Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Διαμάχη Fiba-Euroleague
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
nikefalin
QUOTE(jvalin @ Sep 17 2017, 02:53 ) *
Έπειτα, είτε μας αρέσει είτε όχι, οι ομάδες είναι πλέον εταιρείες. Το νούμερο 1 ζητούμενο για κάθε εταιρεία είναι η μεγιστοποίηση των εσόδων της. Υπό αυτό το πρίσμα η κλειστή λίγκα φαντάζει μονόδρομος γιατί εξασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά έσοδα για τις συμμετέχουσες ομάδες-εταιρείες. Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι εκεί πάει το πράγμα. Πρακτικά, η ευρωλίγκα είναι ήδη κλειστή λίγκα για τις 11 από τις 16 ομάδες. Αργά ή γρήγορα θα γίνει και για τις υπόλοιπες. Το ζητούμενο είναι να πειστούν οι μεγάλοι (και ιδίως οι Ισπανοί) να παρατήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα και να παίζουν αποκλειστικά στην Ευρώπη. Όταν συμβεί αυτό, τα επόμενα βήματα θα έρθουν από μόνα τους. Κι άσε τη FIBA να διοργανώνει windows ή champions league με τους Bakken Bears, τους Kapfenberg Bulls και τον Κεραυνό Στροβόλου.



μιας και είναι εταιρείες οι σύλλογοι, τουλάχιστον της ευρωλίγκας, να δούμε και ποιοί θα τα βγαζαν πέρα χωρίς τους sugar daddies ; Δηλαδή όπως το nba, που δεν βασίζεται στον πρόεδρα "λεφτά" ;

Εδώ έχουμε διαφορετικό μοντέλο εδώ και δεκαετίες. Σε κάποιες περιπτώσεις τα έσοδα του ποδοσφαίρου δίνουν ζωή και στο μπάσκετ (μπαρτσελόνα-ρεάλ), σουγκαρνταντισμός κι εδώ, τα δικά μας είναι αυταπόδεικτα, όπως και τα ρωσοτουρκικά. Τι μένει ; Μια Μπάμπεργκ, με πολλά if μια Ζαλγκίρις , ένας Ερ. Αστέρας (που κι οι δυό ομάδες πουλάνε κάθε χρόνο και τον άερα που αναπνέουν για να επιβιώνουν σε χαμηλά κόστη).

Για να γίνει η Ευρωλίγκα nba ή κάτι ανάλογο πρέπει να κατέβει πολύ το ποσοστό του σουγκαρνταντισμού (ή "βάλε πρόεδρα λεφτά" ή "ξέπλυνε πρόεδρα λεφτά", διαλέγετε ότι θέλετε).

Οι "μεγάλοι" ακριβώς για λόγους εσόδων και διατήρησης της βάσης τους έχουν ανάγκη τα εθνικά τους πρωταθλήματα όσο βαρετά κι αν είναι σε λίγες περιπτώσεις(κανείς δεν μπορεί να πει το ιταλικό, το γαλλικό, το γερμανικό , το τουρκικό ή το ισπανικό βαρετό πρωτάθλημα όπως την Α1) και είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα τους βοηθούσε το "κλείσιμο".

Αγωνιστικά βέβαια για τους παίκτες είναι ένας γολγοθάς, σαν κι αυτόν που τραβάνε κι οι παικτες του nba, χωρίς τις εξασφαλίσεις που δίνει ένα συμβόλαιο Nba πέρα από τα ποσά, πράγμα που κάνει το γολγοθά χειρότερο. Γι αυτό και οι αμερικανοί που δεν βρίσκουν δουλειά εκεί άρχισαν και προτιμούν Κίνα.

Η τεράστια διαφορά με το nba είναι μία. Εκεί υπάρχει μια χώρα, μια διοργανώτρια αρχή, ενιαίοι κανόνες στα πάντα , κοινοί οικονομικοί κανόνες για τις εταιρείες κλπ. Αυτά στα μέρη μας είτε θα αργήσουν πολύ είτε δεν θα γίνουν. Άρα το μεικτό μοντέλο θα παίζει "μπάλα", όπως και στο ποδόσφαιρο και στα υπόλοιπα σπορ. Εξορθολογισμός του χρειάζεται και συνεννοήσεις και λιγότεροι βυζαντινισμοί. Τα δομικά του προβλήματα δεν λύνονται εύκολα.
nikolas_asteri
Btw, δεν είναι μόνο το NBA που δεν σέβεται τις διεθνείς διοργανώσεις. Απλώς στην Αμερική είναι διαδεδομένα αθλήματα που δεν μας ενδιαφέρουν. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα hockey δηλαδή γίνεται χωρίς πολλούς σταρ του NHL, το ίδιο στο baseball ενώ θα στοιχιμάτιζα ότι το ίδιο θα γινόταν αν υπήρχε παγκόσμιο πρωτάθλημα του ψεύτικου football.

Το ποδόσφαιρο ακόμα πασχίζουν να το αναπτύξουν οπότε δεν μπορούν να κάνουν πολλά νταβατζηλίκια.
jvalin
QUOTE (ssoulliss @ Sep 17 2017, 11:30 ) *
Το μπάσκετ είναι το μοναδικό ευρέως διαδεδομένο ομάδικό σπορ που δεν σέβεται τις διεθνείς διοργανώσεις.

Είναι όντως ευρέως διαδεδομένο? Η μόνες χώρες στον κόσμο που το μπάσκετ θεωρείται νούμερο 1 άθλημα σε δημοφιλία είναι η Λιθουανία, η Λετονία και οι Φιλιππίνες. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομαδικών αθλημάτων, για να παίξεις μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο πρέπει να πληροίς κάποιο μίνιμουμ σωματικών προδιαγραφών. Όσο κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις τύπου Thomas, Barea, Bogues παλαιότερα κλπ, ο γενικός κανόνας είναι ότι αν δεν είσαι μίνιμουμ 1,80-1,85 (+ σούπερ εκρηκτικός) δεν πας πουθενά. Στον αντίποδα, το ποδόσφαιρο είναι ανοιχτό στους πάντες. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι 1,70. Αν είσαι κοντός παίζεις στις γραμμές. Αν είσαι ψηλός παίζεις στον άξονα. Αν είσαι νταμάρι παίζεις στόπερ. Και 2 μέτρα να σαι που λέει ο λόγος μπορείς να παίξεις τέρμα.

Τα πιτσιρίκια σε χώρες που δεν έχουν παράδοση στο άθλημα, αν δεν είναι 2 μέτρα ύψος γιατί να παίξουν μπάσκετ? Δες πχ τι παίκτες βγάζουν οι μη παραδοσιακές δυνάμεις στην Ευρώπη. Η συντριπτική πλειοψηφία των τοπ παικτών είναι 4άρια/5άρια. Παιδιά που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ασχολούνταν πιθανότατα με κάποιο άλλο σπορ, αλλά εν τέλει κατέληξαν στο μπάσκετ λόγω ύψους. Πχ Γκορτατ, Πατσούλια, Μαρκανεν, Ποέλτλ, Καπέλα, Λεν, Βέσελι (ακόμα και ο Σατοράνσκι που παίζει PG είναι 2,01), Ντιρκ, Ρικ Σμιτς πιο παλιά και πάει λέγοντας... Ο Ντιρκ αν θυμάμαι καλά έπαιζε τένις. Ακόμα και ο Γιάννης (που υποτίθεται εμείς έχουμε παράδοση στο μπάσκετ) έπαιζε μόνο ποδόσφαιρο μέχρι που σε κάποια φάση είχε αρχίσει να ψηλώνει υπερβολικά και του λένε δε δοκιμάζεις να παίξεις και μπάσκετ?

Το γραψα και πριν, δυστυχώς το μπάσκετ είναι πολύ εξειδικευμένο προϊόν. Προφανώς δε χρειάζεται να χεις παίξει μπάσκετ για να κάτσεις να το παρακολουθήσεις απ την τηλεόραση, αλλά όπως και να το κάνουμε δύσκολα μπορείς να ταυτιστείς με το θέαμα αν δεν έχεις μια κάποια πρότερη εξοικείωση. Ακόμα πιο δύσκολα θα θυσιάσεις μια βόλτα σου και θα πληρώσεις εισιτήριο για να πας στο γήπεδο. Δεδομένου ότι οι φίλαθλοι εν γένει (όλων των σπορ) αποτελούν ούτως ή άλλως μία υποομάδα του γενικού πληθυσμού, το μπάσκετ ως προιόν απευθύνεται σε μία υποομάδα της υποομάδας. Τρέχα γύρευε. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια (κοινώς μπόλικο χρήμα) για να μπει σφήνα σε καινούριες αγορές στις οποίες μονοπωλούν το ενδιαφέρον άλλα σπορ, προεξάρχοντος του ποδοσφαίρου.


QUOTE (ssoulliss @ Sep 17 2017, 11:30 ) *
Όσο για την κλειστή λίγκα, που σωστά γράφεις, πρέπει να έχει τουλάχιστον Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μόσχα. Τις τρεις το λιγότερο. Έστω να έχει κάποιες πόλεις που να σηματοδοτούν κάτι(πχ Μπολώνια).



Τα πε όλα ο Ζομπανάκης. Όταν έχεις ένα εξειδικευμένο προιόν πρέπει να κάνεις στοχευμένες επιλογές και να απλώνεσαι μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Να πας στο Λονδίνο να κάνεις τι? Στις αρχές της προηγούμενης 10ετίας, η Ευρωλίγκα είχε δώσει 2 φορές wild card στους London Towers. Το σχέδιο πήγε άκλαυτο γιατί πολύ απλά στα παιχνίδια δεν πάταγε κανείς. Ο Ζομπανάκης τα ξέρει από πρώτο χέρι γιατί ήταν ο ιδιοκτήτης των London Towers. Ή θυμήσου τι έγινε το 2013 στο final 4 του Λονδίνου, όταν το γήπεδο ήταν μισοάδειο. Φαντάζομαι αν δεν υπήρχαν οι εκδρομείς υποστηρικτές των ομάδων, θα ήταν τελείως άδειο. Αρχικά η Ευρωλίγκα είχε εξαγγείλει τη διεξαγωγή του final 4 για 2 συναπτά έτη στο Λονδίνο, αλλά μετά το φιάσκο του 2013 αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να τα μαζέψει και να φύγει. Θυμάμαι ανταποκρίσεις των ρεπόρτερ που είχαν ταξιδέψει για τα παιχνίδια και οι άνθρωποι λέγανε με ειλικρίνεια ότι στην πόλη ουδείς ασχολείται. Έβγαινες μια βόλτα στους δρόμους γύρω από το γήπεδο και ξέχναγες ότι εδώ λίγο παραδίπλα διεξαγόταν final 4 (υποτίθεται οι πλέον εμπορικοί αγώνες της σεζόν).

Το μπάσκετ στο μεγαλύτερο κομμάτι της δυτικής/βόρειας Ευρώπης μπορεί να εδραιωθεί μονάχα ως προϊόν μικρών πόλεων. Η Μπολόνια που αναφέρεις δεν αποτελεί μεμονωμένο παράδειγμα.

ΟΣΦΠ
ΠΑΟ
Φενέρ
Εφές
Μακάμπι

Μιλάνο
Μπάμπεργκ (μεγάλη χώρα, μικρή πόλη)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (μεγάλη πόλη, μικρή χώρα) / 2η Γερμανική(?)
Παρτίζαν
Ερυθρός

Ρεάλ
Μπάρτσα
Μπασκόνια
4η Ισπανική (Βαλένθια?)
5η Ισπανική (Μάλαγα?)

Ζαλγκίρις
Λιέτουβος Ρίτας
ΤΣΣΚΑ
2η Ρωσικη (?)
Λετονικη (?)

20 ομάδες, 4 περιφέρειες. Διπλά ματς όλοι μεταξύ τους (=38) και άλλα 2 ματς με τις ομάδες τις περιφέρειας (=8), σύνολο 46 ματς συν playoffs. Ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Σε Λονδίνο, Παρίσι κλπ για μένα είσαι χαμένος από χέρι. Στην πορεία αν δεις ότι το πράγμα τσουλάει και έχεις ανταπόκριση, βάζεις ενδεχομένως μια μικρή Γαλλική (πχ Λιμόζ?) ή μια μικρή Ιταλική (Μπολόνια, Σιένα) ή βάζεις Κροάτες/Σλοβένους (αν δεν τους βάλεις εξ αρχής) και πάει λέγοντας. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Μπορεί κάλλιστα να το βλέπω λάθος. Μακάρι να επεκταθεί η Ευρωλίγκα στις μεγάλες αγορές της δυτικής Ευρώπης. Όλοι θα το θέλαμε. Ρεαλιστικά μιλώντας μου φαίνεται από χλωμό έως αδύνατο (τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον).


QUOTE (nikefalin @ Sep 17 2017, 14:53 ) *
Εδώ έχουμε διαφορετικό μοντέλο εδώ και δεκαετίες. Σε κάποιες περιπτώσεις τα έσοδα του ποδοσφαίρου δίνουν ζωή και στο μπάσκετ (μπαρτσελόνα-ρεάλ), σουγκαρνταντισμός κι εδώ, τα δικά μας είναι αυταπόδεικτα, όπως και τα ρωσοτουρκικά. Τι μένει ; Μια Μπάμπεργκ, με πολλά if μια Ζαλγκίρις , ένας Ερ. Αστέρας (που κι οι δυό ομάδες πουλάνε κάθε χρόνο και τον άερα που αναπνέουν για να επιβιώνουν σε χαμηλά κόστη).

Για να γίνει η Ευρωλίγκα nba ή κάτι ανάλογο πρέπει να κατέβει πολύ το ποσοστό του σουγκαρνταντισμού (ή "βάλε πρόεδρα λεφτά" ή "ξέπλυνε πρόεδρα λεφτά", διαλέγετε ότι θέλετε).

Το μοντέλο που έχουμε εδώ είναι μη βιώσιμο. Πρέπει να διαιωνίζουμε ένα μη βιώσιμο μοντέλο, μόνο και μόνο επειδή θεωρείται συμβατό με την ευρωπαική κουλτούρα?

