Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
sarounas
γιατί ρε παιδιά είναι τόσο απίθανο να προκριθούμε; αφού με δύο νίκες επί Τσεχίας και Μαυροβουνίου αν δεν έρθουν τίποτα άλλα περίεργα αποτελέσματα νομίζω πως άνετα προκρινόμαστε ως 4η και μπορούμε να παλέψουμε ακόμη και για την 5η θέση που δίνει πρόκριση στο προολυμπιακό.

Συγχαρητήρια στην ομάδα για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις, αν εξαιρέσω τον αγώνα με την Λευκορωσία μετά την 1η περίοδο που ήταν εμφανέστατη η κούραση από τα 4 συνέχομενα παιχνίδια και προχθές με την Γαλλία από τότε που προηγηθήκαμε 39-38 μέχρι το τέλος που κολλήσαμε στην επίθεση είναι η γνωστή εθνική μας που ανεξαρτήτως ικανοτήτων και ταλέντου παίζει πάντα φοβερή άμυνα στα όρια της αυτοθυσίας αφήνοντας μέχρι και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων της στο παρκέ 77.gif
Zoys
Μεγάλη νίκη επί της Τσεχίας με 74-71 για την Εθνική που την άξιζε όχι μόνο για τη σημερινή της εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και για την υπερπροσπάθεια στο ματς με τη Γαλλία. Σε ένα ματς που κρίθηκε στα σημεία μίλησαν οι έμπειρες παίκτριες της Εθνικής με μεγάλους πόντους από τη Χατζηνικολάου και τη Στέλλα Καλτσίδου με καθοριστικά drive και τη δεύτερη να μη χάνει ούτε μια βολή (8/8) στα τελευταία λεπτά σκοράροντας πολύτιμους πόντους, 20 στον αριθμό, τους περισσότερους όταν η μπάλα έκαιγε.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και συχνές εναλλαγές στο σκορ με την Εθνική να έχει καλά ποσοστά και να μπορεί να ακολουθεί την Τσεχία στο σκορ, αλλά παρά την καλή της άμυνα να αδυνατεί να ανακόψει τις διεισδύσεις των αντιπάλων. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε γκρανγκινιολικά και χιτσκοκικά ακατάλληλο για καρδιακούς (λιγότερο ενοχλητικό κλισέ tongue.gif ) ειδικά όταν στα 9'' και με την Ελλάδα να προηγείται με 72-68 η Hanusova πέτυχε τρίποντο και μείωσε στον έναν. Στο τέλος όμως η Καλτσίδου καθάρισε κυνικά με κερδισμένο φάουλ και εύστοχες βολές.

Εκπληκτική η Δημητράκου επιθετικά (15 π.) και όπως πάντα πολύτιμη η παρουσία της Σπανού με 12 π. και 9 ριμπάουντ. Γενικότερα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια γιατί η δουλειά ήταν ομαδική σε όλους τους τομείς. 41.gif

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Μακεδονία TV στις 21:30.
benchwarmer
Άλλη μία τεράστια εμφάνιση και νίκη. Είναι συγκλονιστικό το πόσο πάνω από το επιθετικό ταλέντο τους παίζουν τα κορίτσια, και το πόσο δουλεμένη και δεμένη ομάδα είναι.

Ας επιβεβαιώσει κάποιος ότι μας αρκεί απλά νίκη μεθαύριο, χωρίς να μας νοιάζει κάποιο άλλο αποτέλεσμα.
ssoulliss
Αν κερδίσει η Γαλλία την Τουρκία σήμερα , νομίζω ότι τα κορίτσια με νίκη μπορούν να βγουν από δεύτερες έως και έκτες!!!!
Μπορεί να υπάρξει πενταπλή ισοβαθμία στο 2-3!!! blink.gif εκεί μετρούμε δύο νίκες και δύο ήττες με το χειρότερο +-. hammer.gif

Γενικά ο όμιλος έγινε κουλουβάχατα! Αυτό που θέλουμε μία νίκη της Τουρκίας και νίκη της Λευκορωσίας επί της Γαλλίας . Έτσι με απλή νίκη τα κορίτσια περνούν σαν τέταρτες.

Και πάλι μπράβο για την υπερπροσπάθεια! 41.gif
sarounas
χατζηνικολαόυ=Ιγκουοντάλα 77.gif

Το σιγουρο ειναι ότι για να έχει ελπίδες η Εθνική πρέπει να κερδίσει το Μαυροβούνιο!

Η Εθνική περνάει αν νικήσει το Μαυροβούνιο και:
- η Λευκορωσία νικήσει τη Γαλλία (δεν μας νοιάζει το Τουρκία - Τσεχία)!

Αν όμως η Λευκορωσία χάσει από τη Γαλλία τότε θέλουμε:
- νίκη με τουλάχιστον 16 πόντους διαφορά επί του Μαυροβουνιου αν η Τσεχία χάσει από την Τουρκία
- απλά νίκη επί του Μαυροβουνίου αν η Τσεχια νικήσει την Τουρκία

τα σενάρια από weplayball.gr
benchwarmer
QUOTE(sarounas @ Jun 21 2015, 11:33 ) *
χατζηνικολαόυ=Ιγκουοντάλα 77.gif

Το σιγουρο ειναι ότι για να έχει ελπίδες η Εθνική πρέπει να κερδίσει το Μαυροβούνιο!

Η Εθνική περνάει αν νικήσει το Μαυροβούνιο και:
- η Λευκορωσία νικήσει τη Γαλλία (δεν μας νοιάζει το Τουρκία - Τσεχία)!

Αν όμως η Λευκορωσία χάσει από τη Γαλλία τότε θέλουμε:
- νίκη με τουλάχιστον 16 πόντους διαφορά επί του Μαυροβουνιου αν η Τσεχία χάσει από την Τουρκία
- απλά νίκη επί του Μαυροβουνίου αν η Τσεχια νικήσει την Τουρκία

τα σενάρια από weplayball.gr


Οι κοριτσάρες είναι στο +17 (!!!) στο ημίχρονο, έχοντας σκοράρει 44 πόντους, συγκομιδή που σε άλλα ματς ήταν 40 λεπτών και όχι 20.
Εάν κρατήσουν το +16 τότε περνάνε ό,τι και να γίνει το βράδυ, αλλιώς (και αφού η Τουρκία νίκησε τη Τσεχία), χρειάζεται να κερδίσει η Λευκορωσία τη Γαλλία...
ssoulliss
51-58 στο 30'. Χαλαρώσαμε στην άμυνα. 'Ο,τι και να γίνει τα κορίτσια είναι άξιες συγχαρητηρίων.
ssoulliss
Κερδίσαμε με 76-63. Θέλαμε νίκη με 16 πόντους για να προκριθούμε σίγουρα. Τώρα θέλουμε νίκη της Λευκορωσίας το βράδυ επί της Γαλλίας. Κορυφαία η Δημητράκου, όμως νομίζω ότι η σημερινή εμφάνιση ήταν η καλύτερη για όλη την ομάδα. Συγχαρητήρια και πάλι στα κορίτσια!

Zoys
Μόνο περηφάνια γι' αυτήν την ομάδα που με εκπληκτική άμυνα και αμείωτο πάθος έφτασε να διεκδικεί τη ζητούμενη διαφορά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να τη χάνει τελικά στο σουτ. 77.gif
PanosIlio
http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/...ok.3542336.html

Εντάξει αν ισχύει αυτό μιλάμε για την απόλυτη ξεφτιλα. Και τις έβλεπα τις κοπέλες να σουτάρουν τρίποντα και αναρωτιομουν γιατί, είχα διαβάσει πως χρειάζονται 15 πόντους.

Μετά νόμιζα έκανα κάποιο λάθος, διάβασα και πιο πάνω αλλά πραγματικά έλεος με αυτό το πράγμα. Αλλού θα εχαμε παραιτήσεις εδώ δεν ιδρώνει αυτί.
dimitrios 1985
Ξεφτιλίκι από τα λίγα..Πραγματικά...
D-Wade
Έλα μωρέ που φταίει η ομοσπονδία. Ο Δικαιουλάκος, το τεχνικό team και οι παίκτριες δεν έχουν γνώση του αθλήματος και τι γίνεται με τις ισοβαθμίες?Δεν πήγε κανένας πρώτη δημοτικου για να μάθει μια απλή πρόσθεση και αφαίρεση. Δηλ από τους 20-30 που είναι στην αποστολή δεν έκανε κανένας τις πράξεις? Πρέπει να ρωτήσεις τον κάθε βλαμμένο που είναι στην ομοσπονδία?
Zoys
Οι δηλώσεις των διεθνών για την απόλυτη αδιαφορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.




ΝΤΡΟΠΗ. Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο.
Runt
Ενταξει, τι να σχολιασεις τωρα...

Χιλια μπραβο στα κοριτσια, -μετα το ματς με τη Λευκορωσια παιξαν μπασκεταρα- προσκυνω 77.gif

Zoys
ssoulliss
Οι ισοβαθμίες είναι περίεργο πράγμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο αθλητής είναι ο τελευταίος που φταίει.

Από την Λευκορωσία χάναμε 79-57 και ήθελε λίγα δευτερόλεπτα για να λήξει ο αγώνας. Οι Λευκορωσία είχε την μπάλα και εκτέλεσε τρίποντο-εύστοχο , ενώ θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα για το fair-play. Δικαίωμα τους.Εμείς δεν παίξαμε άμυνα γιατί τα κορίτσια ήταν απογοητευμένα εκείνη την στιγμή. Δεν φανταζόταν κανείς ότι θα στοίχιζε εκείνο το σουτ. Δεν πίστευε κανείς ότι η Λευκορωσία θα έκανε τρεις ήττες και θα μας στερούσε τελικά την πρόκριση.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως ο προπονητής και οι αθλητές ασχολούνται και πρέπει να ασχολούνται μόνο με το παιχνίδι. Η ομοσπονδία ,για αυτό και υπάρχει , για όλα τα υπόλοιπα. Ακόμη και για τα σενάρια των ισοβαθμιών.




leonkalf
Αυτό που έγινε με το θέμα της ισοβαθμίας είναι πραγματικά τραγελαφικό.... Είναι να τρελαίνεσαι και μπορώ να καταλάβω και την πίκρα και την απογοήτευση των κοριτσιών αλλά και όλων εμάς που παρακολουθούμε και αγαπάμε κάθε εθνική μας ομάδα.

