Προχθές στον Κορυδαλλό έγινε ένα πολύ δυνατό ματς. Τελικό σκορ όπως αναφέρθηκε και προχθές 58-55 υπέρ Πήγασου.
Στο ματς πρωτεύον ρόλο έπαιξαν οι δυνατές μονομαχίες, αφού εκεί οδήγησε το παιχνίδι η ομάδα του Ερμή. Είναι μάλλον έτσι το στυλ παιχνιδιού τους και η φιλοσοφία τους. Θεωρώ ότι η ομάδα μας, ο Πήγασος, αντέδρασε σωστά σε αυτό το κομμάτι και προσαρμόστηκε αμέσως.
Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο, ο Ερμής ξεκίνησε δυνατά και με εύστοχα τρίποντα πήρε προβάδισμα, όμως εμείς αντιδράσαμε και κλείσαμε το ματς μπροστά με 4π. (30-26), έχοντας πολύ καλά ποσοστά σε σουτ και βολές.
Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, πήραμε μια διαφορά 11π. αλλά στα τελευταία λεπτά χαλάσαμε την εικόνα μας αφού οι λάθος επιλογές στην επίθεση και τα πολλά λάθη, έδωσαν το δικαίωμα στον Ερμή να γυρίσει το ματς και να φτάσει πίσω με 1π. (56-55) και να αστοχεί και σε τρίποντο στα 3''.
Εκεί κέρδισε φάουλ ο Παππάς στη διεκδίκηση του rebound (καθαρό), πήγε στις βολές, τις έχασε και τις 2, η μπάλα χτύπησε στο παρκέ εκτός ρακέτας, ο Παππάς πήρε τη μπάλα, σούταρε και έβαλε το καλάθι με 0,6'' για τη λήξη. Οι του Ερμή διαμαρτυρήθηκαν ότι μπήκε μέσα ο παίκτης που σούταρε τη 2η βολή. Μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και όχι. Εγώ ήμουν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, δεν το είδα καθαρά αν πάτησε μέσα το πόδι.
Πάντως, το ότι η μπάλα πέρασε από όλους, χτύπησε έξω και αριστερά από τη ρακέτα και μετά την πιάνει ο παίκτης που εκτελεί βολές, δεν επιτρέπεται για την άμυνα που χάνει και τελειώνει και το παιχνίδι (τεχνική παρατήρηση αυτό). Επίσης, λάθος σας ήταν που πήρατε time out πριν εκτελέσει τις βολές ο Παππάς, αφού ήταν το τελευταίο σας και έτσι ακυρώσατε την πιθανότητα να το πάρετε μετά από ενδεχόμενη εύστοχη 2η βολή και να έχετε την μπάλα από το κέντρο (με 2,9'' υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εύστοχου σουτ).
Σε αυτό το κακό τελείωμα ίσως συνετέλεσε και το γεγονός του σκληρού παιχνιδιού (χωρίς να πάρουμε αρκετά φάουλ, αν και έπρεπε να βάλουμε και το καλάθι σε κάποια από αυτά), της συνεχής μουρμούρας προς διαιτητές και γενικά του εκνευρισμού.
Θεωρώ ότι οι διαιτητές έχασαν κάπως τον έλεγχο, αφού άφησαν το σκληρό παιχνίδι και αυτό έγινε αφορμή για παράπονα εκατέρωθεν. Πάντως, τα παιδιά του Ερμή θεωρώ ότι κακώς διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, αφού πιστεύω ότι αν αδίκησε κάποιον ήταν τον Πήγασο, αφήνοντας το τόσο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων ατιμώρητο και αφήνοντας και τις έντονες διαμαρτυρίες τους σχεδόν ατιμώρητες σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς.
Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι, ότι η εικόνα μιας ομάδας παίζει ρόλο παιδιά. Αυτός ο εκνευρισμός που βγάζει στο γήπεδο ο Ερμής, δεν νομίζω ότι κάνει καλό. Χαλάει την ομορφιά του παιχνιδιού. Δεν είναι παιχνίδι αλάνας και 3on3 σε ανοιχτό. Συγγνώμη που το λέω, αλά εμένα αυτό μου θύμισε το όλο σκηνικό προχθές.
Αν θέλετε τη γνώμη μου, για να ανέβει επίπεδο η ομάδα σας, ξεφύγετε από αυτή την νοοτροπία.
Για το όσα έγιναν μετά τη λήξη του ματς, δεν θα ήθελα να αναφερθώ, αφού τα θεωρώ ντροπή και προσβλητικά για όλους μας. Για εμάς και για το μπάσκετ που υπηρετούμε..
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι η νίκη είναι δίκαιη (παρά τα παράπονα για την τελευταία φάση με τις βολές του Παππά). Δείξαμε ότι η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο, έχει φυσικά πολλά πολλά ακόμα να κάνει και να μάθει, αλλά μέρα με τη μέρα υπάρχει βελτίωση.
Σημαντικό στοιχείο και η μεγαλύτερη προσέλευση (έως τώρα) στην εξέδρα με φιλάθλους μας, οι οποίοι ήταν και αρκετά ενεργητικοί με φωνή και χειροκρότημα (σε αντίθεση με την μέχρι προχθές παρουσία) και άκουσα και μετά από πάρα πολύ καιρό και το σύνθημα " Πήγασος " να ακούγεται δυνατά. Μπράβο παιδιά, σας θέλουμε και στη συνέχεια κοντά μας!

Αυτή τη βδομάδα θα γίνει η
1η αγωνιστική του β' γύρου που δεν έγινε λόγω του θανάτου του μέχρι πρότινος προέδρου του Άρη Γλ.
Το
πρόγραμμα έχει ως εξής:
TETAΡΤΗ 10/21ο ΚΓΔ Νικαίας 20:00 Ιάσωνας Νικ.- Πήγασος Κορ.
ΠΕΜΠΤΗ 11/2Κλ. Καμινίων 22.00 Καστέλλα –ΟΚΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2Νέο κλ. Αργυρούπολης 21.30 Ερμής Αργ.- Λέων Μοσχ.
ΕΑΚ Γλυφάδας 20.30 Άρης Γλ.- Σούρμενα
Κλ. Καμινίων 22.00 Φοίνικας Αγ. Σοφ. – Ν. Πέραμος
Κλ. Αλίμου 21.45 Εν. Τραχώνων – Βουλιαγμένη
Κλ. Σαλπέας 21.45 Ερμής Πειρ. – Ηλεκτρούπολη