Η Ευρωλίγκα δε θα γίνει ποτέ ΝΒΑ, πρωτίστως γιατί στις ΗΠΑ οι ομάδες έχουν πιο διευρυμένη εμπορική βάση. Μπορεί ωστόσο κάλλιστα να γίνει οικονομικά βιώσιμη. Εν πρώτοις αυτός πρέπει να ναι ο στόχος. Ας το πετύχουμε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε. Οι ομάδες που ανέφερες ως παραδείγματα εμπίπτουν στη λογική που περιγράφει ο Ζομπανάκης. Μικρές πόλεις-μεγάλη χώρα / μεγάλες πόλεις-μικρή χώρα. Τη Σερβία δεν τη λες και μικρή ως χώρα αλλά εν πάση περιπτώσει είναι από τις πιο μπασκετικές χώρες της Ευρώπης.
McRae
QUOTE(jvalin @ Sep 17 2017, 17:46 ) *
Είναι όντως ευρέως διαδεδομένο? Η μόνες χώρες στον κόσμο που το μπάσκετ θεωρείται νούμερο 1 άθλημα σε δημοφιλία είναι η Λιθουανία, η Λετονία και οι Φιλιππίνες. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομαδικών αθλημάτων, για να παίξεις μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο πρέπει να πληροίς κάποιο μίνιμουμ σωματικών προδιαγραφών. Όσο κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις τύπου Thomas, Barea, Bogues παλαιότερα κλπ, ο γενικός κανόνας είναι ότι αν δεν είσαι μίνιμουμ 1,80-1,85 (+ σούπερ εκρηκτικός) δεν πας πουθενά. Στον αντίποδα, το ποδόσφαιρο είναι ανοιχτό στους πάντες. Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι 1,70. Αν είσαι κοντός παίζεις στις γραμμές. Αν είσαι ψηλός παίζεις στον άξονα. Αν είσαι νταμάρι παίζεις στόπερ. Και 2 μέτρα να σαι που λέει ο λόγος μπορείς να παίξεις τέρμα.



Στη Λετονια νουμερο ενα σπορ ειναι το χοκει.Διαβαζα στο twitter οτι το ματς με την Σλοβενια το ειδαν 250.000 ενω της εθνικης χοκει τα βλεπουν 500-600 χιλιαδες.
rahxephon13
QUOTE (ssoulliss @ Sep 17 2017, 11:30 ) *
Αυτά που γράφεις είναι ενδιαφέροντα. Όμως, αυτή η πρόταση που γράφεις παραπάνω είναι και ο λόγος που απαξιώνεται το μπάσκετ στην Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να είναι η Euroleague ή το Ch. L. στο μπάσκετ πάνω από τις εθνικές διοργανώσεις. Όσα φράγκα και να παίζουν. Στο ποδόσφαιρο όπως σωστά ανέφερες δεν είναι πρώτο το Ch. L.. Είναι το Μουντιάλ και το Euro.

Όπως επίσης δεν νομίζω να είδαν και πολλοί ουδέτεροι οπαδοί το Πόρτο-Μπέσίκτας ή το Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ ή το Σέλτικ-Παρί. Στην τελική στο Ch.L. δικαίωμα έχει και η Σάντα Κολόμα. Δεν της το στερεί η UEFA. Το ποδόσφαιρο είναι άλλη φάση. Παρόλο αυτά η UEFA σεβέται απόλυτα τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στο μπάσκετ το ΝΒΑ δεν τις σέβεται. Και η Euroleague εσχάτως (το τσιράκι του δηλαδή) σιγοντάρει από κοντά. Θα το γράψω ακόμη μία φορά. Νομίζω εκεί είναι το πρόβλημα. Το μπάσκετ είναι το μοναδικό ευρέως διαδεδομένο ομάδικό σπορ που δεν σέβεται τις διεθνείς διοργανώσεις. Και την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το ΝΒΑ.

Όσο για την κλειστή λίγκα, που σωστά γράφεις, πρέπει να έχει τουλάχιστον Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μόσχα. Τις τρεις το λιγότερο. Έστω να έχει κάποιες πόλεις που να σηματοδοτούν κάτι(πχ Μπολώνια).

Επειδή έχω δει να κάνεις και άλλα παρόμοια σχόλια για το ποδόσφαιρο δεν άντεξα και είπα να σχολιάσω σχετικά με μπολνταρισμενο και κατά πόσο το μουντιάλ και euro είναι ανώτερα του τ.λ κάτι που διαφωνώ.

Ποδόσφαιρο άρχισα να βλέπω το 90 με τους πρώτους μου αγώνες να είναι οι ημιτελικοί του παγκοσμίου στην ιταλια και από τότε για αρκετά χρονιά έβλεπα ανελλιπώς euro και μουντιάλ το 08 το ευρωπαϊκό και το 10 το παγκόσμιο, και αν και μέρος του μειωμένου ενδιαφέροντος μου ήταν και η αγωνιστική αφάνεια του ποδοσφαιρικού παναθηναικου και του ολοένα και χειρότερου ελληνικού πρωταθλήματος τις διεθνής διοργανώσεις είχα ένα ενδιαφέρων να τις δω είτε έπαιζε η εθνική είτε όχι και αυτό όμως σταδιακά ατόνησε με την ολοένα και μειωμένοι ποιότητα των διεθνών διοργανώσεων.

Προσωπικά είμαι τις άποψης ότι και στο ποδόσφαιρο το πραγματικό (ποιοτικό) άθλημα παίζεται στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα (αγγλια,ισπανια) και φυσικά στις διοργανώσεις τις ουεφα γενικά η μπάλα που παίζεται εκεί δεν την βλέπεις πια στις εθνικές ομάδες εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, αυτό για μένα συμβαίνει γιατί όπως και σε άλλα αθλήματα η γιγάντωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει επιπτώσεις στις εθνικές και ο κυρίως λόγος για μένα άφορα στον παράγοντα κούραση, για μένα ότι και να λένε τα πολλά παιχνίδια έχουν την επίδραση τους στους περισσότερους αθλητές ειδικά στην σημερινή εποχή και ειδικά στους παίχτες των μεγάλων ομάδων, όλοι αυτοί ακόμη και με κάθε 4 χρονιά η 2 για τους ευρωπαιους ξεκούρασης και πάλι δεν επαρκούν για να βρεθούν στην καλύτερη τους κατάσταση με τις εθνικές ομάδες και αυτό φαίνεται για να μην πω για τις εποχές που στα παγκόσμια βλέπαμε συστήματα και πράγματα που αργότερα υιοθετούνταν από τις επαγγελματικές ομάδες για κάτι τέτοιο σήμερα ούτε λόγος.

Δυστυχώς για μένα που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο μεσώ των εθνικών ομάδων αυτές έχουν χάσει πια την αίγλη τους για μένα, όσο γιατί αυτό δεν αντικατοπτρίζεται εμπορικά νομίζω είναι λόγω τις τεράστιας δημοφιλιας του αθλήματος πάρα σε κάτι άλλο καθώς ακόμη και η fifa τα τελευταία χρονιά περισσότερο κακό κάνει με τις επιλογές τις και τα σκάνδαλα που την ταλανίζουν και όμως ελάχιστα έχει αποτυπωθεί αυτό στην δημοτικότητα η στα έσοδα του αθλήματος (αν και με το επικείμενο μουντιάλ του καταρ ακόμη και αυτό μπορεί να αλλάξει) όποτε κάθε σύγκριση με τα μπασκετικα δρώμενα θεωρώ ότι είναι τελείως άστοχη, είτε το θέλουμε είτε όχι τα δεδομένα ποδοσφαίρου και μπάσκετ είναι τελείως διαφορετικά και τέτοιες συγκρίσεις για να αναδείξουμε τα κακός κείμενα στο αγαπημένο μας σπορ δεν είναι λειτουργικά.

Συγνώμη για το σεντόνι παιδιά ήθελα να σχολιάσω από πιο πριν άλλα όλο το ανέβαλα και τώρα βγήκε μεγάλο, χαράς το κουράγιο του σε οποίον το διάβασε.

.
Platonic13
Πάρα πολύ ωραία....μπραβο μας.Τώρα φτάσαμε να αναρρωτιόμαστε μήπως και το μπασκετ δεν ειναι καν ευρέως διαδεδομένο.Μιλάμε για το άθλημα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη απ ολα τα αθλήματα τις τελευταίες δεκάετιες.Μιλαμε για το μονο άθλημα που πλησιάζει συστηματικά και με ακατάπαυστο ρυθμό το ποδόσφαιρο,Μιλάμε για το πιο διαδεδομένο και σηματικότερο άθλημα κλειστού χώρου στο πλανήτη.Τα περι ύψεων και ταύτισης πανε 'περιπατο' με μονο ενα και απλό παράδειγμα.Υπάρχει μια χώρα καπου στην Ασία την οποια την λενε Φιλιπίνες....δεν ξερω αν την έχετε ακουστά.Η εν λόγω χώρα εχει πληθυσμό πάνω απο 100 εκατομυρια (μεσα στις 10 μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες του κόσμου).Στην ανθρωπομοφία της έχει ενα χαρακτηριστικό,ειναι σε μέσο ορο ύψους του πληθυσμού της οι πιο κοντοί άνθρωποι του πλανητη.Οταν λεμε τελευταία χώρα σε ύψος στον πλανητη εννοούμε ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.Και τώρα μαντέψτε ποιο ειναι το εθνικό τους σπορ....το οποίο το λατρεύουν σαν θρησκεια.ΝΑΙ ειναι το μπασκετ.Το ποδόσφαιρο εκει δεν υπαρχει ...απλα δεν υπαρχει.Το μποξ ειναι το δεύτερο αλλα έτη φωτος πισω απο τον απόλυτο άρχοντα.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις μεμψιμοιρίες και τα υπαρξιακά ερωτηματα τυπου μήπως τελικά το μπασκετ δεν υπάρχει καν στο παγκόσμιο χάρτη και να δούμε τι φταίει πραγματικά με το Ευρωπαικο μπασκετ.

Το μπασκετ είναι κατι παραπάνω απο ενα ...σπορ,
Basketball is more than a game
jvalin
QUOTE (McRae @ Sep 17 2017, 18:11 ) *
Στη Λετονια νουμερο ενα σπορ ειναι το χοκει.Διαβαζα στο twitter οτι το ματς με την Σλοβενια το ειδαν 250.000 ενω της εθνικης χοκει τα βλεπουν 500-600 χιλιαδες.

Ακόμα χειρότερα λοιπόν. Η πηγή μου ήταν μια σχετική έρευνα που χε τύχει να χαζέψω πριν κάνα-δυο χρόνια, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν συνοδεία του κάτωθι χάρτη. Έψαξα μήπως βρω κάνα λινκ (ή έστω τον χάρτη σε καλύτερη ανάλυση) αλλά δε βρίσκω κάτι. Συγχώρα με, βαριέμαι να ψάξω περισσότερο. peace.gif



λίγο ευκρινέστερη εικόνα εδώ

QUOTE (Platonic13 @ Sep 17 2017, 18:40 ) *
Πάρα πολύ ωραία....μπραβο μας.Τώρα φτάσαμε να αναρρωτιόμαστε μήπως και το μπασκετ δεν ειναι καν ευρέως διαδεδομένο.Μιλάμε για το άθλημα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη απ ολα τα αθλήματα τις τελευταίες δεκάετιες.Μιλαμε για το μονο άθλημα που πλησιάζει συστηματικά και με ακατάπαυστο ρυθμό το ποδόσφαιρο,Μιλάμε για το πιο διαδεδομένο και σηματικότερο άθλημα κλειστού χώρου στο πλανήτη.Τα περι ύψεων και ταύτισης πανε 'περιπατο' με μονο ενα και απλό παράδειγμα.Υπάρχει μια χώρα καπου στην Ασία την οποια την λενε Φιλιπίνες....δεν ξερω αν την έχετε ακουστά.Η εν λόγω χώρα εχει πληθυσμό πάνω απο 100 εκατομυρια (μεσα στις 10 μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες του κόσμου).Στην ανθρωπομοφία της έχει ενα χαρακτηριστικό,ειναι σε μέσο ορο ύψους του πληθυσμού της οι πιο κοντοί άνθρωποι του πλανητη.Οταν λεμε τελευταία χώρα σε ύψος στον πλανητη εννοούμε ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.Και τώρα μαντέψτε ποιο ειναι το εθνικό τους σπορ....το οποίο το λατρεύουν σαν θρησκεια.ΝΑΙ ειναι το μπασκετ.Το ποδόσφαιρο εκει δεν υπαρχει ...απλα δεν υπαρχει.Το μποξ ειναι το δεύτερο αλλα έτη φωτος πισω απο τον απόλυτο άρχοντα.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις μεμψιμοιρίες και τα υπαρξιακά ερωτηματα τυπου μήπως τελικά το μπασκετ δεν υπάρχει καν στο παγκόσμιο χάρτη και να δούμε τι φταίει πραγματικά με το Ευρωπαικο μπασκετ.