Αυτό που έγινε, για όσους δεν έχουν καταλάβει, είναι το εξής:

Στην 3πλη ισοβαθμία μέχρι τώρα ίσχυε ότι
α) πρώτα μετράνε οι νίκες μεταξύ των ομάδων,
β) οι διαφορές στα μεταξύ τους ματς και
γ) αν σε όλα τα παραπάνω υπήρχε ισοβαθμία τότε ίσχυε η συνολική διαφορά πόντων που είχε κάθε μία ομάδα.

Σε αυτό το τουρνουά άλλαξε το τρίτο κομμάτι και ίσχυε το ποιος έχει κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι και όχι η συνολική διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια.

Δηλ. στην 3πλη ισοβαθμία Λευκορωσίας - Μαυροβουνίου - Ελλάδας, με βάση το κριτήριο α και οι 3 ήταν στο 1-1, με βάση το κριτήριο β η Λευκορωσία έβγαινε πρώτη και πάμε στο Μαυροβούνιο-Ελλάδα..

Αν η Ελλάδα κέρδιζε με 15 ισοβαθμούσαμε στις διαφορές με το Μαυροβούνιο.
Οπότε θα πηγαίναμε στο (νέο) κριτήριο γ, το οποίο λέει πια ότι περνάει αυτός που έχει κερδίσει στο μεταξύ των ισοβαθμούντων ματς. Δηλαδή εμείς που κερδίσαμε το Μαυροβούνιο.


Από ότι φαίνεται, κανείς δε το ήξερε αυτό από την ελληνική αποστολή.. Ούτε η ομοσπονδία, ούτε ο μάνατζερ της ομάδας, οπότε δεν είχε φτάσει και στο προπονητικό team και στις παίκτριες. Όλοι θεωρούσαν ότι ίσχυε το παλιό σύστημα..

Και κάπως έτσι την πατήσαμε.. ΑΔΙΚΑ και ΑΔΟΞΑ...
Μεγάλο κρίμα... sad.gif
leonkalf
η ΕΟΚ έβγαλε ανακοίνωση. Τα έριξε ουσιαστικά στο προπονητικό team..


“Με ιδιαίτερη έκπληξη γινόμαστε τις τελευταίες ώρες μάρτυρες μιας αήθους προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου να υποβαθμιστεί η επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής ομάδας γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θεωρούμε αδιανόητο και προσβλητικό για το προπονητικό επιτελείο της ομάδας να επιχειρείται να του καταλογιστεί άγνοια των πιθανών σεναρίων στην εξέλιξη της τελευταίας αγωνιστικής. Είναι γνωστό ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο ο προπονητής και οι συνεργάτες του αναλύουν λεπτομερώς κάθε πιθανό σενάριο και το γνωστοποιούν στην ομάδα τους. Είναι βέβαιο ότι το ίδιο συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα έπρεπε επίσης να είναι γνωστό τουλάχιστον σε αυτούς που αποδεδειγμένα στενοχωρούνται από τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων μπάσκετ και συντονισμένα προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν, ότι ακόμα και σε περίπτωση αμφιβολιών, ο κομισάριος της διοργανώτριας αρχής σε κάθε αγώνα αν ερωτηθεί είναι γνώστης των πιθανοτήτων και απαντά σχετικά.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας ενός θέματος στο οποίο δεν πρόκειται να επανέλθουμε”.

SteveNashidis
QUOTE(leonkalf @ Jun 23 2015, 14:31 ) *
η ΕΟΚ έβγαλε ανακοίνωση. Τα έριξε ουσιαστικά στο προπονητικό team..


“Με ιδιαίτερη έκπληξη γινόμαστε τις τελευταίες ώρες μάρτυρες μιας αήθους προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου να υποβαθμιστεί η επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής ομάδας γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θεωρούμε αδιανόητο και προσβλητικό για το προπονητικό επιτελείο της ομάδας να επιχειρείται να του καταλογιστεί άγνοια των πιθανών σεναρίων στην εξέλιξη της τελευταίας αγωνιστικής. Είναι γνωστό ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο ο προπονητής και οι συνεργάτες του αναλύουν λεπτομερώς κάθε πιθανό σενάριο και το γνωστοποιούν στην ομάδα τους. Είναι βέβαιο ότι το ίδιο συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα έπρεπε επίσης να είναι γνωστό τουλάχιστον σε αυτούς που αποδεδειγμένα στενοχωρούνται από τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων μπάσκετ και συντονισμένα προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν, ότι ακόμα και σε περίπτωση αμφιβολιών, ο κομισάριος της διοργανώτριας αρχής σε κάθε αγώνα αν ερωτηθεί είναι γνώστης των πιθανοτήτων και απαντά σχετικά.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας ενός θέματος στο οποίο δεν πρόκειται να επανέλθουμε”.


Η απάντηση της ΕΟΚ είναι χειρότερη 5μελούς τάξης του δημοτικού. Νομίζω δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη χαρά για όταν θα φύγει ο Σωλήνας από την ομοσπονδία . Τις εντυπώσεις κύριε Βασιλακόπουλε τις κέρδισε η ομάδα στο γήπεδο . Μην πούμε και κάτι πιο βαρύ. Ένα συγνώμη ήταν αρκετό από την ομοσπονδία.
D-Wade
QUOTE(Voyager @ Jun 23 2015, 15:16 ) *
Η απάντηση της ΕΟΚ είναι χειρότερη 5μελούς τάξης του δημοτικού. Νομίζω δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη χαρά για όταν θα φύγει ο Σωλήνας από την ομοσπονδία . Τις εντυπώσεις κύριε Βασιλακόπουλε τις κέρδισε η ομάδα στο γήπεδο . Μην πούμε και κάτι πιο βαρύ. Ένα συγνώμη ήταν αρκετό από την ομοσπονδία.

Ο Βασιλακόπουλος θα φύγει από την ομοσπονδία όταν φύγει από τη ζωή
qspock
Διχως να εχω παρακολουθησει τα κοριτσια μας, και μπραβο τους για οσα καταφεραν μπορω να πω τα εξης:

1) Ειναι αδιανοητο κι ανεπαναληπτο να φτανουμε σε τετοιο σημειο αγνοιας περι της διαφορας που πρεπει να κερδιθει ενα παιχνιδι. Εστω κι ερασιτεχνικα επρεπε κι ωφειλε το τεχνικο επιτελειο (αφου οι ιδιες οι παιχτριες δεν μπορουσαν μονες τους, πραγμα οχι παραξενο αφου και στους ανδρες συμβαινει) να κανει τους υπολογισμους.

2) Αν ισχυει αυτο που ειπε παραπανω ο φιλος leonkalf, και μιλαμε για αλλαγη κανονισμων, επρεπε να εχει γινει γνωστη απο την ιδια την ομοσπονδια που εχει αναλαβει τη διοργανωση, δηλαδη την FIBA. Αυτη οφειλε να ενημερωσει για μια τοσο σημαντικη αλλαγη. Ο κομισαριος του αγωνα δηλαδη μπορει να φερει ευθυνη και ορθως τον αναφερει η ΕΟΚ. Η ελλεπης ενημερωση απο πλευρας FIBA δε μου κανει εντυπωση αφου παντα την θεωρουσα ως μια ομοσπονδια που λειτουργει αυταρχικα και απροβλεπτα. Ξαναβαζω ομως το ΑΝ, γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη στους κανονισμους οπως αναφερεται παραπανω, ειναι παραξενο το οτι δεν ειχε γνωστοποιηθει.

3) Και φυσικα υπαρχουν ατομα υπευθυνα για αυτα, υπηρχε τεχνικο επιτελειο που ασχολειται με τα αγωνιστικα θεματα, στα οποια υπαγεται ΠΛΗΡΩΣ η διαφορα που πρεπει να κερδισει η ομαδα, βεβαιως βεβαιως. Αν λοιπον θελουν καποιες να καταλογισουν ευθυνες υπαρχουν ατομα για αυτο. Τωρα αν θελουν να τους καλυψουν και να ριξουν λασπη αλλου, γιατι εχουν τους λογους τους, ας το κανουν αλλα να αναφερουν και ακριβως τι τις πειραξε.

4) Το να καταλογιζονται τοσο ευκολα ευθυνες στην ομοσπονδια και οχι σε συγκεκριμενα ατομα αλλα γενικα, σε ολη την ομοσπονδια και οπως ειδα και σε αρθρα στον τυπο στον ιδιο τον Βασιλακοπουλο http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ei-pote-sygnomi
επονομαζομενο ως Παπα (!) ειναι γελοια αποπειρα προς το προσωπο του που προφανως εχει απο πισω αλλα συμφεροντα και δικαιωνει την ανακοινωση της ιδιας της ΕΟΚ περι κρυφων συμφεροντων: http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...gias-entyposeon


Ειναι ακρως γυναικια η αντιδραση τους απο την απογοητευση του αποκλεισμου! Τα βαλανε με την Ομοσπονδια! Καπου επρεπε να βγαλουν χολη! Ας προσχεχουν πως μιλανε στο μελλον γιατι στα δικα μου ματια εκτεθηκαν. Σιγα μην ειχαμε τους ανδρες να παιζουν και να λενε οτι φταιει η ομοσπονδια που χασανε κι αποκλειστηκαν!

Ειδοποιος διαφορα θα ελεγα. Γυναικες...
leonkalf
QUOTE (qspock @ Jun 23 2015, 17:37 ) *
2) Αν ισχυει αυτο που ειπε παραπανω ο φιλος leonkalf, και μιλαμε για αλλαγη κανονισμων, επρεπε να εχει γινει γνωστη απο την ιδια την ομοσπονδια που εχει αναλαβει τη διοργανωση, δηλαδη την FIBA. Αυτη οφειλε να ενημερωσει για μια τοσο σημαντικη αλλαγη. Ο κομισαριος του αγωνα δηλαδη μπορει να φερει ευθυνη και ορθως τον αναφερει η ΕΟΚ. Η ελλεπης ενημερωση απο πλευρας FIBA δε μου κανει εντυπωση αφου παντα την θεωρουσα ως μια ομοσπονδια που λειτουργει αυταρχικα και απροβλεπτα. Ξαναβαζω ομως το ΑΝ, γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη στους κανονισμους οπως αναφερεται παραπανω, ειναι παραξενο το οτι δεν ειχε γνωστοποιηθει.

Από ότι λέγεται (και είναι λογικό), η FIBA είχε στείλει την προκύρυξη του τουρνουά στις ομοσπονδίες. Μέσα εκεί αναφερόταν και η αλλαγή στον εν λόγω κανονισμό.

