Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά σε λίγο καιρό και μαζί της το A1 BFL, με το οποίο έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τη δική σας ομάδα αποτελούμενη από παίκτες του πρωταθλήματος και ν' ανταγωνιστείτε τους αντίπαλους προπονητές - μάνατζερ...
Η χρονιά πέρυσι ήταν πειραματική, καθότι πρώτη, ωστόσο κύλησε ομαλά και το παιχνίδι είχε επιτυχία απ' όλες τις απόψεις!
Φέτος, υπάρχουν σκέψεις για κάποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο παιχνιδιού, τις οποίες θα συζητήσουμε εδώ για να φτάσουμε σ' ένα συμπέρασμα. Μπορεί πχ να αποφασίσουμε να παραμείνει το παιχνίδι ακριβώς ίδιο, ή να συμφωνήσουμε για όλες τις προτάσεις που ακολουθούν παρακάτω, ή και άλλες, που έχετε να προτείνετε...
(Σημείωση: υπάρχει περίπτωση οι προτάσεις, ακόμα κι αυτές που ακολουθούν να μην είναι πραγματοποιήσιμες... Ωστόσο, η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει σ' αυτό το στάδιο...)
Η βασική ιδέα είναι να προσεγγίσει το παιχνίδι την πραγματικότητα, όσο αυτό είναι δυνατό, βεβαίως... 
Έτσι, θα μπορούσαμε αντί για επιλογή 10άδας, να έχουμε επιλογή 12άδας... Αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται δύσκολο, αφού οι ομάδες όλες κι όλες είναι 14, ενώ τα σκορ είναι γενικά χαμηλότερα από αυτά της Ευρωλίγκας πχ. Ωστόσο, θα μπορούσαν οι δύο αυτές θέσεις να δοθούν σε δύο νεαρούς παίκτες και συγκεκριμένα σε παίκτες που η ηλικία τους είναι κάτω των 22 ετών (U21). Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν στο πρωτάθλημα, υπάρχουν μάλιστα και αυτοί που αναμένεται να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Κάθε ομάδα θα πρέπει απαραίτητα να έχει τουλάχιστον δύο παίκτες αυτής της κατηγορίας, ανεξαρτήτως θέσης των παικτών. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν ισχύει (σαν κανόνας - νόμος) στην πραγματικότητα, αλλά έχει συζητηθεί αρκετές φορές και σε θεωρητικό επίπεδο είναι όλοι θετικοί... (αυτό όσον αφορά την προσέγγιση της πραγματικότας).
Επιγραμματικά, βάσει των παραπάνω, μια ομάδα θα αποτελείται από 12 παίκτες (10 όπως πέρυσι + 2 νεαροί) 
Σε κάθε ομάδα του πρωταθλήματος, υπάρχει περιορισμός για ύπαρξη έξι Ελλήνων παικτών... Κάτι τέτοιο στο παιχνίδι είναι μάλλον απαγορευτικό, όμως δε συμβαίνει το ίδιο αν ο αριθμός από έξι, μειωθεί σε πέντε. Αυτό σημαίνει ότι 3/10 παίκτες της "κλασικής" ομάδας θα πρέπει να είναι Έλληνες, δεδομένου ότι οι δύο U21 θα είναι ούτως ή άλλως Έλληνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον "περιορισμό" των δυνατοτήτων μιας ομάδας (καθώς οι ξένοι είναι συνήθως πιο ελκυστικοί), κάτι που είναι αρνητικό, αλλά αυτό μάλλον σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο ένας χρήστης να συγκεντρώσει τους 10 καλύτερους, ή μάλλον ακριβότερους παίκτες του πρωταθλήματος, σε οποιαδήποτε φάση του παιχνιδιού. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν Έλληνες που θα διεκδικήσουν θέση μέσα σ' αυτή τη δεκάδα... Το θετικό της ιδέας είναι ότι ο περιορισμός αυτός θα οδηγήσει σε ανάπτυξη διαφόρων καινούριων στρατηγικών για τη διαχείριση της ομάδας. Ουσιαστικά μιλάμε για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... Όσο πιο πολλοί Έλληνες παίκτες, τόσο πιο περιορισμένες οι δυνατότητες της ομάδας, αλλά και τόσο μικρότερη ανάπτυξη περαιτέρω στρατηγικής... Νομίζω πως η "χρυσή τομή" βρίσκεται στον αριθμό 5.
