QUOTE(a bullet for your head @ Jan 28 2010, 17:47 )
Στο βαθος του μυαλου των Τσιλντρες & Κλειζα,υπαρχει παντοτε το ενδεχομενο να επιστρεψουν καποια στιγμη στο ΝΒΑ.
Βεβαια θα ηθελαν & τις πιο επιθυμητες συνθηκες..δηλαδη αυξημενο αγωνιστικο ρολο & περιπου $5εκ-$6εκ ετησιως...
Αν υποθεσουμε πως & οι 2 θα παραμεινουν & του χρονου,το προτεινομενο μου ροστερ ειναι:
PG:Μακινταιρ,Παπαλουκας,Σλουκας
Combo G:Τεοντοσιτς,Παππας
SG:Βασιλειαδης
SF:Τσιλντρες,Βασιλοπουλος,Παπανικολαου
F:Κλειζα
PF:Μπονερ
F-C:Ερτζενγκ,Μαυροκεφαλιδης
C:Σοφο,Μπουρουσης
Ενας παικτης σαν τον Μακινταιρ ειναι υπεραπαραιτητος & υπερπολυτιμος για το μπασκετ που υποτιθεται οτι προσπαθει να υιοθετησει φετος ο ΟΣΦΠ...ενω θα ειναι & ελευθερος το καλοκαιρι...& θα μου προκαλεσει μια εκπληξη αν ο ΟΣΦΠ δεν ενδιαφερθει,παρολο που προσπαθησε φετος να σπασει το συμβολαιο του στις διαπραγματευσεις με τη Σιεννα..
Ο Βασιλειαδης ειναι μια περιπτωση πολυ παρεξηγημενου παικτη..& αδικημενου ισως..
Νομιζω οτι μπορει να ανταποκριθει ανετα & ικανοποιητικα σε ρολους των 15'...& καλυτερα απ'οτι ο Χαλπεριν...ενω ειναι & Ελληνας.
Ενω στις θεσεις των Δεινοσαυρων Βουισιτς-Γλυνιαδακη,θα ηθελα να επιστρεψει ο Ερτζενγκ & να αποκτηθει ενας πολυ καλος Αμερικανος οπως ο Ματ Μπονερ...
Ναι καλα διαβασατε...
Το καλοκαιρι μενει ελευθερος & βασει του συμβολαιου του θα εισπραξει φετος περιπου $3.2εκ...
Ειναι σε καλη ηλικια,μπορει να δεχθει ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ενα χρονο συμμετοχης περιπου στα 15'-18'...(εχει μ.ο. χρονου συμμετοχης 18' στη καριερα του)...ρολο ΧΑΜΑΛΗ...ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΟΥΤΕΡ(πανω απο 40% στα τριποντα στη καριερα του),παιζοντας ΑΡΙΣΤΑ το pick n' roll με τις διαφορες παραλλαγες του,ενω δεν νομιζω να αρνιοταν μια πολυ καλη προταση απο εναν μεγαλο Ευρωπαικο συλλογο, που εχει κανει γνωστο το ονομα του στην Αμερικανικη αγορα...π.χ. 2.5εκ-2.8εκ ευρω για 2ετες συμβολαιο...
Αν υποθεσουμε πως ο Τσιλντρες το καλοκαιρι θα επιστρεψει στο ΝΒΑ, τοτε το προτεινομενο μου ροστερ ειναι:
PG:Μακινταιρ,Παπαλουκας,Σλουκας
Combo G:Τεοντοσιτς,Μπεβερλι
SG:Βασιλειαδης
SF:Κλειζα,Βασιλοπουλος,Παπανικολαου
PF:Μπονερ
F-C:Ερτζενγκ,Μαυροκεφαλιδης
C:Σοφο,Μπουρουσης,Γλυνιαδακης
Ο Κλειζα μπορει να κατεβει μια θεση & να καλυψει τη θεση του βασικου SF...ενω τη θεση του 3ου Αμερικανου(& 6ου ξενου),στο ροστερ μπορει να την διατηρησει ο Μπεβερλι...ο οποιος για 5ος G στη 12αδα θα ηταν προτιμοτερη λυση,καθως θα ειναι ηδη ενα χρονο στην ομαδα του ΟΣΦΠ,εξοικειωμενος με την ταυτοτητα του αμυντικου ρολιστα(κυριως),φθηνος,νεαρος & φερελπις..
Ενω σε μια τετοια περιπτωση μπορει να παραμεινει στη φροντ-λαιν & ο Γλυνιαδακης,ο οποιος πλεον εξοικειωθηκε με τον ρολο του βοηθητικου παικτη-ψηλου...
