Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ask The Coach!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Papaloukas 4 ever
QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 11:39 AM)
Αν και ιδιαίτερα ιντερνετικός τύπος ο Κλουζώ (μεγάλη αλεπού του ίντερνετ και της στατιστικής),
*


Μεγάλε, πάντα στις υπηρεσίες σου, όποτε θελήσεις (άμα μπορείς να βρεις και ομάδα που να χρειάζεται στατιστιό, γράψε ΡΜ).
tsops
Να πω και κάτι άλλο και αυτό είναι "σφήνα" προς όλους τους coaches συγκεκριμένα : ρε παιδιά, ιδιαίτερα σε κατηγορίες όπως τις τοπικές, ας δούμε λίγο τις υποδομές μας.

Παίζω με ομάδες που ο μέσος όρος ηλικίας είναι 28 και 30, έλεος ρε παιδιά! Αυτή η κακή νοοτροπία υπάρχει στις αντρικές ομάδες, όπου υπάρχει η λογική 33χρονων αθλητών που θέλουν να παίξουν κάνα δυό χρόνια χαλαρά μέχρι να αποσυρθούν, αλλά εκεί ρε παιδιά υπάρχουν 5απλάσιες ομάδες και αντίστοιχες κατηγορίες, οπότε η ζημιά είναι μικρή.

Στο θέμα : κάποιος με ρώτησε φέτος γιατί δεν έχουμε διακρίσεις στις μιικρές εθνικές εφόσον έχουμε ταλέντα...να σας πω γιατί :

1. Προεπιλογή : στις μεικτές τοπικές ομάδες (πριν την έθνική επιλογή), δεν επιλέγονται όλα τα ταλεντάκια γιατί οι ιθύνοντες δεν έχουν το χρόνο να παρακολουθούν όλες τις ομάδες και στον αντίποδα, τα ταλεντάκια δεν έρχονται όταν τα καλούν οι ιθύνοντες γιατί δεν έχουν κίνητρο.

2. χρόνος : η δουλειά που γίνεται στις εθνικές ομάδες παγκοσμίως είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν ξεπερνά τους 2 μήνες το χρόνο. Οπότε, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα προπονητίκά μας προγράμματα, ειδικά εμείς που έχουμε αθλήτριες εθνικού επιπέδου, δεν πρέπει να είναι με καφέ, τσιγάρο και κινητό. Πρέπει να είναι δομημένα σε συνεργασία με τους προπονητές των μεικτών ομάδων και με ατομικές προπονήσεις ή δυνατόν στα παιδιάπου έχουν κληθεί.

3. ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ : έχω γνωρίσει ουκ ολίγα ταλεντάκια που ενώ έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα, λένε "έλα μωρέ, που να τρέχω τώρα". Τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να εκλείψουν : η τιμή να φορέσεις το εθνόσημο είναι μέγιστη και βαρύνουσα και πρέπει να αντιμετωωπίζεται έτσι και μόνο έτσι.

4. Κλίκα και Δημοσιουπαλληλισμός : περιμένατε να το αποφύγω : όχι αγαπητοί μου...υπάρχει τρελή κλίκα στο γυναικείο και σε επίπεδο συλλόγων και σχολείων και σε εθνικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς, αυτό ισχύει παντού. Αυτό όμως που δεν δέχομαι είναι ο δημοσιουπαλληλισμός που επικρατεί ιδιαίτερα από ανθρώπους της ομοσπονδίας. Άϊντε να φτιάξουμε και πάλι όμαδα φέτος να μας εκπροσωπήσει, ωχ να τρέχουμε πάλι στα γήπεδα, αχ το ένα, ωχ το άλλο...κύριοι, αν βαρεθήκατε, κουραστήκατε, δε γουστάρετε ή δεν έχει άλλο ψιλικοκό για τη τσέπη σας, ξέρω ένα πολύ ωραίο καφενείο να πάτε να αράξετε μπας και κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας με τα παιδιά μας.

5. συμμετοχή : προς τους κυρίους προπονητές - δώστε συμμετοχή στα μικρά παιδιά, μη χρησιμοποιείτε 6 και 7 παίκτριες συνεχώς, δουλέψτε στην προπόνηση και μη δημιουργείτε ρουτίνα, δώστε κίνητρα να δουλέψουν, ανεβάστε παιδιά από τις υποδομές για να παίρνουν "μυρωδιά" και τόσα άλλα που μόνον όφελος μπορούν να σας δώσουν...

Έχω και άλλα πολλά να πω για τα μικρά παιδιά, αλλά ας δω πρώτα τι feedback Υπάρχει και τα λέμε.

bball.gif Tip of the day 2 : ασκήσεις με κώνους : βάλτε 3-4 κώνους μέσα στο γήπεδο ως εικονικούς αντιπάλους και παίξτε διπλό. Κάθε φορά που αμυντικός ή επιθετικός ακουμπά κώνο, η ομάδα κάνει καμικάζι ή χαρακίρι. Καλός τρόπος για να δουλέψει η άμυνα και η επίθεση, να βλέπουν γήπεδο και όσο οι παίκτες γίνονται πιο έμπειροι, "χρησιμοποιούν τους κώνους" προς όφελός τους. Σημείωση : Προτιμώ όταν γίνονται λάθη, να τρέχει η "ομάδα" και όχι η 5άδα που έκανε λάθος, για να καταλαβαίνουν ότι όλοι μαζί φταίμε. Coaches....και εμείς τρέχουμε, ε! bball.gif
leonkalf
Συμφωνώ με τις παραπάνω διατυπώσεις του tsops.
Ειδικά το κομμάτι της νοοτροπίας!! Αλλά και των κουρασμένων παραγόντων!!

Μπράβο coach για το ενδιαφέρον,την προσήλωση και το μεράκι που δείχνεις ότι έχεις.Συνέχισε..

Μακάρι όλοι οι προπονητές να δείχνουν τέτοιο ζήλο,όπως αυτός εκφράζεται από τα γραφόμενα του tsops.
Άλλωστε,οι προπονητές είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο διαμορφώνουν χαρακτήρες (ειδικά στις μικρές ηλικίες) και πλάθουν τους αθλητές.

Εύχομαι να μου χαρίζει ο Θεός υγεία και να'χω δύναμη να μπορώ να παίζω και στα 30+ χρόνια μου smile.gif
Εξάλλου,θα νοιώθω ακόμα σαν τους νεότερους συναθλητές μου tongue.gif

Στις "τιμωρίες" (καμικάζι κλπ), τρέχεις και εσύ coach?? ohmy.gif
tsops
Leon, νάσαι καλά. Δυστυχώς φίλε μου και οι περισσότεροι coaches ειδικά στις τοπικές κατηγορίες είναι κάτι "κουρασμένα παλληκάρια". Και όχι λόγω ηλικίας, σχεδόν όλοι είμαστε κάτω από 45-40 χρονών, αλλά λόγω νοοτροπίας και κινήτρων από τις διοικήσεις.

