Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mundobasket 2010 - Γ' ΟΜΙΛΟΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 30 2010, 00:31 ) *
Ρε συ βασιλιά, ΟΠΟΤΕ την πήρε τη μπάλα σήμερα στην επίθεση τα έκανε θάλασσα.Τρία δευτερόλεπτα, τάπα έφαγε, επιθετικό φάουλ, λει απ δεν τέλειωσε.Τα πάντα όλα. Ο Γλυνιαδάκης έπρεπε να είναι στη θέση του. Και εγώ δεν ξέρω πως ακριβώς εγινε με το Λάζο. Δεν ε΄χει σημασία όμως. Λάζος και Βασιλακόπουλος έχουν αμοιβαία αντιπαθεια


Ηταν τραγικος, δεν ειπα για τη σημερινη εμφανιση του, αλλα σε σχεση με το Τσεκο που δε πηδουσε ουτε εφημεριδα πολυ καλυτερος ειμαι σιγουρος
T.W.Is.M.
QUOTE(Flash @ Aug 30 2010, 00:28 ) *
Μόνο που με τον Λάζο πλέον δεν ισχύουν βασικοί φυσικοί νόμοι. Πρώτα βλέπουμε το replay και μετά χάνει το hook.


Ναι, αλλα φανταζεσαι το Λαζαρο Παπαδοπουλο να επιχειρει τριποντο με χουκ? Ανεκτιμητη στιγμη στην ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ. smiley.gif
kseplenhs
QUOTE(T.W.Is.M. @ Aug 30 2010, 00:39 ) *
Ναι, αλλα φανταζεσαι το Λαζαρο Παπαδοπουλο να επιχειρει τριποντο με χουκ? Ανεκτιμητη στιγμη στην ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ. smiley.gif


στη θέση του πρίντεζη θα τον παίρναμε?ή στου μπουρούση ? tongue.gif
il postino
σε καθε αγωνα λογικο ειναι να παιζομε λιγο καλυτερα απο οτι στον προηγουμενο. ετσι και σημερα , ειδικα στο β ημιχρονο καναμε την καλυτερη εμφανιση μας.

στον αγωνα με τους τουρκους θα ειμαστε ακομα καλυτεροι , πιο ξεκουραστοι , με περισσοτερα κορμια να ριξουμε στο παρκε.

τους ξερουμε , δεν τους φοβομαστε , ειμαστε πιο εμπειροι , τους εχουμε παρει τον αερα , ειμαστε πολυ εμπειροι πλεον οταν το παιχνιδι παει στα ακρα .

αυτοι παιζουν στην εδρα τους και εχουν εναν παικτη που μπορει να παρει το ματς μονος του θεωρητικα. πρακτικα δυσκολα θα κανει κατι τετοιο ο χεντο αλλα εχει την ποιοτητα , αν του βγουν καποια στοιχεια στο ματς , να μας παρει μονος του.

απο κει και περα, για τον ιλιασοβα εχουμε γιατρικο (τσαρτσαρη , φωτση , καιμακογλου) , ενω τα γκαρντ τους δεν τρομαζουν.

αν παιξουμε με μυαλο , κατι που δεν καναμε σε ολο το πρωτο ματς και σημερα στο α ημιχρονο , θα τους παρουμε. μυαλο και αποφασιστικοτητα στην αμυνα , σταθερο χερι στην επιθεση , καλο ταισμα του σοφο , καλη κυκλοφορια γαι να βγουν ελευθερα σουτ , συνεχης κινηση στην επιθεση , p&r , παιχνιδι με τσαρτσαρη με ποστ αφου οι ψηλοι τους ειναι καλα κορμια αλλα χαμηλο μπασκετικο iq να αναχαιτησουν ενα ψηλο με κινησεις.

υ.γ ο αγωνας με την τουρκια δεν ειναι τελικος. ελεος με αυτη την ηλιθιοτητα των δημοσιογραφων.
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Aug 29 2010, 22:38 ) *
Ηταν τραγικος, δεν ειπα για τη σημερινη εμφανιση του, αλλα σε σχεση με το Τσεκο που δε πηδουσε ουτε εφημεριδα πολυ καλυτερος ειμαι σιγουρος


Δεν είπα ότι είναι ισάξιος του Τσέκου, είπα ότι από την εποχή του Τσέκου έχει να εμφανιστεί παίκτης δωδεκαδας Εθνικής που να είναι τόσο πίσω σε σχέση με τους άλλους 11.Ίσως δεν το διατύπωσα και πολύ καλά. Το νόημα είναι ότι ο Βουγιούκας φαίνεται δίπλα σε Σπανούλη,Διαμαντίδη,Ζήση όπως φαινόταν ο Τσέκος δίπλα σε Γιαννάκη,Φάνη, Παταβούκα κτλ.
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 30 2010, 00:49 ) *
Δεν είπα ότι είναι ισάξιος του Τσέκου, είπα ότι από την εποχή του Τσέκου έχει να εμφανιστεί παίκτης δωδεκαδας Εθνικής που να είναι τόσο πίσω σε σχέση με τους άλλους 11.Ίσως δεν το διατύπωσα και πολύ καλά. Το νόημα είναι ότι ο Βουγιούκας φαίνεται δίπλα σε Σπανούλη,Διαμαντίδη,Ζήση όπως φαινόταν ο Τσέκος δίπλα σε Γιαννάκη,Φάνη, Παταβούκα κτλ.


Δεν εχεις αδικο αλλα τοτε ηταν πολυ μεγαλυτερη και η διαφορα αξιας μεταξυ πρωτης και δευτερης πενταδας, αφου εφυγε ο Γιαννακης ισορροπισαν καπως τα πραγματα, σορυ για το off topic
nikefalin
και αφού πέρασε άλλο ένα σχεδόν 8ώρο αγώνων και ζάπιν από στριμ σε στριμ ( εκτός του αγώνα της εθνικής) καταλήγουμε.

1) H Eθνική παίζει άθλια εως τώρα αλλά κερδίζει. Είτε με την εμπειρία είτε με το "πάθος για νίκη" είτε με 3λεπτα, ψείγματα του πραγματικού ταλέντου της σε άμυνα ή/και επίθεση. Και αυτό από μόνο του έιναι σημαντικό. Ρωτήστε για αυτό τους Ισπανούς ( που όσοι είδαν το χτεσινό πως βούταγαν μπας και πάρουν κάνα σφυριγμα όσο οι Γάλλοι φάινονταν απροσπέλαστοι), τους σέρβους που σήμερα έπαιζαν με βασικούς τον Πέροβιτς και τον κουρασμένο στο τέλος Τέπιτς, τους Γερμανούς που τους έκαναν τα δώρα του αγιοΒασίλη ( και που χτες δείλιασαν με τους Αργεντινούς, όποιος δει τις τελευταίες επιθέσεις τους με την Αργεντινή αλλά και με τη Σερβία σήμερα θα το καταλάβει), τους Καναδούς που έφαγαν την κατραπακιά του Ελ Κατίμπ χτές και σήμερα είχαν στο καναβάτσο την Λιθουανία που βολόδερνε αλλά δείλιασαν και αυτοί. Μόνο οι Αργεντίνοι βγάζουν αυτό το "MUST WIN" παιχνίδι έχωντας τα αυγά.

2) Τώρα που πέρασε η δική μας τρικυμία ελπίζουμε να στρώσει στο γήπεδο η ομάδα. Κι εμένα δεν είναι πρώτο μέλημα το αποτέλεσμα με τους Τούρκους σε αντίθεση με τον πολύ κόσμο, θέλω να δω την ομάδα των φιλικών προ Σερβίας. Οι Τούρκοι έχουν βελτιωθεί στην άμυνα, παίζουν άμυνα περίπου σαν και μας στην ένταση , αλλά με ζώνες. Μπροστά βασίζονται σε μοντέρνο μπάσκετ, έχουν κι αυτοί 5 καθαρά 1-2, + τον Ακυόλ ( σε ρόλο αντίστοιχο του Βασιλειάδη αν ήταν στην ομάδα) , και από κει και πάνω 3 φόργουωρντ ( Γκολούμ, Χέντο και Ιλιασόβα) που παίζουν στο 3 και στο 4 , και 3 σέντερ που δεν παίζουν άλλη θέση. Εχουν το κλασσικό τρελό σουτ του Αρσλαν και φυσικά την έδρα. Χτίζουν εδώ και 4 χρόνια την ομάδα για αυτό το τουρνουά , δεν είναι υπερομάδα αλλά είναι ομάδα tough to beat. Είναι πολλά τα αν για τους νικήσουμε αυτή τη στιγμή με βάση την εικόνα μας.

Απο και και πέρα έχουμε και τους Ρώσσους που δείχνουν σφριγηλοί. τουλάχιστον με το σημερινό φαινεται να έχουμε εξασφαλίσει το μίνιμουμ της 3ης θέσης που δεν είναι απαγορευτική για την 4αδα.
Johnaros
QUOTE
δυστηχως ο βουγιουκας εκτειθετε και εκτειθει καθε φορα που παιζει. εχει τοσο κοντρολ στο σωμα του οσο εγω μπορω να χορεψω μπαλετο.


Πες μου ότι το εκτείθει το έγραψες για πλάκα... blink.gif


Ρε παιδιά, κάποιος να ξεμπουκώσει τον Περπέρογλου.
Εκεί κολλάνε πάρα πολλά πράγματα. Γιατί τόση διστακτικότητα; Και στα 3'' του Βουγιούκα, είναι λάθος του Περπέρογλου.
Είναι κρίμα γιατί ξέρει μπασκετάκι.
Ας το βάλουν τον Σιγάλα να του μεταγγίσει τεστοστερόνη.
Μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο και με το σουτ, και με ντράιβ και στην άμυνα.
Δεν είναι δυνατόν το μοναδικό τριάρι μας να περιφέρεται σαν φάντασμα.


Παρεμπιπτόντως δεν έχει επιλογές αντιπάλων και ηλιθιότητες.
Πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια.
Και τολμώ να πω ότι είναι μοναδική ευκαιρία να κερδίσουμε τους Ισπανούς.
colonel gomelsky
QUOTE(pain of salvation @ Aug 29 2010, 23:49 ) *
σιγά το λάθος...
απλώς όλη την πρόταση έπρεπε να την γράψεις σε τόπικ του ΠΑΟ ή να μπει στο αυριανό εξώφυλλο της Πράσινης...
anyway,δε σπαμάρω άλλο


Γιατί όλα τα αντίστροφα γράφτηκαν μόνο σε εξώφυλλα του Πρωταθλητή ή σε τόπιικ του ΟΣΦΠ? Λοιπόν, όταν γίνονται, τότε και γράφονται. Μετά ξεχνιούνται και ξαναρχίζουμε πάλι τα ίδια. End of story.
suspect

Ευχαριστώ πολύ τον θεο του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και του water τάβλι. Όταν έμαθα ότι δεν θα έπαιζε ο Αρόγιο, ηρέμησα. Ημουν σίγουρος για τη νίκη και περίμενα να δω πως θα την κάναμε. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να πανηγυρίσω. Δεν είναι δυνατόν να τα περιμένεις όλα από έναν Σπανούλη.