Το μπασκετ είναι κατι παραπάνω απο ενα ...σπορ,
Basketball is more than a game

Αδελφέ κι εγώ το αγαπάω το μπάσκετ, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο δημοφιλίας οι μόνες χώρες στον κόσμο όπου θεωρείται νούμερο 1 άθλημα είναι η Λιθουανία και οι Φιλιππίνες (άντε στην καλύτερη και η Λετονία). Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Καλώς κακώς σε πολλές χώρες το ποδόσφαιρο είναι τόσο ξεκάθαρα νούμερο 1 που το μπάσκετ δε βρίσκει καν χώρο να αναπνεύσει.
Platonic13
Σ αυτόν τον χάρτη παρουσιάζονται μονο τα αθληματα που εστω σε καποια χωρα ειναι πρωτα.Παραδειγμα το βολλευ δεν παρουσιαζεται γιατι δεν ειναι πουθενα πρωτο.Σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορει να πει καποιος πως δεν ειναι αρκετα δημοφιλες.Αρα δεν ειναι αντιπροσωπευτικος, διοτι υπαρχει στο χαρτη η τοξοβολια(γιατι καπου ειναι πρωτη) οχι ομως το χαντμπολ και δεν πιστευω να θεωρει κανεις πως η τοξοβολια ειναι πιο δημοφιλης απο το χαντμπολ.Αρα ειναι πολυ σημαντικο πισω απο το πρασινο φοντο του χαρτη (και οχι μονο) να δουμε ποια ειναι δευτερα και τριτα αθληματα σε δημοφιλια στις αντιστοιχες χωρες.Εαν το κανουμε αυτο θα δουμε οτι σε παμπολλες περιπτωσεις αυτες τις θεσεις τις κατεχει το μπασκετ καθιστοντας το εξαιρετικα δημοφιλες στον πλανητη.
Platonic13
Και επειδη ειμαστε και λιγο πριν τον τελικο του Ευρωμπασκετ ( παρεμπιπτοντως θα θελα να πω εδω μια προσωπικη αποψη.. οτι δεν υπαρχει τιποτα πιο ομρφο στα αθλητικα θεαματα απο εναν και μονό τελικο αγωνα μπασκετ,ειδικα αν οι ομαδες συμβαδιζουν στο σκορ,η αγωνια ειναι απαραμιλλης ομορφιας) να πουμε οτι οι Σλοβενοι εχουν κανει αποβαση στην Κωνσταντινουπολη,παραπανω απο 6,000 λενε.Και ποσοι πισω στη χωρα θα χουν αρπαξει τις τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα αγκαλια,Οχι οτι στη Σερβια δεν θα γινεται ακριβως το ιδιο.....
ssoulliss
QUOTE (rahxephon13 @ Sep 17 2017, 18:21 ) *


Δεν νομίζω να ανέφερα κάπου σε ποια διοργάνωση παίζεται καλύτερο ποδόσφαιρο ή ποια προτιμώ να παρακολουθώ. Πιστεύω πως για έναν ποδοσφαιριστή είναι σημαντικότερη η επιτυχία στο Μουντιάλ και δευτερευόντως στο Euro και μετά το CH. L.. Πράγματι το τελευταίο μουντιάλ που έχουμε δει μπάλα και ομαδάρες ήταν το 1998. Μετά βλέπεις ξεζουμισμένους παίκτες που θέλεουν αλλά δεν μπορούν. Η διαφόρα είναι ότι μόνο αν είναι τραυματίες απέχουν. Σκέψου επίσης πότε περίπου αυξήθηκαν οι αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων(2 γύροι ομίλων στο Ch.L.). Εκείνα τα χρόνια. Τέλη δεκαετίας '90. Παλιά επαίζαν λιγότερο. Αυξήθηκαν τα φράγκα, αυξήθηκε η πίεση στους παίκτες. Αυτά με την μπάλα blove.gif biggrin.gif

Στο μπάσκετ λοιπόν που πιθανοτατα είναι το δεύτερο ομαδικό σπορ σε δημοφιλία δεν υπάρχει αντίστοιχη προσμονή για συμετοχή στις εθνικές ομάδες. Η επιθυμία των παικτών ανακοπτεται από τα συνεχή άσκοπα παιχνίδια, από τους συλλόγους τους, από τις πιέσεις όσων αγωνίζονται στο ΝΒΑ, από έλλεψη χρημάτων για να πληρωθούν οι ασφάλειες των ΝΒΑers και από την προχειρότητα της FIBA σε κάποιες καταστάσεις τα οποία έχουν πολλάκις αναφερθεί εδώ στο φόρουμ. Δεν νομίζω λοιπόν πως η Ευρωλίγκα κάνει κάτι για τη βελτιώση του σπορ. Πιστεύω το αντίθετο. Ότι και αυτή σαν αρχή έχει κάνει λάθη τα οποία θα πρέπει να τα παραδεχτεί και να τα συζητήσει με τη FIBA ώστε να βρούν μια λύση. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. smile.gif
Petran911
QUOTE(Platonic13 @ Sep 17 2017, 19:55 ) *
Και επειδη ειμαστε και λιγο πριν τον τελικο του Ευρωμπασκετ ( παρεμπιπτοντως θα θελα να πω εδω μια προσωπικη αποψη.. οτι δεν υπαρχει τιποτα πιο ομρφο στα αθλητικα θεαματα απο εναν και μονό τελικο αγωνα μπασκετ,ειδικα αν οι ομαδες συμβαδιζουν στο σκορ,η αγωνια ειναι απαραμιλλης ομορφιας) να πουμε οτι οι Σλοβενοι εχουν κανει αποβαση στην Κωνσταντινουπολη,παραπανω απο 6,000 λενε.Και ποσοι πισω στη χωρα θα χουν αρπαξει τις τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα αγκαλια,Οχι οτι στη Σερβια δεν θα γινεται ακριβως το ιδιο.....


Εννοείται... Και πάντα αναρωτιόμουν γιατί στην Ελλάδα το πρώτο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο όταν οι ομάδες είναι για το γνωστό ψάρι της Καλομοίρας και στο μπασκετ έχουμε τα περισσότερα τρόπαια από οποιοδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη και μια Εθνική σταθερά στις καλύτερες του κόσμου.

Κατά τα άλλα, θεωρώ ότι μια λύση στα πλαίσια μείωσης ενός παραθύρου, αλλαγής του προγράμματος της Ευρωλίγκας θα βρεθεί. Το θέαμα να παίζουν την ίδια μέρα Ευρωλίγκα και Εθνικές με τα δεύτερα μπορεί να μην λέει τίποτα στην Αμερική αλλά στην Ευρώπη θα χτυπήσει πολύ άσχημα. Χώρια που τεράστιες ομάδες θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός.
tuareg
QUOTE (jvalin @ Sep 17 2017, 02:53 ) *
Το ζητούμενο είναι να πειστούν οι μεγάλοι (και ιδίως οι Ισπανοί) να παρατήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα και να παίζουν αποκλειστικά στην Ευρώπη.


Ξερεις τι γινεται ομως,αυτο ακουγεται σαν και τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας δικα μας...
Δλδ οκ ν αποχωρησουν απο τα εθνικα πρωταθληματα αλλα ν αποχωρησουν και απ ολα τ αλλα που απορρεουν απο τη σχεση τους με τις ομοσπονδιες
Δλδ υποδομες και αναπτυξη μικροτερων ηλικιων,κρατικα γηπεδα (πχ στην Ελλαδα),διαιτησια και οτιδηποτε αλλο απορρεει απο αυτο.
Ο Μπερτι εχει τη τεχνογνωσια,τη θεληση και προπαντως το χρημα να αναπληρωσει ολ αυτα με δικη του οργανωση?
Επισης εχω την εντυπωση πως ποτε δε προκειτα να εφαρμοστει κανενα σαλαρυ καπ στην ευρωπη.
rahxephon13
QUOTE (ssoulliss @ Sep 17 2017, 20:28 ) *
Δεν νομίζω να ανέφερα κάπου σε ποια διοργάνωση παίζεται καλύτερο ποδόσφαιρο ή ποια προτιμώ να παρακολουθώ. Πιστεύω πως για έναν ποδοσφαιριστή είναι σημαντικότερη η επιτυχία στο Μουντιάλ και δευτερευόντως στο Euro και μετά το CH. L.. Πράγματι το τελευταίο μουντιάλ που έχουμε δει μπάλα και ομαδάρες ήταν το 1998. Μετά βλέπεις ξεζουμισμένους παίκτες που θέλεουν αλλά δεν μπορούν. Η διαφόρα είναι ότι μόνο αν είναι τραυματίες απέχουν. Σκέψου επίσης πότε περίπου αυξήθηκαν οι αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων(2 γύροι ομίλων στο Ch.L.). Εκείνα τα χρόνια. Τέλη δεκαετίας '90. Παλιά επαίζαν λιγότερο. Αυξήθηκαν τα φράγκα, αυξήθηκε η πίεση στους παίκτες. Αυτά με την μπάλα blove.gif biggrin.gif

Στο μπάσκετ λοιπόν που πιθανοτατα είναι το δεύτερο ομαδικό σπορ σε δημοφιλία δεν υπάρχει αντίστοιχη προσμονή για συμετοχή στις εθνικές ομάδες. Η επιθυμία των παικτών ανακοπτεται από τα συνεχή άσκοπα παιχνίδια, από τους συλλόγους τους, από τις πιέσεις όσων αγωνίζονται στο ΝΒΑ, από έλλεψη χρημάτων για να πληρωθούν οι ασφάλειες των ΝΒΑers και από την προχειρότητα της FIBA σε κάποιες καταστάσεις τα οποία έχουν πολλάκις αναφερθεί εδώ στο φόρουμ. Δεν νομίζω λοιπόν πως η Ευρωλίγκα κάνει κάτι για τη βελτιώση του σπορ. Πιστεύω το αντίθετο. Ότι και αυτή σαν αρχή έχει κάνει λάθη τα οποία θα πρέπει να τα παραδεχτεί και να τα συζητήσει με τη FIBA ώστε να βρούν μια λύση. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. smile.gif

Σύμφωνο μαζί σου ότι η fifa παρόλα τα πρόβλημα τα τις συνεργάζεται πολύ καλύτερα με την ουεφα και τις εθνικές ομοσπονδίες από τι την fiba που ουσιαστικά άφησε για παραπάνω από μια δεκαετία το μπάσκετ στα χεριά του nba και μπερτομεου και έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί.

Από κι και πέρα για το τι χρειάζεται το μπάσκετ για να αναπτυχθεί είναι μεγάλη συζήτηση και άμα δες και των διάλογο εδώ μέσα οι απόψεις διίστανται εκτός από 2/3 πράγματα (π.χ. όλοι συμφωνούν ότι fiba μπερτι πρέπει να συνεργαστούν) άλλα άποψη μου είναι ότι ποδοσφαιρικές συγκρίσεις είναι παντελώς άτοπες, όπως διαφωνώ ότι οι παίχτες στο ένα άθλημα έχουν μικρότερη θέληση να παίζουν στις εθνικές από τι στο άλλο και αυτό το βλέπω και σε αυτό το ευρωμπασκετ από τις αντιδράσεις πολλών παιχτών και πόσο δείχνουν να το απολαμβάνουν.

Ο ντοσιτς ας πούμε που παίζει και τελικό σήμερα να πω την αλήθεια δεν τον έχω δει να παθιάζεται τόσο στην ρεαλ όσο στα παιχνίδια νοκ άουτ του ευρωμπασκετ και αυτό ισχύει και για άλλους παίχτες, το γιατί είναι πιο δύσκολο να πάνε νομίζω έχεις να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί (οι ομάδες έχουν μεγαλύτερο έλεγχο) πάρα έχει να κάνει με την θέληση τους η όχι να παίξουν, και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το κλίμα που επικρατεί σε κάθε ομάδα που κι αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Παράδειγμα http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...kof-meno-ki-ego κοτζάμ ντραγκιτς που όλοι των παινεύουμε ήταν έτοιμος να σταματήσει στα 31 από την εθνική άλλα άλλαξε γνώμη μετά από αυτό το τουρνουά, δες το κλίμα που επικρατεί στην εθνική ισπανιας μετά το χάλκινο μετάλλιο που πήραν πριν από λίγο και είναι οικογενειακό και σύγκρινε το με το κλίμα που επικρατεί στην δίκη μας εθνική που τελευταία έχει πολλές απουσίες και αποχωρίσεις παικτών σχετικά νωρίς.
pan24
Χρονος για τα παραθυρα θα μπορουσε και απο φετος να βρεθει με διευθετηση τυπου η ευρωλιγκα να αφησει μια εβδομαδα κενη και η φιμπα να καταργησει ενα παραθυρο μοιραζοντας τους αγωνες του στα υπολοιπα
Το θεμα ειναι οτι και οι 2 το χρησιμοποιουν σαν διαπραγματευτικο χαρτι
Βεβαια τα παραθυρα εφοσον ηταν γνωστο οτι δεν κατεβαινουν nbaer ειναι λαθος κινηση αλλα αυτο ειναι για αλλο θρεντ

Η ευρωλιγκα φετος εκανε το πρωτο βημα πληρους διαχωρισμου με τους διαιτητες οι οποιοι εκαναν συμβολαια και η φιμπα τους εχει αποκλεισει απο τα εθνικα πρωταθληματα.Η πραξη εδειξε οτι οι τοπ ευρωπαιοι διαιτητες προτιμησαν να θυσιασουν τα εθνικα πρωταθληματα και τις διεθνεις διοργανωσεις της φιμπα για να σφυριξουν ευρωλιγκα-γιουροκαπ
Ετσι φτασαμε σε ευρωμπασκετ να σφυριζουν διαιτητες απο ιαπωνια,αυστραλια,πουερτο ρικο,στον μικρο τελικο να εχει βραζιλιανο διαιτητη και στον μεγαλο αργεντινο

Στην ευρωπη εννοειται ποτε δεν προκειται να εφαρμοστει σαλαρυ καπ γιατι δεν συμφερει τους μεγαλους και σε αντιθεση με την αμερικη που μιλαμε για μια χωρα εδω καθε ομαδα εχει διαφορετικη φορολογια αναλογα την χωρα της

Το να αποχωρησουν οι ομαδες απο τα εθνικα πρωταθληματα ειναι μεγαλη κουβεντα
Οχι λογω γηπεδικου(ακομα και στην ελλαδα με τα περισσοτερα γηπεδα να ειναι κρατικα εφοσον πληρωνεται ενοικιο δεν νομιζω οτι αφορα/θα ασχοληθει το κρατος σε ποιες διοργανωσεις παιζει ο ενοικιαστης) η υποδομων-μικρων(οπως παιρνουν οι ομαδες nba παικτες απο την ευρωπη ετσι θα επαιρναν και αυτοι απο τους αλλους ευρωπαιους) αλλα λογω εσοδων

Οχι για τους ελληνες που τα λεφτα που βγαζουν απο το ελληνικο πρωταθλημα ειναι σχετικα λιγα αλλα σε χωρες οπως η ισπανια που απο το πρωταθλημα εχουν μεγαλα εσοδα
Αν/οταν τα εσοδα απο την ευρωλιγκα αυξηθουν τοσο ωστε να μπορουν να αντικαταστησουν τα εσοδα απο τα πρωταθληματα πιστευω θα το σκεφτουν να παρατησουν τα πρωταθληματα
thalys
Εξακολουθώ να συμφωνώ στα περισσότερα με τον Jvalin και τον pan24.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι σε πολλές χώρες προτιμούν το χόκεϋ στον πάγο ή το ράγκμπυ από το μπάσκετ. Δεν παίζει χωρίς αντίπαλο το μπάσκετ για την 2η θέση πίσω από το ποδόσφαιρο.

