Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ (u18-u19)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
ssoulliss

1.Έχουμε σκοράρει με 5 παίκτες όλοι βασικοί! blink.gif

2. Δεν έχουμε ευστοχήσει σε κανένα τρίποντο!

3. Μάλλον είναι λίγο καλύτερη ομάδα η Σερβιά sad.gif

4. Ελπίζουμε ακόμη,όμως!!!!! banana.gif
gspara
Kαι μονο που βλεπω τον Χαραλαμποπουλο με πιανει και εμενα δυσπνοια.
stoklis
1 τριποντοοοοοοοο βαλαμεεεεεε!!!!


ουπς χασαμε και αλλο
Αφροξυλάνθη
QUOTE (stoklis @ Aug 2 2014, 20:03 ) *
1 τριποντοοοοοοοο βαλαμεεεεεε!!!!


ουπς χασαμε και αλλο


δίποντο ήταν. 0/15 έχουμε!!!
tuareg
τελος
thalys
Ο Παπαγιάννης έχει σκάσει; Γιατί τον έβγαλε; Όσο πρόλαβα να δω, κάθε που έμπαινε το γυρίζαμε.
stoklis
μπηκεεεεεεε τριποντοοοοο Σταματης!!!!!!


3 ποντους πισω
gspara
Ηρωικος ο Σταματης!!!!!!
stoklis
επιθετικο φαολ υπερ της εθνικης ναι!!
kotzito
Αργήσαμε πολύ να ξυπνήσουμε στο 2ο ημίχρονο. Πρώτο τρίποντο στο 39:15! Μπορούμε πάντως ακόμα.

Αυτό με το να βάλει τον Οικονομόπουλο πρώτη φορά 3 λεπτά πριν την λήξη, περίεργη πάρα πολύ έμπνευση.


edit: Κρίμα, κρίμα. Όλα στραβά στο τέλος. Χαμένο τρίποντο, χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μετά τις βολές τους. Πήγε να το πάρει μόνος του ο Σταμάτης, αλλά δεν είχε και την κατάλληλη βοήθεια από τους υπόλοιπους. Πάμε τουλάχιστον αύριο να αποχαιρετήσουμε με ψηλά το κεφάλι και 3η θέση. Πάντως αυτή η ομάδα έδειξε ότι διαθέτει αρκετό ταλέντο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
stoklis
τελος


Δεν πειραζει! Παμε για το χαλκινο μεταλλιο!!! Τριποντα να ειχαμε και βοηθεια απο τον παγκο θα μπορουσαμε να ειχαμε καλυτερη τυχη!
tuareg
βιαστηκαν για το τριποντο..αλλα παπαθεοδωρου ντιπ....
εχεις 30 δευτ και εισαι 3 πισω...κανε μια γρηγορη επιθεση με παπαγιαννη και μετα στα φαουλ


ssoulliss
Ένα κλικ καλύτερη η Σερβία. Δεν πειράζει τα μετάλλια δεν είναι αυτοσκοπός. Καλοδεχούμενα αν έρθουν.

Συγχαρητήρια στα παιδιά. Προσπάθησαν πολύ! 41.gif
KingCrimson
απο τα σχολια και μονο ...πρεπει να επικρατησε τρικυμια εν κρανιω, στο παγκο...
τον Παπαγιαννη γιατι τον εβγαλε στο τελευταιο δεκαλεπτο?
ο Χαραλαμποπουλος αναμενομενο ηταν να σκασει..τα λεγαμε...
louie
πολυ αστοχοι στα 3ποντα ακομα και αν ηταν ελευθερα, δειγμα αγχους. γενικα η προετοιμασια της σερβιας για τον αγωνα ηταν πολυ καλυτερη και ψυχολογικα αλλα κυριως τακτικα. κλεισανε επιθετικα τον χαραλαμποπουλο και αντιο.

αυτη η φουρνια εχει μελλον και αυτο ειναι που μετραει περισσοτερο απο ενα μεταλλιο
dru_15
Κανενα επιθετικο πλανο, μονο με ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ και μονο με το ΤΑΛΝΕΤΟ καποιων παιχτων εφτασε η εθνικη μεχρι τους 4.
Τραγικη διαχειριση απο τον προπονητη.
dimitrios 1985
Μπράβο στα παιδιά και μόνο σε αυτά..Για τον κόουτς ουδέν σχόλιο..Εξάλλου δεν νομίζω να συμμετείχε ουσιαστικά σε όλο το τουρνουά....Αααα ναι...Εκτός απ το χαστούκι...Αυτά...
redleg7
Δεν φταιει οτι κλεισανε τον Χαρα/πουλο,φταιει οτι κλεισανε τους παντες - ενος.
Μονο 5 παιχτες απο την 12 δα σκοραρανε.Παρολαυτα με καλυτερα ποσοστα που ηταν επιεικως τραγικα θα περνουσε η Εθνικη.Ο αντιπαλος αυτος δεν αξιζει να παει τελικο.Καμια σχεση σε συγκριση με Κροατια/Τουρκια.
Τραγικη διαχειριση σε ολο το τουρνουα απο τον Παπαθεοδωρου,σημερα δεν υπηρχε φρεσκαδα,δεν υπηρχε νευρο,καθαρο μυαλο.
Γενικως η ομαδα ανετοιμη για τετοιο ματς.