Η Εθνική μας εχει το σύστημα Σπανούλης.
Αν ο kill Bill μπορεί, οκ παίζουμε. Αν δεν μπορεί, σουτάρουμε τρίποντα.
Είναι εύκολη δικαιολογία ότι απουσίαζε ο Σόφο και ο Φώτσης. Στο Ευρωμπάσκετ πέρυσι έλειπαν τέσσερεις. Το θέμα δεν είναι οι απουσίες. Το θέμα είναι το στιλ παιχνιδιού και ο τρόπος που παίζεις. Τι θα αλλάξει όταν γυρίσουν αυτοί οι δυο; Ότι θα μπουν στον πίνακα της στατιστικής και άλλα δυο ονόματα;

Αυτοπαραμυθιαστήκαμε από τα φιλικά. Μεγάλες διαφορές, σπορ και θέαμα, φτάσαμε στο μουντομπάσκετ εξαρτώμενοι από τον Σπανούλη λες και μας κορόϊδεψαν και δεν μας είπαν σε ποια διοργάνωση παίζουμε. Ισως πιστέψαμε ότι πηγαίναμε για το κοκα κόλα καπ και ξαφνικά βρήκαμε μπροστά μας δυνατές ομάδες που πρέπει να προσπαθήσουμε ( για όνομα! ) και να παίξουμε ( ηταν ανάγκη; ) για να κερδίσουμε.

Ετσι δεν πάμε πουθενά. Πόσο θα αντέξει ο Σπανούλης; Και αντε με το Πουέρτο Ρίκο και την Κίνα τα κατάφερε. Με την Ισπανία; Την Αμερική; Με την Τουρκία; Τη Ρωσία με τα θηριώδη κορμιά; Μου άρεσε όταν είπε ο Μπουρούσης μετά τον αγώνα ότι ο Φώτσης με το σουτ και ο Σοφο στο λοου ποστ θα αλλάξουν την ομάδα. Σάμπως θα έπαιζαν μαζί;

Δεν έχουμε τρόπο παιχνιδιού απέναντι στη ζώνη. Δεν προπονηθήκαμε σε αυτό. Μας πιάσανε στον ύπνο.
Δεν με νοιάζει αν χάνουμε τα σουτ. Με νοιάζει ο δισταγμός οπότε το άστοχο σουτ που προκύπτει είναι σχεδόν φυσιολογικό.
Δεν είναι δυνατόν να μη σουτάρουμε από τα 4 – 5 μέτρα. Αφου με το passing game σπάμε τους δυο στην κορυφή, πως το έχουμε αντιληφθεί οτι ή πρέπει να γίνεται μπάσιμο ή τρίποντο; Το σουτ από μέση απόσταση είναι μια χαρά. Μετά και το σκηνικό με τη Σερβία έχουμε γίνει πολύ σοφτ και η άμυνά μας είναι παιδική χαρά. Δεχθήκαμε 11/22 τρίποντα! Στην επίθεση τα καταφέρνουμε γιατί έχουμε τον Σπανούλη και τον Μπουρούση που σκοράρουν συνεχώς αλλά θέλω να δω και τους υπόλοιπους.
Ο Διαμαντίδης ωρες ωρες γίνεται πολύ κουραστικός με τα συνεχή σπλιτ. Αμα φτάνεις μισό μέτρο από το καλάθι βάλε το, δεν δαγκώνει! Ευτυχώς πήρε μερικές προσπάθειες και έβαλε 12 πόντους. Μεγάλη απογοήτευση ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου. 8 πόντους και οι δύο μαζί με λίγες και άστοχες προσπάθειες. Τα προσχήματα έσωσε ο Τσαρτσαρής που σκίζεται να παίξει για δυο και ο Ζήσης παραλίγο να μας κάψει.

Κουτσά στραβά σε δυο αγώνας βάλαμε κατά μέσο όρο 86 πόντους. Δεχόμαστε όμως πάρα πολλούς και ξαφνικά δεν έγιναν οι άλλοι επιθετικές μηχανές. Φόβο έχουμε, σπασμένα μούτρα έχουμε, πληγωμένο εγωισμό έχουμε, δεν ξέρω. Η ελληνική άμυνα που έτρωγε σίδερα δεν υπάρχει πια. Και όταν σφίξουν οι αγώνες και δεν μπορείς να βάζεις 86 πόντους, δεν πας πουθένα όταν δέχεσαι από χειρότερους ( που να έπαιζε και ο Αρόγιο ) 80 και 81 πόντους.

Το αυτοπαραμύθιασμα όμως είναι και δημοσιογραφικό. Είπε ο συμπαθής Ιωάννου ότι η διαιτησία είναι εναντίον μας. Μια χαρά ηταν η διαιτησία με λαθάκια εκατέρωθεν αλλά όταν το Πουέρτο Ρίκο εκτελεί 18 βολές και εσυ που πιέζεις στο δεύτερο ημίχρονο, 33, τότε μη μιλάς καθόλου.

Είναι σχεδόν φαιδρό να λέει ο Λημνιάτης που έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο ότι κομπλάρουμε που μας αφήνουν να σουτάρουμε ανενόχλητοι και τα χάνουμε. Πλάκα κάνεις; Εδώ λέμε ότι επιτυχημένη επίθεση είναι αυτή που βγάζει ελεύθερα σουτ και τώρα που μας τα προσφέρουν, να γκιρινιάζουμε και να λέμε «ελάτε να μας μαρκάρετε γατί εμεις βάζουμε μόνο αντρίκια καλάθια;» βέβαια θα μου πεις ότι ο Λημνιάτης στην καριέρα του, είχε πάρει διαζύγιο με το σουτ οπότε τον καταλαβαίνω.

Σε αφήνουν μόνο σου;
Βάλε τα και ανάγκασε τους να σε μαρκάρουν! Απλο!
Όχι, να λες ότι «σε παρακαλώ μάρκαρέ με, γιατί με αγχώνει η μοναξιά στην ψυχρή γραμμή του τριπόντου…»

Είναι επίσης αστείο να λέμε για αυτούς που λείπουν. Μόνο σε μας λείπουν παίκτες; Οι άλλοι δεν έχουν απουσίες και μάλιστα πολύ πιο ηχηρές από τις δικές μας;

Τι σημαίνει ότι δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω σουτ με την πρώτη πάσα; Μα όταν ετσι σε αντιμετώπιζουν, και είαι μόνος σου, και δεν παίζεις στη γειτονιά σου αλλά είσαι επαγγελματίας και παίζεις στην Εθνική, σήκω και σούταρε!

Η επιθετική μας παραγωγικότητα είναι πλασματική. Ο Σπανούλης κάνει τα πάντα και οι υπόλοιποι παίζουν κάτι σαν ρολοϊ. Με καλύτερες ομάδες που θα βρούμε στη συνέχεια και κλείσουν τον Σπανούλη, αντίο ζωή.

Θα μπορούσαμε να παίξουμε 2-3 φιλικά με την Κύπρο, τη Βουλγαρία και να τους παρακαλούσαμε ( στην ανάγκη ας τους δίναμε ένα χαρτζιλίκι, δεν θα τα χαλάσουμε εκει ) να μας έπαιζαν σε ολο τον αγώνα με ζώνη.

Πάντως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνουμε by the book. Αν βγαίνει όπως στο δεύτερο ημίχρονο να παίζει καλύτερα η ομάδα με 3αρι τον Διαμαντίδη, ας είναι ετσι. Αφου ο Περπέρογλου παρα είναι προσκεκτικός και ο Πρίντεζης παρα είναι απρόσεκτος, ας μείνει εκει ο Μήτσος μπας και ρολάρουμε.

Η εθνική μας είναι προβλέψιμη, μονοδιάστατη και σοφτ. Οι Τούρκοι εχουν μια μέτρια ομάδα ( τους είδα και δεν με μάγεψαν, αντε λίγο καλύτεροι από το Πουέρτο Ρίκο ) αλλά με τη ζώνη, με το ξύλο (ελεω έδρας ας είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρή άμυνα και χωρίς πολλά δικά μας κερδισμένα φαουλ ) και με τον ενθουσιασμό τους εχουν τον πρώτο λόγο.

Η εμπειρία που μέτρησε με την Κίνα και το Πουέρτο Ρίκο δεν θα μας σώζει για πάντα. Εχθες, προς το τέλος έβαλαν τον Σπανούλη να εκτελέσει 6 βολές. Οι Τούρκοι είναι έμπειροι και αν δεν αμυνθούμε σωστά και δεν επιτεθούμε με ένα σχέδιο, θα χάσουμε.

Αν θέλουμε να έχουμε τύχη, θα πρέπει αυτοί που σίγησαν ή που απουσίασαν να παίξουν καλή άμυνα απέναντι στον Ιλιάσοβα και τον Τούρκογλου. Ότι κουλό τρίποντο βάλει ο Αρσλαν, ότι φιλότιμη προσπάθεια κάνει ο Ασικ, αν περιορίσουμε αυτούς τους δυο κάτω από τους 26 πόντους, έχουμε σοβαρές ελπίδες.

Για να δούμε αν τελικά δικαιωθεί ο Μπορούσης και δούμε μια άλλη Εθνική…
lightday
QUOTE(suspect @ Aug 30 2010, 02:50 ) *
...

Η Εθνική μας εχει το σύστημα Σπανούλης.
..



Δυστυχώς μεγάλη αλήθεια.
Ο ΔΔ φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου τις περισσότερες φορές,ο ζήσης προσπαθεί , γενικά μετριότητα στην μετριότητα.
Τα εύσημα πάνε στον τσάρτσα που έχει σκιστεί σε 2 αγώνες συνεχόμενους.

Το πρόβλημα νομίζω είναι στην θέση 3. Ο περπε και πρίντεζης δεν τον έχουν, οπότε αναγκάζεται να πηγαίνει ο ΔΔ εκεί και να κάνει παιχνίδι ο Σπαν και σπάνια ο Ζήσης.
Οσο δαίμονας και αν είναι ο Σπαν είναι τόσο μα τόσο προβλέψιμος , με αποτέλεσμα να κολλάει όλη η ομάδα.Ο Καλάθης φαίνεται οτι δεν το βλέπει σαν πόλεμο αλλά σαν γιορτή το όλο πράγμα.
Εκπληξη μου κάνει η ολιγορία στην άμυνα .

Μάλλον χρειαζόταν ο Παπαλουκάς περισσότερο από ότι φαίνεται.

