Σοβαρα τα σκουατ χουπς μονο τις Τεταρτες, εγω τα εκανα καθε μερα.
ΜΟΝΟ τις Τετάρτες. Αν συνεχίσεις έτσι, σε 4 βδομάδες δε θα μπορείς να σηκωθείς από το κρεββάτι σου.
Ρε, δεν ξερω αλλα μου φαινεται οτι αν βγαλω τα σκουατ χουπς δεν θα με βοηθησει και τοσο πολυ, γιατι το προγραμμα δεν θα ειναι και πολυ σκληρο.
Ακολούθα ΠΙΣΤΑ το πρόγραμμα.
Αν σου φαίνεται εύκολο τώρα, στις τελευταίες εβδομάδες θα σου φαίνεται γολγοθάς.
Όσο σημαντικό, λοιπόν, είναι στην αρχή να μην κάνεις περισσότερες επαναλήψεις απ'όσο χρειάζεται, άλλο τόσο σημαντικό θα είναι στο τέλος να μην κάνεις λιγότερες απ'όσο χρειάζεται.
Κοινώς, έχε υπομονή γιατί θα χρειαστείς τις δυνάμεις σου στο τέλος.
Ακολούθα τις οδηγίες κατά γράμμα και μην είσαι ανυπόμονος.QUOTE
Κατι αλλο στα μπερν αουτς ποσα εκατοστα πηδαμε, και ποσα στα θερστ απς???
Δεν έχει εκατοστά.
Όσο πιο ψηλά μπορείς, όσο πιο δυνατά μπορείς και όσο πιο έντονα μπορείς.
Πρέπει να βάζεις το 100% στις ασκήσεις, ειδάλλως δε θα δεις βελτίωση. Ίσως γι'αυτό δε σου φαίνεται τόσο σκληρό το πρόγραμμα.
Πειραζει αν τις μερες που κανω το προγραμμα, προπονουμε κιολας? Ατομικα εννοειται!!! Το σχινακι και οι επιταχυνσεις βοηθαν καθολου
Δε θα το συνιστούσα να έκανες έντονη προπόνηση...κανά (δυναμικό) μονάκι ίσως. Αλλά σχοινάκια κι επιταχύνσεις, όχι.
Αν το φτασω ως το τελος, ποσο θα βελτιωθει το αλμα μου???
Αν το φτάσεις μέχρι τέλους θα έχεις τα βαθύτατα συγχαρητήριά μου.
Όσο για το άλμα...αυτό ποικίλει από πολλούς παράγοντες.
Από το πόσο έντονα έκανες τις ασκήσεις, από το αν ταλαιπώρησες-τραυμάτισες τους μύες σου, από τη γενετική προδιάθεση, από από από...
Έχω διαβάσει για άτομα που αυξήθηκε 30 εκατοστά το άλμα τους.
Στο site του προγράμματος λέει ότι σε μερικούς αυξήθηκε μέχρι 30 ίντσες, δηλαδή περίπου 75 εκατοστά.
Εγώ που το δοκίμασα, είμαι 1,90 και πριν το πρόγραμμα έφτανα το στεφάνι αλλά δε πηδούσα αρκετά ψηλά για να καρφώνω.
Μετά από 3-4 (δε θυμάμαι) βδομάδες η παλάμη μου έφτανε ολόκληρη πάνω από το στεφάνι.
Εκεί τα παράτησα
...
Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, όμως, δεν ήταν το άλμα, αλλά πολλά άλλα πράγματα.
Εκτίναξη (πηδούσα για ριμπάουντ ψηλότερα από τους άλλους χωρίς να χρειάζεται να "μαζεύω" πολύ), ταχύτητα, αντοχή (περισσότερη ώρα σε στάση άμυνας) και γενικότερα καλύτερη φυσική κατάσταση.
Αυτά κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ σημαντικότερα οφέλη από το γεγονός ότι κάρφωνα.