Οπως και να χει λιγο μετραει το αποτελεσμα,σημασια εχει ειναι οτι με σκληρη δουλεια εχει μελλον η ομαδα αυτη.
anonym
Χωρίς τρίποντα απέναντι σε τέτοιες ομάδες, που πας ρε κοουτς. Τους παίκτες που διάλεξε τους είχε δοκιμάσει ή τους παντρεύτηκε θέλει δεν θέλει. Έναν τριποντάκια νέο δεν έχουμε στην Ελλάδα;

Η πεντάδα Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Μήτογλου, Σταμάτης και Κόνιαρης και μετά το χάος δηλαδή. Μπράβο πάντως στους παιχταράδες.
Runt
Κριμα. Δεν ειναι καλυτεροι οι Σερβοι απο μας. Πολυ αγχος...κανενα 2ο πλανο...αλλα δεν πειραζει τι να πουνε Γαλλοι και Λιθουανοι. Αυριο με το καλο (μαλλον με τουρκια) να μπουνε τα παιδια απελευθερωμενα να παιξουν με καθαρο το κεφαλι κι ας μην ερθει το μεταλιο. Για τον κοουτς θα πω μονο αυτο, τον Ντουραντ να εχεις στην ομαδα καποτε πρεπει να τον ξεκουρασεις να δει η ομαδα πως ειναι να παιζει χωρις αυτον...
Dred11
Εμένα η Σερβία μου φάνηκε πιο ποιοτική ομάδα από μας. Έχει περισσότερους παίκτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Πάντως Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης πολύ καλά prospects. Τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι κρίσιμα γι' αυτά τα παιδιά. Αν δουλέψουν σκληρά θα κάνουν φανταστικά πράγματα.
T.W.Is.M.
Αν και δεν μπορεσα να δω το παιχνιδι, καταλαβαινω οτι μαλλον πληρωσαμε την κουραση βασικων παιχτων και την υπερφορτωση τους με χρονο στα προηγουμενα ματς. Δεν ξερω αν ειχαμε αρκετη βοηθεια απο τον παγκο, αλλα για να παιρνουμε σκορ απο 5 παιχτες μονο, μαλλον κατι δε δουλεψε σωστα.
Στο αλλο ματς βλεπω οτι γινεται μαχη. 37-35 η Κροατια μπροστα στις αρχες της 3ης περιοδου.
Καλη επιτυχια στο νικητη του βραδινου ματς, για να μην ξεχνιομαστε... rolleyes.gif
Runt
Οι γειτονοι προελαυνουν. Με το καταπληκτικο 10/18στα 3π. Οι συγκρισεις με τα δικα μας ποσοστα αποψε ειναι αναποφευκτες. Αυτο σημαινει ετοιμοτητα, spirit, ψυχολογια, οπως θελετε ονομαστε το. Μπραβο στους Τουρκους αντιστοιχους της εοκ για την δουλεια τους τα τελευταια χρονια...
VAST333
Απ ότι φαίνεται έγιναν λάθη στην μη επιλογή καλών σκούτερ. Μάλλον όλοι οι καλοί σουτερ μας είναι στην κάτω των 17.Σε αγώνα με εύκολο βέβαια εύκολο αντίπαλο είχαν 15/17 τριποντα ... Ενώ και ο Ζωρζος που αποκλείστηκε τελευταίος ήταν καλός σουτερ...
gspara
Και ο Κροατης ο Μπεντερ τι θαυμα της φυσης ειναι αυτο??Απιστευτο κορμι!!!!
Runt
QUOTE (VAST333 @ Aug 2 2014, 22:24 ) *
Απ ότι φαίνεται έγιναν λάθη στην μη επιλογή καλών σκούτερ. Μάλλον όλοι οι καλοί σουτερ μας είναι στην κάτω των 17.Σε αγώνα με εύκολο βέβαια εύκολο αντίπαλο είχαν 15/17 τριποντα ... Ενώ και ο Ζωρζος που αποκλείστηκε τελευταίος ήταν καλός σουτερ...

