Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
chrisafr9
QUOTE(big dirk @ Aug 28 2008, 00:53 ) *
μια πλειμεκερ που ειχαμε τη δελη αυτη τι εγινε?σταματησε?

επισης συγχαρητηρια για τη νικη αν και αγχωτικη αλλα καναμε το βημα. η εβινα τελεια!μια τετοια θελουμε και στην εθνικη αντρων tongue.gif


Καλημέρα!η Δελή όπως και η Βασιλείου είναι παίχτριες του Πανιωνίου με πάρα πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα αλλά μάλλον του πέφτουν μεγάλες....!!!!!
Hellas On fire
Αυτη η Eric παλι τι φρουτο ειναι?
Εβαλαν και οι Σερβοι ξενες στην εθνικη η απλως τυχαιο ειναι το δυτικου τυπου επωνυμο?
benchwarmer
QUOTE(Hellas On fire @ Aug 28 2008, 14:29 ) *
Αυτη η Eric παλι τι φρουτο ειναι?
Εβαλαν και οι Σερβοι ξενες στην εθνικη η απλως τυχαιο ειναι το δυτικου τυπου επωνυμο?


Mήπως δεν είναι Ερικ, αλλά Εριτς? (βλεπε Τομιτς κλπ)

Α, πόσοι περνάνε από τον όμιλο?
basket4
QUOTE(benchwarmer @ Aug 28 2008, 14:56 ) *
Mήπως δεν είναι Ερικ, αλλά Εριτς? (βλεπε Τομιτς κλπ)

Α, πόσοι περνάνε από τον όμιλο?


eric ειμαι..εριτς
magickaminia
QUOTE(sch @ Aug 27 2008, 23:56 ) *
...και οι πόντοι των 2 ομάδων

Δεκάλεπτα: 28-19, 44-43, 66-60, 82-85
Σερβία: Ερικ 14 (1), Μίλκοβιτς 2, Ρίζβιτς, Κρέσοβιτς 4, Μιλοβάνοβιτς 18 (4), Κνέζεβιτς 5, Πέροβιτς 20, Κοβάσεβιτς 6, Μούσοβιτς 13 (2), Μίτοφ.
Ελλάδα: Καλέντζου 19 (3 τρ.,10 ασ, 5 κλ), Κωστάκη 7, Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 9(2), Μάλτση 29 (5), Παπαμιχάηλ 3, Ζέρβα, Κοσμά 4, Σούλις 12 (2).

Ενα μεγαλο μπραβο στην Εθνικη Γυναικων. Τοσο στα κοριτσια οσο και στο τεχνικο τημ. Αποτελει αυτη η νικη μια απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες του Γυναικειου μας μπασκετ και για το μεγεθος του αντιπαλου αλλα και για το σκορ. Εγω προσωπικα δεν θυμαμαι τα τελευταια χρονια τετοιο σκορ για την Εθνικη μας. Μπραβο ξανα σε ολους και ευχομαι καλη συνεχεια . Τωρα χρειαζεται και η βοηθεια του κοσμου. Οσοι πιστοι προσελθετε λοιπον. Αυτα τα παιδια το αξιζουν. Ματωνουν για τη φανελλα με το εθνοσημο. Να στε σιγουροι οτι το λεει η ψυχουλα τους αφου γυρισαν τετοιο ματς μεσα στην Σερβια μπροστα σε 2.000 κοσμο. Δεν νομιζω οτι οι αλλες ομαδες του ομιλου θα περασουν απο κει. 41.gif
basket4
28/8/2008
Ε. Μάλτση: «Να νιώσουμε ότι παίζουμε εντός έδρας»

Με μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη μπήκε στο χορό για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2009 η Εθνική Γυναικών. Η επικράτηση επί της Σερβίας εκτός έδρας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης βάζει τις βάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσει η ελληνική ομάδα, η οποία θα δώσει τον δεύτερο αγώνα της στην Ελλάδα στις 7μ.μ. με αντίπαλο τη Βουλγαρία, στο κλειστό της Γλυφάδας. Εκεί όπου η Εβίνα Μάλτση και οι συμπαίκτριές της, περιμένουν να βρουν συμπαράσταση στην προσπάθειά τους και από την εξέδρα.
Η αρχή στην κουβέντα γίνεται από την αναμέτρηση με τη Σερβία στην πόλη Νις. Και μια νίκη που πολλοί, ακόμη και από όσους παρακολουθούν γυναικείο μπάσκετ, δεν την περίμεναν. Κάτι που δεν ισχύει όμως για τις Ελληνίδες διεθνείς; «Πιστεύω ότι το περιμέναμε. Για να πω την αλήθεια μάλλον την περιμέναμε αυτή τη νίκη λίγο περισσότερο από ότι θα έπρεπε! Δεν υπήρχε καθόλου στο μυαλό μας η σκέψη ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλό μας. Μπήκαμε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι η Σερβία είναι καλή ομάδα».

- Ο αγώνας μπορεί να τελείωσε καλά για την Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν ξεκίνησε καλά.
«Αυτό είναι αλήθεια… Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν πήγαμε καλά και ήταν κάτι που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και στην αποτελεσματικότητα της Σερβίας. Καταφέραμε να «μαζέψουμε» όμως το παιχνίδι ως το ημίχρονο και από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Εντάξει, και η Σερβία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά νιώθαμε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε. Δεν είναι ομάδα που από το πρώτο λεπτό σε έκανε να νιώθεις ότι υπάρχει διαφορά αγωνιστικά. Από την άλλη παίζαμε στην έδρα της, ήταν προετοιμασμένη, εύστοχη, μας πήραν το ρυθμό του παιχνιδιού στην αρχή, κάτι που από τα αποδυτήρια είχαμε πει ότι πρέπει να ελέγξουμε. Και εκεί έπαιξε ρόλο και ο προπονητής, που αντέδρασε καίρια στο παιχνίδι. Μας ζήτησε να βελτιώσουμε την άμυνα με υπομονή και μας τόνισε ότι είχαμε χρόνο να διορθώσουμε τα πράγματα. Καταφέραμε να βγάλουμε στο παιχνίδι, αυτά που έχουμε μάθει όλες αυτές τις μέρες. Φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας σιγά-σιγά και από εκεί και πέρα ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ένα ριμπάουντ υπέρ ή κατά θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Ευτυχώς είμαστε εμείς που πήραμε τη νίκη στο τέλος!»

- Η νίκη αυτή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια, καθώς μιλάμε θεωρητικά για την καλύτερη ομάδα του ομίλου και για μια εκτός έδρας νίκη επί αυτής;
«Ήταν το πρώτο παιχνίδι και μας έδωσε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια. Το ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε. Σημαντικό ήταν για εμάς ότι δείξαμε το χαρακτήρα και την ωριμότητα να ανατρέψουμε μια κατάσταση και να πάρουμε μια νίκη εκτός έδρας. Μας βοηθά ψυχολογικά, γιατί το να επιστρέφεις ηττημένος είναι κάτι που σε επηρεάζει αρνητικά. Από την άλλη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι μόνο η αρχή. Μπορεί να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, αν δεν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Και επιπλέον το ότι πήραμε τη νίκη με μικρή διαφορά, μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος μας στη συνέχεια. Γι’ αυτό θέλει προσοχή. Το γνωρίζουμε όλοι».

