Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
assistwoman
QUOTE(liza133 @ Jul 13 2008, 23:45 ) *
Λυπάμαι που θα το πω, αν και είμαι γυναίκα, αλλά οι γυναίκες αθλήτριες όσο μεγαλώνουν χάνουν το πάθος και αποκτούν τουπέ και στυλάκι!
Έτσι θέλουν να πάει μπροστά το γυναικείο μπάσκετ; Χωρίς κόπο και προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα!!!!

Πίστεψε με τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως. Δεν ειναι τουπέ ουτε στυλάκι. Απλά όταν μεγαλώνεις δεν έχεις τον μπαμπα να σε τρέφει, πολλές φορές σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να τους τρέφεις εσυ. Εγω δεν ξέρω καμία να έχει τουπε. Ξερω πολλές που μόνο υποσχέσεις και παχιά λόγια έχουν ακούσει και χορτάσανε απο αυτά. Και αν μάθετε ποιες παίχτριες αρνηθήκανε την συμμετοχή τους στην Εθνική, θα διαπιστώσετε οτι μόνο μεγάλες δεν είναι.

QUOTE(liza133 @ Jul 13 2008, 23:45 ) *
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να μην καλούνται οι ίδιες και οι ίδιες αθλήτριες στις εθνικές ομάδες;

Πριν 2 χρονια φορεσαν για πρωτη φορα την γαλανολευκη φανέλα (με πολυ μεγαλη υπερηφάνια πίστεψε με) οι Καλτσιδου Χατζηνικολάου Παπαμιχαήλ Παναγιωτοπούλου Δημητρακου. Περυσι το ιδιο εγινε με την Σπαθαρου Νικολαιδου. Στα ενδιαμεσα τουρνουα και περισυ και φετος κληθηκαν και συμετειχαν και αρκετες άλλες (Ζερβα Τζιγιαννακη Μαστρογιαννδου). Στην ομαδα εγινε μεγαλη ανανεωση. Ετσι δεν ειναι;


QUOTE(liza133 @ Jul 13 2008, 23:45 ) *
Μήπως οι προπονητές θα έπρεπε να ψάξουν και άλλες νεάνιδες, νέες γυναίκες και γυναίκες γιά να πλαισιώσουν την εθνική. Μήπως άραγε δεν υπάρχουν άλλα τάλέντα ικανά να φορέσουν την φανέλα με την σημαία;

Μήπως θυμασαι τι χαμος εγινε όταν καλεσε στην Εθνικη την Νικολοπούλου Ανδρουλάκη και Διέλα;
Απ το τοσο μάτι έσπασε το ποδι του ο Μίσσας!

QUOTE(liza133 @ Jul 13 2008, 23:45 ) *
Πιστεύω απλά ότι υπάρχουν και άλλες που θα μπορούσαν να έχουν κληθεί από τους ομοσπονδιακούς προπονητές εάν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν και να παρακολουθήσουν αγώνες...

Έχουν λείψει Κυριακή απο παιχνίδια;

Γενικα βρε παιδιά μην τα ρίχνετε σε όλους και σε όλα. Το αν καποιες δεν θελήσαν να συμμετεχουν στην Εθνική είναι γιατι κάποιες ήταν τραυματίες, και γιατί κάποιες ειδοποιηθήκαν τελευταία στιγμη (πάγια τακτική της ΕΟΚ) και δεν μπορούσαν να αλλάξουν κάποιο προγραμματισμό.
Μην μας παίρνει η μπάλα όλες! Αυτές όμως που έπρεπε να είναι, είναι εκεί!
assistwoman
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 15 2008, 06:12 ) *
Καταρχην δεν ξερω αν ειναι σωστο να τα ριχνουμε στον Δικαιουλακο, λες και αυτος εφταιγε διοτι αρνηθηκανε να χασουν τα μπανια τους καποιες, αυτο πιο πολυ μου μοιαζει με προσωπικη επιθεση. Δεν ξερω πως βλεπει τα γεγονοτα και τις δηλωσεις ο καθενας, ομως θα πιαστω κι εγω απο την συνεντευξη Δικαιουλακου και θα τα πω οπως τα ειδα κι εγω, που σημειωτεων ημουν και στην Ιταλια και στην Σαμο αλλα και στην Πορταρια τους τελευταιους 2 αγωνες.
Εχουμε λοιπον μια ομαδα μετα την Ιταλια οπου για καποιο λογο, πολυ λιγες ημερες πριν τους αγωνες οι μισες σχεδον πλακωθηκαν με τις αλλες μισες, ή μαλλον μονο με μια, για απιστευτη, κυριολεκτικα απιστευτη αιτια, μη αγωνιστικη. Όμως τα αποτελεσματα βγηκαν στο παρκε. Καποιους μηνες μετα ο Δικαιουλακος κανει μια συνεντευξη οπου χωρις να θιγει προσωπα, βγαζει στη φορα ολα οσα ξεραμε για το γυναικειο. Σε καποια μπορει να ηταν υπερβολικος, αυτος ομως λεει οτι πολυ λιγα ειπε, απλα δεν ηταν σωστο να πει περισσοτερα και μοναδικη του ευχη ειναι να τον βγαλουν ψευτη οι παιχτριες. Άλλωστε στα περισσοτερα που ειπε δεν αναφεροταν στην Εθνικη ομαδα αλλα στο γυναικειο μπασκετ γενικοτερα, και εκει ισως παρξηγηθηκε. Εγω δεν μενω στο τι ειπε αν και συμφωνω απολυτα. Εγω μενω μονο στην τελευταια του παραγραφο η οποία αν και τοτε με τρόμαξε, ομως δυστηχως όπως όλοι την προσπεράσαμε και μείναμε στα προηγούμενα.
Διαβαστε:
- Από φύση σου είσαι πάντα αισιόδοξος. Έχεις κάποιο μήνυμα με θετική προοπτική;
"Γενικά, πιστεύω πως μόνο αν κάθε πλευρά κάνει την αυτοκριτική της και πιεστεί να αλλάξουν τα πράγματα, τότε μόνο θα αλλάξουν. Στο σημείο που είμαστε είμαι λίγο απαισιόδοξος, διότι αν μία, μόνο μια, πλευρά κωφεύσει, αδρανήσει και δεν κάνει σημάδια προόδου, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα από κάτω που να μας κάνει αισιόδοξους. Δείτε τις μικρές εθνικές. Η νέων γυναικών τερμάτισε 10η, η εθνική νεανίδων είναι ήδη στη Β’ κατηγορία και τερμάτισε 5η, η κορασίδων 15η και υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία. Αν αυτά τα πλασαρίσματα δεν σας λένε τίποτα, τότε κάντε μια βόλτα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος κορασίδων νεανίδων, ή ακόμα χειρότερα κάντε καμιά βόλτα από τις προπονήσεις τους.......Πιστεύω, όμως, ότι για να αλλάξουν όλα αυτά τα πράγματα πρέπει όλοι, μα όλοι οι φορείς να κάνουν κάτι ΤΩΡΑ! Με κέφι, με μεράκι, με προγραμματισμό, με σοβαρότητα, με υπομονή και επιμονή".

Και ειμαστε στον Ιουλιο του 2008. Οι εθνικες κορασιδων νενανιδων ειναι στην Β κατηγορια, εκει οπου μαθηματικα ετοιμαζεται να παει και η εθνικη Νεων γυναικων, η Ομοσπονδια δεν αλλαξε τιπτα απολυτως παρα μονο ο αμοιρος ο Μισσας τρεχει παντου για να ανακαλυπτει νεα ταλεντα και να φτιαχνει προγραμματα, οι ομαδες διαλυονται και η φετινη Α1 θα θυμιζει τοπικες κατηγοριες (Καστορια Ζιμενς Χιος Μεγας κλπ), καποιες ομαδες ξανοιγονται υπερβολικα και ολοι φοβουνται Χριστουγεννιατικες μπιστολιες (Αθηναικος Εσπεριδες Παναθηναικος Πανιωνιος) και οι προπονητες αλλαζουν σαν τα πουκαμισα στις ομαδες, οι παιχτριες αρχιζουν και παιρνουν τρελλα λεφτα και απαξιουν πληρως την Εθνικη... Και κανενας δεν κανει την αυτοκριτικη του, οχι στις εφημεριδες, αλλα στον τροπο δουλειας του. Και καμια, μα καμια πλευρα δεν εχει πιεστει, δεν εχει κανει σημαδια προοδου (το αντιθετο μαλιστα). Καμια πλευρα δεν εχει κανει κατι με κεφι μερακι προγραμματισμο επιμονη και υπομονη!!!!

Με συγχωρειται αλλα δεν μπορει να φταιει μονο ο Μισσας Δικαιουλακος γι αυτο οι οποιοι αλλωστε κρουουν εδω και καιρο τον κωδωνα του κινδυνου.
Δεν μπορει να φταει μονο η ομοσπονδια
Δεν μπορει να φταινε μονο τα σωματεια
Δεν μπορει να φταινε μονο οι αθλητριες
Δεν μπορει να φταινε μονο οι προπονητες
Κι εμεις συζηταμε για το αν κρατανε μουτρα οι παιχτριες στον Δικαιουλακο, για την Κωστακη, για τον Καλαμποκη, για το αν επιτρεπεται να ειναι και στην Εθνικη ο Δικαιουλακος...
Δεν εχει ισως σημασια ποιος φταιει, σημασια εχει ποιοι μπορουν να κανουν κατι για αυτο, οι υπολοιποι να φυγουν γιατι αυτοι το εφεραν σε αυτο το σημειο!!!
Φυσικα εγω ειμαι μονο φιλαθλος, και μια γνωμη σε ενα φορουμ δεν εχει τοση σημασια, μα οι επαναστασεις δεν ξεκινησαν απο οργανωμενες φωνες, απλα εκει βρηκαν αποιχηση.


Συμφωνώ 1000%%% 41.gif 41.gif 41.gif
Angelo
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου έχουν στείλει pm τις τελευταίες δύο μέρες για τα θέματα των Εθνικών ομάδων, αλλά πιστεύω θα ήταν καλύτερα να λέτε δημόσια την άποψή σας. Να είστε σίγουροι οτι πολλοί απ αυτούς στους οποίους απευθύνεστε διαβάζουν καθημερινά τα post σας. Αυτή άλωστε θα είναι και η δύναμη αυτού του μέσου..
Στη συνέχεια, με την ευκαιρία αυτή θα ποστάρω τα κυριότερα προβλήματα που έχω παρατηρήσει αυτά τα χρόνια στις εθνικές ομάδες υποδομών. Και το κάνω τώρα που ακόμη οι υποχρεώσεις τους είναι ανοιχτές, γιατί αλλιώς θα βγαίναν κάποιοι να μου πούνε οτι περίμενα να αποτύχουν για να κάνω κριτική εκ του αποτελέσματος...
1) Οι επιλογές και ειδικά σε παγκορασίδες και κορασίδες που υπάρχει μεγαλύτερη βάση γίνονται χωρίς να υπάρχει ευρεία γνώση του υλικού σ όλη την Ελλάδα. Η επιλογή συνήθως γίνεται από το Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά, όπου θα έπρεπε να γίνεται αναλογικότερη αντιπροσώπευση των Ενώσεων με βάση τον πλυθησμό που καλύπτουν και αντίστοιχα τις ομάδες, και όχι με ενιαίο αριθμό απ όλους... Δεν μπορεί να πηγαίνουν 8 παιδιά από την Έσκα και 8 από την Πελοπόνησο ή τη Στερεά Ελλάδα... Τα πρωταθλήματα δεν παρακολουθούνται και υπάρχουν καλές παίκτριες που χάνονται. Δεν παρακολουθούνται καν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που διεξάγονται συνήθως στο ξεκίνημα της προετοιμασίας των Εθνικών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα του σε ποια κατάσταση είναι κάποιες διεθνείς και οι ανταγωνίστριές τους, παρόμοιας αξίας. Αν μεταξύ τριών ίσων σε αξία παικτριών, 1 μήνα πριν το Ευρωπαικό κάποια πετάει και οι 2 άλλες είναι χάλια γιατί να μπει στην ομάδα η χάλια με κριτήριο το πως ήταν την Πρωτοχρονιά?
2) Υπάρχει ενιαία στρατηγική για ύψη, τακτικές, θέσεις κλπ ή ο κάθε ένας κάνει οτι θέλει? Πως γίνεται ο ένας να κόβει την Αλεξανδρή (πχ) γιατί είναι κοντή, και την επόμενη χρονιά κάποιος άλλος να την καλεί και να τη βάζει και βασική? Πως είναι δυνατόν την ίδια αθλήτρια ο ένας προπονητής να τη βάζει 2-3, την επόμενη χρονιά κάποιος άλλος 4άρι, και φέτος κάποιος άλλος να τη βάζει άσο και να έχει και την απαιτήση να είναι αλάνθαστη? Επίσης επειδή χρόνια ακούω οτι ψάχνουμε πχ άσους που να είναι πάνω από 1.80, αν δεν βρούμε κάποια που να είναι και λίγο εξοικειωμένη με τη θέση τι κάνουμε? Είναι προτιμότερο να πάρουμε 12 ψηλές και κάποια που δεν παίζει άσος και να τη βαφτίσουμε άσο για λίγες βδομάδες, ή να πάρουμε και κάποια κοντή μεν, πρωταγωνίστρια δε, και στα δύσκολα να έχουμε μια ακόμη επιλογή?
3) Η προετοιμασία είναι εξαντλητικότατη, διπλές κάθε μέρα σχεδόν, ακόμη και τις μέρες των αγώνων. Δηλαδή μπορεί να μιλάμε συνολικά και για 70 προπονήσεις σε 40 μέρες. Πρόβλημα μεγάλο γιατί οι παίκτριες που επιλέγονται δεν έχουν την σωματική υποδομή για ν ανταπεξέλθουν τέτοιες επιβαρύνσεις. Επίσης δεν γίνονται εργομετρικές εξετάσεις και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο μια παίκτρια από ένα σωματείο της επαρχείας που μπορεί να προπονείται 5-6 μήνες και να παίζει 20 παιχνίδια τη χρονιά, και μια άλλη που κάνει 6 προπονήσεις την βδομάδα επί 11 μήνες. Και οι δύο μπορεί να έχουν τραυματισμούς, η μία γιατί δεν έχει συνηθήσει τέτοιους ρυθμούς και η άλλη από υπερκόπωση... Κάποιες φορές μάλιστα ταξίδι πάνε αυτές που στο τέλος της προετοιμασίας είναι ακόμη υγιείς...Μεγαλύτερη επιβάρυνση και σε συνεχόμενες χρονιές έχουν εκείνες που καλούνται κάθε χρόνο και τραβάνε το ζόρι και αγωνιστικά, πολύ δε περισότερο όταν συμετέχουν σε διαδοχικά τουρνουά όπως φέτος κάνουν οι 5 που είναι τώρα στις Νέες Γυναίκες...
4) Η αντιμετώπιση των παιδιών από κάποιους προπονητές, υπευθύνους, ενίοτε και από το ιατρικό team είναι σαν να μπαίνει νεοσύλεκτος σε στρατόπεδο να υπηρετήσει... Σαράντα μέρες τα διαχειρίζεστε κύριοι, πότε προλαβαίνουν να σας "αναγκάσουν" να τους συμπεριφέρεστε σαν κατάδικους? Και αν δεν κερδίζετε το σεβασμό τους και την εκτίμησή τους σ αυτή την ηλικία που σας βλέπουν (στην αρχή τουλάχιστον) σαν μικρούς Θεούς τότε γιατί να μην υπάρχει αυτή η απαξίωση για την Εθνική σε όλα τα επίπεδα... Κάποτε καλούσατε μια αθλήτρια στην οποιαδήποτε εθνική κι ένοιωθε τη μεγαλύτερη τιμή που μπορούσε να νοιώσει άνθρωπος, κι ερχόταν ενοείται κάνοντας τούμπες. Τώρα ή ψάχνουν να βρουν δικαιολογία για να μην έρθουν, ή έρχονται και μετά από λίγο φεύγουν σαν να ήταν κατασκήνωση...
5)Υπάρχει παντελής έλειψη συνεργασίας ομοσπονδιακών και προπονητών συλλόγων... Αντί να αναγνωριστεί η δουλειά του προπονητή που καλιεργεί το ταλέντο επιπέδου Εθνικής ομάδας τους υπόλοιπους 10 μήνες και να ζητηθεί η συνεργασία του, αγνοείται και συνήθως λοιδωρείται σε κάθε δυνατή ευκαιρία με το χειρότερο τρόπο... Για να μην πω οτι είναι και το εύκολο θύμα στο οποίο φορτώνονται και οι αποτυχίες των Εθνικών, όπως κατά κανόνα γίνεται τα τελευταία χρόνια...
Αυτά είναι τα βασικά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες... Επειδή περιμένουμε πολλά χρόνια την Ομοσπονδία να δώσει λύση αλλά αυτό δεν το βλέπω να γίνεται, νομίζω πως οι κύριοι Μίσσας και Δικαιουλάκος που επιβλέπουν τη διαδικασία ως τώρα από μακριά θα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες.... Αλλιώς και να θέλουν κάποια στιγμή να επιβάλουν τη φιλοσοφία τους, θα χτίζουν εσαεί στην άμμο...
sia
QUOTE(assistwoman @ Jul 15 2008, 19:34 ) *
Συμφωνώ 1000%%% 41.gif 41.gif 41.gif