Έπαιζα τις προάλλες ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, κέρδιζα 35 πόντους διαφορά από το 2ο δεκάλεπτο. Ο αθεόφοβος με έπαιξε 40' ζώνη (γιαυτό έφαγε και 40 πόντους στο τέλος), χρησιμοποίησε 6 από τις 10! (μάλλον οι υπόλοιπες πρέπει να είχαν πειθαρχικά παραπτώματα, δεν εξηγείται αλλιώς) και το μόνο που ψέλλισε σε 40 λεπτά ήταν "είστε χειρότερες και από τον χειρότερο ρε άχρηστες". Τώρα τι να τιυ πεις; και όχι τίποτα άλλο, είχε 2 παικτάκια διαμαντάκια, τα οποία βέβαια είναι χαντακωμένα, έτσι; και αυτό συμβαίνει και στους άντρες και το ξέρεις καλά.

bball.gif Tip of the day 3 Ψυχολογία - Σεβασμός : Coaches, συμμετέχετε στη προπόνηση ενεργά, μην είστε παθητικοί. Όταν συμμετέχετε ενεργά, κανένας παίκτης δεν θα πει "ωραίος ο μ*****ς με βάζει και τρέχω και μετά λέει ότι δεν το κάνω σωστά. Αν ήταν εδώ μέσα να δει τη γλύκα, θα του έλεγα εγώ". Συμμετέχοντας ενεργά, κάνετε την ομάδα σας να σας σεβαστεί και να σας εμπιστευτεί. Leon, σου απάντησα; wink.gif bball.gif
leonkalf
ΟΚ,κατάλαβα.
Inspector Jacques Clouseau
TSOPS μου δίνεις την ευκαιρεία με το πρηγούμενο post που έκανες να αναφέρω και μια άλλη παράμετρο - πρόβλημα στο χώρο που αν το λύσουμε, πραγματικά θα δώσει μεγάλη πνοή στο χώρο και πιστεύω πως σε αυτό το point εμείς είμαστε σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να γίνει από όλους.Αυτή η παράμετρος ονομάζεται ΓΟΝΕΙΣ.

Όλοι οι προνοτητές πρέπει να καταλάβουμε πως από τα τμήματα υποδομής μέχρι τις πρώτες γυναικείες ομάδες ένας από τους στόχους μας είναι να προσεγγίσουμε τους γονείς των αθλητριών .Όταν καταφέρουμε να φέρουμε τους γονείς στα γήπεδα να είστε σίγουρα πως θα έχουμε κερδίσει πάνω από το 50% του αγώνα μας για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ. Πρωταρχικός λοιπόν στόχος είναι να κερδίσουμε τόσο την εμπιστοσύνη των παιδιών όσο και των γονιών τους.

Οι γονείς μπορούν να αποτελέσουν σε απίστευτο βαθμό μοχλό πίεσης τόσο στη διοίκηση των ομάδων όσο και των παραγόντων δεινοσαύρων της κάθε ομοσπονδίας. Δυστηχώς οι περισσότερες των διοικήσεων αλλά και παραγόντων δεν βλέπουν αθλητές αλλά κοριτσάκια μικρά και μεγάλα που απλά έρχονται να παίξουν κανά μπασκετάκι να περάσει η ώρα ή και να γυμναστούν αν το θέλετε ,ανέφερα στο αρχικό post πως έτσι ήμουν και εγώ. Φανταστείτε όμως αυτά τα ¨κοριτσάκια ¨ να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή από φίλους στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και να βλέπουν από κοντά τα όσα γίνονται. Καλώς ή κακώς ακόμα και στον αθλητισμό όπως όλοι μας γνωρίζουμε μιλάμε για πολιτική.
Οι μεν στις ομοσπονδίες οι οποίοι τις περισότερες φορές είναι πολιτικάντες δεν θέλουν να διαδίδονται διάφορα σχόλια τα οποία μπορεί να φτάσουν και σε αυτιά που δεν πρέπει να φτάσουν ( και όσο περισσότεροι γονείς τόσα περισσότερα αυτιά ), οι δε διοικήσεις ομάδων με αυτό το τρόπο πιέζονται γιατί δεν θέλουν να χαλάσουν το όνομά τους στις κλειστούς και τοπικούς κύκλους και πολλές φορές επαγγελματικούς - επιχειρηματικούς κύκλους που κινούνται .

Φανταστείται τις μέχρι σήμερα συζητήσεις με τις διοικήσεις των ομάδων με τις οποίες έχει συνεργαστεί ο καθένας να είχε πίσω και καμιά 50αριά γονείς. Δεν συζητάμε ούτε για εκβιασμούς ούτε για τίποτα άλλο παράλογο απλά fair play. Γιατί όπως και να το κάνουμε όλους μας έχει πιάσει το παράπονο κατά καιρούς ,γιατί ρε γαμώτο να μην έχουμε και εμείς τη στήριξη που έχουν άλλα τμήματα.

Και είπαμε η βοήθεια είναι διπλή και βάλε ,οι γονείς όταν δουν την προσπάθεια θα βοηθήσουν στα προβλήματα που αναφέραμε , θα παροτρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν να κατεβαίνουν χωρίς να φέρουν δυσκολίες ενώ συγχρόνως είναι μια απλή και πρώτη μέθοδος να μαζεύεται κόσμος στο γήπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται στην ψυχολογία των παιδιών, τη βελτίωση των επιδόσεών τους τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό .

Και για να μην ξεχνιόμαστε και αυτό αφορά τους γονείς ,το μέγεθος της σχέσης που αναπτύσεται μεταξύ γονιών και παιδιών είναι κάτι το πραγματικά αδιανόητο και απερίγραπτο.

Αναμένοντας σχόλια από όλους coaches, παικτριες και γονείς

Ο Inspector Jacques Clouseau είναι συνεχώς στην αναζήτηση νέων στοιχείων που θα βοηθήσουν όλη τη γυναικεία μπασκετική κοινωνία
bball.gif Tip of the day Βy Clouseau :

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Live strong
Λοιπόν! Έχουμε κι λέμε!

