Help - Search - Members - Calendar
Full Version: The movie thread
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35
dizzy_fingers
Ανοίγω ένα τόπικ για να έχουμε μαζεμένα όλα τα σχετικά με ταινίες, είτε είναι σε dvd, είτε στην τηλεόραση, είτε στον κινηματογράφο....
Κάτι που θέλετε να γράψετε, αλλά δεν ξέρετε αν πρέπει να ανοίξετε τόπικ για αυτό, μπορείτε να ποστάρετε εδώ.

Ξεκινάω εγώ με μία ταινία που πιστεύω ότι έχει τα φόντα να αναφέρεται πρώτη σε ένα τέτοιο γενικό τόπικ, αυτή είναι το Simpsons: The Movie.


Πήγαμε και την είδαμε χθες και περάσαμε υπέροχα.
Δεν περίμενα μία μεταφορά από τη μικρή οθόνη να είναι τόσο συνεπής χωρίς να κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο.
Η διάρκειά της ήταν μεν σχετικά μικρή(κοντά στη μία ώρα και μερικά λεπτά) αλλά σε αποζημείωνε με τον φρενήρη ρυθμό της.

DOH!!! laugh.gif

ΥΓ: Καζ', σόρρυ που δε σε ενημερώσαμε αλλά το αποφασίσαμε εντελώς στο ξαφνικό.
B for Basketball
κ εγω ετοιμαζομαι σημερα να παω να την δω....ειχα μερικες αμφιβολιες στο αν θα ειναι τοσο πετυχημενη οσο η σειρα...αλλα αν λες εσυ οτι περασεσ υπεροχα δεν εχω λογω να το αμφισβητω smiley.gif
Keyser_Soze
Δεν πειράζει ρε φίλε. Ούτως ή άλλως την έχω δει... biggrin.gif
Πραγματικά πολύ καλή και με πολλά μηνύματα όπως αυτό του οικολογικού.

Εγώ χθες πήγα και είδα το φοβερό και τρομερό Death Proof του Ταραντίνο. Την ταινία την είχα δει ως μέρος του απόλυτου αριστουργήματος, του Grindhouse πριν από 1-2 μήνες και είχα εντυπωσιαστεί από τότε. Η διαφορά είναι ότι η ευρωπαϊκή εκδοχή του Death Proof διαρκεί περίπου 30' παραπάνω.

Η ταινία έχει να κάνει με ένα μανιακό δολοφόνο που παρακολουθεί γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει με το "αλεξιθάνατο" αυτοκίνητο του. Οι μοναδικές τεχνικές του Ταραντίνο ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στην ταινία με τους μεγάλους σε διάρκεια θεϊκούς διαλόγους να επανέρχονται (αυτό λατρέψαμε όλοι στα επικά Reservoir Dogs και Pulp Fiction) μόνο που αυτή τη φορά πρωταγωνίστριες είναι μερικές κουκλάρες/μοντέλα και χαίρεσαι ακόμα περισσότερο να τις βλέπεις. Επίσης ο Κερτ Ράσελ είναι τουλάχιστον εκπληκτικός. Πραγματικά την απόλαυσα τη ταινία από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο (στην κυριολεξία).
Στις 6/9 βγαίνει και η έτερη ταινία από το Grindhouse, το Planet Terror του Ροντρίγκεζ και εννοείται ότι θα είμαι εκεί στην πρεμιέρα.
Alexmei
Εδώ στην Ρόδο λέει μόνο στα Ελληνικά blink.gif και ξενέρωσα. Ίσως να την φέρουν στα αγγλικά πιο μετά.

Το "Doh!" έχει μπει και στα αγγλικά λεξικά. 41.gif
Gravedigger
'Εχουμε δουλειά τελευταία...Κάθε μέρα cinema θα είμαστε!Εγώ περιμένω να δω το Simpsons the Movie που είμαι σίγουρος ότι θα είναι καταπληκτικό,το Hannibal Rising που είναι μυστήριο αλλά λογικά θα μ'αρέσει,τα 2 μέρη του Grindhouse (διάβασα ότι το Planet Terror είναι ανώτερο του Death Proof,πρέπει να τα δω όμως για να κρίνω...) και τέλος περιμένω και το Halloween του μεγάλου Rob Zombie!!!

YΓ.Simpsons στα Ελληνικά??? 68.gif 68.gif 68.gif
Alexmei
Nαι στα Ελληνικά. Σαπίλα. Εδώ ότι είναι σε cartoon είναι για παιδιά. πολύ βλάκες 68.gif
dizzy_fingers
Ντοχ! 40.gif
panos75
Τελευταία είδα τον καινούργιο Χάρι Πότερ. Σαφώς κατώτερη ταινία από το ''Κύπελλο της Φωτιάς'' και νομίζω ότι η αλλαγή σκηνοθέτη είναι η βασική αιτία γι'αυτό.
Ο Μάικ Νιούελ είχε καταφέρει να διατηρήσει τα βασικά σημεία ενός ογκωδέστατου βιβλίου, χωρίς όμως να θυσιάσει την ακεραιότητα της πλοκής ή των χαρακτήρων. Επιπλέον, όπως κάθε καλός σκηνοθέτης, είχε βάλει τις δικές του διακριτικές πινελιές που έκαναν όλη τη διαφορά.