κι εγω... απόλυτα!
Ειδικά στο θέμα με τις μπιστολιές shot.gif shot.gif shot.gif (μπιστόλι είναι βρε πτολεμαιδαρα ή πιστόλι); icon_drunk.gif
ptolemaidaras
QUOTE(sia @ Jul 15 2008, 21:37 ) *
κι εγω... απόλυτα!
Ειδικά στο θέμα με τις μπιστολιές shot.gif shot.gif shot.gif (μπιστόλι είναι βρε πτολεμαιδαρα ή πιστόλι); icon_drunk.gif

Ασε, το θεμα ειναι μπολυ σοβαρό για να αστειευόμαστε, και τα εχω μπαρει χοντρά. Και ειναι μπιστολι, όπως λέμε μπαρούτι και μπαρουτιες. Εσυ τι λες, έπεσαν παρουτιες; Αγόρασα μια πάλλα και πήγα και έπαιξα πάσκετ;
(ενίοτε είναι και μπισντόλι)
offtopic.gif offtopic.gif offtopic.gif
womanplayer
ριξατε τοσο κραξιμο στις παικτριες τουλαχιστον μαθετε ποιες αρνηθηκαν και για ποιο λογο ...
κανατε συγκριση μεταξυ των κοπελιων που παιζουν τωρα στις μικρες εθνικες ομαδες με αυτες που παιζουν στις γυναικες< λες και οταν ηταν μικρες οι κοπελες που τωρα ειναι στην γυναικων δεν εδιναν και την ψυχη τους για να κερδισει η εθνικη ή δεν επαιζαν τραυματιες > τελοσπαντων δεν εχω να πω τιποτε αλλο
lis
Είμαι της άποψης ότι καλά κάνουν οι παίχτριες και σνομπάρουν την Εθνική ομάδα.

Για ποιο γυναικείο μπάσκετ μιλάμε? Το κράτος και ειδικότερα το υφυπουργείο Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα η Ε.Ο.Κ. θα πρέπει να δημιουργήσουν το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε η Α1 (τουλάχιστον) να γίνει επαγγελματική κατηγορία. Τα σωματεία να λειτουργούν ως ΚΑΕ ή τουλάχιστον ως Τ.Α.Κ. έτσι ώστε οι παίχτριες να μπορούν να εξασφαλίζουν τα χρήματά τους.
Οι περισσότερες παίχτριες που αγωνίζονται στην Α1 το πρωί βρίσκονται στην εργασία τους, δουλεύουν για να βγάλουν χρήματα και το απόγευμα ασχολούνται με την προπόνηση της ομάδας τους, για να γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι εξαντλημένες και να αφιερώσουν κάποιο χρόνο κα στην οικογένεια και τα παιδιά τους.

Πώς προστατεύει λοιπόν η Ε.Ο.Κ τις παίχτριες? 'Ερχονται οι ομάδες το καλοκαίρι του 2007 και λένε θέλουμε 2 ξένες. Πού είναι η Ομοσπονδία να πει: Γιατί θέλετε 2 ξένες? Πώς θα τις πληρώσετε? Χρωστάτε στις Ελληνίδες. Είστε ερασιτεχνικά σωματεία. Δώστε βάση στις Ελληνίδες. Δεν έχουμε ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Δεν έχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
Τα σωματεία έχουν απαιτήσεις όπως, όχι απουσίες από τις προπονήσεις, ταξίδια, προετοιμασίες, διπλές προπονήσεις. Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, τα περισσότερα σωματεία δεν πληρώνουν στην ώρα τους ή ακόμα χειρότερα χρωστάνε αρκετά χρήματα. Ποιές είναι οι κυρώσεις γι αυτά?

Καταλήγω στο ότι απευθυνόμαστε σε παίχτριες οι οποίες παίζουν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, χωρίς ασφάλιση, με προφορικές συμφωνίες για το μισθό τους(οι περισσότερες), με πολλές στερήσεις για ερασιτέχνες (όπως οικογένεια, παιδιά, εκδρομή ένα Σαββατοκύριακο αφού οι αγώνες είναι Κυριακή) και απ αυτές τις παίχτριες ζητάμε να έρθουν και έναν ή δύο μήνες το καλοκαίρι για την εθνική ομάδα.Δηλαδή ούτε διακοπές!!

Ο μόνος λόγος για να παίξεις για την Εθνική ομάδα είναι η τιμή που νιώθεις όταν φοράς το εθνόσημο στο στήθος, κανένας άλλος.

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες και δώστε πραγματικό κίνητρο, μη στηρίζεστε μόνο στο φιλότιμο και στο μεράκι των αθλητριών και κάποιων σωστών παραγόντων οι οποίοι κρατούν ακόμη το γυναικείο μπάσκετ εν ζωή.
Δεν έχετε πάρει ακόμα το μήνυμα? Δείτε πόσες ομάδες συγχωνεύονται ή διαλύονται ή δεν δηλώνουν συμμετοχή κάθε χρόνο.
Live strong
Όλοι όσοι έγραψαν παρά πάνω έχουν τα δίκια τους γιατί τα βλέπουν από τη δική τους πλευρά!
Οι παίχτριες έχουν δίκιο, οι προπονητές έχουν δίκιο….
Στην ουσία όμως όλοι έχουν μερτικό ευθύνης!
Με το να ρίχνονται οι ευθύνες από τον έναν στον άλλο δεν λύνεται το πρόβλημα απλά διαιωνίζεται μια κατάσταση που κρατάει χρόνια!
Αυτό που λέμε, από το να κάθονται και να αλληλοκατηγορούνται μπορούν να βγουν δημόσια όλοι και να υψώσουν τη φωνή τους!
Να πούνε τους λόγους για τους οποίους δεν κατεβαίνουν, τους πραγματικούς λόγους όμως, κι όχι πονάω, είμαι τραυματίας και πάει λέγοντας.
Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Λέμε ότι φταίει η ομοσπονδία, πάρα πολύ ωραία. Συμφωνώ, πείτε δημόσια τα παράπονα σας!
Δεν καταλαβαίνετε ότι με το να κάνετε πηγαδάκια χάνετε το δίκιο σας; Η παραπληροφόρηση είναι ότι χειρότερο ειδικά για σας τις ίδιες!
Δεν έχει σημασία ποιες κατεβαίνουν και ποιες όχι, είστε ομάδα και σας παίρνει όλες η μπάλα δυστυχώς!
Κάντε αποχή, μη κατεβείτε στο πανευρωπαϊκό. Έτσι θα φανούν ποιοι φταίνε και ποιοι όχι! Ρεζίλι θα γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι υπεύθυνοι και όχι εσείς!

Δυστυχώς όμως αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι βολεύονται κατά κάποιο τρόπο με τέτοιες καταστάσεις! Γι αυτό και δεν μιλάει δημόσια κανείς!
Εγώ ξέρω ότι όταν έχεις ένα αγκάθι στο πόδι σου κοιτάς να το βγάλεις αλλιώς κάνει απόστημα! Και πολύ φοβάμαι ότι το απόστημα είναι ήδη μεγάλο!!!!!
Angelo
QUOTE(nini @ Jul 15 2008, 11:26 ) *
καλημέρα,

συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω, αλλά αντίστοιχα λάθη ΄γίνονται κ από τα σωματεία. όπου βάζουνε τα κοριτσάκια να κάνουνε πορπονήσεις με κορασίδες, νεανιδες, γυναίκες κ ταυτόχρονα να έχουν κ υποχρεώσεις με τισ εθνικές. θα πρέπει κ το ίδιο το σωματείο να φροντίζει να ξεκουράζονται αυτές οι παίχτριες

Ακόμη έχουν υπάρξει κ πάιχτριες, κατά τη διάρκεια της χρονιάς να έχουν λοιμώδη ή κάταγμα κοπόσεως, και τα σωματεία να τις υποχρεώνουν να είναι ενεργές κ να τους λένε ότι λένε κ ψέματα ohmy.gif

πιστεύω ότι γενικά θα πρέπει να γίνονται κινήσεις κ από την ομοσπονδία αλλά κ από τα σωματεία ώστε οι αθλήτριες να προστατεύνται πρεισσότερο.

nini σε ποιό κόσμο ζεις? Ποιός κάνει διπλές προπονήσεις τη σήμερον ημέρα? Στην προετοιμασία και αν... Μετά κάποιες ομάδες Α1 κάνουν κάθε μέρα μονή, από κει και κάτω οι περισότεροι κάνουν στην καλύτερη 3-4 τη βδομάδα, σύνολο, όχι τη μέρα... Ο Αθηναικός αποφάσισε να κάνει πρωινές φέτος κι έδιωξε τη μισή ομάδα για να τα καταφέρει...
Εμεις για να σου δώσω ένα παράδειγμα, εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουμε κάνει διπλή, ποτέ. Προετοιμασία μπορείς να μου πεις πως θα κάνουμε όταν από τις 14 που έχουμε στο ρόστερ οι 8 είναι στις διάφορες Εθνικές και θα επιστρέψουν 16/18 Αυγούστου? Και καλά ν αρχίσει το πρωτάθλημα 12 Οκτωβρίου, αν τους δώσουμε 2 βδομάδες άδεια, θα τις έχουμε και 5 μέχρι τα καλά ματς του κυπέλου.. αν αρχίσει νωρίτερα?
Τα σωματεία που έχουν παίκτριες στην Εθνική κάνουν θυσίες για τις Εθνικές ομάδες, κι έτσι πρέπει και έτσι είναι το σωστό. Το μόνο που ζητάμε, είναι συνεργασία, κατανόηση και έγκαιρη ενημέρωση...
Για παίκτριες που έχουν κατάγματα και τις λένε ψέματα και παίζουν, πες μας παραδείγματα, αυτά είναι εγκλήματα...
Angelo
QUOTE(berdebe @ Jul 14 2008, 12:35 ) *
Μισές αλήθειες – μισά ψέματα
Με δεδομένο το τραγελαφικό περιστατικό (να μην πω ντροπιαστικό, απαράδεκτο), της ακύρωσης της προετοιμασίας της Εθνική Γυναικών παραθέτω κάποια σημεία από την περσινή βαρύγδουπη συνέντευξη του βοηθού προπονητή της κ. Δικαιουλάκου, με τους απαραίτητους σχολιασμούς (για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και όχι εκεί που θέλουν ή βολεύουν κάποιους):

ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ: «κυρίως όμως αυτό είναι. Η νοοτροπία της Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας. Όσο για νοοτροπία ομάδας, καλύτερα να μην γίνεται λόγος και αυτό είναι δυστυχώς το χειρότερο, αφού ακόμα και οι πιο σκληρά δουλεμένες, οι πιο προπονημένες και οι πιο έμπειρες, δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νοοτροπία ομάδας.»

