QUOTE (passhootdrive @ Aug 30 2018, 21:56 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Επομένως, είχα άδικο όταν έγραφα ότι ο κόπος ανδρών και γυναικών στο μπάσκετ είναι ίδιος. Οι γυναίκες φαίνεται πως εργάζονται περισσότερο, αλλά αμείβονται λιγότερο.
QUOTE (tuareg @ Aug 30 2018, 22:19 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
τα κοριτσακια που τους αρεσει ενα πιο δυναμικο αθλημα ( ειδικα στην ελλαδα) πανε στο πολο....
οποτε μαλλον παιζουν ρολο οι επιτυχιες του αθληματος
Μπορείς να μας δώσεις στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό εγγεγραμμένων κοριτσιών στις υποδομές του πόλο, αλλά και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης;
Επίσης, θα ήθελα να ξέρω και κάποια άλλα δεδομένα, όπως ποιο είναι το γυναικείο ομαδικό άθλημα που έχει τη μεγαλύτερη προβολή στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ (συμβατικά και μη), πώς έχει επιτευχθεί αυτή η προβολή, ποιος είναι ο μέσος όρος (τηλε-)θέασης, σε ποιο βαθμό η όποια προβολή επηρεάζει τη διεύρυνση της βάσης του αθλήματος κλπ. κλπ. Έχω κι άλλα ερωτήματα, πολλά περισσότερα, αλλά προς το παρόν μένω σε αυτά.
QUOTE (tuareg @ Aug 30 2018, 22:19 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
η κουβεντα δεν ειναι αν ειναι καλυτερο αλλα αν ειναι ομορφοτερο και ελκυστικο σα θεαμα στα ματια του μεσου θεατη
ε οταν ο αλλος εχει συνηθισει να βλεπει ενα παιχνιδι που παιζεται (κυριως) πανω απο το στεφανι που ειναι ολο το θεαμα του ερχεται λιγο καπως οταν πρεπει να παρακολουθησει το ιδιο πραγμα χωρις ομως να εχει την ιδια δραση πανω απο το στεφανι που εχει συνηθισει.
Η επικληση στη διαφορα της ταχυδυναμης γινεται γι αυτο το το λογο.
Οντως συμφωνω ειναι διαφορετικο αθλημα απο το αντρικο ομως δεν ειναι το ιδιο θεαματικο,
Καλύτερο, ομορφότερο, ελκυστικότερο, είναι αξιολογικοί χαρακτηρισμοί με έντονο το στοιχείο της υποκειμενικότητας. Το τι είναι όμορφο και τι ελκυστικό, αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους, το πιθανότερο είναι να πάρεις πολλές και ετερόκλιτες απαντήσεις, ανάλογα με τη μόρφωση και τις συνήθειες του καθενός. Το ίδιο και για το τι είναι καλύτερο. Όπως είναι επίσης πιθανό, αν σε αυτούς τους 100 ανθρώπους υποβάλεις το ίδιο ερώτημα ενώ βρίσκονται στην ίδια αίθουσα, ο ένας να αρχίσει να επηρεάζεται από τον άλλον στην απάντησή του. Η δύναμη του κοινωνικού περιγύρου, βλέπεις.
Οπότε, τι διαφορετικό από αυτά που είπα εγώ μας λες;
QUOTE (yorgos @ Aug 31 2018, 05:50 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Δε θα λεγα λοιπόν ότι είναι στερεοτυπικό το θέμα του θεάματος.
Του θεάματος όχι, του θεατή ναι. Εκτός κι αν θέλεις να αμφισβητήσεις όλη τη διεθνή και έγκυρη βιβλιογραφία επί του θέματος, γραμμένη τόσο από άνδρες όσο κι από γυναίκες. Μετά χαράς να σε διαβάσω. Περιμένω
Στο μεταξύ, επειδή βαριέμαι, θα επαναλάβω αυτό που έγραψα παραπάνω μπας και το καταλάβετε:
Το στερεότυπο είναι ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε τον ακατανόητο κόσμο γύρω μας και να τον κατηγοριοποιούμε. Να βάζουμε τάξη στο έξω μας χάος. Οι ξανθιές είναι βλαμμένες, οι Λατίνοι εραστές, οι γυναίκες κακές οδηγοί, οι Σουηδοί ψυχροί, οι Βέλγοι χαζοί, οι Έλληνες ξύπνιοι. Τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να βγούμε εκτός στερεοτυπικής σκέψης και να κάνει το μυαλό μας να ανοίξει σαν τα αλεξίπτωτα; Ο τρόπος που μεγαλώνουμε (οι γονείς μας, οι φίλοι μας), αυτά που βιώνουμε/βλέπουμε/ακούμε/διαβάζουμε γύρω μας κι έξω μας και φυσικά η παιδεία μας. Ό,τι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε κοντολογίς "μόρφωση".QUOTE (yorgos @ Aug 31 2018, 05:50 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
στο ανώτερο επίπεδο του μπάσκετ καμία γυναίκα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κάποιον έστω απλά πολύ καλό άνδρα για βιολογικούς λόγους, οπότε λογικό είναι να έχει περισσότερο ενδιαφέρον ο κόσμος για το ανδρικό αφού αντικειμενικά και μετρήσιμα (καρφώματα/παιχνίδι, δυνατότητες εναλλαγής σκορ λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας, υψηλότερο κατά κανόνα σκορ, περισσότερα μπλοκ πάνω από τη στεφάνη) είναι πιο ενδιαφέρον το θέαμα
Αν επιμένεις να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις. Μην χρησιμοποιείς όμως το επιχείρημα του "αντικειμενικά μετρήσιμου", γιατί προφανώς δεν έχεις ιδέα και υποπίπτεις σε μεθοδολογικές πλάνες.