Ελπίζω να είναι το άνχος των 2 πρώτων αγώνων που έπρεπε να τους πάρουμε πάση θυσία εξού και το τραγικό θέαμα.
treathitch
Θα σας γράψω ένα συγκεκριμένο κείμενο, για να γίνουν κατανοητά μερικά βασικά στοιχεία της κοινής λογικής

Σε όλα τα φιλικά, μέχρι το ματς με ανταγωνιστή (Σερβία), η Ελλάδα έπαιζε ασυζητητί το καλύτερό της μπάσκετ μετά το 2006, ίσως και ισάξιο (των φιλικών). Ο λόγος; Ομαδικότητα σε άμυνα και επίθεση. Η αίσθηση; Αυτοπεποίθηση, ανωτερότητα.. Η εικόνα; Pure dominance

Στον αγώνα με τη Σερβία, απλώς έμοιαζε να μη μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος της στάθηκε επάξια εμπόδιο, μέχρι να πέσει το ξύλο. Ακολούθησε η ήττα από την Αμερική, χωρίς τους ψηλούς και με τους γκαρντ να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Ακολούθησαν τα δύο εφιαλτικά (επιεικώς) πρώτα ματς στο Μουντομπάσκετ, χωρίς όμως τους δύο φίνισερ ψηλούς

Αντί ο προπονητής-μαριονέτα να παίξει πάλι ομαδικά, έδωσε για εκατομμυριοστή φορά τη μπάλα στον εφιαλτικό (αλλά αρκετά ταλαντούχο ώστε να ξεγελάει και να τον μπερδεύουν με πόιντ γκαρντ) σούτιν γκαρντ Βασίλη Σπανούλη και το κρεσέντο της αρλούμπας του έχει κάνει την ομαδάρα των φιλικών να κερδίσει με μόνιμο σπρώξιμο από τους διαιτητές ομάδες της πεντάρας με πενιχρές διαφορές. Ο μεν Βασιλειάδης εκτός προς χάριν του εφιαλτικού Βουγιούκα, ο δε Διαμαντίδης (στο "τρία" χωρίς κανένα λόγο, με μηδέν ρόλο και συστήματα στην ομάδα) παραμένει με το Μπουρούση ο λόγος για να ελπίζει κανείς ότι η ομάδα θα ξαναπαίξει το ίδιο μπάσκετ που έπαιζε προ δύο εβδομάδων.. Αλλά πού; Πρέπει να φτάσει το ματς στο 30', να είναι το σκορ στον πόντο (στην καλύτερη), να κάνει ο Βασιλάκης τα γνωστά τσαλίμια με τις μόνιμες λάθος πάσες για να αποφασίσει να βάλει δυο σουτ και να κερδίσει η ομάδα με ...ηρωισμούς

Μπορεί να επανέλθει το dominance μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου; Θα περιμένουμε να δούμε, με πλήρη ομάδα αυτή τη φορά. Αν ναι, έχει καλώς. Ειδάλλως, η εγκληματική τριάδα Καζλάουσκας-Σπανούλης-Ζήσης θα γράψουν πάλι τη δική τους αντιαισθητική εποποιία, συνεχίζοντας τις νίκες στον πόντο όπως πέρσι ή ακόμη καλύτερα τις επιβλητικές ήττες, μιας και οι Ισπανοί στον απέναντι όμιλο δε φαίνεται να κερδίζουν, εκτός της πιθανότητας τριπλής ισοβαθμίας. Μια απλή νίκη με την Τουρκία (αποτέλεσμα "λίγο, πολύ μα πολύ λίγο" προ ημερών μόλις, αφού οι οικοδεσπότες είναι ομάδα μετριότατη φέτος) θα αποτελέσει έναυσμα για σενάρια ως προς το τρίτο ματς με τη Ρωσία. Δεν αποκλείονται οι τριπλές ισοβαθμίες, με το μάτι μονίμως στους ομίλους Ισπανίας και ΗΠΑ. Τα ματς Ελλάδα-Ρωσία και Γαλλία-Λιθουανία ίσως αποτελέσουν δέλεαρ για σκοπιμότητες και ενδέχεται πάλι ομαδική κατακραυγή για τα ...επίμονα παιχνίδια ομοσπονδιών, αντιπάλων και διοργανωτών για την καταστροφή της εξαίρετης και έντιμης ομάδας του Γιόνας

Άνευ παρεξηγήσεως και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Στο κάτω κάτω, οι απουσίες Σόφο-Φώτση δε συνοδεύτηκαν από απώλεια βαθμών
joi
QUOTE(treathitch @ Aug 30 2010, 04:19 ) *
...

Άνευ παρεξηγήσεως και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Στο κάτω κάτω, οι απουσίες Σόφο-Φώτση δε συνοδεύτηκαν από απώλεια βαθμών


Εγώ το κατάλαβα. Και συμφωνώ ως ένα βαθμό.

Αλλά το παρακάνεις με τον Σπανούλη. Λες και φταίει αυτός που δεν παίζει κανείς άλλος. Στο κάτω κάτω ακόμα και όταν παίζαμε ομαδικά στα φιλικά, μια χαρά τα πήγε σαν μονάδα μέσα στο σύνολο, χωρίς μάλιστα να το παίξει πριμαντόνα σε κανένα σημείο (εσένα κοιτάω Μπουρούση).

Αντί δηλαδή να λέμε μπράβο στον Βασίλη, που είναι αυτός που είναι (με τα λάθη του, με τα καρφώματα του πάνω στους αντίπαλους ψηλούς), αλλά έχουμε και εμείς ένα go-to guy να κερδίζει τα παιχνίδια που στραβώνουν, θα τον βρίζουμε κιόλας? Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον έχεις με 25 πόντους μέσο όρο από το Euro και μετά στα επίσημα, δεν μιλάει, δεν το παίζει ντίβα, παίζει μια χαρά σαν "γρανάζι" όταν αποφασίσουν να παίξουν κι οι υπόλοιποι και θα τον κατηγορούμε? Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει χθες? Να δίνει μπάλα στον Πρίντεζη να χτίσει κανά καινούριο προάστιο στην Άγκυρα? Ή να βλέπει τα split-outs χωρίς να σουτάρει μέχρι να τελειώσουν τα 24 δευτερόλεπτα?

Και ξαναλέω: Τα είδα τα λάθη του Βασιλάκη χθες. Ο Μπαρέα τον έκανε γιο-γιο στο Α' ημίχρονο. Αλλά όχι γιατί δεν προσπάθησε να παίξει άμυνα. Αδιάφορο δεν τον λες. Δεν φταίει αυτός που ο Καζλάουσκας δεν μπορούσε να δει ότι ο Διαμαντίδης θα τον έτρωγε τον κοντό και τον άφησε να αλωνίζει (αφού βρήκε ρυθμό).



Johnny Shooter
Ξεκίνησα να γράψω στο "topic", χωρίς να έχω διαβάσει τα "posts", έχοντας στο μυαλό μου:

1ον: Την έλλειψη επιθετικής άμυνας (στα 2/4, 3/4 ή 4/4).

2ον: Το πρόβλημα της έλλειψης σουτέρ.

3ον: Περί της διάσπασης της άμυνας "ζώνης".

4ον: Την ανισορροπία του "roster" (κοντοί / ψηλοί).

5ον: Τις "ίσως κακές" επιλογές κλήσης κάποιον παικτών στην Εθνική.



Πολλές απόψεις έχουν γραφτεί κάποιες πολύ τεκμηριομένες αλλά και κάποιες είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ...αρνητικές!


Αφού διάβασα λοιπόν όλα τα "posts", αποφάσισα να γράψω ΜΟΝΟ τα θετικά, για τα παραπάνω γιατί...μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!
(Από μερικά αλλά όχι και λίγα "posts").


Για "την έλλειψη επιθετικής άμυνας (στα 2/4, 3/4 ή 4/4)" και "την ανισορροπία του "roster" (κοντοί / ψηλοί)":

O φόβος (που επαληθεύτηκε) της τιμωρίας μετά το "συμβάν" με τους σέρβους, ανάγκασε τον Καζλάουσκας
να πάρει στην Τουρκία 1 ή 2 λιγότερους περιφεριακούς.

Πράγμα που σημαίνει ό,τι είναι δυσκολότερο να εφαρμόσεις πιεστικές άμυνες, χωρίς να κουράσεις τους περιφεριακούς σου,
αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο "rotation".
Η πιεστικές άμυνες δημιουργούν φθορά - κούραση κατ' αρχήν στους περιφεριακούς.

Κούραση που δεν έχει να κάνει μόνο με έναν συγκεκριμένο αγώνα, αλλά σου δημιουργεί μια φυσιολογική φθορά, σε ένα τουρνουά όπου έχεις σχεδόν καθημερινά παιχνίδια και μπορεί να σου κοστίσει!

Αυτό σε συνδιασμό με την έλλειψη του Παπαλουκά (αμυντικά), καθώς και το φυσιολογικό μούδιασμα που υπάρχει στα πρώτα παιχνίδια, μας δίνει αυτό
το πρόσωπο της Εθνικής αμυντικά. Πρόσωπο που δεν έχουμε συνηθίσει.

Πρόσωπο που θα το δούμε να αλλάζει μπαίνοντας στα "πραγματικά" δύσκολα παιχνίδια (αρχίζοντας με αυτό με την Τουρκία) και αφήνοντας την συντήριση στην ...άκρη.

Δεν νομίζω επομένως ό,τι η μη πιεστική άμυνα είναι θέμα φιλοσοφίας του προπονητή ή διάθεσης των παικτών αλλά επιλογή συντήρησης, μιας και είμασταν τυχεροί να έχουμε δύο (θεωρητικά) ευκολότερα παιχνίδια στην αρχή που μπορεί να μην κερδίσαμε άνετα αλλά η έκβαση του αγώνα έδειχνε ό,τι "τα είχαμε".
Έ, αυτό μπορεί να μας αποπροσανατόλισε και ...λίγο!



Για την "έλλειψη σουτέρ" και "περί της διάσπασης της άμυνας "ζώνης":

Η ελληνική Εθνική ομάδα (και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ) αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα (του σουτέρ) εδώ και πάρα πολλά χρόνια!
(Δείτε και στις "μικρότερες" εθνικές ομάδες).

Δεν έχει να κάνει βέβαια με το ..."D.N.A" μας, αλλά με τον τρόπο που σκέφτονται οι προπονητές
γενικότερα, για τα βασικά του μπάσκετ και τα διδάσκουν(?) στις μικρές ηλικίες!

Δεν είναι κάτι καινούργιο λοιπόν!

Ούτε ένας περιφεριακός σουτέρ - λες και έχουμε και κανέναν "τρελό μπομπέρ" - θα έλυνε έτσι απλώς το πρόβλημα!

Απλώς σε αυτές τις πρώτες (2) αγωνιστικές αυτό το "θέμα" που έχουμε με το σουτ φάνηκε περισσότερο
λόγο ανεπάρκειας των άλλων δύο λύσεων απέναντι στις άμυνες "ζώνης".
Την πιεστική άμυνα (αναφέρθηκα πιο πάνω) που φέρνει αιφνιδιασμούς και το "low post" παιχνίδι από ψηλό παίκτη (χωρίς Σόφο).

Μεγάλωσε το πρόβλημα δε η απουσία του Φώτση και αυτά τα 2-3 ή 4 τρίποντα που θα είχαμε από αυτόν συν κάποια "drive" του, έστω με ...μία ντρίμπλα!