Ο υπολογισμός (+16) είχε γίνει σωστά.. αλλά για τον παλιό. Τώρα με το +15 με τον καινούργιο περνούσαμε.
arianinos
QUOTE(qspock @ Jun 23 2015, 17:37 ) *
4) Το να καταλογιζονται τοσο ευκολα ευθυνες στην ομοσπονδια και οχι σε συγκεκριμενα ατομα αλλα γενικα, σε ολη την ομοσπονδια και οπως ειδα και σε αρθρα στον τυπο στον ιδιο τον Βασιλακοπουλο http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ei-pote-sygnomi
επονομαζομενο ως Παπα (!) ειναι γελοια αποπειρα προς το προσωπο του που προφανως εχει απο πισω αλλα συμφεροντα και δικαιωνει την ανακοινωση της ιδιας της ΕΟΚ περι κρυφων συμφεροντων: http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...gias-entyposeon


Ειναι ακρως γυναικια η αντιδραση τους απο την απογοητευση του αποκλεισμου! Τα βαλανε με την Ομοσπονδια! Καπου επρεπε να βγαλουν χολη! Ας προσχεχουν πως μιλανε στο μελλον γιατι στα δικα μου ματια εκτεθηκαν. Σιγα μην ειχαμε τους ανδρες να παιζουν και να λενε οτι φταιει η ομοσπονδια που χασανε κι αποκλειστηκαν!

Ειδοποιος διαφορα θα ελεγα. Γυναικες...


icon_drunk.gif
ego
QUOTE(qspock @ Jun 23 2015, 10:37 ) *
Διχως να εχω παρακολουθησει τα κοριτσια μας, και μπραβο τους για οσα καταφεραν μπορω να πω τα εξης:

1) Ειναι αδιανοητο κι ανεπαναληπτο να φτανουμε σε τετοιο σημειο αγνοιας περι της διαφορας που πρεπει να κερδιθει ενα παιχνιδι. Εστω κι ερασιτεχνικα επρεπε κι ωφειλε το τεχνικο επιτελειο (αφου οι ιδιες οι παιχτριες δεν μπορουσαν μονες τους, πραγμα οχι παραξενο αφου και στους ανδρες συμβαινει) να κανει τους υπολογισμους.

2) Αν ισχυει αυτο που ειπε παραπανω ο φιλος leonkalf, και μιλαμε για αλλαγη κανονισμων, επρεπε να εχει γινει γνωστη απο την ιδια την ομοσπονδια που εχει αναλαβει τη διοργανωση, δηλαδη την FIBA. Αυτη οφειλε να ενημερωσει για μια τοσο σημαντικη αλλαγη. Ο κομισαριος του αγωνα δηλαδη μπορει να φερει ευθυνη και ορθως τον αναφερει η ΕΟΚ. Η ελλεπης ενημερωση απο πλευρας FIBA δε μου κανει εντυπωση αφου παντα την θεωρουσα ως μια ομοσπονδια που λειτουργει αυταρχικα και απροβλεπτα. Ξαναβαζω ομως το ΑΝ, γιατι τοσο μεγαλη αλλαγη στους κανονισμους οπως αναφερεται παραπανω, ειναι παραξενο το οτι δεν ειχε γνωστοποιηθει.

3) Και φυσικα υπαρχουν ατομα υπευθυνα για αυτα, υπηρχε τεχνικο επιτελειο που ασχολειται με τα αγωνιστικα θεματα, στα οποια υπαγεται ΠΛΗΡΩΣ η διαφορα που πρεπει να κερδισει η ομαδα, βεβαιως βεβαιως. Αν λοιπον θελουν καποιες να καταλογισουν ευθυνες υπαρχουν ατομα για αυτο. Τωρα αν θελουν να τους καλυψουν και να ριξουν λασπη αλλου, γιατι εχουν τους λογους τους, ας το κανουν αλλα να αναφερουν και ακριβως τι τις πειραξε.

4) Το να καταλογιζονται τοσο ευκολα ευθυνες στην ομοσπονδια και οχι σε συγκεκριμενα ατομα αλλα γενικα, σε ολη την ομοσπονδια και οπως ειδα και σε αρθρα στον τυπο στον ιδιο τον Βασιλακοπουλο http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ei-pote-sygnomi
επονομαζομενο ως Παπα (!) ειναι γελοια αποπειρα προς το προσωπο του που προφανως εχει απο πισω αλλα συμφεροντα και δικαιωνει την ανακοινωση της ιδιας της ΕΟΚ περι κρυφων συμφεροντων: http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...gias-entyposeon


Ειναι ακρως γυναικια η αντιδραση τους απο την απογοητευση του αποκλεισμου! Τα βαλανε με την Ομοσπονδια! Καπου επρεπε να βγαλουν χολη! Ας προσχεχουν πως μιλανε στο μελλον γιατι στα δικα μου ματια εκτεθηκαν. Σιγα μην ειχαμε τους ανδρες να παιζουν και να λενε οτι φταιει η ομοσπονδια που χασανε κι αποκλειστηκαν!

Ειδοποιος διαφορα θα ελεγα. Γυναικες...


Ότι πιο άθλιο έχω διαβάσει εδώ μέσα. Νοοτροπία Ταλιμπάν.
RipCity
κι επίθεση στο γυναικείο φύλο λοιπόν προς υπεράσπιση της ΕΟΚ. τι επίπεδο!
leonkalf
Δηλώσεις Κ. Παριση, αρχηγού αποστολής

Τα είπε όλα..
Flinafim
QUOTE (ego @ Jun 23 2015, 20:13 ) *
Ότι πιο άθλιο έχω διαβάσει εδώ μέσα. Νοοτροπία Ταλιμπάν.

Συμφωνώ και επαυξάνω..το σχολιο ειναι μισογυνικο και προσβλητικο...πρεπει να αποσυρθεί πάραυτα εκτος αν γίναμε Ιράν και δεν το ξερουμε...απαράδεκτο επιεικώς.....
qspock
QUOTE(Flinafim @ Jun 23 2015, 23:17 ) *
Συμφωνώ και επαυξάνω..το σχολιο ειναι μισογυνικο και προσβλητικο...πρεπει να αποσυρθεί πάραυτα εκτος αν γίναμε Ιράν και δεν το ξερουμε...απαράδεκτο επιεικώς.....

Γιατι δεν ειναι διαφορετικη η συμπεριφορα? Εχετε ακουσει σε αντρικο μπασκετ τετοια σχολια? Δεν ηταν αρνητικο το οτι καταλογισαν ευθυνες στην Ομοσπονδια λες κι αυτη επαιζε? Γενικως επικρατει μια απεχθεια προς την ελληνικη Ομοσπονδια καλαθοσφαιρισης, και ειδικα προς το προσωπο του Βασιλακοπουλου. Το τι εχει προσφερει ο συγκεκριμενος ανθρωπος στο αθλημα ειναι κατι αδιαμφησβητητο. Εγω προσωπικα εμαθα να παιζω μπασκετ οταν μπηκαν μπασκετες στο σχολιο μου. Μεχρι τοτε παιζαμε μονο ποδοσφαιρο. Ποιος ηταν αυτος που γεμισε μπασκετες να παιζουν τα παιδια? Αυτα δε ξεχνιουνται. Ειναι πραδοση. Ειναι η αρχη ολων, και αυτου εδω του Forum. Κι ομως, ολοι τα εχουν βαλει μαζι του για καποιο λογο... Ακομη και το ποστ που εκανα εγω θεωρειται αστειο σαν να υπαρασπιζομαι "συμφεροντα της ομοσπονδιας"... Σιγα τα ουα. Απλα ειδα και ξαναειδα το ντορο για το τι εγινε και μπηκα σε αυτο το φορουμ να διαβασω τι εγινε. Γιατι απο τα αθλητικα σαιτ διαβαζα πως οι αθλητριες τα βαλανε δικαια με την ομοσπονδια!

Το να ζητας ενα συγνωμη ειναι ενα πραγμα. Το να γινεται τοσο μεγαλο θεμα το οτι η διαφορα ηταν 15 κι οχι 16 ποντοι ομως ειναι αλλο. Εγινε λαθος, σιγουρα, καποιος ευθυνεται, καποιος ειχε την υποχρεωση να γνωριζει και δε γνωριζε. Να πληρωσει το μαρμαρο. Τελεια. Τωρα ομως, να παιρνουν συνεντευξη τα καναλια της διεθνης και αυτες να λενε αυτα τα πραγματα δεν αρμοζει στο επιπεδο του ελληνικου μπασκετ. Και τα παραπονα ας γινουν στην ιδια την ομοσπονδια. Τον τυπο τι τον θελουνε? Για να πει κι αυτος τα δικα του μετα? Αυτος κι αν εχει συμφεροντα...

Ο διαχωρισμος ανδρων γυναικων δεν εγινε απο εμενα. Εγινε απο το συγκεκριμενο θεμα και τις διαστασεις που πηρε.
Τα περι μισογυνικου-προσβλητικου σχολιου κτλπ ειναι αστοχα. Εγω ειπα την αποψη μου. Δεν εθιξα κανεναν. Αντιθετως, τα Ταλιμπαν και Ιραν ειναι εκ φυσεως πρσβλητικες εκφρασεις!

Να το πω ξανα μπας και καταλαβετε τι εννοω: Ηταν μια καθαρα γυναικεια συμπεριφορα αυτη που ειδαμε στις δηλωσεις, δε τη βλεπεις απο ανδρα μπασκετμπολιστα, ειναι μια υπαρκτη διαφορα που δε δηλωνει ουτε μισος προς τις γυναικες ουτε εχει σκοπιμοτητα. Δηλωνει μια απογοητευση να βλεπεις αυτη την εικονα πικριας και χολης απο την αποστολη της εθνικης, αντικειμενικα μιλωντας ενω θα επρεπε να εχουν αλλα συναισθηματα και να ειναι περιφανες για ο,τι καταφεραν. Τουλαχιστον δεν επρεπε το θεμα να βγει ετσι που βγηκε προς τα εξω. Να ρεζιλεψουμε γενικως την ομοσπονδια? Μα αυτη χαροπαλευει, ξερουν οι κοπελες μας τι τραβαει η πιο επιτυχημενη αθλητικη ομοσπονδια της χωρας μας και την συγκρνουν με τις ξενες χωρες και τους απεσταλμενους που οι αλλοι εχουν παραπανω? Προφανως δε φταναν τα λεφτα, θελει και ρωτημα?

Η ομοσπονδια εχει φαει τις περικοπες, εχει να προστατευσει ενα προιον που δεχεται πολεμο απο παντου σε αυτη τη χωρα, αν εχει και πολεμο εκ των εσω, τοτε τι αλλο να κανει? Εγινε ενα λαθος, ναι. Ας βρεθει ο υπευθυνος. Λαθη γινονται ΠΑΝΤΟΥ.
Αλλα να φτανουμε να λεμε πως φταιει ΣΥΣΣΟΜΗ η ομοσπονδια και ο Βασιλακοπουλος για αυτο, παραπαει.