Όσον αφορά το 1 θέμα… κατά τη δική μου τη γνώμη, δεν είναι κακό μια γυναίκα που έχει τα κότσια να παίξει μέχρι αυτή την ηλικία! Έχω συναντήσει και σε επίπεδα Εθνικών κατηγοριών τέτοιες ηλικίες μέχρι και στην Α1. Μπορώ να πω και ονόματα! Υπάρχει όμως και ο αντίποδας, με τις πολύ μικρές ηλικιακά κοπέλες…
Σε αγώνες δηλαδή διαφόρων κατηγοριών και ειδικά των πολύ μικρών, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ν αποτελείται από νεαρά κορίτσια ηλικίας νεανίδων. Άρα, για να συνοψίσουμε, νομίζω ότι ούτε το ένα είναι καλό ούτε το άλλο… και για να μη παρεξηγηθώ θα πω το εξής, οι γυναικείες ομάδες είναι πολύ καλό να έχουν και μικρότερα παιδιά, όχι όμως μόνο μικρά!

Για το θέμα με τις προεπιλογές θα συμφωνήσω 100%. Πράγματι υπάρχουν παιδιά που μένουν στη αφάνεια γιατί δεν τα έχουν δει ή αν τα είδαν μπορεί να τα είδαν σε μια κακή μέρα…(έχω παραδείγματα). Επίσης παραδείγματα έχω και από παιδιά που λένε τη κουβέντα που είπε ο tsops, «τι να πάω να κάνω, βαριέμαι κλπ», εκεί λοιπόν πρέπει να πάρει μέτρα η ομοσπονδία με κυρώσεις προς τους αθλητές ότι ηλικίας και να είναι και εννοείται και προς την ομάδα που βρίσκεται… θα μου πείτε γιατί στην ομάδα; Έτσι! Αφενός για να σπρώχνει και να προτρέπει τα παιδιά και αφετέρου ν είναι διαλλακτικοί με το θέμα των προπονήσεων όταν πρέπει να πάνε στις προπονήσεις είτε των μεικτών είτε των εθνικών…

Θέμα 3ο. Η δουλειά που γίνεται στις Εθνικές… και πάλι θα συμφωνήσω για το πώς δουλεύουν και η Εθνικές και οι ομάδες…
Έχω ακούσει να λέει προπονητής της Εθνικής κατά την ώρα προπόνησης « Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα ότι τα ξέρετε από τις ομάδες σας… εδώ δεν ήρθατε να μάθετε αλλά για να βελτιώσετε αυτά που ξέρετε…και να κάνετε κάτι πιο εξειδικευμένο» μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος! Αυτό σημαίνει ότι οι προπονητές των ομάδων πρέπει να κάνουν περισσότερη δουλειά….και πιο μεθοδική!
Επίσης άκουσα παίχτρια της Εθνικής νεανίδων να λέει μετά από φιλικό με κορασίδες (Γαλλίδες), ότι το επίπεδο μας σαν Εθνική υστερεί πάρα πολύ σε σχέση με το εξωτερικό… τι να σου κάνει! Όταν υπάρχουν διαφορετικοί προπονητές για κάθε θέση μέσα στο γήπεδο, όταν δίνονται οι δυνατότητες στα παιδιά ν ασχοληθούν πιο πολύ με τον αθλητισμό (και εννοώ τον χρόνο που χάνουν τα δικά μας για φροντιστήρια και διάβασμα εκτός σχολείο, καθώς και για το χρόνο που χάνουν να πάνε στο γήπεδο, γιατί δυστυχώς δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν ένα γήπεδο κοντά τους…..

Για το επόμενο θέμα…που θίγεις…με προκαλείς…δεν θέλω ν ανοίξω ασκούς του Αιόλου, έχω όμως ακούσει πάρα πολλά… μέχρι και πόσο λάδι βγάζεις στον τόπο σου…(ερώτηση προπονητή)…(τώρα όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….)
Καθώς επίσης έχω ακούσει με τα αφτιά μου… κάποιος …συμπαθέστατος προπονητής… να «σπρώχνει» λεκτικά αθλήτρια του (τώρα το που δεν θα το πω) και αντίθετα άλλη αθλήτρια του να τη μειώνει…

Δεν θα πω περισσότερα, νομίζω έχω ήδη πει πολλά, τα σχόλια δικά σας….
tsops
O Inspector πήρε το rebound, back hand pass στη Live Strong και.... wos_sport5.gif wav.gif

Πρώτον, η οικογένεια που θίγει ο συνάδλεφος coach Clouseau, είναι το Α και το Ω. Από εκεί ξεκινούν όλα.

Live Strong, δεν είμαι των άκρων : μία ομάδα γεμάτη πιτσιρίκια δεν έχει ουσία, αλλά στον αντίποδα είμαι ξεκάθαρος ότι μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια σε τοπική ή εθνική κατηγορία είναι αυτοκτονία! Άρα, συμφωνούμε και εκεί...αυτά που ανέφερες για προπονητές που σπρώχνουν ή δε σπρώχνουν, εκεί μπερδεύτηκα λίγο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με ξεμπερδέψεις...κάποια στιγμή.

Βλέπω πολύ κόσμο να επισκέπτεται το topic και να επιστρέφει (άρα μάλλον τον / την ενδιαφέρει) αλλά δε βλέπω γνώμες, απόψεις, κλπ. Έχω πει : you agree, then encourage us, you disaggree, then challenge us!

bball.gif Tip of the day 4 : ξεμαρκάρισμα : όταν ξεμαρκαρίζεστε, μην προσπαθείτε να είστε πιο γρήγοροι και...από τη σκιά σας, αλλά ουσιαστικοί. Κάνοντας μικρές και γρήγορες διαδρομές είναι σωστό, αλλά χρειάζεστε και έναν ιδιαίτερα έμπειρο πασέρ για να την καταλάβει. Προτιμήστε να κάνετε μία αργή κίνηση για να πάρετε θέση και μία εκρηκτική κίνηση για να πάρετε τη μπάλα bball.gif
Live strong
Είναι απλό το θέμα όσον αγορά το «σπρώξιμο»
Το βλέπεις να πλέκει εγκώμια προπονητής για ένα παίχτη που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και από την άλλη να ρίχνει στα τάρταρα παίχτη που αξίζει πολλά…
Αυτό σου κάνει σαν εξήγηση;
Πίστεψέ με δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο δημόσια…
tsops
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 06:04 PM)
Είναι απλό το θέμα όσον αγορά το «σπρώξιμο»
Το βλέπεις να πλέκει εγκώμια προπονητής για ένα παίχτη που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και από την άλλη να ρίχνει στα τάρταρα παίχτη που αξίζει πολλά…
Αυτό σου κάνει σαν εξήγηση;
Πίστεψέ με δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο δημόσια…
*


Εμένα μου κάνει. Αυτός που το κάνει, δεν θα έπρεπε να το κάνει! 68.gif

Υ.Σ. σβήσε και τίποτα από το inbox....πνιγήκαμε πάλι!!!!!!!!!!! icon_drunk.gif
peka
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 07:04 PM)
Είναι απλό το θέμα όσον αγορά το «σπρώξιμο»
Το βλέπεις να πλέκει εγκώμια προπονητής για ένα παίχτη που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και από την άλλη να ρίχνει στα τάρταρα παίχτη που αξίζει πολλά…
Αυτό σου κάνει σαν εξήγηση;
Πίστεψέ με δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο δημόσια…
*


