Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Βασίλης Σπανούλης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
apkat
QUOTE(Anaz @ Feb 26 2013, 17:49 ) *
Πολυ διαφορετικες οι συνθηκες πιεσης ομως για τους δυο παιχτες. Ουτε ο Σπανουλης πετυχε την πρωτη χρονια που αντιμετωπισε παρομοιες συνθηκες απο πλευρας πιεσης.

"σερνοταν προκλητικα"..?? Δεν υπαρχει αυτο που λες.
Επισης αλλο δεν πετυχε, κι αλλο δεν προσφερε. Δυο final four, ενας τελικος Euroleague και 2 κυπελλα μετα απο πολλα χρονια για την ομαδα, ΕΙΝΑΙ προσφορα.


+1..
Oχι και σερνοταν προκλητικα ο Παπαλουκας..
kseplenhs
Καλά "αρπαχτή" δεν έκανε ο παπαλουκάς στον ολυμπιακό.Αρπαχτή κάνει ο μπατίστ στην φενέρ για παράδειγμα.Δεν νομίζω πως έχουν καμία σχέση.Ο παπαλουκάς απλά τα περίμενε πιο εύκολα τα πράγματα και πως με το όνομα που είχε χτίσει δεν θα χρειαζόταν να αποδείξει τίποτα.Δυστυχώς για αυτόν,σε μια ομάδα που ήταν σε περίοδο ξηρασίας απο τίτλους,το να αποδεικνύεις συνεχώς πράγματα ήταν ζητούμενο ακόμα και αν ήσουν ο παπαλουκάς με τόσες διακρίσεις πριν τον ερχομό στον ολυμπιακό.

Η ουσιώδης διαφορά του παπαλουκά με τον σπανούλη είναι κυρίως στο χαρακτήρα.Ο ένας προτιμούσε να ξεκινήσει το ματς στον πάγκο για να κόψει καταστάσεις πριν μπει και κάνει αυτό που πρέπει ενώ ο άλλος όχι απλά θέλει να ξεκινάει αλλά να είναι και ο πολιορκητικός κριός απο το 1ο δευτερόλεπτο.Ο μεν παπαλουκάς αν δεν του πήγαινε το ματς,καθόταν στον πάγκο (κάτι που ποτέ δεν συγχωρέθηκε στον ολυμπιακό) ενώ ο σπανούλης πάλευε να βρεί πατήματα ακόμα και στην κακή του μέρα.

Δεν θέλω να δείξω προτίμηση ανάμεσα στην ατόφια εγκεφαλικότητα που αντιμετώπιζε το παιχνίδι ο παπαλουκάς και στην ορμητικότητα και την αδιάκοπη διεκδίκηση που βγάζει ο σπανούλης αλλά στον ολυμπιακό που αναζητούσε επιστροφή στους τίτλους μάλλον ο δεύτερος χρειαζόταν.Πιθανότατα ο σπανούλης σε καταστάσεις csska(και γενικότερα σε ομάδες χωρίς ιδιαίτερα πάθη και πίεση) να μην τα κατάφερνε αντίστοιχα όπως ο παπαλουκάς.

Zephyr
Δυο τελείως διαφορετικές ιστορίες οι δυο παίχτες.
Ο Παπαλουκάς όντως δεν απέδωσε ανάλογα με αυτό που περίμενε ο κόσμος και φυσικά ανάλογα με τα λεφτά που έπαιρνε. Ίσως έφταιξε ότι το peak του κράτησε μόνο 3 χρόνια όπως ανέφερε και ο rankin και ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε τον Παπαλουκά της ΤΣΣΚΑ είδαμε τελικά ένα Παπαλουκά ξεφούσκωτο. Ίσως ήταν ευθύνη των προπονητών αφού ούτως η άλλως η ομάδα ήταν λάθος δομημένη. Πάντως για τον κόσμο μέτρησαν πάρα πολύ οι χαμένες βολές του τελικού με τον ΠΑΟ (που θύμισαν το παλιότερο Ελλάδα-Γερμανία...) και οι δηλώσεις για πόδια που έτρεμαν. Κάπου εκεί αποκαθηλώθηκε δικαίως ή αδίκως. Πάντως είναι σίγουρα άδικο να λέμε για αδιαφορία και σύρσιμο. Για άλλους σταρ της ομάδας εκείνης που πούλαγαν ολυμπιακοφροσύνη μπορούμε να το πούμε, για τον Παπαλουκά όχι. Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα αλλά πάντως πρόσφερε, άσχετα αν τα ερυθρόλευκα media τον έφαγαν ζωντανό.

Και για να τα λέμε βέβαια όλα, και η πρώτη χρονιά του Σπανούλη ήταν κακή. Όχι απλά μέτρια αλλά κακή σε σχέση πάλι με τα λεφτά που έπαιρνε αλλά και με το τι περίμενε ο κόσμος από αυτόν. Ίσως και πάλι να ήταν λόγω κακής δομής της ομάδας και της συνύπαρξης του με Τεόντοσιτς. Πάντως στον περσινό Ολυμπιακό ο Σπανούλης έγινε Kill Bill. Δεν ξέρω αν είναι τύχη ή συγκυρία ή συνομωσία του σύμπαντος η κατασκευή της αρμάδας του Ντούντα που παλάβωσε την Ευρώπη πέρσι, πάντως ίσως να ήταν και η μοναδική ευκαιρία του Σπανούλη να αποδείξει σε φίλους και εχθρούς αλλά και στον εαυτό του πόσο μεγάλος παίχτης είναι. Και το έκανε, και τα πόδια αυτού δεν έτρεμαν την κρίσιμη ώρα. Το τρίποντο στην μάπα του Καλάθη και η γκριμάτσα με την γλώσσα έξω τα έλεγαν όλα.
Hakeem
Αυτο με το τρεμουλο νομιζω ειναι αστικος μυθος βεβαια, ο Παπαλουκας ειχε πει οτι "¨τρεμω που χασαμε, τα ποδια μου ακομα τρεμουν", προφανεστατα απο την απογοητευση και οχι εννοώντας πως έτρεμε την ώρα που χτυπουσε τις βολές. Οχι πως αλλάζει τιποτα, για τα κοκκινα media ειναι ηδη επικυρυγμένος.

Ο Σπανουλης καταφερε να παρει πρωταθλημα και ευρωπαικο, εστω και αν στο 2ο μισο της σεζον περυσι ειχε σαφως λιγοτερη συμμετοχη απο το πρώτο και οι περισσοτερες μεγαλες ευρωπαικες νικες από το Τοπ16 και μετα, δεν ειχανε αυτον ως πρωταγωνιστή. Φυσικα αυτο δε λεει τιποτα, γιατι ο Ολυμπιακος θα ειχε αποκλειστει απο την κανονικη περιοδο αν δεν υπηρχε αυτος περυσι
duncan21
Τεράστιο ματς,που να έπαιζε κι άμυνα tongue.gif .Φοβήθηκα μη ξεσπάσει σε καμιά διαφημιστική πινακίδα όταν τον έβγαλε ο Μπαρτζώκας 1 λεπτό αφότου άρχισε η 2η περίοδος(!!!),χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος,αλλά νταξ τον είδα ήρεμο.Τα ματς που έκανε στο top8 θύμισαν λίγο τα περσινά με Σιένα.Ξεκίνησε σχετικά καλά,ενδιαμέσως ήταν άθλιος και ηγήθηκε στο κρισιμότερο ματς στο Σεφ.Άντε και (ξανά μανά)MVP του F4.
kseplenhs
QUOTE(duncan21 @ Apr 27 2013, 01:22 ) *
Άντε και (ξανά μανά)MVP του F4.


Φέτος θα έχει 2 mvp το ρεπερτόριο.Το τρίτο σε f4 και το πρώτο της σεζόν.