Και φυσικα πρεπει να ακουγεται και η αλλη πλευρα. Καποια παραλογα πραγματα να λεγονται. Εμενα μου κανει εντυπωση το με ποση μανια αναφερθηκαν κατα της ομοσπονδιας ΓΕΝΙΚΩΣ οι μπασκετμπολιστριες που με κανει να υποπτευομαι αλλα...
Και ο καθε σκεπτομενος θα επρεπε να κανει το ιδιο. Δεν ηταν μονο θεμα διαφορας, ηταν κατι γενικοτερο και φανηκε απο τις δηλωσεις των διεθνων. Ας τα βρουνε κι ας αφησουν τον τυπο κατα μερους. Γινονται κι αυτες μεσο επιτευξης αλλωνς στοχων χωρις ισως και οι ιδιες να το ξερουν. Γιατι οι εθνικες ανδρων, ακομη και παιδων, δεν χρησιμοποιουνται ετσι? Εχετε ακουσει δηλωσεις απο τα παιδια? Ωριμοι σαν μεγαλοι. Γιατι αυτη η διαφορα? Αμα ξερει κανεις ας μας το πει να παρω πισω τα περι γυναικων που ειπα. Εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση κρισεων σε σχεση με τους ανδρες. Αντιμετωπιση που δεν ηταν η πρεπουσα. Και σεβασμος στους θεσμους μηδεν!

Οσοι καταλαβαν καταλαβαν. Οσοι δε καταλαβαν, ας διαβασουν το παραπανω αρθρο που βγηκε και ελεγε για τον Παπα Βασιλακοπουλο που εχει το αλαθητο. Και αν παλι δε καταλαβαν τι εννοω, ας εχουν ενα καλο βραδυ!
ego
QUOTE(qspock @ Jun 25 2015, 15:14 ) *
Γιατι δεν ειναι διαφορετικη η συμπεριφορα? Εχετε ακουσει σε αντρικο μπασκετ τετοια σχολια? Δεν ηταν αρνητικο το οτι καταλογισαν ευθυνες στην Ομοσπονδια λες κι αυτη επαιζε? Γενικως επικρατει μια απεχθεια προς την ελληνικη Ομοσπονδια καλαθοσφαιρισης, και ειδικα προς το προσωπο του Βασιλακοπουλου. Το τι εχει προσφερει ο συγκεκριμενος ανθρωπος στο αθλημα ειναι κατι αδιαμφησβητητο. Εγω προσωπικα εμαθα να παιζω μπασκετ οταν μπηκαν μπασκετες στο σχολιο μου. Μεχρι τοτε παιζαμε μονο ποδοσφαιρο. Ποιος ηταν αυτος που γεμισε μπασκετες να παιζουν τα παιδια? Αυτα δε ξεχνιουνται. Ειναι πραδοση. Ειναι η αρχη ολων, και αυτου εδω του Forum. Κι ομως, ολοι τα εχουν βαλει μαζι του για καποιο λογο... Ακομη και το ποστ που εκανα εγω θεωρειται αστειο σαν να υπαρασπιζομαι "συμφεροντα της ομοσπονδιας"... Σιγα τα ουα. Απλα ειδα και ξαναειδα το ντορο για το τι εγινε και μπηκα σε αυτο το φορουμ να διαβασω τι εγινε. Γιατι απο τα αθλητικα σαιτ διαβαζα πως οι αθλητριες τα βαλανε δικαια με την ομοσπονδια!

Το να ζητας ενα συγνωμη ειναι ενα πραγμα. Το να γινεται τοσο μεγαλο θεμα το οτι η διαφορα ηταν 15 κι οχι 16 ποντοι ομως ειναι αλλο. Εγινε λαθος, σιγουρα, καποιος ευθυνεται, καποιος ειχε την υποχρεωση να γνωριζει και δε γνωριζε. Να πληρωσει το μαρμαρο. Τελεια. Τωρα ομως, να παιρνουν συνεντευξη τα καναλια της διεθνης και αυτες να λενε αυτα τα πραγματα δεν αρμοζει στο επιπεδο του ελληνικου μπασκετ. Και τα παραπονα ας γινουν στην ιδια την ομοσπονδια. Τον τυπο τι τον θελουνε? Για να πει κι αυτος τα δικα του μετα? Αυτος κι αν εχει συμφεροντα...

Ο διαχωρισμος ανδρων γυναικων δεν εγινε απο εμενα. Εγινε απο το συγκεκριμενο θεμα και τις διαστασεις που πηρε.
Τα περι μισογυνικου-προσβλητικου σχολιου κτλπ ειναι αστοχα. Εγω ειπα την αποψη μου. Δεν εθιξα κανεναν. Αντιθετως, τα Ταλιμπαν και Ιραν ειναι εκ φυσεως πρσβλητικες εκφρασεις!

Να το πω ξανα μπας και καταλαβετε τι εννοω: Ηταν μια καθαρα γυναικεια συμπεριφορα αυτη που ειδαμε στις δηλωσεις, δε τη βλεπεις απο ανδρα μπασκετμπολιστα, ειναι μια υπαρκτη διαφορα που δε δηλωνει ουτε μισος προς τις γυναικες ουτε εχει σκοπιμοτητα. Δηλωνει μια απογοητευση να βλεπεις αυτη την εικονα πικριας και χολης απο την αποστολη της εθνικης, αντικειμενικα μιλωντας ενω θα επρεπε να εχουν αλλα συναισθηματα και να ειναι περιφανες για ο,τι καταφεραν. Τουλαχιστον δεν επρεπε το θεμα να βγει ετσι που βγηκε προς τα εξω. Να ρεζιλεψουμε γενικως την ομοσπονδια? Μα αυτη χαροπαλευει, ξερουν οι κοπελες μας τι τραβαει η πιο επιτυχημενη αθλητικη ομοσπονδια της χωρας μας και την συγκρνουν με τις ξενες χωρες και τους απεσταλμενους που οι αλλοι εχουν παραπανω? Προφανως δε φταναν τα λεφτα, θελει και ρωτημα?

Η ομοσπονδια εχει φαει τις περικοπες, εχει να προστατευσει ενα προιον που δεχεται πολεμο απο παντου σε αυτη τη χωρα, αν εχει και πολεμο εκ των εσω, τοτε τι αλλο να κανει? Εγινε ενα λαθος, ναι. Ας βρεθει ο υπευθυνος. Λαθη γινονται ΠΑΝΤΟΥ.
Αλλα να φτανουμε να λεμε πως φταιει ΣΥΣΣΟΜΗ η ομοσπονδια και ο Βασιλακοπουλος για αυτο, παραπαει.

Και φυσικα πρεπει να ακουγεται και η αλλη πλευρα. Καποια παραλογα πραγματα να λεγονται. Εμενα μου κανει εντυπωση το με ποση μανια αναφερθηκαν κατα της ομοσπονδιας ΓΕΝΙΚΩΣ οι μπασκετμπολιστριες που με κανει να υποπτευομαι αλλα...
Και ο καθε σκεπτομενος θα επρεπε να κανει το ιδιο. Δεν ηταν μονο θεμα διαφορας, ηταν κατι γενικοτερο και φανηκε απο τις δηλωσεις των διεθνων. Ας τα βρουνε κι ας αφησουν τον τυπο κατα μερους. Γινονται κι αυτες μεσο επιτευξης αλλωνς στοχων χωρις ισως και οι ιδιες να το ξερουν. Γιατι οι εθνικες ανδρων, ακομη και παιδων, δεν χρησιμοποιουνται ετσι? Εχετε ακουσει δηλωσεις απο τα παιδια? Ωριμοι σαν μεγαλοι. Γιατι αυτη η διαφορα? Αμα ξερει κανεις ας μας το πει να παρω πισω τα περι γυναικων που ειπα. Εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση κρισεων σε σχεση με τους ανδρες. Αντιμετωπιση που δεν ηταν η πρεπουσα. Και σεβασμος στους θεσμους μηδεν!

Οσοι καταλαβαν καταλαβαν. Οσοι δε καταλαβαν, ας διαβασουν το παραπανω αρθρο που βγηκε και ελεγε για τον Παπα Βασιλακοπουλο που εχει το αλαθητο. Και αν παλι δε καταλαβαν τι εννοω, ας εχουν ενα καλο βραδυ!



Συνεχίζεις βλέπω.

Αν θεωρείς το ότι δεν είναι σεξιστικό το παρακάτω σχόλιο:

QUOTE
Ειδοποιος διαφορα θα ελεγα. Γυναικες...


μάλλον θα σου ταίριαζε περισσότερο κάποια άλλη χώρα (από αυτές στις οποίες δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν, καταλαβαίνεις φαντάζομαι).

Το ότι πέφτεις τόσο χαμηλά για να υπερασπιστείς έναν από τους πλέον διεφθαρμένους ανθρώπους επειδή μπήκαν μπασκέτες στο σχολείο σου με ξεπερνά. Ας είναι καλά ο Γκάλης, ο οποίος καμία σχέση δεν είχε με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΟΚ. Ξέρεις αυτά που ανέδειξαν Παπαλουκά, Διαμαντίδη (ωχ λάθος, ούτε αυτοί πέρασαν ποτέ από αυτά). Αυτό μόνο.
Zoys
QUOTE(qspock @ Jun 25 2015, 22:14 ) *
Γιατι δεν ειναι διαφορετικη η συμπεριφορα? Εχετε ακουσει σε αντρικο μπασκετ τετοια σχολια? Δεν ηταν αρνητικο το οτι καταλογισαν ευθυνες στην Ομοσπονδια λες κι αυτη επαιζε? Γενικως επικρατει μια απεχθεια προς την ελληνικο μοσπονδια καλαθοσφαιρισης, και ειδικα προς το προσωπο του Βασιλακοπουλου. Το τι εχει προσφερει ο συγκεκριμενος ανθρωπος στο αθλημα ειναι κατι αδιαμφησβητητο. Κι ομως, ολοι τα εχουν βαλει μαζι του για καποιο λογο... Ακομη και το ποστ που εκανα εγω θεωρειται αστειο σαν να υπαρασπιζομαι "συμφεροντα της ομοσπονδιας"... Σιγα τα ουα. Απλα ειδα και ξαναειδα το ντορο για το τι εγινε και μπηκα σε αυτο το φορουμ να διαβασω τι εγινε. Γιατι απο τα αθλητικα σαιτ διαβαζα πως οι αθλητριες τα βαλανε δικαια με την ομοσπονδια!

