Help - Search - Members - Calendar
Full Version: The movie thread
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
Gravedigger
Μόλις είδα το Hills Have Eyes 2.Άργησα πολύ να το δω αφού έχει βγει εδώ και καιρό αλλά επιτέλους τα κατάφερα.Δεν ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός επειδή μόλις τέλειωσε αλλά...Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!Αρχικά είχα ξετρελαθεί με το πρώτο μέρος και περίμενα πως και πως το δεύτερο.Μπορώ να πω ότι είναι και καλύτερο.Είναι από τις λίγες ταινίες που μισείς τόσο τους κακούς.Σου έρχεται να μπεις και εσύ μέσα να τους σκοτώσεις.Αν σας αρέσουν τέτοοιου είδους ταινίες σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα...
Keyser_Soze
Μόλις είδα το Βαβέλ. Το απέφευγα για πολύ καιρό γιατί φοβόμουν ότι θα είναι όπως το 21 Γραμμάρια. Απίστευτα καταθλιπτικό δηλαδή, πράγμα που έγινε τελικά.

Ήταν πολύ καλό αλλά η αλήθεια είναι ότι το περίμενα πολύ καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δε φτάνει καλλιτεχνικά ούτε το προηγούμενο δημιούργημα του εξαιρετικού διδύμου (Ινιαρίτου σκηνοθεσία, Αριάγκα σενάριο), το 21 Γραμμάρια ούτε φυσικά το απόλυτο αριστούργημα τους, το Αμόρες Πέρος (Χαμένες Αγάπες).
Η κατάθλιψη χτύπησε κόκκινο χωρίς να χρειάζεται τόσο πολύ ενώ σε κάποια σημεία το βρήκα βαρετό και ανούσιο. Ειδικά η ιστορία με τη Γιαπωνεζούλα (η οποία είναι υπέροχη) με ξενέρωνε κάθε φορά που έδειχνε σκηνές αφού πιστεύω ότι δεν πρόσφερε τίποτα απολύτως στην πλοκή της ταινίας συνολικά. Αγαπημένη μου ιστορία ήταν αυτή με τη νταντά η οποία επίσης δίνει ρέστα ερμηνευτικά.

Εν κατακλείδει, πολύ καλή ταινία αλλά όχι αυτό που περίμενα. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλες αυτές οι υποψηφιότητες για όσκαρ και τόσα βραβεία παγκοσμίως...

Επίσης είδα το In The Valley Of Elah του Πολ Χάγκις.
Φυσικά δεν περίμενα από τον τρομερά ταλαντούχο σκηνοθέτη να επαναλάβει έναν ανάλογο θρίαμβο με αυτόν του Crash, δεν περίμενα όμως κιόλας ότι θα ήταν τόσο κοντά.
Συναισθηματικά φορτισμένο και γεμάτο διδάγματα, πολεμικό δράμα που μας αγγίζει όλους και μας δείχνει το πόσο μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο ο πόλεμος.
Υπέροχο. Βρωμάει και όσκαρ...
Gravedigger
Το Βαβέλ όντως ήταν πολύ καλό αλλά οι ιστορίες ήταν λίγο ως πολύ άκυρες μεταξύ τους...Εγώ χθες είδα το The Condemned (Ο Τελευταίος Επιζών).Χωρίς να πρόκειται για εξαιρετική ταινία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με πολλή δράση.Αυτό που ζητάω από μια ταινία (μεταξύ άλλων tongue.gif ) είναι να μην με κάνει να βαριέμαι και αυτό το κατάφερε.
eftychia
ΠΑντως Μανωλη, εμενα η αγαπημενη μου ιστορια ηταν μακραν αυτη με τη Γιαπωνεζουλα!!!! Μου αρεσε που εδειχνε μια πολη τοσο"ζωντανη", "εντονη", "γεματο ηχους" κι αυτη ηταν κουφη... ηταν απλα τραγικο!
jois21
QUOTE(Gravedigger @ Sep 22 2007, 02:16 ) *
Μόλις είδα το Hills Have Eyes 2.Άργησα πολύ να το δω αφού έχει βγει εδώ και καιρό αλλά επιτέλους τα κατάφερα.Δεν ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός επειδή μόλις τέλειωσε αλλά...Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!Αρχικά είχα ξετρελαθεί με το πρώτο μέρος και περίμενα πως και πως το δεύτερο.Μπορώ να πω ότι είναι και καλύτερο.Είναι από τις λίγες ταινίες που μισείς τόσο τους κακούς.Σου έρχεται να μπεις και εσύ μέσα να τους σκοτώσεις.Αν σας αρέσουν τέτοοιου είδους ταινίες σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Την εχω κατεβασει καιρο αλλα βαριεμαι να τη δω. Ειναι τοσο καλη πραγματι;
Gravedigger
QUOTE(jois21 @ Oct 14 2007, 21:46 ) *
Την εχω κατεβασει καιρο αλλα βαριεμαι να τη δω. Ειναι τοσο καλη πραγματι;

