Καλημέρα σε όλους. Παρακολούθησα χθες τη συζήτησή σας αλλά δεν ήθελα να εμπλακώ επηρεάζοντάς σας (αν και μάλλον το έκανα ήδη). Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις και όπως είπα, με τέτοιο επίπεδο που δείχνετε όλοι ότι έχετε, δύσκολα κάνει κάποιος λάθος.
Η απάντηση είναι σχετικά απλή όπως λέει και το μικρό κόκκινο βιβλιαράκι : εφόσον υπάρχει διπλό αντίθετο σφύριγμα αλλά σε διαφορετικούς παίκτες ή ζευγάρια αυτών, ισχύουν και τα 2 δεδομένου ότι δεν επηρεάζουν φάση ή αποτέλεσμα.
Στην περίπτωσή μας λοιπόν, θα ίσχυε το φάουλ στο σουτ με βολές και ταυτόχρονα θα χρεωνόταν επιθετικό φάουλ στον τρίτο παίκτη, ασχέτως αν ο πρώτος ή ο δεύτερος διαιτητής το σφύριζε (φταίω και λίγο γιατί μάλλον σας μπέρδεψε αυτό). Κλουζώ, λύσσαξες αγόρι μου να το πεις, αλλά όπως είπε ο Dizzy...ζωμό εσύ δεν έχει
Peka, χαίρομαι που έχεις κάνει σεμινάριο διαιτησίας και φαίνεται ότι γνωρίζεις, αλλά όσον αφορά στο επίπεδο των ελλήνων διαιτητών που σφυρίζουν φάσεις βάσει "ενστίκτου" και έχουν δύσκολο έργο (για το οποίο συμφωνώ), να σου πω ότι στο Βέλγιο (ένα πρωτάθλημα το οποίο σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ πίσω από το δικό μας), οι διαιτητές κάνουν ειδικά μετρικά τεστ κάθε μήνα (από Fischer tests μέχρι ειδικά τεστ προσομοίωσης στον Η/Υ για να μετρήσουν την αντανάκλαση, ταχύτητα, πεδίο όρασης, κλπ.). Ας πάνε λοιπόν να ξεστραβωθούν τα παλληκάρια μας που "δεν δέχονται μεθόδους μη εξακριβωμένες και πιστοποιημένες από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΕΟΚ προς εφαρμογή στην ελληνική διαιτησία" (αυτό που σας λέω μου έχει αποδοθεί γραπτώς) μπας και αφήσουν τα βουντού, ying yang και επίκληση του Thor για να σφυρίξουν βήματα και γίνει και η δική σας δουλειά ως παίκτριες και παίκτες πιο εύκολη και η δική μας...
Ευχαριστώ όλους σας για τη συμμετοχή
και επειδή μου φαίνεται ότι το τραβάει η ψυχούλα σας, πάμε για ένα ακόμα quiz...πιο δύσκολο αυτή τη φορά γιατί το άλλο μάλλον ήταν εύκολο.
Quiz of the day : μεταφερόμαστε στην Κίνα πριν το 1995 σε αγώνα μπάσκετ. Η μία ομάδα φοράει κόκκινη εμφάνιση με άσπρη ρίγα και η άλλη άσπρη εμφάνιση με κόκκινη ρίγα. Ο αγώνας θα διεξήχθητο κανονικά;
Δύσκολο αν και έχω βοηθήσει πολύ με το λεκτικό και με βάση τη λογική μπορεί να το βρείτε. Αλήθεια, να βάζω και τέτοια quiz ή είναι βαρετά και θέλετε μόνο αγωνιστικά θέματα; ότι θέλετε εσείς. Και για να μην απογοητευτείτε, πάρτε και ένα tip :
Tip of the day : το γνωστό "πάτημα του ποδιού" για να μην μπορέσει να πηδήξει ο αντίπαλος στο rebound, δεν θεωρείται αντικανονικό σε κανένα κανονισμό
Ελπίζω βέβαια μετά από αυτό να μη τρελαθείτε στα ξενυχιάσματα
Dizzy, θα παίξετε κανένα μονάκι μπας και καταφέρω να έρθω να με σαπίσετε στο ξύλο
για τα γυμνάσια που σας κάνω εδώ;!