Μωρε δεν το δουλευουν κιολας οι δικοι μας το σουτ. Βαριοντε icon_bored.gif τι ναπω. Εβλεπα τον Χαρη τον Γιαννοπουλα στην υ20 να τα παστελωνει κι ελεγα θυμαμαι: ''Μπραβο, αυτο το παιδι δουλευει το σουτ, θα παει μπροστα να μου το θυμηθειτε". Τον ειδα στην acb σε 3-4 ματς, φετος και τιποτα... χειροτερα σουταρει. Ειναι καλυτερος αμυντικος βεβαια αλλα τι να το κανω...αν δε μπει ο αλλος καθε μερα να βαρεσει 500 τριποντακια αστονα tongue.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Runt @ Aug 2 2014, 22:57 ) *
Μωρε δεν το δουλευουν κιολας οι δικοι μας το σουτ. Βαριοντε icon_bored.gif τι ναπω. Εβλεπα τον Χαρη τον Γιαννοπουλα στην υ20 να τα παστελωνει κι ελεγα θυμαμαι: ''Μπραβο, αυτο το παιδι δουλευει το σουτ, θα παει μπροστα να μου το θυμηθειτε". Τον ειδα στην acb σε 3-4 ματς, φετος και τιποτα... χειροτερα σουταρει. Ειναι καλυτερος αμυντικος βεβαια αλλα τι να το κανω...αν δε μπει ο αλλος καθε μερα να βαρεσει 500 τριποντακια αστονα tongue.gif


Αυτο ειναι μεγαλο λαθος νοοτροπιας στην Ελλαδα. ΟΚ, η αμυνα θα σε βοηθησει να κερδισεις οταν κολλαει η επιθεση και μετραει πολυ στα μεγαλα ματς, αλλα δεν μπορεις να παιζεις μονο αμυνα. Δε θα κερδισεις ποτε παιζοντας καλη αμυνα και κακη επιθεση, ουτε η λυση ειναι να μετατρεπουμε ολους τους παιχτες σε εξολοθρευτες στην αμυνα. Το σουτ περα απο το εμφυτο ταλεντο ειναι και θεμα δουλειας, αλλα σ αυτο το κομματι δεν κατηγορω τους Ελληνες παιχτες. Κατηγορω τους Ελληνες προπονητες, που εμπιστευονται περισσοτερο το σουτερ του 25% που παιζει καλη αμυνα παρα το σουτερ του 45% που θα χασει τον παιχτη του σε μερικες φασεις.
BasketZilla
Ο σημερινός μικρός τελικός μου ξυπνά λιγάκι μνήμες από τα 90s.
Χαμένος ημιτελικός από την Σερβία, μικρός τελικός με την Κροατία , σούπερ ταλαντούχα Κροατική ομάδα με εξαιρετική frontline αλλά χωρίς πραγματικό ηγέτη και μέτριους περιφερειακούς με αποτέλεσμα στα δύσκολα να τα ''χάνει'', και την Ελληνική ομάδα να φτάνει στην τετράδα βασιζόμενη στο ταλέντο 2-3 παικτών (που παίζουν και σαράντα λεπτά).
Μέχρι και οι παίκτες ψιλοταιριάζουν. Ο Χαραλαμπόπουλος σε ρόλο Φάνη να κάνει τα πάντα, ο Σταμάτης να κάνει ηρωικά από την περιφέρεια και ο Παπαγιάννης σε ρόλο σκιάχτρου !
Ας ελπίσουμε να μην φάμε και σήμερα καμιά ξεγυρισμένη σαραντάρα όπως στους τρεις τότε συνεχόμενους χαμένους μικρούς τελικούς από τους Κροάτες με τους δικούς ''σκασμένους'' από τα συνεχόμενα σαραντάρια.
Στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων έχει αρκετούς καλούς παίκτες αλλά έναν πραγματικό σούπερ σταρ για το μέλλον. Αν ο Κροάτης ο Dragan Bender δεν φτάσει να γίνει All-star στο NBA θα μου κάνει πολύ μεγάλη (αρνητική) εντύπωση. Κάθε χρόνο και καλύτερος ο πιτσιρίκος. Φέτος έχει κάνει μεγάλα βήματα να βελτιώσει και την μεγάλη του αδυναμία ως πέρσι, το πολύ αδύναμο κορμί του. Παίκτες 2.11 (και βάλε όπως τον κόβω φέτος) που να μπορούν να σουτάρουν, να ντριπλάρουν, να πασάρουν όπως αυτός και να είναι και σκιάχτρο στην άμυνα βγαίνουν μια φορά κάθε δεκαετία. Να δω πως θα χωρέσουν στο μέλλον οι Κροάτες αυτόν και τον Saric στην μεγάλη Εθνική τους.

Υ.Γ. Αυτή η Κροάτικη φουρνιά πάντως είναι αληθινά ''λιγόψυχη'' στα δύσκολα. Και πέρσι και φέτος διαλύουν τους πάντες με σαραντάρες μέχρι να πετύχουν στο διάβα τους μια οργανωμένη και σοβαρή ομάδα (πέρσι οι Ισπανοί , φέτος οι Τούρκοι) και να πάνε σπίτι με την ουρά στα σκέλια ... Τελικά όσους do it all 2.10 παίκτες και να έχεις σε μια ομάδα, έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ σήμερα αν δεν έχεις έναν περιφερειακό πραγματικό ηγέτη στα δύσκολα δεν κάνεις και πολλά πράγματα.
forest79




Eνα μικρο στατιστικο αφιερωμα στη διοργανωση οσο αφορα την εθνικη μας ομαδα,η σειρα ειναι με ενα συστημα αξιολογησης δικης μου εμπνευσης καθως μου αρεσει να πειραματιζομαι πανω στους αριθμους.