- Όπως είδαμε και η Βουλγαρία επιβλήθηκε του Βελγίου. Ήταν ένα ακόμη αποτέλεσμα που πολλοί δεν περίμεναν. Έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαφορά της θεωρίας με την πράξη;
«Ναι… Έτσι είναι. Η θεωρία μπορεί να απέχει από την πράξη. Δεν κοιτάς το ρόστερ και λες αυτή θα κερδίσει, αυτή θα χάσει. Όλα μπορεί να γίνουν. Και το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το στο μπάσκετ. Είναι σαράντα λεπτά αγώνας. Εκεί κρίνονται όλα. Στο γήπεδο».

- Η συνέχεια γράφει Βουλγαρία, αλλά ίσως το σημαντικότερο και «εντός έδρας». Τι περιμένετε από αυτή την αναμέτρηση; Τι θα θέλατε να δείτε;
«Αγωνιστικά θα θέλαμε εννοείται τη νίκη και τίποτα άλλο. Θα θέλαμε όμως και κάτι ακόμη: Να δούμε κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα θέλαμε να δούμε επιτέλους για μια φορά. Να παίξουμε στην έδρας μας και να νιώσουμε ότι παίζουμε εντός έδρας. Είναι κάτι που δεν το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα και η Εθνική Ομάδα το στερείται. Μας λείπει να παίζουμε σε γήπεδα γεμάτα και ο κόσμος να είναι θερμός να μας υποστηρίζει. Έχουμε δώσει στην περιφέρεια αγώνες όπου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε παραπονεμένες. Στην Αθήνα όμως ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα γήπεδα δεν γεμίζουν, ο κόσμος δεν είναι θερμός. Θα θέλαμε να είναι κοντά μας αυτή τη φορά, να δεχθούμε αυτή την έξτρα βοήθεια από την εξέδρα. Στη Σερβία για παράδειγμα το γήπεδο μπορεί να μην ήταν γεμάτο, αλλά υπήρχε πολύ θερμή ατμόσφαιρα, ο κόσμος συμμετείχε. Αυτό θα θέλαμε να βιώσουμε κι εμείς. Κανένας δεν θέλει να παίζει σε άδειο γήπεδο!»

- Για την πρόκριση είσαι αισιόδοξη;
«Ναι! Να σου πω την αλήθεια; Δεν περνάει καν το αντίθετο από το κεφάλι μας. Είναι μπάσκετ, είναι 40 λεπτά. Το γήπεδο θα δείξει καθαρά. Αυτό που χρειάζεται είναι να μείνουμε σοβαρές, προσγειωμένες και συγκεντρωμένες από το πρώτο λεπτό»....

basket.gr
sch
Συνέχεια με Βουλγαρία
Το δεύτερο αγώνα της στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009 δίνει η εθνική γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την εκτός έδρας νίκη του με 85-82 επί της Σερβίας στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων του, αντιμετωπίζει αύριο στις 7μ.μ. στο κλειστό της Γλυφάδας τη Βουλγαρία.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας με αφορμή το αυριανό παιχνίδι τόνισε χαρακτηριστικά. «Είναι ο πρώτος αγώνας στην έδρα μας αυτός με την Βουλγαρία και είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με αυτόν απέναντι στη Σερβία. Η Βουλγαρία διαθέτει παίκτριες με εμπειρία και ταλέντο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς θα πρέπει να φτάσουμε στο μέγιστο σημείο της απόδοσής μας και αυτό θα επιτευχθεί με αυτοσυγκέντρωση και υπομονή».
Στο άλλο παιχνίδι του Δ’ ομίλου θα αναμετρηθούν Βέλγιο και Σερβία.

Βαθμολογία ( σε 1 αγώνα)

1. Βουλγαρία 2
2. ΕΛΛΑΔΑ 2
3. Σερβία 1
4. Βέλγιο 1


basket.gr
nikefalin
QUOTE(sch @ Aug 29 2008, 21:39 ) *
Βαθμολογία ( σε 1 αγώνα)

1. Βουλγαρία 2
2. ΕΛΛΑΔΑ 2
3. Σερβία 1
4. Βέλγιο 1


basket.gr


όσες πιστές και πιστοί αύριο προσέλθετε smile.gif
basket4
QUOTE(nikefalin @ Aug 29 2008, 21:48 ) *
όσες πιστές και πιστοί αύριο προσέλθετε smile.gif


βρε συ nikefalin φωναζε και για μενα ρεεε sad.gif sad.gif


καλη επιτυχια στην εθνικη μας!
που αν παιξουν καλα δεν νομιζω να αντιμετωπισουν κανενα προβλημα
sch
QUOTE(basket4 @ Aug 29 2008, 21:51 ) *
βρε συ nikefalin φωναζε και για μενα ρεεε sad.gif sad.gif
καλη επιτυχια στην εθνικη μας!
που αν παιξουν καλα δεν νομιζω να αντιμετωπισουν κανενα προβλημα

εσύ δεν θα έρθεις? ohmy.gif
nikefalin
QUOTE(basket4 @ Aug 29 2008, 21:51 ) *
βρε συ nikefalin φωναζε και για μενα ρεεε sad.gif sad.gif
καλη επιτυχια στην εθνικη μας!
που αν παιξουν καλα δεν νομιζω να αντιμετωπισουν κανενα προβλημα


δεν μπορώ τις φωνές tongue.gif
sch
QUOTE(nikefalin @ Aug 29 2008, 21:59 ) *
δεν μπορώ τις φωνές tongue.gif

μιλάει, επειδή η ίδια φωνάζει tongue.gif
basket4
oχι sch..δεν θα μπορεσω να παω...
δινω μαθημα τη δευτερα κ δεν θα προλαβω δυστυχως (αυτα παθαινει οποιος διαβαζει τελευταιες μερες sad.gif )