Με την επιστροφή των δύο (Σόφο - Φώτση), γεμίζουμε το "low post" (έτσι θα αποδόσει καλύτερα και ο Μπουρούσης, μια και δεν πρόκειται ΤΩΡΑ ΠΙΑ να μάθει να παίζει στο "low post") και έχουμε άλλη μια (καλή) λύση από τα 6,25 (Φώτσης), αποφορτίζοντας έτσι αυτούς τους 3ρεις περιφεριακούς που ούτως ή άλλως έχουμε για να πέρνουν κάποια σουτ.
(Αυτή η άμυνα "ζώνης" του Τάνιεβιτς με προβλημάτισε, εκεί θα έχουμε πρόβλημα πραγματικό, αν ο Σοφοκλής και η άμυνά μας - για να τρέξουμε - δεν αποδόσουν, καθώς και αν δεν "βγούν" κάποια καίρια σουτ).



Για τις "ίσως κακές" επιλογές κλήσης κάποιον παικτών στην Εθνική":

Μην ξεχνάμε ό,τι και πιο παλιά υπήρξαν διάφορες κριτικές για παίκτες που είχαν κληθεί στην Εθνική.

Αυτή όμως η Εθνική ομάδα έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη χημεία που αμβλήνει τις "παραφωνίες" και μας βγάζει πάντα "ασπροπρόσωπους".
Το ίδιο πιστεύω ό,τι θα κάνει και φέτος!


Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να κατακρίνουμε επιλογές και αποδόσεις (ή τουλάχιστον ας το κάνουμε αλλά ήπια)!

Στο κάτω - κάτω ό,τι και αν λέμε για τις ελλείψεις που έχουν οι άλλες ομάδες (και εμείς έχουμε αν το δούμε έτσι ...τον Παπαλουκά),
μην ξεχνάμε πως παίζουμε σε ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ με ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ομάδες του κόσμου (δεν είναι ΚΟΥΛΟΙ οι άλλοι) και έχουμε καταφέρει (πια) να μας υπολογίζουν όλοι ως μια ΜΕΓΑΛΗ δύναμη του παγκόσμιου μπάσκετ!!!

Έ, από μόνο του αυτό είναι κάτι σημαντικό και μοναδικά ωραίο...!!!


Άλλωστε εκ του αποτελέσματος έχουμε 2 στα 2 χωρίς δύο παίκτες πεντάδας...!!!



Π Α Μ Ε ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!! wav.gif
Marciulionis
Καλά, όταν ο προποντής σκαρφίζεται συστήματα για να βγάλει ελεύθερο σουτ από το 3ποντο στο Μπουρούση και το Πρίντεζη κι έχει μετατρέψει αυτούς τους 2 σε περιφερειακούς παίκτες, τότε οι παίκτες είναι υπεράνω κριτικής. Έχει μπερδέψει το Μπουρούση με το Σαμπόνις...

Άλλα αυτό είναι το Λιθουανικό μπάσκετ. Ένα μοντέλο που, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, μάλλον λανθασμένα αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε. Δώσε τη μπάλα στο Μαρτσουλιόνις, Σάρας, Μάρκους Μπράουν, Σπανούλη, ώστε να κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός μετά από 1 απλοϊκό σκριν, με τους υπόλοιπους να τον κοιτάνε και να περιφέρονται γύρω γύρω για να σουτάρουν 3ποντα... Θυμάμαι τον Παπαδογιάννη να λέει πως ο Ίβκοβιτς είχε ειρωνευτεί την επιλογή Καζλάουσκας σε μια συνάντησή τους στο αεροπλάνο όταν τον πρωτοκλείσαμε και για την εκτίμηση που δεν έχουν οι Σέρβοι στη Λιθουανική σχολή... Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ελληνικό μπάσκετ στη μετά Γκάλη-Γιαννάκη εποχή είναι προέκταση της σερβικής σχολής.

Πέρα από αυτό, υπάρχει ακατανόητα μεγάλο άγχος, ακόμα και πανικός μπροστά σε αστείες απλοϊκές άμυνες ζώνης όπως της Κίνας. Λες και θα τους πάρουν το σκαλπ άμα δεν πάνε τουλάχιστον 4άδα... Επειγόντως ασκήσεις ηρεμίας, αντι-στρες, υποχρεωτική 2ωρη παραμονή στο τζακούζι του ξενοδοχείου και διαλλογισμός! Εκτός από το Μπουρούση που πρέπει να τον βάλλουν να παρακολουθεί σκηνές βίας... Το ότι κερδίζουμε και στα χειρότερά μας σίγουρα θετικό, άλλα μου θυμίζει ομάδα ένα βήμα πριν τη κατάρρευση ή μάλλον ΠΑΟ πριν αποκλειστεί από τους 16 της Ευρωλίγκας... Τελικά οι ψυχολογικές επιπτώσεις της κλωτσοπατινάδας με τους Σέρβους ήταν πολύ σημαντικότερες από τις 2 απουσίες.

Επίσης ένα τελευταίο είναι οι διαιτητές, που πραγματικά σε όσα ματς έχω δει σφυρίζουν στη τύχη! Σε κάθε διείσδυση σχεδόν δίνεται φάουλ! Το βλέπετε, εκμεταλλευτείτε το! Τελειώστε τις φάσεις! Κόφτε το λίγο με τα σπλιτ-άουτ!
KingCrimson
QUOTE(joi @ Aug 30 2010, 08:55 ) *
Εγώ το κατάλαβα. Και συμφωνώ ως ένα βαθμό.

Αλλά το παρακάνεις με τον Σπανούλη. Λες και φταίει αυτός που δεν παίζει κανείς άλλος. Στο κάτω κάτω ακόμα και όταν παίζαμε ομαδικά στα φιλικά, μια χαρά τα πήγε σαν μονάδα μέσα στο σύνολο, χωρίς μάλιστα να το παίξει πριμαντόνα σε κανένα σημείο (εσένα κοιτάω Μπουρούση).

Αντί δηλαδή να λέμε μπράβο στον Βασίλη, που είναι αυτός που είναι (με τα λάθη του, με τα καρφώματα του πάνω στους αντίπαλους ψηλούς), αλλά έχουμε και εμείς ένα go-to guy να κερδίζει τα παιχνίδια που στραβώνουν, θα τον βρίζουμε κιόλας? Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον έχεις με 25 πόντους μέσο όρο από το Euro και μετά στα επίσημα, δεν μιλάει, δεν το παίζει ντίβα, παίζει μια χαρά σαν "γρανάζι" όταν αποφασίσουν να παίξουν κι οι υπόλοιποι και θα τον κατηγορούμε? Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει χθες? Να δίνει μπάλα στον Πρίντεζη να χτίσει κανά καινούριο προάστιο στην Άγκυρα? Ή να βλέπει τα split-outs χωρίς να σουτάρει μέχρι να τελειώσουν τα 24 δευτερόλεπτα?

Και ξαναλέω: Τα είδα τα λάθη του Βασιλάκη χθες. Ο Μπαρέα τον έκανε γιο-γιο στο Α' ημίχρονο. Αλλά όχι γιατί δεν προσπάθησε να παίξει άμυνα. Αδιάφορο δεν τον λες. Δεν φταίει αυτός που ο Καζλάουσκας δεν μπορούσε να δει ότι ο Διαμαντίδης θα τον έτρωγε τον κοντό και τον άφησε να αλωνίζει (αφού βρήκε ρυθμό).


και εγω στηριζω Σπαν, ας μην ειμαστε μιζεροι, το παιδι ξερει να παιρνει τα παιχνιδια!
leyton
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι ο Καζλάουσκας δεν ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τον Διαμαντίδη!Τον βάζει 3αρι και στα συστήματα είναι εντελώς απενεργοποιημένος.Ο Διαμαντίδης είναι οργανωτής!Στο χθεσινό παιχνίδι μόλις οργάνωσε αυτός έγινε η διαφορά!Μόλις ξύπνησε ο Διαμαντίδης η Εθνική ανέβηκε!Ο Σπανούλης στην οργάνωση του παιχνιδιού κάνει λάθη και κρατάει πολύ την μπάλα!Πρέπει να παίζει ως σούτινγκ γκάρντ αφού είναι εξαιρετικός σκόρερ!Η μη σωστή χρησιμοποίηση του Διαμαντίδη φαίνεται από το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που ο Μπαρέα "αλώνιζε" αυτός είχε βάλει το Σπανούλη πάνω του που δεν μπορούσε να τον μαρκάρει και μόλις τον έπιασε ο 3D έβαλε μόνο έναν πόντο!
traveller
QUOTE(Marciulionis @ Aug 30 2010, 07:51 ) *
Καλά, όταν ο προποντής σκαρφίζεται συστήματα για να βγάλει ελεύθερο σουτ από το 3ποντο στο Μπουρούση και το Πρίντεζη κι έχει μετατρέψει αυτούς τους 2 σε περιφερειακούς παίκτες, τότε οι παίκτες είναι υπεράνω κριτικής. Έχει μπερδέψει το Μπουρούση με το Σαμπόνις...


Δυστυχώς , πρωτίστως για τον ίδιο και μετά για την ΕΟ, ο Μπουρούσης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει κανένα 3ποντο και να πάρει και κανένα ριμπάουντ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και πέρσι στο Ευρωμπάσκετ τα ίδια έκανε
Όποτε πλησιάζει το καλάθι θυμίζει ανέκδοτο. Και βέβαια δε φταίει ο προπονητής γι' αυτό.
Από την άλλη βέβαια έχει χάσει πολλές μέρες προπόνησης κάτι που φαίνεται , ιδιαίτερα στην άμυνα

Κι εμένα με έχουν κουράσει τα σπλιτ σε απίστευτο βαθμό και δείχνουν την εικόνα μιας ομάδας -τουρλουμπούκι αλλά σε πολλές περιπτώσεις μετά από 2-3 πάσες βγάζουν ελεύθερο σουτ.
Μένει να δούμε εάν και σε τι βαθμό θα συνεχιστούν μετά την έλευση των Σόφο(κυρίως) και Φώτση.
Πάντως μας δίνουν ένα μονοδιάστατο τρόπο επίθεσης και σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμο έτσι και πέσουμε με καμια ομάδα της προκοπής.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του αλλά η κριτική στο Σπανούλη παραείναι άδικη.
Εχει πολλά πλεονεκτήματα και τα αξιοποιεί και μόνο επιλήψιμο δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι να συνεχίσει το ίδιο καλά γιατί ο τρόπος του παιχνιδιού του είναι εξουθενωτικός γι' αυτόν και το Παγκόσμιο δεν είναι Ευρωμπάσκετ.
KingCrimson
QUOTE(leyton @ Aug 30 2010, 11:07 ) *
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι ο Καζλάουσκας δεν ξέρει πως να χρησιμοποιήσει τον Διαμαντίδη!Τον βάζει 3αρι και στα συστήματα είναι εντελώς απενεργοποιημένος.Ο Διαμαντίδης είναι οργανωτής!Στο χθεσινό παιχνίδι μόλις οργάνωσε αυτός έγινε η διαφορά!Μόλις ξύπνησε ο Διαμαντίδης η Εθνική ανέβηκε!Ο Σπανούλης στην οργάνωση του παιχνιδιού κάνει λάθη και κρατάει πολύ την μπάλα!Πρέπει να παίζει ως σούτινγκ γκάρντ αφού είναι εξαιρετικός σκόρερ!Η μη σωστή χρησιμοποίηση του Διαμαντίδη φαίνεται από το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που ο Μπαρέα "αλώνιζε" αυτός είχε βάλει το Σπανούλη πάνω του που δεν μπορούσε να τον μαρκάρει και μόλις τον έπιασε ο 3D έβαλε μόνο έναν πόντο!