Είναι ιεροσυλία να την έχεις και να μην την βλέπεις!Ειδικά αν σ'αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες! smile.gif
jois21
Δε τρελαθηκα απο το 1. Τυπικη αμερικανια ψηλοανωτερου επιπεδου απ τις αλλες του ειδους. rolleyes.gif
Keyser_Soze
Βασικά είναι ψιλομούφα. Ειδικά το 2. Αυτά τα ριμέικ που βγαίνουν τώρα τελευταία είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Αν θέλετε να δείτε τη σημαίνει πραγματικός τρόμος δείτε το ορίτζιναλ The Hills Have Eyes να πάθετε την πλάκα σας.
tsitum
Το Βαβελ ειναι πολυ καλη ταινια αλλα ταυτοχρονα κ αγρια καταθλιπτικη,οπως κ ολες του διδυμου Αριαγκα,Ιναριτου.

Απο τις 3 που αναφερθηκαν, ολες μ αυτο το χαρακτηριστικο αποκοσμο σεναριο τραγικων δραματικων συμπτωσεων κ παραλληλων ιστοριων,πρωτη βαζω τα 21 γραμμαρια μετα τις χαμενες αγαπες κ μετα το Βαβελ.

Στο Βαβελ μου εκανε εντυπωση που ο Αριαγκα κ ο Ιναριτου δε "σκοτωνουν" ουτε τη γυναικα με τη σφαιρα ουτε τα παιδακια στην ερημο,ουτε την κουφη γιαπωνεζα.Η σκηνη στο κλαμπ ειναι κατα τη γνωμη μου η ωραιοτερη.

Υ.Γ. Παντως σεναριακα το οτι πουλαει ενας γιαπωνεζος ενα οπλο σε καποιον σε χωρα της Αφρικης (αν θυμαμαι καλα) δεν σχετιζει κ πολυ καλα τις 2 ιστοριες.
Jimar
QUOTE(apkat @ Sep 20 2007, 07:25 ) *
Ειδα ξανα μετα απο χρονια(ημουν μικρος την πρωτη φορα και δεν το θυμομουν καθολου) το αρωμα γυναικας και εμεινα τελειως..Απιστευτη ταινια.Απο τις καλυτερες που εχω δει.Η ερμηνεια του Πατσινο κυριολεκτικα μοναδικη.

Η σκηνη του τανγκο και ο λογος του στο τελος ειναι ενα αριστουργημα..


το ειδα κι εγω χθες, απιστευτη ταινια . ( οντως ο λογος και το ταγκο ειναι μοναδικες σκηνες)

μετα απο αυτην την ταινια ο πατσινο φτανει και ισως ξεπερνα τον ντε νιρο στην εκτιμηση μου.
αυτοι οι δυο πιστευω ειναι με διαφορα οι κορυφαιοι ηθοποιοι ( τουλαχιστον συγχρονοι )
jois21
Mα ουτος η αλλος τον ξεπερναει, μη λεμε αστεια. 69.gif
Flash
QUOTE
Mα ουτος η αλλος τον ξεπερναει, μη λεμε αστεια


Στην αρχή της καριέρας τους ήταν και οι δύο φοβεροί με τον Ντε Νίρο να υπερτερεί ελάχιστα κατά τη γνώμη μου. Μετά από τη συνάντηση τους στο κορυφαίο Heat (1995) η καριέρα του Ντε Νίρο πήρε την κατιούσα αν κρίνουμε αυστηρά με βάση τις ερμηνείες του. Αντίθετα ο Πατσίνο έκανε αρκετές πολύ θετικές ερμηνείες έκτοτε (σε αυτό συνέβαλε και το ότι έκανε καλύτερη επιλογή ρόλων) σε κάμποσες ταινίες (ο Δικηγόρος του Διαβόλου, Insomnia, Κάθε Κυριακή, ο έμπορος της Βενετίας κλπ).

Πάντως το μόνο Όσκαρ που έχει πάρει ο Πατσίνο το οφείλει σε αυτή του την ερμηνεία στο Άρωμα Γυναίκας. Ο Ντε Νίρο έχει ένα Ά Ανδρικού για το Οργισμένο Είδωλο (που κάποια στιγμή θα αξιωθώ να το δω...) και ένα Β' Ανδρικού για το δεύτερο Νονό.

Μαζί με Τζακ Νίκολσον και Άντονι Χόπκινς συμπληρώνουν ένα τρομακτικό καρέ ηθοποιών της γενιάς τους για μένα.

Λίγο off topic όλα αυτά αλλά βρήκα το χρόνο και ενέδωσα στη φλυαρία μου smiley.gif
apkat
Συμφωνω απολυτα για την τετραδα..Και τους 4 τους θεωρω κορυφαιους αν και η δικια μου σειρα καταταξης ειναι:

Πατσινο
Νικολσον
Ντε Νιρο
Χοπκινς

Tα οσκαρ παντως δεν τα θεωρω ενδεικτικα μιας και ο Πατσινο ηταν υποψηφιος αλλες 7 φορες.Και αν σκεφτεις τουλαχιστον 2-3 ακομα θα του αξιζαν.Στο scarface και στους νονους πχ θα μπορουσε ανετα να ειχε παρει.Η στο carlito's way και στο serpico..Γενικα με βαση τα οσκαρ τον θεωρω τον πιο αδικημενο.

