Άρχισαν πάλι τα δικαστήρια και όχι άδικα . Αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει .Και να χάσουμε το πρωτάθλημα εγώ θα τον στηρίζω . Γιατί δεν φτιάχνεις ποτέ ομάδα με το να αλλάζεις συνέχεια προπονητές.
Αλλού όμως θέλω να επικεντρωθώ .
Σε μια φάση χθες δείχνει η κάμερα τον Μπαρτζώκα( που έχει βγάλει σακάκια ,γραβάτες και τα λοιπα
) να μιλάει στον πάγκο με τον βοηθό του, τον Μαρμαρινό . Από την χειλιανάγνωση καταλάβα ότι εξηγούσε ο Μαρμαρινός κάτι στον Μπαρτζώκα ,λέγοντας του να βάλει τον Πέτγουι . Ο Μπαρτζώκας από την έκφραση του προσώπου του , θεωρώ ότι δεν του πολυάρεσε η ιδέα αλλά λόγω
μη ύπαρξης έτοιμου σωστού εναλλακτικού σχεδίου φωνάζει κατευθείαν τον Πέτγουι από τον πάγκο.
Η συγκεκριμένη αλλαγή ήταν καθοριστική. Ο Πετγουι μπαίνει πολύ φοβισμένος , σε δύο φάσεις δεν σούταρε τα σουτ που κλασσικά βάζει σε κάποια ματς , δίνει πάσα ενώ ήταν ελεύθερος , δημιούργησε εκνευρισμό στην 5άδα στο παρκέ και στον κόσμο στην κερκίδα( ακούστηκε μια ιαχή όταν κρατούσε την μπάλα ο Πετγουι , προφανώς ότι έπρεπε να σουτάρει ) και έδωσε μια μικρή ώθηση στον ΠΑΟ να παίξει καλύτερη άμυνα.
Αυτό εμένα μου δείχνει δύο στοιχεία.
1) Μη σωστή ψυχολογική προετοιμασία για το σύνολο των παικτών της ομάδας.
2) Απουσία σωστού εναλλακτικού σχεδίου για το comeback όπως είδαμε σε πολλά ματς της Euroleague . Όλοι μέσα μας νιώθαμε σιγουριά νωρίτερα στη χρονιά και περισσότερο πέρσι ότι ο Ολυμπιακός θα το γυρίσει το ματς. Και το έκανε ! Αλλά με σωστό τρόπο και συγκεκριμένη τακτική . Κατι το οποίο απουσιάζει από τους φετινούς τελικούς του ΕΣΑΚΕ.
Όσο για τις αντιδράσεις προς τους διαιτητές οι οποίες δεν είναι και οι καλύτερες αλλά πιστεύω ότι όλο αυτό το πανηγυράκι με τους χαρακτηρισμούς προς τον Μπαρτζώκα έχει στηθεί εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του , το οποίο δεν εμπνέει τον όποιο σεβασμό από φιλάθλους /διαιτητές ή παίκτες (βλέπε Άντιτς).
Προπονητές όπως ο Ντούντα,Ζοτς, Laso ( Πόποβιτς , Brooks, Ρίβερς από ΝΒΑ , δεν έχω άλλα παραδείγματα στο μυαλό μου πιο τρανταχτά ) ήταν πιο έντονοι στις αντιδράσεις τους και είχαν περισσότερο μπλα μπλα με τους διαιτητές. Για μένα δεν είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις τους απλά έχουν λίγο παραπάνω μελό από όσο πρέπει
αλλά με αυτά τα σφυρίγματα που δίνουν τι να κάνει και ο άνθρωπος