Δεδομένο είναι ότι η νοοτροπία και η ψυχοσύνθεση της γυναίκας μπασκετμπολίστριας είναι τελείως διαφορετική από του άντρα. Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για αυτό δεν μας λέει ξεκάθαρα, ή μάλλον καλύτερα από ότι φαίνεται υπονοεί ξεκάθαρα ο κόουτς ότι οι ίδιες οι αθλήτριες φταίνε. Ρατσιστικό μου ακούγεται αυτό, αφήστε που το αναιρεί παρακάτω με τα ίδια τα λεγόμενά του.
ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ: «Μόνο εμείς οι προπονητές μπορούμε να εμφυσήσουμε νοοτροπία σκληρής δουλειάς και ομαδικότητας στις παίκτριες, εμείς οι ίδιοι να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και κυρίως ποιοτικά μαζί τους, ανεξαρτήτως συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, εμείς θα γίνουμε οι καθοδηγητές τους όπως στο γήπεδο έτσι και έξω από αυτό. Αυτός είναι και ο ρόλος μας. Μόνο ο ρόλος του ηθοποιού στο θέατρο τελειώνει στο δίωρο. Ο ρόλος ο δικός μας συνεχίζεται. Ο Μίσας είναι πολυτέλεια για τον γυναικείο χώρο.»

Ερώτημα: Εχει ποτέ ο κ. Μίσας ή ο κ. Δικαιουλάκος αναβάλει έναρξη προγραμματισμένης προετοιμασίας στις ομάδες που έχουν δουλέψει, εξαιτίας της μη συμμετοχής των αθλητών τους;; Η απάντηση εύκολη: ΟΧΙ, ΠΟΤΕ.
Τόσο πολύ λοιπόν αλλοιώθηκαν από την συμμετοχή και την παρουσία τους στον γυναικείο μπάσκετ, που το μόνο που έχουν να πουν τώρα είναι ότι ανησυχούν;;!!!!.
Τελικά ποιος είναι ο ρόλος τους;; Είναι καθοδηγητές, εμπνευστές ή τελικά έγιναν και αυτοί (όπως τους θέλει το σύστημα) απλοί διαχειριστές και διεκπεραιωτές μιας κατάστασης που βολεύει να παράγει άλλοθι;;;
ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ: «Ποιο σωματείο στην Ελλάδα έχει βλέψεις να παίξει στην Ευρωλίγκα και να διακριθεί, όπως αντίστοιχα οι άντρες; Οι Εσπερίδες πήραν το νταμπλ πρόπερσι και είχαν έξι παίκτριες στη Εθνική ομάδα, μα δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Ευρώπη. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, φαντάζομαι όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά ίσως γιατί δεν είχαν τους πόρους για κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η εικόνα του καλύτερου σωματείου στην Ελλάδα, μαζί με τον Πανιώνιο και ένα - δυο άλλων.»

Τώρα κόουτς που τα Σωματεία οργανώνονται (4 ομάδες φέτος συμμετέχουν στην Ευρώπη, οι ομάδες έχουν υψηλά budget, προσλαμβάνουν manager, τεχνικούς διευθυντές, γυμναστές κλπ – όπως και στην ομάδα που έχεις αναλάβει ως κόουτς) εμείς διαλύουμε την Εθνική;;;;

Μήπως έστω και την ύστατη ώρα κάποιοι ή κάποιες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να έχουν έστω και την ελάχιστη ευθιξία να παραιτηθούν από την «θεσούλα» ή τις «θεσούλες» που έχουν;;
Να πάψουν να βολεύονται από τα λάθη, τις νοοτροπίες, τις θέσεις των άλλων και να κάνουν αυτό που έπρεπε από χρόνια να κάνουν;;;

Δυστυχώς σήμερα μας χαρακτηρίζει η έλλειψη ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ. Οταν αυτό υπάρξει – κάτι που πρέπει ήδη να αρχίσει να συμβαίνει – θα μπορέσουμε να φθάσουμε το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ στο επίπεδο που του αρμόζει.
Στα πλαίσια της ανάπτυξης πρέπει να υπάρξει «Στρατηγικός Σχεδιασμός», ο οποίος αυτή την στιγμή απουσιάζει και μία αιτία του προβλήματος είναι ο υπερβολικός Συγκεντρωτισμός της Εξουσίας! Πρέπει να υπογραμμίσω ότι η βαθύτερη έννοια του Στρατηγικού Σχεδιασμού ερμηνεύεται ως «Εξασφάλιση Πλεονεκτημάτων»!!. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να υλοποιηθεί μια ιδέα απαιτεί κάτι παραπάνω από ταλέντο, απαιτεί μεθοδικότητα. Πρέπει να εμφανιστεί το «φαινόμενο δημιουργικότητας» για να μπορέσουμε να εκφράσουμε την «ανανεωμένη εμπιστοσύνη στο μέλλον». Η δυσκολία εφαρμογής νέων προτάσεων και ιδεών εντοπίζεται στο γεγονός ότι η δημιουργικότητα εξαρτάται τόσο από τον άνθρωπο, καθώς επίσης και από τους συλλογικούς μηχανισμούς που καθορίζουν την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Ετσι η εποικοδομητική συνύπαρξη οργάνωσης και δημιουργικότητας πρέπει να συνθέτει και ετερόκλητα στοιχεία!
Προκαλώντας ο Τομ Πήτερς, προτείνει στο τελευταίο του βιβλίο (L’ Innovation), «να τα σπάσουν όλα», πρόταση που ακολουθείται ευρεία και δημιουργεί ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο καταργούνται όλα τα δεδομένα και οι βάσεις που στηρίζουν ένα αρχικό πλάνο, προσπαθώντας να δουν από μια εντελώς διαφορετική πλευρά και άποψη. Αρχή της ανανέωσης /αλλαγής ουσιαστικά, δεν είναι η εύρεση νέων μεθόδων και τρόπων αλλά ο επαναπροσδιορισμός των συντεταγμένων που ορίζουν τις σχέσεις των ανθρώπων!!!

Κύριοι και κυρίες, έχετε την «μαγκιά» να τα σπάσετε όλα, να παραμερίσετε τα προσωπικά συμφέροντα, να βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο (έστω και αν είναι το δικό σας!) και να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τους κατάλληλους στόχους, να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε τις ψυχικές και πνευματικές δυνατότητες των γυναικών και να φτιάξουμε καλές «ομάδες» (με πρώτη και καλύτερη την Εθνική ομάδα), που θα αναδείξουν τις παίκτριες – νικήτριες έτσι ώστε επιτέλους να προχωρήσει μπροστά το πολύπαθο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ;;;;
.
Σ.Σ. Αλήθεια ο αθλητικός νόμος τι προβλέπει για τους αθλητές που αρνούνται την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Εθνικής ομάδας;;;

Υ.Γ. Θα επανέλθω σύντομα γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν με θίγουν προσωπικά ως άνθρωπο, ως γυναίκα, ως αθλήτρια, ως προπονήτρια, ως παράγοντα του γυναικείου χώρου.

Αγαπητή berdebe λυπάμαι αλλά η θέση μου είναι πιο κοντά στον ptolemaidara παρά σε σένα... ¨Εχω μιλήσει κατ επανάληψη και σ ανύποπτο χρόνο με Μίσσα και Διακαιουλάκο, όσον αφορά τη φιλοσοφία και τις προθέσεις τους, και έχω πειστεί οτι είναι οτι καλύτερο μπορούσε να τύχει στο δύσμοιρο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ αυτών ειδικά των εποχών... Απλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν απ τη μια στιγμή στην άλλη, πολύ περισσότερο αν δεν υπάρχει υποστήριξη από όλους τους εμπλεκόμενους... Υπάρχει κανείς σ αυτό το χώρο που να θεωρεί οτι υπάρχει σωστή νοοτροπία και όλες οι αθλήτριες είναι διατεθιμένες να βάλουν την Εθνική πάνω από τα προσωπικά τους? Απ ότι λέει ο Πτολεμαιδάρας που ήταν κι εκεί ξεκάθαρα όχι. Η συνέντευξη του Δικαιουλάκου στην οποία αναφέρεσαι ξεκίνησε μ αυτή την αιτία και ήταν για να ταρακουνήσει τα νερά... Ρισκο του μεγάλο που τα είπε έτσι, όχι γιατί δεν είχε δίκηο στα περισότερα, αλλά γιατί κανείς άλλος δεν το είχε τολμήσει, και θα μπορούσαν να πέσουν όλοι μαζί να το φάνε... Απ ότι μου είπε ο ίδιος, στη συντριπτική πλειοψηφεία των κοριτσιών της Εθνικής είχε θετικό αντίκτυπο και αποτελέσματα και η σχέση τους ισχυροποιήθηκε και βασίστηκε στην αλήθεια, και αυτό μου δείχνει οτι υπάρχει υγεία...
Επικοινωνιακά στην προσπάθεια αυτή που καταβάλουν η αναβολή έναρξης της προετοιμασίας ήταν ζημιά μεγάλη, αλλά πες μου τι θα έκανες εσύ αν η δεξαμενή απ όπου αντλείς υλικό είναι ήδη μικρή, τα νεαρά υγιή κομμάτια (Νέες γυναίκες) που θα έτρεχαν να βοηθήσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα, έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό, και οι δεύτερες και τρίτες επιλογές δεν γνώριζαν οτι θα κληθούν και είχαν ήδη δεσμεύσεις... Να καλέσουν τις τέταρτες και πέμπτες λύσεις?
Σίγουρα η εικόνα μας στο Μπόρμιο δεν θα είναι αντιπροσωπευτική και είναι άσχημο να ξεκινάς κάτι καινούριο, με ανανέωση, και να ξεκινάει στραβά. Χρόνος υπάρχει όμως να δουλέψουν στη συνέχεια και κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε τη στείρα κριτική και να βοηθήσουμε την κατάσταση στα δύσκολα...
Γι αυτές που δήλωσαν τραυματίες, υπάρχει τρόπος να τσεκάρουμε την κατάστασή τους και την επόμενη εβδομαδα και αν δήλωσαν ψέματα να τιμωρηθούν και να μην ξανακληθούν, το ίδιο και αυτές που είχαν ειδποιηθεί εγκαίρως οτι θα κληθούν και δεν εμφανίστηκαν. Αλλιώς πάμε παρακατω... Για το Δικαιουλάκο, νομίζω πως δεν μπορεί να στοχοποιείται γιατί είχε καλές προθέσεις αλλά δεν μπόρεσε να τις επιβάλει... Τουλάχιστον έχει κότσια...
VAGELIS N
QUOTE(lis @ Jul 15 2008, 22:20 ) *
Είμαι της άποψης ότι καλά κάνουν οι παίχτριες και σνομπάρουν την Εθνική ομάδα.

Για ποιο γυναικείο μπάσκετ μιλάμε? Το κράτος και ειδικότερα το υφυπουργείο Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα η Ε.Ο.Κ. θα πρέπει να δημιουργήσουν το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε η Α1 (τουλάχιστον) να γίνει επαγγελματική κατηγορία. Τα σωματεία να λειτουργούν ως ΚΑΕ ή τουλάχιστον ως Τ.Α.Κ. έτσι ώστε οι παίχτριες να μπορούν να εξασφαλίζουν τα χρήματά τους.
Οι περισσότερες παίχτριες που αγωνίζονται στην Α1 το πρωί βρίσκονται στην εργασία τους, δουλεύουν για να βγάλουν χρήματα και το απόγευμα ασχολούνται με την προπόνηση της ομάδας τους, για να γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι εξαντλημένες και να αφιερώσουν κάποιο χρόνο κα στην οικογένεια και τα παιδιά τους.

Πώς προστατεύει λοιπόν η Ε.Ο.Κ τις παίχτριες? 'Ερχονται οι ομάδες το καλοκαίρι του 2007 και λένε θέλουμε 2 ξένες. Πού είναι η Ομοσπονδία να πει: Γιατί θέλετε 2 ξένες? Πώς θα τις πληρώσετε? Χρωστάτε στις Ελληνίδες. Είστε ερασιτεχνικά σωματεία. Δώστε βάση στις Ελληνίδες. Δεν έχουμε ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Δεν έχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
Τα σωματεία έχουν απαιτήσεις όπως, όχι απουσίες από τις προπονήσεις, ταξίδια, προετοιμασίες, διπλές προπονήσεις. Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, τα περισσότερα σωματεία δεν πληρώνουν στην ώρα τους ή ακόμα χειρότερα χρωστάνε αρκετά χρήματα. Ποιές είναι οι κυρώσεις γι αυτά?

Καταλήγω στο ότι απευθυνόμαστε σε παίχτριες οι οποίες παίζουν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, χωρίς ασφάλιση, με προφορικές συμφωνίες για το μισθό τους(οι περισσότερες), με πολλές στερήσεις για ερασιτέχνες (όπως οικογένεια, παιδιά, εκδρομή ένα Σαββατοκύριακο αφού οι αγώνες είναι Κυριακή) και απ αυτές τις παίχτριες ζητάμε να έρθουν και έναν ή δύο μήνες το καλοκαίρι για την εθνική ομάδα.Δηλαδή ούτε διακοπές!!

Ο μόνος λόγος για να παίξεις για την Εθνική ομάδα είναι η τιμή που νιώθεις όταν φοράς το εθνόσημο στο στήθος, κανένας άλλος.

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες και δώστε πραγματικό κίνητρο, μη στηρίζεστε μόνο στο φιλότιμο και στο μεράκι των αθλητριών και κάποιων σωστών παραγόντων οι οποίοι κρατούν ακόμη το γυναικείο μπάσκετ εν ζωή.
Δεν έχετε πάρει ακόμα το μήνυμα? Δείτε πόσες ομάδες συγχωνεύονται ή διαλύονται ή δεν δηλώνουν συμμετοχή κάθε χρόνο.

