Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ζέλικο Ομπράντοβιτς
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
kseplenhs
Θα τον θωπεύσει πολύ βιτσιόζικα φέτος ο μητσάρας ο ιτούδης τον μελιτζανί.Θα δείξει περίτρανα ποιός ήταν ο πραγματικός πρωτεργάτης των επιτυχιώνε...
bbplayer
+18 με νέα 100άρα, καλή αρχή μεγάλε thumbsup.gif
manj13
QUOTE(bbplayer @ Oct 17 2013, 21:02 ) *
+18 με νέα 100άρα, καλή αρχή μεγάλε thumbsup.gif


Δεν ηταν τοσο ευκολο...Στο τελευταιο 10λεπτο εγινε το παρτι: 7-31!
bbplayer
QUOTE (manj13 @ Oct 17 2013, 21:28 ) *
Δεν ηταν τοσο ευκολο...Στο τελευταιο 10λεπτο εγινε το παρτι: 7-31!


ναι το ξέρω
manj13
ΛΟΙΠΟΝ..... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ..... ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΠΡΩΤΟΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.... tongue.gif evilmonkey.gif ΧΘΕΣ!!!!ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:Eχω...NOVA tongue.gif

απο GAZZETA.GR.........

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ OTE TV

Η συνάντηση «Ζοτς»-Δημήτρη

Αυτή η εκπομπή δεν χάνεται. Ο «Ζοτς» αποκαλύπτει τη συνάντηση με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο και μιλάει για Παναθηναϊκό, Σπανούλη και Φένερ.



Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς συζήτησε πριν από δύο εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη με τον Βασίλη Σκουντή και με τον Ρήγα Δάρδαλη, σε μια εφ' όλης της ύλης και εξόχως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί απόψε, Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στις 21:00 στο πλαίσιο της εκπομπής «Pick N' Roll» από το ΟΤΕ Sport-4.


Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σας παρουσιάζει στο twitter του μερικές από τις σημαντικότερες ατάκες του προπονητή της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.

"Δεν περίμενα να φύγω, αλλά η ζωή δίνει τις απαντήσεις. Ήταν το καλύτερο για μένα, για την ομάδα, για όλους. Άλλωστε ο ΠΑΟ πήρε το νταμπλ", ανέφερε για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012.

Ο Ζοτς αποκαλύπτει ότι συνάντησε τον Δ.Γιαννακόπουλο πέρυσι: "Τον είδα, μιλήσαμε, έχουμε επαφή. Τα πάντα μεταξύ μας είναι μια χαρά".

Ο Σέρβος δεν ήταν ποτέ μικρόψυχος. Γι' αυτό κ αποθεώνει τον Μπαρτζώκα κ τον Πεδουλάκη. "Έκαναν σπουδαία δουλειά, είχαν φοβερή σεζόν".

"- Είσαι ακόμα νευριασμένος με τον Σπανούλη",τον ρώτησαν."Όλοι δικαιούνται ως ένα βαθμό να κάνουν λάθος. Αρκεί να το αντιλαμβάνονται", απάντησε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Ζέλικο αναλύει τι είπε στον Σιπάχι για τον 3D. Η πρώτη τούρκικη λέξη που έμαθε ήταν "στην υγειά μας" κ τι επάγγελμα θα κάνει σε 10 χρόνια!

Τι άλλο είπε για τον ΠΑΟ; "Είναι η ομάδα μου. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου". Κι έκλεισε απαντώντας με ποιον τρόπο θέλει να τον θυμούνται. "Ο κόσμος ξέρει πώς είμαι ως άνθρωπος. Αυτό θέλω να θυμούνται. Απόλαυσα κάθε στιγμή. Είναι τιμή μου που 'χα την ευκαιρία να 'μαι πολίτης Αθηνών".

*Τα υπόλοιπα της ενδιαφέρουσας συνέντευξης, απόψε, Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στις 21:00 στο πλαίσιο της εκπομπής «Pick N' Roll» από το ΟΤΕ Sport-4.
pinkfloyd
Τον Σπανουλη τον καρφωνει στεγνα wos_sport5.gif
manj13
Ζοτς ΓΙΑ ΟΛΑ....ΦΟΥΜΑΡΑ 68.gif Για το ΜΕΙΖΟΝ θεμα ομιχλολογιες και χρησμολογιες....Το μονο που αξιζει λογω επιβεβαιωσης απο τον ΙΔΙΟ, ειναι η αποκατασταση των σχεσεων με ΔΓ.....Περιμενω την επομενη αν και ειναι η ΠΡΩΤΗ φορα που τον νιωθω να κρυβεται.......... 39.gif


Αυτός είναι ο Ζοτς!


Για όλους και για όλα μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Διαβάστε τι είπε για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Βασίλη Σπανούλη, Εθνική ομάδα και για πολλά άλλα...



Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζοτς στο «Pick N' Roll» στον OTE TV:

- Είσαι έτοιμος για την πρώτη σου συνέντευξη στα Ελληνικά;

- Όχι, φυσικά όχι.

- Παρεμπιπτόντως παρατήρησα ότι ο Τζόρτζε είναι πολύ καλός σουτέρ, όπως εσύ (ΣΣ: γέλια)

- Δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ. Παίζει, αλλά έχω ανθρώπους που μιλάνε μαζί του για όλα. Είναι πολύ νέος και τον αφήνω να ζει και να έχει μια φυσιολογική ζωή.

- Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί, να είναι ο γιος του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς;

- Καθόλου δύσκολο, γιατί να είναι δύσκολο. Είναι ένα φυσιολογικό παιδί, πιστεύω ότι κι εγώ είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε απλά είναι τα πράγματα.

- Ναι κόουτς, αλλά πόσο δύσκολο είναι να έρθεις σε μια ομάδα που δεν έχει κατακτήσει κάτι και η οποία πέρυσι είχε μεγάλες προσδοκίες αλλά απέτυχε. Και τώρα που έρχεσαι εσύ, αφού σε ήθελαν απεγνωσμένα, μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα, δεν νιώθεις πίεση; Μετά από όσα έχεις πετύχει με τον Παναθηναϊκό, μετά από τόσα τρόπαια και τόσο μεγάλη πίεση;

- Ακούστε, αυτή είναι η ερώτηση που μου έχουν κάνει όλοι εδώ πέρα. Για την πίεση και για τους στόχους. Κανείς δεν βάζει σε μένα, μεγαλύτερη πίεση από αυτή που βάζω εγώ στον εαυτό μου. Είναι τόσο απλό. Το έχω ζήσει αυτό, από τον πρώτο μου χρόνο στην Παρτίζαν. Όλα τα χρόνια έχεις κάποιου είδους πίεση. Τελικά πιστεύω ότι η πίεση δεν κάνει κακό. Η πίεση είναι κάτι που σε βοηθάει να δουλέψεις πολύ σκληρά και ξέρετε γιατί δεν την αισθάνομαι: Προσπαθούσα πάντα να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Οπότε αν αυτό συμβαίνει, νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου. Οπότε για μένα δεν υφίσταται κανενός είδους πίεσης. Έτσι έχουν τα πράγματα.

- Ναι αλλά μετά από τόσα χρόνια που δεν έχουν κατακτήσει τίποτα στην Ευρώπη, υπάρχει η ιδέα ότι σε περιμένουν σαν Μεσσία.

- Φίλε, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί με υπέγραψαν. Δεν είναι μυστικό. Με υπέγραψαν για να προσπαθήσω να πετύχω κάτι σημαντικό στην Ευρωλίγκα, αλλά κι εδώ στις εγχώριες διοργανώσεις. Θα προσπαθήσω. Θα δούμε τι θα πετύχω, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε βήμα βήμα. Συνήθως η προετοιμασία είναι 42 μέρες, δηλαδή έξι εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα έχεις 50 προπονήσεις και 12 φιλικά ματς. Ξεκίνησα, λοιπόν, τη σεζόν με το πρώτο επίσημο ματς για το Κύπελλο, παίξαμε τρία συνεχή εκτός έδρας, με τέσσερις προπονήσεις (από 50) και κανέναν φιλικό αγώνα. Ενώ κανονικά πρέπει να έχουμε παίξει 12. Έτσι, λοιπόν, έχει η κατάσταση, αλλά δεν έχουμε χρόνο να κλαίμε. Ξέρω ότι είναι πολύ σκληρό για τους παίκτες, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να δουλέψουμε και για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, για να δούμε κάποια βελτίωση στο έργο μας.

- Υπάρχει κάποια ομοιότητα μεταξύ της δουλειάς σου εδώ, που μόλις άρχισε, και της προηγούμενης δουλειάς η οποία είναι πολύ πετυχημένη;

- Η ομοιότητα είναι το μπάσκετ. Είναι η ίδια δουλειά και αυτό είναι πολύ... ίδιο. ΟΚ, πρέπει να πω ότι το καλοκαίρι ήταν πολύ περίεργο για μένα, γιατί δούλεψα μόνο με τους νεαρούς παίκτες. Απ’ όλους αυτούς, μόνο δύο ήταν παρόντες σε όλες τις προπονήσεις. Ο Μέλι Μαχμούτογλου και ο νεαρός ο Αιμπέργκ Ολμάζ. Οπότε όλοι για διαφορετικούς λόγους έρχονταν κι έφευγαν. Μια μέρα ήταν 19 παίκτες στην προπόνηση και την επόμενη μέρα πέντε. Μετά πάλι ήταν εννέα, 11, καταλαβαίνεις πως ήταν. Τέλος πάντων, με το επιτελείο μου δουλέψαμε και ήμουν πολύ χαρούμενος. Η ομοιότητα είναι πάντα αυτή: Η συνεργασία κάποιες φορές είναι καλή, κάποιες άλλες όχι.

- Κόουτς το καλοκαίρι υπήρξε σοβαρή πιθανότητα για σένα να πας στο ΝΒΑ;

- Όχι, ειλικρινά όχι. Υπήρξαν ας πούμε κάποιες φήμες γι’ αυτό και δύο ομάδες μίλησαν όχι απευθείας με εμένα, αλλά με μάνατζερς. Κάποιες απ’ αυτές σκέφτονταν κάποιο είδος συνέντευξης, να πάω δηλαδή εκεί και να περάσω από συνέντευξη. Είπα ότι συνέντευξη κάνω με δημοσιογράφους. Όχι με... ξέρετε. Οπότε αν θέλετε να μιλήσετε μαζί μου, πρώτα απ’ όλα έρχεστε εδώ. Και δεύτερον αν κάποιος με θέλει, ξέρει τα πάντα για μένα. Οπότε τι άλλο, να μιλήσουμε για ποιο πράγμα; Αν είμαι έτοιμος, αν ξέρω τη δουλειά μου; Αυτό είναι πολύ περίεργο. Σε κάθε περίπτωση, ήμουν έτοιμος να συναντήσω ανθρώπους και να μιλήσω. Αλλά σοβαρά κανείς δεν τηλεφώνησε απευθείας σε μένα. Είπαν στους μάνατζερς να είμαι έτοιμος και τέτοια πράγματα Αλλά ποτέ δεν το σκέφθηκα σοβαρά, μέχρι κάποιος να μου μιλήσει απευθείας.

