Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ (u18-u19)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
peka
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Σαν Χουάν η Εθνική Εφήβων. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Σερβίας Μαυροβουνίου με 72-65.
Δεκάλεπτα: 16-22, 31-37, 52-54, 65-72
Ελλάδα (Μανουσέλης): Ματαλόν 9, Κακαβάς 4(1), Λυμπερόπουλος, Γιαννακίδης 11(1), Γιαννόπουλος 5(1), Σακελλαράκης 6, Καραβασάνης 11(2), Βουγιούκας, Τσαϊρέλης 4, Σιγκούνας 10, Μπόγρης 4, Γούλας 1.
*Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει αύριο στις 10μ.μ. την αντίστοιχη της Ισπανίας.
peka
*info απο betsmart.gr

Στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Αργοστόλι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του 23ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα απέναντι στην Ιταλία με 51-55.

Δεκάλεπτα: 16-22, 31-27, 40-39, 51-55

Ελλάδα (Μανουσέλης): Ματαλόν 1, Κακαβάς 2, Σακελλαρίου, Μιχάλογλου, Καραβασάνης 9, Τσαϊρέλης 4, Σιγκούνας 9, Βουγιούκας, Γιαννακίδης 9, Γιαννόπουλος 2, Μπόγρης 5, Σακελαράκης 10.

*Την Παρασκευη η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (21.15).
basketobios
Στο διεθνές τουρνουά που ολοκληρώθηκε στο Αργοστόλι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του 23ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα απέναντι στην Ισπανία με 54-68.
Δεκάλεπτα: 10-18, 15-16, 13-16, 16-18
Ελλάδα (Μανουσέλης): Ματαλόν 2, Κακαβάς 2, Μιχάλογλου 3, Καραβασάνης 8, Τσαϊρέλης 1, Σιγκούνας 3, Γιαννακίδης 10, Γιαννόπουλος 8, Μπόγρης 5, Σακελαράκης 4, Λυμπερόπουλος 3, Γούλας 5.
...


Καθόλου καλά δεν φαίνονται τα πράγματα για την Εθνική Ομάδα των Εφήβων η οποία αν δεν βρει ρυθμό δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε βέβαια να επιτύχει το στόχο; της , δηλαδή να πάρει ένα μετάλλιο, αφού το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γίνεται επί ελληνικού εδάφους.
Επειδή δεν είναι "αντρίκιο" εκ των υστέρων να βρίσκουμε εξιλαστήρια θύματα, έχω να πω ότι ο "καταπιεστικός" και αναχρονιστικός στη νοοτροπία προπονητής Μάνος Μανουσέλης, δεν έχει βρει ακόμη τη σωστή χημεία της ομάδας και είναι δύσκολο να τη βρει τις τελευταίες 4 μέρες που απομένουν.
Δυστυχώς, ό,τι "κέρδισε" με την Εθνική Νέων ανδρών και το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Αργεντινής, θα το "χάσει" με το κοουτσάρισμα των Εφήβων και το μετάλλιο εκείνο θα χαρακτηριστεί τυχαίο που προήλθε από τους παικταράδες (Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης κ.α.) και όχι από τη δουλειά του κ. Μανουσέλη.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μανουσέλη και τώρα χρειάζεται να αποδείξει πόσο καλός προπονητής είναι αφού οι επιλογές του και η καθοδήγησή του στην ομάδα των Εφήβων δείχνουν μάλλον το αντίθετο.
Εύχομαι τουλάχιστον να έχουμε τύχη...
basketobios
Αν ξέρει κάποιος ποιο κανάλι θα δείξει τα ματς του Ευρωπαϊκού των Εφήβων που γίνεται στη χώρα μας ας ενημερώσει ( Αν βέβαια έχουν ενδιαφερθεί να τα δείξουν οι αρμόδιοι...)
Warrior
Αυλαία για τους Εφήβους

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων κάνει τζάμπολ σε Αργοστόλι, Κρέστενα και Αμαλιάδα, με την Ελλάδα να συμμετέχει στον β' όμιλο στο νησί της Κεφαλλονιάς. Μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι και οι ομάδες της Σερβίας/Μαυροβουνίου, της Ρωσίας και της Σλοβενίας.

Το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής είναι με αντιπάλους τους Σέρβους την Τρίτη και εν συνεχεία θα αντιμετωπίσουν τις άλλες δύο ομάδες. Όποιες ομάδες πάρουν το εισιτήριο για την τελική οκτάδα θα φιλοξενηθούν στην Αμαλιάδα.

Οι δηλώσεις των παικτών

Μιχάλογλου: «Υπάρχει πίεση διότι αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο είμαι χαρούμενος που θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αν μπούμε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια όποιος και να είναι ο αντίπαλος θα τον αντιμετωπίσουμε στα ίσια, για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Γιαννακίδης: «Αισθανόμαστε έτοιμοι καθώς έχουμε κάνει σκληρή προετοιμασία από την αρχή της χρονιάς. Πρώτος στόχος είναι να προκριθούμε στην «οκτάδα», και μετά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο κόσμος θα είναι ο 6ος παίκτης για μας. Θα χρειαστούμε την στήριξή του και ακόμα σε κάποιο ατυχές αποτέλεσμα θα ηταν καλό είναι μαζί μας».

Λυμπερόπουλος: «Είναι μεγάλη μας τιμή που εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ότι καλύτερο για να πάρουμε μία καλή θέση. Οι αντίπαλοί μας είναι ιδιαίτερα δυνατοί. Έχουμε δουλέψει και θα προσπαθήσουμε ενωμένοι να είμαστε δυνατοί».

Γιαννόπουλος: «Ψυχολογικά και αγωνιστικά είμαστε έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει πολύ αυτό τον καιρό. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, γίναμε ομάδα και ελπίζουμε αυτό να βγει και στο γήπεδο. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος διότι θα μας ανεβάσει ψυχολογικά».

Σιγκούνας: «Δουλέψαμε σκληρά τους δύο τελευταίους μήνες. Περιμένουμε το παιχνίδι με τη Σερβία. Έχουμε δουλέψει αποκλειστικά πάνω στους Σέρβους που είναι και οι κύριοι αντίπαλοί μας. Είμαστε αισιόδοξοι, δεμένοι, έτοιμοι να πέσουμε στη μάχη. Θα κάνουμε το παν».

Ματαλών: «Είναι μεγάλη στιγμή με τον κόσμο να είναι μαζί μας. Θα κάνουμε τα πάντα να τους δώσουμε τη χαρά της πρόκρισης στους «8», που είναι και ο πρώτος στόχος μας. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε δουλέψει σκληρά και πιστεύω μας αξίζει να φτάσουμε ψηλά».


Γούλας:
«Όταν παίζεις στην Ελλάδα το άγχος είναι μεγαλύτερο. Θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος. Έχουν προσπαθήσει όλα τα παιδιά πάρα πολύ. Στο πρώτο παιχνίδι με την Σερβία θα πρέπει να μπούμε δυνατά και να κερδίσουμε για να έχουμε καλή ψυχολογία για τα επόμενα ματς. Ωστόσο ακόμα και αν έρθει ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να μην μας επηρεάσει καθώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τα άλλα δύο παιχνίδια».

Καραβασάνης: «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το Πανευρωπαϊκό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς που αγωνιζόμαστε στη χώρα μας. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Δεθήκαμε πολύ γρήγορα. Γενικώς σαν ομάδα είμαστε πολύ δεμένοι».

Τσαϊρέλης: «Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας. Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και θέλουμε να πάρουμε μία καλή θέση. Το δυνατό στοιχείο μας είναι η ομαδικότητα και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο».

Κακαβάς: «Δύο μήνες τώρα έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Έχουμε πλεονέκτημα παίζοντας στη χώρα μας και ελπίζουμε και ο κόσμος να είναι κοντά μας. Είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά, ενώ αγωνιστικά ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή μας προκειμένου να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Εμείς θα μπούμε δυνατά και ελπίζουμε σε ότι καλύτερο. Οι Σέρβοι είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, ενώ ιδιαίτερα δυνατοί είναι οι Γάλλοι και οι Τούρκοι».

Μπόγρης: «Είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε μια καλή παρέα και αυτό μας βοηθά να βρισκόμαστε πιο εύκολα και μέσα στο γήπεδο. Όλα τα παιχνίδια είναι ζωής και θανάτου. Αν μπούμε σοβαρά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Στόχος μας να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα όμως και αν έρθει μία ήττα δεν θα έχει τελειώσει τίποτα και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Σακελλαράκης: «Ο όμιλος μας είναι ίσως ο πιο δύσκολος, αλλά μέσα στο γήπεδο όλα μπορούν να συμβούν. Ο αγώνας με την Σερβία είναι ίσως ο πιο σημαντικός και αν γεμίσει το γήπεδο θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα να πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και ελπίζουμε αυτό να φανεί και μέσα στο γήπεδο».

Πηγη:www.sport24.gr
Warrior
Προφανως η κρατικη τηλεοραση δεν βρισκει ενδιαφερουσες αυτες τις διοργανωσεις. 68.gif
Αν πανε καλα μονο σε κανα ημιτελικο-τελικο και αν...
harris
το δείχνει αύριο η ΕΡΤ στις 19.00 ... οπως όλα τα παιχνίδια της Ελλάδας...
Warrior
QUOTE(harris @ Jul 18 2006, 12:09 AM)
το δείχνει αύριο η ΕΡΤ στις 19.00 ... οπως όλα τα παιχνίδια της Ελλάδας...
*


Σοβαρα μιλας?? w00t.gif

Το προγραμμα που κοιταγα χτες δεν ειχε τιποτα..