Αντιθέτως, στο ''Τάγμα του Φοίνικα'' ο άπειρος Γιέιτς δείχνει να ασχολείται μόνο με τα εφέ. Η πλοκή είναι ακατάληπτη, ο ρυθμός εξουθενωτικός, ενώ εκτός του Χάρι όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι διακοσμητικοί.
Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μια ταινία-προϊόν την οποία ξεπέταξε με μόνο σκοπό να βγάλει λεφτά.
Οι φαν της σειράς ίσως ικανοποιηθούν. Οι υπόλοιποι μακριά.
Keyser_Soze
Μόλις είδα το Hostel 2. Η ταινία είναι αναμφίβολα από τις χειρότερες που έχω δει στη ζωή μου. Είναι ελεεινή, αποκρουστική, ένα χάλι μαύρο! Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι συνδέεται το όνομα του Ταραντίνο με αυτό το τερατούργημα.
αεκτζού
Mou aρέσει πώς όταν ρώτησα ποιός θα κάνει post σε αυτό το θέμα dizzy έλεγες "εσύ Αλεξάνδρα".Ιούδα Ικαριώτη!Τελοσπάντων,η ταινία ήταν γαμάτη και το πιο σημαντικό είναι ότι η Λίσα βρήκε αγόρι! biggrin.gif
Keyser_Soze
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 31 2007, 18:37 ) *
Ντοχ! 40.gif
Ου ρε σπάμερ!!!

Πάντως το Simpsons δεν πιάνει μία μπροστά στο ΘΕΙΚΟ South Park. Καλός ο Homer, καλός και ο Burt αλλά κακά τα ψέμματα, για πρωινό τους έχει και ο 2 ο Cartman.
dizzy_fingers
Βλασφημία μεγάλη, φίλε με το τρομερό άβαταρ....

To south park, όσους φανατικούς οπαδούς και να έχει, έχει πολλά ψωμιά να φάει για να θεωρηθεί έστω ισάξιο με τους Σίμπσονς.
Πέραν του ότι κανένα επεισόδιο των Simpsons δεν έχει φτάσει τόσο χαμηλά όσο τα κακά του South Park ("sciscor me zerxis!" wacko.gif )
B for Basketball
ειδα το simpsons tha movie...απλα να πω οτι γαμηθκα στα γελια... smiley.gif smiley.gif
Keyser_Soze
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 31 2007, 20:54 ) *
Βλασφημία μεγάλη, φίλε με το τρομερό άβαταρ....

To south park, όσους φανατικούς οπαδούς και να έχει, έχει πολλά ψωμιά να φάει για να θεωρηθεί έστω ισάξιο με τους Σίμπσονς.
Πέραν του ότι κανένα επεισόδιο των Simpsons δεν έχει φτάσει τόσο χαμηλά όσο τα κακά του South Park ("sciscor me zerxis!" wacko.gif )
Ε, τι; Μόνο εσυ θα έχεις τρομερό άβαταρ;;; laugh.gif
Πάντως το South Park έχει και άλλα πολύ χειρότερα επεισόδια από αυτό που αναφέρεις. Αλλά και ποιο δεν έχει; Εγώ στο imdb βλέπω ότι οι βαθμολογίες του South Park ανά επεισόδιο είναι οι μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο. Σύγκρινε από μόνος σου. Του South Park οι βαθμολογίες: http://www.imdb.com/title/tt0121955/eprate
και των Simpsons: http://www.imdb.com/title/tt0096697/eprate. Αυτό εκεί το "All Singing All Dancing" που προβλήθηκε το '98 δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερο από οποιοδήποτε επεισόδιο του South Park (άσε που το συγκεκριμένο που αναφέρεις εμένα μου αρέσει). Αν και δεν έχω δει πολλά επεισόδια από Simpsons ξέρω ότι κανένα από αυτά που έχω δει δεν έφτανε ορισμένα επεισόδια από South Park ούτε κατά διάνοια.

Το Simpsons το παραδέχομαι γιατί είναι στον αέρα από το '89. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει κάτι.
thrylos7
QUOTE
Το Simpsons το παραδέχομαι γιατί είναι στον αέρα από το '89. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει κάτι.


Επίσης, σύμφωνα με το TIME, υπήρξε η καλύτερη τηλεοπτική σειρά του 20ου αιώνα...