- Θα ήσουν ενθουσιασμένος να πας εκεί. Μπορεί στο μέλλον να υπάρξει ευκαιρία, είσαι ακόμα νέος.

- Ευχαριστώ πολύ, το ελπίζω.

- Παρά τα γκρίζα μαλλιά σου, αλλά είσαι ακόμα νέος...

- Ναι βέβαια, το ελπίζω. Το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνομαι νέος. Το θέμα είναι ότι μετά την εμπειρία που είχαμε και ήταν καλή για μένα και τον Δημήτρη (Ιτούδη) στους Ντιτρόιτ Πίστονς, είπα ότι είμαι έτοιμος να προπονήσω εκεί. Γιατί πριν από αυτό, ήταν δύσκολο για μένα να πω κάτι τέτοιο. Όταν έχεις μια εμπειρία, πάντα σε βοηθάει σε οποιαδήποτε απόφαση. Αυτό ήταν το βασικό ζήτημα. Τώρα ξέρω ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να προπονήσω εκεί και πιστεύω όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί Ευρωπαίοι προπονητές. ΟΚ; Πολλοί Ευρωπαίοι προπονητές έχουν ποιότητα να πάνε εκεί. Το θέμα είναι αν αυτοί οι άνθρωποι από το ΝΒΑ μια μέρα αποφασίσουν να πάρουν έναν κόουτς...

- Αν θα του δώσουν ελευθερία;

- Ναι να του δώσουν ελευθερία να δουλέψει και να εμπιστευτούν τον προπονητή από την Ευρώπη. Ελπίζω ότι μια μέρα θα το κάνουν. Μόνο αυτό.

- Δεν θα είναι μια εγωιστική απάντηση, αλλά πιστεύεις ότι αξίζεις να είσαι ο πρώτος;

- Όχι δεν θα σκεφτόμουν ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν είναι στο μυαλό μου, δεν είναι σημαντικό για μένα. Για μένα ειλικρινά, το μυαλό μου τώρα είναι μόνο στη Φενερμπαχτσέ. Αυτό σκέφτομαι, είμαι εδώ, έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια και όπως λέω σε όλο τον κόσμο, το συμβόλαιο είναι ένα πράγμα, αλλά η πραγματική ζωή είναι κάτι διαφορετικό. Συνεπώς δουλεύω πολύ σκληρά εδώ, θα συνεχίσω να το κάνω κι ας δούμε τι θα συμβεί. Το μυαλό μου είναι μόνο εδώ και δεν ούτε καν χρόνο να σκεφτώ κάτι άλλο. Κι αυτό είναι, είναι... Ας μην χρησιμοποιήσω την λέξη που σας αρέσει πολύ στην Ελλάδα.

- Κόουτς μετά τον Παναθηναϊκό, σκέφτηκες απλά να αποσυρθείς; Γιατί τα έχεις όλα στη ζωή σου: επιτυχίες, λεφτά, καλή οικογένεια. Κι είσαι πολύ νέος, απλά να απολαύσεις τη ζωή.

- Κοιτάξτε, μετά την απόφαση μου να φύγω από τον Παναθηναϊκό, αποφάσισα ένα χρόνο να μην δουλέψω και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την απόφαση. Έκανα τα πράγματα που μου αρέσουν πολύ. Ήμουν με την οικογένεια μου περισσότερο χρόνο, με τους φίλους μου, έκανα πολλά διαφορετικά πράγματα και συνάντησα τους ανθρώπους τους οποίους δεν μου ήταν εύκολο να συναντήσω. Αλλά ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να μην επιστρέψω.

- Δεν υπάρχει ζωή χωρίς μπάσκετ;

- Όχι υπάρχει ζωή χωρίς μπάσκετ! Πέρσι πίστεψε με, δεν παρακολούθησα τόσο πολύ μπάσκετ. Ήμουν παρών στο Ισπανικό Κύπελλο, είδα ένα παιχνίδι...

Στο Λονδίνο...

- Ναι στο Λονδίνο, το ματς στο οποίο μας είχαν καλέσει οι Ντιτρόιτ Πίστονς, το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας και δύο αγώνες μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα στους τελικούς του Σερβικού πρωταθλήματος. Μόνο αυτά, ίσως δέκα παιχνίδια. Τίποτα άλλο και ήμουν πολύ χαρούμενος χωρίς μπάσκετ.

- Άλλαξες τίποτα στην προσέγγιση σου στο μπάσκετ.

Θυμάμαι ότι όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης έμεινε ένα χρόνο εκτός μπάσκετ και πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλαξε τελείως το μυαλό του και την προσέγγιση του στο μπάσκετ.

- Μικρά πράγματα. Όχι πάρα πολλά.

- Όπως;

- Πρώτα απ’ όλα έχω διαφορετικούς παίκτες απ’ αυτούς που είχα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ανάλογα με την ποιότητα των παικτών, αλλάζεις κάποια πράγματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η εμπειρία στο ΝΒΑ με βοήθησε να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν και πιστεύω ότι έχουν κάποια καλά πράγματα, όπως πιστεύω ότι έχουν και κάποια άσχημα πράγματα. Συνεπώς πάντα παίρνεις κάποια πράγματα που σου αρέσουν και που είναι εφικτό να κάνεις εδώ στην Ευρώπη. Υπό αυτή την έννοια άλλαξα. Κάθε ευκαιρία που έχεις να μιλάς με τους ανθρώπους για μπάσκετ, κάθε σεμινάριο που έκανα πέρσι, σε βοηθά να αλλάξεις μερικές λεπτομέρειες και να τις εφαρμόσεις στους παίκτες σου.

Το έχω πει πολλές φορές: Οι παίκτες δεν καταλαβαίνουν μερικές φορές γιατί ένας προπονητής, κάνει μια άσκηση, η βάζει νέα πράγματα. Δεν είναι απαραίτητο να καταλαβαίνουν τα πάντα.

- Ακόμα μαθαίνεις;

Φυσικά. Δια βίου μάθηση.

Μαθαίνεις από τους παίκτες ηλικίας 15-16χρονών που έχουν μαζευτεί στην ομάδα; Νομίζω είναι η πρώτη φορά στην καριέρα σου που δουλεύεις με τέτοια πίστη στο νέο αίμα.

Ήταν διαφορετικό στον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν και εκεί ορισμένοι νεαροί παίκτες και όπως θα θυμάστε έδινα ευκαιρίες να παίζουν. Θυμάμαι το τελευταίο ματς του Αλβέρτη που είπα στον Καραμολέγκο να μπει...Πρέπει να ήταν η πρώτη αλλαγή και με κοιτούσε απορημένος σα να με ρωτάει.. «εγώ σίγουρα;»Το ίδιο συνέβη και στο ματς με την Οκλαχόμα τώρα. Τους ενημέρωσα στο ημίχρονο πως θα παίξουν όλοι, να είναι έτοιμοι. Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς να καταλάβουν πως ο προπονητής τους έδωσε την δυνατότητα να παίξουν μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ. Θα το θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Θα συνεχίσω να τους δίνω ευκαιρίες και κάποιοι εξ αυτών θα είναι με την ομάδα μέσα στη σεζόν, θα δουλέψουν μαζί μας και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους ίδιους. Αν είναι αφοσιωμένοι και έτοιμοι, είμαι έτοιμος και εγώ να τους βοηθήσω.

Μετά από ένα χρόνο αποχής από τον Παναθηναϊκό, μπορείς να πεις τι συνέβη, διότι ποτέ δεν αποκάλυψες γιατί έφυγες..

Δεν έχω κάτι νέο να πω. Ό,τι είχα δηλώσει και τότε. Είμαι πολύ ευτυχής γιατί συνεχίζω να έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλους και όπως γνωρίζετε είμαι πολίτης των Αθηνών.

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα η ομάδα μου. Πάντα θα είναι στην καρδιά μου.

-Ήταν θέμα πεπρωμένου το να αποχωρήσεις μετά από 13 χρόνια, γιατί κανένας δεν πίστευε πραγματικά πως μια μέρα θα έφευγες από τον Παναθηναϊκό..

- Πράγματι και εγώ αυτό πίστευα. Όμως η ζωή δίνει τις απαντήσεις για τα πάντα. Καινούργιες εμπειρίες και ποτέ μη λες ποτέ. Συνέβη όπως συνέβη, όμως ήταν μια απόφαση την οποίο κρίνω ως την καλύτερη για όλους. Για μένα, για το σύλλογο... για όλους. Άλλωστε πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε καταπληκτική σεζόν. Κατέκτησε δύο τρόπαια στην Ελλάδα και κατά την άποψη μου είχε πολύ καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα, άρα ήταν καλό και για τον Παναθηναϊκό αυτό που έγινε.

-Εάν κατά τύχη συναντήσεις το Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα είναι περίεργο ως συναίσθημα;

-Όχι. Συνάντησα το Δημήτρη Γιαννακόπουλο πέρυσι. Τον είδα, μιλήσαμε και έχουμε επαφή. Τα πάντα μεταξύ μας είναι μια χαρά.

- Κόουτς μπορείς να μας δώσεις τις απόψεις σου για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό την εφετινή σεζόν;

- Είδα λίγο τον Ολυμπιακό στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης. Έχει αλλάξει η ομάδα, αλλά συγχρόνως έχουν ένα κορμό που παίζει μαζί για χρόνια, οπότε θα διεκδικήσουν, με βάση το επίπεδό τους, διακρίσεις παντού και εφέτος. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πάντα μάχονται για τις μεγάλες διακρίσεις, οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην συμβεί και φέτος αυτό.

- Δίδαξες όλους τους εμπλεκόμενους με το ελληνικό μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένων των προπονητών. Είσαι ευτυχής τώρα, μετά την αποχώρησή σου και την αποχώρηση του Ίβκοβιτς που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν Έλληνες προπονητές οι οποίοι έμαθαν από εσένα και από τις καθημερινές μάχες σας;

- Ναι, κάνουν εξαιρετική δουλειά και οι δύο. Αν μπορώ να χαρακτηρίσω την πρώτη σεζόν του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό μετά την τεράστια επιτυχία του, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, θα την χαρακτήριζα άριστη.

