Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σχορτσανίτης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41
IlyaZ
Όσον αφορά εμένα, δε θα σφαχτώ με κανένα. Το μόνο που ήθελα να πω, και δεν ειρωνευόμουν κανέναν, κακώς δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση, είναι ότι θα πρέπει ίσως (καθώς δε θα μετράω εγώ τι θα πει ο καθένας) να μην υπερβάλλουμε τόσο πολύ στα λεγόμενά μας. Ο Κουφός είναι ταλεντάρα και τον έχω δει στα παιχνίδια του Οχάιο Στέιτ που έχει δείξει μέχρι στιγμής το ΣΣ, όπως και το καλοκαίρι με την εθνική εφήβων και ναι, είναι σπουδαίο ταλέντο, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, θα δυσκολευτεί αρκετά να προσαρμοστεί σε παιχνίδι με επαγγελματίες παίκτες μιας άλφα ηλικίας. Τώρα, αν θεωρείτε ότι το να λέμε ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του παγκόσμιου μπάσκετ δεν είναι υπερβολή, οκ, πάω πάσσο, έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

@consultant: Δε συνηθίζω να κάνω report σε ανθρώπους που δεν με έχουν προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο και απλώς βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Σε αντίθεση με κάποιους, που προφανώς τη στήνουν στη γωνία περιμένοντας όποιον τόλμησε να μη συμφωνήσει με την αδιαμφισβήτητα απόλυτα ορθή άποψή τους. (ναι, ΑΥΤΟ είναι ειρωνεία)

Με πολλή αγάπη και φιλάκια tongue.gif
Consultant
QUOTE(IlyaZ @ Dec 24 2007, 00:08 ) *
@consultant: Δε συνηθίζω να κάνω report σε ανθρώπους που δεν με έχουν προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο και απλώς έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Σε αντίθεση με κάποιους, που προφανώς τη στήνουν στη γωνία περιμένοντας όποιον τόλμησε να μη συμφωνήσει με την αδιαμφισβήτητα απόλυτα ορθή άποψή τους. (ναι, ΑΥΤΟ είναι ειρωνεία)

Με πολλή αγάπη και φιλάκια tongue.gif

Ηξερα οτι ηταν λαθος απο την αρχη που ασχοληθηκα..Μου ξεφυγε.Τα φιλακια τα δεχομαι σε καθε περιπτωση παντως γιατι αν δεν κανω λαθος εισαι κοπελα.
IlyaZ
Ναι, κοπέλα είμαι, αλλά πώς να σου δώσω φιλάκια, από τη στιγμή που κρίνεις ότι δεν αξίζω καν τον κόπο να ασχολούνται μαζί μου; Πάρε καλύτερα αυτό, λοιπόν: tongue.gif
Consultant
QUOTE(IlyaZ @ Dec 24 2007, 00:17 ) *
Ναι, κοπέλα είμαι, αλλά πώς να σου δώσω φιλάκια, από τη στιγμή που κρίνεις ότι δεν αξίζω καν τον κόπο να ασχολούνται μαζί μου; Πάρε καλύτερα αυτό, λοιπόν: tongue.gif

Ενα φιλι με γλωσσα βλεπω..Χμμ,δεν ξερω,πρεπει σε δω κιολας.Ελα μωρε τωρα,μου ξεφυγε.. peace.gif
IlyaZ
Να' ταν το μόνο που σου ξεφεύγει..... peace.gif
morfi
QUOTE(VARDINOLATSIS @ Dec 23 2007, 23:08 ) *
ΠΡΩΤΑ απο όλα το ελληνικό μπάσκετ έχει τουλάχιστον 5 σταρ τουλάχιστον αν όχι 8-9 και δεν έχει ανάγκη απο κανέναν Σχορσιανίτη.

Πόσοι από αυτούς αποθεώνονται σε κάθε τους εμφάνιση μέσα στο γήπεδο ; Πόσοι τραβάνε τόση προσοχή όση ο Σχορτσιανίτης ; Πόσους παρακαλάνε οι Αμερικανοί να πάνε στο ΝΒΑ ;
Αυτό σημαίνει να είσαι σταρ. Το Ελληνικό μπάσκετ έχει και μάλιστα αρκετούς. Αλλά κανείς δεν κλέβει την παράσταση περισσότερο από τον Σχορτσιανίτη και δεν υπήρξε ποτέ κάποιος που να είχαν τόσο μεγάλες προσδοκίες για αυτόν.

Αυτές οι διθυραμβικές χαζομάρες του φουσκώσαν τα μυαλα και τον έκαναν να νομίζει οτι είναι θεός και δεν χρειάζεται ουτε διατροφικό προγραμμα ούτε καν προπόνηση.

Aπό ότι ξέρω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, με το φαί έχει πρόβλημα και όχι τόσο με τη προπόνηση.

Και μυαλά φουσκωμένα να είχε, τώρα του ξεφούσκωσαν. Είμαι σίγουρος πως και ο ίδιος ξέρει τι πρέπει να κάνει. ΑΝ θα το κάνει, είναι άλλο θέμα και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί.

Αν σύντομα δεν καταλάβει ο ίδιος τι θέλει απο την ζωή του συγνωμη αλλα θεωρώ ανούσιο και αφελές να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το ατομό του.

Το ότι η πιθανότητα να αληθεύουν αυτά που ακούγονται για αρρώστια το έχεις σκεφτεί ;

και το πραγματικό μεγαλυτερο ταλέντο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ μπάσκετ 77.gif 77.gif 77.gif ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ.

Μόλις έκανες αυτό που πριν λίγο έκραξες : "Αυτές οι διθυραμβικές χαζομάρες του φουσκώσαν τα μυαλα και τον έκαναν να νομίζει οτι είναι θεός ".
Είμαι περήφανος που Ελληνόπουλα κλέβουν την παράσταση στο Αμερικάνικο μπάσκετ, αλλά το ότι είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα στο κόσμο (σε αυτή τη περίπτωση, ο Κουφός), νομίζω ότι είναι υπερβολή. Για σκεφτείτε, θα τα λέγατε αυτά αν ήταν άλλης εθνικότητας ; Ούτε καν θα τον ξέραμε.
Τι τον κάνει μεγαλύτερο ταλέντο από τον Όντεν, τον Ντουράντ ή τον Ο.Τζ. Μέιγιο ;
IlyaZ
QUOTE(morfi @ Dec 23 2007, 22:26 ) *
Μόλις έκανες αυτό που πριν λίγο έκραξες : "Αυτές οι διθυραμβικές χαζομάρες του φουσκώσαν τα μυαλα και τον έκαναν να νομίζει οτι είναι θεός ".
Είμαι περήφανος που Ελληνόπουλα κλέβουν την παράσταση στο Αμερικάνικο μπάσκετ, αλλά το ότι είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα στο κόσμο (σε αυτή τη περίπτωση, ο Κουφός), νομίζω ότι είναι υπερβολή. Για σκεφτείτε, θα τα λέγατε αυτά αν ήταν άλλης εθνικότητας ; Ούτε καν θα τον ξέραμε.
Τι τον κάνει μεγαλύτερο ταλέντο από τον Όντεν, τον Ντουράντ ή τον Ο.Τζ. Μέιγιο ;

Ευτυχώς που το λέει κι ένας άντρας, γιατί όπως φαίνεται εμάς των κοριτσιών δεν πολυπερνάει η άποψή μας. Ελπίζω να μη θεωρηθείς κι εσύ είρων....
PARISINOS
QUOTE(morfi @ Dec 23 2007, 23:26 ) *
Πόσοι από αυτούς αποθεώνονται σε κάθε τους εμφάνιση μέσα στο γήπεδο ; Πόσοι τραβάνε τόση προσοχή όση ο Σχορτσιανίτης ; Πόσους παρακαλάνε οι Αμερικανοί να πάνε στο ΝΒΑ ;
Αυτό σημαίνει να είσαι σταρ. Το Ελληνικό μπάσκετ έχει και μάλιστα αρκετούς. Αλλά κανείς δεν κλέβει την παράσταση περισσότερο από τον Σχορτσιανίτη και δεν υπήρξε ποτέ κάποιος που να είχαν τόσο μεγάλες προσδοκίες για αυτόν.

Κοιταξε οτι ο σοφο ειναι σταρ και τραβαει τα φωτα της δημοσιοτητας ( κυριως βεβαια για εξωαγωνιστικους λογους και μαλιστα πολλες φορες ειναι αρνητικη δημοσιοτητα) ειναι γεγονος.

αλλα ειναι τουλαχιστον ατοπο οταν ενας ελληνας παιχτης εχει ψηφιστει mister europa πριν απο καμια βδομαδα, περνοντας παιχτες της αξιας των νοβιτζκι, παρκερ κλπ, να λεμε οτι δεν υπαρχουν σταρ στο ελληνικο μπασκετ και οτι ο σοφο ειναι η τελευαταια μας ελπιδα.

Σταρ υπαρχουν . Ο σοφο ειναι ενας απο αυτους , και μαλιστα καλο θα ειναι να αρχισει να το αποδυκνειει και στους αγωνιστικους χωρους, μιας και εκει ειναι που ξεχωριζεις ποιος ειναι πραγματικος σταρ και ποιος αναζητει απλα φτηνη δημοσιοτητα.

τωρα για τον κουφο.
βεβαιως και δεν ειναι μεγαλυτερο ταλεντο απο οντεν κλπ, αλλα νομιζω δεν ειναι υπερβολλη να πουμε οτι ειναι το μεγαλητερο ταλεντο παγκοσμιος στη γενια του, δηλαδη του 89.

το απεδειξε και στο ευρωπαικο εφηβων οπου ηταν ασταματητος , αλλα και στην περσυ που ηταν στο αμερικανικο αλλ σταρ, και απο το γεγονος οτι τον προοριζουν για το νουμερο 1 του νταφτ σε κανα 2 χρονια απο τωρα. ( δεκαδα λογικα θα επιανε ακομα και αν δηλωνε συμμετοχη στο τελος την φετινης χρονιας)
IlyaZ
QUOTE(PARISINOS @ Dec 23 2007, 22:41 ) *
βεβαιως και δεν ειναι μεγαλυτερο ταλεντο απο οντεν κλπ, αλλα νομιζω δεν ειναι υπερβολλη να πουμε οτι ειναι το μεγαλητερο ταλεντο παγκοσμιος στη γενια του, δηλαδη του 89.

