Ας τα πιάσουμε ένα ένα.
QUOTE (Tobias Funke @ Nov 5 2012, 21:37 )

Έχει πλάκα που όλοι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τον κόσμο μέσα από τον δικό μας κλάδο ειδίκευσης. Κι ακόμα παραπάνω οι οικονομολόγοι. Ο συγκεκριμένος κύριος δε παραπάνω μας παραθέτει 2 τσιτάτες θεωρίες που πατάνε σε 3 από τους πιο χυμαριό "επιστημονικούς" κλάδους. Κοινωνιολογία, ψυχολογία κι οικονομικά. Μεγαλωμένος μέσα σε αυτή τη φιλελεύθερη λυκοφωλιά που λέγεται Πάντειος, δεν περίμενα πολλά παραπάνω από τον συγκεκριμένο.
Η πλάκα είναι ότι οι οικονομολόγοι, αυτός είναι ο ''σκοπός΄΄ τους, να αντιλαμβάνονται τα γεγονότα μέσα σε μια κοινωνία και πως αντιδρά ο κόσμος πάνω σε αυτά τα γεγονότα. Θα ήθελα να ακούσω μηχανολόγε πως ερμηνεύεις τις αντιδράσεις του πληθυσμού γιατί με αυτό έχουμε να κάνουμε εδώ και όχι με το αν η Γή γυρίζει.
QUOTE (Tobias Funke @ Nov 5 2012, 21:37 )

Επικλήσεις στην αυθεντία για επιχειρηματολογία, χωρίς να μας λέει όμως ότι οι συγκεκριμένες θεωρίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής δομής όπως π.χ. οι περιβαλλοντικοί πόροι κι η ατομική υγεία (στη wiki τα διάβασα τώρα). Δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα behavioral economics το συναίσθημα αλλά και τους πολύπλοκους αλγόριθμους που κρύβονται πίσω από κάθε πρόταση του Σπύρου. Κι όλα αυτά για να μας πει ότι κι αυτός τελικά πουλάει ακριβά τους χομπίστες μπασκετμπολίστες που έχει μαζέψει. Αν δεν είχε όμορφη φατσούλα και τόσο σφριγηλό κορμί μπορεί και να μην του ξαναμιλούσα μετά από όλα αυτά.
Μα προφανώς θα κάνω επίκληση στην αυθεντία μικρέ γκεμπελίσκε, όταν εσύ κάνεις επίκληση στο συναίσθημα προσπαθώντας να με περάσεις στο κοινό ως ένα μοχθηρό κτήνος που θητεύει δίπλα σε πρώην υπουργούς οικονομικών (true story) για να του ρουφήξει το αίμα σε λίγα χρόνια. Ναι προφανώς ορισμένοι οικονομικοί δείκτες που χρησιμοποιούνται γι ατο μέτρημα ευημερίας χάνουν το point της ευτυχίας του καταναλωτή για αυτό υπάρχει μεγάλη άνθηση των
physioeconomics που πρσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό.
Κατα τα άλλα, εδώ αν δεν κάνω λάθος το παίζουμε Manager, και οι παίκτες μας είναι χρηματιστηριακά προϊόντα με διακυμάνσεις, άλλα είναι blue chips (lebron-durant) άλλα είναι με μια ικανοποιητική απόδοση και μικρό ρίσκο (Dwight) άλλα είναι κλασσικά σπεκουλαδόρικα υψηλού ρίσκου υψηλής ανταμοιβής (Roy) και άλλα είναι ανύπαρκτης απόδοσης (Copeland) και κατατάσσονται στην κατηγορία D. Όλοι θέλουμε να ''πουλήσουμε'' στο peak και να ''αγοράσουμε΄΄ στον πάτο. Oπότε έρχομαι και στο :
QUOTE (Tobias Funke @ Nov 5 2012, 21:37 )

Και γιατί ακριβώς κοιτάτε τα projections του ESPN είπαμε?
Γιατί είναι ένας κοινά αποδεκτός δείκτης τιμών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως ''μπούσουλα΄΄ για να αποφεύγουμε το Endowment Effect που ανέφερα και προηγουμένως, που είναι καθό(ρ)λα υπαρκτό όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Επικάλυψη επίσης με το από πάνω quote στο χρηματιστηριακό κομμάτι του.
QUOTE (Tobias Funke @ Nov 5 2012, 21:53 )

Τομέιτο-τομάτο. Παραμένεις ένα φερέφωνο του συστήματος που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με ανούσια ζητήματα, επειδή σήμερα κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο κι είσαι κωλοτελευταίος (σαλονικιώτικη αργκό) στο fantasy.
Κάνεις ένα συγκεκριμένο δομικό λάθος. Δεν είμαι φερέφωνο του συστήματος, ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ του πανεπιστημίου μου(62% ΠΑΣΟΚΑΡΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ) και του Παντείου. Το τελευταίο ποου αναφέρεις είναι irrelevant, μιας και η ζωή κύκλους κάνει (σσ μπορείς να διαβάσεις
εδώ για τους κύκλους όπως έχουν αναφερθεί από καπιταλόσκυλα σα του λόγου μου και του Φρίντμαν μέχρι αναρχοάπλυτους σα του λόγου σου και του Ένγκελς. Επίσης, υπάρχει και η οπτική του φίλου μας του σπιντάκια
)
Τέλος,
QUOTE
Αν δεν είχε όμορφη φατσούλα και τόσο σφριγηλό κορμί μπορεί και να μην του ξαναμιλούσα μετά από όλα αυτά.
Μη δημοσιοποιείς την προσωπική μας ζωή ζαχαρωτούλι μου.