QUOTE(xaris1986 @ Jun 19 2017, 08:32 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Χαίρετε κύριοι.
Παρακολουθώ το φόρουμ μια δεκαετία.Η αλήθεια είναι ότι έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να γράψω είτε ως παίχτης είτε ως οπαδός αλλά για κάποιο λόγο δεν το 'κανα ποτέ.
Θα θελα να σχολιάσω λίγο τα μεταγραφικά της ομάδας.Αρχικά απ'τους ξένους θα κρατούσα μόνο τον Σέρβο(που όλοι συμφωνούμε φαντάζομαι)αλλά και τον Γκριν.Θα θελα να σταθώ λίγο στον δεύτερο.Τόσα χρόνια λέμε να βρούμε έναν παίχτη όταν δεν μπορεί ο Μπίλι να μπαίνει μέσα να τα χώνει.Πιστεύω ότι τον βρήκαμε.Σούπερ εμφανίσεις επιθετικά όταν έλλειπε ο αρχηγός σε δυνατές έδρες ΟΑΚΑ,Καζάν,Τελ Αβίβ,Πόλη(Φενέρ).Αυτό δέιχνει ότι είναι και σταθερός σκόρερ.Η έλλειψη δημιουργίας δεν μου λέει κάτι αλήθεια πόσα σούτινγκ γκαρντς είναι δημιουργικά στην Ευρώπη?Το πρόβλημα είναι η άμυνα του που είναι δράμα αλλά καλύπτοταν εσωτερικά απ τον Χάκετ ή με τις αλλαγες στα σκριν(Παπ).Θα τον κράταγα λοιπόν με τα ίδια λεφτά που παιρνε(800χιλ.) και όχι με 1Μ δεν νομίζω να αρνηθεί αν του το προτείνουν.
Από κει πέρα "όλα τα λεφτά" που λέμε πρέπει να δοθούν στον άσσο.ΞΕΚΑΘΑΡΑ.Απ΄τους παίχτες που χουν γραφτεί ξεχωρίζω τον Τζάκσον κατά κύριο λόγο και μετά τον Γκρέιντζερ.Ο Λάρκιν που νε μεν είναι καλός παίχτης είναι τάπας(1.80)και πολύ φοβάμαι ότι θα τον σημαδεύουν όλοι οι προποντές.Ο Τζάκσον είναι σκύλος στον άμυνα(7κλεψίματα σε τελικό Ευρωλίγκας!),έχει φονικό ντράιβ που δεν έχει άλλο γκαρντ μας,είναι καλός δημιουργός(όχι ο καλύτερος) ενώ φέτος βελτιώσε και το μακρινό του σουτ.Συν ότι έχει εμπειρία σαν ρολίστας στο κορυφαίο επίπεδο όποτε μου κάνει ένα κλικ παραπάνω απ τον πολύ καλό επίσης Ουρουγανό!Για τον Λετονό δεν έχω άποψη.
Οπώσδηποτε έναν 2-3άρι αντί Λοτζέσκι γιατί το περιφερειακό του σουτ έλειψε πολύ ενώ ο Παπαπέτρου καλός,χρυσός αλλά τσακωμένος με το στεφάνι.Ιδανικός ο Χίγκινς αλλιώς πάμε σε ποιο φτηνή λύση τύπου Ορλάντο Τζόνσον.
Στο 4 πίσω απ Πρι Κλάρκ ενώ στο 5 Τζεφ Αιρις με Μπόγρη.Μπιρτς το δελτίο στο χέρι και δρόμο απάραδεκτες εμφανίσεις μετά τον τσακωμό με Σφαιρό.
Συνοψίζοντας
1)Μάντζαρης,Τζάκσον,Γκίκας
2)Σπανούλης,Γκριν
3)Παπανικολάου,Χίγκινς,Παπαπέτρου
4)Πρίντεζης,Κλαρκ,Αγραβάνης
5)Μιλουτίνοβ,Αιρις,Μπόγρης
Τολιόπουλος δανεικός.
Γεια σου φίλε Χάρη, καλωσόρισες!
Δεν διαφωνώ σε κάτι από όσα είπες, μάλιστα το ροστερ που προτείνεις είναι ορθολογικό και στα μέτρα του εφικτού (οικονομικά). Μου άρεσε και η πρόταση για Orlando Johnson, ωραίος swingman.
Σχετικά με τον Γκριν και το θέμα της δημιουργίας:
Καταρχάς ας αποδεχτούμε το γεγονός ότι έχουμε ένα προπονητή που δεν έχει καμία σοβαρή ικανότητα στο στήσιμο επίθεσης, δεν έχει βελτιώσει σε τίποτα την ομάδα 3 χρόνια τώρα και κάθε χρόνο είμαστε όλο και πιο προβλέψιμοι, εξαρτώμενοι απόλυτα από Σπανούλη (pnr) και Πρίντεζη (ποστάρισμα κ Άγιος ο Θεός).
Επιπλέον μοναδικός πραγματικός pg σε αυτή την ομάδα είναι ο Σπαν, βγάζει μάτι ότι Μάντζαρης και Χάκετ είναι κουβαλητές μπάλας, όχι playmaker και αυτό έχει τεράστια σημασία στα επιθετικά plays. Όταν λοιπόν σε αυτή την περιφέρεια που μόνο ένας δημιουργεί έχεις ένα ακόμα παίχτη των 800+ που δεν δίνει πάσα σωστά ούτε στο μισό μέτρο, έ κάπου στην βαράει. Όχι ότι βέβαια είναι δική του ευθύνη αυτό, ας έκανε ο Ολυμπιακός καλύτερη στελέχωση. Οπότε ναι, θεωρώ ότι μαζί με ένα σοβαρό pg σαν αντι-Χάκετ (π.χ. Άαρον Τζάκσον, Μάρκοβιτς, Γιόβιτς) θα μπορούσε να συνεχίσει ο Γκριν στους δικούς του ρυθμούς. Βέβαια βάλε ότι τέτοιο pg είναι οικονομικά δύσκολο να βρεθεί, βάλε ότι ο Γκριν είναι ψιλοακριβός, βάλε ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο για το χαμένο πρωτάθλημα (αντί του Σφαιρόπουλου), δεν δίνω πολλές πιθανότητες να παραμείνει ο Γκριν στο ρόστερ για του χρόνου.
ΥΓ. O Ayres συζητήθηκε αρκετά τους τελευταίους χειμώνες, στην ΤΣΣΚΑ δεν έπιασε αλλά φαίνεται καλός παίχτης. Θα κάνει όμως για 2ος ψηλός και κατά πόσο καλύτερος θα είναι από τον Μπίρτς? Ο οποίος Μπίρτς έχει και οικονομικό συμβόλαιο οπότε αν δεν θέσει βέτο για την παραμονή του ο Σφαιρό, δεν βλέπω πως μπορεί να φύγει. Για Μπόγρη συμφωνώ, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα συμπαθής για διάφορους λόγους αλλά αγωνιστικά έχει ανέβει το mid range σουτ που έχει μπορεί να δώσει κάτι στο επιθετικό ρεπερτόριο της ομάδας.