Αυτές οι 3 λέξεις έκαναν τη διαφορά. Πάω πάσσο.
VARDINOLATSIS
Το οτι είναι βουλιμικός δεν νομίζω οτι υπαρχει κανεις που να αμφιβάλει. laugh.gif Τωρα γιά την προπόνηση που λές όταν έχει να εμφανιστει στο γήπεδο από την παρουσίαση του σπονσορα τον Οκτώβρη μάλλον αμφιβάλω. Οσο για την φίλη μου την Ηλια 1ον το να πείς οτι κάποιος είναι απο τα μεγαλύτερα ταλέντα δεν είναι διθύραμβος blink.gif Ειναι σχόλιο που μάλιστα δημοσιεύεται συχνα στον παγκόσμιο Τύπο. Για το αν θα πάρουν τα μυαλά του αέρα σου εγραψα πιο πριν. Οσο από ταλέντα επειδη έπαιζα πισω στα 85 σε Α κατηγορία πιστεψέ με έχω δεί πολλα και οι πιο πολλοι δεν κανανε τίποτα. Είπαμε το ταλέντο δεν φτανει χωρις εργασιομανία. ΚΑΙ μην ξεχνας εναν αντίστοιχο παικτη που ηταν το μεγαλυτερο ταλέντο στην Ευρωπη στην ηλικία του και δεν είχε την αναλογη εξελιξη. ohmy.gif sad.gif Για θυμίσου ποιός είναι???ΚΟΥΙΖ wink.gif
morfi
QUOTE(PARISINOS @ Dec 24 2007, 00:41 ) *
Κοιταξε οτι ο σοφο ειναι σταρ και τραβαει τα φωτα της δημοσιοτητας ( κυριως βεβαια για εξωαγωνιστικους λογους και μαλιστα πολλες φορες ειναι αρνητικη δημοσιοτητα) ειναι γεγονος.

αλλα ειναι τουλαχιστον ατοπο οταν ενας ελληνας παιχτης εχει ψηφιστει mister europa πριν απο καμια βδομαδα, περνοντας παιχτες της αξιας των νοβιτζκι, παρκερ κλπ, να λεμε οτι δεν υπαρχουν σταρ στο ελληνικο μπασκετ και οτι ο σοφο ειναι η τελευαταια μας ελπιδα.

Κανείς δεν είπε ότι το Ελληνικό μπάσκετ δεν έχει σταρ και αν θυμάμαι καλά ούτε ο Μαγουλάς ήταν μέσα σε αυτούς.

Το κριτήριό μου για το "πόσο" σταρ είναι ο Σχορτσιανίτης, έχει να κάνει με τη στάση του κόσμου. Ο Διαμαντίδης ότι τιμές και να του δωθούν, την επόμενη φορά που θα πατήσει το πόδι του στο παρκέ δεν θα γνωρίσει περισσότερη αποθέωση από τον Σχορτσιανίτη.

QUOTE(PARISINOS @ Dec 24 2007, 00:41 ) *
τωρα για τον κουφο.

Όπως το είπε η IlyaZ. wink.gif
Δεν ξέρω ποιοί άλλοι είναι σε αυτή τη γενιά οπότε δεν μπορώ να πω αν συμφωνώ ή όχι με την άποψη ότι είναι σωστό ή λάθος. Θα συμφωνήσω όμως με το ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο μέσα σε ένα κλειστό σύνολο.
Διαφέρει το σύνολο της τάξης του 89 από το παγκόσμιο. wink.gif
VARDINOLATSIS
QUOTE(morfi @ Dec 24 2007, 00:53 ) *
Το κριτήριό μου για το "πόσο" σταρ είναι ο Σχορτσιανίτης, έχει να κάνει με τη στάση του κόσμου. Ο Διαμαντίδης ότι τιμές και να του δωθούν, την επόμενη φορά που θα πατήσει το πόδι του στο παρκέ δεν θα γνωρίσει περισσότερη αποθέωση από τον Σχορτσιανίτη.

Αν ο ΣΟΦΟ έπαιζε σε καθε αγώνα ο κόσμος θα είχε κορεστεί καί δεν θα το επευημούσε τόσο. Οσο για το πόσο χειροκρότημα παίρνει κάποιος για να μετρήσεις αν είναι σταρ η όχι 69.gif διαφωνώ απολύτως rolleyes.gif Δηλαδή με αυτή την λογικη ο Σακιλ και ο Κομπε δεν ειναι ούτε "δορυφόροι" w00t.gif wink.gif
Σταρ στο μπάσκετ τουλάχιστον ,είναι ο παίκτης που θα τραβήξει κόσμο στο γήπεδο,θα βγαλει φάσεις ,θα παρει παιχνίδια και με την προσωπικότητα του θα ξεχωρίσει στον χώρο του μπασκετ. Το χειροκρότημα μετράει αλλα πράγματα...Και ειδικά στον Σόφο w00t.gif
Anaz
Ρε παιδια ο ΔΔ ειναι ισως ο κορυφαιος παιχτης της Ευρωπης, αλλα συναμα κ ο ορισμος του αντι-σταρ!! Σε αλλους (οπως εμενα) αρεσει βεβαια αυτο, σε αλλους μπορει να μην αρεσει, αλλα ειναι μια πραγματικοτητα. Η συμπεριφορα κ η νοοτροπια του ΔΔ δεν ταιριαζουν με τον χαρακτηρισμο σταρ σε καμμια περιπτωση, κ ματαια προσπαθουν επιμελως τα μεσα να τον κανουν.
Περισσοτερο σταρ ειναι ο Παπαλουκας,και ο μεγαλυτερος σταρ ειναι αδιαμφισβητητα ο Σοφο. Θες για την αποδοση κ τα καρφωματα του?Θες για τον προβληματικο χαρακτηρα του,ή για τα κιλα του?Σημασια εχει οτι ειναι ο μεγαλυτερος σταρ. Ακομα κ στην Εθνικη του Μουντο,κι ενω επαιξε ελαχιστα κ υπηρχαν παιχτες με πιο ουσιαστικη κ σταθερη αγωνιστικη αποδοση -οπως ο ΔΔ-, αυτος ηταν ο απολυτος σταρ! Που να ηταν κ υγιης κ να επαιζε συνεχεια..
Consultant
O Σοφο ειναι Σταρ,για την ακριβεια ηταν Σταρ.Ο Διαμαντιδης ειναι αντι-Σταρ,ενα πολυ εργατικο παιδι που καθε λιγο και λιγακι ενισχυει το προφιλ του αντι-Σταρ με το να λεει οτι..δεν κανει για Nba..Πως να το κανουμε δηλαδη,δεν μπορει ενας παιχτης του Ολυμπιακου να ειναι πιο Σταρ απο τον Διαμαντιδη;

Αυτο το συναισθημα του εμφατικου dominance που σου εδινε,οι απιστευτοι πανηγυρισμοι του,ο ''ειδικος'' εκκεντρικος χαραχτηρας του,οι φασεις που εβαζε 4 και 5 παιχτες μεσα στα καλαθια και τους καρφωνε,το #34 ντραφτ στα 18,ο θαυμασμος ολης της dream team,η περιρεουσα ατμοσφαιρα γυρω απο τις δυνατοτητες του και το ονομα του...Αυτος ηταν ο big Sofo,ενας λογος να ασχοληθει καποιος ασχετος με το μπασκετ πορωτικα.Κατι που δεν ηταν ουτε θα γινει ποτε ο Διαμαντιδης.Λυπαμαι που σε στεναχωρω.
spysta
Α ρε Σοφο γαμωτο ... επρεπε να @*@&^%@$ και να εδερνες τωρα 68.gif 68.gif
nikefalin
QUOTE(spysta @ Dec 24 2007, 18:36 ) *
Α ρε Σοφο γαμωτο ... επρεπε να @*@&^%@$ και να εδερνες τωρα 68.gif 68.gif

σωστά , είναι ένας από τους λίγους παίκτες (όπως και ο ΔΔ ) που παιρνά τα στενά οπαδικά όρια.
αλλά αντί να .... και να δέρνει , τρώει και παχαίνει sad.gif
Anaz
Αυτο το συναισθημα του εμφατικου dominance που σου εδινε,οι απιστευτοι πανηγυρισμοι του,ο ''ειδικος'' εκκεντρικος χαραχτηρας του,οι φασεις που εβαζε 4 και 5 παιχτες μεσα στα καλαθια και τους καρφωνε,το #34 ντραφτ στα 18,ο θαυμασμος ολης της dream team,η περιρεουσα ατμοσφαιρα γυρω απο τις δυνατοτητες του και το ονομα του...Αυτος ηταν ο big Sofo,ενας λογος να ασχοληθει καποιος ασχετος με το μπασκετ πορωτικα.
Ετσι ειναι. Να προσθεσω οτι περα απο τον low profile χαρακτηρα του ΔΔ, δεν ευνοει κ το αγωνιστικο του στυλ για να γινει σταρ..
saou
Έτσι ακριβώς όπως τα είπαν ο αναζ και ο consultant. Ο φίλος που πρώτος άναψε την κουβέντα μίλησε για 'σταρ' και όχι απαραίτητα για τον καλύτερο παίκτη που κυκλοφορεί στην πιάτσα την ελληνική. Και σταρ όχι μόνο δεν έχουμε, για την ακρίβεια τους ψάχνουμε με το τουφέκι. Ποιοί είναι δηλαδή οι '8-9 αστέρες' που κυκλοφορούν στην πιάτσα? Ο Ζήσης και ο ΔΔ που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν? Ο Χατζηβρέτας? Ο Λάζος που η μόνη φορά που ακούστηκε ήταν εξαιτίας του τσακωμού του με το Συρίγο?

Η λέξη 'σταρ' αναφέρεται σε ένα κράμα αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών ικανοτήτων/συμπεριφορών και συνήθως κάποιος γεννιέται εμποτισμένος με αυτή την ιδιοσυγκρασία. Εξάλλου το κοινό που είναι και ο αυστηρότερος κριτής δεν ανέχεται νοθευμένες συμπεριφορές και ξέρει να αναγνωρίζει το αυθεντικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σταρ (αλλά σε καμία περίπτωση κορυφαίου της εποχής του) αποτελεί ο Μπέκαμ wink.gif
Η διαφορά είναι ότι ο Σόφο έχει τα προσόντα να γίνει ταυτόχρονα ο κορυφαίος μιας γενιάς και ο μεγαλύτερος σταρ της εποχής του. Κρίμα...
reignman
Τι τον κάνει μεγαλύτερο ταλέντο από τον Όντεν

ένα βασικό πράγμα. ο κουφός ξέρει μπάσκετ. peace.gif
nikolas12
Συμφωνω ρε παιδια ο Σοφο θα γινονταν μεγαλος αν δεν μπαζουκωνε και ειχε αυτη την τεραστια μπακα!Τωρα μπορει να εχει μελλον;

Απαντηση:Πολυ δυσκολα μονο αν στρωσει τον κ@λ@ του κατω.Βεβαια δεν προλαβαινω να βλεπω μπασκετ αλλα δεν νομιζω να τα πηγαινει καλυτερα απο τον Οκτωβριο.Τι να πω;Εχει παει μεχρι και 175 κιλα και 165 ή 160,154 και κατι τετοια.Τουλαχιστον ετσι ελεγαν σε ενα απο τα δυο Sporty που εχω παρει στη ζωη μου.Ειχε χασει το καλοκαιρι 2005 ή 2006 δεν θυμαμαι 20 κιλα!!!!!!!!!!!!!!!Αλλα αν τουρλουμπωνεις ετσι γινεσαι!
PARISINOS
Η διαφορά είναι ότι ο Σόφο έχει τα προσόντα να γίνει ταυτόχρονα ο κορυφαίος μιας γενιάς και ο μεγαλύτερος σταρ της εποχής του. Κρίμα...