Υ.Γ:Για να ειμαι ειλικρινης παντως Falsh εμενα σαν ταινια το raging bull δεν με ενθουσιασε αν και ο Ντε Νιρο ηταν οντως εκπληκτικος.

Υ.Γ2:Ξαναδα σημερα το American Beauty Μετα απο χρονια και καταλαβα γιατι ολοι την ελεγαν φοβερη ταινια.Ημουν αρκετα μικρος την προηγουμενη φορα και δεν ειχα εντυπωσιαστει.
Flash
QUOTE
Συμφωνω απολυτα για την τετραδα..Και τους 4 τους θεωρω κορυφαιους αν και η δικια μου σειρα καταταξης ειναι:

Πατσινο
Νικολσον
Ντε Νιρο
Χοπκινς


Καλά εγώ δεν τολμώ καν να τους κατατάξω. Είμαι πολύ ελαστικός σε τέτοια πράγματα.

QUOTE
Tα οσκαρ παντως δεν τα θεωρω ενδεικτικα μιας και ο Πατσινο ηταν υποψηφιος αλλες 7 φορες.Και αν σκεφτεις τουλαχιστον 2-3 ακομα θα του αξιζαν.Στο scarface και στους νονους πχ θα μπορουσε ανετα να ειχε παρει.Η στο carlito's way και στο serpico..Γενικα με βαση τα οσκαρ τον θεωρω τον πιο αδικημενο


Πολύ σωστά όλα. Αλλά από την άλλη και ο Ντε Νίρο θα μπορούσε να πάρει για τον Ελαφοκυνηγό, τον Ταξιτζη και δευτερευόντως για το Ακρωτήρι του Τρόμου ή τα Ξυπνήματα και άξιζε τουλάχιστον μια υποψηφιότητα για τα Καλά Παιδιά.

ΥΓ: αυτή τη στιγμή βλέπω το Crash.
jois21
Ωραιο το Κρας, Φλας. tongue.gif

Τα οσκαρ δε λενε απολυτως τιποτα. Μονο να δει κανεις πιοι και για τι εχουν παρει καταλαβαινει...
Απλα ο ντε νιρο οσο καλος και να ηταν την τελευταια δεκαετια+ εχει παιξει σε κακογουστες ταινιες και μετριοτατες κωμωδιες που δε του αρμοζουν αν θελει να θεωρειται κορυφαιος.

Ειδα χτες το Ratatouille. Συμπερασμα; Το αναμενομενο, καθε παιδικο της πιξαρ ειναι το καλυτερο μεχρι να βγει το επομενο (ρατατουλης, αυτοκινητα, ινκρεντιμπλς κτλ.). Φυσικα πολυ ανωτερο απ το Χαπι Φιτ, αλλα με χειροτερα γραφικα/εφε.
Θα ελεγα οτι το Ratatouille περιεχει μυνηματα που δε μπορει να συλλαβει και να μεταφρασει ακομα το παιδικο μυαλο, δειτε το και θα καταλαβετε.


υγ. πσσσ, τωρα εγινα Α1. Κριμα και μου αρεσε το Προ περισσοτερο.
apkat
Flash πριν απο το Ακρωτηρι του τρομου τα Ξυπνηματα και τα καλα παιδια θα εβαζα την ερμηνεια του στην καλυτερη κατα την γνωμη γκαγκστερικη ταινια ολων των εποχων.Το καποτε στην Αμερικη.Ισως και το mean streets να μπορουσε να του χαρισει οσκαρ.

Η καταταξη μου ειναι καθαρα με βαση το ποιου οι ταινιες μάρεσουν παερισσοτερο αφου σε τετοιο επιπεδο υποκριτικης και γω δεν μπορω να τους καταταξω.Ομως με τις περισσοτερες ταινιες του Πατσινο ειμαι ερωτευμενος. tongue.gif tongue.gif
kemp
παιδια μια ταινια προσφατη που καποιος εχει απαγορευση εξοδου απο το σπιτι του και γνωριζει μια γειτονισσα ξερετε πως λεγεται?
ειναι καλη?
Keyser_Soze
Αυτό είναι το Disturbia.
Ξεκινάει πολύ καλά και με αρκετό ενδιαφέρον αλλά στο τελευταίο 1/3 της ταινίας μας τα χαλάει όλα αφού κάνουν την εμφάνισή τους όλα τα ξενέρωτα αμερικάνικα κλισέ.
Το ευχαριστήθηκα πάντως. Και η κοπελίτσα που πρωταγωνιστεί είναι αξιοπρόσεκτη... biggrin.gif
dizzy_fingers
Αυτό δεν είναι ρημέικ του "Σιωπηλού Μάρτυρα", την κλασσική ταινία του Χίτσκοκ με Τζέιμς Στιούαρτ και Γκρέις Κέλυ?
Flash
Είναι εμπνευσμένο από αυτό αλλά δεν το λες ριμέικ γιατί υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές στην πλοκή smile.gif .
tsitum
QUOTE
Η καταταξη μου ειναι καθαρα με βαση το ποιου οι ταινιες μάρεσουν παερισσοτερο αφου σε τετοιο επιπεδο υποκριτικης και γω δεν μπορω να τους καταταξω.Ομως με τις περισσοτερες ταινιες του Πατσινο ειμαι ερωτευμενος.
Για εκατομμυρια λογους ο Ντε Νιρο ειναι ο καλυτερος.Ειμαι εντελως υποκειμενικος αλλα κ απολυτα βεβαιος smile.gif