QUOTE
Αν και δεν έχω δει πολλά επεισόδια από Simpsons ξέρω ότι κανένα από αυτά που έχω δει δεν έφτανε ορισμένα επεισόδια από South Park ούτε κατά διάνοια.

Εγώ είμαι στο ακριβώς αντίθετο άκρο...

Δεν υπάρχει μορφή σαν τον Χόμερ... (μόνο ένας μπορεί να θεωρηθεί "ανώτερος" κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλ Μπάντυ...)
NBAholic
QUOTE
Εγώ στο imdb βλέπω ότι οι βαθμολογίες του South Park ανά επεισόδιο είναι οι μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο. Σύγκρινε από μόνος σου. Του South Park οι βαθμολογίες: http://www.imdb.com/title/tt0121955/eprate
και των Simpsons: http://www.imdb.com/title/tt0096697/eprate.


Δε βλέπω μεγάλες διαφορές. Κι εδώ που τα λέμε, με 100 και 200 ψήφους, θα πάρεις περίεργα αποτελέσματα, όπως φαίνεται παρακάτω:

http://www.imdb.com/title/tt0300552/
http://www.imdb.com/title/tt0196743/
http://www.imdb.com/title/tt0196526/

(Μπα, έπεσαν. Παλιά ήταν υψηλότερες οι βαθμολογίες τους...)
Keyser_Soze
Γούστα είναι αυτά. Για μένα η μεγαλύτερη μορφή είναι ο Eric Cartman. Μετά τον τεράστο Al Bundy βέβαια, αφού εδώ συμφωνούμε απόλυτα. biggrin.gif smiley.gif
eftychia
Κοιτα ξερεις ποσο πορωνομαι με Southpark αλλα τον Χομερ δεν τον συγκρινω με τιποτα.
Ειμαι σε ενα διλημα αναμεσα σ αυτα τα 2 για το πιο μου αρεσει καλυτερα.
Παντως να σου πω κατι? Υπαρχουν επεισοδια στο Σαουθπαρκ που τα βαριεμαι απιστευτα ενω στο Σιμσον δε μου συνεβη με κανεναν(και σου εχω πει για τα επισοδια με τον Ταουελι και την Οπρα,το 609-Free Hat,kai to 706 Lil crime stoppers).
Α να πω και γω για την ταινια!!! Απλα σπουδαια (α!και μιας και μιλαμε για συκριση σαουθπαρκ-σιμσον, η ταινια Σαουθπαρκ μου αρεσε λιγο παραπανω!)
suspect
υπαρχει ενα καλο ελληνικο σαητ για σινεμα το http://www.cinemascope.gr στο οποιο εχω τη χαρα και την τιμη να γραφω κριτικες:

http://www.cinemascope.gr/cgi-bin/clinks/c...ctfiles&start=0
dizzy_fingers
Πού είσαι ρε και δε σε βρίσκω?
Keyser_Soze
Ρε Ντίζι πως μου το είχες πει το σάιτ για ταινίες όταν είχες έρθει Νάξο;;;
suspect
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 1 2007, 14:30 ) *
Πού είσαι ρε και δε σε βρίσκω?


τι δεν με βρισκεις;

πατα το δευτερο λινκ και θα μπεις! icon_drunk.gif
dizzy_fingers
biggrin.gif

Σωστά, αλλού έψαχνα εγώ...


Καζ, είναι το http://www.filmaffinity.com .
Gravedigger
QUOTE(Keyser_Soze @ Aug 31 2007, 22:37 ) *
Μόλις είδα το Hostel 2. Η ταινία είναι αναμφίβολα από τις χειρότερες που έχω δει στη ζωή μου. Είναι ελεεινή, αποκρουστική, ένα χάλι μαύρο! Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι συνδέεται το όνομα του Ταραντίνο με αυτό το τερατούργημα.

Γιατί???Εντάξει σαν το πρώτο δεν ήταν,άλλα και πάλι δεν ήταν τόσο χάλια!Ειδικά οι σκηνές των βασανιστηρίων ήταν πολύ καλές!Βέβαια έχανε λίγο σε ενδιαφέρον αλλά γενικά εγώ ενθουσιάζομαι με τέτοιου είδους ταινίες...Τελικά τα γούστα μας δεν έχουν καμία σχέση...Ούτε στις ταινίες δεν τα βρίσκουμε! wink.gif
Keyser_Soze
Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι ταινίες. Το πρώτο μέρος μου άρεσε αρκετά. Αλλά αυτό το βρήκα τρισάθλιο. Απλά θέλω πίσω από την καφρίλα να κρύβεται κάποια ουσία. Το Hostel 2 ήταν ένα ανούσιο σίχαμα.

Στη μουσική μια χαρά τα βρίσκουμε. Αφού σου αρέσουν οι SlipKnot και γενικότερα αφού είσαι ροκάς, ταιριάζουμε μια χαρά. Δε χρειάζεται να ακούμε ακριβώς τα ίδια πράγματα για να λέμε ότι έχουμε το ίδιο γούστο στη μουσική.