Είχαν φοβερή σεζόν. Αλλά σπουδαία ήταν η σεζόν και για τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η γνώμη μου. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και καταπληκτική πορεία στην Ευρωλίγκα, οπότε οι δύο Έλληνες προπονητές δουλεύουν σκληρά και τα αποτελέσματά τους είναι προϊόν της σκληρής αυτής δουλειάς.

- Αν αύριο σε πλησιάσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και σου ζητήσει να αναλάβεις την Εθνική Ελλάδας;

- Αυτό είναι κάτι για το οποίο τα είπαμε. Ξέρεις την απάντηση μου, το πόσο αγαπάω την Ελλάδα, αλλά και το πόσο καλή σχέση έχω με τον κύριο Βασιλακόπουλο. Αυτή δεν είναι ερώτηση για μένα. Και εδώ μιλάνε για την πιθανότητα να αναλάβω την εθνική Τουρκίας. Τα ίδια και στη Ρωσία και δεν ξέρω που αλλού. Είμαι προπονητής της Φενέρμπαχτσε και όλος ο χρόνος μου προορίζεται για την ομάδα αυτή. Το μυαλό μου δεν σκέφτεται τίποτα άλλο.

- Άρα μετά τη φυγή του Ίβκοβιτς θα γυρίσεις στην Εθνική Σερβίας;

- Λοιπόν, είμαι προπονητής της Φενέρμπαχτσε και τόσο ο χρόνος όσο και οι σκέψεις μου, είναι για τη Φενέρμπαχτσε και μόνο.

- Ποια είναι η πρώτη λέξη που έμαθες στα τούρκικα ερχόμενος στην Κωνσταντινούπολη; Μποτιλιάρισμα;

- Όχι, όχι.... Serefe…. Σημαίνει «στην υγειά μας».

- Μιλήσαμε με τον Κενάν Σιπάχι και μας δήλωσε πως του αρέσει πολύ ο Διαμαντίδης και θέλει να του μοιάσει Τι κοινό υπάρχει μεταξύ τους;

- Ακολουθούν το ίδιο άθλημα. Όχι εντάξει, είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης στον οποίο αρέσει η σκληρή δουλειά. Όπως όλοι οι νεαροί παίκτες που παίζουν πλειμέικερ, αντιμετωπίζει δυσκολίες. Ξοδεύω χρόνο για να τον καθοδηγώ και να δουλεύει σκληρά. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Του μίλησα το καλοκαίρι και του είπα πως τον υπολογίζω για να του δώσω την ευκαιρία να αγωνιστεί. Όχι να είναι στον πάγκο. Το πόσο θα παίζεις του είπα, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά σου, την αφοσίωσή σου στο μπάσκετ και ως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά του. Θα έχει μέσα στη σεζόν σκαμπανεβάσματα, αλλά πείτε μου ποιος δεν έχει; Και ο Διαμαντίδης την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό κάπως έτσι ήταν. Το να συγκρίνουμε τον Σιπάχι με τον Διαμαντίδη είναι άτοπο, αλλά είναι καλό που Σιπάχι αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικός είναι ο Διαμαντίδης ως παίκτης. Εγώ λοιπόν του λέω πόσο σπουδαίος είναι και ως άτομο ο Διαμαντίδης, κάτι το οποίο είναι εξ ίσου σημαντικό. Άρα αν στοχεύει στο να γίνει Διαμαντίδης είναι το καλύτερο για όλους μας.

-Υπάρχει ακόμα εκνευρισμός με τον παίκτη, το όνομα του οποίο δεν αναφέρεις (ΣΣ: Σπανούλης);

-Δεν έχει να κάνει με αυτό. Ξέρεις πως είμαι ως προς αυτό. Ό,τι έγινε έγινε και ανήκει στο παρελθόν. Καλύτερα να βλέπουμε το μέλλον και να απολαμβάνουμε τη ζωή. Δεν είμαι άνθρωπος που σκέφτεται έτσι το τι έγινε. Όλοι δικαιούνται σε ένα βαθμό να κάνουν λάθος. Και αν το αντιλαμβάνεσαι το λάθος σου, είναι καλό. Μιλάω πρωτίστως για μένα και μετά για τους υπόλοιπους. Η ζωή είναι γεμάτη τέτοια. Αποφάσεις καλές ή κακές και λάθη και τα πράγματα είναι έτσι.

- Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να φτάσει κανείς στην επιτυχία; Μιλάω γενικά και όχι μόνο για τη Φενέρμπαχτσε. Μετά από 22 χρόνια στους πάγκους...

Εδώ μέσα. Στο προπονητήριο πρέπει να ξοδεύεις πάρα πολλές ώρες και σε ομιλίες προς τους παίκτες για να τους εξηγήσεις πως το μπάσκετ δεν είναι μόνο όταν παίζεις, αλλά και άλλες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Αλλά και το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να δίνεις το 101% που μπορεί να έχεις μέσα σου.

- Υπάρχουν διαφορές ή και ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων; Όπως ο χαρακτήρας, ή ο τρόπος ζωής;

- Ακούστε, μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου έγιναν ήταν για τους νεαρούς Τούρκους παίκτες, τους νεαρούς Έλληνες παίκτες, τους νεαρούς Ισπανούς παίκτες. Τους είπα, όχι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι οι παίκτες σε κάθε χώρα που τους αρέσει να δουλεύουν και αυτοί που δεν τους αρέσει. Υπάρχουν τεμπέληδες και υπάρχουν αυτοί που έρχονται σαν τρελοί να δουλέψουν. Αυτό ισχύει στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στην Σερβία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, οπουδήποτε. Υπάρχει κόσμος που θέλει να δουλέψει και υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να δουλέψει. Έτσι έχουν τα πράγματα.

- Δεν εννοούσα απαραίτητα τους παίκτες, εννοούσα τη γενικότερη νοοτροπία...

- ΟK, ξέρετε ότι υπάρχει μια μείξη πραγμάτων. Υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες που συνεχίζουν να ζουν στην Κωνσταντινούπολη, κάθε μέρα συναντώ και κάποιους από αυτούς. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες και αυτό είναι καλό. Και μετά από τόσα χρόνια συμβαίνουν κάποια πράγματα στις προπονήσεις και χρησιμοποιώ ελληνικές λέξεις και πιστέψτε με τις καταλαβαίνουν. Χαμογελούν και αστειεύονται με αυτό. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι, καταλαβαίνουν απόλυτα ποιο ήταν το παρελθόν μου και μιλώντας με Τούρκους πάντα συγκρίνουμε κάποια πράγματα με την Ελλάδα, όπως και με τη Σερβία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες.

- Εσύ, ο Ντούντα και άλλοι Σέρβοι προπονητές βοηθήσατε τους Έλληνες προπονητές να αποκτήσουν νοοτροπία υπέρ της σκληρής δουλειάς και βλέπουμε τους Έλληνες προπονητές να συνεχίζουν να βελτιώνονται και να βγαίνουν συνεχώς νέοι καλοί κόουτς. Από την άλλη πλευρά δεν βλέπουμε νέους Σέρβους προπονητές να βγαίνουν. Είναι κάτι περίεργο που σε κάνει να ανησυχείς;

- Έχουμε νεαρούς προπονητές που δουλεύουν πολύ, πολύ καλά. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να τους εμπιστευτεί κάποιος, να τους δώσει ευκαιρίες, γιατί υπάρχει μια περίεργη κατάσταση, όχι μόνο στη Σερβία, αλλά παντού. Ξεκινά οι σεζόν και οι ομάδες αλλάζουν προπονητές μετά από δύο μήνες. Όπως λέω πάντα πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο για αυτούς που τους προσέλαβαν, παρά για τους ίδιους τους προπονητές. Πρέπει να καταλάβουν γιατί απέκτησαν κάποιον και να τον εμπιστευτούν, κάθε προπονητή στον κόσμο. Αυτό είναι το κλειδί. Αυτό δεν έχουμε. Το πρόβλημα είναι η εμπιστοσύνη.

- Πως επιβιώνεις με το μποτιλιάρισμα στους δρόμους;

- Αποφάσισα να μείνω σχετικά κοντά στο γήπεδο. Είναι μια διαδρομή 15 λεπτών. Η κίνηση, όμως, είναι τρελή. Είναι σαν την Αθήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα υπάρχει κίνηση ή όχι. Είμαι κάποιος που δεν ξέρει ακόμα πολύ καλά την πόλη και αρχικά ήθελα να μείνω στην ευρωπαϊκή πλευρά. Όταν κατάλαβα τι συμβαίνει με την κίνηση, είπα ότι αυτό δεν γίνεται και τώρα είμαι κοντά στο γήπεδο.

- Θυμάμαι την ερώτηση που σου έκανα μετά το Φάιναλ Φορ του 2007, όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ και πήρε το κύπελλο. Θυμάμαι και την απάντηση σου. Η ερώτηση ήταν ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και η απάντηση σου ήταν η επόμενη προπόνηση. Είναι και πάλι ίδια η απάντηση; Μετά από 22 χρόνια στη δουλειά, μετά από 8 τίτλους στην Ευρωλίγκα και μετά από τόσες διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο;

- Αυτός είναι ο μόνος τρόπος . Έρχομαι στην προπόνηση και πραγματικά νοιώθω χαρούμενος εδώ. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να είμαι χαρούμενος. Να απολαμβάνω τη ζωή μου και τη δουλειά μου πάνω από όλα και έτσι έχουν τα πράγματα. Είμαι άνθρωπος που θα έρθω στην ώρα μου για να αρχίσω την προπόνηση, αλλά είμαι και ένας άνθρωπος που μου αρέσει η ζωή. Πάντα προσπαθώ να τα συνδυάζω αυτά τα δύο. Πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και προσπαθώ να το κάνω. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος, αυτό είναι το κίνητρο. Χωρίς αυτό θα σταματήσω. Το όνειρο μου είναι να έρθει μια μέρα που θα σταματήσω, θα ανοίξω ένα μπιτς μπαρ στην Ελλάδα.

- Σε ποιο μέρος;

- Έχω έναν πολύ καλό φίλο στην Ελλάδα και έχουμε πει ότι θα ανοίξουμε ένα μπαρ που θα λέγεται «Teenagers», γιατί είμαστε σε αυτή την ηλικία. Παρεμπιπτόντως είναι κοντά στη ηλικία μου. Αυτός είναι ο τελικός στόχος. Μια μέρα θα το κάνω αυτό. Το ελπίζω.

