QUOTE(jois21)
Mομο 13αρη θες;
Ναι. Αλλά όχι σε ίντσες, σε 100άρικα εννοούσα (η τιμή γύρω στα 1300 ευρώ)
.
Τα μοντέλα που μου έδωσες έχουν απίστευτα χαρακτηριστικά (ότι ψάχνω δηλαδή: Intel Core2Duo T7000+, 1+ GB RAM, σκληρό στις 7200 στροφές, ασύρματες διευκολύνσεις) αλλά η χαμηλή τους τιμή με ανησυχεί.
Φοβάμαι μήπως "κόβουν" από τις οθόνες και αντιμετωπίσω πρόβλημα εκεί.
Γενικά, sihaina, αυτό που ψάχνω στις οθόνες είναι να έχουν καλή γωνία θέασης. Δε με νοιάζει αν έχει γυαλιστερή φανταχτερή χρωματιστή οθόνη, αλλά να μπορώ να κουνάω το κεφάλι μου και λίγο πέρα από τις νταν 90 μοίρες για να μην έχω σκιές στις γωνίες. Αυτό άλλωστε είναι και το σημαντικότερο στους φορητούς έτσι δεν είναι?
Σε αυτό το θέμα διάβασα στο ίντερνετ ότι πάσχουν, δυστυχώς, τα macbook. Ασφαλώς, αυτό εσύ θα μας το πεις
.
Για το μέγεθος συμφωνώ κι εγώ. 13-15(μάξιμουμ) είναι το ιδανικό για μένα. Λύσεις των 17" δε με απασχολούν γιατί θα το πηγαινοφέρνω δουλειά-σχολή-διπλωματική.
Τώρα τι ασυμβατότητες μπορεί να έχεις dizzy δεν μπορώ να ξέρω ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπορείς να βάλεις και επίσημα πλέον windows.
Τα έβαλα κάτω, έψαξα και ρώτησα στο νετ, και κατάληξα ότι δε μπορώ να χρησιμοποιήσω τον macbook για τη δουλειά. Τουλάχιστον όχι με ευκολία και εμένα το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει αυτήν την εποχή είναι να ψάχνω να βρώ πως θα κάνω ένα μηχάνημα να δουλέψει...
IIS γιοκ (το αντίστοιχο του apache server στα windows). ASP(.NET) γιοκ (οι μισές σελίδες στο ίντερνετ...και όλες στη δουλειά, το σημαντικό). MsSQL Server γιοκ(αν και θα μπορώ να τρέχω access, instead...χοχοχοχο αστείο της δουλείας
).
Ε, αν είναι να πάρω mac για να τρέχω 8-10 ώρες την ημέρα windows, ας πάρω από την αρχή ένα ms laptop καλύτερα και να τρέχω με vm τα macos έτσι για να μου φύγει το απωθημένο
.
Επίσης, με ανησυχεί η περιορισμένη γκάμα στα ανταλλακτικά. Λέμε για το μονοπώλιο της M$ αλλά και η Apple δεν πάει πίσω. Θα τρέμω μήπως μου χαλάσει κανά dvd αντιγραφικό και θα πρέπει να χρυσοπληρώσω την αλλαγή
.
Τώρα, η μάρκα που έχει μαζέψει πολλούς πόντους από αυτά που έχω βρει είναι η
Dell.
2 άτομα στη δουλειά με έχουν ψήσει, ενώ από τα φόρουμ που κοιτάζω, βλέπω πως το after sales service τους είναι μοναδικό (σε έναν στο insomnia, πήγαν και του άλλαξαν τον υπολογιστή την επόμενη μέρα της ζημιάς, αφού το είχε ξεχάσει σπίτι και αυτό επειδή πλημμύρισε κατέστρεψε το laptop).
Θέλω να ακούσω γενικά γνώμες για toshiba,hp,dell. Προσωπικές αν είναι δυνατόν.