Τέλος, είδα το Reign Over Me με τον Άνταμ Σάντλερ και τον Ντον Τσιντλ. Πάρα πολύ καλή. Τελικά ο Σάντλερ εξελίσσεται σε έναν από τους αγαπήμενους μου ηθοποιούς αφού μετά το Click είναι η 2η ταινία του που μου βγάζει τόσο έντονα συναισθήματα (ακούγομαι πολύ φλώρος ή μου φαίνεται; tongue.gif ). Κι εκτός αυτού η ερμηνεία του είναι υπέροχη. Πραγματικά εξαιρετική ταινία!
eftychia
Θεωρω κορυφαιο τον Ανταμ Σαντλερ μετα απο το Punch drunk love, αλλα μου αρεσαν και οι σαχλοκωμωδειες που εκανε οπως το Little Nicky, Billy Madison etc. Να σου πω την αληθεια το Κλικ δε με ενθουσιασε και τοσο...
Alexmei
QUOTE(eftychia @ Sep 2 2007, 21:15 ) *
Θεωρω κορυφαιο τον Ανταμ Σαντλερ μετα απο το Punch drunk love, αλλα μου αρεσαν και οι σαχλοκωμωδειες που εκανε οπως το Little Nicky, Billy Madison etc. Να σου πω την αληθεια το Κλικ δε με ενθουσιασε και τοσο...



όντως. εμένα μου θύμισε λίγο από bruce almighty. Το σενάριο...
Keyser_Soze
Ναι αλλά έτσι όπως το γυρνάει στο τέλος και τα μηνύματα που περνάει τελικά η ταινία την κάνουν ξεχωριστή και σίγουρα ΠΟΛΥ καλύτερη από το Bruce Almighty.

Όντως το Punch Drunk Love είναι η πρώτη ταινία που ξεχωρίζει η ερμηνεία του Σάντλερ αλλά η ταινία με κούρασε λιγάκι.
Keyser_Soze
Μερικές ταινίες που είδα μέσα στο καλοκαίρι:

Mr. Brooks: Εξαιρετική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές, Κέβιν Κόστνερ, Γουίλιαμ Χαρτ και Ντέιν Κουκ. Αν και περίμενα στην αρχή να δω άλλο ένα δράμα από τον Κόστνερ, τελικά αποδείχτηκε ένα εκπληκτικό θρίλερ με πολύ αγωνία.

Die Hard 4: Κλασσική χολιγουντιανή ταινία με πολύ χαβαλέ και έναν Μπρους Γουίλις να πετάει τη μία ατάκα μετά την άλλη. Χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο, την καταευχαριστήθηκα.

Transformers: Καλή μεταφορά του κινουμένου σχεδίου στην μεγάλη οθόνη με πολλά κενά όμως (κυρίως σεναριακά) και κακές ερμηνείες. Μέτρια.

Disturbia: Πρωτότυπο σενάριο και πολύ ενδιαφέρον εξέλιξη μέχρι και τα 2/3 της ταινίας αλλά πολύ φτηνό και προβλέψιμο τέλος που παραλίγο να χαλάσει όλη την ταινία. Αρκετά καλή.

28 Weeks later: Εξαιρετική ταινία τρόμου, άξια συνέχεια του επίσης εκπληκτικού 28 Days Later. Πολύ δράση, πάρα πολύ αγωνία και υπέροχη μουσική υπόκρουση που ανατριχιάζεις.

Bourne Ultimatum: Αριστούργημα. Το εκπληκτικότερο φινάλε που μπορούσα να φανταστώ σε μια τριλογία που από το πουθενά τρέλανε κόσμο. Καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας οι παλμοί μου δεν έπεσαν κάτω από τους 200. Εκπληκτικό.
morfi
Χθες και σήμερα φιλοξένουμε κάτι φίλους του πατέρα μου από την Αμερική. Ο ένας από αυτούς ήταν κομπάρσος στους Πειρατές της Καραιβικής 2 & 3. ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ? ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΡΑ ! ΡΕ ... ΡΕ ... AIR KEF KΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ?



BTW τον θαυμάζω. Εγώ θα την είχα βιάσει.
Alexmei
QUOTE(Keyser_Soze @ Sep 2 2007, 22:24 ) *
Ναι αλλά έτσι όπως το γυρνάει στο τέλος και τα μηνύματα που περνάει τελικά η ταινία την κάνουν ξεχωριστή και σίγουρα ΠΟΛΥ καλύτερη από το Bruce Almighty.

Όντως το Punch Drunk Love είναι η πρώτη ταινία που ξεχωρίζει η ερμηνεία του Σάντλερ αλλά η ταινία με κούρασε λιγάκι.