Καταρχας εχω τη εντυπωση οτι πολλοι εχετε υπερεκτιμησει τις δυνατοτητες του σοφο. Ο σοφοκλης ΔΕΝ ειχε ποτε τις δυνατοτητες να γινει ο κορυφαιος παιχτης της ευρωπης. ΠΟΤΕ δεν τις ειχε και δεν νομιζω να τις αποκτησει ποτε ουτε στο μελλον ακομα και αν αδυνατισει.

Ο σοφο μπορει να γινει ενας απο τους 4-5 καλυτερους ευρωπαιους σεντερ της εποχης του, για παραπανω δεν ειναι και αυτο ειχε φανει απο μικρος , αφου ποτε δεν καταφερε να κερδισει χρυσο μεταλλιο σε καποιο απο τα εφηβικα τουρνουα, και ποτε δεν ειχε αυτο το εμφατικο dominance που λεει ο φιλος consultant.

Μεχρι και στις μικροτερες ηλικιες, οπου θα περιμενες οτι με τη σωματοδομη του θα ηταν ασταματητος, αυτος ουδεποτε περασε του 18 π Μ.Ο. Οχι οτι ειναι λιγοι. Παιχταρας ηταν ο ανθωπος , και απο τους 4-5 καλυτερους του τουρνουα, αλλα ακουγοντας μερικα σχολια θα ειχα την εντυπωση, οτι ο σοφο ηταν κατι σαν φαινομενο στις εφηβικες διωργανωσεις, κλεινοντας τα τουρνουα με 35 π και 18 ρ Μ.Ο.

Ο Σοφο ειχε το dominance του ζηση κλπ, δηλαδη οσο και των υπολοιπων παιχτων της εθνικης. Δεν ηταν σε καμια περιπτωση κουφος πχ, να τελειωσει το τουρνουα με 27 π και 13 ρ Μ.Ο.

Ασε που αυτο το εδειξε και στον ΟΣΦΠ. Στη χρονια επι καζλαουσκας, παιζοντας 20 λεπτα Μ.Ο , ο ανθρωπος ειχε λογικα νουμερα, καπου 10 π Μ.Ο. Ακομα λοιπον και να καταφερνε να αδυνατισει, να βελτιωσει τη φυσικη του κατασταση ωστε να παιζει 30, παλι δεν νομιζω να ειχε ποτε πανω απο 15 π Μ.Ο σε μια κορυφαια ομαδα ευρωλιγκας.

Ποτε λοιπον εδν εδειξε ο σοφο οτι μπορει να γινει μια ομαδα μονος του , να σκαει 30αρες ,και να τελειωνει τα παιχνιδια μονος του, οπως υποστηριζετε μερικοι.

και αυτο γιατι δεν εχει δουλεψει σοβαρα ποτε στη ζωη του και φυσικο ειναι να εχει πολλες χτυπητες αδυναμιες, οπως ανυπαρκτο σουτ, κακιστο ποσοστο στις βολες, λιγες κινισεις κοντα στο καλαθι, εφεση στα πολλα φαουλ κλπ...

Τωρα για το αν ειναι σταρ. Καταρχας δεν ειναι μεγαλυτερος απο παπαλουκα , διαμαντιδη. Πως θα μπορουσε αλλωστε οταν και οι ιδιοι παραδεχεστε οτι σταρ ειναι συνδυασμος αγωνιστικων και εξωαγωνιστικων δεδομενων. Ε στα αγωνιστικα κριτηρια κοβοται, μιας και εχει παιξει μπασκετ μια χρονια ουσιαστικα και αυτη πριν απο κανα 2 χρονια.

τωρα για τα εξωαγωνιστικα. Για μενα αυτα ειναι συνεντευξεις, διαφημισεις, αυτογραφα κλπ. Ο Παπαλουκας μεχρι και καμπ οργανωνει , το οποιο καθε χρονο γινεται και πιο γνωστο μεχρι και στην ευρωπη.

Αυτα ειναι τα εξωαγωνιστικα κριτηρια του σταρ. Οχι να τσακωνεται κανεις με τους προπονητες του, με συμπαιχτες και αντιπαλους, να φοραει τα στρινγκ της γυναικας του κλπ.

Αυτα ειναι καραγκιοζιλικια, κακο παραδειγμα για τη νεολαια, και αν αυτα πρπεπει να κανεις για να θεωρηθεις σταρ τοτε χαιρομαι που δεν θεωρειται τετοιος κανεις παιχτης της εθνικης μας.

Υ.Γ. Πηγα να δω το ΠΑΟ-Ροαν στη γαλλια. Επρεπε να δειτε μερικοι ποση ωρα περιμεναν μερικοι τυχαιοι γαλλοι τον μητσο εξω απο τα αποδυτηρια για ενα αυτογραφο. Για να καταλαβετε για τι μεγεθος μιλαμε.

Και ολα αυτα , χωρις ελπιζω να νομισει κανενας οτι τα λεω αυτα επειδη ο σοφο ειναι στον ΟΣΦΠ.
Ο ΟΣΦΠ εχει σταρ ιδιου μεγεθους με παπαλουκα και διαμαντιδη και σαρας ...Απλα δεν λεγεται σοφοκλης. Λεγεται μασιγιαουσκας.
saou
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι μικρές ηλικίες με το θέμα. Από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με άντρες, αυτομάτως σβήνονται όλα τα πεπραγμένα του στον κόσμο των παιδικοεφηβικών και κρίνεται ως επαγγελματίας και ως άντρας απέναντι σε άντρες. Σε αυτό το επίπεδο, στη μια και μοναδική χρονιά που αγωνίστηκε με συνέπεια στη δυσκολότερη ευρωπαική διοργάνωση, προερχόμενος από απραξία και κακή αγωνιστική κατάσταση, ο Σόφο έδειξε ότι μπορεί να κυριαρχήσει. Η φυσική συνέχεια και τα επόμενα αγωνιστικά βήματα εκείνης της χρονιάς αν όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά θα ήταν ένας Σοφοκλής σε ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση (ικανός για 25-30 λεπτά) και σε θέση να κοντρολάρει το κορμί του καλύτερα ώστε να μην υποπίπτει τόσο συχνά σε φάουλ. Αυτός ο παίκτης για ποιόν ακριβώς λόγο δεν θα κυριαρχούσε στην Ευρώπη?

Ποτε λοιπον εδν εδειξε ο σοφο οτι μπορει να γινει μια ομαδα μονος του , να σκαει 30αρες ,και να τελειωνει τα παιχνιδια μονος του, οπως υποστηριζετε μερικοι.

Θυμίζω ενδεικτικά ένα ματς με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ την πρώτη χρονιά όταν και τελείωσε με 25 πόντους με κάτι σαν 10/12 δίποντα εκ των οποίων σχεδόν όλα καρφώματα. Και αφήνω απέξω τις πάμπολλες φορές που σε 10 λεπτά σημείωνε διψήφιο αριθμό πόντων. Μην το συζητάμε καν, ο Σόφο είναι από τους παίκτες που με 2 φάσεις μπορούν να φέρουν ματς ανάποδα, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. Αν συνυπολογίσουμε δε και τα παράπλευρα οφέλη από την παρουσία του στο γήπεδο (το ότι φρακάρει τη ρακέτα, καταπονει τους αντίπαλους ψηλούς, είναι σε θέση να σκρινάρει καλύτερα από τον καθένα) το συμπέρασμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο Σόφο κρίνει παιχνίδια με περισσότερους από έναν τρόπους.

Τώρα για τον Κουφό το μόνο που θα πω είναι ότι κριτήριο δεν αποτελεί ένα τουρνουά στο οποίο έμοιαζε με γίγαντα μεταξύ νάνων. Ταλεντάρα σύμφωνοι, αλλά τις αδυναμίες του τις έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο σέρβος ο Μάτσβαν που τον έβαλε στα καλάθια παίζοντας με τα μούσκουλα. Σε επίπεδο αντρών, με αντιπάλους κωλοπετσωμένους, ο Κουφός αυτή τη στιγμή θα αρκείτο σε ρόλο κομπάρσου.

και αυτο γιατι δεν εχει δουλεψει σοβαρα ποτε στη ζωη του και φυσικο ειναι να εχει πολλες χτυπητες αδυναμιες, οπως ανυπαρκτο σουτ, κακιστο ποσοστο στις βολες, λιγες κινισεις κοντα στο καλαθι, εφεση στα πολλα φαουλ

Το ποσοστό του στην καλή του χρονιά ήταν γύρω στο 60%. Όχι ακριβώς αυτό που εννοούμε όταν λέμε κάκιστο. Κινήσεις ιδιαίτερες δεν χρειάζονται όταν ο παίκτης παίρνει τη μπάλα στα 2-3 μέτρα από το καλάθι. Επαφή με το καλάθι χρειάζεται. Βαρύ πεντάρι είναι ο Σόφο, δεν είπε κανείς ότι πρόκεται για μοντέρνο φόργουορντ-σέντερ ώστε να του ζητήσει πιρουέτες.

Τωρα για το αν ειναι σταρ. Καταρχας δεν ειναι μεγαλυτερος απο παπαλουκα , διαμαντιδη. Πως θα μπορουσε αλλωστε οταν και οι ιδιοι παραδεχεστε οτι σταρ ειναι συνδυασμος αγωνιστικων και εξωαγωνιστικων δεδομενων. Ε στα αγωνιστικα κριτηρια κοβοται, μιας και εχει παιξει μπασκετ μια χρονια ουσιαστικα και αυτη πριν απο κανα 2 χρονια.

Μα δε μιλάει κανείς για αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται ο Σόφο. Τα ίδια θα λέμε? Μιλάμε για το potential, κρίνοντας από το δείγμα εκείνης της χρονιάς.