Και ομως ειναι πολλοι αυτοι οι προπονητες που το κανουν αυτο...
Παντως για μενα πολυ σημαντικο ρολο παιζει στο κατα ποσο ο προπονητης βοηθαει στην ψυχολογια του παικτη. Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και πρεπει ο προπονητης να βρει ισορροπιες αναμεσα στους παικτες και να βρει του καθενος το "κουμπι", ωστε να αποδιδει αυτο που μπορει. Για μενα αυτος ειναι ο πιο δυσκολος ρολος για εναν προπονητη, ειδικα αν ειναι σε γυναικεια ομαδα, οπου οι ψυχολογιες ειναι τελειως διαφορετικες.
Live strong
Αμ δε το ξέρω νομίζεις… είδα και τον δικό σας…
Αλλά εδώ μιλάμε ότι κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με εθνικές…
peka
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 07:34 PM)
Αμ δε το ξέρω νομίζεις… είδα και τον δικό σας…
Αλλά εδώ μιλάμε ότι κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με εθνικές…
*


Εχω ξαναπει οτι δημοσια δε μιλαω για τον προπονητη μου. Εχω προσωπικη αποψη, αλλα την κραταω για μενα, γιατι ειμαι εν ενεργεια αθλητρια. Δεν βρισκομαι εδω για να εκφρασω παραπονα, απλα για να παραθεσω τις γενικες αποψεις μου!
smile.gif
tsops
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 06:34 PM)
Αμ δε το ξέρω νομίζεις… είδα και τον δικό σας…
Αλλά εδώ μιλάμε ότι κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με εθνικές…
*


Ααααααα, τώρα θίγεις το αγαπημένο μου δεινοσαυρικό θέμα "Εθνική ομάδα"...μη με τσιγκλάς σε παρακαλώ...!
Live strong
QUOTE(peka @ Apr 7 2006, 04:40 PM)
Εχω ξαναπει οτι δημοσια δε μιλαω για τον προπονητη μου. Εχω προσωπικη αποψη, αλλα την κραταω για μενα, γιατι ειμαι εν ενεργεια αθλητρια. Δεν βρισκομαι εδω για να εκφρασω παραπονα, απλα για να παραθεσω τις γενικες αποψεις μου!
smile.gif
*


Προς θεού! Δεν είπα ότι είπες εσύ κάτι…
Τον έχω δει in action γι αυτό το ανέφερα… Δεν ήθελα να σου βάλω κουβέντες που δεν έχεις πει στο στόμα …. rolleyes.gif
tsops
QUOTE(peka @ Apr 7 2006, 06:40 PM)
Εχω ξαναπει οτι δημοσια δε μιλαω για τον προπονητη μου. Εχω προσωπικη αποψη, αλλα την κραταω για μενα, γιατι ειμαι εν ενεργεια αθλητρια. Δεν βρισκομαι εδω για να εκφρασω παραπονα, απλα για να παραθεσω τις γενικες αποψεις μου!
smile.gif
*



Μπράβο...αυτό πρέπει να κάνεις και να το κάνεις και ως κριτική και ως αυτοκριτική. Χαίρομαι που έχεις σεβασμό για τον / την προπονήτή σου και να απαιτείς και τον ίδιο σεβασμό και από εκείνον / η.

Οι απόψεις σου δεκτές και σεβαστές. Σε ακούμε...
Live strong
QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 04:41 PM)
Ααααααα, τώρα θίγεις το αγαπημένο μου δεινοσαυρικό θέμα "Εθνική ομάδα"...μη με τσιγκλάς σε παρακαλώ...!
*


Εσύ ανοίγεις ασκούς… δεν φταίω εγώ! cool.gif
tsops
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 06:45 PM)
Εσύ ανοίγεις ασκούς… δεν φταίω εγώ!  cool.gif
*



Χαχα, καλά άσε μην το ανοίξουμε και οι 2 μαζί, γιατί πολύς κόσμος θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του.

By the way...σβήσε κάνα pm you social monster you!!!
Live strong
Έχω σβήσει εδώ και πολύ ώρα… τι να κάνω γεμίζει αμέσως.. rolleyes.gif
tsops
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 06:51 PM)
Έχω σβήσει εδώ και πολύ ώρα… τι να κάνω γεμίζει αμέσως..  rolleyes.gif
*



Τι να σε κάνω? αφού είσαι popular...να σου κλείσω και κανένα basketball συμβόλαιο στην ομάδα μου? με τις γνωριμίες σου, οι εξέδρες θα είναι γεμάτες κάθε μέρα! cool.gif
Live strong
Δεν ξέρω… εξαρτάται τους όρους… του συμβολαίου…. rolleyes.gif icon_wave.gif
tsops
QUOTE(Live strong @ Apr 7 2006, 07:03 PM)
Δεν ξέρω… εξαρτάται τους όρους… του συμβολαίου….  rolleyes.gif  icon_wave.gif
*


Θα σε κάνω manager που ξέρω ότι τους έχεις ιδιαίτερη συμπάθεια... 68.gif

Νέκρο ΣΚ το ερχόμενο για την ΕΣΚΑ, ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις Εθνικές κατηγορίες, εγώ έχω προπόνηση απόψε και θα φύγουν λιωμένες... 19.gif

Παιδιά, τα tips να συνεχίσω να τα γράφω. Τα βρίσκετε ενδιαφέροντα?
peka
QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 08:12 PM)
Παιδιά, τα tips να συνεχίσω να τα γράφω. Τα βρίσκετε ενδιαφέροντα?
*


Εγω παντως θα ηθελα να υπαρχει συνεχεια... Ειναι ακρως ενδιαφεροντα!
tsops
QUOTE(peka @ Apr 7 2006, 07:14 PM)
Εγω παντως θα ηθελα να υπαρχει συνεχεια... Ειναι ακρως ενδιαφεροντα!
*


Thanx Ppeka. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί προσπαθώ να μην είναι κλασσικά "by the book" θέματα που όλοι λίγο πολλοί ξέρετε, αλλά καθημερινά tips & tricks που μπορούν να κάνουν τη μπασκετική μας ζωή πιο εύκολη.

Άντε πάμε τότε...

bball.gif Tip of the day 5 : πέρασμα και jumpstop : όταν περάσατε την αντίπαλό σας με οποιαδήποτε μορφή ντρίπλας προσπαθείστε να κάνετε jumpstop με τα 2 πόδια και όχι με το ένα πρώτα και το άλλο μετά bball.gif

Το γιατί ας το απαντήσετε εσείς για να δούμε και το επίπεδο που έχουμε εδώ...Clouseau, εσύ αποκλείεσαι λόγω εμπειρίας....
greece4
QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 06:12 PM)
Παιδιά, τα tips να συνεχίσω να τα γράφω. Τα βρίσκετε ενδιαφέροντα?
*

fusika!! polu!!

QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 06:21 PM)
Άντε πάμε τότε...

bball.gif Tip of the day 5 : πέρασμα και jumpstop : όταν περάσατε την αντίπαλό σας με οποιαδήποτε μορφή ντρίπλας προσπαθείστε να κάνετε jumpstop με τα 2 πόδια και όχι με το ένα πρώτα και το άλλο μετά  bball.gif

Το γιατί ας το απαντήσετε εσείς για να δούμε και το επίπεδο που έχουμε εδώ...Clouseau, εσύ αποκλείεσαι λόγω εμπειρίας....
*


giati kapoies fores isws sfurixtei vhmata... unsure.gif
kai epishs, gia na uparxei peri8wrio meta gia pivot k me ta duo podia...
leonkalf
QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 05:12 PM)
εγώ έχω προπόνηση απόψε και θα φύγουν λιωμένες... 19.gif
*

Ωχ, άγριες διαθέσεις έχει απόψε ο coach κορίτσια...!!!

QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 05:12 PM)
Παιδιά, τα tips να συνεχίσω να τα γράφω. Τα βρίσκετε ενδιαφέροντα?
*

Να συνεχίσεις,είναι καλό να τα διαβάζουμε άσχετα αν κάποια τα ξέρουμε.
Όσοι δε τα ξέρουν να τα μαθαίνουν,και όσοι τα ξέρουν καλό είναι να τα επαναλαμβάνουν και να τα ξαναθυμούνται.
----Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης----

Η απάντηση στο quiz σχετικά με το tip of the day 5 είναι πιστεύω εύκολη.Να απαντήσω ή απευθείνετε μόνο σε κορίτσια?
tsops
QUOTE(greece4 @ Apr 7 2006, 07:49 PM)
fusika!! polu!!
giati kapoies fores isws sfurixtei vhmata... unsure.gif
kai epishs, gia na uparxei peri8wrio meta gia pivot k me ta duo podia...
*


Ααααα, βλέπω όχι μόνο υπάρχει επίπεδο, αλλά είναι και ρκετά καλό!

Greece, θα συνεχίσω να τα γράφω αφού σας είναι ένδιαφέροντα.

Ο λόγος που πρέπει πάντα να κάνουμε jumpstop με 2 πόδια έίναι όπως είπε ο Greece, να έχουμε τη δυνατότητα του double pivot και της σωστής θέσης προς το καλάθι.

Συνεχίζουμε αύριο με άλλα tips. Μη σας πήξω κιόλας!
greece4
H greece! tongue.gif blush.gif
(sunh8es vevaia to la8os! tongue.gif )

thanx! sunexise thn kalh douleia! wink.gif
leonkalf
Με πρόλαβε η greece4 και απάντησε την ώρα που έγραφα και εγώ.

Μπράβο 41.gif
tsops
QUOTE(leonkalf @ Apr 7 2006, 07:56 PM)
Ωχ, άγριες διαθέσεις έχει απόψε ο coach κορίτσια...!!!
Να συνεχίσεις,είναι καλό να τα διαβάζουμε άσχετα αν κάποια τα ξέρουμε.
Όσοι δε τα ξέρουν να τα μαθαίνουν,και όσοι τα ξέρουν καλό είναι να τα επαναλαμβάνουν και να τα ξαναθυμούνται.
----Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης----

Η απάντηση στο quiz σχετικά με το tip of the day 5 είναι πιστεύω εύκολη.Να απαντήσω ή απευθείνετε μόνο σε κορίτσια?
*


Ήδη απήντησε η Greece4. Από αύριο θα το δυσκολέψω λίγο για να παιχτεί ωραία "μπάλα". Leon, δυστυχώς τα κορίτσια μου ξέρουν ότι Τετάρτες και Κυριακές "πονάνε και τα κορδόνια"... biggrin.gif ,

Και ένα tech tip (sorry που σου κλέβω το specialty Leon) : όταν είστε μέσα σε κάποιο topic (καλή ώρα), πατάτε που και που Ctrl + F5 και η σελίδα γίνεται αυτόματα refresh κάνοντας clear στο cache σας...και φυσικά βλέπετε την τελευταία απάντηση που μπορεί κάποιος να έγραφε όσο διαβάζατε.

Τεχνικές λεπτομέρειες στον Leon που είναι ειδικός...εγώ απλός coach είμαι!
tsops
QUOTE(greece4 @ Apr 7 2006, 07:58 PM)
H greece! tongue.gif blush.gif
(sunh8es vevaia to la8os! tongue.gif )

thanx! sunexise thn kalh douleia! wink.gif
*



Καθόλου σύνηθες και λάθος μου! Sorry....αξίζω τιμωρία torture.gif
greece4
QUOTE(tsops @ Apr 7 2006, 07:04 PM)
Καθόλου σύνηθες και λάθος μου! Sorry....αξίζω τιμωρία torture.gif
*


polu sunh8es edw mesa! tongue.gif believe me! wink.gif
24.gif 24.gif
leonkalf
Ναι,σωστά τα λες για το ctrl+F5 ή refresh, αλλά εγώ την ώρα που έκανε το post η greece4 έγραφα ήδη το δικό μου post. Γράφαμε περίπου ταυτόχρονα. Σε τέτοια περίπτωση δεν κάνεις refresh. Όταν διαβάζεις ναι.

Ωραία,θα περιμένουμε τα καινούργια quiz.Μ'αρέσουν αυτά.
Θα γίνω θαμώνας και του γυναικείου subforum μου φαίνεται!! smile.gif

Καλά,που ξέρεις ότι είμαι ειδικός όπως λες??? 39.gif
tsops
QUOTE(leonkalf @ Apr 7 2006, 08:11 PM)
Ναι,σωστά τα λες για το ctrl+F5 ή refresh, αλλά εγώ την ώρα που έκανε το post η greece4 έγραφα ήδη το δικό μου post. Γράφαμε περίπου ταυτόχρονα. Σε τέτοια περίπτωση δεν κάνεις refresh. Όταν διαβάζεις ναι.

Ωραία,θα περιμένουμε τα καινούργια quiz.Μ'αρέσουν αυτά.
Θα γίνω θαμώνας και του γυναικείου subforum μου φαίνεται!!  smile.gif

Καλά,που ξέρεις ότι είμαι ειδικός όπως λες???  39.gif
*


Διάβασα το site σου...ενημερώνομαι συνεχώς αγαπητέ, όσο μπορώ βεβαίως. Άντε, εκτός από πολύ καλό παίκτη να σε κάνουμε και φίλαθλο του γυναικείου!