- Θα συνεχίσεις να τρέχεις για 7-8 οκτώ χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα εδώ στην Πόλη;

- Ναι θα προσπαθήσω. Αυτό είναι κάτι που με βοηθά να έχω την απαραίτητη ενέργεια για αυτή τη δουλειά και προσπαθώ να προστατεύω τον εαυτό μου. Ειλικρινά. Γιατί ξέρεις ότι μετά από αυτά έρχεται η νύχτα και η νύχτα συνήθως είναι αρκετά μεγάλη.

- Έχεις σκεφτεί τι δουλειά θα έκανες, αν δεν ήσουν προπονητής μπάσκετ, στα 53 σου;

- Νομίζω πολλά πράγματα και λέω πολλά, γιατί στη ζωή έχεις πολλά πράγματα να κάνεις, αλλά ξέρεις ότι για την προσωπική μου ζωή και τα προσωπικά μου πράγματα δεν θέλω να μιλάω πολύ.

- Απλά πες μου μια δουλειά που θα ήθελες να κάνεις;

- Αυτή είναι η δουλειά. Είμαι τώρα 53 ετών , αλλά και στα 60 μάλλον το ίδιο θα κάνω. Μετά θα είμαι στο μπαρ να σερβίρω τον κόσμο!

- Υπάρχει ένα ορόσημο που θες να φτάσεις πριν ολοκληρώσεις την καριέρα σου στο μπάσκετ;

- Όχι, όχι...

- Εξαρτάται από τις συνθήκες;

- Όχι, δεν ξέρω. Το πως νιώθεις κάθε φορά είναι διαφορετικό. Πως μπορώ να υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι θα πετύχω κάτι και θα σταματήσω; Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Έχω οικογένεια, έχω φίλους. Για να είμαι ειλικρινής κάποιοι ήταν έξαλλοι από την απόφαση μου να μείνω έναν χρόνο χωρίς ομάδα. Και όταν ήρθε το καλοκαίρι πολλοί από αυτούς με πίεζαν. Μου έλεγαν «είσαι τρελός; Ένας ακόμα χρόνος χωρίς μπάσκετ; Δεν μπορεί να γίνει αυτό, πρέπει να βρεις μια ομάδα». Και τους είπα αυτή είναι η δική μου ζωή, όχι η δική σας. Επομένως αφήστε με ήσυχο να αποφασίσω κάτι τέτοιο. Αλλά ΟΚ, πάντα είναι καλό να αστειεύεσαι με κάποια πράγματα με τους φίλους σου.

- Για ποιο πράγμα, ή για ποιον λόγο θα θέλεις να θυμούνται το όνομα σου στην Ελλάδα για πάντα, αν όχι για τους τίτλους, αν όχι για τα πρωταθλήματα, αν όχι για κάποιο από τα κατορθώματα σου;

- Πιστεύω ότι ο κόσμος που βρίσκεται κοντά μου, φίλοι και οπαδοί του Παναθηναϊκού, ξέρουν πως είμαι ως άνθρωπος. Και θα ήθελα να με θυμούνται για αυτό. Ένας απλός άνθρωπος που του αρέσει η δουλειά του, απολαμβάνει τη ζωή του με τους ανθρώπους εκεί, που έχει επαφή με όλους και έχει την ευκαιρία που είναι μεγάλη τιμή για μένα, να γίνει πολίτης της Αθήνας.
bbplayer
Ο Ομπράντοβιτς εκδιώχτηκε από την ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι να' χαμε να λέγαμε
doctorjekil
QUOTE(bbplayer @ Oct 23 2013, 00:12 ) *
Ο Ομπράντοβιτς εκδιώχτηκε από την ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι να' χαμε να λέγαμε

Τον ζελικο τον ειχα συναντησει περσυ στα φ4 στο Λονδινο,ημασταν στο ιδιο βαγονι στο μετρο,και οταν τον ρωτησα αν θα επιστρεψει μου απαντησε θυμωμενος ''they did'nt call me''...μετα επιασα κουβεντα με την ελληνιδα φιλη του και οταν την ρωτησα που θα παει(δεν ειχε κλεισει ακομα στην φενερ)μου ειπε ''δεν ξερω αλλα σιγουρα οχι στον παναθηναικο''
manj13
Ωραια....Ας τα πει λοιπον ολα αυτα στην ΕΠΟΜΕΝΗ συνεντευξη μ ανοιχτα χαρτια κι οχι ''
Σπανουλιαζοντας'' 68.gif Γιατι οταν βαζαμε ΕΜΕΙΣ πλατη μετα απο ΟΑΚΑ,caravel και Βενιζελος ειμασταν ετοιμοι γι ανοιχτη συγκρουση μ αυτους που τελικα ΕΣΩΣΑΝ ΞΑΝΑ την ομαδα....Τhey didn't call me??????Eξηγησε μας ρε Ζοτς....WHY?? που σε ρωτησε και μια ψυχη που σε βλεπει ακομη στους εφιαλτες του, οταν ακομα απαντουσες χυμα και τσουβαλατα με το τριφυλλι ΑΚΟΜΑ και στο κομπολοι...Καντο και ξερουμε εμεις να κρινουμε και ν αποδωσουμε ευθυνες κι οπως ειπες ο καθενας ΟΦΕΙΛΕΙ ν αναγνωριζει τα λαθη του...Μηπως πολυακουγες τον αλλονε??Κι αν το κανες πως λες να φανηκε στον ''τυφωνα'' που εβλεπε να αποσυντιθεται η ομαδα κι εσυ δεν επιασες το χερι να σταματησεις ουτε ενα παιχτη ΜΟΝΟ με την αυρα σου κι ας αποτυχαινες....ΕΣΥ θα ΣΕ καλουσες??Αν δεν πεις ομως σταρατα τι εγινε ακρη δε βγαινει και σεναρια να φαν κι οι κοτες...Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑΡΑΤΟ ειναι του Παυλου και του ΔΓ:''ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ.Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΙΤΟΥΔΗΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ...''Μεχρι νεωτερας Τ ΑΛΛΑ ειναι να χουμε να λεμε....
kseplenhs
Αν ακούει συχνά τον ιτούδη,τότε σημαίνει πως τον άκουγε σε όσα οδήγησαν σε επιτυχίες

Άρα μητσάρας ιτούδης πρωτεργάτης των επιτυχιών.Ποιός ομπράντοβιτς τώρα...
yorgos
Δεν είναι υποχρέωση κανενός να ξεκατινιάζεται σε κανάλια κι εφημερίδες. ΚΑΝΕΝΟΣ.
manj13
Αλλα γι αλλα της Παρασκευης το γαλα μερικοι.....Ουτε απαντηση δεν χρηζουν ειδικα μετα απο 38 επαναληψεις του ιδιου πραγματος...

Δεν ειναι υποχρεωση να ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Ο.Κ.....Να δωσει απαντηση ΕΙΝΑΙ, σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ που ανεφερα πιο πανω, που δεν ερχονταν μονο για τα πανηγυρια στα ΟΑΚΑ, αλλα εμπαιναν ασπιδα και στις ''στραβες'' της ομαδας και τους ειχαν στο απυροβλητο ακομη και μπρος στη διοικηση...που ΞΑΝΑΛΕΩ οτι εξαιτιας της ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΟΜΑΔΑ....Σ οσους ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ αρεσει η προσωπολατρεια , μπορουν να γινουν Μπανβιτ ή Φενερμπαξε...ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ....
A.CAB
Καλά κάνει ο Ζοτς και δεν μιλάει. Μπορεί κάποιοι να γουστάρουν το στυλάκι της Τατιάνας Στεφανίδου (με πρόδωσε ο θείος μου!) αλλά καλύτερα τα πράγματα να μείνουν ως έχουν. Έτσι κι αλλιώς όπως είπε ο Ομπράντοβιτς σε καλό βγήκε για όλες τις πλευρές ότι έγινε.
Από την άλλη όσοι είναι ΒΙΑΝΕΞικοί και όχι Παναθηναικοί δεν θα το καταλάβουν αυτό ποτέ.
bbplayer
QUOTE (doctorjekil @ Oct 23 2013, 00:41 ) *
Τον ζελικο τον ειχα συναντησει περσυ στα φ4 στο Λονδινο,ημασταν στο ιδιο βαγονι στο μετρο,και οταν τον ρωτησα αν θα επιστρεψει μου απαντησε θυμωμενος ''they did'nt call me''...μετα επιασα κουβεντα με την ελληνιδα φιλη του και οταν την ρωτησα που θα παει(δεν ειχε κλεισει ακομα στην φενερ)μου ειπε ''δεν ξερω αλλα σιγουρα οχι στον παναθηναικο''


ήμουνα σίγουρος αλλά απο τα συμφραζόμενα. τώρα επιπεβαιώνεται κι επίσημα. είναι αδύνατο να είναι αλήθεια αυτά που διαρρέονται από πλευράς διοίκησης αλλά και από τον ίδιο δημόσια , ότι και καλά είναι έχουν άψογες σχέσεις. ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να μείνει στην ομάδα σε μεγάλη συνέντευξή του στην Κατρίτση (υπάρχει στο yt)

τι να κάνουμε...η εποχή ΔΓ έπρεπε να μην περιλαμβάνει τον Ομπράντοβιτς αλλά αυλικούς του...ο καθένας ας κάνει τις συγκρίσεις και ας βγάλει συμπεράσματα

κρίμα πάντως
j-kidd13
Ας κρατησει ο ΔΓ την ομαδα ψηλα,οπως την εχουμε συνηθισει,και το τελευταιο που θα σκεφτομαστε ειναι οτι ο Ομπραντοβιτς δεν ειναι στον παγκο.
sni79per

τα εν οικω μη εν δημω,δεν ειναι ριαλιτι η φαση κ δεν γινεται να πραγματοποιουνται συνεντευξεις που οδηγουν σε ξεκατινιασμα για να μαθαινει ο καθενας μας επειδη πηραμε ενα διαρκειας η καναμε 10 εκδρομες τι υπαρχει πισω απο τις κουρτινες.
τεραστιος Ζελικο,μπραβο κ στον ΔΓ που κραταει την ομαδα κ αφηνει την πορτα ανοιχτη για επιστροφη σε αντιθεση με τον πατερα κ τον θειο του.
manj13
QUOTE(A.CAB @ Oct 23 2013, 14:37 ) *
Καλά κάνει ο Ζοτς και δεν μιλάει. Μπορεί κάποιοι να γουστάρουν το στυλάκι της Τατιάνας Στεφανίδου (με πρόδωσε ο θείος μου!) αλλά καλύτερα τα πράγματα να μείνουν ως έχουν. Έτσι κι αλλιώς όπως είπε ο Ομπράντοβιτς σε καλό βγήκε για όλες τις πλευρές ότι έγινε.
Από την άλλη όσοι είναι ΒΙΑΝΕΞικοί και όχι Παναθηναικοί δεν θα το καταλάβουν αυτό ποτέ.