ΣΤην Κεφαλονια γινεται ο αγωνας??Πω πω ρε γαμωτο...δεν μπορουσε να
αρχισει η διοργανωση την αλλη βδομαδα που θα ειμαι εκει!! sad.gif
V@Roxe##13
Aς ελπισουμε να τα παμε καλα!!! Το προβλημα ειναι οτι κανενα απο αυτα τα παιδια δεν παιζει στην Α1. Βεβαια δεν ξερω αν κατι παρομοιο συμβαινει και στις υπολοιπες εθνικες.
Οι 2 καλυτεροι παικτες αθτης της ομαδας ειναι ο Γιαννακιδης και ο Καραβασανης.
womanplayer
Eυρωπαϊκό Εφήβων: Τελετή έναρξης στο Αργοστόλι
Με χορευτικά στο ρυθμό του Ζορμπά από το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Επτανήσου Κεφαλλονιάς, άρχισε η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στο κλειστό του Αργοστολίου.
Στη συνέχεια παρέλασαν παιδιά με τις τοπικές ενδυμασίες που κρατούσαν ταμπέλες με τις οκτώ ομάδες που αγωνίζονται στο Αργοστόλι.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός στο χαιρετισμό που απηύθυνε επεσήμανε τα εξής:
«Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας και στην πόλη μας το Αργοστόλι τους αγώνες δύο ομίλων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων.
Καλωσορίζουμε τις αποστολές των Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν, τους εκπροσώπους της FIBA, της ΕΟΚ, τους κομισάριους και τους διαιτητές των αγώνων.
Είμαστε υπερήφανοι που οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις έχουν την υποδομή και την δυνατότητα να υποδέχονται υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και γι αυτό θέλω εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, την Διοίκηση και τους εργαζομένους στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο για την φροντίδα τους σε αυτές.
Μέσω των αθλητών των ομάδων που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτό το τουρνουά αντιπροσωπεύεται η νεολαία της Ευρώπης που είτε ασχολείται με το μπάσκετ, είτε με κάποια άλλη δραστηριότητα έχει ένα κοινό στόχο και όραμα. Να ζήσει με ειρήνη και ασφάλεια σε ένα υγείες φυσικό περιβάλλον.
Η ειρήνη και η περιβαλλοντική ισορροπία είναι το πλαίσιο που ζητά να αναπτύξει την ευγενή της άμιλλα σ’ όλες τις δράσεις της ζωής η νεολαία και αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξασφαλίσουμε.
Υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στο Αργοστόλι σ’ αυτό το γυμναστήριο που βρίσκεται σε έναν χώρο περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο σαν τον πλανήτη που επιθυμούμε να ζήσουμε με ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης, τα νιάτα της Ευρώπης.
Τους ευχόμαστε καλούς αγώνες στο τουρνουά, καλούς αγώνες στη ζωή τους. Τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε τι μαζί τους για να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την FIBA Europe και τον πρόεδρο της Γ.Βασιλακόπουλο, την ΕΟΚ και ειδικά τον Γενικό Γραμματέας της Τ.Τσαγκρώνη για την προτίμησή τους στο Αργοστόλι.
Η επιλογή της επαρχίας εκ μέρους τους, δείχνει την αντίληψή τους για την Περιφερειακή Ανάπτυξη τόσο στο μπάσκετ όσο και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής και αυτό είναι το κλειδί των επιτυχιών και της Εθνικής μας ομάδας.
Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους για μια καλή διοργάνωση επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες του Δήμου Αργοστολίου για μεγάλα γεγονότα».
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης:
«Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης απευθύνω το καλώς ορίσατε στα μέλη των αποστολών των Εθνικών ομάδων, στους διαιτητές, κομισάριους και στους εκπροσώπους της FIBA Europe που θα συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2006.
Η διεθνής αυτή διοργάνωση, όπως κάθε διεθνής διοργάνωση των Εθνικών ομάδων υποδομής, αποτελεί μία κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του αθλήματος, στην οποία αναδεικνύεται η βάση στην οποία στηρίζεται το μπάσκετ σε κάθε χώρα.
Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δίνεται η δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να αναδείξουν τα αγωνιστικά τους προτερήματα, να αποκτήσουν την απαραίτητη αγωνιστική εμπειρία που θα τους βοηθήσει να διαμορφώσουν την αγωνιστική αλλά και την εν γένει κοινωνική τους προσωπικότητα.
Στην διάρκεια των αγώνων δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας, και ιδιαίτερα στους νεαρούς αθλητές, να δημιουργήσουμε σχέσεις γνωριμίας και φιλίας που θα συμβάλλουν στην προσέγγιση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο λαών, που είναι τόσο απαραίτητο στην σημερινή εποχή, που οι αδικαιολόγητες, τις περισσότερες φορές, διαφορές και εντάσεις σκιάζουν τη ανθρωπότητα.
Η Ε.Ο.Κ. με την αμέριστη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φιλόξενων πόλεων του Αργοστολίου, των Κρεστένων και της Αμαλιάδας, στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες, έχει μεριμνήσει για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και την άνετη διαμονή και διατροφή των αποστολών, όπως άλλωστε μεριμνά σε κάθε διεθνή εκδήλωση που αναλαμβάνει να διοργανώσει.
Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή και ευχάριστη διαμονή και καλή επιτυχία ομαδικά και ατομικά στόχους που καθένας επιδιώκει».
Ακολούθησε ο Πρόεδρος Επιτροπής Νέων FIBA Europe Άρης Ζώης ο οποίος κήρυξε την έναρξη των αγώνων. «Εκ μέρους της FIBA Europe θα ήθελα να ευχηθώ στις συμμετέχουσες ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους με τον καλύτερο τρόπο και τις προσδοκίες τους. Εύχομαι στους διαιτητές να είναι δίκαιοι, εύστοχοι και τυχεροί στις αποφάσεις τους και στο κοινό, σε αυτό το όμορφο γήπεδο του Αργοστολίου να απολαύσει 3 ημέρες συναρπαστικού και υψηλού επιπέδου μπάσκετ από τα νέα αστέρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ».
Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Μιχάλης Βινζτηλαίος και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Γιώργος Δημητριάδης.
...
womanplayer
Ευρωπαϊκό Εφήβων: Ξεκίνημα με βαριά ήττα
Η Εθνική Εφήβων δεν πραγματοποίησε το ξεκίνημα που θα ήθελε στον πρώτο της αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε βάρια ήττα 58-83 με αντίπαλο την Σερβία & Μαυροβούνιο.
Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γήπεδο του Αργοστολίου, από τα πρώτα κιόλας λεπτά η Σερβία έδειξε ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Παρόλα αυτά οι Έλληνες παίκτες με απίστευτη ευστοχία στα τρίποντα από τον Γιαννακίδη και τον Καραβασάνη κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 8-4. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν προς στιγμήν στα μέσα της πρώτης περιόδου με 8-11 και ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Ελλάδα ξαναπήρε προβάδισμα με 19-17 ύστερα από σουτ τριών πόντων του Καραβασάνη (19-17). Ο παίκτης της Ολύμπια Λάρισας ήταν αυτός που ανέλαβε δράση στην συνέχεια και με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε το μεγαλύτερο μέχρι τότε προβάδισμα στην Ελλάδα 29-23(στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι Σέρβοι απάντησαν αμέσως και με σερί 17-3 πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-32. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την Εθνικη μας, μιας και οι αντίπαλοί μας με ένα σερί 21-10 εκτόξευσαν την διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Οι Έλληνες παίκτες προσπάθησαν στις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους -12 (48-62).
Η συνέχεια ήταν εφιαλτική με τους Σέρβους να σκοράρουν κατά βούληση για να φθάσουμε στο τελικό 58-83. Από την Ελληνική ομάδα διακρίθηκαν Καραβασάνης και Γιαννακίδης.
Δεκάλεπτα: 24-22, 32-40, 42-61, 58-83
Διαιτητές: Χιερετζουέλο(ΙΣΠ), Σέμες (ΙΣΡ), Οκάρσον (ΙΣΛ)
Ελλάδα(Μανουσέλης): Ματαλόν 2, Κακαβάς 5, Λυμπερόπουλος 3(1), Γιαννακίδης 12(3), Γιαννόπουλος 3(1), Σακελαράκης, Καραβασάνης 14(4), Μιχάλογλου 2, Τσαϊρέλης 6, Σιγκούνας 8(1), Μπόγρης 1, Γούλας 2.
Σερβία – Μαυροβούνιο (Άρσιτς): Καστράτοβιτς 3(1), Ντεσπότοβιτς 5(1), Ντουντέρσκι 3, Μάρκοβιτς 8(1), Γέρεμιτς 7(1), Ραντούλοβιτς, Κοπρίβιτσα 14(2), Μάτσβαν 11, Ραντούλιτσα 11, Μαριάνοβιτς 2, Ντάσιτς 19.

Μ.Μανουσέλης: «Κέρδισε ο καλύτερος»

Παραδέχθηκε την ανωτερότητα της αντίπαλης ομάδας ο Έλληνας τεχνικός. Αφού «τα έψαλε» σε ορισμένους από τους διεθνείς μας για την όχι καλή τους απόδοση δήλωσε: «Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι και ως γνωστόν στο μπάσκετ κατά συνήθεια ο καλύτερος κερδίζει». Όσο για τα επόμενα παιχνίδια μας είπε: «Ελπίζω να μας γίνει μάθημα για την συνέχεια των αγώνων και να παρουσιαστούμε καλύτεροι σήμερα και αύριο. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες αλλά αισιοδοξούμε»
Ο Γιόβιτσα Άρσιτς δεν περίμενε τόσο μεγάλη διαφορά στο σκορ με αντίπαλο την Ελλάδα: «Πριν το παιχνίδι θέλαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο και μετά θέλαμε το θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα είχε πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα και κρατήθηκε μπροστά, ωστόσο από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά άλλαξαν τα πράγματα καθώς τα σουτ των Ελλήνων παικτών δεν εύρισκαν στόχο, ενώ εμείς βελτιώσαμε θεαματικά τα ποσοστά μας». Σε ότι αφορά το αυριανό παιχνίδι με την Ρωσία ο Σέρβος τεχνικός επεσήμανε τα εξής: «Η Ρωσία έχει παίκτες με ταλέντο, ενώ είναι σκληρή ομάδα. Η Ρωσία διεκδικεί ένα μετάλλιο και αυτό νομίζω τα λέει όλα για την δυσκολία του αυριανού αγώνα».

Γ.Καραβασάνης: «Στοίχησαν άγχος και λάθη στην επίθεση»

