QUOTE(RipCity @ Jun 20 2018, 13:42 )

ενώ με τον Πασχάλη είναι οκ μας πάει σε άλλα μονοπάτια που δεν έχουν θέση στο φόρουμ.
Ποιον Πασχάλη;
Το τραγουδιστή;
Μηπως τον άλλο, τον Πασχάλη Χήνο απο το Ντοναλτ Ντακ ;
Τι λέτε;
Τι λέμε;
QUOTE(basket72 @ Jun 20 2018, 14:06 )

Έχει μια διαφορά. Εσύ τον λες και με το επίθετό του. Τον είπες μια φορά, οκ. Ψιλοπλάκα είχε κιόλας. Αλλά το συνεχές, έχει άλλη χροιά. Πάει προς το μπούλιγκ. Έχει να κάνει και ποιο όνομα χρησιμοποιούμε για την παράφραση. Το συγκεκριμένο παραπέμπει σε τηλεοπτικά σκουπίδια κι αναπόφευκτα προκαλεί συνειρμούς διάφορους...
Έχει να κάνει επίσης με το ποιος το λέει, άλλο ένας χρήστης που κατανοεί πλήρως τους κανόνες, το πνεύμα κι το ήθος που προάγει το συγκεκριμένο φόρουμ (όπως εσύ) κι άλλο να το λέει ένας χρήστης που τα περισσότερα ποστς του φέρουν κάτι από ιντερνετικό μπούλιγκ που συναντάμε σε τόσα μα τόσα μέσα.
Κι αυτούς τους χρήστες πάντως είναι στο χέρι μας να προσπαθούμε να τους κάνουν να καταλάβουν που γράφουν. Πολλοί σιγά -σιγά δείχνουν να καταλαβαίνουν. Είναι ένα θέμα αν έχεις συνηθίσει να μιλάς μειωτικά και να κοροιδεύεις, μόνο κι μόνο επειδή γράφεις στο ίντερνετ. Κάποιοι το έχουν ως αυτοματοποιημένη διεργασία στο μυαλό τους.
Πιάνω να γράφω, αρχίζω να μειώνω ή και να επιτίθεμαι.Το κυριότερο πάντως είναι όταν παρακάπτουμε συνεχώς κι με πρόθεση το επίθετο ή το όνομα κάποιου. Εκεί ακόμα και το αγαθό και old school

"μακαρονάς" θα αρχίσει να υποδηλώνει τάση απαξίωσης.
Μη γινόμαστε ομως και υπερ-ευαίσθητοι γιατι στο τέλος δεν θα έχουμε καθόλου πλάκα
Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός ειναι ξεκάθαρα μειωτικός και έχει ως στόχο να τον θιξει ως προπονητή και ως άνθρωπο.
Εδω νομίζω συμφωνούμε όλοι.
Το αν τον λένε έτσι "πολλοί" δεν τους κάνει αυτομάτως να έχουν και δίκιο, ουτε το κάνει λιγότερο κακό
ο σκοπός του χαρακτηρισμου ειναι να καταλήξουμε στο οτι αυτός ο τύπος δεν κάνει για το πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά μόνο για κανα τηλεπαράθυρο να σπάσουμε πλάκα.
Αν δηλαδή έμοιαζε στη φάτσα με τον Φιλ Τζάκσον, το πρόβλημα μας θα ειχε λυθεί......
Αν επίσης, μου ελεγε κάποιος οτι ο εθνικος σταρ ειναι προπονητάρα, εγώ δε θα ειχα πρόβλημα.
Το πρόβλημα ειναι οτι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποτελεί ενα όχημα για την απαξίωση ενος καλού επαγγελματία και επ ουδενί δεν σχετίζεται με τις επαγγελματικές του επιδόσεις.
Εγω τον Τρινκιέρι τον έχω χαρακτηρίσει στο παρελθόν ως "το αγόρι με τα μαγουλάκια"
Τον εκτιμώ ομως, και σίγουρα θα του το έλεγα και μπροστά του, πίνοντας κρασί και μιλώντας για full court press.
Ο χαρακτηρισμός μου έχει καθαρά χιουμοριστική διάθεση και καμία επιθυμία να τον μειώσω.
Το ιδιο ίσχυε και οταν κάποτε ειχα δεχτεί επίθεση, για μια τάχα μου προσβλητική αναφορά στον Αγραβάνη, τον οποίο κατα τ'αλλα τον υπερασπιζόμουν και έγραφα οτι τον πιστεύω, αλλά η φράση που ειχα χρησιμοποιησει είχε θεωρηθεί ως προσβλητική - Δε ξέρω για ποιον!
Θέλω να πω οτι το όριο ανάμεσα στη προσβολή και στο χιουμορ, ειναι λεπτό και ισως δεν ειναι το ιδιο για κάθε άνθρωπο.
Ανήκω στους ανθρώπους που δεν θέλουν έναν κόσμο χωρίς χιουμορ, έστω και αν καπου μέσα στο χιουμορ μπορεί να κρύβεται και κάτι, που κάποιοι, μπορει να θεωρήσουν ως προσβολή.
Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για να μην εισαι βαρετός.
Εν τέλει, ολα πρέπει να κρίνονται απο το κίνητρο και τη διάθεση.