*Η στατιστικη της εθνικης εφηβων αφορα μονο τα ευρωπαικα πρωταθληματα εφηβων απο το 1998 εως το 2013 (δεν εχω προσθεσει τη φετινη διοργανωση ακομα)
*Αφορα τους ελληνες καλαθοσφαιριστες γεν.1980 εως 1996

Οπως βλεπετε απο τις παραπανω λιστες (στατιστικη),δεν σημαινει οτι ενας ταλαντουχος εβηφος αθλητης θα κανει καριερα και στους ανδρες ,οπως επισης οτι καποιος νεαρος καλαθοσφαιριστης που δεν θα καταφερει να διακριθει με τις μικρες εθνικες ομαδες οτι δεν θα κανει καριερα σαν ανδρας.
Εδω τουλαχιστον στην Ελλαδα θα ελεγα οτι ειναι πιο συνηθες το φαινομενο να κανει καποιος μεγαλη καριερη αν δεν εχει διακριθει στις μικρες εθνικες.Οι λογοι ειναι πολλοι και διαφοροι οι δυο πιο σημαντικοι κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι α)η εργατικοτητα που πολλοι ελληνες νεαροι star δεν εχουν στη συνεχεια της σταδιοδρομιας τους και β)θεματα υγειας ,σοβαροι τραυματισμοι.
Το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να κατανοησουν οι ελληνες αθλητες ,οτι το να εισαι ταλεντο δεν σου εξασφαλιζει την επιτυχια,το δευτερο πραγμα που θα πρεπει να κατανοησουν και να κανουν ειναι οτι να εισαι ταλεντο σημαινει οτι πρεπει να δουλεψεις πολυ πιο σκληρα απο οσο εκανες εως τωρα.

Παραδειγματα ελληνων καλαθοσφαιριστων (με μετρια,μικρη η μηδαμινη στατιστικη συγκομιδη στα ευρωπαικα εφηβων)

1)Δ.Διαμαντιδης 196,1981 (δεν κληθηκε στο U18 το 1998)
2)Β.Σπανουλης 192,1982 (μετριος στο U18 το 2000 -10,1π/1,1ρ/1,9ασ-25,9")
3)Γ.Μπουρουσης 213,1983 (δεν κληθηκε στο U18 το 2000)
4)Κ.Καιμακογλου 205,1983 (δεν κληθηκε στο U18 το 2000)
5)Ν.Ζησης 196,1983 (μετριος στο U18 το 2000-8,8π/1,8ρ/1,4ασ-24,3")
6)Γ.Πριντεζης 205,1985 (δεν κληθηκε στο U18 το 2002)
7)Κ.Παπανικολαου 203,1990 (μετριος στο U18 το 2008 -9,3π/4,8ρ/1,5ασ-29")
8)Λ.Μαυροκεφαλιδης 210,1984 (δεν κληθηκε στο U18 το 2002)
9)Ν.Καλαθης 196,1989 (δεν κληθηκε στο U18 το 2007)
10)Γ.Αντετοκούνμπο 210,1994 (δεν κληθηκε στο U18 το 2011)
11)Θ.Αντετοκούνμπο 202,1992 (δεν κληθηκε στο U18 το 2009)
12)Γ.Παπαπετρου 205,1994 (δεν κληθηκε στο U18 το 2011)

*και αν παμε ακομα πιο πισω σε ηλικιες παικτες οπως οι Παπαλουκας,Χατζηβρεττας,Τσαρτσαρης κ.α

*Ουσιαστικα η αφροκρεμα της δεκαετιας του ελληνικου μπασκετ,αυτοι που ουσιαστικα ξεχωρισαν η ξεχωριζουν σε ανδρικο επιπεδο ,δεν εκαναν σπουδαια καριερα στις μικρες εθνικες,σε αντιθεση με τους Κουφο,Διαμαντοπουλος,Λ.Παπαδοπουλος,Σχορτι
σανιτης,Βασιλειαδης,Χρυσικοπουλος,Ταπουτος
,Σακοτα,Μιλοσεβιτς,Καραβασανης,Μανωλοπουλο
,που δεν ειχαν η δεν προσφεραν τα αναλογα στην μεγαλη εθνικη.

Οποτε χωρις σκληρη δουλεια απο εδω και περα (τωρα ξεκινανε τα δυσκολα),κανεις δεν θα κανει τι καριερα που νομιζει αν πιστευει οτι στα 18 του ειναι ο Λεμπρον Τζειμς της Ελλαδας.
leonkalf
Χθες η ομάδα μπλόκαρε. Δεν έπαιξε μπάσκετ, τουλάχιστον αυτό που είδαμε προχθές στον προημιτελικό.
Πιθανόν να έπαιξε ρόλο το άγχος που δημιούργησε η κρισιμότητα του αγώνα, η τόση αστοχία αυτό λέει..