Ο πρώτος σκόρερ της Ελληνικής ομάδας Γιάννης Καραβασάνης απέδωσε την μεγάλη σε έκταση ήττα στο άγχος που διακατείχε τους συμπαίκτες του και αυτόν: «Ενώ ξεκινήσαμε καλά και με μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα, το άγχος και τα πολλά λάθη στην επίθεση μας στέρησαν την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Ήμασταν κακοί και νευρικοί αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε στην συνέχεια», δήλωσε ο παίκτης της Ολύμπια Λάρισας.
...
womanplayer
Ευρωπαϊκό Εφήβων: Η τελετή έναρξης στα Κρέστενα
Παρόντος του ΓΓΑ Σταύρου Δουβή, που κήρυξε και την έναρξη των αγώνων, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στα Κρέστενα. Μια σύντομη εκδήλωση, παρουσία όλων των ομάδων, την οποία χαιρέτησαν ακόμη ο Δήμαρχος Σκιλλούντος, Σάκης Μπαλλιούκος και ο κομισάριος των αγώνων, εκπρόσωπος της FIBA Europe, Γκεόργκι Πιπέρκοφ. Και στόλισε το χορευτικό συγκρότημα από την πόλη σε ελληνικούς ρυθμούς.
Ο ΓΓΑ Σταύρος Δουβής τόνισε στον χαιρετισμό του: «Βρισκόμαστε εδώ σε ένα γήπεδο που εγκαινιάζεται με μια μεγάλη διοργάνωση, στην περιοχή που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας υποδεχόμαστε τους «καλλίστους» του μπάσκετ: Τα νειάτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ».
Λίγο αργότερα ο Δουβής μίλησε για μια «αξέχαστη εμπειρία για όλους τους νέους αθλητές που συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση» και αναφερόμενος στη συμμετοχή της Ελλάδας πρόσθεσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση, με πολύ δυνατές ομάδες. Και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Όλοι όμως ελπίζουμε και πιστεύουμε σε μια καλή πορεία με τη βοήθεια και του κόσμου αρχικά στο Αργοστόλι, όπου διεξάγονται οι αγώνες της πρώτης φάσης».
Ο Δήμαρχος Σκιλλούντος, Σάκης Μπαλλιούκος μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στη γη της Ολυμπίας, στη γη του «ευ αγωνίζεσθαι», στη γη του «Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού». Στην περιοχή που συνδιοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δύο αιώνες. Σας καλωσορίζουμε στην περιοχή που πρώτη εφάρμοσε την «ΣΑΜΙΟΝ» εκεχειρία, προάγγελο της Ολυμπιακής εκεχειρίας. Ση σημερινή εποχή του έντονου ανταγωνισμού, της απομόνωσης, του εύκολου κέρδους και της έκπτωσης των αξιών, ο αθλητισμός αποτελεί ελπιδοφόρα και δημιουργική διέξοδο. Ο Δήμος μας επιδιώκει να εμπνεύσει τους νέους μας αυτόν τον προσανατολισμό, αυτό άλλωστε επιβάλλει το ιστορικό μας παρελθόν και απαιτεί το μέλλον. Οι νέοι αθλητές της Ευρώπης, υλοποιούν αυτό το όραμα μας και αποτελούν για τη νεολαία μας λαμπρό παράδειγμα για μίμηση, ώστε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις που φροντίσαμε να δημιουργήσουμε. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στις αποσκευές τους θα έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας».
...
womanplayer
Πανευρωπαϊκό Εφήβων: Η «παρέα» της Ιταλίας
Η Εθνική Ιταλίας έχει καταφέρει να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των φιλάθλων στα Κρέστενα… Κάτι που έχει να κάνει όχι μόνο με το αγωνιστικό της πρόσωπο, αλλά με στιγμιότυπα που έχουν «κεντρίσει» τους φιλάθλους. Όπως αυτό στην παρουσίαση της ομάδας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της παρουσίασης οι παίκτες έγιναν ένα «κουβάρι», σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, φωνάζοντας, με το τεχνικό επιτελείο να παρακολουθεί μειδιάζοντας. Μια εικόνα που προκάλεσε και έφερε στην αρχή απορία και στη συνέχεια χαμόγελα. «Είναι ο δικός μας τρόπος να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μια παρέα, ότι είμαστε ομάδα, ότι προσπαθούμε όλοι μαζί», εξηγεί ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Γκαετάνο Τζέμπια. «Ξέρουμε ότι η ομάδα μας δεν έχει το εκπληκτικό ταλέντο. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα ότι ως ομάδα έχουμε πολύ μεγάλη τύχη… Όλοι οι παίκτες είναι μια καλή παρέα και αυτό φαίνεται σε κάθε μας εκδήλωση».
Όλα αυτά δεν πρέπει να ξεγελάνε τους αντιπάλους ωστόσο, αφού η Εθνική Ιταλίας είναι από τις ομάδες που δουλεύουν πολύ σκληρά στο γήπεδο σε κάθε προπόνηση. Και το ίδιο έκαναν και στον πρώτο τους αγώνα. Εκεί όπου από την «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε μια δεύτερη κίνηση που προκάλεσε θετικά σχόλια. Στον τραυματισμό ενός Γερμανού παίκτη με τον αγώνα να είναι στον πόντο, ο πρώτος που ζήτησε να διακοπεί το παιχνίδι από τους διαιτητές και έσπευσε στον παίκτη ήταν ο Ιταλός προπονητής: «Αυτό είναι το λογικό… Δεν πρέπει να ξενίζει κάποιον αυτό. Όλοι παίζουμε μπάσκετ, είμαστε όλοι μαζί. Αν κάποιος χτυπήσει αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει… Τίποτα άλλο».
...
womanplayer
τα παραπανω ειναι απο το site basket.gr tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif wos_sport5.gif wos_sport3.gif wav.gif sport-smiley-017.gif smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif hippy.gif.jpeg
womanplayer
Μ.Βίντιτς: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι αυτό με την Ελλάδα»
Ο προπονητής της Σλοβενίας Μάτιτς Βίντιτς ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην Ρωσία (83-53) και τώρα περιμένει πλέον να δει ένα καλύτερο πρόσωπο από τους παίκτες του, στο παιχνίδι με την Ελλάδα… «Είδατε μέσα στο παρκέ τι έγινε, τα σχόλια είναι περιττά. Δεν μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε με τίποτα. Θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με την Ελλάδα. Ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές».
Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος προπονητής Ολεγκ Μελεσένκο χαρακτήρισε περίεργο το παιχνίδι με την Σλοβενία… «Ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Ήμασταν λίγο νευρικοί στην αρχή, ωστόσο στο τέλος το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Οι παίκτες πίστεψαν στις δυνάμεις τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πήρα πολύ σημαντικές πληροφορίες από αυτό το παιχνίδι για την ομάδα μου. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και πιστεύω ότι με την Σερβία θα κριθεί η πρώτη θέση στον όμιλό μας».
...
womanplayer
Πανόραμα Πανευρωπαϊκού Εφήβων
A΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αργοστόλι)
Ουκρανία - Τουρκία 74-87
Λετονία - Λιθουανία 67-85

Βαθμολογία
1. Λιθουανία 1/0 2
2. Τουρκία 1/0 2
3. Ουκρανία 0/1 1
4. Λετονία 0/1 1

2η αγωνιστική (19/7/06)
14.30 Λιθουανία - Ουκρανία
16.45 Τουρκία - Λετονία

3η αγωνιστική(20/7/06)
14.30 Λιθουανία - Τουρκία
16.45 Ουκρανία - Λετονία

B΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αργοστόλι)
Ελλάδα – Σερβία & Μαυροβούνιο 58-83
Ρωσία - Σλοβενία 83-53

Βαθμολογία
1. Ρωσία 1/0 2
2. Σερβία & Μαυροβούνιο 1/0 2
3. Ελλάδα 0/1 1
4. Σλοβενία 0/1 1

2η αγωνιστική (19/7/06)
19.00 Σλοβενία - Ελλάδα
21.15 Σερβία & Μαυροβούνιο - Ρωσία

3η αγωνιστική (20/7/06)
19.00 Ελλάδα - Ρωσία
21.15 Σλοβενία – Σερβία & Μαυροβούνιο

C΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)
Γερμανία – Ιταλία 58-62
Ισραήλ – Βουλγαρία 82-81

Βαθμολογία
1. Ιταλία 1/0 2
2. Ισραήλ 1/0 2
3. Βουλγαρία 0/1 1
4. Γερμανία 0/1 1

2η αγωνιστική (19/7/06)
14.30 Βουλγαρία - Γερμανία
16.45 Ιταλία – Ισραήλ

3η αγωνιστική (20/7/06)
14.30 Βουλγαρία – Ιταλία
16.45 Γερμανία - Ισραήλ

D΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)
Ισλανδία – Ισπανία 55-98
Γαλλία – Κροατία 90-56

Βαθμολογία
1. Ισπανία 1/0 2
2. Γαλλία 1/0 2
3. Κροατία 0/1 1
4. Ισλανδία 0/1 1

2η αγωνιστική (19/7/06)
19.00 Κροατία - Ισλανδία
21.15 Ισπανία - Γαλλία

3η αγωνιστική (20/7/06)
19.00 Κροατία – Ισπανία
21.15 Ισλανδία – Γαλλία

Θέσεις 1-8
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αμαλιάδα)
1η αγωνιστική (22/7/06)
14:30 Α/1-D/2
19:00 Β/2-C/1

2η αγωνιστική (23/7/06)
14:30 C/1-A/1
19:00 D/2-B/2

3η αγωνιστική (24/7/06)
14:30 C/1-D/2
19:00 Α/1-Β/2

F΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αμαλιάδα)
1η αγωνιστική(22/7/06)
16:45 Α/2-D/1
21:15 Β/1-C/2

2η αγωνιστική (23/7/06)
16:45 C/2-A/2
21:15 D/1-B/1

3η αγωνιστική (24/7/06)
16:45 C/2-D/1
21:15 Α/2-Β/1

ΘΕΣΕΙΣ 9-16
G΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)
1η αγωνιστική (22/7/06)
14:30 Α/3-D/4
16:45 Β/4-C/3

2η αγωνιστική (23/7/06)
14:30 C/3-Α/3
16:45 D/4-B/4

3η αγωνιστική (24/7/06)
14:30 Α/3-B/4
16:45 C/3-D/4

H΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)
1η αγωνιστική (22/7/06)
19:00 Α/3-D/4
21:15 Β/3-C/4

2η αγωνιστική (23/7/06)
19:00 C/4-A/4
21:15 D/3-B/3

3η αγωνιστική (24/7/06)
19:00 Α/4-Β/3
21:15 C/4-D/3

ΘΕΣΕΙΣ 9-16 (Κρέστενα 26/7/06)
14:30 G/3-H/4 (49)
16:45 G/4-H/3 (50)
19:00 G/1-H/2 (51)
21:15 G/2-H/1 (52)

ΘΕΣΕΙΣ 5-8 (Αμαλιάδα 26/7/06)
14:30 E/4-F/3 (54)
16:45 Ε/3-F/4 (53)

ΘΕΣΕΙΣ 1-4 (Αμαλιάδα 26/7/06)
19:00 E/1-F/2 (55)
21:15 Ε/2-F/1 (56)

ΘΕΣΕΙΣ 15-16 (Κρέστενα 27/7/06)
10:00 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 49-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 50

ΘΕΣΕΙΣ 13-14 (Κρέστενα 27/7/06)
12:15 ΝΙΚΗΤΗΣ 49-ΝΙΚΗΤΗΣ 50

ΘΕΣΕΙΣ 11-12 (Κρέστενα 27/7/06)
14:30 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 51-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 52

ΘΕΣΕΙΣ 9-10 (Κρέστενα 27/7/06)
16:45 ΝΙΚΗΤΗΣ 51-ΝΙΚΗΤΗΣ 52

ΘΕΣΕΙΣ 7-8 (Αμαλιάδα 27/7/06)
14:30 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 53-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 54

ΘΕΣΕΙΣ 5-6 (Αμαλιάδα 27/7/06)
16:45 ΝΙΚΗΤΗΣ 53-ΝΙΚΗΤΗΣ 54

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Αμαλιάδα 27/7/06)
19:00 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 55-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 56

ΤΕΛΙΚΟΣ (Αμαλιάδα 27/7/06)
21:15 ΝΙΚΗΤΗΣ 55-ΝΙΚΗΤΗΣ 56

kai ta 2 apo to site www.basket.gr
peka
*info απο sport24.gr

Κακο ξεκινημα για τους εφηβους

Η Εθνική Εφήβων δεν ξεκίνησε καλά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε από τη Σερβία με 83-58, ύστερα από μέτρια εως άσχημη απόδοση σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Οι Σέρβοι, που συγκαταλέγονται στα φαβορί της διοργάνωσης, έπαιξαν καλύτερα και νίκησαν δίκαια, αφού από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα επέβαλαν το ρυθμό τους και καθάρισαν εύκολα το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 32-40, 41-61, 58-83.

Ελλάδα: Ματαλών 2, Κακαβάς 5, Λυμπερόπουλος 3(1), Γιαννακίδης 12(3), Γιαννόπουλος 3(1), Σακελλαράκης, Καραβασάνης 14(4), Μιχαλόγλου 2, Τσαϊρέλης 6, Σιγκούνας 8(1), Μπόγρης 1, Γκούλας 2.

Σερβία: Καστράτοβιτς 3(1), Ντεσπότοβιτς 5(1), Ντουντέρσκι 3, Μάρκοβιτς 8(1), Γιέρεμιτς 7(1), Ραντούλοβιτς, Κοπρίβιτσα 14(2), Μάτσβαν 11, Ραντούλιτσα 11, Μαριάνοβιτς 2, Ντάσιτς 19.


Για λιγο που παρακολουθησα το παιχνιδι οι Σερβοι ηταν μιας κλασης ανωτεροι. Ας ελπισουμε οτι η συνεχεια θα ειναι καλυτερη.
NBAholic
Με 9/33 δίποντα συνήθως δεν πας πουθενά. Ιδίως αν ο αντίπαλος έχει στόχο του να σε χτυπήσει κοντά στο καλάθι.

Υπήρχε παρεπιπτόντως και κάτι που ήταν μια κλάση κατώτερο και από την Εθνική μας: Η απαράδεκτη εικόνα, για την οποία, βέβαια, όπως και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα θα μπορούσε να βρει κανείς στη μετάδοση, η ΕΡΤ δεν είναι δυνατό να φταίει. rolleyes.gif
Warrior
Σε λιγο παιζουμε με Σλοβενια.Με ηττα αντιο προκριση...