τωρα για τα εξωαγωνιστικα. Για μενα αυτα ειναι συνεντευξεις, διαφημισεις, αυτογραφα κλπ. Ο Παπαλουκας μεχρι και καμπ οργανωνει , το οποιο καθε χρονο γινεται και πιο γνωστο μεχρι και στην ευρωπη.
Αυτα ειναι τα εξωαγωνιστικα κριτηρια του σταρ. Οχι να τσακωνεται κανεις με τους προπονητες του, με συμπαιχτες και αντιπαλους, να φοραει τα στρινγκ της γυναικας του κλπ.

Αυτα ειναι καραγκιοζιλικια, κακο παραδειγμα για τη νεολαια, και αν αυτα πρπεπει να κανεις για να θεωρηθεις σταρ τοτε χαιρομαι που δεν θεωρειται τετοιος κανεις παιχτης της εθνικης μας.

Υ.Γ. Πηγα να δω το ΠΑΟ-Ροαν στη γαλλια. Επρεπε να δειτε μερικοι ποση ωρα περιμεναν μερικοι τυχαιοι γαλλοι τον μητσο εξω απο τα αποδυτηρια για ενα αυτογραφο. Για να καταλαβετε για τι μεγεθος μιλαμε.

Το αν διοργανώνει κανείς καμπ ή 3on3 ή βραδιές ποίησης έχει τόση σχέση με το αν είναι σταρ όση και ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Και ο Βασιλειάδης διοργάνωσε καμπ φέτος και πάμπολλοι άλλοι. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακριβώς με ποιά έννοια εννοούμε τη λέξη σταρ.

Περισσοτερο σταρ ειναι ο Παπαλουκας,και ο μεγαλυτερος σταρ ειναι αδιαμφισβητητα ο Σοφο. Θες για την αποδοση κ τα καρφωματα του?Θες για τον προβληματικο χαρακτηρα του,ή για τα κιλα του?Σημασια εχει οτι ειναι ο μεγαλυτερος σταρ. Ακομα κ στην Εθνικη του Μουντο,κι ενω επαιξε ελαχιστα κ υπηρχαν παιχτες με πιο ουσιαστικη κ σταθερη αγωνιστικη αποδοση -οπως ο ΔΔ-, αυτος ηταν ο απολυτος σταρ! Που να ηταν κ υγιης κ να επαιζε συνεχεια..

Απ ' αυτό και μόνο το παράδειγμα φαίνεται γιατί ο Σόφο 'το έχει'. Στο μουντομπάσκετ ζήτημα να επηρέασε καταλυτικά 2 παιχνίδια. Εγώ προσωπικά θυμάμαι το ματς με την Τουρκία και με τους αμερικάνους. Και όμως μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Σόφο 'έπαιζε' παντού, σε αναλογία ίση ή μεγαλύτερη από παίκτες με σαφέστατα μεγαλύτερη συνεισφορά. Και έπαιξε ουσιαστικά 2 ματς..
PARISINOS
Ποτε δεν ειπα οτι δεν θα κυριαρχουσε ο σοφο στην ευρωπη. Απλα ειπα οτι η κυριαρχια του δεν θα ηταν μεγαλυτερη απο αυτην του διαμαντιδη η του παπαλουκα στα γκρντ.

Και ο διαμαντιδης μπορει να γυρισει ενα ολοκληρο ματς με μια φαση. Ενδεικτικη η ταπα πανω στο κρις πολ στο μουντομπασκετ, οπου αντι να παει η διαφορα στο +12 πηγε στο -7 και η ψυχολογια γυρισε αμεσα και τελικα πηραμε το ματς.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σιγουρα ειναι παιχταρα ο σοφο αλλα πολλοι τον παρουσιαζετε λες και ειναι κανας σαμπονις, που υγιης μπορει να βαζει ολο το κοσμο μεσα στα καλαθια.

Οπως ειπα ποτε δεν ηταν τετοιος παιχτης ο σοφο, γι αυτο εφερα και τα παραδειγματα των εφηβικων, μιας και δυστηχως παρ οτι μιλαμε για παιχτη 23 ετων, ειναι σχεδον τα μονα σοβαρα δειγματα γραφης που εχει δειξει. Αυτα ειναι η καριερα του, αυτα μια χρονια στον ΟΣΦΠ ( οπου μεχρι και σε αυτην δεν επαιζε πανω απο 15 λεπτα Μ.Ο) και δυο ματς στο παγκοσμιο ( οπως μονος παραδεχτηκες).

Δεν ηταν τετοιος παιχτης, και φανηκε μεχρι και στην καλη του χρονια με τον καζλαουσκας, οπου στους τελικους με τον ΠΑΟ, παρ οτι σε καλη κατασταση, ηταν non factor με τα αμυντικα τρικ που εφορμαζε ο ζοτς πανω του.
Οπως ειπα, εχει πολλες αδυναμιες. Στο χερι του ειναι να τις βελτιωσει, αλλα ΑΥΤΗ τη στιγμη το προβλημα του σοφο δεν ειναι ΜΟΝΟ η φυσκη κατασταση. Ειναι το κυριοτερο προβλημα, αλλα οχι το μονο. Αν θελει να γινει ενας απο τους καλυτερους ευρωπαιους σεντερ, πρεπει να δουλεψει και πολλα αλλα πραγματα.

τωρα για τους σταρ. Το οτι διωργανωνει καμπ βεβαιως και εχει σχεση με το σταριλικι. Προωθει την εικονα του, γινεται πιο αναγνωρισμενος κλπ.
επισης μια χαρα καταλαβα πως την εννοεις εσυ την εννοια του σταρ. Αυτο που θες εσυ ειναι πανευκολο. Θα μπορουσε να παρει ο μητσος δυο διμετρες ξανθιες παραμασχαλα και να κυκλοφορει μεθυσμενος στην παραλιακη με τη φεραρι, ωστε να τρεχουν απο πισω οι φοτογραφοι και να τον συζηταει ολη η ελλαδα.
Θα μπορουσε να μπαινει στην προπονηση με κανα μισαωρο καθυστερηση ψοφιος απο το ξενυχτη και να πλακωνεται με το σαρας για το ποιος θα παρει το 13.
Κατι τετοια κανει ο σοφο, εσενα μπορει να σ αρεσουν , αλλα αυτα τον εχουν οδηγησει εκει που ειναι, δηλαδη να τον λυπαται ολη η ελλαδα.

Μια χαρα σταρ ειναι λοιπον οι ελληνες. Οσο σταρ ειναι και ο νοβιτζκι, που στις διακοπες του πηγε με τους φιλους του για καμπινγκ στη αυστραλια, η οπως ο ντεγιαν που 4 χρονια στον ΠΑΟ, πηγαινε απο το σπιτι στην προπονηση και απο την προπονηση στο σπιτι.

αλλα μαλλον ουτε ο ντεγιαν ηταν σταρ.
AZ1980
Εγώ νομίζω πως το ποιός είναι σταρ και ποιός δεν είναι πιο πολύ αφορά την Χριστίνα Λαμπίρη παρά κάποιον μπασκετικό. Κρίμα πάντως για το ελληνικό μπάσκετ αυτό που πάει να συμβεί με τον Σχορτσιανίτη, μεγάλο κεφάλαιο σαν παίκτης, πολύ υποσχόμενος, θα μπορούσε αν το ευνούσαν οι συγκυρίες ή ο αυτοκαταστροφικός του χαρακτήρας να εξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη... Α ρε Πίνι, πολύ κακή συγκυρία αποδείχτηκες...
theov
Ο Σοφόκλαρος θα επιστρέψει και θα παίξει μεγάλο Basket να μου το θυμηθείτε, μόνο που μάλλον δεν πρόκειτε να παίξει ξανά για τον Ολυμπιακό... bball.gif
enypnio
ο Σάρας είναι Στάρ ας πουμε έχει διαφημήσει εσώρουχα, έχει γυναίκα μοντέλο έχει συμπεριφορά στάρ στο γήπεδο (παρόλο που στον Παναθηναικό προσπαθεί να την κρύψει όσο είναι δυνατόν παρόλα αυτά δεν γίνεται)

λέγανε ότι στην μακάμπι πήγαινε στο γήπεδο και βρόμαγε βότκα στο ΝΒΑ είχε γίνει κόλος με όλους αλλά δεν τον είδα ούτε την ΛΑΜΠΙΡΗ να αποσχολεί ούτε να τσακώνεται με τον Μήτσο για το 13 ούτε να μην είναι επαγγελματίας
qspock
Καλα Χριστουγεννα!

Επειδη πολλα ακουγονται περι Σοφο, αυτο που θα ηθελα να τονισω ειναι πως αυτη τη στιγμη ο Σοφο χρειαζεται στητριξη πανω απο ολα ηθικη. Μπορει εγω πχ να θεωρω οτι εχει δικιο ο Σοφο και καποιος αλλος πως εχει αδικο. Αλλα ολοι θελουμε να τον απολαυσουμε στο γηπεδο υγειη. Ας δωσουμε μια ευχη να επανελθει συντομα.

Νομιζω μια μεγαλη προκληση και ευκαιρια για τον ιδιο πανω απο ολα ειναι η Ολυμπιαδα του Πεκινο. Και ο ιδιος σιγουρα θελει να ξαναπαιξει απεναντι στους ΝΒΑ-ers.

Ευχη μου ειναι να τα καταφερει και ως το καλοκαιρι να ειναι ετοιμος να μπει στο παρκε. Ο Παναγιωτης Γιαννακης σιγουρα θα τον καλεσει. Μενει αυτος να αισθανθει ετοιμος αυτη τη φορα και να δεχθει.

Αντε ρε Σοφο! Εχεις εναν στοχο: Την εθνικη ομαδα. Αυτη δε θα σου κοψει ποτε το μπασκετ.
Αλλα και να μας δωσεις χαρα εκπληρωνοντας τις ευχες ολων μας που πιστευουμε σε σενα, κατατροπονωντας το καλοκαιρι τους USA που θα διψανε για ρεβανς!

Αντε και καλη χρονια me Sofo ready! wink.gif
androu
Η αλήθεια τις περισσότερες φορές σε τέτοια θέματα είναι κάπου στη μέση .

Κατ' αρχήν η βουλιμία είναι όντως αρρώστια και αν ο Σοφοκλής έχει τέτοιο πρόβλημα (άλλο βουλιμικός και άλλο απλά πάρα πολύ παχύς ) χρήζει σίγουρα πιο σοβαρής αντιμετώπισης από μια απλή δίαιτα (ψυχολόγοι , χειρουργοί κτλ) .