θα συμφωνησω σε ολα καταλογιζεις για τους αρμοδιους αν και δεν τα ξερω καλα τα πραγματα σαν προπονητης μονο μικρων ηλικιων αλλα αν δεν κανω λαθος δεν παιρνουν καποια χρηματα οι κοπελες που ειναι στην εθνικη δεν λεω οτι παιζουν μονο γιαυτο το λογο αλλα αν δεν θελουν να ακολουθησουν την εθνικη ειναι καλυτερα να το πεις το μαιο παρα τον ιουλιο γιατι τωρα δεν εχει γυρισμο εχουν γινει οι κλησεις αρα....
magickaminia
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 15 2008, 19:12 ) *
Καταρχην δεν ξερω αν ειναι σωστο να τα ριχνουμε στον Δικαιουλακο, λες και αυτος εφταιγε διοτι αρνηθηκανε να χασουν τα μπανια τους καποιες, αυτο πιο πολυ μου μοιαζει με προσωπικη επιθεση. Δεν ξερω πως βλεπει τα γεγονοτα και τις δηλωσεις ο καθενας, ομως θα πιαστω κι εγω απο την συνεντευξη Δικαιουλακου και θα τα πω οπως τα ειδα κι εγω, που σημειωτεων ημουν και στην Ιταλια και στην Σαμο αλλα και στην Πορταρια τους τελευταιους 2 αγωνες.
Εχουμε λοιπον μια ομαδα μετα την Ιταλια οπου για καποιο λογο, πολυ λιγες ημερες πριν τους αγωνες οι μισες σχεδον πλακωθηκαν με τις αλλες μισες, ή μαλλον μονο με μια, για απιστευτη, κυριολεκτικα απιστευτη αιτια, μη αγωνιστικη. Όμως τα αποτελεσματα βγηκαν στο παρκε. Καποιους μηνες μετα ο Δικαιουλακος κανει μια συνεντευξη οπου χωρις να θιγει προσωπα, βγαζει στη φορα ολα οσα ξεραμε για το γυναικειο. Σε καποια μπορει να ηταν υπερβολικος, αυτος ομως λεει οτι πολυ λιγα ειπε, απλα δεν ηταν σωστο να πει περισσοτερα και μοναδικη του ευχη ειναι να τον βγαλουν ψευτη οι παιχτριες. Άλλωστε στα περισσοτερα που ειπε δεν αναφεροταν στην Εθνικη ομαδα αλλα στο γυναικειο μπασκετ γενικοτερα, και εκει ισως παρξηγηθηκε. Εγω δεν μενω στο τι ειπε αν και συμφωνω απολυτα. Εγω μενω μονο στην τελευταια του παραγραφο η οποία αν και τοτε με τρόμαξε, ομως δυστηχως όπως όλοι την προσπεράσαμε και μείναμε στα προηγούμενα.
Διαβαστε:
- Από φύση σου είσαι πάντα αισιόδοξος. Έχεις κάποιο μήνυμα με θετική προοπτική;
"Γενικά, πιστεύω πως μόνο αν κάθε πλευρά κάνει την αυτοκριτική της και πιεστεί να αλλάξουν τα πράγματα, τότε μόνο θα αλλάξουν. Στο σημείο που είμαστε είμαι λίγο απαισιόδοξος, διότι αν μία, μόνο μια, πλευρά κωφεύσει, αδρανήσει και δεν κάνει σημάδια προόδου, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα από κάτω που να μας κάνει αισιόδοξους. Δείτε τις μικρές εθνικές. Η νέων γυναικών τερμάτισε 10η, η εθνική νεανίδων είναι ήδη στη Β’ κατηγορία και τερμάτισε 5η, η κορασίδων 15η και υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία. Αν αυτά τα πλασαρίσματα δεν σας λένε τίποτα, τότε κάντε μια βόλτα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος κορασίδων νεανίδων, ή ακόμα χειρότερα κάντε καμιά βόλτα από τις προπονήσεις τους.......Πιστεύω, όμως, ότι για να αλλάξουν όλα αυτά τα πράγματα πρέπει όλοι, μα όλοι οι φορείς να κάνουν κάτι ΤΩΡΑ! Με κέφι, με μεράκι, με προγραμματισμό, με σοβαρότητα, με υπομονή και επιμονή".

Και ειμαστε στον Ιουλιο του 2008. Οι εθνικες κορασιδων νενανιδων ειναι στην Β κατηγορια, εκει οπου μαθηματικα ετοιμαζεται να παει και η εθνικη Νεων γυναικων, η Ομοσπονδια δεν αλλαξε τιπτα απολυτως παρα μονο ο αμοιρος ο Μισσας τρεχει παντου για να ανακαλυπτει νεα ταλεντα και να φτιαχνει προγραμματα, οι ομαδες διαλυονται και η φετινη Α1 θα θυμιζει τοπικες κατηγοριες (Καστορια Ζιμενς Χιος Μεγας κλπ), καποιες ομαδες ξανοιγονται υπερβολικα και ολοι φοβουνται Χριστουγεννιατικες μπιστολιες (Αθηναικος Εσπεριδες Παναθηναικος Πανιωνιος) και οι προπονητες αλλαζουν σαν τα πουκαμισα στις ομαδες, οι παιχτριες αρχιζουν και παιρνουν τρελλα λεφτα και απαξιουν πληρως την Εθνικη... Και κανενας δεν κανει την αυτοκριτικη του, οχι στις εφημεριδες, αλλα στον τροπο δουλειας του. Και καμια, μα καμια πλευρα δεν εχει πιεστει, δεν εχει κανει σημαδια προοδου (το αντιθετο μαλιστα). Καμια πλευρα δεν εχει κανει κατι με κεφι μερακι προγραμματισμο επιμονη και υπομονη!!!!

Με συγχωρειται αλλα δεν μπορει να φταιει μονο ο Μισσας Δικαιουλακος γι αυτο οι οποιοι αλλωστε κρουουν εδω και καιρο τον κωδωνα του κινδυνου.
Δεν μπορει να φταει μονο η ομοσπονδια
Δεν μπορει να φταινε μονο τα σωματεια
Δεν μπορει να φταινε μονο οι αθλητριες
Δεν μπορει να φταινε μονο οι προπονητες
Κι εμεις συζηταμε για το αν κρατανε μουτρα οι παιχτριες στον Δικαιουλακο, για την Κωστακη, για τον Καλαμποκη, για το αν επιτρεπεται να ειναι και στην Εθνικη ο Δικαιουλακος...
Δεν εχει ισως σημασια ποιος φταιει, σημασια εχει ποιοι μπορουν να κανουν κατι για αυτο, οι υπολοιποι να φυγουν γιατι αυτοι το εφεραν σε αυτο το σημειο!!!
Φυσικα εγω ειμαι μονο φιλαθλος, και μια γνωμη σε ενα φορουμ δεν εχει τοση σημασια, μα οι επαναστασεις δεν ξεκινησαν απο οργανωμενες φωνες, απλα εκει βρηκαν αποιχηση.
magickaminia
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 15 2008, 19:12 ) *
Καταρχην δεν ξερω αν ειναι σωστο να τα ριχνουμε στον Δικαιουλακο, λες και αυτος εφταιγε διοτι αρνηθηκανε να χασουν τα μπανια τους καποιες, αυτο πιο πολυ μου μοιαζει με προσωπικη επιθεση. Δεν ξερω πως βλεπει τα γεγονοτα και τις δηλωσεις ο καθενας, ομως θα πιαστω κι εγω απο την συνεντευξη Δικαιουλακου και θα τα πω οπως τα ειδα κι εγω, που σημειωτεων ημουν και στην Ιταλια και στην Σαμο αλλα και στην Πορταρια τους τελευταιους 2 αγωνες.
Εχουμε λοιπον μια ομαδα μετα την Ιταλια οπου για καποιο λογο, πολυ λιγες ημερες πριν τους αγωνες οι μισες σχεδον πλακωθηκαν με τις αλλες μισες, ή μαλλον μονο με μια, για απιστευτη, κυριολεκτικα απιστευτη αιτια, μη αγωνιστικη. Όμως τα αποτελεσματα βγηκαν στο παρκε. Καποιους μηνες μετα ο Δικαιουλακος κανει μια συνεντευξη οπου χωρις να θιγει προσωπα, βγαζει στη φορα ολα οσα ξεραμε για το γυναικειο. Σε καποια μπορει να ηταν υπερβολικος, αυτος ομως λεει οτι πολυ λιγα ειπε, απλα δεν ηταν σωστο να πει περισσοτερα και μοναδικη του ευχη ειναι να τον βγαλουν ψευτη οι παιχτριες. Άλλωστε στα περισσοτερα που ειπε δεν αναφεροταν στην Εθνικη ομαδα αλλα στο γυναικειο μπασκετ γενικοτερα, και εκει ισως παρξηγηθηκε. Εγω δεν μενω στο τι ειπε αν και συμφωνω απολυτα. Εγω μενω μονο στην τελευταια του παραγραφο η οποία αν και τοτε με τρόμαξε, ομως δυστηχως όπως όλοι την προσπεράσαμε και μείναμε στα προηγούμενα.
Διαβαστε:
- Από φύση σου είσαι πάντα αισιόδοξος. Έχεις κάποιο μήνυμα με θετική προοπτική;
"Γενικά, πιστεύω πως μόνο αν κάθε πλευρά κάνει την αυτοκριτική της και πιεστεί να αλλάξουν τα πράγματα, τότε μόνο θα αλλάξουν. Στο σημείο που είμαστε είμαι λίγο απαισιόδοξος, διότι αν μία, μόνο μια, πλευρά κωφεύσει, αδρανήσει και δεν κάνει σημάδια προόδου, τότε δεν θα αλλάξει τίποτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα από κάτω που να μας κάνει αισιόδοξους. Δείτε τις μικρές εθνικές. Η νέων γυναικών τερμάτισε 10η, η εθνική νεανίδων είναι ήδη στη Β’ κατηγορία και τερμάτισε 5η, η κορασίδων 15η και υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία. Αν αυτά τα πλασαρίσματα δεν σας λένε τίποτα, τότε κάντε μια βόλτα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος κορασίδων νεανίδων, ή ακόμα χειρότερα κάντε καμιά βόλτα από τις προπονήσεις τους.......Πιστεύω, όμως, ότι για να αλλάξουν όλα αυτά τα πράγματα πρέπει όλοι, μα όλοι οι φορείς να κάνουν κάτι ΤΩΡΑ! Με κέφι, με μεράκι, με προγραμματισμό, με σοβαρότητα, με υπομονή και επιμονή".

Και ειμαστε στον Ιουλιο του 2008. Οι εθνικες κορασιδων νενανιδων ειναι στην Β κατηγορια, εκει οπου μαθηματικα ετοιμαζεται να παει και η εθνικη Νεων γυναικων, η Ομοσπονδια δεν αλλαξε τιπτα απολυτως παρα μονο ο αμοιρος ο Μισσας τρεχει παντου για να ανακαλυπτει νεα ταλεντα και να φτιαχνει προγραμματα, οι ομαδες διαλυονται και η φετινη Α1 θα θυμιζει τοπικες κατηγοριες (Καστορια Ζιμενς Χιος Μεγας κλπ), καποιες ομαδες ξανοιγονται υπερβολικα και ολοι φοβουνται Χριστουγεννιατικες μπιστολιες (Αθηναικος Εσπεριδες Παναθηναικος Πανιωνιος) και οι προπονητες αλλαζουν σαν τα πουκαμισα στις ομαδες, οι παιχτριες αρχιζουν και παιρνουν τρελλα λεφτα και απαξιουν πληρως την Εθνικη... Και κανενας δεν κανει την αυτοκριτικη του, οχι στις εφημεριδες, αλλα στον τροπο δουλειας του. Και καμια, μα καμια πλευρα δεν εχει πιεστει, δεν εχει κανει σημαδια προοδου (το αντιθετο μαλιστα). Καμια πλευρα δεν εχει κανει κατι με κεφι μερακι προγραμματισμο επιμονη και υπομονη!!!!

Με συγχωρειται αλλα δεν μπορει να φταιει μονο ο Μισσας Δικαιουλακος γι αυτο οι οποιοι αλλωστε κρουουν εδω και καιρο τον κωδωνα του κινδυνου.
Δεν μπορει να φταει μονο η ομοσπονδια
Δεν μπορει να φταινε μονο τα σωματεια
Δεν μπορει να φταινε μονο οι αθλητριες
Δεν μπορει να φταινε μονο οι προπονητες
Κι εμεις συζηταμε για το αν κρατανε μουτρα οι παιχτριες στον Δικαιουλακο, για την Κωστακη, για τον Καλαμποκη, για το αν επιτρεπεται να ειναι και στην Εθνικη ο Δικαιουλακος...
Δεν εχει ισως σημασια ποιος φταιει, σημασια εχει ποιοι μπορουν να κανουν κατι για αυτο, οι υπολοιποι να φυγουν γιατι αυτοι το εφεραν σε αυτο το σημειο!!!
Φυσικα εγω ειμαι μονο φιλαθλος, και μια γνωμη σε ενα φορουμ δεν εχει τοση σημασια, μα οι επαναστασεις δεν ξεκινησαν απο οργανωμενες φωνες, απλα εκει βρηκαν αποιχηση.