Για τις ομάδες που λέει ο Jvalin: Όταν η Ευρωλίγκα είχε 24 ομάδες, συνήθως οι 2-3 καλύτερες του Eurocup ήταν στο επίπεδο των 2-3 χειρότερων της Ευρωλίγκας. Γενικά θεωρώ ότι η κλειστή λίγκα δεν είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Θες κάτι που θα είναι αρκετά κλειστό για να έχεις πρακτικά εξασφαλισμένες τις καλύτερες αγορές, αλλά και αρκετά ανοιχτό ώστε να μπορεί κι ο οπαδός της μικρής αυτή τη στιγμή ομάδας να ονειρεύεται ότι κάποτε θα ανεβεί. Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό είναι προς συζήτηση.

Η Ευρωλίγκα πρέπει να πατήσει σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Δεν γίνεται να έχεις πανευρωπαϊκή λίγκα δίχως 4 από τις 6 μεγαλύτερες χώρες. Το Λονδίνο (και το ΗΒ) το ξεχνάμε για λόγους που θέλει σεντόνι να εξηγηθούν. Άρα πρέπει να πατήσουμε πόδι στις άλλες τρεις. Στην Γερμανία υπάρχει η Μπάγερν που προσφέρει ευκαιρία να πατήσεις στο Μόναχο και η Άλμπα στο Βερολίνο. Στη Γαλλία η Λεβαλουά έχει προοπτικές στο Παρίσι κι υπάρχουν ακόμα Λιμόζ, Στρασβούργο, Λε Μαν και Βιλερμπάν σε πόλεις με κάποιο μέγεθος. Στην Ιταλία υπάρχει η Μιλάνο και το ευτύχημα είναι ότι οι ομάδες είναι συγκεντρωμένες στον πλούσιο βορρά. Η Βενετία πχ είναι αρκετά μεγάλη πόλη, πλούσια και δεν έχει καλή ομάδα ποδοσφαίρου. Κάποια ή κάποιες από αυτές πρέπει να μπουν στην Ευρωλίγκα, αν θέλουμε η λίγκα να είναι βιώσιμη.

Οπότε το πλάνο θα ήταν περίπου ως εξής: Ευρωλίγκα με 20κάτι ομάδες και αρχική συμμετοχή με πρόσκληση. Κλειστή λίγκα για 2-3 χρόνια, μετά πτώση/άνοδος με αγωνιστικά και εμπορικά κριτήρια. Τα αγωνιστικά πρέπει να πληρούνται πριν εξεταστούν τα εμπορικά. Μπορεί όμως να γίνει επέκταση με wildcard. Θες salary cap για να είναι η λίγκα ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα. Σταδιακά πρέπει να πάψει το φαινόμενο του προέδρου λεφτά (ήδη η Ευρωλίγκα εφαρμόζει κάτι σαν financial fair play). Στα πρότυπα του MLS κάθε ομάδα θα μπορεί να υπερβαίνει το cap για έναν παίχτη εξαιρετικής ικανότητας.

Το πώς θα οργανωθεί η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, τα εθνικά πρωταθλήματα, οι αγώνες των εθνικών ομάδων και τα αναπτυξιακά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν και σε αυτά πρέπει να συνεργαστούν ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα.
Manimal
Το FFP δεν έχει καμία σχέση με το salary. Η πρώτη περίπτωση σχετίζεται με τον ισολογισμό της ομάδας χωρίς να υπάρχει περιορισμός ως προς το συνολικό badget, αρκεί αυτός ο ισολογισμός να μην είναι αρνητικός, ενώ στην δεύτερη περίπτωση υπάρχει σαφής περιορισμός ως προς το ετήσιο badget.

To μπάσκετ παγκοσμίως είναι το δεύτερο στην κατάταξη δημοφιλέστερο άθλημα, κάτω από soccer και πάνω από κρίκετ. Δεν έχει όμως τόση σημασία η κατάταξη όσο η δυναμική του αθλήματος όπως πολύ σωστά διατυπώθηκε σε προηγούμενο ποστ. Δυστηχώς στην Ευρώπη η πίεση από το ποδόσφαιρο είναι τόσο μεγάλη που θέτει στο περιθώριο τα υπόλοιπα αθλήματα. Προσωπικά θεωρώ ότι ο ανταγωνιστής για το μπάσκετ της Ευρώπης δεν είναι το ΝΒΑ, αλλά το ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι της πίτας από το οποίο θα πρέπει να διεκδικήσουν οι ευρωπαίοι μπασκετικοί είναι από το ποδόσφαιρο. Και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο ίδιο το άθλημα, τόσο ώστε να έρθουμε πιο κοντά σε πρότυπα ΝΒΑ, μήπως και πάρουν το πιο ουδέτερο κομμάτι των καταναλωτών που προτιμάει ποδόσφαιρο.

Η συζήτηση για κλειστή ή ανοιχτή και το φορμάτ μιας νέας ευρωλίγκας την θεωρώ σε αυτό το σημείο άκαιρη. Αφενός ακόμη δεν έχει ωριμάσει σαν σκέψη αφετέρου αν δεν αλλάξει το ίδιο το άθλημα θα είναι μία οπή στο ύδωρ.
jvalin
QUOTE (Platonic13 @ Sep 17 2017, 19:33 ) *
Σ αυτόν τον χάρτη παρουσιάζονται μονο τα αθληματα που εστω σε καποια χωρα ειναι πρωτα.Παραδειγμα το βολλευ δεν παρουσιαζεται γιατι δεν ειναι πουθενα πρωτο.Σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορει να πει καποιος πως δεν ειναι αρκετα δημοφιλες.Αρα δεν ειναι αντιπροσωπευτικος, διοτι υπαρχει στο χαρτη η τοξοβολια(γιατι καπου ειναι πρωτη) οχι ομως το χαντμπολ και δεν πιστευω να θεωρει κανεις πως η τοξοβολια ειναι πιο δημοφιλης απο το χαντμπολ.Αρα ειναι πολυ σημαντικο πισω απο το πρασινο φοντο του χαρτη (και οχι μονο) να δουμε ποια ειναι δευτερα και τριτα αθληματα σε δημοφιλια στις αντιστοιχες χωρες.Εαν το κανουμε αυτο θα δουμε οτι σε παμπολλες περιπτωσεις αυτες τις θεσεις τις κατεχει το μπασκετ καθιστοντας το εξαιρετικα δημοφιλες στον πλανητη.

Για αυτό έγραψα πριν ότι
QUOTE (jvalin @ Sep 17 2017, 19:12 ) *
(...) το πρόβλημα δεν είναι αυτό. (Το πρόβλημα είναι ότι) Καλώς κακώς σε πολλές χώρες το ποδόσφαιρο είναι τόσο ξεκάθαρα νούμερο 1 που το μπάσκετ δε βρίσκει καν χώρο να αναπνεύσει.


Στις 3 μεγαλύτερες αγορές της δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, ΗΒ), το μπάσκετ δεν είναι καν 2ο άθλημα.


QUOTE (tuareg @ Sep 17 2017, 20:43 ) *
κρατικα γηπεδα (πχ στην Ελλαδα)

Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.




QUOTE (pan24 @ Sep 17 2017, 21:10 ) *
Στην ευρωπη εννοειται ποτε δεν προκειται να εφαρμοστει σαλαρυ καπ γιατι δεν συμφερει τους μεγαλους και σε αντιθεση με την αμερικη που μιλαμε για μια χωρα εδω καθε ομαδα εχει διαφορετικη φορολογια αναλογα την χωρα της

Και στις ΗΠΑ το ίδιο συμβαίνει. Κάθε πολιτεία έχει διαφορετική φορολογία. Υπάρχουν μάλιστα πολιτείες με μηδενικό φόρο εισοδήματος (πχ Τέξας, Φλόριντα μεταξύ άλλων). Το Τενεσί φορολογεί μονάχα εισοδήματα που προέρχονται από τόκους και μερίσματα. Προφανώς, οι ομάδες που εδρεύουν στις συγκεκριμένες πολιτείες (Σπερς, Μαβς, Ρόκετς, Χιτ, Μάτζικ, Γκρίζλις) έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εις βάρος των υπολοίπων ομάδων της λίγκας.

Conan1982
QUOTE (jvalin @ Sep 18 2017, 02:02 ) *
Και στις ΗΠΑ το ίδιο συμβαίνει. Κάθε πολιτεία έχει διαφορετική φορολογία. Υπάρχουν μάλιστα πολιτείες με μηδενικό φόρο εισοδήματος (πχ Τέξας, Φλόριντα μεταξύ άλλων). Το Τενεσί φορολογεί μονάχα εισοδήματα που προέρχονται από τόκους και μερίσματα. Προφανώς, οι ομάδες που εδρεύουν στις συγκεκριμένες πολιτείες (Σπερς, Μαβς, Ρόκετς, Χιτ, Μάτζικ, Γκρίζλις) έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εις βάρος των υπολοίπων ομάδων της λίγκας.


Χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η φορολογία των παικτών υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψιν σε ποια πολιτεία παίζονται τα παιχνίδια. Αν π.χ ένας παίκτης παίξει 2 παιχνίδια ένα στην έδρα του στο Τέξας και ένα στη Φλόριντα θα φορολογηθεί για το 50% του εισοδήματος του με τον συντελεστή της πρώτης πολιτείας και για το άλλο 50% με τον συντελεστή της δεύτερης. Έτσι μπορεί να παραμένουν οι διαφορές αλλά αμβλύνονται αρκετά.
pan24
Στην ισπανια ξεκινησε το μπλεξιμο
Στην ισπανια ρεαλ και μπαρτσελονα ουσιαστικα ζητανε απο την ισπανικη ομοσπονδια να διευκολυνει την κατασταση μεσω της μη κλησης παικτων τους για τα προκριματικα.

Ο γενικος διευθυντης της μπαρτσελονα ειδικα λεει οτι οι παικτες εχουν προτεραιοτητα την ομαδα τους,οτι ως ομαδα δεν μπορουν να υποχρεωσουν καποιον να μην παιξει με την εθνικη ομως ζηταει απο την ομοσπονδια να μην μεταφερει το προβλημα στους παικτες ενω εχει μια συγκεκαλυμμένη απειλη("Προστατεύουμε την ομάδα μας και θα δράσουμε ανάλογα'')
Εχει δικιο σε αυτο που λεει οτι αν δεν κληθουν οι παικτες nba δεν πρεπει να κληθουν ουτε οι παικτες ευρωλιγκας
Το ιδιο επιχειρημα χρησιμοποιησε και ο λασο

Την ιδια ωρα ο γκαρμπαχοσα ως προεδρος της ομοσπονδιας δηλωνει οτι θα κληθουν κανονικα παικτες ευρωλιγκας

Στην ισπανια η κατασταση ειναι περιεργη γιατι η acb ειναι ανεξαρτητη απο την ομοσπονδια
Στην κοντρα φιμπα-ευρωλιγκας το προηγουμενο καλοκαιρι παρα την αποφαση γκαρμπαχοσα και ισπανικου υπουργειου αθλητισμου να παρουν το μερος της φιμπα η acb ταχθηκε υπερ του γιουροκαπ και αρνηθηκε να επιβαλλει κυρωσεις στις ομαδες που επελεξαν να παιξουν εκει

Οποτε πιθανες κυρωσεις οπως αποκλεισμος απο το πρωταθλημα μπορει να μεινουν ανεφαρμοστες αν αυτο αποφασισει η acb και επιπλεον να οδηγησουν σε αντιποινα οπως ακομα και το να μην αφηνουν τους παικτες ουτε τα καλοκαιρια
Platonic13
Που πάμε ωρέ,,,?Αμεση κατάργηση όλων των εθνικών διοργανώσεων.Τυφλή υποταγή στον Κυριο Μπερτομεου και στους εντολείς του.
Σερβιριστείτε 'κλειστό' πρωταθληματάκι με συμβολαιάκια αλα Μπέρτι καθιστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας και αποκοιμηθείτε....προσπαθωντας κατι,για να θυμηθείτε....που λεει και το γνωστό άσμα.
Ευτυχως ειμαστε παρα πολλοί που ευχόμαστε να ξανααναλάβει τις τύχες του Ευρωπαικού μπασκετ η Φιμπα,'Ανοικτό' με προκριματικά και ελπιδα ολων των ομαδων αν επενδύσουν και αγωνιστούν καλά οτι θα παιξουν στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση,για να αναδειχθουν και νεες δυναμεις και να 'πλατιάσει' ακομα περισσοτερο το αθλημα που αγαπήσαμε να λατρεύουμε,Και ολα αυτά με Απόλυτο σεβασμό στο Παγκόσμιο κύπελο εθνικών ομάδων και στην Ολυμπιάδα.

Basketball is more than a....game.
Platonic13
Εκανα μια διαπίστωση όσο αφορά στη παγκοσμιοποιηση και στην πολτοποιηση των εθνων κρατων,ελπιζοντας να μην θεωρηθει πολιτικη τοποθέτηση και διαγραφει...κατι που δυστυχως συνεβει απο τους moderators.Ισως και να χουν δικιο και απο τη μεριά μου θα πρέπει να το σεβαστώ.Απλά ήθελα να τονίσω πως αυτη η διαμάχη ακολουθει κατα καποιον τροπο την εξελιξη στα δρώμενα του πλανητη.Οι εθνικες ομαδες και οι διοργανωσεις τους πρέπει να διαφυλαχτούν ως κορη οφθαλμου και θα πρεπει να συνεχιίσουν να αποτελουν ύψιστη τιμη για κάθε αθλητη,άλλωστει ειναι αυτές που προσωμοιάζουν στο αρχιαιο Ολυμπιακο πνευμα,της ευγενούς αμιλλας και του ευ αγωνιζεσθαι με τον νικητή να απολαμβάνει τη δόξα κι ενα κλαδι ελιάς.Αξιες και ιδανικα που συνετέλεσαν εκτος των άλλων στο να διαμορφωθει ο πολιτισμος μας,ενας απ τους σημαντικοτερους στον γαλαξία μας,αν οχι ο σημαντικότερος.
Παμε κι ενα τραγουδακι τωρα απ τον πρόσφατα συγχωρεμένο Λουκιανο Κηλαηδόνη

Στην Nικο Γκαλη λεμε ναι
στις εθνικες ομαδες λεμε ναι
στον Κουκοτς λεμε ναι
στον Νοβιτσκι λεμε ναι
στον Ματζικ Τζονσον λεμε ναι
Στους απέξω λέμε ναι,
στους εντάξει λέμε ναι

Οχι λεμε στον Μπερτι
Οχι και στους α-μπασκετους
Οχι στα συμβολαια
οχι και στις λιγκες τις κλειστες

Στα ξενυχτια λεμε ναι
στο ΝΒΑ λεμε ναι
στην Dream Team λεμε ναι
στην ανοικτη Ευρωλιγκα λεμε ναι
στην Ολυμπιαδα λεμε ναι
στο Ευρωμπασκετ λεμε ναι
στον Πητ Μαραβιτς λεμε ναι

Οχι λεμε στον Μπερτι
Οχι και στους α-μπασκετους
Οχι στα συμβολαια
οχι και στις λιγκες τις κλειστες

Πα ρα παμ, παραραμ
Πα ρα παμ, παραραμ......

https://www.youtube.com/watch?v=P6i9de8dNLE
rahxephon13
http://www.eurohoops.net/el/euroleague-el-...inis-apodochis/

Η ευρωλιγκα έδωσε στην δημοσιότητα την δίκη τις πρόταση για το καλεντάρι αναλυτικά προτείνει με το που τελειώνει η σεζόν τον Ιουνίου να ξεκινάει άμεσα η προετοιμασία των εθνικών ομάδων για 2 βδομάδες και οι διοργανώσεις (Ευρωμπάσκετ, Προκριματικά, Παγκόσμιο Κύπελλο) να γίνονται των Ιούλιο με των αυγουστο να είναι κενός για την ξεκούραση των παιχτών.