Το Bruce Almighty ήταν μια καφρίλα σχεδόν εως εκεί που μιξοκλαίει η Jeniffer και στο τέλος με τα giant cookies 68.gif

QUOTE
Transformers: Καλή μεταφορά του κινουμένου σχεδίου στην μεγάλη οθόνη με πολλά κενά όμως (κυρίως σεναριακά) και κακές ερμηνείες. Μέτρια.


Eίχε ξύλο. Αυτό ευχαριστήθηκα . Αν και είχε κάποια κενά στο σενάριο που σε αφήνουν μ@λ@κα καθώς δεν υπάρχει απάντηση πουθενά. (πχ. ένα από αυτά είναι στις τελευταίες σκηνές που τρέχει το παιδί με τον κύβο και σκοντάφτει κάπου και του πέφτει, με αποτέλεσμα να "ζωντανεύσει" 2 ακόμα μηχανές (μία μηχανή για αναψυκτικά και ένα pc νομίζω), που μετά δεν τα ξαναδείχνει, ούτε να καταστρέφονται ούτε τπτ.)

Έλειπαν πολλοί χαρακτήρες sad.gif
thrylos7
Σήμερα είδα το zodiac.. Ωραία ταινία, μόνο που είχε τα φόντα για να είναι πολύ καλύτερη... Σαν το μπάσκετ της Εθνικής με την Κροατία. Βέβαια, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, οπότε είναι λογικό ως ένα βαθμό.

Ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα με τη δράση του serial killer και την προσπάθεια εύρεσής του από τις αρχές, που είναι και το πιο "ζωντανό" και το άλλο με την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να τον ανακαλύψει (άρα μετατρέπεται σε αστυνομικό θρίλερ) ενώ περνούν τα χρόνια και δεν υπάρχει κάποια δράση. Στο κομμάτι αυτό βρίσκει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, γενικά όμως υπάρχουν απορίες, όχι ιδιαίτερα σημαντικές (αλλά παρ' όλα αυτά δεν παύουν να υπάρχουν) για θέματα και υποθέσεις που πχ δεν εξετάστηκαν από την αστυνομία προηγουμένως και διάφορα τέτοια μικρά "κενά". "Ζωντανές" σκηνές υπάρχουν, ειδικά στο πρώτο μέρος (αν και νομίζω πως η καλύτερη είναι προς το τέλος) και οι 2,5 ώρες της ταινίας περνούν σχεδόν αμέσως.

Ωραία μουσική... στο μεταίχμιο των δεκαετιών 60' και 70'...
sihainas
Εγώ το είδα προχθές αυτό...και για να σου πω την αλήθεια κάπου στη μέση το έχασα... μπερδεύτικε αρκετά...μετά το ξαναβρήκα βέβαια αλλά όπως και να 'χει μάλλον θα πρέπει να το ξαναδώ κάποια στιγμή...
thrylos7
Όντως, από ένα σημείο και μετά "πέφτουν" αρκετές πληροφορίες και είναι δύσκολο να τις θυμάσαι όλες όπως επίσης και το πως σχετίζονται μεταξύ τους.
B for Basketball
το ειδα και εγω και μου αρεσε πολυ....

βεβαια το ειδα σε θερινο σινεμα και ειχα την ατυχια να εχει πολικο ψυχος εκεινο το βραδυ και παλευα να μεινω συγκεντρωμενος

σκοπευω να το ξαναδω...αλλα οι ηρωες με αφησαν ικανοποιημενο...ειδικα οι τρεις βασικοι...ο μικρος. ο μεθυστακας και ο αστυνομικος!!!
dizzy_fingers
QUOTE(sihainas @ Sep 11 2007, 11:55 ) *
Εγώ το είδα προχθές αυτό...και για να σου πω την αλήθεια κάπου στη μέση το έχασα... μπερδεύτικε αρκετά...μετά το ξαναβρήκα βέβαια αλλά όπως και να 'χει μάλλον θα πρέπει να το ξαναδώ κάποια στιγμή...

Ακριβώς αυτό κι εγώ...

Ο Ράφαλο με εξέπληξε ευχάριστα πάντως. 41.gif
Keyser_Soze
Σίγουρα η πιο άμεση και πιο απλή ταινία του Φίντσερ. Δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο τα Fight Club και Se7en, αλλά χάρη στις εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και τον τρόπο παρουσίασης της ιστορίας. Απλά να αναφέρω ότι στις Κάννες που έλαβε μέρος, έπεσε πολύ κράξιμο γιατί έδωσαν το βραβείο σε μια ρουμανική ταινία (4 μήνες, 3 μέρες, 2 ώρες νομίζω λέγεται) και όχι στο Zodiac που σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν με διαφορά η καλύτερη ταινία του φεστιβάλ.

