Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Διαμάχη Fiba-Euroleague
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Firnen
O yorgos απ το travelstories με τις ιστοριες απ την Αφρικη και τη Νοτια Αμερικη δεν εισαι ;

Ευτυχως που υπαρχεις κι εσυ γιατι θα αρχιζα να πιστευω οτι οι Παναθηναϊκοί έχουν εξελιχθεί σε "dpg fans" μ αυτα που διαβαζω...
pan24
Η εοκ οπως αναμενοταν μιας και δεν ειχε αλλη επιλογη σεβαστηκε την αποφαση του ασεαδ
Ο γκοντας οριστηκε πρωτος διαιτητης στο κολοσσος-κοροιβος και εγινε ο πρωτος ευρωλιγκατος διαιτητης που οριζεται στην α1 μετα την σεζον 2015-2016
Επισης κορομηλας και παπαπετρου οριστηκαν να σφυριξουν α2
The Admiral
Νομιζω εχει δημιουργηθει μια εσφαλμενη εντυπωση και αποπειραται να περασει ως θεσφατο βλεπω απο αρκετους. Οτι μια χαρα ΑΕ ειναι η ευρωλιγκα ,δε δινει λογαριασμο σε κανενα και καμια αξια δεν εχουν οι ομοσπονδιες. Αυτη η νοοτροπια ειναι αντιστοιχη της προπαγανδας που ασκουν τα κατευθυνομενα μμε οτι μονο ενας δρόμος υπαρχει ,του ακρατου νεοφιλελευθερισμου,του νομου της αγορας και αλλες τετοιες φαντασιωσεις.

Οχι μονο εχουν αξια οι ομοσπονδιες,αλλα στην πραγματικοτητα μονο οι ομοσπονδιες εχουν αξια. Δεν ειναι συνδικαλιστικα οργανα,οπου οποιος θελει συμμετεχει. Ειναι ρυθμιστικες αρχες, και αυτες και μονο αυτες καθοριζουν αν καποιος μπορει να παιξει επαγγελματικο μπασκετ,αν μια ομαδα μπορει να συμμετεχει σε καποια διοργανωση. Οταν θελεις να δουλεψεις ως γιατρός,δικηγορος,θες αδεια ασκησης επαγγελματος. Αυτη χορηγειται απο τους αντιστοιχους συλλογους. Τα νοσοκομεια υπαγονται σε καποια ρυθμιστικη αρχη,στο υπουργειο υγειας. Η uleb δεν μπορει να καθορισει αν μια ομαδα μπορει να παιξει μπασκετ, ενω ειναι σαφες οτι δεν υπαγεται σε καποια ρυθμιστικη αρχη του αθληματος,και μια διοργανωση αθλητικη που δε διεξαγεται υπο τη σκεπη καποιας τετοιας δεν ειναι στην ουσια αθλητικη διοργανωση. Ποιος ελεγχει τη διοργανωση αυτη; Α ξεχασα,το δικαστηριο του Λουξεμβούργου ή για να γελάσουμε και λιγο, αυτορρυθμιζεται οπως η ελευθερη αγορα!

Τωρα γιατι αυτο το μορφωμα υπαρχει και αυθαιρετει με αυτο τον τροπο ,αποκλειστικα υπευθυνη ειναι η fiba που δεν ασκει τα δικαιωματα της. Αποκλεισμος ομαδων και παικτων, απο πρωταθληματα και διεθνεις διοργανωσεις και δικαστηρια για να διαλυθει η euroleague. Οι Ευρωπαίοι δεν ειναι μια ενιαια χωρα οπως οι ΗΠΑ,υπαρχει εθνικη συνειδηση,κυμαινομενη βεβαια ανα κρατος, και οι περισσοτεροι παικτες και ομαδες θα το σκεφτουν διπλα και τριπλα αν αξιζει τον κοπο να υποστουν ολα αυτα για χαρη ενος κλαμπ 16 ομαδων. Το μπασκετ δεν ειναι μονο η ευρωλιγκα. Ο μονος λογος που εγινε αυτο το πραξικοπημα στο μπασκετ ειναι πως δεν εχει ουτε ποσοστο των χρηματων αλλων αθληματων και το εκμεταλλευτηκε μια κλειστη ομαδα επιχειρηματιων με το ιδιο θρασος π.χ. της οικογενειας που αρμεγε τους καλλιτεχνες με την ΑΕΠΙ. Αν ηταν τοσο ευκολο,ας το εκαναν στην μπαλα εναντιον της uefa τα μεγαλα κλαμπ,οπου τα λεφτα ειναι τρελα. Δεν το κανουν γιατι ο Μπερτομεου ειναι πιο ξυπνιος μαλλον απ αυτους.

tReason
H βασικη διαφορα ευρωλιγκας FIBA δεν ειναι αυτη.

Η βασικη διαφορα ειναι στο πιο παιρνουν τις αποφασεις.

Η ηγεσια της FΙΒΑ εκλεγεται δημοκρατικα απο ολες τις ομοσπονδιες του κοσμου η οποια καθεμια εχει μια ψηφο.Και η καθε ομοσπονδια εκλεγεται απο ολα τα τα σωματεια της χωρας οπου καθενα εχει απο μια ψηφο ειτε ειναι ο ΠΑΟ ειτε μια ομαδα απο την Πρεβεζα.
Φυσικα ολα αυτα στην θεωρια.Υπαρχει διαφθορα,υπαρχουν “δικτατορες” τυπου Σωληνα,στον οποιο βεβαια επιτρεπουν να υπαρχει η μπασκετικη κοινοτητα στην Ελλαδα,αλλα διαφορες θεωριας και πραξης υπαρχει και στην πολιτικη σφαιρα.Υπαρχουν διαφορες μεταξυ αυτων που λεει το Αμερικανικο Συνταγμα και την εφαρμογη του στην πραξη και καποιος θα μπορουσε να πει οτι η Αμερικη δεν ειναι δημοκρατια.Και με την ιδια λογικη καποιος θα μπορουσε να πει οτι καμια χωρα δεν ειναι δημοκρατια.
Αρα το ιδιο ειναι η Β.Κορεα το ιδιο και οι ΗΠΑ.Φυσικα αυτο ειναι παραπλανητικο οπως αντιλαμβανονται ολοι.Οι ΗΠΑ ειναι “δημοκρατια” με σοβαρες ατελειες.

Η FIBA και ολες οι ομοσπονδιες ειναι παγκοσμιες δημοκρατιες,καθε μπασκετικο σωματειο εχει απο μια ψηφο.
Τι πιο ωραιο τι πιο δημοκρατικο!
Και απο την αλλη εχουμε μια εταιρεια 11 εταιρειων η οποια λαμβανει αποφασεις για ολο το ευρωπαικο
μπασκετ.
Ξερω ποια ειναι η δημοκρατια ξερω ποια ειναι η ολιγαρχια.
Το διλημμα λοιπον μεταξυ FIBA Ευρωλιγκας ειναι το εξης:
Εισαι υπερ της δημοκρατιας ή Εισαι υπερ της Ολιγαρχιας.
Εισαι υπερ οι αποφασεις στο Ευρωπαικο και το παγκοσμιο μπασκετ να λαμβανονται με βαση τα συμφεροντα ολων ή μονο με βαση τα συμφεροντα των 11 (και ουτε καν και των 11);
Τοσο απλα.Εγω Ξερω τι ειναι το καλυτερο,και το πιο ηθικο και το πιο δημοκρατικο.
Καποιοι αλλοι δεν ξερουν.Προβλημα τους.
Και θα κλεισω με αυτο που ειχε πει ο Φιλιππος Συριγος η Ευρωλιγκα ειναι μια Μαφια.
Και οσοι την υπερασπιζονται ειναι συνεργοι και Συναυτουργοι των Μαφιοζων.
yorgos
QUOTE
Η uleb δεν μπορει να καθορισει αν μια ομαδα μπορει να παιξει μπασκετ, ενω ειναι σαφες οτι δεν υπαγεται σε καποια ρυθμιστικη αρχη του αθληματος,και μια διοργανωση αθλητικη που δε διεξαγεται υπο τη σκεπη καποιας τετοιας δεν ειναι στην ουσια αθλητικη διοργανωση.


Εκατοντάδες τέτοιες διοργανώσεις γίνονται ανά τον πλανήτη εδώ και κυριολεκτικά δεκάδες χρόνια. Για παράδειγμα οι υπάλληλοι εταιρειών κάνουν δικά τους πρωταθλήματα, με δικούς τους διαιτητές και αν θέλουν και δικούς τους κανόνες, μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν οτι η γηπεδούχος θα παίζει με δυο παίκτες περισσότερους ή ότι οι βολές θα μετράνε για τετράποντο ή ότι το εισιτήριο θα στοιχίζει 2 λεπτά του ευρώ. Δεν έχουν καμία εξουσία οι της ΦΙΜΠΑ να πάνε στο γήπεδο που παίζουμε εγώ και οι φίλοι μου, η Ευρωλίγκα ή η Ένωση Νοσοκόμων και να μας πει τι θα κάνουμε. Η ΦΙΜΠΑ έχει εξουσία πάνω στις ομάδες και τους οργανισμούς που την αποδέχονται, στις διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της. Οποιος δε θέλει μπορεί να πάει να παίξει σε όποια άλλη λίγκα θέλει, από το ΝΒΑ μέχρι το πρωτάθλημα πυλωτής. Η ΦΙΜΠΑ δεν περιλαμβάνεται ούτε στους νόμους της φύσης, ούτε σε κάποιο Σύνταγμα, ούτε στη Βίβλο. Φοβάμαι ότι κάτι έχεις καταλάβει λάθος για τα δικαιώματά σου ως πολίτης, ως πελάτης και ως εν δυνάμει επιχειρηματίας.