Καλό βράδυ πάω προπ παιδιά...
dizzy_fingers
QUOTE
Παιδιά, τα tips να συνεχίσω να τα γράφω. Τα βρίσκετε ενδιαφέροντα?


Εννοείται να συνεχίσεις να τα γράφεις!!! 41.gif

Δεν είμαι ακριβώς τακτικός θαμώνας στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά το τόπικ που έχεις ανοίξει το τιμώ ιδιαίτερα κι ας μη γράφω συχνά (σχεδόν ποτέ δηλαδή 71.gif ).
tsops
QUOTE(dizzy_fingers @ Apr 7 2006, 08:49 PM)
Εννοείται να συνεχίσεις να τα γράφεις!!! 41.gif

Δεν είμαι ακριβώς τακτικός θαμώνας στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά το τόπικ που έχεις ανοίξει το τιμώ ιδιαίτερα κι ας μη γράφω συχνά (σχεδόν ποτέ δηλαδή 71.gif ).
*


Φίλε dizzy, χαίρομαι που μας τιμάς με την επίσκεψή σου στο topic, αλλά δεν μου φτάνει. torture.gif μη ξεχνάς, είμαι σκληρός προπονητής...

Άρα, πρέπει :

1. να απαντάς καθημερινά στα κουϊζ που θα βάζω
2. να γίνεις φίλαθλος του γυναικείου, και
3. να με καλέσεις στα περιβόητα μονάκια που κάνετε μπας και μου μάθετε καμμιά καινούργια κίνηση biggrin.gif

Αστειεύομαι φυσικά...σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια και όπως έχω πει, θα συνεχίσω να στηρίζω τη προσπάθειά σας και θα φέρω κόσμο για να τα λέμε και λιγάκι...
dizzy_fingers
Για μια στιγμή τρόμαξα 17.gif.

Στα κουίζ πάντως θα απαντάω όπου μπορώ (και προλαβαίνω biggrin.gif).
tsops
ΣΚ χωρίς πρωτάθλημα ίσον ξεκούραση. Άρα σήμερα πάμε για tips και quiz μόνον χωρίς icon_blahblah.gif.

bball.gif Tip of the day : διπλό upskrin στο play : οι έλληνες προπονητές αρέσκονται πολύ στο διπλό σκριν που κάνουν οι ψηλοί στο playmaker με τα αντίστοιχα rollings και τη συνέχεια ανάλογα με το σύστημα του κάθε coach. Ψηλές : 1-2 φορές και η άμυνα θα σας καταλάβει. Γιαυτό δοκιμάστε, αφότου ή και πριν κάνετε σκριν να κάνετε επιτόπια backdoor κίνηση. Περιφερειακές : μη μείνετε στην ίδια νοητή γραμμή με τις ψηλές. Κατεβείτε στη γωνία και δοκιμάστε να κάνετε και εσείς επιτόπιο κίνηση προς το καλάθι με πλάτη ή backdoor. Το play δεν πρέπει να σταματήσει ντρίπλα και να κάνει καλές πάσες bball.gif

bball.gif Quiz of the day : Πως εξουδετερώνουμε μία άμυνα 1-4 (1 man to man και 4 ζώνη)? bball.gif

Οι απαντήσεις στα quiz θα δίνονται την επόμενη ημέρα για να προλαβαίνετε να δίνετε απάντηση. Το συγκεκριμένο θα το απαντήσω Δευτέρα, δεδομένου ότι φαντάζομαι ότι οι φίλοι του topic, θα μπουν τότε.
peka
QUOTE(tsops @ Apr 8 2006, 06:52 PM)
bball.gif Quiz of the day : Πως εξουδετερώνουμε μία άμυνα 1-4 (1 man to man και 4 ζώνη)? bball.gif

*


Βαζοντας τον παικτη που τον παιζουν man to man να κοψει σε μια πλευρα, και στελνοντας αλλον εναν παικτη κατοπιν για υπερφορτωση της πλευρας???
rolleyes.gif
tsops
QUOTE(peka @ Apr 10 2006, 12:27 PM)
Βαζοντας τον παικτη που τον παιζουν man to man να κοψει σε μια πλευρα, και στελνοντας αλλον εναν παικτη κατοπιν για υπερφορτωση της πλευρας???
rolleyes.gif
*


Δεν είναι λάθος απάντηση 41.gif , αλλά με αυτό τον τρόπο δεσμεύεις τις διαγώνιες πάσες σου και κλείνεις το καλό σου παίκτη στη γωνία χωρίς χώρο.

Συνεχίζουμε για τον ΕΝΑ και μόνο σίγουρο τρόπο...σκεφτείτε λίγο απλά, αν και δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Ήδη έχω λάβει πολλά pm που μου δίνετε την απάντηση. Όχι έτσι παίδες...εδώ, για να τα βλέπουν και να μαθαίνουν όλοι και να έχουμε και διάλογο. Μη ντρέπεστε. Όρίστε, οι απαντήσεις να έρχονται... smile.gif
tsops
QUOTE(tsops @ Apr 8 2006, 05:52 PM)
bball.gif Quiz of the day : Πως εξουδετερώνουμε μία άμυνα 1-4 (1 man to man και 4 ζώνη)? bball.gif

*



Βρε σεις, σκοπός των quiz δεν είναι να γίνετε ρόμπα, αλλά να ενημερωθούμε όλοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) για κάποια πράγματα που αντιμετωπίζουμε μπασκετικά κάθε μέρα. Έχω λάβει καμμιά 30αριά μηνύματα με απαντήσεις. Παιδιά, αν συνεχίσετε, θα σταματήσω να γράφω. Απαντήστε δημόσια. Δεν υπάρχει λάθος, απλώς διαφορετικές απόψεις. Άϊντε να σας δω. Η απάντηση θα δωθεί αύριο Τρίτη 11.04.
dizzy_fingers
Ναι βρε παιδιά, να τα γράφουμε δημόσια για να κάνουμε και συζήτηση.