θα μπορουσε απο την αρχη να βαζει στο 3 το Περπερογλου, αλλα εκτος του οτι ο Περπερογλου ειναι απομιμηση 3αριου και δεν εχει παρει στην ομαδα εστω τον Πελεκανο, ο Καζλαουσκας φαινεται να χει σοβαρο κολλημα και με το Ζηση στην αρχικη πενταδα, οποτε για να χωρεσει συνολικα ολα του τα κολληματα στην αρχικη πενταδα, βλεπουμε αυτο το τουρλουμπουκι, με ασσο το Σπαν, τριαρι τον ΔΔ αναγκαστικα
leyton
QUOTE(KingCrimson @ Aug 30 2010, 11:17 ) *
θα μπορουσε απο την αρχη να βαζει στο 3 το Περπερογλου, αλλα εκτος του οτι ο Περπερογλου ειναι απομιμηση 3αριου και δεν εχει παρει στην ομαδα εστω τον Πελεκανο, ο Καζλαουσκας φαινεται να χει σοβαρο κολλημα και με το Ζηση στην αρχικη πενταδα, οποτε για να χωρεσει συνολικα ολα του τα κολληματα στην αρχικη πενταδα, βλεπουμε αυτο το τουρλουμπουκι, με ασσο το Σπαν, τριαρι τον ΔΔ αναγκαστικα


Ναι συμφωνώ μαζί σου!Γιατί πρέπει να ξεκινάει και τα 3 γκαρντ? blink.gif
traveller
Δυο κουβέντες :

-Δεν υπάρχει προπονητής που να μην έχει κολλήματα.

-Παίχτης Πελεκάνος απλά δεν υπάρχει. Και ο Γιαννάκης που τον είχε, κάτι δευτερόλεπτα τον έβαζε.

Marciulionis
QUOTE(traveller @ Aug 30 2010, 11:09 ) *
Δυστυχώς , πρωτίστως για τον ίδιο και μετά για την ΕΟ, ο Μπουρούσης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει κανένα 3ποντο και να πάρει και κανένα ριμπάουντ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και πέρσι στο Ευρωμπάσκετ τα ίδια έκανε
Όποτε πλησιάζει το καλάθι θυμίζει ανέκδοτο. Και βέβαια δε φταίει ο προπονητής γι' αυτό.
Από την άλλη βέβαια έχει χάσει πολλές μέρες προπόνησης κάτι που φαίνεται , ιδιαίτερα στην άμυνα

Κι εμένα με έχουν κουράσει τα σπλιτ σε απίστευτο βαθμό και δείχνουν την εικόνα μιας ομάδας -τουρλουμπούκι αλλά σε πολλές περιπτώσεις μετά από 2-3 πάσες βγάζουν ελεύθερο σουτ.
Μένει να δούμε εάν και σε τι βαθμό θα συνεχιστούν μετά την έλευση των Σόφο(κυρίως) και Φώτση.
Πάντως μας δίνουν ένα μονοδιάστατο τρόπο επίθεσης και σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμο έτσι και πέσουμε με καμια ομάδα της προκοπής.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του αλλά η κριτική στο Σπανούλη παραείναι άδικη.
Εχει πολλά πλεονεκτήματα και τα αξιοποιεί και μόνο επιλήψιμο δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι να συνεχίσει το ίδιο καλά γιατί ο τρόπος του παιχνιδιού του είναι εξουθενωτικός γι' αυτόν και το Παγκόσμιο δεν είναι Ευρωμπάσκετ.


Ο Μπουρούσης μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα και το έχει δείξει αυτό, κυρίως πέρυσι, με τον Ολυμπιακό. Δεν ψηφίστικε καλύτερος ψηλός της Ευρωλίγκα επειδή στηνόταν στο 3ποντο και εκτελούσε. Το θέμα είναι να αποφασίσει να βάλει το κορμί του στη φωτιά και να τροφοδοτηθεί σωστά κοντά στο καλάθι με πλάτη κι όχι να επιδιώκονται με αυτόν τα πικ εν ρολ. Το πικ εν ρολ είναι κάτι που δε μπορεί να κάνει σωστά καθώς σπάνια κόβει σωστά μες στη ρακέτα κι ακόμα πιο σπάνια εκτελεί σωστά πάνω στη κίνηση. Ο Σόφο αυτό μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα, κυρίως γιατί είναι πιο γρήγορος κι εκρηκτικός. Κάτι απόπειρες για ποσταρίσματά του προς το τέλος, ήταν αστείες γιατί έπαιρνε τη μπάλα στα 4-5 μέτρα μακριά και προσπαθούσε να πλησιάσει σπρώχνοντας. Πιο κοντά χρειάζεται να τη πάρει, ώστε να έχει ανάσες στο τελείωμα και να μην ανακάζεται να κάνει πάνω από 1-2 ντρίπλες.

Τα σπλιτ άουτ θα συνεχιστούν για πάντα unsure.gif Το θέμα είναι να πάψει η κατάχρηση τους και να μην κάνουν διείσδυση με μόνο σκοπό τη πάσα. πολύ συχνά φτάναν σε απόσταση αναπνοής από το καλάθι και τη πετούσαν έξω ενάντια σε κάθε λογική!
rchos
παντως και εγω δεν καταλαβαινω γιατι ο διαμαντιδης στην αμυνα δεν επιανε τον μπαρεα αν οχι απο την αρχη απο πολυ νωρις τουλαχιστον.απο οταν δηλαδη φανηκε οτι ο σπανουλης δεν μπορει να τον μαρκαρει.
απο που και ως που ειναι απαραιτητο να μαρκαρει ο καθε παιχτης αναγκαστικα οποιον αντιμετωπιζει οταν αυτος επιτιθεται?
αυτο ηταν λαθος του καζλαουσκας.


νομιζω και εγω οτι ο διαμαντιδης πρεπει να παιζει οργανωτης και ο σπανουλης σαν δυαρι.ταυτοχρονα στο τελευταιο δεκαλεπτο αν το ματς εχει στρεβωσει δωσε την μπαλα στον σπανουλη να κανει τα δικα του.ας βαζει 28 ποντους σε καθε αγωνα δε ο μπιλ και ας του τα χωνουν ορισμενοι δεξια και αριστερα.

η ελειψη πεμπτου γκαρντ φαινεται ακομη περισσοτερο απο το γεγονος πως εως τωρα ο καζλα παιζει πολυ ωρα με 3 γκαρντ.
Marciulionis
QUOTE(rchos @ Aug 30 2010, 11:26 ) *
παντως και εγω δεν καταλαβαινω γιατι ο διαμαντιδης στην αμυνα δεν επιανε τον μπαρεα αν οχι απο την αρχη απο πολυ νωρις τουλαχιστον.απο οταν δηλαδη φανηκε οτι ο σπανουλης δεν μπορει να τον μαρκαρει.


Γιατί μάλλον δεν έχουμε προπονητή, άλλα ένα τύπο που διαλέγει τη 5άδα και δίνει κάποιες γενικές κατευθύνσεις στο παιχνίδι της ομάδας...


QUOTE(rchos @ Aug 30 2010, 11:26 ) *
απο που και ως που ειναι απαραιτητο να μαρκαρει ο καθε παιχτης αναγκαστικα οποιον αντιμετωπιζει οταν αυτος επιτιθεται?
αυτο ηταν λαθος του καζλαουσκας.


Κι εμείς όποτε παίζουμε μονό έτσι κάνουμε. Μάντεψε...



Ούτε εμείς έχουμε προπονητή! tongue.gif
KingCrimson
QUOTE(traveller @ Aug 30 2010, 11:23 ) *
Δυο κουβέντες :

-Δεν υπάρχει προπονητής που να μην έχει κολλήματα.

-Παίχτης Πελεκάνος απλά δεν υπάρχει. Και ο Γιαννάκης που τον είχε, κάτι δευτερόλεπτα τον έβαζε.


Σε πολλα εχει ακολουθησει το μοντελο του Γιαννακη,χωρις μεγαλες καινοτομιες, εκτος του Πριντεζη στο 3!
Ειναι προπονητης των επιτυχημενων συνταγων και δε ρισκαρει και ιδιαιτερα, του κατσε περυσι και ο Σπανουλης στον ασσο και πηρε τα παιχνιδια και το συνεχιζει και φετος.
Ο Πελεκανος και ο Βασιλειαδης χωρουσαν στη δωδεκαδα πολυ ανετα, σε αυτη της USA ισως δυσκολα...
rchos
QUOTE
Ο Μπουρούσης μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα και το έχει δείξει αυτό, κυρίως πέρυσι, με τον Ολυμπιακό. Δεν ψηφίστικε καλύτερος ψηλός της Ευρωλίγκα επειδή στηνόταν στο 3ποντο και εκτελούσε. Το θέμα είναι να αποφασίσει να βάλει το κορμί του στη φωτιά και να τροφοδοτηθεί σωστά κοντά στο καλάθι με πλάτη κι όχι να επιδιώκονται με αυτόν τα πικ εν ρολ. Το πικ εν ρολ είναι κάτι που δε μπορεί να κάνει σωστά καθώς σπάνια κόβει σωστά μες στη ρακέτα κι ακόμα πιο σπάνια εκτελεί σωστά πάνω στη κίνηση. Ο Σόφο αυτό μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα, κυρίως γιατί είναι πιο γρήγορος κι εκρηκτικός. Κάτι απόπειρες για ποσταρίσματά του προς το τέλος, ήταν αστείες γιατί έπαιρνε τη μπάλα στα 4-5 μέτρα μακριά και προσπαθούσε να πλησιάσει σπρώχνοντας. Πιο κοντά χρειάζεται να τη πάρει, ώστε να έχει ανάσες στο τελείωμα και να μην ανακάζεται να κάνει πάνω από 1-2 ντρίπλες.


αυτο νομιζω ειναι το ζουμι με μπουρουση.
ουτε αχρηστος ειναι ουτε δυαρι σε σωμα πενταριου.
η απαξιωση σε αυτον τον παιχτη απο μερικους εχει αρχισει να φτανει σε τεραστια επιπεδα.
χωρις λογο κιολας.υποθετω φυσικα οτι πολλοι απο αυτους τον λορμπεκ αν τον ειχαν στην ομαδα τους θα εκαναν χαρουλες!
ο μπουρουσης δεν θα αποκτησει ποτε ποσταρισμα ανταξιο του πεκοβιτς και του παπαδοπουλου.απο εκει μεχρι να φτασουμε στο αλλο ακρο βεβαια παει παρα πολυ.
ο μπουρου πικ εν ρολ δεν μπορει να παιξει.το ποσταρισμα το εχει αρκει να παρει την μπαλα κοντα.φυσικα εν μερει φταιει και αυτος που παιρνει την μπαλλα τοσο μακρια.οσο για τα σουτ 4-5 αν ειναι ελευθερος ας τα κανει.τα τρελα κομαντιστικα να κοψει.