QUOTE
Τωρα γιατι αυτο το μορφωμα υπαρχει και αυθαιρετει με αυτο τον τροπο ,αποκλειστικα υπευθυνη ειναι η fiba που δεν ασκει τα δικαιωματα της.

Αυτό είναι το ένα ενδεχόμενο, να είναι χαζή η ΦΙΜΠΑ να μην ασκεί τα δικαιώματα που πιστεύεις πως έχει και μαζί να χάνει και κάποια εκατομμύρια. Το άλλο ενδεχόμενο, που τυγχάνει να είναι και η πραγματικότητα, είναι πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στις δραστηριότητες όπου κανείς δεν τη φώναξε να κάνει την εποπτεύουσα αρχή και γι' αυτό δεν ασκεί τα δικαιώματά της: γιατί είναι ανύπαρκτα.
QUOTE
Οταν θελεις να δουλεψεις ως γιατρός,δικηγορος,θες αδεια ασκησης επαγγελματος. Αυτη χορηγειται απο τους αντιστοιχους συλλογους.

Καταλαβαίνεις ότι μιλάς για θέματα νομοθεσίας επί της δημόσιας υγείας, που εφάπτονται στο Σύνταγμα. Το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το αν εγώ και 4-5 φίλοι εφοπλιστές φτιάξουμε 5 ανώνυμες εταιρείες που θα κάνουν πρωτάθλημα τρίλιζας και θα παίζουν μεταξύ τους όποτε θέλουμε, αρκεί να πληρώνουμε τους φόρους μας, να μην καταστρατηγούμε τους νόμους (εργατικούς κλπ) και να μην παρανομούμε γενικώς (να μη θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια κανενός, να μην εκμεταλλευόμαστε ανηλίκους κλπ). Μπορεί να αποφασίσουμε ότι η τρίλιζα θα παίζεται με πιόνια του σκάκι, δε θα μας πει η ΦΙΜΠΑ τι θα κάνουμε. Eίναι σα να λες ότι το να γυρίσει μαι ταινία ένας σκηνοθέτης θα εξαρτηθεί από το αν θα τη χρηματοδοτήσει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Εφόσον δεν παραβαίνει κάποιο νόμο, ό,τι θέλει μπορεί να κάνει με την παραγωγή θεάματος, θέαμα είναι και ο επαγγελματικός αθλητισμός.
QUOTE
Ο μονος λογος που εγινε αυτο το πραξικοπημα στο μπασκετ

Δεν είναι πραξικόπημα και δεν έγινε μόνο στο μπάσκετ, γίνεται σε πάρα πολλές διοργανώσεις του παγκόσμιου αθλητισμού, από την Κίνα μέχρι διεθνείς διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λέγεται ελεύθερη αγορά, επιτρέπεται στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη, ειλικρινά μου προκαλεί απορία η άρνηση αποδοχής μιας τόσο καταφανούς πραγματικότητας.
QUOTE
Ποιος ελεγχει τη διοργανωση αυτη;

Προφανώς αυτοί που τη διοργανώνουν. Και δεν τη διοργανώνει η ΦΙΜΠΑ. Η οποία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στις δικές της διοργανώσεις, δεν της το στέρησε κανείς αυτό. Αλλά να ανακατεύεται στο τι κάνουμε οι υπόλοιποι είναι λίγο αστείο και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος αν πάει σε κανένα δικαστήριο με τέτοια επιχειρηματολογία.
QUOTE
Αυτη η νοοτροπια ειναι αντιστοιχη της προπαγανδας που ασκουν τα κατευθυνομενα μμε οτι μονο ενας δρόμος υπαρχει ,του ακρατου νεοφιλελευθερισμου,του νομου της αγορας και αλλες τετοιες φαντασιωσεις.

Εγώ τουλαχιστον δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Αυτοί που λένε ότι η ΦΙΜΠΑ είναι ο μόνος δρόμος το κάνουν αυτό. Μια χαρά διοργανώσεις κάνει η ΦΙΜΠΑ, με γεια της με χαρά της, κι εγώ τις παρακολουθώ. Ας τις διοργανώσει σωστά να γίνονται ωραία να έχει ο κόσμος την επιλογή να δει όποια διοργάνωση θέλει. Αλλά να απαγορεύσει σε ιδιώτες να κάνουν παραγωγή θεάματος είναι παράνομο εκτός όλων των άλλων και σαφής παράβαση των δικαιωμάτων μας.
QUOTE
Η uleb δεν μπορει να καθορισει αν μια ομαδα μπορει να παιξει μπασκετ

Φυσικά και δεν μπορεί. Μπορεί όμως να υποδείξει ποιοι θα παίζουν στις δικές της διοργανωσεις, δικές της είναι, ό,τι θέλει κάνει. Αύριο μπορεί να πει ότι εμείς θα δεχόμαστε μόνο ομάδες που το πρώτο τους γράμμα είναι το Ψ. Αν το επιτρέπει το καταστικό και το αποφασίσουν τα μέλη, έτσι θα είναι.
Firnen
1) Οι λέξεις "δημοκρατία" και "οργανισμός που έχει ισχύ ο Βασιλακόπουλος" δεν πάνε στην ίδια πρόταση.

2) Εάν η FIBA είχε την οποιαδήποτε ισχύ κόντρα στην Ευρωλίγκα θα την είχε εφαρμόσει ήδη. Έπαιξε και έχασε με τις εθνικές ομάδες. Έπαιξε και έχασε παταγωδώς με το Eurocup που ομάδες που μένουν έξω απ τον 1ο γύρο (Ανδόρα, Τοφάς, Μπιλμπάο) θα πήγαιναν στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ αν παιζανε εκεί.

3) Πώς είναι δυανατόν να άγεστε και να φέρεστε μερικοί από τα καπρίτσια του Γιαννακόπουλου που έχει πει διάφορα απίθανα κατά καιρούς (ότι τον πρόδωσε ο θειος του, ότι ο τσιπρας πρεπει να συλλαβει τον σπανουλη, οτι δεν ειναι αλαφουζος να καθεται να τον *&^ανε κλπ) και να υιοθετείτε τις θέσεις του ότι η Ευρωλίγκα έχει κάποιο σατανικό σχέδιο κατά της ομάδας του - γι αυτό άλλωστε και έριξε ποινή μόνο στον ίδιο και όχι στην ομάδα παρότι θα μπορούσε βάσει πειθαρχικού κώδικα ;

4) Όσοι ζητάτε σύστημα τύπου UEFA (που είναι όντως το καλύτερο και το πιο δίκαιο) πείτε στη FIBA να βρει και τα αντίστοιχα λεφτά. Και δε μιλάω για εισητήρια που είναι πολύ μικρό ποσοστό των κερδών αλλά τηλεοπτικά και διαφημιστικά έσοδα.

Ο yorgos σας έχει πει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες τα πράματα ακριβώς όπως είναι.
panos34
Στο χάντμπολ είναι πολλά λεφτά;Στο Βόλλει;Στο Πόλο;Αλλά στο champions league του χάντμπολ,Βόλλει,Πόλο μπαίνουν οι ομάδες μόνο με αγωνιστικά κριτήρια όυτε κλειστά συμβόλαια,όυτε wild card,Αν θέλει η fiba δέν δίνει τα δελτία σε παίκτες ομάδων που παίζουν σε euroleague,euro cup,είτε να τις αποβάλει από τα Εθνικά Πρωταθλήματα,Κύπελλα
akratacity
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 17:24 ) *
Στο χάντμπολ είναι πολλά λεφτά;Στο Βόλλει;Στο Πόλο;Αλλά στο champions league του χάντμπολ,Βόλλει,Πόλο μπαίνουν οι ομάδες μόνο με αγωνιστικά κριτήρια όυτε κλειστά συμβόλαια,όυτε wild card,Αν θέλει η fiba δέν δίνει τα δελτία σε παίκτες ομάδων που παίζουν σε euroleague,euro cup,είτε να τις αποβάλει από τα Εθνικά Πρωταθλήματα,Κύπελλα

Δεν θελει ομως. Αχ τι καλη αυτη η ΦΙΜΠΑ. Σωστο μαλαμα...
yorgos
QUOTE(akratacity @ Feb 9 2018, 18:52 ) *
Δεν θελει ομως. Αχ τι καλη αυτη η ΦΙΜΠΑ. Σωστο μαλαμα...