Ειδα προσφατα το Bladerunner (1982) του Ριντλει Σκοτ με μουσικη του δικου μας του Παπαθανασιου.Ενταξει, απο αποψη πλοκης,ταχυτητας,κυνηγητου οι ρυθμοι της ειναι κακοι αλλα στην ατμοσφαιρα του φουτουριστικου κοσμου βυθιζεσαι πραγματικα.Λιγα νοηματα, ομως εξαιρετικα στοχαστικα, κ μια μουσικη συνταρακτικη (ηλεκτρονικη,μουντη κ αποκοσμα μελωδικη).
Πραγματικα, σ αυτη τη ταινια, σε καθε πλανο χανεσαι.Χανεσαι....
apkat
QUOTE
Για εκατομμυρια λογους ο Ντε Νιρο ειναι ο καλυτερος.Ειμαι εντελως υποκειμενικος αλλα κ απολυτα βεβαιος


Yποκριτικα δεν νομιζω οτι ειμαστε σε θεση να κρινουμε οι περισσοτεροι ποιος απο αυτους τους τεραστιους ηθοποιους ειναι ο κορυφαιος.Ακομα και αποψης γνωσεων.

Τωρα αν το πας με βαση το κριτηριο που χρησιμοποιησα εγω δηλαδη ποιου οι ταινιες σ'αρεσουν περισσοτερο τοτε το θεμα ειναι απολυτα υποκειμενικο.Και συνεπως ο καθενας εχει καθε δικαιωμα να ειναι απολυτα βεβαιαος για την αποψη του.. biggrin.gif
Keyser_Soze
Αφού πήρε το Emmy πριν μερικούς μήνες, για την καλύτερη animated σειρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Simpsons ( banana.gif ), το South Park επέστρεψε πριν 3 βδομάδες, μετά από διακοπές 4 μηνών περίπου, πιο δυνατό, πιο αστείο και πιο κυνικό από ποτέ.
Τα 3 τελευταία επεισόδια έχουν βγει πραγματικά τα σπάνε και μόλις και μετά βίας μπορείς να κρατηθείς από το να πέσεις στα πατώματα και να ξερνάς από τα γελιά.
Ο λόγος όμως που κάνω αυτή τη μίνι αναφορά είναι το τελευταίο επεισόδιο (10ο από τον 11ο κύκλο), με τίτλο Imagination Land. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα επεισόδια που έχουν βγει στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων! Πιθανόν να υπερβάλλω διότι μόλις το είδα και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος αλλά δε νομίζω να απέχει και αντικειμενικά και πολύ από αυτό. Το σίγουρο είναι ότι οι διάνοιες Trey Parker και Matt Stone βρίσκονται σε δημιουργική έξαρση και μεγαλουργούν.
Μιλάμε για ένα επαναστατικό σενάριο με τρομερα εθιστική πλοκή που σε κάνει να κολλάς στη οθόνη. Θα ειναι και τριλογία (τουλάχιστον έτσι ξεκινάει το συγκεκριμένο επεισόδιο και λέει) και νομίζω ότι πρόκειται να αλλάξουν τα πάντα στο είδος των κινουμένων σχεδίων μετά από αυτό.
Dominique
Mε διαφορα στηθους προτιμω τον Ντε Νιρο αν και ειναι αληθεια πως χανει λογω αρκετων κακων επιλογων ρολων,ιδιως τα τελευταια χρονια.Οχι πως και ο Πατσινο δεν εχει κανει πατατες βεβαια.Καλυτερη του ερμηνεια(ισως επειδη διαφερει σε υφος απ τις περισσοτερες του),η οποια δεν αναφερθηκε παραπανω θεωρω πως ηταν αυτη του Dog Day Afternoon.
jois21
Εγω ειδα προσφατα την παλια ελληνικη cult ταινια του '78, "Οι τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας". Η ταινια κανει μια κοιλια στο πρωτο μερος, αλλα απο κει και περα ειναι απιστευτη. Ειναι τοσο αστεια, με τοσο αστειες ατακες που δε θα μπορεις να κρατηθεις.