Εγώ πήγα και είδα το Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, την έτερη ταινία από το Grindhouse (η άλλη είναι το Deah Proof του Ταραντίνο).
Μιλάμε για τον απόλυτο χαβαλέ. Πολύ αίμα, απίστευτο χιούμορ, πολλές εξυπνακίστικες ατάκες, πολύ τρόμος και φρίκη σε μία ταινία που εξυμνεί τα B-Movies των '70s και '80s. Όσοι γουστάρετε τα σκουπίδια που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως πέρα από άφθονη διασκέδαση θα πάθετε την πλάκα σας.

Επίσης είδα το γερμανικό αριστούργημα που διέπρεψε παντού πέρσι, το Das Leben Der Anderen (Οι Ζωές των Άλλων). Φανταστική ταινία που μου θύμισε έντονα σε ιδέα το επίσης αριστουργηματικό The Schindler's List. Μην το χάσετε με τίποτα.
mpalla
QUOTE(Keyser_Soze @ Sep 11 2007, 14:23 ) *
Εγώ πήγα και είδα το Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, την έτερη ταινία από το Grindhouse (η άλλη είναι το Deah Proof του Ταραντίνο).
Μιλάμε για τον απόλυτο χαβαλέ. Πολύ αίμα, απίστευτο χιούμορ, πολλές εξυπνακίστικες ατάκες, πολύ τρόμος και φρίκη σε μία ταινία που εξυμνεί τα B-Movies των '70s και '80s. Όσοι γουστάρετε τα σκουπίδια που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως πέρα από άφθονη διασκέδαση θα πάθετε την πλάκα σας.


θα συμφωνήσω 100%!! Η αλήθεια είναι ότι με πήγαν να το δω και ότι αμφιβάλλω αν θα το διάλεγα μόνη μου. Όμως όχι απλά μου άρεσε tongue.gif , αλλά μου έφτιαξε και τη διάθεση, που βρισκόταν μέχρι εκείνη την ώρα πιο κάτω και από το πάτωμα. Πολύ γέλιο!
eftychia
Πηγα και εγω κι ειδα το Zodiac και σε αντιθεση με τον Dizzy που καπου κουραστηκε και το εχασε, εγω ειχα μεινει προσηλωμενη σε ολη τη διαρκεια της ταινιας. Εχω μεινει εκθαμπη απο την ηθοποιϊα του Ρομπερτ Νταουνι Τζουνιορ(αλλα για αυτον ετσι κι αλλιως το γνωριζα), απο τον Ραφαλο και τον Τζιλενχαλ. Ολοι παιζαν πολυ εσωτερικα,χωρις καποια υπερβολη. Μου αρεσε που εστιαζε πολυ η ταινια στο θεμα της "εμονης" και δεν ηταν απλα μια ταινια για εναν δολοφονο που δεν πιαστηκε ποτε.

Τωρα οσο για το Planet terrοr θελω πολυ να παω να το δω γιατι και με το deathproof ειχα διασκεδασει!
eftychia
Επισης να προσθεσω οτι ειδα πριν λιγο το "I Now Pronounce You Chuck and Larry".
Δεν ειχα μεγαλς προσδοκιες, δεν ηταν κατι το φοβερο, παρολα αυτα διασκεδασα! Οπως εχω ξαναπει συμπαθω απιστευτα τον Ανταμ Σαντλερ, οποτε σιγουρα δεν περιμενα να ξενερωσω. Συμπαθητικη επισης ειναι κι η Τζεσικα Μπιλ (παρολο που τη σιχαινομουν απο το Seven Heaven). Αυτο που λατρευω στις ταινιες με τον Ανταμ Σαντλερ ειναι οπως και στις ταινιες με τον Οουεν Γουιλσον που βλεπεις καποιους γνωστους σαν γκεστ.
Στη συγκεκριμενη ταινια ηταν ο Στιβ Μπουσεμι(λατρεμενος), ο Ντειβιντ Σπειντ και οπως παντα ο Ρομπ Σναιντερ! Περιμενα για να τους δω!
apkat
Θυμηθηκα τωρα που ειχες πει Ευτυχια για το κοριτσι για σπιτι..Την ειδα πριν 1-2 μηνες στο θερινο και ηταν πραγματικα μια πολυ ωραια γλυκια ταινια..Και η τοτου και ο συμπροταγωνιστης αψογοι..Για καλοκαιρι ιδανικη επιλογη..

Η καλυτερη ταινια που ειδα βεβαια το καλοκαιρι ηταν το La vie en rose για τη ζωη της Εντιθ Πιαφ..Απλα συγκλονιστικη ταινια..Απο τις καλυτερες κατα τη γνωμη μου των τελευταιων χωρων με την κοτιγιαρ να δινει ρεσιταλ..

