Άντε να δώσουμε και ένα
Drill of the Day : Dribble & Gun : το έχω ποστάρει και στο bbhighway και είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Χωρίζουμε το γήπεδο στα 2 με τις ψηλές στο ένα μισό και τις κοντές στο άλλο. Παίρνουμε κώνους, ball ducks (τους πολύ μικρούς κώνους) και θέλουμε και 10-12 μπάλες ανάλογα με τις παίκτριες που έχουμε. Γραφικά, στήνουμε τα παραπάνω έτσι :
Click to view attachmentΟι μεγάλοι κώνοι στήνονται πάνω δεξιά όπως βλέπουμε στο γράφημα, οι μικροί κώνοι σε μία ευθεία στο κέντρο και επίσης μεγάλοι κώνοι στην αριστερή πλευρά σε ζιγκ ζαγκ διάταξη. Στο κάτω μισό βάζουμε μπάλες στα σημεία που είναι μαρκαρισμένα με την μαύρη βούλα και παίκτες στη διάταξη που βλέπετε.
Δεν θέλω να σας πω πως κάνω την άσκηση εγώ, αλλά ποιά είναι η χρήση της :
1. χωρίζουμε κοντές από ψηλές
2. δουλεύουμε 10 λεπτά σε κάθε πλευρά και μετά αλλάζουμε πλευρές (πχ. κοντές πάνω, ψηλές κάτω)
3. οι ασκήσεις σε κάθε πλευρά πρέπει να είναι διαφορετικές για κοντές ή ψηλές γιατί και οι ανάγκες είναι διαφορετικές χωρίς όμως να αλλάζει η διάταξη των κώνων ή η θέση στις μπάλες.
4. Δείτε τι ανάγκες ντρίμπλας, κίνησης, άμυνας και σουτ που έχετε ανά ψηλή - κοντή και φτιάξτε τη δική σας άσκηση.
5. Όταν επαναλάβετε την άσκηση σε κάποια άλλη προπόνηση, αλλάξτε το τρόπο εκτέλεσης (για να μην βαριούνται οι παίκτριες), αλλά να δουλεύετε πάνω στις ίδιες αδυναμίες ώστε να έχετε γρήγορο αποτέλεσμα.
Εγώ αρέσκομαι στο να παρατηρώ λάθη που κάνουμε ατομικά στα παιχνίδια και να τα ενσωματώνω στις ασκήσεις μου. Η φαντασία όλη...δικιά σας