Προτιμω για να παω με τα λεγομενα σου να ειμαι ΒΙΑΝΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ παρα ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣΙΑΚΟΣ η ΙΤΟΥΔΙΤΙΑΚΟΣ...ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ:ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΤΗΝ 6ΣΤΕΡΗ ΓΙΑ ΓΟΥΣΤΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ....Ο Ομπραντοβιτς καλα τα κονομαει τωρα στην Τουρκια μολις επιστρεψει στη ομαδα ΜΟΥ η ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ με τα λεφτα ΤΟΥ θα ξανααγωνιστω για παρτη του....Μεχρι τοτε Γιαννακοπουλοι μεχρις εσχατων....
thanath
Ο Παναθηναικός είναι πάνω από ονόματα! Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε για ποιο λόγο έφυγε ούτε τί έχει γίνει! Για ποιο λόγο να βγει ο Ομπράντοβιτς να πει τί έγινε σε περίπτωση που φταίνε καθαρά οι Γιαννακόπουλοι και να προκαλέσει έναν εμφύλιο μέσα στην ομάδα? Γιατί όποιος πιστεύει ότι άμα βγει ο Ζοτς και πει δεν με πήραν τηλέφωνο, μου χρωστούσαν ή ήθελαν να με διώξουν δεν θα κάνει κακό στην ομάδα είναι γελασμένος! Αυτή η σιωπή του δείχνει ότι όντως αγαπάει τον Παναθηναικό! Εκτός αν τελικά δεν δέχθηκε τη μείωση του μπάτζετ και γι αυτό έφυγε.. Όπου και πάλι καλά που δεν μιλάει γιατί ο Ζοτς είναι ένας άνθρωπος που μας έχει δώσει πολλά και του αξίζει να τον θυμόμαστε με τον καλύτερο τρόπο! Οπότε καλύτερα τα πράγματα να μείνουν ως έχουν! Και τώρα μάλιστα που και ο ΔΓ και ο Ζοτς δηλώνουν ότι έχουν καλές σχέσεις... Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ούτε Ομπραντοβιτσικοί ούτε βιανεξικοί ούτε τίποτα τέτοιο! Είμαστε Παναθηναικοί! Η ομάδα είναι ακόμα εδώ και χωρίς τον Ζοτς! Η ομάδα θα ήταν ακόμα εδώ ακόμα και χωρίς τον ΔΓ! Το πιστεύω! Μπορεί να μην είχαμε την αίγλη του παρελθόντος ούτε τις προοπτικές του παρόντος, αλλά δε νομίζω ότι ο μπασκετικός Παναθηναικός θα άφηνε για πολύ καιρό αδιάφορους επίδοξους επενδυτές!

Καταλήγοντας ο Ζοτς είναι ένας! Και δεν θα τον φτάσει εύκολα κάποιος στα μάτια μου! Ο Παναθηναικός όμως συνεχίζει και δεν μένει ούτε σε πρόσωπα ούτε στο παρελθόν! Οπότε στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή που γίνεται και πραγματικά θέλω ο Ζοτς να έρθει σαν αντίπαλος και να αποθεωθεί όπως του αξίζει!
j-kidd13
Θεωρω μεγιστο λαθος να "ταμπελιαζεσαι" με προσωπα.Ομπραντοβιτσικος,Γιαννακοπουλικος
,Τζιγγερικος,κλπ.
Αυτα μας εχουν φαει εμας τους Παναθηναικους.
Τα δεδομενα ειναι τα εξης.
Αν δεν υπηρχαν οι Γιαννακοπουλοι,σιγουρα θα υπηρχε καποιος αλλος.Μπορει να ειχε καταφερει περισσοτερα,μπορει λιγοτερα.Ο Παναθηναικος στα αζητητα δεν θα ηταν ομως.
Επισης,αν δεν ειχαμε τον Ομπραντοβιτς,θα ειχαμε καποιον αλλον καλο προπονητη,που μπορει να χαμε πετυχει τα ιδια,μπορει περισσοτερα,μπορει λιγοτερα.
Κι εγω ειμαι φαν του Ζοτς μεχρι το κοκκαλο,και ξενερωσα οταν εφυγε απο την ομαδα,αλλα οπως εδειξε η ιστορια,ουδεις αναντικαταστατος.
Δεν καταλαβαινω γιατι τετοια πρεμουρα να βγει ο Ζοτς στο τηλεφωνο και να βγαλει φορα παρτιδα τι εγινε κλπ,απο τη στιγμη μαλιστα που η ομαδα ειναι μια χαρα και εχει μπροστα της μια ολοκληρη σεζον να διεκδικησει 3 τροπαια.
Οκ,κι εγω ειμαι περιεργος να μαθω τι εγινε τοτε,αλλα βλεπω ορισμενους εδω μεσα με το μαχαιρι στα δοντια,λες και τους εκλεψαν λεφτα... tongue.gif
manj13
Συμφωνω ΣΧΕΔΟΝ σε ολα και με thanath kai me j-kidd13 ΠΛΗΝ αυτου:

ΜΗΝ ειστε καθολου βεβαιοι οτι θα βρισκοταν η θα βρεθει καποιος ν αναλαβει την ομαδα αν φυγουν οι Γιαννακοπουλοι...Προσπαθησαν εξαλλου να την δωσουν την ΚΑΕ ΟΧΙ ομως απαξιωνοντας την...ΔΕΝ βρηκαν επενδυτη ουτε εδω ουτε εξω...Δεν υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ εκει εξω να αγορασουν προιον που τα εσοδα του σε σχεση με τα εξοδα ειναι τριχες, οταν ακομα κι ο νικητης της Ευρωλιγκα παιρνει ...μια τυροπιτα...Εξαλλου και του Ερασιτεχνη οι Παναθηναικαρες που εδιωξαν το Θαναση ''τον καταχραστη'' με τα μπουνια μπηκαν και σπρωχνουν λεφτα 68.gif ...Εμειναν τα ''κωλοπαιδα'', οι ''αληταραδες'' κτλ να μαζευουν απ οπου μπορουν για την ''αρρωστια'' τους...Ο Πολεμης που χει 3 φορες τα λεφτα του Μαρινακη εβαλε 250000 στην ΠΑΕ και τα πηρε πισω επειδη δε βαλαν οι αλλοι...Ας μην ζησουμε καλυτερα μαγκες ΠΟΙΟΣ θα παρει η θα παιρνε την ΚΑΕ αμα δεν ''τρελλαινονταν'' ο Δημητρης και το Κατερινακι προκειμενου να ζησουν αυτα των ''γερων''...Γιατι εγω νομιζω μετα οτι τα υπολοιπα χρονια μας θα τα βγαζαμε με βιντεο ''της νοσταλγιας'', σαν αυτα που μας βαζουν τα πρασινα σαιτ του ποδοσφαιρου απο Γιουβεντους,Αγιαξ,Χονβεντ για να ξεχναμε το ανεκδοτο που βγηκε τελευταια οτι ''η Λεωφορος ειναι τοσο σκληρη εδρα που δεν κερδιζει σ αυτη ουτε ο Παναθηναικος''.... sad.gif sad.gif
bbplayer
QUOTE (j-kidd13 @ Oct 23 2013, 22:13 ) *
Θεωρω μεγιστο λαθος να "ταμπελιαζεσαι" με προσωπα.Ομπραντοβιτσικος,Γιαννακοπουλικος
,Τζιγγερικος,κλπ.
Αυτα μας εχουν φαει εμας τους Παναθηναικους.
Τα δεδομενα ειναι τα εξης.
Αν δεν υπηρχαν οι Γιαννακοπουλοι,σιγουρα θα υπηρχε καποιος αλλος.Μπορει να ειχε καταφερει περισσοτερα,μπορει λιγοτερα.Ο Παναθηναικος στα αζητητα δεν θα ηταν ομως.
Επισης,αν δεν ειχαμε τον Ομπραντοβιτς,θα ειχαμε καποιον αλλον καλο προπονητη,που μπορει να χαμε πετυχει τα ιδια,μπορει περισσοτερα,μπορει λιγοτερα.
Κι εγω ειμαι φαν του Ζοτς μεχρι το κοκκαλο,και ξενερωσα οταν εφυγε απο την ομαδα,αλλα οπως εδειξε η ιστορια,ουδεις ανταντικαταστατος.
Δεν καταλαβαινω γιατι τετοια πρεμουρα να βγει ο Ζοτς στο τηλεφωνο και να βγαλει φορα παρτιδα τι εγινε κλπ,απο τη στιγμη μαλιστα που η ομαδα ειναι μια χαρα και εχει μπροστα της μια ολοκληρη σεζον να διεκδικησει 3 τροπαια.
Οκ,κι εγω ειμαι περιεργος να μαθω τι εγινε τοτε,αλλα βλεπω ορισμενους εδω μεσα με το μαχαιρι στα δοντια,λες και τους εκλεψαν λεφτα... tongue.gif


μόνο μια κουβέντα για τα bold. είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για ιστορία και ποιος είναι και αν είναι αναντικατάστατος. άλλο να παίρνεις ένα νταμπλ σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας και άλλο να παίρνεις 11-12 σερί (σε πρωτάθλημα της πλάκας επίσης)

καλά να είμαστε σε 5-6 χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. με ένα νταμπλ είναι δύσκολο να κρίνεις.
περισσότερα δε θα είχαμε πετυχει αφού κανείς δεν έχει πετύχει περισσότερα από τον Ομπράντοβιτς wink.gif

προσωπικά πιστεύω ότι μερικοί είναι αναντικατάστατοι αλλά αυτό μένει να το δούμε σε βάθος χρόνου για την περίπτωση που μιλάμε
j-kidd13
QUOTE(bbplayer @ Oct 23 2013, 22:49 ) *
μόνο μια κουβέντα για τα bold. είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για ιστορία και ποιος είναι και αν είναι αναντικατάστατος. άλλο να παίρνεις ένα νταμπλ σε ένα πρωτάθλημα της πλάκας και άλλο να παίρνεις 11-12 σερί (σε πρωτάθλημα της πλάκας επίσης)

καλά να είμαστε σε 5-6 χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. με ένα νταμπλ είναι δύσκολο να κρίνεις.
περισσότερα δε θα είχαμε πετυχει αφού κανείς δεν έχει πετύχει περισσότερα από τον Ομπράντοβιτς wink.gif

προσωπικά πιστεύω ότι μερικοί είναι αναντικατάστατοι αλλά αυτό μένει να το δούμε σε βάθος χρόνου για την περίπτωση που μιλάμε

Για το περι ιστοριας,οκ,το δεχομαι,εννοουσα οτι απο εκει που μας ειχαν ξεγραμμενους,η ομαδα πηρε το νταμπλ,και θα ηταν στο f4,αν δεν ειχαμε τη σφαγιαστικη διαιτησια στο 1ο ματς με τη Μπαρτσελονα,η τα 3 φαουλ του ΔΔ στο τελευταιο.
Ο Ομπραντοβιτς πετυχε τα περισσοτερα,γιατι βρεθηκε με προεδρους που του εδιναν ο,τι ζηταγε.
Αν ηταν καποιος αλλος στη θεση του,με αυτον τον προεδρο ενδεχομενως να ειχε πετυχει και περισσοτερα,να χε παρει κι αλλα ευρωπαικα.
Τις χρονιες που με τον Ομπραντοβιτς πηγαιναμε μεχρι το τοπ-16.