τελος νομιζω ειστε λαθος οσοι θελετε να αρχισει να φερεται σαν ρολσιτας.ο μπουρου δεν ειναι τετοιος και ποτε δεν θα γινει.πρεπει να μην το παρακανει στις διαμαρτυριες μα μερος του παιχνιδιου του ειναι αυτος ο τσαμπουκας που εχει.αυτο του δινει και ενεργεια στην αμυνα και τα ριμπαουντ.
Marciulionis
Πάντως κι ο Πέκοβιτς άμα έπαιρνε τη μπάλα στα 5 μέτρα και προσπαθούσε να πάει κώλο-κώλο προς το καλάθι θα φαινότανε αστείος. Ενδεχομένως πιο αστείος από το Μπουρούση. Αν κάτι έκανε εξαιρετικά ο Γιαννάκης, πριν του πάρουν τον αέρα και αρχίσουν τα δικά τους ήταν να αξιοποιεί το Μπουρούση και το Πρίντεζη στο έπακρο. Όσο για το ποστ παιχνίδι του Μπουρούση, πρόπερσι ήτανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και απορρώ πως και γιατί αποφάσισε να το αφήσει και να πάει να βολοδέρνει στο 3ποντο... Αν το αποφάσισε αυτός βέβαια και δεν είναι εντολή Γιόνας...
benchwarmer
QUOTE(Marciulionis @ Aug 30 2010, 10:44 ) *
Πάντως κι ο Πέκοβιτς άμα έπαιρνε τη μπάλα στα 5 μέτρα και προσπαθούσε να πάει κώλο-κώλο προς το καλάθι θα φαινότανε αστείος. Ενδεχομένως πιο αστείος από το Μπουρούση. Αν κάτι έκανε εξαιρετικά ο Γιαννάκης, πριν του πάρουν τον αέρα και αρχίσουν τα δικά τους ήταν να αξιοποιεί το Μπουρούση και το Πρίντεζη στο έπακρο. Όσο για το ποστ παιχνίδι του Μπουρούση, πρόπερσι ήτανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και απορρώ πως και γιατί αποφάσισε να το αφήσει και να πάει να βολοδέρνει στο 3ποντο... Αν το αποφάσισε αυτός βέβαια και δεν είναι εντολή Γιόνας...


Γιατι πολυ απλα δεν θελει να βαζει το σωμα του στη φωτια σε καθε ματς, παρα μονο οταν τον τσαντισουν rolleyes.gif
Κι αυτος ητανε και ο λογος που τα σπασανε με τον Γιαννακη φετος στον Ολυμπιακο.
Δεν το αποκλειω παντως στη συγκεκριμενη περιπτωση να ειναι και εντολη Γιονας αυτο.

Εν πασει περιπτωσει, περιμενουμε την επιστροφη των 2, μπας και αλλαξουν τα πραγματα. Μεχρι τωρα παντως ειμαστε απελπιστικα κατω του μετριου. Και πολυ φοβαμαι απο καποια σημαδια, οτι υπαρχει και θεμα κλιματος μεταξυ των παικτων (μαντεψτε ποιων ph34r.gif ), και οχι μονο αγωνιστικο, τεχνικο, η ψυχολογικο λογω ποινων.
Marciulionis
QUOTE(benchwarmer @ Aug 30 2010, 11:51 ) *
Εν πασει περιπτωσει, περιμενουμε την επιστροφη των 2, μπας και αλλαξουν τα πραγματα. Μεχρι τωρα παντως ειμαστε απελπιστικα κατω του μετριου. Και πολυ φοβαμαι απο καποια σημαδια, οτι υπαρχει και θεμα κλιματος μεταξυ των παικτων (μαντεψτε ποιων ph34r.gif ), και οχι μονο αγωνιστικο, τεχνικο, η ψυχολογικο λογω ποινων.


Ε, όχι κάτι τέτοιο δε φάνηκε πουθενά! Χαρακτηριστική η φάση που μετά από (άλλο ένα ακατανόητο) φάουλ στο ΔΔ αυτός πάει και κλαίγεται στον ώμο του Σπανούλη με ύφος "τι σφυρίζουν ρε μα..κα". Μη δημιουργούμε και θέματα από το πουθενά! Τι σημάδια είδες εσύ???
colonel gomelsky
Για όσους αναρωτιούνται γιατί ο Διαμαντίδης αγωνίζεται την περισσότερη ώρα στο 3 η απάντηση νομίζω είναι απλή: Μα για να χωρέσει στην πεντάδα ο Ζήσης.

benchwarmer
QUOTE(Marciulionis @ Aug 30 2010, 10:55 ) *
Ε, όχι κάτι τέτοιο δε φάνηκε πουθενά! Χαρακτηριστική η φάση που μετά από (άλλο ένα ακατανόητο) φάουλ στο ΔΔ αυτός πάει και κλαίγεται στον ώμο του Σπανούλη με ύφος "τι σφυρίζουν ρε μα..κα". Μη δημιουργούμε και θέματα από το πουθενά! Τι σημάδια είδες εσύ???


Υπαρχει ενα περιστατικο απο το Ακροπολις (οχι απο τον καυγα), στο οποιο ομως δεν θα ηθελα να αναφερθω περαιτερω. Ισως λογω αυτου να ειμαι προκατειλημενος και να υπερβαλλω, ΟΚ, παντως η εντυπωση μου ειναι αυτη, οτι δεν ειναι τα πραγματα πλεον οπως ηταν πριν 3-4 χρονια.
Ας λυθουν παντως τα υπολοιπα προβληματα, και εστω κι ετσι (αν βεβαια ισχυει η διαισθηση μου) θα τα παμε μια χαρα smile.gif
il postino
θα συμφωνησω με πολλους φιλους εδω μεσα σε καποιες παρατηρησεις τους.

μου φαινεται και μενα περιεργο ο ρολος που εχει ανατεθει στον σπαν ως ποιντ απο τη στιγμη που υπαρχει ο δδ. χθες ο σπαν επαιζε ως ποιντ , σκοραρε ,επιανε τον μπαρεα στην αμυνα που εκανε ολο το παιχνιδι του πουερτο ρικο και μονο φαγητο δεν ετοιμασε για το βραδυ!! και αντε , με το πουερτο ρικο δε κοστισε αυτη η εξαντλητικη χρησιμοποιηση του big span αλλα στη συνεχεια του τουρνουα και με πιο δυσκολες ομαδες θα φανει. αν συνεχισουμε ετσι ο σπαν θα κλαταρει και αυτο απαγορευεται να συμβει. παρα τα λαθη του , ο ξεκουραστος σπαν ειναι φονικος και απορω με την ακρατη κριτικη στο προσωπο του!!

αυτο εχει σαν συνεπεια και τη μη ολοκληρωτικη αξιοποιηση του δδ! γιατι να μην παιζει ο μητσος στον ασο και να μην πιανει αυτος τον πιο επικινδυνο αντιπαλο περιφερειακο? τον βαζουν στο 3 με αποτελεσμα να ακροβολιζεται σε πολλες φασεις και να περιμενει ματαια μπας και παρει τη μπαλα μιας και ο μπουρουσης πχ δε του τη δινει ουτε με αιτηση (προτιμα χωρις ιχνος τακτ το νεο του συμπαικτη) smiley.gif στην επιθεση ο μητσος στην πλειοψηφια των φασεων δεν εχει ρολο και αυτο πρεπει να προσεχθει. ασχετο , αλλα ο μητσος πρεπει να σουταρει συνεχεια! τα 3/13 με την κινα ειναι απλα παρενθεση. εχει βρωμοχερο αλλα οχι ψυχολογια σουτερ! χθες εχασε ενα στην αρχη και κολωσε! ας του δωσουν το ελευθερο, γιατι οχι.

ο μπουρουσης μεχρι τωρα ειναι εκνευριστικος. οχι γιατι σουταρει συνεχεια , οχι γιατι δεν προσπαθει να παρει θεση στη ρακετα για να ζητησει μπαλα , οχι γιατι φαινεται λιγος στις μονομαχιες σωμα με σωμα αλλα γιατι γκρινιαζει συνεχεια! ζηταει μπαλα συνεχεια , αν δεν την παρει κανει παρατηρησεις στους συμπαικτες του και αυτο ειναι ανεπιτρεπτο γι ατην εθνικη μας ομαδα , οπου ποτε τα τελευταια χρονια και με αυτη τη γενια των παιδιων δε σημειωθηκε σοβαρο κρουσμα απειθαρχιας. παρολαυτα , ο μπουρουσης ειναι μαχητης και τον χρειαζομαστε. θα παρει τα ριμπαουντ , θα βγαλει καποιες φασεις στην επιθεση και γενικα το υψος του και η αλητεια του (αυτην με την καλη την εννοια) μας ειναι απαραιτητα στοιχεια για να παμε παρακατω.

ο τσαρτσαρης μεχρι τωρα επιβεβαιωνει το γεγονος οτι εχει ανεβει πολυ και βοηθα σε βαθμο συγκηνητικο την ομαδα. κανεις δεν περιμενε (τουλαχιστον οχι εγω) οτι θα ηταν σε θεση να βοηθησει τοσο και το οτι ειναι ουσιαστικος μπρος πισω μας δινει ενα εχτρα οπλο που δεν ειχαμε τα προηγουμενα χρονια.

ο περπερογλου και την αμυνα του θα την παιξει και τα καλαθακια του θα τα βαλει. σιγουρα δεν ειναι το 3αρι που θα κανει αισθηση και τη διαφορα αλλα υποτιμαται λιγο περισσοτερο απο οτι θα πρεπε , κατ εμε.αν ταιζοταν περισσοτερο?

ο πριντεζης ειναι πολυ καλυτερος παικτης απο αυτο που παρουσιαζει στην εθνικη 2 διοργανωσεις τωρα! η υπερπληθωρα στους ψηλους δεν τον αφηνει να παιξει και περιοριζεται στο 3 , μια θεση που δεν ξερει. ισως η επιλογη του να βασιζεται στο ματς με τους τουρκους , οπου μαλλον θα πεσει πανω σε χεντο. για να δουμε. αν και οχι σιγουρος σουτερ, στα μεγαλα σουτ δεν κολωνει!

ο ζησης προσωπικα δε μου αρεσε ποτε. ουτε καν ως πιτσιρικας στην αεκ! παραδεχομαι ομως οτι στα ζορικα , αν και καθολου ζορικος τυπος , θα βρει ενα τροπο να δηλωσει παρων! ειναι μοναδα για την εθνικη μας , μια μοναδα που για να την αντικαταστησεις ισως πρεπει να αφιερωσεις 1-2 διοργανωσεις στον επομενο (βλεπε παππας).

ο καλαθης επιβεβαιωνει αυτους που δεν τρελαθηκαν μαζι του στα φιλικα! αν με την κινα και το πουρτο ρικο δε μπορεσε να φανει , τοτε......σπαν, δδ, ζησης θα λιωσουν στα επομενα ματς!