Ασφαλώς, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η ιδέα για τη 12άδα, ο αριθμός μειώνεται στους 3.
(...και μετά, το fantasy της Ευρωλίγκας θα σας φαίνεται παιχνιδάκι... Εκτός των άλλων, εδώ θα υπάρχουν πραγματικά διλήμματα...)
Άρα, περιορισμός για ύπαρξη τουλάχιστον 5 (ή 3) Ελλήνων παικτών στην ομάδα.Ασφαλώς, αν ισχύσουν τα παραπάνω, θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τη διαχείριση της ομάδας, με 4, αντί για 3 αλλαγές, αλλά όχι σε όλες της αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Για το δεύτερο γύρο, υπάρχει σκέψη για κάτι ...αιρετικό...

Μια τρίτη προσπάθεια προσέγγισης της πραγματικότητας είναι η
αντικατάσταση των credits από ευρώ. Συγκεκριμένα, αντί για 500 (ή παραπάνω, αν υπάρξει 12άδα) credits, θα υπάρχουν 5.000.000 ευρώ για τη δημιουργία της ομάδας. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει αλλαγή. Τα μεν credits είναι πιο λειτουργικά, τα δε ευρώ πιο ...αληθινά (αν και πάλι, μιλάμε μονάχα για προσέγγιση, αφού ο πιο ακριβός παίκτης δύσκολα θα ξεπεράσει το 1 εκ ευρώ, ενώ παίκτες με χαμηλό μέσο όρο, θα κοστίζουν υπερβολικά, σε σχέση με την πραγματικότητα).

Τέλος, σε κάτι διαφορετικό, υπάρχει η ιδέα ο κάθε χρήστης να μπορεί να διαχειρίζεται
τρεις ομάδες, αντί για μία, που ίσχυε πέρυσι. Κάτι τέτοιο θ' αυξήσει δραστικά τον ανταγωνισμό. Ο αριθμός των πέντε ομάδων που προσφέρει η Ευρωλίγκα θεωρώ πως είναι υπερβολικός (μη μου πείτε ότι "φροντίζατε" μέχρι τέλους και τις πέντε ομάδες σας, αν είχατε τόσες). Πού είναι το αρνητικό της ιδέας; Στ' ότι γενικά η αγορά είναι σχετικά μικρή κι έτσι, ειδικά από το δεύτερο γύρο, οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις ομάδες διαφορετικών χρηστών μειώνονται.. Αν πχ δύο ομάδες διέφεραν σε 2 σέντερ (γενικά) και 2 πλέι μέικερ (πχ Κλαρκ-Καστλ από τη μία, Λι-Διαμαντίδης από την άλλη), τώρα θα διαφέρουν σε λιγότερους, αφού είναι πολύ πιθανό ο χρήστης να επιλέξει κάποιον από το άλλο δίδυμο, ή και τους δύο, στη δεύτερη ή στην τρίτη του ομάδα.
(αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμό των 5 Ελλήνων ίσως είναι κάπως "επικίνδυνο"...)
Αυτά προς το παρόν. Ξαναλέω ότι υπάρχει περίπτωση πρόταση που θα επιλεχθεί να μην είναι πραγματοποιήσιμη...
Είτε συμφωνείτε με όλα, είτε με μερικά, είτε διαφωνείτε κάθετα με όλα (το επιχείρημα όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό έχει μεγάλη βάση), είτε έχετε να προτείνετε κάτι εσείς (υπάρχουν βέβαια αρκετές ιδέες που "απορρίφθηκαν" σε πρώτη φάση τουλάχιστον), πείτε το! Όσο περισσότερες γνώμες, τόσο το καλύτερο...