φιλε το προβλημα δεν ειναι η οποια αναβολη της συγκεντρωσης της Εθνικης. Αν πας λιγο πιο κατω θα δεις οτι ολες οι εθνικες ομαδες των κοριτσιων αν πεσει και η Νεων γυναικων θα ειναι απ του χρονου στη Β κατηγορια. Αν εξαιρεσουμε την φουρνια του 83,84 που εφερε σαν Εθνικη είτε Κορασιδων ειτε Νεανιδων ειτε Νεων γυναικων που εφερνε τις ομαδες αυτες μεσα στην οκταδα των τουρνουα , η ακομη και στη τετραδα με υλικο Κοσμα, Λυμουρα, Σωτηριου, Σπαθαρου, Κυριακοπουλου, Καραμπατζακη , Βλαχου και αλλες μετα ακολουθησε το χαος. Οι 2 επομενες μπασκετικα γενιες ειναι χαμηλοτερου επιπεδου . Καλο λοιπον ειναι καποιοι να φροντισουν να δημιουργηθουν επιτελους υποδομες στο γυναικειο μπασκετ. Και δεν εννοω ως τετοιες αυτες που ειδα στα προσφατα τουρνουα Κορασιδων και Νεανιδων. Το συνολικο επιπεδο ειναι δραματικο. Δεν ξερω αν θα βγω αληθινος αλλα πιστευω οτι σε 2 χρονια και η μεγαλη Εθνικη θα αγωνιζεται στη Β κατηγορια. Επιτελους πρεπει να γινει επιλεκτικη δουλεια. Να λειτουργησουν ξανα τα κλιμακια για να ειναι ανοιχτες οι πορτες σε ολα τα ταλεντα που μπορουν να παιξουν μπασκετ. Γιατι αν ικανοποιει καποιους να θεωρειται επιτυχια οτι φετος ηχηρες μεταγραφες ηταν οι προσθηκες στις ομαδες παικτριων ανω των 30 η και 35 ετων , τοτε το αυριο του Ελληνικου Γυναικειου Μπασκετ ειναι προδιαγεγραμμενο. Χρειαζονται τομες για να αλλαξει κατι. Τα κοριτσια που γεννηθηκαν τη δεκαετια του 70 ισως ειναι καλο σιγα σιγα να αποσυρονται και να ερθει νεο αιμα στο χωρο. Τελος για τη δικαιολογια της κοντης Ελληνιδας αρκει καποιος να δει τα ροστερ των αλλων Ευρωπαικων Ομαδων για να διακρινει οτι πλην εξαιρεσεων δεν ειμαστε και οι νανοι της Ευρωπης. Ξυπνηστε ολοι οι επαιοντες πριν να ειναι αργα.
ptolemaidaras
QUOTE(magickaminia @ Jul 16 2008, 14:23 ) *
φιλε το προβλημα δεν ειναι η οποια αναβολη της συγκεντρωσης της Εθνικης. Αν πας λιγο πιο κατω θα δεις οτι ολες οι εθνικες ομαδες των κοριτσιων αν πεσει και η Νεων γυναικων θα ειναι απ του χρονου στη Β κατηγορια. Αν εξαιρεσουμε την φουρνια του 83,84 που εφερε σαν Εθνικη είτε Κορασιδων ειτε Νεανιδων ειτε Νεων γυναικων που εφερνε τις ομαδες αυτες μεσα στην οκταδα των τουρνουα , η ακομη και στη τετραδα με υλικο Κοσμα, Λυμουρα, Σωτηριου, Σπαθαρου, Κυριακοπουλου, Καραμπατζακη , Βλαχου και αλλες μετα ακολουθησε το χαος. Οι 2 επομενες μπασκετικα γενιες ειναι χαμηλοτερου επιπεδου . Καλο λοιπον ειναι καποιοι να φροντισουν να δημιουργηθουν επιτελους υποδομες στο γυναικειο μπασκετ. Και δεν εννοω ως τετοιες αυτες που ειδα στα προσφατα τουρνουα Κορασιδων και Νεανιδων. Το συνολικο επιπεδο ειναι δραματικο. Δεν ξερω αν θα βγω αληθινος αλλα πιστευω οτι σε 2 χρονια και η μεγαλη Εθνικη θα αγωνιζεται στη Β κατηγορια. Επιτελους πρεπει να γινει επιλεκτικη δουλεια. Να λειτουργησουν ξανα τα κλιμακια για να ειναι ανοιχτες οι πορτες σε ολα τα ταλεντα που μπορουν να παιξουν μπασκετ. Γιατι αν ικανοποιει καποιους να θεωρειται επιτυχια οτι φετος ηχηρες μεταγραφες ηταν οι προσθηκες στις ομαδες παικτριων ανω των 30 η και 35 ετων , τοτε το αυριο του Ελληνικου Γυναικειου Μπασκετ ειναι προδιαγεγραμμενο. Χρειαζονται τομες για να αλλαξει κατι. Τα κοριτσια που γεννηθηκαν τη δεκαετια του 70 ισως ειναι καλο σιγα σιγα να αποσυρονται και να ερθει νεο αιμα στο χωρο. Τελος για τη δικαιολογια της κοντης Ελληνιδας αρκει καποιος να δει τα ροστερ των αλλων Ευρωπαικων Ομαδων για να διακρινει οτι πλην εξαιρεσεων δεν ειμαστε και οι νανοι της Ευρωπης. Ξυπνηστε ολοι οι επαιοντες πριν να ειναι αργα.

Συμφωνω απολυτα φίλε μου!
trefoil 13
Ωραία τα λέτε σε πολλά ποστ όμως ρε παιδιά λίγη ηρεμία...
Η αξιαγάπητη ομοσπονδία κινείται σύσσωμη σε ρυθμούς προολυμπιακού, με αυτά που λέμε εδώ θα ασχοληθεί;
Και για τις κλήσεις για τις οποίες έχει γίνει τόσος λόγος δεν έχουν καν ανακοινωθεί επίσημα...
berdebe
QUOTE(Angelo @ Jul 16 2008, 11:54 ) *
Αγαπητή berdebe λυπάμαι αλλά η θέση μου είναι πιο κοντά στον ptolemaidara παρά σε σένα... ¨Εχω μιλήσει κατ επανάληψη και σ ανύποπτο χρόνο με Μίσσα και Διακαιουλάκο, όσον αφορά τη φιλοσοφία και τις προθέσεις τους, και έχω πειστεί οτι είναι οτι καλύτερο μπορούσε να τύχει στο δύσμοιρο Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ αυτών ειδικά των εποχών...
Επικοινωνιακά στην προσπάθεια αυτή που καταβάλουν η αναβολή έναρξης της προετοιμασίας ήταν ζημιά μεγάλη, Για το Δικαιουλάκο, νομίζω πως δεν μπορεί να στοχοποιείται γιατί είχε καλές προθέσεις αλλά δεν μπόρεσε να τις επιβάλει... Τουλάχιστον έχει κότσια...

Δεν στοχοποιώ κανέναν. Πολύ απλά έχω απαιτήσεις από κάποιους που εκτιμώ και σέβομαι (Μίσα και Δικαιουλάκο) τα λόγια τους να συμπλέουν με τις πράξεις τους.
Ολους τους άλλους, τους καρεκλοκένταυρους, τους ήρωες της επανάστασης του 21, τους επικοινωνιολόγους, τους βολεψάκηδες, τους τυχοδιώκτες τους χώρου τους είδαμε και τους μάθαμε και δεν έχω πλέον καμιά ελπίδα και καμιά απαίτηση από αυτούς.
Πρέπει λοιπόν αυτοί που έχουν τις ηγετικές θέσεις και αποδεδειγμένα τις γνώσεις να προχωρήσουν, να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, να κάνουν προτάσεις, να βρουν λύσεις και όχι να μείνουν στα ωραία, τα μεγάλα, τα παχιά λόγια και μόνο στην φιλοσοφία.
Κότσια δεν έχει αυτός που μιλάει και που μένει μόνο στα λόγια (όσες αλήθειες και αν λέει), αλλά αυτός που τολμά, που κάνει τομές (με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται αυτό), που δεν διστάζει να πάρει σκληρές αποφάσεις. Οχι αυτός που μένει στην φιλοσοφία, στις βαρύγδουπες δηλώσεις και στην έκφραση της ανησυχίας και του προβληματισμού του.
Για να μπορέσουν οι υγιείς δυνάμεις να φέρουν την ποθούμενη αλλαγή και όχι να αλλοιωθούν ή ενσωματωθούν στο ήδη νοσηρό περιβάλλον.
Γιατί τελικά όλοι συμφωνούμε ότι φταίει το περιβάλλον (που σε αυτό ανήκουν και οι παράγοντες και οι παίκτριες και οι προπονητές) αλλά στην ουσία κανείς από αυτούς που έχουν τα ηνία δεν τολμά να αλλάξει κάτι.
Και εντάξει κάποιοι δεν μπορούν και δεν θέλουν. Αυτοί που μπορούν γιατί δεν κάνουν κάτι - γιατί μου φαίνεται ότι θα φθάσουμε πάλι στο τέλος και θα αρχίσουμε πάλι να ψάχνουμε άλλοθι και οι μεν να ρίχνουν στους δε τις ευθύνες.
Τολμήστε λοιπόν και ας εκτεθείτε, όχι μόνο να εκθέσετε.
Ας τα σπάσουν όλα λοιπόν στο δύσμοιρο γυναικείο μπάσκετ (που δεν είναι και πολλά αυτά) και ας φτιάξουν από την αρχή τους σχεδιασμούς, τις στρατηγικές, τα προγράμματα, τις αρχές.
Το ψάρι βρωμάει από κεφάλι και η κορυφή του παγόβουνου ποιά είναι και τι κάνει;;
Αυτό το βιβλίο με το Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις μικρές ηλικίες έχει φτιαχτεί από 70άρηδες και η εποχή και τα δεδομένα της αλλάζουν με ταχύτητα φωτός που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην δεχτούμε όλα αυτά τα τελευταία περιστατικά σαν μια μεγάλη ευκαιρία, σαν μια μεγάλη πρόκληση να τα αλλάξουμε όλα στο περιβάλλον του γυναικείου μπάσκετ.
Γιατί πολυτέλεια δεν είναι ο Μίσας και ο Δικαιουλάκος αλλά το παιχνίδι και η ομορφιά του που είναι πάνω από όλους, πάνω από τα πρόσωπα.
Εχει και αυτή την χάρη / ελάττωμα ο γυναικείος μας χώρος, συνεχώς να ξεκατινιαζόμαστε δηλαδή για τα πρόσωπα. Τι κρίμα!!! Τόσες κοπέλες και τόσοι άξιοι άνθρωποι έχουν χαθεί. Ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε τις δομές και τις υποδομές και να ανανεώσουμε το σάπιο περιβάλον του.

Αλήθεια αυτός ο Σύλλογος Αθλητριών Μπάσκετ που είχε πριν κάποια χρόνια ανακοινωθεί η ίδρυσή του υπάρχει; λειτουργεί;
athina
QUOTE(liza133 @ Jul 14 2008, 12:45 ) *
Λυπάμαι που θα το πω, αν και είμαι γυναίκα, αλλά οι γυναίκες αθλήτριες όσο μεγαλώνουν χάνουν το πάθος και αποκτούν τουπέ και στυλάκι!
Έτσι θέλουν να πάει μπροστά το γυναικείο μπάσκετ; Χωρίς κόπο και προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα!!!!
Δηλαδή τα μικρά τα κοριτσάκια δεν έχουν ψυχή;
Η Νικολοπούλου για παράδειγμα έπαιξε χτες όντας τραυματισμένη στις νέες γυναίκες, τελειώνοντας το τουρνουά θα πάει στις νεανίδες, καθώς και η Διέλλα και η Τσουκαλά; Αυτά τα παιδιά δεν θέλουν διακοπές; Δεν θέλουν ξεκούραση;
Κι όμως είναι εκεί, που κανονικά αυτά τα παιδιά οι ίδιο οι προπονητές θα πρεπε να τα αφήνουν να ξεκουραστούν (αυτό είναι άλλο θέμα όμως).
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να μην καλούνται οι ίδιες και οι ίδιες αθλήτριες στις εθνικές ομάδες; Μήπως οι προπονητές θα έπρεπε να ψάξουν και άλλες νεάνιδες, νέες γυναίκες και γυναίκες γιά να πλαισιώσουν την εθνική. Μήπως άραγε δεν υπάρχουν άλλα τάλέντα ικανά να φορέσουν την φανέλα με την σημαία;
Αλλά ποιός έψαξε γιά να βρεί; Ποιός τόλμησε να μην ξανακαλέσει όποια αρνήθηκε; Ποιός τόλμησε να καλέσει σε κάποια από τις εθνικές αθλήτριες ικανές αλλά όχι από τις ομάδες που προβάλλονται;
Γιά να μην παρεξηγηθώ δεν αμφισβητώ την αξία καμμιάς αθλήτριας. Πιστεύω απλά ότι υπάρχουν και άλλες που θα μπορούσαν να έχουν κληθεί από τους ομοσπονδιακούς προπονητές εάν έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν και να παρακολουθήσουν αγώνες...


εχεις απολυτο δικιο..............
athina
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 13 2008, 00:55 ) *
Αποκλειεται να εγινε κατι τετοιο! 68.gif
68.gif 68.gif 68.gif Εννοω αποκλειεται να την καλεσαν 68.gif 68.gif


ρε παιδια γιατι αποκλειεται να καλεσαν την κωστακη?
KUNENEamanaman
QUOTE(berdebe @ Jul 17 2008, 08:12 ) *
Δεν στοχοποιώ κανέναν. Πολύ απλά έχω απαιτήσεις από κάποιους που εκτιμώ και σέβομαι (Μίσα και Δικαιουλάκο) τα λόγια τους να συμπλέουν με τις πράξεις τους.
Ολους τους άλλους, τους καρεκλοκένταυρους, τους ήρωες της επανάστασης του 21, τους επικοινωνιολόγους, τους βολεψάκηδες, τους τυχοδιώκτες τους χώρου τους είδαμε και τους μάθαμε και δεν έχω πλέον καμιά ελπίδα και καμιά απαίτηση από αυτούς.
Πρέπει λοιπόν αυτοί που έχουν τις ηγετικές θέσεις και αποδεδειγμένα τις γνώσεις να προχωρήσουν, να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, να κάνουν προτάσεις, να βρουν λύσεις και όχι να μείνουν στα ωραία, τα μεγάλα, τα παχιά λόγια και μόνο στην φιλοσοφία.
Κότσια δεν έχει αυτός που μιλάει και που μένει μόνο στα λόγια (όσες αλήθειες και αν λέει), αλλά αυτός που τολμά, που κάνει τομές (με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται αυτό), που δεν διστάζει να πάρει σκληρές αποφάσεις. Οχι αυτός που μένει στην φιλοσοφία, στις βαρύγδουπες δηλώσεις και στην έκφραση της ανησυχίας και του προβληματισμού του.
Για να μπορέσουν οι υγιείς δυνάμεις να φέρουν την ποθούμενη αλλαγή και όχι να αλλοιωθούν ή ενσωματωθούν στο ήδη νοσηρό περιβάλλον.
Γιατί τελικά όλοι συμφωνούμε ότι φταίει το περιβάλλον (που σε αυτό ανήκουν και οι παράγοντες και οι παίκτριες και οι προπονητές) αλλά στην ουσία κανείς από αυτούς που έχουν τα ηνία δεν τολμά να αλλάξει κάτι.
Και εντάξει κάποιοι δεν μπορούν και δεν θέλουν. Αυτοί που μπορούν γιατί δεν κάνουν κάτι - γιατί μου φαίνεται ότι θα φθάσουμε πάλι στο τέλος και θα αρχίσουμε πάλι να ψάχνουμε άλλοθι και οι μεν να ρίχνουν στους δε τις ευθύνες.
Τολμήστε λοιπόν και ας εκτεθείτε, όχι μόνο να εκθέσετε.
Ας τα σπάσουν όλα λοιπόν στο δύσμοιρο γυναικείο μπάσκετ (που δεν είναι και πολλά αυτά) και ας φτιάξουν από την αρχή τους σχεδιασμούς, τις στρατηγικές, τα προγράμματα, τις αρχές.
Το ψάρι βρωμάει από κεφάλι και η κορυφή του παγόβουνου ποιά είναι και τι κάνει;;
Αυτό το βιβλίο με το Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις μικρές ηλικίες έχει φτιαχτεί από 70άρηδες και η εποχή και τα δεδομένα της αλλάζουν με ταχύτητα φωτός που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην δεχτούμε όλα αυτά τα τελευταία περιστατικά σαν μια μεγάλη ευκαιρία, σαν μια μεγάλη πρόκληση να τα αλλάξουμε όλα στο περιβάλλον του γυναικείου μπάσκετ.
Γιατί πολυτέλεια δεν είναι ο Μίσας και ο Δικαιουλάκος αλλά το παιχνίδι και η ομορφιά του που είναι πάνω από όλους, πάνω από τα πρόσωπα.
Εχει και αυτή την χάρη / ελάττωμα ο γυναικείος μας χώρος, συνεχώς να ξεκατινιαζόμαστε δηλαδή για τα πρόσωπα. Τι κρίμα!!! Τόσες κοπέλες και τόσοι άξιοι άνθρωποι έχουν χαθεί. Ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε τις δομές και τις υποδομές και να ανανεώσουμε το σάπιο περιβάλον του.