Την πρόταση δεν την σχολιάζω αν είναι καλή η κακή αυτό που πιστεύω πάντως είναι ότι η fiba προς το παρών δεν νομίζω να αλλάξει τώρα γνώμη και πρόγραμμα (όποτε πάλι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο) και θεωρώ οτι μονή βιώσιμη λύση είναι να καθίσουν μαζί να τα βρουν διαφορετικά τα υπόλοιπα είναι άπλα παιχνίδια εντυπώσεων.

Nemesakos
Με όποια πλευρά και αν είναι κάποιος σε αυτή τη διαμάχη το πρόβλημα παραμένει στην Fiba..

Θέλοντας να αναβαθμίσει τις διοργανώσεις της και δη τις εθνικές, καταφέρνει να τις υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο.

Όταν και αν καμία Ισπανία ή Γαλλία ή Τουρκία ή Ελλάδα, ή Λιθουανία ή και όλες μαζί, μείνουν εκτός και διοργανωθεί κανά παγκόσμιο με την Τσεχία, την Ρουμανία την Ουκρανία κλπ κλπ, εκεί να δούμε με τι μούτρα θα αντιμετωπίσουν και θα δικαιολογηθούν.

Ο Βούτσεβιτς είπε όλη την αλήθεια. Αν θες λύση μίλα με το ΝΒΑ...τόσο απλό.
gerorge
QUOTE (Nemesakos @ Sep 21 2017, 14:15 ) *
Με όποια πλευρά και αν είναι κάποιος σε αυτή τη διαμάχη το πρόβλημα παραμένει στην Fiba..

Θέλοντας να αναβαθμίσει τις διοργανώσεις της και δη τις εθνικές, καταφέρνει να τις υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο.

Όταν και αν καμία Ισπανία ή Γαλλία ή Τουρκία ή Ελλάδα, ή Λιθουανία ή και όλες μαζί, μείνουν εκτός και διοργανωθεί κανά παγκόσμιο με την Τσεχία, την Ρουμανία την Ουκρανία κλπ κλπ, εκεί να δούμε με τι μούτρα θα αντιμετωπίσουν και θα δικαιολογηθούν.

Ο Βούτσεβιτς είπε όλη την αλήθεια. Αν θες λύση μίλα με το ΝΒΑ...τόσο απλό.



Το Ευρωπαικο μπασκετ δεν ξερουμε αν μπορει να αντιμετωπισει το ΝΒΑ οντας ενωμενο.Αν ειναι και χωρισμενο τοτε δεν υπαρχει η παραμικρη ελπιδα να βρεθει λυση για το θεμα.Πρωτα πρεπει να κατσουν να μιλησουν fiba-Euroleague,αλλιως δεν γινεται τιποτα
Nemesakos
QUOTE (gerorge @ Sep 21 2017, 14:30 ) *
Το Ευρωπαικο μπασκετ δεν ξερουμε αν μπορει να αντιμετωπισει το ΝΒΑ οντας ενωμενο.Αν ειναι και χωρισμενο τοτε δεν υπαρχει η παραμικρη ελπιδα να βρεθει λυση για το θεμα.Πρωτα πρεπει να κατσουν να μιλησουν fiba-Euroleague,αλλιως δεν γινεται τιποτα


Κοίτα, την Ευρωλίγκα δεν την καίει ιδιαίτερα τι θα κάνει η Φίμπα με τις διοργανώσεις της. Έχει τις ομάδες με το πλευρό της και είναι σημαντικότερο από το να έχει τους παίκτες. Η Ευρωλίγκα πατάει πάνω σε αυτό, πατάει και στο ότι στο ΝΒΑ δεν ασχολούνται καν οπότε έχουν το κεφάλι τους ήσυχο..

Το θέμα είναι τι θα κάνει η Φίμπα... Η Φίμπα συνεχίζει να λειτουργεί αναχρονιστικά. Λάθος τακτικές για να πετύχει κάτι το οποίο είναι προς όφελος του μπάσκετ..
gerorge
QUOTE (Nemesakos @ Sep 21 2017, 14:39 ) *
Κοίτα, την Ευρωλίγκα δεν την καίει ιδιαίτερα τι θα κάνει η Φίμπα με τις διοργανώσεις της. Έχει τις ομάδες με το πλευρό της και είναι σημαντικότερο από το να έχει τους παίκτες. Η Ευρωλίγκα πατάει πάνω σε αυτό, πατάει και στο ότι στο ΝΒΑ δεν ασχολούνται καν οπότε έχουν το κεφάλι τους ήσυχο..

Το θέμα είναι τι θα κάνει η Φίμπα... Η Φίμπα συνεχίζει να λειτουργεί αναχρονιστικά. Λάθος τακτικές για να πετύχει κάτι το οποίο είναι προς όφελος του μπάσκετ..




Η Ευρωλιγκα ειναι τοσο κοντοφθαλμη που φυσικα δεν την νοιαζει.Βαζει και απεριοριστο αριθμο Αμερικανων στις διοργανωσεις της και την νοιαζει μονο να το παιξει υπερανω.Αντιστοιχα την φιμπα τη νοιαζει μονο να καταλυσει την Ευρωλιγκα και να παρει αυτη τα ηνια του ευρωπαικου μπασκετ.Ο,τι να ναι και οι 2,αλλα δεν βρουν λυση να σαι σιγουρος οτι και η Ευρωλιγκα θα το βρει μπροστα της μελλοντικα οσο και αν πιστευει τωρα οτι την συμφερει που το ΝΒΑ ειναι ετσι οπως ειναι
pan24
Η προταση ειναι καλη και εφικτη
Ολος ο αυγουστος ελευθερος να ξεκουραζονται οι παικτες και μαλιστα καθε καλοκαιρι εκτος απο τα καλοκαιρια των ολυμπιακων
Μην ξεχναμε οτι η τωρινη κατσταση με τα παραθυρα ναι μεν αφηνει εντελως ελευθερο ενα καλοκαιρι καθε 4 χρονια αλλα στα υπολοιπα μαζι με την προετοιμασια οι παικτες εχουν υποχρεωσεις απο μεσα-τελη ιουλιου μεχρι μεσα σεπτεμβρη οταν τελειωνει το ευρωμπασκετ/μουντομπασκετ που τοτε πρεπει κατευθειαν να πανε στην ομαδα τους για προετοιμασια

Για να κατεβαινουν στα προκριματικα και οι nbaer(που πλεον το nba θα τους αφηνει να λειπουν με την εθνικη για συνολικο διαστημα προετοιμασια+αγωνες 1 μηνα) το προγραμμα μπορει να γινει λιγο πιο σφιχτο
Καθε σεζον μεσω των παραθυρων προβλεπονται 6 παιχνιδια καθε σεζον

Αυτα μπορουν να χωρεσουν σε 20 μερες(με ευρωλιγκα και πρωταθλημα οι παικτες καθε εβδομαδα παιζουν 2 η 3 παιχνιδια) και 10 μερες προετοιμασια. Δηλαδη ολο τον ιουλιο
Ετσι εχουν 10-15 μερες ξεκουραση απο την στιγμη που τελειωνει το πρωταθλημα και μετα ολο τον αυγουστο για ξεκουραση και ατομικες προπονησεις

Παντως δεν πιστευω οτι η φιμπα θα το δεχθει απο την στιγμη που θελουν παιχνιδια μεσα στην σεζον
Nemesakos
QUOTE (gerorge @ Sep 21 2017, 14:41 ) *
Η Ευρωλιγκα ειναι τοσο κοντοφθαλμη που φυσικα δεν την νοιαζει.Βαζει και απεριοριστο αριθμο Αμερικανων στις διοργανωσεις της και την νοιαζει μονο να το παιξει υπερανω.Αντιστοιχα την φιμπα τη νοιαζει μονο να καταλυσει την Ευρωλιγκα και να παρει αυτη τα ηνια του ευρωπαικου μπασκετ.Ο,τι να ναι και οι 2,αλλα δεν βρουν λυση να σαι σιγουρος οτι και η Ευρωλιγκα θα το βρει μπροστα της μελλοντικα οσο και αν πιστευει τωρα οτι την συμφερει που το ΝΒΑ ειναι ετσι οπως ειναι



Βασικά δεν κρίνω τι κάνει σωστό ή λάθος η Ευρωλίγκα, λέω ότι απλά τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα. Έφτιαξε εκ του ασφαλούς ένα δικό της πρόγραμμα, που θα επιβαρύνει κ άλλο τους παίκτες και μία που το έφτιαξε και μία που το έβαλε στα σκουπίδια....

To για μένα είναι μόνο της Φίμπα. Ας κάτσει να μιλήσει με τις ομάδες, ας κάτσει να φτιάξει μια ωραία δομή για τις διοργανώσεις της και μετά ας κάνει εξαγγελίες για μεγάλα σχέδια. Η Ευρωλίγκα κανονικά δεν θα έπρεπε να παίρνει καν μέρος σε όποιες συζητήσεις, δεν είναι καν όργανο του παγκοσμίου μπάσκετ. Μια ΑΕ είναι που κοιτάει την τσέπη της....

Αν στόχος είναι να καταστρέψει την Ευρωλίγκα τότε θα καταστρέψει απλά το μπάσκετ. Είμαι απλά περίεργος να δω πως θα αντιδράσουν παραδοσιακές ομοσπονδίες αν μείνουν έξω από το παγκόσμιο εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κλήθηκαν ΝΒΑερς και Euroleaguers..Θα τα ρίξουν στις ομάδες? Στους παίκτες? Στην Ευρωλίγκα? Στο ΝΒΑ? Εγώ θα πόνταρα στη Φίμπα. Γιατί είναι άλλο να κατηγορείς 4 πλευρές και άλλο 1...
koostas
μια χαρα ειναι η προταση της ευρολιγκα
McRae
Ενας λογος που εγιναν τα παραθυρα ηταν και για να μενει ενα καλοκαιρι ουσιαστικα κενο για να μην γινονται διοργανωσεις καθε χρονο και να ξεκουραζονται οι παικτες.Αν ειναι να παιζουν Ιουνιο και μετα Σεπτεμβριο(ασε που οι ομαδες ως συνηθως θα τους τρεχουν στα..Καρπενησια 3 εβδομαδες πριν τα επισημα ματς)ολη αυτη η λογικη παει περιπατο.
Nemesakos
QUOTE (McRae @ Sep 21 2017, 15:53 ) *
Ενας λογος που εγιναν τα παραθυρα ηταν και για να μενει ενα καλοκαιρι ουσιαστικα κενο για να μην γινονται διοργανωσεις καθε χρονο και να ξεκουραζονται οι παικτες.Αν ειναι να παιζουν Ιουνιο και μετα Σεπτεμβριο(ασε που οι ομαδες ως συνηθως θα τους τρεχουν στα..Καρπενησια 3 εβδομαδες πριν τα επισημα ματς)ολη αυτη η λογικη παει περιπατο.


Εγώ δεν βρίσκω λογική με το πρόγραμμα την Ευρωλίγκας..

Η Ευρωλίγκα τελειώνει Μάιο. Τα εθνικά πρωταθλήματα βαθύ Ιούνιο. Και οι προετοιμασίες των ομάδων για την νέα σεζόν ξεκινούν τέλη Αυγούστου, ώστε αρχές Οκτώβρη να μπουν κανονικά σε αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Τώρα η Ευρωλίγκα λέει να μην κάθονται τον Ιούνιο, αλλά να κάνουν προετοιμασία και αγώνες μέσα στον Ιούλιο. Δλδ να τελειώνουν αντί για Ιούνιο, Ιούλιο αλλά αυτή να μην αλλάξει το καλεντάρι της..

Μάλιστα τοποθετεί μόλις 2 εβδομάδες την προετοιμασία των ομάδων.. Αν θέλει πχ η Ρωσία να ξεκινήσει είτε πιο νωρίς είτε πιο αργά απαγορεύεται. Επίσης υποχρεώνει να κάθονται μόνο τον Αύγουστο και να αρχίζουν οι προετοιμασίες Σεπτέμβρη.. Συγγνώμη αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Βγάζει και την ουρά της απέξω την χρονιά των Ολυμπιακών. Σου λέει τότε βρείτε εσείς κενά. Εμείς πολύ σκεφτήκαμε..

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.. κανένα πλάνο και καμία ξεκούραση. Αντίθετα το πλάνο της Φίμπα βρίσκει σύμφωνους πάρα πολλούς παίκτες.
ssoulliss
Εδώ εμείς στο φόρουμ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε μια κοινή άποψη σχετικά με το θέμα tongue.gif , θα συνεννοηθεί η FIBA(που έχει κάνει σοβαρά λάθη) και η Ευρωλίγκα(το τσιράκι του ΝΒΑ και των αμερικανών);

Και η Γαλλία θα καλέσει τους παίκτες της Ευρωλίγκας. Για μένα το θέμα είναι πολύ απλό(αφόρα και το φόρουμ μας).