Ψυχούλες!!!
QUOTE
Αν θέλει η fiba δέν δίνει τα δελτία σε παίκτες ομάδων που παίζουν σε euroleague,euro cup,είτε να τις αποβάλει από τα Εθνικά Πρωταθλήματα,Κύπελλα

Κι αν δεν τους δώσει δελτία θα τους κάνει τη μούρη κρέας. Αν τις αποβάλλει από τα εθνικά πρωταθλήματα, θα παίζουν μόνες τους χωρίς τη Φίμπα και το χαρτί υγείας της... ε συγγνώμη τα δελτία ήθελα να πω.
panos34
Αν φύγουν από τα εθνικά πρωταθλήματα θα χάσουν το 60% των εσόδων τους συνολικά.Αν εφαρμόσει το καταστατικό της η Φίμπα οι ομάδες της Ευρωλίγκα έχουν διαλυθεί.
Firnen
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 17:24 ) *
Στο χάντμπολ είναι πολλά λεφτά;Στο Βόλλει;Στο Πόλο;Αλλά στο champions league του χάντμπολ,Βόλλει,Πόλο μπαίνουν οι ομάδες μόνο με αγωνιστικά κριτήρια όυτε κλειστά συμβόλαια,όυτε wild card,Αν θέλει η fiba δέν δίνει τα δελτία σε παίκτες ομάδων που παίζουν σε euroleague,euro cup,είτε να τις αποβάλει από τα Εθνικά Πρωταθλήματα,Κύπελλα


Ψαξε λιγο στο πολο πως μπαινουν στο Τσαμπιονς Λιγκ...υπαρχει καποια καταταξη χωρων για αρχη ; Οχι ειναι η απαντηση. Γιατι παιζει απευθειας σε ομιλο η Ντιναμο Μοσχας παροτι δεν πηρε το ρωσικο πρωταθλημα ; Η Στεαουα παροτι δεν πηρε το ρουμανικο ; Α ναι, γιατι δωσανε εγγυησεις οτι θα βαλουν λεφτα ! Σου θυμιζει κατι αυτο ;

Επισης σε βολει, πολο κλπ δεν υπαρχει NBA που να ειναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ της παγκοσμιας ομοσπονδιας και να παιζει με δικους του κανονες και να τρεχουν τα σαλια ολων να πανε εκει. Τεραστια διαφορα.

Η FIBA και ευχαριστημενη να ειναι που μερικες ομαδες ενεδωσαν στις απειλες της και παιζει και καμια ΑΕΚ, καμια Ολντεμπουργκ εκει, γιατι αλλιως θα ειχε τελικο Τσαμπιονς Λιγκ Μπακεν Μπεαρς-Χαποελ Χολον.
panos34
Γιατί υπάρχουν κλειστά συμβόλαια πόλο η wild card;
Firnen
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 19:43 ) *
Γιατί υπάρχουν κλειστά συμβόλαια πόλο η wild card;


Ναι, απλα επειδη δεν ειναι δημοφιλες το αθλημα ειναι δυσκολο να τα βρεις σε εγγραφο. Ολυμπιακος, Προ Ρεκο, Ντουμπροβνικ, Μπαρτσελονετα, Σπανταου, Εγκερ και 2-3 αλλες που ξεχναω εχουν κλειστο συμβολαιο. Ντ.Μοσχας, Στεαουα, Αλφεν πηραν wild card φετος. 2-3 θεσεις συμπληρωνονται μεσω πρωταθληματων και 3-4 μεσω προκριματικων.
pan24
Αλλο ενα θρεντ που 77.gif 77.gif στον γιωργο γιατι εγραψε ακριβως οσα ηθελα να γραψω και με γλιτωσε απο τον κοπο να γραψω εγω το σεντονι

QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 17:24 ) *
Στο χάντμπολ είναι πολλά λεφτά;Στο Βόλλει;Στο Πόλο;Αλλά στο champions league του χάντμπολ,Βόλλει,Πόλο μπαίνουν οι ομάδες μόνο με αγωνιστικά κριτήρια όυτε κλειστά συμβόλαια,όυτε wild card,Αν θέλει η fiba δέν δίνει τα δελτία σε παίκτες ομάδων που παίζουν σε euroleague,euro cup,είτε να τις αποβάλει από τα Εθνικά Πρωταθλήματα,Κύπελλα

Δεν το κανει απο την καλη της την καρδια η επειδη δεν εχουν μυαλο να το σκεφτουν;
Η εοκ στοχευσε τους πιο αδυναμους αυτης της κοντρας,τους διαιτητες οι οποιοι δεν εχουν ισχυρο επιχειρηματια και κοσμο απο πισω οπως οι ομαδες,και τι καταφερε;Υποχρεωθηκε τελεσιδικα να τους επαναφερει(οπως και εκανε απο την ερχομενη αγωνιστικη) ενω εχουν κατατεθει αγωγες για αποζημιωση για τα χρηματα που εχασαν και το πληγμα στο κυρος τους που προκαλεσε η εοκ εχοντας τους 1,5 χρονο εκτος ορισμων
Τοση δυναμη εχουν οι ομοσπονδιες...

QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 19:09 ) *
Αν φύγουν από τα εθνικά πρωταθλήματα θα χάσουν το 60% των εσόδων τους συνολικά.Αν εφαρμόσει το καταστατικό της η Φίμπα οι ομάδες της Ευρωλίγκα έχουν διαλυθεί.

Απο που προκυπτει οτι οι ομαδες ευρωλιγκας εχουν το 60% των εσοδων τους απο το πρωταθλημα;Ακομα και σε πρωταθληματα οπως το ισπανικο το ποσοστο ειναι πολυ πολυ μικροτερο
Ποσο μαλλον αν μιλαμε για πρωταθληματα οπως το ελληνικο
panos34
Το πολύ πολύ αν θέλει η ΕΟΚ τους βάζει να σφυρίζουν στα τοπικά κατα τους νομούς τους διαιτητές. Τί βγάζουν 10 εκατομμύρια το χρόνο η κάθε ομάδα από την Ευρωλίγκα;
pan24
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 20:13 ) *
Το πολύ πολύ αν θέλει η ΕΟΚ τους βάζει να σφυρίζουν στα τοπικά κατα τους νομούς τους διαιτητές. Τί βγάζουν 10 εκατομμύρια το χρόνο η κάθε ομάδα από την Ευρωλίγκα;

Αυτη ηταν η αρχικη σκεψη αλλα μαντεψε?Το ασεαδ φροντισε και για αυτο
Η αποφαση ελεγε ρητα οτι ειναι υποχρεωμενοι να τους οριζουν στην κατηγορια για την οποια ειναι αξιολογημενοι βαση προσοντων και εμπειριας δηλαδη α κατηγοριας
Ετσι η εοκ τους ορισε σε αγωνες α1 και α2 μη εχοντας αλλη επιλογη

Ο παναθηναικος και ο ολυμπιακος απο την α1 βγαζουν 1εκ απο την συνδρομητικη.Αυτο ειναι το μονο που ειναι 100% απο πρωταθλημα
Πιστευεις οτι ολοι οι υπολοιποι χορηγοι και ο οπαπ ειναι λογω των παιχνιδιων της α1 η των 2-4 παναθηναικος-ολυμπιακος που εχει καθε χρονο στην εδρα του καθενος λογω πρωταθληματος-κυπελλου?
panos34
Και πάλι η ΕΟΚ μπορει να τους ορίζει σε μικρές ομάδες της Α2 η θα τους τιμωρήσει το Ασεάδ; Το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρονών οπότε γιατί να μην μπούν περισσότεροι χορηγοί .
pan24
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 20:36 ) *
]Και πάλι Η ΕΟΚ μπορει να τους ορίζει σε μικρές ομάδες της Α2 η θα τους τιμωρήσει το Ασεάδ; Το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρονών οπότε γιατί να μην μπούν περισσότεροι χορηγοί;

Φυσικα μπορει να τους οριζει μονο α2
Η ουσια ειναι οτι υπαρχουν ορια στο τι μπορει να κανει μια ομοσπονδια δεν μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν
Οπως αντιστοιχα η εοκ θεωρητικα θα μπορουσε να σφαζει διαιτητικα μια ομαδα ευρωλιγκας καθε αγωνιστικη αλλα δεν θα μπορουσε να μην βγαλει δελτια με αιτιολογηση οτι παιζει ευρωλιγκα
akratacity
Φιλε Panos αν ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναϊκος ειχαν αποβληθει απο το πρωταθλημα λογω συμμετοχης στην Ευρωλιγκα, τα τηλεοπτικα δικαιωματα του ΕΣΑΚΕ θα τα επαιρνε δωρεαν το καναλι της Βουλης (πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο smiley.gif ). Οποτε δεν θα υπηρχαν εσοδα και θα εξαφανιζονταν οι ομαδες απο τη μεση και κατω που κατα 60-70% επιβιωνουν απο τα τηλεοπτικα εσοδα. Οποτε πρακτικα δεν θα ειχες πρωταθλημα επαγγελματικο. Αυτα τα ολιγα...
panos34
Ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 από τις 14 τα έχει η ΕΡΤ και τα περισσότερα παιχνίδια που δείχνει είναι παιχνίδια μεταξύ των 11.Αυτό έλειπε να υποχρεώνει το Ασεάδ την ΕΟΚ να σφυρίζουν τα παιχνίδια ΑΕΚ-Ολυμπιακός,ΑΕΚ-Παναθηναίκός υποτίθεται ότι αυτοί οι διαιτητές είναι για να σφυρίζουν τα παιχνίδια των 3 μεγάλων ομάδων.
pan24
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 21:02 ) *
Ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 από τις 14 τα έχει η ΕΡΤ και τα περισσότερα παιχνίδια που δείχνει είναι παιχνίδια μεταξύ των 11.Αυτό έλειπε να υποχρεώνει το Ασεάδ την ΕΟΚ να σφυρίζουν τα παιχνίδια ΑΕΚ-Ολυμπιακός,ΑΕΚ-Παναθηναίκός υποτίθεται ότι αυτοί οι διαιτητές είναι για να σφυρίζουν τα παιχνίδια των 3 μεγάλων ομάδων.