τουλαχιστον εσυ που με ξερεις πετα ενα idi vidi dal sam tamo απο μενα!χαχαχαχα



καλη επιτυχια!!κ καλο παιχιδι!!! smiley.gif
sch
Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο παιγνίδι της Εθνικής ομάδας. Κερδίσαμε την Βουλγαρία 70-59 και έτσι είμαστε στην πρώτη θέση έπειτα απο 2 παιγνίδια... bball.gif
sch
Ελλάδα – Βουλγαρία 70-59
Τη δεύτερη νίκη της με εντυπωσιακή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποίησε η Εθνική Γυναικών στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2009. Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Βουλγαρίας στο κλειστό της Γλυφάδας με 70-59 και ζευγάρωσε τα θετικά αποτελέσματα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Σερβίας.
Τα τρίποντα ήταν το κλειδί για την επιβολή του δικού της ρυθμού για τη Βουλγαρία στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Με τον έλεγχο του ριμπάουντ, τα εύστοχα σουτ τριών πόντων και την άμυνα ζώνης κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να ελέγξουν το παιχνίδι στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και να φτάσουν να προηγηθούν με 27-18 στο 17’, ενώ η Ελλάδα είχε βρεθεί να μπροστά στο σκορ στο 4’45’’ με 10-5. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα, με δύο τρίποντα της Καλέντζου, αλλά και με την Κωστάκη να δημιουργεί ρήγματα στη ζώνη των αντιπάλων της με τις διεισδύσεις της. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η διαφορά στους τρεις πόντους (27-30) στο ημίχρονο.
Η Βουλγαρία ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ένα γρήγορο 9-0, διαμόρφωσε το σκορ στο 27-39 (23’), με τη διαφορά να «σκαρφαλώνει» στο +12 (31-43, 25’). Η απάντηση ήρθε από τις Ελληνίδες παίκτριες άμεσα. Κινήθηκαν πιο έξυπνα, με μεγαλύτερη υπομονή στην επίθεση, αλλά και πιο αποτελεσματικά στην άμυνα, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν (45-45, 29’30’’). Σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος, με ένα σερί 14-2 για την Ελλάδα.
Το σερί αυξήθηκε με την Πελαγία Παπαμιχαήλ να δίνει το προβάδισμα με 47-45 (30’15’’), φτάνοντας στο 23-2 (54-45, 32’30’’) με τη Βουλγαρία να έχει σκοράρει μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στο διάστημα αυτό. Από το 24’οι Βουλγάρες ευστόχησαν σε σουτ εντός πεδιάς ξανά στο 33’, διαμορφώνοντας το σκορ στο 54-47. Ήταν κάτι που λίγο επηρέασε την Ελλάδα, καθώς με πέντε συνεχόμενους πόντους, είδε τη διαφορά υπέρ της να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (59-47, 34’), για να τη στείλει η Μάλτση με ένα ακόμη τρίποντο στο +15 (62-47, 35’) και λίγο αργότερα να διαμορφώνεται το 64-47 (35’30’’) με το σερί να φτάνει στο εντυπωσιακό 33-4. Η νίκη είχε διασφαλιστεί, το 2-0 ήταν δεδομένο για την Εθνική Ελλάδας, που την Τετάρτη στη Λιέγη, αντιμετωπίζει το Βέλγιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2009.

Διαιτητές: Νέσκοβιτς (Σερβία) – Γκριγκόρας (Ρουμανία)
Δεκάλεπτα: 14-14, 27-30, 45-45, 70-59
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 14 (7ρ.), Κωστάκη 12, Καλτσίδου 10, Μάλτση 18, Παπαμιχαήλ 14, Κοσμά, Σούλις 2, Δημητράκου, Χατζηνικολάου, Κατωπόδη
Βουλγαρία (Μπορούκοφ): Ναϊντένοβα 4, Τόμοβα 11, Γκούνεβα 12, Βράντσεβα 1, Ντιμίτροβα, Μπράνζοβα 21, Κίροφ 10

Δηλώσεις
Κώστας Μίσσας (προπονητής, Ελλάδα): «Η άμυνα είναι το βασικό μας στοιχείο. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε αδικαιολόγητα έξι ριμπάουντ. Η Βουλγαρία μας έβαλε στο ρυθμό της. Στο δεύτερο ημίχρονο είμαστε πιο καλοί. Ο σκοπός είναι να συνδυάζεται επίθεση και άμυνα κάτι που κάναμε στο διάστημα αυτό. Αυξήσαμε την πίεση και πήραμε τη νίκη. Υπήρχε ένα άγχος που ήταν αδικαιολόγητο για εμάς. Ο αγώνας ήταν σημαντικός. Τη Δευτέρα πετάμε για το Βέλγιο με στόχο μία ακόμη καλή εμφάνιση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η χαρά είναι μόνο για μια νύχτα, γιατί ήδη πρέπει να δούμε τη συνέχεια. Η ομάδα έχει μεγάλη διάθεση και ήταν σημαντικό για εμάς, γιατί παρά το ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, με υπομονή βρήκαμε τις λύσεις και πήραμε τη νίκη».
Αναστασία Κωστάκη (παίκτρια, Ελλάδα): «Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Όλες κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα. Σκοπός μας είναι να χτίσουμε μια ομάδα, που θα έχει όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στο Ευρωμπάσκετ του χρόνου. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικές σε άμυνα και επίθεση. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του εδώ και θέλουμε να τον έχουμε και στη συνέχεια κοντά μας».

Νικολάι Μπορούκοφ (προπονητής, Βουλγαρία): «Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά δείξαμε κουρασμένοι στην τέταρτη περίοδο, περίοδο στην οποία κρίθηκε ο τελικός νικητής. Η ροή του αγώνα άλλαξε από τα σουτ τριών πόντων της ελληνικής ομάδας. Αν και είχαμε μιλήσει για το μακρινό σου της Ελλάδας, προφανώς δεν είχαμε δουλέψει αρκετά, ώστε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Ενώ παράλληλα, χάσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο και αρκετές μάχες κάτω από το καλάθι. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».
Ντιάνα Ναϊντένοβα (παίκτρια, Βουλγαρία): «Θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη και προσπαθήσαμε να την κατακτήσουμε. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε παρά την προσπάθειά μας. Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη και την κατέκτησε μέσα από μια εξαιρετική απόδοση στην τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης».

* Παρόντες στην αναμέτρηση ήταν ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ανδρέας Μιαούλης και ο γγ της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης....

basket.gr
basket4
συγχαρητηρια στα κοριτσια! 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

ειχε παει κανεις στο γηπεδο να μας δωσει μια εικονα του παιχιδιου?

ειχε κοσμο το γηπεδο?
sch
QUOTE(basket4 @ Aug 30 2008, 21:26 ) *
συγχαρητηρια στα κοριτσια! 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

ειχε παει κανεις στο γηπεδο να μας δωσει μια εικονα του παιχιδιου?

ειχε κοσμο το γηπεδο?

οι μόνοι σίγουροι που πήγαν ήταν οι: Γιώργος Βασιλακόπουλος, Ανδρέας Μιαούλης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης tongue.gif tongue.gif tongue.gif ...πλάκα κάνω
Σημαντικό είναι να αρχίσει να πηγαίνει κόσμος στην Εθνική και να είναι γεμάτα τα γήπεδα όπου παίζει η ομάδα. bball.gif
Καλή συνέχεια κορίτσια!!!
basket4
Φωτογραφιες απο το παιχνιδι smile.gif





















Hellas On fire
QUOTE(basket4 @ Aug 28 2008, 15:09 ) *
eric ειμαι..εριτς

α, τωρα το επιασα. Γιατι στο ποστ σου την ειχες μεταφρασει ως Ερικ.
Βεβαια, το λατινικο c ειναι τσ για τους σερβους.
Πιθανως το λαθος να ειναι του δημοσιογραφου απο οπου πηρες τις σκορερ.

Μπραβο για την δευτερη νικη στις κοπελες.
nikefalin
εγώ ήμουν στο γήπεδο ντροπή στις απούσες και τους απόντες tongue.gif
εχετε ευκαιρια να επανορθώσετε το επόμενο Σάββατο με τη Σερβία.

