουδαία βοήθεια τον υπέροχο Thomas -μας λυπήθηκε κι ο Ginn και έκανε ένα ρεπό απ' τη συνήθειά του να χαρίζει καμιά κατοχή και στους άλλους-. Έχω προβλήματα με αποφάσεις αλλά όσο προχωράνε θα προχωράμε.

Οχτώ ομάδες επιβίωσαν ως τις 14 του Γενάρη, τα παιχνίδια του επόμενου Σαββατοκύριακου είναι:

Σάββατο 23.35 #6 Atlanta Falcons @ #1 Philadelphia Eagles
Οι Eagles χωρίς Wentz δεν έχουν momentum σε σημείο που στο άνοιγμα των στοιχημάτων δίνονται μικρό outsider στο Las Vegas, αφού υποδέχονται μια ομάδα που έρχεται από σπουδαίο διπλό, βγήκε από ένα division που κατέλαβε τις μισές θέσεις στα playoffs της NFC και είναι η περσινή πρωταθλήτρια της cool πλευράς του board. Δεν ξεγράφουμε με τίποτα βέβαια τη Philadelphia, θα ήταν λάθος.

Σάββατο->Κυριακή 03.15 #5 Tennessee Titans @ #1 New England Patriots
Δεν περιμένει κανείς απ' τους Titans να αντέξουν 60 λεπτά στο Foxboro. Ίσως γι' αυτό να αντέξουν 45. Θέλουμε μέρες Oregon για το πουλέν, τα δημοσιεύματα για σκοτωμένους Patriots δεν αρκούν για να γυρίσουν αυτό το παιχνίδι, η διαφορά είναι σαφής.

Κυριακή 20.05 #3 Jacksonville Jaguars @ #2 Pittsburgh Steelers
Στην κανονική περίοδο η άμυνα Jags ξεφτίλισε το Roethlα με 5 INTs και έφυγε με διπλό. Με αμφίβολο Brown, πονεμένο LeVeon αλλά και φλεγόμενο JuJu δεν υπάρχουν ξανά δικαιολογίες για τους μόνιμα ικανούς αλλά και μόνιμα ασταθείς Steelers, όσο και να έχει χάσει η άμυνά τους απ' τον τρομακτικό τραυματισμό του Shazier οφείλεις να υπερασπιστείς το γήπεδο της κέτσαπ για να πας να γίνεις ρόμπα την άλλη βδομάδα όπως κάθε χρόνο, δεύτερη φορά για φέτος.

Κυριακή 23.40 #4 Νew Orleans Saints @ #2 Minnesota Vikings
Ξανά το πιο sexy ματς του διημέρου αφορά την αρμάδα μας, οι Vikings είναι ένα πολύ ζόρικο matchup, το χειρότερο δυνατό απ' τους διεκδικητές στην NFC, αφού είναι μια πολύ δυνατή άμυνα που μπορεί να κρατήσει τους Saints κάτω απ' το σύνολο πόντων που θα χρειάζονται για διπλό. Παράλληλα έχουν μια αρκετά οικονομική επίθεση που αποφεύγει τα λάθη, πράγμα που ξανά δεν είναι ιδεατό στα χαρτιά, αφού οι Saints είναι περισσότερο ζημιάρηδες παρά αξιόπιστοι ή shutdown πίσω. Την πρώτη αγωνιστική, που φαντάζει χρόνια μακριά, οι Saints ήλπιζαν να μην είναι πάλι τελευταίοι αμυντικά και να βοηθήσει στο running game o.. Peterson, ενώ για τους Vikings ξεκινούσε ο Bradford στο QB κι ο Cook στο RB, που οδήγησαν τη Minnesota στη νίκη. Δε χωράνε προβλέψεις, ο πραγματικός τελικός NFC είναι αυτός.