Ο διαιτητης ομως τα ιδια λεφτα παιρνει ειτε σφυριξει τρικαλα-κοροιβος ειτε αεκ-παναθηναικος
Το να σφυριξει αεκ-παναθηναικος εχει περισσοτερη δοξα και φαινεται περισσοτερο αλλα δεν νομιζω οτι ενας διαιτητης που σφυριζει στο ρεαλ-τσσκα περιμενει το αεκ-παναθηναικος για να προβληθει
Θα αναγκαστει να τους βαλει και σε μεγαλα παιχνιδια οταν διαιτητες οπως ο συμπαθης σαν ανθρωπος παναγιωτου(εχω μιλησει απο κοντα μαζι του) κανουν τραγικες διαιτησιες σε σημαντικα παιχνιδια

Η ερτ αναγκαστικα τα περισσοτερα παιχνιδια που δειχνει ειναι μεταξυ των 11 αφου δεν εχει τα εντος των αλλων
Αν δεν υπηρχαν παναθηναικος-ολυμπιακος το πρωταθλημα δεν θα ηταν βιωσιμο οχι μονο επειδη η ερτ θα εδινε λιγοτερα αλλα επειδη ολοι οι χορηγοι του εσακε θα εδιναν λιγοτερα
panos34
Η ΕΡΤ δέν ήταν υποχρεωμένη να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 στήν χειρότερη περίπτωση οι ομάδες της Α1 μπορούσαν να κάνουν Basket League pass έστω και με 5 ευρώ την εβδομαδα και να καλύπτονται οι αγώνες άν και βλέπω την ΕΡΤ να παίρνει τα δικαιώματα της ΑΕΚ αφού το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο με το συνδρομητικό,σε συνδυασμό με την απώλεια των αγώνων του ποδοσφαιρικού Champions League,Προτεραιότητα της ΕΟΚ είναι να μήν τους βάζει στην Α1,λόγω της ορισμού τους στην euroleague και euro cup
pan24
QUOTE (panos34 @ Feb 9 2018, 21:43 ) *
Η ΕΡΤ δέν ήταν υποχρεωμένη να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 στήν χειρότερη περίπτωση οι ομάδες της Α1 μπορούσαν να κάνουν Basket League pass έστω και με 5 ευρώ την εβδομαδα και να καλύπτονται οι αγώνες άν και βλέπω την ΕΡΤ να παίρνει τα δικαιώματα της ΑΕΚ αφού το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο με το συνδρομητικό,σε συνδυασμό με την απώλεια των αγώνων του ποδοσφαιρικού Champions League,Προτεραιότητα της ΕΟΚ είναι να μήν τους βάζει στην Α1,λόγω της ορισμού τους στην euroleague και euro cup

Μπορουσαν να κανουν οτι θελουν αλλα πιστευεις οτι θα αγοραζε καποιος;
Ολοι αυτοι που βλεπουν μπασκετ επειδη ειναι ελευθερο θα πληρωναν συνδρομη εστω 5 ευρω για να βλεπουν α1;
Καποιοι θα πληρωναν αλλα ισα θα καλυπτε τα κοστη των μεταδοσεων.Μονο καποιοι αρρωστοι οπως εμεις θα πληρωναμε για να βλεπουμε

Η ερτ αν μπορεσει να πληρωσει τα 700 η οσα δινει η κοσμοτε στην αεκ θα την παρει.Προσωπικα δεν νομιζω οπως γενικα ελευθερο καναλι δεν μπορει να παρει κατι απο συνδρομητικο.Η ερτ πηρε την α1 οταν η νοβα αποφασισε να μην ανανεωσει και ο οτε δεν ενδιαφερθηκε
Τα συγκεκριμενα ειναι οφτοπικ οποτε το κοβω εδω

Η εοκ τους οριζει α1.Ηδη αυτη την τεταρτη,η πρωτη αγωνιστικη μετα απο 1,5 χρονο που οι ευρωλιγκατοι ειναι στους ορισμους,ο γκοντας ειναι πρωτος διαιτητης στο κολοσσος-κοροιβος
panos34
Αν θέλει όμως τους βάζει τους διαιτητές στην Α2 μέχρι να (γεράσουν) γιατί υπάρχει ηλικιακό όριο χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι η να παρακαλάν την ΕΟΚ για είναι στην Α1.Ξέρω ότι είναι ακριβό να δώσουν 5 ευρώ την εβδομάδα για να δούν μπάσκετ ,αλλά σκέψου ότι υπάρχει το lnb pass Α2 Ιταλίας το οποίο κάνει 10€ το μήνα.
yorgos
QUOTE(panos34 @ Feb 9 2018, 19:09 ) *
Αν φύγουν από τα εθνικά πρωταθλήματα θα χάσουν το 60% των εσόδων τους συνολικά.Αν εφαρμόσει το καταστατικό της η Φίμπα οι ομάδες της Ευρωλίγκα έχουν διαλυθεί.

Μα δε θα φύγουν από τα εθνικά πρωταθλήματα, θα κάνουν δικά τους εθνικά πρωταθλήματα που πολύ απλά δε θα είναι υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας. Και φυσικά όλες οι σοβαρές ομάδες θα ακολουθήσουν Παναθηαναϊκό και Ολυμπιακό. Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει στις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους. Αν δε θέλει η Ομοσπονδία να γίνεται το πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της, ας κάτσει στη γωνία να κλαίει, θα το κάνουν χωρίς αυτήν.
Firnen
Ότι θα υπήρχαν υπερασπιστές της....ΕΟΚ πέραν των ανθρώπων που δουλεύουν γι αυτήν δεν το περίμενα...
Gkos
Δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι αλλα που ξερεις που δουλευει ο καθε συμφορουμιτης ; 😂😂🙏
McRae
QUOTE(Firnen @ Feb 8 2018, 05:05 ) *
1) Οι λέξεις "δημοκρατία" και "οργανισμός που έχει ισχύ ο Βασιλακόπουλος" δεν πάνε στην ίδια πρόταση.

2) Εάν η FIBA είχε την οποιαδήποτε ισχύ κόντρα στην Ευρωλίγκα θα την είχε εφαρμόσει ήδη. Έπαιξε και έχασε με τις εθνικές ομάδες. Έπαιξε και έχασε παταγωδώς με το Eurocup που ομάδες που μένουν έξω απ τον 1ο γύρο (Ανδόρα, Τοφάς, Μπιλμπάο) θα πήγαιναν στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ αν παιζανε εκεί..


και λιγα λες..η Λιετκαμπελις αητηττη θα το επαιρνε το Τσαμπιονς Λιγκ.

QUOTE
Ότι θα υπήρχαν υπερασπιστές της....ΕΟΚ πέραν των ανθρώπων που δουλεύουν γι αυτήν δεν το περίμενα...


Ενω οι υπερασπιστες του Μπερτομεου σου φαινονται νορμαλ..Αυτο που εχει κανει η συμμορια του Μπερτομεου με τα κλειστα συμβολαια αντιτιθεται ευθεως σε οτι πρεσβευει ο αθλητισμος.Θα επρεπε να κανει 10 θητειες ο Βασιλακοπουλος για να τον φτασει.
T.W.Is.M.
QUOTE(McRae @ Feb 10 2018, 13:14 ) *
και λιγα λες..η Λιετκαμπελις αητηττη θα το επαιρνε το Τσαμπιονς Λιγκ.



Ενω οι υπερασπιστες του Μπερτομεου σου φαινονται νορμαλ..Αυτο που εχει κανει η συμμορια του Μπερτομεου με τα κλειστα συμβολαια αντιτιθεται ευθεως σε οτι πρεσβευει ο αθλητισμος.Θα επρεπε να κανει 10 θητειες ο Βασιλακοπουλος για να τον φτασει.


Φανταζομαι οτι θα εχεις αντιστοιχη αποψη για το ΝΒΑ.

