QUOTE(erwi grey @ May 14 2014, 21:54 )
Eγω διαφωνω και ο Σιμονς π.χ γυμνασμενος ειναι αλλα παραμενει ενας μετριος παικτης, σιγουρα ενας καλος πλει μεικερ εκτοξευει τον ψηλο αλλα πρεπει να την χτυπας και στο παρκε την ατιμη την μπαλα.
Βασικά το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό δεν είναι αν οι ψηλοί μπορεί να κόψουν και να ολοκληρώσουν με πικ εν ρολ με Ντάνστον και Σερμαντίνι διαθέσιμους. Αλλά το θέμα είναι ο σταθερός δεύτερος δημιουργικός πόλος πίσω από τον Σπανούλη ,μετά την απώλεια και του Λο .Και ευτυχώς ο Κόλινς είναι δυνατός χαρακτήρας και δείχνει να επανέρχεται έγκαιρα στην ομάδα για να καλύψει ότι μπορεί…
Για Σίμονς βασικά βλέπουμε ότι περιμέναμε και το καλοκαίρι από αυτόν, οπότε συμφωνώ στο ότι ένα γυμνασμένο σώμα δεν φτάνει από μόνο του, αλλά όπως είπε και ο Zephyr παρακάτω ο Καββαδάς δεν πιάνει θέση ξένου, και αυτό είναι σημαντικότατη λεπτομέρεια. Σχετικά όμως με το θέμα αυτό, μπορώ να κάνω 2 απλές ερωτήσεις
Αν οποιοδήποτε ψηλός του Ολυμπιακού είχε επιθετικά προσόντα και καλή επικοινωνία με τον πλέι-μεικερ ,αλλά έτρωγε τόσους πόντους από τον Μαυροκεφαλίδη όπως στον πρώτο ημιτελικό, πιστεύεις ότι θα είμασταν ευχαριστημένοι;
Ένιωθες περισσότερο ασφαλής με Τζός Πάουελ στον παρκέ η με τον Σέντρικ Σίμμονς;
Ένα δίδυμο Ντάνστον και Χαινς θα ήταν εννοείται προτιμότερο από ένα Ντάνστον-Σίμμονς, και η αφορμή να πιστέψω ότι ο Αγιος Βασιλής υπάρχει πραγματικά και εκπληρώνει τις ευχές μας. Αλλά οι παραπάνω 2 ερωτήσεις δείχνουν ότι αν δεν μπορείς να έχεις το άριστο, τότε ένας άμπαλος αλλά ψηλός που προσπαθεί στην άμυνα όπως ο Σίμονς είναι ένα μικρότερο ρίσκο από Μπόγρηδες και Πάουελ που επιθετικά το κατέχουν το πορτοκαλί τόπι….
QUOTE(Zephyr @ May 15 2014, 09:12 )
ΥΓ. Έβλεπα τον Κούπερ στο ματς με τον ΠΑΟ. ΦΟΒΕΡΟΣ point guard, εκμεταλλεύτηκε άψογα ψηλούς και πλάγιους και πρόσφερε και τα πονταλάκια του. Πιστεύω ότι είναι επιπέδου ευρωλίγκας.
Σε θέματα άμυνας ο redleg7 με κάλυψε, όσο τουλάχιστον είναι οι Σλούκας και Σπανούλης στην ίδια πεντάδα. Θα πρότεινα για επόμενο προορισμό του τα σέρβικα αδερφάκια του ΠΑΟΚ την Παρτιζάν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα δεν είναι εξασφαλισμένη αυτήν την στιγμή. Γιατί τα τελευταία χρόνια ήταν μια από τις ομάδες που ένας άγνωστός παίκτης ήξερε ότι θα πάει και θα φάνει στους μεγάλους της Ευρώπης. Και ένας ακόμη λόγος που θα υποστήριζα την μεταγραφή του Κούπερ στην Παρτιζάν ήταν για να δούμε και πιο στρωμένο μπάσκετ από αυτό που μας παρουσίασαν φέτος οι Σέρβοι, παρά την παρουσία μεγάλων ταλέντων στο ρόστερ.
Αλλά ΟΚ μπορεί οι κοντοστούπηδες πλέι-μεικερ να παρουσιάζουν ερωτηματικά για την στελέχωση των πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στο να βρίσκουν μεροκάματο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε καλές σχετικά ομάδες, όπως αποδεικνύουν για παράδειγμα οι περιπτώσεις των Ράγκλαντ στην Καντού ,Μπόμπι Ντίξον στην Καρσιγιάκα ,και του Μπλάσινγκειμ στην Τσιμπόνα, με προοπτική να παίξουν ακόμα και σε Φαιναλ Φορ όπως ο Ραις αύριο, οπότε τον Κούπερ λογικά θα μπορούμε να τον δούμε και σε επίπεδο Ευρωλίγκας....
QUOTE(zak @ May 15 2014, 02:48 )
Παιδια θα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα που με εχει λιγο μπερδεψει.
Εχω διαβασει και εγω για τις,υποτιθεμενες η οχι,φημες για Dragicevic .Βλεπω επισης οτι το κλιμα ειναι θετικο,σε περιπτωση προσθηκης του στο ροστερ του χρονου,κατι που δεν καταλαβαινω και θελω καποιος που εχει καλυτερη εικονα,για τον παιχτη,απο μενα,να μου εξηγησει.
Τι εικονα εχω εγω για Dragicevic;
θετικα:μπασκετικο IQ,σχετικα καλη επαφη με το καλαθι,παιζει 4-5
αρνητικα:αργος,βαρυ κορμι αλλα οχι λογω μυων,σουτ απο μεση αποσταση-μετριο-,τριποντο σιγουρα οχι,μικρο αλμα,παιχνιδι με πλατη-μετριο τεχνικα-,αργα ποδια για να βγαζει pnr αμυνες.
Για να ειναι θετικος στην ομαδα που παιζει,πιστευω,οτι θα πρεπει να παιρνει αρκετο χρονο συμμετοχης,κατι που στον ολυμπιακο δε νομιζω να συμβει.Δεν ειναι δηλαδη ο παικτης που θα μπει θα σου παρει 2-3 επιθετικα,θα βγαλει 3-4 καλες αμυνες,θα βαλει 6-10 ποντους κ θα κατσει στον μπαγκο.Ισως να δεχομουν να συζητουσαμε για αυτον αν το μπασκετικο ΙQ συνδιαζοταν με ακομα 1-2 ¨καλα¨ στοιχεια.Αν ηταν δηλαδη 7footer περιπτωση με καλο παιχνιδι με πλατη η αν ειχε αχαστο σουτ απο μεση αποσταση κτλ.
Φανατικός του ερχομού Ντραγκίσεβιτς δεν είμαι , αλλά και εγώ μπορώ να διαβεβαιώσω ότι για το σουτ μέσης απόστασης του Ντραγκίσεβιτς και τα επιθετικά του ριμπάουντ δεν χρειάζεται να ανησυχείς, για την άμυνα δεν μπορώ να είμαι το ίδιο απόλυτος….