Πέρα από το μπλοκάρισμα του Χαραλαμπόπουλου, που έπαιξε φυσικά ρόλο και λογικό είναι μια αντίπαλη ομάδα να προσαρμοστεί σε ένα τόσο καλό παίκτη, αν οι υπόλοιποι είχαν βάλει 3-4 σουτάκια θεωρώ ότι θα το είχαμε πάρει το ματς. Δεν ήταν δα και κανα μεγαθήριο οι Σέρβοι.
Μόνοι μας το χάσαμε.. Έλλειψη ψυχραιμίας, και καλύτερης προετοιμασίας για το παιχνίδι.

Αυτό το πολύ δύσκολο τρίποντο με step back που έκανε ο Χαραλαμπόπουλος στο 58-55 ακόμα το σκέφτομαι...
Πάμε για το δίποντο εκεί, και μετά είχε πολύ χρόνο... Η απειρία αυτά κάνει, βέβαια δεν ξέρουμε και τι οδηγία υπήρχε, αλλά δε νομίζω να ήταν για τρίποντο με τέτοιες συνθήκες.


Για το σημερινό, στο ίδιο link θα το δούμε? Έχετε ενημέρωση?
louie
QUOTE (leonkalf @ Aug 3 2014, 17:48 ) *
Χθες η ομάδα μπλόκαρε. Δεν έπαιξε μπάσκετ, τουλάχιστον αυτό που είδαμε προχθές στον προημιτελικό.
Πιθανόν να έπαιξε ρόλο το άγχος που δημιούργησε η κρισιμότητα του αγώνα, η τόση αστοχία αυτό λέει..

Πέρα από το μπλοκάρισμα του Χαραλαμπόπουλου, που έπαιξε φυσικά ρόλο και λογικό είναι μια αντίπαλη ομάδα να προσαρμοστεί σε ένα τόσο καλό παίκτη, αν οι υπόλοιποι είχαν βάλει 3-4 σουτάκια θεωρώ ότι θα το είχαμε πάρει το ματς. Δεν ήταν δα και κανα μεγαθήριο οι Σέρβοι.
Μόνοι μας το χάσαμε.. Έλλειψη ψυχραιμίας, και καλύτερης προετοιμασίας για το παιχνίδι.

Αυτό το πολύ δύσκολο τρίποντο με step back που έκανε ο Χαραλαμπόπουλος στο 58-55 ακόμα το σκέφτομαι...
Πάμε για το δίποντο εκεί, και μετά είχε πολύ χρόνο... Η απειρία αυτά κάνει, βέβαια δεν ξέρουμε και τι οδηγία υπήρχε, αλλά δε νομίζω να ήταν για τρίποντο με τέτοιες συνθήκες.


Για το σημερινό, στο ίδιο link θα το δούμε? Έχετε ενημέρωση?


τωρα αυτο το καναλι δειχνει μπιτς βολλευ. και το προγραμμα του που κοιταξα δεν ειχε τον αγωνα μας ενω ειχε τον τελικο το βραδυ
gspara
QUOTE (louie @ Aug 3 2014, 18:25 ) *
τωρα αυτο το καναλι δειχνει μπιτς βολλευ. και το προγραμμα του που κοιταξα δεν ειχε τον αγωνα μας ενω ειχε τον τελικο το βραδυ

Μην μας λες τετοια....μας εχει κακομαθει,περιμενουμε και δευτερο θαυμα smile.gif
Αφροξυλάνθη
link?
louie
QUOTE (gspara @ Aug 3 2014, 18:30 ) *
Μην μας λες τετοια....μας εχει κακομαθει,περιμενουμε και δευτερο θαυμα smile.gif