Αλήθεια αυτός ο Σύλλογος Αθλητριών Μπάσκετ που είχε πριν κάποια χρόνια ανακοινωθεί η ίδρυσή του υπάρχει; λειτουργεί;

Εχεις δικιο αγαπητη μου φιλη berdebe. Γι'αυτο και τον Σεπτεμβριο θα παραιτηθουν απο την θεση τους οι Μισσας Δικαιουλακος, γιατι αυτοι που κινουν τα νηματα δεν έχυν την διάθεση να τα κινήσουν διαφορετικά. Δεν ξέρω κάτι, ούτε εχω ακούσει, μα είμαι απόλυτα σίγουρος οτι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ειδικά αν δεν επέλθει η πρόκριση στο Πανευρωπαικό, και πως να έρθει δηλαδή χωρίς ούτε ενα πεντάρι...
Και μετά πολύ απλά η ζωή συνεχίζεται.
Angelo
QUOTE(berdebe @ Jul 17 2008, 08:12 ) *
Δεν στοχοποιώ κανέναν. Πολύ απλά έχω απαιτήσεις από κάποιους που εκτιμώ και σέβομαι (Μίσα και Δικαιουλάκο) τα λόγια τους να συμπλέουν με τις πράξεις τους.
Ολους τους άλλους, τους καρεκλοκένταυρους, τους ήρωες της επανάστασης του 21, τους επικοινωνιολόγους, τους βολεψάκηδες, τους τυχοδιώκτες τους χώρου τους είδαμε και τους μάθαμε και δεν έχω πλέον καμιά ελπίδα και καμιά απαίτηση από αυτούς.
Πρέπει λοιπόν αυτοί που έχουν τις ηγετικές θέσεις και αποδεδειγμένα τις γνώσεις να προχωρήσουν, να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, να κάνουν προτάσεις, να βρουν λύσεις και όχι να μείνουν στα ωραία, τα μεγάλα, τα παχιά λόγια και μόνο στην φιλοσοφία.
Κότσια δεν έχει αυτός που μιλάει και που μένει μόνο στα λόγια (όσες αλήθειες και αν λέει), αλλά αυτός που τολμά, που κάνει τομές (με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται αυτό), που δεν διστάζει να πάρει σκληρές αποφάσεις. Οχι αυτός που μένει στην φιλοσοφία, στις βαρύγδουπες δηλώσεις και στην έκφραση της ανησυχίας και του προβληματισμού του.
Για να μπορέσουν οι υγιείς δυνάμεις να φέρουν την ποθούμενη αλλαγή και όχι να αλλοιωθούν ή ενσωματωθούν στο ήδη νοσηρό περιβάλλον.
Γιατί τελικά όλοι συμφωνούμε ότι φταίει το περιβάλλον (που σε αυτό ανήκουν και οι παράγοντες και οι παίκτριες και οι προπονητές) αλλά στην ουσία κανείς από αυτούς που έχουν τα ηνία δεν τολμά να αλλάξει κάτι.
Και εντάξει κάποιοι δεν μπορούν και δεν θέλουν. Αυτοί που μπορούν γιατί δεν κάνουν κάτι - γιατί μου φαίνεται ότι θα φθάσουμε πάλι στο τέλος και θα αρχίσουμε πάλι να ψάχνουμε άλλοθι και οι μεν να ρίχνουν στους δε τις ευθύνες.
Τολμήστε λοιπόν και ας εκτεθείτε, όχι μόνο να εκθέσετε.
Ας τα σπάσουν όλα λοιπόν στο δύσμοιρο γυναικείο μπάσκετ (που δεν είναι και πολλά αυτά) και ας φτιάξουν από την αρχή τους σχεδιασμούς, τις στρατηγικές, τα προγράμματα, τις αρχές.
Το ψάρι βρωμάει από κεφάλι και η κορυφή του παγόβουνου ποιά είναι και τι κάνει;;
Αυτό το βιβλίο με το Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις μικρές ηλικίες έχει φτιαχτεί από 70άρηδες και η εποχή και τα δεδομένα της αλλάζουν με ταχύτητα φωτός που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην δεχτούμε όλα αυτά τα τελευταία περιστατικά σαν μια μεγάλη ευκαιρία, σαν μια μεγάλη πρόκληση να τα αλλάξουμε όλα στο περιβάλλον του γυναικείου μπάσκετ.
Γιατί πολυτέλεια δεν είναι ο Μίσας και ο Δικαιουλάκος αλλά το παιχνίδι και η ομορφιά του που είναι πάνω από όλους, πάνω από τα πρόσωπα.
Εχει και αυτή την χάρη / ελάττωμα ο γυναικείος μας χώρος, συνεχώς να ξεκατινιαζόμαστε δηλαδή για τα πρόσωπα. Τι κρίμα!!! Τόσες κοπέλες και τόσοι άξιοι άνθρωποι έχουν χαθεί. Ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε τις δομές και τις υποδομές και να ανανεώσουμε το σάπιο περιβάλον του.

Αλήθεια αυτός ο Σύλλογος Αθλητριών Μπάσκετ που είχε πριν κάποια χρόνια ανακοινωθεί η ίδρυσή του υπάρχει; λειτουργεί;

Σκληρή σε βρίσκω αλλά εδώ που φτάσαμε ίσως δεν υπάρχει άλλος δρόμος... Αν η μία το παίζει τραυματίας και αποδειχθεί οτι δεν είναι να πάει σπίτι της, αλλιώς γιατί να μην τη μιμηθούν κι άλλες και ο Μίσσας και ο κάθε Μίσσας να τον "φτύνουν" και να λέει πως ψιχαλίζει γιατί ξέρει πως δεν μπορεί ν αλλάξει τίποτε... Ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος κι έρθουν κάποιες άλλες που ίσως να είναι λίγο υποδεέστερες σαν αξία αλλά βάζουν το εθνόσημο και την τιμή πάνω από τα μπάνια και την καλοπέρασή τους...
Άν όμως, λέω τώρα... κάποιες είναι πράγματι τραυματίες και κάποιες άλλες ξέροντας οτι θα πάνε θα βοηθήσουν, θα προπονηθούν και μετά θα κοπούν, τότε τι μπορεί να κάνει ο εκάστοτε προπονητής? Να τις κόψει για πάντα? να παραιτηθεί? Θ αλλάξει κάτι? είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε κάποιον με το κύρος και την αξία του Μίσσα για ψύλλου πήδημα?
ptolemaidaras
Μπορω να μαθω γιατι η ομοσπονδια κραταει επτασφραγιστο μυστικο τις κλησεις στην Εθνικη γυναικων και δεν τις εχει ανακοινωσει ακομα; Τις ξερει κανενας;;;
basket4
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 20 2008, 14:56 ) *
Μπορω να μαθω γιατι η ομοσπονδια κραταει επτασφραγιστο μυστικο τις κλησεις στην Εθνικη γυναικων και δεν τις εχει ανακοινωσει ακομα; Τις ξερει κανενας;;;

τωρα ασχολουνται με το προολυμπιακο...

απο Τριτη κ μετα ισως ανακοινωθει τιποτα 68.gif
ptolemaidaras
QUOTE(basket4 @ Jul 20 2008, 11:59 ) *
τωρα ασχολουνται με το προολυμπιακο...

απο Τριτη κ μετα ισως ανακοινωθει τιποτα 68.gif

ma εμαθα οτι ξεκινανε αυριο.... evilmonkey.gif
ειναι δυνατον?για την εθνικη μιλαμε, υποχρεωση τους ειναι!
basket4
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 20 2008, 15:02 ) *
μα εμαθα οτι ξεκινανε αυριο.... evilmonkey.gif
ειναι δυνατον?για την εθνικη μιλαμε, υποχρεωση τους ειναι!

τι ξεκινανε αυριο??
την προετοιμασια?
αφου δεν ειπαν οτι ακυρωθηκε? blink.gif
ptolemaidaras
QUOTE(basket4 @ Jul 20 2008, 12:07 ) *
τι ξεκινανε αυριο??
την προετοιμασια?
αφου δεν ειπαν οτι ακυρωθηκε? blink.gif

Dεν ακυρωθηκε, αναβληθηκε. Ηταν να ξεκινησουν την προηγουμενη Δευτερα, αλλα λογω ελλειψης παιχτριων (????) πηγε η προετοιμασια μια εβδομαδα μετα!!!
Και δεν εχουν ανακοινωσει ακομα ποιες!!!!!!!! (Φανταζομαι ομως οτι οι παιχτριες εχουν ενημερωθει).
Αλλα ο κοσμος απαγορευεται να ξερει για την εθνικη ομαδα της χωρας του ποιες παιχτριες την απαρτιζουν? Μιλαμε οτι καποιοι νομιζουν οτι το μπασκετ στην Ελλαδα ειναι μαγαζακι τους ιδιωτικο....
trefoil 13
QUOTE(ptolemaidaras @ Jul 20 2008, 13:56 ) *
Μπορω να μαθω γιατι η ομοσπονδια κραταει επτασφραγιστο μυστικο τις κλησεις στην Εθνικη γυναικων και δεν τις εχει ανακοινωσει ακομα; Τις ξερει κανενας;;;

To σχολίασα και πιο πίσω...
Δυστυχώς για την ομοσπονδία αυτή τη στιγμή υπάρχει ΜΟΝΟ το προολυμπιακό και ΜΟΝΟ η εθνική ανδρών...
trefoil 13
Θαύμα!!!!!!!(αλλά όχι από το σάιτ της ομοσπονδίας...)

Μπάσκετ-Η αποστολή της εθνικής για την προετοιμασία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών, ενόψει της συμμετοχής της στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι «εκλεκτές» του Μίσσα είναι οι Τούλα Καλέντζου (Εσπερίδες), Στέλλα Καλτσίδου (Εσπερίδες), Κατερίνα Σπαθάρου (Παναθηναϊκός), Ζωή Δημητράκου (Μέγας Αλέξανδρος), Ευα Κατωπόδη (Παναθηναϊκός), Αφροδίτη Κοσμά (Αθηναϊκός), Νικόλ Σούλις (Αθηναϊκός), Θεοδώρα Μαστρογιαννίδου (Παγχιακός), Πελαγία Παπαμιχαήλ (Πανιώνιος), Νίκη Ζέρβα (Αθηναϊκός), Όλγα Χατζηνικολάου (Εσπερίδες), Αναστασία Κωστάκη (Παναθηναϊκός), Εβίνα Μάλτση (USK Πράγας).

Η εθνική γυναικών συμμετέχει στον Δ΄ Όμιλο και αντίπαλοί της θα είναι η Σερβία, η Βουλγαρία και το Βέλγιο, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:






Α΄ Γύρος


27/8/08 Σερβία - Ελλάδα


30/8/08 Ελλάδα - Βουλγαρία


03/9/08 Βέλγιο - Ελλάδα





Β΄ Γύρος


06/9/08 Ελλάδα - Σερβία


10/9/08 Βουλγαρία - Ελλάδα


13/9/08 Ελλάδα - Βέλγιο
magickaminia
QUOTE(trefoil 13 @ Jul 20 2008, 19:01 ) *
Θαύμα!!!!!!!(αλλά όχι από το σάιτ της ομοσπονδίας...)

Μπάσκετ-Η αποστολή της εθνικής για την προετοιμασία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών, ενόψει της συμμετοχής της στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι «εκλεκτές» του Μίσσα είναι οι Τούλα Καλέντζου (Εσπερίδες), Στέλλα Καλτσίδου (Εσπερίδες), Κατερίνα Σπαθάρου (Παναθηναϊκός), Ζωή Δημητράκου (Μέγας Αλέξανδρος), Ευα Κατωπόδη (Παναθηναϊκός), Αφροδίτη Κοσμά (Αθηναϊκός), Νικόλ Σούλις (Αθηναϊκός), Θεοδώρα Μαστρογιαννίδου (Παγχιακός), Πελαγία Παπαμιχαήλ (Πανιώνιος), Νίκη Ζέρβα (Αθηναϊκός), Όλγα Χατζηνικολάου (Εσπερίδες), Αναστασία Κωστάκη (Παναθηναϊκός), Εβίνα Μάλτση (USK Πράγας).