Πρώτα από όλα είναι θέμα του Σοφοκλή να καταλάβει ότι θα καταστραφεί με αυτή την στάση του και εκτός από το να μην παίξει ποτέ μπάσκετ επιπέδου , το προσδόκιμο ζωής του με αυτά τα κιλά δεν είναι και το καλύτερο.

Από εκεί και πέρα , πρέπει να έχουμε υπ' όψιν ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο μόλις 21 ετών , με τα προβλήματα και την ανωριμότητα αυτής της ηλικίας να εντείνονται από το γεγονός ότι απέκτησε πολύ γρήγορα χρήματα που άλλοι στην ηλικία του (αλλά και μεγαλύτεροι ) δεν έχουν ποτέ φαντασθεί.

Δεν είναι πολύ εύκολο να κρατάς το μυαλό μέσα στο κεφάλι σε αυτήν την ηλικία και υπό αυτές τις συνθήκες.

Το δεύτερο κομμάτι του παζλ αφορά τον Ολυμπιακό και την συμπεριφορά του απέναντι του.

Είναι βέβαιο ότι ο Γκέρσον δεν μπορεί να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Τέτοιες περιπτώσεις πάνε καλά με προπονητές - μέντορες που εμπνέουν σεβασμό και ο Γκέρσον μόνο τέτοιος δεν είναι.

Όμως Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο προπονητής . Το πρόβλημα του ήταν γνωστό εδώ και καιρό και έπρεπε να ήταν υπό παρακολούθηση και να μην αφήσουν την κατάσταση να φθάσει εδώ .
Ήταν μεγάλο λάθος να τον βγάλουν εκτός ομάδας γιατί :
-Ακόμη και με τις προπονήσεις θα καταλάβαινε ο ίδιος ότι πρώτα από όλα τον θέλουν και ενδιαφέρονται γι' αυτόν.
-Θα είχε την πίεση αφού προπονείται να παίξει κι' όλας
-Θα υπήρχε καθημερινή παρακολούθηση της πορείας του.

Στην τελική , είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και δεν έπρεπε να το αφήσουν να πάει χαμένο.

Υπάρχει λοιπόν επιστροφή από αυτή την κατάσταση;

Πιστεύω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες όχι .

Φυσικά η αλεπού Ομπράντοβιτς και οι Αφοί Γιαννακόπουλοι περιμένουν κάπου στην γωνία να τον αρπάξουν ...

(Υπ' όψιν δεν είμαι Παναθηναϊκός )

Θα είναι κρίμα πάντως να χαθεί ένας τέτοιος center από την Εθνική (όταν τον είχα πρωτοδεί νόμιζα ότι βλέπω την μετενσάρκωση του moses malone )
enypnio
φέτος το παιχνίδι είναι χαμένο ο ΣΟΦΟ κατάλαβε ότι η ομάδα δεν τον χρειάζεται και το παράχεσε τελείως
VARDINOLATSIS
QUOTE(androu @ Dec 25 2007, 11:41 ) *
Υπάρχει λοιπόν επιστροφή από αυτή την κατάσταση;

Πιστεύω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες όχι .

Φυσικά η αλεπού Ομπράντοβιτς και οι Αφοί Γιαννακόπουλοι περιμένουν κάπου στην γωνία να τον αρπάξουν ...

(Υπ' όψιν δεν είμαι Παναθηναϊκός )

Θα είναι κρίμα πάντως να χαθεί ένας τέτοιος center από την Εθνική (όταν τον είχα πρωτοδεί νόμιζα ότι βλέπω την μετενσάρκωση του moses malone )

Να είσαι σιγουρος και σου το υπογραφω οτι ο Ομπρα δεν θέλει παικτες που δεν μπορουν να ακολουθήσουν κοντο στις αλλαγες... και ο Σοφο σιγουρα δεν μπορεί shot.gif shot.gif
theov
Καλά Χριστούγεννα Guys,

προσωπικά παρότι τρελός Βάζελος τον γουστάρω τον Σοφόκλαρο και τον θέλω πίσω στα γήπεδα!

Πάντως στον Ολυμπαικό ράγισε τογυαλί και καλύτερα να τον αποδεσμεύσουν τον άνθρωπο μπας και παίξει λίγο Basket...

Tώρα η κουβέντα για τα σταριλίκια δεν ξέρω αν οδηγεί κάπου... Ο άνθρωπος είναι star γιατί πουλάει that's all no more...
saou
Να είσαι σιγουρος και σου το υπογραφω οτι ο Ομπρα δεν θέλει παικτες που δεν μπορουν να ακολουθήσουν κοντο στις αλλαγες... και ο Σοφο σιγουρα δεν μπορεί

Να είσαι σίγουρος και σου το υπογράφω ότι ο καλός Σόφο μπορεί να ακολουθήσει κοντό στις αλλαγές. Αν τον είχες παρακολουθήσει την καλή του χρονιά θα το ήξερες.

QUOTE(PARISINOS @ Dec 25 2007, 04:42 ) *
Δεν ηταν τετοιος παιχτης, και φανηκε μεχρι και στην καλη του χρονια με τον καζλαουσκας, οπου στους τελικους με τον ΠΑΟ, παρ οτι σε καλη κατασταση, ηταν non factor με τα αμυντικα τρικ που εφορμαζε ο ζοτς πανω του.

Ο Σόφο σε εκείνους τους τελικούς έχανε δίποντο μόνο με αίτηση. Τα φαουλ τον έθεταν εκτός αγώνα συχνά-πυκνά. Κανείς Ομπράντοβιτς δεν τον περιόρισε, απλά η ομάδα ήταν μέτρια και δεν ήταν φυσικά σε θέση να κοντράρει τον ΠΑΟ μόνος του (και με ολίγη από Έντνι).

επισης μια χαρα καταλαβα πως την εννοεις εσυ την εννοια του σταρ. Αυτο που θες εσυ ειναι πανευκολο. Θα μπορουσε να παρει ο μητσος δυο διμετρες ξανθιες παραμασχαλα και να κυκλοφορει μεθυσμενος στην παραλιακη με τη φεραρι, ωστε να τρεχουν απο πισω οι φοτογραφοι και να τον συζηταει ολη η ελλαδα.

Αν αυτό κατάλαβες, πάσο.
VARDINOLATSIS
QUOTE(saou @ Dec 25 2007, 16:35 ) *
Να είσαι σίγουρος και σου το υπογράφω ότι ο καλός Σόφο μπορεί να ακολουθήσει κοντό στις αλλαγές. Αν τον είχες παρακολουθήσει την καλή του χρονιά θα το ήξερες.

Το προβλημά του ΠΑΝΤΑ ήταν οτι εκτώς ρακέτας εκανε όλα του τα φάουλ και είδικα στις αλλαγες... 68.gif Μάλλον εσύ δεν τον παρακολουθούσες εκείνη την χρονιά... shot.gif
panos75
Να είσαι σιγουρος και σου το υπογραφω οτι ο Ομπρα δεν θέλει παικτες που δεν μπορουν να ακολουθήσουν κοντο στις αλλαγες... και ο Σοφο σιγουρα δεν μπορεί

blink.gif
Ήμαρτον, που θα 'λεγε κι ο φαφούτης. Μάλλον κάποιοι μπέρδεψαν τον Σχορτσιανίτη με τον Φέμερλινγκ και τον Τσακαλίδη.

Όσο για τη φοβερή αμυντική τακτική στους προπέρσινους τελικούς, όλοι τη θυμόμαστε. Μόλις ο Σόφο πλησίαζε παίκτη του Παναθηναϊκού στο ένα μέτρο, οι τελευταίοι έπεφταν κάτω φαρδείς, πλατείς, με απλωμένα τα χέρια λες και τους χτύπαγε τριαξονικό.
Gravedigger
QUOTE(panos75 @ Dec 25 2007, 17:17 ) *
Μόλις ο Σόφο πλησίαζε παίκτη του Παναθηναϊκού στο ένα μέτρο, οι τελευταίοι έπεφταν κάτω φαρδείς, πλατείς, με απλωμένα τα χέρια λες και τους χτύπαγε τριαξονικό.

Ε ο Σόφο και καλά τους χτύπαγε.Άρα έπρεπε να πέφτουν σαν να τους χτύπαγε τριαξονικό για να γίνουν πειστικοί!
enypnio
πάντως το πέσιμο δεν είναι αποκλειστικότητα του Παναθηναικού είναι γενικά ένας τρόπος αντιμετώπισης του Σοφοκλή όλες οι ομάδες που έχουν μια ελαφρά αυτογνωσία έτσι κάνουν

άσε που οι ισπανοί την πατεντάρισαν την βουτιά ως βασικό επιθετικό τους σύστημα στο φετινό ευρομπάσκετ
Anaz
άσε που οι ισπανοί την πατεντάρισαν την βουτιά ως βασικό επιθετικό τους σύστημα στο φετινό ευρομπάσκετ
K που να επαιζε κ ο Σοφοκλης.. icon_drunk.gif

@parisinos: Ξερεις πολυ μπασκετ κ μπορεις να αντιληφθεις οτι το impact που μπορει να εχει ο Σοφοκλης σε εναν αγωνα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο τους ποντους κ τα στατιστικα του.

ΥΓ:Ο Σαρας ειναι πολυ πιο σταρ απο τον ΔΔ,και απο τον Ματσε..
IlyaZ
Ίσως εδώ θα ήταν απαραίτητος ένας ορισμός της λέξης σταρ. Να συμφωνήσουμε στα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένας σταρ ώστε κατόπιν να δούμε ποιος τα έχει και ποιος όχι.
PARISINOS
Ο Σόφο σε εκείνους τους τελικούς έχανε δίποντο μόνο με αίτηση. Τα φαουλ τον έθεταν εκτός αγώνα συχνά-πυκνά. Κανείς Ομπράντοβιτς δεν τον περιόρισε, απλά η ομάδα ήταν μέτρια και δεν ήταν φυσικά σε θέση να κοντράρει τον ΠΑΟ μόνος του (και με ολίγη από Έντνι).

E Οχι και μετρια η ομαδα. Στους 8 της ευρωλιγκα εφτασε, και μαλιστα εχασε απο τη μακκαμπι που πηγε τελικο με 2-1 νικες, για ενα τριποντο.

Συμφωνω οτι ηταν χειροτερη σε δυνατοτητες απο τη φετινη πχ, αλλα σε ομοιογενεια ηταν πολλυ καλυτερη. Εχανε σε ταλεντο και δυνατοτητες, αλλα ηταν πολυ πιο ομαδα.