Στο μέτωπο των προπονητών, ο Nagy, ο coordinator που έσωσε την επίθεση των Chiefs, αναλαμβάνει τους Bears και τη χρειάζεται τη βοήθεια από επιθετικό μυαλό ο Trubisky, ακόμη ο Gruden πήρε 10 το χρόνο για 10 χρόνια, αφήνοντας το ESPN για να γυρίσει στην πρώτη του ομάδα ως HC, τους Oakland, soon to be Las Vegas, boo, Raiders. Εμείς οι Lions λένε πως τα έχουμε βρει με το θεούλη που ασχολείται με την άμυνα των Patriots, τον Matt Patricia, έναν τύπο που είναι rocket scientist αλλά αποφάσισε να μείνει στο football, μουσάτος, με ένα μολύβι στο αυτί, κατά τον ίδιο το Belichick, που είναι ο πιο "τρομακτικός" coach στη λίγκα, ο Patricia αποφασίζει τα plays από πριν ακόμη αναλάβει το ρόλο του defensive coordinator. Φαντάζει πολύ cool για να μας βγει Thibs του NFL, δεν έχει ξανακάνει head coach πουθενά, πράγμα που πάντα μου κάνει εντύπωση πόσο συχνά συμβαίνει στα Αμερικάνικα sports. Είναι μια ανεπίσημη κίνηση ακόμα λόγω της σεζόν των Patriots που συνεχίζεται, ό,τι κι αν συμβεί είναι exciting hire, μπας και μας πάρει κανείς στα σοβαρά. laugh.gif Ήδη χαιρετάει για οριζόντια μετακίνηση, ως coordinator στους Bengals, ο πρώην DC, ενώ στην επίθεση ο διχαστικός τύπος με το γελοίο όνομα -δε μπορώ ούτε να το γράψω χωρίς να μου φανεί αστείο, Jim Bob Cooter, είναι HoF redneckίλα- παίζει και να τη σκαπουλάρει, εύχομαι να μην τρέχουμε πάλι τη μπάλα σαν γιαγιά που προσπαθεί να περάσει το δρόμο.. Δεν είναι κακός ο Cooter και είναι καλός ο Stafford, απλά δεν έχει νόημα να τον αντιμετωπίζουμε ως το Μεσσία που θα το πάρει μόνος του, δεν είναι, χρειάζεται βοήθεια και αλλαγές στο playbook, εύχομαι να draftάρουμε running back.

Xρωστάω στo φίλο μου το Voya λίγο Josh Jackson ακόμα:
aegeansheed
Άκουσα ότι ο Mariota θα ήταν αδικία να μην σκόραρε στο τέλος, ότι είχαν μερικά (5-6 άκουσα όταν συντονίστηκα) κακά drops οι receivers του. Χάρηκα για Henry, έτρεξε καλπάζοντας αγέρωχα, το καθαρόαιμο άτι που είδαμε σε δυο αγώνες σε full capacity (δε λέμε "full potential", γιατί αυτό χρειάζεται και καλό playcalling. Που να έπαιρνε και περισσότερα designed runs δηλ) μεσοσαίζονα. Λογικά μόνο στην μεγάλη ανάγκη θα ξαναδούμε DeMarcο φέτος, αν χρειαστεί θα παίξει όμως, είναι σκύλος και απέθαντος.
Mariota: έιχε μια μαγική στιγμή, improv, αποφασιστικός και ετοιμοπόλεμος. Μου άρεσε η πρακτικότητα της σκέψης του να λοκάρει διαγώνια στο πασαλάκι με το που την υποδέχθηκε ξανά από το pd. Το μπλονζόν θύμισε Ράσελ, μου αρέσει η ιδέα ο Μαριότα να θυμίζει Ράσελ.


Falcons: O Julio είναι σε τρομερή κατάσταση και οι Falcons τον αξιοποιούν στο μέγιστο αυτές τις μέρες. Άριστα εκτελεσμένα plays, ειδικότερα η λόμπα για το TD του ήταν ο ορισμός του mismatch, όταν στην μια ομάδα υπάρχει αυτός ο παίκτης και χρησιμοποιείται σωστά: γρήγορα βήματα, προσποίηση, έκρηση και ταχύτητα, αλτικότητα και δύναμη για το τελείωμα. Μέχρι και run play του 'δωσαν σε ένα wildcat formation για να πάρει ένα φρέσκο 1st down.
Στο ματς είχαμε και ένα σκορ από τον center, τον Mack-αρο, που κυριολεκτικά σήκωσε τον Freeman για να μπουν και οι δύο μαζί για σιγουριά. Εξάλλου γιατί bull rushing όταν μπορείς να τον πάρεις κουβαλητό;