Βεβαια αν οι υπολοιπες ελληνικες ομαδες ειχαν προτιμησει το Eurocup αντι του Champions League δε θα υπηρχαν ουτε 10 σελιδες σε αυτο το τοπικ...
McRae
Καμια σχεση το ΝΒΑ.Το ΝΒΑ ειναι αυτο που ειναι.Μια πραγματικα κλειστη λιγκα.Το εχω ξαναπει,αν εκανε πραγματικη κλειστη λιγκα και ο Μπερτομεου ουτε εγω ουτε κανενας θα μπορουσε να πει τιποτα.Να παρει τις 11,16,32 οσες ομαδες θελει και να κανει μια λιγκα χωρις καμια εξαρτηση απο τα τοπικα πρωταθληματα.Δεν τολμαει να το κανει ομως.Εχει εναν πυρηνα 11 ομαδων που ειναι ακουνητες και κανουν κουμαντο καποιες αλλες στις οποιες πεταει σπορια(νικητες Ουλεμπ) και μετα ενα αδιανοητο συστημα οπου πρωταθλητες απο καποιες χωρες παιζουν,καποιοι απο αλλες χωρες δεν παιζουν επειδη στις ιδιες χωρες υπαρχουν ομαδες που ανηκουν στους 11,ενα απολυτο μπαχαλο.
yorgos
QUOTE(McRae @ Feb 10 2018, 13:52 ) *
Καμια σχεση το ΝΒΑ.Το ΝΒΑ ειναι αυτο που ειναι.Μια πραγματικα κλειστη λιγκα.Το εχω ξαναπει,αν εκανε πραγματικη κλειστη λιγκα και ο Μπερτομεου ουτε εγω ουτε κανενας θα μπορουσε να πει τιποτα.Να παρει τις 11,16,32 οσες ομαδες θελει και να κανει μια λιγκα χωρις καμια εξαρτηση απο τα τοπικα πρωταθληματα.Δεν τολμαει να το κανει ομως.Εχει εναν πυρηνα 11 ομαδων που ειναι ακουνητες και κανουν κουμαντο καποιες αλλες στις οποιες πεταει σπορια(νικητες Ουλεμπ) και μετα ενα αδιανοητο συστημα οπου πρωταθλητες απο καποιες χωρες παιζουν,καποιοι απο αλλες χωρες δεν παιζουν επειδη στις ιδιες χωρες υπαρχουν ομαδες που ανηκουν στους 11,ενα απολυτο μπαχαλο.

Mα το ίδιο ακριβώς μπάχαλο πρότεινε η φίμπα. Απλά με χειρότερη οργάνωση, κρατικοδίαιτους διορισμένους αντί για τεχνοκράτες, άθλιο μάρκετινγκ και φόρματ για γέλια (βλέπε τι κάνει και με τις εθνικες ομάδες). Δεν πρότεινε πουθενά να περνάνε μόνο οι πρωταθλητές ή με κριτήρια βαθμολογίας.
SteveNashidis
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 10 2018, 13:43 ) *
Φανταζομαι οτι θα εχεις αντιστοιχη αποψη για το ΝΒΑ.

Βεβαια αν οι υπολοιπες ελληνικες ομαδες ειχαν προτιμησει το Eurocup αντι του Champions League δε θα υπηρχαν ουτε 10 σελιδες σε αυτο το τοπικ...


Δεν ξέρω αν έχετε στατιστικά του φόρουμ που δείχνουν τον ρυθμό ποσταρισματων ανά thread, αλλά πραγματικά δε περίμενα από τον Ιούλιο του 2017 που άνοιξε το παρών, να έχει 980 απαντήσεις και 39,864 αναγνώσεις.

Αν μη τι άλλο υπάρχουν σοβαρά και ισχυρά επιχειρήματα και για τις δύο πλευρές, αλλά δε μπορώ να μη παραβλέψω τα "κατευθυνόμενα" ποστ που δείχνουν τον σκοπό μόνο της αντιπαράθεσης χωρίς λόγο.

Το σίγουρο είναι ότι με αυτά που γίνονται δεν θα υπάρξει μισό βήμα προόδου αυτού του αθλήματος. Και όλα αυτά περι κλειστής λίγκας του ΝΒΑ και εκμηδένισης της σοβαρότητας της οργάνωσης τους, αφήνοντας υπονοούμενα , μου προκαλεί αρκετό γέλιο για το πόσο μπασκετικό μεσαίωνα έχουμε στην Ευρώπη. Και σας αφήνω να αντιστοιχήσετε ποια πρόσωπα (όχι του φόρουμ) είναι οι κακές μάγισσες, ποιος διοργανώνει σταυροφορίες και ποιος εφαρμόζει την Ιερά εξέταση στο μπάσκετ σήμερα.... smiley.gif
Firnen
Ο μονος λογος που γινεται χαμος εδώ ειναι γιατι οι οπαδοι της ΑΕΚ κατα κυριο λογο και των ΠΑΟΚ-Αρη κατα δευτερον ορεγονται συμμετοχη σε Ευρωλιγκα (την 1η μπασκετικη διοργανωση τελος παντων). Και με την τωρινη δομη ο μονος τροπος θα ηταν να παιζανε γιουροκαπ και να το παιρνανε, πραγμα αδυνατον για τα τωρινα οικονομικα τους δεδομενα.

Η ευρωλιγκα ετσι ηταν επι χρονια. Δηλαδη το θεμα ειναι που εγιναν 16 απο 24 ; Θα γινουν 18 του χρονου και 20 σε 2 χρονια. Θα σας λειψει η Σαρλερουα και η Μπουντιβελνικ, η Τσεντεβιτα και μια 2η γαλλικη δηλαδη.

ΔΕΝ ειναι τελειο συστημα, αλλα ειναι το καλυτερο απ τα υπαρχοντα. Οσο για τη FIBA, ο μονος λογος που ξεκινησε αυτο το γαιτανακι ειναι για να ανακτησει εξουσια που απωλεσε εδω και χρονια. Και ξαναλεω, οργανισμος στον οποιον εχει ισχυ ο Βασιλακοπουλος ειναι εξ ορισμου για τα μαυρα καταστιχα. Μη σχολιασουμε τα απιθανα στο ευρωμπασκετ με τους γιαπωνεζους διαιτητες, τις διαιτησιες επιπεδου ΕΣΚΑ, το οτι δινονται διοργανωσεις καθε 2 χρονια στην Τουρκια λογω χρηματων (μιας που κατηγορουν την ευρωλιγκα για τους τουρκους χορηγους), οι wild cards για τα μουντομπασκετ (εκει δεν μας ενοχλουνε οι wild cards; ) , οι τραγικοτητες σε οργανωτικα-διαιτητικα στις διοργανωσεις γυναικων και πολλα αλλα.
yorgos
QUOTE(Firnen @ Feb 10 2018, 16:22 ) *
Ο μονος λογος που γινεται χαμος εδώ ειναι γιατι οι οπαδοι της ΑΕΚ κατα κυριο λογο και των ΠΑΟΚ-Αρη κατα δευτερον ορεγονται συμμετοχη σε Ευρωλιγκα (την 1η μπασκετικη διοργανωση τελος παντων). Και με την τωρινη δομη ο μονος τροπος θα ηταν να παιζανε γιουροκαπ και να το παιρνανε, πραγμα αδυνατον για τα τωρινα οικονομικα τους δεδομενα.

Η ευρωλιγκα ετσι ηταν επι χρονια. Δηλαδη το θεμα ειναι που εγιναν 16 απο 24 ; Θα γινουν 18 του χρονου και 20 σε 2 χρονια. Θα σας λειψει η Σαρλερουα και η Μπουντιβελνικ, η Τσεντεβιτα και μια 2η γαλλικη δηλαδη.

ΔΕΝ ειναι τελειο συστημα, αλλα ειναι το καλυτερο απ τα υπαρχοντα. Οσο για τη FIBA, ο μονος λογος που ξεκινησε αυτο το γαιτανακι ειναι για να ανακτησει εξουσια που απωλεσε εδω και χρονια. Και ξαναλεω, οργανισμος στον οποιον εχει ισχυ ο Βασιλακοπουλος ειναι εξ ορισμου για τα μαυρα καταστιχα. Μη σχολιασουμε τα απιθανα στο ευρωμπασκετ με τους γιαπωνεζους διαιτητες, τις διαιτησιες επιπεδου ΕΣΚΑ, το οτι δινονται διοργανωσεις καθε 2 χρονια στην Τουρκια λογω χρηματων (μιας που κατηγορουν την ευρωλιγκα για τους τουρκους χορηγους), οι wild cards για τα μουντομπασκετ (εκει δεν μας ενοχλουνε οι wild cards; ) , οι τραγικοτητες σε οργανωτικα-διαιτητικα στις διοργανωσεις γυναικων και πολλα αλλα.

Να σημειώσουμε και τα ΦΟΒΕΡΑ συστήματα των διοργανώσεων, βλέπε φίμπα αμέρικας και τα προκριματικά εθνικών όπου προκρίνονται οι 25 απ' τους 26 αλλά τους βάζουμε να παίζουν σε ημέρες Ευρωλίγκας όλως τυχαίως.
Firnen
QUOTE (yorgos @ Feb 10 2018, 17:00 ) *
Να σημειώσουμε και τα ΦΟΒΕΡΑ συστήματα των διοργανώσεων, βλέπε φίμπα αμέρικας και τα προκριματικά εθνικών όπου προκρίνονται οι 25 απ' τους 26 αλλά τους βάζουμε να παίζουν σε ημέρες Ευρωλίγκας όλως τυχαίως.