Νομιζω υπηρχε εμφανη διαφορα κλασης χθες παντως.Μεσα στο καλαθι καναν
πραγματικα παρτυ οι Σερβοι.Ας ελπισουμε σημερα να ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Καλα η εικονα ηταν τραγικη... biggrin.gif
sarounas
Φοβερός παίκτης ο Ουκρανός πλέι μέικερ ο Κολτσένκο, μεγάλο ψώνιο βέβαια και μάλλον πολύ κακός χαρακτήρας.
Οι Λιθουανοί για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι ξέρουν από μπάσκετ, είδατε πως συννενοούνται; με κλειστά μάτια, όσο για τα ριμπάουντ με όποιον και να παιζουν τα εξαφανίζουν. 17-18 χρονών και αυτά θεωρούνται αυτονόητα. Οι σέρβοι παίζουν πολύ σκληρή άμυνα ενώ έχουν και κάτι μοσχάρια κάτω από τα καλάθια, περιμένω με ενδιαφέρον τις αναμετρήσεις τους με Γάλλους, Λιθουανούς και Ισπανούς, για τους Ρώσους κρίμα παρουσιάζουν τις γνωστές παντοτινές αδυναμίες τους, τόσο μεγάλο ταλέντο πάντα να πάει χαμένο γιατί δεν μπορούν να τους τιθασεύσουν και παίζουν πάντα βιαστικό και όχι γρήγορο μπάσκετ με συνέπεια να κάνουν πάρα πολλά λάθη, ένα παιχνίδι όμως εξαρτάται κυρίως από αυτούς και για να νικήσεις πρέπει να τους καταστρέψεις το παιχνίδι, ακριβώς ίδια συμπτώματα παρουσιάζει και αυτή η εθνική εφήβων, από αυτούς εξαρτάται και το σημερινό παιχνίδι και ποιος θα περάσει στους 8.
Από την Ελληνική ομάδα δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερο, εκτός από διάθεση, φιλότιμο και άμυνα άντε και καλό περιφερειακό σουτ.
Επίσης προβλέπω ότι μάλλον πολλοί από αυτούς που παίζουν στο Ευρωπαϊκό θα αφήσουν επόχη, ειδικά κάποιοι Σέρβοι και Λιθουανοί μου αρέσουν πολύ.
Warrior
QUOTE(sportime.gr)
Στους «8» οι Έφηβοι

20/7/2006 20:51



Μεγάλη νίκη πρόκριση με 76-71 πέτυχε η Εθνική Εφήβων απέναντι στη Ρωσία, "πετώντας" έξω από τη συνέχεια ένα από τα φαβορί για  θέση στο βάθρο. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν και το παιχνίδι στο τέλος έσπαγε καρδιές. Κορυφαίοι για την Ελλάδα ήταν οι Γιαννακίδης και Σιγκούνας που είχαν από 18 πόντους, ενώ ο Καραβασάνης είχε 16.


Η Εθνική έδειξε από νωρίς τα δόντια της και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε ένα προβάδισμα 8 πόντων με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (24-16). Με την έναρξη του δεύτερου, οι Έλληνες επιστράτευσαν τη... φαντασία τους και έχοντας 15 ασίστ κατάφεραν να διατηρούν συνεχώς τη διαφορά στο επίπεδο των 10 πόντων (31-18, 39-29). Το πρώτο μέρος έληξε 43-35 υπέρ της ομάδας του Μάνου Μανουσέλη.

Στην τρίτη περίοδο οι Ρώσοι "φώναξαν" παρών και με ένα σερί 9-0 έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, μετατρέποντας το 46-35 σε 46-44, με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σβεντ. Τη δική τους απάντηση έδωσαν οι διεθνείς μας λίγο αργότερα, καθώς έκαναν το 56-50, με το οποίο μπήκαν στο 4ο δεκάλεπτο. Εκεί οι διεθνείς μας έδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, καθώς παρόλο που η διαφορά ήταν συνεχώς στα επίπεδα των 2-3 πόντων, δεν έχασαν την συγκέντρωση τους και με υπομονή κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Σιγκούνας (με τρίποντο) και Γιαννακίδης (με βολές)... υπέγραψαν το ροζ φύλλο αγώνος στο τέλος και με το τελικό 76-71 έστειλαν την Ελλάδα στους "8".

Δεκάλεπτα: 24-16, 43-35, 56-50, 76-71

Ελλάδα: Κακαβάς 1, Λυμπερόπουλος 3(1), Γιαννακίδης 18(2), Γιαννόπουλος 2, Σακελλαράκης 9, Καραβασάνης 16(3), Μιχάλογλου 1, Τσαϊρέλης 6, Σιγκούνας 18(2), Μπόγρης 2, Γκούλας.

Ρωσία: Ματεγιούνας, Σιροβάτκο 11, Νέιμποφ 4, Κχοστόφ 7(1), Γκρόμικο 7(1), Κούζνετσοφ 7(1), Σβεντ 13(3), Κριβοσίεφ 5, Ζάμπελιν 6, Γιακοβένκο 11.


41.gif 41.gif

Σαρουνας που τους ειδες τους Λιθουανους?Δειχνει και αλλα ματς περα απο την Ελλαδα??

Για την Σερβια που την ειδα,συμφωνω.Εχουν καποιους εξαιρετικους παικτες.
Live strong
Ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη 41.gif
wav.gif wav.gif wav.gif
V@Roxe##13
Συγχαρητηρια στα παιδια, επαιξαν παρα πολυ καλα!!! 77.gif
Ο Μανουσελης απο οτι φαινεται ξερει την συνταγη και οπως οδηγησε περυσι τους νεους στο μεταλλιο ετσι θα οδηγησει και τους εφηβους σε επιτυχια. Δεν ξερω για εσας αλλα εμενα μου αρεσαν πολυ τα παιδια και πιστευω οτι αν μεινουν προσγειωμενα γενικως στην καριερα τους μπορουν να καταφερουν αρκετα πραγματα!!!

Γιαννακιδης Πολυ καλο play maker, αρκετα ψηλος για την θεση του διακρινεται τοσο στα εκτελεστικα καθηκοντα οσο και στα οργανωτικα εχει αξιοπιστο σουτ και παιζει πολυ με το μυαλο του. Στα αρνητικα του οτι δεν ειναι και πολυ αθλητικος και οτι ακομα εχει αδυναμιες στην αμυνα. Εχει χωρο για βελτιωση τοσο στην τριπλα οσο και στο σουτ. Εμενα προσωπικα μου θυμιζει αρκετα τον Ζηση. Πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος παικτης μαζι με τον Συγκουνα της Εθνικης αυτης. Μεχρι φετος επαιζε στον Μαντουλιδη αλλα απο φετος θα παιζει στην ΜΕΝΤ.

Κακαβας Το νεο ελληνικο τρεχαντηρι. Χαρακτηριστικη περιπτωση παικτη που καλυπτει την αδυναμια του υψους τους με αλλα χαρισματα. Εξαιρετικα καλος στις mental (δεν ξερω αν η σωστη λεξη στα Ελληνικα ειναι πνευματικες) ικανοτητες. Δεν ειναι ουτε εξαιρετικος σουτερ ουτε κατι αλλο ομως ειναι πολυ καλος αμυντικος και καλος οργανωτης. Ειναι παικτης της ΑΕΚ

Ματαλον Εχει παιξει πολυ λιγο χρονο για να κριθει. Παντως ειναι γεννημενος το 89 δηλαδη μικροτερος απο τους αλλους. Απο οτι εχω ακουσει ειναι παικτης που εκτος απο το σκοραρισμα ειναι πολυ καλος κλεφτης πασερ και ριμπαουντερ για την θεση του. Παιζει στον Αρη.

Λυμπεροπουλος Σχετικα κοντος για δυαρι ομως ικανοτατος σκορερ, σουτερ και αμυντικος. Προφανως πρεπει να μαθει και την θεση του ασσου γιατι με υψος 1.83 δεν μπορει να παιξει 2 στην Α1. Παιζει στο Μαρουσι.

Καραβασανης Παιζει και στις δυο θεσεις των περιφερειακων. Εξαιρετικος σουτερ αν και οι επιλογες του δεν ειναι και οι καλυτερες. Σε αυτο μου θυμιζει τον Βασιλειδη καθως και οι 2 μολις παρουν την μπαλα στο τριποντο σουταρουν λογω σιγουριας ισως. Παρ΄ ολ' αυτα πρεπει να βελτιωθει και σε αλλους τομεις του παιχνιδιου του και ισως να αρχισει να καλλιεργει και το σουτ μετα απο ντριπλα. Παιζει στην Ολυμπια και φετος αναμενεται να παρι χρονο συμμετοχης.

Σακελαρακης Ψυχαρα, εκπληκτικος αμυντικος με πολυ καλη ντριπλα και πολυ μαχητικος. Αν βελτιωσει και το σουτ του και γενικως την τεχνικη του θα περιμενω πολλα απο αυτον. Παιζει στην ΑΕΚ.

Γιαννοπουλος Ενα χρονο μικροτερος απο τους αλλους παιζει στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορω να εκφρασω ολοκληρωμενη αποψη καθως δεν εχει παιξει πολυ. Παντως φαινεται καλος σουτερ και τα υπολοιπα στο μελλον.

Συγκουνας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν επαιζε απο φετος στον Πανιωνιο. Ελπιζω τουλαχιστον τη νεα χρονια να παιζει πολυ γιατι το αξιζει. Αγωνιζεται και στις 2 θεσεις των forwards αν και θα πρεπει να καθιερωθει ως 3αρι καθως νε υψος 2.02 ειναι δυσκολο να παιξει 4αρι σε υψηλοτερο επιπεδο. Πολυ καλος αμυντικος εξαιρετικα αθλητικος και πολυδιαστατος. Δεν εκβιαζει προσπαθειες αμ και θα μπορουσε λογω των ικανοτητων του. Πολυ καλος ριμπαουντερ και ακομα καλυτερος πασερ. Πολυ καλος κλεφτης και μπλοκερ και τρεχει καλα στον αιφνιδιασμο. Καλος σουτερ και ντριπλερ αλλα αν θελει να παιξει ως 3αρι θα πρεπει να βελτιωθει σε αυτους τους 2 τομεις.

Μιχαλογλου Παιζει στην ΑΕΚ, δεν μπορω να εκφερω αποψη λογω χρονου συμμετοχης παντως σιγουρα πρεπει να δυναμωσει.

Γουλας Παιζει στον ΠΑΟΚ. Δεν ξερω γιατι αλλα μου θυμιζει τον Ντικουδη. Περισσοτερα δεν μπορω να πω γιατι δεν εχει παιξει ακομα πολυ.

Τσαιρελης Μπορει να αγωνιστει και στις 2 θεσεις των ψηλων με υψος 2.07 και ταραστα χερια. Εξαιρετικος αμυντικος και μπλοκερ και επισης εξισου καλος επιθετικος. Πρεπει να αναπτυξει ορισμενες κινησεις με πλατη στο καλαθι. Παιζει στον Απολωνα Καλαμαριας αν και δεν τον βλεπω να μενει για πολυ ακομα εκει.