Η ομάδα πνίγηκε στο 1ο ημίχρονο στη ζώνη 3-2 που έπαιξαν με επιτυχία οι Βουλγάρες. Τα σουτ δεν έμπαιναν ,η κυκλοφορία αν και καλή κατέληγε σε λάθη, μια φίλη μου έτρωγε ποπ κόρν και να μάστε στο -12.
Από τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου έγινε ένα απίθανο σερί , φτάσαμε στο +18. Είχε τελειώσει το ποπ κόρν (ανάποδο γούρι ήταν), επίσης η ομάδα πίεσε σε όλο το γήπεδο, έπαιξε πιο δυνατή άμυνα , έβγαλε εύκολους πόντους και πήρε ρυθμό , έβαλε τα σουτ και η ζώνη πήγε περίπατο. Μπράβο σε όλες τις κοπέλες που γύρισαν το παιχνίδι, η ομάδα έχει βάθος για αυτό το επίπεδο, μια καλή ψηλή λείπει για να ανέβει επίπεδο.

ps1 . ο προπονητής της Βουλγαρίας θύμισε τον Βόσνιο φιλο του VaggeliN και πήρε τάιμ στο1'' πριν το τέλος...
ps2. Στο γήπεδο ήρθαν και οι 2 αμερικάνοι του Ολυμπιακού, Γκρίρ και Τσίλντρες.
ps3. Τα ...λυκόπουλα ήταν σε παράταξη πίσω από το ένα καλάθι...μα καλά , εθνική παίζει...ούτε στο spor + ?
ps4 : Ο άλλος αγώνας του ομίλου έληξε 73 - 60 για το Βέλγιο!!!
basket4
Μη μου δημιουργεις τυψεις.
εγω προσωπικα θα επανορθωσω το σαββατο!
(να παει να χεστει η εξεταστικη,τιποτα δεν θα περασω κ το σημερινο σημερα τσαμπα το εχασα sad.gif sad.gif )

ελα ρε,ηταν ο τσιλντρες και ο γκριν??μπραβο τους!

τωρα πολλα θες κ εσυ για τηλεοπτικη καλυψη... blink.gif blink.gif
basket4
τα αποτελεσματα των ομιλων

GROUP A
Great Britain-Ukraine 73-80
Lithuania-Israel 60-76

1. Ukraine 4/1 9
2. Israel 4/1 9
3. Lithuania 3/2 8
4. Great Britain 1/4 6
5. Germany 0/4 4



GROUP B
Italy-Poland 60-76
Bosnia and Herzegovina-Finland

1. Poland 4/1 9
2. Turkey 4/0 8
3. Italy 2/3 7
4. Bosnia and Herzegovina 1/4 6
5. Finland 1/4 6



GROUP C
Hungary-Slovak Republic 85-76
France-Croatia 75-50

1. France 5/0 10
2. Hungary 3/2 8
3. Slovak Republic 2/3 7
4. Croatia 1/4 6
5. Romania 1/3 5



GROUP D
Greece-Bulgaria 70-59
Belgium-Serbia 73-60

1. Greece 2/0 4
2. Belgium 1/1 3
3. Bulgaria 1/1 3
4. Serbia 0/2 2



απο οτι φαινεται θα ειναι δυσκολο το εργο της εθνικης στο Βελγιο αφου το Βελγιο κερδισε στην εδρα του τη Σερβια με 73-60
sch
QUOTE(nikefalin @ Aug 30 2008, 23:58 ) *
εγώ ήμουν στο γήπεδο ντροπή στις απούσες και τους απόντες tongue.gif
εχετε ευκαιρια να επανορθώσετε το επόμενο Σάββατο με τη Σερβία.

Η ομάδα πνίγηκε στο 1ο ημίχρονο στη ζώνη 3-2 που έπαιξαν με επιτυχία οι Βουλγάρες. Τα σουτ δεν έμπαιναν ,η κυκλοφορία αν και καλή κατέληγε σε λάθη, μια φίλη μου έτρωγε ποπ κόρν και να μάστε στο -12.
Από τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου έγινε ένα απίθανο σερί , φτάσαμε στο +18. Είχε τελειώσει το ποπ κόρν (ανάποδο γούρι ήταν), επίσης η ομάδα πίεσε σε όλο το γήπεδο, έπαιξε πιο δυνατή άμυνα , έβγαλε εύκολους πόντους και πήρε ρυθμό , έβαλε τα σουτ και η ζώνη πήγε περίπατο. Μπράβο σε όλες τις κοπέλες που γύρισαν το παιχνίδι, η ομάδα έχει βάθος για αυτό το επίπεδο, μια καλή ψηλή λείπει για να ανέβει επίπεδο.

ps1 . ο προπονητής της Βουλγαρίας θύμισε τον Βόσνιο φιλο του VaggeliN και πήρε τάιμ στο1'' πριν το τέλος...
ps2. Στο γήπεδο ήρθαν και οι 2 αμερικάνοι του Ολυμπιακού, Γκρίρ και Τσίλντρες.
ps3. Τα ...λυκόπουλα ήταν σε παράταξη πίσω από το ένα καλάθι...μα καλά , εθνική παίζει...ούτε στο spor + ?
ps4 : Ο άλλος αγώνας του ομίλου έληξε 73 - 60 για το Βέλγιο!!!

-θα επανορθώσουμε, nikefalin biggrin.gif
-o vaggelisN να πάρει τηλ/νο τον βόσνιο φίλο του γιατί απ'ότι ξέρω του έδωσε και την κάρτα του tongue.gif
-εμ, απ'ότι φαίνεται δεν την συμπαθούν πολύ αυτή την Εθνική, άλλες συμπαθούν wink.gif
magickaminia
QUOTE(basket4 @ Aug 30 2008, 21:26 ) *
συγχαρητηρια στα κοριτσια! 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

ειχε παει κανεις στο γηπεδο να μας δωσει μια εικονα του παιχιδιου?

