QUOTE (Platonic13 @ Oct 6 2017, 17:43 )

Ναι ετσι ειναι.Απο την αρχη περυσι που τις εκαναν 16 ξερανε οτι καθε τρεις και λιγο θα τις αυξανανε κατα μια δυο για να κρατανε σε ομηρια ολες τις υπολοιπες με την ελπιδα οτι ...βρε μπας και ειμαι εγω η επομενη που θα μπω....Ειπαμε 17 χρονια μας εχουνε ζαλισει τον ερωτα οτι θα το κλεισουμε και θα το κλεισουμε,(τελειως αλα ΝΒΑ) και ακομα ειναι ανοιχτοι και...μας περιμενουνε.Αλλα ταυτοχρονα και αποκλεισμενο ολο σχεδον το Ευρωπαικο μπασκετ.Και η καταντια συνεχιζεται...
Εχουν υπολογισει να μπορει να δινεται ενα μινιμουμ χρηματων(πριμ νικης,αμοιβες διαιτητων, καποια εξοδα που καλυπτει η ευρωλιγκα,πριμ 8αδας-final 4-1ης θεσης) και οτι περισσευει (market pool) μοιραζεται στις ομαδες της ευρωλιγκας
Αρχικα εκλεισαν σε 16 ωστε να φτανουν τα χρηματα. Οσο ανεβαινουν τα εσοδα και θεωρουν οτι θα ανεβουν περισσοτερο με προσθηκη ομαδων θα τις αυξανουν μεχρι να φτασουν στον αριθμο-στοχο που εχουν(20 η 24)
100% κλειστη δεν πιστευω οτι θα γινει επειδη ειμαστε ευρωπη ουτε νομιζω οτι εχει ειπωθει ποτε σοβαρα κατι για 100% κλειστη λιγκα
Επισης το θελει γιατι εχοντας και το γιουροκαπ εχει υπο τον ελεγχο της σχεδον ολες τις ανω του μετριου ομαδες της ευρωπης
Αυτο που ισως γινει καποια στιγμη ειναι να αποσυρθουν οσοι θα εχουν συμβολαια απο τα εθνικα πρωταθληματα αν και ουτε για αυτο δινω πολλες πιθανοτητες
Αν οι υπολοιποι θεωρουσαν οτι μπορουν να κανουν καλυτερη διοργανωση θα εκαναν.Επειδη καλυτερη διοργανωση ειναι αυτη με τις καλυτερες ομαδες και οι 11 ειναι οι μεγαλυτερες μπασκετικες δυναμεις ξερουν οτι δεν μπορουν
Ξερουν επισης οτι αν καποιος ριξει χρημα θα βρεθει τροπος να μπει στην ευρωλιγκα(οπως θα κανουν με μπαγερν και γαλλικες) οποτε δεν πανε πουθενα αλλου
Με ευρωλιγκα στις 20 ομαδες ποσο μαλλον στις 24 οποιαδηποτε ομαδα α επιπεδου θα μπορει να μπει ειτε μεσω πρωταθληματος ειτε μεσω γιουροκαπ ειτε αν υπαρχουν μεσω προκριματικων η wild card
Δεν βρισκω κατι κακο σε αυτο
Αυτη την στιγμη δεν μπορω να σκεφτω πανω απο 3-4 ομαδες που μπορεις να πεις οτι εχουν καλο αγωνιστικο επιπεδο και αδικουνται που δεν παιζουν ευρωλιγκα
Για να δουμε την εξελιξη της κοντρας ας το δουμε απο την αρχη καπου στο 2015.Ξεκινησε με την φιμπα να θελει ουσιαστικα να καταργησει την ευρωλιγκα.Δεν το καταφερε και περσι το καλοκαιρι προσπαθησε να καταργησει το γιουροκαπ.Δεν το καταφερε ουτε αυτο,φετος το καταπιε και ειδαμε μαλιστα προεδρους ομοσπονδιων φανατικους υποστηρικτες της οπως ο ιταλος να λενε οτι οι ομαδες μπορουν ελευθερα να παιξουν οπου θελουν
Προσπαθησε για τα προκριματικα να αναγκασει την ευρωλιγκα να μην εχει παιχνιδια εκεινη την εβδομαδα και δεν το καταφερε ουτε αυτο
Αν η ευρωλιγκα συμφωνησει στην τελευταια προταση της φιμπα θα υπαρξει ανακωχη/ατυπη συνθηκη ειρηνης με μονη υποχωρηση της ευρωλιγκας να ειναι το οτι για δυο εβδομαδες θα εχει συμπτυξει το προγραμμα της σε 1 αντι 2 ημερες
Απο την αλλη η φιμπα αν και δεν θα εχει πετυχει τους αρχικους της στοχους(πιστευω εχει συνειδητοποιησει οτι δεν υπαρχει χρονομηχανη να σε γυρισει στο 2000 οπως ουσιαστικα ηθελε με το αρχικο της σχεδιο) θα εχει πετυχει να κανει τα προκριματικα που ηθελε οπως επισης να εχει μια διασυλλογικη διοργανωση καλυτερη απο το eurochallenge που ειχε μεχρι το 2015
QUOTE (sarounas @ Oct 6 2017, 17:46 )

Αν ήμουν παίκτης σε ομάδα ευρωλίγας θα προτιμούσα να παραμείνουν τα παράθυρα έτσι ώστε να ξεκουράζομαι το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα δεν έχω να χάσω τίποτα.... αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαι

Αρκετοι θα σκεφτουν ετσι