Η εθνική γυναικών συμμετέχει στον Δ΄ Όμιλο και αντίπαλοί της θα είναι η Σερβία, η Βουλγαρία και το Βέλγιο, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:



Α΄ Γύρος


27/8/08 Σερβία - Ελλάδα


30/8/08 Ελλάδα - Βουλγαρία


03/9/08 Βέλγιο - Ελλάδα



Β΄ Γύρος


06/9/08 Ελλάδα - Σερβία


10/9/08 Βουλγαρία - Ελλάδα


13/9/08 Ελλάδα - Βέλγιο

Εχω μια απορια και θα ηθελα να τη μοιραστω μαζι σας. Σεντερ , καθαρα 5αρια η Α1 δεν διεθετε και τελικα εχουμε μονο τη Μασατρογιαννιδου αγνωστο πως στο ροστερ της Εθνικης. Βλεπω 13 κοριτσια στις επιλογες και 1 μονο καθαρο 5αρι. Οτι αλχημειες και να κανει ο κοουτς τοσο η Σερβια όσο και σε λιγοτερο βαθμο Βουλγαριακαι Βελγιο εχουν κλασσικα σεντερ στις συνθεσεις τους. Η φιλοτιμια των παιδιων δεν φτανει για να εχουμε αποτελεσματα απεναντι σε αυτες τις ομαδες. Μηπως καποιοι την επομενη φορα θα πρεπει να κανουν μια λιστα με τις σεντερ της Α1 και Α2 και τα υψη τους και αν χρειαστει να τις δουν να παιζουν κιολας για να ψηλωσει λιγο η ομαδα. Δεν μετραει μονο το υψος αλλα και ο σωματοτυπος καμια φορα. Ετσι τα σμολ φοργουορντ δεν μπορουν ξαφνικα να γινουν παουερ και σεντερ, οσο και να το θελουν καποιοι. Καλη επιτυχια στα κοριτσια της Εθνικης θα την χρειαστουν. Ευχομαι να μας βγαλουν ασπροπροσωπους.
berry the truth
QUOTE(magickaminia @ Jul 21 2008, 14:54 ) *
Εχω μια απορια και θα ηθελα να τη μοιραστω μαζι σας. Σεντερ , καθαρα 5αρια η Α1 δεν διεθετε και τελικα εχουμε μονο τη Μασατρογιαννιδου αγνωστο πως στο ροστερ της Εθνικης. Βλεπω 13 κοριτσια στις επιλογες και 1 μονο καθαρο 5αρι. Οτι αλχημειες και να κανει ο κοουτς τοσο η Σερβια όσο και σε λιγοτερο βαθμο Βουλγαριακαι Βελγιο εχουν κλασσικα σεντερ στις συνθεσεις τους. Η φιλοτιμια των παιδιων δεν φτανει για να εχουμε αποτελεσματα απεναντι σε αυτες τις ομαδες. Μηπως καποιοι την επομενη φορα θα πρεπει να κανουν μια λιστα με τις σεντερ της Α1 και Α2 και τα υψη τους και αν χρειαστει να τις δουν να παιζουν κιολας για να ψηλωσει λιγο η ομαδα. Δεν μετραει μονο το υψος αλλα και ο σωματοτυπος καμια φορα. Ετσι τα σμολ φοργουορντ δεν μπορουν ξαφνικα να γινουν παουερ και σεντερ, οσο και να το θελουν καποιοι. Καλη επιτυχια στα κοριτσια της Εθνικης θα την χρειαστουν. Ευχομαι να μας βγαλουν ασπροπροσωπους.


με εξαίρεση την νικολαΐδου του παναθηναϊκού, ποιο κλασικό πεντάρι δηλαδή δεν πήρε μαζί του ο μίσσας;
threat45
QUOTE(berry the truth @ Jul 21 2008, 19:26 ) *
με εξαίρεση την νικολαΐδου του παναθηναϊκού, ποιο κλασικό πεντάρι δηλαδή δεν πήρε μαζί του ο μίσσας;

ΙσωςΠαναγιωτοπούλου,πρέπει να της ξαναθωθεί μια ευκαιρία πιστεύω.Και η Κότσου δεν με χάλάει έκανε φοβερό πρωτάθλημα πέρυσι.
berry the truth
Ναι να της δοθεί μια ευκαιρία αλλά όχι σε προκριματικά ευρωμπάσκετ. ας αποδείξει στον πανιώνιο ότι είνα σε κατάσταση να παίξει και μετά ναι. φέτος δεν έπαιξε λε΄πτό. όσον αφορά την κώτσου, ναι συμφωνώ ότι έκανε καλή χρονιά αλλά σε μια μέτρια ομάδα της α2. άλλωστε η κοπέλα δεν είναι 5άρι, αν παίξει σε μεγάλη κατηγορία θα πάει στο "4"
chrisafr9
QUOTE(berry the truth @ Jul 21 2008, 20:07 ) *
Ναι να της δοθεί μια ευκαιρία αλλά όχι σε προκριματικά ευρωμπάσκετ. ας αποδείξει στον πανιώνιο ότι είνα σε κατάσταση να παίξει και μετά ναι. φέτος δεν έπαιξε λε΄πτό. όσον αφορά την κώτσου, ναι συμφωνώ ότι έκανε καλή χρονιά αλλά σε μια μέτρια ομάδα της α2. άλλωστε η κοπέλα δεν είναι 5άρι, αν παίξει σε μεγάλη κατηγορία θα πάει στο "4"


Συγνώμη γιατί να μην της δωθεί μια ευκαιρία.Πέρυσι ήταν σούπερ τη κάλεσε αλλά τελικά δεν τη πήρε.Φέτος αν και ήταν τραυματίας πιστεύω οτι μπορούσε να τη καλέσει έστω και ας μην ήταν στα πολύ καλά της παρά κάποιες άλλες σίγουρα θα ήταν καλύτερη.
berry the truth
ρε παιδιά μαζί σας είμαι. την πάω την παίκτρια. αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν έχει παίξει μπάσκετ για 2 χρόνια. δεν μπορεί ξαφνικά να την βάλει σε προκριματικά ευρωπάσκετ. Άλλωστε φαντάζομαι ότι η κοπέλα πρέπει να ακολουθεί κάποι ειδικό πρόγραμμα συντήρησης και επανένταξης κα ιδεν ξέρω αν είναι έτοιμη έτσι για προετοιμασία με εθνική. μην λέτε πράγματα έτσι αόριστα και ασαφή απλά για να κατηγορήσετε κάποιον για τις επιλογές του. και εγώ διαφωνώ με κάποιες απ αυτές αλλά εξω απ' τον χορό όλοι βρίσκουμε να λέμε.

Πιστεύω ότι η επιλογή της μαστρογιαννίδου ήταν τραβηγμένη για παράδειγμα αλλά για την παναγιωτοπούλου την δεδομένη στιγμή δεν συμφωνώ.
threat45
QUOTE(berry the truth @ Jul 22 2008, 01:24 ) *
ρε παιδιά μαζί σας είμαι. την πάω την παίκτρια. αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν έχει παίξει μπάσκετ για 2 χρόνια. δεν μπορεί ξαφνικά να την βάλει σε προκριματικά ευρωπάσκετ. Άλλωστε φαντάζομαι ότι η κοπέλα πρέπει να ακολουθεί κάποι ειδικό πρόγραμμα συντήρησης και επανένταξης κα ιδεν ξέρω αν είναι έτοιμη έτσι για προετοιμασία με εθνική. μην λέτε πράγματα έτσι αόριστα και ασαφή απλά για να κατηγορήσετε κάποιον για τις επιλογές του. και εγώ διαφωνώ με κάποιες απ αυτές αλλά εξω απ' τον χορό όλοι βρίσκουμε να λέμε.

Πιστεύω ότι η επιλογή της μαστρογιαννίδου ήταν τραβηγμένη για παράδειγμα αλλά για την παναγιωτοπούλου την δεδομένη στιγμή δεν συμφωνώ.

Συμφωνώ οτι φέτος δεν έπαιξε η Παναγιωτοπούλου και δεν είναι έτοιμη,εγώ αναφερώμουν στο άμεσο μέλλον ,γιατί πιστεύω οτι με την αποχώρηση της Σαμορόκοβα και Σαρέγκου μπορεί να έχει μια θέση στην εθνική απο του χρόνου ,μικρή είναι ακόμα και δεν υπάρχουν άλλες στα κυβικά και το ταλέντο της.
MAGIC2008
QUOTE(Angelo @ Jul 16 2008, 11:16 ) *
nini σε ποιό κόσμο ζεις? Ποιός κάνει διπλές προπονήσεις τη σήμερον ημέρα? Στην προετοιμασία και αν... Μετά κάποιες ομάδες Α1 κάνουν κάθε μέρα μονή, από κει και κάτω οι περισότεροι κάνουν στην καλύτερη 3-4 τη βδομάδα, σύνολο, όχι τη μέρα... Ο Αθηναικός αποφάσισε να κάνει πρωινές φέτος κι έδιωξε τη μισή ομάδα για να τα καταφέρει...
Εμεις για να σου δώσω ένα παράδειγμα, εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουμε κάνει διπλή, ποτέ. Προετοιμασία μπορείς να μου πεις πως θα κάνουμε όταν από τις 14 που έχουμε στο ρόστερ οι 8 είναι στις διάφορες Εθνικές και θα επιστρέψουν 16/18 Αυγούστου? Και καλά ν αρχίσει το πρωτάθλημα 12 Οκτωβρίου, αν τους δώσουμε 2 βδομάδες άδεια, θα τις έχουμε και 5 μέχρι τα καλά ματς του κυπέλου.. αν αρχίσει νωρίτερα?
Τα σωματεία που έχουν παίκτριες στην Εθνική κάνουν θυσίες για τις Εθνικές ομάδες, κι έτσι πρέπει και έτσι είναι το σωστό. Το μόνο που ζητάμε, είναι συνεργασία, κατανόηση και έγκαιρη ενημέρωση...
Για παίκτριες που έχουν κατάγματα και τις λένε ψέματα και παίζουν, πες μας παραδείγματα, αυτά είναι εγκλήματα...


Νομιζω κουτς πως εσυ ειδικα θα επρεπε να γνωριζεις παραδειγμα παικτριας με καταγμα που της ειπαν οτι δεν εχει τιποτα και πρεπει να παιξει.....
MAGIC2008
QUOTE(magickaminia @ Jul 16 2008, 13:23 ) *
φιλε το προβλημα δεν ειναι η οποια αναβολη της συγκεντρωσης της Εθνικης. Αν πας λιγο πιο κατω θα δεις οτι ολες οι εθνικες ομαδες των κοριτσιων αν πεσει και η Νεων γυναικων θα ειναι απ του χρονου στη Β κατηγορια. Αν εξαιρεσουμε την φουρνια του 83,84 που εφερε σαν Εθνικη είτε Κορασιδων ειτε Νεανιδων ειτε Νεων γυναικων που εφερνε τις ομαδες αυτες μεσα στην οκταδα των τουρνουα , η ακομη και στη τετραδα με υλικο Κοσμα, Λυμουρα, Σωτηριου, Σπαθαρου, Κυριακοπουλου, Καραμπατζακη , Βλαχου και αλλες μετα ακολουθησε το χαος. Οι 2 επομενες μπασκετικα γενιες ειναι χαμηλοτερου επιπεδου . Καλο λοιπον ειναι καποιοι να φροντισουν να δημιουργηθουν επιτελους υποδομες στο γυναικειο μπασκετ. Και δεν εννοω ως τετοιες αυτες που ειδα στα προσφατα τουρνουα Κορασιδων και Νεανιδων. Το συνολικο επιπεδο ειναι δραματικο. Δεν ξερω αν θα βγω αληθινος αλλα πιστευω οτι σε 2 χρονια και η μεγαλη Εθνικη θα αγωνιζεται στη Β κατηγορια. Επιτελους πρεπει να γινει επιλεκτικη δουλεια. Να λειτουργησουν ξανα τα κλιμακια για να ειναι ανοιχτες οι πορτες σε ολα τα ταλεντα που μπορουν να παιξουν μπασκετ. Γιατι αν ικανοποιει καποιους να θεωρειται επιτυχια οτι φετος ηχηρες μεταγραφες ηταν οι προσθηκες στις ομαδες παικτριων ανω των 30 η και 35 ετων , τοτε το αυριο του Ελληνικου Γυναικειου Μπασκετ ειναι προδιαγεγραμμενο. Χρειαζονται τομες για να αλλαξει κατι. Τα κοριτσια που γεννηθηκαν τη δεκαετια του 70 ισως ειναι καλο σιγα σιγα να αποσυρονται και να ερθει νεο αιμα στο χωρο. Τελος για τη δικαιολογια της κοντης Ελληνιδας αρκει καποιος να δει τα ροστερ των αλλων Ευρωπαικων Ομαδων για να διακρινει οτι πλην εξαιρεσεων δεν ειμαστε και οι νανοι της Ευρωπης. Ξυπνηστε ολοι οι επαιοντες πριν να ειναι αργα.