Τωρα πηρα το Paris je t aime..θα το δω σημερα και θα γραψω εντυπωσεις..
eftychia
QUOTE(apkat @ Sep 12 2007, 00:26 ) *
Η καλυτερη ταινια που ειδα βεβαια το καλοκαιρι ηταν το La vie en rose για τη ζωη της Εντιθ Πιαφ..Απλα συγκλονιστικη ταινια..Απο τις καλυτερες κατα τη γνωμη μου των τελευταιων χωρων με την κοτιγιαρ να δινει ρεσιταλ..

Τωρα πηρα το Paris je t aime..θα το δω σημερα και θα γραψω εντυπωσεις..



Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε ζηλευω... Ολο το χειμωνα ή δεν ερχοταν μαζι μου κανεις για παρεα, ή μετα οταν αποφασισαν να με ακολουθησουν το παιζαν σε κατι ακυρα σινεμα μακρια απο μενα(να μου πεις τα παντα ειναι μακρια απο μενα αλλα τελος παντων). Το κατεβασα κι εγω η αμοιρη (ναι ναι το ξερω ειμαι για φτυσιμο tongue.gif )
αλλα δεν βρισκω υποτιτλους και γαλλικα δεν ξερω(απο το σχολειο δε θυμαμαι τιποτα). Οσο για το αχρηστο το ντιβινταδικο της περιοχης μας ειμαι σιγουρη πως αν αξιωθει να το φερει ποτε, θα ειναι μετα απο αιωνες!!!

Στο Paris je t aime μου αρεσε πολυ η ιστορια με τον Στιβ Μπουσεμι (ηταν η αγαπημενη μου). Επισης παρα πολυ ωραια ηταν με τον Rufus Sewell (στο νεκροταφειο που ειναι). Γαματη με τους βρικολακες και τον Elijah Wood, μου αρεσε και με τη Ναταλι Πορτμαν και τον κουφο και που η Maggie Gyllenhaal ηταν γνωστη ηθοποιος "ζακι". Βαρεθηκα απιστευτα αυτη με τους κινεζους (μιλαμε απιστευτα) και αν και μου αρεσει ο Γουιλιαμ Νταφο γενικα, βαριεμαι ομως τη Ζιλιετ Μπινος ετσι η ιστορια της με κουρασε... Αυτα!
dizzy_fingers
Αύριο πάμε με την eftychia να δούμε το Planet Terror!!!! icon_headbang.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif YEAAAAAAAAH!!!!! 56.gif 56.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif




banana.gif
eftychia
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 12 2007, 01:10 ) *
Αύριο πάμε με την eftychia να δούμε το Planet Terror!!!! icon_headbang.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif YEAAAAAAAAH!!!!! 56.gif 56.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif icon_headbang.gif
banana.gif


Πριν ή μετα απο τα ψωνια που εχω να κανω? Πρν ή μετα απο το φαγητο που θα φαμε εξω? Πριν ή μετα απο το ποτο με Keyser και Kef? ΚΕΡΝΑΣ??????
B for Basketball
Οι lordi στην μεγαλη οθονη...πως σας φαινεται???
συγεκριμενα τον φεβρουαριο θα βγει μια ταινια , το "Dark floors"


Η υποθεση διαδραματιζεται σ'ενα νοσοκομειο και ρολο κλειδι θα εχει ενα αυτιστικο κοριτσακι που καλειται να αντιμετωπισει δαιμονες σε σ'ενα χαλασμενο ασανσερ.

Η ταινια γυριστικε στην Φινλανδια ,αγγλοφωνη με budget 4.000.000 ευρω και θα βγει σε 2 εκδοχες
1) για τους ανηλικους φαν τον Lordi
2) και μια για εμας!!!

Ανυπομονω να την δω αλλα...
....μαλλον να αρχισω να πηγαινω απο τις σκαλες γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα συμβει σε ενα ασανσερ 19.gif

το σαουντρακ με φωτο απο την ταινια!!!

Dominique
Οσοι δεν το δατε στο σινεμα,νοικιαστε το!Der Untergang(Η Πτωση) με τον απαραμιλλο Bruno Ganz στο ρολο του Αδολφου Χιτλερ.Σε κανει να δεις τα πραγματα απο μια οπτικη γωνια που δεν εχεις φανταστει χωρις να αγιοποιει προσωπα και καταστασεις οπως αλλες αντιστοιχες ταινεις.ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ!
tsitum
QUOTE(Keyser_Soze @ Aug 31 2007, 15:19 ) *
Εγώ χθες πήγα και είδα το φοβερό και τρομερό Death Proof του Ταραντίνο. Την ταινία την είχα δει ως μέρος του απόλυτου αριστουργήματος, του Grindhouse πριν από 1-2 μήνες και είχα εντυπωσιαστεί από τότε. Η διαφορά είναι ότι η ευρωπαϊκή εκδοχή του Death Proof διαρκεί περίπου 30' παραπάνω.