"Ο Παναγιωτόπουλος καταγράφει με άνεση την πορεία των πρωταγωνιστών του προς το θάνατο, τονίζοντας την ατμόσφαιρα σήψης (σημαντικό ρόλο παίζει η φωτογραφία του Αντρέα Μπέλη) και δημιουργώντας μια ταινία που, παρά τον ηθελημένα αργό ρυθμό της, καταφέρνει σταδιακά να σε προσελκύσει. Στα συν της ταινίας, οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/08/2003"

Επισης καλη ειναι το "Τσίου", το οποιο ειναι σχετικα νεα παραγωγη και εχει να κανει με ναρκωτικα...
Gravedigger
Εγώ είδα το Halloween του Rob Zombie ( 77.gif 77.gif ) την Πέμπτη.Καλή ταινιά,όχι τίποτα το πολύ σπουδαίο,αλλά πέρασε εύκολα η ώρα.Κλασσική ταινία του είδους με πολλές δολοφονίες.Ο πιτσιρικάς όλα τα λεφτά!Το μόνο που με χάλασε είναι ότι μάντευα τι θα γίνει σε κάθε σκηνή.Η η ταινία ήταν πολύ προβλέψιμη,ή έχω δει πολλά thriller.Μάλλον και τα 2!
grigoris
Είδα προχτές το Prestige και έχω να πω πως το λάτρεψα.Βασικό λόγο σ'αυτό έχει να κάνει η φοβερή ανατροπή του τέλους (λατρεύω τα έργα που με αφήνουν λίγο με μια "τι λες τώρα?" διάθεση στο τέλος) αλλά και ολόκληρη η δομή της ταινίας με τα flashback που παρ'όλα αυτά δεν μπερδεύουν ούτε κουράζουν.Εκπληκτική σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν και πολύ καλές ερμηνείες των Χιου Τζάκμαν,Κρίστιαν Μπέιλ (κυρίως αυτού).Στα συν της ταινίας επίσης η παρουσία των Μάικλ Κέιν (γουστάρω πολύ την προφορά του),Σκάρλετ Γιόχανσον (σε μικρό αλλά σημαντικό ρόλο) και σαν κερασάκι του Ντέιβιντ Μπάουι που δίνει έναν πολύ φλεγματικό Νικόλα Τέσλα.

Βαθμολογία 9/10
mpalla
QUOTE(grigoris @ Oct 22 2007, 00:58 ) *
Είδα προχτές το Prestige και έχω να πω πως το λάτρεψα.Βασικό λόγο σ'αυτό έχει να κάνει η φοβερή ανατροπή του τέλους (λατρεύω τα έργα που με αφήνουν λίγο με μια "τι λες τώρα?" διάθεση στο τέλος) αλλά και ολόκληρη η δομή της ταινίας με τα flashback που παρ'όλα αυτά δεν μπερδεύουν ούτε κουράζουν.Εκπληκτική σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν και πολύ καλές ερμηνείες των Χιου Τζάκμαν,Κρίστιαν Μπέιλ (κυρίως αυτού).Στα συν της ταινίας επίσης η παρουσία των Μάικλ Κέιν (γουστάρω πολύ την προφορά του),Σκάρλετ Γιόχανσον (σε μικρό αλλά σημαντικό ρόλο) και σαν κερασάκι του Ντέιβιντ Μπάουι που δίνει έναν πολύ φλεγματικό Νικόλα Τέσλα.

Βαθμολογία 9/10

Συμφωνώ απόλυτα!! Από τις καλύτερες ταινίες ever...
Βασικά έκανα ένα μήνα περίπου να την δω, καθώς την είχα ξεκινήσει και δεν έλεγα να κάτσω να την δω ολόκληρη, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο.
Το τέλος είναι πανέξυπνο, αν και μετά επηρεασμένη στον ύπνο μου, είδα τον αντίστοιχο "εφιάλτη" με τον προπονητή μου στον ρόλο του μάγου.... tongue.gif Όποιος έχει δει το prestige θα καταλάβει smiley.gif
center
Η τελευταία ταινία που είδα ήταν το τελευταίο φιλί.
Πρόκειται για ιταλική παραγωγή και ήταν πολύ καλή. Γενικά από ιταλικό κινηματογράφο όσες ταινίες έχω δει με άφησαν έκπληκτη από την ροή και το στόρι της κάθε ταινίας μέχρι και τις ερμηνείες! Οι αγαπημένες μου είναι: η ζωή είναι ωραία (ο Μπενίνι φοβερός!) και το Σινεμά ο Παράδεισος του Τζουζέπε Τορνατόρε...
Ειδικά η τελευταία είναι κορυφαία!! 77.gif 77.gif
smile.gif smile.gif smile.gif
Gravedigger
Είδα το Saw 4...Απερίγραπτο....Κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο από τα άλλα 3 και μία από τις καλύτερες ταινίες του είδους.Πραγματικά εκπληκτικό...