Παντως,πιστευω,οτι αν καποιος μπορει να χαρακτηριστει αναντικαταστατος στον μπασκετικο Παναθηναικο,αυτη ειναι η οικογενεια των Γιαννακοπουλων,και οχι ο Ζοτς.
sni79per
QUOTE(j-kidd13 @ Oct 23 2013, 23:01 ) *
Ο Ομπραντοβιτς πετυχε τα περισσοτερα,γιατι βρεθηκε με προεδρους που του εδιναν ο,τι ζηταγε.
Αν ηταν καποιος αλλος στη θεση του,με αυτον τον προεδρο ενδεχομενως να ειχε πετυχει και περισσοτερα,να χε παρει κι αλλα ευρωπαικα.
Τις χρονιες που με τον Ομπραντοβιτς πηγαιναμε μεχρι το τοπ-16.


οπως ποιος;

j-kidd13
QUOTE(sni79per @ Oct 23 2013, 23:15 ) *
οπως ποιος;


Οπως,οσοι "λογιζονται" ως οι κορυφαιοι προπονητες τα τελευταια χρονια στην ευρωπη.
Ο Μεσινα και ο Ιβκοβιτς οι πρωτοι.
bbplayer
QUOTE (j-kidd13 @ Oct 23 2013, 23:01 ) *
Για το περι ιστοριας,οκ,το δεχομαι,εννοουσα οτι απο εκει που μας ειχαν ξεγραμμενους,η ομαδα πηρε το νταμπλ,και θα ηταν στο f4,αν δεν ειχαμε τη σφαγιαστικη διαιτησια στο 1ο ματς με τη Μπαρτσελονα,η τα 3 φαουλ του ΔΔ στο τελευταιο.


Ναι κατάλαβα τι εννοείς, σύμφωνώ σε αυτό.
Επίσης πιθανό να είχαμε ράψει ένα άλλο αστέρι εάν δεν είχαμε τη σφαγιαστική διαιτησία στην Κων/πολη με την ΤΣΣΚΑ (κάπως έπρεπε να μας γυρίσουν πίσω τα χαρτονομίσματα που τους πέταγε ο Θανάσης rolleyes.gif ).
Θυμάμαι είχαμε διαφωνήσει με το φίλο dr.jeckil σε αυτό και κάθισα και ξαναείδα το 2ο ημίχρονο.
4-5 καθοριστικά σφυρίγματα εναντίον μας ενώ το ματς ήταν στον πόντο στα τελευταία 3-4 λεπτά.

(λίγο άσχετο αλλά...) εάν είχε τέτοιο σφάξιμο ο Ολυμπιακός σε τέτοιας κρισιμότητας ματς θα είχε "πέσει" το φόρουμ από το μπινελίκι , τα σενάρια συνωμοσίας και γενικά την ολη μανούρα. Εμείς παρα-είμαστε κυριλέ και σχεδόν το περάσαμε στο ντούκου ένα τέτοιο γεγονός.

QUOTE (j-kidd13 @ Oct 23 2013, 23:01 ) *
Ο Ομπραντοβιτς πετυχε τα περισσοτερα,γιατι βρεθηκε με προεδρους που του εδιναν ο,τι ζηταγε.


Όχι, εδώ δεν έτσι ακριβώς τα πράγματα. Οι πρόεδροι έδιναν και στην προ Ομπράντοβιτς εποχή αλλά τα πρωταθλήματα τα έπαιρνε ο Καμπούρης με τον Ελληνιάδη και στην Ευρώπη παίζαμε με κάτι Σλοβακοφάρμες.
Επίσης είχαμε γνωρίσει όχι και λίγες ξεφτίλες και με κορυφαία ξέρεις ποια, ενώ οι Γιαννακόπουλοι έσπρωχνα ένα σωρό εκατομμύρια.
Επίσης και άλλοι πρόεδροι έδιναν ένα σκασμό λεφτά αλλά δεν έβλεπαν φως με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ΤΣΣΚΑ.
Ο Ομπράντοβιτς τα είχε καταφέρει κόντρα σε ομάδες με πολύ περισσότερο μπάτζετ από αυτόν πριν έρθει σε μας (Κων/πολη, Τελ-Αβιβ)

QUOTE (j-kidd13 @ Oct 23 2013, 23:01 ) *
Αν ηταν καποιος αλλος στη θεση του,με αυτον τον προεδρο ενδεχομενως να ειχε πετυχει και περισσοτερα,να χε παρει κι αλλα ευρωπαικα.
Τις χρονιες που με τον Ομπραντοβιτς πηγαιναμε μεχρι το τοπ-16.


Αυτό να το δούμε λίγο. Μέσα σε 12 χρόνια με τον συγκεκριμένο προπονητή είχαμε 5 Ευρωλίγκες και 3 παρουσίες σε ΦΦ που δεν τα καταφέραμε.
Συν το 2006 που παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη χρονιά αλλά μείναμε έξω για ένα σουτ.
Δηλαδή σε 12 χρόνια πήγαμε σε 8 ΦΦ παίρνοντας την κούπα 5 φορές. Σε κάθε 3 χρόνια στα 2 πηγαίναμε σε ΦΦ επί μια 12ετία. Ε λίγο δύσκολο να το κάνει κάποια άλλη ομάδα αυτό. Το έκανε η ΤΣΣΚΑ σε ότι αφορά τις παρουσίες ΦΦ αλλά μέχρι εκεί. Είχε ξεχάσει τι πάει να πει κούπα.

Εδώ θα πρέπει να μην ξεχνάμε και το εξής . Ο Ομπράντοβιτς έκανε προσθήκες με το σταγονομετρο στην ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι ο βασικός κορμός των παιχτών έπρεπε κάθε χρόνο να είναι στο maximum πνευματικής, ψυχολογικής και σωματικής συγκέντρωσης. Και όποτε δεν ήταν τους έπαιρνε ο διάολος (βλ δηλώσεις μετά την Πρόκομ). Το πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί αυτό φάνηκε φέτος με τον Ολυμπιακό , που όντας πρωταθλητής Ευρώπης, έφαγε sweep από κάποιους που απλώς πηδούσαν ψηλά και έπαιζαν καλή άμυνα (συν το Μήτσο. καλά αυτός είναι πέντε ομάδες μόνος του 69.gif)

Κάνε τώρα τις συγκρίσεις με μας που πάλι μετά από Ευρωπαϊκό σπάσαμε δυο φορες την έδρα.
Ε, σε τέτοιο περιβάλλον δε μπορείς να έχεις κάθε τρία χρόνια τρεις παρουσίες σε ΦΦ επί μια 12ετία σερί. Είναι , απ' όποια μεριά και να το δεις, κάτι το ακατόρθωτο.

QUOTE (j-kidd13 @ Oct 23 2013, 23:01 ) *
Παντως,πιστευω,οτι αν καποιος μπορει να χαρακτηριστει αναντικαταστατος στον μπασκετικο Παναθηναικο,αυτη ειναι η οικογενεια των Γιαννακοπουλων,και οχι ο Ζοτς.


Δεκτό σαν άποψη , είναι λογικό. Απλώς για να δούμε εάν είναι αναντικαταστατοι και ποιοι είναι πρέπει να αντικατασταθούν πρώτα.
Ο Ζοτς αντικαταστάθηκε και θα δείξει το μέλλον .

Οι Γιαννακόπουλοι πάλι δε βλέπω να αντικαθίστανται , γιατί παραδοσιακά το μπάσκετ του Παναθηναϊκού ήταν μαγαζί γωνία , που έλεγε και μια ψυχή, και τέτοια μαγαζιά δεν τα αφήνεις.
Και ειδικά τώρα μάλιστα που παραέχει γίνει μαγαζί γωνία.
Οι Γιαννακόπουλοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Δε διαφωνεί κανένας με αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι πρώτα "αγαπάνε" την πάρτη τους αλλά βέβαια είμαι μειοψηφία
j-kidd13
QUOTE(bbplayer @ Oct 23 2013, 23:55 ) *
Ναι κατάλαβα τι εννοείς, σύμφωνώ σε αυτό.
Επίσης πιθανό να είχαμε ράψει ένα άλλο αστέρι εάν δεν είχαμε τη σφαγιαστική διαιτησία στην Κων/πολη με την ΤΣΣΚΑ (κάπως έπρεπε να μας γυρίσουν πίσω τα χαρτονομίσματα που τους πέταγε ο Θανάσης rolleyes.gif ).
Θυμάμαι είχαμε διαφωνήσει με το φίλο dr.jeckil σε αυτό και κάθισα και ξαναείδα το 2ο ημίχρονο.
4-5 καθοριστικά σφυρίγματα εναντίον μας ενώ το ματς ήταν στον πόντο στα τελευταία 3-4 λεπτά.

(λίγο άσχετο αλλά...) εάν είχε τέτοιο σφάξιμο ο Ολυμπιακός σε τέτοιας κρισιμότητας ματς θα είχε "πέσει" το φόρουμ από το μπινελίκι , τα σενάρια συνωμοσίας και γενικά την ολη μανούρα. Εμείς παρα-είμαστε κυριλέ και σχεδόν το περάσαμε στο ντούκου ένα τέτοιο γεγονός.


