QUOTE(SG3ptshooter @ Apr 27 2011, 18:30 )
Ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει αρκετά μια μερίδα φίλων μου τελευταία είναι το ποιοι άξιζαν να είχαν πάρει όσκαρ Α ή Β, ανδρικού ή γυναικείου ρόλου, και ποιοί πήραν αλλά δεν το άξιζαν με τίποτα.
Any thoughts?
Για αυτούς που δεν το άξιζαν με τίποτα μπορώ να σου δώσω μερικά πρόσφατα παραδείγματα.
Γκουίνεθ Πάλτροου - Ερωτευμένος Σαίξπιρ
Αν και ποτέ δεν ξετρελάθηκα με αυτή την ηθοποιό, τελευταία έχει δείξει ότι έχει ταλέντο. Αλλά είναι τόσο καλή για Όσκαρ; Μπορεί. Ήταν στον Ερωτευμένο Σαίξπιρ για Όσκαρ; Με τι-πο-τα. Ειδικά όταν μακιγιαρίστηκε και έπαιζε τον άντρα, "η Αλίκη στο ναυτικό" έδειχνε ταινία επιπέδου Μπέργκμαν. Μην μιλήσουμε και για την παρωδία του να πάρει αυτή η μέτρια χαριτωμένη ταινιούλα το Όσκαρ καλύτερης ταινίας της χρονιάς.
Κούμπα Γκουντνιγκ Τζ.-Τζέρι Μάγκουαιρ
Καλή ταινία κατά τη γνώμη μου και τότε μου είχε φανεί διασκεδαστικός ο Κούμπα. Πλέον όταν το βλέπω στην τηλεόραση μου είναι ανηπόφορος και νομίζω ότι είναι ο πιο μεγάλος άμπαλος των τελευταίων χρόνων που πήρε Όσκαρ. Γενικά θεωρείτε ανέκδοτο το όλο σκηνικό της βράβευσής του.
Σάντρα Μπούλοκ-The Blind Side
Κι όμως η Σάντρα πήρε Όσκαρ πέρυσι. Ναι η Σάντρα Μπούλοκ. Των 2 Speed των αμέτρητων ρομαντικών ταινιών για μεσημέρια στο Star.Είναι ζήτημα αν μπορεί κάποιος να βρει 4 πραγματικά καλές ταινίες της. Προσωπικά μόνο 2 μπορώ (το Crash και το πρώτο Speed).
Εν μέρη η Αντζελίνα Τζολί-Girl Interupted
Προσωπικά εκτός από θεά(
) τη θεωρώ και πολύ καλή ηθοποιό. Άξια για Όσκαρ όμως; Λίγο δύσκολο. Και αυτή η ξεχασμένη ταινιούλα δεν είναι και ότι καλύτερο.
Κάθριν Ζέτα Τζόουνς-Σικάγο
Μίξη όσων έγραψα για Πάλθροου και Μπούλοκ.
Ρενέ Ζελβέγκερ-Cold Mountain
Μεγάλη αντιπάθεια. Μετριότατη ηθοποιός. Μετριότατη ερμηνεία σε μια καλή ταινία αλλά τίποτα το φοβερό και σίγουρα η χειρότερη όλων των βασικών ηθοποιών. Ευτυχώς την έχει πάρει η κάτω βόλτα και γλυτώνω τη φάτσα της.
Κέιτ Χατσον-Dreamgirls
Την ξέρετε; Ούτε έγω. Πριν 2-3 χρόνια πήρε Όσκαρ. Σχεδόν δεν ξαναέπαιξε από τότε. Βγήκε από ένα ριάλιτι στην Αμερική. Τσίμπησε Όσκαρ στην πρώτη της ταινία και γειά σας. Ίσως το μεγαλύτερο ανέκδοτο.
Στους αδικημένους με μια πρώτη σκέψη βάζω Εντ Χάρις, Τζόνι Ντεπ (αν και έχει χρόνο μπροστά του), Ντι Κάπριο (κι αυτός έχει πολύ χρόνο αλλά είναι ήδη σκάνδαλο που δεν έχει πάρει ακόμα), Ναόμι Γουάτς, Τζον Τουρτούρο (παλιότερα όταν ακόμα έπαιζε σε ταινιάρες και όχι transformers), Μπιλ Μάρει...