παιδια δυστυχως το καναλι που μετεδιδε τους αγωνες στην τουρκια δεν το δειχνει καν. οποτε μενει μονο τςη φιμπα που ειναι παλι για συνδρομητες.
BasketZilla
Το βλέπω το ματσάκι στην FIBA.
Ωραίες μονομαχίες μέχρι τώρα από τους εξαιρετικούς ψηλούς των δυο ομάδων, αλλά την διαφορά στο 1ο δεκάλεπτο την έκανε ο μόνος περιφερειακός των δύο ομάδων που παίζει καλά , ο Σταμάτης.
Αφροξυλάνθη
Πριν λίγο βγήκαν αλλαγή οι Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης huh.gif Ειδικά για τον πρώτο, δεν το περίμενα να συμβεί wacko.gif
BasketZilla
19-9 το 2ο δεκάλεπτο υπέρ των Κροατών με τον προπονητή τους να ξυπνάει και να περνά τον Mazalin στο 1 που τους επέτρεψε να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα και να ξεμπλοκάρουν επιθετικά. Για εμάς με τον Σταμάτη να ''κολλάει'' στο 2ο δεκάλεπτο και με τους Κόνιαρη - Μουράτο να είναι παντελώς ακίνδυνοι επιθετικά, αφού ούτε να ποστάρουν τον ζουμπά Filipovic
μπόρεσαν ούτε να περάσουν στα πόδια τον 2.04 Mazalin ούτε να απειλήσουν από το τρίποντο, οι εννιά πόντοι στο δεκάλεπτο και πολλοί ήταν.
Κακό μέχρι τώρα το ματσάκι, αλλά όλα τα λεφτά είναι τα fast-break των δύο ομάδων με τους ψηλούς να τα τελειώνουν. Όσο για τον Arapovic η επαφή με το καλάθι που έχει αυτό το παιδί είναι σούπερ, σκεπτόμενος ειδικά τον απίθανο ξυλοκόπο πατέρα του Franjo στα 80s. Πραγματικά δεν πήρε τίποτα από αυτόν και ευτυχώς !
forest79
Πολυ δυνατο παιχνιδι γινεται ειδικα κατω απο τις δυο ρακετες,στο μισο του 2ου δεκαλεπτου η Κροατια επαιζε με 5 παιδια πανω απο 2 μετρα,το βασικο PG (4 φαουλ),σε γενικες γραμμες εχει τον ελεχγο κατω απο τις δυο ρακετες η Κροατια (λογο Αραποβιτς 14π-9ρ),αυτος μας εχει κανει τη ζημια κυριως με τα επιθετικα ριμπαουντ που περνει,το μεγαλο αστερι της Κροατιας τον Μπεντερ τον εχουμε περιορισει (1 ποντο) ,απο την εθνικη οι γνωστοι αγνωστοι,κυριως ο Χαραλαμπουπουλος 11π-6ρ και στο 1ο δεκαλεπτο βοηθησε πολυ και ο Σταματης 9π (στο 2ο δεκαλεπτο χαθηκε και αυτος).

Απο ενα δεκαλεπτο ειχαν οι ομαδες εμεις παιξαμε καλα στο 1ο 19-11 (τελειωσε) και αρχη του 2ου οπου πηραμε και τη μεγαλυτερη διαφορα μας με 10 ποντους 21-11 ,σιγα σιγα οι Κροατες μειωσαν και τελικα περασανε μπροστα στο ημιχρονο με 30-28.

ΥΓ.Δυνατες μαχες κατω απο τα δυο καλαθια,με ψηλα σχηματα και οι δυο ομαδες,πολλα αστοχα σουτ,δυνατες αμυνες.
gspara
Ο Bender τι κανει?Ποιος τον ματσαρε?
VAST333
Πρεπει να τους παιξουμε στα πόδια και στην ταχυτητα αφου παιζουν με τοσο ψηλους παικτες....Επισης με τόσο ασχημα ποσοστα στα τριποντα τους και μια ζωνη για να μην χασουμε αλλα αμυντικα ριμπαουντ θα ναι οτι πρεπει

Σημειωντεον.η Κροατία ανοιγει πολυ την διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο,πρεπει να βελτιωσουμε ενα τομεα μας θεαματικά για να ανταπεξελθουμε.Τριποντο ή αμυνα ή ριμπαουντ
anonym
Πάντως είχαν ομαδάρα πάντα οι Κροάτες. Δείτε και ένα κάρφωμα του μπαμπά του Arapovic.

Franjo Arapović (USA Dream Team v Croatia 1992 -- GOLD MEDAL GAME -- )

http://youtu.be/MJ4nVL5QywM?t=3m15s
BasketZilla
Πραγματικά πολύ ωραίο το 3ο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 24-24. Χαμήλωσε το σχήμα ο Παπαθεοδώρου και χάρη στους 2 πιο καλούς σουτέρ της ομάδας Τολιόπουλο - Οικονομόπουλο βρήκαμε λύσεις από μακριά. Με τον Χαραλαμπόπουλο όμως με 4 φάουλ δεν μας δίνω μεγάλη τύχη στο 4ο δεκάλεπτο. Και αυτός και ο Σταμάτης μοιάζουν (και είναι μάλλον) κουρασμένοι και χωρίς πολύ ενέργεια σήμερα.
Dred11
Πιο ποιοτική ομάδα η Κροατία με ψηλά αλλα κοντρολαρισμένα κορμιά. Είναι λίγο ασόβαροι κ γι αυτό ακολουθούμε στο σκορ. Μπράβο στα παιδιά πάντως για την προσπάθεια.
Runt
Ο Bender παει για triple double
Dred11
Πιο ποιοτική ομάδα η Κροατία με ψηλά αλλα κοντρολαρισμένα κορμιά. Είναι λίγο ασόβαροι κ γι αυτό ακολουθούμε στο σκορ. Μπράβο στα παιδιά πάντως για την προσπάθεια.
Runt