ειχε κοσμο το γηπεδο?
Μπραβο σε ολη την ομαδα. Για δευτερο παιχνιδι δειξαν φοβερη ωριμοτητα στο τροπο αντιμετωπισης του αντιπαλου. Δεν απογοητευτηκαν ακομα και οταν μειναμε 12 ποντους πισω. Ο Κοουτς εκανε με πολλη μαεστρια τις κινησεις του απ τον παγκο και οπως και στη Σερβια εχει το μεγαλυτερο ποσοστο στις 2 νικες. Η ομαδα εχει φανταστικη φυσικη κατασταση , μεγαλη ενεργεια στην αμυντικη της λειτουργια και πολυ καλη χημεια αναμεσα στα κοριτσια. Καλη συνεχεια , μια νικη στο Βελγιο δεν νομιζω οτι ειναι πλεον εκτος πλανων της ομαδας που αυτοματα ισως και να σημανει την προκριση της ομαδας στην Λεττονια. Οσον αφορα για τον κοσμο ηταν αρκετος περιπου 500 ανθρωποι ειχαν αρκετη ζωντανια και βοηθησαν αρκετα τα κοριτσια. Μακαρι στο επομενο να ειναι περισσοτεροι.
diama13
Μπορεί και πάλι η απόδοση της Εθνικής να μην έπιασε... ταβάνι, ωστόσο έγινε το 2/2. Η νίκη επί της Βουλγαρίας και η εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο οφείλονται εν πολλοίς στην καλή αμυντική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας: "Βασικό στοιχείο σ’ αυτήν την ομάδα είναι η άμυνα. Ξέραμε ότι αν η Βουλγαρία κάνει το παιχνίδι της μετά είναι εύκολο να σου κάνει ζημιά. Το μειονέκτημα τόσο στην Εθνική όσο και στο γυναικείο μπάσκετ, είναι ότι η απόδοση στην άμυνα σχετίζεται με την απόδοση στην επίθεση και το αντίθετο. Τον συνδιασμό αυτόν με καλή απόδοση πετύχαμε εμείς στο δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι αυτό ήταν ένα δυνατό τεστ αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς κόντρα στο Βέλγιο. Δείξαμε ότι έχουμε τη διάθεση, τη συγκέντρωση και την υπομονή που χρειάζεται, στοιχεία που μας κάνουν σκληρή ομάδα".

Από τη μεριά της η πρώτη σκόρερ της Ελλάδας, Εβίνα Μάλτση υποστήριξε: "Δεν παίξαμε έτσι όπως θα μπορούσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο η Βουλγαρία μας παρέσυρε στον ρυθμό της αλλά στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε και αποδείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Η τελική φάση είναι κάτι παραπάνω από ορατή πλέον αλλά έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμη".

Τέλος, η Αναστασία Κωστάκη είπε: "Η δεύτερη νίκη ήρθε και αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας. Όλες προσπαθούμε για το καλύτερο και αυτό δεν σημαίνει μόνο για την πρόκριση στα τελικά αλλά και για το "χτίσιμο" μιας ομάδας η οποία θα μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον. Σήμερα δείξαμε καλά στοιχεία. Μπορεί να μην έχουμε πολλές ψηλές αλλά όλες προσπαθούμε στην άμυνα. Παίζουμε μοντέρνο και γρήγορο μπάσκετ με αιφνιδιασμούς και όταν πιάνει το παιχνίδι μας μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους". Η 30χρονη γκαρντ αναφερόμενη στους φιλάθλους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών τόνισε: "Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας και ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να είναι ακόμα περισσότεροι γιατί πάντα η βοήθειά τους είναι πολύτιμη".

basketblog.gr
sch
Τ. Καλέντζου: «Έχουμε πείσμα και υπομονή»

Με το απόλυτο, δηλαδή δύο νίκες σε ισάριθμα ματς η εθνική γυναικών έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009. Η Τούλα Καλέντζου θεωρεί ότι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας είναι το πείσμα και η υπομονή και το γεγονός ότι σε κανένα σημείο δεν παρατάει το παιχνίδι, αν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει βρεθεί πίσω στο σκορ τόσο απέναντι στη Σερβία όσο και στο ματς με τη Βουλγαρία, αλλά κατάφερε και έκανε την ανατροπή.

Η εθνική ομάδα έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009. Περίμενες κάτι τέτοιο;

Η ουσία είναι ότι μετράμε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αν δει κανείς τα παιχνίδια τόσο με τη Σερβία όσο και με τη Βουλγαρία θα διαπιστώσει ότι το ξεκίνημά μας δεν ήταν και τόσο καλό. Η Σερβία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κρίθηκε κατά τη γνώμη μου στο θέμα της εμπειρίας, στο οποίο εμείς υπερτερούσαμε, αφού η Σερβία είναι μια πολύ νεανική ομάδα. Όσον αφορά στον αγώνα με τη Βουλγαρία βρεθήκαμε πίσω στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως μαζέψαμε τη διαφορά και σίγουρα ήμασταν εμείς εκείνες που αξίζαμε τη νίκη.

Στον αγώνα με τη Βουλγαρία τι έγινε και γύρισε το παιχνίδι;

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού της Βουλγαρίας στην αρχή μας αποσυντόνισε. Χάσαμε το ρυθμό μας στην άμυνα και μπλοκάραμε στη ζώνη που μας έπαιζαν. Το σκορ άλλαξε όταν παίξαμε δυνατή άμυνα και κλέψαμε αρκετές μπάλες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε το παιχνίδι μας και είχαμε μπει στο δικό τους ρυθμό. Άλλαξαν όμως όλα εξαιτίας της άμυνας. Είμαστε πεισματάρες και υπομονετικές και δεν το βάζουμε σε κανένα σημείο κάτω. Ένας αγώνας τελειώνει στο 40ο λεπτό, ποτέ νωρίτερα. Ήμασταν πίσω αλλά βρήκαμε τα αποθέματα των δυνάμεων και τα καταφέραμε.

Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τον αγώνα με τη Βουλγαρία;

Στον αγώνα με τη Σερβία δεν το φοβήθηκα, όμως απέναντι στη Βουλγαρία μου πέρασε αστραπιαία από το μυαλό. Υπήρχαν στιγμές ότι δεν μας έβγαινε τίποτα. Μόλις όμως αρχίσαμε να μειώνουμε είπα ότι ούτε αυτό το ματς χάνεται…

Η συνέχεια περιλαμβάνει για την εθνική το ματς με το Βέλγιο. Πως βλέπεις τον αγώνα;

Είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς και μάλιστα εκτός έδρας. Νικήσαμε το Βέλγιο σε φιλικό αγώνα στο Μπόρμπιο στην αρχή της προετοιμασίας μας και όταν έλειπαν αρκετές παίκτριες από τη δική μας πλευρά. Απ΄όσο ξέρουμε δεν θα παίξει η Βάουτερς και με αυτή την παίκτρια στη σύνθεσή του το Βέλγιο παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό, ως προς το καλύτερο, πρόσωπο. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

Πόσο κοντά είναι η πρόκριση για την εθνική ομάδα;

Και κοντά και μακριά... Το καλύτερο για μας θα είναι να τερματίσουμε πρώτες και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν θα τα παρατήσουμε σε κανένα σημείο. Αυτά είναι στοιχεία των ελληνικών ομάδων και τα ακολουθούμε και εμείς. Ελπίζουμε στα επόμενα δύο ματς που έχουμε να δώσουμε στην έδρα μας να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. ...

basket.gr
Augmon
Eπιτέλους και εμφανίσεις και αποτελέσματα.Ολα τα λεφτά Κώστας Μίσσας 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
sch
Επόμενος αντίπαλος το Βέλγιο
Στη Λιέγη βρίσκεται από χθες η εθνική γυναικών, όπου αύριο θα δώσει στο τρίτο της αγώνα στο πλαίσιο του Δ’ Ομίλου για τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που είναι στην πρώτη θέση του ομίλου του με τέσσερις βαθμούς μετά τις νίκες επί της Σερβίας και της Βουλγαρίας θα αντιμετωπίσει στις 9μ.μ. το Βέλγιο. Η εθνική πραγματοποίησε σήμερα προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση και όλες οι παίκτριες είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα για το αυριανό ματς.

Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Ελλάδα (2-0) 4
2. Βέλγιο (1-1) 3
3. Βουλγαρία (1-1) 3
4. Σερβία (0-2) 2

Στο άλλο παιχνίδι του Δ’ ομίλου θα αναμετρηθούν Σερβία – Βουλγαρία.

basket.gr
basket4
παμε γερα!
καλη επιτυχια στην εθνικη μας σημερα smiley.gif smiley.gif
chrisafr9
Καλησπέρα.ασχημο ξεκινημα για την εθνικη αλλα απο τα μεσα του δεκαλεπτου γυρισαμε το ματς απο 13-4 σε 13-14,16-16.σκορ 1 δεκαλεπτου 19-19.
nikefalin
1η νίκη για τη Σερβία νωρίτερα σήμερα, 73-67 νίκησε τη Βουλγαρία
chrisafr9
QUOTE(chrisafr9 @ Sep 3 2008, 21:23 ) *
Καλησπέρα.ασχημο ξεκινημα για την εθνικη αλλα απο τα μεσα του δεκαλεπτου γυρισαμε το ματς απο 13-4 σε 13-14,16-16.σκορ 1 δεκαλεπτου 19-19.


ΗΜ.38-39
forest79
63-50 κερδιζουμε στο τελος της τριτης περιοδου

εως τωρα καλυτερες οι Σουλις 16π-5ρ Μαλτση 13π-4ρ Καλτσιδου 11π-3ρ
sch
QUOTE(forest79 @ Sep 3 2008, 22:14 ) *
63-50 κερδιζουμε στο τελος της τριτης περιοδου

εως τωρα καλυτερες οι Σουλις 16π-5ρ Μαλτση 13π-4ρ Καλτσιδου 11π-3ρ

έχουμε καλό ποσοστό στα δίποντα 19/31, ελέγχουμε τα ρημπάουντ (19-32) και έχουμε μεγάλη διαφορά στις τελικές πάσες (6-17)
sch
η διαφορά έχει πάει στους 22 (52-74) 6'40''
nikefalin
QUOTE(sch @ Sep 3 2008, 22:22 ) *
η διαφορά έχει πάει στους 22 (52-74) 6'40''

όλε, όλε , όλε, ελάτε το σάββατο να γιορτάσουμε την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ !
forest79
QUOTE(sch @ Sep 3 2008, 22:17 ) *
έχουμε καλό ποσοστό στα δίποντα 19/31, ελέγχουμε τα ρημπάουντ (19-32) και έχουμε μεγάλη διαφορά στις τελικές πάσες (6-17)



τις εχουμε για πλακα ειμαστε 20 ποντους μπροστα 5λεπτα πριν το τελος 74-54

Σουλις18π-7ρ,Μαλτση16π-5ρ-4ασ,Καλτσιδου13π-4ρ,Κωστακη8π-5ασ
sch
3/3 η Εθνική. Νίκησε μέσα στο Βέλγιο (66-77) και έτσι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αήττητη, του 4ου ομίλου. Καλύτερες για την Εθνική ήταν οι:
Σούλις.....18π (6/7 2π. 2/6 3π.) - 7 reb. - 2 ασίστ σε 21'51''
Μάλτση.....16π (3/7 2π. 3/6 3π.) - 5 reb - 4 ασίστ σε 31'33''
Καλτσίδου.....16π (6/7 2π. 1/3 3π.) - 4 reb - 2 ασίστ σε 24'12''

ομαδικά στατιστικά... 23/41 2π. - 6/18 3π. - 13/22 1π. - 43 reb (31-12) - 19 ασίστ - 16 λάθη

συγχαρητήρια κορίτσια!!! 41.gif
basket4
πολλα συγχαρητηρια στα κοριτσια! 41.gif 41.gif 41.gif 77.gif 77.gif

ολοι στη Γλυφαδα το σαββατο...!
πιστευω το αξιζουν!!!

και παλι μπραβο τους smiley.gif smiley.gif
G_7
QUOTE(basket4 @ Sep 4 2008, 00:43 ) *
πολλα συγχαρητηρια στα κοριτσια! 41.gif 41.gif 41.gif 77.gif 77.gif

ολοι στη Γλυφαδα το σαββατο...!
πιστευω το αξιζουν!!!

και παλι μπραβο τους smiley.gif smiley.gif


41.gif 41.gif 41.gif Μπραβο στα κοριτσια που παρα τις προβλεψεις πολλων εχουν πετυχει το 3 στα 3 και τους ευχομαστε τα καλυτερα για τα επομενα παιχνιδια...
magickaminia
QUOTE(G_7 @ Sep 4 2008, 10:16 ) *
41.gif 41.gif 41.gif Μπραβο στα κοριτσια που παρα τις προβλεψεις πολλων εχουν πετυχει το 3 στα 3 και τους ευχομαστε τα καλυτερα για τα επομενα παιχνιδια...

Φιλε δεν ειναι μονο το 3 στα 3 το σημαντικο , ειναι το 2 στα 2 στα εκτος και μαλιστα στην Σερβια και στο Βελγιο που αν δεν με απατα η μνημη μου δεν ειχαμε ξαναπερασει τα προηγουμενα χρονια. Μπραβο λοιπον οχι μονο στα κοριτσια που πραγματι ματωνουν την φανελλα με το Εθνοσημο, αλλα ενα μεγαλο μπραβο και στο κοουτς και το τεχνικο τημ που με μαεστρια οδηγουν το γυναικειο μπασκετ σε επιτυχιες και που ειδικα ο κοουτς δειχνει μαθηματα και στο θεμα της αμυντικης ισορροπιας , της ομαδικης προσπαθειας των κοριτσιων και στο τομεα της ψυχολογιας των μικροτερων κοριτσιων ειδικα. Ενα τεραστιο ευχαριστω σε ολους. Το Σαββατο στην Γλυφαδα ευχομαι να μπει αλλο ενα ροζ φυλλο στην συλλογη των κοριτσιων. 41.gif 41.gif 41.gif
basket4
5/9/2008
Π.Παπαμιχάηλ: "Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε"

Η εθνική γυναικών συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες της για τα ημιτελικά του ευρωμπάσκετ 2009. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την ευκαιρία αύριο με νίκη να καθαρίσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης και η Πελαγία Παπαμιχάηλ δεν κρύβει την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Η νεαρή πάουερ φόργουορντ θεωρεί ότι οι παίκτριες της εθνικής πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και ότι κλειδί της επιτυχίας είναι η άμυνα. Τονίζει επίσης ότι δεν πρόκειται να χαριστούν αύριο ούτε στη Σερβία και καλεί τους φιλάθλους να έρθουν στο κλειστό της Γλυφάδας (7μ.μ.) για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Η εθνική δείχνει χαρακτήρα γυρίζοντας όλα τα παιχνίδια. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Είναι γεγονός ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε κάτι το οποίο φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουμε στο γήπεδο. Ακόμα και τις στιγμές που είμαστε πίσω, δεν το βάζουμε κάτω και ξέρουμε ότι θα βρούμε λύσεις κυρίως από την άμυνά μας, η οποία όπως αποδεικνύεται αποτελεί και το μεγάλο μας όπλο. Ο ρόλος της καθεμιάς είναι γνωστός και έχει δουλευτεί στην προπόνηση. Αυτό είναι το κλειδί για να γυρίζουμε τα ματς. Έχουμε υπομονή και δεν έχουμε αγχωθεί.