Μπογρης Ενα χρονο μικροτερος απο τους αλλους πολυ καλος αμυντικος και σπανια καλος μπλοκερ. Επισης καλος ριμπαουντερ. Επιθετικα εχει αναπτυξει ενα καλο δεξι χουκ αν και εχει ακομα χωρο για βελτιωση. Ειναι φανερο οτι του λειπουν οι αγωνες. Παιζει στον Ηλυσιακο.
Warrior
QUOTE(betsmart.gr)
EYΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ:Το Πανόραμα της διοργάνωσης 

To πανόραμα του 23ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης των αγώνων έχει ως εξής:

A΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αργοστόλι)

1η αγωνιστική (19/7/06)
Ουκρανία - Τουρκία 74-87
Λετονία - Λιθουανία 67-85

2η αγωνιστική (19/7/06)
Λιθουανία – Ουκρανία 101-67
Τουρκία – Λετονία 71-67

3η αγωνιστική(20/7/06)
Λιθουανία - Τουρκία 70-55
Ουκρανία – Λετονία 93-101

Βαθμολογία
1. Λιθουανία 3/0 6
2. Τουρκία 2/1 5
3. Λετονία 1/2 4
4. Ουκρανία 0/3 3

B΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αργοστόλι)

1η αγωνιστική (19/7/06)
Ελλάδα – Σερβία & Μαυροβούνιο 58-83
Ρωσία - Σλοβενία 83-53

2η αγωνιστική (19/7/06)
Σλοβενία – Ελλάδα 51-66
Σερβία & Μαυροβούνιο – Ρωσία 78-63

3η αγωνιστική (20/7/06)
Ελλάδα – Ρωσία 76-71
Σλοβενία – Σερβία & Μαυροβούνιο 59-90

Βαθμολογία
1. Σερβία & Μαυροβούνιο 3/0 6
2. Ελλάδα 2/1 5
3. Ρωσία 1/2 4
4. Σλοβενία 0/3 3

C΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)

1η αγωνιστική (19/7/06)
Γερμανία – Ιταλία 58-62
Ισραήλ – Βουλγαρία 82-81

2η αγωνιστική (19/7/06)
Βουλγαρία – Γερμανία 86-71
Ιταλία – Ισραήλ 95-63

3η αγωνιστική (20/7/06)
Βουλγαρία – Ιταλία 92-81
Γερμανία – Ισραήλ 76-79

Βαθμολογία
1. Ιταλία 2/1 5
2. Βουλγαρία 2/1 5
3. Ισραήλ 2/1 5
4. Γερμανία 0/3 3


D΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)

1η αγωνιστική (19/7/06)
Ισλανδία – Ισπανία 55-98
Γαλλία – Κροατία 90-56

2η αγωνιστική (19/7/06)
Κροατία – Ισλανδία 89-55
Ισπανία – Γαλλία 94-85

3η αγωνιστική (20/7/06)
Κροατία – Ισπανία 67-73
Ισλανδία – Γαλλία 73-61

Βαθμολογία
1. Ισπανία 3/0 6
2. Γαλλία 1/2 4
3. Κροατία 1/2 4
4. Ισλανδία 1/2 4

Θέσεις 1-8
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αμαλιάδα)
1η αγωνιστική (22/7/06)
14:30 Λιθουανία-Γαλλία
19:00 Ελλάδα-Ιταλία

2η αγωνιστική (23/7/06)
14:30 Ιταλία-Λιθουανία
19:00 Γαλλία-Ελλάδα

3η αγωνιστική (24/7/06)
14:30 Ιταλία-Γαλλία
19:00 Λιθουανία-Ελλάδα

F΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αμαλιάδα)
1η αγωνιστική (22/7/06)
16:45 Τουρκία-Ισπανία
21:15 Σερβία-Βουλγαρία

2η αγωνιστική (23/7/06)
16:45 Βουλγαρία-Τουρκία
21:15 Ισπανία-Σερβία

3η αγωνιστική (24/7/06)
16:45 Βουλγαρία-Ισπανία
21:15 Τουρκία-Σερβία

ΘΕΣΕΙΣ 9-16
G΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)
1η αγωνιστική (22/7/06)
14:30 Λετονία-Ισλανδία
16:45 Σλοβενία-Ισραήλ

2η αγωνιστική (23/7/06)
14:30 Ισραήλ-Λετονία
16:45 Ισλανδία-Σλοβενία

3η αγωνιστική (24/7/06)
14:30 Λετονία-Σλοβενία
16:45 Ισραήλ-Ισλανδία

H΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κρέστενα)
1η αγωνιστική(22/7/06)
19:00 Ουκρανία-Κροατία
21:15 Ρωσία-Γερμανία

2η αγωνιστική (23/7/06)
19:00 Γερμανία-Ουκρανία
21:15 Κροατία-Ρωσία

3η αγωνιστική (24/7/06)
19:00 Ουκρανία-Ρωσία
21:15 Γερμανία-Κροατία

ΘΕΣΕΙΣ 9-16 (Κρέστενα 26/7/06)
14:30 G/3-H/4 (49)
16:45 G/4-H/3 (50)
19:00 G/1-H/2 (51)
21:15 G/2-H/1 (52)

ΘΕΣΕΙΣ 5-8 (Αμαλιάδα 26/7/06)
14:30 E/4-F/3 (54)
16:45 Ε/3-F/4 (53)

ΘΕΣΕΙΣ 1-4 (Αμαλιάδα 26/7/06)
19:00 E/1-F/2 (55)
21:15 Ε/2-F/1 (56)

ΘΕΣΕΙΣ 15-16 (Κρέστενα 27/7/06)
10:00 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 49-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 50

ΘΕΣΕΙΣ 13-14 (Κρέστενα 27/7/06)
12:15 ΝΙΚΗΤΗΣ 49-ΝΙΚΗΤΗΣ 50

ΘΕΣΕΙΣ 11-12 (Κρέστενα 27/7/06)
14:30 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 51-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 52

ΘΕΣΕΙΣ 9-10 (Κρέστενα 27/7/06)
16:45 ΝΙΚΗΤΗΣ 51-ΝΙΚΗΤΗΣ 52

ΘΕΣΕΙΣ 7-8 (Αμαλιάδα 27/7/06)
14:30 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 53-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 54

ΘΕΣΕΙΣ 5-6 (Αμαλιάδα 27/7/06)
16:45 ΝΙΚΗΤΗΣ 53-ΝΙΚΗΤΗΣ 54

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Αμαλιάδα 27/7/06)
19:00 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 55-ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ 56

ΤΕΛΙΚΟΣ (Αμαλιάδα 27/7/06)
21:15 ΝΙΚΗΤΗΣ 55-ΝΙΚΗΤΗΣ 56


Για να χουμε συγκεντρωμενο το προγραμμα...
sarounas
Σαρουνας που τους ειδες τους Λιθουανους?Δειχνει και αλλα ματς περα απο την Ελλαδα??

Για την Σερβια που την ειδα,συμφωνω.Εχουν καποιους εξαιρετικους παικτες.
*

[/quote]

από το ψηφιακό βρε rolleyes.gif

καλά από μεταδόσεις κατά διαόλου πάνε, στην αρχή είχαν τα προβλήματα στην εικόνα, μετά είχα τον Κωνσταντίνο Μελάγιες (αγόρι μου αφού κατάφερες αυτό, δηλαδή να με κάνεις να αποκοιμηθώ ενώ έβλεπα μπάσκετ, πρώτη φορά στην ζωή μου το έπαθα, αφού αν δεν μου αρέσει ένα παιχνίδι σηκώνομαι και φεύγω, βάλε λίγο ένταση στην φωνή τί πράγμα είναι αυτό; ούτε ο Τραπεζανίδης δεν μεταδίδει έτσι!)
καλά για τον shot.gif Ιωάννου και τον άλλο που μεταδίδαν το ΕΛΛΑΣ-ΡΩΣΙΑ τί να πω, εκνευρίζομαι αφάνταστα όποτε ακούω αυτές τις εθνικιστικές κορόνες, ειδικά μετά το τέλος του αγώνα που κέρδισε η Ελλάδα.

ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ;

δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται ugly_tocktock.gif
Warrior
Δραματικη νικη με 73-70 απεναντι στην Ιταλια για τους εφηβους!! 41.gif

Με νικη απεναντι στους Γαλλους αυριο περναμε στους "4"!! w00t.gif

Μελανο σημειο(περα απο τη μεταδοση rolleyes.gif )..ο τραυματισμος του Καραβασανη
στην τελευταια φαση του αγωνα.Διαστρεμμα επαθε...μακαρι να μπορεσει να
παιξει αυριο...
V@Roxe##13
Τελικα θα παιξει ο Καραβασανης? Σημερα παιζουμε με Γαλλια. Απο οτι ξερω εχουν εναν καλο περιφερειακο, Ντατουμ νομιζω τον λενε, καθως και εναν πολυ καλο ασσο που αν και 89αρης ειναι εκπληκτικος!!!
Warrior
Πω πω...τι σφαλιαρα ηταν αυτη ρε παιδια??? ohmy.gif
fragos
καλα εκπληκτικη η γαλλια.ειδα το δευτερο ημιχρονο κια καναν οτι ηθελαν.Ειχαν φοβερους παιχτες αλλα δυο ξεχωρισα. Τον ΒATUM που επαιζε στη λεμαν και ενα τζακσον. Πηραν 69 ριμπαουντ και εμεις μονο23. Ηταν πολοι αθλητικοι τυποι. Αυτο που ακουστηκε και στη μεταδοση:Αν καρφωνουν και οι λευκοι τους(κατι που εγινε δυο -τρεις φορες ) φανταστητε τι καναν οι μαυροι τους,.














ναι αλλα στο βελιγραδι;
Anaz
Ti παιχτουρα αυτος ο Μπατουμ?? ohmy.gif Μου θυμισε λιγο Παρκερ.. Πολυ αθλητικοι κ ψηλοι οι μαυροι τους για μας...
Live strong
Εγώ πάλι θα πω ότι δεν είχαμε μια εξαιρετική Γαλλία αλλά μια πολύ κακή Ελλάδα…
Ο αγώνας με τη Γαλλία δεν είχε καμία σχέση με τον προηγούμενο της Ιταλίας.
Τα παιδιά ενώ φάνηκε στην αρχή να προσπαθούν στη συνέχεια τα λάθη έρχονταν το ένα μετά το άλλο. Δεν έγιναν προσπάθειες για σουτ ενώ μπορούσαν να γίνουν. Πετούσαν τη μπάλα ο ένας στον άλλο λες και ήθελαν να αποφύγουν την ευθύνη της αστοχίας. Δεν υπήρχε καθόλου ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.
Πιστεύω ότι αν ήταν πιο συγκροτημένοι αν μη τι άλλο μπορεί να μη φέρναμε νίκη αλλά θα είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και όχι double score. cool.gif
Warrior
Kριμα παντως...

Και γω δεν νομιζω οτι αξιζανε τοσο βαρυ σκορ.Δεν υπαρχει καμια ελπιδας προκρισης πια(εκτος και αν ριξουν
καμια 30αρα στην Λιθουανια rolleyes.gif ).Tουλαχιστον να κλεισουν με μια καλη εμφανιση σημερα.Θα γινουν
αγωνες για τις θεσεις 5-8??