Δε χρειαζεται να φτασουν επιπεδο FIFA-UEFA, τη σοβαρτητα της ομοσπονδιας βολει θα μπορουσαν να εχουν ως ενα μινιμουμ προαπαιτουμενο αλλα που. Ο κακος Μπερτομεου φταιει που χαλαει το μπασκετ (το χαμε ξεχασει για καμια 15αρια χρονια αλλα δε βαριεσαι). Συν τοις αλλοις οτι στο νεο μουντομπασκετ εχει 8 (!!!) θεσεις η Ασια-Ωκεανια, πιο πολλες απ την Αμερικη ειναι σιγουρα καθαρα αξιοκρατικο κριτηριο και δεν εχει καμια σχεση με τα λεφτα.

Τωρα οτι με το φοβερο τους συστημα περνανε τα 4/5 των ομαδων στον επομενο γυρο και απλα τρωνε συντριβες κατι κακομοιρηδες τυπου Κοσοβο στην Ευρωπη, Κουβα στην Αμερικη, Χονγκ Κονγκ στην Ασια....
panos34
Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αυξήσουν τα κλειστά συμβόλαια της ευρωλίγκα,και να διαλύσουν το euro cup αφού η δεύτερη κορυφαία διοργάνωση θα την πάρει η φίμπα.
akratacity
QUOTE (panos34 @ Feb 10 2018, 20:15 ) *
Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αυξήσουν τα κλειστά συμβόλαια της ευρωλίγκα,και να διαλύσουν το euro cup αφού η δεύτερη κορυφαία διοργάνωση θα την πάρει η φίμπα.

Σταδιακα φαινεται να προσαρμοζεσαι με την πραγματικοτητα. Αυτο που λες το ειχε προτεινει ο Μπερτομεου πριν τη δημιουργια του Τσαμπιονς Λιγκ. Δηλαδη να αναλαβει η ΦΙΜΠΑ τη δευτερη τη ταξη ευρωπαϊκη διοργανωση αλλα ο Μπαουμαν ηταν ανενδοτος. Τωρα πολυ απλα δεν μπορει ουτε το Γιουροκαπ να κοντραρει οποτε σταδιακα να δεις που θα "παρακαλεσουν" για να γινει πραξη το συγκεκριμενο σεναριο. Ο Μπερτομεου τωρα πια ειναι σε θεση ισχυος ομως...
panos34
Κάνεις λάθος η ευρωλίγκα ήθελε κλειστά συμβόλαια και υποβιβασμός στο euro cup ,το θεωρείτε δίκαιο να τερματίζει τελευταία στην Ευρωλίγκα και στα εθνικά πρωταθλήματα και να παίζει στην ευρωλίγκα την νέα χρονιά;ενώ κάποιες που αγωνιστικά πρέπει να είναι στην κορυφαία διοργάνωση αλλά να μην παίζει αφού έχει κλειστό συμβόλαιο κάποια άλλη ομάδα;
akratacity
QUOTE (panos34 @ Feb 10 2018, 20:36 ) *
Κάνεις λάθος η ευρωλίγκα ήθελε κλειστά συμβόλαια και υποβιβασμός στο euro cup ,το θεωρείτε δίκαιο να τερματίζει τελευταία στην Ευρωλίγκα και στα εθνικά πρωταθλήματα και να παίζει στην ευρωλίγκα την νέα χρονιά;ενώ κάποιες που αγωνιστικά πρέπει να είναι στην κορυφαία διοργάνωση αλλά να μην παίζει αφού έχει κλειστό συμβόλαιο κάποια άλλη ομάδα;

Η προταση ηταν να συνεχισει η ECA να εχει τη διαχειριση της Ευρωλιγκα και να αναλαβει η ΦΙΜΠΑ τη δευτερη διοργανωση (το Γιουροκαπ δλδ)...
panos34
Από το 2014 η ευρωλίγκα ήθελε να υπάρχουν κλειστά συμβόλαια και υποβοβασμός με το euro cup ήθελε να έχει δύο διοργανώσεις η ίδια .
pan24
QUOTE (panos34 @ Feb 10 2018, 20:44 ) *
Από το 2014 η ευρωλίγκα ήθελε να υπάρχουν κλειστά συμβόλαια και υποβοβασμός με το euro cup ήθελε να έχει δύο διοργανώσεις η ίδια .

Η προταση του μπερτομεου το καλοκαιρι του 2016 οταν ακομα ολα ηταν ρευστα ηταν η eca να κρατησει την ευρωλιγκα με ακριβως το ιδιο συστημα και να σταματαει για τα παραθυρα με την φιμπα να αναλαμβανει την δευτερη διοργανωση
Ο μπαουμαν δεν ηθελε να συμβιβαστει,πιστευε οτι θα επαιρνε τους μεγαλους και μην πω τι πηρε τελικα...
panos34
Ο Ισπανός δεν θυμάμε να είπε για διάλυση του euro cup αλλά το καλοκαίρι του 2017 μιλούσε για άνοδο από euro cup στην ευρωλίγκα ιεράρχηση και κλειστά συμβόλαια .Και τον Απρίλιο του 2016 η fiba πρότεινε την διάλυση του euro cup και η νικήτρια του fiba champions league να πάει στην euroleague
tReason
QUOTE (Firnen @ Feb 8 2018, 05:05 ) *
1) Οι λέξεις "δημοκρατία" και "οργανισμός που έχει ισχύ ο Βασιλακόπουλος" δεν πάνε στην ίδια πρόταση.

2) Εάν η FIBA είχε την οποιαδήποτε ισχύ κόντρα στην Ευρωλίγκα θα την είχε εφαρμόσει ήδη. Έπαιξε και έχασε με τις εθνικές ομάδες. Έπαιξε και έχασε παταγωδώς με το Eurocup που ομάδες που μένουν έξω απ τον 1ο γύρο (Ανδόρα, Τοφάς, Μπιλμπάο) θα πήγαιναν στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ αν παιζανε εκεί.

3) Πώς είναι δυανατόν να άγεστε και να φέρεστε μερικοί από τα καπρίτσια του Γιαννακόπουλου που έχει πει διάφορα απίθανα κατά καιρούς (ότι τον πρόδωσε ο θειος του, ότι ο τσιπρας πρεπει να συλλαβει τον σπανουλη, οτι δεν ειναι αλαφουζος να καθεται να τον *&^ανε κλπ) και να υιοθετείτε τις θέσεις του ότι η Ευρωλίγκα έχει κάποιο σατανικό σχέδιο κατά της ομάδας του - γι αυτό άλλωστε και έριξε ποινή μόνο στον ίδιο και όχι στην ομάδα παρότι θα μπορούσε βάσει πειθαρχικού κώδικα ;

4) Όσοι ζητάτε σύστημα τύπου UEFA (που είναι όντως το καλύτερο και το πιο δίκαιο) πείτε στη FIBA να βρει και τα αντίστοιχα λεφτά. Και δε μιλάω για εισητήρια που είναι πολύ μικρό ποσοστό των κερδών αλλά τηλεοπτικά και διαφημιστικά έσοδα.

Ο yorgos σας έχει πει πολλές φορές τις τελευταίες μέρες τα πράματα ακριβώς όπως είναι.


Aφου παραδεχεσαι οτι το συστημα της FIBA-UEFA ειναι το καλυτερο και πιο δικαιο δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.Αυτο ειναι που θελω να πω και αυτο το νοημα οσων γραφω.Ολα τα αλλα ειναι πολυ λιγοτερο σημαντικα.
Αλλα γραφεις κατι για τα εσοδα.
Αν η Ευρωλιγκα διοργανωνταν απο την FIBA θα ειχε περισσοτερα εσοδα σε σχεση με τωρα
α)Γιατι η FIBA θα εβαζε λεφτα απο την τσεπη της επιπροσθετα απο τηλεοπτικα,χορηγιες
β)Aν η PSG δεν μπορουσε να παιξει στο Ch.League θα επαιρνε τον Neimar;Οχι βεβαια.

Δεν θα ξοδευε τοσα λεφτα για να παρει το κυπελλο UEFA.
Aν η Chelsea δεν μπορουσε να παιξει στην κορυφαια διοργανωση θα την αναλαμβανε καν ο
Αμπραμοβιτς;Η θα εβαζε τοσα λεφτα για ν παρει και το Αγγλικο πρωταθλημα;
Συμπερασμα αν η Ευρωλιγκα ανοιξει θα μπουν νεοι επενδυτες που τωρα δεν πλησιαζουν καν.
Αρα το συστημα της UEFA-FIBA δεν ειναι μονο καλυτερο και πιο δικαιο.Θα φερει και περισσοτερα λεφτα.
Ο μπερτομεου και το καρτελ του μικραινουν και οικονομικα το μπασκετ.
akratacity
QUOTE (tReason @ Feb 11 2018, 20:52 ) *
Aφου παραδεχεσαι οτι το συστημα της FIBA-UEFA ειναι το καλυτερο και πιο δικαιο δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.Αυτο ειναι που θελω να πω και αυτο το νοημα οσων γραφω.Ολα τα αλλα ειναι πολυ λιγοτερο σημαντικα.
Αλλα γραφεις κατι για τα εσοδα.
Αν η Ευρωλιγκα διοργανωνταν απο την FIBA θα ειχε περισσοτερα εσοδα σε σχεση με τωρα
α)Γιατι η FIBA θα εβαζε λεφτα απο την τσεπη της επιπροσθετα απο τηλεοπτικα,χορηγιες
β)Aν η PSG δεν μπορουσε να παιξει στο Ch.League θα επαιρνε τον Neimar;Οχι βεβαια.