Η εθνική εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Τι έγινε στον αγώνα με το Βέλγιο;

Πήγαμε στη Λιέγη για να αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο γνωρίζοντας πόσο σημαντικός ήταν ο αγώνας. Μια εκτός έδρας νίκη για μας θα ήταν πολύ σπουδαία ειδικά μετά τα δύο θετικά αποτελέσματα που είχαμε. Το ξεκίνημά μας στον αγώνα ήταν μουδιασμένο, ωστόσο, δεν βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ όπως έγινε στο ματς με τη Βουλγαρία. Αφυπνιστήκαμε γρήγορα και δείξαμε πραγματικά μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Κάποια στιγμή μάλιστα η διαφορά ξεπέρασε τους είκοσι πόντους.

Τώρα υπάρχει η αναμέτρηση με τη Σερβία. Τι πρέπει να προσέξει η εθνική στο αυριανό παιχνίδι;

Η αντίπαλος μας δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Θα πρέπει λοιπόν να τους δείξουμε από την αρχή, από το τζάμπολ δηλαδή ότι εμείς είμαστε τα αφεντικά με δεδομένο ότι θα αγωνιστούμε στην έδρα μας. Δεν θα πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα ούτε για μια στιγμή να σκεφτούν ότι μπορούν να κερδίσουν μέσα στο σπίτι μας.

Στο παιχνίδι με τη Βουλγαρία ο κόσμος είχε συμπαρασταθεί στην εθνική. Περιμένεις κάτι ανάλογο και αύριο;

Είναι γεγονός ότι είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας και αυτό μας βοήθησε πολύ στην προσπάθεια μας, ειδικά όταν κάναμε την αντεπίθεσή μας και γυρίσαμε το ματς. Θέλουμε να έρθει και πάλι στο κλειστό της Γλυφάδας και να μας συμπαρασταθεί. Πραγματικά χρειαζόμαστε τους φιλάθλους.

Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της;

Στόχος πλέον είναι η πρώτη θέση και δεν το κρύβουμε αυτό. Κοιτάμε βέβαια κάθε ματς ξεχωριστά, όπως κάναμε από την αρχή αυτής της προσπάθειας. Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Σερβία, η οποία παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί. Εμείς όμως αγωνιζόμαστε στο σπίτι μας και εκεί δεν είμαστε διατεθειμένες να κάνουμε το χατίρι κανενός. Δεν έχουν οι παίκτριες της Σερβίας μεγαλύτερο κίνητρο απ΄ότι έχουμε εμείς. Αν νικήσουμε αύριο έχουμε προκριθεί και μαθηματικά στην τελική φάση. ...

basket.gr
basket4
5/9/2008
Γυναικών: Με Σερβία στη Γλυφάδα
Η εθνική γυναικών συνεχίζει τις υποχρεώσεις της για την ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2009. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο (7μ.μ.) στο κλειστό της Γλυφάδας την Σερβία και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.
Για μας κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Παίζουμε κατά τη γνώμη μου με την καλύτερη ομάδα του ομίλου μας και για να πετύχουμε το στόχο μας θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και στα σαράντα λεπτά. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, αφού η αντίπαλός μας έχει υψηλότερη φροντ λάιν από τη εμάς, τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας.
Οι παίκτριες της εθνικής το μεσημέρι παρακολούθησαν σε βίντεο αγώνες της Σερβίας και τους έγιναν οι σχετικές επισημάνσεις για την αντίπαλο από το τεχνικό τιμ και το απόγευμα ακολουθεί προπόνηση στο κλειστό της Γλυφάδας.

Στο άλλο ματς του Δ ομίλου θα αναμετρηθούν Βέλγιο και Βουλγαρία.

Βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Ελλάδα 6 (3-0)
2. Σερβία 4 (1-2)
3. Βουλγαρία 4 (1-2)
4. Βέλγιο 4 (1-2)

basket.gr
forest79
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΛΤΣΗ(ΚΟΡΥΦΑΙΑ) ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΚΗ(ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΕΛΛΑΔΑ) ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΗΠΑ
1.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ 1.97,1986
2.ΑΛΕΞΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 1.71,1991
3.ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΝΤΕΛΗ 1.83,1987

ΙΤΑΛΙΑ
1.ΛΟΛΙΤΑ ΛΥΜΟΥΡΑ 1.80,1985
2.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΡΑΣΣΑ 1.70,1979

ΓΕΡΜΑΝΙΑ(Α2)
1.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΠΟΥΛΤΣΗ 1.70,1987

ΙΣΠΑΝΙΑ(Α2)
1.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ 1.90,1984

ΚΥΠΡΟΣ
1.ΒΑΣΩ ΚΑΝΑΤΣΕΛΟΥ 1.71,1987

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ 12ΑΔΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ?

ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ-ΛΥΜΟΥΡΑ
basket4
Η Λυμουρα αν δεν κανω λαθος,πρεπει να εχει αναφερθει κ στις πρωτες σελιδες δεν ηταν στην εθνικη περσι λογω καποιων προσωπικων προβληματων η κατι τετοιο.
η Λυμουρα ειναι πολυ καλη παιχτρια. smile.gif
τωρα για τις αλλες που αναφερεις πρεπε καποιος να τις παρακολουθει κιολας,τις επιδοσεις τους κ γενικα πως τα πανε. smile.gif
μονο αν μπορεις γραφε με μιρκα γραμματα γιατι τα κεφαλαια σημαινει οτι φωναζεις tongue.gif
chrisafr9
Καλησπέρα.Η Εθνική μας στο 1δεκ. 14-11, 28-26ημ.,40-46 3δεκ.Περιμένω απο αυτους που πηγαν να μας πουν καποια πραγματα παραπανω.
sch
Έχασε αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια της

Την πρώτη της ήττα στην προσπάθεια που κάνει να πάρει την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ του 2009 γνώρισε η Εθνική Γυναικών. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα γνώρισαν την εντός έδρας ήττα με 64-61 από την Σερβία. Μελανό σημείο για την ελληνική ομάδα ο τομέας των ριμπάουντ (42-28). Επόμενος αντίπαλος η Βουλγαρία (10/9).

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 25-15 στο 15’, αλλά η σερβική άμυνα ζώνης μας προκάλεσε πολλά προβλήματα κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Σερβία που με το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να μειώσει σε 28-26. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Σέρβες επέβαλαν το ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 46-40. Η διαφορά έφτασε μέχρι το -9 (58-49) και κάπως έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά.