Υ.Γ.Πολυ παιχταρας,οντως,αυτος ο Μπατουμ! cool.gif
NBAholic
Οι Γάλλοι δεν ήταν καν εντυπωσιακά εύστοχοι. Aκόμη, όμως, εντυπωσιακότερη από το τελικό σκορ ήταν η διαφορά στα ριμπάουντ: 65-23! Θα πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ να χάνεις με 40άρα σε πόντους ΚΑΙ ριμπάουντ.
basketobios
Μερικοί βιάζονται και παρασύρονται και φουσκώνουν από εθνική υπερηφάνεια. Πρώτος απ' όλους ο "εθνικός" προπονητής Μάνος Μανουσέλης :"Παίξαμε σαν Έλληνες!" αμέσως μετά τη νίκη επί της Ρωσίας.
Μετά τη σφαλιάρα από τη Γαλλία ( μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της εθνικής εφήβων -43 εντός έδρας και με διαιτησία 80-20 υπέρ της εθνικής μας) είπε να στηρίξουμε τα "παιδιά" και να μην τα κρίνουμε από ένα αποτέλεσμα κ.λπ. κ.λπ. Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ τα στηρίζουν και θα τα στηρίζουν πάντα. Και αυτούς που επέλεξε ο Μανουσέλης και τους άλλους που "έκοψε", μερικοί από τους οποίους είναι πολύ άξιοι και μεγάλα ταλέντα.
Όμως, για τον εαυτό του τίποτα! Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής! Για τον τρόπο που κοουτσάρισε τίποτα! Αυτός είναι υπεράνω! Τα "παιδιά" παίζουν μόνα τους στην ομάδα του Μανουσέλη! Του "μεγάλου" προπονητή που δεν θα επέτρεπε "ούτε στο γιο του" να κάνει μία εμπνευσμένη ενέργεια, που κυνηγάει τους παίκτες που δημιουργούν και τους καταπιέζει με κάθε τρόπο. Του προπονητή που κομπλεξάρεται με τους παικτες που ξέρουν να τριπλάρουν και πιστεύει ότι αρκεί το σουτ και η πάσα για να κερδίσεις το παιχνίδι.
Το είπα και πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα "δεν είναι αντρίκιο" να θάβεις κάποιον κατόπιν εορτής. Γι' αυτό δεν περίμενα τη συντριβή από τη Γαλλία για να μιλήσω εναντίον ενός προπονητή "επικίνδυνου" όχι μόνο για τα προβλέψιμα συστήματα στα οποία συνηθίζει τις ομάδες του, αλλά άκρως επικίνδυνο για τον ανόητο εθνικισμό που εκπέμπει σε παιδιά 17 ετών.
Τρόμαξα όταν προ ημερών διάβασα ένα πατριδοκάπηλο άρθρο του στο "Φίλαθλο" με τίτλο "Τι σημαίνει πατριωτισμός" στο οποίο τα "'εχωνε" στους Σέρβους και σε άλλους που παίζουν στο ΝΒΑ και δεν παίζουν στην εθνική τους ομάδα. Τους δαιμονοποιούσε όπως τις μάγισσες τον Μεσαίωνα αλλά από την άλλη δεν λέει κουβέντα που η εθνική Ελλάδας των Νέων ανδρών έχει στις τάξεις της δύο Σέρβους ( Σάκοτα, Μιλόσεβιτς) για καλύτερους παίκτες. Γιατί δεν γράφει ότι είναι προδότες; Γιατί δεν προτείνει γι αυτούς να μην τους βάζουμε στην εθνική μας ομάδα; Που να τολμήσει ο κακομοίρης... Την άλλη ημέρα θα τον σούταρε ο Βασιλακόπουλος.
Τέλος πάντων. Συγχαρητήρια στον Σαρούνας που στηλίτευσε τις εθνικιστικές κορώνες των σπορτκάστερ.Στο χώρο του μπάσκετ που έχει υψηλό επίπεδο δεν πρέπει να υπερισχύσουν τέτοιες ανοησίες. Το ξέρουμε ότι είμαστε έλληνες δεν χρειαζόμαστε να μας το θυμίζουν κάτι ευκαιριακοί πατριώτες οι οποίοι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προτάξουν τα στήθη τους τη δύσκολη ώρα.
Αυτά για την ώρα . Στις λεπτομέρειες για την ομάδα, και τους αγώνες θα αναφερθώ προσεχώς γιατί ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Αντίθετα τα δόγματα και ο μονολιθισμός κάποιων που έχουν καβαλήσει το καλάμι η σκληρή πραγματικότητα θα τα κάνει περίγελω και θα τα συντρίβει όπως η Γαλλία συνέτριψε την ομάδα του Μανουσέλη.
harris
QUOTE(basketobios @ Jul 24 2006, 04:18 PM) *
Μερικοί βιάζονται και παρασύρονται και φουσκώνουν από εθνική υπερηφάνεια. Πρώτος απ' όλους ο "εθνικός" προπονητής Μάνος Μανουσέλης :"Παίξαμε σαν Έλληνες!" αμέσως μετά τη νίκη επί της Ρωσίας.
Μετά τη σφαλιάρα από τη Γαλλία ( μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της εθνικής εφήβων -43 εντός έδρας και με διαιτησία 80-20 υπέρ της εθνικής μας) είπε να στηρίξουμε τα "παιδιά" και να μην τα κρίνουμε από ένα αποτέλεσμα κ.λπ. κ.λπ. Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ τα στηρίζουν και θα τα στηρίζουν πάντα. Και αυτούς που επέλεξε ο Μανουσέλης και τους άλλους που "έκοψε", μερικοί από τους οποίους είναι πολύ άξιοι και μεγάλα ταλέντα.
Όμως, για τον εαυτό του τίποτα! Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής! Για τον τρόπο που κοουτσάρισε τίποτα! Αυτός είναι υπεράνω! Τα "παιδιά" παίζουν μόνα τους στην ομάδα του Μανουσέλη! Του "μεγάλου" προπονητή που δεν θα επέτρεπε "ούτε στο γιο του" να κάνει μία εμπνευσμένη ενέργεια, που κυνηγάει τους παίκτες που δημιουργούν και τους καταπιέζει με κάθε τρόπο. Του προπονητή που κομπλεξάρεται με τους παικτες που ξέρουν να τριπλάρουν και πιστεύει ότι αρκεί το σουτ και η πάσα για να κερδίσεις το παιχνίδι.
Το είπα και πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα "δεν είναι αντρίκιο" να θάβεις κάποιον κατόπιν εορτής. Γι' αυτό δεν περίμενα τη συντριβή από τη Γαλλία για να μιλήσω εναντίον ενός προπονητή "επικίνδυνου" όχι μόνο για τα προβλέψιμα συστήματα στα οποία συνηθίζει τις ομάδες του, αλλά άκρως επικίνδυνο για τον ανόητο εθνικισμό που εκπέμπει σε παιδιά 17 ετών.
Τρόμαξα όταν προ ημερών διάβασα ένα πατριδοκάπηλο άρθρο του στο "Φίλαθλο" με τίτλο "Τι σημαίνει πατριωτισμός" στο οποίο τα "'εχωνε" στους Σέρβους και σε άλλους που παίζουν στο ΝΒΑ και δεν παίζουν στην εθνική τους ομάδα. Τους δαιμονοποιούσε όπως τις μάγισσες τον Μεσαίωνα αλλά από την άλλη δεν λέει κουβέντα που η εθνική Ελλάδας των Νέων ανδρών έχει στις τάξεις της δύο Σέρβους ( Σάκοτα, Μιλόσεβιτς) για καλύτερους παίκτες. Γιατί δεν γράφει ότι είναι προδότες; Γιατί δεν προτείνει γι αυτούς να μην τους βάζουμε στην εθνική μας ομάδα; Που να τολμήσει ο κακομοίρης... Την άλλη ημέρα θα τον σούταρε ο Βασιλακόπουλος.
Τέλος πάντων. Συγχαρητήρια στον Σαρούνας που στηλίτευσε τις εθνικιστικές κορώνες των σπορτκάστερ.Στο χώρο του μπάσκετ που έχει υψηλό επίπεδο δεν πρέπει να υπερισχύσουν τέτοιες ανοησίες. Το ξέρουμε ότι είμαστε έλληνες δεν χρειαζόμαστε να μας το θυμίζουν κάτι ευκαιριακοί πατριώτες οι οποίοι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προτάξουν τα στήθη τους τη δύσκολη ώρα.
Αυτά για την ώρα . Στις λεπτομέρειες για την ομάδα, και τους αγώνες θα αναφερθώ προσεχώς γιατί ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Αντίθετα τα δόγματα και ο μονολιθισμός κάποιων που έχουν καβαλήσει το καλάμι η σκληρή πραγματικότητα θα τα κάνει περίγελω και θα τα συντρίβει όπως η Γαλλία συνέτριψε την ομάδα του Μανουσέλη.


Φιλαράκι πρέπει να είσαι πολύ καμένος... Η είσαι κάποιος από αυτούς που κόπηκαν από την εθνική ή, απλά ψάχνεις φαντάσματα... Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου πω ότι δεν γνωρίζεις τι εστί Μάνος Μανουσέλης... Λυπάμαι που αναγκάστηκα να σου απαντήσω, προσπάθησα την πρώτη φορά που είχες ποστάρει να το αποφύγω, αλλά σήμερα δεν άντεξα... Καλά μπάνια... icon_wave.gif
Anaz
QUOTE
Φιλαράκι πρέπει να είσαι πολύ καμένος...
ωραια απαντηση! blink.gif laugh.gif 19.gif

Με στεναχωρησε περισσοτερο που τα παιδια φοβηθηκαν τοσο κ τα παρατησαν!Ανωτερη η Γαλλια αλλα μπορουσε να ειχε απφευχθει αυτη η τοσο ντροπιαστική ηττα!Ελλειπε κ ο Καραβασανης..Ευθυνες σιγουρα εχει κ ο προπονητης!

QUOTE
Πολυ παιχταρας,οντως,αυτος ο Μπατουμ! cool.gif
Την φαση που'χε 3 αντιπαλους κ σκαει ντριπλα κ τους καρφωνει στη μουρη την ειδατε?? ohmy.gif 77.gif Κ δεν εδειξαν ριπλευ... 68.gif
basketobios
Μερικοί βιάζονται και παρασύρονται και φουσκώνουν από εθνική υπερηφάνεια. Πρώτος απ' όλους ο "εθνικός" προπονητής Μάνος Μανουσέλης :"Παίξαμε σαν Έλληνες!" αμέσως μετά τη νίκη επί της Ρωσίας.
Μετά τη σφαλιάρα από τη Γαλλία ( μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της εθνικής εφήβων -43 εντός έδρας και με διαιτησία 80-20 υπέρ της εθνικής μας) είπε να στηρίξουμε τα "παιδιά" και να μην τα κρίνουμε από ένα αποτέλεσμα κ.λπ. κ.λπ. Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ τα στηρίζουν και θα τα στηρίζουν πάντα. Και αυτούς που επέλεξε ο Μανουσέλης και τους άλλους που "έκοψε", μερικοί από τους οποίους είναι πολύ άξιοι και μεγάλα ταλέντα.
Όμως, για τον εαυτό του τίποτα! Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής! Για τον τρόπο που κοουτσάρισε τίποτα! Αυτός είναι υπεράνω! Τα "παιδιά" παίζουν μόνα τους στην ομάδα του Μανουσέλη! Του "μεγάλου" προπονητή που δεν θα επέτρεπε "ούτε στο γιο του" να κάνει μία εμπνευσμένη ενέργεια, που κυνηγάει τους παίκτες που δημιουργούν και τους καταπιέζει με κάθε τρόπο. Του προπονητή που κομπλεξάρεται με τους παικτες που ξέρουν να τριπλάρουν και πιστεύει ότι αρκεί το σουτ και η πάσα για να κερδίσεις το παιχνίδι.
Το είπα και πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα "δεν είναι αντρίκιο" να θάβεις κάποιον κατόπιν εορτής. Γι' αυτό δεν περίμενα τη συντριβή από τη Γαλλία για να μιλήσω εναντίον ενός προπονητή "επικίνδυνου" όχι μόνο για τα προβλέψιμα συστήματα στα οποία συνηθίζει τις ομάδες του, αλλά άκρως επικίνδυνο για τον ανόητο εθνικισμό που εκπέμπει σε παιδιά 17 ετών.
Τρόμαξα όταν προ ημερών διάβασα ένα πατριδοκάπηλο άρθρο του στο "Φίλαθλο" με τίτλο "Τι σημαίνει πατριωτισμός" στο οποίο τα "'εχωνε" στους Σέρβους και σε άλλους που παίζουν στο ΝΒΑ και δεν παίζουν στην εθνική τους ομάδα. Τους δαιμονοποιούσε όπως τις μάγισσες τον Μεσαίωνα αλλά από την άλλη δεν λέει κουβέντα που η εθνική Ελλάδας των Νέων ανδρών έχει στις τάξεις της δύο Σέρβους ( Σάκοτα, Μιλόσεβιτς) για καλύτερους παίκτες. Γιατί δεν γράφει ότι είναι προδότες; Γιατί δεν προτείνει γι αυτούς να μην τους βάζουμε στην εθνική μας ομάδα; Που να τολμήσει ο κακομοίρης... Την άλλη ημέρα θα τον σούταρε ο Βασιλακόπουλος.
Τέλος πάντων. Συγχαρητήρια στον Σαρούνας που στηλίτευσε τις εθνικιστικές κορώνες των σπορτκάστερ.Στο χώρο του μπάσκετ που έχει υψηλό επίπεδο δεν πρέπει να υπερισχύσουν τέτοιες ανοησίες. Το ξέρουμε ότι είμαστε έλληνες δεν χρειαζόμαστε να μας το θυμίζουν κάτι ευκαιριακοί πατριώτες οι οποίοι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προτάξουν τα στήθη τους τη δύσκολη ώρα.
Αυτά για την ώρα . Στις λεπτομέρειες για την ομάδα, και τους αγώνες θα αναφερθώ προσεχώς γιατί ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Αντίθετα τα δόγματα και ο μονολιθισμός κάποιων που έχουν καβαλήσει το καλάμι η σκληρή πραγματικότητα θα τα κάνει περίγελω και θα τα συντρίβει όπως η Γαλλία συνέτριψε την ομάδα του Μανουσέλη.