οι βουγιουκας-καιμακογλου επιλεχθησαν για να συμπληρωνουν την ομαδα. ο καιμα ειναι μαχητης και το εδειξε με τους κινεζους. ο βουγιουκας χθες στην αμυνα μαζευε τα ριμπαουντς αλλα στην επιθεση η λεξη τραγικος δεν αρκει για επαγγελματια αθλητη!!! το καλο ειναι οτι μεσω τετοιων καταστασεων ψηνεται ο παικτης γιατι σιγουρα θα τον ξαναδουμε στο μελλον.

σιγουρα το 2/2 μεχιρ τωρα ειναι απολυτα θετικο στοιχειο για την ομαδα μας. εκει που αλλες ομαδες στραβοπατησαν εμεις προχωρησαμε! παμε αυριο με τα τουρκιά , τους εχουμε!
xristos_metal
Και εγω απογοητευμενος ειμαι μεχρι τωρα απο την εθνικη, αλλα υπαρχουν δικαιολογιες.

Οπως εγραψα σε προηγουμενο ποστ η ομαδα μου θυμιζει υπερβολικα αυτη του ευρωμπασκετ της Ισπανιας οπου παλι ελειπε ο Φωτσης. Με τη διαφορα ομως οτι τοτε παιζαμε καλη αμυνα, αλλα δε μπορουσαμε να σκοραρουμε στην επιθεση. Τωρα ισχυει το αντιθετο. Επομενως νομιζω οτι ειμαστε σε καλυτερη θεση τωρα. Η απουσια του Φωτση ηταν πολυ σημαντικη. Βοηθα πολυ στην αμυνα και επειδη ειναι γρηγορος/ψηλος/αλκτικος δενει και ολη η ομαδα αμυντικα. Αν βαλεις και το γεγονος οτι μπορει να σκοραρει κιολας τοτε η επιστρογη του στην ομαδα ειναι ακρως ελπιδοφορα.

Ο Σοφο λιγο πολυ ξερουμε τι μπορει να προσφερει στο παιχνιδι. Κυριως ομως προσφερει φοβο στους αντιπαλους. Ειναι σημαντικο ψυχολογικα να ξερεις οτι εχεις ενα θηριο στην ομαδα σου και οτι οι αλλοι τον τρεμουν. Ποιος απο τους Ασικ/Ερντεν/Σαβας/Γκονλουμ μπορει να τον αντιμετωπισει? Για το μονο που ανησυχω ειναι μηπως μπουν και αυτοι μουδιασμενοι λογω των τελευταιων γεγονοτων.

Επισης η αληθεια ειναι οτι ο Καζλαουσκας δε δειχνει και στα καλυτερα του. Εγω ομως το μονο για τον οποιο τον κατηγορω ειναι η ψυχολογικη κατασταση της ομαδας και οτι δε πηρε τον Βασιλειαδη.

Θελω να ελπιζω οτι δε θα κανουμε ξανα παρομοια εμφανιση. Αλλα και να συμβει ειμαστε πολυ σκληρη ομαδα και η φανελα ειναι πολυ βαρια. Επομενως αλλοι θα πρεπει να φοβουνται.
kseplenhs
QUOTE(rchos @ Aug 30 2010, 11:35 ) *
υποθετω φυσικα οτι πολλοι απο αυτους τον λορμπεκ αν τον ειχαν στην ομαδα τους θα εκαναν χαρουλες!
ο μπουρουσης δεν θα αποκτησει ποτε ποσταρισμα ανταξιο του πεκοβιτς και του παπαδοπουλου.απο εκει μεχρι να φτασουμε στο αλλο ακρο βεβαια παει παρα πολυ.


γιατί θα αποκτήσει του λόρμπεκ?


QUOTE(Marciulionis @ Aug 30 2010, 11:44 ) *
Πάντως κι ο Πέκοβιτς άμα έπαιρνε τη μπάλα στα 5 μέτρα και προσπαθούσε να πάει κώλο-κώλο προς το καλάθι θα φαινότανε αστείος. Ενδεχομένως πιο αστείος από το Μπουρούση. Αν κάτι έκανε εξαιρετικά ο Γιαννάκης, πριν του πάρουν τον αέρα και αρχίσουν τα δικά τους ήταν να αξιοποιεί το Μπουρούση και το Πρίντεζη στο έπακρο. Όσο για το ποστ παιχνίδι του Μπουρούση, πρόπερσι ήτανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και απορρώ πως και γιατί αποφάσισε να το αφήσει και να πάει να βολοδέρνει στο 3ποντο... Αν το αποφάσισε αυτός βέβαια και δεν είναι εντολή Γιόνας...


φυσικά και το αποφάσισε μόνος του...

παιδιά ο μπουρούσης απο εκεί που βελτιωνόταν συνεχώς στην καριέρα του και έβαζε συνεχώς καινούρια στοιχεία στο παιχνίδια του,έχει μπει στη στασιμότητα.δεν δουλευει όπως πριν και αυτό φαίνεται.
πλέον βάζει ελευθερη βολη και πανιγυρίζει λες και έβαλε γκολ.

και είναι τέτοιο το κορμί του,η αίσθηση του χώρου και η οξυδέρκειά του που αν δεν δουλεύει πολύ συνεχώς,στο παρκέ φαίνεται αποκρουστικός και άχαρος πολλές φορές.
υπάρχουν παίχτες που και στο safe mode σου βγάζουν κλάση.ο μπουρούσης σου προκαλεί γέλιο σε τέτοια κατάσταση...
Stelios 12
QUOTE(Razorblade Fish @ Aug 28 2010, 17:02 ) *
To site του περσινου Ευρωμπασκετ μου αρεσε πολυ περισσοτερο παντως.Καλα,δεν δειχνει πουθενα σκορ και στατιστικα απο τα ματς που ειναι σε εξελιξη???(οπως η Ευρωλιγκα,το περσινο Ευρωμπασκετ ακομα και τα προκριματικα για το Ευρωμπασκετ του 2011)

Εντιτ:Ενταξει το δειχνει,αλλα και παλι το περσινο site ηταν καλυτερο. tongue.gif


Συμφωνώ απόλυτα!! πέρυσι στο ευρωμπάσκετ είχε και live score και περισσοτερα highlights και φυσικά ειδήσεις για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για τη διοργανώτρια, πράγμα που συμβαίνει φέτος!!
cryptic
Μια ζωή γκρίνια βρε παιδιά, δεν έχετε βαρεθεί; Η Ισπανία τί να πεί δηλαδή;

Ο Μπουρούσης δεν ήταν εντελώς έτοιμος ακόμα, ο Σόφο και ο Φώτσης λείπει και ο Βουγιούκας είναι ένα επίπεδο κάτω. Εν τω μεταξύ οι αντίπαλοι μας έπαιζαν ζώνη που άφηνε εντελώς τις γωνίες (ειδικά η Κίνα), με ένα γιγαντόσωμο σέντερ να το παίζει τερματοφύλακας στο καλάθι. Οκ, δηλαδή πόσες ακόμα δικαιολογίες χρειάζονται για να δούμε ότι δε γινόταν να μην είναι προβλέψιμο το παιχνίδι μας και παρόλα αυτά προσεγγίσαμε τους 90 πόντους και στα δύο παιχνίδια; Έχουμε ρόστερ 10 παιχτών αυτή τη στιγμή και θέλουμε πιεστική άμυνα; Λίγο ηρεμία, ας δούμε και το παιχνίδι με Τουρκία και μετά ας κράξουμε όσο θέλουμε.
Stelios 12
Και οι Τούρκοι κατά πάσα πιθανότητα θα μας παίξουν ζώνη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ευελπιστώ πως με Φώτση, Σόφο και εύστοχη περιφέρεια παίρνουμε το μας και γεια σας. Κατι τέτοιες στιγμές χρειαζόμαστε έναν Βασιλειαάδη... bball.gif bball.gif bball.gif
il postino
αποσπασματα απο τους αλλους αγωνες πού μπορουμε να δουμε?
Stelios 12
QUOTE(il postino @ Aug 30 2010, 13:09 ) *
αποσπασματα απο τους αλλους αγωνες πού μπορουμε να δουμε?


http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/p/index.html

Πάνω από τις κεντρικές ειδήσεις έχει μια σειρά με τα ματς που παίζονται ή παίχτηκαν. Πας στην ημερομηνία και το ματς που θες και κάνεις κλικ εκεί που λέει βίντεο.
kolokotronis
Το συμπέρασμα είναι ότι, αν ελλάδα και τουρκία εμφανιστούν όπως στα χθεσινά ματς, δεν κερδίζουμε με τίποτα.
Stelios 12
QUOTE(kolokotronis @ Aug 30 2010, 13:13 ) *
Το συμπέρασμα είναι ότι, αν ελλάδα και τουρκία εμφανιστούν όπως στα χθεσινά ματς, δεν κερδίζουμε με τίποτα.


Πράγμα που λογικά δε θα γίνει αφού οι εθνική πιστεύω μετά τις επιστροφές θα παρουσιαστή πιο δεμένη, συγκεντρωμένη και ψυχωμένη.
Manu7
QUOTE(Marciulionis @ Aug 30 2010, 11:23 ) *
Ο Μπουρούσης μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα και το έχει δείξει αυτό, κυρίως πέρυσι, με τον Ολυμπιακό. Δεν ψηφίστικε καλύτερος ψηλός της Ευρωλίγκα επειδή στηνόταν στο 3ποντο και εκτελούσε. Το θέμα είναι να αποφασίσει να βάλει το κορμί του στη φωτιά και να τροφοδοτηθεί σωστά κοντά στο καλάθι με πλάτη κι όχι να επιδιώκονται με αυτόν τα πικ εν ρολ. Το πικ εν ρολ είναι κάτι που δε μπορεί να κάνει σωστά καθώς σπάνια κόβει σωστά μες στη ρακέτα κι ακόμα πιο σπάνια εκτελεί σωστά πάνω στη κίνηση. Ο Σόφο αυτό μπορεί να το κάνει πολύ καλύτερα, κυρίως γιατί είναι πιο γρήγορος κι εκρηκτικός. Κάτι απόπειρες για ποσταρίσματά του προς το τέλος, ήταν αστείες γιατί έπαιρνε τη μπάλα στα 4-5 μέτρα μακριά και προσπαθούσε να πλησιάσει σπρώχνοντας. Πιο κοντά χρειάζεται να τη πάρει, ώστε να έχει ανάσες στο τελείωμα και να μην ανακάζεται να κάνει πάνω από 1-2 ντρίπλες.

Τα σπλιτ άουτ θα συνεχιστούν για πάντα unsure.gif Το θέμα είναι να πάψει η κατάχρηση τους και να μην κάνουν διείσδυση με μόνο σκοπό τη πάσα. πολύ συχνά φτάναν σε απόσταση αναπνοής από το καλάθι και τη πετούσαν έξω ενάντια σε κάθε λογική!