Παντως πιστευω πως οσο καλος παικτης & αν ειναι ο Τσιλντρες,στο 2ο σεναριο που καταθετω,το ροστερ θα ηταν πιο ισορροπημενο & απο αποψη θεσεων & ρολων & χημειας εν τελει.
##--Μπονερ ???
Αθλητικα τελειωμενος εδω και μια 2ετια βρε bullet .. σουταρει ΦΟΒΕΡΑ οκ.. απο τα υπολοιπα λιγα πραγματα ομως .. οταν εχεις Λινας στο 4 .. ΔΕΝ πεφτεις σε Μπονερ (πας για περιπτωση Αντερσεν,Ιλιασοβα,Λαβρινοβιτς Ξιστοφ κτλ )
##--Ερτσεγκ ΔΕΝ κανει για τον Ολυμπιακο ... τουλαχιστον οχι ΑΚΟΜΑ (θεωρω πως ΠΟΤΕ δεν θα κανει αλλα τσπ).Δεν παει να βαζει 40 ποντους στο ΟΣΦΠ .. ειναι γατακι που λεει και μαι ψυχη (προς το παρον .. λογικα και προς το μελλον)
##--Μακινταιρ ειναι μια ΣΙΓΟΥΡΗ περιπτωση .. αλλα υπαρχει το προβλημα οτι θα δωσεις σε 3 ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΥΣ παικτες οπως ο Τεο ο Μιλος και ο Τερελ .. μια θεση ... και το βασικοτερο προβλημα ειναι οτι θελουν και οι 3 την μπαλα στα χερια τους .. ΑΝ παρεις και ΚΑΛΟ 2αρι (που ετσι θα γινει) θα εχεις 5 παικτες ΤΟΠ για 3 θεσεις (Τεο,Μιλος,Τερελ,2αρι,Τσιλι) .. με απλα μαθηματικα ενας θα πρεπει να αρκεστει στο 15λεπτο .. χλωμο το κοβω να δεχτει καποιος απ αυτους
κατα τ αλλα τα ροστερ που παρουσιασες ..δεν με ενθουσιασαν .. θεωρω οτι και τα δυο ειναι χειροτερα απο το φετινο !!
Κυριως επειδη ΔΕΝ μ αρεσουν οι Μπονερ Ερσεγκ σαν προοπτικη
Ειδικα το δευτερο ομως ειναι 2-3 κλασεις κατωτερο κατα την αποψη μου καθαρα γιατι στο 4 υστερεις ΠΟΛΥ σε σχεση με φετος .. και γιατι ΔΕΝ υπαρχει Τσιλι .. ενω 3 θεσεις ξενων τις δινεις σε 2 πιτσιρικια (Ζοραν,90210) και μια αλλη σε ενα μετριο παικτη (Ματ)
κατα την αποψη μου .. ο ΟΣΦΠ του χρονου πρεπει να κινηθει ως εξης:
##--να παρει ενα ΚΑΛΟ καθαρο 2αρι (εδω θα μιλησουν οι Προεδροι)
##--ενα ασσοδυο μικροτερης ηλικιας με προοπτικη που θα ερχεται πισω απο Τεο και Μιλος (πχ Τζααμπερ ..εκτος κι αν κινηθουν για κατι πιο σιγουρο αλλα δευτεροκλασσατο πχ Ομαρ Κουκ ή καποια λυση απο μικροτερη ομαδα που ομως ειχε πρωταγωνιστικο ρολο ο παικτης .. πχ Μακαλεμπ)
##--ενα 4αρο5αρι ΕΜΠΕΙΡΟ με καλο σουτ (πχ Αντερσεν,Ξιστοφ Λαβρι) και να εχεις μια ΣΟΥΠΕΡ φροντλαιν με Κλειζα,4αρο5αρι,Μαυροκεφιλδη,Μπουρου,Σοφο
δηλ το ροστερ να ειναι ..
Παπαλουκας/Τεοντοσιτς/Σλουκας
2αρι/ασσοδυο
Τσιλντρες/Βασιλοπουλος/Παπανικολαου
Κλειζα/Μαυροκεφαλιδης/4αρο5αρι
Μπουρουσης/Σχορτσιανιτης
ΥΓ.και οπως εχω ξαναπει .. εγω με Τζααμπερ,Ροτζερ Μεισον και Ξιστοφ Λαβρινοβιτς θα ειμαι ΕΝΘΟΥΣΙΑΜΕΝΟΣ