Φιλαράκι πρέπει να είσαι πολύ καμένος... Η είσαι κάποιος από αυτούς που κόπηκαν από την εθνική ή, απλά ψάχνεις φαντάσματα... Φυσικά, δεν χρειάζεται να σου πω ότι δεν γνωρίζεις τι εστί Μάνος Μανουσέλης... Λυπάμαι που αναγκάστηκα να σου απαντήσω, προσπάθησα την πρώτη φορά που είχες ποστάρει να το αποφύγω, αλλά σήμερα δεν άντεξα... Καλά μπάνια...


Φιλαράκι,
πρέπει να εισαι κάποιος ή κάποια που, όπως λες, γνωρίζει τι εστί Μάνος Μανουσέλης.
Έχεις κάθε δικαίωμα να τον αγαπάς να τον εκτιμάς και να τον υπερασπίζεσαι.
Απάντηση όμως επί της ουσίας σε ό,τι έγραψα παραπάνω δεν έδωσες. Ίσως θέλεις να το σκεφτείς περισσότερο...

1) Τι έχεις να πεις για το άρθρο του στο Φίλαθλο με τίτλο "Τι σημαίνει πατριωτισμός";
2) Είναι "προδότες" όσοι για τον ένα ή άλλο λόγο αδυνατούν να παίξουν κάποτε στις εθνικές τους ομάδες;
3) είναι προδότης ο Μπαρνιάνι ( ο πρώτος ευρωπαίος νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ)που δεν θα παίξει με την εθνική Ιταλίας στο Μουντομπάσκετ; Και είναι ηλίθια η ιταλική ομοσπονδία που του έδωσε άδεια αφού τον θεωρεί περουσιακό στοιχείο του ιταλικού μπάσκετ που στο μέλλον θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του;

Εγώ δεν έχω καμμία προκατάληψη για τον Μανουσέλη, ούτε είμαι καμένος ή κομένος.
Απλά αγαπάω το μπάσκετ, έχω φίλους που παρακολουθούν ιδιαίτερα τα νέα ταλέντα του και μαθαίνω όσο μπορώ για την πορεία τους και το "αύριο" του ελληνικού μπάσκετ.
Τόλμησα να μιλήσω για το κακό προαίσθημα που είχα για την ομάδα, όπως είδες, πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ακόμη και αν έμπαινε στην τετράδα η ομάδα μας (κάτι που θα χρεωνότανε στον Μανουσέλη, βεβαίως-βεβαίως!) εγώ την ίδια γνώμη θα είχα.
Γιατί έτσι κι αλλιώς η ομάδα μας ( αυτή που επέλεξε και κοουτσάρει ο Μανουσέλης) δεν αξίζει την τετράδα και μόνο με μέσον θα προκρινότανε.

Φιλαράκι, είναι κακό να ζεις με ψευδαισθήσεις και να μην μπορείς να δεις πίσω από τις "μαγικές εικόνες".
Στο τέλος-τέλος είναι γεγονός ότι το αποτέλεσμα μετράει. Όμως πολλές φορές ένα αποτέλεσμα είναι "μαγική εικόνα" --- βλέπε Ισλανδία που νίκησε τη Γαλλία η οποία συνέτριψε την εθνική μας! Απίστευτο κι όμως αληθινό!


Σου εύχομαι κι εγώ καλά μπάνια...
Κι αν μπορείς να μας διαφωτίσεις για το τι εστί Μανουσέλης αφού τον ξέρεις τόσο καλά όπως αφήνει ςνα εννοηθεί, εγώ δεν έχω κανέναν πρόβλημα με το διάλογο.
hagi
Τα παιδιά δείχνουν διάθεση και πάθος ...Αυτό είναι καλό για το μέλλον..Δεν θα σχολιάσω τίποτα από αυτά που αναφέροντε παραπάνω γιατί απλά δεν τα διάβασα..Απλώς γράφω την άποψη μου για το λίγο που είδα στους αγώνες..
peka
* info απο sport24.gr

Εκτος τετραδας οι εφηβοι

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων ηττήθηκε με 84-65 από τη Λιθουανία σε αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του 5ου ομίλου, στη δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται σε Αργοστόλι, Κρέσταινα και Αμαλιάδα.
Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά, έπρεπε να πετύχει την υπέρβαση απέναντι στην πολύ δυνατή Λιθουανία (νίκη με +25π.), ενώ παράλληλα ήθελε και νίκη της Ιταλίας επί της Γαλλίας, κάτι που δεν έγινε ποτέ (82-72 νίκη της Γαλλίας).

Από τον όμιλο της Εθνικής μας στα ημιτελικά προκρίθηκαν Λιθουανία, Γαλλία, ενώ η ομάδα του Μανουσέλη θα αντιμετωπίσει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 τη Βουλγαρία (26/7).

Η Εθνική μας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όπου με πολύ καλή άμυνα κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ με τους Λιθουανούς, κάτι που δεν συνέβη όμως και στο δεύτερο μέρος όπου οι Λιθουανοί ανέβασαν κατακόρυφα το ρυθμό τους και διεύρυναν την διαφορά. Η απουσία του Καραβασάνη αποδείχθηκε καθοριστική για την Εθνική μας, ενώ επηρεασμένος από τον ελαφρύ τραυματισμό του ήταν και ο Σιγκούνας.

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 5-2 και αργότερα με 7-4, όμως ο Σακελαράκης με τρίποντο ισοφάρισε σε 7-7, για να έρθει στην αμέσως επόμενη φάση ο Γιαννόπουλος με νέα βόμβα τριών πόντων και να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στην Ελλάδα με 7-10. Οι αντίπαλοι μας πήραν αμέσως προβάδισμα, αλλά οι διεθνείς μας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 13-13 στο έβδομο λεπτό με τον Μπόγρη και να προηγηθούν με δύο βολές του Τσαϊρέλη (26-28) στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Ένα σερί 15-2 για την Λιθουανία έφερε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, καθώς η Εθνική μας δεν είχε άλλες εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση πλην του Τσαϊρέλη. Έτσι φυσιολογικά ήρθε η ήττα, με μόνο διακριθέντα τον τελευταίο.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-29, 61-48, 84-65.

Διαιτητές: Σέμες (Ισραήλ), Μογκούλκοκ (Τουρκία), Μπίγεντιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Οι συνθέσεις:
Λιθουανία (Παλάουσκας): Γιαναβίτσιους 15(3), Ραμόνας, Σεπουκαϊτιτς 2, Κλέιζα 14(3), Γκβεζντάουσκας 12(2), Ούζας 3(1), Βαλούκονιτς 15, Γκεσεβίτσιους 16(2), Σκουρντάουσκας 5, Γκρίνιους 2.

Ελλάδα (Μανουσέλης): Ματαλών 2, Κακαβάς, Λυμπερόπουλος, Γιαννακίδης 11(1), Γιαννόπουλος 3(1), Σακελλαράκης 7(1), Τσαϊρέλης 17, Σιγκούνας 8, Μπόγρης 9, Γούλας 8.
Germanaras
@ basketobios:
jassou basketobie. egrapses pio pano, oti o Manouselis "ekopse" megala talenta apo tin ethniki.
mporis na mou pis pioi ine aftoi oi paiktes, kai se pia omada paizounai?

elpizo na einai ontos kaliteroi apo aftous pou klithikan.
sarounas
χριστέ μου, είδατε αυτόν τον Βούλγαρο τον Κοστόφ; τί πολυβόλο είναι αυτό, ελπίζω να μην μείνει στην Βουλγαρία...
είδατε και τον γάλλο τον Μπατούμ βλέπω, όντος καλός είναι αυτός, του την έμπαινε που και που ο Σιγκούνας αλλά δεν τον έπαιρνε και πολύ, από την Ελληνική ομάδα αυτός ο Σιγκούνας φαίνεται να έχει δυνατότητες, ελπίζω να προχωρήσει.
από την Γιουγκοσλαβία που την πάτησε από τους Τούρκους θα έλεγα πιο πολύ μου άρεσε ο Ραντούλιτσα παρά ο πολυδιαφημισμένος Ντάσιτς ενώ και οι Ισπανοί είναι κλασικοί Ισπανοί που έχουν την δική τους φιλοσοφία έδω και πολλά χρόνια, ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού προσαρμοσμένο στις δυνατότητες τους, δεν νομίζω Ρούμπιο, Αγουιλάρ και Κολόν ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο, καλύτεροι από όλους είναι οι Λιθουανοί, οι Τούρκοι δεν μπορώ να καταλάβω πως πέρασαν, αν ήταν να ξεχωρίσω κάποιους από αυτούς είναι ο Χέρσει και ο κοντός ο Μπαλμπάι
πάντως αν και η Ελλάδα έχασε με ΝΤΑΜΠΛ ΣΚΟΡ στην έδρα της από την Γαλλία, δεν είναι και τόσο τραγικό, εντάξει στις χρονιές αυτές του 88-89 φαίνεται δεν βγήκαν κάποια πολύ σπουδαία ταλέντα, αφού ήδη υπήρχαν Σχορτσιανίτης, Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης, Μαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας, Σάκοτα στις προηγούμενες ενώ φαντάζομαι ότι ακολουθούν και άλλοι από πίσω στις μικρότερες εθνικές. Εξάλλου δεν είναι λογικό κάθε γενιά να έχει και αστέρια
basketobios
@ basketobios:
jassou basketobie. egrapses pio pano, oti o Manouselis "ekopse" megala talenta apo tin ethniki.
mporis na mou pis pioi ine aftoi oi paiktes, kai se pia omada paizounai?

elpizo na einai ontos kaliteroi apo aftous pou klithikan.