Το δευτερο για μένα το αξίζει πιο πολύ απο όλους και πρέπει να το πάρει σπίτι του αύριο κιόλας.Το f4 mvp είναι σε loading φάση.
natouralistis
Από τη δήλωση του Ιτούδη ορμώμενος "το 2009 είχαμε τη καλύτερη ομάδα από ποτέ στον Παναθηναϊκό"

έκατσα και ξαναείδα τα παιχνίδια που ήταν σημείο αναφοράς της σαιζόν. Αφού έχει γίνει το break της Σιένα στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, ο ΠΑΟ ταξιδεύει στην Ιταλία και κάνει 2 επιβλητικές εμφανίσεις που του χαρίζουν 2 νίκες και τη πρόκριση στο F4 όπου και κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

Μου κανε τρομερή εντύπωση η σκυλίσια άμυνα του Σπανούλη στον Μακιντάιρ.. Σαν να βλέπεις άλλο παίχτη! Βέβαια έχει το ελαφρυντικό και είναι λογικό ότι στον Ολυμπιακό που σηκώνει τεράστιο φορτίο στην επίθεση, δεν μπορεί να είναι το ίδιο σκύλος και στην άμυνα.

damian
MVP Ευρωλίγκας ο αρχηγός. Γίνεται ο τρίτος Έλληνας μετα από Παπαλουκά(2006) και Διαμαντίδη(2011).
Reggie Miller #31
Εντάξει,γενικά άξιζε ακόμα μια διάκριση,αν σκεφτούμε ότι είναι η αρχή και το τέλος της ομάδας,και ασχέτως αν είναι ή δεν είναι σε καλή κατάσταση είναι πάντα εκεί να πάρει την μπάλα,ακόμα κι αν κάνει του κεφαλιού του...
Μακάρι και MVP Final4 και στο τέλος να σηκώσει και την κούπα!
Ας τα πάρει όλα βρε αδερφέ δε μας νοιάζει καθόλου! smiley.gif
priest
''Ο Γκάλης έκανε τη διαφορά μόνο όταν είχε δίπλα του τον Γιαννάκη, τον Φάνη, τον Φασούλα''

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...li-kaneis-allos

απο το ''ο διαμαντιδης καλυτερος του γκαλη'' φτασαμε στο ''ο σπανουλης καλυτερος του γκαλη''!αθανατη ελληνικη δημοσιογραφια!

παρολαυτα συμφωνω πως αξιζε τον τιτλο ή πιο σωστα του το χρωστουσανε απο περυσι!φετος ο οσφπ εχει αποκτησει και αλλους παικτες που βαζουνε το χερι τους στην φωτια τα τελευταια λεπτα!

rchos
QUOTE(priest @ May 9 2013, 18:11 ) *
''Ο Γκάλης έκανε τη διαφορά μόνο όταν είχε δίπλα του τον Γιαννάκη, τον Φάνη, τον Φασούλα''

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...li-kaneis-allos

απο το ''ο διαμαντιδης καλυτερος του γκαλη'' φτασαμε στο ''ο σπανουλης καλυτερος του γκαλη''!αθανατη ελληνικη δημοσιογραφια!

παρολαυτα συμφωνω πως αξιζε τον τιτλο ή πιο σωστα του το χρωστουσανε απο περυσι!φετος ο οσφπ εχει αποκτησει και αλλους παικτες που βαζουνε το χερι τους στην φωτια τα τελευταια λεπτα!



Έχει χάσει την μπάλα ο Σπύρος.


Του το χρώσταγαν από πέρσι όπως σωστά είπαν και άλλοι.
Μόνο από ΡΟύντι αν το έχανε αλλά αυτός δεν το άξιζε με τίποτα.
tReason
Καλα μιλαμε για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Πρωτον ειναι αμφιβολο αν ο σπανουλης ειναι ο φετεινος καλυτερος παικτης του οσφπ.
την διαφορα την εκανε οταν εμπαινε ο χαινς σε μεγαλυτερο βαθμο απο τον σπανολυη.
Μπορει να φταιει οτι ο παουελ ηταν τραγικος αλλα http://www.gigabasket.org/index.php?global...amp;season=2012 τα νουμερα δειχνουν αυτο που θυμουνται και οσοι ειδαν τα περισσοτερα παιχνιδια οτι ο χαινς εκανε περισσοτερο την διαφορα.
Ας πουνε σε καποιους οτι στο μπασκετ υπαρχει και η αμυνα και στη αμυνα ο βασιλακης απλως εβλεπε

Δευτερον δεν ειναι ο καλυτερος sg της διοργανωσης.Ο καρολ και ο ναβαρρο ηταν καλυτεροι καθ'όλη την διαρκεια της χρονιας
ενα στα πλευ οφ ο ναβαρρο ηταν ο πρωτος σκορερ με 16,6 ποντους ενω ο σπανουλης ειχε 10,4 με πολυ χειροτερα ποσοστα.
Στα πρωτα 4 παιχνιδια ειχε 1/19 τριποντα και 7/47 εντος παιδιας!
Περιττο να πω ποτι η αμυνα του ΠΑΟ> την αστεια αμυνα της εφες με την τρυπια ζωνη που την εσπαγε εφηβικη ομαδα.

Ηταν πολυ χειροτερος απο περυσι το θυμουνται οσοι ειδαν τα παιχνιδια αλλα φαινεται και απο τα νουμερα.
Στο ΝΒΑ δινουν το MVP σε παικτη της ομαδας που εχει απο τα καλυτερα ρεκορ στο ΝΒΑ.Οσο καλος ειναι καποιος αν η ομαδα του εχει ενα μετριο ρεκορ δεν παιρνει το βραβειο του καλυτερου.Ο οσφπ ειχε ρεκορ 20-9 υπηρχαν 3 ομαδες με καλυτερο ρεκορ http://www.gigabasket.org/index.php?global...12&type=apg.
Περυσι ενδεχομενως να το αξιζε αν και ο ΑΚ ηταν σαφως καλυτερος αλλα φετος ηταν σαφως χειροτερος και δεν εχει καμια λογικη η βραβευση του.
Και βεβαια και ο διαμαντιδης δεν αξιζε να μπει στη πρωτη αλλα ουτε στην δευτερη πενταδα εκανε την χειροτερη του χρονια εδω και χρονια και υπηρχαν πολυ καλυτεροι στην επιθεση pg φετος.
Τελος Ειναι αληθεια οτι ενα μεγαλο ποσστο αυτων που ψηφιζουν ειναι ελληνες και βγαζουν αυτα τα κουφα αποτελεσματα..
rchos
QUOTE(tReason @ May 9 2013, 20:03 ) *
Δευτερον δεν ειναι ο καλυτερος sg της διοργανωσης.Ο καρολ και ο ναβαρρο ηταν καλυτεροι καθ'όλη την διαρκεια
Τελος Ειναι αληθεια οτι ενα μεγαλο ποσστο αυτων που ψηφιζουν ειναι ελληνες και βγαζουν αυτα τα κουφα αποτελεσματα..



Ο Σπανούλης ήταν καλύτερος και από Κάρολ και από Ναβάρο.
Καλά από Κάρολ δεν το συζητάω δεν τίθεται καν σύγκριση.Μέσα στη χρονιά το ερώτημα που υπήρχε στην Ρεαλ είναι γιατί ο Κάρολ χρησιμοποιείτε τόσο λίγο.
Ο Ναβάρο επίσης αν και έπαιξε καλά στα πλευ οφ καθόλη την διάρκεια της σαιζόν ήταν αρκετά χειρότερος.Δεν χρειαζόταν κιόλας πολλές φορές γιαυτό και αυτός έπαιζε λιγότερο και λόγο τραυματισμού.


Επίσης αυτό το τελευταίο που γράφεις για τους Έλληνες δεν το καταλαβαίνω.Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο.
NKoulaf
Πιό οπαδίκο κέιμενο πεθαίνεις. 'Ακου ο Γκάλης είχε τον Γιαννάκη. Τον Φασούλα τον είχε και στον Άρη? Και τον Φάνη? Τι λές ρε παιδί μου, αλσχάιμερ έχω πάθει δεν θυμάμαι τίποτα. Μια χαρά παίκτης και παληκάρι ο Σπανούλης, άξιος για το MVP. Τό τί λέει απο εκεί και πέρα, μόνο ο Σπανούλης παίζει εθνική (τον Γιαννάκη που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ νομίζω τον έχει ξεχάσει, μιλάει σε 20άχρονα), την μία ομάδα στά τότε πανευρωπαικά, τους λιγότερους ξένους, τις 12 ομάδες με πιο πολλά λεφτά αντί για 2 τα έχει καταπιεί όλα αμάσητα. Είναι εβδομάδα σολαρίσματος δημοσιογράφων μου φαίνεται.
bbplayer
QUOTE (priest @ May 9 2013, 18:11 ) *
''Ο Γκάλης έκανε τη διαφορά μόνο όταν είχε δίπλα του τον Γιαννάκη, τον Φάνη, τον Φασούλα''

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...li-kaneis-allos

απο το ''ο διαμαντιδης καλυτερος του γκαλη'' φτασαμε στο ''ο σπανουλης καλυτερος του γκαλη''!αθανατη ελληνικη δημοσιογραφια!

