Παιδιά, παλιός Λαρισαίος εδώ.
Το μαγαζί υπάρχει και είναι από τα πιο παλιά μαγαζιά με αθλητικά στην Λάρισα*.
Το επισκέφθηκα το καλοκαίρι όσο είμουν στην μαμά πόλη (δεν μένω πλέον Λάρισα) και αγόρασα τα Lebron (στην απίστευτη τιμή των 110 ευρώ). Όλα τα παπούτσια (δοκίμασα 5-6 μοντέλα και η κοπελιά μου άλλα 5-6), με τα λίγα που ξέρω μου φάνηκαν αυθεντικότατα. Τα Lebron που πήρα είναι σίγουρα αυθεντικά, έψαξα διάφορα sites στο νετ και δεν βρήκα απολύτως τίποτα μεμπτό στα χαρακτηριστικά τους.
Έπιασα κιόλας συζήτηση με τον ιδιοκτήτη, που είναι ένας αξιοπρεπέστατος τύπος (αν και λίγο της εκκλησίας, χοχοχο). Τι μου είπε:
Ο ίδιος πάντα γούσταρε μπάσκετ, είπε (αν και εμένα δεν μου έδωσε την εντύπωση του γαρ μπασκετικού).
Πάντως μου είπε ότι το άνοιγμα στην μπασκετική αγορά, το μαγαζί το είχε κάνει από παλιά και μάλιστα μου είπε ότι πολλές ομάδες από Αθήνα/Θεσσαλονίκη αγοράζανε από παλιά μπασκετικά είδη μαζικά από εκεί.
Δεν είπε τίποτα για το τι είδους επαφές/προμηθευτές έχει στο Αμέρικα για να φέρνει αυτά τα μοντέλα, αλλά από κάτι μισόλογα υποψιάζομαι ότι ο τύπος δεν αγοράζει από τους αντιπροσώπους της NIKE στην Ελλάδα (τουλάχιστον όχι όλο το εμπόρευμα), αλλά κατευθείαν από US (εξού και τα διαφορετικά μοντέλα).
Για το site τώρα, μου είπε ότι το άνοιξε με την βοήθεια του αδερφού του (που είναι κομπιουτεράς, ηλεκτρολόγος μηχανικός). Γενικά, μάλλον χωρίς να την έχουν ψάξει πολύ το ανοίξανε και τώρα έχουν πάθει πλάκα με την κίνηση που έχει το site (παραγγέλνει από κει και κόσμος από το εξωτερικό από ότι είπε).
Γενικά εγώ του είπα για το φόρουμ εδώ και για τις συζητήσεις γύρω από το μαγαζί του, σημείωσε την διεύθυνση και είπε θα το checkάρει.
Ελπίζω αυτά που γράφω να σας πείσουνε (επίτηδες τα γράφω τόσο λεπτομερειακά), γιατί πιστεύω ότι τέτοιου είδους προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται, ακόμα και αν ο τύπος χτύπησε χρυσό χωρίς να το πολυκαταλαβαίνει. Πάντως, πρέπει να του αναγνωρίσω ότι είναι σωστός, γιατί δουλεύει με πολύ μικρότερο gain margin από τους υπόλοιπους (όχι ότι δεν βγάζει λεφτά πάντως, έχω τρομάξει με κάποιες τιμές χονδρικής που έχω ακούσει από Taiwan μεριά για τα NIKE).
Αυτά...
*η ιστορία του μαγαζιού είναι λίγο παράξενη: Πριν καμιά 15-20 χρόνια υπήρχε ένα μεγάλο μαγαζί που λεγόταν Ευρώπη. Σε κάποια φάση οι ιδιοκτήτες μαλώσανε (2 ξαδέρφια το είχανε νομίζω) και το παλιό μαγαζί χωρίστηκε σε 2 μικρότερα μαγαζιά δίπλα δίπλα (το "δικό μας" είναι το μικρότερο, το άλλο είναι το γωνιακό). Τα δύο μαγαζιά υπάρχουν ακόμα και έχουν παραπλήσιο όνομα: Εurope sports το "δικό μας" και Ευρώπη (αν θυμάμαι καλά) το άλλο.