1. Αν αγαπάς την ομάδα σου(Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός) τότε κατά πάσα πιθανότητα είσαι με την Ευρωλίγκα. Βλέπεις στην άλλη πλευρά μόνο στραβά.
2. Αν αγαπάς την εθνική σου ομάδα περισσότερο, τότε θα θες να βλέπεις ,το λιγότερο, τους παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη.
3. Αν αγαπάς το μπάσκετ θες να υπάρξει μια μέση λύση.

Οι παίκτες δεν θα είναι ξεζουμισμένοι μόνο εάν μαζευτούν και παίξουν 4 παιχνίδια με την εθνική τους ομάδα μέσα σε ένα χρόνο. Ίσα-ίσα παλιότερα οι διεθνείς μας έλεγαν πως αυτές οι μαζώξεις τους αποφορτίζουν από τις υποχρεώσεις τους. Οι παίκτες έχουν ξεζουμιστεί από το καλεντάρι της Ευρωλίγκας. Έπαιζαν 24 παιχνίδια, τα 10 ήταν κάτι σαν προετοιμασία, και τώρα παίζουν 30 στα κόκκινα. Και μετά πλέι-όφ.

Καλά τα λέει ο Γκαρμπαχόσα, η Ευρωλιγκά ήξερε το καλεντάρι και επραξε κατά το δοκούν. Η ΦΙΜΠΑ από την άλλη ήξερε ότι η Ευρωλίγκα θα την γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι και έβαλε τα προκριματικά όπως ήταν παλιά. Μέσα στη σεζόν. Ελπίζοντας ότι η Ευρωλίγκα είτε θα χάσει κάποιες ομάδες είτε θα κάνει πίσω.
nikefalin
QUOTE(ssoulliss @ Sep 21 2017, 17:54 ) *
Καλά τα λέει ο Γκαρμπαχόσα, η Ευρωλιγκά ήξερε το καλεντάρι και επραξε κατά το δοκούν. Η ΦΙΜΠΑ από την άλλη ήξερε ότι η Ευρωλίγκα θα την γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι και έβαλε τα προκριματικά όπως ήταν παλιά. Μέσα στη σεζόν. Ελπίζοντας ότι η Ευρωλίγκα είτε θα χάσει κάποιες ομάδες είτε θα κάνει πίσω.


πλην του Χοσέ βγήκε κι ο Ιταλός πρόεδρας και είπε τα ίδια, κι ο Γάλλος. Έγινε κι η "συμβιβαστική" πρόταση του Τζόρντι. Που έγινε για να γίνει καθώς ζητά να ανατραπούν τα πάντα και να γίνονται τα προκριματικά Ιούλη μήνα. Αρχικά το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι πως είναι δύσκολο να γίνει άμεσα εφαρμοστέα μια τέτοια ιδέα. Η συνολική πρόταση της Ευρωλίγκας περιορίζει τον χρόνο των διακοπών των παικτών στον Αύγουστο ενώ "προστατεύει" τις προετοιμάσιες των ομάδων που πλήττονται από τους αγώνες Σεπτεμβρίου. Επίσης αγώνες τον Ιούλιο δεν είναι εύκολη υπόθεση , που είναι ο βασικός μήνας των σάμερ λίγκ και των βασικών διαπραγματεύσεων των συμβολαίων παντού.

για μένα η λιγότερο επώδυνη λύση ( καθώς ούτε οι απευθείας προκρίσεις είναι το δικαιότερο) είναι οι αγώνες να γίνονται Σεπτέμβρη, όπως ακριβώς έγιναν για τα προκριματικά του φετινού Ευρωμπάσκετ στα οποία συμμετείχαν παίκτες του nba(πρόχειρα θυμάμαι και Ντράγκιτς και Βούτσεβιτς και Νούρκιτς και Τελέτοβιτς και Μόζγκοβ, αλλά όχι Σρούντερ). Οι Εθνικές ομάδες είχαν μαζευτεί μετά τον 15αυγουστο και προς το τέλος του μήνα για προετοιμασίες που δεν ήταν τόσο έντονες.

Δεν είναι εύκολο να συμβιβαστούν εντελώς αντίθετα συμφέροντα και κίνητρα.
pan24
Η ανακοινωση της φιμπα που απορριπτει την προταση

http://www.sportando.com/en/national-teams...-game-days.html
QUOTE
FIBA takes note of a so-called "calendar proposal" by Euroleague Commercial Assets (ECA), which was sent to FIBA yesterday, accompanied immediately by a public press statement. We can only assume the proposal is a heavy-handed diversionary tactic at a time when the decision of ECA to create a calendar conflict has been submitted for investigation to the European Commission.

A proposal coming two months before the start of the FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers - which squeezes even more than today's qualification tournaments and main competitions for national teams in the space of 4 weeks in July (compared to 38 weeks of club competitions), intends on moving FIBA's flagship event from September to July 2019 and even tries to change the dates of the Olympic Games - is simply not serious and therefore unacceptable.

In addition, FIBA would like to highlight that if there is a problem today, it is because of the unreasonable and disproportionate actions of ECA:

- The consultation process on the 2017-2021 calendar ended in 2014, before the FIBA World Congress. The 213 national member federations that make up FIBA adopted a calendar which is the product of lengthy consultations with all stakeholders worldwide.

- In 2015, FIBA publicly notified the exact dates of all the competitions so that all leagues could adjust accordingly.

- In autumn 2016, after its own unilateral calendar expansion, ECA confirmed both verbally and in writing to the European Commission and FIBA (see letter at the bottom of the statement) that its rules "do not prevent or limit in any way the release of players to national teams competitions".

- In spring 2017, the domestic leagues in Europe, which need to be reinforced and protected from ECA's aggressive and continuous expansion, also announced, through ULEB, they would adjust their calendars, which they have already done, for the benefit of the national teams' calendar.

- However, a few weeks ago, in July 2017, ECA changed its position and proposed to its shareholder clubs a Euroleague calendar that artificially and intentionally clashes with the World Cup Qualifiers.

ECA fails to point to the most telling aspect of this matter: it can reschedule just 2 game-days of the regular season in order to solve a problem it created itself. This is not difficult at all. ECA decided last year to go from 0 to 5 double-headers in the same season in order to play more games. This season it could perfectly start one week earlier, like many domestic leagues, and add just one double-header. Other alternatives are certainly possible too. The reality is that ECA considers the national teams an unnecessary and disturbing part of the basketball family and has therefore proposed to reduce their presence in the calendar even further, marginalizing them into a small corner of the summer, which is clearly not the ideal moment for indoor sports and unnecessarily increases the players' workload after a heavy club season.

After a memorable FIBA EuroBasket 2017, it is time to turn our attention to a great club season in Europe - both domestically and internationally with the Euroleague, Basketball Champions League, Eurocup and FIBA Europe Cup - that will count on the added value of national team games, sparking the interest for basketball in Europe and around the world every 3 months. ECA holds the key to eliminate the calendar clash and thus to free its clubs and players from this unfair situation.

It is not time for further confrontation and FIBA has no interest in continuing a public exchange which damages the image of our sport. As the world governing body for basketball, FIBA as always is ready to study and take into consideration proposals that respect national teams and domestic leagues for the period after 2021 from any basketball stakeholder, as it has done in the past.

For now, it is time to focus all our efforts on preparing for the upcoming FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers, tipping off on November 23 with 80 national teams across 5 continents and on helping our member national federations to grow basketball in each of their countries.


Δικιο εχει οτι θεωρητικα για την ευρωλιγκα ειναι απλο να κανει χωρο για τα παραθυρα ομως ειναι απλο και για την ιδια να συμβιβαστει και να προτεινει καποια αμοιβαια υποχωρηση
Και στα υπολοιπα αληθεια λεει ωστοσο ξεχναει οτι πρεπει να υπαρχει συνεργασια.Μετα απο 2 χρονια κοντρας που με μετωπικη συγκρουση βασικα δεν εχουν καταφερει να κανουν κατι στον μπερτομεου(αντιθετα τον εκαναν να δεσει με 10ετη συμβολαια τις ομαδες που δεν πιστευω οτι θα γινοταν αλλιως) θα επρεπε να καταλαβουν οτι πρεπει να συζητησουν

Η ευρωλιγκα για να ειναι νομικα καλυμμενη λεει οτι δεν εχει κανονισμους που απαγορευουν στους παικτες να παιξουν στις εθνικες και ετσι ειναι.Θεωρητικα ουτε οι ομαδες εχουν τροπο να απαγορευσουν στους παικτες να παιξουν στην εθνικη οπως θεωρητικα ουτε οι ομαδες του nba μπορουν να απαγορευσουν σε παικτες να παιξουν στο ευρωμπασκετ

Ομως η ουσια ειναι οτι δεν θα τους αφησουν να κατεβουν
Εμμεσα αυτο ειπε ηδη ρεαλ,μπαρτσα,το ειχε πει πριν λιγο καιρο ο ομπραντοβιτς και το ειπε και ο gm της ζαλγκιρις
http://www.sportando.com/en/europe/lithuan...fiba-force.html
QUOTE
Zalgiris Kaunas made it clear before the season started: they won’t allow their players to join the National Teams during the upcoming FIBA windows.

Players as Toupane, Micic, Jankunas, Milaknis, Ulanovas and Kavaliauskas are expected to remain with their club during the upcoming windows for National Teams in November and February.

Zalgiris Kaunas GM Paulius Motiejunas added: “But sooner or later bball and business logic will beat FIBA force”.

sarounas
no money no honey icon_drunk.gif

θεωρώ ότι η υπόθεση εθνικές ομάδες έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί για το κορυφαίο επίπεδο του μπάσκετ. Να ζήσουμε να τις θυμόμαστε icon_wave.gif

Αυτές τις διοργανώσεις -των εθνικών ομάδων- διαχειρίζεται η FIBA η οποία δεν έχει κανένα λόγο στις συλλογικές διοργανώσεις όπου αγωνίζονται οι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες παίκτες.-

Η euroleague (ομάδες) δεν έχει κανένα λόγο να διευκολύνει την FIBA και πολύ καλά κάνει από την μεριά της αφού αυτό είναι αντίθετο προς τα συμφέροντά της. Ο μόνος τρόπος θα ήταν αν η FIBA έπαιρνε και πάλι τα ηνία στο ευρωπαικό μπάσκετ αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αρχίσει να βρέχει φράγκα προς τις ομάδες....
rahxephon13
QUOTE (pan24 @ Sep 22 2017, 11:40 ) *
Η ανακοινωση της φιμπα που απορριπτει την προταση

http://www.sportando.com/en/national-teams...-game-days.html


Δικιο εχει οτι θεωρητικα για την ευρωλιγκα ειναι απλο να κανει χωρο για τα παραθυρα ομως ειναι απλο και για την ιδια να συμβιβαστει και να προτεινει καποια αμοιβαια υποχωρηση
Και στα υπολοιπα αληθεια λεει ωστοσο ξεχναει οτι πρεπει να υπαρχει συνεργασια.Μετα απο 2 χρονια κοντρας που με μετωπικη συγκρουση βασικα δεν εχουν καταφερει να κανουν κατι στον μπερτομεου(αντιθετα τον εκαναν να δεσει με 10ετη συμβολαια τις ομαδες που δεν πιστευω οτι θα γινοταν αλλιως) θα επρεπε να καταλαβουν οτι πρεπει να συζητησουν

Η ευρωλιγκα για να ειναι νομικα καλυμμενη λεει οτι δεν εχει κανονισμους που απαγορευουν στους παικτες να παιξουν στις εθνικες και ετσι ειναι.Θεωρητικα ουτε οι ομαδες εχουν τροπο να απαγορευσουν στους παικτες να παιξουν στην εθνικη οπως θεωρητικα ουτε οι ομαδες του nba μπορουν να απαγορευσουν σε παικτες να παιξουν στο ευρωμπασκετ

Ομως η ουσια ειναι οτι δεν θα τους αφησουν να κατεβουν
Εμμεσα αυτο ειπε ηδη ρεαλ,μπαρτσα,το ειχε πει πριν λιγο καιρο ο ομπραντοβιτς και το ειπε και ο gm της ζαλγκιρις
http://www.sportando.com/en/europe/lithuan...fiba-force.html

Ήρθε σήμερα η απολύτως αναμενόμενη απάντηση τις fiba στην χθεσινή πρόταση του μπερτι, είναι σαφές πια ότι οι δυο τους δεν θέλουν να συνεργαστούν και η όλη υπόθεση γίνεται για το ποίος θα ελέγχει το ευρωπαϊκό μπάσκετ τώρα το αν θα υπάρχει μπάσκετ στην ευρωπη όταν τελειώσει η κόντρα τους δεν μοιάζει να τους απασχολεί και οι λίγες φωνές λογικής πάνε στον βρόντο.

pan συμφωνώ ότι είναι πιο εύκολο να αλλάξει μερικές αγωνιστικές η ευρωλιγκα από αυτό που πρότεινε χθες που θέλει πολύ μελέτη άλλα πως να γίνει αυτό όταν πέρσι η fiba χτυπούσε το eurocup και απειλούσε με αποκλεισμούς ομάδες παίχτες και διαιτητές που τασσόταν με την ευρωλιγκα? η μονή πραγματική λύση είναι να βρουν μια συμβιβαστική λύση και οι δυο όσο παλεύουν και οι δυο για περισσότερο έλεγχο τόσο θα βαθαίνει και η κρίση.

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...lia-sta-windows

Οι ιταλοι λένε ότι θα καλέσουν τους παίχτες που αγωνίζονται ευρωλιγκα στα προκριματικά λογικά και άλλες ομοσπονδίες όποτε μένει να δούμε την αντίδραση των ομάδων, λογικά όσες ομοσπονδίες μπορούν να τιμωρήσουν παίκτες και ομάδες στα εθνικά τους πρωταθλήματα ίσως έχουν το πάνω χέρι, βεβαία έτσι αλλοιώνονται τα παιχνίδια τις ευρωλιγκας και των προκριματικών και φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τις πραγματικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης πάρα μόνο όταν θα είναι πολύ αργά, φέτος και οι δυο μονομάχοι φαίνεται ότι έχουν σκοπό να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα και τα πράγματα δεν φαίνονται αισιόδοξα ως προς την λήξη τις κόντρας.
pan24
QUOTE (rahxephon13 @ Sep 22 2017, 12:39 ) *
Ήρθε σήμερα η απολύτως αναμενόμενη απάντηση τις fiba στην χθεσινή πρόταση του μπερτι, είναι σαφές πια ότι οι δυο τους δεν θέλουν να συνεργαστούν και η όλη υπόθεση γίνεται για το ποίος θα ελέγχει το ευρωπαϊκό μπάσκετ τώρα το αν θα υπάρχει μπάσκετ στην ευρωπη όταν τελειώσει η κόντρα τους δεν μοιάζει να τους απασχολεί και οι λίγες φωνές λογικής πάνε στον βρόντο.

pan συμφωνώ ότι είναι πιο εύκολο να αλλάξει μερικές αγωνιστικές η ευρωλιγκα από αυτό που πρότεινε χθες που θέλει πολύ μελέτη άλλα πως να γίνει αυτό όταν πέρσι η fiba χτυπούσε το eurocup και απειλούσε με αποκλεισμούς ομάδες παίχτες και διαιτητές που τασσόταν με την ευρωλιγκα? η μονή πραγματική λύση είναι να βρουν μια συμβιβαστική λύση και οι δυο όσο παλεύουν και οι δυο για περισσότερο έλεγχο τόσο θα βαθαίνει και η κρίση.