Δεν θα ξοδευε τοσα λεφτα για να παρει το κυπελλο UEFA.
Aν η Chelsea δεν μπορουσε να παιξει στην κορυφαια διοργανωση θα την αναλαμβανε καν ο
Αμπραμοβιτς;Η θα εβαζε τοσα λεφτα για ν παρει και το Αγγλικο πρωταθλημα;
Συμπερασμα αν η Ευρωλιγκα ανοιξει θα μπουν νεοι επενδυτες που τωρα δεν πλησιαζουν καν.
Αρα το συστημα της UEFA-FIBA δεν ειναι μονο καλυτερο και πιο δικαιο.Θα φερει και περισσοτερα λεφτα.
Ο μπερτομεου και το καρτελ του μικραινουν και οικονομικα το μπασκετ.

Για ποιο συστημα UEFA-FIBA μιλας;;;
Τα εσοδα του ποδοσφαιρικου Τσαμπιονς Λιγκ τι σχεση εχουν με οσα ειχε υποσχεθει η ΦΙΜΠΑ στις ομαδες της Γιουρολιγκ (τους 8 μεγαλους συγκεκριμενα) οταν τους προσφερε κλειστα συμβολαια. Επειδη δεν εχεις ενημερωθει να σου πω οτι αυτα που προτεινε η ΦΙΜΠΑ στο οικονομικο πεδιο οχι απλα δεν πλησιαζουν το ποδοσφαιρικο Τσαμπιονς Λιγκ αλλα δεν ξεπερνουσαν ουτε αυτα που υποσχεθηκε ο Μπερτομεου στις ομαδες πριν υπογραψουν τα δεκαετη συμβολαια. Καλυτερα ας μην λεμε αστεια πραγματα. Μην ξαναβαλεις λοιπον στην ιδια προταση την UEFA και τη FIBA σε παρακαλω πολυ.
tReason
QUOTE (akratacity @ Feb 11 2018, 21:22 ) *
Για ποιο συστημα UEFA-FIBA μιλας;;;
Τα εσοδα του ποδοσφαιρικου Τσαμπιονς Λιγκ τι σχεση εχουν με οσα ειχε υποσχεθει η ΦΙΜΠΑ στις ομαδες της Γιουρολιγκ (τους 8 μεγαλους συγκεκριμενα) οταν τους προσφερε κλειστα συμβολαια. Επειδη δεν εχεις ενημερωθει να σου πω οτι αυτα που προτεινε η ΦΙΜΠΑ στο οικονομικο πεδιο οχι απλα δεν πλησιαζουν το ποδοσφαιρικο Τσαμπιονς Λιγκ αλλα δεν ξεπερνουσαν ουτε αυτα που υποσχεθηκε ο Μπερτομεου στις ομαδες πριν υπογραψουν τα δεκαετη συμβολαια. Καλυτερα ας μην λεμε αστεια πραγματα. Μην ξαναβαλεις λοιπον στην ιδια προταση την UEFA και τη FIBA σε παρακαλω πολυ.


Δεν καταλαβες τιποτα απο οσα εγραψα παροτι τα γραφω ασυλληπτα απλα.
Ειπα οτι η Ευρωλιγκα θα εχει περισσοτερα εσοδα υπο την FIBA σε σχεση με την τωρινη Ευρωλιγκα για πολυ απλους λογους.
Και οταν μιλαω για συστημα UEFA-FIBA μιλαω για ενα ανοιχτο συστημα με προκριματικα και φυσικα και δεν εννοω oτι τα εσοδα της ΦΙΜΠΑ θα ηταν ιδια με αυτα της UEFA.
akratacity
QUOTE (tReason @ Feb 11 2018, 22:30 ) *
Δεν καταλαβες τιποτα απο οσα εγραψα παροτι τα γραφω ασυλληπτα απλα.
Ειπα οτι η Ευρωλιγκα θα εχει περισσοτερα εσοδα υπο την FIBA σε σχεση με την τωρινη Ευρωλιγκα για πολυ απλους λογους.
Και οταν μιλαω για συστημα UEFA-FIBA μιλαω για ενα ανοιχτο συστημα με προκριματικα και φυσικα και δεν εννοω oτι τα εσοδα της ΦΙΜΠΑ θα ηταν ιδια με αυτα της UEFA.

Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τι γραφεις. Με τα παραδειγματα που ανεφερες εκανες μια εμμεση εξωμειωση της ΦΙΜΠΑ και της ΟΥΕΦΑ. Αλλα αστο ας πουμε οτι εγω δεν καταλαβα. Απο που προκυπτει οτι η Ευρωλιγκα υπο την ΦΙΜΠΑ θα ειχε μεγαλυτερη εσοδα; Επειδη θα ειχε 8 κλειστα συμβολαια αντι για 11; Η επειδη θα επαιζαν οι διαφορες Σαλον, Βενετσια, Νιμπουργκ, Ροζα Ραντομ σε αυτην; Δεν υφισταται σαν δεδομενο αυτο που γραφεις για τα μεγαλυτερα εσοδα. Στην ουσια μας λες οτι οι 11 που υπεγραψαν με τον Μπερτι ειναι οι "μαλακες" της υποθεσης που απαρνηθηκαν τα μεγαλυτερα εσοδα και υπεγραψαν με την ECA και οχι με την ΦΙΜΠΑ. Σε βγαζουν λαθος οι ιδιες οι ομαδες, καταλαβε το.
Οσο για το συστημα της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΜΠΑ που θα περιλαμβανει προκριματικα και θα ειναι ανοιχτο δεν ξερω κατα ποσο σε δικαιωνει η προταση της ΦΙΜΠΑ για 8 κλειστα συμβολαια. Δηλαδη εσυ εννοεις πιο ανοιχτο απο την Ευρωλιγκα η τελειως ανοιχτο; Αν εννοεις το πρωτο μην βαζεις την ΟΥΕΦΑ στην ιδια προταση ειναι πολυ απλο. Αν εννοεις το δευτερο μαλλον δεν εχεις δει με ιδιαιτερα αντικειμενικη ματια τις εξελιξεις.
tReason
QUOTE (akratacity @ Feb 11 2018, 22:47 ) *
Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τι γραφεις. Με τα παραδειγματα που ανεφερες εκανες μια εμμεση εξωμειωση της ΦΙΜΠΑ και της ΟΥΕΦΑ. Αλλα αστο ας πουμε οτι εγω δεν καταλαβα. Απο που προκυπτει οτι η Ευρωλιγκα υπο την ΦΙΜΠΑ θα ειχε μεγαλυτερη εσοδα; Επειδη θα ειχε 8 κλειστα συμβολαια αντι για 11; Η επειδη θα επαιζαν οι διαφορες Σαλον, Βενετσια, Νιμπουργκ, Ροζα Ραντομ σε αυτην; Δεν υφισταται σαν δεδομενο αυτο που γραφεις για τα μεγαλυτερα εσοδα. Στην ουσια μας λες οτι οι 11 που υπεγραψαν με τον Μπερτι ειναι οι "μαλακες" της υποθεσης που απαρνηθηκαν τα μεγαλυτερα εσοδα και υπεγραψαν με την ECA και οχι με την ΦΙΜΠΑ. Σε βγαζουν λαθος οι ιδιες οι ομαδες, καταλαβε το.
Οσο για το συστημα της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΜΠΑ που θα περιλαμβανει προκριματικα και θα ειναι ανοιχτο δεν ξερω κατα ποσο σε δικαιωνει η προταση της ΦΙΜΠΑ για 8 κλειστα συμβολαια. Δηλαδη εσυ εννοεις πιο ανοιχτο απο την Ευρωλιγκα η τελειως ανοιχτο; Αν εννοεις το πρωτο μην βαζεις την ΟΥΕΦΑ στην ιδια προταση ειναι πολυ απλο. Αν εννοεις το δευτερο μαλλον δεν εχεις δει με ιδιαιτερα αντικειμενικη ματια τις εξελιξεις.


Aπο που προκυπτει οτι θα εχει περισσοτερα εσοδα το εγραψα πριν.Και κινειται στην σφαιρα του αυτονοητου.Μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω οποτε δεν εχεις διαθεση να κανεις σοβαρο διαλογο.
Αυτο που προτεινε η ΦΙΜΠΑ ηταν πολυ πιο ανοιχτο απο το τωρινο συστημα και για αυτο πολυ καλυτερο και το εκανε για να προσελκυσει τις ομαδες της Ευρωλιγκας.
Αν ηταν στο χερι της θα εφαρμοζε ενα συστημα UEFA.