ΥΓ...Χρειάζεστε γερό στομάχι για να δείτε την ταινία.Πολύ φρίκη.(Στα +++++ αυτό! tongue.gif )
jois21
smile.gif Ωραια, αντε να δουμε λοιπον γιατι εως τωρα το ενα ηταν χειροτερο απ το αλλο...
thrylos7
Εγώ είδα το El Greco και μου άρεσε πάρα πολύ... Οι φίλοι μου ψιλοβαρέθηκαν κατά στιγμές (εδώ που τα λέμε, δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη αγωνία για την εξέλιξη), αλλά προσωπικά "έζησα" την κάθε στιγμή.

Λίγο η αγγλική προφορά της Ματσούκα μου τα χάλασε βέβαια...
Keyser_Soze
Εγώ είδα το καταπληκτικό Eastern Promises του David Cronenberg. Το εκπληκτικό σενάριο (καταπιάνεται με τη Ρώσικη μαφία) σε συνδιασμό με τις θεϊκές ερμηνείες (ο Βίγκο Μόρτενσεν ειδικά δίνει ρέστα και αποδεικνύει το πόσο εξαιρετικός ηθοποιός είναι αφού αφενός δεν επαναπαύθηκε στην τρομερή επιτυχία του άρχοντα και αφετέρου συνεχίζει να βγάζει ταινιάρες με τελευταία το απίστευτο History Of Violence του ίδιου σκηνοθέτη) και τον σωστό χειρισμό της βίας, μας έδωσαν μια φανταστική ταινία η οποία πιθανότατα θα χτυπήσει και την πόρτα των όσκαρ.
Επίσης κάπου προς το τέλος της ταινίας υπάρχει πια εκπληκτική σεκάνς μάχης η οποία είναι αναμφίβολα από τις κορυφαίες στην ιστορία του σινεμά.
Τέλος μια συμβουλή. Μην πάτε να τη δείτε με καμία μαλακισμένη πολυλογού γκόμενα γιατί θα σας σπάσει τα νεύρα shot.gif
apkat
Αυτες τις μερες ειδα διαφορα..Το bronx tale που ειναι η πρωτη σκηνοθετικα ταινια του Ντε Νιρο(παιζει ο ιδιος) η οποια ηταν μια γκαγκστερικη σαφως ανω του μετριου ταινια(χωρις ομως να ναι κατι τι πολυ ιδιαιτερο).Το road to perdition με τον Τομ Χανκς οπου βλεπουμε πως το συγχρονο χολυγουντ φτιαχνει γκαγκστερ φιλμς χωρις αυτο να σημαινει οτι μιλαμε για μια κακη ταινια βεβαια.Και τελος χθες το βραδυ το Elephant οπου με εντυπωσιασε παρα πολυ η σκηνοθεσια του Γκους φαν Σαντ αλλα μεχρι εκει.Αδυνατω να πιστεψω οτι αυτη η ταινια κερδισε το Ντογκβιλ στις Καννες το οποιο θεωρω οτι ηταν καλυτερο σε ολα τα επιμερους σημεια(ισως μονο στην μουσικη να ηταν χειροτερο)
Keyser_Soze
QUOTE(apkat @ Nov 6 2007, 12:42 ) *
Αυτες τις μερες ειδα διαφορα..Το bronx tale που ειναι η πρωτη σκηνοθετικα ταινια του Ντε Νιρο(παιζει ο ιδιος) η οποια ηταν μια γκαγκστερικη σαφως ανω του μετριου ταινια(χωρις ομως να ναι κατι τι πολυ ιδιαιτερο).Το road to perdition με τον Τομ Χανκς οπου βλεπουμε πως το συγχρονο χολυγουντ φτιαχνει γκαγκστερ φιλμς χωρις αυτο να σημαινει οτι μιλαμε για μια κακη ταινια βεβαια.Και τελος χθες το βραδυ το Elephant οπου με εντυπωσιασε παρα πολυ η σκηνοθεσια του Γκους φαν Σαντ αλλα μεχρι εκει.Αδυνατω να πιστεψω οτι αυτη η ταινια κερδισε το Ντογκβιλ στις Καννες το οποιο θεωρω οτι ηταν καλυτερο σε ολα τα επιμερους σημεια(ισως μονο στην μουσικη να ηταν χειροτερο)
Το Bronx Tale είναι μια ταινία που έκανε ο Ντε Νίρο σαφέστατα επιρρεασμένος από τις συνεργασίες του με τον Σκορσέζε.
Το Road To Perdition έχει μείνει αποτυπωμένο στη μνήμη λόγω της φανταστικής ερμηνείας του Πολ Νιούμαν.
Το Elephant ήταν πραγματικά εξαιρετικό αλλά θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το Dogville ήταν πολύ καλύτερο. Επειδή γενικότερα κάνουν μαλακιούλες και στις Κάννες (όπως φέτος ας πούμε που έπρεπε να πάρει το χρυσό φοίνικα το Zodiac του Φίντσερ και όχι το ρουμανικό 4 Μήνες, 3 Βδομάδες και 2 Μέρες του Μουνγκιού), ίσως να το έδωσαν τότε στο Έλεφαντ επειδή επιρρεάστηκαν προφανέστατα από την τραγωδία στο πανεπιστήμιο Κόλουμπαϊν στις ΗΠΑ. Δε μπορώ να το δικαιολογήσω αλλιώς.
apkat
Συμνφωνω σε ολα.Για το φεστιβαλ των καννων φετος βεβαια διατηρω τις αμφιβολιες μου αν και δεν εχω δει ακομα το zodiac.Η ταινια του Ρουμανου παντως ηταν εκπληκτικη.
Flash
Βρε παλίκαρε απκατ, Γκας Βαν Σαντ γράφεται φωνητικά το όνομα του ανθρώπου. tongue.gif
Αμερικανός είναι όχι Ολλανδός. tongue.gif
Το Elephant δυστυχώς δεν το έχω δει αλλά οι ταινίες του που με κέρδισαν ήταν δύο που έκανε στο καπάκι και με παρεμφερή θεματολογία: Good Will Hunting και Finding Forester .
Φυσικά στην κρίση μου για αυτές τις ταινίες μετράει ότι όταν τις είδα ήμουν περίπου στην ηλικία των κεντρικών ηρώων και έλεγα "Ωπ, λες να γίνω κι εγώ έτσι;" w00t.gif Αλλά μπααα... Τζίφος angry_red.gif 68.gif
Anaz
Εγω ειδα προχτες "το κυνηγι της ευτυχιας" κ την βρηκα εξαιρετικη,οπως κ την ερμηνεια του Γουιλ Σμιθ κ του μικρου γιου του.. 41.gif
dizzy_fingers
Hint: Πρόσεξες στην τελευταία σκηνή της ταινίας που ανεβαίνει ο Σμιθ το δρόμο με το παιδί του και γυρίζει και κοιτάζει στιγμιαία έναν καραφλό περαστικό?