Εχασε το triple double για 1ρ ο αμπασκετος laugh.gif bite my shiny metal ass bender!
Τεταρτη θεση μια χαρα (φοβομουνα τα χειροτερα σημερα) τωρα πισω για προπονηση στο σουτ, και να δουμε!
BasketZilla
Με την big-three των Κροατών σε τόσο καλή μέρα το γεγονός ότι το παλέψαμε ως το τέλος δείχνει πόσο μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν τα παιδιά. Από την στιγμή που ο ανύπαρκτος , επιθετικά, μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ Mazalin τους έδωσε λύσεις από μακριά δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι παρά μόνο με τρυκ όπως το σχήμα με τους 4 guards που λόγω ανάγκης χρησιμοποίησε στο τέλος ο Παπαθεοδώρου. Μόνο με μια βροχή τριπόντων όπως οι Τούρκοι χτες μπορεί να νικηθεί αυτή η τόσο ψηλή Κροατική ομάδα. Το 52-39 στα ριμπάουντ είναι απόλυτα ενδεικτικό του ότι το παιχνίδι θύμιζε ... βόλει σε κάποιες φάσεις.
Η μόνη ένσταση που έχω για σήμερα είναι το ότι θα έπρεπε από την αρχή να χρησιμοποιήσει πιο χαμηλά σχήματα ο προπονητής μας καθώς στα ίσα ακόμη και με τα κορμιά που έχει η δική μας ομάδα παίζαμε το παιχνίδι στο πλεονέκτημα των Κροατών. Τα συγχαρητήρια μου πάντως στον Σταμάτη. Όσο μπόι του λείπει τόσο καρδιά έχει αυτό το παιδί. Αφού κατάφερε σήμερα να κάνει 5-6 πετυχημένα παλικαρίσια drive ανάμεσα στα γομάρια της Κροατίας αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι το παιχνίδι του μπορεί να ''μεταφραστεί'' και στο ανώτερο επίπεδο χάρη στο πολύ γρήγορο πρώτο βήμα που έχει και την εκρηκτικότητα του. Και αυτός πάντως , όπως και ο Arapovic, είναι τόσο διαφορετικοί παίκτες σε στυλ από τους πατεράδες τους που μου κάνει μεγάλη εντύπωση !
LB6J
Eνα Μεγάλο Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να φτάσουν στους 4. Με μία πολύ -πολύ κακή διαχείρηση των παικτών.
Αν απο τους πρώτους αγώνες έπερναν περισσότερο χρόνο Τολιόπουλος -Οικονομόπουλος και αν υπήρχε και ο Ζώρζος στην ομάδα (που κατα τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερος σουτέρ απο Κονιαρη -Μουράτο) θα είχαν ξεκουράσει Σταμάτη, και αυτή τη στιγμή θα διεκδηκούσαμε μετάλιο. Το ίδιο ισχύει και με το Χαραλαμπόπουλο έπρεπε να είχε πάρει τις ανάσες του.
Πολλοί θα πούν ότι ο Παπαθεοδώρου ξέρει καλύτερα, θα απαντήσω οτι κρίνω απο το αποτέλεσμα. Δυστυχώς η γενιά των 96 - 97 ήταν απο τις πολύ καλές φουρνιές. Αναρωτίεμαι τι θα γίνει στο παγκόσμιο με Χαραλαμπόπουλο - Παπαγιάννη - Μουράτο - Κονιαρη ποιες αντοχές θα έχουν και τι θα κάνουν.
forest79
Αξιζουν πολλα μπραβο στα παιδια για ολη την υπερπροσπαθεια στο φετινο ευρωπαικο εφηβων.Η Κροατια ηταν πολυ καλυτερη ομαδα απο την εθνικη με μεγαλυτερο βαθος.Κατα την αποψη μου η Κροατια ηταν η κορυφαια ομαδα της διοργανωσης κερδισαν ολους τους αντιπαλους τους με μεγαλη ευκολια,απλα χθες η Τουρκια (επαιξε και ρολο η εδρα ειχε αρκετο κοσμο) βρεθηκε σε εκπληκτικη μερα και της στερησε το χρυσο μεταλιο.
Στο σημερινο αγωνα απο την εθνικη ομαδα προσπαθησε ο Χαραλαμποπουλος (εμφανως κουρασμενος ομως ,δεν ειχε την ενεργεια και την εκρηκτικοτητα των πρωτων αγωνων),αλλα εστω και με τη μηχανη στο ρελαντι,παραμενει ο πιο ταλαντουχος και αξιοποστος παικτης αυτης γενιας του ελληνικου μπασκετ.Εξαιρετικη στατιστικη για ακομα ενα βραδυ σε 26 λεπτα 20π-7ρ-3ασ ,εδωσε ομηρικες μαχες κατω απο το καλαθι και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα για πρωτη φορα στη διοργανωση να βγει με 5 φαουλ αρκετα νωρις.
Ο Σταματης επαιξε καλα 2 δεκαλεπτα ,ειναι παικτης ρυθμου ,αν δεν κανω λαθος ολοι οι ποντοι του η σχεδον ολοι μπηκανε στο 1ο και 4ο δεκαλεπτο ,ενω ηταν αρνητικος στο 2ο και 3ο με αρκετα αστοχα σουτ και λαθη,παρολο ταυτα εκλεισε τον αγωνα με 19π-5ρ-4ασ-5λ-37,10" (1/8τ),ενω οταν επαιξε στα ποδια τους ψηλοτερους Κροατες τα αποτελεσματα ηταν καλυτερα γι αυτον και την ομαδα (6/9δ κ 4/4β).
Ο Μητογλου απεναντι στα forward των Κροατων εδειχνε μια και δυο κλασης κατωτερος 1π-4ρ(20" με 0/5 σουτ).Ευχαριστη εκπληξη για την ομαδα σημερα ο Οικονομοπουλος και λογο του συγκεκριμενου παικτη η Κροατια δεν πηρε διαφορα στο παιχνιδι 14π (4/6τ)-20" ,εδωσε πολυτιμες ανασες απο τη περιφερεια και ψυχολογια στην ομαδα με τα ευστοχα μακρυνα σουτ του.
Κονιαρης,Μουρατος πολυ λιγοι σημερα,περιμενα και απο τους δυο περισσοτερα πραγματα σημερα,ειχαν την ευκαιρια να τρεξουν το παιχνιδι απεναντι σε μια τοσο ψηλη ομαδα δεν το κανανε ουτε αμυντικα πιεσανε οσο θα επρεπε πανω στη μπαλα ωστε να δυσκολεψουμε τη κυκλοφορια των Κροατων (που δεν ηταν και το δυνατοτερο χαρτι της)
Απο τους Κροατες οι Bender και Arapovic ειναι πραγαματικα λιρα εκατο για τους Κροατες και οι δυο forward υψηλων προδιαγραφων ,νομιζω ο Bender συντομα θα απασχολησει τα draft (με ψηλο rank).Επισης αξιολογο combo γκαρντ ο Mazzalin,o μοναδικος περιφεριακος αξιος αναφορας των Κροατων (και αυτος με υψος 2.01!!!)
Οσο αφορα γενικα την ομαδα μας,πρεπει να ειμαστε αρκετα ευτυχης καθως ειμασταν μαζι με τη Βοσνια οι μικροτερες ηλικιακα ομαδες ,απο τον πυρηνα αυτης της ομαδας (Χαραλαμποπουλος,Κονιαρης,Παπαγιαννης,Μουρ
τος
,Σταματης,Μητογλου),οι 4/6 ειναι γεν.1997 κατι που σημαινει οτι θα δωσουν το παρων και του χρονου στο ευρωπαικο εφηβων,μαζι με τον ατυχο Σκουλιδα εξαιρετικος forward που θα μπορουσε να δωσει καποια ποιοτικα λεπτα και κυριως ανασες στον Βασιλη.Του χρονου με κορμο αυτα τα παιδια και την ενισχυση με τους γεν.1998 Λουντζης,Χρηστιδη,Ταταρης κ.α θα μπορεσουν να ολοκληρωσουν τη φετινη προσπαθεια τους.