Η ταινία έχει να κάνει με ένα μανιακό δολοφόνο που παρακολουθεί γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει με το "αλεξιθάνατο" αυτοκίνητο του. Οι μοναδικές τεχνικές του Ταραντίνο ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στην ταινία με τους μεγάλους σε διάρκεια θεϊκούς διαλόγους να επανέρχονται (αυτό λατρέψαμε όλοι στα επικά Reservoir Dogs και Pulp Fiction) μόνο που αυτή τη φορά πρωταγωνίστριες είναι μερικές κουκλάρες/μοντέλα και χαίρεσαι ακόμα περισσότερο να τις βλέπεις. Επίσης ο Κερτ Ράσελ είναι τουλάχιστον εκπληκτικός. Πραγματικά την απόλαυσα τη ταινία από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο (στην κυριολεξία).
Στις 6/9 βγαίνει και η έτερη ταινία από το Grindhouse, το Planet Terror του Ροντρίγκεζ και εννοείται ότι θα είμαι εκεί στην πρεμιέρα.

Ξεσκαβω λιγο το τοπικ.Απ οτι καταλαβαινω εχω χασει επεισοδια.Δηλαδη αυτη η ταινια ειναι η επομενη σκηνοθετικα του Ταραντινο μετα το kill bill? Γιατι σε πολλες εχει συμμετασχει αλλα σκηνοθετικα (κ νομιζω κ σεναριακα) ολοδικες του ηταν, μαζι με το kill bill, 4 ταινιες.
dizzy_fingers
Είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.
Το Grindhouse είναι μία "ταινία" που περιλαμβάνει 2 ταινίες...στην ουσία είναι ένα πρότζεκτ όπου ο Ταραντίνο με τον φίλο του Ροντρίγκεζ, θέλανε να επαναφέρουν το παλιό σύστημα που ίσχυε στα παλιά σινεμά όπου παίζονταν καπάκια 2 ταινίες (1 ξύλο και 1 σεξ laugh.gif ).
Από αυτές τις δύο "υποταινίες" ο Ταραντίνο έκανε το Death Proof και ο Ροντρίγκεζ το Planet Terror.
Ενώ στην αμερική παίχτηκε ολόκληρο το Grindhouse, όμως, στην Ευρώπη χωρίστηκε στα δύο, με αποτέλεσμα να παίξουν ως χωριστές ταινίες.

Οπότε...διαλέγεις και παίρνεις (ανάλογα με το αν θέλεις να κρίνεις με ότι παίχτηκε στο Ούσα, ή στο Εέ).
Προσωπικά, τη θεωρώ ως χωριστή ταινία, την 5η μετά από Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Vspan1+2.
Keyser_Soze
Στις 30/9 οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας (ξεκινάνε απόψε 19/9) θα κλείσουν με το πολυαναμενόμενο, I'm Not There του Todd Haynes (δημιουργού του υπέροχου Velvet Goldmine).
Η ταινία είναι μια βιογραφία του Bob Dylan η οποία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και με ένα πλήρως αντισυμβατικό τρόπο μας παρουσιάζει τη ζωή αυτού του τεράστιου μουσικού ενσαρκωμένη από 6 διαφορετικές περσόνες. Οι Κρίστιαν Μπέιλ, Χιθ Λέτζερ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Κέιτ Μπλάνσετ (σε μια ερμηνεία που ενδέχεται να σπάσει κόκκαλα αφού είναι φτυστή ο Ντίλαν), ο νεαρός Μπεν Γουάϊσοου και ο πιτσιρικάς μαυρούλης Μάρκους Καρλ Φράνκλιν, θα υποδυθούν όλοι τον Ντίλαν σε διαφορετικές φάσεις τις ζωής του.
Το μέγεθος της ταινίας το αντιλαμβανόμαστε από το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Ντίλαν δέχτηκε να παραχωρήσει πολλές από τις θρυλικές συνθέσεις του.

Εδώ το τρέιλερ της ταινίας για να πάρετε μια γεύση.



Τέλος με αφορμή την επιτυχία των Death Proof του Ταραντίνο και Planet Terror του Ροντρίγκεζ, οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα είναι αφιερωμένες ακριβώς σε αυτές τις αποκρουστικές, σεξιστικές και απίστευτα βίαιες ταινίες. Στο Grindhouse. Όσοι λοιπόν πιστεύετε ότι τα έχετε δει όλα και θέλετε να δείτε κάτι τόσο αντισυμβατικό όσο και διαστροφικό, μην χάσετε αυτό το μοναδικό αφιέρωμα.
apkat
Ειδα ξανα μετα απο χρονια(ημουν μικρος την πρωτη φορα και δεν το θυμομουν καθολου) το αρωμα γυναικας και εμεινα τελειως..Απιστευτη ταινια.Απο τις καλυτερες που εχω δει.Η ερμηνεια του Πατσινο κυριολεκτικα μοναδικη.

Η σκηνη του τανγκο και ο λογος του στο τελος ειναι ενα αριστουργημα..



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.