Να πω εγώ τη χαζή απάντησή μου?
Με σκριν στον man2man παίχτη και στη συνέχεια σπλιτ από τον παίχτη που θα βγει από το σκριν?
peka
Να πω και αλλη μια προταση που μολις σκεφτηκα:
Στηνεται η ομαδα σε διαταξη 1-2-2 (ενας κεντρο, δυο ανοιχτα πλαγια και 2 κατω).
Ο ενας στην κορυφη εχει μπαλα, κανει σπλιτ προς το κεντρο (οπου υπαρχουν οι δυο αμυντικοι μπροστα της ζωνης) και πασαρει πλαγια στο γκαρντ, το οποιο προς στιγμην εχει ελευθερο σουτ. Αν ερθει ο κατω αμυντικος απο το box, τοτε εχει ελευθερη πασα στον ψηλο κατω. Διαφορετικα μπορει να κανει σπλιτ και να ελευθερωσει παλι τον κατω ψηλο, αφου θα τραβηξει τον αμυντικο του.
Καπως ετσι το σκεφτηκα αν και υπαρχουν πολλες παραλλαγες, ωστε να ελευθερωνεις μετα απο καποια σκριν και τον παικτη που παιζεται m2m. Βεβαια ειναι δυσκολο να αποτυπωσεις την σκεψη σου με λογια.
Ακομη νομιζω οτι εχει σημασια ποιος παικτης παιζεται m2m (αν ειναι ο ασος ή γκαρντ ή ψηλος).
greece4
as pw k gw th gnwmh mou an k h alh8eia einai eixa skeftei na steilw pm! blush.gif

loipon... prwton opws eipe h peka, me uperfortwsh mias pleuras, eite einai perifereiakos eite pshlos... etsi ton apomonwneis kai auton alla kai ton amuntiko tou.. alla se auth thn periptwsh mporei pisteuw o paikths na voh8hsei.. an einai kinhtikos mporei na 'anhsuxei' kai ton paikth pou vrisketai konta tou kai paizei zwnh.. etsi mporei na anoi3ei xwrous gia tous sumpaiktes tou...

epishs, 8a mporouse na einai enas apo tous 2 paiktes enos double screen and uparxei tetoio sto susthma...

h na pairnei pick opote an dn ginei allagh (mia k oi upoloipoi paizoun zwnh) kanei split k exei sigoura eleu8erh pasa...
tsops
Ωραία, ωραία, βγήκαμε από τη ναφθαλίνη!

Οι κυρίες Dizzy ήρθαν πιο κοντά στην απάντηση (όχι, δεν τις έχω προπονήσει ποτέ για να ξέρουν biggrin.gif ) αλλά και αυτό που είπες εσύ έχει εφαρμογή.

Το πρόβλημα σε όλες τις απαντήσεις σας είναι ότι δημιουργείτε υπερφορτώσεις αλλά δεν "διασπάτε" το τόξο που δημιουργεί αυτή η ζώνη, ήτοι το man to man στην κορυφή.

Προτεινόμενη λύση : μεταφέρετε την παίκτρια που την παίζουν man to man, σε θέση ψηλής (παίζετε με μία ψηλή και 4 κοντές δηλαδή). Βάζοντας τη σε θέση ψηλής, αυτομάτως πέφτουν πάνω της τώρα 2 παίκτριες (μαζί με τη ψηλή που είναι κάτω στο τετράγωνο της ζώνης). Με αυτό το τρόπο, έχετε 3 περιφερειακές έναντι 2 ζώνων των 4 παικτριών. Βάλτε και την μόνη ψηλή που έχετε κοντά στο φάουλ και Θα δείτε ότι δημιουργούνται μεγάλα κενά στα φτερά (πλάγια) και στη μπογιά για ελεύθερα σουτ. Θέλει πολύ πεπειραμένες παίκτριες και απίστευτο τρέξιμο για να καλυφθεί αυτό το σχήμα επίθεσης.

Ευχαριστώ όλους σας για τη συμμετοχή (και τους κρυφούς) και θα επανέλθω αύριο πρωϊ πρωϊ με νέο quiz.

bball.gif Tip of the day : Τρικ της 1-4 (η αντίπαλη πλευρά τώρα) : έχετε ένα έμπειρο coach απέναντί σας και κατεβάζει τη παίκτρια που φυλάτε man to man σε θέση ψηλής; Σας δημιουργεί ελεύθερα σουτ? Μην πανικοβάλλεστε με time outs. Αλλάξτε προσωρινά το man to man σε άλλη παίκτρια. Με αυτό τον τρόπο, θα βρεθεί η καλή του παίκτρια να παίζει πλάτη στη ψηλή σας και μία παίκτρια της περιφέρειας man to man, χωρίς να δημιουργούνται πια κενά. Εάν συνεχίσει και την επόμενη φάση, αλλάξτε εκ νέου παίκτρια και αφήστε εκείνον να τρέχει για time out bball.gif

Υ.Σ. κάθε δράση έχει και αντίδραση wink.gif
Inspector Jacques Clouseau
QUOTE(tsops @ Apr 10 2006, 05:27 PM)
Υ.Σ. κάθε δράση έχει και αντίδραση  wink.gif
*


Χμ... Ο φίλος TSOPS με ξαναγύρισε στα μαθητικά τα χρόνια που ναι δεν γυρίζουν με τίποτα και ειδικά στο μάθημα της φυσικής .
Άψογη η παρατήρησή σου coach και επέτρεψέ μου να βοηθήσω και εγώ λιγάκι ,με ένα παράδειγμα, για να καταλάβουμε λίγο παραπάνω ότι με τους νόμους της φυσικής μαθαίνουμε μπάσκετ ή ότι με το μπάσκετ μαθαίνουμε φυσική blink.gif .

Τι φωνάζουν όλοι οι coaches στις παίκτριές / παίκτες τους όταν ο/η αντίπαλός τους πάει να κάνει scrin σε άλλη συμπαίκτριά τους? ¨ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ SCRIN ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΡΩΞΕΙΣ Η ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ SCRIN ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ¨ Σωστά ? και ποια είναι συνήθως η απάντηση από την παίκτρια ? ¨ ΜΑ ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΕ , ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ κ.λ.π. κ.λ.π. ¨ είναι όντως ποιο δυνατή από εσάς ή πιέζει πάρα πολύ ? δεν έχετε παρά να το εκμεταλλευτείται προς όφελός σας .ΠΩΣ ? ακούστε ένα trick by Clouzeau όπως και το άλλο σχετικά με το πως πηδάμε στις βολές ( όχι συνέχεια ) όταν είμαστε στην επίθεση χεχεχεχεχ,

Λοιπόν η επιθετικός την οποία παίζουμε άμυνα σπρώχνει πιέζοντάς μας να μας πάει στο σημείο του scrin και εμείς με τη σειρά μας σπρώχνουμε εξίσου για να το αποφύγουμε με τη διαφορά ότι τη στιγμή που φτάνουμε στο σημείο του scrin ( πρέπει να γύρουμε το σώμα μας πάνω της για να την αναγκάσουμε να γύρει και αυτή )και ενώ η αντίπαλός μας σε εκείνο ακριβώς το σημείο έχει βάλει όλη της τη δύναμη για να μην τη μετακινήσουμε πολύ απλά και ΑΠΟΤΟΜΑ οπισθοχωρούμε με αποτέλεσμα αν γίνει στο pick της κίνησης ή θα συγκρουστεί με τη συμπαίκτριά της ή θα πέσει κάτω οπότε δεν υπάρχει scrin αλλά σύγχυση την οποία εμείς όμως την περιμένουμε για αρπάξουμε τη μπάλα . Πιστέψτε με την επόμενη φορά , ειδικά αν πέσει κάτω , θα το σκεφτεί πολλές φορές να ξαναδοκιμάσει τόσο δυνατό scrin, άλλοστε ποιος θέλει να γίνεται ρόμπα μέσα στο γήπεδο πέφτοντας μόνος του κάτω 68.gif 68.gif 68.gif .