Τωρα ο σοφο στους τελικους σιγουρα δεν επαιξε ασχημα, αλλα ειχε καπου 11 ποντους Μ.Ο, τιποτα δηλαδη που να τον χαρακτηριζει ασταματητο η τιποτα τετοιο. γενικα ο ζοτς με διαφορα τρικ οπως πολλες αλλαγες παιχτων πανω του, γρηγορο ρυθμο οταν ειναι μεσα ωστε να τον αναγκαζει να ανεβοκατεβαινει το γηπεδο, πολλα πικ εν ρολλ που να τον στοχευουν ωστε να κανει φαουλ στο κοντο κλπ τον εθετε καθε φορα εκτος αγωνα μετα απο κανα 15 λεπτο.

Οπως ειπα , ο σοφο ειναι παιχταρας, αλλα εχει και χτυπητες αδυναμιες και μπορει να περιοριστει μεχρι και υγιης. Δεν ειναι δηλαδη σαμπονις , που να λες ενταει οτι και να κανω απο αυτον θα φαω 25 ποντους.

@parisinos: Ξερεις πολυ μπασκετ κ μπορεις να αντιληφθεις οτι το impact που μπορει να εχει ο Σοφοκλης σε εναν αγωνα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο τους ποντους κ τα στατιστικα του

Μα βεβαιως και αντιλαμβανομαι ποσο επιρεαζει την εκβαση ενος αγωνα ο υγιης σοφο. Και μονο που λεω οτι επιρεαζει τον αγωνα οσο ενας διαμαντιδης, παπαλουκας , σαρας, σκολα κλπ ειναι πιστευω ενδεικτικο.

Απλα διαφωνω οτι ειναι μεγαλυτερος σταρ απο τους εν λογω παιχτες. Καμια αναφορα δεν εκανα στην αγωνιστικη του αξια, παρα μονο για να πω οτι δεν ειναι της κλασης παιχτων οπως σαμπονις, πετροβιτς, γκαλης και ουτε προκειται να γινει ποτε. Ποτε δεν θα ειναι μια ομαδα μονος του οπως ηταν οι εν λογω παιχτες.

Ειναι παιχτης κλασης διαμαντιδη, σαρας, παπαλουκα κλπ, με τη μονο διαφορα οτι πρεπει να το αποδειξει κιολας. Δεν φτανει μια χρονια η δυο παιχνιδια στο παγκοσμιο.

Τελος παντων δεν διαφωνω ιδιαιτερα με τους περισσοτερους.
μαλλον περισσοτερο στο χαρακτηρισμο σταρ κολλαω. Για μενα ο σταρ κατα βαση κρινεται μεσα στο γηπεδο , οχι εξω απο αυτο. Μεγαλος σταρ πχ ο μπεκαμ, αλλα πραγματικο αστερι του ευρωπαικου ποδοσφαιρου ηταν ο ζινταν, και ας μην εβγαζε αχνα εκτος γηπεδων.
VARDINOLATSIS
QUOTE(panos75 @ Dec 25 2007, 17:17 ) *
blink.gif
Ήμαρτον, που θα 'λεγε κι ο φαφούτης. Μάλλον κάποιοι μπέρδεψαν τον Σχορτσιανίτη με τον Φέμερλινγκ και τον Τσακαλίδη.

Το πιο βασικό γιά να μαρκαρεις πιο κοντό παίκτη είναι να μπορείς να λυγίσεις γόνατα και να χαμηλώσεις blink.gif Μήπως είδες ποτε από κοντά τα γόνατα του ΣΟΦΟ??? η τον εχεις δει ποτέ να χαμηλώνει στήν αμυνα...??? tongue.gif Δεν λέω το παιδι έχει γιά το βάρος του πολύ εκρηκτικό πρώτο βήμα αλλά δυστηχώς και γιά την εθνική μας αμυνα εκτός ρακέτας δεν μπορεί να παίζει... Ο Βασιλόπουλος αντίθετα με 3 εκατοστα μόνο πιο κοντός παίζει εκπληκτική αμυνα με τα πόδια rolleyes.gif Τοσο που μου θυμίζει Σιγάλα με πιο καλό άλμα icon_wave.gif
NBAer
QUOTE(VARDINOLATSIS @ Dec 26 2007, 00:30 ) *
Το πιο βασικό γιά να μαρκαρεις πιο κοντό παίκτη είναι να μπορείς να λυγίσεις γόνατα και να χαμηλώσεις blink.gif Μήπως είδες ποτε από κοντά τα γόνατα του ΣΟΦΟ??? η τον εχεις δει ποτέ να χαμηλώνει στήν αμυνα...??? tongue.gif Δεν λέω το παιδι έχει γιά το βάρος του πολύ εκρηκτικό πρώτο βήμα αλλά δυστηχώς και γιά την εθνική μας αμυνα εκτός ρακέτας δεν μπορεί να παίζει... Ο Βασιλόπουλος αντίθετα με 3 εκατοστα μόνο πιο κοντός παίζει εκπληκτική αμυνα με τα πόδια rolleyes.gif Τοσο που μου θυμίζει Σιγάλα με πιο καλό άλμα icon_wave.gif

Ο Σχορτσιανιτης μπορουσε να παιξει πολυ καλη αμυνα με πλαγια γρηγορα βηματα και μαλλον δεν τον εχεις δει. Ηταν πολυ ευκινητος για τα κιλα του.

Οσο για το αν ο Σχορτσιανιτης θα μπορουσε να γινει ο απολυτος ευρωπαιος παικτης ή οχι η απαντηση ειναι φυσικα και θα μπορουσε με μεγαλη διαφορα κιολας, σε αντιθεση με αυτα που λεει ο PARISINOS, αλλα πρεπει να επεκταθω πολυ περισσοτερο για να γινω κατανοητος και να πω τι εννοω, αλλα αυριο αυτα.....
PARISINOS
QUOTE(NBAer @ Dec 26 2007, 00:31 ) *
Ο Σχορτσιανιτης μπορουσε να παιξει πολυ καλη αμυνα με πλαγια γρηγορα βηματα και μαλλον δεν τον εχεις δει. Ηταν πολυ ευκινητος για τα κιλα του.
Οσο για το αν ο Σχορτσιανιτης θα μπορουσε να γινει ο απολυτος ευρωπαιος παικτης ή οχι η απαντηση ειναι φυσικα και θα μπορουσε με μεγαλη διαφορα κιολας, σε αντιθεση με αυτα που λεει ο PARISINOS, αλλα πρεπει να επεκταθω πολυ περισσοτερο για να γινω κατανοητος και να πω τι εννοω, αλλα αυριο αυτα.....

Χωρις καμια δοση ειρωνειας, περιμενω με ανυπομονησια το ποστ που θα εξηγει το σκεπτικο σου, μιας και ομολογω οτι δεν βλεπω με ποια επιχειρηματα, και βαση ποιων αγωνων, θα μπορουσε κανενας να κανει τον εν λογω χαρακτηρισμο.

Οπως ειπα ολα αυτα χωρις καμια διαθεση ειρωνειας, κυριως με διαθεση για κουβεντα biggrin.gif
PARISINOS
Για κοιτα πως τα φερνει η μοιρα μερικες φορες.

Πανω που λεγαμε ποιος ειναι σταρ και ποιος οχι, ερχεται ο ζοτς για να μας δωσει την δικη του αποψη για τον ορισμο του σταρ.

http://www.sport24.gr/html/ent/984/ent.211984.asp

Σταρ ειναι λεει ''αυτος που εινα παραδειγμα προς μιμηση.''

τα συμπερασματα ως προς την αποψη του ζοτς και τη σηζητηση μας , τα βγαζει ο καθενας μονος του.
theov
Αυτή η κουβέντα με τα σταριλίκια δεν οδηγεί πουθενά!

Για μένα σταρ γίνεται κάποιος που έχει αποδοχή στο κοινό, που πουλάει δηλ.

Ο Σόφο είναι μια τέτοια περίπτωση! Ενώ έχει να παίξει από πέρυσι όλοι μιλάνε για τον Σόφο...

Μια ματιά ακόμη και στο παρόν topic το αποδυκνείει νομίζω... smiley.gif
NBAer
QUOTE(PARISINOS @ Dec 26 2007, 06:57 ) *
Καταρχας εχω τη εντυπωση οτι πολλοι εχετε υπερεκτιμησει τις δυνατοτητες του σοφο. Ο σοφοκλης ΔΕΝ ειχε ποτε τις δυνατοτητες να γινει ο κορυφαιος παιχτης της ευρωπης. ΠΟΤΕ δεν τις ειχε και δεν νομιζω να τις αποκτησει ποτε ουτε στο μελλον ακομα και αν αδυνατισει.

Αν εννοεις την φοβερη αθλητικη παιδεια και το μπασκετικο μυαλο ναι δεν τις ειχε. Αλλα δεν ειναι μονο αυτα που φερνουν παντοδυναμια στο μπασκετ.
Η σωματικη δυναμη και ο ογκος ειναι επισης ενα απιστευτα χρησιμο χαρακτηριστικο. Αν εχεις καποιο απο αυτα τα 2 τοτε μπορεις να επιβληθεις, ξεροντας μπασκετ ή οχι. Και ο Σχορτσιανιτης ξερει και μπασκετ! Οχι φοβερο αλλα τα βασικα τα ξερει. Και ο Σχορτσιανιτης υπερτερει σε δυναμη ΑΛΛΑ ΚΑΙ σε ογκο! Εχει και τα 2. Και τα 3.
Ειναι κατι σαν τον υψος. Πολλοι, μα παρα πολλοι παιζουν μονο και μονο επειδη ειναι ψηλοι. Καποιοι μαλιστα παιζουν και καλα και θεωρουνται καλοι επειδη ειναι πανω απο 2.15. Κρυβουν τη μπασκετα. Απο μονο του αυτο τους κανει περιζητητους.

Ο Σοφοκλης ηταν και ειναι σαφεστατα ο πιο ογκωδης και δυνατος της εποχης του στην Ευρωπη. Αυτο απο μονο του τον βαζει επικεφαλης στο κλαμπ αυτων με τις μεγαλυτερες δυνατοτητες για να ειναι ο κορυφαιος....

Μεχρι και στις μικροτερες ηλικιες, οπου θα περιμενες οτι με τη σωματοδομη του θα ηταν ασταματητος, αυτος ουδεποτε περασε του 18 π Μ.Ο. Οχι οτι ειναι λιγοι. Παιχταρας ηταν ο ανθωπος , και απο τους 4-5 καλυτερους του τουρνουα, αλλα ακουγοντας μερικα σχολια θα ειχα την εντυπωση, οτι ο σοφο ηταν κατι σαν φαινομενο στις εφηβικες διωργανωσεις, κλεινοντας τα τουρνουα με 35 π και 18 ρ Μ.Ο.