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...lia-sta-windows

Οι ιταλοι λένε ότι θα καλέσουν τους παίχτες που αγωνίζονται ευρωλιγκα στα προκριματικά λογικά και άλλες ομοσπονδίες όποτε μένει να δούμε την αντίδραση των ομάδων, λογικά όσες ομοσπονδίες μπορούν να τιμωρήσουν παίκτες και ομάδες στα εθνικά τους πρωταθλήματα ίσως έχουν το πάνω χέρι, βεβαία έτσι αλλοιώνονται τα παιχνίδια τις ευρωλιγκας και των προκριματικών και φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τις πραγματικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης πάρα μόνο όταν θα είναι πολύ αργά, φέτος και οι δυο μονομάχοι φαίνεται ότι έχουν σκοπό να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα και τα πράγματα δεν φαίνονται αισιόδοξα ως προς την λήξη τις κόντρας.

Οπως το λες ειναι οτι τα παραθυρα ειναι η προφαση για κοντρα
Αλλιως η ευρωλιγκα σταματαγε μια εβδομαδα για να χωρεσει το ενα παραθυρο της φιμπα και η φιμπα καταργουσε το αλλο βαζοντας τους αγωνες του στα παραθυρα σεπτεμβριου και νοεμβριου
Τοσο απλο θα ηταν αν ηθελαν να συνεργαστουν
Η χτεσινη προταση της ευρωλιγκας αν και γενικα θα ηταν καλη στο σημειο που εγινε,εγινε για να απορριφθει

Τωρα στο θεμα τιμωριων ειναι περιεργο.Σιγουρα μπορουν να τους τιμωρησουν μη καλωντας τους σε επομενες διοργανωσεις εθνικων αλλα τοτε ποιος θα χασει?
Οι αποκλεισμοι απο πρωταθληματα ειναι αμφιβολης αποτελεσματικοτητας για 2 λογους
1)Οι παικτες θα αγωνιζονται κανονικα ευρωλιγκα.Οποτε η ζημια για πολλους θα ειναι μικρη
2)Μεγαλες λιγκες(acb,vtb,aba) ειναι ανεξαρτητες απο ομοσπονδιες και ειναι αμφιβολο αν θα εφαρμοσουν τυχον τιμωριες

Τελικα επειδη οι ομαδες θα προτιμησουν ευρωλιγκα θα ρισκαρουν να παιξουν στο εγχωριο πρωταθλημα χωρις αρκετους απο τους βασικους τους
Θεωρω οτι ολο αυτο ειναι μπλοφα και τελικα δεν θα τιμωρηθει κανενας οπως πχ δεν τιμωρηθηκε κανενας που επελεξε γιουροκαπ

Ο λογος ειναι απλος
Αν τους τιμωρησουν θα υποβαθμισουν οι ιδιοι το πρωταθλημα τους.Σκεψου α1 με παναθηναικο-ολυμπιακο χωρις τους παικτες που παιζουν σε εθνικη(δηλαδη μονο με το εφηβικο και τους αμερικανους) η ισπανια με βαλενθια,ρεαλ,μπασκονια,μπαρτσα,μαλαγα να συμμετεχουν χωρις αυτους

Ακομα και αν πχ η ιταλικη ομοσπονδια τιμωρησει παικτες της αρμανι(αληθεια ποσους ιταλους εχει στην 12αδα ευρωλιγκας?) η τουρκικη ομοσπονδια(προεδρος απο φετος ειναι ο τουρκογλου που σε αντιθεση με τον προηγουμενο ειπε οτι οι ομαδες μπορουν ελευθερα να διαλεξουν αν θα παιξουν γιουροκαπ και μετα το ευρωμπασκετ διαμαρτυροταν οτι ο τουρκος προεδρος της fiba europe δεν στηριξε την τουρκια) θα δεχτει να εφαρμοσει τις τιμωριες που θα επιβαλλουν οι ιταλοι στον ντατομε και τον μελλι?
Conan1982
Και μην ξεχνάμε ότι στα σχέδια της Ευρωλίγκα είναι να αυξηθούν οι ομάδες τουλάχιστον σε 18. Αυτό μεταφράζεται σε 4 επιπλέον παιχνίδια και να ξεκινάει μια εβδομάδα νωρίτερα και να αυξήσουν τις διπλές αγωνιστικές τα κουκιά δύσκολα θα βγουν....
Και αυτοί οι έρμοι οι παίκτες πόσο να αντέξουν;
rahxephon13
QUOTE (pan24 @ Sep 22 2017, 13:14 ) *
Οπως το λες ειναι οτι τα παραθυρα ειναι η προφαση για κοντρα
Αλλιως η ευρωλιγκα σταματαγε μια εβδομαδα για να χωρεσει το ενα παραθυρο της φιμπα και η φιμπα καταργουσε το αλλο βαζοντας τους αγωνες του στα παραθυρα σεπτεμβριου και νοεμβριου
Τοσο απλο θα ηταν αν ηθελαν να συνεργαστουν
Η χτεσινη προταση της ευρωλιγκας αν και γενικα θα ηταν καλη στο σημειο που εγινε,εγινε για να απορριφθει

Τωρα στο θεμα τιμωριων ειναι περιεργο.Σιγουρα μπορουν να τους τιμωρησουν μη καλωντας τους σε επομενες διοργανωσεις εθνικων αλλα τοτε ποιος θα χασει?
Οι αποκλεισμοι απο πρωταθληματα ειναι αμφιβολης αποτελεσματικοτητας για 2 λογους
1)Οι παικτες θα αγωνιζονται κανονικα ευρωλιγκα.Οποτε η ζημια για πολλους θα ειναι μικρη
2)Μεγαλες λιγκες(acb,vtb,aba) ειναι ανεξαρτητες απο ομοσπονδιες και ειναι αμφιβολο αν θα εφαρμοσουν τυχον τιμωριες

Τελικα επειδη οι ομαδες θα προτιμησουν ευρωλιγκα θα ρισκαρουν να παιξουν στο εγχωριο πρωταθλημα χωρις αρκετους απο τους βασικους τους
Θεωρω οτι ολο αυτο ειναι μπλοφα και τελικα δεν θα τιμωρηθει κανενας οπως πχ δεν τιμωρηθηκε κανενας που επελεξε γιουροκαπ

Ο λογος ειναι απλος
Αν τους τιμωρησουν θα υποβαθμισουν οι ιδιοι το πρωταθλημα τους.Σκεψου α1 με παναθηναικο-ολυμπιακο χωρις τους παικτες που παιζουν σε εθνικη(δηλαδη μονο με το εφηβικο και τους αμερικανους) η ισπανια με βαλενθια,ρεαλ,μπασκονια,μπαρτσα,μαλαγα να συμμετεχουν χωρις αυτους

Ακομα και αν πχ η ιταλικη ομοσπονδια τιμωρησει παικτες της αρμανι(αληθεια ποσους ιταλους εχει στην 12αδα ευρωλιγκας?) η τουρκικη ομοσπονδια(προεδρος απο φετος ειναι ο τουρκογλου που σε αντιθεση με τον προηγουμενο ειπε οτι οι ομαδες μπορουν ελευθερα να διαλεξουν αν θα παιξουν γιουροκαπ και μετα το ευρωμπασκετ διαμαρτυροταν οτι ο τουρκος προεδρος της fiba europe δεν στηριξε την τουρκια) θα δεχτει να εφαρμοσει τις τιμωριες που θα επιβαλλουν οι ιταλοι στον ντατομε και τον μελλι?

Γιαυτό είπα ότι εξαρτάται ανάλογα την ομοσπονδία, στα πρωταθλήματα που αναφέρεις (acb,vtb,aba) που είναι ανεξάρτητα θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα γίνει κάτι άλλα και στις άλλες υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, στην ελληνική πραγματικά δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν στους δυο αιωνίους και κυρίως αν έχουν τα κότσια να επιβάλουν οποιαδήποτε τιμωρία μιας και μια σύμπραξη των δυο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην ομοσπονδία ενώ και στην ιταλια είναι συζητήσιμο τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν για την αρμανι ακόμα και σε περίπτωση τιμωρίας για μην πω για το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να σπρώξει τις ομάδες στην ακραία και μακρινής προς το παρόν λύση τις κλειστής λίγκας, γενικά τα πράγματα είναι θολά ακόμη άλλα νομίζω μπαίνουμε σε μια καινούργια πολύ δυσάρεστη φάση των εχθροπραξιών μεταξύ fiba ευρωλιγκας και μόνο καλά δεν προμηνύονται τα πράγματα μεχρι να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.

QUOTE (Conan1982 @ Sep 22 2017, 13:27 ) *
Και μην ξεχνάμε ότι στα σχέδια της Ευρωλίγκα είναι να αυξηθούν οι ομάδες τουλάχιστον σε 18. Αυτό μεταφράζεται σε 4 επιπλέον παιχνίδια και να ξεκινάει μια εβδομάδα νωρίτερα και να αυξήσουν τις διπλές αγωνιστικές τα κουκιά δύσκολα θα βγουν....
Και αυτοί οι έρμοι οι παίκτες πόσο να αντέξουν;


Και γι'αυτο το λόγω δεν είναι πραγματικά βιώσιμη λύση αυτό που προτείνει η fiba πάρα μια λύση ανάγκης μόνο για φέτος, μόνο αν κάτσουν να συζητήσουν επί ίσοις ορούς θα υπάρξει περίπτωση πραγματικής λύσης.
ssoulliss
Όταν είχαν ξαναγίνει προκριματικά μέσα στη σεζόν συνεβαιναν τα εξής:

1. Δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί Ευρωπαίοι σε NCAA και NBA.
2. Υπήρχε σπουδαια φουρνιά ευρωπαίων(αγωνιστικά) στη γηραια ήπειρο.
3. Δεν υπήρχαν αγωνιστικά παράθυρα τον Ιούνιο και το Σεπτέμβρη.
4. Τα αγωνιστικά παράθυρα ήταν δύο (συνήθως Νοέμβριο και Ιανουάριο).
5. Οι αγώνες ήταν 3. Σάββατο-Τετάρτη-Σάββατο.
6. Και τότε δεν ερχόντουσαν οι NBAers. Οι οποίοι ήταν λίγοι.

Η FIBA πιθανότατα έβαλε τα δύο παράθυρα Ιούνιο και Σεπτέμβριο, στο ενδεχόμενο να κατέβουν κάποιοι NBAers να παίξουν. Προσωπικά νομίζω πως το NBA δεν πρόκειται να τους αφήσει.

Τώρα αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα: Την ECA δεν την ενδιαφέρει να αγωνίζονται ευρωπαίοι στις ομάδες. Ούτε οι διεθνείς διοργανώσεις την ενδιαφέρουν. Αυτό που προσπαθεί να κάνει εδώ και χρόνια(για αυτό έχει προσκολληθεί στο ΝΒΑ) είναι να βάλει τουλάχιστον μία με δύο ομάδες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού(το ιδανικό θα ήταν να γίνει μια περιφέρεια στην Ευρώπη). Και αυτό γιατί τα λεφτά που θα διαχειρίζεται, θα είναι πολλαπλάσια των τωρινών χρημάτων. Αν γίνει αυτό, εδώ θα είμαστε να συζυτάμε τη συμπεριφορά της ECA στις ομάδες που δεν θα είναι στο εγχείρημα αυτό ενώ τώρα τη στηρίζουν.

Petran911
Το θέμα είναι ότι ακόμα και οι ομοσπονδίες δεν είναι ευθυγραμμισμένες.

Πχ παίζουν Ολυμπιακός-Ρεαλ.

Αν και οι δύο ομοσπονδίες καλέσουν τους παίχτες και αυτοί αναγκαστούν να πάνε, τότε υποτίθεται είναι level ο ανταγωνισμός.

Αν η μια ομοσπονδία το παίξει κατανόηση τι γίνεται;

Επίσης φαίνεται ότι οι ομοσπονδίες που θα καλέσουν τους παίχτες αυξάνονται. Τι θα γίνει αν πχ αρχίσουν και τιμωρούν όλους τους παίχτες του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα;

Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει λύση. Και δεν θεωρώ ότι η Ευρωλίγκα έχει το πάνω χέρι, γιατί πολύ απλά, αν παίζουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας χωρίς τους καλύτερους παίχτες τους στα τοπικά πρωταθλήματα πολύ απλά θα χάνουν βαθμούς. Πόσο ενδιαφέρει αυτό; Εξαρτάται. Πχ στην Ελλάδα για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ μια ήττα στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο στο τέλος από μια ηττά στην Ευρωλίγκα... ΄

nikefalin
QUOTE(Petran911 @ Sep 22 2017, 20:10 ) *
Το θέμα είναι ότι ακόμα και οι ομοσπονδίες δεν είναι ευθυγραμμισμένες.


αυτό ακριβώς. όπως και σε μας εδώ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις έτσι είναι και στις ομοσπονδίες.

Βγαινουν σήμερα 6 κύριες και μεγάλες ομοσπονδίες (από τις 9 που αντιστοιχούν στις ομάδες της ευρωλίγκας) και κυρήσσουν τον ανένδοτο κατά του Μπερτομέου(έχουν δίκιο πως είναι φαιδρό πρόσωπο αλλά κάπου εκεί εξαντλείται το δίκιο τους). Οι Λιθουανοί τα αντίθετα ενώ οι Σέρβοι του Ερ.Αστέρα παμπόνηροι περιμένουν να δουν που θα κάτσει η μπίλια μιας και δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο, ενώ η Μακάμπι παγερά αδιάφορη έχει λανσάρει δεκαετίες τώρα το μοντέλο "10 αμερικανοί στην ομάδα και τα μυαλά στο μπλέντερ", ενώ δεν είχε ούτε έναν διεθνή στο Ευρωμπάσκετ.