Δεκάλεπτα: 14-11, 28-26, 40-46, 61-64

Ελλάδα: Καλέντζου 17 (7ρ), Κωστάκη 8, Χατζηνικολάου 3, Καλτσίδου 3, Μάλτση 21, Παπαμιχαήλ 6 (5ρ), Κοσμά 1, Σούλης 2, Δημητράκου

Σερβία: Έριτς 13, Μίλκοβιτς 2, Ρίζβιτς 4, Κρέσοβιτς 19, Μιλοβάνοβιτς 10, Κνέζεβιτς 2, Πέροβιτς 9, Μίτοφ 2, Κοβάτσεβιτς, Μούσοβιτς 3

Δηλώσεις

Κώστας Μίσσας:«Στην επίθεση δεν τα πήγαμε καθόλου καλά σε αντίθεση με την άμυνα που είμαστε αρκετά καλοί. Η Σερβία είναι από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, είχαμε όμως πολλά ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν. Στο τέλος καταφέραμε και συμμαζέψαμε το παιχνίδι, κάτι που το θέλαμε, καθώς είχαμε νικήσει εκτός έδρας τη Σερβία με τρεις πόντους. Δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολλές ψηλές παίκτριες».
Τούλα Καλέντζου: «Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Μας στοίχισε η αστοχία από την περιφέρεια. Η ήττα ήρθε από την αστοχία μας και όχι από την άμυνα, που ήταν καλή. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο αγώνα μπροστά μας, με αντίπαλο τη Βουλγαρία εκτός έδρας. Όμως πρέπει να πάμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τη νίκη».
Γιόβιτσα Άντονιτς: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μείναμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε τύχη, αν κρατούσαμε την Ελλάδα χαμηλά στο σκορ. Προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα στα δυνατά όπλα της ελληνικής ομάδας και να ελέγξουμε το ρυθμό. Για εμάς θα έχει σημασία αυτή η νίκη, αν κερδίσουμε το Βέλγιο την Τετάρτη. Και με αυτή μας τη νίκη κρατήσαμε σε εγρήγορση την Ελλάδα για να κερδίσει τη Βουλγαρία στο επόμενό της αγώνα, κάτι που εμάς μας ευνοεί ως αποτέλεσμα».
Μαρίγια Έριτς: «Ήταν ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι για εμάς, το ξέραμε αυτό. Αν χάναμε θα πηγαίναμε στα… σπίτια μας. Παίξαμε πολύ καλά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, μετά όμως κάπου χάσαμε το ρυθμό μας, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που ήταν και αυτό που θέλαμε»

* Στον άλλον αγώνα του ομίλου το Βέλγιο επιβλήθηκε εντός έδρας εύκολα της Βουλγαρίας με 87-60
nikefalin
Δίκαιη ήττα για την Εθνική πο φάνηκε κουρασμένη. Η προσπάθεια στην άμυνα δεν είχε ανταπόκριση μπροστά.
Με το που ξεφύγαμε με 10 πόντους ( 25 -15) οι Σερβες έπαιξαν ζώνες (2-3 και προσαρμογές) , δυσκόλεψαν πολύ το δρόμο προς το καλάθι ενώ αντίστοιχα αυτές βρήκαν λύσεις και στη ζώνη που παίξαμε κι εμείς.
Βρέθηκαν με +9 (52-61) στα 2 λεπτά πριν το τέλος και παρά την ηρωική προσπάθεια ανατροπής , το παιχνίδι τουλάχιστον έληξε στο -3 , όσο δηλαδή είχαμε κερδίσει στο Βελιγράδι.
Είχε αρκετό κόσμο , έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το πείσμα στην άμυνα....και είναι φανερό πως με μια κανονική σέντερ η ομάδα έχει καλή τύχη στα τελικά του Ευρωμπάσκετ.
magickaminia
QUOTE(nikefalin @ Sep 6 2008, 23:58 ) *
Δίκαιη ήττα για την Εθνική πο φάνηκε κουρασμένη. Η προσπάθεια στην άμυνα δεν είχε ανταπόκριση μπροστά.
Με το που ξεφύγαμε με 10 πόντους ( 25 -15) οι Σερβες έπαιξαν ζώνες (2-3 και προσαρμογές) , δυσκόλεψαν πολύ το δρόμο προς το καλάθι ενώ αντίστοιχα αυτές βρήκαν λύσεις και στη ζώνη που παίξαμε κι εμείς.
Βρέθηκαν με +9 (52-61) στα 2 λεπτά πριν το τέλος και παρά την ηρωική προσπάθεια ανατροπής , το παιχνίδι τουλάχιστον έληξε στο -3 , όσο δηλαδή είχαμε κερδίσει στο Βελιγράδι.
Είχε αρκετό κόσμο , έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια και το πείσμα στην άμυνα....και είναι φανερό πως με μια κανονική σέντερ η ομάδα έχει καλή τύχη στα τελικά του Ευρωμπάσκετ.

Δεν εχεις και πολυ αδικο στην κριτικη σου. Τα κοριτσια πραγματι εδειξαν πολυ κουρασμενα κυριως ατην επαναληψη με αποτελεσμα να λειψει το καθαρο μυαλο. Ειναι πολυ δυσκολο για γυναικες να κανουν καθε 2 μερες ταξιδι και παιχνιδι. Γι αυτο και τις δικαιολογω απολυτα. Η προκριση ειναι ακομα στα χερια μας αλλα το ματς στην Βουλγαρια ειναι κομβικο για την πρωτη θεση . Επισης μας ενδιαφερει να κανουμε οσο το δυνατον περιασοτερες νικες γιατι μετραει στην θεση που θα εχουμε στην δημιουργια των ομιλων του Ευρωπαικου. Οσον αφορα για την σεντερ ολοι οι ασχολουμενοι με το γυναικειο ξερουν οτι σεντερ γηγενες δεν εχουμε οποτε ποιος ξερει τι θα γινει μεχρι την Λεττονια . Παντως το οτι χασαμε την μαχη των ρημπαουντ με αντιπαλο τη Σερβια δεν λεει τιποτα. Και στο Νις παλι αυτοι ειχαν 15 ριμπαουντ παραπανω απλα εμεις ειμασταν πιο ευστοχοι. Ο κοουτς εχει υπερκαλυψει το προβλημα του υψους , αν ομως οι κιλερ απ την περιφερεια δεν εχουν επαφη με το καλαθι τοτε ειμαστε σε μειονεκτικη θεση. Κοριτσια καλη επιτυχια στο Σαμοκοβ.
basket4
8/9/2008
Γυναικών: Στη Βουλγαρία η εθνική
Σε πλήρη εξέλιξη είναι... το ταξίδι της εθνικής γυναικών στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Σόφια και από εκεί μετέβη οδικώς στην πόλη Σάμοκοφ όπου την Τετάρτη (6μ.μ.) θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του Δ ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι του ίδιου ομίλου θα αναμετρηθούν Σερβία - Βέλγιο.

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Ελλάδα (3-1) 7
2. Βέλγιο (2-2) 6
3. Σερβία (2-2) 6
4.Βουλγαρία (1-3) 5


basket.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.