Δεν εχει σημασια τι εκανε οταν ηταν μικρος ή εφηβος. Σημασια εχει οταν καποιος ωριμασει και παει σε επαγγελματικη ομαδα, ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ! Κλασικοτερο παραδειγμα ο Τζορνταν. Πριν παει ΝΒΑ ηταν παρα πολυ καλος παικτης αλλα δεν ηταν ουτε θεωρουνταν οι κορυφαιος κλπ. Και μεσο ορο ποντων ειχε δεν ειχε 16 ποντους. Μετα ομως.... Ο Ζησης εβαζε 30αρες μεσους ορους και πετυχαινε κατι 40αρες και 45αρες, αλλα οταν πηγε στα δυσκολα, πχ τωρα ειναι απλα ενας πολυ καλος παικτης και δεν βαζει 30αρες, ουτε καν 20αρες, ουτε καν 10αρες μ.ο....

Ο Σοφο ειχε το dominance του ζηση κλπ, δηλαδη οσο και των υπολοιπων παιχτων της εθνικης. Δεν ηταν σε καμια περιπτωση κουφος πχ, να τελειωσει το τουρνουα με 27 π και 13 ρ Μ.Ο.

Ας παιξει ο Κουφος ευρωλιγκα και ελληνικο πρωταθλημα και θα σου πω αν βαζει πανω απο 20 ποντους μ.ο και αν εχει τετοιο αριθμο ριμπαουντ. Και μαλιστα να παιξει σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ οπου οι απαιτησεις ειναι πολυ μεγαλυτερες αλλα και το rotation θα του τρωει απο τον μ.ο ποντων και ριμπαουντ....

Ασε που αυτο το εδειξε και στον ΟΣΦΠ. Στη χρονια επι καζλαουσκας, παιζοντας 20 λεπτα Μ.Ο , ο ανθρωπος ειχε λογικα νουμερα, καπου 10 π Μ.Ο. Ακομα λοιπον και να καταφερνε να αδυνατισει, να βελτιωσει τη φυσικη του κατασταση ωστε να παιζει 30, παλι δεν νομιζω να ειχε ποτε πανω απο 15 π Μ.Ο σε μια κορυφαια ομαδα ευρωλιγκας.

Δεν το ξερεις.
Εξαλλου και αυτο ειναι το βασικο, ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ Μ.Ο ΠΟΝΤΩΝ ΕΣΒΗΣΑΝ!
Καποτε ξενοι σκορερ ειχαν 30 μ.ο ποντους. Καποτε ειχαν 2-5 ξενοι αλλα και ελληνες (σπανιοτερα) 25+ μ.ο ποντους. Καποτε αρκετοι ελληνες παικτες ειχαν 20+ μ.ο ποντους. Αυτα τελειωσαν! Η μεγαλυτερη ομαδικοτητα, το πολυ μεγαλυτερο rotation παικτων σε καθε ομαδα και μιλαω ειδικοτερα για τις μεγαλυτερες(στην οποια ανηκει ο Σχορτσιανιτης) εχει κατεβασει τους μεσους ορους καθε παικτη σε πολυ μικρα επιπεδα σε αυτες τις ομαδες.

Ποτε το εκανε αυτο ο Παπαλουκας ή ο Διαμαντιδης? blink.gif
Μιλαω για τους ποντους που αναφερεσαι συνεχεια.
Ο Σχορτιανιτης μπορει με καλο παιξιμο και μαλιστα με επιθετικη λειτουργια ομαδας σχεδιασμενη κυριως γυρω απο αυτον (πραγμα που δεν εχει συμβει σε ΚΑΜΙΑ απο τις ομαδες που συμμετειχε ως τωρα) αλλα και καλη φυσικη κατασταση(πραγμα αυτονοητο για καθε αθλητη) μπορει να πετυχει 22 ποντους μ.ο το λιγοτερο ειμαι βεβαιος.
Εχω δει πολλες φορες εναν Σχορτσιανιτη σε οχι ιδανικη φυσικη κατασταση, να μπαινει μεσα και σε 6λεπτα, 8λεπτα να βαζει 10, 14 ποντους. Ασταματητος. Και ευκολοι ποντοι: Καρφωματα και διποντα layup. Φαντασου τι θα γινοταν αν επιτελους αποκτησει καλη φυσικη κατασταση, προπονηθει και πιασει ενα ρυθμο παιξιματος.

Αλλα ας αφησουμε τους καταραμενους τους ποντους! Ποσα τρομερα πικ-εν-ρολ μπορει να κανει? Απειρα! Ειναι εξαιρετικος σε αυτον τον τομεα. Αυτα αν δεν ποντοι για αυτον ειναι ποντοι για την ομαδα του. Μπορει αραγε να σταματηθει αυτο το πικ-εν-ρολ με τον ογκο του Σχορτσιανιτη? Ναι, αλλα με μικρες πιθανοτητες.... Ας παμε σε αλλο τομεα: Αμυνα!
Ποσο φοβο αραγε μπορει να φερει στους αντιπαλους του?

Ο Μπατιστ, απο τους πιο δυνατους σεντερ πιθανοτατα αυτη τη στιγμη στην ευρωπη, και σιγουρα απο τους πιο καλους, τους εκτοπιζει σχεδον ολους ευκολα. Θηριο. Καρφωνει στα μουτρα τους. Θυμαστε ολοι μηπως προπερσι που ειχε αντιμετωπισει τον Σχορτσιανιτη τι ειχε γινει? Συγκρουοταν με την κοιλια του(Σοφοκλη) και πηγαινε 2 μετρα πισω. H intimidation που ειχε υποστει ο Μπατιστ εκεινη τη μερα ηταν απιστευτη! Δεν ηξερε τι να κανει. Αν ειχατε διακρινει το βλεμμα του θα το βλεπατε. Πρωτη φορα δεν μπορουσε να παιξει οπως ηθελε.
Στην δε επιθεση του εκανε φαουλ συνεχεια βαζοντας και τα δυο του χερια ή τους ωμους του αλλα ματαια. Ο Σχορτσιανιτης δεν μπορουσε να συγκρατηθει!
Και δεν μιλαω για περυσι που ο Σχορτσιανιτης ητανε σχετικα χωμα, αλλα και στα πλαισια του μπασκετ που επαιζε ο Ολυμπιακος οπου του δινανε τη μπαλα μονο οταν συμπληρωνε αιτηση, αν και αυτο βελτιωθηκε καπως στο τελος αλλα και σποραδικα σε καποια ματς(πχ Παρτιζαν εκτος)....

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σιγουρα ειναι παιχταρα ο σοφο αλλα πολλοι τον παρουσιαζετε λες και ειναι κανας σαμπονις, που υγιης μπορει να βαζει ολο το κοσμο μεσα στα καλαθια.

Ε γιατι ο υγιης Σχορτσιανιτης δεν βαζει τον κοσμο μεσα στα καλαθια? blink.gif

Μα βεβαιως και αντιλαμβανομαι ποσο επιρεαζει την εκβαση ενος αγωνα ο υγιης σοφο. Και μονο που λεω οτι επιρεαζει τον αγωνα οσο ενας διαμαντιδης, παπαλουκας , σαρας, σκολα κλπ ειναι πιστευω ενδεικτικο.

Απλα διαφωνω οτι ειναι μεγαλυτερος σταρ απο τους εν λογω παιχτες.

Σταρ στην πραγματικοτητα ειναι κατι ανουσιο αθλητικα. Μπορει ενας σταρ να ειναι φοβερος παικτης μπορει και οχι. Ανεφερες παραδειγματα(αυτο με του Μπεκαμ ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου: Beckham forever!! biggrin.gif ).
Σταρ ειναι αυτος που τραβαει τα φωτα της δημοσιοτητας και ασχολουνται μαζι του! Απλα! biggrin.gif

Και ο Σχορτσιανιτης ειναι ο απολυτος σταρ, μεγαλυτερος απο Διαμαντιδη και Παπαλουκα. Πχ 47 σελιδες γραφτηκαν για τον Σοφοκλη εδω περα!!!! Ποσες για Παπαλουκα ή Διαμαντιδη? wink.gif

Και ο Διαμαντιδης ειναι μεγαλος σταρ λογω του οτι ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παικτης! Και ενω η συμπεριφορα του ειναι συμπεριφορα πληρως μετριοπαθους παικτη που αναζητα την ηρεμια και μη-δημοσιοτητα, παρολα αυτα βρισκεται παντα στο επικεντρο της δημοσιοτητας και ασχολουνται μαζι του, για τον προαναφερθεντα λογο, οτι ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παικτης!
Και ο Παπαλουκας βεβαιως ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παικτης και σταρ και αυτος!

Αλλα ο Σοφοκλης οπως και να το κανουμε, εχει σωματοδομη που δεν την συναντας πουθενα, το potential αυτης της σωματοδομης βασικα, τον κανει super περιζητητο.

Τελος παντων δεν διαφωνω ιδιαιτερα με τους περισσοτερους.
μαλλον περισσοτερο στο χαρακτηρισμο σταρ κολλαω. Για μενα ο σταρ κατα βαση κρινεται μεσα στο γηπεδο , οχι εξω απο αυτο. Μεγαλος σταρ πχ ο μπεκαμ, αλλα πραγματικο αστερι του ευρωπαικου ποδοσφαιρου ηταν ο ζινταν, και ας μην εβγαζε αχνα εκτος γηπεδων.

Οπως ανεφερα και πιο πριν, σταρ ειναι αυτος που τραβαει την δημοσιοτητα και ασχολουνται μαζι του, ο κοσμος και τα media....
Consultant
http://www.sport24.gr/html/ent/984/ent.211984.asp

Σταρ ειναι λεει ''αυτος που εινα παραδειγμα προς μιμηση.''

τα συμπερασματα ως προς την αποψη του ζοτς και τη σηζητηση μας , τα βγαζει ο καθενας μονος του.

Σταρ λοιπον,ειναι αυτος που ειναι παραδειγμα προς μιμηση.Αυτη λοιπον ειναι η αποψη του Ομπραντοβιτς,δεν λεω,τον βολευει λογω του Διαμαντιδη.Απο εκει και περα ειναι ασχετη ερμηνεια της ενοιας ''Σταρ''.

Και επειδη πολυ ντορος γινεται,οι δυο φιλοι Παναθηναικοι,δεν γνωριζουν καν την εννοια του Σταρ.Αδικα καθεστε και τους εξηγειται..Νομιζουν οτι οταν τους λες οτι ο Σχορτσανιτης ειναι μεγαλυτερος Σταρ απο τον Διαμαντιδη,θεωρεις οτι ειναι και καλυτερος παιχτης μαζι με ολα τα αλλα.