παρολαυτα συμφωνω πως αξιζε τον τιτλο ή πιο σωστα του το χρωστουσανε απο περυσι!φετος ο οσφπ εχει αποκτησει και αλλους παικτες που βαζουνε το χερι τους στην φωτια τα τελευταια λεπτα!


αφού τους δίνετε αξία, διαβάζοντάς τους, καλά να πάθετε smiley.gif
passer
QUOTE (tReason @ May 9 2013, 19:03 ) *
Καλα μιλαμε για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Πρωτον ειναι αμφιβολο αν ο σπανουλης ειναι ο φετεινος καλυτερος παικτης του οσφπ.
την διαφορα την εκανε οταν εμπαινε ο χαινς σε μεγαλυτερο βαθμο απο τον σπανολυη.
Μπορει να φταιει οτι ο παουελ ηταν τραγικος αλλα http://www.gigabasket.org/index.php?global...amp;season=2012 τα νουμερα δειχνουν αυτο που θυμουνται και οσοι ειδαν τα περισσοτερα παιχνιδια οτι ο χαινς εκανε περισσοτερο την διαφορα.
Ας πουνε σε καποιους οτι στο μπασκετ υπαρχει και η αμυνα και στη αμυνα ο βασιλακης απλως εβλεπε

Δευτερον δεν ειναι ο καλυτερος sg της διοργανωσης.Ο καρολ και ο ναβαρρο ηταν καλυτεροι καθ'όλη την διαρκεια της χρονιας
ενα στα πλευ οφ ο ναβαρρο ηταν ο πρωτος σκορερ με 16,6 ποντους ενω ο σπανουλης ειχε 10,4 με πολυ χειροτερα ποσοστα.
Στα πρωτα 4 παιχνιδια ειχε 1/19 τριποντα και 7/47 εντος παιδιας!
Περιττο να πω ποτι η αμυνα του ΠΑΟ> την αστεια αμυνα της εφες με την τρυπια ζωνη που την εσπαγε εφηβικη ομαδα.

Ηταν πολυ χειροτερος απο περυσι το θυμουνται οσοι ειδαν τα παιχνιδια αλλα φαινεται και απο τα νουμερα.
Στο ΝΒΑ δινουν το MVP σε παικτη της ομαδας που εχει απο τα καλυτερα ρεκορ στο ΝΒΑ.Οσο καλος ειναι καποιος αν η ομαδα του εχει ενα μετριο ρεκορ δεν παιρνει το βραβειο του καλυτερου.Ο οσφπ ειχε ρεκορ 20-9 υπηρχαν 3 ομαδες με καλυτερο ρεκορ http://www.gigabasket.org/index.php?global...12&type=apg.
Περυσι ενδεχομενως να το αξιζε αν και ο ΑΚ ηταν σαφως καλυτερος αλλα φετος ηταν σαφως χειροτερος και δεν εχει καμια λογικη η βραβευση του.
Και βεβαια και ο διαμαντιδης δεν αξιζε να μπει στη πρωτη αλλα ουτε στην δευτερη πενταδα εκανε την χειροτερη του χρονια εδω και χρονια και υπηρχαν πολυ καλυτεροι στην επιθεση pg φετος.
Τελος Ειναι αληθεια οτι ενα μεγαλο ποσστο αυτων που ψηφιζουν ειναι ελληνες και βγαζουν αυτα τα κουφα αποτελεσματα..



Δηλαδή ο Πρίντεζης πχ στο πρώτο ματς με την Εφές θα έβαζε 26 πόντους αν δεν έβρισκε τους χώρους που δημιουργεί ο Σπανούλης. Και θα προτιμούσες τον Κάρολ (που είναι πολύ καλός παίκτης αλλά δεν είναι Σπανούλης) αντί για Bill;;

tReason
QUOTE (rchos @ May 9 2013, 20:27 ) *
Ο Σπανούλης ήταν καλύτερος και από Κάρολ και από Ναβάρο.
Καλά από Κάρολ δεν το συζητάω δεν τίθεται καν σύγκριση.Μέσα στη χρονιά το ερώτημα που υπήρχε στην Ρεαλ είναι γιατί ο Κάρολ χρησιμοποιείτε τόσο λίγο.
Ο Ναβάρο επίσης αν και έπαιξε καλά στα πλευ οφ καθόλη την διάρκεια της σαιζόν ήταν αρκετά χειρότερος.Δεν χρειαζόταν κιόλας πολλές φορές γιαυτό και αυτός έπαιζε λιγότερο και λόγο τραυματισμού.


Επίσης αυτό το τελευταίο που γράφεις για τους Έλληνες δεν το καταλαβαίνω.Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο.


Δεν ηταν καλυτερος ανα λεπτο απο κανενα απο τους δυο ειχαν πολυ μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα στο σκοραρισμα
στο μονο που ηταν καλυτερος ο σπανουλης ηταν στις ασσιστ.Ο λογος που ο καρολ επαιζε λιγοτερο ηταν οτι ειχε καλυτερους συμπαικτες στις θεσεις του αλλα στα κρισιμα ματς ο χρονος του ανεβαινε δειγμα του οτι ο προπονητης τον θεωρουσε απο τους καλυτερους παικτες.Επισης η αμυνα του ηταν πολυ καλυτερη.
Για τον ναβαρο ειχε καλυτερα στατιστικα και πριν τα πλευοφ και βεβαια οπως εξηγησα ηταν πολυ καλυτερος στα πλευοφ.
Ενας λογος επισης που επαιζε λιγοτερο ηταν οτι η ομαδα του ηταν πολυ καλυτερη και δεν τον χρειαζοταν οσο ο οσφπ τον σπανουλη.Να τον τιμωρησουμε επειδη ειχε καλυτερους συμπαικτες;
Το μονο επιχειρημα υπερ του σπανουλη που ειναι σημαντικο ειναι οτι επαιξε πολυ περισσοτερα λεπτα απο τους αλλους 2 πραγμα που δειχνει οτι ο προπονητης του τον θεωρουσε περισσοτερο σημαντικο και δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι οι αλλοι 2 θα ειχαν την ιδια αποδοση με περισσοτερα λεπτα.
Να το δεχτω και ας ειναι το μοναδικο επιχειρημα του σπανουλη οτι ηταν ο καλυτερος sg ,ηταν ,ο καλυτερος παικτης γενικα;
Ηταν καλυτερος απο τον κριαπα καλυτερος απο τον τομιτς;
Μαλλον οφειλεται σε αυτο που εγραψα οτι σε δυσαναλογο βαθμο αυτοι που ψηφιζουν ειναι ελληνες...


QUOTE
Δηλαδή ο Πρίντεζης πχ στο πρώτο ματς με την Εφές θα έβαζε 26 πόντους αν δεν έβρισκε τους χώρους που δημιουργεί ο Σπανούλης. Και θα προτιμούσες τον Κάρολ (που είναι πολύ καλός παίκτης αλλά δεν είναι Σπανούλης) αντί για Bill;;


Ποτε δεν αμφεβαλλα οτι ο σπανουλης ειναι ο καλυτερος παικτης του ολυμπιακου στην επιθεση και ισχυει αυτο που λες για τον πριντεζη.Αλλα και ο ναβαρρο δημιουργει χωρους οπως ο σπανουλης αλλα ειναι πολυ πιο αποτελσματικος στο σκοραρισμα.
Ο καρολ σιγουρα δεν δημιουργει οπως ο σπανουλης αλλα η αποτελεσματικοτητα στο σουτ υπο πολυ δυσκολες προυποθεσεις ειναι ασυλληπτη.Δεν ειναι ευκολο να τους συγκρινεις αλλα θα επαιρνα τον αμερικανο ειδικα λογω της διαφορας τρων συμβολαιων τους.
Τελος μια που ο σπανουλης μενει ελευθερος αυτο το βραβειο δεν συμφερει τον ολυμπιακο....
NKoulaf
Θα το μοιραστώ μαζί σας γιατι έπεσα κάτω από τα γέλια. Λέω σε φίλο μου για αυτό το άρθρο και μου λέει "Ναι, πέστου, όση διαφορά έχουν το κασέ του Άντιτς και του Τόμιτς, είχαν και τα κασέ του ΛΥΠΗΡΙΔΗ και του ΜΠΟΜΠ ΜΑΚΑΝΤΟΥ".
frenchman7
Πιστεύω πως ο Σπανούλης πολύ δύσκολα φεύγει πλέον..