Εμεις ειμαστε αλλου επιπεδου οπαδοι... 69.gif
Επισης θα μπορουσε να ειχε ραψει κι αλλο αστερι οταν με ομαδαρα του εκαναν πλακα η Παρτιζαν και το Μαρουσι στο τοπ-16.Η οταν μας πηρε 2 σερι νικες η Ταου


QUOTE(bbplayer @ Oct 23 2013, 23:55 ) *
Όχι, εδώ δεν έτσι ακριβώς τα πράγματα. Οι πρόεδροι έδιναν και στην προ Ομπράντοβιτς εποχή αλλά τα πρωταθλήματα τα έπαιρνε ο Καμπούρης με τον Ελληνιάδη και στην Ευρώπη παίζαμε με κάτι Σλοβακοφάρμες.
Επίσης είχαμε γνωρίσει όχι και λίγες ξεφτίλες και με κορυφαία ξέρεις ποια, ενώ οι Γιαννακόπουλοι έσπρωχνα ένα σωρό εκατομμύρια.
Επίσης και άλλοι πρόεδροι έδιναν ένα σκασμό λεφτά αλλά δεν έβλεπαν φως με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ΤΣΣΚΑ.
Ο Ομπράντοβιτς τα είχε καταφέρει κόντρα σε ομάδες με πολύ περισσότερο μπάτζετ από αυτόν πριν έρθει σε μας (Κων/πολη, Τελ-Αβιβ)


Στην προ Ομπραντοβιτς εποχη,για να παω παλια,που τα πρωταθληματα πηγαιναν στον Ολυμπιακο,το ροστερ δεν ειχε καμια σχεση στα εξοδα με τα λεφτα που κοστισαν στους Γιαννακοπουλους οι παικτες που ηρθαν επι Ζοτς.Βεβαια αλλα οικονομκα δεδομενα γιατι αλλες εποχες,αλλα αναλογικα,υπαρχει χαοτικη διαφορα στα ροστερ της εποχης Ζοτς,με την εποχη προ Ζοτς.Λεφτα εκεινα τα χρονια εδωσε μονο για τον Ουιλκινς.Αντε πες και για Βολκοφ,Πασπαλι,Γκαλη,Στογιαν,Γιαννακη.Δες τα ροστερ της ομαδας στις αρχες του 90,και πες μου σε ποιους εδωσε ενα σκασμο λεφτα?Στον Μυριουνη,τον Κουουσμα, τον Γκεκο,τον Παπαπετρου και τους νεαρους Οικονομου-Αλβερτη?
Προφανως για τα ελληνικα δεδομενα εσπρωχναν χρημα,δεν το συζηταμε,αλλα καμια σχεση με οσα διεθεσαν στον Ομπραντοβιτς.
Λεφτα εριξε πολλα επι Σουμποτιτς,τοτε που εφερε Ρατζα,Σκοτ,Κοχ,και το πρωταθλημα που πηγε?Στον Παναθηναικο.Με εναν προπονητη μακρια απο το επιπεδο Ζοτς.

QUOTE(bbplayer @ Oct 23 2013, 23:55 ) *
Αυτό να το δούμε λίγο. Μέσα σε 12 χρόνια με τον συγκεκριμένο προπονητή είχαμε 5 Ευρωλίγκες και 3 παρουσίες σε ΦΦ που δεν τα καταφέραμε.
Συν το 2006 που παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη χρονιά αλλά μείναμε έξω για ένα σουτ.
Δηλαδή σε 12 χρόνια πήγαμε σε 8 ΦΦ παίρνοντας την κούπα 5 φορές. Σε κάθε 3 χρόνια στα 2 πηγαίναμε σε ΦΦ επί μια 12ετία. Ε λίγο δύσκολο να το κάνει κάποια άλλη ομάδα αυτό. Το έκανε η ΤΣΣΚΑ σε ότι αφορά τις παρουσίες ΦΦ αλλά μέχρι εκεί. Είχε ξεχάσει τι πάει να πει κούπα.

Εδώ θα πρέπει να μην ξεχνάμε και το εξής . Ο Ομπράντοβιτς έκανε προσθήκες με το σταγονομετρο στην ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι ο βασικός κορμός των παιχτών έπρεπε κάθε χρόνο να είναι στο maximum πνευματικής, ψυχολογικής και σωματικής συγκέντρωσης. Και όποτε δεν ήταν τους έπαιρνε ο διάολος (βλ δηλώσεις μετά την Πρόκομ). Το πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί αυτό φάνηκε φέτος με τον Ολυμπιακό , που όντας πρωταθλητής Ευρώπης, έφαγε sweep από κάποιους που απλώς πηδούσαν ψηλά και έπαιζαν καλή άμυνα (συν το Μήτσο. καλά αυτός είναι πέντε ομάδες μόνος του 69.gif)

Κάνε τώρα τις συγκρίσεις με μας που πάλι μετά από Ευρωπαϊκό σπάσαμε δυο φορες την έδρα.
Ε, σε τέτοιο περιβάλλον δε μπορείς να έχεις κάθε τρία χρόνια τρεις παρουσίες σε ΦΦ επί μια 12ετία σερί. Είναι , απ' όποια μεριά και να το δεις, κάτι το ακατόρθωτο.


Kαι η Μακαμπι ειχε συχνη παρουσια σε f4.Καλα δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο να πας καθε χρονο f4.Αλλα οταν εχεις ομαδαρα,παικταραδες,και προπονηταρα,δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο για αλλους.Και οι Γιαννακοπουλοι εδωσαν την ευκαιρια στην ομαδα να τα εχει και τα 3.Το οτι οι προσθηκες ηταν λιγες,δεν καταλαβαινω γιατι ειναι η αιτια που πρεπει οι παικτες να ηταν ετοιμοι πνευματικα κλπ που λες.Και 10 παικτες να αλλαζε καθε χρονο,δεν θα επρεπε να ειναι στο maximun της συγκεντρωσης που λες?
vastravoud
Πολύ καλά κάναμε και περάσαμε ντούκου τον ημιτελικό της Πόλης.

Σε βάθος χρόνου καθένας παιρνει (give or take) ό,τι του αξίζει - άντε να είχαμε +/-1 συνολικά.

Κάπου θα σε ευνοήσουν, κάπου θα σε αδικήσουν. Κάπου θα είσαι άτυχος, κάπου τυχερός.

Μακροπρόθεσμα ομως, παίρνεις ο,τι αξίζεις.
bbplayer
QUOTE (j-kidd13 @ Oct 24 2013, 02:19 ) *
Εμεις ειμαστε αλλου επιπεδου οπαδοι... 69.gif
Επισης θα μπορουσε [b]να ειχε ραψει κι αλλο αστερι[/b] οταν με ομαδαρα του εκαναν πλακα η Παρτιζαν και το Μαρουσι στο τοπ-16.Η οταν μας πηρε 2 σερι νικες η Ταου


αυτό προσπαθώ να πω στα προηγούμενα. ότι και οι άλλοι μπάσκετ παίζουν laugh.gif και δε μπορούμε να τα σαρώνουμε όλα εμείς, επειδή έχουμε τον καλύτερο.



QUOTE (j-kidd13 @ Oct 24 2013, 02:19 ) *
Στην προ Ομπραντοβιτς εποχη,για να παω παλια,που τα πρωταθληματα πηγαιναν στον Ολυμπιακο,το ροστερ δεν ειχε καμια σχεση στα εξοδα με τα λεφτα που κοστισαν στους Γιαννακοπουλους οι παικτες που ηρθαν επι Ζοτς.Βεβαια αλλα οικονομκα δεδομενα γιατι αλλες εποχες,αλλα αναλογικα,υπαρχει χαοτικη διαφορα στα ροστερ της εποχης Ζοτς,με την εποχη προ Ζοτς.Λεφτα εκεινα τα χρονια εδωσε μονο για τον Ουιλκινς.Αντε πες και για Βολκοφ,Πασπαλι,Γκαλη,Στογιαν,Γιαννακη.Δες τα ροστερ της ομαδας στις αρχες του 90,και πες μου σε ποιους εδωσε ενα σκασμο λεφτα?Στον Μυριουνη,τον Κουουσμα, τον Γκεκο,τον Παπαπετρου και τους νεαρους Οικονομου-Αλβερτη?
Προφανως για τα ελληνικα δεδομενα εσπρωχναν χρημα,δεν το συζηταμε,αλλα καμια σχεση με οσα διεθεσαν στον Ομπραντοβιτς.
Λεφτα εριξε πολλα επι Σουμποτιτς,τοτε που εφερε Ρατζα,Σκοτ,Κοχ,και το πρωταθλημα που πηγε?Στον Παναθηναικο.Με εναν προπονητη μακρια απο το επιπεδο Ζοτς.


είχα την εντύπωση , τα θυμάμαι πολύ αμυδρά δεν έχω πλήρη εικόνα, ότι πάντα είχαμε πιο ακριβη ομάδα από τον Ολυμπιακό αλλά και πάλι δεν κάναμε τίποτα. Το ότι ο Αλβέρτης ήταν πανάκριβος για τα δεδομένα της εποχής και ότι διαλύθηκε το η ομάδα πόλο για να τον πάρουμε είναι γεγονός. Αλλά και όταν έδωσε πολλά και έφερε αυτούς που λες πάλι πήγαινε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα.
Σπάσαμε την έδρα σωστά αλλά φάγαμε και 20 στο κεφάλι από τη Μπολόνια. Δε διαφωνούμε επί της ουσίας και πολύ. Αν πάρουμε σα δεδομένο ότι οι Γιαννακόπουλοι έριχναν πολύ περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό (επί πόσα χρόνια να πούμε? ) 5-6 (οκ?) πήραμε ένα πρωτάθλημα


QUOTE (j-kidd13 @ Oct 24 2013, 02:19 ) *
Kαι η Μακαμπι ειχε συχνη παρουσια σε f4.Καλα δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο να πας καθε χρονο f4.Αλλα οταν εχεις ομαδαρα,παικταραδες,και προπονηταρα,δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο για αλλους.Και οι Γιαννακοπουλοι εδωσαν την ευκαιρια στην ομαδα να τα εχει και τα 3.Το οτι οι προσθηκες ηταν λιγες,δεν καταλαβαινω γιατι ειναι η αιτια που πρεπει οι παικτες να ηταν ετοιμοι πνευματικα κλπ που λες.Και 10 παικτες να αλλαζε καθε χρονο,δεν θα επρεπε να ειναι στο maximun της συγκεντρωσης που λες?