Ειναι προσωπικη μου πεποιθηση οτι οι συγκεκριμενοι θα προτιμουσαν να μην ξαναπαιζε μπασκετ ποτε ο Σχορτσανιτης.Πραγματικα πρεπει να ενοχλουνται παρα πολυ μονο και μονο που εχουμε αυτη τη συζητηση.Ποσο μαλλον αν επιστρεψει δυνατος,διαχρονικος+ισοπεδωτικος..Θα παρει αμπαριζα καναν Διαμαντιδη παλι και θα χουμε αλλα..Ασε που η ''θεωρια Ομπραντοβιτς'' για την ερμηνεια του Σταρ θα παει για βρουβες οταν θα ασχολουνται μεχρι και οι πετρες (μονο) με τον Σχορτσανιτη.
Consultant
QUOTE(NBAer @ Dec 26 2007, 13:34 ) *
!

Αλλα ο Σοφοκλης οπως και να το κανουμε, εχει σωματοδομη που δεν την συναντας πουθενα, το potential αυτης της σωματοδομης βασικα, τον κανει super περιζητητο.

Ωραιος..Σε αυτη τη προταση κρυβεται το Α και το Ω του κεφαλαιου Σχορτσανιτη.Το potential..
lakersdynasty
QUOTE(Consultant @ Dec 26 2007, 13:51 ) *
Ειναι προσωπικη μου πεποιθηση οτι οι συγκεκριμενοι θα προτιμουσαν να μην ξαναπαιζε μπασκετ ποτε ο Σχορτσανιτης.

Καθε οπαδος του ΠΑΟ εχει κινητρο νομιζω για να ειναι οπαδος αυτης της αποψης! Αλλα αυτος που φροντιζει χωρις να το θελει και χωρις να φταιει για να γινει αυτο πραγματικοτητα ειναι ο ιδιος ο Ολυμπιακος! tongue.gif

Τραγικη ειρωνια?

Δεν ξερω τι ειναι ο Σοφο ξερω ομως οτι ειναι μοναδικος σαν παικτης οπως ανεφερθηκε και πιο πανω. Και αυτο τον κανει ακομη πιο πολυτιμο για τον Ολυμπιακο. Μονο που για να εκμεταλλευτεις ενα "πολυτιμο λιθο" πρεπει να βρεις τον τροπο να τον εξωριξεις (υπογραφη συμβολαιου) αλλα και να βρεις τους καταλληλους ανθρωπους για να το επεξεργαστουν (ενταξη του παικτη στην ομαδα προσωχη στις ιδιαιτεροτητες του, να πειστει και ο ιδιος οτι ειναι ενας στο συνολο και οχι ενας εναντιον του συνολου και γενικα οτι συζητηθηκε πιο πανω).

Για εμενα ο Σοφο ειναι απλα ενα διαμαντι που σε θαμπωνει με την λαμψη του. Αλλα οσο λαμπερο κι αν ειναι δεν εχει καμια σημμασια αφου μεχρι τωρα ειναι ομοιως ακατεργαστο.

Και απτη στιγμη που ισχιει αυτο δεν προκειτε ποτε να εξελιχθει σε κοσμημα για τον Ολυμπιακο και κατεπεκταση για την Εθνικη και το Ευρωπαϊκο μπασκετ.

Για αυτο δεν νομιζω οτι πρεπει να κατηγορειται κανεις υποστιρικτης αντιπαλης ομαδας αφου και αυτοι που πραγματικα υποστιριζουμε τον ΠΑΟ (πχ) και θελουμε να βλεπουμε τον Σοφο στο γηπεδο ε σιγουρα δεν θελουμε να τον βλεπουμε στον ΟΣΦΠ διοτι τοτε θα γινει κατι που ειναι επωμενο να μας ενοχλησει...οχι επειδη θα παιζει ο Σοφο αλλα επειδη θα ενισχυθει ο αντιπαλος μας.

Και αυτο δεν ειναι χαρακτιριστικο των οπαδων του ΠΑΟ ουτε του ΟΣΦΠ ουτε του ΑΡΗ. Ειναι καθολικο χαρακτιριστικο. Και οσο και αν ολοι πρεπει να φροντιζουμε επιμελως σε αυτο το φορουμ να κρατιεται η συζτητση σε ενα επιπεδο αυτο δεν σημαινει οτι οι περισσοτεροι δεν ειμαστε και οπαδοι εκτος απο φιλαθλοι.

Αρα φυσικο ειναι εγω σαν Παναθηναϊκος οτι προτημω να μην παιζει ο Σοφο στον ΟΣΦΠ οπως και ενας Ολυμπιακος συμφορουμιτης νοιωθει μια ενδομηχη χαρα πχ καθε φορα που ο Σαρας δεν παιζει καλα σε ενα παιχνιδι του ΠΑΟ. Αλλα οχι απαραιτητα και να μην παιζει τελειως. Αυτα ειναι 2 διαφορετικα πραγματα.

Ολα αυτα ομως αποτελουν προσωπικες μου σκεψεις και δεν θελω να βαλω οποιονδηποτε αλλον σε αυτο το φορουμ στο ιδιο "τσουβαλι" με εμενα. peace.gif
NBAer
QUOTE(lakersdynasty @ Dec 26 2007, 14:41 ) *
Ειναι προσωπικη μου πεποιθηση οτι οι συγκεκριμενοι θα προτιμουσαν να μην ξαναπαιζε μπασκετ ποτε ο Σχορτσανιτης.

Καθε οπαδος του ΠΑΟ εχει κινητρο νομιζω για να ειναι οπαδος αυτης της αποψης!

Καθε οπαδος φυτο, εχει κινητρο να ειναι αυτης της αποψης!
Να προτιμαει δηλαδη να μην παιξει μπασκετ ποτε καποιος λογω προβληματων, για να μην παιξει εναντιον του.

Για αυτο δεν νομιζω οτι πρεπει να κατηγορειται κανεις υποστιρικτης αντιπαλης ομαδας αφου και αυτοι που πραγματικα υποστιριζουμε τον ΠΑΟ (πχ) και θελουμε να βλεπουμε τον Σοφο στο γηπεδο ε σιγουρα δεν θελουμε να τον βλεπουμε στον ΟΣΦΠ διοτι τοτε θα γινει κατι που ειναι επωμενο να μας ενοχλησει...οχι επειδη θα παιζει ο Σοφο αλλα επειδη θα ενισχυθει ο αντιπαλος μας.

Οπως λες στο τελος μην μιλας γενικα και μην τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι.
Δεν νομιζω να ειναι ετσι τα πραγματα. Ισως ειναι βεβαια, τι να πω? ohmy.gif

Δηλαδη να θελουμε οι κυριοι αντιπαλοι μας να ειναι ενα χαλι και μισο και να υπερισχυουμε εναντι αυτων.
Που ειναι η γλυκα της νικης ετσι?
Μην ξεχνας οτι η αξια του ηττημενου δινει δοξα στον νικητη. wink.gif

Και αυτο δεν ειναι χαρακτιριστικο των οπαδων του ΠΑΟ ουτε του ΟΣΦΠ ουτε του ΑΡΗ. Ειναι καθολικο χαρακτιριστικο. Και οσο και αν ολοι πρεπει να φροντιζουμε επιμελως σε αυτο το φορουμ να κρατιεται η συζτητση σε ενα επιπεδο αυτο δεν σημαινει οτι οι περισσοτεροι δεν ειμαστε και οπαδοι εκτος απο φιλαθλοι.

Δηλαδη λες οτι ειμαστε υποκριτες???? Και οτι άλλα πιστευουμε, αλλά για το καλο του φορουμ και για να μην μας ριξουν κανα ban κανουμε τους καλους εδω περα?

Δεν ειναι ολοι ετσι, σε διαβεβαιω.... icon_wave.gif

Αρα φυσικο ειναι εγω σαν Παναθηναϊκος οτι προτημω να μην παιζει ο Σοφο στον ΟΣΦΠ οπως και ενας Ολυμπιακος συμφορουμιτης νοιωθει μια ενδομηχη χαρα πχ καθε φορα που ο Σαρας δεν παιζει καλα σε ενα παιχνιδι του ΠΑΟ. Αλλα οχι απαραιτητα και να μην παιζει τελειως. Αυτα ειναι 2 διαφορετικα πραγματα.

Ολα αυτα ομως αποτελουν προσωπικες μου σκεψεις και δεν θελω να βαλω οποιονδηποτε αλλον σε αυτο το φορουμ στο ιδιο "τσουβαλι" με εμενα. peace.gif

Ακριβως! Νομιζω υπαρχουν και μερικοι(πλειοψηφια, μειοψηφια δεν ξερω) που θελουν ισχυρο ανταγωνισμο.....
lakersdynasty
Για να ισχυουν ολα αυτα που αναφερεις εμμεσως πλην σαφως αγαπητε ΝΒΑερ θε επρεπε κανεις μα κανεις απο αυτο το φορουμ να μην εγραφε ποτε σε οπαδικο φορουμ. Εκει που η μεγαλη πλειοψηφια παραφερεται καποια στιγμη θελει δεν θελει.

Αν ηθελα να θιξω καποιον θα το εκανα ευθεως. Αλλα δεν θελω να θιξω καποιον. Αλλα δεν μπορω να δεχθω οτι πολλα ατομα που γραφουν σε αυτο το φορουμ αλλα και σε οπαδικα καθε φορα που αλαζουν φορουμ αλλαζουν και χαρακτηρα. Αυτο ομως διαβαζεται και απτν αναποδη. Οτι καποιοι πραγματικα δεν θελουν να ξεφευγουν και θελουν να ειναι αντικειμενικοι και σωστοι οπου κι αν συζητουν. Τωρα θα μου πεις και που ξερεις ποιος γραφει που? ε ειναι μερικα ατομα που μη σου πω οτι βγαζουν ματια! Αλλα εμενα δεν με απασχολει αυτο αλλα αυτο που ανεφερα πιο πριν.

Και οι φιλοι Ολυμπιακοι θελουν ισχυρο ανταγωνισμο αλλα αν δεν εχουνμε τον Διαμαντιδη μαζι μας πχ στο παιχνιδι μεσα στο ΣΕΦ δεν θα βαλουν και τα κλαματα. Εγω αυτο σχολιασα. Περα απο αυτο ο καθενας ξερει τον εαυτο του καλητερα απ τον καθενα.

Αν ηθελα να μιλησω για υποκρισια και να κατηγορησω καποιον θα το εκανα. Δεν κατηγορησα το συνολο αλλα αναγνωρισα συμπεριφορες εντος του συνολου οι οποιες αν δεν υπηρχαν εδω που τα λεμε δν θα χρειαζοταν να υπαρχουν και moderators.

Εαν εθιγα το συνολο του φορουμ θα εθιγα και τον εαυτο μου μαζι. Αλλα δεν το εκανα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.