ΥΓ.Επισης η εθνικη εξασφαλισε το εισητηριο για το παγκοσμιο U19 (το καλοκαιρι του 2015)
benchwarmer
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Κάποια στιγμή αργότερα ή αύριο θα γράψω μερικά λόγια για τον καθένα, μιας που ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που τα παρακολουθώ έτσι εκτεταμένα σε σειρά αγώνων.
Προς το παρόν τα στατιστικά, που λένε κάποια πράγματα:
http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bqXUa...teamID_291.html

και σε αυτά να προσθέσω τα +/-, τα οποία υπάρχουν στα boxscore αλλά όχι στα συγκεντρωτικά, και τα οποία αθροιστικά είναι:
Τολιόπουλος -21
Κόνιαρης +53 (τεράστια η διαφορά των 2 pg σε αυτό, παρόλο που επιθετικά ήταν και οι 2 εξίσου άστοχοι, και με τραγικό ast/to)
Κόττας -15 (αν γίνει ανάλυση ανά 40 λεπτά, ο χειρότερος από τους 12)
Οικονομόπουλος -5
Μήτογλου +7
Μουράτος +37
Σκουλιδάς -1
Τσαλμπούρης -16 (γενικά η τριάδα Τολιόπουλος-Κόττας-Τσαλμπούρης με βάση αυτό το στατιστικό ήταν πλήγμα για την ομάδα)
Μπιλλής +6
Σταμάτης +79(!!!!)
Παπαγιάννης +37 (αν αναλυθεί ανά 40 λεπτά είναι στη 2η θέση της ομάδας, δείγμα ότι πράγματι όσο ήταν μέσα ήμασταν πολύ καλοί)
Χαραλαμπόπουλος +58
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.