Εγώ ,όπως είπα, αγαπάω το μπάσκετ και κατά συνέπεια αγαπάω όλα τα παιδιά και δεν πρόκειται να μιλήσω άσχημα για κανέναν.
Όλοι οι παίκτες της δωδεκάδας στους οποίους κατέληξε ο Μανουσέλης είναι σίγουρα πολύ καλοί παίκτες.
Το ότι χωρούσαν στη 12άδα κάποιοι άλλοι από κάποιους που επιλέχτηκαν τελικά, και ότι εγώ τους θεωρώ καλύτερους, δεν έχει σημασία να το πω τώρα, αφού δεν μπορώ να αποδείξω ότι με αυτούς θα ήταν καλύτερη η πορεία της ομάδας μας. Εξάλλου, αφού δεν έχω και σε μεγάλη εκτίμηση στις προπονητικές ικανότητες του Μανουσέλη, ακόμη και εγώ να επέλεγα την 12άδα, από τη στιγμή που θα κοουτσάριζε αυτός, πάλι δεν θα είχε νόημα.
Το ποιοι είναι πραγματικά μεγάλα ταλέντα θα το δείξει το μέλλον και η πορεία που θα κάνουν αν είναι υγιείς και αν συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ. Τότε, όσοι είναι κοντά στο άθλημα θα πρέπει να θυμηθούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

ΥΓ) Ο μόνος παίκτης που δικαίωσε απόλυτα τις επιλογές του Μανουσέλη, σύμφωνα πάντα με τις προσδοκίες, ήταν ο Σακελλαράκης ο οποίος μπορεί να μην είναι το μεγάλο ταλέντο, αλλά έπαιξε ψυχωμένα "ως έλληνας!" που λέει και ο κόουτς, και συνέβαλε καθοριστικά για την πρόκριση στην οκτάδα.
Απ' ότι διάβασα σε δηλώσεις του έχει και μεγάλο κίνητρο αφού του χρειάζονται τα μόρια για να μπεί στο πανεπιστήμιο.
Germanaras
@ basketobios:
Emena m'aresei na parakoloutho tis "mikres" ethnikes omades. mpori na einai diskolh h parakolouthisi apo thn Germania, alla kataferno kapos na wro tis plirofories pou anazito.
makari na echei afti i genia kalitera talenta giati se singrousi me tis alles omades den mas wlepo kala.

Se ena germaniko forum eiche pei enas tipos, o opoios echei epafi me scouter apo to NBA oti o Matalon echei to talento gia NBA. Ta statistika tou omos den epibebeonoun afti tin problepsi.

Gia na doume. Echoumai akoma tin ethniki paidwn ton augousto sto europaiko... smile.gif
geosider
QUOTE(Germanaras @ Jul 25 2006, 04:08 PM) *
@ basketobios:
Emena m'aresei na parakoloutho tis "mikres" ethnikes omades. mpori na einai diskolh h parakolouthisi apo thn Germania, alla kataferno kapos na wro tis plirofories pou anazito.
makari na echei afti i genia kalitera talenta giati se singrousi me tis alles omades den mas wlepo kala.

Se ena germaniko forum eiche pei enas tipos, o opoios echei epafi me scouter apo to NBA oti o Matalon echei to talento gia NBA. Ta statistika tou omos den epibebeonoun afti tin problepsi.

Gia na doume. Echoumai akoma tin ethniki paidwn ton augousto sto europaiko... smile.gif


Ματαλόν μπορεί να εξελιχθεί ως και για ΝΒΑ; λίγο κουφό μοιάζει προς το παρόν, είσαι σίγουρος ότι αυτό έλεγε
Anaz
Eμενα παντως ο Ματαλον μ'αρέσει!!Βεβαια για ΝΒΑ δεν μου γεμίζει τοσο το ματι,αλλα ειναι κ πολύ νωρις για να τον κρίνω!Σε δυο χρονακια ισως..
Germanaras
QUOTE(geosider @ Jul 25 2006, 08:14 PM) *
Ματαλόν μπορεί να εξελιχθεί ως και για ΝΒΑ; λίγο κουφό μοιάζει προς το παρόν, είσαι σίγουρος ότι αυτό έλεγε


Nai, eimai sigouros.
Prepei na einai poli grigoros kai genika "athlitikos" paiktis o Matalon, gia na lene oti echei talento gia NBA. Parakolouthisa tin poria tou fetos ston ARI.

Eiche mia summetochi stin A1 kai mia sto ULEBCUP. Epekse kai sto ALL-STAR-GAME ton Efibon. Kai perisi me tin ethniki paidon (13h thesi) ta statistika tou den itan kala: 6,5 pontous, 22,7 % sta triponta,
alla 5,3 assists.

Mikros einai akoma. to 1989 einai genimenos. pisteuo oti tou xronou tha doumai pio polla.
apollonaras
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΥΨΟΣ ΕΧΕΙ Ο ΜΑΤΑΛΟΝ??ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ,ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΣΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΡΕΡ...ΚΟΠΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Α ΠΑΘΟΣ Κ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΩΝ...(Π.Χ. ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ!)
ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ!ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΟΥΤΕΡΚ ΣΚΟΡΕΡ!
Anaz
θυμιζει λιγο τον Ξανθοπουλο.. 39.gif Δεν ειναι ομως ο ιδιαιτερα αθλητικος παιχτης αν κ γρηγορος.Ουτε κανας μεγαλος σκορερ.Ειναι κ κοντος!Υπο αυτες τις συνθηκες μου κανει εντυπωση πως ακουστηκε για ΝΒΑ..
Βλεπει πολυ γηπεδο,εχει παρα πολυ καλη ντριμπλα,ειναι γρηγορος κ σιγουρα ταλαντουχος!Προσωπικα μ'αρεσει αρκετα!Μεχρι εκει ομως..
Δεν τον εχω δει κ πολυ,κ ειναι κ μικρος ακομα..
peka
*info απο sport24.gr

Τις τελευταίες δεκαετίες η συνεργασία της Ε.Ο.Κ. με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, προς όφελος τόσο της καλαθοσφαίρισης και του αθλητισμού, όσο και της Ελληνικής περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη, η διεξαγωγή του 23ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στο Αργοστόλι, την Αμαλιάδα και τα Κρέστενα, αποτέλεσε ακόμα μία επιβεβαίωση ότι η Ελληνική περιφέρεια μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού…

«Ήταν ένα εγχείρημα με πολλά προβλήματα στην αρχή, αλλά η όλη εξέλιξη μας δικαίωσε», επεσήμανε ο κ.Τσαγκρώνης ο οποίος αναφερόμενος στην συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισε: «Πιστεύω ότι όλοι έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα των Δήμων Αργοστολίου, Σκιλλούντος και Αμαλιάδας μας δίνει την ικανοποίηση ότι η Ελληνική περιφέρεια μπορεί να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων».

-Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει από τις ομάδες και τους παίκτες που συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά;

«Υπάρχει το φαινόμενο κάποιες πάρα πολύ καλές ομάδες, με ιστορία στον Ευρωπαϊκό χώρο και με ισχυρή παραγωγή παικτών, να μην έχουν εμφανίσει κάτι καλό. Ίσως λόγω της ηλικίας να είναι ένα φαινόμενο συγκυριακό. Από την άλλη κάποιες ομάδες κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα σύγχρονο στυλ, με γρήγορο μπάσκετ, καταφέρνοντας να συνδυάσουν το θέαμα και την ουσία».

-Σε ότι αφορά την Εθνικής μας, σκέφτεται η Ε.Ο.Κ. να αλλάξει κάτι στον τρόπο επιλογής και δημιουργίας της ομάδας των εφήβων;

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της τρίτης ηλικίας στους εφήβους. Του χρόνου στο Ελληνικό πρωτάθλημα εφήβων θα συμμετέχουν και οι γεννηθέντες του ΄88, ενώ δεν θα παίζουν στην Εθνική Εφήβων. Αυτό ουσιαστικά λειτουργεί εις βάρος των Εθνικών ομάδων. Δηλαδή ενώ θα πρωταγωνιστούν οι γεννηθέντες του ΄88 στο Ελληνικό πρωτάθλημα, οι γεννηθέντες του ΄89 θα έχουν ελάχιστη συμμετοχή. Η βασική μεταρρύθμιση που έχει γίνει έχει στερήσει από τα παιδιά να βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους, να αποκτούν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να έχουν ένα καλό επίπεδο στην Εθνική ομάδα».

-Την συγκεκριμένη Εθνική ομάδα πως την είδατε;

«Η Εθνική μας ομάδα παρουσίασε και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Να θυμίσω ότι η ίδια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Παίδων το 2004 κατέκτησε την 5η θέση. Εύχομαι να τα καταφέρουν και αυτή τη φορά. Το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε αυτά τα παιδιά, σε αυτή την ηλικία, να έχουν περισσότερους αγώνες στα πόδια τους και αγωνιστικές εμπειρίες. Να βρεθεί μία λύση έτσι ώστε να συμμετέχουν σε περισσότερα τουρνουά και αγώνες, καθώς είναι δεδομένο ότι στις ομάδες τους δεν έχουν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε».

-Υπάρχουν σκέψεις αλλαγής και του τρόπου προετοιμασίας;

«Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συνεύρεσης των παικτών κατά την διάρκεια του χειμώνα. Επιβάλλεται τα παιδιά να έχουν συχνότερη και συνεχή επαφή μεταξύ τους, προκειμένου από νωρίς να μάθουν να λειτουργούν μαζί και να συνεργάζονται».
basketobios
QUOTE(geosider @ Jul 25 2006, 08:14 PM)

Ματαλόν μπορεί να εξελιχθεί ως και για ΝΒΑ; λίγο κουφό μοιάζει προς το παρόν, είσαι σίγουρος ότι αυτό έλεγε



Nai, eimai sigouros.
Prepei na einai poli grigoros kai genika "athlitikos" paiktis o Matalon, gia na lene oti echei talento gia NBA. Parakolouthisa tin poria tou fetos ston ARI.

Eiche mia summetochi stin A1 kai mia sto ULEBCUP. Epekse kai sto ALL-STAR-GAME ton Efibon. Kai perisi me tin ethniki paidon (13h thesi) ta statistika tou den itan kala: 6,5 pontous, 22,7 % sta triponta,
alla 5,3 assists.

Mikros einai akoma. to 1989 einai genimenos. pisteuo oti tou xronou tha doumai pio polla.




Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει Έλληνας παίκτης της συγκεκριμένης εθνικής Εφήβων με τον οποίο να ασχολήθηκε, έστω και ως μακρινή προοπτική, σκάουτερ του ΝΒΑ.
Ο Ματαλόν, είναι καλός παίκτης, βλέπει γήπεδο,είναι έξυπνος αλλά έχει τα "ελαττώματα" που αναφέρθηκαν προηγουμένως ( δεν είναι σκόρερ, δεν είναι πολύ δυνατός ούτε αλτικός, δεν έχει ύψος).
Θα έλεγα ότι έχει ευνοηθεί αρκετά αφού του έχει δωθεί πολύς χρόνος συμμετοχής τον οποίο δεν έχουν δικαιώσει τα στατιστικά του ούτε η εν γένει παρουσία του.
( πέρσι με την εθνική παίδων έπαιζε τουλάχιστον 30 λεπτά και είχε 6,5 ποντους. Βγήκε βέβαια πρώτος στις ασιστ αλλά αυτό δεν λέει και πολλά με τέτοιο χρόνο συμεμτοχής).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.