Συμπέρασμα από τα παραπάνω :
1) Οι νόμοι της φυσικής έχουν απόλυτη εφαρμογή στο μπάσκετ ( Δράση - Αντίδραση, Φυγόκεντρος , Βαρύτητα, Κεντρομόλος, Επιτάγχυνση, Επιβράδυνση κ.λ.π. )
2) Κάνοντας στην αντίπαλο έξυπνα trick τα οποία έχουμε δουλέψει από πριν για να πιάσουνε στα σίγουρα, την αδειάζουμε τόσο πολύ που δύσκολα θα αποφασίσει το τρόπο που θα μας μαρκάρει κάθε φορά ή που θα μας επιτεθεί.Άρα στο σχολείο καλό είναι να προσέχουμε και στη φυσική αλλά και στη ψυχολογία.

Υ.Γ. Ρε TSOPS να ένα καλό QUIZ . Δώστε παραδεϊγματα κινήσεων που εφαρμόζουμε τους παραπάνω νόμους της φυσικής 39.gif 39.gif 39.gif Αν το βρίσκεις ενδιαφέρον εσύ και οι λοιποί postarise το και καλό σκεσκόνισμα στα βιβλία φυσικής.
NBAholic
QUOTE
1) Οι νόμοι της φυσικής έχουν απόλυτη εφαρμογή στο μπάσκετ ( Δράση - Αντίδραση, Φυγόκεντρος , Βαρύτητα, Κεντρομόλος, Επιτάγχυνση, Επιβράδυνση κ.λ.π. )
2) Κάνοντας στην αντίπαλο έξυπνα trick τα οποία έχουμε δουλέψει από πριν για να πιάσουνε στα σίγουρα, την αδειάζουμε τόσο πολύ που δύσκολα θα αποφασίσει το τρόπο που θα μας μαρκάρει κάθε φορά ή που θα μας επιτεθεί.Άρα στο σχολείο καλό είναι να προσέχουμε και στη φυσική αλλά και στη ψυχολογία.


Καλό thread εδώ. Θα έδινα παραδείγματα, αλλά δε γνωρίζω και πολλά για το γυναικείο μπάσκετ-μόνο ένα topic έχω κάνει-οπότε μάλλον θα απέχω...
tsops
QUOTE(NBAholic @ Apr 11 2006, 02:08 AM)
Καλό thread εδώ. Θα έδινα παραδείγματα, αλλά δε γνωρίζω και πολλά για το γυναικείο μπάσκετ-μόνο ένα topic έχω κάνει-οπότε μάλλον θα απέχω...
*


Φίλε μου, καλή σου μέρα. Είσαι ευπρόσδεκτος στο topic μου, δεν έχει σημασία αν γνωρίζεις ή όχι από γυναικείο μπάσκετ. Σε παρακολουθώ και βλέπω ότι είσαι πολύ καλός γνώστης του μπάσκετ και αυτό μας ενδιαφέρει εδώ. Τα tips και τα quiz που δίνουμε εδώ παρέα με τον Clouseau, είναι για όλους, όχι μόνον για γυναίκες. Βέβαια είμαστε ρομαντικοί του γυναικείου μπάσκετ, αλλά εγώ προσωπικά το έχω ξαναπεί ότι δέχομαι κάθε πρόταση, παρατήρηση ή συμβουλή ακόμα.

Και πάμε λοιπόν να σας δω : αρκετά καλά το πρώτο quiz. Πάμε για κάτι λίγο πιο εύκολο σήμερα :

bball.gif Quiz of the day : Κανονισμοί : η παίκτρια σουτάρει τρίποντο και της γίνεται φάουλ στο σουτ, το οποίο σφυράει ο δεύτερος διαιτητής. Ταυτόχρονα όμως, ο πρώτος διαιτητής σφυράει επιθετικό φάουλ σε παίκτρια κάτω από το καλάθι για αντικανονικό σπρώξιμο. Τι πρέπει να γίνει; bball.gif

Dizzy, Holic, εδώ χρειάζεται και το expertise σας. Η απάντηση αύριο Τετάρτη παιδιά. Και όχι pms! δώστε τις απαντήσεις εδώ για να τις βλέπουν όλοι και να μαθαίνουν από τις γνώσεις σας. Τέλος, όπως έχω ξαναπεί, ο Clouseau αποκλείεται από τις απαντήσεις λόγω εμπειρίας biggrin.gif

bball.gif Tip of the day : επιθετικό Rebound στις βολές : σήμερα δεν θα βάλω tip, απλώς θα συνεχίσω το tip που έδωσε ο Clouseau παραπάνω ο οποίος παρεπιπτόντως είναι στην ίδια ομάδα με εμένα. Σε έναν αγώνα λοιπόν, η παίκτριά μου παίρνει θέση ακριβώς όπως περιγράφει ο coach πάνω και της φωνάζω "πάρε θέση σωστά ρε Alex", γίνεται η φάση, πηδάει και καθαρίζει το rebound με Backdoor κίνηση και μου λέει "είναι ένα κόλπο που μου έμαθε ο άλλος coach" bball.gif

Παρεπιπτόντως, ο coach Clouseau εξειδικεύεται στις ψηλές, power και center. οπότε όσες πιστές ή πιστοί έχετε απορίες, ρωτήστε τον.
tsops
By the way, Ο φίλος harris που έχει εξαφανιστεί; huh.gif 39.gif 17.gif
peka
QUOTE(tsops @ Apr 11 2006, 12:18 PM)
Και πάμε λοιπόν να σας δω : αρκετά καλά το πρώτο quiz. Πάμε για κάτι λίγο πιο εύκολο σήμερα :

bball.gif Quiz of the day : Κανονισμοί : η παίκτρια σουτάρει τρίποντο και της γίνεται φάουλ στο σουτ, το οποίο σφυράει ο δεύτερος διαιτητής. Ταυτόχρονα όμως, ο πρώτος διαιτητής σφυράει επιθετικό φάουλ σε παίκτρια κάτω από το καλάθι για αντικανονικό σπρώξιμο. Τι πρέπει να γίνει; bball.gif


Εχω την αισθηση οτι πρεπει να ισχυσει το σφυριγμα του πρωτου διαιτητη...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.