Το να ζητας ενα συγνωμη ειναι ενα πραγμα. Το να γινεται τοσο μεγαλο θεμα το οτι η διαφορα ηταν 15 κι οχι 16 ποντοι ομως ειναι αλλο. Εγινε λαθος, σιγουρα, καποιος ευθυνεται, καποιος ειχε την υποχρεωση να γνωριζει και δε γνωριζε. Να πληρωσει το μαρμαρο. Τελεια. Τωρα ομως, να παιρνουν συνεντευξη τα καναλια της διεθνης και αυτες να λενε αυτα τα πραγματα δεν αρμοζει στο επιπεδο του ελληνικου μπασκετ. Και τα παραπονα ας γινουν στην ιδια την ομοσπονδια. Τον τυπο τι τον θελουνε? Για να πει κι αυτος τα δικα του μετα? Αυτος κι αν εχει συμφεροντα...

Ο διαχωρισμος ανδρων γυναικων δεν εγινε απο εμενα. Εγινε απο το συγκεκριμενο θεμα και τις διαστασεις που πηρε.
Τα περι μισογυνικου-προσβλητικου σχολιου κτλπ ειναι αστοχα. Εγω ειπα την αποψη μου. Δεν εθιξα κανεναν. Αντιθετως, τα Ταλιμπαν και Ιραν ειναι εκ φυσεως πρσβλητικες εκφρασεις!

Να το πω ξανα μπας και καταλαβετε τι εννοω: Ηταν μια καθαρα γυναικεια συμπεριφορα αυτη που ειδαμε στις δηλωσεις, δε τη βλεπεις απο ανδρα μπασκετμπολιστα, ειναι μια υπαρκτη διαφορα που δε δηλωνει ουτε μισος προς τις γυναικες ουτε εχει σκοπιμοτητα. Δηλωνει μια απογοητευση να βλεπεις αυτη την εικονα πικριας και χολης απο την αποστολη της εθνικης, αντικειμενικα μιλωντας ενω θα επρεπε να εχουν αλλα συναισθηματα και να ειναι περιφανες για ο,τι καταφεραν. Τουλαχιστον δεν επρεπε το θεμα να βγει ετσι που βγηκε προς τα εξω. Να ρεζιλεψουμε γενικως την ομοσπονδια? Μα αυτη χαροπαλευει, ξερουν οι κοπελες μας τι τραβαει η πιο επιτυχημενη αθλητικη ομοσπονδια της χωρας μας και την συγκρνουν με τις ξενες χωρες και τους απεσταλμενους που οι αλλοι εχουν παραπανω? Προφανως δε φταναν τα λεφτα, θελει και ρωτημα?

Η ομοσπονδια εχει φαει τις περικοπες, εχει να προστατευσει ενα προιον που δεχεται πολεμο απο παντου σε αυτη τη χωρα, αν εχει και πολεμο εκ των εσω, τοτε τι αλλο να κανει? Εγινε ενα λαθος, ναι. Ας βρεθει ο υπευθυνος. Λαθη γινονται ΠΑΝΤΟΥ.
Αλλα να φτανουμε να λεμε πως φταιει ΣΥΣΣΟΜΗ η ομοσπονδια και ο Βασιλακοπουλος για αυτο, παραπαει.

Και φυσικα πρεπει να ακουγεται και η αλλη πλευρα. Καποια παραλογα πραγματα να λεγονται. Εμενα μου κανει εντυπωση το με ποση μανια αναφερθηκαν κατα της ομοσπονδιας ΓΕΝΙΚΩΣ οι μπασκετμπολιστριες που με κανει να υποπτευομαι αλλα...
Και ο καθε σκεπτομενος θα επρεπε να κανει το ιδιο. Δεν ηταν μονο θεμα διαφορας, ηταν κατι γενικοτερο και φανηκε απο τις δηλωσεις των διεθνων. Ας τα βρουνε κι ας αφησουν τον τυπο κατα μερους. Γινονται κι αυτες μεσο επιτευξης αλλωνς στοχων χωρις ισως και οι ιδιες να το ξερουν. Γιατι οι εθνικες ανδρων, ακομη και παιδων, δεν χρησιμοποιουνται ετσι? Εχετε ακουσει δηλωσεις απο τα παιδια? Ωριμοι σαν μεγαλοι. Γιατι αυτη η διαφορα? Αμα ξερει κανεις ας μας το πει να παρω πισω τα περι γυναικων που ειπα. Εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση κρισεων σε σχεση με τους ανδρες. Αντιμετωπιση που δεν ηταν η πρεπουσα.

Οσοι καταλαβαν καταλαβαν. Οσοι δε καταλαβαν, ας διαβασουν το παραπανω αρθρο που βγηκε και ελεγε για τον Παπα Βασιλακοπουλο που εχει το αλαθητο. Και αν παλι δε καταλαβαν τι εννοω, ας εχουν ενα καλο βραδυ!

Ναι, δεν ήταν μόνο η διαφορά, αλλά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία ήταν απούσα στη διάρκεια του τουρνουά όπως δήλωσαν οι αθλήτριες και ο αρχηγός της αποστολής. Κατακρίνεις ένα άρθρο που αποκαλεί πάπα το Βασιλακόπουλο και λίγο μετά το επιβεβαιώνεις λέγοντας ότι επειδή έχει προσφέρει μπορεί να είναι υπεράνω κριτικής. blink.gif

Κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Παράλληλα όμως κρινόμαστε για όσα γράφουμε, αλλά και για το ύφος και τον τρόπο που επιλέγουμε για να υπερασπιστούμε την άποψη μας. Έχεις φυσικά το δικαίωμα να θεωρείς ότι μπορείς να γνωρίζεις καλύτερα από τις ίδιες της αθλήτριες και τους προπονητές που έζησαν την κατάσταση, αλλά όχι να συνεχίζεις να προκαλείς με τα σεξιστικά σχόλια.
Zoys
QUOTE
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζώρτζης Δικαιουλάκος κατέγραψε όλα όσα έγιναν και αφορούσαν τις επαφές με τη FIBA και την ΕΟΚ. "Τα προβλήματα είναι άλλα", συμπεραίνει μέσω του blog που διατηρεί. Αναλυτικά όσα έγραψε:

Πολλά πράγματα ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με τον τελευταίο αγώνα της εθνικής μας ομάδας και το αν έπρεπε να κερδίσουμε με 15 ή με 16 πόντους διαφορά, και με βάση αυτό το γεγονός πολλοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος να κάνουν πολιτική εναντίον ή υπέρ προσώπων, αλλά και να ακουστούν πολλές κακόβουλες "αλήθειες" από ανθρώπους που... γιορτάζουν την πρωταπριλιά. Μακάρι να μέναμε στην μέθη των συγχαρητηρίων (πρώτη φορά βλέπω στην καριέρα μου μια ομάδα η οποία δεν πέρασε καν στην οχτάδα να παίρνει τόσα πολλά συγχαρητήρια από το εξωτερικό και από τους φιλάθλους της χώρας της) αλλά δυστυχώς νιώθω ότι πρέπει να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα και να εκφράσω την άποψη μου σχετικά με το θέμα.

Αναμφισβήτητα δικαίως ξέσπασαν οι παίχτριες αφού ένιωσαν την αδικία αλλά πιστεύω ότι εισακούσθηκαν από αυτούς που πρέπει και δεν έχει νόημα να συνεχισθεί το παρατεταμένο παράπονο. Τελικά ποτέ δεν θα μάθουμε αν αντί για δυο βεβιασμένα τρίποντα είχαμε την δυνατότητα με ένα πιο βατό δίποντο να ευστοχούσαμε και να είχαμε προχωρήσει στην οχτάδα. Αν και για μένα το πρόβλημα δεν είναι εκεί, και θα εξηγήσω πιο κάτω το γιατί.

Από την πρώτη ώρα που κερδίσαμε την Τσεχία επικοινώνησα με την ομοσπονδία μας διότι σε 2 ημέρες που θα αντιμετωπίζαμε το Μαυροβούνιο υπήρχε ένα πιθανό σενάριο να κυνηγήσουμε μια διαφορά πόντων, κυρίως διότι στους 15 πόντους υπήρχε η απόλυτη ισοπαλία κι εκεί οι μόνοι που γνωρίζουν το τι γίνεται είναι οι ομοσπονδίες αφού μπαίνουν μαθηματικοί τύποι, αν και στην περίπτωσή μας ο κανονισμός των απόλυτων ισοβαθμιών άλλαξε, αλλά και πάλι η ενημέρωση της αλλαγής έχει πάει μόνο στην ομοσπονδία.

Το τελευταίο τηλεφώνημα μας για επιβεβαίωση γίνεται στο ημίχρονο του αγώνα από το κινητό του υπευθύνου αποστολής του κυρίου Παρίση. Κι όμως όλοι μας έλεγαν ότι χρειαζόμαστε 16 πόντους διαφορά. Και λέω όλοι διότι και ο σπικερ της FIBA που ήταν πίσω από τον πάγκο μας φώναξε για 16. Ακόμα και την ώρα του παιχνιδιού που διαπίστωσα μια χαλαρότητα των διαιτητών σε σφυρίγματα, τον παρακάλεσα να μην νομίζει πως το παιχνίδι το κερδίσαμε έτσι κι αλλιώς, γιατί παίζουμε και για την διαφορά σε περίπτωση σεναρίου ισοβαθμίας, και η απάντηση του ήταν πως το γνωρίζει πως παίζουμε για τους 16 πόντους.

Εννοείται πως κανένας από την FIBA ποτέ δεν ειδοποίησε την αποστολή, απλά τα κορίτσια διάβασαν ένα άρθρο που έλεγε ότι έπρεπε να πάμε για 15 πόντους, το site που το έγραψε αυτό όμως δεν είναι της FIBA και ούτε έχει σχέση με την FIBA όπως λανθασμένα πίστεψαν και ανέφεραν τα κορίτσια. Φυσικά εμείς σαν ομοσπονδιακοί προπονητές δεν ενεργούμε διαβάζοντας site φιλάθλων, αλλά επικοινωνώντας με το γραφείο εθνικών ομάδων της ομοσπονδίας. Δυστυχώς η απάντηση που ήρθε από εκεί ήταν λανθασμένη.

Υπάρχει όμως άνθρωπος στον κόσμο που δεν έχει κάνει κάπου κάποιο λάθος; Θα μπορούσε να ήταν μια παίχτρια που δεν έκανε κάποια καλή πάσα, ή εγώ ο προπονητής που δεν διάβασα σωστά μια φάση ή όλο το παιχνίδι κι εξαιτίας μας χάθηκε το παιχνίδι. Ναι, δέχομαι πως ήταν τραγικό λάθος και όντως η ΕΟΚ εκτός από τα ειλικρινά της συγχαρητήρια πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τα κορίτσια που (πιθανών) στερηθήκανε μια τόσο πανάξια πρόκριση.

Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως αυτό το λάθος κάποια στιγμή θα γινότανε με τον τρόπο που λειτουργεί η ομοσπονδία σε κάποια θέματα. Δεν γίνεται ένας δυο άνθρωποι να έχουν επωμισθεί τις ευθύνες και τις λειτουργίες όλων των εθνικών ομάδων για να μην πω όλης της ομοσπονδίας για 24 ώρες το 24ωρο και να αποδίδουν σαν ελβετικό ρολόι. Κάποια στιγμή το κακό θα γινότανε και δυστυχώς έτυχε να γίνει σε εμάς.

Στην Ελλάδα δεν δεχόμαστε εύκολα την ήττα, αλλά εμείς στο μπάσκετ λέμε ότι σε έναν αγώνα δυο πράγματα μπορούν να συμβούν, ή να κερδίσεις ή να ...ΜΑΘΕΙΣ. Ας ελπίσουμε να έχουμε μάθει πλέον από αυτήν την "ήττα - λάθος" αλλά και πο τις απίστευτες εμφανίσεις της εθνικής, να επανεξετάσουμε και να λειτουργήσουμε διαφορετικά στην ομοσπονδία, να οργανωθούμε ακόμα περισσότερο και ακόμα πιο ειδικά σε ότι έχει σχέση με την εθνική γυναικών αλλά και το γυναικείο πρωτάθλημα.

Και θα σταθώ περισσότερο στην εκτίμησή μου στο ότι μικρή έχει σημασία το ότι κάποιος έκανε ένα ανθρώπινο λάθος, διότι ακόμα κι αν σαν εθνική προχωρούσαμε, χωρίς να παραγνωρίζω το μέγεθος της επιτυχίας, απλά θα φουσκώναμε απο απίστευτη υπερηφάνεια αλλά δεν θα είχαμε λύσει τα μεγάλα προβλήματα του γυναικείου. Διότι μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει τα κορίτσια να παίζουν σε ένα αξιόλογο πρωτάθλημα με 4 καλές ξένες που ανεβάζουν το επίπεδο όπως ακριβώς και στους άντρες.

Μεγαλύτερη σημασία έχει οι ομάδες του πρωταθλήματος να είναι οικονομικά υγιείς, με πρωτάθλημα που δείχνει η τηλεόραση και οργάνωση σωματείων που προσφέρουν τα μέγιστα στις αθλήτριες. Μεγαλύτερη σημασία έχει η ομοσπονδία να αρπάξει τα πανύψηλα κοριτσάκια της επαρχίας και με κάποιες υποτροφίες σε ιδιωτικά σχολεία να τα φέρει στο μπάσκετ αντί να μας τα τραβάει το βόλλευ. Πιο μεγάλη σημασία έχει αν καταφέρουμε να έχουμε, για αρχή τουλάχιστον, μια ομάδα στην ευρωλίγκα και κάνα δυο στο eurocup. Να μπορούμε να έχουμε άμεση βοήθεια από ομογενείς παίχτριες που έχουν το δικαίωμα να παίξουν και να βοηθήσουν την εθνική μας ομάδα όπως πολύ πρόσφατα πήρε μέσα σε μια εβδομάδα την Ελληνική ιθαγένεια ο Ντόρσει ενώ στις γυναίκες επί πολλά, πάρα πολλά χρόνια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.

Αυτά έχουν σημασία. Τότε θα μπορούμε να ξαναπάμε σε ευρωμπάσκετ και να μην έχουμε την ανάγκη καμίας ισοβαθμίας και εν γένει να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν κι ακόμα περισσότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα έδειξε ότι αξίζει προσοχής, αξίζει καλύτερης οργάνωσης, αξίζει συνέχειας και είμαι πολύ περήφανος που υπήρξα προπονητής αυτής της ομάδας, με αυτές τις υπέροχες παίχτριες ως ταλέντα με τέτοια ψυχή, αλλά και συνεργάτης σε αυτό το περίφημο τεχνικό team.
qspock
QUOTE(Zoys @ Jun 25 2015, 22:44 ) *
Ναι, δεν ήταν μόνο η διαφορά, αλλά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία ήταν απούσα στη διάρκεια του τουρνουά όπως δήλωσαν οι αθλήτριες και ο αρχηγός της αποστολής. Κατακρίνεις ένα άρθρο που αποκαλεί πάπα το Βασιλακόπουλο και λίγο μετά το επιβεβαιώνεις λέγοντας ότι επειδή έχει προσφέρει μπορεί να είναι υπεράνω κριτικής. blink.gif


Το οτι επιβεβαιωσα το ποταπο αρθρο ειναι συμπεραμσα δικο σου και μονο. Δεν μπορει καποιος να κατηγορει τον ανθρωπο που εχει προσφερει τα μεγιστα στο ελληνικο μπασκετ και τις εθνικες ομαδες για ενα λαθος που εκανε το τεχνικο-προπονητικο τιμ της ομοσπονδιας, που στο κατω κατω δεν ειναι καν υπαλληλοι της. Σιγα μην πληρωνονταν. Τωρα ο βασιλακοπουλος να βαλλεται συνεχεια κι απο παντου, για μενα κρυβει συμφεροντα. Στην τελικη, αυτοι που τον διαβαλλουν ειμαι σιγουρος πως δεν ξερουν καν γιατι το κανουν.


QUOTE(Zoys @ Jun 25 2015, 22:44 ) *
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Παράλληλα όμως κρινόμαστε για όσα γράφουμε, αλλά και για το ύφος και τον τρόπο που επιλέγουμε για να υπερασπιστούμε την άποψη μας. Έχεις φυσικά το δικαίωμα να θεωρείς ότι μπορείς να γνωρίζεις καλύτερα από τις ίδιες της αθλήτριες και τους προπονητές που έζησαν την κατάσταση, αλλά όχι να συνεχίζεις να προκαλείς με τα σεξιστικά σχόλια.

Για να ειναι σεβαστη μια γνωμη πρεπει να λειπουν τα εθνικιστικα σχολια τυπου Ταλιμπαν και Ιραν. Τα περι σεξικιστικων σχολιων κατα των γυναικων μου θυμιζει το διαλογο που ειχε η προεδρος της βουλης κα Κωνσταντοπουλου με τον Σαμαρα που την πειραξε η λεξη "αντρικια". Απο καπου πηγαζει και ο ανδρισμος και ο ανδρας ομως, απο καπου εχουν προελθει οι ετυμηγοριες.

Εσεις αν ειδατε σωστη συμπεριφορα απο τα κοριτσια απεναντι στην ομοσπονδια που καλλιστα θα μπορουσε να μην στειλει καν αποστολη, τοτε με γεια σας με χαρα σας. Να βλεπουμε ομως και την αλλη οψη του νομισματος. Το οτι εγινε ενα λαθος δε σημαινει πως η Ομοσπονδια ειναι καταδικαστεα. Απο κατω ολοι ευκολα τα βλεπουνε, οταν ομως αναλαμβανουν ποστα τοτε ολα αλλαζουν...
benchwarmer
Να γίνει μία αναφορά και στην εθνική Νέων Γυναικών (u20), η οποία πέτυχε την επιστροφή της στην Α κατηγορία, τερματίζοντας με ρεκόρ 6-3 στο Ευρωμπάσκετ της Β κατηγορίας. Καλύτερες παίκτριες της ομάδας η Χριστινάκη και η Φασούλα (οι οποίες ήταν και στην αποστολή του Ευρωμπάσκετ Γυναικών), οι οποίες πέτυχαν μαζί περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας.
benchwarmer
Νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών ο Κώστας Κεραμιδάς.

Η ομάδα μετέχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017, σε όμιλο με Ρωσία-Βουλγαρία-Ελβετία, με τους αγώνες να γίνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν (στα πρότυπα των ποδοσφαιρικών προκριματικών). Το εισητήριο για το τελικό τουρνουά παίρνει η πρώτη κάθε ομίλου (δύσκολο με τη Ρωσία παρούσα), καθώς και οι 6 καλύτερες δεύτερες από τους 9 ομίλους.
PanosIlio
QUOTE(benchwarmer @ Oct 5 2015, 16:22 ) *
Νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών ο Κώστας Κεραμιδάς.

Η ομάδα μετέχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017, σε όμιλο με Ρωσία-Βουλγαρία-Ελβετία, με τους αγώνες να γίνονται κατά τη διάρκεια της σεζόν (στα πρότυπα των ποδοσφαιρικών προκριματικών). Το εισητήριο για το τελικό τουρνουά παίρνει η πρώτη κάθε ομίλου (δύσκολο με τη Ρωσία παρούσα), καθώς και οι 6 καλύτερες δεύτερες από τους 9 ομίλους.


Πρώτη δουλειά του νέου προπονητή είναι να μάθει ότι ισχύει από κανονισμούς, ισοβαθμίες κλπ στα διάφορα τουρνουά που είναι να πάρει μέρος η ομάδα, για να είναι σίγουρος για τη δουλειά του... smiley.gif
benchwarmer
Οι κλήσεις της εθνικής για τα πρώτα 2 ματς των προκριματικών:

Εβίνα Μάλτση 1.80 30.12.1978 SG Μπότας
Λολίτα Λύμουρα 1.78 10.03.1985 PG Παναθηναϊκός
Αγγελική Νικολοπούλου 1.78 02.05.1991 PG Πρωτέας Βούλας
Όλγα Χατζηνικολάου 1.81 04.07.1981 G Ολυμπιακός
Στέλλα Καλτσίδου 1.88 12.01.1983 F Βιλνέβ
Ζωή Δημητράκου 1.87 25.05.1987 F Καϊσερί Σπορ
Κατερίνα Σωτηρίου 1.85 03.01.1984 F Τορίνο
Τάνια Χαλιβέρα 1.78 05.03.1985 G Ολυμπιακός
Φαίδρα Σκιαδοπούλου 1.91 29.07.1990 C Τενερίφη
Πέλυ Παπαμιχαήλ 1.89 29.04.1986 C Ολυμπιακός
Άρτεμις Σπανού 1.90 01.01.1993 PF Χιρόνα
Ναυσικά Σταυρίδου 1.82 12.08.1986 G ΠΑΟΚ
Αφροδίτη Κοσμά 1.87 06.06.1983 F Ολυμπιακός
Άννα Σπυριδοπούλου 1.84 02.11.1988 F Πρωτέας Βούλας
Αναστασία Γκοτζή 1.70 04.04.1987 PG Ολυμπιακός

χωρίς δηλαδή καμία σημαντική απουσία, πλην των κοριτσιών που είναι σε κολλέγια (Σταμολάμπρου, Φασούλα, Χριστινάκη), οι οποίες πάντως σε αυτή τη φάση θα είχαν κυρίως συμπληρωματικό ρόλο.