Το κίνητρο του 3πιτ σε συνδυασμό με προσωπικά βραβεία κλπ είναι πολύ δελεαστικό για εκείνον (και για οποιονδήποτε..)
Ο Σπαν είναι άνθρωπος που χρειάζεται τέτοιου είδους κίνητρα για να προχωρήσει.
bbplayer
QUOTE (frenchman7 @ May 13 2013, 08:03 ) *
Πιστεύω πως ο Σπανούλης πολύ δύσκολα φεύγει πλέον..

Το κίνητρο του 3πιτ σε συνδυασμό με προσωπικά βραβεία κλπ είναι πολύ δελεαστικό για εκείνον (και για οποιονδήποτε..)
Ο Σπαν είναι άνθρωπος που χρειάζεται τέτοιου είδους κίνητρα για να προχωρήσει.



Τον είχε σήμερα ο Χατζηνικολάου στη εκπομπή του στο ραδιόφωνο στον real fm. Είπε ότι θα μιλήσει μετά το τέλος του πρωταθλήματος για το συμβόλαιο του.

Πάντως εάν υποθέσουμε ότι αποκλείεται η Τουρκία μια και έχει ομάδες του χαβαλέ , ομάδες ψηλών στόχων είναι οι δυο ισπανικές και οι Ρώσοι. Εάν πάλι laugh.gif υποθέσουμε ότι σε μια από τις ισπανικές πάει ο Ομπράντοβιτς μας μένει μια ισπανική και οι Ρώσοι (δε θεωρω ότι ο κόουτς μπορεί να πάει ΤΣΣΚΑ)

Σημειολογικά πάντως όταν τον είχαν ρωτήσει μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Βερολίνο τι θα κάνει, είχε δώσει πάλι την ίδια απάντηση μέσες άκρες. "Θα μιλήσω για το συμβόλαιό μου σαν πρωταθλητής". Λογικό βέβαια, δε μπορεί να πει από τα μέσα Μαϊου τι θα κάνει ένα μήνα + μετά.

Είναι η τελευταία του ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο συμβόλαιο και εάν του το δώσουν οι Αγγελόπουλοι , φυσικά και θα μείνει μια και όπως και να το κάνουμε πάντα έχει στόχους μια πρωταθλήτρια ομάδα Ευρώπης

Γενικά μιλώντας πάντως και επειδή έχω διαβάσει παλιά ποστ δικών μας σοβαρών και μπασκετικών φορουμάδων, που σχεδόν ορκίζονταν ότι ο Σπανούλης δε θα φύγει ποτέ από εμάς , μην κάνετε το ίδιο "λάθος". Ο Σπανούλης θα κοιτάξει πρωτα απ' όλα την παρτη του και θα κάνει αυτό που τον συμφέρει και οικονομικά και αγωνιστικά
SteveNashidis
Oι Αγγελόπουλοι τι θα κάνουν ? εχουν εκφραστεί δημόσια για τους σκοπούς τους ;

Δηλαδή θα δώσουν κάτι παραπάνω για να κρατήσουν την ίδια ομάδα ή θα κινηθούν στα ίδια οικονομικά επίπεδα βρίσκονται άλλες εναλλακτικές. Επι της ουσίας ο Ολυμπιακός εκτός του 5 δεν θέλει άλλες μεταγραφές. Πιο σημαντικές είναι οι ανανεώσεις , οπότε είναι διαφορετικό όταν βάζεις το χέρι στην τσέπη βαθιά να κρατάς τους παίκτες σου που σου πήραν 2 ευρωπαικά παρά να δώσεις λεφτά και να πάρεις παίκτες τύπου Περκινς , Dorsey που δεν σου βγαίνουν και τους χρυσοπληρώνεις..
kseplenhs
Απλά η διοίκηση βρίσκεται στην κατάσταση αυτή που έχτισε μια οικονομικά συγκρατημένη ομάδα αλλά οι επιτυχίες αυτής λογικό είναι να αναγκάσουν την διοίκηση να ξανα ανοίξει τον κουμπαρά αν θέλει να την κρατήσει.

Ναι μεν δύσκολη κατάσταση αλλά δεν είναι για να κλαίμε.Παντού συμβαίνει.Και ο παπαλουκάς όταν πήγε στην τσσκα το 2002 δεν πήρε συμβόλαιο 3ων εκ.Στην πορεία το απέκτησε.Το ίδιο ο διαμαντίδης,ο σπανούλης,ο χόλντεν,ο κριάπα,ο μπατίστ.Σημάδι είναι πως έγινε καλή δουλειά σε αυτές τις ομάδες και οι παίχτες βελτιώθηκαν μαζί της.Επομένως για να φτάσουμε εδώ όλα πήγαν καλά.

Και επίσης δεν νομίζω πως το καλοκαίρι θα πέσουν τρελλά εκατομύρια στους ελεύθερους του ολυμπιακού.Δλδ αυτό που ακούγεται πως ο χάινς θα έχει για πλάκα μια 2αρα και ο σπανούλης μια 3αρα,παραφαίνεται μπακαλίστικο για να ισχύει.Ειδικά για τον χάινς.Στον οποίο βέβαια βλέπω να του προτείνεται απο τον ολυμπιακό ένα συμβόλαιο σαν το πρόσφατο του Πρι και να τελειώσει το ζήτημα θετικά.
Zephyr
QUOTE(kseplenhs @ May 14 2013, 14:59 ) *
Και επίσης δεν νομίζω πως το καλοκαίρι θα πέσουν τρελλά εκατομύρια στους ελεύθερους του ολυμπιακού.Δλδ αυτό που ακούγεται πως ο χάινς θα έχει για πλάκα μια 2αρα και ο σπανούλης μια 3αρα,παραφαίνεται μπακαλίστικο για να ισχύει.Ειδικά για τον χάινς.Στον οποίο βέβαια βλέπω να του προτείνεται απο τον ολυμπιακό ένα συμβόλαιο σαν το πρόσφατο του Πρι και να τελειώσει το ζήτημα θετικά.


Κάπως έτσι το βλέπω κ γω. Κοντά στο μύριο θα πάει ο Χάινς, δικαιότατα, αλλά παραπάνω δεν νομίζω να δώσουν οι Αγγελό.
Τώρα για Σπανούλη...
Εξαρτάται και από τον ίδιο. Δεν πιστεύω ότι θα πάρει συμβόλαιο ίδιο με αυτό που παίρνει τώρα, αν ρίξει νερό στο κρασί του θα μείνει, αλλιώς φεύγοντας αφήνει "μπατζετικό" περιθώριο που θα μας οδηγήσει σε μεταγραφολογία άνευ προηγουμένου biggrin.gif

ΥΓ. Ο Σπανούλης δεν το έπαιξε ποτέ "Ολυμπιακάρας" όπως και δεν το έπαιξε στο παρελθόν "Παναθηναικάρας". Επαγγελματίας είναι, σωστός στην δουλειά του είναι, ας σκεφτεί όσο επαγγελματικά θέλει και ας αποφασίσει. Πάντως ήδη έχει βγάλει τα άντερα του και με 3ο παιδί πλέον δύσκολα θα το αποφασίσει να φύγει από Ελλάδα εκτός αν σκάσει πρόταση εξωτερικού με εξωφρενικό ποσό χρημάτων.
rchos
Για τιις Τούρκικες πάντως αν υπάρξει παράγοντας Ντούντα ίσως να μην αποκλείονται τελείως από την εξίσωση.
natouralistis
QUOTE (kseplenhs @ May 14 2013, 14:59 ) *
Και επίσης δεν νομίζω πως το καλοκαίρι θα πέσουν τρελλά εκατομύρια στους ελεύθερους του ολυμπιακού.Δλδ αυτό που ακούγεται πως ο χάινς θα έχει για πλάκα μια 2αρα και ο σπανούλης μια 3αρα,παραφαίνεται μπακαλίστικο για να ισχύει.Ειδικά για τον χάινς.Στον οποίο βέβαια βλέπω να του προτείνεται απο τον ολυμπιακό ένα συμβόλαιο σαν το πρόσφατο του Πρι και να τελειώσει το ζήτημα θετικά.