Παίδες, αν είναι, σε όλη αυτή την αντιπαράθεση ιδεών, να μου επαναφέρετε χιλιοειπωμένα και σκοροφαγωμένα επιχειρήματα, που στερούνται λογικής συγκρότησης και σοβαρής τεκμηρίωσης, κρατήστε τα πληκτρολόγιά σας. Θα με πείθατε περισσότερο αν μου λέγατε ότι δεν έχετε συνηθίσει να βλέπετε μπάσκετ γυναικών ή πολύ απλά δεν σας αρέσει με βάση το προσωπικό σας γούστο και μόνο.
QUOTE (Άρης @ Aug 31 2018, 08:56 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Σε υψηλό επίπεδο ένας μπασκετμπολίστας μπορεί να γίνει πατέρας όποτε το επιθυμεί και όσες φορές θέλει χωρίς αυτό να επηρεάσει στο παραμικρό την καριέρα του. (ο Σπανούλης έχει 5 παιδιά).
Μια γυναίκα μπορεί να γίνει μητέρα στα χρόνια της βιολογικής της περιόδου που συμπίπτει απόλυτα με την αθλητική της περίοδο, χωρίς αυτό το γεγονός να επηρεάσει σε ένα βαθμό ή και να τερματίσει την καριέρα της?
Και αν επιλέξει την καριέρα της με κίνδυνο να βρεθεί εκτός του κύκλου της ζωής, δεν θα έχει αυτό κάποια επίπτωση?
Κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντήσω, αλλά νά, ξέρεις, υπάρχουν κι οι αθλήτριες που κάνουν και καριέρα και παιδιά, παράλληλα.* Πολλά τα παραδείγματα, θα αναφέρω μόνο ένα. Κατερίνα Ελχότοβα. Τσέχα. Ετών 28! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, έπεσε θύμα βιαιοπραγίας από τον τότε σύντροφό της. Επειδή όμως η συμπαθής Κάτκα είναι καλή σουτέρισσα, τον σούταρε από κει που ’ρθε κι έκτοτε μεγαλώνει μόνη της τον γιο της. Αν τύχει και δεις κάναν αγώνα της Πράγας, ψάξε στην κερκίδα για έναν μικρό μπόμπιρα που φορά τη φανέλα της μαμάς του. Μην βλέπεις μόνο τον κύριο Σπανούλη!
* Όπως υπάρχουν κι οι άλλες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!
QUOTE (Άρης @ Aug 31 2018, 08:56 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Και μια γενική τοποθέτηση. Η αλήθεια πάντα περιέχει μια υποκειμενικότητα. Η μόνη αντικειμενική αλήθεια είναι η αλήθεια της φύσης που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση. Και οι παρεμβάσεις του ανθρώπου πάνω στην φύση και στην αλήθεια της , γεννάει τέρατα και επιφέρει τραγωδίες
Μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ να μιλάνε για την κοινωνική διαμόρφωση του φύλου.
-----
Πριν κλείσω, να σας χαρίσω μία ακόμη λεξούλα αλλά κι ένα παράδειγμα:
Προκατάληψη. Το σύνολο των προσχηματισμένων ιδεών που έχουμε στο κεφάλι μας, που διαμορφώνεται από τον ορίζοντα πρόσληψης και προσδοκιών μας. Λίγο να μετακινηθούμε, ο ορίζοντας αυτός μεταβάλλεται, οι προσδοκίες διαψεύδονται και οι ιδέες μεταλλάσσονται. Και δημιουργούνται άλλες, και η ζωή συνεχίζεται…
QUOTE
I want to tell you a little something about my parents.
I grew up just outside of Barcelona, a child of two highly successful professionals.
My father was a nurse and my mother was a doctor. […]
I remember how people would often mistake my father as the doctor and my mom as the nurse — it happened more often than it should have, in my mind. To me, that my mother was a successful doctor … this was just the norm. And don’t get me wrong: I admired my dad’s hard work and job as well. But I grew up knowing that my mom got into a more rigorous school and program, and thus she had the more prominent job. That wasn’t weird, or a judgment in any direction. It was just the truth. And we never really thought twice about it.
theplayerstribune.comΜετά, εννοείται, σταμάτησα να διαβάζω...
υγ1
Κάντε μου μια χάρη, σας παρακαλώ. Τώρα που θα παίζει η εθνική γυναικών, μην την δείτε, ούτε στο ελάχιστο, να χαρείτε. Όχι τίποτα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κάνουμε και 3 ήττες και θα μου συγχυστείτε και δεν θέλω.
υγ2
ΕΟΚ, βάζω την πυρίτιδα, βάλε το φυτίλι και...
![ugly8.gif](../style_emoticons/default/ugly8.gif)
!
I rest my case!