Για ποια νεα ταλεντα μιλαμε?.... Μπορει κανεις να μου πει ποιος Υπευθυνος προπονητης κανει τις κλησεις στα κλιμακια κορασιδων - νεονιδων? Γιατι εγω απ οτι ξερω οι κλησεις γινονται μεσω γνωστων - κολητων-φιλων..... και καπου -καπου ρωταμε και για καμμια ψηλη.... Και μετα παραπονιομαστε για τις αποτυχιες μας στισ διεθνεις διοργανωσεις
G_7
Σήμερα το πρωί αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Γυναικών για Ιταλία όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά. Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα καθώς τα κορίτσια φτάνουν εκεί με δύο ημέρες προετοιμασίας. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και φυσικά μακριά από τραυματισμούς μιας και δεν έχουν ακόμα προλάβει να «ζεσταθούν» για τα καλά. Ας σταματήσουμε λοιπόν τη γκρίνια και ας κοιτάξουμε επιτέλους να στηρίξουμε την προσπάθεια τους! Είναι σίγουρο ότι όσα κορίτσια κλήθηκαν και δέχτηκαν την κλήση τους θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό…Καλά αποτελέσματα
magickaminia
QUOTE(MAGIC2008 @ Jul 22 2008, 22:28 ) *
Για ποια νεα ταλεντα μιλαμε?.... Μπορει κανεις να μου πει ποιος Υπευθυνος προπονητης κανει τις κλησεις στα κλιμακια κορασιδων - νεονιδων? Γιατι εγω απ οτι ξερω οι κλησεις γινονται μεσω γνωστων - κολητων-φιλων..... και καπου -καπου ρωταμε και για καμμια ψηλη.... Και μετα παραπονιομαστε για τις αποτυχιες μας στισ διεθνεις διοργανωσεις

Φιλε δεν θελω να κρινω τον τροπο επιλογης των παιδιων. Πρεπει να επισημανω παντως οτι τα παιδια απ το δημοτικο ακομα εχουν τοσο φορτωμενο προγραμμα που το τελευταιο πραγμα που τα ενδιαφερει ειναι ο αθλητισμος. Πρεπει λοιπον παση θυσια να βρεθει λυση στο εκπαιδευτικο μας συστημα για να εχουν τα παιδια χρονο για να αθληθουν. Οσον αφορα τους εκλεκτορες οπως αναφερω και σε αλλο τοπικ εκ των αποτελεσματων οπως λες και συ φαινεται η αποτυχια τους. Ομως και η δεξαμενη που θα αντλησουν ταλεντα ειναι σχεδον αδεια. Ειναι επιτακτικη αναγκη η υπαρξη νεων προσωπων. Εν αναγκη να αναλαβουν το ρολο του σκαουτιγκ φοιτητριες της ειδικοτητας Μπασκετ των ΤΕΦΑΑ αρκετες εκ των οποιων ειναι και ενεργες αθλητριες. Τελος βλεποντας την επιτυχια της προπονητριας της Σπαρτακ Μοσχας που πηρε 2 Ευρωλιγκες μηπως ηρθε η ωρα μια γυναικα να αναλαβει επιτελους την καθοδηγηση καποιας Εθνικης. Ετσι για αλλαγη ρε αδελφε, μηπως αλλαξει κατι. Ισως μια γυναικα μπορεσει να τα καταφερει σε καποια πραγματα καλυτερα απο τον ανδρα κοουτς.
MAGIC2008
QUOTE(magickaminia @ Jul 23 2008, 15:38 ) *
Φιλε δεν θελω να κρινω τον τροπο επιλογης των παιδιων. Πρεπει να επισημανω παντως οτι τα παιδια απ το δημοτικο ακομα εχουν τοσο φορτωμενο προγραμμα που το τελευταιο πραγμα που τα ενδιαφερει ειναι ο αθλητισμος. Πρεπει λοιπον παση θυσια να βρεθει λυση στο εκπαιδευτικο μας συστημα για να εχουν τα παιδια χρονο για να αθληθουν. Οσον αφορα τους εκλεκτορες οπως αναφερω και σε αλλο τοπικ εκ των αποτελεσματων οπως λες και συ φαινεται η αποτυχια τους. Ομως και η δεξαμενη που θα αντλησουν ταλεντα ειναι σχεδον αδεια. Ειναι επιτακτικη αναγκη η υπαρξη νεων προσωπων. Εν αναγκη να αναλαβουν το ρολο του σκαουτιγκ φοιτητριες της ειδικοτητας Μπασκετ των ΤΕΦΑΑ αρκετες εκ των οποιων ειναι και ενεργες αθλητριες. Τελος βλεποντας την επιτυχια της προπονητριας της Σπαρτακ Μοσχας που πηρε 2 Ευρωλιγκες μηπως ηρθε η ωρα μια γυναικα να αναλαβει επιτελους την καθοδηγηση καποιας Εθνικης. Ετσι για αλλαγη ρε αδελφε, μηπως αλλαξει κατι. Ισως μια γυναικα μπορεσει να τα καταφερει σε καποια πραγματα καλυτερα απο τον ανδρα κοουτς.



Καλα ολ αυτα που λες αλλα εχω μια απορια. Τα αγορια δεν εχουν φορτωμενο προγραμμα? Στους παιδες ομως και στους εφηβους ειμαστε γεματοι επιτυχιες. το μοντελο της Ομοσπονδιας δουλευει μια χαρα και ζητουν να το αντιγραψουν κι αλλα κρατη. Απλα η Ομοσπονδια ΔΕΝ ενδιαφερεται για το Γυναικειο Μπασκετ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
trefoil 13
QUOTE(G_7 @ Jul 23 2008, 11:32 ) *
Σήμερα το πρωί αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Γυναικών για Ιταλία όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά. Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα καθώς τα κορίτσια φτάνουν εκεί με δύο ημέρες προετοιμασίας. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και φυσικά μακριά από τραυματισμούς μιας και δεν έχουν ακόμα προλάβει να «ζεσταθούν» για τα καλά. Ας σταματήσουμε λοιπόν τη γκρίνια και ας κοιτάξουμε επιτέλους να στηρίξουμε την προσπάθεια τους! Είναι σίγουρο ότι όσα κορίτσια κλήθηκαν και δέχτηκαν την κλήση τους θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό…Καλά αποτελέσματα

Κωστάκη και Καλέντζου νομίζω πως δεν έχουν ακολουθήσει την αποστολή σε αυτά τα πρώτα φιλικά. Αναμένεται να ενσωματωθούν αργότερα...
G_7
QUOTE(trefoil 13 @ Jul 24 2008, 01:40 ) *
Κωστάκη και Καλέντζου νομίζω πως δεν έχουν ακολουθήσει την αποστολή σε αυτά τα πρώτα φιλικά. Αναμένεται να ενσωματωθούν αργότερα...


Νομιζω οτι θα ενσωματωθουν από 1/8 ... Υπαρχει μια πιθανοτητα να δειξει το τουρνουα καποιο απο τα καναλια της RAI σημερα 18:00 (ωρα Ελλαδας) μεσω ΝOVA... Καλημερα blink.gif
Angelo
QUOTE(MAGIC2008 @ Jul 22 2008, 22:11 ) *
Νομιζω κουτς πως εσυ ειδικα θα επρεπε να γνωριζεις παραδειγμα παικτριας με καταγμα που της ειπαν οτι δεν εχει τιποτα και πρεπει να παιξει.....

Eλπίζω να μην υπονοείς οτι δικιά μας παίκτρια ξέραμε οτι είχε κάταγμα και της λέγαμε να παίξει και οτι δεν έχει τίποτε γιατί ουδέποτε έχει γίνει κάτι τέτοιο...
Augmon
QUOTE(G_7 @ Jul 24 2008, 11:33 ) *
Νομιζω οτι θα ενσωματωθουν από 1/8 ... Υπαρχει μια πιθανοτητα να δειξει το τουρνουα καποιο απο τα καναλια της RAI σημερα 18:00 (ωρα Ελλαδας) μεσω ΝOVA... Καλημερα blink.gif


Τι να δούμε ρε παιδιά πάλι ήττες και ήττες κάτι πρέπει να αλλάξει
G_7
QUOTE(Augmon @ Jul 24 2008, 11:47 ) *
Τι να δούμε ρε παιδιά πάλι ήττες και ήττες κάτι πρέπει να αλλάξει


Αυτή η αισιοδοξία με τρελαίνει… shot.gif Σταθείτε δίπλα και όχι απέναντι σε αυτή την ομάδα με τα καλά της και τα στραβά της και ας βλέπουμε μόνο ήττες αλλά ας πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά…αφού δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε παράγοντες προπονητές κ.ο.κ ας πιστέψουμε σε αυτές και ας βλέπουμε μόνο ήττες…
MAGIC2008
QUOTE(Angelo @ Jul 24 2008, 08:45 ) *
Eλπίζω να μην υπονοείς οτι δικιά μας παίκτρια ξέραμε οτι είχε κάταγμα και της λέγαμε να παίξει και οτι δεν έχει τίποτε γιατί ουδέποτε έχει γίνει κάτι τέτοιο...


Οχι αθλητρια της ομαδας σας....αλλου ανηκει ...αλλα εχει περασει κι απ τα χερια σας ....
magickaminia
QUOTE(G_7 @ Jul 24 2008, 12:44 ) *
Αυτή η αισιοδοξία με τρελαίνει… shot.gif Σταθείτε δίπλα και όχι απέναντι σε αυτή την ομάδα με τα καλά της και τα στραβά της και ας βλέπουμε μόνο ήττες αλλά ας πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά…αφού δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε παράγοντες προπονητές κ.ο.κ ας πιστέψουμε σε αυτές και ας βλέπουμε μόνο ήττες…

Θα συμφωνησω μαζι σου . Τα παιδια αυτα ειναι για μενα η αφροκρεμα του γυναικειου μπασκετ αυτη τη στιγμη.Το μονο που τους λειπει ειναι η ομοιογενεια και γι αυτο καλα κανει ο κοουτς και κλεινει αυτα τα φιλικα. Η ηττα ειναι μες στο προγραμμα , δεν χαλασε ο κοσμος ρε αδελφε. Στο κατω κατω με την αδιαφορια της ΕΟΚ σε ολα τα επιπεδα του Γυναικειου αποτελει ηρωισμο το οτι τα παιδια αυτα παλευουν για μια διακριση στην Ευρωπη. Καλη επιτυχια στα κοριτσια και καλη υπομονη σε ολους εμας που αγαπαμε το γυναικειο μπασκετ.
magickaminia
QUOTE(MAGIC2008 @ Jul 23 2008, 23:45 ) *
Καλα ολ αυτα που λες αλλα εχω μια απορια. Τα αγορια δεν εχουν φορτωμενο προγραμμα? Στους παιδες ομως και στους εφηβους ειμαστε γεματοι επιτυχιες. το μοντελο της Ομοσπονδιας δουλευει μια χαρα και ζητουν να το αντιγραψουν κι αλλα κρατη. Απλα η Ομοσπονδια ΔΕΝ ενδιαφερεται για το Γυναικειο Μπασκετ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Εχεις δικιο οτι τα αγορια εχουν φερει καλυτερα αποτελεσματα. Εχεις σκεφτει ομως οτι μετα την επιτυχια του 87 και την επαγγελματοποιηση του αθληματος το μπασκετ αποτελει ακομη και επαγγελματικη αποκατασταση για ενα αγορι. Το ιδιο δεν ισχυει για τα κοριτσια. Γιατι εχουν και λιγοτερα αθλητικα χρονια και εχουν και χαμηλοτερες οικονομικες απολαβες. Επισης ισως σου εχει διαφυγει οτι πρεπει να κανουν καποια στιγμη και οικογενεια και να τεκνοποιησουν. Αρα δεν τιθεται θεμα συγκρισης ανδρικου και γυναικειου μπασκετ. Πρεπει εμεις οι γονεις , βαζω και μενα μεσα γιατι εχω κορη να σπρωξουμε το παιδι μας στο μπασκετ , τα υπολοιπα θα ρθρουν μονα τους. Οποιο παιδι εχει ταλεντο και το δουλεψει θα ανταμειφθει καποια μερα. Ειμαι σιγουρος γιατι το χω δει να συμβαινει.
sch
Ήττα της Εθνικής μπάσκετ των γυναικών

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φιλικό τουρνουά του Μπόρμιο η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 63-60 από την «οικοδέσποινα» Ιταλία, αφού οι διεθνείς μας έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα βρέθηκαν να προηγούνται με 8 πόντους στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως στη συνέχεια «πλήρωσαν» τις κακές επιλογές τους. Κορυφαία της ελληνικής ομάδας ήταν η Εβίνα Μάλτση, με 21 πόντους. Την Παρασκευή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, στις 21:30.


Δεκάλεπτα: 20-15, 27-35, 49-42, 63-60

Ελλάδα (Mίσσας): Χατζηνικολάου 13, Σπαθάρου 3, Δημητράκου, Μάλτση 21(2), Παπαμιχαήλ 4, Ζέρβα 8, Κατωπόδη 1, Κοσμά 3(1), Σούλις 7(2), Μαστρογιαννίδου


sport-fm.gr
G_7
QUOTE(sch @ Jul 24 2008, 21:40 ) *
Ήττα της Εθνικής μπάσκετ των γυναικών

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φιλικό τουρνουά του Μπόρμιο η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 63-60 από την «οικοδέσποινα» Ιταλία, αφού οι διεθνείς μας έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα βρέθηκαν να προηγούνται με 8 πόντους στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως στη συνέχεια «πλήρωσαν» τις κακές επιλογές τους. Κορυφαία της ελληνικής ομάδας ήταν η Εβίνα Μάλτση, με 21 πόντους. Την Παρασκευή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, στις 21:30.
Δεκάλεπτα: 20-15, 27-35, 49-42, 63-60

Ελλάδα (Mίσσας): Χατζηνικολάου 13, Σπαθάρου 3, Δημητράκου, Μάλτση 21(2), Παπαμιχαήλ 4, Ζέρβα 8, Κατωπόδη 1, Κοσμά 3(1), Σούλις 7(2), Μαστρογιαννίδου
sport-fm.gr


Μια γλυκια ητταν εαν υπολογισουμε το ελαχιστο της προετοιμασιας και τις απουσιες των Καλεντζου, Καλτσιδου και Κωστακη...Ευχαριστα μηνυματα...Καλη συνεχεια στα κοριτσια!!!
tongue.gif
Angelo
QUOTE(sch @ Jul 24 2008, 21:40 ) *
Ήττα της Εθνικής μπάσκετ των γυναικών

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φιλικό τουρνουά του Μπόρμιο η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 63-60 από την «οικοδέσποινα» Ιταλία, αφού οι διεθνείς μας έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα βρέθηκαν να προηγούνται με 8 πόντους στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως στη συνέχεια «πλήρωσαν» τις κακές επιλογές τους. Κορυφαία της ελληνικής ομάδας ήταν η Εβίνα Μάλτση, με 21 πόντους. Την Παρασκευή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, στις 21:30.
Δεκάλεπτα: 20-15, 27-35, 49-42, 63-60

Ελλάδα (Mίσσας): Χατζηνικολάου 13, Σπαθάρου 3, Δημητράκου, Μάλτση 21(2), Παπαμιχαήλ 4, Ζέρβα 8, Κατωπόδη 1, Κοσμά 3(1), Σούλις 7(2), Μαστρογιαννίδου
sport-fm.gr

Συγχαρητήρια στα παιδιά, έχουν μάθει πια να πολεμάνε τα τανκς με τις σφεντόνες... Ας μην τους καίμε πριν καν πάνε να πολεμήσουν για το καλό του γυνακείου μπάσκετ και μόνο...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.