Προσφατα εχω προτεινει ενα ροστερ χωρις τον Τζος & ενα ροστερ χωρις τους Τζος-Κλειζα-Σοφο..
Αντε να ριξω & ενα σεναριο με τους Τζος-Σοφο εκτος...
PG:Μακινταιρ-Παπαλουκας-Σλουκας
G:Τεοντοσιτς-Μπεβερλι
G-F:Σατο-Βασιλειαδης
SF:Βασιλοπουλος-Παπανικολαου
PF:Κλειζα-Καιμακογλου
F-C:Ιαν Μαχινμι-Μαυροκεφαλιδης
C:Μπουρουσης-Βουγιουκας
Δηλαδη να γινουν μονο οι απαραιτητες προσθαφαιρεσεις:
-Μακινταιρ αντι Πεν
-Βασιλειαδης αντι Χαλπεριν
-Σατο αντι Τσιλι
-Καιμακογλου αντι Βουισιτς
-Ι.Μαχινμι αντι Σοφο
-Βουγιουκας αντι Γλυνιαδακη
Το σκεπτικο μου ουσιαστικα,δεν διαφοροποιειται ιδιαιτερα σε σχεση με την ακριβως προηγουμενη μου προταση.
Στην ομαδα του ΟΣΦΠ ειναι απαραιτητη η προσθηκη 4 στοιχειων:
1)Επιλεον καλοι σουτερ
2)Μεγαλυτερη ταχυτητα & αθλητικοτητα
3)Αποκτηση επιπλεον περιφερειακων επιθετικων πολων.(Μακινταιρ-Βασιλειαδης).
4)Δυνατοτητα να μπορουν να παραταχθουν πολλα διαφορετικα σχηματα.
Οι οποιες προσθηκες πρεπει να γινουν με γνωμονα,το τι δεν λειτουργησε σωστα στη σεζον που περασε,οπως:
α)Περιφερειακη αμυνα
β)Αμυνα στα pick n' roll
γ)Ελλειψη πολλων καλων σουτερ,κατι που φανηκε τοσο σε επιθεσεις εναντιον man to man,οσο & σε επιθεσεις εναντιον ζωνης.
δ)Ελλειψη πολλων επιθετικων επιλογων-προσανατολισμων,κυριως λογω του οτι οι Πεν-Μπεβερλι περιοριστηκαν σε καθαρα οργανωτικους(αλλα με μικρη συνεισφορα στη δημιουργια φασεων γι'αυτους & τους συμπαικτες τους),& αμυντικους ρολους,ενω ο Χαλπεριν απογοητευσε τελειως.
Η περιφερεια πλην των Τεοντοσιτς-Τζος,δεν ηταν & ιδιαιτερα ''ενεργη'' επιθετικα,με αποτελεσμα η φροντ-λαιν(θεσεις 4 & 5),ναι μεν να συνεισφερει περιπου το 50%-55% του συνολικου σκοραρισματος της ομαδας,ομως να καθισταται η επιθεση του ΟΣΦΠ,πολλες φορες προβλεψιμη...
Το πιθανοτερο ειναι να διαφωνησετε οι περισσοτεροι Ολυμπιακοι με καποιες απ τις προτασεις μου...& να αναζητατε τη δημιουργια των ''Γκαλακτικους''...
Προσωπικοτητες & ικανοτατοι παικτες στον ΟΣΦΠ υπαρχουν...& δεν χρειαζονται να προστεθουν & αλλοι για να γινει η 12αδα,12αδα Αστερων...
Πρεπει να αποκτηθουν τα απαραιτητα κομματια του παζλ & απο κει & περα να καθοριστουν & να κατανεμηθουν σωστα οι ρολοι,στη λογικη των οποιων διορθωτικων κινησεων.
Βεβαια...κουβεντα να γινεται για να περναει η ωρα μας,διοτι στον ΟΣΦΠ,πρωτα προεχει το ποιος θα ειναι στο τιμονι της ομαδας.
Και αναλογα με το ποιος προπονητης τελικα θα ειναι,θα γινουν & οι οποιες προσθαφαιρεσεις στο ροστερ.
ΥΓ:Το Γαλλακι ειναι ''καθαροαιμο''....& στην Ευρωπη θα μπορουσε καλλιστα να πιασει & να αναδειχτει...χωρις να στοιχισει & παρα πολυ...