Τα 2 ματς είναι:
21/11/2015 17.00 Ελλάδα-Ελβετία
25/11/2015 18.00 Βουλγαρία-Ελλάδα

με την νίκη στο πρώτο να θεωρείται υποχρέωση, ενώ το δεύτερο αναμένεται μεγάλο ντέρμπι.

GK_23
QUOTE(benchwarmer @ Nov 6 2015, 15:19 ) *
Τα 2 ματς είναι:
21/11/2015 17.00 Ελλάδα-Ελβετία
25/11/2015 18.00 Βουλγαρία-Ελλάδα

με την νίκη στο πρώτο να θεωρείται υποχρέωση, ενώ το δεύτερο αναμένεται μεγάλο ντέρμπι.

Το σύστημα πρόκρισης μας υποχρεώνει να κάνουμε το 4/4 απέναντι σε Ελβετία και Βουλγαρία. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε νίκη επί της Ρωσίας. Με 4 νίκες πιστεύω πως θα είμαστε σίγουρα μέσα στις 6 καλύτερες δεύτερες.

Η Βουλγαρία δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερη ομάδα, μπορούμε να την κερδίσουμε μέσα-έξω. Χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια ως νατουραλιζέ την Αμερικανίδα Donika Hodges που έπαιξε στην Ελλάδα πριν καμιά δεκαριά χρόνια.
benchwarmer
Πάντως είναι θετικό ότι οι αθλήτριές μας που αγωνίζονται στο εξωτερικό δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση. Η Δημητράκου έχει 15.8 πόντους στην Ευρωλίγκα και είναι στις κορυφαίες σκόρερ της διοργάνωσης, η Σπανού επίσης στην Ευρωλίγκα έχει 9.8π-7.3ρ, ενώ και η Μάλτση στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι πρώτη σκόρερ της ομάδας της με 14.7π. Μόνο η Καλτσίδου δεν έχει τόσο καλά νούμερα, αλλά ανήκει σε αυτές τις αθλήτριες που με την εθνική μεταμορφώνονται πάντα προς το καλύτερο. Αυτές οι 4 μαζί με την Χατζηνικολάου στο "1" φαντάζομαι θα είναι και η βασική πεντάδα μας.

Για την Βουλγαρία δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Πάντως είναι αλήθεια ότι το 4-2 ρεκόρ σε σχέση με το 3-3 θα έχει τεράστια διαφορά με αυτό το σύστημα πρόκρισης.. Γι αυτό και το ματς στη Βουλγαρία νομίζω θα είναι και το σημαντικότερο από τα 6 που θα δώσουμε σε αυτόν τον ένα χρόνο.
benchwarmer
Στις 5 το πρώτο ματς της εθνικής μας με την Ελβετία, ζωντανά από την ΕΡΤ2.
benchwarmer
Δύο πάρα πολύ εύκολες νίκες για την εθνική μας, 83-46 την Ελβετία και 40-74 την Βουλγαρία, την δεύτερη μάλιστα την κάνει πιο σπουδαία και η απουσία της Σπανού, καθώς ουσιαστικά αγωνιζόμασταν χωρίς σέντερ.
Τα επόμενα 2 ματς τον Φλεβάρη, με Ρωσία μέσα και Ελβετία έξω. Γενικά με τις διαφορές που έχουμε καταφέρει είμαστε σε πολύ καλή θέση σε σχέση και με τους άλλους ομίλους. Φυσικά με νίκη επί της Ρωσίας (έστω και αν έρθουμε 2οι στον όμιλο, αλλά με ρεκόρ 5-1 αντί για 4-2) η πρόκριση θα είναι δεδομένη.
benchwarmer
Αύριο η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρωσία στη Χαλκίδα (17:00, ΕΡΤ2), στο πιο κρίσιμο ματς της πορείας της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ '17. Η αποστολή της ομάδας είναι η ίδια με τα 2 ματς του φθινοπώρου, δηλαδή οι:
Ονοματεπώνυμο Ύψος Ημ. Γεν. Θέση Ομάδα

Εβίνα Μάλτση 1.80 30.12.1978 SG Μπότας

Λολίτα Λύμουρα 1.78 10.03.1985 PG Παναθηναϊκός

Αγγελική Νικολοπούλου 1.78 02.05.1991 PG Πρωτέας Βούλας

Όλγα Χατζηνικολάου 1.81 04.07.1981 G Ολυμπιακός

Στέλλα Καλτσίδου 1.88 12.01.1983 F Βιλνέβ

Ζωή Δημητράκου 1.87 25.05.1987 F Καϊσερί Σπορ

Κατερίνα Σωτηρίου 1.85 03.01.1984 F Τορίνο

Τάνια Χαλιβέρα 1.78 05.03.1985 G Ολυμπιακός

Φαίδρα Σκιαδοπούλου 1.91 29.07.1990 C Μπενφίκα

Πέλυ Παπαμιχαήλ 1.89 29.04.1986 C Ολυμπιακός

Άρτεμις Σπανού 1.90 01.01.1993 PF Χιρόνα

Ναυσικά Σταυρίδου 1.82 12.08.1986 G ΠΑΟΚ

Αφροδίτη Κοσμά 1.87 06.06.1983 F Ολυμπιακός

Άννα Σπυριδοπούλου 1.84 02.11.1988 F Πρωτέας Βούλας
benchwarmer
Μιας και αφορά κυρίως την Εθνική, να αναφέρουμε εδώ για την σοκαριστική απόφαση της (καλύτερης μάλλον Ελληνίδας παίκτριας την παρούσα στιγμή) Ζωής Δημητράκου να αποσυρθεί από το μπάσκετ.

"Επέλεξα να μιλήσω μέσω του All Star Basket για να μην χρειάζεται να δίνω απαντήσεις στον καθένα που θα με ρωτούσε από δω και στο εξής για την απόφασή μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να αλλάξω σελίδα και να αφήσω το μπάσκετ πίσω. Δεν θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, θέλω να κάνω οικογένεια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Αυτός ήταν ο στόχος μου πάντα και δεν φοβάμαι να αλλάξω σελίδα όταν ξέρω ότι αυτό για μένα είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή.

Δεν θα είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας στα επόμενα δύο παιχνίδια της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ούτε κάποιου συλλόγου από εδώ και στο εξής. Το συμβόλαιό μου με την BGD λύθηκε επειδή σταματάω το μπάσκετ. Θέλω να μιλήσω για αυτά που λεγόντουσαν ότι θα πάω στον Ολυμπιακό για την επόμενη χρονιά . Δεν ήταν στο πλάνο μου κάτι τέτοιο, για το άμεσο μέλλον αλλά αν ερχόμουν πίσω στην Ελλάδα κάποια στιγμή, η μόνη ομάδα που θα πήγαινα θα ήταν ο Ολυμπιακός για πολλούς λόγους που νομίζω είναι προφανείς.

Η δημιουργία οικογένειας έχει πλέον τον πρώτο και μοναδικό λόγο στην ζωή μου και γι αυτό αφήνω το μπάσκετ πίσω μου".


ggrilik
QUOTE (benchwarmer @ Feb 19 2016, 20:07 ) *
Αύριο η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρωσία στη Χαλκίδα (17:00, ΕΡΤ2), στο πιο κρίσιμο ματς της πορείας της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ '17. Η αποστολή της ομάδας είναι η ίδια με τα 2 ματς του φθινοπώρου

Επειδή έχω πει να θερμάνω λίγο το φόρουμ όσον αφορά το γυναικείο, νέα απο την κατάψυξη smile.gif

20 Φεβρουαρίου λοιπόν, χάσαμε απο την πολύ ισχυρή Ρωσία με 66-67, με πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Δεκάλεπτα:: 11-15, 32-31, 53-51, 66-67.

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Δημητράκου 18 (1), Χατζηνικολάου 7, Μάλτση 22 (2), Παπαμιχαήλ 4, Λύμουρα, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 9 (5ρ), Καλτσίδου 2 (4ρ, 3 α)
Ρωσία (Βάσιν): Λεφτσένκο 2, Μπελιάκοβα 15 (3), Βίντμερ 12, Μπέγκλοβα 2, Βιερού, Οσίποβα 15, Σάποβα, Μάιγκα, Βαντέεβα 13, Κολοσόφσκαγια 3 (1), Τσερεπάνοβα 3 (1), Μούσινα 2.

Λίγο πριν το τέλος ήμασταν μπροστά με 62-54 (!!) αλλά χτύπησε ελαφρά το πολυβόλο μας η Εβίνα Μάλτση και μάλλον μας επηρέασε ψυχολογικά με αποτέλεσμα η Ρωσία να μας πιάσει. Μπράβο πάντως, πολύ καλή εμφάνιση.
Στιγμιότυπα https://www.youtube.com/watch?v=2BxXloiKvWA


Το επόμενο μάτς του ΣΤ’ Ομίλου των Προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017 έγινε στο Φρίμπουργκ με την Ελβετία στις 24 Φεβρουαρίου. Αν και χωρίς την Δημητράκου (τενοντίτιδα) η εθνική μας κέρδισε εύκολα.

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 38-68
Δεκάλεπτα: 6-17, 21-37, 28-50, 38-68

ΕΛΒΕΤΙΑ: Τάλμαν 7, Κέρσο 8, Ζιρού 7, Ρολ 3, Τουίχιους 11, Φρανκίνα, Λουγκτ, Κλέμεντ, Τσούτουνιτς, Φόρα 2, Χέρμινγιαρντ, Τομετζόλι
ΕΛΛΑΔΑ: Σταυρίδου, Νικολοπούλου 4 (4ρ), Χατζηνικολάου 5 (8ρ, 4 α), Χαλιβέρα, Μάλτση 7(2ρ, 4 α), Παπαμιχαήλ 4, Λύμουρα 4 (3ρ), Σωτηρίου 1 (5ρ), Κοσμά 14 (2ρ, 2 α), Σπανού 7 (6ρ), Σπυριδοπούλου 5 (3ρ), Καλτσίδου 17 (3ρ, 4 α)

Όλος ο αγώνας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Eplz5Ef8utc


Επόμενος αγώνας με την Βουλγαρία εντός έδρας στις 19.11.2016 (εκτός είχαμε νικήσει με 40 - 74) και το κλείσιμο στις 23.11.2016 στην Ρωσία. Λογικά κυνηγάμε την 2η θέση στον όμιλο με καλό συντελεστή ώστε να πάρουμε την πρόκριση καθώς προκρίνονται οι εννέα πρώτοι των Ομίλων και οι έξι καλύτεροι δεύτεροι.
Το κακό είναι πως σταμάτησε το μπάσκετ η Δημητράκου, αλλά με την καλή πορεία ως τώρα δεν είναι απίθανο να τα καταφέρουμε.


http://www.fibaeurope.com/cid_,XObOBMOG0-J...eason_2017.html
ggrilik
Γκόλ Φασούλα !



Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Ζωή θα επιστρέψει άμεσα, ούτε πως θα έχει το κουράγιο και τον χρόνο να αγωνιστεί με την εθνική. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις smile.gif
ggrilik
Εξαίρετα νέα.
Η Τζάκι στην εθνική!

"Η ομογενής φόργουορντ Τζάκι Γέμελος είναι πιο κοντά από ποτέ στο να κάνει το ντεμπούτο της με τα γαλανόλευκα το Σάββατο στις 19 Νοεμβρίου στην Χαλκίδα στο ματς των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού με την Βουλγαρία(τρεις μέρες πριν γιορτάσει τα 28α γενέθλιά της) . Η Τζάκι που τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στην Ευρώπη (Άκουα Σαπόνε Ουμπερτιντέ , Αβενίντα Σαλαμάνκα , Νάπολι) δεν έχει παίξει ποτέ ως τώρα στην Εθνική (πήρε το διαβατήριο στον Παναθηναϊκό το 2014 ) . Φαίνεται όμως πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ίσως να έκανε πιο σημαντική την παρουσία της η απουσία της Ζωής Δημητράκου που τουλάχιστον για φέτος δεν θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση τα όσα είπε για το μέλλον της . Ο Κώστας Κεραμιδάς φαίνεται πως βρήκε θετική αντίδραση από την Τζάκι που υπεραγαπά την Ελλάδα και σε δύο μήνες θα έχει την ευκαιρία στην διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να έρθει στην Αθήνα και να αγωνιστεί στα κρίσιμα ματς με Βουλγαρία (19.11) και Ρωσία εκτός (23.11) . Βέβαια κρατάμε μικρό καλάθι γιατί και στο παρελθόν είχε σε μια δύο κλήσεις με Δικαιουλάκο αλλά και Κεραμιδά θετικές αποκρίσεις αλλά τελικά δεν δήλωσε ποτέ παρούσα . Εδώ όμως φαίνεται ότι τελικά θα έλθει ! Έτσι λένε οι πληροφορίες μας."

http://www.sportshero.gr/index.php/women-b...e-debut-gemelos

Την είχα ακούσει σε μια συνέντευξη και ήταν θετική για εθνική, αλλά με εμπόδιο το WNBA που είναι το όνειρό της. Θεωρητικά το εκπλήρωσε έστω και για λίγο με την συμμετοχή της στους Chicago Sky το 2015, αλλά αν οι σειρήνες της ξαναχτυπήσουν την πόρτα μάλλον θα ακούσει. Οπότε για καλοκαιρινά τουρνουά θα δούμε.

ggrilik
Για τον αγώνα της ημιτελικής φάσης με την Βουλγαρία στην Χαλκίδα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 16.00 (ζωντανά από ΕΡΤ) κλήθηκαν οι:

Ζωή Δημητράκου 25.05.1987 1.88 Ολυμπιακός
Στέλλα Καλτσίδου 12.01.1983 1.88 Ολυμπιακός
Αφροδίτη Κοσμά 06.06.1983 1.86 Ολυμπιακός
Πελαγία Παπαμιχαήλ 29.04.1986 1.89 Ολυμπιακός
Στέλλα Φουράκη 24.03.1994 1.90 Ολυμπιακός
Τάνια Χαλιβέρα 05.03.1985 1.78 Ολυμπιακός
Όλγα Χατζηνικολάου 04.07.1981 1.82 Ολυμπιακός
Εβίνα Μάλτση 30.12.1978 1.79 Ολυμπιακός
Ιωάννα Δίελα 02.06.1990 1.81 Παναθηναϊκός
Νίκη Έιβερι 21.01.1986 1.60 Παναθηναϊκός
Λολίτα Λύμουρα 10.03.1985 1.80 ΠΑΟΚ
Άννα Σπυριδοπούλου 02.11.1988 1.84 Πρωτέας Βούλας
Αγγελική Νικολοπούλου 02.05.1991 1.74 Πρωτέας Βούλας
Ναυσικά Σταυρίδου 12.08.1986 1.82 Παναθλητικός
Κατερίνα Σωτηρίου 03.01.1984 1.84 Μπατιπάλια
Άρτεμις Σπανού 01.01.1993 1.86 Γιρόνα

Προπονητής: Κώστας Κεραμιδάς
Βοηθός Προπονητή: Ελένη Καφαντάρη

Μένει να αποφασιστεί η τςελική 12-άδα.

Η Τζάκι Γέμελος δεν είναι στις κλήσεις (ατυχία, γιατί τώρα που μπορεί έσπασε το δάχτυλό της, το καλοκαίρι συνήθως δεν μπορεί γιατί κηνυγά το wNBA), είναι όμως -όπως πρόβλεψε ο benchwarmer 77.gif η πολύ φορμαρισμένη Έιβερι.
Αντε, με την νίκη smile.gif
ggrilik
Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 16.00 (ζωντανά από ΕΡΤ) τελική επιλογή:

Ζωή Δημητράκου
Στέλλα Καλτσίδου
Αφροδήτη Κοσμά
Πέλη Παπαμιχαήλ
Στέλλα Φουράκη
Όλγα Χατζηνικολάου
Εβίνα Μάλτση Ολυμπιακός
Ιωάννα Δίελα Παναθηναϊκός
Λολίτα Λύμουρα ΠΑΟΚ
Άννα Σπυριδοπούλου
Αγγελική Νικολοπούλου Πρωτέας Βούλας
Ναυσικά Σταυρίδου Παναθλητικός
Κατερίνα Σωτηρίου Μπατιπάλια
Άρτεμις Σπανού Γιρόνα

Η Εβίνα Μάλτση δηλώθηκε μεν αλλά παίζεται αν θα ξεπεράσει τον τραυματισμό να παίξει με την Βουλγαρία. Λογικά θα παίξει χωρίς πρόβλημα με την Ρωσία την άλλη βδομάδα.

Η φορμαρισμένη Νίκη Έιβερι απο την άλλη δεν θα παίξει καθόλου μια και κάποιο μπέρδεμα έγινε με την δήλωση συμμετοχής της στην ΦΙΜΠΑ. (!!??)

Προπονητής: Κώστας Κεραμιδάς
Βοηθός Προπονητή: Ελένη Καφαντάρη

Άντε, καλή επιτυχία!
benchwarmer
Μεγάλη νίκη με 95-67, και πλέον είμαστε με το ενάμιση πόδι στο Ευρωμπάσκετ.
Φυσικά με νίκη στην Ρωσία την Τετάρτη προκρινόμαστε απευθείας ως πρώτες, αλλά και με ήττα έχουμε ήδη ένα τόσο καλό +/- που σχεδόν αποκλείεται να μείνουμε απέξω, όπως φαίνεται και στο παρακάτω λινκ:

https://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_Wo...nd-placed_teams
ggrilik
Χωρίς Μάλτση, δεν καταφέραμε να νικήσουμε στο Κρούσκ.
Οι Ρωσίδες πήραν μεγάλοι κεφάλι στα 2ο Δεκάλεπτο και μετά κυνηγάγαμε να μειώσουμε.

ΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 67-53
Δεκάλεπτα: 13-8, 42-17, 62-39, 67-53
ΡΩΣΙΑ: Ζέντικ 8(2), Μούσινα 2, Μπελιάκοβα 10(2), Βαντεεβα 20, Λεφτσένκο 4, Βίντμερ 5, Κιρίλοβα 6(2), Σάποβα, Μπέλγκοβα 8(2), Σερεπάνοβα, Μάιγκα 4, Ανοϊκινα.
ΕΛΛΑΔΑ: Νικολοπούλου 2, Δημητράκου 12, Χατζηνικολάου 6, Παπαμιχαήλ, Λύμουρα 7(1), Σωτηρίου, Κοσμά 3(1), Σπανού 11, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου 12.

Ο αγώνας απο το Youtube της FIBA, εδώ:

Russia v Greece - Live Qualifier - EuroBasket Women 2017

ΝΑ δούμε αν θα περάσουμε ως καλύτεροι δεύτεροι. Και σιγά σιγά ή ίσως και πιο γρήγορα πρέπει να κοιτάμε για ανανέωση. ΚΑι δεν θα είναι ανώδυνη, καθώς υπάρχει μια τρύπα στις φουρνιές και είναι και πάντα αμφίβολο αν οι ταλαντούχες μικρές θα εξελιχθούν όσο χρειάζεται.
benchwarmer
Ήρθε φυσικά τελικά η πρόκριση, και συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια.

Οι 16 ομάδες του προσεχούς Ευρωμπάσκετ θα είναι:
Ελλάδα, Τσεχία (διοργανώτρια), Ισπανία, Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρωσία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο, Λευκορωσία.
Η κλήρωση γίνεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Όσο για την ομάδα μας, πράγματι οι ηλικίες μας είναι ένα θέμα. Συγκεκριμένα, και κατατάσσοντάς τες με βάση τα λεπτά συμμετοχής σε αυτούς τους 6 αγώνες των προκριματικών, οι ηλικίες των κοριτσιών του χρόνου θα είναι:
Καλτσίδου 34
Δημητράκου 30
Μάλτση 39
Χατζηνικολάου 36
Σπανού 24
Σωτηρίου 33
Κοσμά 34
Λύμουρα 32
Παπαμιχαήλ 31
Νικολοπούλου 26
Σπυριδοπούλου 29
Σταυρίδου 31
Χαλιβέρα 32
Σκιαδοπούλου 27

Υπάρχουν φυσικά και οι Χριστινάκη, Φασούλα, Σταμολάμπρου που κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις στο NCAA, και μακάρι να τις δούμε στην 12άδα του χρόνου, άσχετα αν δεν μπορούν ίσως να βοηθήσουν αρκετά άμεσα. Αυτή που φυσικά μπορεί να βοηθήσει άμεσα και ως πρώτο βιολί μάλιστα είναι η Γέμελος, και μακάρι να καταφέρει να παίξει.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.