Μπουρούσης , Μαυροκεφαλίδης , Βουγιούκας, αμείβονται με πάνω από 1 μύριο το χρόνο, άρα το ότι ο Χάϊνς θα πάει σε ψηλά νούμερα στην αγορά δεν είναι μπακαλίστικο, είναι μπάσκετ.
Anaz
Βουγιουκας, Μαυρος παιζουν σε Ρωσσικες ομαδες εκτος Euroleague, λογικο να τα σκανε.
O Xαινς ειναι ιδιαιτερη περιπτωση. Για την αγορα παραμενει ενα σεντερ 1.98 με τις ιδιαιτεροτητες του που εδεσε πολυ στο συγκεκριμενο συνολο.Δεν τα σκας για να τον κανεις "κολωνα" της ομαδας σου, ευκολα. Εμενα αυτο που με φοβιζει ειναι η ομαδα που θα ενδιαφερθει για τον Σπανουλη, η οποια ειναι πολυ πιθανο να τα σπρωξει για να τους παρει πακετο. Σαν αυτονομη περιπτωση δε νομιζω οτι θα εχει τρελες προτασεις (της ταξεως δηλαδη του 1.5+ εκ).
akfo7
Σαν καινούργιος στο forum απλά από περιέργεια κάθησα τα πρώτα topic (2010...) που συγκρίνουν τον Σπανούλη με τον Παπαλουκά ή τον Τεόντοσιτς.

Εϊναι πραγματικά απίστευτο το που έφτασε η ομάδα με τον Σπανούλη.
plo koon
QUOTE (akfo7 @ May 16 2013, 20:31 ) *
Σαν καινούργιος στο forum απλά από περιέργεια κάθησα τα πρώτα topic (2010...) που συγκρίνουν τον Σπανούλη με τον Παπαλουκά ή τον Τεόντοσιτς.

Εϊναι πραγματικά απίστευτο το που έφτασε η ομάδα με τον Σπανούλη.

Καλά, ο Σπανούλης του 2010 ήταν συγκρίσιμος με τον Παπαλουκά τον Τεόντοσιτς. Ειδικά όταν άδειασε η ομάδα του ΟΣΦΠ αν με ρώταγες ποιος από τους 3 θα έχει περισσότερες Ευρωλίγκες στο τέλος της τριετίας θα σου απαντούσα κατά σειρά Τεόντοσιτς, Παπαλουκάς (σαν συμπληρωματικός σε μία ομάδα f4) και μετά Σπανούλης.

Βέβαια ο Τεόντοσιτς ποτέ δεν στήριξε το ταλέντο του, έκανε και δύο ασύλλυπτες χρονιές ο ΟΣΦΠ και ήρθαν τα πάνω κάτω.
αετος 67
Eιναι ξεκαθαρο οτι ο Τεοντοσιτς την επαθε οπως ο Οουεν στο ποδοσφαιρο (Λιβρπουλ - Ρεαλ) .Πηγε στην ΤΣΣΚ για τιτλους και κυριως για Ευρωλιγκα.
Εν τελει ομως οχι απλα δεν πηρε Ευρωλιγκα αλλ τιμωρηθηκε για τη μεταγραφη του καθως η Ευρωλιγκα πηγε στο Θρυλο.
plo koon
QUOTE (αετος 67 @ May 17 2013, 13:38 ) *
Eιναι ξεκαθαρο οτι ο Τεοντοσιτς την επαθε οπως ο Οουεν στο ποδοσφαιρο (Λιβρπουλ - Ρεαλ) .Πηγε στην ΤΣΣΚ για τιτλους και κυριως για Ευρωλιγκα.
Εν τελει ομως οχι απλα δεν πηρε Ευρωλιγκα αλλ τιμωρηθηκε για τη μεταγραφη του καθως η Ευρωλιγκα πηγε στο Θρυλο.

Ο Τεόντοσιτς δεν τιμωρήθηκε από κανέναν, πέρα από τον εαυτό του. Δε κάθησε να γυμναστεί σοβαρά και να γίνει ανταγωνιστικός στην άμυνα και πλέον είναι τρύπα. Για να το θέσω και αλλιώς αν ο Τεό έμενε στον ΟΣΦΠ, μάλλον δε θα ειχαμε κάνει αυτά που τελικά έγιναν.
Reggie Miller #31
Να μας πει από που ψώνισε το πορτοκαλί παντελόνι!!!! smiley.gif
captain charisma
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...-ston-olympiako

στο σημειο που λεει για νβα

«το ΝΒΑ δεν είναι απωθημένο μου, γιατί το είδα από κοντά και παρότι εκεί συναντάς τους καλύτερους, το απομυθοποίησα»

τι μας λες ρε μπιλη τωρα?επειδη απετυχες πληρως στο νβα το απομυθοποιεις κιολας?αλλοι ευρωπαιοι πηγαν δουλεψαν και πρωταγωνιστουν..εσυ ομως τι εκανες?μολις ειδες τη πρωτη δυσκολια εκανες αμαν για να γυρισεις...
NKoulaf
Μήηηηηπως είναι λίγο γρήγορο συμπέρασμα το "οι άλλοι πέτυχαν γιατι δούλεψαν"? Στο ΝΒΑ πήγε ο Σαμπόνις στα 30 και του είπαν ότι οι ρούκι κουβαλάνε τις βαλίτσες. Δεν είναι πλάκα. Το να πετύχεις στο ΝΒΑ είναι ένας συνδυασμός του τι ρόλο βάραγε η ομάδα που πήγες, η διοίκηση της, ο προπονητής της, τι επενδύσεις είχαν γίνει στους υπόλοιπους που έπαιζαν στην θέση σου και η λίστα συνεχίζεται. Μήπως έχεις την εντύπωση ότι όταν ερχόταν από τον πάγκο ο Πέτροβιτς, η ομάδα του είχε ΚΑΛΥΤΕΡΟ να βάλει βασικό? Απλά εκεί πουλάνε θέαμα και ισχύει το "nobody is bigger than the game".

Υπάρχει ιεραρχία στις ομάδες και υπάρχουν οι επενδύσεις στους παίκτες σαν ονόματα και όχι σαν παίκτες. Ο Σπανούλης μίλησε δευτερόλεπτα για το ΝΒΑ, εγώ θα γράφω λεπτά για να αναλύσω τι είπε. Είπε λοιπόν ότι στην ηλικία που πήγε ο Σπανούλης και στην ομάδα που πήγε, ο ρόλος του θα ήταν να πουλάει φανέλες σε Ελληνες της Αμερικής για 3 χρόνια. Μετά θα βλέπανε άν μπορεί να βοηθήσει ομάδα του ΝΒΑ σαν παίκτης. Ο Σπανούλης όμως υπολόγισε ότι και παπάδες να έκανε, 3 χρόνια με το συμβόλαιο που είχε σύν μέτριο συμβόλαιο (γιατί δεν θα έπαιζε αρκετά για να πάρει μεγάλο, θα τον κράταγε στον πάγκο ο προπονητής για να μην ξεφτιλιστεί ο χειρότερος αμερικάνος που όμως μπορεί να πουλήσει πιο πολλές φανέλες, γιατι τον ξέρουν πιο καλά οι Αμερικάνοι και είναι πιο πολλοί) ΔΕΝ του έφταναν τα χρόνια καριέρας που του απόμεναν για να πάρει τόσα λεφτά στην Αμερική που να ξεπληρώνουν τα 3 χρόνα που θα έκανε το μ****α Οπότε θα καθόταν εκεί για να αποδείξει στο τέλος της καριέρας του ότι ήταν ένας απο τους καλύτερους σε όλον τον πλανήτη και θα περνούσε χειρότερα, θα απολάμβανε λιγότερο σεβασμό και θα έπαιρνε τα ίδια λεφτά. Ε ούτε εγω θα καθόμουνα ρε φίλε, μάλλον είμαι κι εγώ τεμπέλης. Α, και ο Γιασικεβίτσιους το ίδιο.

Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε σε τί ηλικία πήγε ο Νοβίτσκι στην Αμερική, ο Τζινόμπιλι, ο Πάρκερ και τα ξαναλέμε. Και ρίξε και μια ματιά στις ομάδες , γιατί κάτι "πετυχημένοι" ευρωπαίοι πήγαν σε ομάδες που έδιναν οι μπούκ στα 5 πρώτα φαβορί πρίν γράψουν την πρώτη τους συμμετοχή στο ΝΒΑ. Στην ομάδα του Ντάνκαν κάνω μία εξαίρεση, πάω και στα 29, στου Τζόρνταν (παίκτη) πάω και στα 32.
j-kidd13
Ελπίζω να είπε άλλο ο Σπανούλης και να παρερμηνευτηκαν τα λογια του...Γιατί το να λέει ένας αποτυχημένος απο το περασμα στου στο nba παίκτης οτι ....απομυθοποιησε το εκεί μπασκετ,ξεπερνάει τη λογική.
captain charisma
για τους νοβιτσκι γκασολ και παρκερ δεν θα μιλησω..δεν μπαινει καν στην ιδια προταση μ αυτους ο μπιλυ...να σου φερω μερικα παραδειγματα...ο o τζινομπιλι στα 25 του πηγε νβα και ηταν ενας καλος παικτης και στο νβα εξελικτηκε σε εναν απ τους καλυτερους sg...ο μαρκ γκασολ στα 24 πηγε, γελουσαν κ οι πετρες πριν παει νβα...δουλεψε το παλικαρι και τον ειδαμε αμυντικο της χρονιας φετος..ο καλντερον στα 24 πηγε και εχει μεσους ορους 10π και 7ασιστ στη καριερα του...ο σκολα στα 28 του πηγε και τα παει πολυ καλα..ο πεκοβιτς στα 25 πηγε και τα παει πολυ καλα παρολο που ξεκινησε ασχημα τη πρωτη σεζον..και υπαρχουν κ αλλα παραδειγματα παικτων...μην αναφερεις ευρωπαιους που περασαν κ δν ακουμπησαν οπως τσκιτισβιλι και κατι αλλους τετοιους..

ο σπανουλης αν ειχε τα κοτσια μπορουσε να καθησει να δουλεψει και να πετυχει στο νβα,αλλα λειτουργησε μ το σκεπτικο καλυτερα πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στη πολη και προτιμησε την λυση της ευρωπης...

και ο παπανικολαου αν παει νβα θα τα βρει πολυ σκουρα...και θα απογοητευτει κ αυτος και θα γυρισει πισω...

γενικα οι ελληνες δεν μπορουν στα δυσκολα...μονο ο κουφος αποτελει εξαιρεση..
spysta
o Σπανουλης στο 1,91 ΔΕΝ θα μπορουσε να πετυχει στο ΝΒΑ ..θα επαιζε ασσος ?θα επαιζε 2 ? ειδικα σαν 2αρι ΔΕΝ θα μπορουσε να πετυχει με τιποτα .. ενω και σαν ασσος ξερουμε ολοι οτι ΔΕΝ το εχει (και παικτες σκορερς ασσοι εκει υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλοι. η pass first νοοτροπια βοηθησε τον Καλντερον να πετυχει ως ασσος κατι που ο Σπαν δεν το εχει στην ιδιοσυγκρασια του.κυριως ψαχνει το σκορ)
+ οτι ΚΑΜΙΑ ομαδα δεν θα του εδινε την μπαλλα στα χερια και αυτος θα επρεπε να αλλαξει ΑΡΔΗΝ τον τροπο παιχνιδιου του.

καλα εκανε και γυρισε .. το αποτελεσμα τον δικαιωνει 100%
το να λεει οτι το απομυθοποιησε νομιζω παει περισσοτερο για τον ιδιο .. και οχι για το ΝΒΑ.του ιδιου του περασε η νταυλα οταν τα βρηκε σκουρα και προτιμησε να πρωταγωνιστησει εδω .. ηξερε οτι εκει ΔΕΝ θα εκανε πολλα λογω κορμιου και στυλ

οπως και ο Παπανικολαου το να παει τωρα στο ΝΒΑ θα ειναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ λαθος του.
εδω δεν παιζει στο ΝΒΑ ο Σονι Ουιμς που ειναι 2 σκαλες πανω τεχνικα και σωματικα .. ή ακομα και ο Βικτορ Κλαβερ (που ειναι 2 φορες πιο αλτικος και δυνατος συν οτι ειναι και Ισπανος και ξερουμε οτι μετραει αυτο)
ο Παπ πρεπει να μαθει να τριπλαρει καλα .. να σουταρει εν κινηση .. και μετα ισως βρει καποιο χρονο.
σιγουρα θα φαει 1σεζον στον παγκο .. ισως και 2 .. αλλα σιγουρα θα βελτιωθει κι ολας.
νομιζω ομως οτι εδω εχει ΛΑΜΠΡΟ μελλον .. στα Ευρωπαικα γηπεδα μπορει να κανει ΜΕΓΑΛΗ καριερα .. και αυτα ταπραγματα μετρανε at the end of the day
captain charisma
λες οτι δν θα πετυχαινε με αυτο το υψος...ο μπαρεα που δεν ειναι ουτε 1.80 πηρε πρωταθλημα απεναντι στους χιτ κανοντας πολυ καλες εμφανισεις...
spysta
QUOTE(captain charisma @ May 19 2013, 23:04 ) *
λες οτι δν θα πετυχαινε με αυτο το υψος...ο μπαρεα που δεν ειναι ουτε 1.80 πηρε πρωταθλημα απεναντι στους χιτ κανοντας πολυ καλες εμφανισεις...

ναι αλλα ο Μπαρεα ειναι ΚΑΘΑΡΟΣ ασσος .. ο Σπαν 2αριζει .. και με το υψος του στο 2 στο ΝΒΑ θα ειχε μεγαλα προβληματα.
ενω ΑΝ περνουσε καθαρα στο 1 θα επρεπε να αλλαξει και ολο το αγωνιστικο του στυλ

δεν ειναι ο κυριος λογος το υψος βεβαια .. ειναι η ψυχοσυνθεση του ως παικτης

ο Σπαν θελει την μπαλλα στα χερια του .. θελει να δημιουργησει καταστασεις ,να εκτελεσει .. να παρει τα κρισημα σουτ .. και αυτο το πραγμα στο ΝΒΑ θα επρεπε να το αλλαξει ΠΑΡΑ πολυ για να προχωρησει μπροστα .. εε δεν ηθελε να το κανει.γι αυτο και την εκανε με ελαφρα πηδηματακια .. οπως την εκανε και ο Ναβαρο
captain charisma
ο ναβαρο ομως παρολο που επαιξε μια χρονια 11 πονταλακια τα ειχε ανετα..και μπορουσε να μεινει κ αλλο στο νβα..μια χαρα θα τα πηγαινε..
passer


Α ρε παντογνώστη Έλληνα, έβγαλες και το Σπανούλη τεμπέλη..
NKoulaf
QUOTE(captain charisma @ May 20 2013, 00:51 ) *
για τους νοβιτσκι γκασολ και παρκερ δεν θα μιλησω..δεν μπαινει καν στην ιδια προταση μ αυτους ο μπιλυ...να σου φερω μερικα παραδειγματα...ο o τζινομπιλι στα 25 του πηγε νβα και ηταν ενας καλος παικτης και στο νβα εξελικτηκε σε εναν απ τους καλυτερους sg...ο μαρκ γκασολ στα 24 πηγε, γελουσαν κ οι πετρες πριν παει νβα...δουλεψε το παλικαρι και τον ειδαμε αμυντικο της χρονιας φετος..ο καλντερον στα 24 πηγε και εχει μεσους ορους 10π και 7ασιστ στη καριερα του...ο σκολα στα 28 του πηγε και τα παει πολυ καλα..ο πεκοβιτς στα 25 πηγε και τα παει πολυ καλα παρολο που ξεκινησε ασχημα τη πρωτη σεζον..και υπαρχουν κ αλλα παραδειγματα παικτων...μην αναφερεις ευρωπαιους που περασαν κ δν ακουμπησαν οπως τσκιτισβιλι και κατι αλλους τετοιους..

ο σπανουλης αν ειχε τα κοτσια μπορουσε να καθησει να δουλεψει και να πετυχει στο νβα,αλλα λειτουργησε μ το σκεπτικο καλυτερα πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στη πολη και προτιμησε την λυση της ευρωπης...

και ο παπανικολαου αν παει νβα θα τα βρει πολυ σκουρα...και θα απογοητευτει κ αυτος και θα γυρισει πισω...

γενικα οι ελληνες δεν μπορουν στα δυσκολα...μονο ο κουφος αποτελει εξαιρεση..


Θα μιλήσω λοιπόν εγώ για τον Νοβίτσκι.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%84%...%83%CE%BA%CE%B9

Γεννημένος το 78, Ντράφτ το 98. Είκοσι χρονών.

http://nba.sport24.gr/stats/players/player...1&locale=en

Ρούκι χρονιά 20 λεπτά.Δεν τον ήξερε κανείς. Επιχειρούσε 16 σούτ κατα μέσο όρο

Να θυμηθούμε και ότι είναι 2,13?