Το μονο σοβαρο που γραφεις ειναι γιατι οι ομαδες της Ευρωλιγκας δεν δεχτηκαν αυτη την προταση.
Και η απαντηση ειναι πολυ απλη:Tι να τα κανουν τα περισσοτερα εσοδα αν δεν συμμετεχουν στην Ευρωλιγκα για να απολαμβανουν αυτα τα εσοδα;
Τωρα εχουν εγγυημενα εσοδα για 10 χρονια εχουν δεσει τον γαιδαρο τους κατι σαν δημοσιοι υπαλληλοι.Καμια εγγυηση οτι θα παιρνουν μερος στην Ευρωλιγκα υπο την ΦΙΜΠΑ.
Και υπαρχει ενας ακομη λογος.Εχουν αυτοι τον ελεγχο και πολλες φορες καποιο προτιμανε να εχουνε τον ελεγχο σε κατι και ας παιρνουν λιγοτερα χρηματα.
Και υπαρχει και ενας τριτος λογος.Ποιος σου ειπε οτι οι επιχειρηματιες ξερουν το συμφερον τους;
Ξερεις οτι ενα μεγαλο ποσοστο επιχειρηματιων υποστηριξε τον Χιτλερ;Τι λες ηταν προς το συμφερον τους αυτη η επιλογη;
ΣΕ καμια περιπτωση η τωρινη Ευρωλιγκα δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα και των 11.
Αλλα αυτο θα το εξηγησω σε επομενο μηνυμα.
Firnen
Το συστημα της UEFA ειναι το ιδανικο αν η FIBA μπορουσε να δινει τοσα λεφτα. That simple. Αν εδινε στον νικητη 20πλασια λεφτα απ την ευρωλιγκα, προφανως και θα πηγαιναν οι μεγαλες ομαδες στη FIBA.
akratacity
QUOTE (tReason @ Feb 11 2018, 23:24 ) *
Aπο που προκυπτει οτι θα εχει περισσοτερα εσοδα το εγραψα πριν.Και κινειται στην σφαιρα του αυτονοητου.Μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω οποτε δεν εχεις διαθεση να κανεις σοβαρο διαλογο.
Αυτο που προτεινε η ΦΙΜΠΑ ηταν πολυ πιο ανοιχτο απο το τωρινο συστημα και για αυτο πολυ καλυτερο και το εκανε για να προσελκυσει τις ομαδες της Ευρωλιγκας.
Αν ηταν στο χερι της θα εφαρμοζε ενα συστημα UEFA.

Το μονο σοβαρο που γραφεις ειναι γιατι οι ομαδες της Ευρωλιγκας δεν δεχτηκαν αυτη την προταση.
Και η απαντηση ειναι πολυ απλη:Tι να τα κανουν τα περισσοτερα εσοδα αν δεν συμμετεχουν στην Ευρωλιγκα για να απολαμβανουν αυτα τα εσοδα;
Τωρα εχουν εγγυημενα εσοδα για 10 χρονια εχουν δεσει τον γαιδαρο τους κατι σαν δημοσιοι υπαλληλοι.Καμια εγγυηση οτι θα παιρνουν μερος στην Ευρωλιγκα υπο την ΦΙΜΠΑ.
Και υπαρχει ενας ακομη λογος.Εχουν αυτοι τον ελεγχο και πολλες φορες καποιο προτιμανε να εχουνε τον ελεγχο σε κατι και ας παιρνουν λιγοτερα χρηματα.
Και υπαρχει και ενας τριτος λογος.Ποιος σου ειπε οτι οι επιχειρηματιες ξερουν το συμφερον τους;
Ξερεις οτι ενα μεγαλο ποσοστο επιχειρηματιων υποστηριξε τον Χιτλερ;Τι λες ηταν προς το συμφερον τους αυτη η επιλογη;
ΣΕ καμια περιπτωση η τωρινη Ευρωλιγκα δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα και των 11.
Αλλα αυτο θα το εξηγησω σε επομενο μηνυμα.

Ευτυχώς που γράφεις εσύ σοβαρά πράγματα μπλέκοντας σε μπασκετικό φόρουμ τον Χίτλερ και λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν τα συμφέροντα τους. Το ξέρει η ΦΙΜΠΑ καλύτερα αλλά αυτοί οι βλάκες οι δισεκατομμυριούχοι δεν ακούνε τον Μπάουμαν που θέλει να τους αυξησει τα έσοδα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Ακόμα και τώρα η ΦΙΜΠΑ δεν έχει ξεκάθαρο τρόπο που επιλέγει τις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και εσύ ευαγγελιζεσαι το σύστημα της ΟΥΕΦΑ.
T.W.Is.M.
QUOTE(tReason @ Feb 11 2018, 23:24 ) *
Aπο που προκυπτει οτι θα εχει περισσοτερα εσοδα το εγραψα πριν.Και κινειται στην σφαιρα του αυτονοητου.Μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω οποτε δεν εχεις διαθεση να κανεις σοβαρο διαλογο.
Αυτο που προτεινε η ΦΙΜΠΑ ηταν πολυ πιο ανοιχτο απο το τωρινο συστημα και για αυτο πολυ καλυτερο και το εκανε για να προσελκυσει τις ομαδες της Ευρωλιγκας.
Αν ηταν στο χερι της θα εφαρμοζε ενα συστημα UEFA.

Το μονο σοβαρο που γραφεις ειναι γιατι οι ομαδες της Ευρωλιγκας δεν δεχτηκαν αυτη την προταση.
Και η απαντηση ειναι πολυ απλη:Tι να τα κανουν τα περισσοτερα εσοδα αν δεν συμμετεχουν στην Ευρωλιγκα για να απολαμβανουν αυτα τα εσοδα;
Τωρα εχουν εγγυημενα εσοδα για 10 χρονια εχουν δεσει τον γαιδαρο τους κατι σαν δημοσιοι υπαλληλοι.Καμια εγγυηση οτι θα παιρνουν μερος στην Ευρωλιγκα υπο την ΦΙΜΠΑ.
Και υπαρχει ενας ακομη λογος.Εχουν αυτοι τον ελεγχο και πολλες φορες καποιο προτιμανε να εχουνε τον ελεγχο σε κατι και ας παιρνουν λιγοτερα χρηματα.
Και υπαρχει και ενας τριτος λογος.Ποιος σου ειπε οτι οι επιχειρηματιες ξερουν το συμφερον τους;
Ξερεις οτι ενα μεγαλο ποσοστο επιχειρηματιων υποστηριξε τον Χιτλερ;Τι λες ηταν προς το συμφερον τους αυτη η επιλογη;
ΣΕ καμια περιπτωση η τωρινη Ευρωλιγκα δεν εξυπηρετει τα συμφεροντα και των 11.
Αλλα αυτο θα το εξηγησω σε επομενο μηνυμα.


Τι εννοεις "καμια εγγυηση οτι θα παιρνουν μερος στην Ευρωλιγκα υπο τη FIBA"; Αφου θα επαιρναν συμβολαια. Απλα δε θα ηταν 11, αλλα 8 οι ομαδες.
Λες οτι δεν ξερουν οι ιδιες ομαδες το συμφερον τους. Μοιαζει παραλογο. Αλλα ακομα κι αν δεν το ξερει 1 ή 2, θα κρινουν λαθος και οι 11; Ακομα κι ο Παναθηναικος που ειναι σε τετοια κοντρα με την Ευρωλιγκα και απειλουσε με αποχωρηση πριν λιγες μερες δεν προτιμησε τη FIBA. Τα δεκαετη συμβολαια προεκυψαν απο την απειλη της FIBA. Δεν εχω ακουσει να υπηρχε προθεση για τετοια συμβολαια πιο πριν απ την ECA. Μεχρι τοτε δινονταν τριετη συμβολαια, ωστε να μπορουν να παρακολουθουν τις εξελιξεις και να προσθετουν ή να αφαιρουν ομαδες.
Οσο για τον ελεγχο που προτιμουν να εχουν, αυτο ειναι κατι λογικο. Ομως το γεγονος οτι οι ισχυροτερες ομαδες μπορουν να εχουν τον ελεγχο της διοργανωσης ειναι καθαρα λαθος της FIBA.
Συστημα UEFA-FIBA παντως δεν υφισταται. Η UEFA ανακοινωνει βαθμολογια των χωρων και με ποιο τροπο διαμορφωνεται αυτη, καθως και τι δινει η καθε θεση. Η FIBA δεν εχει ανακοινωσει με ποια κριτηρια αποφασιζει ποσες ομαδες εχει καθε χωρα και σε ποιο προκριματικο γυρο παιζει η καθεμια. Το συστημα της ECA ειναι πιο ξεκαθαρο, εστω κι αν εχει αδικιες.
Τελος, δε βλεπω πως προκυπτει οτι μια Ευρωλιγκα υπο την αιγιδα της FIBA θα εδινε περισσοτερα λεφτα απ την τωρινη. Ποσο μαλλον να ανηκει αυτο και στη σφαιρα του αυτονοητου, οπως λες. Η FIBA ειχε τον ελεγχο της διοργανωσης ως το 2000 και δεν μπορουσε να δωσει περισσοτερα λεφτα. Εκανε την αποπειρα της να επανακτησει τον ελεγχο και δεν επεισε κανεναν. Πώς θα εδινε παραπανω λεφτα; Απο πού θα εβρισκε επιπλεον λεφτα η ιδια;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.