Εχει να κάνει ότι οι ίδιοι και οι ίδιοι -σχεδόν- παίχτες , έπρεπε να είναι "στα κόκκινα" επί πολλές σεζόν, πράγμα που είναι ιδιαίτερα δύσκολο .


Προσωπικά , όπως φαίνεται και από τα ποστ μου , δυσκολεύομαι να συνηθίσω την ομάδα χωρίς τον Ομπράντοβιτς, είχα πιστέψει ότι θα πάμε έτσι για πολλά χρόνια ακόμα, τουλάχιστο άλλα 10.
Θα δούμε πώς θα πάει το πράμα. Μακάρι να μην έχουμε πισωγύρισμα στην Ευρώπη, για το πρωτάθλημα δεν πολυκαίγομαι αρχίζω και το βαριέμαι. Και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Αν το καταφέρουμε θα έρθουν και οι τίτλοι

smile.gif




QUOTE (vastravoud @ Oct 24 2013, 18:13 ) *
Πολύ καλά κάναμε και περάσαμε ντούκου τον ημιτελικό της Πόλης.


Να σαι σίγουρος ότι εάν δεν παραπαίαμε διοικητικά εκείνη την εποχή και δεν είχε αφεθεί η ομάδα στην τύχη της γενοκότερα, δε θα το πέρναγε στο ντούκου το Γιαννακοπουλέικο. Λάθος κατά τη γνώμη μου, γιατί δε μου αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά you can't teach an old dog new tricks


QUOTE (vastravoud @ Oct 24 2013, 18:13 ) *
Σε βάθος χρόνου καθένας παιρνει (give or take) ό,τι του αξίζει - άντε να είχαμε +/-1 συνολικά.

Κάπου θα σε ευνοήσουν, κάπου θα σε αδικήσουν. Κάπου θα είσαι άτυχος, κάπου τυχερός.

Μακροπρόθεσμα ομως, παίρνεις ο,τι αξίζεις.


'έχουμε τουλάχιστο 3-4 πολύ άσχημες διατησίες σε ΦΦ με Μακάμπι και δυο φορές με ΤΣΣΚΑ και μπορεί και να'ναι παραπάνω και μόνο μια φορά εύνοια εδώ μέσα το 2007 με την Ταού που καθάρισαν Σπλίτερ/Σκόλα νωρίς νωρίς με φάουλ. Κάτι άλλο προσωπικά δε θυμάμαι
vastravoud
Πάντως και εμένα μου είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσω την ομάδα χωρίς Ζοτς.
bbplayer
δελ

QUOTE (vastravoud @ Oct 24 2013, 20:14 ) *
Πάντως και εμένα μου είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσω την ομάδα χωρίς Ζοτς.


φαίνεται από τα ποσταρίσματά σου. πιο αραιά και από του Λάσμε icon_drunk.gif 69.gif

smile.gif
vastravoud
LOL!

Γάμος + ατέλειωτο επαγγελματικό πήξιμο.
bbplayer
αυτά είναι ευχάριστα. πολλές ευχές!!! 41.gif 41.gif
vastravoud
Σ' ευχαριστώ smile.gif
yorgos
Εγώ πάντως εκπλήσσομαι από το πόσο εύκολα συνήθισα την παρουσία του Πεδουλάκη. Ο οποίος -ως δεδηλωμένος groupie του Ζοτς- ήταν και η μοναδική λύση που έβλεπα με την αποχώρηση Ζοτς. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή για μένα εκείνο το καλοκαίρι ήταν ο Μπαρτζώκας.

Κι οι δύο ομάδες έκαναν εξαιρετικές επιλογές, εκ του αποτελέσματος, μην ξεχνάμε ότι και για τον Ολυμπιακό η απώλεια του Ίβκοβιτς (παρότι δε φτάνει το μέγεθος της απώλειας Ζοτς) ήταν τεράστια, δυο κούπες είχαν οι άνθρωποι και τις δύο με το σοφό, τον έχασαν και πήραν και τρίτη με προπονητή ρούκι.
thanath
Έτυχε να δω λίγο τον αγώνα της Φενερ και πραγματικά όπως έβλεπα τον Ζοτς να πηγαίνει πάνω κάτω στον πάγκο ένιωσα μια νοσταλγία και μια λύπη συνάμα που βρίσκεται σε πάγκο άλλης ομάδας κ όχι της δικής μας!
bbplayer
εγώ να δεις τι νιώθω που έχω δει τους 4 από τους 5...
kostas b
QUOTE (bbplayer @ Nov 15 2013, 01:13 ) *
εγώ να δεις τι νιώθω που έχω δει τους 4 από τους 5...


+1
kostas b
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...logia-i-koyrasi

ααααααααχ.......
pinkfloyd
Έξαλλος ο Ομπράντοβιτς
http://www.youtube.com/watch?v=eet2fpeTkpo
Την τελευταια χρονια με τον ΠΑΟ καμια φορα και με κανεναν δεν εξεραγη.
Ειχαν πεσει οι τιτλοι του τελους...
bbplayer
QUOTE (pinkfloyd @ Dec 8 2013, 13:17 ) *
Έξαλλος ο Ομπράντοβιτς
http://www.youtube.com/watch?v=eet2fpeTkpo
Την τελευταια χρονια με τον ΠΑΟ καμια φορα και με κανεναν δεν εξεραγη.
Ειχαν πεσει οι τιτλοι του τελους...


e, δε νομίζω και όλη τη χρονια. και είμαι 100& ότι αυτά που έλεγε στο ξενοδοχείο τα εννούσε. Απλώς για να συνυπάρξεις με τον ΔΓ , πέραν όλων των άλλων, πρέπει να νερώσεις πολύ το κρασί σου. Και ο Ομπράντοβιτς δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αυτό
thanath
QUOTE (bbplayer @ Dec 8 2013, 16:37 ) *
e, δε νομίζω και όλη τη χρονια. και είμαι 100& ότι αυτά που έλεγε στο ξενοδοχείο τα εννούσε. Απλώς για να συνυπάρξεις με τον ΔΓ , πέραν όλων των άλλων, πρέπει να νερώσεις πολύ το κρασί σου. Και ο Ομπράντοβιτς δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αυτό



Μπορεί κάποιος να μου πει πόσα χρόνια έχει υπογράψει στην Φενέρ ο Ζοτς?
pinkfloyd
Ευκολο

Our Men’s Basketball Team Fenerbahçe Ülker’s new head coach Zeljko Obradovic has signed the 2 years official contract with our club in an exclusive ceremony in front of our fans.

http://www.fenerbahce.org/eng/detay.asp?ContentID=3036
thanath
QUOTE (pinkfloyd @ Dec 15 2013, 22:40 ) *
Ευκολο

Our Men’s Basketball Team Fenerbahçe Ülker’s new head coach Zeljko Obradovic has signed the 2 years official contract with our club in an exclusive ceremony in front of our fans.

http://www.fenerbahce.org/eng/detay.asp?ContentID=3036


Ευχαριστώ φίλε!
manj13
Η στερηση δεν αντεχεται ρε Ζοτς!!!Χαλαλι σου και γυρνα γρηγορα...ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ Τ ΑΝΤΕΧΕΙΣ...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid...pubid=129599686
bbplayer
QUOTE (manj13 @ Jan 3 2014, 15:30 ) *
Η στερηση δεν αντεχεται ρε Ζοτς!!!Χαλαλι σου και γυρνα γρηγορα...ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ Τ ΑΝΤΕΧΕΙΣ...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid...pubid=129599686


δε νομίζω να έχει να κάνει με συναισθηματικούς λόγους, κάτι άλλο παίζει. είχε δικαίωμα να κάνει προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα και πήγε ΟΑΚΑ? παράξενα πράγματα
manj13
Ο Ζοτς νομιζω ΚΛΕΙΝΕΙ τα θεματα Σπανουλη- Λακοβιτς...και γενικα ολη η συνεντευξη ειναι απολαυστικη...

http://www.sportdog.gr/article/209041/zots...li-kai-lakobits
kseplenhs
Αυτό το τρίο πρέλζιτς,μπογκντάνοβιτς,μπιέλιτσα έτσι κ καταφέρει να το δέσει,νομίζω πως θα προσφέρει πολλά στο άθλημα.Εκτός του οτι θα κυριαρχήσει.Οι 2 πρώτοι αργά ή γρήγορα θα την κάνουν για απέναντι σίγουρα.
Αλλά μιλάμε οτι το ταλέντο τους αστράφτει στην κυριολεξία.Ήδη τους έχει ανεβάσει επίπεδο και οι τύποι που τους είδα απο το γήπεδο τρομάζουν.Το εγχείρημα είναι πολύ ελκυστικό.

Αν είχε κ τον κλέιζα του 2010 κ πάρει έναν τεόντοσιτς αλλά να τον φέρει σε επίπεδα 2010,νομίζω θα έχει το περισσότερο ταλέντο που έχει συσσωρευτεί ποτέ σε ομάδα.
Quincy
QUOTE(kseplenhs @ Jan 4 2014, 14:36 ) *
Αν είχε κ τον κλέιζα του 2010



Αν είχε τον Κλέιζα του 2010 και κατάφερνε να τον "περιορίσει" τόσο ώστε να μην έχει παράπονα ο Μπογκντάνοβιτς τότε θα μιλούσαμε για άλλη ομάδα!

Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί πήρε τελικά τον Λιθουανό στην ομάδα. Του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ ότι του λύνει σαν βασικό τεσσάρι. Αν είχε τουλάχιστον ένα δυνατότερο-αθλητικότερο 5αρι να τον κρύψει λίγο στην ρακέτα θα μπορούσε να πάρει περισσότερα πράγματα απ αυτόν.

Πάντως ο Ζοτς δεν φαίνεται να καίγεται ιδιαίτερα για προσθήκες στους ψηλούς που πιστεύω είναι το #1 πρόβλημα της Φενερ. Ίσως για να δουλέψει περισσότερο μ αυτούς που θα αποτελούν και του χρόνου τον κορμό της ομάδας και για να τους δείξει την απαραίτητη εμπιστοσύνη.

Συνεχώς στις συνεντεύξεις αναφέρει το πόση δουλειά χρειάζονται ακόμα, και νομίζω ότι και ο ίδιος αλλά και η δοιήκηση της Φενερ δεν πολυκαίγονται για άμεσους τίτλους, αλλά επενδύουν στο μέλλον.

Πόσο μπορεί να δυσκολέψει αυτό αν φύγει ο Μπογκντάνοβιτς του χρόνου, και δεν ανταποκριθούν οι νεαροί κι ελπιδοφόροι Τούρκοι της ομάδας, ο χρόνος θα δείξει.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.