Εν τω μεταξύ στα δικά μας,περιδιαβαίνοντας το τι γραφτηκε σα να πήρα το επίγραμμα του τι θα κάνει ο Σωλήν. Θα καλέσει ας πούμε παίκτες από Ολυμπιακό-ΠΑΟ(πλήν ίσως Πρίντεζη), για κάποιους θα ισχύσει "τραυματισμός" αλά Κουφού και Ντόρσει, κάποιοι 1-2 μπορεί και να πάνε στην εθνική με τα πολλά πολλά, ενώ για λίγους ακόμα ίσως και να υπάρξει τιμωρία 1 ή 2 παιχνιδιών από την Α1. Ετσι περιγράφεται στον κανονισμό της ΕΟΚ. Σιγά τα ωά.
Quincy
Με δεδομένο ότι οι NBAers δεν θα παίξουν, έχω μια απορία. Η FIBA πιστεύει ότι θα κερδίσει τους παίκτες της Euroleague -πράγμα που θα έκανε ακόμα πιο "άδικη" την διοργάνωση μιας και μερικές ομάδες θα πληγούν πολύ περισσότερο από τις απουσίες των NBAers, πχ Γαλλία, Ισπανία απλό άλλες πχ εμάς- ή απλά δεν την νοιάζει το θέαμα και ή έλειψη ποιότητας που θα προκύψει αν δεν παίξουν ούτε οι Ευρωλιγκαίοι;

Σαν να βλέπουμε Euro χωρίς τους παίκτες του CL και του Uefa ξερω γω. Κανείς δεν θα ασχολούνταν. Περίμενα ότι θα κάνει πίσω τελικά, γιατί αλήθεια δεν βλέπω τι μπορεί να κερδίσει από όλο αυτό πέρα από κράξιμο.
Petran911
QUOTE(Quincy @ Sep 22 2017, 20:50 ) *
Με δεδομένο ότι οι NBAers δεν θα παίξουν, έχω μια απορία. Η FIBA πιστεύει ότι θα κερδίσει τους παίκτες της Euroleague -πράγμα που θα έκανε ακόμα πιο "άδικη" την διοργάνωση μιας και μερικές ομάδες θα πληγούν πολύ περισσότερο από τις απουσίες των NBAers, πχ Γαλλία, Ισπανία απλό άλλες πχ εμάς- ή απλά δεν την νοιάζει το θέαμα και ή έλειψη ποιότητας που θα προκύψει αν δεν παίξουν ούτε οι Ευρωλιγκαίοι;

Σαν να βλέπουμε Euro χωρίς τους παίκτες του CL και του Uefa ξερω γω. Κανείς δεν θα ασχολούνταν. Περίμενα ότι θα κάνει πίσω τελικά, γιατί αλήθεια δεν βλέπω τι μπορεί να κερδίσει από όλο αυτό πέρα από κράξιμο.


Εξσρτάται πόσο θέλουν να το τραβήξουν. Σκέψου αν η FIBA απαιτήσει από τις ομοσπονδίες να τιμωρήσουν όλες τις ομάδες που δεν στέλνουν παίχτες ή να επιβάλλει η τιμωρία να είναι 10 αγωνιστικές πχ...

Η ακόμα να αποκλείσει όλους τους διεθνείς του ΝΒΑ από World Cup και Ολυμπιακούς; Κατευθείαν ανοίγεις και τα δύο σε άλλες ομάδες εκτός ΗΠΑ.

Για μένα η λύση είναι συμβόλαια από τη στιγμή που μπαίνουν τα παιιδιά στα αναπτυξιακά της ομοσπονδίας. Δεν κατεβαίνεις όταν σε καλούν, είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις ένα ποσό στην ομοσπονδία σου.

Quincy
QUOTE(Petran911 @ Sep 22 2017, 19:01 ) *
Εξσρτάται πόσο θέλουν να το τραβήξουν. Σκέψου αν η FIBA απαιτήσει από τις ομοσπονδίες να τιμωρήσουν όλες τις ομάδες που δεν στέλνουν παίχτες ή να επιβάλλει η τιμωρία να είναι 10 αγωνιστικές πχ...

Η ακόμα να αποκλείσει όλους τους διεθνείς του ΝΒΑ από World Cup και Ολυμπιακούς; Κατευθείαν ανοίγεις και τα δύο σε άλλες ομάδες εκτός ΗΠΑ.

Για μένα η λύση είναι συμβόλαια από τη στιγμή που μπαίνουν τα παιιδιά στα αναπτυξιακά της ομοσπονδίας. Δεν κατεβαίνεις όταν σε καλούν, είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις ένα ποσό στην ομοσπονδία σου.


Δηλαδή τα μεγάλα Ευρωπαικά ονόματα θα πρέπει να φύγουν από το NBA ή να μην ξαναπαίξουν στις εθνικές τους; Το NBA δεν μπορεί να το αγγίξει η FIBA και το ξέρει. Και ακριβώς γι αυτό δεν θα δεχτεί ο Μπερτομέου. Αν έφερνε τους NBAers η FIBA θα μπορούσε ο Μπερτομέου να πει όχ; Γι αυτό είναι υποκριτικό όλο αυτό που γίνεται και δεν παίρνω το μέρος της FIBA.

Είναι καλύτερο να το αφήσει για φέτος, και να σκεφτεί μια λύση για το καλό του μπάσκετ.
pan24
QUOTE (Petran911 @ Sep 22 2017, 21:01 ) *
Εξσρτάται πόσο θέλουν να το τραβήξουν. Σκέψου αν η FIBA απαιτήσει από τις ομοσπονδίες να τιμωρήσουν όλες τις ομάδες που δεν στέλνουν παίχτες ή να επιβάλλει η τιμωρία να είναι 10 αγωνιστικές πχ...

Η ακόμα να αποκλείσει όλους τους διεθνείς του ΝΒΑ από World Cup και Ολυμπιακούς; Κατευθείαν ανοίγεις και τα δύο σε άλλες ομάδες εκτός ΗΠΑ.

Για μένα η λύση είναι συμβόλαια από τη στιγμή που μπαίνουν τα παιιδιά στα αναπτυξιακά της ομοσπονδίας. Δεν κατεβαίνεις όταν σε καλούν, είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις ένα ποσό στην ομοσπονδία σου.

Ναι οσο τιμωρησαν τις ομαδες που πηγαν γιουροκαπ
Στο συγκεκριμενο δεν μπορει να τιμωρηθει καμια ομαδα γιατι δεν θα εμφανιστει οτι η ομαδα δεν τους αφηνει,θα φανει οτι ο παικτης αποφασισε να μην κατεβει(οπως κανουν στο nba)

Αν αρχισουν τις τιμωριες κινδυνευεις οι παικτες να πουν αντε στο καλο αποσυρομαι απο την εθνικη δεν κατεβαινω ουτε το καλοκαιρι
Γενικοτερα με τιμωριες και εκβιαστικα δεν καταφερνεις κατι

Τα συμβολαια απο μικρες ηλικιες δεν μπορουν να εφαρμοστουν γιατι νομικα μπαζουν απο πολλες μεριες

Στο θεμα nba,ναι θα μπορουσαν να γυρισουν σε εποχες 80s με κανεναν nbaer να μην παιζει σε εθνικη
Η διαφορα ειναι οτι πλεον οι τοπ ευρωπαιοι πηγαινουν αμερικη και καθε ευρωπαικη εθνικη εχει τουλαχιστον 2-3 nbaer συνηθως με βασικο ρολο
Οι παικτες θα συνεχισουν να πηγαινουν nba οποτε το μονο που θα καταφερουν θα ειναι να υποβαθμισουν το ιδιο το προιον τους

Επειδη η φιμπα που δεν μπορει και ποτε δεν μπορουσε να κοντραρει το nba δεν λεει τιποτα για τα προκριματικα(γιατι ξερει οτι αν προσπαθησει να παει σε κοντρα δεν θα τους στελνουν ουτε τα καλοκαιρια) αλλα εκει θα πατησουν οι ευρωπαιοι παικτες,οτι γιατι αυτοι του nba να εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση απο εμας

Χρειαζεται συζητηση,διαπραγματευση και αμοιβαιες υποχωρησεις.Αν συνεχισουν να πηγαινουν στην λογικη ''ειμαστε η φιμπα και κανουμε οτι θελουμε'' η απαντηση θα ειναι ''να μας,εμεις ειμαστε η ευρωλιγκα/nba''
gerorge
QUOTE (pan24 @ Sep 22 2017, 21:36 ) *
Χρειαζεται συζητηση,διαπραγματευση και αμοιβαιες υποχωρησεις.Αν συνεχισουν να πηγαινουν στην λογικη ''ειμαστε η φιμπα και κανουμε οτι θελουμε'' η απαντηση θα ειναι ''να μας,εμεις ειμαστε η ευρωλιγκα/nba''



Τα βλεπεις λιγο μονοπλευρα.Οπως η φιμπα θα πρεπει να κανει πισω,ετσι θα πρεπει να κανει και ο Τζορντι.Δεν μπορει να πηγαινει με τη λογικη οτι ειναι businessman του μπασκετ,ή εστω αν παει ετσι να μην γκρινιαζει μετα στο ονομα του μπασκετ.Γιατι παρολο που η Ευρωλιγκα εχει το πανω χερι οντας τσιρακι του ΝΒΑ μονο καλο δεν κανει στο Ευρωπαικο μπασκετ.Απο την αλλη οσο η φιμπα εχει ως απωτερο σκοπο να παρει ολες τις διοργανωσεις του Ευρωπαικου μπασκετ τοτε δε νομιζω οτι θα ειναι σε θεση να κατσει να συζητησει.Οποτε δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο αμοιβαιες υποχωρησεις,οι οποιες βεβαια δεν βλεπω να γινονται στο αμεσο μελλον
pan24
QUOTE (gerorge @ Sep 22 2017, 21:41 ) *
Τα βλεπεις λιγο μονοπλευρα.Οπως η φιμπα θα πρεπει να κανει πισω,ετσι θα πρεπει να κανει και ο Τζορντι.Δεν μπορει να πηγαινει με τη λογικη οτι ειναι businessman του μπασκετ,ή εστω αν παει ετσι να μην γκρινιαζει μετα στο ονομα του μπασκετ.Γιατι παρολο που η Ευρωλιγκα εχει το πανω χερι οντας τσιρακι του ΝΒΑ μονο καλο δεν κανει στο Ευρωπαικο μπασκετ.Απο την αλλη οσο η φιμπα εχει ως απωτερο σκοπο να παρει ολες τις διοργανωσεις του Ευρωπαικου μπασκετ τοτε δε νομιζω οτι θα ειναι σε θεση να κατσει να συζητησει.Οποτε δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο αμοιβαιες υποχωρησεις,οι οποιες βεβαια δεν βλεπω να γινονται στο αμεσο μελλον

Προφανως
Και απο τους 2 χρειαζεται συζητηση ομως στο θεμα των προκριματικων απο την στιγμη που η φιμπα αποφασισε να βαλει προκριματικα μεσα στην σεζον επρεπε πρωτα να το διαπραγματευθει με τους υπολοιπους οχι να τα βαλει με το ετσι θελω και μετα να λεει δεν σεβονται το καλενταρι


EDIT:
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...in-ethniki-pics
Στο μεταξυ ο κανονισμος της εοκ(λογικα και στις αλλες ομοσπονδιες και αντιστοιχο προβλεπεται) λεει οτι η τιμωρια σε παικτες που θα αρνηθουν να κατεβουν με την εθνικη ειναι αποκλεισμος απο αγωνες πρωταθληματος ισους με τον αριθμο των αγωνων που δεν παιζουν με την εθνικη
Δηλαδη τιμωρια 4-6 αγωνιστικες συνολικα.Χαδι
thanath
QUOTE (Quincy @ Sep 22 2017, 21:23 ) *
Δηλαδή τα μεγάλα Ευρωπαικά ονόματα θα πρέπει να φύγουν από το NBA ή να μην ξαναπαίξουν στις εθνικές τους; Το NBA δεν μπορεί να το αγγίξει η FIBA και το ξέρει. Και ακριβώς γι αυτό δεν θα δεχτεί ο Μπερτομέου. Αν έφερνε τους NBAers η FIBA θα μπορούσε ο Μπερτομέου να πει όχ; Γι αυτό είναι υποκριτικό όλο αυτό που γίνεται και δεν παίρνω το μέρος της FIBA.

Είναι καλύτερο να το αφήσει για φέτος, και να σκεφτεί μια λύση για το καλό του μπάσκετ.


Πες τα... Βλέπω τις ομοσπονδίες να λένε θα καλέσουν τους παίκτες της ευρωλίγκα ενώ για το ΝΒΑ προφανώς και δεν ακούγεται κιχ από όλους τους φιμπαιους!
rahxephon13
http://www.eurohoops.net/el/fiba-el/519829...-pros-adiexodo/

Πολύ σημαντική εξέλιξη η ανακοίνωση των 6 (ελλαδα,ιταλια,ρωσια,ισπανια,τουρκιας,γερμα
νιας) πολύ σημαντικό να δούμε αν πράγματι θα συνεργαστούν στενά ειδικά στο κομμάτι τις τιμωρίας παιχτών ώστε να τους πιάνει όλους, επίσης θα το πάνε πάλι δικαστικά το θέμα κάτι πολύ σημαντικό και που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει πιστεύω τις μετέπειτα ενέργειες και των δυο πλευρών.

Πάντως από τι διαφαίνεται και οι δυο πλευρές τραβούν το θέμα στα άκρα και πλέον έχουμε ανοικτό πόλεμο έτσι όπως το βλέπω εγώ θα ζήσουμε πολύ άσχημα σκηνικά φέτος και μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ με πολλές αποχωρήσεις παιχτών για nba και κινα η κανονική σεζόν προβλέπεται ακόμα πιο τραυματική αφού το χειρότερο σενάριο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά με την κόντρα να φτάνει στα άκρα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.