Αυτός είναι ο πραγματικός ήρωας της ιστορίας biggrin.gif.
Βοήθησε στο γύρισμα της ταινίας...
Πώπω, μόνο που σκέφτομαι ότι είναι αληθινή αυτή η ιστορία και όντως τα πέρασε αυτά ένας άνθρωπος... ohmy.gif
center
QUOTE(thrylos7 @ Nov 6 2007, 02:10 ) *
Εγώ είδα το El Greco και μου άρεσε πάρα πολύ... Οι φίλοι μου ψιλοβαρέθηκαν κατά στιγμές (εδώ που τα λέμε, δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη αγωνία για την εξέλιξη), αλλά προσωπικά "έζησα" την κάθε στιγμή.

Λίγο η αγγλική προφορά της Ματσούκα μου τα χάλασε βέβαια...


Σήμερα το είδα, αν και δεν περίμενα να ήταν καλό από κριτικές που είχα ακούσει, το λάτρεψα. Είναι πολύ ωραίο έργο και αν μου δωθεί η ευκαιρία θα ξαναπάω να το δω...Αξίζει!!! smile.gif
Όσο για την Ματσούκα και εμένα μου την χάλασε λίγο...Εδώ που τα λέμε ακόμη και ο αείμνηστος Σωτήρης Μουστάκας είχε πιο καλή προφορά!!
player12
παιδια εχετε δει ποτε αμερικανικο σιριαλ περιπετεια???? σας προτεινω PRISON BREAK!!!!!!!! εχει πρωτοτυπο σεναριο και πραγματικα αν το δειτε θα πειτε πως κανενας ανθρωπος δεν θα σκεφτοταν αυτα τα πραγματα για να βγαλει τον αδερφο του απο την φυλακη επειδη ειναι αθωος....
πρωταγωνιστης WENTWORTH MILLER
Keyser_Soze
Μόλις είδα μια από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Μπορεί και την διασκεδαστικότερη απ' όλες.
Πρόκειται για το Shoot 'em Up του Michael Davis με τους Κλάιβ Όουεν, Μόνικα Μπελούτσι και Πολ Τζιαμάτι.
Καταιγιστικοί ρυθμοί, εντυπωσιακές σκηνές δράσης, ταχύτατη πλοκή, σε κάνει να κολλάς στην οθόνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στη κυριολεξία. Μιλάμε για άπειρο πιστολίδι...
Ο ρόλος του Κλάιβ Όουεν μοιάζει να είναι συνέχεια του εκπληκτικού ρόλου του στο Sin City, ενώ εντυπωσιακότατος είναι και ο Πολ Τζιαμάτι που δεν τον έχουμε συνηθίσει σε τέτοιους ρόλους (κάνει τον "κακό"). Για την Μπελούτσι δεν έχω να πω και πολλά. Το ότι ένιωθα μια περίεργη ζεστασία σε όλο μου το σώμα κάθε φορά που την έδειχνε, νομίζω εξηγεί πολλά.
Τέλος, οι πολλές σκηνές βίας, η απίστευτη σκηνή σεξ και κάποιες ευρηματικές συλλήψεις, όπως το ότι ο Όουεν μασουλάει (και όχι μόνο) διαρκώς ένα καρότο, νομίζω ότι καθιστούν την ταινία ένα cult classic. Η ιστορία θα δέιξει. Μπορεί και όχι biggrin.gif
sihainas
Είδα ένα trailer προχθές στο filmnet για το Shoot 'Em Up... φανηκε πολύ καλό... είναι στα πλάνα μου να πάω να το δω...
jois21
Tωρα βγηκε; Γιατι το τρειλερ το ειχα δει πριν πολλους μηνες...
tsitum
Ειδα προσφατα το Μοναχο. Καλη ταινια. Πολυ ωραιες σκηνες με χρηση ελευθερης καμερας στις φασεις των επιχειρησεων. Οι οποιες ειναι κ ακρως ρεαλιστικες, πραγμα που το περιμενεις απο εναν σκηνοθετη που εχει γυρισει 6 χρονια πριν, τη διασωση του στρατιωτη Ραιν.
apkat
Eγω μολις τωρα ειδα το Land of plenty του Βεντερς.Παρα πολυ καλο με φοβερα ενδιαφερουσα αποψη στο πως βλεπει ο ιδιος την συγχρονη Αμερικη αλλα και πως ποι συγχρονοι Αμερικανοι τον κοσμο.Και θιγει πολλα θεματα χωρις να περδευει την ταινια.Βιτεναμ,11/9,Ιρακ ολα αποτελουν μερος της ταινιας.Η σκηνοθεσια αναμενομενα καλη αλλα και οι ερμηνειες της Michelle Williams και του John Diehl εξαιρετικες.
eftychia
Σε οποιον του ερθει η ορεξη να νοικιάσει το Norbit (με τον Εντι Μερφι και τον Εντι Μερφι!) μια προειδοποίηση:
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