Σπανούλης τώρα

http://www.basketball-reference.com/players/s/spanova01.html

Ρούκι χρονιά ΟΚΤΩ λεπτά. Τον ήξερε όποιος ήξερε ότι παίζουν μπάσκετ έξω απο την χώρα του.

Το ΔΥΟ προσπάθειες μέσο όρο το βλέπετε?

Σημείο αναφοράς για να μη λέμε ότι συγκρίνουμε τα άσχετα

Ναβάρο. 'Εφυγε απο το ΝΒΑ

http://www.basketball-reference.com/players/n/navarju01.html

Ρούκι χρονιά 25 λεπτά. Όποιος ήξερε Σπανούλη ήξερε κι αυτόν. Επιχειρούσε 9.3 σούτ για να βάζει τα 11 ποντάκια του.

Αυτά για το τι είναι η ομάδα. Με νούμερα και λίνκς.

Το πόσο μπορούσε η ξένη καμπούρα να δουλέψει και ποιές ήταν οι ευκαιρίες, ανεξαρτήτως δουλειάς, στην άλλη ακρη του πλανήτη είναι "όποιος είναι έξω απο τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει." Αυτό ισχύει και για τα δικά μου λεγόμενα, δεν έχω κληρονομικό χάρισμα να ξέρω ποιές ήταν οι προοπτικές με ανταλλαγές, ποιόν μάνατζερ είχε και όλα αυτά, δίνω ερμηνεία σε αυτό που λέει ο ίδιος προσθέτοντας κάποιες πληροφορίες που δεν λέει, διοτι δεν πίνουμε καφέ μαζί του, 3 ατάκες σε συνέντευξη έχει πεί.

Εγώ βλέπω στα νούμερα ότι δεν τον σεβάστηκαν ούτε το 1/3 από ότι τον Ναβάρο εκεί. Εγώ θα έφευγα. Λεπτά 3Χ8 24, Προσπάθειες 3Χ2,3 6,9. Ο Ναβάρο έχει 25 και 9,3 . Και έφυγε. Αν ο Σπανούλης είναι τεμπέλης, ο Ναβάρο τί είναι?


captain charisma
7 σουτ επιχειρουσε και οχι 16 οπως λες...για τα αλλα παραδειγματα που ανεφερα δεν ειδα να λες κατι...ειπα εγω οτι ειναι τεμπελης?απλα δεν μπορει στα δυσκολα...και οι σπερς οταν το πηραν μ ανταλλαγη απ τους ροκετς του ειχαν πει οτι θα επαιζε περισσοτερο αλλα αυτος δεν...
NKoulaf
QUOTE(captain charisma @ May 20 2013, 00:51 ) *
για τους νοβιτσκι γκασολ και παρκερ δεν θα μιλησω..δεν μπαινει καν στην ιδια προταση μ αυτους ο μπιλυ...να σου φερω μερικα παραδειγματα...ο o τζινομπιλι στα 25 του πηγε νβα και ηταν ενας καλος παικτης και στο νβα εξελικτηκε σε εναν απ τους καλυτερους sg...ο μαρκ γκασολ στα 24 πηγε, γελουσαν κ οι πετρες πριν παει νβα...δουλεψε το παλικαρι και τον ειδαμε αμυντικο της χρονιας φετος..ο καλντερον στα 24 πηγε και εχει μεσους ορους 10π και 7ασιστ στη καριερα του...ο σκολα στα 28 του πηγε και τα παει πολυ καλα..ο πεκοβιτς στα 25 πηγε και τα παει πολυ καλα παρολο που ξεκινησε ασχημα τη πρωτη σεζον..και υπαρχουν κ αλλα παραδειγματα παικτων...μην αναφερεις ευρωπαιους που περασαν κ δν ακουμπησαν οπως τσκιτισβιλι και κατι αλλους τετοιους..

ο σπανουλης αν ειχε τα κοτσια μπορουσε να καθησει να δουλεψει και να πετυχει στο νβα,αλλα λειτουργησε μ το σκεπτικο καλυτερα πρωτος στο χωριο παρα τελευταιος στη πολη και προτιμησε την λυση της ευρωπης...

και ο παπανικολαου αν παει νβα θα τα βρει πολυ σκουρα...και θα απογοητευτει κ αυτος και θα γυρισει πισω...

γενικα οι ελληνες δεν μπορουν στα δυσκολα...μονο ο κουφος αποτελει εξαιρεση..



Ο Κουφός έχει την ίδια ακριβώς σχέση με την ελληνική μπασκετική παιδεία του 2010, που είχε ο Γκάλης με την ελληνική μπασκετική παιδεία του 1978.
Οι Έλληνες μπορούν και παραμπορούν στα δύσκολα. Το ότι η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και οι Αμερικάνοι δεν έχουν λόγο να προωθήσουν Ελληνα στο μάρκετινγκ, και δέν είναι Πρώην Γιουκοσλαβική χώρα να έχει καλύτερη σχολή μπάσκετ από τους ίδιους που το μπέρδεψαν με το μπόξ σε κάποια φάση, δεν είναι ένδειξη ότι οι έλληνες δεν μπορούν στα δύσκολα.
Θα το πάμε στο τέλος στους άνεργους που φταίνε που δεν πάνε να φυτέψουν πατάτες, ασχετα άν οι πατάτες έρχονται από το Ιράκ φτηνότερα απο το νερό που χρειάζεται για να τις καλλιεργήσεις στην Ελλάδα.
Σόρρι για το όφφ τόπικ του τελευταίου αλλά απο αυτά τα τσουβαλιάσματα με άγνοια των 17 από τους 20 κυριότερων παραγόντων του θέματος, κοντεύει να με κάνει να σιχαθώ την Ελλάδα, όχι το Μπάσκετ.
NKoulaf
QUOTE(captain charisma @ May 20 2013, 02:53 ) *
7 σουτ επιχειρουσε και οχι 16 οπως λες...για τα αλλα παραδειγματα που ανεφερα δεν ειδα να λες κατι...ειπα εγω οτι ειναι τεμπελης?απλα δεν μπορει στα δυσκολα...και οι σπερς οταν το πηραν μ ανταλλαγη απ τους ροκετς του ειχαν πει οτι θα επαιζε περισσοτερο αλλα αυτος δεν...


Για τον Νοβίτσκι λές που δεν τον βάζεις στην ίδια πρόταση. Ναι οκ μπερδεψα ένα νούμερο, μπήκα και στον κόπο να έχω 4 παράθυρα με στατιστικά ανοιχτά.

Δέν είναι προφανές? Ολα τα επιτυχημένα παραδείγματα μη αμερικάνων παικτών είναι σε ομάδες που τους στήριξαν. Για τον Ναβάρο δεν λες εσύ τίποτα.

Και αν το "αν είχε τα κότσια μπορούσε να καθήσει να δουλέψει" τι σημαίνει αν όχι είναι τεμπέλης? Έιναι δειλός δουλευταράς που φοβήθηκε ότι θα έρθει ο μπαμπούλας στο Χιούστον και θα τον φάει? Τα δύσκολα είναι δύσκολα αλλά τα παλέυεις όταν υπάρχει ανταμοιβή. Όταν σε εξαπατήσουν δεν "τα παρατάς στα δύσκολα" επειδή σταματάς να ασχολείσαι με τον απατεώνα. Αν πάω εγώ ο χ που είμαι τοπογράφος σε έναν εργολάβο και μου πεί "εγώ θέλω ότι μαλακία πώ στους πελάτες να λες ναί και θα παίρνεις κανονικό μισθό, δεν χρειάζομαι τοπογράφο, έτοιμα έρχονται όλα απο αυτούς που λαδώνω" δεν τα παρατάω στα δύσκολα αν φύγω απο εκεί. Αν αυτός πάει αύριο φυλακή, εγώ αντί για τοπογράφος με πείρα είμαι #@!!@ με περικεφαλαία.
NKoulaf
Δουλειά δεν είχε... πάμε λοιπόν

Τζινόμπιλι

20 λεπτα 5.8 σουτ

Μάρκ Γκασόλ

Αυτός έχει πλάκα

30.7 λεπτά 8.1 σούτ

Τί είπε ο ποιητής? 30 λεπτά ο Ρούκι?