Bills - Jags είδα ελάχιστα, από το ρηκάπ. Είδα τον Bortles να τρέχει, εννοώντας να τρέχει καλά και σε σημεία που ήταν αρκετά ενδεδειγμένη επιλογή... γιατί τα replays δείχνουν άλλα! Όχι ότι ακυρώνουμε το yardage (10 runs 88 yds) που με κόπο κέρδισε, αλλά κράτησα μια φάση που υπήρχαν πολλαπλοί receivers με +50% πιθανότητες reception με θετική κατάληξη και... περίμεναν για πάντα. Έχουμε πει, ο Bortles είναι ο Bortles και θα είναι shaky στο passing game... πάντα. Οι Bills το πάλεψαν, εύφημος μνεία στον Shady McCoy που άφησε τελικά μερικές ωραίες παραστάσεις σε μια μέτρια σαιζόν που φαινόταν να κινούταν για ένα φεγγλαρι προς το "κακή". Πάλι καλά, χαλάλι και τα Buffalo Wings στους Bengals, φάνηκε να το χάρηκαν οι Bills τουλάχιστον, μια συμμετοχή στα playoffs την είχαν ανάγκη.

Το ματς του διημέρου έγινε την Κυριακή το βράδυ. Ντερμπάρα με τα όλα της, με τραυματισμούς, αβεβαιότητα, unexpected plays, λάθη και σασπένς. O Drew έβαλε τα γιορτινά του και κατέβηκε να παίξει μπάλα. Προσωπικά στα 3 χρόνια που τον βλέπω, πρώτη φορά τον είδα τοσο συγκεντρωμένο, γυμνασμένο και δουλεμένο/προετοιμασμένο. Φαινόταν πόσο είχε δουλέψει να κερδίζει μέχρι και το τελευταίο δέκατο μετά το snap, μελετημένες κινήσεις, πήγε το παιχνίδι στο αγαπημένο του μοτίβο, δηλαδή "snap-αναγνώριση πρώτου στόχου-ταχύτατη εκτέλεση" σε ένα σχεδόν τέλειο πρώτο μέρος. Είχα πιστέψει ότι με τέτοιο Thomas και Drew σε τέτοια μέρα, δε γινόταν να απειληθεί η νίκη...
8/9 - 131 - 1. Όσο κι αν αγαπάω τον Fitzgerald και να αναγνωρίζω το legit goatness του στο reception ability, δε μπορώ να κρύψω ότι μέσα μου ο Thomas βρίσκεται πραγματικά σε άλλο επίπεδο, τι κι αν παρακολουθούμε την δεύτερή του μόλις χρονιά.

... Έλα όμως που οι Panthers έκλειναν τους διαδρόμους για τρύπωμα, αχρηστεύοντας τελείως το running game. Εκεί φαινόταν ότι υπήρχε ελπίδα για τη NC και εκεί ανησύχησα αρκετά. Ελπίδα που κορυφώθηκε στο TD του McCaffrey και ξανάβγαλε τα φαντάσματα της περσινής τρύπιας άμυνας/ των τελευταίων ετών/ Τάφρος Μαριανών/ Τρύπα του Όζοντος. Ο Newton χτυπήθηκε αρκετά, αλλά βγήκε για ένα μεγάλο drive, αντάξιο της μεγάλης κλάσης του και της σημαντικότητας του match. Σε δύο φάσεις με τον Funchess στο τέλος μου κόπηκαν τα πόδια, το παραδέχομαι. Το "Χρυσό Μασελάκι", o έτερος ο καλός ο Cam-ο Jordan, το νούμερο "94" που πετάγεται μέσα από τους καπνούς σαν άλλος Απάτσι (Αριζοναίος, να χαρεί και ο φίλος μας ο Voyager που ήρθε για τα backing vocals τώρα που δε μας έμεινε... φωνή), με tomahawk επιθέσεις αυτοθυσίας (1, 2) κράτησε το τελικό σκορ, που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση. Οι Saints είχαν 3/3 κόντρα στους αρκετά καλούς Panthers φέτος, στην καλύτερη φάση των δεύτερων (με Olsen υγιή, με legit WR2 receiver τον Funch και τον McCaffrey λυμένο και με ρόλους). Άξιοι και οι δύο. Θελουμε νίκη στη Σότα και μετά να βρούμε τους Falcons. Αυτό.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.