Σοβαρα η χειροτερη ταινια που ειδα μεσα στη σεζον, καθολου αισθηση του χιουμορ και γενικοτερα χαλια αισθητικη
center
Εγώ είδα χθες την ταινία όπου η hilary swank πήρε το πρώτο της όσκαρ, το boy's don't cry...Είναι αληθινή ιστορία..Φοβερή ταινία αν και μου φάνηκε σκληρή.. ohmy.gif ohmy.gif
Μετά έδειχνε στον star το ένας υπέροχος άνθρωπος με τον rassel crowe..Και αυτή μου άρεσε πολύ αν και την πρώτη φορά που την είδα είχα αντίθετη άποψη.
Τέλος πριν από τρεις ώρες περίπου είδα, η ζωή είναι ωραία με τον roberto benini που και αυτή την είχα ξαναδεί και είναι από τις ωραιότερες ταινίες (μαζί και η ταινία Σινεμά ο Παράδεισος του τορνατόρε) που έχει βγάλει ποτέ ο ιταλικός κινηματογράφος 77.gif
smile.gif smile.gif
panos75
Είδα την Κυριακή το βράδυ το ''Περσέπολις'' και ένα πράγμα έχω να πω: όσοι δεν το έχετε δει ακόμη, σπεύσατε! Η καλύτερη ταινία της σεζόν κατά τη γνώμη μου και μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

Ο τρόπος με τον οποίο η Μαρτζάν Σατραπί συνδυάζει στην αυτοβιογραφία της την Ιστορία του Ιράν(η Ισλαμική Επανάσταση, ο πόλεμος με το Ιράκ) με την ιστορία της δικής της ενηλικίωσης είναι μοναδικός. Συν το γεγονός ότι η ταινία είναι απολαυστική και από εικαστική άποψη.
Μια πραγματική εμπειρία που αξίζει να βιώσει κάθε φίλος του καλού σινεμά.
kemp
QUOTE(panos75 @ Dec 4 2007, 02:10 ) *
Είδα την Κυριακή το βράδυ το ''Περσέπολις'' και ένα πράγμα έχω να πω: όσοι δεν το έχετε δει ακόμη, σπεύσατε! Η καλύτερη ταινία της σεζόν κατά τη γνώμη μου και μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

Ο τρόπος με τον οποίο η Μαρτζάν Σατραπί συνδυάζει στην αυτοβιογραφία της την Ιστορία του Ιράν(η Ισλαμική Επανάσταση, ο πόλεμος με το Ιράκ) με την ιστορία της δικής της ενηλικίωσης είναι μοναδικός. Συν το γεγονός ότι η ταινία είναι απολαυστική και από εικαστική άποψη.
Μια πραγματική εμπειρία που αξίζει να βιώσει κάθε φίλος του καλού σινεμά.



δε ξερω αν πρεπει να εμπιστευτω την γνωμη σου.Εσυ δεν εισαι αυτος που λεει οτι ο χατζηβρετας δεν ειναι καλος παιχτης? smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.