Καλντερόν

23 λεπτά 4.9 σουτ

Σκόλα

24 λεπτά 8.2 σούτ

Πέκοβιτς

13.2 λεπτά 2.1 σούτ

αυτός κοντέυει να σε δικαιώσει

Θα μπορούσα να ψάξω το ποιος ήρθε και ποιος έφυγε απο την ομάδα για να φτάσει τα 36 λεπτά που έχει στην μή ανταγωνιστική Μινεσότα, αλλά μετά το χάος, Γιούγκος 2.10 τι να λέμε κάποιος θα του έδινε το χρόνο.

4 στα πέντε παραδείγματα σου έχουν πάνω απο 20 λεπτά, ένα πάνω απο 30, και το 5ο 13.2

Για βρές τώρα εσύ εναν "επιτυχημένο" ευρωπαίο που να του έδωσαν κάτω απο 9 λεπτά στην Ρούκι σεζόν του.

"Αποτυχημένο" με 25 έχω ήδη βρεί εγώ, τον Ναβάρο.

Τα δικά σου παραδείγματα είναι αυτά. Δεν έψαξα εγώ όλους τους ευρωπαίους του ΝΒΑ και διάλεξα αυτούς που τους έδιναν άφθονο χρόνο οι προπονητές τους.

captain charisma
δεν ειπα εγω οτι καναν θραυση απο τη ρουκι σεζον κιολας..ειπα οτι πηγαν, δουλεψαν πηραν ευκαιριες και φτασαν εδω που ειναι..ο σπανουλης αν εμενε σαν αντονιο, δεν θα παιρνε ευκαιριες απο το ποποβιτς?αλλωστε το μπασκετ που παιζουν οι σπερς φερνει στο ευρωπαικο στυλ και θα επαιζε αλλαγη του παρκερ...αλλα απογοητευτηκε απο τη πρωτη σεζον στο χιουστον και την εκανε με ελαφρα πηδηματακια,αντι να καθησε 1-2 χρονια να προσπαθησει για να δει αν μπορει να τα καταφερει..κ αυτο μου δειχνει οτι δεν μπορει στα δυσκολα..

για το ναβαρο ειπα κ πιο πανω οτι για ρουκι εκανε πολυ καλη χρονια και αν ηθελε μπορουσε να μεινει κ αλλο στο νβα, το ειχε δηλωσει κ ο ιδιος οτι το νβα ητα απωθημενο του και πηγε να δοκιμασει..μια χαρα τα πηγε..
j-kidd13
Ολοι λετε οτι δεν πηρε ευκαιριες και χρονο συμμετοχης στην ρουκι σεζον του.Δεν αναφερει κανεις οτι ισως ο λογος που δεν πηρε μεγαλυτερο χρονο και δεν στηριχτηκε ειναι επειδη ΟΤΑΝ και ΟΣΟ επαιζε δεν εκανε τιποτα που να πεισει τον κοουτς να τον στηριξει.Και χωρις να εχει τον τρελο ανταγωνισμο,πισω απο Αλστον και Τ Μακ.
Ο Βαν Γκαντι τον αποκαλουσε turnover machine...
NKoulaf
QUOTE(captain charisma @ May 20 2013, 11:00 ) *
δεν ειπα εγω οτι καναν θραυση απο τη ρουκι σεζον κιολας..ειπα οτι πηγαν, δουλεψαν πηραν ευκαιριες και φτασαν εδω που ειναι..ο σπανουλης αν εμενε σαν αντονιο, δεν θα παιρνε ευκαιριες απο το ποποβιτς?αλλωστε το μπασκετ που παιζουν οι σπερς φερνει στο ευρωπαικο στυλ και θα επαιζε αλλαγη του παρκερ...αλλα απογοητευτηκε απο τη πρωτη σεζον στο χιουστον και την εκανε με ελαφρα πηδηματακια,αντι να καθησε 1-2 χρονια να προσπαθησει για να δει αν μπορει να τα καταφερει..κ αυτο μου δειχνει οτι δεν μπορει στα δυσκολα..

για το ναβαρο ειπα κ πιο πανω οτι για ρουκι εκανε πολυ καλη χρονια και αν ηθελε μπορουσε να μεινει κ αλλο στο νβα, το ειχε δηλωσει κ ο ιδιος οτι το νβα ητα απωθημενο του και πηγε να δοκιμασει..μια χαρα τα πηγε..



Τώρα απαντάς στο ποιός έκατσε ΝΒΑ με 8 λεπτά ευκαιρία? Εκεί είναι όλη η διαφορά, ο Σπανούλης δεν πήρε ευκαιρίες. "Στο αντί να καθήσει 1-2 χρονια να πρόσπαθήσει" ακριβώς σου είπα να μου βρείς έναν ευρωπαίο παικτη, που να πήρε 8 λεπτά, να κάθησε 1-2 χρόνια και μετά να πέτυχε. Α, και ο Πέκοβιτς ήταν μισοτραυματίας την πρώτη χρονιά τελικά.

Γιατί ο Ναβάρο τα πήγε μια χαρά και ο Σπανούλης όχι? Ο Ναβάρο δίνει 10.9/9.3 =1.17 πόντους ανα σούτ. O Σπανούλης δίνει 2.7/2.3 = 1.17 πόντους ανα σούτ. Τί έπρεπε να κάνει, να μπαινει έκτος στην πεντάδα και να λέει σε έναν συμπάικτη του να βγεί έξω, ή να βάζει 10 πόντους με 2 σούτ? Να εφεύρει το πεντάποντο και να έχει 100% σε αυτό ? Πόσα νούμερα φτάνουν για να πεί κανείς οκ, δεν ήξερα.


QUOTE(j-kidd13 @ May 20 2013, 13:34 ) *
Ολοι λετε οτι δεν πηρε ευκαιριες και χρονο συμμετοχης στην ρουκι σεζον του.Δεν αναφερει κανεις οτι ισως ο λογος που δεν πηρε μεγαλυτερο χρονο και δεν στηριχτηκε ειναι επειδη ΟΤΑΝ και ΟΣΟ επαιζε δεν εκανε τιποτα που να πεισει τον κοουτς να τον στηριξει.Και χωρις να εχει τον τρελο ανταγωνισμο,πισω απο Αλστον και Τ Μακ.
Ο Βαν Γκαντι τον αποκαλουσε turnover machine...


Όυτε εσύ είπες ότι ο Βαν Γκάντι κόντευε να του απαγορέψει να τριπλάρει και να τον καρφώσει σε μία γωνία σαν να είναι ο Καπόνο που δεν μπορεί να κάνει απωλύτως τίποτε άλλο απο το να σουτάρει. Αν ο Τ Μακ είναι λίγος για ανταγωνισμό, να υποθέσω ότι ο Μαρκ Γκασόλ είχε μπροστά του τον Σακίλ Ο Νιλ. Ούπς, λάθος υπόθεση έκανα, δεν λένε αυτό τα ρόστερ. Υπάρχουν σε αρχείο.
j-kidd13
QUOTE(NKoulaf @ May 20 2013, 13:48 ) *
Όυτε εσύ είπες ότι ο Βαν Γκάντι κόντευε να του απαγορέψει να τριπλάρει και να τον καρφώσει σε μία γωνία σαν να είναι ο Καπόνο που δεν μπορεί να κάνει απωλύτως τίποτε άλλο απο το να σουτάρει. Αν ο Τ Μακ είναι λίγος για ανταγωνισμό, να υποθέσω ότι ο Μαρκ Γκασόλ είχε μπροστά του τον Σακίλ Ο Νιλ. Ούπς, λάθος υπόθεση έκανα, δεν λένε αυτό τα ρόστερ. Υπάρχουν σε αρχείο.

Μα δεν μιλησα για τον T Mac και τον Αλστον που ηταν οι βασικοι προφανως...Οι ανταγωνιστες του Σπανουλη τοτε ηταν οι...ασυναγωνιστοι Λουθερ Χεντ,Τζον Λουκας και Κερκ Σναιντερ.
sacarame
QUOTE(j-kidd13 @ May 20 2013, 13:54 ) *
Μα δεν μιλησα για τον T Mac και τον Αλστον που ηταν οι βασικοι προφανως...Οι ανταγωνιστες του Σπανουλη τοτε ηταν οι...ασυναγωνιστοι Λουθερ Χεντ,Τζον Λουκας και Κερκ Σναιντερ.



Με τον Χεντ να είναι τέταρτος σκόρερ και 3ος στις ασσίστ σε εκείνους τους Ρόκετς...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.