Πολύ σωστό αυτό σχετικά με τον Μπουρούση.Ο Γιάννης πρόπερσι έκανε τα πάντα.Θυμάμαι ειδικά το ματς με την Ρεάλ που έβαλε καμια 20αριά πόντους χωρίς 3ποντο αλλά με πλάτη.Ναι με πλάτη.Και φαινόταν ότι το παιδί δούλευε και προσπαθούσε τουλάχιστον να αποκτήσει ένα υποτυπώδες παιχνίδι με πλάτη.Πέρυσι βέβαια έγινε το εξής παράδοξο.Τον Μπουρούση δεν τον είδαμε καθόλου στο 3ποντο!O Γιαννάκης δεν τον άφηνε έξω από το καλάθι και πιστεύαμε ότι έχει χάσει το σουτ εντελώς.Αλλά η κακή του απόδοση οφειλόταν ναι στην τσατίλα του και τη συνεχή γκρίνια του.Και μάλλον ισχύει αυτό που είχες πει πιο πριν.Πρώτον δεν φαίνεται να θέλει να βάλει το κορμί του στη φωτιά(είχε και τραυματισμό) και δεύτερον ο Καζλάουσκας εμφανώς τον βάζει να βολοδέρνει γύρω γύρω παίζοντας τον ρόλο του Φώτση.

Ο Μπουρούσης είναι υπερπολύτιμος για την εθνική για να μην ισοπεδώνουμε όλα.Παίχτης που σουτάρει έτσι με 2.13 ύψος δεν βρίσκεις εύκολα.Από κει και πέρα στα φιλικά (όσα έπαιξε) έβαλε και πλάτη και μάλιστα και στον Μοζγκόφ.Το θέμα είναι ότι πρέπει να συνδυάζει και τα 2 στα ματς!Όχι μόνο σουτ ούτε μόνο πλάτη.Γιατί αν δεν σουτάρει και κάνα 3ποντο ο Γιάννης η άμυνα θα κλείνει πολύ στις διεισδύσεις!Απλά είναι θέμα ψυχολογίας το παιδί.Αν βάλει το πρώτο 3ποντο ή χουκ μετά θα τα πάει καλά.

Δυστυχώς και γω απογοήτευομαι με Καζλάουσκας...Με το που πιάσουν τα ζόρια και το ματς είναι πόντο πόντο ξεχνάμε τον τρόπο παιχνιδιού μας που είχαμε γενικά και αρχίζουν οι εμπνεύσεις Σπανούλη και Διαμαντίδη...Και ευτυχώς ο Μήτσος εχτές θύμισε λίγο τον καλό του εαυτό και πήρε την μπάλα στα χέρια του wink.gif.

Τέλος,συμφωνώ στο ότι ο ευνουχισμός του Διαμαντίδη οφείλεται και στον προπονητή.Λόγω του σουτ τον έχει βάλει να κάθεται πλάγια στην γραμμή του τριπόντου σαν κανονικό 3άρι!Δώστου τη μπάλα στα χέρια του και τέλος.Από κει και πέρα είναι θέμα του Μήτσου να σταματήσει τα συνεχόμενα split out και να δει το καλάθι!
vastravoud
To 36.7% που σουτάραμε στα τρίποντα είναι μια χαρά ποσοστό πάντως!
colonel gomelsky
QUOTE(Stelios 12 @ Aug 30 2010, 13:04 ) *
Και οι Τούρκοι κατά πάσα πιθανότητα θα μας παίξουν ζώνη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ευελπιστώ πως με Φώτση, Σόφο και εύστοχη περιφέρεια παίρνουμε το μας και γεια σας. Κατι τέτοιες στιγμές χρειαζόμαστε έναν Βασιλειαάδη... bball.gif bball.gif bball.gif


Μάλιστα. Από την Αργεντινή λείπει ο Τζινόμπιλι, από την Ισπανία ο Γκασόλ, από την Γερμανία ο Νοβίτσκι και από την Ελλάδα ο ...Βασιλειάδης.

Παιδιά, η εθνική ότι πέτυχε, το πέτυχε χωρίς αυτόν. Η όποια προσφορά θα είχε είναι ΜΟΝΟ υ-π-ο-θ-ε-τ-ι-κ-η! Τίποτα άλλο. Έχουμε πληθώρα αξιόπιστων σουτέρ. Όχι φονιάδων αλλά αξιόπιστων:

Διαμαντίδης, Σπανουλης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Ζήσης, Καϊμακόγλου ακόμα και Μπουρούσης.

Υπάρχει άλλη ομάδα με 7 (!) σουτέρ από άνω του μετρίου έως πολύ καλούς; Και μάλιστα από όλες τις θέσεις;
boumtze-boumtze
Δυστυχως οσο καλοι κι'αν ειναι οι ψηλοι μας στα τριποντα(!!) η στα χουκακια,κανεις μα κανεις δεν ξερει να ποσταρει,να παρει την μπαλα,να γυρισει προσωπο και να παιξει 1 με 1,η να κανει ενα fadeaway.....
Αυτα μονο ο Φασουλας τα κανε,αντε λιγο και ο Ρεντζιας...
Stelios 12
QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 30 2010, 13:26 ) *
Μάλιστα. Από την Αργεντινή λείπει ο Τζινόμπιλι, από την Ισπανία ο Γκασόλ, από την Γερμανία ο Νοβίτσκι και από την Ελλάδα ο ...Βασιλειάδης.

Παιδιά, η εθνική ότι πέτυχε, το πέτυχε χωρίς αυτόν. Η όποια προσφορά θα είχε είναι ΜΟΝΟ υ-π-ο-θ-ε-τ-ι-κ-η! Τίποτα άλλο. Έχουμε πληθώρα αξιόπιστων σουτέρ. Όχι φονιάδων αλλά αξιόπιστων:

Διαμαντίδης, Σπανουλης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Ζήσης, Καϊμακόγλου ακόμα και Μπουρούσης.

Υπάρχει άλλη ομάδα με 7 (!) σουτέρ από άνω του μετρίου έως πολύ καλούς; Και μάλιστα από όλες τις θέσεις;


Με το ρόλο του Διαμαντίδη εμφανώς περιορισμένο και με τραγικά ποσοστά, με απώντα το Φώτση, με τον Καιμακόγλου τον περισσότερο καιρό στον πάγκο, με τον Τσαρτσαρη να παίζει κυρίως μέσα λόγω των απουσιών, με έναν μέτριο για τα δεδομένα του μ=Μπουρούση, δε νομίζεις οτι ο δεύτερος mvp του ισπανικού πρωταθλήματος και καθαρός σουτερ Βασιλειάδης θα είχε κάποια θέση στην ομάδα??
il postino
QUOTE(Stelios 12 @ Aug 30 2010, 13:11 ) *
http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10/fwcm/p/index.html

Πάνω από τις κεντρικές ειδήσεις έχει μια σειρά με τα ματς που παίζονται ή παίχτηκαν. Πας στην ημερομηνία και το ματς που θες και κάνεις κλικ εκεί που λέει βίντεο.

σ ευχαριστω στελιο.
ViC
Δυστυχώς δεν έχουμε τριάρι.
Ο Περπέρογλου είναι απλώς μέτριος παίκτης, Πρίντεζης και Καϊμακόγλου είναι εφευρέσεις να παίζουν στο "3" και πράγματι, παίκτης Πελεκάνος δεν υφίσταται. Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο επίπεδο.
Άρα αναγκαστικά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα θα βγει με 3 γκαρντ (Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ζήσης και μπαλαντέρ ο Καλάθης). Υπό αυτό το πρίσμα, το γεγονός ότι δεν πήρε τελικά τον Βασιλειάδη στην ομάδα ήταν τραγικό λάθος. Και το λέω αυτό εγώ που δε συμπαθώ καθόλου το Βασιλειάδη. Προς το τέλος της διοργάνωσης Σπανούλης και Διαμαντίδης θα είναι σκασμένοι στην κούραση. Ειδικά από τη στιγμή που κόντρα σε αντιπάλους όπως Κίνα και Πουέρτο Ρίκο χρειάζεται να παίξουν τόση πολλή ώρα και σε τόσο μεγάλη ένταση.
Από την άλλη ποτέ δε συμπάθησα το Βουγιούκα. Είχα απορρήσει όταν τελικά τον επέλεξε ο Γιόνας. Απορρώ και για ποιο λόγο έπαιξε τόση ώρα χθες. Μόνο ριμπάουντ έδωσε. Μέτριος παίκτης. Δεν είναι ακόμα για αυτό το επίπεδο. Δεν έχει και παραστάσεις από αγώνες τέτοιου επιπέδου (σε Ευρωμπάσκετ ή Ευρωλίγκα). Κάκιστη επιλογή. Συνολικά κακή διαχείρηση του ρόστερ. Όχι μόνο της 12άδας που έχει τώρα στην Τουρκία ο Γιόνας, αλλά συνολικά του δυναμικού που είχε στη διάθεσή του από την έναρξη της προετοιμασίας και μετά...
Ο Σπανούλης δεν είναι Τζόρνταν. Δεν μπορείς να το βάζεις στον αυτόματο πιλότο και να τα περιμένεις όλα από το Σπανούλη!
rchos
QUOTE(rankin @ Aug 30 2010, 11:26 ) *
συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις... Ιδίως όσον αφορά το τελευταίο, αν ο Παπανικολάου ήταν Σέρβος, θα μας είχανε τρελάνει

Ελπίζω να δοθούν πραγματικά ευκαιρίες και σωστή ψυχολογία στον Κώστα, για να κερδίσει ο Ολυμπιακός αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, το επόμενο μεγάλο τριάρι του .. Και μιλάμε για θέση στην οποία πραγματικά πονάμε αυτή τη στιγμή, ως εθνική ομάδα.

Ευκαιρία του είναι.. Ο Κέσελι θα κουτσοπαίζει, θα βαράει και μερικά σουτ και έξω. Δεν τον έχω για πάνω απο 10-15 λεπτά συμμετοχής. Ο Παπ απο την άλλη μπορεί να προσφέρει σε πάρα πολλούς τομείς, αρκεί όπως έγραψα να αποκτήσει την σωστή ψυχολογία..
Να ξεχάσει ότι είναι ο "Κωστάκης" και να το πάρει απόφαση πως θα πρέπει να γίνει ο "Κώστας", το βασικό τριάρι του Ολυμπιακού και της εθνικής Ελλάδος.


ο λαζος παντως μπορει να εχει χιλια κακα αλλα στο ποσταρισμα ειναι πολυ καλος.
traveller
QUOTE(KingCrimson @ Aug 30 2010, 08:32 ) *
Σε πολλα εχει ακολουθησει το μοντελο του Γιαννακη,χωρις μεγαλες καινοτομιες, εκτος του Πριντεζη στο 3!
Ειναι προπονητης των επιτυχημενων συνταγων και δε ρισκαρει και ιδιαιτερα, του κατσε περυσι και ο Σπανουλης στον ασσο και πηρε τα παιχνιδια και το συνεχιζει και φετος.
Ο Πελεκανος και ο Βασιλειαδης χωρουσαν στη δωδεκαδα πολυ ανετα, σε αυτη της USA ισως δυσκολα...


Για το Βασιλειάδη το θέμα έχει εξαντληθεί (και εμείς μαζί laugh.gif ) όσο για τον Πελεκάνο...εντάξει, τι να πω. Πότε έχει παίξει και έχει προσφέρει για να τον αναπολούμε ???

Παιδιά ο Σπανούλης δεν παίζει μόνο στην ΕΟ PG αλλά και στον Παναθηναϊκό και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία σχεδόν όλες τις φορές που χρειάστηκε
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.